abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63398808
Ik heb 2 tubes gehaald. De real mayo en light. Morgen eens proberen.
  vrijdag 21 november 2008 @ 11:35:35 #102
224140 Nantes
Mommy to be!
  zaterdag 22 november 2008 @ 10:34:19 #103
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_63424445
Iemand die naar de sligro is nu heb ik de boodschap gegeven de Hellmans mayonaise te halen.
nu maar hopen dat ze die daar ook hebben.




heb nu Hellmans mayonaise in huis, MIJN mayonaise en Calve mayonaise

dat wordt lekker dik worden komende tijd

[ Bericht 47% gewijzigd door RoodWitBlauw op 22-11-2008 13:24:56 ]
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:05:35 #104
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63432916
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 10:34 schreef RoodWitBlauw het volgende:
Iemand die naar de sligro is nu heb ik de boodschap gegeven de Hellmans mayonaise te halen.
nu maar hopen dat ze die daar ook hebben.




heb nu Hellmans mayonaise in huis, MIJN mayonaise en Calve mayonaise

dat wordt lekker dik worden komende tijd
doe eens een blinde test. ben benieuwd. jammer dat je geen zelfgemaakte of zaanse uit de pot hebt.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:17:26 #105
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_63433147
ik denk dat ik het morgen ga testen. ga naar de snackbar en bestel friet in een zak, zonder saus, want mayo hebben ze toch niet.

Thuis 3 verschillende mayo's op mijn bord, en smullen maar!

hou je op de hoogte.

p.s. heb die hellmans nog niet open gemaakt, maar ben heul nieuwsgierig!!!!!
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:25:22 #106
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_63433310
quote:
Op donderdag 20 november 2008 12:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Belgen kijken ook heel anders tegen mayo aan, ze kijken sowieso anders tegen eten aan, maar in Nederland is het iets voor bij een patatje en in Belgie hebben ze het óók bij een frietkot maar dan vaak de goedkopere variant met azijn in plaats van citroensap. Maar het typische is volgens mij het zure van citroen of azijn. Vet met zuur is natuurlijk een goede combinatie. In Nederland wordt in het algemeen vrij zoet gegeten omdat suiker een makkelijke goedkope manier is om gebrek aan innerlijke kwaliteit te maskeren.

Kreeft met mayonnaise is daar een klassieker. Bij mosselen met frites wordt het niet standaard geserveerd, maar als je er dan om vraagt kan het soms even duren, omdat de kok dan even een mayonnaise gaat kloppen. Het is daar echt een edele saus, onderwerp van enthousiasme en liefhebberij en zelfs van menig literaire metafoor.
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:38:30 #107
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63433582
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 18:17 schreef RoodWitBlauw het volgende:
ik denk dat ik het morgen ga testen. ga naar de snackbar en bestel friet in een zak, zonder saus, want mayo hebben ze toch niet.

Thuis 3 verschillende mayo's op mijn bord, en smullen maar!

hou je op de hoogte.

p.s. heb die hellmans nog niet open gemaakt, maar ben heul nieuwsgierig!!!!!


hou me op de hoogte. je kan natuurlijk ook zelf friet maken
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63439382
quote:
Op zondag 16 november 2008 13:27 schreef grif het volgende:
Op het etiket staat, onder de Nutrition Facts, 'Product of USA'. En de fabrikant staat er ook bj: Unilever Foods, Englewood Cliffs, New Jersey.
De light mayo heb ik even niet bij de hand maar ik dacht dat er bij mij Product Of Canada op stond. Op de Dijonnaise iig wel. Allebei knijpflessen btw, misschien is dat het.
full stops and exclamation marks
  zondag 23 november 2008 @ 00:32:30 #109
105356 psv01
-----040-----
pi_63440717
Ik heb hier nog Hellmans knoflook saus, ook goed.
pi_63452194
Hmm, waar de jumbo nog de enige supermarkt was met gepasteuriseerd ei in het assortiment, is er nu geen enkele meer over (hoewel jumbo wel "on request" dingen besteld voor klanten, maar daar heb ik nu niets aan).

Toch maar zelf enigsinds salmonella vrij krijgen dus...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63453843
Ik heb hem heel kort verhit (ei + azijn + mosterd) en er iets meer mosterd en azijn in gedaan (salmonella houdt niet van zuur geloof ik).

Hopen dat dat wat helpt

edit: het is trouwens wel verdomt makkelijk om zo mayo te maken
La derecha oprime, la izquierda libera
  Moderator / Miss SHO zondag 23 november 2008 @ 17:15:45 #112
22592 crew  Ole
pi_63454078
Je hebt best kans dat tegen de kerst weer meer gepasteuriseerd ei te verkrijgen is.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_63472393
Ik leef nog
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63472895
Om weer even over Hellmann's mayonaise te beginnen. Ik heb het afgelopen weeken geprobeerd en het is echt lekker. Beetje zurig zoals mayo hoort te zijn vind ik.
  maandag 24 november 2008 @ 17:11:11 #115
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_63482619
Hellman's, heerlijk met witbrood en tabasco..
pi_63486115


IRL en in de bakjes zag het er toch smakelijker uit (bakjes zijn hier al uit gehaald, het was nog wat meer).
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 24 november 2008 @ 23:52:31 #117
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_63494601
Is ie nou zo geel of lijkt dat maar zo?

De mijne wordt altijd wittig...


Ik heb in de loop der tijd ook wel gemerkt dat je verschillende resultaten kunt krijgen: geel en behoorlijk "lobbig" (sorry kan er geen ander woord voor bedenken), het lijkt dan dus kwa strucxtuur en mondgevoel erg op potjes mayo.
Of: met heel veel en langdurig kloppen en gedoseerd water toevoegen en wat meer olie dan het recept zegt wordt ie wit achtig, heel licht van structuur en ook een zeer zacht mondgevoel.
Ikvind de laatste lekkerder...
  dinsdag 25 november 2008 @ 00:09:15 #118
67478 Radjesh
Dire Straits!
pi_63494994
tvp
pi_63498533
quote:
Op maandag 24 november 2008 23:52 schreef robber57 het volgende:
Is ie nou zo geel of lijkt dat maar zo?

De mijne wordt altijd wittig...


Ik heb in de loop der tijd ook wel gemerkt dat je verschillende resultaten kunt krijgen: geel en behoorlijk "lobbig" (sorry kan er geen ander woord voor bedenken), het lijkt dan dus kwa strucxtuur en mondgevoel erg op potjes mayo.
Of: met heel veel en langdurig kloppen en gedoseerd water toevoegen en wat meer olie dan het recept zegt wordt ie wit achtig, heel licht van structuur en ook een zeer zacht mondgevoel.
Ikvind de laatste lekkerder...
Hij is inderdaad iets gelig, maar das niet zo raar aangezien alles wat er in gaat ook geel is (op zout, peper en azijn na). Groen-gele mosterd, eigeel, gele zonnebloemolie...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63565073
Ik vind die hellman mayonaise ook erg lekker.
ik had het eens op tv gezien dat Jamie Oliver hem gebruikte ergens bij en toen zag ik hem in de winkel staan en dacht ik hè eens proberen of dat wat is. Normaal heb ik meestal die tubes zaanse mayo. ook erg lekker. Maar deze is lekkerder. Ik heb nu ook de light versie aangeschaft en die is ook goedgekeurd.
Mayo met ctroen erdoor (ik dacht van D&L ) is ook lekker. Mayo hoort ook beetje zuur te zijn .
pi_63569961
quote:
Op maandag 24 november 2008 19:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]

IRL en in de bakjes zag het er toch smakelijker uit (bakjes zijn hier al uit gehaald, het was nog wat meer).
Is het wel handig om het in een pan te doen? Er is toch iets met ei en bepaalde metalen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_63570024
quote:
Op donderdag 27 november 2008 17:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Is het wel handig om het in een pan te doen? Er is toch iets met ei en bepaalde metalen?
Geen idee?

Ja, ei en zilver. Zwavel iets. Gaat het stinken en vies smaken. Maar mijn pannetje is niet van zilver hoor

Reden dat ik het in een pan deed, is dat ik het eigeel verhit heb tot ik een eerste klontje gestold eigeel zag. Daarna dit pannetje direct van het gas gehaald (hele dunne bodem), olie er bij gegooid, en als een gek gaan kloppen
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 27 november 2008 @ 17:34:33 #123
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63570574
gasten. eigeel maak je romig door au bain marie.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63572562
quote:
Op donderdag 27 november 2008 17:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:


Geen idee?

Ja, ei en zilver. Zwavel iets. Gaat het stinken en vies smaken. Maar mijn pannetje is niet van zilver hoor
Paupers moeten er ook zijn Nee, ik doelde op een of andere reactie tussen ei en bepaalde metalen waardoor het nogal precies kan komen, maar ik lees net dat dat bij eiwit het geval is. Als je dat wil opkloppen moet je koper hebben. Het is volgens mij ook niet het hele verhaal, maar hoe het precies zit weet ik even niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_63573580
quote:
Op donderdag 27 november 2008 17:34 schreef zoalshetis het volgende:
gasten. eigeel maak je romig door au bain marie.
Het ging mij niet om romig maar om salmonella de nek om te draaien
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 28 november 2008 @ 11:37:48 #126
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_63590458
Okee, na een testavondje mayonaise:


Calve haalt het niet bij MIJN mayonaise
MIJN mayonaise haalt het niet bij Hellman's

Hellmans 'mayonaise: "It is lonely at the top"
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  vrijdag 28 november 2008 @ 13:14:27 #127
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63593071
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 11:37 schreef RoodWitBlauw het volgende:
Okee, na een testavondje mayonaise:


Calve haalt het niet bij MIJN mayonaise
MIJN mayonaise haalt het niet bij Hellman's

Hellmans 'mayonaise: "It is lonely at the top"
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 20 december 2008 @ 18:46:41 #128
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_64183765
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 11:37 schreef RoodWitBlauw het volgende:
Okee, na een testavondje mayonaise:


Calve haalt het niet bij MIJN mayonaise
MIJN mayonaise haalt het niet bij Hellman's

Hellmans 'mayonaise: "It is lonely at the top"
Inderdaad.
Ik heb nu Mijn Mayonaise...vind er niets bijzonders aan.
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  zaterdag 20 december 2008 @ 18:49:18 #129
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_64183832
Ik h=kan hier Hellman's niet vinden in de supermarkten.

De 3 potten had ik van de Sligro vandaan, maar die zijn nu bijna op. En ik wil niet zonder Hellman's zitten.
Iemand een idee waar ik die in een reguleire winkel kan kopen??

Zeker nu de feestdagen erana komen wil ik niet zonder zitten
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  zaterdag 20 december 2008 @ 18:54:02 #130
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_64183971
Ik haal 'm altijd bij de Ap
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_64184934
Jumbo
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_64204533
Bij de dirk heb ik het ook gezien.
pi_64204813
van lidl is ook wel lekker...
  maandag 22 december 2008 @ 19:52:14 #134
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_64255496
quote:
Op zaterdag 20 december 2008 18:46 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

Inderdaad.
Ik heb nu Mijn Mayonaise...vind er niets bijzonders aan.
Het is een beetje zoetig, proef ik nu. Niet zo lekker vindt
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_79695119
Ik heb ook alle mayonaises onderhand wel geprobeerd, die verkrijgbaar zijn bij de supermarkt, en mijn top 5 ziet er als volgt uit:

1. Mijn mayonaise
2. Oliehoorn
3. Zaanse mayonaise
4. Calvé
5. Hellman's Mayonaise
pi_79695238
Altijd knap hoe mensen zulke oude topics toch weer vinden.

Overigens, Calvé.

En de ranzigste is Calvé light, "je proeft geen verschil" nou echt wel.
  maandag 29 maart 2010 @ 02:29:35 #137
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_79695460
Mijn tpic
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_79698741


absoluut de lekkerste! net zelf gemaakt maar wat langer houdbaar.
  maandag 29 maart 2010 @ 10:58:23 #139
62913 Blik
The one and Only!
pi_79699354
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Nog nooit zulke smerige mayo gehad als die Hellmann's. Snap echt niet wat mensen daar aan vinden. Bah.
Amerikaans, daar voor het eerst geprobeerd, tijdens de vakantie dus dan is alles lekkerder, dus cool, dus...

smerig inderdaad
  maandag 29 maart 2010 @ 19:43:48 #140
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_79718720
Mayo van AH eigen merk die is pas lekker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_79719191
maak verdikkie zelf je majo luie uitvreters
  maandag 29 maart 2010 @ 20:24:15 #142
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_79720757
Zaanse Mayonaise. Blij dat ik dat lang niet gegeten heb zeg.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
  maandag 29 maart 2010 @ 20:59:15 #143
181802 theKiD
Ons Gusje
pi_79722486
Zaanse mayonaise =
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  maandag 29 maart 2010 @ 22:28:02 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79726964
quote:
Op donderdag 27 november 2008 17:34 schreef zoalshetis het volgende:
gasten. eigeel maak je romig door au bain marie.
Jij maakt mayonaise au bain marie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 maart 2010 @ 22:28:55 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79727013
quote:
Op maandag 29 maart 2010 19:43 schreef Martijn_77 het volgende:
Mayo van AH eigen merk die is pas lekker
Die glazen potten met metalen deksel? Mja, niet slecht, ietsje te zoet voor mijn smaak, maar niet overdreven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_79730769
quote:
Op maandag 29 maart 2010 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die glazen potten met metalen deksel? Mja, niet slecht, ietsje te zoet voor mijn smaak, maar niet overdreven.
euroshoppermajo (1 van de weinige euroshop dingen die WEL eetbaar is) is een aandradertje om te proberen
pi_87740464
quote:
Op maandag 29 maart 2010 23:38 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

euroshoppermajo (1 van de weinige euroshop dingen die WEL eetbaar is) is een aandradertje om te proberen
ah, heerlijk die mayonaise, zou er zo een pot van leeg kunnen eten!
pi_87741949
Hellman's is erg lekker maar duur.
AH lekker en stukken goedkoper
Calve: het lijkt wel of ze aan het experimenteren zijn het afgelopen jaar, dikker ,dunner minder romig en romiger. Met als resultaat de original die redelijk goed smaakt,
  woensdag 20 oktober 2010 @ 09:24:58 #149
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87742508
Mijn top 5 is als volgt:
-Yofresh (ik weet t, geen mayo maar ja jeugdsentiment :P)
-Zaanse mayonaise
-D & L ctiroenmayonaise
-Hellmans real (lekker in salades enzo :9)
-Calvé mayo

Die Albert Heijn huismerk mayo vind ik vreselijk vies, smaakt naar ranzig vet :r
pi_87744262
Ik had laatst de mayo van de Aldi, ik ben geen echte kenner, maar vond die wel goed. Volgens mij komt die gewoon uit een A-merken fabriek want er stond iets van scharreleieren erop, ik heb het lege glas helaas al weggedaan, dus weet niet of er (veel) suiker inzit.
pi_87748834
Dat van de lidl is heerlijk!
pi_87768014

Die! Of zelf maken.
  donderdag 21 oktober 2010 @ 00:18:22 #153
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_87778488
Ik heb een nieuwe lieveling gevonden:




het is mayo van Oliehoorn, een tikkeltje zoeter dan Wijngaardens maar die wil mijn zoon niet en om nou de koelkast vol te zetten met verschillende merken gaat me ook een beetje te ver dus heb ik deze als goede tweede keus kunnen vinden.
Te koop bij bv Deen
  donderdag 21 oktober 2010 @ 01:52:34 #154
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_87780313
hellmann _O_
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_87780396
Ach, dat van Hellmann is wel ok, maar er gaat natuurlijks niets boven:



Of de mayonaise die ze in veel Duitse restaurants hebben.
Volstaat het niet te zien dat een tuin mooi is zonder ook te moeten geloven dat er ook nog feeën in wonen?
pi_87819311
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:19 schreef Hyperdude het volgende:
Geef mij maar Devos Lemmens citroen/Belgische mayo. ^O^
[ afbeelding ]
Gewoon te koop bij de Appie (alleen kleine potjes :( )
MMMM iemand met smaak,
Tenminste stukken minder zoet dat die NL meuk
pi_87819328
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:21 schreef MdMa98 het volgende:
[ afbeelding ]
Vroeger wasdie lekkerder
Never go to bed mad - Stay up and fight
pi_87819357
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 02:21 schreef haShem het volgende:

[..]

Vroeger wasdie lekkerder
Toen het nog in houten vaten zat. :9~
Volstaat het niet te zien dat een tuin mooi is zonder ook te moeten geloven dat er ook nog feeën in wonen?
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:13:55 #159
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_87837489
net weer heerlijke mayo geklopt. voor de vitello tonnato vanavond. dus met een fijn zuurtje.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:24:24 #160
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87837880
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 17:13 schreef zoalshetis het volgende:
net weer heerlijke mayo geklopt. voor de vitello tonnato vanavond. dus met een fijn zuurtje.
Teveel Topchef gekeken? :P
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:26:05 #161
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_87837945
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 17:24 schreef Windigo het volgende:

[..]

Teveel Topchef gekeken? :P
lol. nee dat maak ik al jaren. lees mijn posthistory in cul.

of bedoel je van dat 'zuurtje'? lol, misschien wel. daarvoor zei ik gewoon: "prima zuur".
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:34:07 #162
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87838203
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 17:26 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

lol. nee dat maak ik al jaren. lees mijn posthistory in cul.

of bedoel je van dat 'zuurtje'? lol, misschien wel. daarvoor zei ik gewoon: "prima zuur".
Ja ik bedoel inderdaad het ''prima zuurtje'' :P Dat zouden Smartcook en Vossius ook zeggen :P

Ik weet dat je al erg lang in Cul post, ik namelijk ook :P
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:35:32 #163
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_87838257
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 17:34 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ja ik bedoel inderdaad het ''prima zuurtje'' :P Dat zouden Smartcook en Vossius ook zeggen :P

Ik weet dat je al erg lang in Cul post, ik namelijk ook :P
ja ik schaam me wel een beetje. ik ben fervent liefhebber van culprog's. net als van kookboeken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:55:04 #164
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87838906
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 17:35 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ja ik schaam me wel een beetje. ik ben fervent liefhebber van culprog's. net als van kookboeken.
Ik ook hoor, anders zou ik dit niet weten :')

Niets om je voor te schamen! :)
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:58:12 #165
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_87839019
Ik mis nu juist, die lekkere Nederlandse mayonnaise (mn Zaanse en Remia, Calve is te zoet). Hier in Ierland krijg je alleen al die zure Britse meuk (incl Hellmans) maar dat is alleen voor salades te gebruiken, maar niet op zelfgemaakte patat-friet of een frikandel speciaal.

De enige Mayo, die een beetje in de buurt komt van de Nederlandse is de Poolse.
The best firms advertise the least...
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 18:06:04 #166
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_87839251
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 17:58 schreef edcetera het volgende:
Ik mis nu juist, die lekkere Nederlandse mayonnaise (mn Zaanse en Remia, Calve is te zoet). Hier in Ierland krijg je alleen al die zure Britse meuk (incl Hellmans) maar dat is alleen voor salades te gebruiken, maar niet op zelfgemaakte patat-friet of een frikandel speciaal.

De enige Mayo, die een beetje in de buurt komt van de Nederlandse is de Poolse.
probeer het gewoon zelf te maken. na drie keer proberen heb jij de ideale mayo.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 18:15:22 #167
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_87839543
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 18:06 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

probeer het gewoon zelf te maken. na drie keer proberen heb jij de ideale mayo.
Ik heb het 2x geprobeert en mislukt. Dus als iemand een goed recept weet met goede bereidingsuitleg voor de echte mayo (zoals Venloose, of zelfs buitenlandse Mc Donalds) dan ga ik dat zeker nogmaals proberen.
The best firms advertise the least...
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 18:27:24 #168
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_87839927
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 18:15 schreef edcetera het volgende:

[..]

Ik heb het 2x geprobeert en mislukt. Dus als iemand een goed recept weet met goede bereidingsuitleg voor de echte mayo (zoals Venloose, of zelfs buitenlandse Mc Donalds) dan ga ik dat zeker nogmaals proberen.
google stroomt over van goede mayo. gewoon experimenteren. mc is met dragon en zaanse volgens mij met een speciaal soort mosterd.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 19:03:38 #169
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_87840916
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 18:27 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

google stroomt over van goede mayo. gewoon experimenteren. mc is met dragon en zaanse volgens mij met een speciaal soort mosterd.
De Mac als in welk land? In NL krijg je een soort van Mad Saus, die bedoel ik dus niet. Dat heeft niks met Mayonaise te maken. Ik bedoel de romige gewone mayo, die ze in sommige landen hebben.
The best firms advertise the least...
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 19:47:31 #170
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_87842553
Kon het toch niet laten en zojuist Mayonaise proberen te maken. Deze keer is de structuur goed, enkel de mosterdsmaak overheerst.

Frietjes koelen nu af en zijn zo gereed voor het afbakken. Bedankt voor de tip (gewoon blijven proberen) ;)

Ik zal ze testen naast de Pookse Mayo en de TESCO-mayo.

Tot later!
The best firms advertise the least...
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 20:14:30 #171
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_87843698
@zoalshetis:
Patat frites en frikandellen hebben lekker gesmaakt met de uitjes, Hela Curry en zelfgemaakte mayonaise.

Mijn excuses voor de Hellmans fans :P voor de evt non-topic SPAM

Het was helaas wel Godsgruwelijk lekker...

[ Bericht 8% gewijzigd door edcetera op 22-10-2010 20:21:48 ]
The best firms advertise the least...
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 20:32:19 #172
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87844447
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 20:14 schreef edcetera het volgende:
@zoalshetis:
Patat frites en frikandellen hebben lekker gesmaakt met de uitjes, Hela Curry en zelfgemaakte mayonaise.

Mijn excuses voor de Hellmans fans :P voor de evt non-topic SPAM

Het was helaas wel Godsgruwelijk lekker...
Recept voor Mayo? Dan waag ik me er ook eens aan.. Zonder keukenmachine want die heb ik niet :D
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 21:44:21 #173
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_87878424
Ik heb dit recept gebruikt:

1 eidooier
1 eetlepel azijn/ 0,5 eetlepel citroensap
0,5-1 theelepel mosterd (afhankelijk van de sterkte)
0,5-1 theelepel suiker
zout
peper
2,5 dl olie (bv zonnebloem/olijfolie)

Belangrijk is, dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

Eidooier met mosterd en peper/ zout en azijn/citroensap goed door mekaar mengen
vervolgens de olie druppel voor druppel toevoegen en goed blijven roeren. als 1/3 van de olie is toegevoegd, kan de olie met hogere snelheid toegevoegd worden (straaltje)
Als 2/3 van de olie is toegevoegd, de suiker erbij doen en weer verder roeren.
Doe tenslotte de laatste olie weer rustig toevoegen en roer nog enige tijd na, totdat een gladde saus is gemaakt.
The best firms advertise the least...
pi_87922928
Ik vind dat nou echt extreem smerig. Heb het noodgedwongen gegeten toen ik in Engeland zat, maar ging liever aan de ketchup/hp sauce bij mn frietjes en burgers.
Doe mij maar Vlaamse of gewoon Zaanse. Of desnoods de goedkoopste in de rekken: 'met mayonaise', die is 10 keer lekkerder dan deze zure magere saladedressing.
pi_87924988
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:19 schreef Hyperdude het volgende:
Geef mij maar Devos Lemmens citroen/Belgische mayo. ^O^
_O_
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 25 oktober 2010 @ 03:31:58 #176
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_87925541
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 20:32 schreef Windigo het volgende:

[..]

Recept voor Mayo? Dan waag ik me er ook eens aan.. Zonder keukenmachine want die heb ik niet :D
Respect voor Mayo!
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_87956424
Picollino in Nijmegen (beste frieterie) gebruikt als Belgische mayo:
vandermoortele.

über!
pi_87956919
quote:
Op zondag 16 november 2008 13:18 schreef paperclipje het volgende:
idd lekkere mayonaise! Gek eigenlijk dat hij bij de exoten staat in de supermarkt! Wordt gewoon door Calve gemaakt hier in nederland!
inderdaad. Hellamns, calve, D+L, allemaal unilever merken gedifferentieerd op smaak voor verschillende landen. En ze doen daar veel onderzoek nar.
Whatever...
  maandag 25 oktober 2010 @ 23:23:08 #179
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_87960887
quote:
1.gif Op maandag 25 oktober 2010 21:55 schreef ChevyVanDude het volgende:
Picollino in Nijmegen (beste frieterie) gebruikt als Belgische mayo:
vandermoortele.

über!
"De Vlaming" hier heeft die ook evenals zo'n hele batterij met zelfbedienings pomp-flessen met americain-samurai enz enz van Van Der Moortele en die is idd erg lekker, helaas niet voor de consument te koop... ;(
  donderdag 28 oktober 2010 @ 20:53:22 #180
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_88079958
Vind die Franse mayo zo goor hé. Doe mij maar Remia mayo. Of Remia fritessaus. _O_
pi_88150475
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 oktober 2010 17:13 schreef zoalshetis het volgende:
net weer heerlijke mayo geklopt. voor de vitello tonnato vanavond. dus met een fijn zuurtje.
Ehm, hopelijk wel met noilly prat en tonijn & ansjovis? Anders is het geen tonnato natuurlijk ;)
Whatever...
  zondag 31 oktober 2010 @ 16:04:16 #182
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_88175780
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 20:05 schreef Spanky78 het volgende:

[..]



Ehm, hopelijk wel met noilly prat en tonijn & ansjovis? Anders is het geen tonnato natuurlijk ;)
ik ben erg alegisch voor het kruid alsem, helaas. doe als vervanging een eetlepel kookvocht (wijn, water etc) van de vitello erin.

en vergeet de kappers niet :)
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 8 november 2010 @ 21:55:48 #183
155103 Reanimation
Golden State!
pi_88492808
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 20:53 schreef Gtaboy107 het volgende:
Vind die Franse mayo zo goor hé. Doe mij maar Remia mayo. Of Remia fritessaus. _O_
Tja Nederlanders en zoet..

Franse (zure) mayo heeft een smaak die helaas de meeste NL'ers niet kunnen waarderen.
pi_88492923
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 16:04 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik ben erg alegisch voor het kruid alsem, helaas. doe als vervanging een eetlepel kookvocht (wijn, water etc) van de vitello erin.

en vergeet de kappers niet :)
Ja, kappertjes. Ik eet het het liefst met rucola op goed brood.

Kun je ook geen martini hebben? Of zit daar ook alsem in?
Whatever...
  dinsdag 9 november 2010 @ 08:15:02 #185
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_88504053
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 21:57 schreef Spanky78 het volgende:

[..]



Ja, kappertjes. Ik eet het het liefst met rucola op goed brood.

Kun je ook geen martini hebben? Of zit daar ook alsem in?
ja, volgens mij zit in alle vermouths alsem. ik waag me er in ieder geval niet aan. .
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_88509826
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2008 18:08 schreef RobinOok het volgende:
Oh, dan zet ik mijn favoriet er ook even bij:

[ afbeelding ]

Japanse kewpie mayonaise.
Ik heb er net weer eens drie flessen van gehaald, want op! :) Ik gebruik Kewpie-mayo voor van alles en nog wat, maar ik kook eigenlijk zelden Japans (weet er ook nauwelijks iets van) en áls ik dat al doe dan past daar nooit mayo bij. Okonomiyaki heb ik al wel eens gemaakt, maar lieve, alwetende Robin, bij welke Japanse gerechten is het nog meer lekker?

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 09-11-2010 12:21:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 5 april 2011 @ 20:11:21 #187
331265 TheeLiefhebber
ik drink graag thee
pi_95086154
echt lekker
pi_95088617
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 20:11 schreef TheeLiefhebber het volgende:
echt lekker
:? :')
pi_95089589
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 oktober 2010 21:44 schreef edcetera het volgende:
Ik heb dit recept gebruikt:

1 eidooier
1 eetlepel azijn/ 0,5 eetlepel citroensap
0,5-1 theelepel mosterd (afhankelijk van de sterkte)
0,5-1 theelepel suiker
zout
peper
2,5 dl olie (bv zonnebloem/olijfolie)

Belangrijk is, dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

Eidooier met mosterd en peper/ zout en azijn/citroensap goed door mekaar mengen
vervolgens de olie druppel voor druppel toevoegen en goed blijven roeren. als 1/3 van de olie is toegevoegd, kan de olie met hogere snelheid toegevoegd worden (straaltje)
Als 2/3 van de olie is toegevoegd, de suiker erbij doen en weer verder roeren.
Doe tenslotte de laatste olie weer rustig toevoegen en roer nog enige tijd na, totdat een gladde saus is gemaakt.
Zo maak je heel makkelijk een standaard mayo. Enneh, je kunt met de azijn veel doen voor de smaak. Met frambozenazijn krijg je een beetje fris/bloemige mayo, past goed bij de zoete nl smaak. Terwijl je voor een frissere saus beter wat meer citroensap gebruikt. Je kunt overigens best wel een beetje meer azijn of mosterd achteraf toevoegen! Zolang je saus maar stevig genoeg is geen probleem.

Tip: leg een nat doekje op het aanrecht en de kom hierop, dat voorkomt te veel schuiven...
Whatever...
pi_95116896
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 20:53 schreef Gtaboy107 het volgende:
Vind die Franse mayo zo goor hé. Doe mij maar Remia mayo. Of Remia fritessaus. _O_
Remia :') Da's toch geen mayo.

De beste mayo blijft zelfgemaakte! Goede 2e is D&L.
pi_95118638
Ik zag laatst iemand op tv mayonaise maken, alle ingredienten in een longdrinkglas en dan de staafmixer vanaf de bodem omhoog trekken en klaar was de mayonaise. Is het echt zo simpel?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_95122137
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 14:08 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik zag laatst iemand op tv mayonaise maken, alle ingredienten in een longdrinkglas en dan de staafmixer vanaf de bodem omhoog trekken en klaar was de mayonaise. Is het echt zo simpel?
heb het ook gezien, er kwam wel mayonaise uit, dus blijkbaar kan het wel.

ps: vandaag een pot "mijn mayonaise" gekocht, ben benieuwd!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_95122433
Die heb ik ook nog staan, schijnt lekker te zijn, maar ik ben dol op het zure van D&L. Het lijkt me sterk dat mayonaise uit een pot die kan overtreffen. Ik zal binnenkort eens zelf gaan maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_95130153
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 15:39 schreef Weltschmerz het volgende:
Die heb ik ook nog staan, schijnt lekker te zijn, maar ik ben dol op het zure van D&L. Het lijkt me sterk dat mayonaise uit een pot die kan overtreffen.
de mayo van D&L zit toch ook in een pot? ;)

quote:
Ik zal binnenkort eens zelf gaan maken.
ga je de staafmixer techniek uitproberen?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  woensdag 6 april 2011 @ 19:02:13 #195
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_95130955
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 14:08 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik zag laatst iemand op tv mayonaise maken, alle ingredienten in een longdrinkglas en dan de staafmixer vanaf de bodem omhoog trekken en klaar was de mayonaise. Is het echt zo simpel?
ja, dat kan prima. mijn vader doet het al jaren zo. volgens mij is het wel belangrijk dat de beker waar je het in doet rechtstandig is en niet veel wijder dan de staafmixer.

ik klop het liever, hou wel van wat onderarmspieren.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_95161397
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 18:43 schreef roos85 het volgende:

[..]

de mayo van D&L zit toch ook in een pot? ;)
Daarom, ik denk dat het alleen beter kan door vers te maken.

quote:
ga je de staafmixer techniek uitproberen?
Moet nog even een staafmixer kopen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_95187681
Hmm, ik heb het dus wel eens geprobeerd, maar het lukte dus niet, het werd een soort van waterige emulsie ipv een mooie dikke mayo. Met een garde lukte het me wel. Ik zal wel iets verkeerd hebben gedaan...
Whatever...
  vrijdag 8 april 2011 @ 00:13:47 #198
300082 roos85
JUICHEN!
pi_95200458
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2011 21:13 schreef Spanky78 het volgende:
Hmm, ik heb het dus wel eens geprobeerd, maar het lukte dus niet, het werd een soort van waterige emulsie ipv een mooie dikke mayo. Met een garde lukte het me wel. Ik zal wel iets verkeerd hebben gedaan...
heb je misschien de staafmixer te snel omhoog gedaan?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  vrijdag 8 april 2011 @ 00:48:57 #199
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_95201855
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2011 00:13 schreef roos85 het volgende:

[..]

heb je misschien de staafmixer te snel omhoog gedaan?
:9 O-) :o
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_95208339
Ik ben normaal fan van D&L mayo met citroen, maar deze zat in mijn kerstpakket en is misschien nog wel lekkerder. Lekker dik, zuur, stevig en vol van smaak.



EDIT: op hun site staat dat dit niet in de supermarkt te koop is... :(

[ Bericht 6% gewijzigd door Zigger op 08-04-2011 10:24:25 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')