abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 15 november 2008 @ 18:29:43 #21
16845 L3IPO
I am...MEGATRON!
pi_63248312
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:26 schreef DIJK het volgende:

[..]

Groothandel.. (o.a. Sligro).
En hoe kom je daar als gewone burger? :p
Humans dont deserve to live...
  zaterdag 15 november 2008 @ 18:41:42 #22
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_63248531
Die Oliehoorn (meuk) staat hiero bij de Super de Boer.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  zaterdag 15 november 2008 @ 18:46:42 #23
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_63248636
Waar zijn al deze mayo's te halen?

Ik blijf nu toch mar bij Calve mayo.
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_63253206
De Hellman's (eindelijk mayonaise zónder suiker!), haal ik bij de Vomar aan de Kinkerstraat (Amsterdam). Je vindt 'm in de exotenafdeling. Er is ook nog een soort van mosterd/mayonaise. Ook niet verkeerd.
Never try to outstubborn a cat.
pi_63260198
idd lekkere mayonaise! Gek eigenlijk dat hij bij de exoten staat in de supermarkt! Wordt gewoon door Calve gemaakt hier in nederland!
pi_63260449
quote:
Op zondag 16 november 2008 13:18 schreef paperclipje het volgende:
idd lekkere mayonaise! Gek eigenlijk dat hij bij de exoten staat in de supermarkt! Wordt gewoon door Calve gemaakt hier in nederland!
Op het etiket staat, onder de Nutrition Facts, 'Product of USA'. En de fabrikant staat er ook bj: Unilever Foods, Englewood Cliffs, New Jersey.

Calvé mocht willen dat ze deze mayonaise maken..
Never try to outstubborn a cat.
  Moderator / Miss SHO zondag 16 november 2008 @ 15:29:41 #27
22592 crew  Ole
pi_63264158
Calvé is ook van Unilever
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_63264824
Welke ook erg lekker is is de "Mijn mayonaise" (net als de mijn knoflooksaus overigens)

  zondag 16 november 2008 @ 16:03:04 #29
185545 maartenducrot
koning van biafra
pi_63264871
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:29 schreef L3IPO het volgende:

[..]

En hoe kom je daar als gewone burger? :p
Pasje van een bekende lenen
Live vanuit Frankrijk!
Jongens jongens toch, nou ik geef het je te doen, hoor.
pi_63264913
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:19 schreef Hyperdude het volgende:
Geef mij maar Devos Lemmens citroen/Belgische mayo.
[ afbeelding ]
Gewoon te koop bij de Appie (alleen kleine potjes )
Daarvan nam ik jarenlang een doos mee als ik in Belgie was. Daarna gelukkig bij de Jumbo en nu bij de AH. Sommige mensen houden gewoon niet van dat friszure, maar als je daar wel van houdt is dit gewoon de beste mayo uit een pot. Hillman komt er niet bij in de buurt, hoewel het lang de enig verkrijgbare zure mayo was.

De sauce tartare van D&L is trouwens ook geniaal. De rest van hun assortiment niet zo.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 17 november 2008 @ 18:33:39 #31
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_63295211
quote:
Op zondag 16 november 2008 13:27 schreef grif het volgende:

[..]

Op het etiket staat, onder de Nutrition Facts, 'Product of USA'. En de fabrikant staat er ook bj: Unilever Foods, Englewood Cliffs, New Jersey.

Calvé mocht willen dat ze deze mayonaise maken..
Dat het in Nederland gemaakt werd wil niet zeggen dat het geen Amerikaans product is.
quote:
Op zondag 16 november 2008 15:29 schreef Ole het volgende:
Calvé is ook van Unilever
Nou en..ze maken onder eigen naam viezere mayo
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  maandag 17 november 2008 @ 18:34:19 #32
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_63295234
quote:
Op zondag 16 november 2008 16:04 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Daarvan nam ik jarenlang een doos mee als ik in Belgie was. Daarna gelukkig bij de Jumbo en nu bij de AH. Sommige mensen houden gewoon niet van dat friszure, maar als je daar wel van houdt is dit gewoon de beste mayo uit een pot. Hillman komt er niet bij in de buurt, hoewel het lang de enig verkrijgbare zure mayo was.

De sauce tartare van D&L is trouwens ook geniaal. De rest van hun assortiment niet zo.
post tvp
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  maandag 17 november 2008 @ 18:34:40 #33
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_63295243
quote:
Op zondag 16 november 2008 16:00 schreef Trusten het volgende:
Welke ook erg lekker is is de "Mijn mayonaise" (net als de mijn knoflooksaus overigens)

[ afbeelding ]
Nooit van gehoord. Waar haal je die?
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_63295328
quote:
Op maandag 17 november 2008 18:34 schreef Parafernalia het volgende:
Nooit van gehoord. Waar haal je die?
De AH heeft het in ieder geval...
  maandag 17 november 2008 @ 19:52:55 #35
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63297569
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:08 schreef RobinOok het volgende:
Oh, dan zet ik mijn favoriet er ook even bij:

[ afbeelding ]

Japanse kewpie mayonaise.
zow! en of die lekker is. zeker met sushi. ik haal deze bij het kostverloren winkelcenturm in amstelveen. bij dat japanse tokotje, waar de chef ( een okura chef) de sushi maakt voor schappelijke prijzen.

en anders gewoon een tube of pot zaanse mayo of die van de lidl in een glazen pot.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Moderator maandag 17 november 2008 @ 19:55:35 #36
9859 crew  Karina
Woman
pi_63297637
Hellman is inderdaad erg Het is een beetje rare substantie maar smaakt tenminste niet zo zoet als alle andere mayonaise.

Zo'n pot Mijn Mayonaise heb ik toevallig ook nog staan, zit nog dicht, die ga ik uitproberen als mijn pot Hellman leeg is.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 17 november 2008 @ 19:56:19 #37
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63297658
en zelf maken? is retesimpel en wel zo lekker.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 17 november 2008 @ 20:43:54 #38
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_63299000
zelf mayo maken:

Ingrediënten
1 grote eidooier of 2 kleine, 1,5 eetlepel kruidenazijn of citroensap, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 2,5 dl olijfolie.

Bereidingswijze
Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Klop de eierdooiers met de azijn, mosters, zout en peper tot een gladde massa. Blijf kloppen en voeg de olie eerst druppelsgewijs en later in een dun straaltje toe. Breng de mayonaise verder op smaak met zout en peper. Is uw mayonaise gaan schiften, voeg er dan al kloppend een eetlepel lauw water aan toe.


Serveertips
Vervang voor een slanke versie 1 dl olie door yogurt. Gebruik dan wel 1,5 theelepel mosterd.


of deze:


1/2 cc zout
peper
2 cc mosterd
1 eigeel
1 cc witte wijnazijn
2 dl olie

Doe het zout, peper, de mosterd, het eigeel en de azijn in een kom. Kloppen totdat het dik is.
Langzaam olie toevoegen daarbij continu flink blijven kloppen.
Als de mayonnaise dik wordt deze al roerend in een warme pot schenken waar een beetje heet water in zit. Als je de mayonnaise te dik vindt kan je er nog een beetje heet water in doen.
De soort olie bepaalt de smaak van het product. Je kan dus naar believen varieren.
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  maandag 17 november 2008 @ 20:48:57 #39
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63299169
quote:
Op maandag 17 november 2008 20:43 schreef RoodWitBlauw het volgende:
zelf mayo maken:

Ingrediënten
1 grote eidooier of 2 kleine, 1,5 eetlepel kruidenazijn of citroensap, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 2,5 dl olijfolie.

Bereidingswijze
Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Klop de eierdooiers met de azijn, mosters, zout en peper tot een gladde massa. Blijf kloppen en voeg de olie eerst druppelsgewijs en later in een dun straaltje toe. Breng de mayonaise verder op smaak met zout en peper. Is uw mayonaise gaan schiften, voeg er dan al kloppend een eetlepel lauw water aan toe.


Serveertips
Vervang voor een slanke versie 1 dl olie door yogurt. Gebruik dan wel 1,5 theelepel mosterd.
met kwark/hangop is het nog lekkerder.

daarnaast kan je ook, als je bang bent voor rauw ei, de dooiers even au bain marie mengen met azijn, mosterd zout en peper etc. daardoor is het eigeel onschuldig voor salmonella, als je het zacht gaart en krijg je bovendien een veel dikkere hellman's mayo.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 17 november 2008 @ 20:59:41 #40
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_63299528
Eitjes eerst heel zacht koken?

zo kan je het beste eiwit van eigeel scheidden, en salmonella is ook weg?

ik ga het een keer proberen....

hoelang is de mayo dan houdbaar? zonde om elke dag mayo te moeten maken
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')