abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 17 november 2008 @ 18:33:39 #31
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_63295211
quote:
Op zondag 16 november 2008 13:27 schreef grif het volgende:

[..]

Op het etiket staat, onder de Nutrition Facts, 'Product of USA'. En de fabrikant staat er ook bj: Unilever Foods, Englewood Cliffs, New Jersey.

Calvé mocht willen dat ze deze mayonaise maken..
Dat het in Nederland gemaakt werd wil niet zeggen dat het geen Amerikaans product is.
quote:
Op zondag 16 november 2008 15:29 schreef Ole het volgende:
Calvé is ook van Unilever
Nou en..ze maken onder eigen naam viezere mayo
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  maandag 17 november 2008 @ 18:34:19 #32
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_63295234
quote:
Op zondag 16 november 2008 16:04 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Daarvan nam ik jarenlang een doos mee als ik in Belgie was. Daarna gelukkig bij de Jumbo en nu bij de AH. Sommige mensen houden gewoon niet van dat friszure, maar als je daar wel van houdt is dit gewoon de beste mayo uit een pot. Hillman komt er niet bij in de buurt, hoewel het lang de enig verkrijgbare zure mayo was.

De sauce tartare van D&L is trouwens ook geniaal. De rest van hun assortiment niet zo.
post tvp
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  maandag 17 november 2008 @ 18:34:40 #33
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_63295243
quote:
Op zondag 16 november 2008 16:00 schreef Trusten het volgende:
Welke ook erg lekker is is de "Mijn mayonaise" (net als de mijn knoflooksaus overigens)

[ afbeelding ]
Nooit van gehoord. Waar haal je die?
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_63295328
quote:
Op maandag 17 november 2008 18:34 schreef Parafernalia het volgende:
Nooit van gehoord. Waar haal je die?
De AH heeft het in ieder geval...
  maandag 17 november 2008 @ 19:52:55 #35
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63297569
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:08 schreef RobinOok het volgende:
Oh, dan zet ik mijn favoriet er ook even bij:

[ afbeelding ]

Japanse kewpie mayonaise.
zow! en of die lekker is. zeker met sushi. ik haal deze bij het kostverloren winkelcenturm in amstelveen. bij dat japanse tokotje, waar de chef ( een okura chef) de sushi maakt voor schappelijke prijzen.

en anders gewoon een tube of pot zaanse mayo of die van de lidl in een glazen pot.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Moderator maandag 17 november 2008 @ 19:55:35 #36
9859 crew  Karina
Woman
pi_63297637
Hellman is inderdaad erg Het is een beetje rare substantie maar smaakt tenminste niet zo zoet als alle andere mayonaise.

Zo'n pot Mijn Mayonaise heb ik toevallig ook nog staan, zit nog dicht, die ga ik uitproberen als mijn pot Hellman leeg is.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 17 november 2008 @ 19:56:19 #37
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63297658
en zelf maken? is retesimpel en wel zo lekker.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 17 november 2008 @ 20:43:54 #38
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_63299000
zelf mayo maken:

Ingrediënten
1 grote eidooier of 2 kleine, 1,5 eetlepel kruidenazijn of citroensap, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 2,5 dl olijfolie.

Bereidingswijze
Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Klop de eierdooiers met de azijn, mosters, zout en peper tot een gladde massa. Blijf kloppen en voeg de olie eerst druppelsgewijs en later in een dun straaltje toe. Breng de mayonaise verder op smaak met zout en peper. Is uw mayonaise gaan schiften, voeg er dan al kloppend een eetlepel lauw water aan toe.


Serveertips
Vervang voor een slanke versie 1 dl olie door yogurt. Gebruik dan wel 1,5 theelepel mosterd.


of deze:


1/2 cc zout
peper
2 cc mosterd
1 eigeel
1 cc witte wijnazijn
2 dl olie

Doe het zout, peper, de mosterd, het eigeel en de azijn in een kom. Kloppen totdat het dik is.
Langzaam olie toevoegen daarbij continu flink blijven kloppen.
Als de mayonnaise dik wordt deze al roerend in een warme pot schenken waar een beetje heet water in zit. Als je de mayonnaise te dik vindt kan je er nog een beetje heet water in doen.
De soort olie bepaalt de smaak van het product. Je kan dus naar believen varieren.
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  maandag 17 november 2008 @ 20:48:57 #39
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63299169
quote:
Op maandag 17 november 2008 20:43 schreef RoodWitBlauw het volgende:
zelf mayo maken:

Ingrediënten
1 grote eidooier of 2 kleine, 1,5 eetlepel kruidenazijn of citroensap, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 2,5 dl olijfolie.

Bereidingswijze
Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Klop de eierdooiers met de azijn, mosters, zout en peper tot een gladde massa. Blijf kloppen en voeg de olie eerst druppelsgewijs en later in een dun straaltje toe. Breng de mayonaise verder op smaak met zout en peper. Is uw mayonaise gaan schiften, voeg er dan al kloppend een eetlepel lauw water aan toe.


Serveertips
Vervang voor een slanke versie 1 dl olie door yogurt. Gebruik dan wel 1,5 theelepel mosterd.
met kwark/hangop is het nog lekkerder.

daarnaast kan je ook, als je bang bent voor rauw ei, de dooiers even au bain marie mengen met azijn, mosterd zout en peper etc. daardoor is het eigeel onschuldig voor salmonella, als je het zacht gaart en krijg je bovendien een veel dikkere hellman's mayo.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 17 november 2008 @ 20:59:41 #40
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_63299528
Eitjes eerst heel zacht koken?

zo kan je het beste eiwit van eigeel scheidden, en salmonella is ook weg?

ik ga het een keer proberen....

hoelang is de mayo dan houdbaar? zonde om elke dag mayo te moeten maken
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  maandag 17 november 2008 @ 21:01:01 #41
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63299560
quote:
Op maandag 17 november 2008 20:59 schreef RoodWitBlauw het volgende:
Eitjes eerst heel zacht koken?

zo kan je het beste eiwit van eigeel scheidden, en salmonella is ook weg?

ik ga het een keer proberen....

hoelang is de mayo dan houdbaar? zonde om elke dag mayo te moeten maken
eigeel heel zacht koken, dat heb je namelijk nodig voor de mayo. hou de temperatuur onder de 60 graden. en blijven klutsen met een garde.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63299722
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:06 schreef Bob-B het volgende:
Alhoewel de franse Mayo met moster erdoor is ook heerlijk
quote:
Op zondag 16 november 2008 00:25 schreef grif het volgende:
Er is ook nog een soort van mosterd/mayonaise. Ook niet verkeerd.
full stops and exclamation marks
pi_63299857
Lovende woorden over gelezen in een kookboekje. Maar eens een keer proberen.

Is het alleen te koop bij de sligro zoals ik hierboven las of ook bij gewone supermarkten?
  maandag 17 november 2008 @ 21:17:14 #44
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63300025
quote:
Op maandag 17 november 2008 21:11 schreef Stansfield het volgende:
Lovende woorden over gelezen in een kookboekje. Maar eens een keer proberen.

Is het alleen te koop bij de sligro zoals ik hierboven las of ook bij gewone supermarkten?
meer de delicatessenwinkeltjes. maar waarschijnlijk ook bij inter marche's. ze omschrijven zichzelf sinds ze bestaan als de beste mayo ter wereld. ik vind van niet en heb frietkraam pietersen op de kuyp al een keer om hun recept gevraagd... helaas, 0 op het rekest. en de zaanse vind ik ook lekkerder...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 17 november 2008 @ 22:40:45 #45
220836 rinzzz
Zoekt en gij zult moe worden.
pi_63302980
quote:
Op maandag 17 november 2008 21:01 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

eigeel heel zacht koken, dat heb je namelijk nodig voor de mayo. hou de temperatuur onder de 60 graden. en blijven klutsen met een garde.
koken is echt niet nodig, gewoon een beetje oefenen. Gooi de dooier van de ene in de andere schaal over tot alle eiwit er uit gelopen is. Is best wel eenvoudig aangezien de dooier altijd in een vliesje zit dus niet zo snel weg sijpelt. Misschien gaat het de eerste keer niet goed, maar na 2 a 3 keer moet je het truucje toch wel kennen. Scheelt je weer gehannes met pannen en water en weet ik het wat. Ik mocht dat vroeger als kind al weleens doen als mijn moeder iets ging bakken waar ze eigeel voor nodig had, dus echt handig hoef je er niet voor te zijn.
  maandag 17 november 2008 @ 22:42:25 #46
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63303036
quote:
Op maandag 17 november 2008 22:40 schreef rinzzz het volgende:

[..]

koken is echt niet nodig, gewoon een beetje oefenen. Gooi de dooier van de ene in de andere schaal over tot alle eiwit er uit gelopen is. Is best wel eenvoudig aangezien de dooier altijd in een vliesje zit dus niet zo snel weg sijpelt. Misschien gaat het de eerste keer niet goed, maar na 2 a 3 keer moet je het truucje toch wel kennen. Scheelt je weer gehannes met pannen en water en weet ik het wat. Ik mocht dat vroeger als kind al weleens doen als mijn moeder iets ging bakken waar ze eigeel voor nodig had, dus echt handig hoef je er niet voor te zijn.
gesplitst eigeel au bain marie smoren bedoel ik, op 60 graden max, anders stolt het gesplitste eigeel.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63304952
quote:
Op maandag 17 november 2008 19:55 schreef Karina het volgende:
Hellman is inderdaad erg Het is een beetje rare substantie maar smaakt tenminste niet zo zoet als alle andere mayonaise
Dank je wel! Weet ik nu zeker dat ik niet de enige ben die niet zo van zoete mayonaise houdt.
Never try to outstubborn a cat.
pi_63305609
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:19 schreef Hyperdude het volgende:
Geef mij maar Devos Lemmens citroen/Belgische mayo.
[ afbeelding ]
Gewoon te koop bij de Appie (alleen kleine potjes )
Deze is lekker!

En ik heb nog nooit lekkere zelfgemaakte mayo gegeten Echt, nog nooit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 18 november 2008 @ 10:04:15 #49
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_63309558
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 00:07 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Deze is lekker!

En ik heb nog nooit lekkere zelfgemaakte mayo gegeten Echt, nog nooit.
het is lastig om een constante mayo te maken. veel oefenen is het devies. kijk ook uit met teveel olijfolie, omdat deze snel ranzig gaat smaken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_63313232
quote:
Op maandag 17 november 2008 20:48 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

met kwark/hangop is het nog lekkerder.

daarnaast kan je ook, als je bang bent voor rauw ei, de dooiers even au bain marie mengen met azijn, mosterd zout en peper etc. daardoor is het eigeel onschuldig voor salmonella, als je het zacht gaart en krijg je bovendien een veel dikkere hellman's mayo.
Of je koopt het eigeel in een pakje bij de super
pi_63313296
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 00:07 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Deze is lekker!

En ik heb nog nooit lekkere zelfgemaakte mayo gegeten Echt, nog nooit.

Niet? In een restaurant wel eens als er als sidedish patat bij staat. Heerlijk
  dinsdag 18 november 2008 @ 12:52:46 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63314231
Nooit olijfolie gebruiken hoor, als je 't zelf maakt. Is vies.
Gewoon archide of zonnebloemolie of zo.
pi_63314668
Wat robinook zegt!!
Heel vies met olijfolie!!
Ik ga toch echt altijd voor de zaanse mayo.
puur natuur en geen suiker.
En het kost nog geen drol ook.
Bij een mayo-test kwam deze dan ook als lekkerste uit de bus.
Veel mayo's hadden er suiker in???Suiker in de mayo???hoe komen ze er bij??
Das niet lekker nee.
pi_63315297
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 13:10 schreef kabouter.muts het volgende:
Wat robinook zegt!!
Heel vies met olijfolie!!
Ik ga toch echt altijd voor de zaanse mayo.
puur natuur en geen suiker.
En het kost nog geen drol ook.
Bij een mayo-test kwam deze dan ook als lekkerste uit de bus.
Veel mayo's hadden er suiker in???Suiker in de mayo???hoe komen ze er bij??
Das niet lekker nee.
12 uitroeptekens en vraagtekens op een bericht met 8 regels
  dinsdag 18 november 2008 @ 13:36:30 #55
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_63315316
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:21 schreef MdMa98 het volgende:
[ afbeelding ]
deze is echt zo lekker
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_63315387
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 13:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

12 uitroeptekens en vraagtekens op een bericht met 8 regels
Ja dat is wellicht wel wat veel he?
  woensdag 19 november 2008 @ 03:56:38 #57
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_63335976
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 12:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Of je koopt het eigeel in een pakje bij de super
Dat feest gaat helaas niet meer door want gepasteuriseerde eigeel is nergens meer te krijgen.

Overigens is het jo-jo-en met een eigeel in de halve schalen DE manier om salmonella in je ei te krijgen: salmonella zit overwegend aan de BUITENkant van het ei en zeer zelden IN het ei.
Koop een ei-scheider, das een soort plastic teezeefje maar dan zonder de zeef en met twee grote gaten waardoor het eiwit weg kan lopen.
pi_63337665
Mijn moeder neemt donderdag een potje hellmann's mayonaise mee van de sligro. Ben benieuwd.
pi_63338261
quote:
Op woensdag 19 november 2008 03:56 schreef robber57 het volgende:

[..]

Dat feest gaat helaas niet meer door want gepasteuriseerde eigeel is nergens meer te krijgen.

Overigens is het jo-jo-en met een eigeel in de halve schalen DE manier om salmonella in je ei te krijgen: salmonella zit overwegend aan de BUITENkant van het ei en zeer zelden IN het ei.
Koop een ei-scheider, das een soort plastic teezeefje maar dan zonder de zeef en met twee grote gaten waardoor het eiwit weg kan lopen.
Salmonella leeft idd in kippenpoep. Het zit ook niet in je vlees, tenzij de slacht slordig gebeurt is

[sub]en bij de grote blauwe super heb ik een paar keer botsplinters in mn kipfilet aangetroffen naast dat de kip van de AH sowieso al van belabberde kwaliteit is, is dat wel heel erg slecht)

Ik dacht dat de grotere supermarkten nog wel van die ei pakjes verkochten?
pi_63338379
Zag laatst wel pakken ei in de sligro staan maar een liter pak is toch wel veel van het goede.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')