LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:31 |
Nav. isegrims weekmenu topic, waar ze heule gemene dingen zegt ![]() ![]() TS begint met een copypaste ![]() quote:Bonen met een andere kleur dan groen, vlees met bot er in (generaliserend, hammetje is wel lekker, kippepoot niet), paprika, meloen en zn directe familie de komkommer, ananas, pasta (viezige kleffe smakeloze smurrie, en vaak nog met paprika en droog gehakt (gehakt lust ik wel overigens) ![]() ![]() | |
Echo99 | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:32 |
Carnivoor meldt zich... | |
minkuukel | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:32 |
![]() ![]() | |
Netsplitter | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:35 |
Aubergine, spruiten, tomaten. Dat was. Ow, en je gequote stukje tekst klopt 100%. ![]() | |
Caramel | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:39 |
Ik lust geen boter en koffie. Maar mokkataart dan weer wel... | |
En1gma | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:39 |
quote:Inderdaad het meest smerige wat er is! ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:40 |
Koffie is geen eten dus die heb ik er niet bijgezet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En spruitjes maar 1 keer op bij de buren, toen ik 6 was. Toen vond ik het vies. Tegenwoordig bestaan die dingen volgens mij niet eens meer ![]() | |
Rekkie | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:42 |
Spruiten, Bruine bonen. Voor de rest is mijn motto: Alles proberen!! ![]() | |
Megumi | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:43 |
Poep | |
YPrue | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:43 |
Eten: mango, witlof en chipolatapudding. Drinken: koffie en thee. | |
Bellah | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:43 |
Prei en malibu. | |
NanKing | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:44 |
Andijvie en sandwichspread, als ik sandwichspread ruik begin ik al te nekken. Het is dan ook verboten hier in huis ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:45 |
quote:Dat zeker. En als je het niet lust ook niet opeten. | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:46 |
Oei, in het echte leven zou LHO niet bij mij mogen komen eten ![]() Het enige wat ik echt niet lekker vind is erwtensoep - brr, de geur alleen al! En ik hou niet van chocola, maar als het ergens overheen of doorheen zit, eet ik het gewoon. | |
Radioheader | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:46 |
Tuinbonen, asperges, witlof (eet het trouwens wel gewoon), spruitjes (idem) vind ik vies. Dat was het wel, verder lust ik eigenlijk alles wel. | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:47 |
quote:Ja, sandwichspread ruikt idd niet lekker! Mijn vriend is er verslaafd aan - hele koelkast ruikt er hier altijd naar. Ik vind het niet vies ofzo, maar de geur is erg overheersend. | |
dubidub | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:47 |
Asperge, brocolli, ananas. | |
Karina | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:48 |
Ik lust best wel veel dingen niet: Bloemkool Broccoli Tuinbonen ![]() Lof Spruitjes Eieren (in welke vorm dan ook) Zoet met hartig (bijvoorbeeld kip met ananas of pizza Hawaii) Spek (zo'n randje dat aan vlees zit) Zuurkoolspek, daar zitten soms nog haartjes aan, gaderdamme Alles waar kokos in zit | |
dubidub | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:48 |
quote:Dat vind ik dus echt zo ranzig aan sandwichspread. Die LUCHT! | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:51 |
quote:Ik zeur er niet over ![]() ![]() Helemaal witte bonen, pasta, meloen, komkommer en paprika, krijg ik echt niet door mn strot. Niet een beetje niet lekker, maar echt heel goor. En meloen en komkommer geven hun smaak ook flink af aan hetgeen waar het in zit. Fruitsalade met meloen is dus bij voorbaat afgeschreven, omdat al je andere vruchten een allesoverheersende meloensmaak krijgen ... | |
Janstersons | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:52 |
Kaas (gesmolten kaas is t ranzigst) Eieren Pizza in welke vorm dan ook want ik heb t niet zo op kaas en tomaat enz. Spruitjes En nog een bult groenten en fruit die ik niet opnoem. En nog veel meer | |
NanKing | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:53 |
quote: quote:Woehoe medestanders ![]() Ik heb 't overigens nog nooit geproefd omdat ik het zo ontzettend vies vind ruiken. Ik proef normaal alles wel maar dit voor geen goud. ![]() Mijn vriendin vindt 't erg lekker maar ze mag 't lekker op dr werk eten en niet thuis. ![]() | |
Windigo | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:53 |
Boter of margarine op brood ![]() Vet vlees en varkensvlees (varkenshaas uitgezonderd) Bruine en witte bonen Kapucijners Gerookte vis en worst Sukade Blauwschimmelkaas Zoet, chemisch snoepgoed als marshmallows en suikerspinnen, slagroomtaart Koffie | |
Becel | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:54 |
Slakken , mosselen , oesters en ander slimerig kruipende dieren. Al het gehakt behalve runder . Biefstuk krijg ik vaak niet weg (behalve als die meesterlijk mals is) Spare Ribs , speklappen , shoarma en dingen als metworst . | |
Trusten | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:54 |
Geitenkaas, Brie (etc), Feta Rookworst, knakworst Alle vis behalve heel af en toe witvis Oesters, slakken en alles in dat straatje Verse tomaten(terwijl juist gek op tomatensoep, saus enz) | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 10:56 |
quote:Het schijnt bij jullie te werken, ga mijn vriend ook maar eens vertellen dat ie het maar op zn werk moet bewaren ![]() @ LHO: gelukkig zeur je er dan niet over ![]() ![]() Overigens ben ik het wel eens met je opmerking over fruitsalade - ik houd er ook niet van omdat alles naar elkaar gaat smaken, ik eet dan liever gewoon een heel bakje van hetzelfde fruit ipv alles bij elkaar. | |
Samael | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:00 |
Broccoli witte bonen bruine bonen kaas ![]() chocolade spruiten ![]() pinda's en alles wat daarmee te maken heeft kerry de meeste vis melk karnemelk ![]() | |
Beregd | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:00 |
1. marsepein 2. oliebollen 3. varkenskop de rest lust ik allemaal wel, denk ik. | |
Karina | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:01 |
quote:Die was ik nog vergeten, lust ik ook niet. | |
Echo99 | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:02 |
Postelijn ![]() | |
styliste | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:03 |
alcohol, koffie, nasi, eend, melk chocolade, amandelen, melk en gekookte andijvie. Paard en Konijn ook niet maar dat kan ook gewoon het idee zijn. Oh ja en boerenkool stampot hoewel het al weer erg lang geleden is dat ik dat op heb. | |
egeltje1985 | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:04 |
Te gare groente (bloemkool e.d. die te lang gekookt is... bleh), bruine/witte bonen, spruiten, gaiameloen, draadjesvlees/stoofvlees, andijvie, rijstepap. | |
Netsplitter | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:04 |
Ik ben echt zo benieuwd hoe iedereen die bar weinig lust is opgevoed. Of ma inderdaad met meerdere pannen stond te koken omdat hun spruit ![]() | |
Ericjuh | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:05 |
niet lusten is een groot woord, maar ik ben niet gek op: broccoli en andijvie | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:08 |
quote: Bij mijn ex-vriend was dat idd zo, die hadden vier kinderen, hun moeder maakte doordeweeks soms wel vier soorten groenten klaar. Toen de oudste twee het huis uit waren, aten ze regelmatig 4x per week broccoli - dat was de enige groente die ze allemaal lekker vonden. Hun moeder maakte dan soms voor zichzelf wat anders klaar, zij at nog wel veel - maar van hun vader hoefden ze niets te eten dat ze niet lekker vonden. Nu zijn ze allemaal volwassen, niemand eet normaal. Ik begrijp daar niets van, ik moest altijd gewoon alles eten wat mijn moeder maakte - ik mocht één ding kiezen wat ik niet hoefde te eten (was bij mij erwtensoep, dat aten we elke winter 1 keer, dan mocht ik iets anders). Ik trek er nu profijt van: ik eet alles en vind ook bijna alles lekker. | |
styliste | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:12 |
quote:wij moesten alles eten. We mochten 1 ding kiezen dat we niet hoefden te eten en al het andere dat we niet lusten moesten we wel eten. En bijvoorbeeld spruitjes moesten we zoveel eten als we oud waren. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:13 |
quote:Ik vind het zo'n conservatieve onzin, klinkt echt jaren 60, eerst al je groente tot snot koken, en dan je kinderen nog dwingen alles lekker te vinden ook. | |
Livedeejay | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:13 |
quote:Psies, zo ging het bij ons ook. Het enige wat er bij mij echt nooit inkwam was gebakken lever, maar verder lust ik echt alles. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:14 |
quote:Spruitjes zitten bepaalde gifstoffen in die voor een vieze smaak zorgen, zodra je ouder wordt schijn je die niet meer te proeven ![]() | |
muisje-eliza | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:14 |
alles wat mn moeder klaarmaakt ![]() veelste veel boter voor t vlees dus doorweekt of te lang doorgekbakken dus schoenzolen en groente zover doorgekookt dat t bijna pap is ![]() verder maak je me niet blij met -tomaat -ui -aubergine -paprika | |
egeltje1985 | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:15 |
Ik moest alles proberen, elke keer opnieuw. Totdat ik van de spruitjes echt moest overgeven, toen mocht ik het laten staan. ![]() Verder vind ik de gewoonte van één mega-bloemkool in een pan met nootmuskaat erover ook maar bleh, ik heb liever dan wat verschillende groenten door elkaar (geroerbakt of gestoomd), anders is het zo eentonig. | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:16 |
quote:Het is dus geen onzin, degenen die alles moesten eten vinden op latere leeftijd alles dus ook lekker - of iig bijna alles. Degenen die niets hoefden op te eten, hebben dus later het probleem dat ze veel dingen niet lekker vinden. Nu vind jij dat miss geen probleem, maar als je bij iemand komt eten en die persoon maakt pasta klaar, is het zowel voor jou als voor die persoon toch niet prettig als je het niet op wilt eten. | |
Beregd | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:16 |
quote:bron? kan ik moeilijk geloven ik vond spruitjes als kind overigens keilekker, en ik was niet de enige. | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:17 |
quote:Haha, dat laatste gold bij ons ook - dat was het enige nadeel als je jarig was geweest ![]() Net als dat ik een extra schep kreeg als ik zeurde dat ik teveel groente oid op mijn bord had gekregen.. en ik zeurde natuurlijk alleen bij iets dat ik niet lekker vond, dus dat leerde ik snel af ![]() | |
botterfly | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:18 |
*bruine/witte bonen *rode bieten/kool *inktvis/slakken *alles met kokos *lever | |
Beregd | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:19 |
en oesters, die moet ik ook niet, dan drink ik liever meteen een glas zeewater. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:20 |
quote:Het is onzin dat je van eten door je strot duwen dingen gaat lusten. Dikke kans dat daar mijn grote aversie van pasta vandaan komt. Pas van af een jaar of 12 had ik stampot in plaats van pasta. Wordt er echt misselijk van. Lasagna gaat wel, maar dan laat ik de bladen eigenlijk altijd liggen. Ik neem aan dat je altijd je bezoek vraagt wat ze wel of niet lusten (geen pasta, geen bonen, geen paprika, is dan mijn no-go lijstje en dan zit je eigenlijk altijd wel safe). Vieze dingen opeten uit beleefdheid ![]() | |
Cmonv | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:24 |
quote:Als je iets niet lust zit dat tussen je oren. Ik kan niets bedenken wat ik niet lust. Nouja, qua eten dan.. Owja! Aardappelen zonder iets erbij ben ik geen fan van, maar ik vreet het wel. | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:25 |
quote:'Vieze dingen' bestaan sowieso al niet - er zijn dingen die je minder lekker vindt. Ik vraag het idd, maar genoeg mensen die dat niet doen - en als ik iets krijg waar ik niet gek op ben eet ik het gewoon op. Kreeg bij mijn schoonouders bijv. een paar weken geleden couscous. Dit vind ik normaal heerlijk, maar mijn schoonmoeder had er ongeveer een pond rozijnen doorgegooid - waar ik dus niet echt gek op ben. Die ga ik er dan niet uit zitten vissen, dat vind ik zo zielig en kinderachtig - gewoon opeten, ga je niet dood van. Zij had haar best er op gedaan (heel erg zelfs, ze zijn nogal van de hollandse pot, dit was echt een experiment), dan ga ik niet zitten zeuren. En het was niet zo dat eten 'door mijn strot geduwd werd' - ik mocht gewoon niet van tafel voor ik het op had. Ik vind dat ook niet meer dan normaal, gewoon moeten eten wat de pot schaft vind ik een hele normale regel. | |
NanKing | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:25 |
quote:Ik lustte vroeger echt absoluut niets op boterhammen met pindakaas en sperciebonen na. Nu lust ik zowat alles. Niet elk kind is een kind wat maar moet eten wat de pot schaft. Ik kan het me nog heel goed herinneren dat ik iedere keer iets proefde en wéér op mijn bod aan 't nekken was omdat ik het zo vies vond. Je kunt natuurlijk als ouder zijnde er een enorme strijd van maken en je kind het met een trechter naar binnen proppen maar je wint 't toch niet. Mijn ouders hebben zich op een gegeven er bij neergelegd en mijn moeder maakte de dingen klaar die ik wel at. En af toe spoorde ze me aan om iets te proeven, wat ik dan ook deed. Ik ben pas goed gaan eten rond mijn 16/17de. quote:Als er bij mij vrienden komen eten dan vraag ik meestal naar hun voorkeuren als ik die niet al ken. Het is altijd zo makkelijk gezegd dat je maar moeilijk bent als je niet veel lust, maar voor die personen zelf is ook niet altijd leuk om altijd maar als zeikerd uitgemaakt te worden. Nog een leuk detail, mijn broer at als kind zijnde alles en lust nu bijna niets meer ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:27 |
fois gras/lever witlof boerenkool spruiten(vroeger wel) rode kool(vroeger wel) warm fruit VIS, schelp/schaaldieren ![]() sla rauwe tomaat Varierend van niet lekker maar wat ik wel zou eten als het moet, tot echt heel echt goor. | |
Trusten | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:28 |
quote:Volgens mij ontbreekt er qua opvoeding niet zoveel....ik zou in ieder geval niet weten wat. Ik lust veel wel behalve zie opsomming ![]() M'n broertje lust de dingen niet die m'n zusje eet en eet eigenlijk alleen vlees, vis en sommige groenten maar geen aardappels en pasta. Fruit eten ze beide niet Als ik m'n moeder was zou ik in ieder geval gillend gek worden ![]() | |
botterfly | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:29 |
Heeft dat ''niet lusten'' misschien ook te maken met verkeerd klaargemaakt/iets misgegaan met koken? Wellicht is de eerste ervaring met een produkt zo tegengevallen dat je "het opslaat in je hersenen als een ervaring die je niet meer wil meemaken. En dat verhaal van de spruitjes heb ik ook gehaard. Dat je die op latere leeftijd wel wil eten en er niet meer zo afkerig van bent. Ik merk aan gasten hier die zeggen dat ze het wel lekker vinden bij mij maar niet bij hun standaard kok(kin). Dat betekend niet dat ik een culinair wonder ben maar eerder de manier van koken wat dan bepaalt of je iets wel of niet lust. en andersom gebeurd uiteraard ook dat mijn kookfratsen minder smaken dan bij een ander | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:30 |
quote:Je hebt zeker nog geen kinderen? ![]() Hoe zie je het voor je? Dat zou in mijn geval betekenen dat ik tot negen uur savonds met een bord koud eten voor mn neus zit. Ik krijg al een naar gevoel in mn maag als ik iemand macaroni zie eten, of witte bonen in tomatensaus ![]() ![]() Mocht jij ooit bij mij komen eten, dan gooi ik er wel een madame jeanette of 3 door. Ben benieuwd of je het dan op eet, terwijl de gemiddelde surinamer er geen moeite mee zal hebben. | |
Damanique | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:32 |
Jeej, ik ben niet de enige moeilijke eter ![]() Ik lust veel dingen wel qua smaak maar niet structuur. Ik heb een hekel aan alles wat smeuig, pruttig of klef is (tenzij het een toetje is ![]() ![]() Verder heb ik een hekel aan bepaalde voedselstructuren: prei, tomaat, paprika, witlof, asperges... Ben de afgelopen jaren wel weer meer gaan lusten doordat ik zelf veel ben gaan koken. Soms ligt het er ook echt aan hoe het is klaargemaakt. Spruitjes en champignons bijvoorbeeld. Vaak heeft de presentatie er ook mee te maken: 'thuis' pasta ziet er doorgaans uit als iets dat al een keer is gegeten en uitgespuugd, maar in een echt italiaans restaurant is het heel anders. Vaak lust ik in een restaurant meer dan als het zo'n prutje van thuis is, zonder presentatie of extra smaak. | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:32 |
quote:Ja dat is natuurlijk altijd zo, bij de een smaken dingen natuurlijk weer anders dan bij de ander. Maar goed, ook dat vind ik nog geen reden om je kind dan maar alleen op brood en aardappels te laten leven - naast onhandig is het ook gewoon ongezond. Die ex-vriend van mij en zijn familie waren ook bijvoorbeeld allemaal heel bleek en mager - niet zo gek als je geen groente binnenkrijgt behalve broccoli. Er zijn natuurlijk uitzonderingen (zoals die onderaan blz 2, weet even niet meer welke user ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:33 |
quote:In mijn geval niet. Mijn moeder is meer van de moderne keuken, mn schoonmoeder conservatief, en zelf experimenteer ik er gerust op los. En meloen maak je niet klaar ![]() Wel is het zo dat ik de groente en het rundvlees van mn schoonmoeder niet lust. Maar dat heeft er mee te maken dat dit om drie uur smiddags al op het vuur staat, en savonds al het eten dezelfde grijsachtige kleur heeft ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:35 |
quote:Mja, principieel geen groente lusten is natuurlijk wel een beetje apart. Er zijn honderden vormen van groente en fruit die veelal totaal anders smaken. Je moet wel heel veel dingen niet lusten wil je alleen broccoli eten. | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:36 |
quote:Haha, nee nog geen kinderen. Ik moest echt gewoon aan tafel blijven hoor - of zelfs op de gang gaan zitten met het eten (dan was ik wel zo slim om er een boek bij te gaan lezen overigens, dat mocht ik aan tafel nooit ![]() 'Vies eten' bestaat niet idd, wat jij vies vindt, vind een ander weer lekker - dus vies eten op zich bestaat niet nee. Wat is een madame jeanette? Nog nooit van gehoord.. maar ik daag je uit - ik heb nog nooit iets bij een ander niet op gegeten, en ben erg gek op uitproberen, surinaams hou ik ook erg van - pom vind ik bijvoorbeeld heerlijk. | |
Nembrionic | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:37 |
madame jeanette = een hete peper![]() | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:38 |
quote:Nouja, dat was daar dus ook zo - en daarnaast waren ze héél erg van 'wat de boer niet kent, dat eet hij niet'. Als ik met mijn toenmalige vriend bijvoorbeeld naar de Italiaan ging, nam hij standaard bouillon vooraf en een pizza als hoofdgerecht, de rest durfde hij niet eens te proberen. Als hij bij mij thuis kwam eten (ik woonde toen nog bij mijn ouders), zat hij overal 400 keer in te prikken en te zoeken voor hij eens een hap nam. Ik hoef overigens zeker niet meer uit te leggen waar onze relatie op is stukgelopen ? ![]() | |
Fred2 | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:38 |
quote:Inderdaad. Beschimmelde melk eten en dan nog lekker vinden ook ![]() Verder is koud/rauw vlees en vis niet te kanen. En van die "lekkere" vers belegde broodjes met veel te veel troep erin, maar daarbij ook een nog een krentebol met boter ![]() Doe mij maar gewoon een boterham met hagelslag of pindakaas ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:38 |
quote:Gruwelijk hete pepers ![]() http://nl.wikipedia.org/wiki/Scovilleschaal | |
Nembrionic | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:39 |
quote:Hij ging jou ook eerst 400 keer zitten prikken? ![]() | |
Barbaaf | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:39 |
quote:Dat is dus bij mij gebeurd met mosselen, vroeger at ik die met smaak tot ik er een keer goed ziek van geworden ben. Nog niet gedurfd het weer te proberen, al word ik niet meer ziek van de geur (is ook jaren zo geweest). Spruitjes lustte ik niet tot ik erachter kwam dat m'n moeder niet kan koken en ze best te eten zijn als ze niet te lang gekookt worden. Verder eet ik alles al ben ik geen fan van eten in mintsaus, het doet me te veel denken aan het spul dat ik bij de tandarts een kwartier in m'n mond moest houden ![]() | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:39 |
quote:Oh ok. Nouja, heet eten is natuurlijk ook deels gewenning - dat zijn wij nederlanders over het algemeen niet gewend. Ik zou er miss moeite mee hebben door de scherpte, maar 'niet lekker' zul je me echt niet horen zeggen. | |
Nembrionic | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:40 |
Ohja, filet americain mag op het lijstje ![]() | |
Becel | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:41 |
quote:Lijkt mijn zusje wel ![]() Mja idd de strategie van "eten wat de pot schaft en anders maar niet" werkt niet. | |
Lord Katundro | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:41 |
Ik lust alles. Behalve champignons. Ingewanden ben ik ook niet zo gek op. Tevens eet ik niets wat nog beweegt terwijl het zich op mijn bord bevind. | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:42 |
quote: ![]() Nee, het was meer dat hij letterlijk niets wilde proberen - hij wilde nergens heen waar hij nog nooit was geweest, niet in een vliegtuig, vond allochtonen eng (en we wonen hier vlakbij rotterdam), en durfde niet eens een paprika te proeven.. dat ging me een béétje de keel uithangen. | |
Nembrionic | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:43 |
quote:Woon je in Naaldwijk ofzo? ![]() -edit- nee wacht. Dan had 'ie paprikas wel gekend. | |
Barbaaf | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:44 |
Dat hij het nog aangedurfd heeft het met een vrouw aan te leggen ![]() ![]() | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:46 |
quote:Tsja - die kon hij denk ik niet eeuwig ontwijken, er zijn er tenslotte zo'n 3 miljard ![]() @ Nembrionic: ik woon in Spijkenisse, hij in Poortugaal (= heel klein dorpje op nog geen 5 km van Rotterdam) | |
RobinOok | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:48 |
Ik lust alles en vind mensen met lijstjes zeikerds. | |
dext0r | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:55 |
zalm ![]() | |
Cmonv | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:59 |
Ik krijg echt honger van dit topic. ![]() | |
Bierboompje | dinsdag 20 januari 2009 @ 12:08 |
quote:Dat is bij mij thuis wel het geval. Mijn zusje is inmiddels 17, nog steeds eet ze vrijwel geen groente. Mams heeft dan wel het geluk dat ik alles probeerde en nu ook alles eet ![]() Maar zusjelief denkt dat alles dat vroeger vies was, nog steeds vies is. Als we iets eten waar paprika/tomaat/ui/tauge/spinazie/kool/wat voor groente dan ook in zit, raakt ze het niet aan en gaat ze bij de digros een opwarmmaaltijd halen ![]() ![]() Wat ze wel wil eten: sperziebonen/doperwtjes met kip/varkenshaas/verkoolde biefstuk en gebakken aardappels. Of pizza. Of patat. En af en toe een mierzoete salade met kip in honing/stroop marinade met heeeeel veel pijnboompitten en een handje veldsla (want ja, alle andere sla is vies) Ben benieuwd wat mevrouw later voor haar kinderen gaat koken, ik hoop maar dat haar man dat dan doet ![]() Dingen die ik niet lekker vind trouwens: Haring (tenzij panharing), probeer het wel ieder jaar toch weer ![]() | |
Pappie_Culo | dinsdag 20 januari 2009 @ 12:09 |
Om het een beetje fatsoenlijk te houden zal ik alleen de dingen opsommen die ik simpelweg niet eet omdat ik het ranzig vind: 1. Kaas, in alle soorten en maten. 2. Boter op brood o.i.d. - ik stop het gewoon in het goeie gaatje en dat gaat prima zonder boter. 3. Spruitjes 4. Alles wat adverteert met de woorden 'romig' 5. Rooie bietjes 6. Worst 7. Erwtensoep - ik zou het een varken nog niet voorschotelen. Zoiets. [ Bericht 7% gewijzigd door Pappie_Culo op 20-01-2009 12:21:32 ] | |
Axia | dinsdag 20 januari 2009 @ 12:09 |
Ik lust vrijwel alles. Er zijn dingen die ik vroeger misschien niet lekker vond (bijvoorbeeld cranberry-saus) die ik nu juist wel lust. Het gaat ook meer hoe mensen het klaarmaken. En vroeger was het ook zo bij ons: vreten wat de pot schaft, tenzij goede reden (allergie of zo). Ik ben trouwens Surinaams, dus misschien heeft het daarmee te maken (al het lekkere eten, roti, pom, sauto, nasi, bami, sate en vele andere dingen) ![]() | |
_Arual_ | dinsdag 20 januari 2009 @ 12:14 |
Gekookte aardappels en alles wat daarvan afgeleid is, dus ook stamppotten willen gewoon echt niet. En erwtensoep, gebonden met aardappelen. Huuh. We aten ook zes dagen per week gekookte aardappelen, en op dag zeven een stamppot. Sowieso had ik moeite met Hollandse groenten zoals mijn moeder en oma die kookten. Alles net te lang koken, gruwel. We hadden een moestuin, en mijn moeder vond groenten lekker als ze net te oud waren. Bruinverrimpelde tuinbonen met een heel dik vel. Boontjes waar niet tegenop te rengen viel. Slappe worteltjes. Gruwel. En dan alles grijs koken. Ik zag geen verschil tussen groene, witte en rodekool, want alles was grijs. En zo smaakte het ook. En dan weken achtereen. Boontjestijd? Zes dagen per week boontjes. Hel. Ik heb alle groenten opnieuw moeten leren eten, en da's toch wel aardig gelukt hoor. Maar ik zal nooit groenten helemaal tot modder koken, ik bereid ze gewoon anders. Ik sta nu bekend als vuilnisbak, ik eet alles. Maar tussen mij en de gekookte aardappel en dus de stamppot en de erwtensoep komt het nooit meer goed. Samen met mijn moeder lustte ik overigens alles: zij al die aardappels en doodgekookte groentes en vlees met veel spek (dat vergeet ik nog, bah, vlees met een enorme vetrand eraan), en ik de rest van wat er op de wereld te eten is. Maar omdat zij kookte, stond ik bekend als de moeilijke eter. ![]() | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:00 |
quote:Ja dit is wel vervelend - dan ligt het echt aan de manier van klaarmaken. Kun je ze nu niet laten kennismaken met ander voedsel? Ze uitnodigen dus en pasta/rijst oid klaarmaken? | |
_Ophelia_ | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:05 |
quote:Opgebakken aardappelen? | |
_Ophelia_ | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:06 |
Margarine, echt verschrikkelijk vind ik dat, ik eet nog liever de hele dag niets. Verder lust ik eigenlijk alles wel, mits behoorlijk klaargemaakt. | |
vergeetmewelletje | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:17 |
Heeft serieus nog niemand bleekselderij genoemd? ![]() Bleekselderij. ![]() | |
vergeetmewelletje | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:19 |
Oh, het moest een lijstje worden? 1. bleekselderij ![]() 2. groenselderij That's it. ![]() | |
Trusten | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:24 |
quote:Die mag er bij mijn rijtje ook bij ![]() | |
egeltje1985 | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:40 |
Ach, bleekselderij zit meestal in een salade met andere dingen en dan vind ik het niet zo erg. Maar ik ga inderdaad niet op een stengel zitten kauwen. ![]() | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:48 |
Ohja, bleekselderij is ook niet mijn favoriet. T heeft zo'n vreemde smaak! | |
LastRequest | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:49 |
Hmmm ik heb veel nog niet geproefd, dat zijn dingen die me ook totaal niet aantrekkelijk lijken... Ingewanden en dergelijke. Het enige dat ik ken en absoluut niet kan eten is sla. Rucola krijg ik nog enigszins weg, maar dan ook maar 3 "blaadjes" ofzo, dan vind ik het al niet meer te eten. Alle andere sla heeft voor mij zo'n heftige gore smaak dat ik over mijn nek ga.. Ook als ik een broodje eet waar de sla afgehaald is, dan proef ik alleen die vieze smaak nog ![]() | |
Hoi_Piepeloi | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:51 |
quote:Ik kook aardappelen speciaal om ze op te bakken en die zijn echt ontzettend lekker ![]() Verder heb ik geen dingen die ik niet lust, alleen dingen die ik niet zo lekker vind! Wat ik niet eet zijn champignons, daar krijg ik gekkige uitslag van ![]() Haring ga ik weereens proberen ![]() ![]() | |
Beregd | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:51 |
Bij ingewanden is het vaak het idee dat telt, vermoed ik. Lever bijvoorbeeld, het is van het lekkerste vlees dat er is, mals en zeer smaakvol, moest het geen ingewand zijn was het voor velen ook één van de favoriete gerechten. | |
jogy | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:52 |
Gekookte lof. | |
Pappie_Culo | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:52 |
quote:Ja, tenzij je het ruikt dan... Dan hoef je echt nooit meer. Wel eens hertenlever o.i.d. geroken? | |
Beregd | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:54 |
quote:nee, dat niet. En dat het stinkt hoeft geen argument te zijn, schapenvlees stinkt ook vreselijk, maar daar heerst minder taboe rond. | |
Pappie_Culo | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:55 |
Schapenvlees is ook niet lekker. Lamsvlees (zelfde beessie, ander vleessie) daarentegen ![]() Iets wat stinkt eet ik niet. | |
Hoi_Piepeloi | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:56 |
quote:Care, ik vind muntdrop naar zweetvoeten ruiken en ik eet het toch! ![]() Asperges die stinken ook verschrikkelijk ![]() ![]() Of koolraap, ook zo'n rotlucht ![]() Oh en chips, buggles! ![]() ![]() Ik ruik overigens wel aaaaltijd aan eten, maar ook als het stinkt probeer ik het ![]() Geur kan misleiden ![]() | |
Pappie_Culo | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:57 |
quote:Hier niet. Wat stinkt gaat de prullenbak in. | |
Cmonv | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:57 |
Owja nou je het zegt, die Buggles.. die lust ik eigenlijk niet! Die stinken echt naar iets ongezonds.. dat mensen dat eten.. Toch iets gevonden wat ik niet lust. Zal wel meer zijn, alleen ik eet het niet dus ik weet het niet ![]() | |
Hoi_Piepeloi | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:57 |
quote:Oh daar had ik een leuke blunder mee ![]() Alleen waren de madame jeanette's die ik gehaald hadden net kleine paprikaatjes en ik was er ook heilig van overtuigd dat het paprikaatjes waren ![]() ![]() ![]() | |
Vandaag... | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:01 |
rode kool spruitjes mosselen rauwe oesters processed vlees (hamburgers, frikandellen, nuggets etc.) waterkipfilets van de supermarkt (krijg het niet weg) magnetronmaaltijden Ponyvlees ![]() | |
Pappie_Culo | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:02 |
quote:The Cook did it! Kipsate met rijst. Die is echt lekker ![]() | |
Sicstus | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:22 |
Bananen, warm fruit (pizza's met ananas, brrr), fruit met zo'n laagje suikerslijm erop zoals bij sommige gebakjes, pap/yohurt/vla met klonten erin. De meeste soorten snoep vind ik ook vies. | |
Axia | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:26 |
quote:Suiker werkt ook er goed | |
Hoi_Piepeloi | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:27 |
quote:Ah, naja ik wist alleen van appels en komkommers dat het zeker zou werken! Weet ik dat voor de volgende peperblunder ![]() | |
Lips | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:35 |
Pff, geloof dat ik best wat dingen niet lust ![]() Witlof, amandelen, asperges, bietjes, rode kool, chinese kool, kokos en peultjes eet ik echt niet. Ik hou niet van prei (tenzij geroerbakt), witte bonen in tomatensaus eet ik niet meer sinds ik er ooit heel ziek van geworden ben, vanillevla krijg ik niet meer weg door die flessen van vroeger waar zo'n vel op zat ![]() En dan eet ik geen rijstepap, griesmeelpudding of andere semi vloeibare substanties met klontjes erin ![]() Warm fruit (zoals hierboven vermeld) maakt mij trouwens ook niet blij ![]() | |
Axia | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:37 |
quote:gelukkig lust je het nog wel ![]() | |
Echo99 | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:37 |
quote:Lekker. Brood met pindakaas is dus eigenlijk het enige wat je eet ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:38 |
spruiten en speklappen | |
Lips | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:41 |
quote:Nee joh, ik eet heel veel en probeer eigenlijk alles ook uit! Eet trouwens niks wat ooit uit zichzelf gewiebeld heeft, maar dat heeft niks met 'niet lusten' te maken ![]() | |
RobinOok | dinsdag 20 januari 2009 @ 17:14 |
quote:Haha, nee, die haat ik! Dat is wat anders. Ik lust ze natuurlijk wel. | |
Windigo | dinsdag 20 januari 2009 @ 18:35 |
quote:Natuurlijk, bij jou is dat anders ![]() | |
Qwea | dinsdag 20 januari 2009 @ 22:16 |
Spruiten Witlof Maar kan ik even niet verzinnen. | |
Hoi_Piepeloi | dinsdag 20 januari 2009 @ 22:21 |
quote:Probeer eens witlof met ham en kaas in bladerdeeg ![]() ![]() | |
Cmonv | dinsdag 20 januari 2009 @ 22:42 |
Jaaaa Wel het hart uit de witlof halen anders is het bitter, das minder. | |
Gnittoo | dinsdag 20 januari 2009 @ 22:56 |
zuurkool ![]() | |
saaw | dinsdag 20 januari 2009 @ 23:12 |
zuurkool, poffertjes, zalm, rode kool, bietjes, melk en marsepijn ![]() | |
kissa | woensdag 21 januari 2009 @ 00:02 |
Ik kan beter vertellen wat ik wel lust dan niet ![]() ![]() Persé niet: orgaanvlees, vet vlees, spek, worst, kip, paard, geit, schaap en 'zeevruchten'. Persé niet groente: zuurkool, lof, andijvie, koolsoorten (behalve boerenkool), broccoli, snijbonen, peultjes, taaie oude tuinbonen, spruitjes... Fruit wel: aardbeien, bananen, peren, meloenen en perziken. Wel: melkproducten behalve karnemelk. Wel: brood, rijst en macaroni en aardappelen. | |
LastRequest | woensdag 21 januari 2009 @ 00:43 |
quote:Vertel inderdaad maar wat je wel lust, want veel blijft er niet over haha.. Zonde, lijkt me erg moeilijk met eten. | |
egeltje1985 | woensdag 21 januari 2009 @ 01:08 |
Geen kip? Ok, kippenboot met botjes enzo kan ik me voorstellen, maar geen kipfilet? Dat lust toch iedereen? Tenzij je vega bent natuurlijk. | |
Scandalous | woensdag 21 januari 2009 @ 01:09 |
Vis ![]() | |
Becel | woensdag 21 januari 2009 @ 01:14 |
quote: Geen klasse geen stijl ! ![]() Pindakaas is babypoep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
kingjotte | woensdag 21 januari 2009 @ 02:00 |
Komtie dan he: - vis of iets anders wat uit de zee komt (behalve tonijn uit een blikkie, of zalm als m'n moeder er quiche van maakt) - spruiten, aubergine, asperges, broccoli, lichee - koffie, bier, wijn, rum, ice-t maar jah, ik ben nog lang niet zo erg als m'n zusje, en ben de afgelopen jaren eigenlijk steeds meer gaan eten (vroeger at ik ook geen paprika's en geen champignons enzo) mijn zusje eet namelijk GEEN, en dan ook echt GEEN groente of fruit. Af en toe onder dwang gekookte aardappels (fijngeprakt met heel veel jus en geraspte kaas ![]() Tegen mijn moeder is vroeger steeds gezegd: "Dat gaat vanzelf wel over, daar groeit ze wel overheen". Ze is nou 19, en ze eet steeds minder (toetjes zijn tegenwoordig ook al verbannen ![]() | |
4EverBlackEyed | donderdag 22 januari 2009 @ 02:44 |
- Zeefruit - Doperwten - Bonen (behalve snijbonen) - Roquefort / gorgonzola en dergelijke kazen - Haring (in tomatensaus) - Fabriekssalades (bijv. huzarensalade) - Zoute drop - Orgaanvlees - Olijven - Rauwe tomaat | |
Innocence | donderdag 22 januari 2009 @ 09:39 |
Koffie Slagroom (de geklopte versie dan), dus meestal ook geen taart Warm fruit:ananas door je eten, appeltaart, stoofpeertjes, brrr... Paprika (dat vind ik ook fruit) Witlof met ham en kaas (sta ik echt al te kokhalzen als ik het ruik) Gekookte prei Gebakken aubergine Pindakaas Jam Rozijnen/krenten Couscous Rode kool Erwtensoep Boerenkool met harde stukjes Pudding Het is zo opeens eigenlijk wel heel veel. Meeste dingen lust ik wel als het maar goed bereidt is en de rest komt vooral op het zelfde neer, ik vind veel dingen gewoon veel lekkerder als ze fris en rauw zijn. Ik lustte vroeger thuis nog veel minder groenten, maar dat kwam omdat m'n moeder alles met aardappelen maakte. Lekker oosters of Italiaans is eigenlijk alles wel erg lekker. Daarentegen is er geen vlees of vis dat ik niet lust. ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door Innocence op 22-01-2009 09:45:10 ] | |
LeeHarveyOswald | donderdag 22 januari 2009 @ 09:44 |
quote:Smaak is vooral geur. Iets wat stinkt, smaakt vies. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 22 januari 2009 @ 09:45 |
quote:Brood ook. Eigenlijk alles behalve water wel.. ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 22 januari 2009 @ 09:47 |
quote:Vanillevla lust ik sinds mn 12e ofzo ook niet meer ![]() | |
Innocence | donderdag 22 januari 2009 @ 09:52 |
Snijbonen zijn trouwens ook vies! Maar dat is volgensmij vooral omdat ze altijd tot moes gekookt worden of er harde stukjes inzitten. Ik eet sindskort wel bloemkool, brocolli, witlof, allerlei kolen, gewoon door ze niet met aardappelen te eten en ze alleen te blancheren en bakken. | |
Rewimo | donderdag 22 januari 2009 @ 10:20 |
Paprika (al eet ik dat nog wel als het ergens doorheen zit, als het maar niet rauw is) Rauwe tomaat (dat krijg ik echt niet naar binnen, tomaat in bereide vorm gaat er goed in) Peulvruchten (als kind al niet en nu nog steeds niet, melige bende) Onze zoon hoeft niet alles lekker te vinden maar hij moet wel proeven. Ongeveer 1x per jaar een spruitje ![]() Vriend en zoon houden niet van mais. Ik wel. Dus als zij bruine/rode/witte bonen of erwtjes eten, eet ik mais ![]() | |
ColdFeet | donderdag 22 januari 2009 @ 10:57 |
quote:Ben ik niet met je eens! Vooral bij kaas is het vaak: hoe harder het stinkt, hoe lekkerder het smaakt. Rauwmelkse gruyère: geur ![]() ![]() OT: ik eet ongeveer alles, mits niet al te extreem. Over kwal zou ik bijv wel even moeten nadenken ![]() Er zijn wel dingen die ik niet zo lekker vind, zuurkool bijvoorbeeld. Thuis zou ik dat nooit klaarmaken, maar als ik het voorgezet krijg, eet ik het wel gewoon op. | |
Scandalous | donderdag 22 januari 2009 @ 11:15 |
Oh ja, pindakaas ![]() | |
Anosmie | donderdag 22 januari 2009 @ 11:16 |
Spruitjes Bloemkool Lillende vetjes aan je vlees Jus Chocolade Slagroom | |
_Hestia_ | donderdag 22 januari 2009 @ 11:38 |
koffie bier wijn vis ( behalve kibbeling en lekkerbekjes) spruitjes orgaanvlees spareribs gekookte prei aubergine radijs witlof asperges alle andere soepen dan groentensoep (karne)melk geitenkaas schimmelkaas feta olijven tuinbonen Dat waren de belangrijkste dingen wel, lust nog wel meer niet, maar kan daar ff niet opkomen [ Bericht 3% gewijzigd door _Hestia_ op 22-01-2009 11:50:28 ] | |
Hoi_Piepeloi | donderdag 22 januari 2009 @ 11:39 |
quote:Dat was ook eens en nooit meer, water ![]() Ook nog een keer mijn tong met dreft geboend ![]() | |
Leintjeuh | donderdag 22 januari 2009 @ 11:44 |
Rucola (rauw/puur in salade) Zeevruchten Uitgesproken vissige vis Orgaanvlees m.u.v. lever Goulash van mams Asperges | |
Innocence | donderdag 22 januari 2009 @ 12:01 |
Dat lijkt me echt een uitkomst, geen chocolade lusten.. | |
_Ophelia_ | donderdag 22 januari 2009 @ 12:02 |
Een aanvulling op mijn eerdere post: Margarine Bananen, ergens door vind ik ze wel oké, maar zo uit de hand ![]() ![]() Appels, hetzelfde verhaal als bananen Asperges uit een pot, iets wat mijn schoonmoeder met plezier opdient. Gekookte, erg kruimige aardappels Kapotgekookte groenten Rabarber in een gerecht zonder zuivel (dat geeft zo'n naar gevoel aan je tanden) | |
Lips | donderdag 22 januari 2009 @ 12:14 |
Ik merkte wel dat ik heel veel dingen wel ging lusten toen ik ze zelf klaar ging maken. Mijn moeder kookte sommige dingen te gaar, of kookte ze in het algemeen, die ik nu bijvoorbeeld wok. Andere samenstellingen doet soms ook wonderen! Prei werd bij m'n moeder gekookt en dan met een maisena sausje.... ![]() Te gaar gekookte spruitjes vond ik ook niks, maar spruitjes gewokt met rode wijn of met knoflook en cashewnoten is een groot succes! Bereiding doet dus veel ![]() | |
ColdFeet | donderdag 22 januari 2009 @ 12:14 |
quote:Hoe wéét je dat nou? ![]() Lein: en dan ook niet vertellen dat je geen rucola lust terwijl ik aan het koken ben ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 22 januari 2009 @ 12:16 |
quote:Dan nog is geur erg bepalend voor smaak ![]() ![]() | |
_Hestia_ | donderdag 22 januari 2009 @ 12:18 |
quote:Nouja, de "gewone" andere soepen zoals tomatensoep, kippensoep, champignonssoep, aspergesoep enzo lust ik iig niet. Maakt niet uit door wie het is klaar gemaakt of van welk merk. | |
ColdFeet | donderdag 22 januari 2009 @ 12:19 |
quote:Ahaargh. Ik weet heus wel dat je met een verstopte neus minder goed kunt proeven, yadada. Maar dat zegt niet dat vieze geur automatisch gelijkstaat aan vieze smaak, wat jij wel beweert. | |
djkoelkast | donderdag 22 januari 2009 @ 12:27 |
vis en alle schaal/schelp en andere zeedieren (ik lust dan weer wèl kroepoek) kip, kalkoen en ander gevogelte biefstuk en vergelijkbaar half rauw vlees shoarma met knoflooksaus (ik eet het met satésaus) spaghetti (structuur staat me niet aan, macaroni lust ik wel, zelfde materiaal, andere structuur) alle soepen die geen tomatensoep zijn rode kool ![]() wokkels frkadellen (of frikandellen, hoe je ze wil noemen) eigenlijk alle sauzen behalve mayo, fritessaus, satesaus, babi pangang saus schaap/lam/geit en alle andere uitheemse diersoorten prei (vooral in de bami, dat knappert zo, bah!) saucijzenbroodjes alles met smaken als ananas, banaan, perzik, pruimen enzo ja ik kan nog wel een uur of wat doorgaan ![]() | |
Leintjeuh | donderdag 22 januari 2009 @ 12:28 |
quote:Ja maar dat is rude ![]() ![]() | |
Frollo | donderdag 22 januari 2009 @ 12:34 |
Vroeger waren er wel wat soorten vlees die ik niet lustte, met name varkens, plus bijna alle soorten vis, maar sinds een jaar of vijftien eet ik helemaal geen dieren meer, of ik het nou lust of niet. ![]() Van alles wat dan overblijft lust ik zo goed als alles. Ik kan maar één ding verzinnen dat er niet van harte in gaat bij mij en dat is zilvervliesrijst. In nasi of zo gaat het nog, maar kale zilvervliesrijst als bijgerecht of zo, brr! Alsof je op elastiek zit te kauwen. ![]() | |
ColdFeet | donderdag 22 januari 2009 @ 12:37 |
Oh, herkenbaar, Frollo! Ik ben in principe een groot voorstander van volkoren en vezelig en gezond, maar zilvervliesrijst maak ik dus echt nooit! Nou ja, typisch geval van: bij anderen eet ik het wel. En ik krijg het ook wel weg. Maar lekker is het niet ![]() | |
Lips | donderdag 22 januari 2009 @ 13:21 |
Zilvervliesrijst ![]() Ik vind basmati dan weer niet zo lekker, zal ik zelf nooit maken! | |
LeeHarveyOswald | donderdag 22 januari 2009 @ 13:25 |
quote:Dat ligt er aan wat je bedoelt ![]() ![]() | |
djkoelkast | donderdag 22 januari 2009 @ 13:27 |
Je moet ook geen snelkookzilvervliesrommel eten, dat is net stukjes touw. Ga eens naar je lokale reformhuis en haal daar rondkorrel rijst, moet wel 30-45 minuten koken (op zeer laag pitje) maar dan heb je ook wat! Zoooo lekker! Dan pas proef je alles wat je in rijst hoort te proeven. | |
Windigo | donderdag 22 januari 2009 @ 13:28 |
Kapucijners met spek en paprika ![]() | |
_Ophelia_ | donderdag 22 januari 2009 @ 13:58 |
Oh, inderdaad, nog vergeten in mijn lijstje: Witte rijst, van die droge smakeloze keutels, verschrikkelijk. Doe mij ook maar zilvervliesrijst ![]() | |
ColdFeet | donderdag 22 januari 2009 @ 14:07 |
quote:Ik heb mijn hele jeugd dat soort rijst gegeten. Maar ik word er nog steeds niet warm van. Ach, smaken verschillen ![]() Ik heb trouwens iets bedacht dat ik echt niet door m'n strot krijg: red bull. Ik word al misselijk bij de gedachte ![]() | |
JJH | donderdag 22 januari 2009 @ 14:09 |
Ik eet bijna alles, kort lijstje dus Sprutjes Tuinbonen. Zo. ![]() | |
Innocence | donderdag 22 januari 2009 @ 14:51 |
quote: ![]() | |
rena | donderdag 22 januari 2009 @ 15:49 |
Erwtensoep ![]() Witlof, aubergine, champignons. Alle soorten paté en lever. Alles met kokossmaak, zo ranzig ![]() Ham. (Behalve parmaham) Lever. Tonijn. Geitenkaas. Valt nog wel mee als ik het vergelijk met andere mensen in dit topic ![]() | |
Frollo | donderdag 22 januari 2009 @ 15:56 |
O ja, ik weet er nog een! Schapenkaas! Ik was dat ooit eens aan het eten en zomaar ineens verscheen een beeld voor mijn geestesoog van een schaap met een lange, onverzorgde vacht, vol aangekoekte korsten van modder, stront en pis. Sindsdien lust ik het niet zo erg meer. ![]() | |
kingjotte | donderdag 22 januari 2009 @ 17:58 |
quote:Heb je wel eens een koe van dichtbij gezien? | |
vaagsel | donderdag 22 januari 2009 @ 18:00 |
Alle zachte/blauwe/witte kazen. Verder lust ik eigenlijk alles wel. | |
Frollo | donderdag 22 januari 2009 @ 19:13 |
quote:Die zijn ook niet heel schoon, dat klopt, maar dat beeld kan ik nog uit mijn hoofd zetten. Het gaat me vooral om die lange klittende haren van zo'n schaap... ![]() | |
Lips | donderdag 22 januari 2009 @ 19:17 |
quote:Ja maar het ging toch om de kaas... die maken ze niet van de vacht ![]() | |
Frollo | donderdag 22 januari 2009 @ 20:01 |
quote:Het gaat om het idee-hee! ![]() Ik voel me zo onbegrepen... ![]() | |
XcUZ_Me | donderdag 22 januari 2009 @ 20:38 |
![]() ![]() Ja, ik ben lastig. | |
EricT | donderdag 22 januari 2009 @ 20:42 |
kaas boter karnemelk mokka bier witte chocolade creme/brie/paturain what ever Dat is het wel | |
Tezz | donderdag 22 januari 2009 @ 21:52 |
Ik proef altijd alles wat me wordt voorgezet/aangeboden/bij mij uit de pan komt, maar er zijn echt wel een aantal dingen die ik echt niet zo lekker vindt: - orgaanvlees in alle vormen (roompate kan nog net, maar daar houdt het dan wel mee op) - mosselen - Gember (een klein schepje of bolletje is al genoeg om me te doen gruwelen) - nasi kruiden. Heel gek is dat. Ik lust alle ingredienten die in een nasigoreng gaan (rijst, groenten, vlees, soja etc. etc.), maar zodra er zo'n zakje/pakje/boemboe kruiden door heen gaat: ril ril superril. Ik ben er nog niet achter waar dat dan precies aan ligt. - koriander. Maar ik ben het aan het 'leren eten' zoals dat zo mooi heet. - vlees met vetrandjes, knoepertjes of flubbertjes er in. Daar gruwel ik echt van. Vooral van dat gemalen goedkoop vlees (cordonblue en sateschnitzel enzo). Brrrrrr. | |
EricT | donderdag 22 januari 2009 @ 23:08 |
quote: ![]() | |
kissa | donderdag 22 januari 2009 @ 23:49 |
quote:Kippenboot ![]() Nee, ik ben geen vega maar vreselijk kieskeurig en dat is idd soms best lastig ![]() | |
NEC-Nijmegen | donderdag 22 januari 2009 @ 23:50 |
hete bliksem | |
kissa | donderdag 22 januari 2009 @ 23:53 |
quote:Klopt, uit eten gaan in een goed restaurant is niet aan mij besteed ![]() | |
kissa | donderdag 22 januari 2009 @ 23:54 |
quote:Cola ![]() | |
Hoi_Piepeloi | vrijdag 23 januari 2009 @ 11:45 |
quote:Hier moet ik ook altijd ingrijpen omdat er anders boemboe ingaat, gewoon zelf je vlees marineren/kruiden ![]() | |
Tezz | vrijdag 23 januari 2009 @ 11:48 |
quote:ik snap je post niet ![]() | |
PurePoisonPerfume | vrijdag 23 januari 2009 @ 11:48 |
quote:Nouja het is wel handig, gezien dikmakend enzo, maar het inmiddels ontelbare aantal keren dat ik 'Wát? Je lust geen chócólá????' heb gehoord, beginnen me onderhand ook de keel uit te hangen ![]() En ach, ik eet het wel hoor als het zoiets is als stracciatella of gewoon een stukje op een taart - maar het is niet iets wat ik echt lekker vind, ik zou het ook nooit kopen ofzo. | |
PurePoisonPerfume | vrijdag 23 januari 2009 @ 11:52 |
quote:Ik vraag me dan af wat je eet als avondeten ofzo ![]() Ik eet dus wel alles, het komt hier ook bijv. bijna nooit voor dat ik een groente twee keer eet in één maand - ik ben erg van het varieren. (behalve overigens sperziebonen, maar daar ben ik gewoon echt gek op ![]() | |
Windigo | vrijdag 23 januari 2009 @ 11:58 |
quote:*ril* ik vind dat ook echt heel vies. | |
LoudGirl | vrijdag 23 januari 2009 @ 19:46 |
Huzarensalade, jek! En blauwe kaas. | |
EricT | vrijdag 23 januari 2009 @ 20:05 |
quote: ![]() | |
Lips | vrijdag 23 januari 2009 @ 20:06 |
quote:Oja, dat lust ik ook niet! Wel geprobeerd, meerdere malen, maar vind het echt niet lekker! | |
Tezz | vrijdag 23 januari 2009 @ 23:24 |
quote:Omdat ik allemaal dingen opnoem die jij goddelijk vindt? Of breek ik nu je hart omdat ik je post niet snap.... | |
Coolfool | zondag 25 januari 2009 @ 18:50 |
Nou, er zijn zeker een aantal dingen die ik niet lust: -Tomatensaus/soep -Warm fruit -Anijs/Venkel -Gekookte aardappelen en stamppotten -Makreel -En brrrrr, boter onder beleg en vetrandjes aan vlees -Zure haring, zure leverworst -Viskuit -Jam Voor de rest lust ik volgens mij alles wat ik tot nog toe heb gehad. Soms zijn sommige recepten gewoon wat minder lekker. Soms is iets gekookt niet lekker, maar door een salade of uit de oven dan weer wel. Dat is gewoon een kwestie van proberen. | |
Fratz | zondag 25 januari 2009 @ 19:23 |
Koffie. Lust ik echt niet. Ook alle dingen met een koffiesmaak daar walg ik van. Spruitjes. Op alle manieren al geprobeerd, maar nee. Witlof, gekookt, rauw, maakt niet uit. Verder zou ik het zo niet weten. Ik proef altijd alles, ook dingen die ik wat minder vind, misschien is het dan wel lekker =) | |
Ermemmertje | zondag 25 januari 2009 @ 19:51 |
Spruitjes ![]() Karbonaat, shoarma, draadjesvlees ![]() Nog wel meer dingen maar daar kom ik nu even niet op ![]() | |
The_Hives | zondag 25 januari 2009 @ 20:26 |
eigenlijk (zover ik me kan herinneren) alles tot nu toe, behalve 'kale' bruine bonen. Bruine bonen in tomatensaus lust ik dan weer wel ![]() | |
Simsfan88 | zondag 25 januari 2009 @ 22:02 |
Wat vinden veel mensen kaas, eieren en melk toch vies... ![]() OT: Tomaat en spruitjes ![]() | |
Scootmobiel | maandag 26 januari 2009 @ 23:15 |
Spruitjes!! Daar ga ik echt van over m'n nek, evenals van de karnemelkse gortpap die ik als kind altijd 'verplicht' moest eten. Walgelijk!! ![]() Met slakken, mosselen, oesters of inktvis doe je me ook geen plezier, en hetzelfde geldt voor alles waar alcohol in zit. Zulke dingen weiger ik altijd vriendelijk. Op witlof, asperges, champignons en de meeste koolsoorten ben ik ook niet dol, maar eet ze uit beleefdheid wel als ze me ergens voorgezet worden. | |
Blistering | vrijdag 30 januari 2009 @ 12:02 |
Alle soorten vis (Behalve vissticks!), witlof ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 30 januari 2009 @ 12:39 |
quote:Nasikruiden zoals van Konimex is zout, peper en djinten (Komijnzaad). Misschien dat die laatste niet smaakt? ![]() | |
littledrummergirl | vrijdag 30 januari 2009 @ 14:19 |
![]() | |
RobinOok | vrijdag 30 januari 2009 @ 15:35 |
quote:Nou, dat vind ik wel heel erg knap dan. Of kook je niet elke dag of zo? Of eet je 5 dagen in de week sperziebonen? Ik vind het al heel wat dat ik niet vaker dan 1 keer in de week dezelfde groente eet. Hoewel dat dan weer een gemiddelde is, want het kan gerust wel eens voorkomen. Courgette, aubergine, sperziebonen, snijbonen, tomaten, komkommer, paksoi, witte kool, chinese kool, spitskool, rode kool, zuurkool, boerenkool, knolselderij, spruitjes, witlof, bleekselderij, sla, prei, broccoli, mais, paprika, ui, bietjes, andijvie, bloemkool, worteltjes, spinazie, venkel, pompoen, asperges, tauge. Even bij albert.nl gespiekt, zo kom ik op 32 groenten. Echt knap dat je die maar 1 keer per maand eet. [ Bericht 25% gewijzigd door RobinOok op 30-01-2009 15:43:01 ] | |
_Ophelia_ | vrijdag 30 januari 2009 @ 16:09 |
quote:Je mist in ieder geval nog: romanesco, schorseneren, pastinaak, peultjes, rucola, aardpeer, groenlof, meiraap, koolraap, koolrabi, rammenas en rettich.... ![]() | |
teknomist | vrijdag 30 januari 2009 @ 16:11 |
Venkel. ![]() ![]() ![]() Spruitjes. ![]() ![]() Bloemkool. ![]() ![]() Maiskolven in je eten. ![]() ![]() ![]() | |
RobinOok | vrijdag 30 januari 2009 @ 23:59 |
quote:Maar dan nog... | |
Taurus | zaterdag 31 januari 2009 @ 00:13 |
Ik vind blauwschimmel nog steeds wel lastig. Ik eet het wel, maar ik kan maar weinig op en ik snap ook niet hoe mensen er 'hmmmm' bij kunnen zeggen ![]() De structuur van mandarijn staat me ook tegen, het vel dan, bedoel ik. Ook orgaanvlees vind ik - heel kinderachtig - puur om de naam en de precieze duiding niet aangenaam. Sushi kan ik best eten, maar ik vind het niet bijzonder. Ik vind het geen smaaksensatie, en de grootste zonde vind ik coquilles die rauw worden geserveerd. Ik vind echt dat je dat de smaak en de mens die het gaat eten én de coquille niet aan kunt doen, zó jammer, zo'n rauwe kwats smaakt nergens meer naar ![]() ![]() | |
borisz | zaterdag 31 januari 2009 @ 00:15 |
Ik ben in de loop der tijd meer gaan eten. Maar wat er nog steeds echt niet in gaat. - Bloemkool - Broccoli - Witlof - Spruiten | |
uniflying | zaterdag 31 januari 2009 @ 01:26 |
darmen, ogen, penis, varkenspoten, witlof, spruitjes, eendennek, eendentong, gedroogde groeten zoals bamboe etc, lamvlees, schelpdieren, | |
uniflying | zaterdag 31 januari 2009 @ 01:28 |
wtf hoe kan mensen eieren en kaas vies vinden ??? Jullie toch wel pannenkoeken,tostie en fastfood, omlet?!! en gember eet je niet LOL ! | |
Wickedangel | zaterdag 31 januari 2009 @ 01:45 |
Vis ![]() ![]() ![]() ![]() Maar alles wat ik vroegâh niet lustte, vind ik nu heerlijk. Bloemkool. Spruitjes. Broccoli. Stoofpeertjes ![]() | |
Man-E-Faces | zaterdag 31 januari 2009 @ 02:09 |
Olijven, zeewier, sushi, | |
_Ophelia_ | zaterdag 31 januari 2009 @ 11:10 |
quote:Ik geef je verder geen ongelijk ![]() | |
Sneeuwvlok | zaterdag 31 januari 2009 @ 12:34 |
Champignons (alle soorten paddenstoelen zijn gewoon vies!) Geitenkaas. That's it... | |
_Ophelia_ | zaterdag 31 januari 2009 @ 12:38 |
quote:Chapignons met geitenkaas, zóó lekker ![]() (sorry ![]() | |
Sneeuwvlok | zaterdag 31 januari 2009 @ 12:44 |
quote:Baaaaaaah. ![]() | |
ElizabethR | zaterdag 31 januari 2009 @ 13:00 |
quote:Probeer eens een witlofsalade op de volgende manier: Snij appel, banaan, druiven, mandarijn (kortom fruit) in stukjes en doe het in een saladekom Snij witlof klein en doe het in de saladekom Flinke scheut vanillevla erdoor husselen als dressing. Net voor de sla op tafel komt Cruesli eroverheen en een beetje hagelslag. De Cruesli moet knapperig blijven namelijk, dus pas op het laatst toevoegen. Mijn kinderen hadden een hartgrondige hekel aan witlof, en zo heb ik ze witlof leren eten, want ik ben er dol op. Nu lusten ze alle variaties, maar dit recept blijft favoriet. Ik lust alles wat me voorgezet wordt, behalve gekookte lever en erwtensoep. | |
Blues | zaterdag 31 januari 2009 @ 13:15 |
Wat een leuk gerecht met bijzondere ingrediënten ER ![]() | |
The_Hives | zaterdag 31 januari 2009 @ 15:22 |
quote: ![]() ![]() | |
pleeborstel | zondag 1 februari 2009 @ 09:55 |
quote:Omdat het vieze glibberige dingen zijn die in elk gerecht overheersen denk ik ![]() | |
boem-dikkie | zondag 1 februari 2009 @ 09:56 |
Champignons en peultjes. | |
pleeborstel | zondag 1 februari 2009 @ 09:58 |
Van die After Eight chocolade ![]() ![]() ![]() Zo verschrikkelijk vies, ik weet niet of het nog bestaat trouwens... | |
huuphuup | zondag 1 februari 2009 @ 11:14 |
quote:Dat, kan er niets aan doen, het is niet per se de smaak maar meer de structuur. Hetzelfde heb ik met olijven, terwijl ik wel weer zo een bakje olijventapenade op stokbrood leegsmeer. Verder lust ik bijna alles. Wel wat dingen die ik minder lekker vind maar geen dingen die ik écht niet lust of eet. En alles moet geprobeerd worden ![]() | |
WHATSHESAID | zondag 1 februari 2009 @ 11:21 |
Damn als ik dit zo lees, eet ik echt alles! Ik lust sowieso alle groenten die ik ooit gegeten heb, vind alleen rode kool met appeltjes en doperwtjes uit blik minder lekker (sowieso groenten en fruit uit blik is best een slecht idee). Ik eet alleen geen vlees, maar da's niet omdat ik dat niet lekker vond ![]() | |
RoodWitBlauw | zondag 1 februari 2009 @ 12:36 |
Vis Lever | |
LeNeHe | zondag 1 februari 2009 @ 12:48 |
Bruine bonen Erwtensoep Lamsvlees Lever Oesters ![]() ![]() | |
K-mail | zondag 1 februari 2009 @ 13:07 |
Oesters Banaansnoepjes ![]() Energy drink-Red bull etc. Kauwgom, maar voonamelijk omdat het (vaak) zo ordinair is ![]() Melk, ik vind echter bijna alle bewerkingen van melk wél lekker Bepaalde roosvice drankjes, die me herinneren aan een antibioticakuur toen ik 6 was. Sommig varkensvlees, zeker als het bijvoorbeeld in een broodje bapao zit, dan heeft het een vreemde penetrante geur smaak ![]() Donkere bieren, zoals guiness etc. Veel donker dan palm hoeft van mij niet. Ik drink liever Hefe Weiß Puddingen, griesmeel inc ![]() | |
Innocence | zondag 1 februari 2009 @ 13:45 |
quote:Lust je ze rauw wel? | |
Caesu | zondag 1 februari 2009 @ 14:01 |
kokosmakronen brinta en dat soort papjes | |
Phosphorescent | zondag 1 februari 2009 @ 14:29 |
Asperges Champignons (ik krijg ze wel weg, maar lekker? Nah.) Witlof Idd de slakken, mosselen e.d. Garnalen Hamlappen Aubergine | |
huuphuup | zondag 1 februari 2009 @ 16:51 |
quote:nooit geprobeerd. Goh, stom eigenlijk. Ben er dan onbewust vanuit gegaan dat ze rauw dezelfde structuur hebben als bewerkt. Die ene lust ik wel trouwens. Die hele lange dunne, zitten veel in Japanse gerechten. Zijn dat unoki champignons ofzo? Die structuur is niet zo gek. | |
RobinOok | zondag 1 februari 2009 @ 18:32 |
quote: ![]() Ja, enoki. Hier meer daarover: http://tokowijzer.wordpress.com/enoki-paddestoel/ | |
huuphuup | zondag 1 februari 2009 @ 19:14 |
ja die bedoel ik ja. Als je zo'n hapje hebt met een dun bosje van die enoki's gerold in een lapje (rund)vlees, dat vind ik wel lekker. maar ik hoef er ook geen 100 van ofzo ![]() | |
Fruity | zondag 1 februari 2009 @ 19:53 |
Pudding met velletje en klontjes. Ga ik echt van kokhalzen. | |
huuphuup | zondag 1 februari 2009 @ 21:06 |
quote:jah maar dat zijn toch ook gewoon smerige dingen? Ik hoef ook geen melk die drie weken over de datum is ofzo brrr... ![]() | |
_Arual_ | zondag 1 februari 2009 @ 21:36 |
quote:Vel op warme chocolademelk ![]() Vroeger bij scouting van iedereen die chocomelvellen verzamelde, omdat verder niemand het lustte ![]() ![]() | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 3 februari 2009 @ 13:05 |
quote:Ik kook bijna elke dag (mijn vriend kookt ook wel eens, maar dat is misschien 2 keer per maand). We eten wel 1 keer in de week makkelijk - dat varieert dan van pizza, patat, chinees afhalen, broodje shoarma etc. Ik eet dus zes keer per week iets anders, ongeveer drie keer aardappeltjes-vlees/vis-groente, de andere drie keer pasta/rijst/mie etc. In dat laatste gaat meestal een groentepakket (of zelf vers gesneden groenten). Ik kies dan wel steeds een ander pakket of gooi er zelf steeds iets anders bij. We eten vrijwel alle groenten regelmatig die je noemt, behalve zuurkool (zijn we allebei niet echt gek op). Overigens denk ik niet dat je mais bijv. kunt zien als echte groente an sich, dat is (voor mij iig) meer iets wat door de sla gaat (of in de magnetron zodat je popcorn krijgt ![]() Dus nouja, met deze telling kom je op 3 verschillende soorten groenten per week, is 12 tot 15 per maand, dat is makkelijk te doen hoor ![]() | |
Enfermera | vrijdag 6 februari 2009 @ 13:14 |
Ik lust best veel, en probeer ook van alles, ook al vond ik het de vorige keer niet zo lekker. Je moet sommige dingen ook gewoon leren eten. Of drinken. ![]() Wat ik alleen echt niet lust is lever. Daar ga ik serieus van kokhalzen ![]() Oh, en waar ik ook minder van houd, maar dat is meer algemeen, is pikant eten. Als ik bijv. iets met rode peper erin eet heb ik gelijk 2 dagen last van mn maag. ![]() Vanavond ga ik weer 's haring proberen, dat vond ik een tijdje geleden ook niet echt lekker. ![]() Er zijn ook wel dingen die ik minder lekker vind (spruiten, witlof), maar dat kan ik wel gewoon eten zonder het gelijk weer naar buiten te werken ![]() | |
PurePoisonPerfume | vrijdag 6 februari 2009 @ 13:36 |
quote:Ja, dingen waar je last van krijgt - dat is eigenlijk weer een ander verhaal. Ik heb dat met knoflook, ik krijg echt last van mn maag/darmen als ik iets eet waar dat veel in zit (dus bijvoorbeeld tzaziki, kruidenboter of iets dergelijks). Wel jammer, want het is toch wel lekker om bijv bij shoarma een beetje knoflooksaus te nemen ! | |
Enfermera | vrijdag 6 februari 2009 @ 15:24 |
quote:Ja precies.. Ik vind het ook echt jammer, maarja, ik heb geen zin in last van mn maag die paar dagen, dan laat ik het wel gewoon lekker staan.. Knoflook is idd ook lastig.. ![]() | |
Mexxa | donderdag 12 februari 2009 @ 20:01 |
Ik lust best veel, sowieso alle groenten en op lever na alle soorten vlees. Wat ik NIET wegkrijg zijn tomaten en champignons. De laatste vind ik wel ideaal om te bereiden, je kunt er een hoop mee, probeer het ook telkens maar weet niet wat ik er mee aan moet als ik dat in m'n mond stop ![]() | |
TJDoornbos | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:01 |
Bananen lust ik niet! | |
littledrummergirl | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:10 |
quote:dat heb ik ook ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:22 |
n00b ![]() In je diner van morgen zit wel paprika verwerkt, maar op zo'n manier dat je het misschien wel wegkrijgt. En anders heb je dikke vette pech! Ik lust alles, als het maar goed klaargemaakt is! | |
LuKaLiKe | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:23 |
quote:Heb het idee dat in jou omgeving gewoon niemand lekker kan koken! Een goed klaargemaakte pasta is hemels! Droog gehakt? Hoe maakt jou omgeving het betreffend vleesgerecht klaar? Probeer ens de lokale pasta-pik, en mischien dat hij je enige tips kan geven over het maken van een lekkere pasta! | |
LuKaLiKe | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:24 |
quote:Da's dus wat ik bedoel! Gewoon effe proeven, zonder te zeuren van: Dah lus ik nie! | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:28 |
Ik heb een collega wier vriend beweert geen enkele groente te lusten. Hij eet alleen maar patat en vlees. Zijn moeder gaf hem vroeger alleen wat hij lekker vond: patat en vlees.![]() Veel of weinig lusten heeft absoluut met je opvoeding te maken en veel zit tussen de oren! | |
Steve-O | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:31 |
Mierenneukers hier zeg ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:36 |
Ik heb best veel dingen waar ik an sich niet zo dol op ben, maar ook die dingen vind ik wél lekker wanneer ze op een goede manier bereid zijn. Je maakt mij bijvoorbeeld absoluut niet blij met wortelen (gewoon gekookt ofzo zeg maar), maar als ze verwerkt zijn in een soep, curry, of zelfs worteltjestaart, no problemo! ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:38 |
quote:In poedervorm kan het geen kwaad, als het door een salade heen zit gaat alles in de salade naar Paprika smaken ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:40 |
quote:Het is meer in een soort pureevorm en dan van gegrilde paprika. Er valt eventueel omheen te eten. ![]() | |
TJDoornbos | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:40 |
Ik kom voortaan bij jou eten Ise. Jij maakt al het eten goed klaar zo te horen! | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:42 |
Oh, ik weet één ding wat ik doorgaans echt niet lekker vind! Schimmelkazen. ![]() | |
littledrummergirl | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:42 |
quote:jezelf uitnodigen is oké ![]() | |
LuKaLiKe | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:42 |
quote:Kan me vinden in je eetpatroon, ikzelf hou ook niet van paprika in mijn eten, maar zoals je al vermeldt, in poedervorm is het goed te doen! | |
Pietverdriet | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:43 |
Ik eet alles muv 2 dingen, Pap en Blikmais. | |
littledrummergirl | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:43 |
en grapefruit brrr.. echt in iedere vorm.. in stukjes niet, in campari niet, snoepjes niet, in salade niet, in sapjes niet ![]() | |
TJDoornbos | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:46 |
quote:ze vraagt het zowat zelf ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:51 |
quote:Karnemelkse bloempap. ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:51 |
quote:Dat lees jij erin, vriend. ![]() Maar je mag gerust eens komen eten hoor. ![]() | |
TJDoornbos | zaterdag 23 mei 2009 @ 17:53 |
quote:Komt goed, vriendin ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 23 mei 2009 @ 18:08 |
quote:Das mooi, want syl lust ook geen paprika ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 23 mei 2009 @ 18:09 |
quote:Vraagje, hoe maak je die zonder dat je karnemelk gaat schiften? | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 18:15 |
quote:Als ik het maak, koop ik gewoon zo'n fles. ![]() | |
Carnivorous | zaterdag 23 mei 2009 @ 21:00 |
pannekoeken pasta huisgemaakte nasi | |
minilot | zaterdag 23 mei 2009 @ 21:11 |
Ik krijg de bibbers van zeevruchten. Ik wil ze graag nog eens leren eten, want ik heb er de pest over in dat ik nog geen garnaal naar binnen krijg, maar tot nu toe is het me nog niet gelukt. Verder hou ik niet van komijnenkaas en van de geur en smaak van gedroogde wilde paddestoelen. Ik ben sowieso geen enorme paddestoelfan. Ik geloof dat er verder weinig is dat ik echt pertinent niet lust. Ik zou het zo gauw in elk geval niet weten.. Edit: Oh, en halloumi-kaas! Niet zozeer de smaak, maar dat mondgevoel en -geluid! Squeeeek, piep!! Alsof je tanden gezeemd worden. Echt afschuwelijk. ![]() | |
LoudGirl | zaterdag 23 mei 2009 @ 23:10 |
quote:Eensch. De meeste groenten worden niet beter van koken, maar bv wel van bakken, roosteren in de oven, stoven of roerbakken. Ik vind het altijd leuk om mensen een groente te geven waarvan ze denken dat ze die niet lusten, maar dan zo klaargemaakt dat ze het wel lusten. | |
minilot | maandag 6 juli 2009 @ 22:35 |
quote:Nou, ik heb mezelf er overheen gezet. Garnalen blijken reuze lekker! En paddestoelen ook. Gewoon een kwestie van doorzetten, zo blijkt. ![]() | |
Tegan | maandag 6 juli 2009 @ 22:52 |
Wat ik echt niet eet: Kaas behalve MonChoutaart ![]() ![]() Wat ik niet lekker vind maar wel kan eten: Merendeel van de vissoorten, rode bieten, rode kool. Wat ik lekker vind wat de meeste mensen niet lekker vinden: Spruitjes, spinazie. edit: Lust ook geen olijven, haring en filet american (rauw vlees/vis rrrrr) ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door Tegan op 06-07-2009 23:18:18 ] | |
minilot | maandag 6 juli 2009 @ 22:57 |
quote:Volgens mij ken ik écht niemand die geen spinazie lust! ![]() | |
Tegan | maandag 6 juli 2009 @ 22:58 |
quote:Oh ![]() | |
minilot | maandag 6 juli 2009 @ 23:05 |
quote:Gezegd moet worden dat ik weinig moeilijke eters om me heen heb. Of wellicht sluit ik die onbewust uit, qua kennissenkring. ![]() | |
Filiassi_Jane | maandag 6 juli 2009 @ 23:07 |
Rucola, dat krijg ik echt niet door m'n keel. Alsof heel m'n mond opzwelt en ik niet kan slikken. Broccoli en bloemkool gekookt, maar dan weer wel kleine stukjes in soep of in een groentenwokmix. Sperzieboontjes die te lang gekookt zijn (dat ze niet groen meer zijn en al het groene in het water zit). Olijven. Ik leer wel steeds meer dingen eten: ik lust nu ook geitenkaas en oude kaas, verse spinazie (diepvriesspinazie nog steeds niet). Ik probeer ook wat meer uit en dan merk je vanzelf of het lekker is of niet ![]() | |
Dromelot | maandag 6 juli 2009 @ 23:14 |
Volgens mij lust ik alles wel. Ben alleen niet zo gek op gember en koriander. Daarnaast zijn er wel veel dingen die ik makkelijk links laat liggen: chips, alles uit de frituur, nootjes... Maar ik lust (en eet) verder echt alles. Zelfs dingen die niet iedereen lust, vind ik heerlijk zoals: oesters, spruitjes, bonen, haring etc Oh wacht even haha ik lust geen pindakaas ![]() ![]() | |
Zeven7 | dinsdag 7 juli 2009 @ 03:32 |
mosselen, spruiten, en van die waterige industriele kipfilets van de AH. Verder eet ik alles alwat niet meer beweegt. ![]() | |
_Ophelia_ | dinsdag 7 juli 2009 @ 07:29 |
quote:Heel verstandig, ik probeerde laatst een menu te bedenken voor een vegetariër, iemand die geen kaas lust, iemand die geen tomaten en paprika lust en iemand die geen uien eet. Volkomen kansloos, ik ben uit pure wanhoop maar gaan gourmetten ![]() | |
Leintjeuh | dinsdag 7 juli 2009 @ 08:42 |
Ik lust geen broodpudding ![]() | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 7 juli 2009 @ 09:54 |
quote:Dan in ieder geval géén pizza ![]() | |
_Arual_ | dinsdag 7 juli 2009 @ 10:00 |
Ik moet over een paar weken ook weer gaan koken voor een echtpaar met tegengestelde eetwensen. Wat de een wel lust, lust de ander absoluut niet en andersom. Ik vind het heel leuk om te koken, maar ik word er een beetje nerveus van. Ik eet daar heel vaak en goed en ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om één van de twee een omelet of boterham voor te schotelen, ook al hebben ze dat zelf als optie gegeven. Maar om nu twee maaltijden te bereiden, dat lukt me gewoon niet... | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 7 juli 2009 @ 10:19 |
quote:Hoe doen ze dat zelf dan, vraag ik me af? Eten zij dan thuis om de beurt echt een boterham/omlet? ![]() | |
_Arual_ | dinsdag 7 juli 2009 @ 10:23 |
quote:De vrouw eet (ook om dieetredenen) vaak iets anders dan de man. Ze kookt dan wat extra, of bewaart iets van de vorige dag. Het bizarre is dat koken haar hobby is (boekenkast vol kookboeken!). Mar of haar man, of haar dochter, of zijzelf - er zit er altijd een met lange tanden te eten. | |
PurePoisonPerfume | dinsdag 7 juli 2009 @ 10:28 |
quote:Hm, lijkt mij toch niet echt een gezellige avondmaaltijd dan.. En lastig voor jou om iets te verzinnen! Iemand hierboven was uit wanhoop maar gaan gourmetten, anders doe je dat! Of bbq natuurlijk. | |
_Arual_ | dinsdag 7 juli 2009 @ 10:31 |
quote:Het is daar zo natuurlijk geworden om veeeeel dingen op tafel te hebben, dat het de meeste buitenstaanders niet eens op zou vallen. | |
mevrouwdebok | dinsdag 7 juli 2009 @ 12:17 |
quote:jesus christ wat lust je eigenlijk wel ? ![]() | |
Mini_rulez | dinsdag 7 juli 2009 @ 12:50 |
Goh, als ik dit zo lees ben ik toch wel blij dat ik niet zo'n moeilijke eter ben. ![]() Het enige dat ik echt niet lekker vind zijn bepaalde zeevruchten en kippenlever. Erwtjes uit blik zijn ook niet mijn favoriet maar die eet ik wel op als ze me voorgezet worden. | |
renzell | woensdag 8 juli 2009 @ 20:11 |
Er is maar 1 ding waar ik acuut kippenvel van krijg als ik er aan denk en kokhalsneigingen als ik het ook maar ruik; KOMIJNENKAAS! ![]() ![]() | |
Barbie | woensdag 8 juli 2009 @ 20:44 |
Tuinbonen en komijnekaas komt er hier niet in. Ben ook niet echt fan van bruine bonen en zuurkool, maar als ik het ergens voorgeschoteld krijg, eet ik het wel op. | |
TN-FR | woensdag 8 juli 2009 @ 21:21 |
Ik hoor zoveel mensen praten over hoe lekker de haring is dit jaar. Maar ik 'lust' het dus niet en dat komt omdat ik toen ik een jaar of 12 was of zo een weddenschap had met mijn broer. Mijn vader had haringen gekocht en mijn broer zei dat ik voor 2,50 gulden een stukje haring moest eten. Dacht nahja doet ik wel even, maar meteen uitgekotst en word er sindsdien nog mee gepest ![]() Sindsdien zijn eigenlijk wel mijn smaakpapillen ontwikkeld dus wellicht ga ik het weer een keer proberen, dan wel bij een goede visboer met verse haring. |