FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag? #98
Haijozondag 30 maart 2008 @ 18:52
Ik had de vorige op slot dus hierbij de laatste post.
quote:
Op zondag 30 maart 2008 18:42 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

* SeaOfLove morgen naar de Xenos rent om wasabi in te slaan
Wasabi? Die japanse mosterd? Is die zo lekker dan?


Straks maar even bestellen denk ik. Pizzaatje waarschijnlijk. :p
#ANONIEMzondag 30 maart 2008 @ 18:59
quote:
Op zondag 30 maart 2008 18:45 schreef Haijo het volgende:

[..]

Wasabi? Die japanse mosterd? Is die zo lekker dan?
Yepzz en onmisbaar in de Japanse keuken.
In de supermarkt betaal je meer dan 3 euro ofzo voor een tubetje, dus vandaar dat ik er blij van word als ik lees dat het ook goedkoper kan
n0azondag 30 maart 2008 @ 18:59
Riblabstoofpotje met veel gember, ui en knoflook met rijst.
_Arual_zondag 30 maart 2008 @ 19:01
quote:
Op zondag 30 maart 2008 18:42 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

* SeaOfLove morgen naar de Xenos rent om wasabi in te slaan
Ik weet niet of iedere Xenos het heeft! Ik ben eens in één week bij drie verschillende filialen geweest, en ze hadden allemaal een ander assortiment.
#ANONIEMzondag 30 maart 2008 @ 19:05
quote:
Op zondag 30 maart 2008 19:01 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik weet niet of iedere Xenos het heeft! Ik ben eens in één week bij drie verschillende filialen geweest, en ze hadden allemaal een ander assortiment.
I know, ik probeer het gewoon even, moet er sowieso even heen om mijn dagelijkse servies uit te breiden met 2 ontbijtbordjes
MinderMutsigzondag 30 maart 2008 @ 19:09
Vanavond hutspot
boriszzondag 30 maart 2008 @ 19:25
Pannenkoeken
KiwiTjuHhzondag 30 maart 2008 @ 19:26
Lekker meloen
Puckzzzzondag 30 maart 2008 @ 19:33
vandaag ga ik iets uitproberen wat ik gisteren bij de Sligro zag

een Smokerbag]

ben heel benieuwd, heb een lamsbout zonder been van een kleine kilo, ik ga er wat verse tijm en knoflook bijgooien en als groente lekker frisse groente in de tajine klaargemaakt met citroensap en munt.

* Puckzzz hungry now...
Raissazondag 30 maart 2008 @ 20:04
We zijn uit eten geweest.

Vooraf:
had carpaccio met kaas en pijboompitjes
Ik had champignons gevuld met pittig gehakt en kaas
Ernaast een stokbroodje kruidenboter.

Hoofd:
had een T-rex schotel (varkenshaas, biefstukje, saté en kipfilet in stroganoffsaus)
Ik had een tournedos
Ernaast frietjes en salade.
vergeetmewelletjezondag 30 maart 2008 @ 21:19
Vanavond nieuwe aardappelen en knoflook uit de Römertopf en bloemkool met kerrie-kaassaus.

Gister overheerlijke gegratineerde pastinaak en aardappel, door vriendje gemaakt.

Heeft iemand een linkje naar het recept van die courgettekoekjes voor me?
Tezzzondag 30 maart 2008 @ 22:26
quote:
Op zondag 30 maart 2008 21:19 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Vanavond nieuwe aardappelen en knoflook uit de Römertopf en bloemkool met kerrie-kaassaus.

Gister overheerlijke gegratineerde pastinaak en aardappel, door vriendje gemaakt.

Heeft iemand een linkje naar het recept van die courgettekoekjes voor me?
Hier is het recept. Ikzelf heb ze dus dit weekend tweemaal gemaakt ( ) en ik had er ook knoflook bijgedaan. Oh ja, en bij gebrek aan verse dille gedroogde gebruikt en in plaats van munt had ik tijm genomen. Ze zijn echt heerlijk!

Kabak mücveri- oftewel courgettekoekjes

(voor 4 personen en je kan het zowel koud als warm eten)

1 grote ui gesnipperd, beetje zonnebloemolie, 500 gram courgettes fijngehakt, 3 eieren, 3 el bloem, zwarte peper, wat takjes munt (2-3), wat takjes dille (zelfde) allebei fijngehakt, 200 gr feta fijngeprakt en olie om te bakken....

De ui fruiten in de olie tot hij gaar is en lichtgekleurd. de courgettes toevoegen en die mee roerbakken tot ze beetgaar zijn.

In een kom de eieren en de bloem goed door elkaar gooien, peper erbij (geen zout ivm zoute feta), de kruiden er ook bij en alles vermengen... Daarna de fijngeprakte feta en het ui/courgettemengsel er ook doorheen mengen...

Koekenpan met antidingeslaag beetje olie in gooien en schep er dan bergjes beslag in van twee eetlepels per keer. (ik gebruikte vorige keer een juslepeltje ging veel sneller en in mijn pan passen er 6 bergjes per keer) en bak ze zachtjes tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn... (even op keukenpapiertje laten uitlekken
ColdFeetzondag 30 maart 2008 @ 22:34
Claudia Roden FTW

Ik vond in mijn vriezer een lekkere bak provencaalse runderstoof met linzen en een beetje pastis, dus die heb ik toen maar opgewarmd en genuttigd met wat brood en verse peterselie. Geen zin en geen tijd om te koken!
Xenniazondag 30 maart 2008 @ 22:38
Wraps met gerookte kip, sla en chilisaus en een tomatensoep
Kisanijazondag 30 maart 2008 @ 22:39
Vanavond heel onverantwoord wat minisnacks in de frituur gegooid.
vergeetmewelletjezondag 30 maart 2008 @ 23:04
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:26 schreef Tezz het volgende:
Hier is het recept. Ikzelf heb ze dus dit weekend tweemaal gemaakt ( ) en ik had er ook knoflook bijgedaan.
Knoflook lijkt me een prima aanvulling.
Dank je voor het recept!
KiwiTjuHhmaandag 31 maart 2008 @ 08:42
Net yoghurt met druiven gehad. Was mijn muesli vergeten
Kuukskemaandag 31 maart 2008 @ 08:52
Rooibosthee. .
theKiDmaandag 31 maart 2008 @ 11:07
Vandaag word het op brood leven. Gister was idd om 22u de vette hap van de smulturk nog Maar vandaag doen we het alleen met broodjes met lekkere grilham en oude kaas.
Kuukskemaandag 31 maart 2008 @ 11:10
Appeltaart . En ik heb voor de lunch nog boterhammen met rookvlees.
Xenniamaandag 31 maart 2008 @ 16:11
Lasagne met tomatensaus en chorizo
Trustenmaandag 31 maart 2008 @ 16:42
Hamburger met aardappeltjes uit de oven en komkommersalade
uniekhoornmaandag 31 maart 2008 @ 16:55
Chicken tonight zoetzuur met rijst en sperzieboontjes.
ennuikmaandag 31 maart 2008 @ 17:00
LoudGirlmaandag 31 maart 2008 @ 17:03
Vandaag Indisch stoofvlees met meegranenrijst en Chinese kool. Ben benieuwd naar de rijst, die komt uit de Aziatische supermarkt. Zit van alles in maar de kooktijd staat er niet op.
Kisanijamaandag 31 maart 2008 @ 18:27
Nasi stond op het programma, maar we hebben een pizza besteld.
#ANONIEMmaandag 31 maart 2008 @ 18:48
Maar weer eens een keer sushi
LoudGirlmaandag 31 maart 2008 @ 18:57
Rijst was yeghhh, na drie kwartier koken nog steeds taai en bitter. Dat werd dus een bakje magnetronrijst uit de noodvoorraad. De overgebleven rijst wordt steunvulling voor gebak, denk ik.
KiwiTjuHhmaandag 31 maart 2008 @ 19:09
Wij hadden stampot bruine bonen met een speklap en verse worst
Liejannuhmaandag 31 maart 2008 @ 20:09
quote:
Op maandag 31 maart 2008 19:09 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij hadden stampot bruine bonen met een speklap en verse worst
Heb je een recept voor de stamppot bruine bonen?
Het klinkt zo intrigerend namelijk.
Tezzmaandag 31 maart 2008 @ 20:24
Ik at heel luxe bij mijn ouders vandaag: spaghetti met een sausje van spinazie/room/spekjes/knof/ui/champ.

En net heb ik voor morgenvroeg Bircher Musli gemaakt en ik kon het niet laten om alvast een kommetje te nemen, wat is dat spul toch goddelijk. Maar ja, het is en blijft een ontbijt gerecht dus ik moet er nu echt af gaan blijven....
shiNinG_staRmaandag 31 maart 2008 @ 20:47
Sinds héél lange tijd weer een magnetronmaaltijd.. maar wel een hele lekkere, moet ik zeggen . Zo'n Surinaamse maaltijd met noodles, boontjes en kip. Maar het vult nooit echt, die magnetron dingen .
coltje87maandag 31 maart 2008 @ 21:55
Net veel te veel koffie gedronken, en ik ga nu een heel klein stukje proeven van m'n monchou taart met perzik en mandarijntjes.
Geslotenmaandag 31 maart 2008 @ 23:13
Nu een daiquiri
LastRequestmaandag 31 maart 2008 @ 23:54
Heel simpel spaghetti met kip in pesto-roomsaus.. En ik ga zo denk ik wat zoute magnetropopcorn erin gooien
Mirjamdinsdag 1 april 2008 @ 00:19
rode wijn en water
uniekhoorndinsdag 1 april 2008 @ 04:49
Melk met cruesli..
Vanavond zelfgepaneerde snitzel met heul veel gestoomde broccoli
Kuukskedinsdag 1 april 2008 @ 08:44
Rooibosthee. En vanavond maak ik rode kool met aardappelen en een varkenslapje.
KiwiTjuHhdinsdag 1 april 2008 @ 09:05
Koffie!
Liejannuhdinsdag 1 april 2008 @ 11:27
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 09:05 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Koffie!
Ja hoi!
Die bruine bonen stamppot van jou, wat houdt dat nou precies in? Is dat gewoon bruine bonen met aardappelpuree door elkaar geroerd of is het iets exotischer?

Hier overigens net een vies vet klef kaasbroodje.
#ANONIEMdinsdag 1 april 2008 @ 11:30
appel
KiwiTjuHhdinsdag 1 april 2008 @ 12:39
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 11:27 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ja hoi!
Die bruine bonen stamppot van jou, wat houdt dat nou precies in? Is dat gewoon bruine bonen met aardappelpuree door elkaar geroerd of is het iets exotischer?

Hier overigens net een vies vet klef kaasbroodje.

Dat is inderdaad gewoon bruine bonen met kleine aardappelblokjes, voor het stampen beetje melk er door en stampen maar Heeerlijk vind ik dat!
Adelantedinsdag 1 april 2008 @ 12:49
volkoren panini met kaas en tonijn
coltje87dinsdag 1 april 2008 @ 14:12
Net nasi op, was weer lekker. Zo direct nog even proeven of m'n appelkruimeltaart goed gelukt is, daarna gevulde eieren en een worstschaal maken (zo standaard, maar zo lekker..).
Tezzdinsdag 1 april 2008 @ 14:48
Vanavond cheeseburger van de grill, patatas bravas erbij (met veul knof) en tomatensalade. Een beetje fastfood dus, maar dan vers
Liejannuhdinsdag 1 april 2008 @ 14:50
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 12:39 schreef KiwiTjuHh het volgende:

[..]


Dat is inderdaad gewoon bruine bonen met kleine aardappelblokjes, voor het stampen beetje melk er door en stampen maar Heeerlijk vind ik dat!
Ok. Het klinkt nou niet echt aanlokkelijk ofzo.
Is het echt alleen bonen en aardappels of doe je er nog meer doorheen? Het klinkt zo .... saai.
shiNinG_staRdinsdag 1 april 2008 @ 15:32
Nu Optimel frambozenyoghurt Goddelijk spul! Vanavond tortellini gevuld met paddestoelenshizzle en daarbij veel groenten en ananas !
KiwiTjuHhdinsdag 1 april 2008 @ 15:33
Vanavond friet met een kroket
KiwiTjuHhdinsdag 1 april 2008 @ 15:33
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 14:50 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ok. Het klinkt nou niet echt aanlokkelijk ofzo.
Is het echt alleen bonen en aardappels of doe je er nog meer doorheen? Het klinkt zo .... saai.
Zout
Het is ook saai! Maar ik vind het gewoon erg lekker
ennuikdinsdag 1 april 2008 @ 16:12
Nu een geroosterd boterhammetje met wat boter en een cola light.
Vanavond pasta met paddestoelensaus.
Rianndinsdag 1 april 2008 @ 16:14
het word vanavond hollands pannetje met sperzieboontjes
theKiDdinsdag 1 april 2008 @ 16:26
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 16:14 schreef Riann het volgende:
het word vanavond hollands pannetje met sperzieboontjes
Hiero hollands pannetje met broccoli
Rianndinsdag 1 april 2008 @ 16:28
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 16:26 schreef theKiD het volgende:

[..]

Hiero hollands pannetje met broccoli
Die hebben ze hier bij de albert hein niet grrrr

Met wortel heb ik vorige week ook geprobeert die is ook erg lekker
Bluesdinsdag 1 april 2008 @ 16:34
Vandaag eten we :



quote:
Kip-groenten wrap met honing-mosterd

(voor 6 wraps)

500 kipfilet, gebakken of gekookt en in blokjes gesneden
200 g broccoli, gekookt en in stukjes200 g champignons, in plakjes en gebakken
1 ui, gesnipperd en gefruit
150 g geraspte kaas
2 el honing mosterd
1 b. crème fraiche
dragon (vers of gedroogd)
ijsbergsla, gesneden
zout en peper naar smaak
6 tortilla's (groot)

Verwarm oven (200 graden) of grill voor.

Doe de crème fraiche in een schaal. Voeg de gare kipblokjes, roosjes broccoli, champignons, gefruite ui, 100 g geraspte kaas, honing-mosterd en dragon toe. Mix alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Leg de wraps op een platte ondergrond. Leg wat de blaadjes sla op wraps. Verdeel het kip-groentenmengsel daarover. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze stevig op. Leg ze in een ovenschaal. Strooi de resterende 50 g geraspte kaas erover en laat even bruin worden in de oven (10 min).
Den_Haagdinsdag 1 april 2008 @ 16:40
ik ben er om 7u, goed?
Bluesdinsdag 1 april 2008 @ 16:41
Prima
Geslotendinsdag 1 april 2008 @ 16:45
Gyros.
Tezzdinsdag 1 april 2008 @ 17:09
Lekker Bluezz!!!!!!!!

Hier smaakte het fastfood ook heeeeeeeeeerlijk! (wel zelfgemaakt fastfood dan). Nu maar eens een toetje bedenken.

Eerst een kopje senseo!
Trustendinsdag 1 april 2008 @ 17:10
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 16:34 schreef Bluezz het volgende:
Vandaag eten we :
Dat ziet er echt uit
theKiDdinsdag 1 april 2008 @ 17:41
Het stiekem proeven van mijnhollands pannetje geeft hoop
Tezzdinsdag 1 april 2008 @ 17:42
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 17:10 schreef Trusten het volgende:

[..]

Dat ziet er echt uit
Oe, nog bedankt voor het cheeseburger recept (was van jou toch???), ik heb het zojuist gegeten!

En nu dus het toetje: het is griekse yoghurt met noten en honing geworden.
LastRequestdinsdag 1 april 2008 @ 18:11
Ik heb ook de spullen voor het hollands pannetje met broccoli gekocht nav deze topic
Helaas is zusterlief pas half 9 thuis van werk, dus ik moet nog even wachten met koken...
freecelldinsdag 1 april 2008 @ 18:18
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 16:34 schreef Bluezz het volgende:
Vandaag eten we :

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
[..]
Kijk, die is opgeslagen

Hier straks een ovenschoteltje met gehakt, champignon, paprika, courgette, ui, knoflook, tomaat en kaas.
In 10 minuten klaar, 20 minuutjes in de oven. Héél lekker en nog redelijk gezond ook. Ik ben tevreden
MinderMutsigdinsdag 1 april 2008 @ 18:52
Vanavond oerhollands: aardappels, sperziebonen en een gehaktbal (met kaas en een uitje)
Bluesdinsdag 1 april 2008 @ 18:59
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 17:10 schreef Trusten het volgende:


Dat ziet er echt uit
Pfoe, en dat was het ook
Té veel gegeten! En toch het gevoel hebben dat het 'licht' was
theKiDdinsdag 1 april 2008 @ 19:01
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 18:11 schreef LastRequest het volgende:
Ik heb ook de spullen voor het hollands pannetje met broccoli gekocht nav deze topic
Helaas is zusterlief pas half 9 thuis van werk, dus ik moet nog even wachten met koken...
Vantevoren nog een glaasje rode wijn ingeschonken, en toen aan tafel Morgen de rest van de pan leegeten
kaatjejanniedinsdag 1 april 2008 @ 19:02
deze [Fok!-kookboek] Drankjes ben ik nu aan het maken.

ben benieuwd
golferdinsdag 1 april 2008 @ 19:04
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 16:34 schreef Bluezz het volgende:
Vandaag eten we :

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]


Het was heerlijk.
uniekhoorndinsdag 1 april 2008 @ 19:39
Hmmmmmmmmm, lekker hoor!!! Krijg alweer trek na het kijken van deze foto's

[ Bericht 53% gewijzigd door uniekhoorn op 01-04-2008 19:50:01 ]
KiwiTjuHhwoensdag 2 april 2008 @ 09:40
Koffie en water
freecellwoensdag 2 april 2008 @ 10:14
Zometeen eerst even een bak thee en wat fruit (net wakker)
Vanavond sowieso stampot boerenkool Daar had ik opeens zin in!

Ik at stampot boerenkool vroeger vaak met jus of met een klontje boter (tegenwoordig eet ik het gewoon met een augurkje en worst en geen jus oid meer).
Maar TARA eet zijn boerenkool al sinds hij klein is met een kuiltje azijn Wie kent dat fenomeen? Van mij mag hij hoor, ik zet dus ook braaf de azijnfles op tafel vanavond, maar ík vind het niet lekker
_Arual_woensdag 2 april 2008 @ 10:21
quote:
Op woensdag 2 april 2008 10:14 schreef freecell het volgende:
Zometeen eerst even een bak thee en wat fruit (net wakker)
Vanavond sowieso stampot boerenkool Daar had ik opeens zin in!

Ik at stampot boerenkool vroeger vaak met jus of met een klontje boter (tegenwoordig eet ik het gewoon met een augurkje en worst en geen jus oid meer).
Maar TARA eet zijn boerenkool al sinds hij klein is met een kuiltje azijn Wie kent dat fenomeen? Van mij mag hij hoor, ik zet dus ook braaf de azijnfles op tafel vanavond, maar ík vind het niet lekker
Jus bij de boerenkool? Nee, ik ken het juist alleen maar met een kuiltje azijn.

Maar ik vind boerenkool sowieso (gekookte aardappelen, ril), dus ik eet het nooit meer sinds ik het huis uit ben.
Tezzwoensdag 2 april 2008 @ 10:31
quote:
Op woensdag 2 april 2008 10:14 schreef freecell het volgende:
Zometeen eerst even een bak thee en wat fruit (net wakker)
Vanavond sowieso stampot boerenkool Daar had ik opeens zin in!

Ik at stampot boerenkool vroeger vaak met jus of met een klontje boter (tegenwoordig eet ik het gewoon met een augurkje en worst en geen jus oid meer).
Maar TARA eet zijn boerenkool al sinds hij klein is met een kuiltje azijn Wie kent dat fenomeen? Van mij mag hij hoor, ik zet dus ook braaf de azijnfles op tafel vanavond, maar ík vind het niet lekker
Yep, mijn man doet dat ook. Ik vind het een vreselijke gewoonte, wie gooit er nu een plens azijn over mijn met smaak klaargemaakte boerenkool???

Goed plan trouwens, boerenkool. Ik eet het liefst met gebakken uien en uitgebakken spekjes en blokjes jonge kaas er doorheen. En dan met gehaktballen en jus. Eens even naar de supermarkt straks !
KiwiTjuHhwoensdag 2 april 2008 @ 10:33
Vanavond wordt het gehaktbal, aardappels en boontjes
Muckwoensdag 2 april 2008 @ 11:03
vanavond kookt mijn vriend, dus ik hoef lekker niks te doen
Spaghetti
KiwiTjuHhwoensdag 2 april 2008 @ 11:06
Taart.. en hij is lekker
Wentiewoensdag 2 april 2008 @ 11:33
nu tosti! en vanavond wss lasagne
_Arual_woensdag 2 april 2008 @ 11:35
Vanavond wordt het tonijn met wasabisaus en een salade van veldsla met pijnboompitjes en dingen die ik nog in mijn koelkast heb liggen.
freecellwoensdag 2 april 2008 @ 11:35
Veel fruit vandaag! Er was markt
HeatWavewoensdag 2 april 2008 @ 11:39
Grote zak nacho chips, helemaal beleggen met geraspte kaas. Kipfilet met fajita kruiden bakken, gehakt met ketjap, knoflook, peterselie, uien, bonen bakken. Biefstuk met terayaki marinade, knoflook, citroensap en peper bakken. Alles bovenop de chips leggen en 10 min in de oven. Mais eroverheen.

Guacamole erbij, sour cream, salsa tabasco en los .
freecellwoensdag 2 april 2008 @ 11:53
Klinkt héél lekker!
En ook net zo ongezond als lekker trouwens

Nog even over de boerenkool: ik doe er wel altijd een lading mosterd overheen Ook niet helemaal culinair verantwoord, maar wel érg lekker!
HeatWavewoensdag 2 april 2008 @ 11:55
quote:
Op woensdag 2 april 2008 11:53 schreef freecell het volgende:
Klinkt héél lekker!
En ook net zo ongezond als lekker trouwens

Nog even over de boerenkool: ik doe er wel altijd een lading mosterd overheen Ook niet helemaal culinair verantwoord, maar wel érg lekker!
Valt opzich wel mee, de kaas ok, maar van de sour creme eet je maar een beetje als dip . Voor de rest is alles in olijfolie gebakken .

Maar ach, wat maakt het ook uit voor af en toe? .
Tezzwoensdag 2 april 2008 @ 12:11
Lunch!!! En dat worden tosti's.
coltje87woensdag 2 april 2008 @ 12:24
Twee broodjes filet americain, altijd goed.
Smallishwoensdag 2 april 2008 @ 14:42
Vanavond italiaanse kip uit de oven (AH delicatessen). Zag er lekker uit, ben benieuwd. Erbij italiaans brood en salade met tomaat, avocado, uitje, basilicum, ricola en olijf.
Trustenwoensdag 2 april 2008 @ 14:45
Junglebroodje van Bakker Bart met filet americain, peper, zout en uitjes
Vorkwoensdag 2 april 2008 @ 16:44
Een zeer romige risotto met tomaat, mascarpone en limoen .
numero_unowoensdag 2 april 2008 @ 16:47
Ovenschoteltje met broccoli en gehakt
Kuukskewoensdag 2 april 2008 @ 17:36
Boontjes, gebakken aardappelen en een blinde vink.
ennuikwoensdag 2 april 2008 @ 17:54
Nasi goreng met een eitje en pindasaus. Yum!
Jetje86woensdag 2 april 2008 @ 18:01
Lasanga!!
marcb1974woensdag 2 april 2008 @ 18:07
Eerder een bakje Nederlandse aardbeien

En net sushi
uniekhoornwoensdag 2 april 2008 @ 19:22
Een shoarmapizza
Morgen witlof met ham en kaas en gebakken aardappeltjes.
#ANONIEMwoensdag 2 april 2008 @ 19:24
Vanmiddag met mijn mam bij KFC gegeten
-Mellow-woensdag 2 april 2008 @ 23:36
ik had vandaag een aardappelcurry met cashewnoten en dat was om je knuisjes bij af te likken
Mejoondonderdag 3 april 2008 @ 00:00
Ik heb tiliapia filet gemaakt in pisangblad. Eerst een mix van kruiden door de blender. Ui, knoflook, kemiri noten, djinten, gember, trassi, madam jeanette, tomatenpuree en sojasaus. Dat door de vis en inpakken in bananenblad en lekker laten stoven. Was op mijn gevoel maar erg lekker!
Xenniadonderdag 3 april 2008 @ 00:16
Ik was vandaag tot de Mc Donalds veroordeeld en heb een ceasar salad met gegrilde kip genomen en een big tasty. Ik vind het maar niets. Die wedges waren nog wel aardig, maar die hadden ze niet meer
Geslotendonderdag 3 april 2008 @ 00:23
Pina Colada cocktail
freecelldonderdag 3 april 2008 @ 06:47
Ontbijt met een knackerbrödje, sandwichspread en een handje druiven. Straks op mijn werk maar even wat meer eten. Nu nog te vroeg
Kuukskedonderdag 3 april 2008 @ 07:26
Cruesli met yoghurt, en een kopje koffie.
DarkElfdonderdag 3 april 2008 @ 10:53
Twee maisboterhammen belegd met een plakje geitenkaas en een groot glas verse jus erbij.
Tezzdonderdag 3 april 2008 @ 12:33
Lunch gaat een bruin pistoletje worden met sla, marinosaus en kakelverse rosbief van de keurslager. Jammie!
KiwiTjuHhdonderdag 3 april 2008 @ 12:34
Cup a soup spicy tomato en een broodje met ham
shiNinG_staRdonderdag 3 april 2008 @ 14:54
Kauwgom en vanavond uit eten
KiwiTjuHhdonderdag 3 april 2008 @ 15:11
Vanavond lekker uit eten, we gaan wokken
ennuikdonderdag 3 april 2008 @ 15:50
Lunch was een hamoumi salade met bulgur en houmous (spelling?) en nu wat winegums en een cola light.
numero_unodonderdag 3 april 2008 @ 15:56
Net verse jus met 2 broodjes pestp, tomaat mozzarella
DarkElfdonderdag 3 april 2008 @ 16:01
vanavond nog een kopje soep (die ik gisteren gemaakt had)
en kip uit de oven met mais..
freecelldonderdag 3 april 2008 @ 17:49
quote:
Op donderdag 3 april 2008 16:01 schreef DarkElf het volgende:
vanavond nog een kopje soep (die ik gisteren gemaakt had)
en kip uit de oven met mais..
Oeh, lekker! Gewoon hele kolven of maiskorrels?

Hier vanavond lekker burgerlijk:
- Aardappelpartjes uit de oven met zout en paprikapoeder erover(gekookt doe ik echt niet, er zijn grenzen )
- Broccoli
- Kipschnitzel

Nu eerst een kop thee en een napoleonbal (salmiak) Daar had ik écht zin in
DarkElfdonderdag 3 april 2008 @ 17:52
quote:
Op donderdag 3 april 2008 17:49 schreef freecell het volgende:

[..]

Oeh, lekker! Gewoon hele kolven of maiskorrels?

Hier vanavond lekker burgerlijk:
- Aardappelpartjes uit de oven met zout en paprikapoeder erover(gekookt doe ik echt niet, er zijn grenzen )
- Broccoli
- Kipschnitzel

Nu eerst een kop thee en een napoleonbal (salmiak) Daar had ik écht zin in
korrels, lekker makkelijk (en bovendien vind ik kolven altijd zo lastig ).. mais is zo lekker zoet

en burgerlijk is best lekker en thee ook; net een pot groene gezet.
Trustendonderdag 3 april 2008 @ 18:21
Stoommaaltijd van AH, Kip Rozemarijn
Bluesdonderdag 3 april 2008 @ 18:22
quote:
Op woensdag 2 april 2008 11:39 schreef HeatWave het volgende:
Grote zak nacho chips, helemaal beleggen met geraspte kaas. Kipfilet met fajita kruiden bakken, gehakt met ketjap, knoflook, peterselie, uien, bonen bakken. Biefstuk met terayaki marinade, knoflook, citroensap en peper bakken. Alles bovenop de chips leggen en 10 min in de oven. Mais eroverheen.

Guacamole erbij, sour cream, salsa tabasco en los .
Heetwijf alles ok?

Wij eten vanavond gev. champignons met kaas en geroerbakte roodlof erbij (in bruine suiker en afblussen met balsamico).
boriszdonderdag 3 april 2008 @ 18:22
Gevulde paprika's Die waren

morgen ga ik weer eens koken
Muckdonderdag 3 april 2008 @ 19:05
risotto
conlechedonderdag 3 april 2008 @ 19:16
Ik heb een venkelsoep recept van DizzyMissLizzy uitgeprobeerd, met dit als resultaat:



Was echt goddelijk!
#ANONIEMdonderdag 3 april 2008 @ 19:26
Maaltijdsalade bacon & kaas
4EverBlackEyeddonderdag 3 april 2008 @ 19:39
Magnum white & strawberry
Xenniadonderdag 3 april 2008 @ 20:01
Gevulde paprika met gehakt, kaas, champignons en kruiden. Daarbij rijst. Nu nog mezelf overeind hijsen en gaan koken
Kreatordonderdag 3 april 2008 @ 20:01
quote:
Op donderdag 3 april 2008 20:01 schreef Xennia het volgende:
Gevulde paprika met gehakt, kaas, champignons en kruiden. Daarbij rijst. Nu nog mezelf overeind hijsen en gaan koken
Als je er een tomatensausje bij doet, is het een Hongaarse Kwaliteitsmaaltijd.
Xenniadonderdag 3 april 2008 @ 20:06
quote:
Op donderdag 3 april 2008 20:01 schreef Kreator het volgende:

[..]

Als je er een tomatensausje bij doet, is het een Hongaarse Kwaliteitsmaaltijd.
Oh ja, lekker. Ik heb alleen geen tomaat in huis en ben zeker niet in staat naar de winkels te lopen. Ik heb wel honger zo ondertussen
Raissadonderdag 3 april 2008 @ 20:11
Vanavond pizza gegeten bij mijn ouders, morgen in het vliegtuig / Mexico eten
Bluesdonderdag 3 april 2008 @ 23:22
quote:
Op donderdag 3 april 2008 19:16 schreef conleche het volgende:
Ik heb een venkelsoep recept van DizzyMissLizzy uitgeprobeerd, met dit als resultaat:

[ afbeelding ]

Was echt goddelijk!
Zoekt tevergeefs recept
conlechedonderdag 3 april 2008 @ 23:42
quote:
Op donderdag 3 april 2008 23:22 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Zoekt tevergeefs recept
Ik denk dat ze het niet erg vindt als ik het hier neerzet. Komtie:


Ingrediënten van Venkelsoep met gegrilde portobello
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
4 portobello's
3 venkelknollen
50 gram risottorijst
1,5 liter kruidenbouillon
2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
Bereidingswijze van Venkelsoep met gegrilde portobello. Roer in een kom 4 eetlepels olijfolie met de azijn, de helft van de knoflook en 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden tot een marinade. Snijd de portobello's in dunne plakken en schep ze door de marinade. Laat ze ten minste 1 uur staan en zet ze afgedekt in de koelkast. Snijd de venkelknollen in kleine blokjes en hak het groen fijn. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote soeppan en fruit de venkel met de rest van de knoflook op laag vuur in 8 minuten glazig. Schep de rijst en de rest van de italiaanse kruiden door de venkel en bak deze 1 minuut mee tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de bouillon en het venkelgroen toe en kook het geheel in 20 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Verwarm de grillpan en rooster de plakken portobello (in gedeelten) in 3 minuten bruin. Schep de soep in diepe borden en leg een stapeltje portobelloplakjes in het midden. Druppel wat truffelolie in de soep en breng op smaak met zout en peper.


Ik heb het recept zo'n beetje in drieeen gedeeld, ik wist nl. niet zeker of ik venkel wel lekker vond.
Wat ik er extra nog door heb gedaan is een gesnipperde ui (tegelijk met de venkel aangefruit) maar ik denk dat zonder ook wel goed kan. Ik had zelf bouillon getrokken van groenten en verse italiaanse kruiden (salie, rozemarijn en thijm).

De glimmende druppeltjes die je ziet op de foto, dat is dus truffelolie
Bluesdonderdag 3 april 2008 @ 23:48
oh oh oh oh, het water loopt me in de mond
Tnxx!!!
Kuukskevrijdag 4 april 2008 @ 07:19
Bakje Kellog's Actief met yoghurt en een kopje koffie.
#ANONIEMvrijdag 4 april 2008 @ 07:47
Capuchino en een zelf gebakken bretzel.
DoDievrijdag 4 april 2008 @ 09:48
cappuchino...:9 mag ik er ook eentje?
Zo-is-datvrijdag 4 april 2008 @ 11:51
Net een ciabatta gegeten met kaas, aÏoli, tomaat, komkommer beetje peterselie en drupje balsamicoazijn, hmmmmm
freecellvrijdag 4 april 2008 @ 12:14
Lunch!
Eén boterham met kaas, sla, een eitje peper en zout en één met sla en tonijn
AKnynkevrijdag 4 april 2008 @ 12:20
Oeh, mijn italiaanse college verzorgd vandaag de lunch. Ik zie italiaanse kaasjes, wijn, stokbrood, ricotta, verschillende vleesssoorten, en regionale specialiteiten (ingemaakte artisjokken-harten, aubergine, en nog iets...)

K heb nu al honger!
Kuukskevrijdag 4 april 2008 @ 12:25
Een boterham met kaas, en een boterham met kipfilet. Goed te eten al zeg ik het zelf. Vanavond maak ik aardappelen met broccoli en een kipburger.
Tezzvrijdag 4 april 2008 @ 12:33
Lunch! Zelgebakken boerenwitbrood, roomboter en jonge kaas erop.........smul smul smul
Axiavrijdag 4 april 2008 @ 14:33
quote:
Op donderdag 3 april 2008 00:00 schreef Mejoon het volgende:
Ik heb tiliapia filet gemaakt in pisangblad. Eerst een mix van kruiden door de blender. Ui, knoflook, kemiri noten, djinten, gember, trassi, madam jeanette, tomatenpuree en sojasaus. Dat door de vis en inpakken in bananenblad en lekker laten stoven. Was op mijn gevoel maar erg lekker!
oeh klinkt heerlijk. waar haal je de bananenbladeren?
Mirjamvrijdag 4 april 2008 @ 15:57
vanavond lekker makkelijk hutspot met een karbonaadje
Tezzvrijdag 4 april 2008 @ 16:12
Vanavond heeeeeeel makkelijk: groentesoep (ik vond nog een bak in de diepvries) en stokbroodje erbij. Of een worstebroodje of zo....
freecellvrijdag 4 april 2008 @ 16:18
Vanavond ook simpel: nasi!
Wel zelfgemaakt uiteraard
DarkElfvrijdag 4 april 2008 @ 16:23
vanavond verse pasta met carbonara saus en wat komkommer/tomaat/basilicum erbij voor de frisheid.

lekker makkelijk dus.
#ANONIEMvrijdag 4 april 2008 @ 16:34
Groentesoep vooraf
Hoofdgerecht is couscous met groenten en kip
Nagerecht ijs

En daarna naar m'n ouders voor een kopje koffie
ColdFeetvrijdag 4 april 2008 @ 16:34
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 07:47 schreef iamredleader het volgende:
Capuchino en een zelf gebakken bretzel.
Recept??

Bananenblad koop je bij de toko, Axia. Ook leuk om lempers in te maken

Oh en nynke: Doe mij zo'n collega!!
#ANONIEMvrijdag 4 april 2008 @ 16:40
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 16:34 schreef ColdFeet het volgende:
Recept??
Haal de doos uit de vriezer
Ontdooi de bretzels
Verwarm de oven op 180 graden
Stop het gewenste aantal bretzels in de oven
Afbakken in ongeveer 15 minuten

Lekker

En dus nu een bakje koffie
ColdFeetvrijdag 4 april 2008 @ 16:59
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 16:40 schreef iamredleader het volgende:

[..]

Haal de doos uit de vriezer
Ontdooi de bretzels
Verwarm de oven op 180 graden
Stop het gewenste aantal bretzels in de oven
Afbakken in ongeveer 15 minuten

Lekker

En dus nu een bakje koffie
Zelfgebakken noemt ie dat


Ik weet dat ze brezels door een loogbad halen, dus ik vond het wel intrigerend. Maar nu ben ik vet teleurgesteld
KiwiTjuHhvrijdag 4 april 2008 @ 17:52
Diepvriespizza.. te lui om te koken!
AKnynkevrijdag 4 april 2008 @ 18:51
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 16:34 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Recept??

Bananenblad koop je bij de toko, Axia. Ook leuk om lempers in te maken

Oh en nynke: Doe mij zo'n collega!!
Jammer genoeg doet ie het niet vaker, was wel super lekker!

Vanavond broodjes tartaar, met spinazie!
boriszvrijdag 4 april 2008 @ 19:01
Speciaal voor Bloes, SOL en andere geïnteresseerden .
Net zelf klaargemaakt
quote:

foto van de ah site

Roergebakken runderreepjes met sesam

Oosters, hoofdgerecht, 4 personen , Snel, hoofdgerecht, roerbakken, vlees, RK 40_41_07 Bereiden: 15 min Bevat per eenpersoonsportie: Energie 581 kCal - Eiwit 30 g - Vet 25 g - Koolhydraten 59 g


Ingrediënten
1 pak Chinese eiermie (250 g) 1 Chinese kool 2 teentjes knoflook 3 eetlepels zonnebloemolie 1 potje sesamzaad (45 g) 1 schaaltje rundvleesreepjes naturel (300 g) 4 eetlepels ketjap 4 eetlepels tomatenketchup 1 eetlepel sesamolie (flesje a 250 ml) Materialen
wok Bereiden
Eiermie koken volgens aanwijzingen op de verpakking. Afgieten. Kool in brede repen snijden. Knoflook pellen en snipperen. Olie in wok verhitten en hierin sesamzaad 1 min. bakken. Vleesreepjes toevoegen en 2 min. roerbakken. Knoflook toevoegen en 1 min. meebakken. Kool toevoegen en nog 2 min. roerbakken. Ketjap en ketchup erdoor scheppen en goed doorwarmen. Sesamolie erdoor scheppen. Vleesreepjes met kool over 4 borden verdelen, eiermie ernaast scheppen en kookvocht uit wok erover scheppen.
smaakte erg
ennuikvrijdag 4 april 2008 @ 19:37
Lunch was bij de Mac (visburger menu... Wel lekker voor een keertje!) en vanavond lasagne met een groene salade, mini ciabatta's en een wijntje.
freecellvrijdag 4 april 2008 @ 19:50
Ha Borisz, die is opgeslagen
Klinkt lekker!
LoudGirlvrijdag 4 april 2008 @ 19:52
Visdag! Gebakken zalm, frietjes, zelfgemaakte appelmoes, gecaramaliseerde venkel.
marcb1974vrijdag 4 april 2008 @ 22:44
Minced Pork Flavourd Noodles
Mirjamvrijdag 4 april 2008 @ 23:05
rode wijn en een watertje, en heb net gevulde eitjes gemaakt, staan nu ff in de koelkast
Bluesvrijdag 4 april 2008 @ 23:23
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 19:01 schreef borisz het volgende:
Speciaal voor Bloes, SOL en andere geïnteresseerden .
Net zelf klaargemaakt


smaakte erg
Jaaaa Borissie, die hebben wij ook al eens gemaakt, errug goed te doen

Vandaag draadjesvlees, bietjes en aardappelgratin met kaas gegeten
Nu water water en water en een lekker glaasje wijn erbij.
theKiDvrijdag 4 april 2008 @ 23:36
Vanmiddag frietjes met lekkerbekje.
Ze waren de saladebar vergeten aan te doen.. Dus ik heb alleen een klein lekkerbekje op zonder salade..
Maar de vis en frietjes smaakte wel goed
conlechezaterdag 5 april 2008 @ 01:38
Ik was vanavond uit eten en heb gegeten:

Kalfsschnitzel (ongepaneerd) met daarop krokant gebakken kalfszwezerik. Met een beetje raapsteeltjesstammpot, paksoi en shihtake-jus. Was echt erg lekker!

Gedronken heb ik daarbij: iets teveel witte wijn
HaverMoutKoekjezaterdag 5 april 2008 @ 11:18
net naar Albert Cuyp geweest, vanavond eet ik in ieder geval rogvleugel.
freecellzaterdag 5 april 2008 @ 11:23
Ontbijt met beschuit met aardbeien en een kop thee en ik ga het op het balkon in de zon opeten
theKiDzaterdag 5 april 2008 @ 12:10
Net 2 broodjes met eigengemaakte tonijnsalade op
freecellzaterdag 5 april 2008 @ 12:12
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 12:10 schreef theKiD het volgende:
Net 2 broodjes met eigengemaakte tonijnsalade op
Oeh, lekker
Ik ga nu eerst even wat boodschappen doen en dan ook maar eens uitgebreid lunchen
uniekhoornzaterdag 5 april 2008 @ 12:30
Net een kom cruesli met melk.
Vanavond denk ik bami en morgen denk ik gegrilde biefstuk met paprikasaus en couscous uit 'de boodschappen"

[ Bericht 0% gewijzigd door uniekhoorn op 05-04-2008 12:41:00 ]
Adelantezaterdag 5 april 2008 @ 12:36


bijna een pak opgeslurpt vanmorgen... dorstig
Tezzzaterdag 5 april 2008 @ 16:15
Ben weer creatief geweest vanmiddag: ik heb de hele middag dolmadakia's staan vouwen. Nu maar afwachten of ze lukken........(nog nooit zelf gemaakt namelijk).

Dus het wordt grieks vanavond:
Lamskoteletjes, giros en souflaki
griekse salade met pepers en feta
dolmadakia's
Het restje van de dolmaprut in een courgette geduwd
rijst met tomaten
zelgemaakte tzaziki.

Voor een heel weeshuis voedsel, dus wie snel in Valkenswaard is mag mee-eten!
Blueszaterdag 5 april 2008 @ 16:17
Mmmm tezz, klinkt lekker!!

Vanavond eten wij groene asperges met een lekker sausje, geb. aardappeltjes en een ossehaasje
Mirjamzaterdag 5 april 2008 @ 17:04
we gaan zo voor de zoveelste keer deze week naar de wok chinees..
boriszzaterdag 5 april 2008 @ 17:10
Zaterdag kortom lekker simpel doen

Verse pizza van de AH. 1tje met geitenkaas en nogwat
Red_Catzaterdag 5 april 2008 @ 17:16
ontbijt was broodje ei, en nou vanmiddag een zak bugles met chef kaasmannetje
Kisanijazaterdag 5 april 2008 @ 17:48
Vanavond makkelijk, stokbroodje met allerlei lekkere dingetjes erop.
Muckzaterdag 5 april 2008 @ 17:52
ik denk dat ik straks pannenkoeken ga bakken
KiwiTjuHhzaterdag 5 april 2008 @ 17:54
Shoarma, shoarmabroodje, aardappelschijfjes en sla
Tezzzaterdag 5 april 2008 @ 17:55
En het eindresultaat van mijn creatieve kookmiddag (en het was heerlijk):

Muckzaterdag 5 april 2008 @ 18:07
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 17:55 schreef Tezz het volgende:
En het eindresultaat van mijn creatieve kookmiddag (en het was heerlijk):

[ afbeelding ]
ow wow!
heb je toevallig wat receptjes van al die heerlijke dingen die je gemaakt hebt?
#ANONIEMzaterdag 5 april 2008 @ 18:19
De leftovers van gisteravond. Coucous en zoet-zure kip met saus.
Haijozaterdag 5 april 2008 @ 18:22
Geroerbakte kip met zoete puntpaprika en babymais. Oh en gefruitte knoflook, pepertje en gember. Als toetje het toetje van de maand waar ik zoveel over hoor.
freecellzaterdag 5 april 2008 @ 18:22
Ziet er goed uit Tezz!
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 18:22 schreef Haijo het volgende:
Als toetje het toetje van de maand waar ik zoveel over hoor.
Wat is het toetje van de maand deze maand?

Ik heb een ovenschoteltje gemaakt van zuurkool, aardappelschijfjes, suacijsjes en als sausje wat champignonsoep erover. Was bijzonder goed te eten
Muckzaterdag 5 april 2008 @ 18:28
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 18:22 schreef freecell het volgende:
Ziet er goed uit Tezz!
[..]

Wat is het toetje van de maand deze maand?
tompuce-pudding
Tristessazaterdag 5 april 2008 @ 18:30
Ik heb zostraks risotto met rode ui, tijm, citroen en oude kaas, gekookt in bouillion in de oven, met gegrilde venkel met daarover heen een dressing van feta, creme fraiche en sinaasappelsap gegeten .
freecellzaterdag 5 april 2008 @ 18:45
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 18:28 schreef Muck het volgende:

[..]

tompuce-pudding
Oeh, dat klinkt best lekker
Breng je verslag uit?
Tezzzaterdag 5 april 2008 @ 18:52
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 18:07 schreef Muck het volgende:

[..]

ow wow!
heb je toevallig wat receptjes van al die heerlijke dingen die je gemaakt hebt?
Je hebt een PM (twee zelfs )
Xenniazaterdag 5 april 2008 @ 18:57
Uitsmijter met ham en kaas en brood met biefstuk
PeRizaterdag 5 april 2008 @ 18:59
Ziet er goed uit Tezz!

Ik heb roti met schaap .
Muckzaterdag 5 april 2008 @ 19:36
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 18:45 schreef freecell het volgende:

[..]

Oeh, dat klinkt best lekker
Breng je verslag uit?
ik niet
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 18:52 schreef Tezz het volgende:

[..]

Je hebt een PM (twee zelfs )
je bent mijn held
uniekhoornzaterdag 5 april 2008 @ 20:00
Wij hebben zonet gegourmet en het was echt heerlijk
n0azaterdag 5 april 2008 @ 20:40
Vandaag voor het eerst toetje van de maand gehad. OMG wat lekker. Smaakte licht naar mijn gebakken cheesecake.
PeRizaterdag 5 april 2008 @ 20:55
Stukje zelfgemaakt vruchtenbrood .
Haijozaterdag 5 april 2008 @ 21:39
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 18:45 schreef freecell het volgende:

[..]

Oeh, dat klinkt best lekker
Breng je verslag uit?
Het was erg lekker alhoewel de pudding niet echt naar Tompouce smaakte , het "sausje" was gewoon bijna puur suiker maar vanillepudding met suiker is sowieso lekker.
Trustenzondag 6 april 2008 @ 09:31
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 20:55 schreef PeRi het volgende:
Stukje zelfgemaakt vruchtenbrood .
Receptje?
freecellzondag 6 april 2008 @ 09:35
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 21:39 schreef Haijo het volgende:

[..]

Het was erg lekker alhoewel de pudding niet echt naar Tompouce smaakte , het "sausje" was gewoon bijna puur suiker maar vanillepudding met suiker is sowieso lekker.
Hmmm, ok. Het leuke van de kwarktaart citroen vond ik juist dat hij wél echt naar kwarktaart smaakte. Beetje jammer dat deze niet echt tompouce is.

Hier ontbijt met thee, knackerbröd en appel
Trustenzondag 6 april 2008 @ 09:40
2 Maisvierkantjes met verse rosbief
Verse jus
PeRizondag 6 april 2008 @ 10:04
quote:
Op zondag 6 april 2008 09:31 schreef Trusten het volgende:

[..]

Receptje?
Ik doe het met de broodbakmachine, dus erg simpel:

* 500 gram broodmix voor luchtig brood (ik gebruik altijd een ciabatta broodmix)
* 100 gram gedroogde vruchten (wat jij wil; ik neem altijd rode vruchtjes - cranberry's, kersen, bramen. Appeltjes kan natuurlijk ook - die moet je eerst weken en in stukjes snijden)
* 100 gram krentjes (witte of donkere - wat jij wil)
* 275 ml water
* eitje
* zakje vanillesuiker
* 50 gram (room)boter

Alles bij elkaar flikkeren, broodbakmachine op zoet brood, korst op licht en na zo'n 2 uur en 50 min heb je heerlijk brood .
Isegrimzondag 6 april 2008 @ 10:12
Ik ga draadjesvlees maken.
Trustenzondag 6 april 2008 @ 10:39
quote:
Op zondag 6 april 2008 10:04 schreef PeRi het volgende:
Ik doe het met de broodbakmachine, dus erg simpel:
Bedankt, broodbakmachine was ik ook van plan dus helemaal top Heb namelijk nog een zakje vruchten-notenmix staan..
ColdFeetzondag 6 april 2008 @ 11:17
quote:
Op zondag 6 april 2008 10:12 schreef Isegrim het volgende:
Ik ga draadjesvlees maken.
Long time no see! Maar dat kan ook aan mij liggen.

Ik denk dat ik vandaag maar voor flink pittig eten ga; is wel prettig als je verkouden bent. Nu eerst koffie.
Isegrimzondag 6 april 2008 @ 11:21
quote:
Op zondag 6 april 2008 11:17 schreef ColdFeet het volgende:

Ik denk dat ik vandaag maar voor flink pittig eten ga; is wel prettig als je verkouden bent. Nu eerst koffie.
Hmja, als je 51 uur per week werkt blijft er geen tijd over om te koken.
ColdFeetzondag 6 april 2008 @ 11:28
quote:
Op zondag 6 april 2008 11:21 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hmja, als je 51 uur per week werkt blijft er geen tijd over om te koken.
Bekend fenomeen! Ben zelf net afgestudeerd deze week.
Als ik straks terug ben van mijn welverdiende vakantie, ga ik weer hele middagen kokkerellen
-Mellow-zondag 6 april 2008 @ 11:36
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 17:55 schreef Tezz het volgende:
En het eindresultaat van mijn creatieve kookmiddag (en het was heerlijk):

[ afbeelding ]
dat ziet er echt verdammt lekker uit.


Ik eet nu broodjes kaas met gegrilde pepers
en vanavond maak ik denk ik een linzensoepje omdat dat zo heel goed samengaat met het lekkere brood dat ik heb.
KiwiTjuHhzondag 6 april 2008 @ 18:11
Wij hadden Nasi Goreng met kroepoek en meloen na
Fuentezondag 6 april 2008 @ 18:26
Zometeen lekker een verse pizza van de AH met geitekaas, en een lekker salade erbij
freecellzondag 6 april 2008 @ 18:56
Hier witte bonen in tomatensaus, schnitzel en aardappelschijfjes uit de oven. Ik had écht geen zin in koken. Als het niet de uiterste houdbaarheidsdatum van de aardappeltjes was geweest had ik een soepje gemaakt of patat gebakken.

En ik liet de scnitzel ook nog eens half aanbranden
LoudGirlzondag 6 april 2008 @ 19:05
quote:
Op zondag 6 april 2008 18:56 schreef freecell het volgende:
Hier witte bonen in tomatensaus, schnitzel en aardappelschijfjes uit de oven. Ik had écht geen zin in koken. Als het niet de uiterste houdbaarheidsdatum van de aardappeltjes was geweest had ik een soepje gemaakt of patat gebakken.

En ik liet de scnitzel ook nog eens half aanbranden
<knuffelt Freecell & Tara>
Xenniazondag 6 april 2008 @ 19:12
Kippepoten, gepofte aardappel en sla
Isegrimzondag 6 april 2008 @ 19:25
Het draadjesvlees is meer een soort stoofpotje geworden met wat aardappel en wat groene linzen.
freecellzondag 6 april 2008 @ 19:31
quote:
Op zondag 6 april 2008 19:05 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

<knuffelt Freecell & Tara>
Het was op zich best te eten hoor
De bonen waren gewoon bonen (daar kan niks fout aan gaan ) en de aardappeltjes waren precies goed. Alleen de schnitzel was wat donker.

En het was echt gewoon van dat eten van "hoe maak ik het zo simpel mogelijk"

Maar ik zit nu lekker bij te komen met cappuccino
LoudGirlzondag 6 april 2008 @ 19:39
Heb het potluck dinner in de kerk aan me voorbij laten gaan, ik had vitaminen en rust nodig. Nasi met zelfgemaakte pindasaus en loempia.
freecellzondag 6 april 2008 @ 19:48
quote:
Op zondag 6 april 2008 19:39 schreef LoudGirl het volgende:
Heb het potluck dinner in de kerk aan me voorbij laten gaan, ik had vitaminen en rust nodig. Nasi met zelfgemaakte pindasaus en loempia.
Lekker
Alleen ik zie de vitaminen er niet zo van in Of had je er heel veel groente door?
Isegrimzondag 6 april 2008 @ 20:03
Er ontbrak iets in mijn stoofpotje, maar ik weet niet wat.

Nu vruchtenyoghurt met slagroom.
Haijozondag 6 april 2008 @ 20:23
quote:
Op zondag 6 april 2008 19:39 schreef LoudGirl het volgende:
Heb het potluck dinner in de kerk aan me voorbij laten gaan, ik had vitaminen en rust nodig. Nasi met zelfgemaakte pindasaus en loempia.
Hoe maak je die pindasaus?
marcb1974zondag 6 april 2008 @ 20:23
Kip tandoori
Tezzzondag 6 april 2008 @ 20:37
Restjes van mijn griekse avontuur van gister. De restjes smaakten eigenlijk nog best aardig! Alleen wat verse tzaziki erbij gemaakt en de rest gewoon opgewarmd. Heerlijk!

Nu koffie met een stroopwafel
SHEzondag 6 april 2008 @ 20:46
Roti; en speciaal voor manlief heb ik deze keer mijn voorpootjes verbrand en al het vlees van de botten getrokken zodat hij het zo uit de pan op zijn plaat kan scheppen en niet meer hoeft te ontleden.
Lief.
Ik.
Isegrimzondag 6 april 2008 @ 20:51
Kan die van jou ook niet tegen botten?
Simsfan88maandag 7 april 2008 @ 00:13
TVP, * Simsfan88 gaat het volgende uit de nieuwe Allerhande deze week proberen: http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?source=allerhande%2004%202008&id=476628
Xenniamaandag 7 april 2008 @ 01:29
quote:
Op zondag 6 april 2008 20:46 schreef SHE het volgende:
Roti; en speciaal voor manlief heb ik deze keer mijn voorpootjes verbrand en al het vlees van de botten getrokken zodat hij het zo uit de pan op zijn plaat kan scheppen en niet meer hoeft te ontleden.
Lief.
Ik.
Je had wat goed te maken he.

OT: grapefruit-sinaasappelsap
Sjengdannymaandag 7 april 2008 @ 01:34
Capri-Sonne Kirsch.
MinderMutsigmaandag 7 april 2008 @ 01:50
Ik heb vanavond helemaal geen eten gehad
Heb ook geen honger...

Nouja, morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.
#ANONIEMmaandag 7 april 2008 @ 08:02
Net een kopje koffie op, zometeen nog eentje halen
KiwiTjuHhmaandag 7 april 2008 @ 08:04
Yoghurt met druiven en muesli
SHEmaandag 7 april 2008 @ 11:59
Ik heb een vrije dag, dus hier staat vanavond een oosterse tour op het menu;

- rendang
- pisang goreng
- tempura garnalen
- tempura champignons
- pittige gefrituurde kipreepjes ( beslag van rijstmeel, wasabi, 2 eidooiers en ijskoud water )


Eens kijken of Indonesia vloekt bij Japan
Kreatormaandag 7 april 2008 @ 12:04
-edit-

[ Bericht 90% gewijzigd door Muck op 07-04-2008 20:20:26 (doe de buren op #49 de groeten van me) ]
Fuentemaandag 7 april 2008 @ 12:58
Zometeen een pita met mozzarella en pesto, vanavond stampot boerenkool
DarkElfmaandag 7 april 2008 @ 12:59
vanavond kogelbiefstukje met geroerbakte groenten erbij
KiwiTjuHhmaandag 7 april 2008 @ 13:00
Net een broodje met ham+kaas gehad.

Vanavond eten we worteltjes, aardappels en kipfilet
#ANONIEMmaandag 7 april 2008 @ 13:51
Ik heb een zakje drop klaarliggen voor straks
#ANONIEMmaandag 7 april 2008 @ 14:34
Er staat nu daging smoor te pruttelen, de lontong staat af te koelen, en heb net de komkommers in zoetzuur gemaakt, dus hoef alleen nog maar even af en toe te roeren in de pan met vleesch

@ SHE: klinkt ook erg lekker Allebei op de oosterse toer
-verwijderd-maandag 7 april 2008 @ 14:40
Pannekoeken met geitenkaas en honing
Nu: kopje thee
Patries86maandag 7 april 2008 @ 16:43
Aardappels gebakken
Mais voor mij, wortels voor vriend
Tataar
Qweamaandag 7 april 2008 @ 16:48
turkse rijst

Mn kip staat al te prutten. Had wel wat eerder opgemogen, ik ga nu al dood van de honger

En vanaaf vlaai van de hema
sieskemaandag 7 april 2008 @ 17:16
mn kofta staat op het vuur
Zo-is-datmaandag 7 april 2008 @ 17:20
Heb zaterdag heerlijk lang in de keuken gestaan met vriendinntjes en heerlijke cannelloni from scratch in elkaar gedraaid.... Hmmm Uit mn nieuwe kookboek met overheerlijke gegrilde groenten met balsamicodressing erbij. Die zijn helaas op maar een restje cannelloni staat nu in de oven....
MinderMutsigmaandag 7 april 2008 @ 17:28
Nu een bak aardbeien
Vanavond roerbakrotzooi met kip en rijst.
-Mellow-maandag 7 april 2008 @ 17:29
vanavond gebraden kip met sowieso knoflook en citroen in zijn aars, verder moet ik het nog een beetje bedenken.
Maar ik kwijl nu al
-Mellow-maandag 7 april 2008 @ 17:30
quote:
Op maandag 7 april 2008 16:48 schreef Qwea het volgende:
turkse rijst
hoe maak jij die precies?
Xenniamaandag 7 april 2008 @ 17:45
Entrecote, venkel met bosui en aardappelpartjes in de schil
Qweamaandag 7 april 2008 @ 18:27
quote:
Op maandag 7 april 2008 17:30 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

hoe maak jij die precies?
Heel simpel. Normaal gesproken heb je er turkse rijst voor nodig, maar aangezien ik veelste lui ben om naar de toko te gaan, doe ik het altijd met uncle ben's rijst

Je neemt een verse soepkip, doet deze in het water totdat deze onder het water staat. Bij de kip voeg je 3 a 4 (even proeven wat jij lekker vindt) bouillion blokjes kip toe. Dan laat je de kip goed gaar koken. Als de kip gaar is, vis je de kip uit het water en laat hem afkoelen.

Dan pak je de rijst (indien je uncle ben's rijst neemt moet je deze uit de builtjes halen) en die doe je in hetzelfde water als waar de kip in heeft lopen koken. Je laat de rijst netzolang koken totdat er gaten in de rijst onstaan (het water is dan ook bijna wel verdampt). Je krijgt dan "kleffe plakrijst".

Over de rijst doe je een beetje zout. Dan pluk je de kip, doe je de rijst op een bord, wat kip er boven op et voila, .

Ik zit iig barstensvol nu
renamaandag 7 april 2008 @ 18:29
Boerenkool met worst
uniekhoornmaandag 7 april 2008 @ 18:39
Net macaroni .. morgen een pakje van honig, iets met aardappelen, tis iig nieuw.
coltje87maandag 7 april 2008 @ 18:57
We hadden patat vanavond. Erbij een hamburger en een satékroket
Mirjammaandag 7 april 2008 @ 19:03
kant en klaar gegeten; groene curry met kip en jasmijnrijst van de AH, hij was verbazend lekker, had ik niet verwacht
Haijomaandag 7 april 2008 @ 19:15
quote:
Op zondag 6 april 2008 19:39 schreef LoudGirl het volgende:
Heb het potluck dinner in de kerk aan me voorbij laten gaan, ik had vitaminen en rust nodig. Nasi met zelfgemaakte pindasaus en loempia.
Hoe maak je die pindasaus?

Loudgirl? Zou ik het je recept van je mogen hebben? Elke poging van mij mislukt.
Haijomaandag 7 april 2008 @ 19:18
quote:
Op maandag 7 april 2008 19:03 schreef MissyMirjaM het volgende:
kant en klaar gegeten; groene curry met kip en jasmijnrijst van de AH, hij was verbazend lekker, had ik niet verwacht
Die magnetronmaaltijden van AH, de dure dan, zijn nog niets een zo slecht. Vooral de stoommaaltijden zijn erg lekker!
freecellmaandag 7 april 2008 @ 19:37
quote:
Op maandag 7 april 2008 19:15 schreef Haijo het volgende:

[..]

Hoe maak je die pindasaus?

Loudgirl? Zou ik het je recept van je mogen hebben? Elke poging van mij mislukt.
Loudgirl is niet zo'n actieve meelezer en poster Als ik haar (irl) tegenkom zal ik haar even op je vraag attenderen.

Hier nu een heerlijke kop thee
JacMarmaandag 7 april 2008 @ 20:03
Mihoen!
En gisteren heb ik een recept uit de krant gemaakt..Marokkaanse visstoofschotel..erg geslaagd!
SHEmaandag 7 april 2008 @ 21:50
Voor manlief geen frituur avonturen meer.
Kortgezegd zat de tempura-meel op het plafond, en het rijstmeelbeslag tussen alle naden van de keuken en keukenlaatjes

Eten was zelf natuurlijk tof, maar de anti-climax kwam wel een beetje bj de afwas.
Bedenk de swedish chef, wat groenten en stukken kip, veel meel , veel water , wat eidooiers en een willekeurig rampgebied. Et voila.

Morgen, eet meneer het restje roti en ik krijg sashimi x 10000
-Mellow-maandag 7 april 2008 @ 21:59
quote:
Op maandag 7 april 2008 18:27 schreef Qwea het volgende:

[..]

Heel simpel. Normaal gesproken heb je er turkse rijst voor nodig, maar aangezien ik veelste lui ben om naar de toko te gaan, doe ik het altijd met uncle ben's rijst

Je neemt een verse soepkip, doet deze in het water totdat deze onder het water staat. Bij de kip voeg je 3 a 4 (even proeven wat jij lekker vindt) bouillion blokjes kip toe. Dan laat je de kip goed gaar koken. Als de kip gaar is, vis je de kip uit het water en laat hem afkoelen.

Dan pak je de rijst (indien je uncle ben's rijst neemt moet je deze uit de builtjes halen) en die doe je in hetzelfde water als waar de kip in heeft lopen koken. Je laat de rijst netzolang koken totdat er gaten in de rijst onstaan (het water is dan ook bijna wel verdampt). Je krijgt dan "kleffe plakrijst".

Over de rijst doe je een beetje zout. Dan pluk je de kip, doe je de rijst op een bord, wat kip er boven op et voila, .

Ik zit iig barstensvol nu
ah ja ik wist dat het zoiets was, en het heeft me dan ook op idee gebracht wat ik bij mijn eerdergenoemde gegrilde kip ging eten, waarvoor dank

Ik had rijst in bouillon gekookt en de kipsappen heb ik daaroverheen geplenst
KiwiTjuHhdinsdag 8 april 2008 @ 08:50
Koffie
coltje87dinsdag 8 april 2008 @ 09:58
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 08:50 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Koffie
Obliviondinsdag 8 april 2008 @ 10:00
Twee bruine bammen met ei, gebakken uien en Hela curry...

Ja, fout!
DarkElfdinsdag 8 april 2008 @ 10:21
vanavond hebben we varkenshaas met een champignonsausje, kort gekookte brocolli en wat champignons erbij...
Fuentedinsdag 8 april 2008 @ 10:24
Vanavond pesto aardappelpartjes, spercieboontjes, sla en een gemarineerde steak, die ik denk ik ga grillen
KiwiTjuHhdinsdag 8 april 2008 @ 12:41
Nu een lekker broodje kaas met een cup a soup spicy tomato!
#ANONIEMdinsdag 8 april 2008 @ 13:33
Ik ga zo een kopje thee halen
shiNinG_staRdinsdag 8 april 2008 @ 15:02
Vanavond pasta met citroensaus, broccoli, bloemkool en kip. Receptje uit de Allerhande Ben benieuwd!
Haijodinsdag 8 april 2008 @ 15:09
http://ministerieetenendr(...)ovenschoteltje_.html

met een biefstukje en aardappelpuree denk ik.
#ANONIEMdinsdag 8 april 2008 @ 15:31
Vanavond Aardappelen met worteltjes en een gehaktbal.
Als toetje yoghurt met limonade.
KiwiTjuHhdinsdag 8 april 2008 @ 15:34
Vanavond Hachee, rode kool en aardappels
HaverMoutKoekjedinsdag 8 april 2008 @ 15:38
Bij mij ook restjes, ik heb nog 1 kipfilet over van zondag: AH excellent kip ovenschotel (indo variant, was wel ok) Daarbij iets groens (speciebonen waarschijnlijk)
SHEdinsdag 8 april 2008 @ 15:41
Nou, de sashimi gaat niet door..de vissen zagen er niet al te levendig uit vandaag

Ik heb dus maar wat kalkoenreepjes met lente ui en zwarte pepersaus gemaakt, daarbij rijst en cassave
side dish; laatste stuk char siu wat nog in mijn vriezer lag die ik nog maar eens even in een dikke jas met marinade heb gezet.
Straks alleen nog rijst koken en de rode varken in de oven proppen en klaar is klaartje.
SHEdinsdag 8 april 2008 @ 15:42
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 10:00 schreef Oblivion het volgende:
Twee bruine bammen met ei, gebakken uien en Hela curry...

Ja, fout!
valt wel mee hoor. alleen atkins zou heel boos op je worden.
#ANONIEMdinsdag 8 april 2008 @ 15:48
Kopje koffie
DarkElfdinsdag 8 april 2008 @ 16:17
ben noodles aan het maken, yummie en makkelijk...
Patries86dinsdag 8 april 2008 @ 16:51
Pizza!

Moeten optijd weg, moeten naar de dierenarts --> vandaar iets makkelijks
SHEdinsdag 8 april 2008 @ 16:58
Ja, dan is pizza wel een goede. Wat eet je vriend eigenlijk?
Patries86dinsdag 8 april 2008 @ 17:02
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 16:58 schreef SHE het volgende:
Ja, dan is pizza wel een goede. Wat eet je vriend eigenlijk?
Ook, zijn van die pizza die er 10 min in moeten.
Als hij 10 min voor hij thuis is smst vanuit de auto, is het klaar als hij er is en dan eten en snel weg
LastRequestdinsdag 8 april 2008 @ 17:03
Ik denk erover straks de Ben & Jerries taart te maken, ben morgen jarig... Maar het is zo slecht
Verder eten wij volgens mij gemarineerde speklap met gebakken aardappelschijfjes en nog wat groente.
Tezzdinsdag 8 april 2008 @ 17:06
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:03 schreef LastRequest het volgende:
Ik denk erover straks de Ben & Jerries taart te maken, ben morgen jarig... Maar het is zo slecht
Verder eten wij volgens mij gemarineerde speklap met gebakken aardappelschijfjes en nog wat groente.
B&J-taart?? Vertel, vertel........

Wij eten rollade gestoofd met ui, knof en een pepertje, gegrilde groentes en frietjes erbij.
LastRequestdinsdag 8 april 2008 @ 17:08
De link: http://www.fashion-fever.nl/recepten%20ben%20jerrytaart.htm
Vroeger stond er een foto bij, nu niet meer helaas.. Is echt overheerlijk, wel heel machtig!
En ik laat altijd de chocolate chips eruit, dat zou me écht teveel worden haha.
Red_Catdinsdag 8 april 2008 @ 17:37
Lekker kibbeling en zeekraal
freecelldinsdag 8 april 2008 @ 17:40
Ik wilde een simpel pastaatje maken, maar ik dacht "hey, ik kan er natuurlijk ook een simpel gegratineerd pastaatje van maken!"

Kan ik er dan gewoon wat kaas en tomaatplakjes overheen gooien en dan de oven in, of moet ik er nog meer aan doen?
Oledinsdag 8 april 2008 @ 17:45
ja dat kan
freecelldinsdag 8 april 2008 @ 17:50
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:45 schreef Ole het volgende:
ja dat kan
In dat geval is het hier vanavond gegratineerde pasta
SHEdinsdag 8 april 2008 @ 17:54
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:37 schreef Red_Cat het volgende:
Lekker kibbeling en zeekraal
zeekraal en lamsoortjes , mijn favoriete groenten!
De ziltige verleiding, ik hou ervan!
Obliviondinsdag 8 april 2008 @ 17:58
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 15:42 schreef SHE het volgende:

[..]

valt wel mee hoor. alleen atkins zou heel boos op je worden.
Die ken ik toch niet...

Biefstuk (a 11 euro per stuk... )
pepersaus.
en een soort van groente, weet nog niet wat.
SHEdinsdag 8 april 2008 @ 18:03
Lekkkkkerrrrrrrr.
Ik werd trouwens gisteren ook onwel bij de slager. 15 euro voor 6 iniemienie lamsrackjes en dan niet zo'n heel rack he, maar 6 stuks, van elkaar los gesneden
Met zijn biologische kut lammeren

Maar wel lekker
Simsfan88dinsdag 8 april 2008 @ 18:05
quote:
Op maandag 7 april 2008 00:13 schreef Simsfan88 het volgende:
TVP, * Simsfan88 gaat het volgende uit de nieuwe Allerhande deze week proberen: http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?source=allerhande%2004%202008&id=476628
Net gegeten, smaakte niet verkeerd, alleen die griekse yoghurt is niet voor herhaling vatbaar.
Obliviondinsdag 8 april 2008 @ 18:09
Biefstukjes zijn ook van de scharrelslager.
Maar ze zijn niet klein, dat moet ik toegeven.
We eten al niet zo heel veel vlees meer, dan mag het ook!
Ik kan alleen niet wennen aan lamsvlees....
Vind het niet lekker.
Wel eens bij een Turk gehaald, SHE?
Volgens mij is het daar veel goedkoper.
SHEdinsdag 8 april 2008 @ 18:13
Ja, maar mijn Turkse vrienden hebben een wisselend assortiment; dan weer geit , dan weer lam, dan weer iets ondefinieerbaars.
En de bio slager hier aan de gracht verkoopt zuiglam, en die heb ik toch echt liever dan welk andere lam dan ook.
Ik wil niet dat ie gras gegeten heeft.
Aan lam moet je wennen en als je ooit zuiglam hebt gehad, ben je verliefd..promise

Ontopic : Een rood wijntje en wat gesnoep uit mijn verse pot met groenten in 't soer
SHEdinsdag 8 april 2008 @ 18:14
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 18:05 schreef Simsfan88 het volgende:

[..]

Net gegeten, smaakte niet verkeerd, alleen die griekse yoghurt is niet voor herhaling vatbaar.
Warum?
NEDdinsdag 8 april 2008 @ 18:14
Zometeen friet eten.

Met een frikandel speciaal.

DarkElfdinsdag 8 april 2008 @ 18:16
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 18:13 schreef SHE het volgende:

Aan lam moet je wennen en als je ooit zuiglam hebt gehad, ben je verliefd..promise
ik las er echt net iets over maar de term "zuiglam" geeft mijn hartje (wat dol is op vlees) toch wel een gevoel...
Nou ben ik een enorme hypocriet dus zou het zo eten én het lekker vinden... maar goed zelfs hypocrieten hebben wel eens dat ze denken mmmm...
Xenniadinsdag 8 april 2008 @ 18:21
Pizza, geen dierenarts. Mijn denkbeeldige vriend eet niets.
SHEdinsdag 8 april 2008 @ 18:24
Het is niet veel groffer dan een rund, kalf, ree of gansje.
Geloof me, als je er bij stil staat dan eet je van zijn levensdagen geen vlees meer.
Ik stond vroeger met tranen in mijn ogen de kip te plukken die mijn oma net ervoor de nek om had gedraaid.
Wreed? zeker
Lekker? hemels

Ik ben een sucker voor dieren. Daarom heb ik er ook veel van
In een ideale wereld zou ik mijn eigen dieren grootbrengen en slachten, maar daar heb ik geen ruimte voor.
Ik eet zo goed als geen vlees omdat mijn lichaam het niet wil hebben, maar een grotere vleesliefhebber dan ik kan je niet vinden.
Ik geloof in balans; goed doen waar je goed kunt en respectvol met je eten omgaan. Is prima .
SHEdinsdag 8 april 2008 @ 18:25
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 18:21 schreef Xennia het volgende:
Pizza, geen dierenarts. Mijn denkbeeldige vriend eet niets.


Ik ga maar even de keuken in, want ik voel een recalcitrante bui opkomen.
DarkElfdinsdag 8 april 2008 @ 18:27
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 18:24 schreef SHE het volgende:
Het is niet veel groffer dan een rund, kalf, ree of gansje.
Geloof me, als je er bij stil staat dan eet je van zijn levensdagen geen vlees meer.
Ik stond vroeger met tranen in mijn ogen de kip te plukken die mijn oma net ervoor de nek om had gedraaid.
Wreed? zeker
Lekker? hemels

Ik ben een sucker voor dieren. Daarom heb ik er ook veel van
In een ideale wereld zou ik mijn eigen dieren grootbrengen en slachten, maar daar heb ik geen ruimte voor.
Ik eet zo goed als geen vlees omdat mijn lichaam het niet wil hebben, maar een grotere vleesliefhebber dan ik kan je niet vinden.
Ik geloof in balans; goed doen waar je goed kunt en respectvol met je eten omgaan. Is prima .
tuurlijk, je hebt ook gelijk en zo denk ik er ook over (al zou ik wrs het slachten aan Rtificial over laten )

maar verder ben ik het met je eens. Ik probeer iig balans te vinden in niet te vaak vlees eten, je kan mij ook heel gelukkig maken met iets zonder vlees hoor en meer dan "wel eens" maar ik ben en blijf een vleesliefhebber...
Qweadinsdag 8 april 2008 @ 19:14
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 17:03 schreef LastRequest het volgende:
Ik denk erover straks de Ben & Jerries taart te maken, ben morgen jarig... Maar het is zo slecht
Verder eten wij volgens mij gemarineerde speklap met gebakken aardappelschijfjes en nog wat groente.
omg, please, tell me hoe je BJ taart maakt
SHEdinsdag 8 april 2008 @ 19:17
OMG , het recept heeft hij gepost !
boriszdinsdag 8 april 2008 @ 19:17
MOeders was wat laat. Dus heeft ze chinees gehaald
Trustendinsdag 8 april 2008 @ 19:20
Schnitzel gevuld met parmaham en buffelmozzarella, pasta en tomatensalade
PeRidinsdag 8 april 2008 @ 19:20
En het handige is dat Ben & Jerry's weer in de aanbieding zijn bij de AH zag ik net in het boekje .
Qweadinsdag 8 april 2008 @ 19:26
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 19:17 schreef SHE het volgende:
OMG , het recept heeft hij gepost !
*terug leest
freecelldinsdag 8 april 2008 @ 19:29
De gegratineerde pasta was prima zo
Bluesdinsdag 8 april 2008 @ 19:37
Gegrilde venkel (ingesmeerd met japanse soja en olie), aardappelpuree en lamsburgers

boriszdinsdag 8 april 2008 @ 19:39
Het is dat ik al gegeten had bloes maar anders schoof ik zo aan
SHEdinsdag 8 april 2008 @ 19:43
Heeeeeeeeeerlijk Bloes
Bluesdinsdag 8 april 2008 @ 19:50
Ja, die venkel is errug lekker op die manier
-Mellow-dinsdag 8 april 2008 @ 20:18
volgens mij heb ik nog nooit venkel gehad

ik had net een broodje gegrilde kip en paprika, en een broodje avocado met knoflook.
De komende drie dagen stink ik uit mijn smoel.
Innocencedinsdag 8 april 2008 @ 20:46
Gestoofde linzen met ui en wortel en twee verrukkelijke lamskoteletjes
Xenniadinsdag 8 april 2008 @ 21:24
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 20:18 schreef -Mellow- het volgende:
volgens mij heb ik nog nooit venkel gehad
Is lekker hoor, smaakt naar anijs. Ik heb het gisteren even aangebakken en daarna gestoofd met bosui, peper en zout was ook erg smakelijk
-Mellow-dinsdag 8 april 2008 @ 21:27
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 21:24 schreef Xennia het volgende:

[..]

Is lekker hoor, smaakt naar anijs. Ik heb het gisteren even aangebakken en daarna gestoofd met bosui, peper en zout was ook erg smakelijk
ik ga het deze week eens proberen
coltje87dinsdag 8 april 2008 @ 21:45
Nog een beker tomatenbouillon voor het slapengaan.
Isegrimdinsdag 8 april 2008 @ 21:51
Roti. En was ik nou in godesnaam maar even doorgefietst naar mijn 'eigen' rotiboer, want deze roti is niet te vreten.
Simsfan88dinsdag 8 april 2008 @ 21:53
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 18:14 schreef SHE het volgende:

[..]

Warum?
Het was een beetje een zure yoghurt (en nee, niet over datum ). Heb liever gewoon een lekker sausje of dressing dan die yoghurt .
Isegrimdinsdag 8 april 2008 @ 22:00
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 18:24 schreef SHE het volgende:
In een ideale wereld zou ik mijn eigen dieren grootbrengen en slachten,
Dat zou ik nou ook heel graag willen. Ik heb wel eens een eigen konijn opgegeten (met rozemarijn ), maar dat was het. Gek genoeg reageren mensen daar heel vreemd op. Het is blijkbaar erg wreed om je eigen konijn op te eten. Nou, dat konijn had wel een veel leuker leven gehad dan het konijn dat je bij de poelier koopt.
-Mellow-dinsdag 8 april 2008 @ 22:18
ik zou het liefst met een speer in de hand achter een zwijn aanrennen
al zou ik die mogelijkheid hebben, ik ben helaas te laf om een dier te durven slachten.
Obliviondinsdag 8 april 2008 @ 22:18
Zo, die ga ik vaker halen, damn wat waren die lekker!

Ontopic: Glaasje water...
LastRequestdinsdag 8 april 2008 @ 23:36
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 19:17 schreef SHE het volgende:
OMG , het recept heeft hij gepost !
Ik ben een zij!
Nou helaas "bestaat" de benodigde B&J-smaak niet meer bij de Appie.. dus heb em maar gemaakt met Cookie Dough, hopelijk is het te eten! Staat nu af te koelen, morgen afmaken en eten! Heb ook een lekkere kwarktaart gemaakt... jamjam