Haha........ grapjas...quote:Op zondag 21 september 2008 19:58 schreef HPoi het volgende:
Het enige goede in Groningen is de Trein terug richting Randstad.
1 keer geweest. Eten was prima maar wij waren op woensdagavond tussen 18:00 en 20:00 de enige (!) eters. Misschien dat het nu drukker is maar dat was toch wel erg opvallend en ongezellig..quote:Op maandag 22 september 2008 10:42 schreef DevilsAndDust het volgende:
Wij zijn dol op De Kleine Groote, op de hoek van het Schuitendiep en de Nieuweweg. Echt enorm lekker, leuke bediening en alles zelfgemaakt.
Wij waren er ook een keer alleen op een dinsdagavond na half 9, maar op donderdagavond is het er bijvoorbeeld wel gewoon druk.quote:Op maandag 22 september 2008 12:59 schreef vaagsel het volgende:
[..]
1 keer geweest. Eten was prima maar wij waren op woensdagavond tussen 18:00 en 20:00 de enige (!) eters. Misschien dat het nu drukker is maar dat was toch wel erg opvallend en ongezellig..
quote:Op zondag 21 september 2008 20:17 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:
Op de Vismarkt zit Wagaramo (? ) Weet niet zeker of het goed geschreven is maar is een zeer fijn restaurant
De beste Italiaan van Groningen is natuurlijk Lo Stivale, met de nodige afstand. Daar ben je dan ook wel snel meer dan 50 euro kwijt. Maar het eten is echt super, met name met kakelverse vis maar ook de rest is uistekend, zeker voor de prijs. Verder is de Pauw ook wel leuk en origineel als het iets goedkoper moet dan Muller maar wel wat mag kosten. Voor Muller moet je natuurllijk wel een schep geld meenemen, maar dan ben je ook de hele avond zoet met een boel gangen en overprijsd zijn ze zeker niet. De Benjamin schijnt al heel lang niet meer te zijn wat het geweest is, maar het was ooit heel goed.quote:Op maandag 22 september 2008 10:20 schreef vaagsel het volgende:
Wat is je budget? Wil je sjeik/formeel of juist gezellig ongedwongen?
Aanraders:
Luxe/sjeik/duur:
Muller (duh)
't Gerecht
De Benjamin
Brussels lof (vis + vega)
Minder duur maar nog steeds "bovenkant van de markt":
Land van Kokanje
Diep
Eetcafe Schuytendiep
Zevende Hemel
Boven Jan
Lekker voor weinig:
Da Vinci Lo Stivale (beste Italiaan in Groningen)
Wagamama (zou hier eerder gaan lunchen, moet je echt een keer geweest zijn)
Heerenhuis
Wat te vermijden:
Poele + Peperstraat m.u.v. Fuji-Tei
Drie gezusters
Kattendiep
Roezemoes vond ik dus echt niet leuk. Stonden na een uur alweer buiten en het eten was me te gewoontjes.quote:Op maandag 22 september 2008 16:44 schreef Chewie het volgende:
Indonesisch en niet duur (wel buiten het centrum): de omhelzing Prinsesseweg 25
Italiaans buiten het centrum: Contini verlengde hereweg
eetcafe roezemoes (zuiderdiep)
Balkan/grill Macedonie (nieuwe ebbinge)
Japans/thais Fuji-tei (Poelestraat)
Portugees Cave Oporto (brugstraat)
Buiten de stad (om reclame te maken) Herberg in de Valk (Middelstum)
Daarom is het een eetcafe en goedkoopquote:Op maandag 22 september 2008 16:50 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Roezemoes vond ik dus echt niet leuk. Stonden na een uur alweer buiten en het eten was me te gewoontjes.
Nog nooit een slechte ervaring gehad daar maar mischien is dat omdat ik de eigenaar goed ken.quote:Macedonie is echt ronduit slecht. Snap echt niet hoe dat restaurant het overleeft.
Dat is bij mij om de hoekquote:Op maandag 22 september 2008 10:42 schreef DevilsAndDust het volgende:
Wij zijn dol op De Kleine Groote, op de hoek van het Schuitendiep en de Nieuweweg. Echt enorm lekker, leuke bediening en alles zelfgemaakt.
Uitstekend. Wij eten er samen echt ontzettend lekker voor ongeveer 50 euro.quote:Op maandag 22 september 2008 16:57 schreef Tommeke het volgende:
[..]
Dat is bij mij om de hoek
Hoe zijn de prijzen daar?
Probeer de spaghetti carbonara eens. De pizza's vind ik niet zo daar (vis uit blik).quote:Op maandag 22 september 2008 16:57 schreef Tommeke het volgende:
Vanavond ga ik lekker simpel pizza happen bij Napoli
En dat vraag je niet even aan mij?!?quote:Op zondag 21 september 2008 19:56 schreef sigme het volgende:
Nou ja, dat dus.
Welke restaurants in Groningen zijn aanraders en waarom? Ik ben te lang eruit om op de hoogte te zijn en wil wel volgende week uit eten. En om dan maar veilig naar Four Roses te gaan is ook zo wat.
Dus.. tips? Afraders
?
Nadeel van al die smerige kroegtenten is dat het er ruikt naar de kots, rook en bier van de avond ervoor... Bovendien heeft het feest natuurlijk 0,0 sfeer met en zonder het licht aan.quote:Op maandag 22 september 2008 16:57 schreef Tommeke het volgende:
[..]
Dat is bij mij om de hoek
Hoe zijn de prijzen daar?
Even verderop zit bij mij in de straat 'De Smederij' daar zit het best lekker voor niet al te veel geld. En het eten is ook goed daar. Die tapasbar in de Oosterstraat is ook goed
En een beetje standaard is Humphreys aan de Vismarkt.
Als je idd simpel/goedkoop wil moet je naar het Feest, 1e kamer of iets anders in de Peperstraat. Bij het Feest heb ik een keer gegeten, was best goed te doen.
Vanavond ga ik lekker simpel pizza happen bij Napoli
Gulzige Kater ben ik echt op afgeknapt. We aten er best regelmatig maar ik weet niet wat er momenteel aan de hand is. Laatste drie keer dat ik er geweest ben (alle bezoekjes recentelijk) was ik helemaal niet tevreden.quote:Op maandag 22 september 2008 19:39 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
En dat vraag je niet even aan mij?!?![]()
Voor een lekkere lunch kan je altijd binnenstappen bij Puur.
Met de Kleine Heerlijkheid is natuurlijk niks mis. Je kan anders altijd nog bij de Gulzige Kater of Hemmingways aan het gedempte Kattendiep terecht. De kwaliteit is soms wel wisselend ivm de drukte.
Bistango? Ja hoor!quote:Op maandag 22 september 2008 20:31 schreef MinderMutsig het volgende:
Zit die Mexicaan er nog? Bij Boven Jan om de hoek? Die was altijd heel goed.
Om een goede indruk te hebben van de kwaliteit moet je regelmatig bij een restaurant gaan eten. Het kan zo wisselend zijn. Hetzelfde geldt voor de Oude Brandweer.quote:Op maandag 22 september 2008 20:32 schreef Fratz het volgende:
[..]
Gulzige Kater ben ik echt op afgeknapt. We aten er best regelmatig maar ik weet niet wat er momenteel aan de hand is. Laatste drie keer dat ik er geweest ben (alle bezoekjes recentelijk) was ik helemaal niet tevreden.
Sommige gerechten die op de kaart stonden waren niet aanwezig, vlees dat van binnen koud geserveerd werd, vis verschrikkelijk droog, alle bijlagen op het bord (gegrillde groentes) koud, vlees lauw, bijlagen die beloofd werden maar niet kwamen en als klap op de vuurpijl werd de afwasser gestuurd op de borden af te halen.
Jammer, ik was altijd tevreden maar kom er voorlopig echt niet meer. En nee, het was niet druk, er waren maar 4 tafeltjes bezet.
Puur isvoor lunch! Ik vind die sandwich met eend het lekkerst
kom er al een aantal jaren, altijd goed geweest, laatste drie bezoeken allemaal zwaar beneden peil. wisselende successen, daar heb je helemaal gelijk in, maar ik zou dit restaurant op dit moment niet aan mijn vrienden aanbevelen.quote:Op maandag 22 september 2008 20:34 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
Om een goede indruk te hebben van de kwaliteit moet je regelmatig bij een restaurant gaan eten. Het kan zo wisselend zijn. Hetzelfde geldt voor de Oude Brandweer.
Boven Jan is toch meer van de makkelijke goedkope prak? Stamppotjes en daghappen e.d.? Dat begreep ik tenminste wel van een vriend van ons die daar als kok gewerkt heeft. Het zal wel prima eten zijn maar bovenkant van de markt?quote:Op maandag 22 september 2008 10:20 schreef vaagsel het volgende:
Minder duur maar nog steeds "bovenkant van de markt":
Boven Jan
Jammer is dat. Ons voormalig favoriete goedkope eettentje in de buurt is zichzelf ook op die manier naar de afgrond aan het werken. Zelfs zodanig dat ze bij de lokale VVV toeristen afraden om daar te gaan eten.quote:Op maandag 22 september 2008 20:38 schreef Fratz het volgende:
[..]
kom er al een aantal jaren, altijd goed geweest, laatste drie bezoeken allemaal zwaar beneden peil. wisselende successen, daar heb je helemaal gelijk in, maar ik zou dit restaurant op dit moment niet aan mijn vrienden aanbevelen.
Oh, das niet gekquote:Op maandag 22 september 2008 17:14 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Uitstekend. Wij eten er samen echt ontzettend lekker voor ongeveer 50 euro.
Voor ons is het ook een voordeel dat we naar huis kunnen kruipen, zo'n beetje.
Heb de pizza carbonara gehad, was best lekkerquote:Op maandag 22 september 2008 17:27 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Probeer de spaghetti carbonara eens. De pizza's vind ik niet zo daar (vis uit blik).
Dat is wel een heel lokale restaurant in een discutabele straat.quote:Op maandag 22 september 2008 21:01 schreef sigme het volgende:
Komt er nog wel eens iemand bij de Padangbar?
Met een reputatie tot ver buiten de stadsgrenzen.quote:Op maandag 22 september 2008 21:43 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
Dat is wel een heel lokale restaurant in een discutabele straat.
ik heb er nooit gegeten, vooral omdat de buurt daar de laatste jaren wel aardig afglijdt.quote:Op maandag 22 september 2008 21:50 schreef sigme het volgende:
[..]
Met een reputatie tot ver buiten de stadsgrenzen.
Laatste twee keer dat ik er was viel het me tegen, maar ook dat is al weer enige tijd terug.
Ik had jou er toevallig ergens over zien posten op FOK! en toen we zaterdag na de film even snel een leuk eetcafé zochten en erlangs liepen, daar naar binnen gegaan. Prima gegeten. Niet dat je achterover valt van originaliteit (dat hoeft ook niet altijd!), maar wat ze serveren is inderdaad hartstikke vers en goed bereid! Dus dank nog, voor de indirecte tip!quote:Op maandag 22 september 2008 17:14 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Uitstekend. Wij eten er samen echt ontzettend lekker voor ongeveer 50 euro.
Voor ons is het ook een voordeel dat we naar huis kunnen kruipen, zo'n beetje.
Is dat zo? Indische buurt was nooit heel best, maar wel gezellig.quote:Op maandag 22 september 2008 21:53 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
[..]
ik heb er nooit gegeten, vooral omdat de buurt daar de laatste jaren wel aardig afglijdt.
Dat vind ik leuk om te lezen!quote:Op maandag 22 september 2008 21:55 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ik had jou er toevallig ergens over zien posten op FOK! en toen we zaterdag na de film even snel een leuk eetcafé zochten en erlangs liepen, daar naar binnen gegaan. Prima gegeten. Niet dat je achterover valt van orginaliteit (dat hoeft ook niet altijd!), maar wat ze serveren is inderdaad hartstikke vers en goed bereid! Dus dank nog, voor de indirecte tip!
Hele goeie kok hoor.quote:Op maandag 22 september 2008 21:43 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
Dat is wel een heel lokale restaurant in een discutabele straat.
Dat telt niet, de pasta carbonara, die moet je hebben en daar opeten, niet afhalen natuurlijk, dat kan niet met carbonara. Heel simpel eten, maar ze kunnen het daar heel goed maken en daar gaat het om, dat kan lang niet iedereen. Pizza carbonara is heel wat anders.quote:Op maandag 22 september 2008 20:57 schreef Tommeke het volgende:
Heb de pizza carbonara gehad, was best lekker
De laatste keer (ong. half jaar terug denk ik) dat ik er heb gegeten was het prima maar het is daar nogal wisselend.quote:Op maandag 22 september 2008 21:55 schreef sigme het volgende:
[..]
Is dat zo? Indische buurt was nooit heel best, maar wel gezellig.
En de Padangbar echt een begrip.
Was het lang geleden? Ik weet namelijk wel dat een jaar geleden daar bijna niks goed ging. Ik eet er wel vaak, ze kunnen er namelijk een uitstekend stuk vlees op je bord leggen, met name een rooie ribeye. Ze moeten alleen niet doen alsof ze een restaurant zijn want het is gewoon een eetcafe, in chicque voorgerechtjes zijn ze dan ook niet goed. Bestel er de simpele dingen en je zit goed.quote:Op dinsdag 23 september 2008 11:17 schreef vaagsel het volgende:
Pakhuis 1 keer gegeten en heel slecht bevallen. We zijn nog net niet tussentijds weggegaan maar:
Eten was koud, niet lekker en werd anders geserveerd dan op de kaart stond. "antipasti" als voorgerecht was gewoon een boel vlees op een bord gekwakt.
Bediening liet bord vallen, deel kwam op tas + schoenen van vriendin terecht. Kan gebeuren, maar serveerster zei sorry, liep weg en we moesten zelf even later om een doekje vragen.
't pakhuis is vorig jaar (of het jaar daarvoor) overgenomen door een andere eigenaar, misschien dat ze er nog even in moesten komen.quote:Op dinsdag 23 september 2008 14:41 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Was het lang geleden? Ik weet namelijk wel dat een jaar geleden daar bijna niks goed ging. Ik eet er wel vaak, ze kunnen er namelijk een uitstekend stuk vlees op je bord leggen, met name een rooie ribeye. Ze moeten alleen niet doen alsof ze een restaurant zijn want het is gewoon een eetcafe, in chicque voorgerechtjes zijn ze dan ook niet goed. Bestel er de simpele dingen en je zit goed.
-knip-
Duidelijk een tent die niet weet wat ze willen. Aan de ene kant hele hippe japanse gerechten, aan de andere kant stampotten inderdaad. Niet echt een rode draad door de kaart heen.quote:Op maandag 22 september 2008 20:53 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Boven Jan is toch meer van de makkelijke goedkope prak? Stamppotjes en daghappen e.d.? Dat begreep ik tenminste wel van een vriend van ons die daar als kok gewerkt heeft. Het zal wel prima eten zijn maar bovenkant van de markt?
Mits je niet met een groep bentquote:Op dinsdag 23 september 2008 19:24 schreef Dodecahedron het volgende:
Dat Ribhouse Bronco op de grote markt is prima.
Groene Weyde biedt goed eten voor een redelijke prijs inderdaad. Enige minpuntjes vind ik dat de kok overal rode bietenschaafsel op flikkert en dat het interieur wat aftands aandoet. Je kan, als je geluk hebt, leuk bij het raam zitten zodat je over het Noorderplantsoen uitkijkt.quote:Op dinsdag 23 september 2008 14:47 schreef Gizmo112 het volgende:
- De groene Weide (is nog niet genoemd volgens mij, vreemd, niemand ervaringen ?? Ik uitlsuitend goede)
Ik bestel meestal meteen wat aardappelgarnituur bij, vaak zetten ze dat niet eens op de rekening. De een eet nou eenmaal twee keer zoveel als de ander, je kunt niet van eettenten verwachten dat ze de helft weggooien.quote:Op vrijdag 26 september 2008 19:31 schreef maok het volgende:
Mijn tafelgenoot zat hier na nog steeds niet vol. (al was het best veel, maar het hoofdgerecht was gewoon te weinig voor een jongen van 26)
Maar het totaal was lekker en het was er ook gezellig.
Hier heb ik een tijdje geleden ook weer eens gegeten. De bediening was verschrikkelijk (het lukte ons niet om iets te drinken te bestellen. De bediening liet zich niet zien na het serveren, vergat onze drankjes nadat we ernaartoe waren gelopen etc.) Uiteindelijk heb ik drie gangen lang met één glas water gedaan. Bijzonder!quote:Op vrijdag 26 september 2008 19:08 schreef sigme het volgende:
Alles overwegende heb ik de allereerste tip uit het topic gevolgd. Land van Kokanje. Dat van dat biologische vlees was een belangrijk punt. Thuis eet ik nooit anders.
Reservering staat.
Ja dat meen ik ook!quote:Op zondag 23 november 2008 21:01 schreef Fratz het volgende:
Het valt me op dat het vaak gebeurd hoor, als je uit eten bent. Bediening die je tafel niet meer kan vinden. Best jammer, daar wordt toch het meest op verdiend lijkt me, de drankjes
Ik heb er een paar weken geleden gegeten. Prima eten en (lekkere wijn) drinken voor een aardig schappelijke prijs.quote:Op maandag 24 november 2008 13:40 schreef Sabinee het volgende:
Leuk om mijn eigen straat tegen te komen! (woon in de Nieuwe Blekerstraat).
Ik ben nog nooit in het Koetshuis geweest maar door dit topic zal ik er binnenkort toch eens binnen wippen. Na de grote verbouwing ziet het er sowieso erg leuk/mooi/stijlvol/gezellig uit!
Ik was zeer te spreken over het Grieks restaurant Olympia (ja orginaliteit ten top die namenquote:Op maandag 24 november 2008 12:50 schreef Vasilevski het volgende:
Grieks restaurant Athene aan de Nieuwe Ebbingestraat.
mja en de wijn die over is als je een karaf hebt schenken ze terug in de fles.. heerlijk.. verder komt alles daar uit potjes en blikjes.. Ik ben daar 1 keer geweest en het viel me zoooo waar tegen.. nooit meer..quote:Op maandag 24 november 2008 12:50 schreef Vasilevski het volgende:
Grieks restaurant Athene aan de Nieuwe Ebbingestraat. Niet ingewikkeld, niet duur, gewoon lekker veel mals vlees. Neem de mixed grill als je van alles een hoop wil. Aardige bediening, bij binnenkomst krijg je een glaasje ouzo voor niks en je hoeft maar te wenken als je er meer aardappeltjes, sla of saus bij wil.
Of juist een tent die weet dat er zoveel mensen, zoveel smaken zijn.quote:Op dinsdag 23 september 2008 19:22 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Duidelijk een tent die niet weet wat ze willen. Aan de ene kant hele hippe japanse gerechten, aan de andere kant stampotten inderdaad. Niet echt een rode draad door de kaart heen.
Het is voor Groningse begrippen een wat duurder eetcafé
Wat voor dingen hebben ze daar?quote:Op dinsdag 9 december 2008 23:32 schreef ArcturusMengsk het volgende:
Qua lunch MOET je gewoon echt naar House of Spice.. (is net verhuisd naar de Gelkingestraat) maar dat is echt zóóó lekker..![]()
![]()
Precies mijn mening voordat ik er gegeten hadquote:Op zaterdag 7 maart 2009 22:46 schreef Duderinnetje het volgende:
O hemel nee, dat is toch die tent die ooit op TV was? Met een ballenbak naast de entree en een kindvriendelijk menu?
Prima als je lekker met je kinderen wilt eten en het beschouwt als family restaurant, maar voor mij is het niets. Als formule zal het best succesvol kunnen worden hoor, maar onbegrijpelijk ook dat ze zo ver kwamen in dat programma, waar het toch ook om culinaire aspiraties zou gaan.
Wat heb je dan voor die 15 euro besteld in godsnaam?quote:Op zaterdag 7 maart 2009 23:05 schreef JimmyJames het volgende:
Nou ja, als ik 15e neertel voor wat noodles + wat reepjes vlees erdoorheen wil ik wel een kapstok voor mijn jas, dank u (plank onder de tafel daargelaten). Ik vind het gewoon onredelijk geprijsd voor een 'snelle' hap gezien wat je elders in de stad ervoor kunt krijgen.
-Noodles (die 15e is nog zonder drinken).quote:Op zaterdag 7 maart 2009 23:23 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Wat heb je dan voor die 15 euro besteld in godsnaam?![]()
En ik vind het stukken beter dan de financieel vergelijkbare hap van schnitzel-in-champignon-pakjes-roomsaus-met-frieten die je voor diezelfde prijs kan eten in een studentencafé hier in Grunn. Ik bedoel, wat verwacht je precies voor die prijs? Ik ben echt geen wagaMama-adept, maar de boel is wél vers en zeker geen mainstream. Dat vind ik voor fastfood al een fijne prestatie.
Dit heb ik me dus altijd afgevraagd!quote:Op zaterdag 29 november 2008 15:48 schreef Lienekien het volgende:
Psst. Het is Four Rose's. Jawel, met een apostrof. Het is namelijk niet het meervoud van rose. Rose is hier een naam.
quote:Op zaterdag 7 maart 2009 21:44 schreef LoudGirl het volgende:
De plank onder de tafel is voor jassen. Maar ik pleur die van mij zonder problemen op de grond voor een bord gebakken Wagamama noodles.
Doet die ook geen Thais eten?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 16:39 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:
De Chinees aan de vismarkt is vernieuwd! Zondag avond wezen eten. Het was niet druk daardoor zeer goede bediening. Het vlees was zeer goed gemaakt, heel erg mals, lekker gemarineerd. Huisgemaakte sambal daarentegen was een beetje TE heet jammer genoeg...! ;-)
Is dat niet Hock Sieng? heb ik inmiddels ook al twee keer gegeten, vond het ook erg lekker, maar wist niet dat deze was vernieuwd, hoezo vernieuwd? nieuwe eigenaar?quote:
De koningsvlinder bestaat al jaren niet meerquote:Op dinsdag 28 juli 2009 17:24 schreef Lienekien het volgende:
Loudgirl, bedoel jij De Koningsvlinder, aan het Gedempte Kattendiep? http://www.horecaproefbon.nl/restaurants/vlinder/vlinder.html
In de Nieuwe Boteringestraat zit ook een nieuw vegetarisch restaurant, BlaBla. http://www.bla-bla.nl/groningen.html
Bij beide nog niet geweest.
ik was een beetje aangeschoten zondag... Maar ik dacht inderdaad dat ze ook thais eten hebben.quote:
Leuk ook dat cafe 'Kult' aan de andere kant van die straat zitquote:Op maandag 4 januari 2010 20:49 schreef Weltschmerz het volgende:
De steentil is sowieso cult. Jammer dat de cultvideotheek weg is, maar toch nog een van de meest aparte straten van Groningen.
Tegen mij?quote:
Daar halen wij minstens eens per twee weken Indiaas!quote:Op zondag 10 januari 2010 23:14 schreef vaagsel het volgende:
Geen idee welk nummer, al tijdje niet meer geweest want woon al een tijd niet meer in de nieuwe ebbinge. Vandaag gegeten bij de kleine moghul. Echt een aanrader, authentiek (zover ik het kan beoordelen) Indiaas eten. No-nonsense en voor een goede prijs.
Poeh... even googlen...quote:
Maar wel erg handig om even een adres of naam te achterhalen, niet?quote:Op zondag 10 januari 2010 23:30 schreef NelsonWandelaar het volgende:
Haha kom op.
Google is zo... onpersoonlijk.
Welbedankt.
Uit eten in Groningen. Tips?quote:Op donderdag 14 januari 2010 12:30 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Is er iemand recent nog bij Bij Jansen geweest?
Kan maar zo!quote:Op zondag 24 januari 2010 12:48 schreef NelsonWandelaar het volgende:
Hoorde laatst van iemand weer zeer positieve dingen over Kleine Moghul. Maar.. misschien was jij dat ook wel en ken ik je zonder te weten dat je ook FOK!t...
Daar heb ik goede verhalen over gehoord, schijnt best luxe te zijn.quote:Op zondag 7 februari 2010 13:06 schreef DevilsAndDust het volgende:
Wij gaan volgende week naar Seizoen.
Leuk! Dan moet het hier definitief gaan gebeuren dus, als jullie ook al zo enthousiast zijn.quote:Op zondag 7 februari 2010 14:00 schreef DevilsAndDust het volgende:
We zijn er al een keer eerder geweest, ik vond het er heerlijk! M'n vriend had dat onthouden en vroeg van de week of ik het leuk zou vinden daar met Valentijn te eten (al dachten we allebei dat het zaterdag Valentijn is, maar dat is zondag. Maar we gaan gewoon zaterdag, het is gewoon een excuus om weer eens uit eten te gaan.).
Tuttig? Ik ken het van lang geleden, heb er ook gewerkt trouwens, en het was altijd relatief losjes en informeel in verhouding tot het type keuken. Ik heb wel gezien dat de inrichting wat stijfjes is geworden. Ik vond ze ook altijd relatief avontuurlijk met de Franse keuken.quote:Op zondag 7 februari 2010 13:56 schreef Duderella het volgende:
Oh, die staat ook nog op ons lijstje inderdaad. Ik ben benieuwd DaD!
Overigens waren wij laatst bij De Pauw http://www.depauw.nl/web/
Enorm tuttig zo op het eerste gezicht, maar heerlijk gegeten en gedronken. Geen fratsen, 'gewoon' een Franse keuken oude stijl. Mooie ingrediënten, alles zeer mooi verzorgd. En een fijne bediening.
Tuttig ja, in de inrichting. Daar is twintig jaar geen gordijntje meer in verschoven, volgens mij.quote:Op dinsdag 9 februari 2010 11:06 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Tuttig? Ik ken het van lang geleden, heb er ook gewerkt trouwens, en het was altijd relatief losjes en informeel in verhouding tot het type keuken. Ik heb wel gezien dat de inrichting wat stijfjes is geworden. Ik vond ze ook altijd relatief avontuurlijk met de Franse keuken.
Ik vind deze altijd wel lekker http://www.chinaexpress.nl/. Die komt het ook brengenquote:Op dinsdag 9 februari 2010 10:53 schreef Knuffleheinz het volgende:
Het telt niet echt als uit eten... maar waar kan je in grunn lekker chinees halen?
Ni Hao. China Express is niet zo goed m.i. Tong Ah is ook redelijk,en wagamama is natuurlijk het best maar ook verreweg het duurst.quote:Op dinsdag 9 februari 2010 10:53 schreef Knuffleheinz het volgende:
Het telt niet echt als uit eten... maar waar kan je in grunn lekker chinees halen?
Ze hebben tafellakens over de stoelen gemikt, ik vind dat zowel erg lelijk als heel stijfjes. Het past niet bij ze, goede vrij gedurfde keuken en een beetje rommelig informeel restuarant, dat is wat het moet zijn.quote:Op dinsdag 9 februari 2010 11:53 schreef Duderella het volgende:
[..]
Tuttig ja, in de inrichting. Daar is twintig jaar geen gordijntje meer in verschoven, volgens mij.![]()
De benadering is daarentegen heel informeel inderdaad.
Bij de Chinees in het winkelcentrum in Vinkhuizen. Echt doen. Dan kun je met 2 personen zeker 2 dagen eten!quote:Op dinsdag 9 februari 2010 10:53 schreef Knuffleheinz het volgende:
Het telt niet echt als uit eten... maar waar kan je in grunn lekker chinees halen?
We zijn net terug uit Seizoen, we hebben écht genoten! Alle tafels waren bezet (gereserveerd, ook) maar het was niet rumoerig of hinderlijk druk. We zaten op de bovenverdieping waar we een erg fijne en attente bediening hadden. Wij hadden plezier in onze ober, die overduidelijk in zijn element was, en hij had plezier in ons.quote:Op zondag 7 februari 2010 14:01 schreef Duderella het volgende:
[..]
Leuk! Dan moet het hier definitief gaan gebeuren dus, als jullie ook al zo enthousiast zijn.
Wij waren er gisteren, op jullie aanraden. Lukkien ongewisseld voor dit restaurant.quote:Op zondag 14 februari 2010 00:22 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
We zijn net terug uit Seizoen, we hebben écht genoten! Alle tafels waren bezet (gereserveerd, ook) maar het was niet rumoerig of hinderlijk druk. We zaten op de bovenverdieping waar we een erg fijne en attente bediening hadden. Wij hadden plezier in onze ober, die overduidelijk in zijn element was, en hij had plezier in ons.
Bij binnenkomst kregen we kaasknabbels en geroosterde amandelen. De amuse was een hapje van rode biet met appel, crème fraîche en haringkuit. We hadden allebei gekozen voor het viergangenmenu dat niet op de kaart stond met bijpassend wijnarrangement. Ik kreeg halve glazen ingeschonken omdat anders het gevaar zou bestaan dat ik na vier (vijf, ik had er al eentje op) glazen wijn op de tafels zou staan dansen. Anyhoo, het voorgerecht was een 'salade' van hutspot met een bitterbal van ossestaart, met daarbij een Pinot blanc Auxerrois.
Tussengerecht was een schaaldierrisotto met gebakken griet en een Rioja Muga uit 2008. Goddelijk, ik kan niet anders zeggen.
Hoofdgerecht was parelhoen met pompoen, knolselderij en prei, met een aardappeltje. Boterzacht, heerlijk mals. Groenten waren perfect gegaard. Erbij een Leyda Pinot noir. Ik geloof niet dat ik ooit een rode wijn heb gedronken die ik lekker vond, maar deze vond ik zelfs heerlijk.
Nagerecht was een perenbavarois met een kletskop en krentenijs. Minste gerecht van de avond, geen uitgesproken smaak, maar dat is een beetje inherent aan bavarois, denk ik. Maar de dessertwijn! Oh my! Een heerlijk stroperige Monbazillac uit 2005. Daar hebben we wel een aantal glazen van op..
We hebben de avond afgesloten met Italiaanse koffie voor m'n vriend, thee voor mij, en een gezellig gesprek met de ober.
Geen idee, iets van 170 denk ik?quote:Op zondag 14 februari 2010 01:19 schreef boem-dikkie het volgende:
En wat waren jullie kwijt als ik vragen mag?
Wij hadden nog wat bubbels vooraf en achteraf nog de nodige natafelgeneugten, dus waren ietsje meer kwijt. Maar wat je zegt: het was het alleszins waard. Fijn restaurant! Dus nogmaals zeer bedankt voor de tip!quote:Op zondag 14 februari 2010 10:37 schreef DevilsAndDust het volgende:
Wij waren rond de 130 euro kwijt. Was het helemaal waard.
Leuke tent! Het is tegenwoordig de vaste borrelkroeg van m'n vereniging, maar ik wil er zeker nog een keer eten!quote:
Afgeladen ja? Ik heb er nooit heel veel mensen gezienquote:Op woensdag 10 maart 2010 16:21 schreef boem-dikkie het volgende:
Heeft er iemand trouwens ervaring met de Italiaan 'Michel'? Zit vlakbij het Noorderstation en het Noorderplatsoen. Het is daar altijd afgeladen, dus ik heb zo'n idee dat het wel wat is.
Het is elk weekend stampvol, doordeweeks wat minder maar alsnog best druk. Ik fiets er ook elke dag langs, ik woon er praktisch naast.quote:Op woensdag 10 maart 2010 16:22 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Afgeladen ja? Ik heb er nooit heel veel mensen gezienmaar fiets er elke dag langs.
Ah ja in het weekend hoef ik niet naar het Zernike dus kom ik er nooit langsquote:Op woensdag 10 maart 2010 16:23 schreef boem-dikkie het volgende:
[..]
Het is elk weekend stampvol, doordeweeks wat minder maar alsnog best druk. Ik fiets er ook elke dag langs, ik woon er praktisch naast.
Ik heb weekenden gezien dat alle ramen beslagen waren omdat het zo druk was binnen.
Als je met je rug naar het Noorderstation staat (aan de voorkant) en je gaat rechts dan moet je die straat helemaal doorlopen tot je bij een fietspad onder het spoor komt, dan links en dan loop je er zo tegenaan.quote:Op woensdag 10 maart 2010 16:30 schreef Weltschmerz het volgende:
Zit dat nou bij het Noorderstation of in de Oosterpoort?
Ga niet zo vaak uit eten eigenlijk. En ik hou daarbij ook absoluut niet van Italiaanse restaurants waar ze hun vierkante meters zo benutten dat je als je je tong uitsteekt in het glas van je buurman loopt te roeren. En daar hebben sommige Italiaanse restaurants nogal een handje van.quote:Op woensdag 10 maart 2010 16:28 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Ah ja in het weekend hoef ik niet naar het Zernike dus kom ik er nooit langs!
Maar als je er praktisch naast woont, waarom kom je er dan nooit?
Ja prima tent, die vlakbij het Noorderstation is wel van een andere eigenaar en kom ik eigenlijk nooit.quote:Op woensdag 10 maart 2010 16:21 schreef boem-dikkie het volgende:
Heeft er iemand trouwens ervaring met de Italiaan 'Michel'? Zit vlakbij het Noorderstation en het Noorderplatsoen. Het is daar altijd afgeladen, dus ik heb zo'n idee dat het wel wat is.
Ze delen wel hun website in ieder geval.quote:Op woensdag 10 maart 2010 16:32 schreef boem-dikkie het volgende:
En in Oosterpoort zit inderdaad ook een Michel, weet niet of dat van hetzelfde is trouwens.
Roezemoes en Dipper.quote:Op donderdag 18 maart 2010 18:30 schreef NelsonWandelaar het volgende:
Weet iemand waar je lekkere bitterballen kunt krijgen??
Wie ik? Nee hoor.quote:
Moeilijk uit te leggen.. "thema" is een beetje wereldwijs..quote:Op zondag 14 maart 2010 08:14 schreef NelsonWandelaar het volgende:
Wat voor soort restaurant is Mofongo?
anderhalf jaar geleden eens bij Roezemoes gegeten, niet voor herhaling vatbaar. Vond het eten zwaar tegenvallen.quote:Op donderdag 18 maart 2010 19:34 schreef Chewie het volgende:
[..]
Roezemoes en Dipper.
Bij die laatste kun je ook erg goed eten trouwens, de eerste mag inmiddels wel bekend zijn
absoluutquote:Op woensdag 10 maart 2010 17:20 schreef Weltschmerz het volgende:
Beste pizza van Groningen die ik ken is van Da Vinci. Weinig rommel erop, veel smaak.
Zusje van Roezemoes, toch?quote:
Als de bitterballen maar goed zijn..quote:Op vrijdag 26 maart 2010 22:45 schreef Duderella het volgende:
[..]
Zusje van Roezemoes, toch?
Ik vond het maar lafjes eten.
Een waarheid als een koe, Nelson.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 22:49 schreef NelsonWandelaar het volgende:
[..]
Als de bitterballen maar goed zijn..
Het was geweldig.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 14:06 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Wie ik? Nee hoor.![]()
Ik ga denk ik voor de zwezerik want dat heb ik nog nooit gehad.
Ja maar geen stampotten daar.quote:
Dat is jammer, heb er een paar keer goed gegeten en dan tel ik de vrijdagmiddag/avonden aan de bar eten niet mee. Snap alleen de fondues op de kaart niet, vind het er namelijk geen restaurant voor.quote:Ik vond het maar lafjes eten.
Hoe was de zwezerik? Dat kunnen ze namelijk ook niet overal goed op je bord krijgen.quote:Op zaterdag 27 maart 2010 09:34 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Het was geweldig.![]()
Sfeer is goed, eten is heerlijk en je krijgt gewoon de tijd om lekker lang en rustig te tafelen.
We hebben uiteindelijk de proeverij van voorgerechten gedaan en daar zit normaal geen zwezerik in maar die heeft de gastvrouw er toch stiekem in gesneakt.
Ik heb goeie ervaringen bij Bar Pepper. Grote hamburgers, en niet zo ontiegelijk vet of smakeloos. Smaakt vers en je krijgt er veel knapperige patatjes bij.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 23:34 schreef Knuffleheinz het volgende:
Wat is trouwens een goede tent om lekkere grote hamburgers te eten? Bronco? of papa joe? zijn er betere?
Volgens mij zijn de ervaringen wisselend (niet zo zeer het eten als wel dat het vrij druk is, geloof ik). Ik heb er twee keer zalig gegeten en vond de drukte en het pianospel van het personeel juist leuk.quote:Op woensdag 5 mei 2010 20:25 schreef uniekhoorn het volgende:
Iemand ervaring met "de zevende hemel'?
Bij paradontax kan je voor 36euro voor 2 personen een 3-gangen verrassingsmenu krijgen.
Het pianospel van het personeel vond ik heel leuk.quote:Op woensdag 5 mei 2010 20:25 schreef uniekhoorn het volgende:
Iemand ervaring met "de zevende hemel'?
Bij paradontax kan je voor 36euro voor 2 personen een 3-gangen verrassingsmenu krijgen.
Wat ze doen, doen ze wel erg goed ja. Maar ik hou meer van heel eenvoudige pizza met weinig erop, dat zie ik als echte pizza. Ook vond ik er veel te veel knofloop op zitten. Maar aan de bruschetta kon je wel merken dat ze wel weten wat ze doen daar.quote:Op woensdag 5 mei 2010 22:49 schreef Tommeke het volgende:
Ik heb deze week bij Capriccio gegeten. Echt aan te raden, niet duur en naar mijn idee échte pizza's met verse ingredienten.
Ah, daar zijn wij vorige week of zo geweest. Nu ken ik een raaaaaazend goede Thai in Zwolle, dus de lat ligt hoog, maar we hebben lekker gegeten!quote:Op donderdag 6 mei 2010 16:46 schreef Goldmund het volgende:
Na het lezen van dit topic, zal ik binnenkort maar eens naar de Thai aan het Schuitendiep
Ik vind dat kleine, kneuterige wel leuk, maar ik was er vlak na opening, op een hele rustige avond. Het was wel smakelijk inderdaad! Gewoon nog eens overdoen op een dinsdagavond of zo.quote:Op donderdag 6 mei 2010 16:54 schreef Lienekien het volgende:
Wij hebben gegeten bij vegetarisch restaurant BlaBla, aan de Nieuwe Boteringestraat. Het eten was best lekker, de bediening was prima. We vonden de entourage wat minder. Het (kleine) restaurant zat helemaal vol en het was er veel te druk om met elkaar een normaal gesprek te kunnen voeren. Als we nog een keer gaan, gaan we niet meer in het weekend.
Dat is idd een kwestie van persoonlijke voorkeuren, maar je merkt idd echt dat ze alles met zorg maken, en dat ze idd weten wat ze doen. Ik had 'n calzone, en ben juist gek op volle pizza'squote:Op donderdag 6 mei 2010 17:08 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wat ze doen, doen ze wel erg goed ja. Maar ik hou meer van heel eenvoudige pizza met weinig erop, dat zie ik als echte pizza. Ook vond ik er veel te veel knofloop op zitten. Maar aan de bruschetta kon je wel merken dat ze wel weten wat ze doen daar.
quote:Op vrijdag 7 mei 2010 00:37 schreef loecje het volgende:
ik zoek nog iets leuks om mnmee uit eten te nemen als ik weer een weekendje in NL ben. beetje romantisch mag dus wel, maar vooral budgettechnisch verantwoord kunnen eten. (zitten beide op moment beetje erg krap)
ik ben bang een te goedkope tent te zoeken waar het prut is en ik beter zelf thuis had kunnen koken.
Ik neem meestal een napolitana, wanneer ze die met plakken tomaat maken. De lekkerste pizza van Groningen heb ik bij Da Vinci gehad, daar zat een heel klein beejte inktvis op, wat ruccola en nog wat kleine rommel. Maar gewoon heerlijke saus en heerlijke ingredienten.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 00:24 schreef Tommeke het volgende:
[..]
Dat is idd een kwestie van persoonlijke voorkeuren, maar je merkt idd echt dat ze alles met zorg maken, en dat ze idd weten wat ze doen. Ik had 'n calzone, en ben juist gek op volle pizza's
Wat ik vooral leuk vind aan Groningen wat dat betreft is dat er zoveel eettentjes zijn die niet echt goed zijn, maar wel in verhouding tot de prijs. Het is niet zo van dan en dan gaan we uit eten, je kunt ook gewoon even ergens gaan eten als je geen zin hebt om te koken. Het is natuurlijk wel duurder, maar plekken genoeg waar je ruim onder de 20 euro blijft als je niet teveel drinkt. Ik woon in het centrum, en dan wordt het lekker laagdrempelig.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 13:09 schreef FP128 het volgende:
Ik sta enigszins te kijken dat er in Groningen zoveel goede restaurants
zijn waar je kunt eten.En ook zo gevarieerd in aanbod.
Ik vind het juist tegenvallen. Het merendeel is eetcafé. Wat logisch en prima is, met al die studenten, maar voor de uit-eter die net iets meer wil dan schnitzel, is het aanbod vrij klein. Wij rennen rondjes tussen een stuk of zes restaurants, zo ongeveer, en daar zijn er dan twee/drie écht heel bijzonder van.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 13:09 schreef FP128 het volgende:
Ik sta enigszins te kijken dat er in Groningen zoveel goede restaurants
zijn waar je kunt eten.En ook zo gevarieerd in aanbod.
De Pauw, Lukkien (Haren) en Seizoen.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 13:32 schreef Lienekien het volgende:
Welke vallen voor jou in de 'écht heel bijzonder'-categorie?
quote:Op vrijdag 7 mei 2010 13:36 schreef Duderella het volgende:
Binnenkort proberen we Muller, die zal vast ook wel goed scoren.![]()
En voor jou?
2 jaar gewerkt in de nacht dus ben niet helemaal objectiefquote:Op vrijdag 7 mei 2010 13:55 schreef Yankee het volgende:
[..]
als je voor goedkoop gaat is dat wel okay
Goeie tip! Dank! Ziet er zeer de moeite waard uit!quote:Op vrijdag 7 mei 2010 13:54 schreef Chewie het volgende:
[..]
Als je de stad uit durft ga dan eens naar Middelstum, herberg in de Valk. Na een uitstekende recensie van Hermus en Zandstra eind vorig jaar was het aardig volgeboekt misschien dat het nu wel weer wat meevalt.
Hoe komt het dat alles in het vet drijft? Komt alles uit de frituur en is dat ook gelijk de saus ofzo?quote:Op vrijdag 7 mei 2010 14:23 schreef Plasterk het volgende:
[..]
2 jaar gewerkt in de nacht dus ben niet helemaal objectief
dikke onzin, mss dat de aardappeltjes een keer te vet waren.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 14:35 schreef maok het volgende:
[..]
Hoe komt het dat alles in het vet drijft? Komt alles uit de frituur en is dat ook gelijk de saus ofzo?
Kan je bij in de Valk ook doen, slaap je in borg Ewsum op een paar minuten lopen van het restaurant.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 14:27 schreef Duderella het volgende:
[..]
Goeie tip! Dank! Ziet er zeer de moeite waard uit!
De stad uit is http://www.slenema.nl/ ook een aanrader (is de M-ster echt waard). Inclusief nachtje slapen.
Het Gerecht en Jantje: lekker gegeten!quote:Op vrijdag 7 mei 2010 13:50 schreef Lienekien het volgende:
Vrij bijzonder vond ik Bistro Het Gerecht, waar ik bij toeval terecht kwam, eigenlijk. Kreeg zomaar een amuse tussendoor voorgeschoteld met smaken die ik écht niet kende. Jantje zag eens pruimen hangen en Brussels Lof zijn wat mij betreft ook voor de wat specialere gelegenheden. Land van Kokanje was jarenlang favoriet, maar daar zijn we op afgeknapt.
Ook lekker: De Vestibule, Cervantes.
Lekker snel/goedkoop: Maff, Moghul, Rigoletto, Lambik, Fortuna. (Ergens in het midden daarvan wonen we.)
Er staan nog steeds een heleboel op mijn verlanglijstje. In die hoek bij de Oosterhaven, bijv. Daar hoor ik goede dingen over, maar daar komen we nooit terecht. Jouw top drie ken ik bijv. ook nog niet. Dus ik koester nog best hoge verwachtingen, al dan niet terecht.
Ik zag het! Leuk is dat.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 14:54 schreef Chewie het volgende:
[..]
Kan je bij in de Valk ook doen, slaap je in borg Ewsum op een paar minuten lopen van het restaurant.
Ik kende De Vestibule nog uit de tijd van de veredelde frituur. Het was toen ook eigenlijk nog een kroeg. De laatste twee keer waren recenter en we waren positief. De tweede keer gingen we met vrienden en die bleken de nieuwe eigenaresse te kennen. De kok legde vooral eer in met zijn toetjes en dat was te merken.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 14:56 schreef Duderella het volgende:
[..]
Het Gerecht en Jantje: lekker gegeten!![]()
Brussels Lof vind ik niet zo'n leuke sfeer hebben. Zal persoonlijk zijn, en ik weet ook niet wat het precies is. Wel mooie ingrediënten gebruiken ze!
Kokanje is hier nog alleen voor de lunch (de hamburgers zijn lekker) en De Vestibule vind ik vreselijk zout eten serveren. Is wat mij betreft ook 'gewoon' een eetcafé. Nog niet gegeten bij de nieuwe eigenaar, maar het trekt ook niet meer zo nu. Cervantes is oké. Ik loop voor allemaal niet zo heel erg warm.De kwaliteit is niet om van over straat te rollen, terwijl ze (door het kleine Groningse aanbod wellicht) zogenaamd wel tot de 'betere' restaurants behoren. Daar komen ze wel erg makkelijk mee weg en ik heb het idee dat ze dat weten. <--- Allemaal persoonlijke smaak natuurlijk.
Vertel eens over de Oosterhaven-hoek?
Dan gaan we het onder het nieuwe bewind nog eens proberen!quote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik kende De Vestibule nog uit de tijd van de veredelde frituur. Het was toen ook eigenlijk nog een kroeg. De laatste twee keer waren recenter en we waren positief. De tweede keer gingen we met vrienden en die bleken de nieuwe eigenaresse te kennen. De kok legde vooral eer in met zijn toetjes en dat was te merken.![]()
Tijdloos is zalig eten. Bovengemiddeld ook, met een hele vaste en trouwe klantenkring. Moet je zeker eens proberen! Die mag eigenlijk ook wel bij mijn favorieten-lijstje.quote:Oosterhaven: daar rijden we dan wel eens langs en dan zie ik allerlei restaurants waar ik nog nooit ben geweest. Tijdloos zit daar toch? Schijnt ook aardig te zijn.
Mja, hooggespannen... ik wil gewoon graag krijgen wat er wordt beloofd of gepretendeerd. Wij gaan best vaak uit eten en in de randstad was ik best wel een goede prijs-kwaliteitverhouding gewend geraakt (door de grote concurrentie denk ik). Hartstikke verwend zijn we dus. Anderzijds, verwend? Of gewoon kritisch? Nederlanders zijn ook wel érg snel tevreden in de horeca. Wie stuurt er nou wel eens iets terug naar de kok? Gebeurt zelden. Terwijl je beste prijzen betaalt. Stap in menig ander land een eetcafé binnen en je krijgt met zorg bereid eten, vers en met liefde bereid. Voor een prijs die prima beloont wat je net voorgeschoteld hebt gekregen. Die verhouding vind ik, zeker hier in het noorden, nog al eens ver te zoeken. Dan zie ik op IENS een loooooooooooovende recensie staan van de Japanner op de Grote Markt en dan denk ik: huh?quote:Ik denk overigens dat ik wat sneller tevreden ben dan jij. Ligt denk ik ook een beetje aan de verwachting waarmee je ergens naartoe gaat. Ik ga liever met niet al te hoge verwachtingen en dat het dan positief uitpakt, in plaats van met hooggespannen verwachtingen en dat het dan tegenvalt.![]()
Helemaal mee eens.quote:Mijn grootste bron van ergernis is trouwens bediening. Als die slecht is, moet ik moeite doen om mijn avond niet te laten bederven.
Die schaar ik tegenwoordig onder fast-food, leuk met kleine kinderen maar meer ook niet.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:15 schreef Yankee het volgende:
Welke restaurants in Groningen hebben een slechte bediening volgens jullie? Op nummer 1 staat voor mij absoluut Italia, slechter dan dat kan niet
Ik moet zeggen dat ik er ook al jaren niet meer geweest ben. Maar ik vond het toen iig altijd erg Oost-europees aandoen.Ik hou er ook gewoon niet van dat alles al op je bord ligt zodat alles naar elkaar smaakt. Geen idee of je tegenwoordig wel losse bakjes met aardappeltjes en groente krijgt?quote:Op vrijdag 7 mei 2010 14:37 schreef Plasterk het volgende:
[..]
dikke onzin, mss dat de aardappeltjes een keer te vet waren.
De knoflooksaus is![]()
Pepersteak, welke mijn favoriet is![]()
Aardappeltjes zijn ook(ligt er wel een beetje aan wie in de keuken staat)
Ongetwijfeld. En dat is ook prima te begrijpen hoor.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:29 schreef Lienekien het volgende:
Zou het ook liggen aan het relatief grote studentenaandeel van de bevolking? Studenten zijn natuurlijk niet kritisch.
Er zit er volgens mij nog ééntje. Maar die is eraan gelieerd. Verder zou ik het eigenlijk niet weten. Ik weet wel een hele goede in Caïro.quote:Die Japanner aan de Grote Markt, die kan dus van mijn lijstje? Is er in Groningen een Japans restaurant dat wel door de (jouw) beugel kan?
Herkenbaar hoor.quote:En nee, ik stuur nooit wat terug. Ik zou niet durven. We vonden het al heel wat dat we destijds wél geklaagd hebben over de bediening in Kokanje. Mijn moeder was erbij en die sprak er schande van dat we geklaagd hadden. Weet je ook direct hoe ik in dat aspect ben opgevoed.
italia is idd een ramp vooral als je met een groep komt. de laatsten krijgen hun eten als de eersten het op hebben(of koud als ze wachten)quote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:15 schreef Yankee het volgende:
Welke restaurants in Groningen hebben een slechte bediening volgens jullie? Op nummer 1 staat voor mij absoluut Italia, slechter dan dat kan niet
Heb er 2 x gegeten en 2 x was het prima (niet het beste japans wat ik ooit gehad heb, dat was in Indonesië), is al wel weer een tijd geleden. Wat ik ook wel goed vond was Fuji-tei maar die ervaring is ook niet erg recent.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:29 schreef Lienekien het volgende:
Zou het ook liggen aan het relatief grote studentenaandeel van de bevolking? Studenten zijn natuurlijk niet kritisch.
Die Japanner aan de Grote Markt, die kan dus van mijn lijstje? Is er in Groningen een Japans restaurant dat wel door de (jouw) beugel kan?
Jij bent niet geschikt voor een eetcafé blijkt wel.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:27 schreef maok het volgende:
[..]
Ik moet zeggen dat ik er ook al jaren niet meer geweest ben. Maar ik vond het toen iig altijd erg Oost-europees aandoen.Ik hou er ook gewoon niet van dat alles al op je bord ligt zodat alles naar elkaar smaakt. Geen idee of je tegenwoordig wel losse bakjes met aardappeltjes en groente krijgt?
Heb bij Napoli wel eens meegemaakt dat we zomaar stokbrood kregen, waar we later wel voor moesten betalen.. En dat de pizza's van ons op bij een tafel naast ons werden bezorgd. Vervolgens moesten wij weer 'n ronde wachten aangezien die mensen naast ons al begonnen te etenquote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:33 schreef loecje het volgende:
[..]
italia is idd een ramp vooral als je met een groep komt. de laatsten krijgen hun eten als de eersten het op hebben(of koud als ze wachten)
aan de zuiderdiep zit ook een pizzeria die er wat van kan. veel te vol, nog ff snel een tafeltje ergens tussen proppen want zo kunnen er weer 2 mensen extra zitten. we wouden daar ff snel een pizza eten. dan komen ze dingen brengen die je niet besteld(extra salade, tussengerecht enz) maar wel moesten betalen. en een van de bediening gooide ook nog iets over onze tafel heen. gelukkig waren we toen net klaar met eten en zijn we heel snel weg gegaan.
quote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:33 schreef NelsonWandelaar het volgende:
Ik zou ook niet gauw klagen.
Wat was de druppel?
quote:Op dinsdag 28 juli 2009 12:25 schreef Lienekien het volgende:
Land van Kokanje heb ik eerder nog aangeraden. Na een desastreuze lunch* in februari ga ik daar voorlopig niet meer naar terug.
*Vieze glazen, bediening liet ons eten vallen (het duurde daardoor nog langer) en het bestelde drinken bij het serveren van het eten kwam pas toen we al lang en breed waren uitgegeten. Ik heb me kapot geërgerd.
Dat vind ik ook. Lekker eten, maar een rare sfeer. Vind de bediening ook raar.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 14:56 schreef Duderella het volgende:
Brussels Lof vind ik niet zo'n leuke sfeer hebben. Zal persoonlijk zijn, en ik weet ook niet wat het precies is. Wel mooie ingrediënten gebruiken ze!
Fuji Tei en Smile Sushi (afhalen/bezorgen) zijn beiden wel goed, prima kwaliteit, maar niet bijzonder ... volgens mij zit in Groningen niet één Japanner die echt goddelijk is...quote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:35 schreef Chewie het volgende:
[..]
Heb er 2 x gegeten en 2 x was het prima (niet het beste japans wat ik ooit gehad heb, dat was in Indonesië), is al wel weer een tijd geleden. Wat ik ook wel goed vond was Fuji-tei maar die ervaring is ook niet erg recent.
Wij hebben ook nog nooit slechte ervaring gehad met Macedonië. Wij vinden het een van de beste in de stad!quote:Op maandag 22 september 2008 16:52 schreef Chewie het volgende:
[..]
Daarom is het een eetcafe en goedkoop
[..]
Nog nooit een slechte ervaring gehad daar maar mischien is dat omdat ik de eigenaar goed ken.
Moet je trots op zijn, die penose-figuur.quote:Op maandag 22 september 2008 16:52 schreef Chewie het volgende:
Nog nooit een slechte ervaring gehad daar maar mischien is dat omdat ik de eigenaar goed ken.
Wat vreselijk!quote:Op donderdag 13 mei 2010 17:26 schreef marckvandijk het volgende:
Ik heb een keer gegeten bij de BENZ in de poelstraat. Je eet in echte bedoeïnentent op de grond met allemaal kussentjes. Het eten is niet duur en je hebt de mogelijkheid om een waterpijp erbij te bestellen. Tevens voorzien van Oosterse? muziek.
Een echte aparte ervaring en echt helemaal anders dan wij Nederlanders gewend zijn. Soms is er zelfs een show van een buikdanseres, tevens kan je haar ook bestellen bij je tafel
Ach ja waarom niet, zijn restaurant zat toen tegenover mijn werk in de peperstraat en aangezien wij veel kleingeld hadden kwam hij daar vaak wisselen (en spelen).quote:Op maandag 17 mei 2010 16:04 schreef NelsonWandelaar het volgende:
[..]
Moet je trots op zijn, die penose-figuur.
Ik heb daar ook wel eens gegeten. Ik vond vooral de omgeving en de waterpijp aan het einde leuk, het eten was ik niet zo gecharmeerd van. Maar voor een personeelsavondje ofzo is het wel geschikt, je zit lekker bij elkaar, kan je tenminste met iedereen kletsen.quote:Op donderdag 13 mei 2010 17:26 schreef marckvandijk het volgende:
Ik heb een keer gegeten bij de BENZ in de poelstraat. Je eet in echte bedoeïnentent op de grond met allemaal kussentjes. Het eten is niet duur en je hebt de mogelijkheid om een waterpijp erbij te bestellen. Tevens voorzien van Oosterse? muziek.
Een echte aparte ervaring en echt helemaal anders dan wij Nederlanders gewend zijn. Soms is er zelfs een show van een buikdanseres, tevens kan je haar ook bestellen bij je tafel
Lukkien zit toch aan de Verlenge Hereweg, in Helpman? Is nog geen Haren hoorquote:Op vrijdag 7 mei 2010 13:36 schreef Duderella het volgende:
[..]
De Pauw, Lukkien (Haren) en Seizoen.
Binnenkort proberen we Muller, die zal vast ook wel goed scoren.![]()
O nee, dat is nog geen Haren nee.quote:Op zondag 20 juni 2010 17:06 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Lukkien zit toch aan de Verlenge Hereweg, in Helpman? Is nog geen Haren hoorMuller heb ik ooit eens als 15-jarige gegeten en ik vond er geen fluit aan
Maar ik vermoed zomaar dat mijn smaak zich nog wel ontwikkeld heeft in de loop der jaren, ik zou het eigenlijk nog eens moeten proberen.
Voor wat betreft 'chique en buiten de stad', zijn mijn ouders erg enthousiast over de Vlindertuin in Zuidlaren (www.restaurant-devlindertuin.nl). Zelf ben ik er nooit geweest, maar ze eten ook erg graag bij de Pauw, Seizoen en de Valk in Middelstum, dus wat dat betreft zie ik wel overeenkomsten
van Tarel, in Taarlo, zou je daar niet eens willen gaan eten? Ik zou graag willen weten of het de moeite waard isquote:Op maandag 17 mei 2010 16:03 schreef pozko het volgende:
Ben eigenlijk heel benieuwd of iemand tips heeft voor leuke aparte eettentjes in de provincie. Beetje alternatieve dingen zoals het appeltje in pieterburen, de meeste zaakjes in de provincie zijn ooooeeersaai. Of net over de grens in duitsland, ik hou wel van UIT eten.
Deden ze lullig tegen je?quote:Op dinsdag 29 juni 2010 10:15 schreef DevilsAndDust het volgende:
Bij het Feithhuis kom ik niet meer (lang, niet erg interessant verhaal). Vestibule ben ik nog nooit geweest, ik ga de site even bekijken!
Dank je!
Ja.quote:
Ik vind terras een groot woord voor die paar stoelen die er voor staan. Die ook nog eens altijd bezet zijn door de stamgast.quote:Op dinsdag 29 juni 2010 09:04 schreef Lienekien het volgende:
Bij het Feithhuis kun je erg lekker buiten zitten. 't Is niet heel goedkoop, maar er staat volgens mij voldoende 'gewoon' eten op de menukaart.
Anders De Vestibule, Oosterstraat. Heeft ook een terras buiten.
O ja, nu weet ik het weer. Bah.quote:Op dinsdag 29 juni 2010 10:57 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Ja.. Ik had DO2 eindelijk zover om eens met mij te gaan high tea-en. Ik wist dat ze dat doen in het Feithhuis, dus wij daarnaartoe, maar het was een paar minuten over half 5 en toen we vroegen om een high tea zei de ober dat ze dat maar tot half 5 doen en we dus helaas net te laat waren. Nou ja, jammer, gewoon een kopje thee dan maar en volgende keer beter. Komt er 10 minuten later een ander stel binnen, vraagt aan diezelfde ober om een high tea, en heeft binnen 5 minuten een etagère vol heerlijkheden voor zich.
Nou moe.
Ik zei al, oninteressant verhaal..
Ja, ik bedoel aan de achterkant.quote:Op dinsdag 29 juni 2010 11:03 schreef Knuffleheinz het volgende:
[..]
Ik vind terras een groot woord voor die paar stoelen die er voor staan. Die ook nog eens altijd bezet zijn door de stamgast.
Tenzij ze achterbuiten ook een terras hebben, dan heb ik niets gezegd.
Nou moe! Daar ga ik over een kwartiertje naartoe!quote:Op dinsdag 29 juni 2010 11:05 schreef Lienekien het volgende:
[..]
O ja, nu weet ik het weer. Bah.
Er zit in Houwerzijl trouwens een leuk adres voor allerlei 'teas': de Theefabriek
Voor het eerst?quote:Op dinsdag 29 juni 2010 11:10 schreef Duderella het volgende:
[..]
Nou moe! Daar ga ik over een kwartiertje naartoe!
Soort McDonalds maar dan Mexicaans.... Alles smaakt daar hetzelfdequote:Op dinsdag 29 juni 2010 11:16 schreef pessie het volgende:
De Brasserie aan de oude boteringestraat. Verder Land van Kokanje.
Als je wel avontuurlijk wilt: Cantina Mexicana.
Ben het niet met je eens. Maar dan moet je wel de speciale gerechten proberen en niet blijven hangen bij de standaard dingen.quote:Op dinsdag 29 juni 2010 11:26 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Soort McDonalds maar dan Mexicaans.... Alles smaakt daar hetzelfde
Zou kunnen, maar ik neem dan ook altijd hetzelfdequote:Op dinsdag 29 juni 2010 11:26 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Soort McDonalds maar dan Mexicaans.... Alles smaakt daar hetzelfde
En het smaakt elke keer hetzelfde? Goh, vreemdquote:Op dinsdag 29 juni 2010 12:51 schreef Yankee het volgende:
[..]
Zou kunnen, maar ik neem dan ook altijd hetzelfde
hehequote:Op dinsdag 29 juni 2010 14:07 schreef maok het volgende:
[..]
En het smaakt elke keer hetzelfde? Goh, vreemd
Ja!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |