abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63398808
Ik heb 2 tubes gehaald. De real mayo en light. Morgen eens proberen.
  vrijdag 21 november 2008 @ 11:35:35 #102
224140 Nantes
Mommy to be!
  zaterdag 22 november 2008 @ 10:34:19 #103
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_63424445
Iemand die naar de sligro is nu heb ik de boodschap gegeven de Hellmans mayonaise te halen.
nu maar hopen dat ze die daar ook hebben.




heb nu Hellmans mayonaise in huis, MIJN mayonaise en Calve mayonaise

dat wordt lekker dik worden komende tijd

[ Bericht 47% gewijzigd door RoodWitBlauw op 22-11-2008 13:24:56 ]
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:05:35 #104
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63432916
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 10:34 schreef RoodWitBlauw het volgende:
Iemand die naar de sligro is nu heb ik de boodschap gegeven de Hellmans mayonaise te halen.
nu maar hopen dat ze die daar ook hebben.




heb nu Hellmans mayonaise in huis, MIJN mayonaise en Calve mayonaise

dat wordt lekker dik worden komende tijd
doe eens een blinde test. ben benieuwd. jammer dat je geen zelfgemaakte of zaanse uit de pot hebt.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:17:26 #105
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_63433147
ik denk dat ik het morgen ga testen. ga naar de snackbar en bestel friet in een zak, zonder saus, want mayo hebben ze toch niet.

Thuis 3 verschillende mayo's op mijn bord, en smullen maar!

hou je op de hoogte.

p.s. heb die hellmans nog niet open gemaakt, maar ben heul nieuwsgierig!!!!!
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:25:22 #106
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_63433310
quote:
Op donderdag 20 november 2008 12:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Belgen kijken ook heel anders tegen mayo aan, ze kijken sowieso anders tegen eten aan, maar in Nederland is het iets voor bij een patatje en in Belgie hebben ze het óók bij een frietkot maar dan vaak de goedkopere variant met azijn in plaats van citroensap. Maar het typische is volgens mij het zure van citroen of azijn. Vet met zuur is natuurlijk een goede combinatie. In Nederland wordt in het algemeen vrij zoet gegeten omdat suiker een makkelijke goedkope manier is om gebrek aan innerlijke kwaliteit te maskeren.

Kreeft met mayonnaise is daar een klassieker. Bij mosselen met frites wordt het niet standaard geserveerd, maar als je er dan om vraagt kan het soms even duren, omdat de kok dan even een mayonnaise gaat kloppen. Het is daar echt een edele saus, onderwerp van enthousiasme en liefhebberij en zelfs van menig literaire metafoor.
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  zaterdag 22 november 2008 @ 18:38:30 #107
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63433582
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 18:17 schreef RoodWitBlauw het volgende:
ik denk dat ik het morgen ga testen. ga naar de snackbar en bestel friet in een zak, zonder saus, want mayo hebben ze toch niet.

Thuis 3 verschillende mayo's op mijn bord, en smullen maar!

hou je op de hoogte.

p.s. heb die hellmans nog niet open gemaakt, maar ben heul nieuwsgierig!!!!!


hou me op de hoogte. je kan natuurlijk ook zelf friet maken
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63439382
quote:
Op zondag 16 november 2008 13:27 schreef grif het volgende:
Op het etiket staat, onder de Nutrition Facts, 'Product of USA'. En de fabrikant staat er ook bj: Unilever Foods, Englewood Cliffs, New Jersey.
De light mayo heb ik even niet bij de hand maar ik dacht dat er bij mij Product Of Canada op stond. Op de Dijonnaise iig wel. Allebei knijpflessen btw, misschien is dat het.
full stops and exclamation marks
  zondag 23 november 2008 @ 00:32:30 #109
105356 psv01
-----040-----
pi_63440717
Ik heb hier nog Hellmans knoflook saus, ook goed.
pi_63452194
Hmm, waar de jumbo nog de enige supermarkt was met gepasteuriseerd ei in het assortiment, is er nu geen enkele meer over (hoewel jumbo wel "on request" dingen besteld voor klanten, maar daar heb ik nu niets aan).

Toch maar zelf enigsinds salmonella vrij krijgen dus...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63453843
Ik heb hem heel kort verhit (ei + azijn + mosterd) en er iets meer mosterd en azijn in gedaan (salmonella houdt niet van zuur geloof ik).

Hopen dat dat wat helpt

edit: het is trouwens wel verdomt makkelijk om zo mayo te maken
La derecha oprime, la izquierda libera
  Moderator / Miss SHO zondag 23 november 2008 @ 17:15:45 #112
22592 crew  Ole
pi_63454078
Je hebt best kans dat tegen de kerst weer meer gepasteuriseerd ei te verkrijgen is.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_63472393
Ik leef nog
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63472895
Om weer even over Hellmann's mayonaise te beginnen. Ik heb het afgelopen weeken geprobeerd en het is echt lekker. Beetje zurig zoals mayo hoort te zijn vind ik.
  maandag 24 november 2008 @ 17:11:11 #115
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_63482619
Hellman's, heerlijk met witbrood en tabasco..
pi_63486115


IRL en in de bakjes zag het er toch smakelijker uit (bakjes zijn hier al uit gehaald, het was nog wat meer).
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 24 november 2008 @ 23:52:31 #117
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_63494601
Is ie nou zo geel of lijkt dat maar zo?

De mijne wordt altijd wittig...


Ik heb in de loop der tijd ook wel gemerkt dat je verschillende resultaten kunt krijgen: geel en behoorlijk "lobbig" (sorry kan er geen ander woord voor bedenken), het lijkt dan dus kwa strucxtuur en mondgevoel erg op potjes mayo.
Of: met heel veel en langdurig kloppen en gedoseerd water toevoegen en wat meer olie dan het recept zegt wordt ie wit achtig, heel licht van structuur en ook een zeer zacht mondgevoel.
Ikvind de laatste lekkerder...
  dinsdag 25 november 2008 @ 00:09:15 #118
67478 Radjesh
Dire Straits!
pi_63494994
tvp
pi_63498533
quote:
Op maandag 24 november 2008 23:52 schreef robber57 het volgende:
Is ie nou zo geel of lijkt dat maar zo?

De mijne wordt altijd wittig...


Ik heb in de loop der tijd ook wel gemerkt dat je verschillende resultaten kunt krijgen: geel en behoorlijk "lobbig" (sorry kan er geen ander woord voor bedenken), het lijkt dan dus kwa strucxtuur en mondgevoel erg op potjes mayo.
Of: met heel veel en langdurig kloppen en gedoseerd water toevoegen en wat meer olie dan het recept zegt wordt ie wit achtig, heel licht van structuur en ook een zeer zacht mondgevoel.
Ikvind de laatste lekkerder...
Hij is inderdaad iets gelig, maar das niet zo raar aangezien alles wat er in gaat ook geel is (op zout, peper en azijn na). Groen-gele mosterd, eigeel, gele zonnebloemolie...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63565073
Ik vind die hellman mayonaise ook erg lekker.
ik had het eens op tv gezien dat Jamie Oliver hem gebruikte ergens bij en toen zag ik hem in de winkel staan en dacht ik hè eens proberen of dat wat is. Normaal heb ik meestal die tubes zaanse mayo. ook erg lekker. Maar deze is lekkerder. Ik heb nu ook de light versie aangeschaft en die is ook goedgekeurd.
Mayo met ctroen erdoor (ik dacht van D&L ) is ook lekker. Mayo hoort ook beetje zuur te zijn .
pi_63569961
quote:
Op maandag 24 november 2008 19:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]

IRL en in de bakjes zag het er toch smakelijker uit (bakjes zijn hier al uit gehaald, het was nog wat meer).
Is het wel handig om het in een pan te doen? Er is toch iets met ei en bepaalde metalen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_63570024
quote:
Op donderdag 27 november 2008 17:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Is het wel handig om het in een pan te doen? Er is toch iets met ei en bepaalde metalen?
Geen idee?

Ja, ei en zilver. Zwavel iets. Gaat het stinken en vies smaken. Maar mijn pannetje is niet van zilver hoor

Reden dat ik het in een pan deed, is dat ik het eigeel verhit heb tot ik een eerste klontje gestold eigeel zag. Daarna dit pannetje direct van het gas gehaald (hele dunne bodem), olie er bij gegooid, en als een gek gaan kloppen
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 27 november 2008 @ 17:34:33 #123
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63570574
gasten. eigeel maak je romig door au bain marie.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63572562
quote:
Op donderdag 27 november 2008 17:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:


Geen idee?

Ja, ei en zilver. Zwavel iets. Gaat het stinken en vies smaken. Maar mijn pannetje is niet van zilver hoor
Paupers moeten er ook zijn Nee, ik doelde op een of andere reactie tussen ei en bepaalde metalen waardoor het nogal precies kan komen, maar ik lees net dat dat bij eiwit het geval is. Als je dat wil opkloppen moet je koper hebben. Het is volgens mij ook niet het hele verhaal, maar hoe het precies zit weet ik even niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_63573580
quote:
Op donderdag 27 november 2008 17:34 schreef zoalshetis het volgende:
gasten. eigeel maak je romig door au bain marie.
Het ging mij niet om romig maar om salmonella de nek om te draaien
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 28 november 2008 @ 11:37:48 #126
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_63590458
Okee, na een testavondje mayonaise:


Calve haalt het niet bij MIJN mayonaise
MIJN mayonaise haalt het niet bij Hellman's

Hellmans 'mayonaise: "It is lonely at the top"
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  vrijdag 28 november 2008 @ 13:14:27 #127
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63593071
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 11:37 schreef RoodWitBlauw het volgende:
Okee, na een testavondje mayonaise:


Calve haalt het niet bij MIJN mayonaise
MIJN mayonaise haalt het niet bij Hellman's

Hellmans 'mayonaise: "It is lonely at the top"
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 20 december 2008 @ 18:46:41 #128
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_64183765
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 11:37 schreef RoodWitBlauw het volgende:
Okee, na een testavondje mayonaise:


Calve haalt het niet bij MIJN mayonaise
MIJN mayonaise haalt het niet bij Hellman's

Hellmans 'mayonaise: "It is lonely at the top"
Inderdaad.
Ik heb nu Mijn Mayonaise...vind er niets bijzonders aan.
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  zaterdag 20 december 2008 @ 18:49:18 #129
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_64183832
Ik h=kan hier Hellman's niet vinden in de supermarkten.

De 3 potten had ik van de Sligro vandaan, maar die zijn nu bijna op. En ik wil niet zonder Hellman's zitten.
Iemand een idee waar ik die in een reguleire winkel kan kopen??

Zeker nu de feestdagen erana komen wil ik niet zonder zitten
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  zaterdag 20 december 2008 @ 18:54:02 #130
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_64183971
Ik haal 'm altijd bij de Ap
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_64184934
Jumbo
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_64204533
Bij de dirk heb ik het ook gezien.
pi_64204813
van lidl is ook wel lekker...
  maandag 22 december 2008 @ 19:52:14 #134
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_64255496
quote:
Op zaterdag 20 december 2008 18:46 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

Inderdaad.
Ik heb nu Mijn Mayonaise...vind er niets bijzonders aan.
Het is een beetje zoetig, proef ik nu. Niet zo lekker vindt
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_79695119
Ik heb ook alle mayonaises onderhand wel geprobeerd, die verkrijgbaar zijn bij de supermarkt, en mijn top 5 ziet er als volgt uit:

1. Mijn mayonaise
2. Oliehoorn
3. Zaanse mayonaise
4. Calvé
5. Hellman's Mayonaise
pi_79695238
Altijd knap hoe mensen zulke oude topics toch weer vinden.

Overigens, Calvé.

En de ranzigste is Calvé light, "je proeft geen verschil" nou echt wel.
  maandag 29 maart 2010 @ 02:29:35 #137
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_79695460
Mijn tpic
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_79698741


absoluut de lekkerste! net zelf gemaakt maar wat langer houdbaar.
  maandag 29 maart 2010 @ 10:58:23 #139
62913 Blik
The one and Only!
pi_79699354
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Nog nooit zulke smerige mayo gehad als die Hellmann's. Snap echt niet wat mensen daar aan vinden. Bah.
Amerikaans, daar voor het eerst geprobeerd, tijdens de vakantie dus dan is alles lekkerder, dus cool, dus...

smerig inderdaad
  maandag 29 maart 2010 @ 19:43:48 #140
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_79718720
Mayo van AH eigen merk die is pas lekker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_79719191
maak verdikkie zelf je majo luie uitvreters
  maandag 29 maart 2010 @ 20:24:15 #142
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_79720757
Zaanse Mayonaise. Blij dat ik dat lang niet gegeten heb zeg.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
  maandag 29 maart 2010 @ 20:59:15 #143
181802 theKiD
Ons Gusje
pi_79722486
Zaanse mayonaise =
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  maandag 29 maart 2010 @ 22:28:02 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79726964
quote:
Op donderdag 27 november 2008 17:34 schreef zoalshetis het volgende:
gasten. eigeel maak je romig door au bain marie.
Jij maakt mayonaise au bain marie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 maart 2010 @ 22:28:55 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79727013
quote:
Op maandag 29 maart 2010 19:43 schreef Martijn_77 het volgende:
Mayo van AH eigen merk die is pas lekker
Die glazen potten met metalen deksel? Mja, niet slecht, ietsje te zoet voor mijn smaak, maar niet overdreven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_79730769
quote:
Op maandag 29 maart 2010 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die glazen potten met metalen deksel? Mja, niet slecht, ietsje te zoet voor mijn smaak, maar niet overdreven.
euroshoppermajo (1 van de weinige euroshop dingen die WEL eetbaar is) is een aandradertje om te proberen
pi_87740464
quote:
Op maandag 29 maart 2010 23:38 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

euroshoppermajo (1 van de weinige euroshop dingen die WEL eetbaar is) is een aandradertje om te proberen
ah, heerlijk die mayonaise, zou er zo een pot van leeg kunnen eten!
pi_87741949
Hellman's is erg lekker maar duur.
AH lekker en stukken goedkoper
Calve: het lijkt wel of ze aan het experimenteren zijn het afgelopen jaar, dikker ,dunner minder romig en romiger. Met als resultaat de original die redelijk goed smaakt,
  woensdag 20 oktober 2010 @ 09:24:58 #149
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87742508
Mijn top 5 is als volgt:
-Yofresh (ik weet t, geen mayo maar ja jeugdsentiment :P)
-Zaanse mayonaise
-D & L ctiroenmayonaise
-Hellmans real (lekker in salades enzo :9)
-Calvé mayo

Die Albert Heijn huismerk mayo vind ik vreselijk vies, smaakt naar ranzig vet :r
pi_87744262
Ik had laatst de mayo van de Aldi, ik ben geen echte kenner, maar vond die wel goed. Volgens mij komt die gewoon uit een A-merken fabriek want er stond iets van scharreleieren erop, ik heb het lege glas helaas al weggedaan, dus weet niet of er (veel) suiker inzit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')