abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63313296
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 00:07 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Deze is lekker!

En ik heb nog nooit lekkere zelfgemaakte mayo gegeten Echt, nog nooit.

Niet? In een restaurant wel eens als er als sidedish patat bij staat. Heerlijk
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 18 november 2008 @ 12:52:46 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63314231
Nooit olijfolie gebruiken hoor, als je 't zelf maakt. Is vies.
Gewoon archide of zonnebloemolie of zo.
pi_63314668
Wat robinook zegt!!
Heel vies met olijfolie!!
Ik ga toch echt altijd voor de zaanse mayo.
puur natuur en geen suiker.
En het kost nog geen drol ook.
Bij een mayo-test kwam deze dan ook als lekkerste uit de bus.
Veel mayo's hadden er suiker in???Suiker in de mayo???hoe komen ze er bij??
Das niet lekker nee.
pi_63315297
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 13:10 schreef kabouter.muts het volgende:
Wat robinook zegt!!
Heel vies met olijfolie!!
Ik ga toch echt altijd voor de zaanse mayo.
puur natuur en geen suiker.
En het kost nog geen drol ook.
Bij een mayo-test kwam deze dan ook als lekkerste uit de bus.
Veel mayo's hadden er suiker in???Suiker in de mayo???hoe komen ze er bij??
Das niet lekker nee.
12 uitroeptekens en vraagtekens op een bericht met 8 regels
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 18 november 2008 @ 13:36:30 #55
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_63315316
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 18:21 schreef MdMa98 het volgende:
[ afbeelding ]
deze is echt zo lekker
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_63315387
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 13:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

12 uitroeptekens en vraagtekens op een bericht met 8 regels
Ja dat is wellicht wel wat veel he?
  woensdag 19 november 2008 @ 03:56:38 #57
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_63335976
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 12:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Of je koopt het eigeel in een pakje bij de super
Dat feest gaat helaas niet meer door want gepasteuriseerde eigeel is nergens meer te krijgen.

Overigens is het jo-jo-en met een eigeel in de halve schalen DE manier om salmonella in je ei te krijgen: salmonella zit overwegend aan de BUITENkant van het ei en zeer zelden IN het ei.
Koop een ei-scheider, das een soort plastic teezeefje maar dan zonder de zeef en met twee grote gaten waardoor het eiwit weg kan lopen.
pi_63337665
Mijn moeder neemt donderdag een potje hellmann's mayonaise mee van de sligro. Ben benieuwd.
pi_63338261
quote:
Op woensdag 19 november 2008 03:56 schreef robber57 het volgende:

[..]

Dat feest gaat helaas niet meer door want gepasteuriseerde eigeel is nergens meer te krijgen.

Overigens is het jo-jo-en met een eigeel in de halve schalen DE manier om salmonella in je ei te krijgen: salmonella zit overwegend aan de BUITENkant van het ei en zeer zelden IN het ei.
Koop een ei-scheider, das een soort plastic teezeefje maar dan zonder de zeef en met twee grote gaten waardoor het eiwit weg kan lopen.
Salmonella leeft idd in kippenpoep. Het zit ook niet in je vlees, tenzij de slacht slordig gebeurt is

[sub]en bij de grote blauwe super heb ik een paar keer botsplinters in mn kipfilet aangetroffen naast dat de kip van de AH sowieso al van belabberde kwaliteit is, is dat wel heel erg slecht)

Ik dacht dat de grotere supermarkten nog wel van die ei pakjes verkochten?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63338379
Zag laatst wel pakken ei in de sligro staan maar een liter pak is toch wel veel van het goede.
pi_63338624
quote:
Op woensdag 19 november 2008 10:00 schreef n0a het volgende:
Zag laatst wel pakken ei in de sligro staan maar een liter pak is toch wel veel van het goede.
Creme brulee, mayonaise, en een ommelet
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_63339315
Vroeger had die cupjes van Danegg maar die zijn niet meer te koop volgens mij.
Van welk merk is dat eigeel? En Hoe ziet het eruit? En hebben ze ook eiwitten?
pi_63339387
quote:
Op woensdag 19 november 2008 10:42 schreef Oceanonix het volgende:
Vroeger had die cupjes van Danegg maar die zijn niet meer te koop volgens mij.
Van welk merk is dat eigeel1? En Hoe ziet het eruit2? En hebben ze ook eiwitten3?
1. Geen idee
2. Soort half liter melk pak. Met een draaidop als ik mij niet vergis. En het staat ook ongekoeld als ik het goed herinner.
3.
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 19 november 2008 @ 10:49:10 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63339504
Zolang je niet bejaard of bedlegerig bent kun je dat (ieniemienie) risico op salmonella gewoon wel nemen hoor. Zo erg is het nou ook weer niet. In ieder geval minder erg dan dat getrut over een rauw eitje.
pi_63339787
quote:
Op woensdag 19 november 2008 10:49 schreef RobinOok het volgende:
Zolang je niet bejaard of bedlegerig bent kun je dat (ieniemienie) risico op salmonella gewoon wel nemen hoor. Zo erg is het nou ook weer niet. In ieder geval minder erg dan dat getrut over een rauw eitje.


grapjas
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 19 november 2008 @ 11:16:25 #66
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_63340239
TVP voor de recepten

Al vraag ik het me toch af of ik dat iniemienie risico wel wil nemen Salmonella is niet ok
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_63340361
quote:
Op woensdag 19 november 2008 11:16 schreef kingmob het volgende:
TVP voor de recepten

Al vraag ik het me toch af of ik dat iniemienie risico wel wil nemen Salmonella is niet ok
50.000 gevallen per jaar tov 100.000 in de jaren 80. Dus dat iniemienie risico is zo ienieminie niet, jaarlijks loopt 1:300 mensen de ziekte dus op.

edit: daarnaast lijkt het me, dat de meeste "gezonde" mensen die een infectie krijgen, "gewoon" vier dagen kotsend thuis blijven, en lang niet altijd ene dokter bezoeken, en dus ook niet in de statistiek worden meegenomen.
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 19 november 2008 @ 11:39:46 #68
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_63340881
Ik zou idd uberhaupt geen flauw idee hebben dat ik het had gehad als ik 4 dagen ziek ben. Dacht dat het wat langer duurde eigenlijk. Maar meestal zit dat al in de schatting verwerkt, dat maakt het een schatting )

OT: Eigeel opwarmen tot 60 graden dus! Kun je zien dat het voldoende verwarmd is of moet je een thermometer kopen? Ik zie mezelf al mayo maken van eigeel in vaste toestand
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_63341482
quote:
Op woensdag 19 november 2008 11:20 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

50.000 gevallen per jaar tov 100.000 in de jaren 80. Dus dat iniemienie risico is zo ienieminie niet, jaarlijks loopt 1:300 mensen de ziekte dus op.

edit: daarnaast lijkt het me, dat de meeste "gezonde" mensen die een infectie krijgen, "gewoon" vier dagen kotsend thuis blijven, en lang niet altijd ene dokter bezoeken, en dus ook niet in de statistiek worden meegenomen.
2 weken geleden last van gehad. 5 dagen "feest"
pi_63341847
Die Hellmann's Mayo Naar mijn idee smaakt het hetzelfde als die van de Calve Maar Cale verkopen ze hier niet

Ik heb een 800 gram pot in de koelkast staan De grootste die ze hier verkopen
Op donderdag 4 juni 2009 15:52 schreef Disorder het volgende:
Mannen van Nederland: Neuk niet met Californium.
pi_63342430
Weet iemand het geheim van de "Bram Ladage" mayo Deze is pas jum.. heb zelf bij Bram Ladage gevraagd en die zeggen die Remia Friteslijn, maar dat klopt gewoon niet want die smaakt anders :S
pi_63342974
Remia heeft ook sauzen die alleen voor de horeca zijn.
pi_63343281
quote:
Op woensdag 19 november 2008 12:58 schreef n0a het volgende:
Remia heeft ook sauzen die alleen voor de horeca zijn.
Joh echt waar??
FritesLijn is ook in de super te koop.
  woensdag 19 november 2008 @ 13:13:47 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63343362
quote:
Op woensdag 19 november 2008 11:20 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

50.000 gevallen per jaar tov 100.000 in de jaren 80. Dus dat iniemienie risico is zo ienieminie niet, jaarlijks loopt 1:300 mensen de ziekte dus op.
De vraag is alleen hoe die mensen besmet zijn geraakt he? Van een rauw ei of een vieze kok.
Hoe dan ook laat ik er niks voor staan. Kijk, ik zal geen tomaatjes snijden op een snijplank waar ik net kip op heb gesneden en dat soort vermijdbare risico's gewoon netjes vermijden. Maar een rauwe eierdooier hier of daar, of een lekker lik van mijn ongebakken cakebeslag, een hap van ongekruid gehakt, die risico's neem ik al mijn hele leven en ben er nog nooit ziek van geworden, maar wel gelukkig.
pi_63343673
quote:
Op woensdag 19 november 2008 13:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

De vraag is alleen hoe die mensen besmet zijn geraakt he? Van een rauw ei of een vieze kok.
Hoe dan ook laat ik er niks voor staan. Kijk, ik zal geen tomaatjes snijden op een snijplank waar ik net kip op heb gesneden en dat soort vermijdbare risico's gewoon netjes vermijden. Maar een rauwe eierdooier hier of daar, of een lekker lik van mijn ongebakken cakebeslag, een hap van ongekruid gehakt, die risico's neem ik al mijn hele leven en ben er nog nooit ziek van geworden, maar wel gelukkig.
quote:
Salmonella kan bij de mens via de orale route (besmet voedsel, zoals onvoldoende verhitte eieren, kip of vlees en rauwe groenten en fruit) ziekte induceren zoals gastro-enteritis (maagdarmpathologie), systeemziekten van organen (beenmerg) en buiktyfus en paratyfus. Ongeveer 85% van de besmettingen vindt op deze wijze plaats en 5 tot 10% door direct contact met dieren.
Ik weet niet wat voor een beest jou kok is?
La derecha oprime, la izquierda libera
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')