abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:27:01 #51
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_65238381
fois gras/lever
witlof
boerenkool
spruiten(vroeger wel)
rode kool(vroeger wel)
warm fruit
VIS, schelp/schaaldieren
sla
rauwe tomaat


Varierend van niet lekker maar wat ik wel zou eten als het moet, tot echt heel echt goor.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_65238426
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:04 schreef Netsplitter het volgende:
Ik ben echt zo benieuwd hoe iedereen die bar weinig lust is opgevoed.
Of ma inderdaad met meerdere pannen stond te koken omdat hun spruit geen zak lust.
Volgens mij ontbreekt er qua opvoeding niet zoveel....ik zou in ieder geval niet weten wat. Ik lust veel wel behalve zie opsomming . M'n broertje en zusje aten vroeger ook gewoon alles maar inmiddels is het bij m'n zusje teruggelopen tot tartaar, aardappels, en spaghetti en verder eet ze het gewoon niet. M'n ouders hebben alles al geprobeerd naar mijn idee....gewoon niets te eten geven etc maar dan eet ze gerust een week lang niks 's avonds...

M'n broertje lust de dingen niet die m'n zusje eet en eet eigenlijk alleen vlees, vis en sommige groenten maar geen aardappels en pasta. Fruit eten ze beide niet

Als ik m'n moeder was zou ik in ieder geval gillend gek worden
pi_65238476
Heeft dat ''niet lusten'' misschien ook te maken met verkeerd klaargemaakt/iets misgegaan met koken? Wellicht is de eerste ervaring met een produkt zo tegengevallen dat je "het opslaat in je hersenen als een ervaring die je niet meer wil meemaken. En dat verhaal van de spruitjes heb ik ook gehaard. Dat je die op latere leeftijd wel wil eten en er niet meer zo afkerig van bent.
Ik merk aan gasten hier die zeggen dat ze het wel lekker vinden bij mij maar niet bij hun standaard kok(kin).
Dat betekend niet dat ik een culinair wonder ben maar eerder de manier van koken wat dan bepaalt of je iets wel of niet lust.
en andersom gebeurd uiteraard ook dat mijn kookfratsen minder smaken dan bij een ander
Yesterday is history,
Tomorrow is mystery,
Today is a gift,
Thats why they call it the present.
pi_65238495
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:25 schreef PurePoisonPerfume het volgende:


En het was niet zo dat eten 'door mijn strot geduwd werd' - ik mocht gewoon niet van tafel voor ik het op had. Ik vind dat ook niet meer dan normaal, gewoon moeten eten wat de pot schaft vind ik een hele normale regel.
Je hebt zeker nog geen kinderen? (ik ook niet, daar niet van).

Hoe zie je het voor je? Dat zou in mijn geval betekenen dat ik tot negen uur savonds met een bord koud eten voor mn neus zit.

Ik krijg al een naar gevoel in mn maag als ik iemand macaroni zie eten, of witte bonen in tomatensaus en als ik komkommer of meloen ruik ook. En dan wil jij beweren dat vies eten/iets niet lusten niet bestaat?

Mocht jij ooit bij mij komen eten, dan gooi ik er wel een madame jeanette of 3 door. Ben benieuwd of je het dan op eet, terwijl de gemiddelde surinamer er geen moeite mee zal hebben.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:32:31 #55
93152 Damanique
fortes fortuna adiuvat
pi_65238551
Jeej, ik ben niet de enige moeilijke eter

Ik lust veel dingen wel qua smaak maar niet structuur. Ik heb een hekel aan alles wat smeuig, pruttig of klef is (tenzij het een toetje is ) - alles met sauzen en crème/mayonaise (ketchup, mayonaise, crème sauzen, dressing, pasta sauzen, gesmolten kaas, van die saus/creme in ovenschotels, zalm/ei/kipsalade spreads, sandwichspread, philadelphia). Dan wordt het zo'n kleffe smekboel in je mond en dat is goor. Ik lust weer wel dunnere sauzen, zoals sojasaus-achtige dingen. Zolang het dus niet zo klef is.

Verder heb ik een hekel aan bepaalde voedselstructuren: prei, tomaat, paprika, witlof, asperges...

Ben de afgelopen jaren wel weer meer gaan lusten doordat ik zelf veel ben gaan koken. Soms ligt het er ook echt aan hoe het is klaargemaakt. Spruitjes en champignons bijvoorbeeld. Vaak heeft de presentatie er ook mee te maken: 'thuis' pasta ziet er doorgaans uit als iets dat al een keer is gegeten en uitgespuugd, maar in een echt italiaans restaurant is het heel anders. Vaak lust ik in een restaurant meer dan als het zo'n prutje van thuis is, zonder presentatie of extra smaak.
"It's the struggle within that makes us human. When we are most sure of ourselves, that's when we are most easily led astray." - Battle Angel Alita
pi_65238556
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:29 schreef botterfly het volgende:
Heeft dat ''niet lusten'' misschien ook te maken met verkeerd klaargemaakt/iets misgegaan met koken? Wellicht is de eerste ervaring met een produkt zo tegengevallen dat je "het opslaat in je hersenen als een ervaring die je niet meer wil meemaken. En dat verhaal van de spruitjes heb ik ook gehaard. Dat je die op latere leeftijd wel wil eten en er niet meer zo afkerig van bent.
Ik merk aan gasten hier die zeggen dat ze het wel lekker vinden bij mij maar niet bij hun standaard kok(kin).
Dat betekend niet dat ik een culinair wonder ben maar eerder de manier van koken wat dan bepaalt of je iets wel of niet lust.
en andersom gebeurd uiteraard ook dat mijn kookfratsen minder smaken dan bij een ander
Ja dat is natuurlijk altijd zo, bij de een smaken dingen natuurlijk weer anders dan bij de ander. Maar goed, ook dat vind ik nog geen reden om je kind dan maar alleen op brood en aardappels te laten leven - naast onhandig is het ook gewoon ongezond.

Die ex-vriend van mij en zijn familie waren ook bijvoorbeeld allemaal heel bleek en mager - niet zo gek als je geen groente binnenkrijgt behalve broccoli.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen (zoals die onderaan blz 2, weet even niet meer welke user ) - maar ik blijf erbij dat ik het het beste vind als je kind gewoon moet eten wat je klaarmaakt.
pi_65238568
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:29 schreef botterfly het volgende:
Heeft dat ''niet lusten'' misschien ook te maken met verkeerd klaargemaakt/iets misgegaan met koken? Wellicht is de eerste ervaring met een produkt zo tegengevallen dat je "het opslaat in je hersenen als een ervaring die je niet meer wil meemaken. En dat verhaal van de spruitjes heb ik ook gehaard. Dat je die op latere leeftijd wel wil eten en er niet meer zo afkerig van bent.
Ik merk aan gasten hier die zeggen dat ze het wel lekker vinden bij mij maar niet bij hun standaard kok(kin).
Dat betekend niet dat ik een culinair wonder ben maar eerder de manier van koken wat dan bepaalt of je iets wel of niet lust.
en andersom gebeurd uiteraard ook dat mijn kookfratsen minder smaken dan bij een ander
In mijn geval niet. Mijn moeder is meer van de moderne keuken, mn schoonmoeder conservatief, en zelf experimenteer ik er gerust op los. En meloen maak je niet klaar

Wel is het zo dat ik de groente en het rundvlees van mn schoonmoeder niet lust. Maar dat heeft er mee te maken dat dit om drie uur smiddags al op het vuur staat, en savonds al het eten dezelfde grijsachtige kleur heeft Dat heeft idd met bereiding te maken..
pi_65238626
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:32 schreef PurePoisonPerfume het volgende:

[..]

Ja dat is natuurlijk altijd zo, bij de een smaken dingen natuurlijk weer anders dan bij de ander. Maar goed, ook dat vind ik nog geen reden om je kind dan maar alleen op brood en aardappels te laten leven - naast onhandig is het ook gewoon ongezond.

Die ex-vriend van mij en zijn familie waren ook bijvoorbeeld allemaal heel bleek en mager - niet zo gek als je geen groente binnenkrijgt behalve broccoli.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen (zoals die onderaan blz 2, weet even niet meer welke user ) - maar ik blijf erbij dat ik het het beste vind als je kind gewoon moet eten wat je klaarmaakt.
Mja, principieel geen groente lusten is natuurlijk wel een beetje apart. Er zijn honderden vormen van groente en fruit die veelal totaal anders smaken. Je moet wel heel veel dingen niet lusten wil je alleen broccoli eten.
pi_65238649
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je hebt zeker nog geen kinderen? (ik ook niet, daar niet van).

Hoe zie je het voor je? Dat zou in mijn geval betekenen dat ik tot negen uur savonds met een bord koud eten voor mn neus zit.

Ik krijg al een naar gevoel in mn maag als ik iemand macaroni zie eten, of witte bonen in tomatensaus en als ik komkommer of meloen ruik ook. En dan wil jij beweren dat vies eten/iets niet lusten niet bestaat?

Mocht jij ooit bij mij komen eten, dan gooi ik er wel een madame jeanette of 3 door. Ben benieuwd of je het dan op eet, terwijl de gemiddelde surinamer er geen moeite mee zal hebben.
Haha, nee nog geen kinderen. Ik moest echt gewoon aan tafel blijven hoor - of zelfs op de gang gaan zitten met het eten (dan was ik wel zo slim om er een boek bij te gaan lezen overigens, dat mocht ik aan tafel nooit ). Mijn ouders hielden dat consequent vol, ik at het uiteindelijk wel op. Ze waren dan wel zo dat het nog even in de magnetron mocht als het koud geworden was, maar ik heb er geloof ik inderdaad wel eens een uur of langer gezeten.

'Vies eten' bestaat niet idd, wat jij vies vindt, vind een ander weer lekker - dus vies eten op zich bestaat niet nee.

Wat is een madame jeanette? Nog nooit van gehoord.. maar ik daag je uit - ik heb nog nooit iets bij een ander niet op gegeten, en ben erg gek op uitproberen, surinaams hou ik ook erg van - pom vind ik bijvoorbeeld heerlijk.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:37:56 #60
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_65238692
madame jeanette = een hete peper

- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_65238705
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mja, principieel geen groente lusten is natuurlijk wel een beetje apart. Er zijn honderden vormen van groente en fruit die veelal totaal anders smaken. Je moet wel heel veel dingen niet lusten wil je alleen broccoli eten.
Nouja, dat was daar dus ook zo - en daarnaast waren ze héél erg van 'wat de boer niet kent, dat eet hij niet'. Als ik met mijn toenmalige vriend bijvoorbeeld naar de Italiaan ging, nam hij standaard bouillon vooraf en een pizza als hoofdgerecht, de rest durfde hij niet eens te proberen. Als hij bij mij thuis kwam eten (ik woonde toen nog bij mijn ouders), zat hij overal 400 keer in te prikken en te zoeken voor hij eens een hap nam.

Ik hoef overigens zeker niet meer uit te leggen waar onze relatie op is stukgelopen ? .
pi_65238718
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 10:32 schreef minkuukel het volgende:
kaas
Inderdaad. Beschimmelde melk eten en dan nog lekker vinden ook
Verder is koud/rauw vlees en vis niet te kanen.

En van die "lekkere" vers belegde broodjes met veel te veel troep erin, maar daarbij ook een nog een krentebol met boter
Doe mij maar gewoon een boterham met hagelslag of pindakaas
So we just called him Fred too
pi_65238722
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:36 schreef PurePoisonPerfume het volgende:

Wat is een madame jeanette? Nog nooit van gehoord.. maar ik daag je uit - ik heb nog nooit iets bij een ander niet op gegeten, en ben erg gek op uitproberen, surinaams hou ik ook erg van - pom vind ik bijvoorbeeld heerlijk.
Gruwelijk hete pepers

http://nl.wikipedia.org/wiki/Scovilleschaal
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:39:18 #64
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_65238733
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:38 schreef PurePoisonPerfume het volgende:

[..]

Nouja, dat was daar dus ook zo - en daarnaast waren ze héél erg van 'wat de boer niet kent, dat eet hij niet'. Als ik met mijn toenmalige vriend bijvoorbeeld naar de Italiaan ging, nam hij standaard bouillon vooraf en een pizza als hoofdgerecht, de rest durfde hij niet eens te proberen. Als hij bij mij thuis kwam eten (ik woonde toen nog bij mijn ouders), zat hij overal 400 keer in te prikken en te zoeken voor hij eens een hap nam.

Ik hoef overigens zeker niet meer uit te leggen waar onze relatie op is stukgelopen ? .
Hij ging jou ook eerst 400 keer zitten prikken?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  † In Memoriam † dinsdag 20 januari 2009 @ 11:39:37 #65
31818 Barbaaf
Awesomely sprightly
pi_65238744
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:29 schreef botterfly het volgende:
Heeft dat ''niet lusten'' misschien ook te maken met verkeerd klaargemaakt/iets misgegaan met koken? Wellicht is de eerste ervaring met een produkt zo tegengevallen dat je "het opslaat in je hersenen als een ervaring die je niet meer wil meemaken. En dat verhaal van de spruitjes heb ik ook gehaard. Dat je die op latere leeftijd wel wil eten en er niet meer zo afkerig van bent.
Dat is dus bij mij gebeurd met mosselen, vroeger at ik die met smaak tot ik er een keer goed ziek van geworden ben. Nog niet gedurfd het weer te proberen, al word ik niet meer ziek van de geur (is ook jaren zo geweest).

Spruitjes lustte ik niet tot ik erachter kwam dat m'n moeder niet kan koken en ze best te eten zijn als ze niet te lang gekookt worden.

Verder eet ik alles al ben ik geen fan van eten in mintsaus, het doet me te veel denken aan het spul dat ik bij de tandarts een kwartier in m'n mond moest houden
Ooit schreef oh-oh het volgende:Management en beleid en zo, dat kan elke debiel leren.
pi_65238745
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:37 schreef Nembrionic het volgende:
madame jeanette = een hete peper

[ afbeelding ]
Oh ok. Nouja, heet eten is natuurlijk ook deels gewenning - dat zijn wij nederlanders over het algemeen niet gewend. Ik zou er miss moeite mee hebben door de scherpte, maar 'niet lekker' zul je me echt niet horen zeggen.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:40:11 #67
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_65238756
Ohja, filet americain mag op het lijstje
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_65238783
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:28 schreef Trusten het volgende:

[..]

Volgens mij ontbreekt er qua opvoeding niet zoveel....ik zou in ieder geval niet weten wat. Ik lust veel wel behalve zie opsomming . M'n broertje en zusje aten vroeger ook gewoon alles maar inmiddels is het bij m'n zusje teruggelopen tot tartaar, aardappels, en spaghetti en verder eet ze het gewoon niet. M'n ouders hebben alles al geprobeerd naar mijn idee....gewoon niets te eten geven etc maar dan eet ze gerust een week lang niks 's avonds...

M'n broertje lust de dingen niet die m'n zusje eet en eet eigenlijk alleen vlees, vis en sommige groenten maar geen aardappels en pasta. Fruit eten ze beide niet

Als ik m'n moeder was zou ik in ieder geval gillend gek worden
Lijkt mijn zusje wel

Mja idd de strategie van "eten wat de pot schaft en anders maar niet" werkt niet.
pi_65238811
Ik lust alles. Behalve champignons. Ingewanden ben ik ook niet zo gek op. Tevens eet ik niets wat nog beweegt terwijl het zich op mijn bord bevind.
I am happy
pi_65238821
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:39 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Hij ging jou ook eerst 400 keer zitten prikken?


Nee, het was meer dat hij letterlijk niets wilde proberen - hij wilde nergens heen waar hij nog nooit was geweest, niet in een vliegtuig, vond allochtonen eng (en we wonen hier vlakbij rotterdam), en durfde niet eens een paprika te proeven.. dat ging me een béétje de keel uithangen.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:43:24 #71
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_65238855
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:42 schreef PurePoisonPerfume het volgende:

[..]



Nee, het was meer dat hij letterlijk niets wilde proberen - hij wilde nergens heen waar hij nog nooit was geweest, niet in een vliegtuig, vond allochtonen eng (en we wonen hier vlakbij rotterdam), en durfde niet eens een paprika te proeven.. dat ging me een béétje de keel uithangen.
Woon je in Naaldwijk ofzo?

-edit- nee wacht. Dan had 'ie paprikas wel gekend.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  † In Memoriam † dinsdag 20 januari 2009 @ 11:44:45 #72
31818 Barbaaf
Awesomely sprightly
pi_65238904
Dat hij het nog aangedurfd heeft het met een vrouw aan te leggen als er iets eng is....
Ooit schreef oh-oh het volgende:Management en beleid en zo, dat kan elke debiel leren.
pi_65238973
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:44 schreef Barbaaf het volgende:
Dat hij het nog aangedurfd heeft het met een vrouw aan te leggen als er iets eng is....
Tsja - die kon hij denk ik niet eeuwig ontwijken, er zijn er tenslotte zo'n 3 miljard


@ Nembrionic: ik woon in Spijkenisse, hij in Poortugaal (= heel klein dorpje op nog geen 5 km van Rotterdam)
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:48:24 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_65239026
Ik lust alles en vind mensen met lijstjes zeikerds.
pi_65239259
zalm
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:59:01 #76
239646 Cmonv
Headbanger
pi_65239374
Ik krijg echt honger van dit topic.
pi_65239717
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:04 schreef Netsplitter het volgende:
Ik ben echt zo benieuwd hoe iedereen die bar weinig lust is opgevoed.
Of ma inderdaad met meerdere pannen stond te koken omdat hun spruit geen zak lust.
Dat is bij mij thuis wel het geval. Mijn zusje is inmiddels 17, nog steeds eet ze vrijwel geen groente.
Mams heeft dan wel het geluk dat ik alles probeerde en nu ook alles eet . Dingen die ik vroeger vies vond, probeer ik nu ook weer gewoon.
Maar zusjelief denkt dat alles dat vroeger vies was, nog steeds vies is.
Als we iets eten waar paprika/tomaat/ui/tauge/spinazie/kool/wat voor groente dan ook in zit, raakt ze het niet aan en gaat ze bij de digros een opwarmmaaltijd halen . Een jaar terug maakte mijn moeder dan al gelijk wat anders voor mijn zusje, maar omdat iedereen het zo belachelijk vond (lees: ik vond het belachelijk) gebeurt het niet meer en zorgt ze maar voor haar eigen eten als ze het niet wil proberen .

Wat ze wel wil eten: sperziebonen/doperwtjes met kip/varkenshaas/verkoolde biefstuk en gebakken aardappels. Of pizza. Of patat. En af en toe een mierzoete salade met kip in honing/stroop marinade met heeeeel veel pijnboompitten en een handje veldsla (want ja, alle andere sla is vies)

Ben benieuwd wat mevrouw later voor haar kinderen gaat koken, ik hoop maar dat haar man dat dan doet

Dingen die ik niet lekker vind trouwens: Haring (tenzij panharing), probeer het wel ieder jaar toch weer
  dinsdag 20 januari 2009 @ 12:09:15 #78
72039 Pappie_Culo
Spelen is leuk
pi_65239745
Om het een beetje fatsoenlijk te houden zal ik alleen de dingen opsommen die ik simpelweg niet eet omdat ik het ranzig vind:

1. Kaas, in alle soorten en maten.
2. Boter op brood o.i.d. - ik stop het gewoon in het goeie gaatje en dat gaat prima zonder boter.
3. Spruitjes
4. Alles wat adverteert met de woorden 'romig'
5. Rooie bietjes
6. Worst
7. Erwtensoep - ik zou het een varken nog niet voorschotelen.

Zoiets.

[ Bericht 7% gewijzigd door Pappie_Culo op 20-01-2009 12:21:32 ]
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_65239761
Ik lust vrijwel alles. Er zijn dingen die ik vroeger misschien niet lekker vond (bijvoorbeeld cranberry-saus) die ik nu juist wel lust. Het gaat ook meer hoe mensen het klaarmaken.
En vroeger was het ook zo bij ons: vreten wat de pot schaft, tenzij goede reden (allergie of zo).

Ik ben trouwens Surinaams, dus misschien heeft het daarmee te maken (al het lekkere eten, roti, pom, sauto, nasi, bami, sate en vele andere dingen)
pi_65239912
Gekookte aardappels en alles wat daarvan afgeleid is, dus ook stamppotten willen gewoon echt niet. En erwtensoep, gebonden met aardappelen. Huuh. We aten ook zes dagen per week gekookte aardappelen, en op dag zeven een stamppot.

Sowieso had ik moeite met Hollandse groenten zoals mijn moeder en oma die kookten. Alles net te lang koken, gruwel. We hadden een moestuin, en mijn moeder vond groenten lekker als ze net te oud waren. Bruinverrimpelde tuinbonen met een heel dik vel. Boontjes waar niet tegenop te rengen viel. Slappe worteltjes. Gruwel. En dan alles grijs koken. Ik zag geen verschil tussen groene, witte en rodekool, want alles was grijs. En zo smaakte het ook. En dan weken achtereen. Boontjestijd? Zes dagen per week boontjes. Hel.

Ik heb alle groenten opnieuw moeten leren eten, en da's toch wel aardig gelukt hoor. Maar ik zal nooit groenten helemaal tot modder koken, ik bereid ze gewoon anders. Ik sta nu bekend als vuilnisbak, ik eet alles. Maar tussen mij en de gekookte aardappel en dus de stamppot en de erwtensoep komt het nooit meer goed.

Samen met mijn moeder lustte ik overigens alles: zij al die aardappels en doodgekookte groentes en vlees met veel spek (dat vergeet ik nog, bah, vlees met een enorme vetrand eraan), en ik de rest van wat er op de wereld te eten is. Maar omdat zij kookte, stond ik bekend als de moeilijke eter. Bekend patroon in onze familie: ze koken alleen aardappel, eten alleen aardappel, en noemen mij vervolgens een slechte eter omdat het enige ter wereld waar ik echt van ga overgeven de gekookte aardappel is.
pi_65245837
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 12:14 schreef _Arual_ het volgende:
Gekookte aardappels en alles wat daarvan afgeleid is, dus ook stamppotten willen gewoon echt niet. En erwtensoep, gebonden met aardappelen. Huuh. We aten ook zes dagen per week gekookte aardappelen, en op dag zeven een stamppot.

Sowieso had ik moeite met Hollandse groenten zoals mijn moeder en oma die kookten. Alles net te lang koken, gruwel. We hadden een moestuin, en mijn moeder vond groenten lekker als ze net te oud waren. Bruinverrimpelde tuinbonen met een heel dik vel. Boontjes waar niet tegenop te rengen viel. Slappe worteltjes. Gruwel. En dan alles grijs koken. Ik zag geen verschil tussen groene, witte en rodekool, want alles was grijs. En zo smaakte het ook. En dan weken achtereen. Boontjestijd? Zes dagen per week boontjes. Hel.

Ik heb alle groenten opnieuw moeten leren eten, en da's toch wel aardig gelukt hoor. Maar ik zal nooit groenten helemaal tot modder koken, ik bereid ze gewoon anders. Ik sta nu bekend als vuilnisbak, ik eet alles. Maar tussen mij en de gekookte aardappel en dus de stamppot en de erwtensoep komt het nooit meer goed.

Samen met mijn moeder lustte ik overigens alles: zij al die aardappels en doodgekookte groentes en vlees met veel spek (dat vergeet ik nog, bah, vlees met een enorme vetrand eraan), en ik de rest van wat er op de wereld te eten is. Maar omdat zij kookte, stond ik bekend als de moeilijke eter. Bekend patroon in onze familie: ze koken alleen aardappel, eten alleen aardappel, en noemen mij vervolgens een slechte eter omdat het enige ter wereld waar ik echt van ga overgeven de gekookte aardappel is.
Ja dit is wel vervelend - dan ligt het echt aan de manier van klaarmaken. Kun je ze nu niet laten kennismaken met ander voedsel? Ze uitnodigen dus en pasta/rijst oid klaarmaken?
pi_65246041
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:48 schreef RobinOok het volgende:
Ik lust alles en vind mensen met lijstjes zeikerds.
Opgebakken aardappelen?
pi_65246099
Margarine, echt verschrikkelijk vind ik dat, ik eet nog liever de hele dag niets.
Verder lust ik eigenlijk alles wel, mits behoorlijk klaargemaakt.
pi_65246498
Heeft serieus nog niemand bleekselderij genoemd?

Bleekselderij.
pi_65246611
Oh, het moest een lijstje worden?

1. bleekselderij
2. groenselderij


That's it.
pi_65246810
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 15:17 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Heeft serieus nog niemand bleekselderij genoemd?
Die mag er bij mijn rijtje ook bij
  dinsdag 20 januari 2009 @ 15:40:23 #87
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_65247471
Ach, bleekselderij zit meestal in een salade met andere dingen en dan vind ik het niet zo erg. Maar ik ga inderdaad niet op een stengel zitten kauwen.
pi_65247819
Ohja, bleekselderij is ook niet mijn favoriet. T heeft zo'n vreemde smaak!
pi_65247848
Hmmm ik heb veel nog niet geproefd, dat zijn dingen die me ook totaal niet aantrekkelijk lijken... Ingewanden en dergelijke. Het enige dat ik ken en absoluut niet kan eten is sla.

Rucola krijg ik nog enigszins weg, maar dan ook maar 3 "blaadjes" ofzo, dan vind ik het al niet meer te eten. Alle andere sla heeft voor mij zo'n heftige gore smaak dat ik over mijn nek ga.. Ook als ik een broodje eet waar de sla afgehaald is, dan proef ik alleen die vieze smaak nog
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_65247982
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 15:05 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Opgebakken aardappelen?
Ik kook aardappelen speciaal om ze op te bakken en die zijn echt ontzettend lekker !

Verder heb ik geen dingen die ik niet lust, alleen dingen die ik niet zo lekker vind!
Wat ik niet eet zijn champignons, daar krijg ik gekkige uitslag van .
Haring ga ik weereens proberen vond het als klein kind ontzettend lekker, maar heb het heel lang niet geprobeerd
  dinsdag 20 januari 2009 @ 15:51:51 #91
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_65247993
Bij ingewanden is het vaak het idee dat telt, vermoed ik.

Lever bijvoorbeeld, het is van het lekkerste vlees dat er is, mals en zeer smaakvol, moest het geen ingewand zijn was het voor velen ook één van de favoriete gerechten.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 15:52:34 #92
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_65248032
Gekookte lof.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen komedie.
Vrijheid
  dinsdag 20 januari 2009 @ 15:52:52 #93
72039 Pappie_Culo
Spelen is leuk
pi_65248044
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 15:51 schreef Beregd het volgende:
Bij ingewanden is het vaak het idee dat telt, vermoed ik.

Lever bijvoorbeeld, het is van het lekkerste vlees dat er is, mals en zeer smaakvol, moest het geen ingewand zijn was het voor velen ook één van de favoriete gerechten.
Ja, tenzij je het ruikt dan... Dan hoef je echt nooit meer. Wel eens hertenlever o.i.d. geroken?
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
  dinsdag 20 januari 2009 @ 15:54:43 #94
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_65248131
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 15:52 schreef Pappie_Culo het volgende:

[..]

Ja, tenzij je het ruikt dan... Dan hoef je echt nooit meer. Wel eens hertenlever o.i.d. geroken?
nee, dat niet.

En dat het stinkt hoeft geen argument te zijn, schapenvlees stinkt ook vreselijk, maar daar heerst minder taboe rond.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 15:55:49 #95
72039 Pappie_Culo
Spelen is leuk
pi_65248192
Schapenvlees is ook niet lekker. Lamsvlees (zelfde beessie, ander vleessie) daarentegen

Iets wat stinkt eet ik niet.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_65248198
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 15:52 schreef Pappie_Culo het volgende:

[..]

Ja, tenzij je het ruikt dan... Dan hoef je echt nooit meer. Wel eens hertenlever o.i.d. geroken?
Care, ik vind muntdrop naar zweetvoeten ruiken en ik eet het toch!
Asperges die stinken ook verschrikkelijk toch zijn ze errrrrug lekker
Of koolraap, ook zo'n rotlucht ! Heel veel lekker voedsel stinkt!
Oh en chips, buggles! zat naast mijn vriend toen ik een zak open maakte en beschuldigde hem gelijk ervan een scheet gelaten te hebben maar het stinkt gewoon zo als je de zak openmaakt.

Ik ruik overigens wel aaaaltijd aan eten, maar ook als het stinkt probeer ik het
Geur kan misleiden
  dinsdag 20 januari 2009 @ 15:57:02 #97
72039 Pappie_Culo
Spelen is leuk
pi_65248248
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 15:56 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:

[..]

Care, ik vind muntdrop naar zweetvoeten ruiken en ik eet het toch!
Asperges die stinken ook verschrikkelijk toch zijn ze errrrrug lekker
Of koolraap, ook zo'n rotlucht ! Heel veel lekker voedsel stinkt!
Oh en chips, buggles! zat naast mijn vriend toen ik een zak open maakte en beschuldigde hem gelijk ervan een scheet gelaten te hebben maar het stinkt gewoon zo als je de zak openmaakt.

Ik ruik overigens wel aaaaltijd aan eten, maar ook als het stinkt probeer ik het
Geur kan misleiden
Hier niet. Wat stinkt gaat de prullenbak in.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
  dinsdag 20 januari 2009 @ 15:57:37 #98
239646 Cmonv
Headbanger
pi_65248276
Owja nou je het zegt, die Buggles.. die lust ik eigenlijk niet! Die stinken echt naar iets ongezonds.. dat mensen dat eten..

Toch iets gevonden wat ik niet lust. Zal wel meer zijn, alleen ik eet het niet dus ik weet het niet
pi_65248283
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:37 schreef Nembrionic het volgende:
madame jeanette = een hete peper

[ afbeelding ]
Oh daar had ik een leuke blunder mee !
Alleen waren de madame jeanette's die ik gehaald hadden net kleine paprikaatjes en ik was er ook heilig van overtuigd dat het paprikaatjes waren dus ik schuif zo'n heel ding in mijn mond en de rest kan je wel raden ! Ben naar de buren gerend om een appel te halen
  dinsdag 20 januari 2009 @ 16:01:19 #100
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_65248433
rode kool
spruitjes
mosselen
rauwe oesters
processed vlees (hamburgers, frikandellen, nuggets etc.)
waterkipfilets van de supermarkt (krijg het niet weg)
magnetronmaaltijden
Ponyvlees
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')