quote:
Ik denk dat ze het niet erg vindt als ik het hier neerzet. Komtie:
Ingrediënten van Venkelsoep met gegrilde portobello
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
4 portobello's
3 venkelknollen
50 gram risottorijst
1,5 liter kruidenbouillon
2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
Bereidingswijze van Venkelsoep met gegrilde portobello. Roer in een kom 4 eetlepels olijfolie met de azijn, de helft van de knoflook en 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden tot een marinade. Snijd de portobello's in dunne plakken en schep ze door de marinade. Laat ze ten minste 1 uur staan en zet ze afgedekt in de koelkast. Snijd de venkelknollen in kleine blokjes en hak het groen fijn. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote soeppan en fruit de venkel met de rest van de knoflook op laag vuur in 8 minuten glazig. Schep de rijst en de rest van de italiaanse kruiden door de venkel en bak deze 1 minuut mee tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de bouillon en het venkelgroen toe en kook het geheel in 20 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Verwarm de grillpan en rooster de plakken portobello (in gedeelten) in 3 minuten bruin. Schep de soep in diepe borden en leg een stapeltje portobelloplakjes in het midden. Druppel wat truffelolie in de soep en breng op smaak met zout en peper.Ik heb het recept zo'n beetje in drieeen gedeeld, ik wist nl. niet zeker of ik venkel wel lekker vond.
Wat ik er extra nog door heb gedaan is een gesnipperde ui (tegelijk met de venkel aangefruit) maar ik denk dat zonder ook wel goed kan. Ik had zelf bouillon getrokken van groenten en verse italiaanse kruiden (salie, rozemarijn en thijm).
De glimmende druppeltjes die je ziet op de foto, dat is dus truffelolie