quote:Op dinsdag 18 november 2008 00:07 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Deze is lekker!
En ik heb nog nooit lekkere zelfgemaakte mayo gegetenEcht, nog nooit.
12 uitroeptekens en vraagtekens op een bericht met 8 regelsquote:Op dinsdag 18 november 2008 13:10 schreef kabouter.muts het volgende:
Wat robinook zegt!!
Heel vies met olijfolie!!
Ik ga toch echt altijd voor de zaanse mayo.
puur natuur en geen suiker.
En het kost nog geen drol ook.
Bij een mayo-test kwam deze dan ook als lekkerste uit de bus.
Veel mayo's hadden er suiker in???Suiker in de mayo???hoe komen ze er bij??
Das niet lekker nee.
Ja dat is wellicht wel wat veel he?quote:Op dinsdag 18 november 2008 13:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
12 uitroeptekens en vraagtekens op een bericht met 8 regels
Dat feest gaat helaas niet meer door want gepasteuriseerde eigeel is nergens meer te krijgen.quote:Op dinsdag 18 november 2008 12:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Of je koopt het eigeel in een pakje bij de super
Salmonella leeft idd in kippenpoep. Het zit ook niet in je vlees, tenzij de slacht slordig gebeurt isquote:Op woensdag 19 november 2008 03:56 schreef robber57 het volgende:
[..]
Dat feest gaat helaas niet meer door want gepasteuriseerde eigeel is nergens meer te krijgen.
Overigens is het jo-jo-en met een eigeel in de halve schalen DE manier om salmonella in je ei te krijgen: salmonella zit overwegend aan de BUITENkant van het ei en zeer zelden IN het ei.
Koop een ei-scheider, das een soort plastic teezeefje maar dan zonder de zeef en met twee grote gaten waardoor het eiwit weg kan lopen.
Creme brulee, mayonaise, en een ommeletquote:Op woensdag 19 november 2008 10:00 schreef n0a het volgende:
Zag laatst wel pakken ei in de sligro staan maar een liter pak is toch wel veel van het goede.
1. Geen ideequote:Op woensdag 19 november 2008 10:42 schreef Oceanonix het volgende:
Vroeger had die cupjes van Danegg maar die zijn niet meer te koop volgens mij.![]()
Van welk merk is dat eigeel1? En Hoe ziet het eruit2? En hebben ze ook eiwitten3?
quote:Op woensdag 19 november 2008 10:49 schreef RobinOok het volgende:
Zolang je niet bejaard of bedlegerig bent kun je dat (ieniemienie) risico op salmonella gewoon wel nemen hoor. Zo erg is het nou ook weer niet. In ieder geval minder erg dan dat getrut over een rauw eitje.
50.000 gevallen per jaar tov 100.000 in de jaren 80. Dus dat iniemienie risico is zo ienieminie niet, jaarlijks loopt 1:300 mensen de ziekte dus op.quote:Op woensdag 19 november 2008 11:16 schreef kingmob het volgende:
TVP voor de recepten
Al vraag ik het me toch af of ik dat iniemienie risico wel wil nemenSalmonella is niet ok
2 weken geleden last van gehad. 5 dagen "feest"quote:Op woensdag 19 november 2008 11:20 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
50.000 gevallen per jaar tov 100.000 in de jaren 80. Dus dat iniemienie risico is zo ienieminie niet, jaarlijks loopt 1:300 mensen de ziekte dus op.
edit: daarnaast lijkt het me, dat de meeste "gezonde" mensen die een infectie krijgen, "gewoon" vier dagen kotsend thuis blijven, en lang niet altijd ene dokter bezoeken, en dus ook niet in de statistiek worden meegenomen.
Joh echt waar??quote:Op woensdag 19 november 2008 12:58 schreef n0a het volgende:
Remia heeft ook sauzen die alleen voor de horeca zijn.
De vraag is alleen hoe die mensen besmet zijn geraakt he? Van een rauw ei of een vieze kok.quote:Op woensdag 19 november 2008 11:20 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
50.000 gevallen per jaar tov 100.000 in de jaren 80. Dus dat iniemienie risico is zo ienieminie niet, jaarlijks loopt 1:300 mensen de ziekte dus op.
quote:Op woensdag 19 november 2008 13:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
De vraag is alleen hoe die mensen besmet zijn geraakt he? Van een rauw ei of een vieze kok.
Hoe dan ook laat ik er niks voor staan. Kijk, ik zal geen tomaatjes snijden op een snijplank waar ik net kip op heb gesneden en dat soort vermijdbare risico's gewoon netjes vermijden. Maar een rauwe eierdooier hier of daar, of een lekker lik van mijn ongebakken cakebeslag, een hap van ongekruid gehakt, die risico's neem ik al mijn hele leven en ben er nog nooit ziek van geworden, maar wel gelukkig.
Ik weet niet wat voor een beest jou kok is?quote:Salmonella kan bij de mens via de orale route (besmet voedsel, zoals onvoldoende verhitte eieren, kip of vlees en rauwe groenten en fruit) ziekte induceren zoals gastro-enteritis (maagdarmpathologie), systeemziekten van organen (beenmerg) en buiktyfus en paratyfus. Ongeveer 85% van de besmettingen vindt op deze wijze plaats en 5 tot 10% door direct contact met dieren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |