Parafernalia | zaterdag 15 november 2008 @ 17:52 |
De lekkerste mayo die er is. Het kost geloof ik rond de 2.5 á 3 euro, maar dan heb je ook wat.![]() ![]() | |
Jeebus | zaterdag 15 november 2008 @ 17:56 |
Is die zuur zoals de Duitse Kraft mayonaise? | |
rinzzz | zaterdag 15 november 2008 @ 17:59 |
klinkt goed! Hebben ze ook curry van dat merk? | |
Parafernalia | zaterdag 15 november 2008 @ 18:02 |
quote:Lijkt me niet, mayo is hun core biz. Maar sowieso is curry een minderwaardige saus. | |
RobinOok | zaterdag 15 november 2008 @ 18:02 |
Nog nooit zulke smerige mayo gehad als die Hellmann's. Snap echt niet wat mensen daar aan vinden. Bah. | |
Rosbief | zaterdag 15 november 2008 @ 18:03 |
quote:Wel als je hem geopend een paar weken laat staan. | |
DIJK | zaterdag 15 november 2008 @ 18:04 |
Ik prefereer ![]() | |
Parafernalia | zaterdag 15 november 2008 @ 18:04 |
quote:Je laat je gewoon van de wijs brengen door de wat vreemde textuur. Maar als je dat eenmaal gewend bent, wil je niks anders meer. Net als met Parodontax. | |
Parafernalia | zaterdag 15 november 2008 @ 18:05 |
quote:Bulkmayo ![]() | |
rinzzz | zaterdag 15 november 2008 @ 18:05 |
Elmex ![]() | |
Bob-B | zaterdag 15 november 2008 @ 18:06 |
quote:Das pas lekker, zo'n azijnige Alhoewel de franse Mayo met moster erdoor is ook heerlijk ![]() | |
RobinOok | zaterdag 15 november 2008 @ 18:08 |
Oh, dan zet ik mijn favoriet er ook even bij:![]() Japanse kewpie mayonaise. | |
omapietje | zaterdag 15 november 2008 @ 18:09 |
Die Hellmann's is niet te pruimen echt niet lekker ... gewoon de Calve mayo is lekkerder. Wil je culi mayo maak hem dan zelf recepten genoeg. | |
MdMa98 | zaterdag 15 november 2008 @ 18:10 |
quote:zwitsal als garnering voor je hamburger ![]() | |
Parafernalia | zaterdag 15 november 2008 @ 18:12 |
quote:* Parafernalia noteert quote:tvp quote: ![]() | |
Marijkezwolle | zaterdag 15 november 2008 @ 18:15 |
quote:Ik vond de mayo van de natuurwinkel altijd heerlijk, die heeft inderdaad ook een wat zurige smaak, heerlijk! ![]() | |
Hyperdude | zaterdag 15 november 2008 @ 18:19 |
Geef mij maar Devos Lemmens citroen/Belgische mayo. ![]() ![]() Gewoon te koop bij de Appie (alleen kleine potjes ![]() | |
MdMa98 | zaterdag 15 november 2008 @ 18:21 |
![]() | |
L3IPO | zaterdag 15 november 2008 @ 18:24 |
quote:Die is echt meesterlijk! Maar waar te koop? | |
DIJK | zaterdag 15 november 2008 @ 18:26 |
quote:Groothandel.. (o.a. Sligro). | |
L3IPO | zaterdag 15 november 2008 @ 18:29 |
quote:En hoe kom je daar als gewone burger? :p | |
Hyperdude | zaterdag 15 november 2008 @ 18:41 |
Die Oliehoorn (meuk) staat hiero bij de Super de Boer. | |
RoodWitBlauw | zaterdag 15 november 2008 @ 18:46 |
Waar zijn al deze mayo's te halen? Ik blijf nu toch mar bij Calve mayo. | |
grif | zondag 16 november 2008 @ 00:25 |
De Hellman's (eindelijk mayonaise zónder suiker!), haal ik bij de Vomar aan de Kinkerstraat (Amsterdam). Je vindt 'm in de exotenafdeling. Er is ook nog een soort van mosterd/mayonaise. Ook niet verkeerd. | |
paperclipje | zondag 16 november 2008 @ 13:18 |
idd lekkere mayonaise! Gek eigenlijk dat hij bij de exoten staat in de supermarkt! Wordt gewoon door Calve gemaakt hier in nederland! | |
grif | zondag 16 november 2008 @ 13:27 |
quote:Op het etiket staat, onder de Nutrition Facts, 'Product of USA'. En de fabrikant staat er ook bj: Unilever Foods, Englewood Cliffs, New Jersey. Calvé mocht willen dat ze deze mayonaise maken.. ![]() | |
Ole | zondag 16 november 2008 @ 15:29 |
Calvé is ook van Unilever ![]() | |
Trusten | zondag 16 november 2008 @ 16:00 |
Welke ook erg lekker is is de "Mijn mayonaise" (net als de mijn knoflooksaus overigens)![]() | |
maartenducrot | zondag 16 november 2008 @ 16:03 |
quote:Pasje van een bekende lenen ![]() | |
Weltschmerz | zondag 16 november 2008 @ 16:04 |
quote:Daarvan nam ik jarenlang een doos mee als ik in Belgie was. Daarna gelukkig bij de Jumbo en nu bij de AH. Sommige mensen houden gewoon niet van dat friszure, maar als je daar wel van houdt is dit gewoon de beste mayo uit een pot. Hillman komt er niet bij in de buurt, hoewel het lang de enig verkrijgbare zure mayo was. De sauce tartare van D&L is trouwens ook geniaal. De rest van hun assortiment niet zo. | |
Parafernalia | maandag 17 november 2008 @ 18:33 |
quote:Dat het in Nederland gemaakt werd wil niet zeggen dat het geen Amerikaans product is. quote:Nou en..ze maken onder eigen naam viezere mayo ![]() | |
Parafernalia | maandag 17 november 2008 @ 18:34 |
quote:post tvp | |
Parafernalia | maandag 17 november 2008 @ 18:34 |
quote:Nooit van gehoord. Waar haal je die? | |
Trusten | maandag 17 november 2008 @ 18:38 |
quote:De AH heeft het in ieder geval... | |
zoalshetis | maandag 17 november 2008 @ 19:52 |
quote:zow! en of die lekker is. zeker met sushi. ik haal deze bij het kostverloren winkelcenturm in amstelveen. bij dat japanse tokotje, waar de chef ( een okura chef) de sushi maakt voor schappelijke prijzen. en anders gewoon een tube of pot zaanse mayo of die van de lidl in een glazen pot. ![]() | |
Karina | maandag 17 november 2008 @ 19:55 |
Hellman is inderdaad erg ![]() Zo'n pot Mijn Mayonaise heb ik toevallig ook nog staan, zit nog dicht, die ga ik uitproberen als mijn pot Hellman leeg is. | |
zoalshetis | maandag 17 november 2008 @ 19:56 |
en zelf maken? is retesimpel en wel zo lekker. | |
RoodWitBlauw | maandag 17 november 2008 @ 20:43 |
zelf mayo maken: Ingrediënten 1 grote eidooier of 2 kleine, 1,5 eetlepel kruidenazijn of citroensap, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 2,5 dl olijfolie. Bereidingswijze Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Klop de eierdooiers met de azijn, mosters, zout en peper tot een gladde massa. Blijf kloppen en voeg de olie eerst druppelsgewijs en later in een dun straaltje toe. Breng de mayonaise verder op smaak met zout en peper. Is uw mayonaise gaan schiften, voeg er dan al kloppend een eetlepel lauw water aan toe. Serveertips Vervang voor een slanke versie 1 dl olie door yogurt. Gebruik dan wel 1,5 theelepel mosterd. of deze: 1/2 cc zout peper 2 cc mosterd 1 eigeel 1 cc witte wijnazijn 2 dl olie Doe het zout, peper, de mosterd, het eigeel en de azijn in een kom. Kloppen totdat het dik is. Langzaam olie toevoegen daarbij continu flink blijven kloppen. Als de mayonnaise dik wordt deze al roerend in een warme pot schenken waar een beetje heet water in zit. Als je de mayonnaise te dik vindt kan je er nog een beetje heet water in doen. De soort olie bepaalt de smaak van het product. Je kan dus naar believen varieren. | |
zoalshetis | maandag 17 november 2008 @ 20:48 |
quote:met kwark/hangop is het nog lekkerder. daarnaast kan je ook, als je bang bent voor rauw ei, de dooiers even au bain marie mengen met azijn, mosterd zout en peper etc. daardoor is het eigeel onschuldig voor salmonella, als je het zacht gaart en krijg je bovendien een veel dikkere hellman's mayo. | |
RoodWitBlauw | maandag 17 november 2008 @ 20:59 |
Eitjes eerst heel zacht koken? zo kan je het beste eiwit van eigeel scheidden, en salmonella is ook weg? ik ga het een keer proberen.... hoelang is de mayo dan houdbaar? zonde om elke dag mayo te moeten maken ![]() | |
zoalshetis | maandag 17 november 2008 @ 21:01 |
quote:eigeel heel zacht koken, dat heb je namelijk nodig voor de mayo. hou de temperatuur onder de 60 graden. en blijven klutsen met een garde. | |
krioro | maandag 17 november 2008 @ 21:06 |
quote: quote: ![]() | |
Stansfield | maandag 17 november 2008 @ 21:11 |
Lovende woorden over gelezen in een kookboekje. Maar eens een keer proberen. Is het alleen te koop bij de sligro zoals ik hierboven las of ook bij gewone supermarkten? | |
zoalshetis | maandag 17 november 2008 @ 21:17 |
quote:meer de delicatessenwinkeltjes. maar waarschijnlijk ook bij inter marche's. ze omschrijven zichzelf sinds ze bestaan als de beste mayo ter wereld. ik vind van niet en heb frietkraam pietersen op de kuyp al een keer om hun recept gevraagd... helaas, 0 op het rekest. en de zaanse vind ik ook lekkerder... | |
rinzzz | maandag 17 november 2008 @ 22:40 |
quote:koken is echt niet nodig, gewoon een beetje oefenen. Gooi de dooier van de ene in de andere schaal over tot alle eiwit er uit gelopen is. Is best wel eenvoudig aangezien de dooier altijd in een vliesje zit dus niet zo snel weg sijpelt. Misschien gaat het de eerste keer niet goed, maar na 2 a 3 keer moet je het truucje toch wel kennen. Scheelt je weer gehannes met pannen en water en weet ik het wat. Ik mocht dat vroeger als kind al weleens doen als mijn moeder iets ging bakken waar ze eigeel voor nodig had, dus echt handig hoef je er niet voor te zijn. | |
zoalshetis | maandag 17 november 2008 @ 22:42 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() | |
grif | maandag 17 november 2008 @ 23:44 |
quote:Dank je wel! Weet ik nu zeker dat ik niet de enige ben die niet zo van zoete mayonaise houdt. | |
Isabeau | dinsdag 18 november 2008 @ 00:07 |
quote:Deze is lekker! ![]() En ik heb nog nooit lekkere zelfgemaakte mayo gegeten ![]() | |
zoalshetis | dinsdag 18 november 2008 @ 10:04 |
quote:het is lastig om een constante mayo te maken. veel oefenen is het devies. kijk ook uit met teveel olijfolie, omdat deze snel ranzig gaat smaken. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 18 november 2008 @ 12:18 |
quote:Of je koopt het eigeel in een pakje bij de super ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 18 november 2008 @ 12:20 |
quote: Niet? In een restaurant wel eens als er als sidedish patat bij staat. Heerlijk ![]() | |
RobinOok | dinsdag 18 november 2008 @ 12:52 |
Nooit olijfolie gebruiken hoor, als je 't zelf maakt. Is vies. Gewoon archide of zonnebloemolie of zo. | |
kabouter.muts | dinsdag 18 november 2008 @ 13:10 |
Wat robinook zegt!! Heel vies met olijfolie!! Ik ga toch echt altijd voor de zaanse mayo. puur natuur en geen suiker. En het kost nog geen drol ook. Bij een mayo-test kwam deze dan ook als lekkerste uit de bus. Veel mayo's hadden er suiker in???Suiker in de mayo???hoe komen ze er bij?? Das niet lekker nee. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 18 november 2008 @ 13:35 |
quote:12 uitroeptekens en vraagtekens op een bericht met 8 regels ![]() | |
appelsientje | dinsdag 18 november 2008 @ 13:36 |
quote: ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 18 november 2008 @ 13:39 |
quote:Ja dat is wellicht wel wat veel he? ![]() | |
robber57 | woensdag 19 november 2008 @ 03:56 |
quote:Dat feest gaat helaas niet meer door want gepasteuriseerde eigeel is nergens meer te krijgen. ![]() Overigens is het jo-jo-en met een eigeel in de halve schalen DE manier om salmonella in je ei te krijgen: salmonella zit overwegend aan de BUITENkant van het ei en zeer zelden IN het ei. Koop een ei-scheider, das een soort plastic teezeefje maar dan zonder de zeef en met twee grote gaten waardoor het eiwit weg kan lopen. | |
Stansfield | woensdag 19 november 2008 @ 09:27 |
Mijn moeder neemt donderdag een potje hellmann's mayonaise mee van de sligro. Ben benieuwd. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 19 november 2008 @ 09:56 |
quote:Salmonella leeft idd in kippenpoep. Het zit ook niet in je vlees, tenzij de slacht slordig gebeurt is ![]() [sub]en bij de grote blauwe super heb ik een paar keer botsplinters in mn kipfilet aangetroffen ![]() Ik dacht dat de grotere supermarkten nog wel van die ei pakjes verkochten? | |
n0a | woensdag 19 november 2008 @ 10:00 |
Zag laatst wel pakken ei in de sligro staan maar een liter pak is toch wel veel van het goede. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 19 november 2008 @ 10:12 |
quote:Creme brulee, mayonaise, en een ommelet ![]() | |
Oceanonix | woensdag 19 november 2008 @ 10:42 |
Vroeger had die cupjes van Danegg maar die zijn niet meer te koop volgens mij. ![]() Van welk merk is dat eigeel? En Hoe ziet het eruit? En hebben ze ook eiwitten? | |
LeeHarveyOswald | woensdag 19 november 2008 @ 10:44 |
quote:1. Geen idee ![]() 2. Soort half liter melk pak. Met een draaidop als ik mij niet vergis. En het staat ook ongekoeld als ik het goed herinner. 3. ![]() | |
RobinOok | woensdag 19 november 2008 @ 10:49 |
Zolang je niet bejaard of bedlegerig bent kun je dat (ieniemienie) risico op salmonella gewoon wel nemen hoor. Zo erg is het nou ook weer niet. In ieder geval minder erg dan dat getrut over een rauw eitje. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 19 november 2008 @ 10:59 |
quote: ![]() grapjas ![]() | |
kingmob | woensdag 19 november 2008 @ 11:16 |
TVP voor de recepten ![]() Al vraag ik het me toch af of ik dat iniemienie risico wel wil nemen ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 19 november 2008 @ 11:20 |
quote:50.000 gevallen per jaar tov 100.000 in de jaren 80. Dus dat iniemienie risico is zo ienieminie niet, jaarlijks loopt 1:300 mensen de ziekte dus op. edit: daarnaast lijkt het me, dat de meeste "gezonde" mensen die een infectie krijgen, "gewoon" vier dagen kotsend thuis blijven, en lang niet altijd ene dokter bezoeken, en dus ook niet in de statistiek worden meegenomen. | |
kingmob | woensdag 19 november 2008 @ 11:39 |
Ik zou idd uberhaupt geen flauw idee hebben dat ik het had gehad als ik 4 dagen ziek ben. Dacht dat het wat langer duurde eigenlijk. Maar meestal zit dat al in de schatting verwerkt, dat maakt het een schatting ![]() OT: Eigeel opwarmen tot 60 graden dus! Kun je zien dat het voldoende verwarmd is of moet je een thermometer kopen? Ik zie mezelf al mayo maken van eigeel in vaste toestand ![]() | |
n0a | woensdag 19 november 2008 @ 12:02 |
quote:2 weken geleden last van gehad. 5 dagen "feest" ![]() | |
Californium | woensdag 19 november 2008 @ 12:16 |
Die Hellmann's Mayo ![]() ![]() ![]() Ik heb een 800 gram pot in de koelkast staan ![]() ![]() ![]() | |
lighted | woensdag 19 november 2008 @ 12:36 |
Weet iemand het geheim van de "Bram Ladage" mayo ![]() | |
n0a | woensdag 19 november 2008 @ 12:58 |
Remia heeft ook sauzen die alleen voor de horeca zijn. | |
lighted | woensdag 19 november 2008 @ 13:10 |
quote:Joh echt waar?? FritesLijn is ook in de super te koop. | |
RobinOok | woensdag 19 november 2008 @ 13:13 |
quote:De vraag is alleen hoe die mensen besmet zijn geraakt he? Van een rauw ei of een vieze kok. Hoe dan ook laat ik er niks voor staan. Kijk, ik zal geen tomaatjes snijden op een snijplank waar ik net kip op heb gesneden en dat soort vermijdbare risico's gewoon netjes vermijden. Maar een rauwe eierdooier hier of daar, of een lekker lik van mijn ongebakken cakebeslag, een hap van ongekruid gehakt, die risico's neem ik al mijn hele leven en ben er nog nooit ziek van geworden, maar wel gelukkig. ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 19 november 2008 @ 13:24 |
quote: quote:Ik weet niet wat voor een beest jou kok is? ![]() | |
RobinOok | woensdag 19 november 2008 @ 13:46 |
![]() | |
n0a | woensdag 19 november 2008 @ 13:50 |
quote:Vind de mayo van de smullers wel lekker die is een beetje zurig. Maar die in de winkel is eerder zoetig. Heb op de remia site een zurige versie zien staan maar die was dus alleen in horeca verpakking. Niet echt handig voor thuis. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 19 november 2008 @ 13:54 |
quote:oa. in Belgie zit er meer mosterd in de mayo. Dat is thuis wel op te mengen ![]() | |
lighted | woensdag 19 november 2008 @ 13:56 |
quote:Door m'n werk heb ik toevallig een prijslijst van Remia voor horeca ![]() ![]() Bram zelf zei dus Friteslijn maar dat kan zeer zeker niet.. | |
n0a | woensdag 19 november 2008 @ 14:02 |
quote:Doe ik ook wel eens of als ik geen citroen mayo heb wat citroen er door mengen. Verder vind ik de "mijn mayonaise" wel lekker. Oh zat ik maar dichterbij de grens dan hoef ik niet altijd zelf frietje stoofvlees te maken. | |
robber57 | woensdag 19 november 2008 @ 19:47 |
Als je het echt netjes wilt doen, ik heb deze gestolen text al eerder gepost in een mayo topic: Even snuffelen in diverse boekjes en op internet leert mij het volgende: 1. dat salmonella zich bij eieren hoofdzakelijk (maar niet uitsluitend) aan de buitenkant van de schaal bevindt; 2. dat eiwit stolt bij 60 graden; 3. dat eierdooier stolt bij 66 graden; 4. dat de salmonellabacterie het loodje legt bij 55 graden. Hoera! We hebben dus nodig: 1. een kookthermometer met alarm; 2. twee steelpannetjes met water; 3. een gasfornuis (op elektrische kookstellen wordt dit niets, vrees ik); 4. eieren. Aan de slag. Eerst gaan we zorgen dat we niet te lang op kritische temperaturen hoeven te blijven hangen. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje, zelfs met een kookthermometer met alarm. We verwarmen dus water tot 60 graden, draaien het gas uit, wachten tot de temperatuur tot 57 graden gedaald is en leggen het benodigde aantal eieren in het water. Laat ze daar rustig een kwartier liggen: het water koelt wat af, maar de eieren worden door en door warm en hebben nog maar kort nodig om de kerntemperatuur van 55 graden te bereiken. Intussen zetten we een tweede steelpannetje water op onze kleinste gaspit en brengen het op de gewenste temperatuur. Nu is het zaak even te spelen met de gasknop tot de temperatuur rond de 57 à 58 graden blijft--de ideale temperatuur gezien mogelijke kleine afwijkingen aan de thermometer: geeft hij twee graden te weinig aan, dan stolt er nog niets binnen in het ei; geeft hij twee graden te veel aan, dan gaat de salmonella er toch nog aan. Is de temperatuur bereikt, dan de voorverwarmde eieren in het water. De temperatuur zal iets dalen, maar daar trekt u zich niets van aan: gewoon alles zo laten als het is en de temperatuur komt vanzelf weer op de waarde waar u vandaan kwam. Is de 57 graden bereikt, dan klokt u vijf minuten. Daarna de eieren uit het water vissen, laten afkoelen en daarna liefst meteen verwerken. Alleen het dooiertje op 60 graden is dus ook een optie, ik zou wel een thermometer gebruiken want 6 graden erbij en je geeltje is aan het garen... | |
RobinOok | woensdag 19 november 2008 @ 20:10 |
Wageningen zegt dat je tot 70 °C moet verhitten. Wat is jouw bron voor die 55 °C?quote:Bron: http://www.food-info.net/nl/bact/salm.htm | |
robber57 | donderdag 20 november 2008 @ 01:27 |
Zoals ik al er voor melde: ik heb het stukje ook weer gejat, vraag me niet waar vandaan want dat weet ik niet meer. Ik kan me logischerwijs ook wel redelijk vinden in de volgende redenering: salmonella vrije ei/dooier/wit is te koop en dus kennelijk te maken zonder dat het ei stolt, de temperatuur waarbij je dat doet zal dan wel iig lager moeten zijn dan de stol temperatuur van het ei en je zult het ei een behoorlijk lange tijd op deze relatief lage temperatuur moeten houden, ik weet uit een wetenschappelijke publicatie (ook weer ergens gelezen) dat het traditionele proces van ei pasteurisatie genaamd LTLT-lage temp-lange tijd uitgaat van 60 graden voor 30 minuten De modernere en veeel snellere methode is HTST -high temp-short time en gaat uit van een veel hogere temperatuur maar dan ook wel weer voor een zeer korte periode van hooguit een paar seconden. dat kun je dus thuis nooit doen en is ook niet nodig; die methode is ontwikkelt voor de industrie om aantallen te kunnen maken [edit] na wat zoeken toch nog gevonden: http://eetschrijven.blogs(...)n-pasteuriseren.html Maar ook hier: http://kokenindebrouwerij(...)n-pasteuriseren.html Als je zelf wat gaat zoeken op salmonella vind je ook wel genoeg aan info van fabrikanten van pasteur apparaten voor eieren en hoe ze het doen en wat de mogelijkheden zijn, die 58 graden uit mijn gejatte stukje is in dat licht gezien niet zo'n rare waarde. hert stukje van wageningen is overigens ook weer een copy/paste van de FDA link die er onder staat maar dat getal 70 graden komt nergens op de FDA site voor en wageningen verklaart wer niet waar zij die wijsheid vandaan halen.... Als die paupers bij de Albert hein nou gewoon weer die danegg cupjes zouden verkopen hadden we deze hele discussie niet gehad ![]() Ik "pasteuriseer" mijn eitjes overigens niet echt vanwege de salmonella angst want ook ik ben er zo een die al zijn hele leven rauw ei-vlees-vis en noem maar op probleemloos eet (geklutst rauw eitje met suiker ![]() ![]() ![]() Ik doe het hoofdzakelijk omdat ik mayo maken toch wel weer een " heel klusje" vind en om dan het restand wat je niet gebruikt na twee dagen weg te gooien moedigt niet echt aan ondanks de hemelse sensatie van verse mayo. Ik doe het dus om de mayo langer houdbaar te maken geholpen door een ruime hoeveelheid azijn en mosterd wat ik toevallig ook erg lekker vind. door de zuurgraad in de mayo fors op te voeren( en bovenal GEEN suiker toe te voegen) verbeter je de houdbaarheid ook behoorlijk, ik bewaar zelf gemaakte mayo van pasteur-ei in de koelkast op 4 graden probleemloos 3 weken---> dan is het voor mij dus weldegelijk goed te doen om zelf mayo te maken. [ Bericht 17% gewijzigd door robber57 op 20-11-2008 01:48:13 ] | |
LeeHarveyOswald | donderdag 20 november 2008 @ 09:54 |
quote:Zuur breekt salmonella wel/ook af. Rauw vlees kan wel, afhankelijk van het beest en welk stuk beest. Ik zou toch echt geen rauwe kip of rauw scharrelei eten ![]() | |
RobinOok | donderdag 20 november 2008 @ 12:18 |
Cakebeslag is zo lekker! Lik jij nooit de gardes af? | |
Yildiz | donderdag 20 november 2008 @ 12:19 |
Deze is trouwens top bij friet / patat.![]() Hellmann's Extra Light. Gewoon bij de betere supermarkt te koop. Het is volgens mij niet zo'n algemene smaak, dus je hebt kans dat sommigen 'getverdemme!' zeggen. | |
Weltschmerz | donderdag 20 november 2008 @ 12:54 |
quote:Belgen kijken ook heel anders tegen mayo aan, ze kijken sowieso anders tegen eten aan, maar in Nederland is het iets voor bij een patatje en in Belgie hebben ze het óók bij een frietkot maar dan vaak de goedkopere variant met azijn in plaats van citroensap. Maar het typische is volgens mij het zure van citroen of azijn. Vet met zuur is natuurlijk een goede combinatie. In Nederland wordt in het algemeen vrij zoet gegeten omdat suiker een makkelijke goedkope manier is om gebrek aan innerlijke kwaliteit te maskeren. Kreeft met mayonnaise is daar een klassieker. Bij mosselen met frites wordt het niet standaard geserveerd, maar als je er dan om vraagt kan het soms even duren, omdat de kok dan even een mayonnaise gaat kloppen. Het is daar echt een edele saus, onderwerp van enthousiasme en liefhebberij en zelfs van menig literaire metafoor. | |
zoalshetis | donderdag 20 november 2008 @ 13:01 |
quote:nou, nou. ook zonder die sneer was je betoogje duidelijk. u kent sauce hollandaise? | |
LeeHarveyOswald | donderdag 20 november 2008 @ 13:10 |
quote:Zijn ruft klonk als het leegknijpen van ene tube mayonaise | |
Weltschmerz | donderdag 20 november 2008 @ 13:20 |
quote:Het was niet als sneer bedoeld. Het lijkt me een redelijke open deur dat Belgen wat meer met eten en de kwaliteit daarvan bezig zijn dan Nederlanders, in het algemeen uiteraard. De meeste mensen hier kennen mayo slechts van de snackbar of uit de potten in de supermarkt. Het zoet maken is dan een makkelijke en goedkope manier om de smaak te verbeteren van iets dat niet heel goed is, en dat gebeurt dan dus ook op grote schaal. Dat gaat er dan ook lekker in, omdat Nederlanders aan zoet gewend zijn omdat het ook bij andere producten gebeurt. Spruitjes bijvoorbeeld, die worden in heel zoete varianten gekweekt omdat dat goed is voor de verkoop. Het is in het algemeen de Nederlander snel te bitter of te zuur. Dat groeit zo en kostenbesparing door met suiker te maskeren lijkt me daar een factor in. Als je ( al dan niet mede daardoor) van zoete mayo bent gaan houden wil dat natuurlijk niet zeggen dat dat niet gewoon een kwestie van smaak is. Maar dat de norm hier is dat mayo zoet moet zijn heeft wel degelijk te maken met hoe mayo hier in de markt staat en op het menu staat. Sauce Hollandaise ken ik eigenlijk niet, maar het klinkt Frans. | |
RoodWitBlauw | donderdag 20 november 2008 @ 16:58 |
* RoodWitBlauw heeft MIJN Mayonaise in huis gehaald en is aangenaam verrast. thx voor de tip gegeven door verschillende personen in dit topic ![]() | |
MinderMutsig | donderdag 20 november 2008 @ 17:18 |
quote:In de Zaanse zit ook suiker schat. http://www.voedingnet.nl/(...)zaanse-mayonaise.php | |
Moozze | donderdag 20 november 2008 @ 17:40 |
Ik heb dit volgens mij gewoon bij ons in de plus zien staan... | |
theKiD | donderdag 20 november 2008 @ 19:27 |
Zaanse mayo FTW ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 20 november 2008 @ 19:30 |
quote:Die is wel erg lekker ![]() Het argument goedkoop gaat er alleen niet helemaal voor op, dr zit niet zo veel in zo'n tube ![]() ![]() (magoed, voor die paar dubbeltjes ![]() | |
Duderinnetje | donderdag 20 november 2008 @ 19:31 |
Hellmann's, o die vind ik zo zalig! ![]() Gelukkig ook weer in onze buurtsuper te koop. De vorige keer heb ik een hele lading uit Praag meegesleept (daar is het dé mayo). | |
robber57 | donderdag 20 november 2008 @ 19:48 |
quote:Van Wijngaardes zaanse is ( iid ook erg lekker) ook in potjes te koop van 450 gram oid, wit plastic potje met groen dekseltje en er is zelfs een variant in een knijpfles maar die kan ik niet aanraden want daarvan is kennelijk het recept anders ondanks dezelfde naam, hij is dunner en volgens mij iets zoeter. | |
zoalshetis | donderdag 20 november 2008 @ 20:43 |
oeh, dat is slecht. als het geheime recept van de zaanse mayo verkwanseld wordt en puur ten faveure van het snelle geld aangewend wordt. foei, foei en nog eens foei! | |
MinderMutsig | donderdag 20 november 2008 @ 21:15 |
quote:Ik vond het ook een vieze tegenvaller. Ik heb laatst in de plaatselijke super gezocht naar mayo zonder suiker. Tevergeefs. Alle soorten, inclusief die tubes bevatten suiker. Zelfs die van de Lidl, die was altijd zonder suiker maar ook niet meer. | |
grif | donderdag 20 november 2008 @ 21:33 |
Bij Marqt aan de Overtoom in Amsterdam zijn ook heel wat leuke mayonaises te vinden. Niet de grote merken, wel een echte Belgische (zonder suiker!) en ook een aantal lokale Nederlandse varianten (Als je niet kunt afkicken van Calvé: zelfs eentje gezoet met honing. Die koop ik maar niet.) | |
Stansfield | vrijdag 21 november 2008 @ 11:05 |
Ik heb 2 tubes gehaald. De real mayo en light. Morgen eens proberen. | |
Nantes | vrijdag 21 november 2008 @ 11:35 |
![]() ![]() | |
RoodWitBlauw | zaterdag 22 november 2008 @ 10:34 |
Iemand die naar de sligro is nu heb ik de boodschap gegeven de Hellmans mayonaise te halen. nu maar hopen dat ze die daar ook hebben. ![]() heb nu Hellmans mayonaise in huis, MIJN mayonaise en Calve mayonaise ![]() ![]() dat wordt lekker dik worden komende tijd ![]() [ Bericht 47% gewijzigd door RoodWitBlauw op 22-11-2008 13:24:56 ] | |
zoalshetis | zaterdag 22 november 2008 @ 18:05 |
quote:doe eens een blinde test. ben benieuwd. jammer dat je geen zelfgemaakte of zaanse uit de pot hebt. | |
RoodWitBlauw | zaterdag 22 november 2008 @ 18:17 |
ik denk dat ik het morgen ga testen. ga naar de snackbar en bestel friet in een zak, zonder saus, want mayo hebben ze toch niet. Thuis 3 verschillende mayo's op mijn bord, en smullen maar! hou je op de hoogte. p.s. heb die hellmans nog niet open gemaakt, maar ben heul nieuwsgierig!!!!! | |
Parafernalia | zaterdag 22 november 2008 @ 18:25 |
quote: ![]() ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 22 november 2008 @ 18:38 |
quote: ![]() hou me op de hoogte. je kan natuurlijk ook zelf friet maken ![]() | |
krioro | zaterdag 22 november 2008 @ 22:55 |
quote:De light mayo heb ik even niet bij de hand maar ik dacht dat er bij mij Product Of Canada op stond. Op de Dijonnaise iig wel. Allebei knijpflessen btw, misschien is dat het. | |
psv01 | zondag 23 november 2008 @ 00:32 |
Ik heb hier nog Hellmans knoflook saus, ook goed. | |
LeeHarveyOswald | zondag 23 november 2008 @ 16:01 |
Hmm, waar de jumbo nog de enige supermarkt was met gepasteuriseerd ei in het assortiment, is er nu geen enkele meer over (hoewel jumbo wel "on request" dingen besteld voor klanten, maar daar heb ik nu niets aan). Toch maar zelf enigsinds salmonella vrij krijgen dus... | |
LeeHarveyOswald | zondag 23 november 2008 @ 17:07 |
Ik heb hem heel kort verhit (ei + azijn + mosterd) en er iets meer mosterd en azijn in gedaan (salmonella houdt niet van zuur geloof ik). Hopen dat dat wat helpt ![]() edit: het is trouwens wel verdomt makkelijk om zo mayo te maken ![]() | |
Ole | zondag 23 november 2008 @ 17:15 |
Je hebt best kans dat tegen de kerst weer meer gepasteuriseerd ei te verkrijgen is. | |
LeeHarveyOswald | maandag 24 november 2008 @ 10:50 |
Ik leef nog ![]() | |
Stansfield | maandag 24 november 2008 @ 11:10 |
Om weer even over Hellmann's mayonaise te beginnen. Ik heb het afgelopen weeken geprobeerd en het is echt lekker. Beetje zurig zoals mayo hoort te zijn vind ik. | |
Redcoon | maandag 24 november 2008 @ 17:11 |
Hellman's, heerlijk met witbrood en tabasco.. ![]() | |
LeeHarveyOswald | maandag 24 november 2008 @ 19:22 |
![]() IRL en in de bakjes zag het er toch smakelijker uit ![]() | |
robber57 | maandag 24 november 2008 @ 23:52 |
Is ie nou zo geel of lijkt dat maar zo? De mijne wordt altijd wittig... Ik heb in de loop der tijd ook wel gemerkt dat je verschillende resultaten kunt krijgen: geel en behoorlijk "lobbig" (sorry kan er geen ander woord voor bedenken), het lijkt dan dus kwa strucxtuur en mondgevoel erg op potjes mayo. Of: met heel veel en langdurig kloppen en gedoseerd water toevoegen en wat meer olie dan het recept zegt wordt ie wit achtig, heel licht van structuur en ook een zeer zacht mondgevoel. Ikvind de laatste lekkerder... | |
Radjesh | dinsdag 25 november 2008 @ 00:09 |
tvp ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 25 november 2008 @ 09:25 |
quote:Hij is inderdaad iets gelig, maar das niet zo raar aangezien alles wat er in gaat ook geel is (op zout, peper en azijn na). Groen-gele mosterd, eigeel, gele zonnebloemolie... | |
muissie | donderdag 27 november 2008 @ 14:08 |
Ik vind die hellman mayonaise ook erg lekker. ik had het eens op tv gezien dat Jamie Oliver hem gebruikte ergens bij en toen zag ik hem in de winkel staan en dacht ik hè eens proberen of dat wat is. Normaal heb ik meestal die tubes zaanse mayo. ook erg lekker. Maar deze is lekkerder. Ik heb nu ook de light versie aangeschaft en die is ook goedgekeurd. Mayo met ctroen erdoor (ik dacht van D&L ) is ook lekker. Mayo hoort ook beetje zuur te zijn . | |
Weltschmerz | donderdag 27 november 2008 @ 17:09 |
quote:Is het wel handig om het in een pan te doen? Er is toch iets met ei en bepaalde metalen? | |
LeeHarveyOswald | donderdag 27 november 2008 @ 17:12 |
quote:Geen idee? ![]() Ja, ei en zilver. Zwavel iets. Gaat het stinken en vies smaken. Maar mijn pannetje is niet van zilver hoor ![]() Reden dat ik het in een pan deed, is dat ik het eigeel verhit heb tot ik een eerste klontje gestold eigeel zag. Daarna dit pannetje direct van het gas gehaald (hele dunne bodem), olie er bij gegooid, en als een gek gaan kloppen ![]() | |
zoalshetis | donderdag 27 november 2008 @ 17:34 |
gasten. eigeel maak je romig door au bain marie. | |
Weltschmerz | donderdag 27 november 2008 @ 19:02 |
quote:Paupers moeten er ook zijn ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 27 november 2008 @ 19:36 |
quote:Het ging mij niet om romig maar om salmonella de nek om te draaien ![]() | |
RoodWitBlauw | vrijdag 28 november 2008 @ 11:37 |
Okee, na een testavondje mayonaise: Calve haalt het niet bij MIJN mayonaise MIJN mayonaise haalt het niet bij Hellman's Hellmans 'mayonaise: "It is lonely at the top" | |
zoalshetis | vrijdag 28 november 2008 @ 13:14 |
quote: ![]() | |
Parafernalia | zaterdag 20 december 2008 @ 18:46 |
quote:Inderdaad. ![]() Ik heb nu Mijn Mayonaise...vind er niets bijzonders aan. | |
RoodWitBlauw | zaterdag 20 december 2008 @ 18:49 |
Ik h=kan hier Hellman's niet vinden in de supermarkten. De 3 potten had ik van de Sligro vandaan, maar die zijn nu bijna op. En ik wil niet zonder Hellman's zitten. Iemand een idee waar ik die in een reguleire winkel kan kopen?? Zeker nu de feestdagen erana komen wil ik niet zonder zitten ![]() | |
Parafernalia | zaterdag 20 december 2008 @ 18:54 |
Ik haal 'm altijd bij de Ap ![]() | |
theKiD | zaterdag 20 december 2008 @ 19:27 |
Jumbo | |
Stansfield | zondag 21 december 2008 @ 13:05 |
Bij de dirk heb ik het ook gezien. | |
xminator | zondag 21 december 2008 @ 13:13 |
![]() | |
Parafernalia | maandag 22 december 2008 @ 19:52 |
quote:Het is een beetje zoetig, proef ik nu. Niet zo lekker vindt ![]() | |
MrOlivier | maandag 29 maart 2010 @ 01:56 |
Ik heb ook alle mayonaises onderhand wel geprobeerd, die verkrijgbaar zijn bij de supermarkt, en mijn top 5 ziet er als volgt uit: 1. Mijn mayonaise ![]() ![]() ![]() 2. Oliehoorn 3. Zaanse mayonaise 4. Calvé 5. Hellman's Mayonaise | |
Myraela | maandag 29 maart 2010 @ 02:07 |
Altijd knap hoe mensen zulke oude topics toch weer vinden. Overigens, Calvé. ![]() En de ranzigste is Calvé light, "je proeft geen verschil" nou echt wel. ![]() | |
Parafernalia | maandag 29 maart 2010 @ 02:29 |
Mijn tpic ![]() | |
sammyd118 | maandag 29 maart 2010 @ 10:30 |
absoluut de lekkerste! net zelf gemaakt maar wat langer houdbaar. | |
Blik | maandag 29 maart 2010 @ 10:58 |
quote:Amerikaans, daar voor het eerst geprobeerd, tijdens de vakantie dus dan is alles lekkerder, dus cool, dus... smerig inderdaad | |
Martijn_77 | maandag 29 maart 2010 @ 19:43 |
Mayo van AH eigen merk die is pas lekker | |
FkTwkGs2012 | maandag 29 maart 2010 @ 19:54 |
maak verdikkie zelf je majo luie uitvreters ![]() | |
VeX- | maandag 29 maart 2010 @ 20:24 |
Zaanse Mayonaise. Blij dat ik dat lang niet gegeten heb zeg. ![]() | |
theKiD | maandag 29 maart 2010 @ 20:59 |
Zaanse mayonaise = ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 29 maart 2010 @ 22:28 |
quote:Jij maakt mayonaise au bain marie? | |
Pietverdriet | maandag 29 maart 2010 @ 22:28 |
quote:Die glazen potten met metalen deksel? Mja, niet slecht, ietsje te zoet voor mijn smaak, maar niet overdreven. | |
FkTwkGs2012 | maandag 29 maart 2010 @ 23:38 |
quote:euroshoppermajo (1 van de weinige euroshop dingen die WEL eetbaar is) is een aandradertje om te proberen | |
Antwerpen | woensdag 20 oktober 2010 @ 03:23 |
quote:ah, heerlijk die mayonaise, zou er zo een pot van leeg kunnen eten! | |
r2d22 | woensdag 20 oktober 2010 @ 08:59 |
Hellman's is erg lekker maar duur. AH lekker en stukken goedkoper Calve: het lijkt wel of ze aan het experimenteren zijn het afgelopen jaar, dikker ,dunner minder romig en romiger. Met als resultaat de original die redelijk goed smaakt, | |
Windigo | woensdag 20 oktober 2010 @ 09:24 |
Mijn top 5 is als volgt: -Yofresh (ik weet t, geen mayo maar ja jeugdsentiment ![]() -Zaanse mayonaise -D & L ctiroenmayonaise -Hellmans real (lekker in salades enzo ![]() -Calvé mayo Die Albert Heijn huismerk mayo vind ik vreselijk vies, smaakt naar ranzig vet ![]() | |
Zana | woensdag 20 oktober 2010 @ 10:35 |
Ik had laatst de mayo van de Aldi, ik ben geen echte kenner, maar vond die wel goed. Volgens mij komt die gewoon uit een A-merken fabriek want er stond iets van scharreleieren erop, ik heb het lege glas helaas al weggedaan, dus weet niet of er (veel) suiker inzit. | |
xminator | woensdag 20 oktober 2010 @ 12:43 |
Dat van de lidl is heerlijk! | |
ParanoidEv | woensdag 20 oktober 2010 @ 20:28 |
![]() Die! Of zelf maken. | |
robber57 | donderdag 21 oktober 2010 @ 00:18 |
Ik heb een nieuwe lieveling gevonden:![]() het is mayo van Oliehoorn, een tikkeltje zoeter dan Wijngaardens maar die wil mijn zoon niet en om nou de koelkast vol te zetten met verschillende merken gaat me ook een beetje te ver dus heb ik deze als goede tweede keus kunnen vinden. Te koop bij bv Deen | |
Parafernalia | donderdag 21 oktober 2010 @ 01:52 |
hellmann ![]() | |
Lo-Fi | donderdag 21 oktober 2010 @ 01:59 |
Ach, dat van Hellmann is wel ok, maar er gaat natuurlijks niets boven:![]() Of de mayonaise die ze in veel Duitse restaurants hebben. | |
ausweiss | vrijdag 22 oktober 2010 @ 02:19 |
quote:MMMM iemand met smaak, Tenminste stukken minder zoet dat die NL meuk | |
haShem | vrijdag 22 oktober 2010 @ 02:21 |
quote:Vroeger wasdie lekkerder | |
Lo-Fi | vrijdag 22 oktober 2010 @ 02:24 |
quote:Toen het nog in houten vaten zat. ![]() | |
zoalshetis | vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:13 |
net weer heerlijke mayo geklopt. voor de vitello tonnato vanavond. dus met een fijn zuurtje. | |
Windigo | vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:24 |
quote:Teveel Topchef gekeken? ![]() | |
zoalshetis | vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:26 |
quote:lol. nee dat maak ik al jaren. lees mijn posthistory in cul. of bedoel je van dat 'zuurtje'? lol, misschien wel. daarvoor zei ik gewoon: "prima zuur". | |
Windigo | vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:34 |
quote:Ja ik bedoel inderdaad het ''prima zuurtje'' ![]() ![]() Ik weet dat je al erg lang in Cul post, ik namelijk ook ![]() | |
zoalshetis | vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:35 |
quote:ja ik schaam me wel een beetje. ik ben fervent liefhebber van culprog's. net als van kookboeken. | |
Windigo | vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:55 |
quote:Ik ook hoor, anders zou ik dit niet weten ![]() Niets om je voor te schamen! ![]() | |
edcetera | vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:58 |
Ik mis nu juist, die lekkere Nederlandse mayonnaise (mn Zaanse en Remia, Calve is te zoet). Hier in Ierland krijg je alleen al die zure Britse meuk (incl Hellmans) maar dat is alleen voor salades te gebruiken, maar niet op zelfgemaakte patat-friet of een frikandel speciaal. De enige Mayo, die een beetje in de buurt komt van de Nederlandse is de Poolse. | |
zoalshetis | vrijdag 22 oktober 2010 @ 18:06 |
quote:probeer het gewoon zelf te maken. na drie keer proberen heb jij de ideale mayo. | |
edcetera | vrijdag 22 oktober 2010 @ 18:15 |
quote:Ik heb het 2x geprobeert en mislukt. Dus als iemand een goed recept weet met goede bereidingsuitleg voor de echte mayo (zoals Venloose, of zelfs buitenlandse Mc Donalds) dan ga ik dat zeker nogmaals proberen. | |
zoalshetis | vrijdag 22 oktober 2010 @ 18:27 |
quote:google stroomt over van goede mayo. gewoon experimenteren. mc is met dragon en zaanse volgens mij met een speciaal soort mosterd. | |
edcetera | vrijdag 22 oktober 2010 @ 19:03 |
quote:De Mac als in welk land? In NL krijg je een soort van Mad Saus, die bedoel ik dus niet. Dat heeft niks met Mayonaise te maken. Ik bedoel de romige gewone mayo, die ze in sommige landen hebben. | |
edcetera | vrijdag 22 oktober 2010 @ 19:47 |
Kon het toch niet laten en zojuist Mayonaise proberen te maken. Deze keer is de structuur goed, enkel de mosterdsmaak overheerst. Frietjes koelen nu af en zijn zo gereed voor het afbakken. Bedankt voor de tip (gewoon blijven proberen) ![]() Ik zal ze testen naast de Pookse Mayo en de TESCO-mayo. Tot later! | |
edcetera | vrijdag 22 oktober 2010 @ 20:14 |
@zoalshetis: Patat frites en frikandellen hebben lekker gesmaakt met de uitjes, Hela Curry en zelfgemaakte mayonaise. Mijn excuses voor de Hellmans fans ![]() Het was helaas wel Godsgruwelijk lekker... [ Bericht 8% gewijzigd door edcetera op 22-10-2010 20:21:48 ] | |
Windigo | vrijdag 22 oktober 2010 @ 20:32 |
quote:Recept voor Mayo? Dan waag ik me er ook eens aan.. Zonder keukenmachine want die heb ik niet ![]() | |
edcetera | zaterdag 23 oktober 2010 @ 21:44 |
Ik heb dit recept gebruikt: 1 eidooier 1 eetlepel azijn/ 0,5 eetlepel citroensap 0,5-1 theelepel mosterd (afhankelijk van de sterkte) 0,5-1 theelepel suiker zout peper 2,5 dl olie (bv zonnebloem/olijfolie) Belangrijk is, dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Eidooier met mosterd en peper/ zout en azijn/citroensap goed door mekaar mengen vervolgens de olie druppel voor druppel toevoegen en goed blijven roeren. als 1/3 van de olie is toegevoegd, kan de olie met hogere snelheid toegevoegd worden (straaltje) Als 2/3 van de olie is toegevoegd, de suiker erbij doen en weer verder roeren. Doe tenslotte de laatste olie weer rustig toevoegen en roer nog enige tijd na, totdat een gladde saus is gemaakt. | |
frame-saw | maandag 25 oktober 2010 @ 00:44 |
Ik vind dat nou echt extreem smerig. Heb het noodgedwongen gegeten toen ik in Engeland zat, maar ging liever aan de ketchup/hp sauce bij mn frietjes en burgers. Doe mij maar Vlaamse of gewoon Zaanse. Of desnoods de goedkoopste in de rekken: 'met mayonaise', die is 10 keer lekkerder dan deze zure magere saladedressing. | |
Cobra4 | maandag 25 oktober 2010 @ 02:12 |
quote: ![]() | |
Parafernalia | maandag 25 oktober 2010 @ 03:31 |
quote:Respect voor Mayo! | |
ChevyVanDude | maandag 25 oktober 2010 @ 21:55 |
Picollino in Nijmegen (beste frieterie) gebruikt als Belgische mayo: vandermoortele. über! | |
Spanky78 | maandag 25 oktober 2010 @ 22:04 |
quote:inderdaad. Hellamns, calve, D+L, allemaal unilever merken gedifferentieerd op smaak voor verschillende landen. En ze doen daar veel onderzoek nar. | |
robber57 | maandag 25 oktober 2010 @ 23:23 |
quote:"De Vlaming" hier heeft die ook evenals zo'n hele batterij met zelfbedienings pomp-flessen met americain-samurai enz enz van Van Der Moortele en die is idd erg lekker, helaas niet voor de consument te koop... ![]() | |
Gtaboy107 | donderdag 28 oktober 2010 @ 20:53 |
Vind die Franse mayo zo goor hé. Doe mij maar Remia mayo. Of Remia fritessaus. ![]() | |
Spanky78 | zaterdag 30 oktober 2010 @ 20:05 |
Ehm, hopelijk wel met noilly prat en tonijn & ansjovis? Anders is het geen tonnato natuurlijk ![]() | |
zoalshetis | zondag 31 oktober 2010 @ 16:04 |
ik ben erg alegisch voor het kruid alsem, helaas. doe als vervanging een eetlepel kookvocht (wijn, water etc) van de vitello erin. en vergeet de kappers niet ![]() | |
Reanimation | maandag 8 november 2010 @ 21:55 |
Tja Nederlanders en zoet.. Franse (zure) mayo heeft een smaak die helaas de meeste NL'ers niet kunnen waarderen. | |
Spanky78 | maandag 8 november 2010 @ 21:57 |
Ja, kappertjes. Ik eet het het liefst met rucola op goed brood. Kun je ook geen martini hebben? Of zit daar ook alsem in? | |
zoalshetis | dinsdag 9 november 2010 @ 08:15 |
ja, volgens mij zit in alle vermouths alsem. ik waag me er in ieder geval niet aan. . | |
minilot | dinsdag 9 november 2010 @ 12:02 |
Ik heb er net weer eens drie flessen van gehaald, want op! ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 09-11-2010 12:21:48 ] | |
TheeLiefhebber | dinsdag 5 april 2011 @ 20:11 |
echt lekker | |
fotostarter | dinsdag 5 april 2011 @ 20:48 |
![]() ![]() | |
Spanky78 | dinsdag 5 april 2011 @ 21:03 |
Zo maak je heel makkelijk een standaard mayo. Enneh, je kunt met de azijn veel doen voor de smaak. Met frambozenazijn krijg je een beetje fris/bloemige mayo, past goed bij de zoete nl smaak. Terwijl je voor een frissere saus beter wat meer citroensap gebruikt. Je kunt overigens best wel een beetje meer azijn of mosterd achteraf toevoegen! Zolang je saus maar stevig genoeg is geen probleem. Tip: leg een nat doekje op het aanrecht en de kom hierop, dat voorkomt te veel schuiven... | |
Selestha | woensdag 6 april 2011 @ 13:28 |
Remia ![]() De beste mayo blijft zelfgemaakte! Goede 2e is D&L. | |
Weltschmerz | woensdag 6 april 2011 @ 14:08 |
Ik zag laatst iemand op tv mayonaise maken, alle ingredienten in een longdrinkglas en dan de staafmixer vanaf de bodem omhoog trekken en klaar was de mayonaise. Is het echt zo simpel? | |
roos85 | woensdag 6 april 2011 @ 15:32 |
heb het ook gezien, er kwam wel mayonaise uit, dus blijkbaar kan het wel. ps: vandaag een pot "mijn mayonaise" gekocht, ben benieuwd! | |
Weltschmerz | woensdag 6 april 2011 @ 15:39 |
Die heb ik ook nog staan, schijnt lekker te zijn, maar ik ben dol op het zure van D&L. Het lijkt me sterk dat mayonaise uit een pot die kan overtreffen. Ik zal binnenkort eens zelf gaan maken. | |
roos85 | woensdag 6 april 2011 @ 18:43 |
de mayo van D&L zit toch ook in een pot? ![]() ga je de staafmixer techniek uitproberen? | |
zoalshetis | woensdag 6 april 2011 @ 19:02 |
ja, dat kan prima. mijn vader doet het al jaren zo. volgens mij is het wel belangrijk dat de beker waar je het in doet rechtstandig is en niet veel wijder dan de staafmixer. ik klop het liever, hou wel van wat onderarmspieren. | |
Weltschmerz | donderdag 7 april 2011 @ 11:50 |
Daarom, ik denk dat het alleen beter kan door vers te maken. Moet nog even een staafmixer kopen. | |
Spanky78 | donderdag 7 april 2011 @ 21:13 |
Hmm, ik heb het dus wel eens geprobeerd, maar het lukte dus niet, het werd een soort van waterige emulsie ipv een mooie dikke mayo. Met een garde lukte het me wel. Ik zal wel iets verkeerd hebben gedaan... | |
roos85 | vrijdag 8 april 2011 @ 00:13 |
heb je misschien de staafmixer te snel omhoog gedaan? | |
Parafernalia | vrijdag 8 april 2011 @ 00:48 |
![]() ![]() ![]() | |
Zigger | vrijdag 8 april 2011 @ 10:18 |
Ik ben normaal fan van D&L mayo met citroen, maar deze zat in mijn kerstpakket en is misschien nog wel lekkerder. Lekker dik, zuur, stevig en vol van smaak.![]() EDIT: op hun site staat dat dit niet in de supermarkt te koop is... ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Zigger op 08-04-2011 10:24:25 ] | |
roos85 | vrijdag 8 april 2011 @ 12:58 |
![]() | |
TheeLiefhebber | vrijdag 8 april 2011 @ 20:44 |
Echt lekker | |
Weltschmerz | vrijdag 8 april 2011 @ 20:44 |
Dat was een eitje, 3 minuten en klaar, alleen vanmiddag even de mosterd uit de koelkast gezet. De structuur is prima, de smaak niet denderend. Ik heb pinda-olie gebruikt, misschien ook wel iets te veel want het smaakt wat vettig, en de mosterd was ook grof, misschien is die niet goed gemengd daardoor. | |
Spanky78 | vrijdag 8 april 2011 @ 20:56 |
Eh, met koude ingredienten en de garde is het ook maar 3 minuten werk! Tip is frambozenazijn voor een warme smaak. | |
Weltschmerz | zaterdag 9 april 2011 @ 09:20 |
Is de truc ook niet gewoon om met zo min mogelijk olie mayonaise te maken? De olie is namelijk niet echt lekker of zo, het lijkt me dat je de smaken van de andere ingredienten wil, het geeft alleen een vettige nasmaak. Misschien werkt de staafmixertruc alleen met veel olie en dus minder lekkere mayonaise. | |
Erasmo | zaterdag 9 april 2011 @ 09:28 |
Qua supermarkt mayonaise vind ik deze het beste, een van de weinige zonder suiker:![]() | |
roos85 | zaterdag 9 april 2011 @ 12:55 |
die lijkt me ook erg lekker, Belgische mayo ![]() | |
TheeLiefhebber | donderdag 14 april 2011 @ 23:38 |
GODVERDOMME WAT IS DAT SPUL LEKKER ZEG! | |
TheeLiefhebber | donderdag 14 april 2011 @ 23:41 |
Goeie Shit! | |
roos85 | donderdag 14 april 2011 @ 23:46 |
zo ben ik blij dat ik geen epilepsie heb | |
Zigger | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:08 |
Even een kickje omdat ik merk dat steeds minder winkels deze mayo hebben. Ik kocht hem meestal bij de plus of Jumbo, maar daar is hij sinds een maand of 2-3 niet meer te krijgen en bestellen....! Wie weet nog waar ik deze krijg? | |
Duderinnetje | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:10 |
Hier (Groningen) staat hij nog bij de Plus, dus kennelijk is het geen algemeen beleid. Heb je bij Jumbo daadwerkelijk gevraagd of ze hem kunnen bestellen? Ze profileren zich toch met de belofte dat ze alles voor je leveren als je erom vraagt? Ik geloof niet dat ik leven kan zonder Hellmann. ![]() ![]() | |
Zigger | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:12 |
Bij de jumbo heb ik het al 2x gevraagd (met die belofte dat ze alles bestellen) maar het verhaal van "de chef" was dat deze leverancier helemaal was geschrapt bij de Jumbo. Bij de plus heb ik deze vraag uitstaan, zou uitgezocht worden ![]() | |
Duderinnetje | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:22 |
O hemeltje, ik kan ook niets vinden wat betreft online bestellen. Moet eerlijk zeggen dat ik de laatste keer bij de Plus alleen nog kleine glazen potjes zag staan. Ik dacht eigenlijk dat de plastic potten uitverkocht waren, maar na jouw post ga ik me ietwat zorgen maken. Straks moet ik emigreren. ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:24 |
Nja, je hebt wel voldoende vet nodig om de mayo stevig te krijgen. Anders moet je andere trucs gaan uithalen. Mayo wordt stevig omdat de vetdruppeltjes zoveel water om zich heen hebben vawnege de grootte, dat het een soort honingraatstrucuur krijgt en daarmee stevig. Maargoed, ik klop hem gewoon maar met de hand, gaat altijd goed. En tsja, de olie die je koopt moet vers zijn met zo min mogelijk smaak. in de winkel is niet altijd alles te krijgen. Ik ga toch nog eens met de staafmixer proberen. Misschien gewoon pech gehad. | |
Karina | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:25 |
Ik zie die potten alleen nog maar bij de delicatessenwinkel staan en ook niet eens altijd ![]() | |
Duderinnetje | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:26 |
Ik word al depressiever. Nu ja, dan gaan we het zelf importeren, verdorie. | |
Karina | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:27 |
Oh en ik bedenk me net dat ik het ook een keer aan een collegaatje had gevraagd die weleens bij de Makro kwam en volgens mij had zij het zelfs daar niet meer zien staan. | |
Duderinnetje | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:28 |
Hallo, ik was nog net niet levensmoe. | |
RobinOok | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:50 |
Waar wonen jullie? Beetje normale toko heeft ook Hellman's mayo. | |
FutureFairytale | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:52 |
De Hoogvliet hier ook gewoon. Nog nooit gegeten overigens. | |
Duderinnetje | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:59 |
Bij ons in de provincie stond het gewoon in de supermarkt. ![]() | |
Isabeau | zaterdag 10 maart 2012 @ 08:28 |
Mijn C1000 heeft ook 'gewoon' Hellman's ![]() | |
Lotusss | zaterdag 10 maart 2012 @ 11:13 |
Mijn vriend en ik hebben een webshop in Brits voedsel... momenteel hebben we geen Hellman's in ons assortiment, maar bij onze volgende levering kan het er best bij! | |
Riann | zaterdag 10 maart 2012 @ 11:20 |
Hier Asten heeft de plus hem ook nog gewoon. | |
Karina | zaterdag 10 maart 2012 @ 11:29 |
Ik was vanmorgen bij de kaasboer en heel toevallig vroeg een klant naar mayonaise, hij antwoordde "nee dat verkopen we nog niet, we hebben nog geen goede gevonden". Dus ik heb hem erop gewezen dat Hellmann zo lastig te krijgen is... wie weet pakt hij de hint op, hij vindt het ook lekkere mayo maar was zich er niet van bewust dat het lastig te krijgen is. Wie weet heb ik binnenkort weer een adres voor Hellmann ![]() | |
Duderinnetje | zaterdag 10 maart 2012 @ 12:19 |
![]() | |
Duderinnetje | zaterdag 10 maart 2012 @ 12:20 |
Nou jongens en meisjes, zo komt alles toch weer goed. Ik moet straks even bij de Jumbo zijn. Zal eens kijken of het daar staat. | |
Isabeau | zondag 11 maart 2012 @ 00:46 |
Er stond verdorie vandaag nog maar 1 pot! Snel meegenomen voor het eventueel ook uit het assortiment gaat. | |
Zigger | dinsdag 13 maart 2012 @ 17:52 |
Ja, zie je, er is iets aan de hand. Maar wat? | |
Duderinnetje | vrijdag 16 maart 2012 @ 14:46 |
Plus had gelukkig weer twee grote potten staan. Meteen meegenomen! | |
Perquisite | vrijdag 16 maart 2012 @ 18:16 |
In Amsterdam overal te krijgen ![]() | |
Selestha | vrijdag 16 maart 2012 @ 18:48 |
De mijne ook ![]() | |
Karina | vrijdag 16 maart 2012 @ 19:10 |
Bij mij in de buurt niet ![]() | |
Zigger | vrijdag 16 maart 2012 @ 22:58 |
Bij mijn Jumbo waren de potten Hellman's er weer!!! Was een tijd niet leverbaar geweest bij de leverancier, zo was de verklaring. | |
Lotusss | zondag 1 april 2012 @ 22:21 |
Zijn ook bij ons te koop nu ![]() | |
Rickocum | maandag 2 april 2012 @ 15:20 |
Fantastische Mayo ![]() ALle andere mayo (op de Franse na, maar die vind ik te zuur) heeft geen enkele smaak. Dan kan je dus standaard het beste nog fritesaus pakken, verschil merk je toch niet en minder kcal. -edit- Woensdag naar de Makro (Groningen) gegaan en daar hadden ze lekkah veel potten ![]() | |
Perquisite | dinsdag 3 april 2012 @ 02:04 |
Dam en Westerstaat wel! | |
#ANONIEM | dinsdag 3 april 2012 @ 02:14 |
Hier moet ik gepost hebben. Hellmann's mayo ![]() |