abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:27:01 #51
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_65238381
fois gras/lever
witlof
boerenkool
spruiten(vroeger wel)
rode kool(vroeger wel)
warm fruit
VIS, schelp/schaaldieren
sla
rauwe tomaat


Varierend van niet lekker maar wat ik wel zou eten als het moet, tot echt heel echt goor.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_65238426
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:04 schreef Netsplitter het volgende:
Ik ben echt zo benieuwd hoe iedereen die bar weinig lust is opgevoed.
Of ma inderdaad met meerdere pannen stond te koken omdat hun spruit geen zak lust.
Volgens mij ontbreekt er qua opvoeding niet zoveel....ik zou in ieder geval niet weten wat. Ik lust veel wel behalve zie opsomming . M'n broertje en zusje aten vroeger ook gewoon alles maar inmiddels is het bij m'n zusje teruggelopen tot tartaar, aardappels, en spaghetti en verder eet ze het gewoon niet. M'n ouders hebben alles al geprobeerd naar mijn idee....gewoon niets te eten geven etc maar dan eet ze gerust een week lang niks 's avonds...

M'n broertje lust de dingen niet die m'n zusje eet en eet eigenlijk alleen vlees, vis en sommige groenten maar geen aardappels en pasta. Fruit eten ze beide niet

Als ik m'n moeder was zou ik in ieder geval gillend gek worden
pi_65238476
Heeft dat ''niet lusten'' misschien ook te maken met verkeerd klaargemaakt/iets misgegaan met koken? Wellicht is de eerste ervaring met een produkt zo tegengevallen dat je "het opslaat in je hersenen als een ervaring die je niet meer wil meemaken. En dat verhaal van de spruitjes heb ik ook gehaard. Dat je die op latere leeftijd wel wil eten en er niet meer zo afkerig van bent.
Ik merk aan gasten hier die zeggen dat ze het wel lekker vinden bij mij maar niet bij hun standaard kok(kin).
Dat betekend niet dat ik een culinair wonder ben maar eerder de manier van koken wat dan bepaalt of je iets wel of niet lust.
en andersom gebeurd uiteraard ook dat mijn kookfratsen minder smaken dan bij een ander
Yesterday is history,
Tomorrow is mystery,
Today is a gift,
Thats why they call it the present.
pi_65238495
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:25 schreef PurePoisonPerfume het volgende:


En het was niet zo dat eten 'door mijn strot geduwd werd' - ik mocht gewoon niet van tafel voor ik het op had. Ik vind dat ook niet meer dan normaal, gewoon moeten eten wat de pot schaft vind ik een hele normale regel.
Je hebt zeker nog geen kinderen? (ik ook niet, daar niet van).

Hoe zie je het voor je? Dat zou in mijn geval betekenen dat ik tot negen uur savonds met een bord koud eten voor mn neus zit.

Ik krijg al een naar gevoel in mn maag als ik iemand macaroni zie eten, of witte bonen in tomatensaus en als ik komkommer of meloen ruik ook. En dan wil jij beweren dat vies eten/iets niet lusten niet bestaat?

Mocht jij ooit bij mij komen eten, dan gooi ik er wel een madame jeanette of 3 door. Ben benieuwd of je het dan op eet, terwijl de gemiddelde surinamer er geen moeite mee zal hebben.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:32:31 #55
93152 Damanique
fortes fortuna adiuvat
pi_65238551
Jeej, ik ben niet de enige moeilijke eter

Ik lust veel dingen wel qua smaak maar niet structuur. Ik heb een hekel aan alles wat smeuig, pruttig of klef is (tenzij het een toetje is ) - alles met sauzen en crème/mayonaise (ketchup, mayonaise, crème sauzen, dressing, pasta sauzen, gesmolten kaas, van die saus/creme in ovenschotels, zalm/ei/kipsalade spreads, sandwichspread, philadelphia). Dan wordt het zo'n kleffe smekboel in je mond en dat is goor. Ik lust weer wel dunnere sauzen, zoals sojasaus-achtige dingen. Zolang het dus niet zo klef is.

Verder heb ik een hekel aan bepaalde voedselstructuren: prei, tomaat, paprika, witlof, asperges...

Ben de afgelopen jaren wel weer meer gaan lusten doordat ik zelf veel ben gaan koken. Soms ligt het er ook echt aan hoe het is klaargemaakt. Spruitjes en champignons bijvoorbeeld. Vaak heeft de presentatie er ook mee te maken: 'thuis' pasta ziet er doorgaans uit als iets dat al een keer is gegeten en uitgespuugd, maar in een echt italiaans restaurant is het heel anders. Vaak lust ik in een restaurant meer dan als het zo'n prutje van thuis is, zonder presentatie of extra smaak.
"It's the struggle within that makes us human. When we are most sure of ourselves, that's when we are most easily led astray." - Battle Angel Alita
pi_65238556
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:29 schreef botterfly het volgende:
Heeft dat ''niet lusten'' misschien ook te maken met verkeerd klaargemaakt/iets misgegaan met koken? Wellicht is de eerste ervaring met een produkt zo tegengevallen dat je "het opslaat in je hersenen als een ervaring die je niet meer wil meemaken. En dat verhaal van de spruitjes heb ik ook gehaard. Dat je die op latere leeftijd wel wil eten en er niet meer zo afkerig van bent.
Ik merk aan gasten hier die zeggen dat ze het wel lekker vinden bij mij maar niet bij hun standaard kok(kin).
Dat betekend niet dat ik een culinair wonder ben maar eerder de manier van koken wat dan bepaalt of je iets wel of niet lust.
en andersom gebeurd uiteraard ook dat mijn kookfratsen minder smaken dan bij een ander
Ja dat is natuurlijk altijd zo, bij de een smaken dingen natuurlijk weer anders dan bij de ander. Maar goed, ook dat vind ik nog geen reden om je kind dan maar alleen op brood en aardappels te laten leven - naast onhandig is het ook gewoon ongezond.

Die ex-vriend van mij en zijn familie waren ook bijvoorbeeld allemaal heel bleek en mager - niet zo gek als je geen groente binnenkrijgt behalve broccoli.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen (zoals die onderaan blz 2, weet even niet meer welke user ) - maar ik blijf erbij dat ik het het beste vind als je kind gewoon moet eten wat je klaarmaakt.
pi_65238568
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:29 schreef botterfly het volgende:
Heeft dat ''niet lusten'' misschien ook te maken met verkeerd klaargemaakt/iets misgegaan met koken? Wellicht is de eerste ervaring met een produkt zo tegengevallen dat je "het opslaat in je hersenen als een ervaring die je niet meer wil meemaken. En dat verhaal van de spruitjes heb ik ook gehaard. Dat je die op latere leeftijd wel wil eten en er niet meer zo afkerig van bent.
Ik merk aan gasten hier die zeggen dat ze het wel lekker vinden bij mij maar niet bij hun standaard kok(kin).
Dat betekend niet dat ik een culinair wonder ben maar eerder de manier van koken wat dan bepaalt of je iets wel of niet lust.
en andersom gebeurd uiteraard ook dat mijn kookfratsen minder smaken dan bij een ander
In mijn geval niet. Mijn moeder is meer van de moderne keuken, mn schoonmoeder conservatief, en zelf experimenteer ik er gerust op los. En meloen maak je niet klaar

Wel is het zo dat ik de groente en het rundvlees van mn schoonmoeder niet lust. Maar dat heeft er mee te maken dat dit om drie uur smiddags al op het vuur staat, en savonds al het eten dezelfde grijsachtige kleur heeft Dat heeft idd met bereiding te maken..
pi_65238626
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:32 schreef PurePoisonPerfume het volgende:

[..]

Ja dat is natuurlijk altijd zo, bij de een smaken dingen natuurlijk weer anders dan bij de ander. Maar goed, ook dat vind ik nog geen reden om je kind dan maar alleen op brood en aardappels te laten leven - naast onhandig is het ook gewoon ongezond.

Die ex-vriend van mij en zijn familie waren ook bijvoorbeeld allemaal heel bleek en mager - niet zo gek als je geen groente binnenkrijgt behalve broccoli.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen (zoals die onderaan blz 2, weet even niet meer welke user ) - maar ik blijf erbij dat ik het het beste vind als je kind gewoon moet eten wat je klaarmaakt.
Mja, principieel geen groente lusten is natuurlijk wel een beetje apart. Er zijn honderden vormen van groente en fruit die veelal totaal anders smaken. Je moet wel heel veel dingen niet lusten wil je alleen broccoli eten.
pi_65238649
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je hebt zeker nog geen kinderen? (ik ook niet, daar niet van).

Hoe zie je het voor je? Dat zou in mijn geval betekenen dat ik tot negen uur savonds met een bord koud eten voor mn neus zit.

Ik krijg al een naar gevoel in mn maag als ik iemand macaroni zie eten, of witte bonen in tomatensaus en als ik komkommer of meloen ruik ook. En dan wil jij beweren dat vies eten/iets niet lusten niet bestaat?

Mocht jij ooit bij mij komen eten, dan gooi ik er wel een madame jeanette of 3 door. Ben benieuwd of je het dan op eet, terwijl de gemiddelde surinamer er geen moeite mee zal hebben.
Haha, nee nog geen kinderen. Ik moest echt gewoon aan tafel blijven hoor - of zelfs op de gang gaan zitten met het eten (dan was ik wel zo slim om er een boek bij te gaan lezen overigens, dat mocht ik aan tafel nooit ). Mijn ouders hielden dat consequent vol, ik at het uiteindelijk wel op. Ze waren dan wel zo dat het nog even in de magnetron mocht als het koud geworden was, maar ik heb er geloof ik inderdaad wel eens een uur of langer gezeten.

'Vies eten' bestaat niet idd, wat jij vies vindt, vind een ander weer lekker - dus vies eten op zich bestaat niet nee.

Wat is een madame jeanette? Nog nooit van gehoord.. maar ik daag je uit - ik heb nog nooit iets bij een ander niet op gegeten, en ben erg gek op uitproberen, surinaams hou ik ook erg van - pom vind ik bijvoorbeeld heerlijk.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:37:56 #60
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_65238692
madame jeanette = een hete peper

- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_65238705
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mja, principieel geen groente lusten is natuurlijk wel een beetje apart. Er zijn honderden vormen van groente en fruit die veelal totaal anders smaken. Je moet wel heel veel dingen niet lusten wil je alleen broccoli eten.
Nouja, dat was daar dus ook zo - en daarnaast waren ze héél erg van 'wat de boer niet kent, dat eet hij niet'. Als ik met mijn toenmalige vriend bijvoorbeeld naar de Italiaan ging, nam hij standaard bouillon vooraf en een pizza als hoofdgerecht, de rest durfde hij niet eens te proberen. Als hij bij mij thuis kwam eten (ik woonde toen nog bij mijn ouders), zat hij overal 400 keer in te prikken en te zoeken voor hij eens een hap nam.

Ik hoef overigens zeker niet meer uit te leggen waar onze relatie op is stukgelopen ? .
pi_65238718
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 10:32 schreef minkuukel het volgende:
kaas
Inderdaad. Beschimmelde melk eten en dan nog lekker vinden ook
Verder is koud/rauw vlees en vis niet te kanen.

En van die "lekkere" vers belegde broodjes met veel te veel troep erin, maar daarbij ook een nog een krentebol met boter
Doe mij maar gewoon een boterham met hagelslag of pindakaas
So we just called him Fred too
pi_65238722
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:36 schreef PurePoisonPerfume het volgende:

Wat is een madame jeanette? Nog nooit van gehoord.. maar ik daag je uit - ik heb nog nooit iets bij een ander niet op gegeten, en ben erg gek op uitproberen, surinaams hou ik ook erg van - pom vind ik bijvoorbeeld heerlijk.
Gruwelijk hete pepers

http://nl.wikipedia.org/wiki/Scovilleschaal
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:39:18 #64
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_65238733
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:38 schreef PurePoisonPerfume het volgende:

[..]

Nouja, dat was daar dus ook zo - en daarnaast waren ze héél erg van 'wat de boer niet kent, dat eet hij niet'. Als ik met mijn toenmalige vriend bijvoorbeeld naar de Italiaan ging, nam hij standaard bouillon vooraf en een pizza als hoofdgerecht, de rest durfde hij niet eens te proberen. Als hij bij mij thuis kwam eten (ik woonde toen nog bij mijn ouders), zat hij overal 400 keer in te prikken en te zoeken voor hij eens een hap nam.

Ik hoef overigens zeker niet meer uit te leggen waar onze relatie op is stukgelopen ? .
Hij ging jou ook eerst 400 keer zitten prikken?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  † In Memoriam † dinsdag 20 januari 2009 @ 11:39:37 #65
31818 Barbaaf
Awesomely sprightly
pi_65238744
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:29 schreef botterfly het volgende:
Heeft dat ''niet lusten'' misschien ook te maken met verkeerd klaargemaakt/iets misgegaan met koken? Wellicht is de eerste ervaring met een produkt zo tegengevallen dat je "het opslaat in je hersenen als een ervaring die je niet meer wil meemaken. En dat verhaal van de spruitjes heb ik ook gehaard. Dat je die op latere leeftijd wel wil eten en er niet meer zo afkerig van bent.
Dat is dus bij mij gebeurd met mosselen, vroeger at ik die met smaak tot ik er een keer goed ziek van geworden ben. Nog niet gedurfd het weer te proberen, al word ik niet meer ziek van de geur (is ook jaren zo geweest).

Spruitjes lustte ik niet tot ik erachter kwam dat m'n moeder niet kan koken en ze best te eten zijn als ze niet te lang gekookt worden.

Verder eet ik alles al ben ik geen fan van eten in mintsaus, het doet me te veel denken aan het spul dat ik bij de tandarts een kwartier in m'n mond moest houden
Ooit schreef oh-oh het volgende:Management en beleid en zo, dat kan elke debiel leren.
pi_65238745
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:37 schreef Nembrionic het volgende:
madame jeanette = een hete peper

[ afbeelding ]
Oh ok. Nouja, heet eten is natuurlijk ook deels gewenning - dat zijn wij nederlanders over het algemeen niet gewend. Ik zou er miss moeite mee hebben door de scherpte, maar 'niet lekker' zul je me echt niet horen zeggen.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:40:11 #67
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_65238756
Ohja, filet americain mag op het lijstje
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_65238783
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:28 schreef Trusten het volgende:

[..]

Volgens mij ontbreekt er qua opvoeding niet zoveel....ik zou in ieder geval niet weten wat. Ik lust veel wel behalve zie opsomming . M'n broertje en zusje aten vroeger ook gewoon alles maar inmiddels is het bij m'n zusje teruggelopen tot tartaar, aardappels, en spaghetti en verder eet ze het gewoon niet. M'n ouders hebben alles al geprobeerd naar mijn idee....gewoon niets te eten geven etc maar dan eet ze gerust een week lang niks 's avonds...

M'n broertje lust de dingen niet die m'n zusje eet en eet eigenlijk alleen vlees, vis en sommige groenten maar geen aardappels en pasta. Fruit eten ze beide niet

Als ik m'n moeder was zou ik in ieder geval gillend gek worden
Lijkt mijn zusje wel

Mja idd de strategie van "eten wat de pot schaft en anders maar niet" werkt niet.
pi_65238811
Ik lust alles. Behalve champignons. Ingewanden ben ik ook niet zo gek op. Tevens eet ik niets wat nog beweegt terwijl het zich op mijn bord bevind.
I am happy
pi_65238821
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:39 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Hij ging jou ook eerst 400 keer zitten prikken?


Nee, het was meer dat hij letterlijk niets wilde proberen - hij wilde nergens heen waar hij nog nooit was geweest, niet in een vliegtuig, vond allochtonen eng (en we wonen hier vlakbij rotterdam), en durfde niet eens een paprika te proeven.. dat ging me een béétje de keel uithangen.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:43:24 #71
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_65238855
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:42 schreef PurePoisonPerfume het volgende:

[..]



Nee, het was meer dat hij letterlijk niets wilde proberen - hij wilde nergens heen waar hij nog nooit was geweest, niet in een vliegtuig, vond allochtonen eng (en we wonen hier vlakbij rotterdam), en durfde niet eens een paprika te proeven.. dat ging me een béétje de keel uithangen.
Woon je in Naaldwijk ofzo?

-edit- nee wacht. Dan had 'ie paprikas wel gekend.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  † In Memoriam † dinsdag 20 januari 2009 @ 11:44:45 #72
31818 Barbaaf
Awesomely sprightly
pi_65238904
Dat hij het nog aangedurfd heeft het met een vrouw aan te leggen als er iets eng is....
Ooit schreef oh-oh het volgende:Management en beleid en zo, dat kan elke debiel leren.
pi_65238973
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 11:44 schreef Barbaaf het volgende:
Dat hij het nog aangedurfd heeft het met een vrouw aan te leggen als er iets eng is....
Tsja - die kon hij denk ik niet eeuwig ontwijken, er zijn er tenslotte zo'n 3 miljard


@ Nembrionic: ik woon in Spijkenisse, hij in Poortugaal (= heel klein dorpje op nog geen 5 km van Rotterdam)
  dinsdag 20 januari 2009 @ 11:48:24 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_65239026
Ik lust alles en vind mensen met lijstjes zeikerds.
pi_65239259
zalm
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')