TheMidasTouch | dinsdag 25 maart 2008 @ 13:22 |
Je weet wel bij de supermarkten verkopen ze altijd van een bepaald merk spaghetti, tagliatella, maccaroni .. Je weet er zit veel van die goedkope smakeloze merken tussen, welke is nou de beste, en proeft echt Italie? | |
rudedeltadude | dinsdag 25 maart 2008 @ 13:28 |
Ken je die aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over pasta? Echt een aanradertje! Maccaroni kennen ze helemaal niet in Italië... Het wordt er wel gemaakt, maar puur voor de Amerikaanse markt, maar echt aandacht besteden ze er niet aan. | |
piepster | dinsdag 25 maart 2008 @ 13:55 |
Ik vind Barilla lekker. Italiaans merk, maar ook verkrijgbaar bij de Jumbo, Dirk en vast nog wel bij meer supermarkten. ![]() En volgens mij is de Cecco ook goed te doen. | |
rudedeltadude | dinsdag 25 maart 2008 @ 13:59 |
De Cecco is het merk waar de keuringsdienst van waarde op bezoek was in de afleving over pasta. De aflevering is hier te bekijken | |
Snuitebolletje | dinsdag 25 maart 2008 @ 14:12 |
TVP Ben een echte pasta happer, maar welke ik nu echt super lekker vind?? dat weet ik eigenlijk niet, Die verse dingen van de AH vind ik wel prima.. | |
borisz | dinsdag 25 maart 2008 @ 14:27 |
Die verse dingen bij de deka zijn lekker, welk merk, geen idee. | |
DroogDok | dinsdag 25 maart 2008 @ 14:48 |
Verse pasta is van de meeste supermarkt keten prima te doen vind ik! Verder vind ik het huismerk van de Jumbo ook prima te doen. | |
Zij-en-Hij | dinsdag 25 maart 2008 @ 15:20 |
Van gedroogde pasta's eten wij alleen de all'uovo (eierpasta) variant.. Spaghetti all'uovo van Grand Italia... Mmmmmm... ![]() Verse pasta: de tortelloni met kaas en noten van AH.. | |
TheMidasTouch | dinsdag 25 maart 2008 @ 15:23 |
ik weet niet zeker maar ik dacht dat Grand Italia een van de beste is... maar weet niet zeker.. | |
piepster | dinsdag 25 maart 2008 @ 15:41 |
Ik vind zelf Grand Italia niet zo bijzonder. Hij heeft niet zoveel bite als Barilla. Die veert echt een beetje als je er in bijt, net als bij zelfgemaakte pasta. | |
EyeMJR | dinsdag 25 maart 2008 @ 15:43 |
maakt mij nie uit zolang het maar te vreten is ![]() | |
SuperShark | dinsdag 25 maart 2008 @ 15:44 |
Albert Heijn huismerk, ¤0,57 => perfect ! | |
Blues | dinsdag 25 maart 2008 @ 15:49 |
Wij eten hier ook meestal gewoon tagliatelle, maar zou best eens die cecco willen proberen! | |
piepster | dinsdag 25 maart 2008 @ 15:54 |
Het is natuurlijk ook net wat je zoekt in pasta. In Nederland heben we altijd vrij kleffe , kartonnige pasta gegeten (Honig, alle huismerken etc), aldus de Italianen in bovenstaande aflevering van Keuringsdienst van Waarde. Als je dan plotseling Italiaanse pasta voorgezet krijgt, kan die erg taaiig overkomen. Aan de andere kant vinden Italianen onze pasta niet te vreten. Voor zover ik weet gebruiken Italianen trouwens ook erg vaak gedroogde pasta. Het ligt maar net aan de saus welk soort geschikt is. | |
ETA | dinsdag 25 maart 2008 @ 16:08 |
Heb zelf half jaar in noord Italie en een maand in midden Italie gewoond. Barillla en de Cecco vind je in standaard supermarkt in Italie, en vind ik persoonlijk erg lekker omdat ze een goede bite hebben. In Italie is het zeer gewoon om gedroogde pasta te eten, al is er natuurlijk een voorkeur voor verse pasta ![]() ![]() Sauzen in Italie zijn natuurlijk een stuk anders dan hier. Vooral de kwantiteit verschilt, hier drijft de pasta vaak in een rode saus, terwijl in Italie veel minder saus bij zit. Er zit natuurlijk ook een verschil in de saus kwaliteit, maar dat komt voornamelijk door de veel lekkere tomaten die ze daar hebben ![]() En maccaroni is gewoon te vinden in de lokale italiaanse supermarkt zoals de Esselunga (beetje de Italiaanse variant van AH) | |
SiGNe | dinsdag 25 maart 2008 @ 16:52 |
Sinds ik De Cecco heb ontdekt koop ik die voornamelijk, heb ook lasagnebladen van Barilla. Die aflevering van keuringsdienst van waren moet ik nog zien, maar wat is er dan aan de hand? Ik weet in elk geval wel dat ik niet meer terug ga naar Grand'Italia, dat smaakt echt naar niks vergeleken met De Cecco, ik snap nu ook opeens wat ze met "al dente" bedoelen. | |
piepster | dinsdag 25 maart 2008 @ 16:55 |
In die aflevering laten ze de pastamakers van de Cecco allerei pasta testen, zowel Nederlandse als Italiaanse. De Nederlandse kwam er niet bepaald goed af. | |
_Hestia_ | dinsdag 25 maart 2008 @ 20:10 |
Grand Italia | |
zquing | dinsdag 25 maart 2008 @ 20:33 |
Ik vind die barrilla lekker, heb alleen nog nooit die van cecco gebruikt | |
Hyperdude | dinsdag 25 maart 2008 @ 20:43 |
De Cecco Fettuccine all' uovo nr. 103 Precies goed voor bijna alle pasta gerechten. Staan ook wel aardige recepten op de De Cecco site. Hebben ze vlgns. mij wel bij de Makro http://www.dececco.it/catalogo_prodotti_pasta.asp | |
SiGNe | dinsdag 25 maart 2008 @ 23:38 |
De Cecco is ook bij de Jumbo te koop, net zoals Barilla en ze hebben ook nog een merk "napolitana" ofzo, daar hebben ze ook diverse tomaten in blik van (erg lekker trouwens) | |
TheMidasTouch | woensdag 26 maart 2008 @ 11:17 |
qua olijfolie is carapelli beter dan bertolli? http://www.volkskrantblog.nl/bericht/153329 | |
SiGNe | woensdag 26 maart 2008 @ 15:13 |
Bertolli is gewoon van Unilever, oftwel: massaproductie. (en niet de omaatjes die je in de reclame ziet) Zelf ga ik liever voor de wat kleinere fabrikanten, die nemen naar mijn idee net even wat meer tijd en dat proef je terug. Rum is daar ook wel een goed voorbeeld in, Bacardi is het grootste en meest populaire merk, maar qua smaak kan je beter voor een andere rum gaan (Havana Club of Captain Morgan bijvoorbeeld) Bacardi gebruikt aluminium vaten, die andere twee houten vaten. Voor een goede olijfolie zou ik naar een Italiaanse traiteur gaan, De Cecco heeft trouwens ook olijfolie (extra virgine) maar daar ben ik verder niet mee bekend. En om het over de pasta's te hebben, De Cecco en Barilla gebruiken koperen mallen om hun pasta's mee te maken, dat schijnt voor de smaak ook weer beter te zijn dan aluminium mallen die Grand' Italia (en andere Hollandse merken) gebruiken. Je kan het ook zien en voelen aan de pasta, Hollandse pasta is glad, Italiaanse pasta voelt een beetje korrelig aan, alsof er een laagje bloem overheen is gestrooid toen de pasta nog niet hard was. | |
maartenducrot | woensdag 26 maart 2008 @ 16:51 |
quote:in Italië ligt de voorkeur voor gedroogde of verse pasta aan de gebruikte saus ![]() | |
Kuukske | donderdag 27 maart 2008 @ 08:53 |
Grand Italia is lekker, maar best prijzig. Meestal koop ik gewoon AH-huismerk, tenzij de dure op de reclame is. | |
W1ZZ | donderdag 27 maart 2008 @ 09:26 |
quote:Er is helemaal geen voorkeur voor verse pasta, zoals al gezegd werd hangt de keuze voor verse of gedroogd pasta geheel af van de saus waarmee de pasta gecombineerd wordt. En pesto is nu net bij uitstek ongeschikt om met verse pasta gecombineerd te worden. Verse pasta eet je over 't algemeen met sauzen die niet echt sauzen zijn in de zin van een vloeibaar geheel maar meer met wat losse ingrediënten in een pan gemikt. Braad bijvoorbeeld eens stukjes salsiccia (Italiaanse worst, soort dunne saucijs) met wat verse paddestoelen en halve cherrytomaatjes (die op de snijkant bakken) in wat olijfolie met verse origano. Door de verse pasta mengen, scheut goede olijfolie en z&p eroverheen. Beste gedroogde pasta in NL? De Cecco, easily. Beste gedroogde pasta overall is Voiello. | |
TheMidasTouch | donderdag 27 maart 2008 @ 12:20 |
quote:fok, en ik maar denken dat Bertolli italiaans is.. dat wordt overstappen. ![]() | |
W1ZZ | donderdag 27 maart 2008 @ 12:25 |
quote:Bertolli was ooit wel Italiaans maar is door Unilever overgekocht. De producten worden nog steeds in Italië geproduceerd (en ook verkocht) maar zijn niet van erg hoge kwaliteit in vergelijking met sommige andere merken. | |
rudedeltadude | donderdag 27 maart 2008 @ 18:11 |
quote:Haha... ik verwijs nu even naar een andere afleving keuringsdienst van Waarde. De presentator ging op zoek naar de vrouwen van Bertolli uit de reclame en wilde zien hoe die vrouwen dat werk deden. De droom spatte uiteen toen hij naar een fabriek werd verwezen waar heel groot Knorr op stond.. | |
W1ZZ | donderdag 27 maart 2008 @ 20:07 |
Ja, dus? Dat kan nog steeds prima rijmen met wat ik zeg hoor. Als Unilever 't overneemt zouden ze wel gek zijn om bij zo'n generiek product dat niet in de eigen fabriek te laten doen. Als iets in Italië wordt geproduceerd is 't niet ineens automatisch artisanaal bereid of duur ofzo... Alle blikjes tomaten en tomatenpuree enzo die je voor 7 cent bij de Appie koopt worden ook in Italië gemaakt. | |
Thorical | donderdag 27 maart 2008 @ 20:38 |
quote:Ik dacht dat die ook in China gemaakt werden? | |
W1ZZ | donderdag 27 maart 2008 @ 20:56 |
Nee kijk maar eens op zo'n blik, staat gemaakt in Italië op ![]() | |
David | vrijdag 28 maart 2008 @ 09:32 |
Het klopt niet dat alles wat bertolli produceert uit Italië komt, voor hun olijfolieën gebruiken ze ook veel olijven uit o.a. Noord-Afrikaanse landen (goedkoper). | |
Pheno | vrijdag 28 maart 2008 @ 09:39 |
quote:Sauskwaliteit: eens. Maar de hoeveelheid doe je toch jezelf aan, ik gebruik nooit veel (of geen, depends) saus. | |
TheMidasTouch | vrijdag 28 maart 2008 @ 10:17 |
wat is nou echt de beste real Italian olive oil? | |
W1ZZ | vrijdag 28 maart 2008 @ 11:11 |
quote:E allora? Parmaham wordt gemaakt van Nederlandse varkens, is het dan ineens Nederlandse ham? De producten van Bertolli worden gemaakt in Italië, dat houdt niet in dat de grondstoffen ook per sé uit Italië moeten komen. quote:Daar is niet echt een eenduidig antwoord op te geven aangezien dat ook een kwestie van smaak is en Noord-Italianen en Zuid-Italianen ook weer verschillen in hun voorkeur (in 't noorden is de olie meestal dunner dan in het zuiden). Van de olijfoliën die je bij AH kunt kopen vind ik Monini de beste (en het gerucht gaat dat de AH Excellent Italiaanse olijfolie door Monini geproduceerd wordt maar wel een stuk goedkoper is). Dit is mijn persoonlijke favoriet op 't moment: ![]() [ Bericht 43% gewijzigd door W1ZZ op 28-03-2008 11:19:55 ] | |
maartenducrot | vrijdag 28 maart 2008 @ 15:35 |
quote:Dan is het geen echte parmaham. | |
SiGNe | vrijdag 28 maart 2008 @ 15:42 |
Jawel.. alleen varkensvlees dat in Parma verwerkt wordt mag Parmaham heten, dus maakt het niet uit waar dat varken zelf vandaan komt. Met Pata Negra ham is het wel anders, dat is ham van varkens die vrij in de pyreneeën leven en daar voornamelijk eikels eten, dat is niet te vervangen door andere varkens. | |
Hyperdude | vrijdag 28 maart 2008 @ 15:46 |
quote:Dat klopt niet. Parmaham mag alleen van Italiaanse varkens gemaakt worden. Ik zal nog even proberen een beter bron te vinden dan WikiPedo. ![]() http://www.prosciuttodiparma.com/ned/info/pigs/ NB wel erg ver off-topic overigens En zoveel hoef je je ook niet aan te trekken van al die PDO nonsens. Ik heb momenteel liever Mozarella uit Zeewolde dan Buffel-Mozarella uit Napels. ![]() | |
W1ZZ | vrijdag 28 maart 2008 @ 19:09 |
quote:Meerdere Italiaanse slagers hebben me verzekerd dat voor de bereiding van Parmaham veel Nederlands vlees wordt gebruikt. Daarbij is de Italiaanse varkensveestapel bij lange na niet toereikend om aan de tegenwoordig enorme mondiale vraag aan Parmaham te voldoen. Die twee argumenten geloof ik eerder dan een marketingpraatje op een website. | |
Hyperdude | vrijdag 28 maart 2008 @ 19:45 |
Kan best, het blijft wel Italë natuurlijk. Toch denk ik dat het met Parmaham wel meevalt met fraude. En als je het verschil niet proeft tussen een Helmonds vèrken, en een varken van de Po vlakte kan je beter Unox rookworst in dunne plakken snijden dan je geld uitgeven aan producten met een snob image. | |
Flashwin | vrijdag 28 maart 2008 @ 21:01 |
Garofalo Linguine...verkopen ze bij AH XL. Geloof me, betere pasta (op verse na) is er niet. | |
David | maandag 31 maart 2008 @ 13:10 |
quote:Voor mij is het geen probleem hoor. Marokko produceert bv. ook wel goede olijven en olijfolie. Maar dat Bertolli een Italiaans product zou zijn is gewoon niet meer zo. Het is een bedrijf dat economisch redeneert en dus goedkope grondstoffen en werkkrachten gebruikt om meer winst te kunnen maken. En er is wel degelijk een groot kwaliteits verschil tussen een olie van Bertolli en een authentieke Italiaans olie, gemaakt van met de hand geplukte Italiaanse olijven. Dat proef je gewoon... | |
W1ZZ | maandag 31 maart 2008 @ 13:18 |
quote:Ik ben het volledig met je eens dat Bertolli niet in de buurt komt van een fatsoenlijke olie en als je 'Italiaans product' definieert als iets waarvan alles (grondstoffen, arbeid, productielokatie) uit Italië komt dan heb je gelijk. Voor mij is iets al een Italiaans product als het in Italië geproduceerd is, dus in dit geval wanneer de olijven in Italië geperst zijn en de olie in Italië gebotteld is. Anders zou bijvoorbeeld een Italiaans pak dat ook zelden zijn daar de stoffen meestal uit Engeland komen en de pakken bijna altijd door Chinezen in elkaar worden geklust ondanks het mooie marketingpraatje van "In Italië met liefde gemaakt." | |
Hyperdude | maandag 31 maart 2008 @ 20:42 |
Kwaliteit van olijfolie is, meer dan de kwaliteit van pasta, ook een kwestie van smaak/voorkeur. Voor de koude gerechten staat hier momenteel De Cecco Umbria Colli Assisi-Spoleto DOP. ![]() Maar als je daarin gaat bakken wordt het niks; daarvoor kan je beter bv. zo'n non-vergine Carbonell oid. gebruiken. NB. Zo'n nep verhaal/image van Bertolli zorgt er al voor dat ik niet van die die zooi koop. Ook al maken ze misschien prima producten. | |
Mr.Noodle | maandag 31 maart 2008 @ 20:59 |
Al vind ik de Bertolli Pesto ook wel lekker.. | |
The_stranger | dinsdag 1 april 2008 @ 10:28 |
quote:Echte parmaham heeft een kroon op de ham of verpakking. Dan komen de varken sook echt uit Parma (geboren en getogen). Er komt ook ham uit parma dat van (ondermeer) Nederlandse varkens is gemaakt. Deze ham zal geen kroon op de verpakking of ham (mogen) hebben en is dus strict genomen geen parmaham (wat overigens ook een beschermde naam is). Er is een genootschap, het Consorzio del Prosciutto di Parma, wat hierop toeziet... Da's de theorie, het blijven Italianen ![]() | |
tim2308 | woensdag 23 april 2008 @ 00:55 |
Mijn Italiaanse collega's zweren bij Barilla. En ik nu ook ![]() Ik vraag me nu wel af wie beter is: De Cecco of Barilla... En ik ben opzoek naar het antwoord op de vraag of de betere pasta een lage glycemische waarde/lading heeft. Als ik de pasta op het werk eet (erg wit en erg glad) heb ik altijd snel weer honger, na Barilla niet... [ Bericht 26% gewijzigd door tim2308 op 23-04-2008 01:09:47 ] | |
Spankin | woensdag 23 april 2008 @ 14:34 |
<- Barilla En ik heb inderdaad eens gelezen dat Nederlands varkensvlees naar Italië gaat, daar verwerkt, en terugkomt als Parmaham. | |
SiGNe | woensdag 23 april 2008 @ 16:08 |
quote:Het is een Europese maatregel om streekproducten te beschermen, Goudse kaas mag ook alleen zo heten als het uit Gouda komt.. Het bekendste voorbeeld is Champagne, alleen wijnen uit die Franse streek mogen zo heten, anders is het Methode Champagnoise of een ander leuk naampje dat ze eraan geven. | |
Uccie | vrijdag 25 april 2008 @ 00:33 |
Gouda kaas heeft te maken met de vorm en wijze van productie, maar in Azië kun je Gouda kazen kopen geproduceerd in Nieuw-Zeeland. Dat van Champagne klopt wel. | |
Principessa.Farfalla | vrijdag 25 april 2008 @ 00:39 |
zelfgemaakte ![]() | |
Carazzo.Tuti.Banani | donderdag 1 mei 2008 @ 00:17 |
quote:Ja. ![]() | |
NoCigar | donderdag 1 mei 2008 @ 01:56 |
quote:Goudse kaas is geen beschermde merknaam helaas. Hier heefrt de handelsgeest ons in de steek gelaten en is ie neer geldaat op de Fransen en Italianen. De beste niet-verse pasta heb ik wel eens gehoord, wordt gemaakt met bronzen mallen: hierdoor wordt de pasta in zijn specifieke vorm gegoten. Plastic (nylon of teflon) mallen worden het meest gebruikt (Grand Italia etc, meestal staat er tegenwoordig op als de mallen van brons zijn), maar plastic mallen geven een glad oppervlak: bronzen mallen geven een ruw oppervlak en zorgen ervoor dat de wat zwaardere sauzen waarvoor niet verse pasta bedoelt is beter opgenomen wordt: als je het goed door elkaar roert zie je als het goed is weinig saus meer op het bord liggen. Niet verse pasta is eigenlijk een hele andere wereld: er is geen sprake van al dente; de ingrediënten zijn anders (ei) en vaak is de saus ook anders: er wordt ook meer gebruik gemaakt van gevulde pastas die van binnen hun smaak al hebben en dus geen machtige saus meer nodig hebben. Pasta fresco (de zachte variant dus) vind je meer in Noord-Italië. Persoonlijk vind ik Bolognese het lekkerste met pasta duro: de niet verse-al dente variant dus, ook al wordt het in die streek gemaakt met verse tagliatelle. In heel Italië kun je een ragu met die variant pasta krijgen. En dat is dan meteen een voorbeeld van iets waarin de Italiaanse keuken niet regionaal is volgens mij (maar dat laatste weet ik eigenlijk niet zeker). [ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 01-05-2008 16:00:56 ] | |
SiGNe | donderdag 1 mei 2008 @ 13:59 |
quote:Barilla spaghetti hebben ze bij de jumbo alleen in Typo 5, De Cecco in typo 12, die is net iets dikker. En wat me ook opviel is dat de ongekoookte De Cecco pasta wat korreliger leek aan de buitenkant, alsof er nog een laagje meel is overheen gestrooid, dat heeft dacht ik te maken met koperen mallen (schijnt ook weer lekkerder te zijn voor de pasta). | |
W1ZZ | donderdag 1 mei 2008 @ 14:36 |
quote:Goed verhaal, alleen bij mijn weten zijn het bronzen mallen ipv koperen. Ik heb trouwens in Italië nog nooit ragù met verse tagliatelle op het menu zien staan, ook niet in Bologna. ![]() | |
NoCigar | donderdag 1 mei 2008 @ 15:41 |
quote:Dat zal dan wel kloppen ![]() Een aflevering van Heston Blumenthal's In search of perfection gaat over spaghetti bolognese: Hij test en vergelijkt daarin ook verschillende soorten pasta: Hij vind zijn 'La pasta di aldo' en "Rustichella di Abruzzo" die hiet niet of nauwelijks te krijgen zijn geloof ik. Ook MArtelli en De Cecco scoorden hoog. [ Bericht 16% gewijzigd door NoCigar op 01-05-2008 15:52:34 ] | |
David | donderdag 1 mei 2008 @ 15:42 |
quote:Hmm... dat verbaast me sterk In principe wordt ragù traditioneel met verse tagliatelle geserveerd. Dat geldt niet alleen voor de Bolognese variant. Natuurlijk is 'spaghetti bolognese' internationaal bekend en wordt het dan in veel toeristische restaurants ook zo geserveerd, maar dat is zeker niet de oorspronkelijke versie van dat gerecht. | |
W1ZZ | donderdag 1 mei 2008 @ 16:00 |
quote:Ik bedoel niet dat ik het normaal met spaghetti zie maar meer gewoon met gedroogde tagliatelle. Naar mijn smaak is dat ook beter met ragù (die ik trouwens sowieso lekkerder vind met rigatoni of casarecce). | |
NoCigar | donderdag 1 mei 2008 @ 16:04 |
quote:Die varkens moeten ook met een restproduct van de Parmezaanze-kaas produktie ( de wei geloof ik)worden gevoederd, en dat proef je als het goed is. Dat lijkt me niet mogelijk met een Nederlands varken. Je hoort die verhalen echt vaak en het zou wel jammer zijn als dat zo was: ze snijden zichzelf echt in de vingers hiermee. | |
Serinde | donderdag 1 mei 2008 @ 17:22 |
quote: ![]() Verse pasta's hebben sowieso mijn voorkeur. Wij eten het niet zo vaak omdat mijn vriend er niet zo van houdt. En als we het dan eten, moet het ook wel lekker zijn ![]() | |
Sjoepa | donderdag 1 mei 2008 @ 22:58 |
quote:En jij denkt zeker dat de chateau op een fles ook altijd de chateau is waar de wijn vandaan komt. Of dat de koeien waarvan het melk gebruikt worden voor de lila chocolade echt paars zijn.... en dat de bevers het echt produceren. | |
W1ZZ | donderdag 1 mei 2008 @ 23:38 |
quote:Volgens mij heeft iemand het niet zo goed begrepen. | |
punchdrunk | donderdag 15 mei 2008 @ 12:50 |
verse is het beste, van de gedroogde vind ik de gran'ditalia het lekkerste, maar dan niet de al ouevo varianten. | |
NoCigar | donderdag 15 mei 2008 @ 14:45 |
Dus een groot deel van italië eet inferieure (nameklijk niet verse) pasta? Ik dacht het niet. | |
Curiosity | donderdag 15 mei 2008 @ 16:39 |
quote:Italianenen eten wel degelijk niet verse pasta, maar om dit nu direct inferieur te noemen. Er is laatst nog een boycot geweest op gedroogde pasta omdat deze te duur werd, dat heeft de fabrikanten handen vol geld gekost, zo goed loopt gedroogde pasta dus in Italie. | |
SiGNe | donderdag 15 mei 2008 @ 17:35 |
quote:Ligt aan de saus die je eroverheen doet.. Bij de ene saus kan je beter gedroogde pasta nemen en bij de andere saus smaakt een verse pasta beter. Lichte sausjes eet je voornamelijk verse pasta bij, volle sauzen eet je weer gedroogde bij. | |
NoCigar | donderdag 15 mei 2008 @ 17:41 |
quote:Dat weet ik. Sterker, dat heb ik boven al beschreven, misschien dat je het daarvan hebt ![]() | |
NoCigar | donderdag 15 mei 2008 @ 17:42 |
quote:Ik reageer op bovenstaande poster die ten onrechte meent dat verse pasta het best is. Alles is in dit topic al besproken. | |
W1ZZ | donderdag 15 mei 2008 @ 19:01 |
quote:Inderdaad. Je moet niet vergeten dat voor Italianen pasta nog steeds dagelijkse kost is, en voor heel veel Italianen zelfs twee keer per dag. Dat gepaard met het feit dat levensmiddelen daar duurder zijn dan in NL en dat de Italianen over het algemeen al niet veel geld hebben... | |
Curiosity | donderdag 15 mei 2008 @ 19:22 |
quote: ![]() | |
NoCigar | donderdag 15 mei 2008 @ 20:34 |
quote:Maar die is dus niet minder dan verse, hé? | |
W1ZZ | donderdag 15 mei 2008 @ 21:39 |
quote:ik denk dat ik je post een beetje verkeerd begreep. Maar ik was geloof ik ook niet de enige ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door W1ZZ op 15-05-2008 21:46:49 ] | |
SiGNe | donderdag 15 mei 2008 @ 21:42 |
Dit topic bracht me vandaag weer op een mooi idee, heb heerlijke De Cecco Spaghetti met een zelfgemaakte tomatensaus gegeten. En wéér was de pasta perfect al dente, met Grand' Italia gaat het toch vaker mis (nét te hard of nét te zacht) Da's met Lasagne trouwens ook zo, heb alleen de lasagnebladen van Barilla geprobeerd, maar die smaken ook gewoon beter dan die uit het pakje lasagne van Knorr of de losse bladen van de "normale" supermarkt merken. | |
NoCigar | donderdag 15 mei 2008 @ 23:33 |
quote:Dat is mijn tragisch levenslot. Erger is nog dat het nooit aan mezelf ligt ![]() Als troost voor iedereen een heerlijke ragu a la Bolognese variant die echt wel een paar uur kost wil je het goed doen. De (sterren-)kok zelf doet het hier met verse pasta, maar het is vast ook lekker met niet-verse pasta ![]() | |
David | zaterdag 17 mei 2008 @ 19:06 |
ragu alla bolognese mag voor mij echt wel het liefst met verse pasta. ![]() | |
allsystemshalt | donderdag 29 mei 2008 @ 23:58 |
De Dirk ![]() Ja Dirk van den Broek had altijd spaghetie in een rood doorzichtig blauwe verpakking voor weining (iets van 39 eurocent o f zoiets) Die was erg lekker ![]() ![]() ![]() Helaas zie ik deze niet meer in de schappen ![]() pvd nu moet ik een ander merk gaan zoekken wat lekker is ![]() | |
SiGNe | vrijdag 30 mei 2008 @ 02:45 |
Waarom wordt dit topic elke keer gekickt als ik net spaghetti heb gegeten? ik blijf voorlopig bij De Cecco, ook vandaag weer perfect gelukt.. (Ben ergens toch nog benieuws naar Barilla, Maar bij de Jumbo hier hebben ze veel dunnere spaghetti dan normaal (Typo No 5 ipv No12)) Ik heb bij de Blokker ook een Asperge-pan gekocht, die heeft een ingebouwde zeef waardoor je je spaghetti niet meer af hoeft te gieten, ![]() | |
W1ZZ | vrijdag 30 mei 2008 @ 08:34 |
Als je DeCecco gewend bent is er geen enkele reden om Barillia te proberen. barilla is maar marginaal beter dan AH huismerk spaghetti. | |
piepster | vrijdag 30 mei 2008 @ 12:53 |
Ik vind de Barilla pasta wel lekker. Hij heeft behoorlijk wat meer bite dan 'Hollandse' pasta. | |
tim2308 | vrijdag 30 mei 2008 @ 14:11 |
quote:Grappig, al mijn collegae zweren bij Barilla. Of is de AH huismerk pasta gewoon goed??? :p | |
charon | vrijdag 30 mei 2008 @ 14:17 |
Verse pasta blijft natuurlijk een andere categorie. Maar als het uit een pakje moet komen, eet ik Martelli. http://www.martelli.info/ Ook leuk om een keer de productie te gaan bekijken, het is een echt familiebedrijf(je) | |
David | vrijdag 30 mei 2008 @ 15:53 |
Barilla is lekker, De Cecco ook kwestie van smaak dus | |
W1ZZ | vrijdag 30 mei 2008 @ 17:22 |
quote:voor NL spaghetti is AH huismerk behoorlijk goed, als je 'm maar al dente kookt natuurlijk. Barilla wordt ook het meest gegeten hoor, maar er is een onderzoek geweest dat in de krant stond toen ik in IT woonde. Daar kwam uit dat de Italianen weliswaar veel vaker Barilla aten maar DeCecco en Voiello prefereerden. Barilla is overigens de helft goedkoper dan DeCecco/Voiello, dat kan er goed mee te maken hebben. | |
fanvanheteersteuur | vrijdag 30 mei 2008 @ 23:27 |
quote:ja hoor ![]() | |
Gimmick | maandag 2 juni 2008 @ 22:52 |
Ik vind de AH Excellence gedroogde pasta ook behoorlijk goed. De Cecco vind ik wel beter, maar die is minder goed te vinden (geen Jumbo in de buurt) of je betaalt de hoofdprijs (specialiteitszaakjes die er 2,5 euro voor vragen). | |
tim2308 | donderdag 12 juni 2008 @ 14:27 |
Heeft iemand toegang tot ScienceDirect? Hier (in de tabellen) vinden we hét antwoord: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodqual.2003.07.003 The effect of expectations generated by brand name on the acceptability of dried semolina pasta quote:Food Quality and Preference Volume 15, Issue 5, July 2004, Pages 429-437 [ Bericht 0% gewijzigd door tim2308 op 12-06-2008 14:34:41 ] | |
NoCigar | donderdag 12 juni 2008 @ 14:35 |
Ik kan me weinig producten voorstelen waarbij dat niet geldt. | |
FutureFairytale | donderdag 12 juni 2008 @ 15:53 |
quote:Jaa, die was goed! Waarom is ie weg? ![]() ![]() | |
tim2308 | donderdag 19 juni 2008 @ 22:34 |
Een leuk PDFje over de kwaliteitseisen van Barilla http://ressources.ciheam.org/om/pdf/a22/95605351.pdf | |
arj1o1 | donderdag 19 juni 2008 @ 23:37 |
quote:Ik heb het hele bestand. Even wat quotejes Onderzoeksmethode: quote: quote:Resultaten: ![]() quote: | |
tim2308 | vrijdag 20 juni 2008 @ 00:11 |
Ik had het bestand ook eergister gekregen maar geen tijd gehad om de conclusies er uit te trekken. Het is dus opvallend dat de meerderheid van de pasta in dezelfde groep zit (b) en dat alleen Divella (a) en Granoro (c) er resp. positief als negatief uitspringen. SMA is trouwens een huismerk van de Auchan, een grote supermarktketen. Weet jij trouwens wat dat "wrinkled" is? Ik had trouwens vandaag Panzani taggliatelle (Panzani is een Frans pastamerk) na een paar keer Barilla gegeten te hebben. Het is echt net schoenleer als bite en zonder smaak. Dat komt dus nooit meer in huis ![]() | |
arj1o1 | vrijdag 20 juni 2008 @ 08:10 |
quote:Het is zelfs nog erger: pastamerken met dezelfde letter boven het gemiddelde vertonen geen significant verschil. Eigenlijk kun je dus alleen zeggen dat Granoro er uitspringt. De rest zit vrijwel allemaal in a/b. Wrinkle: fronsen, plooien, rimpelen, kreukel | |
W1ZZ | vrijdag 20 juni 2008 @ 08:50 |
wrinkled houdt in dit verband denk ik in dat de spaghetti het meest ruwe oppervlak heeft. De resultaten verbazen me wel enigszins in dat Barilla hoger scoort dan DeCecco en het door mij zo geliefde Voiello... Maargoed, aan de andere kant zijn ze dus eigenlijk allemaal van heel hoge kwaliteit, alleen die Granoro is wat minder. | |
arj1o1 | vrijdag 20 juni 2008 @ 09:16 |
quote:Dat is dus niet waar. Zowel Barilla, DeCecco en Voiello scoren hetzelfde. De verschillen zijn puur te wijten aan toeval. | |
W1ZZ | vrijdag 20 juni 2008 @ 09:46 |
Ik houd daarin ook rekening met het feit dat Barilla 2x zo goedkoop is als DeCecco en voiello. | |
tim2308 | vrijdag 20 juni 2008 @ 10:08 |
quote:Maar dit zijn de resultaten van de blinde test. | |
W1ZZ | vrijdag 20 juni 2008 @ 10:17 |
Dat snap ik maar dat doet niets af aan het feit dat Barilla even goede spaghetti weet te produceren voor 2x zo weinig geld. Dan vind ik Barilla dus overall hoger scoren. | |
Dauthi | vrijdag 20 juni 2008 @ 10:35 |
Bij de Jumbo verkopen ze 1 van de spaghetti's uit de bolognese aflevering van Heston Blumenthal 350 grams verpakking. Voor olijfolie zou ik altijd voor valderama gaan ![]() | |
Deskjet | zondag 22 juni 2008 @ 01:27 |
Leuk topic ![]() Barilla is mijn favoriet. De Cecco ken ik niet, maar ga ik proberen. Na mijn laatste vakantie in Italie heb ik een volle boodschappentas pasta meegenomen. Kwam er hier een Italiaan bij me langs en die was onder de indruk van wat ik had meegenomen. Voiello "Trafilata Al Bronzo" le Mafaldine n.155 was ongelofelijk goed volgens hem, die heb ik nog niet geproefd. Je ziet idd dat het oppervlak niet helemaal vlak is, het is ruw. Barilla was ook prima volgens hem en hij baalde goed van "hollandse" pasta. Over pastasauzen: die grote hollandse potten pastasaus smaken nergens naar. Ik eet zelden kant en klare saus maar mijn favoriet is: Barilla Pesto alla Siciliana -con Ricotta e Noci-. Dat zit in een potje van 185 ml, andere smaken uit deze serie zijn ook lekker! Bij de Jumbo hebben ze die saus ook, maar dan in een grotere pot. En ja, die smaakt minder goed, flauwer van smaak! ![]() | |
tim2308 | zondag 22 juni 2008 @ 02:19 |
Misschien is die pot aangepast aan de Nederlandse gewoonte om meer saus over de pasta te gooien dan de Italianen? | |
kaasplankje | zondag 22 juni 2008 @ 10:05 |
quote:Goed topic idd! ![]() Ik eet eigenlijk nooit pastasaus uit een potje. Heel soms koop ik nog wel eens van die sugo flessen met kant & klare tomatensaus. Soort van melkflessen zijn dat. Tomatensaus maak ik het liefst gewoon zelf; meestal met hele gepelde tomaten uit blik en soms met verse. Ik fruit dan een klein gesnipperd uitje in veeel olijfolie en dan de tomaten erbij. Na 45 min zachtjes koken klaar, heb je geen werk aan. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door kaasplankje op 22-06-2008 14:14:46 ] | |
David | zondag 22 juni 2008 @ 14:05 |
Het heeft m.i. ook weinig zin om op zoek naar te gaan naar de allerbeste Italiaanse gedroogde pasta, om er vervolgens een pot kant- en klare "saus" over te gooien, wat het resultaat totaal verknoeit. | |
bloodymary | vrijdag 27 juni 2008 @ 23:04 |
Ben net terug van drie weken Italie. Heel veel lekkere dingen meegenomen. Van pasta's onder andere ook Garagolo, Primo en Buitoni. Lekker hoor. En saus uit een potje smaakt echt nergens naar als je zelfgemaakte gewend bent. Maar eerst die Italiaanse kilo's er maar weer eens af zien te krijgen. Man, wat kun je daar toch lekker eten..... ![]() | |
italia11 | zaterdag 28 juni 2008 @ 00:33 |
worden de cecco en barilla gewoon in de supermarkt verkocht? | |
SiGNe | zaterdag 28 juni 2008 @ 01:12 |
Beiden worden bij de Jumbo verkocht | |
tim2308 | zaterdag 28 juni 2008 @ 12:26 |
Ja ik was erg verrast door het assortiment aan Barilla in Jumbo Ter Apel, of alle places. Alleen al een reden waarom de Jumbo de beste supermarkt is van NL. | |
Steven184 | zaterdag 28 juni 2008 @ 12:32 |
quote:En wij hebbenb hier natuurlijk weer geen Jumbo. Gelukkig wel in Rdam. | |
FutureFairytale | zaterdag 28 juni 2008 @ 13:34 |
Barilla is ook gewoon verkrijgbaar bij Dirk van den Broek/Digros/Bas vd Heijden | |
Steven184 | zondag 29 juni 2008 @ 11:03 |
quote:Dan gaan we van de week eventjes de Bas in. | |
honda1990 | maandag 30 juni 2008 @ 00:27 |
quote:Klopt...licht aan het soort bloem heb ik me laten vertellen ![]() | |
tim2308 | dinsdag 1 juli 2008 @ 11:37 |
LOL, gister een Italiaanse familie in de Auchan met een moeder à la Monica Bellucci. ![]() ![]() ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door tim2308 op 01-07-2008 11:51:26 ] | |
honda1990 | dinsdag 1 juli 2008 @ 11:46 |
quote:Pics or it didn't happen..zo nu eerst je verhaal lezen ![]() | |
MarcoDiVaio | woensdag 2 juli 2008 @ 09:55 |
ga vandaag maar even langs bij de Jumbo voor die Barilla. | |
DIGGER | zondag 6 juli 2008 @ 20:32 |
quote:Garofalo is een Napolitaans pastamerk en 1 van de beste die je kunt kopen. Punt is dat je in Nederland een beperkte keuze hebt uit merken, en al helemaal uit soorten pasta. Er zijn officieel 150 verschillende "landelijke" varianten (In Italie landelijk dus) welke ook allemala hun eigen nummer hebben. Zoekt wel wat makkelijker ook. Maar ook nog zeer veel regionale varianten, zoals bijvoorbeeld de Ziti (Napoli), Schiaffoni (Napoli) of de Orecchiette (Puglia). Bij een goede pasta gaat het om een aantal zaken: Smaak, structuur maar zeker ook of de pasta heel blijft. Een relatief goedkope Italiaanse pasta (Paone uit Formia bijvoorbeeld) zal wel de smaak hebben, maar zal per saldo te veel kapot gaan tijdens het koken. De beste, vrijwel overal verkrijgbare pasta is Barilla. Maar er zijn betere merken, alleen veel minder verkrijgbaar (en ook duurder). Voorbeelden zijn: De Cecco Garafone Voiello Buitoni Ook een goede pasta, doorgaans relatief goedkoop, is Divella. De keus van de pasta hangt af van het gerecht/de saus en ook de streek Ook bepaald de saus of de pasta geribbeld is of niet (heeft met het opnemen/vasthouden van de saus te maken). Schiaffoni wordt bijvoorbeeld gegeten met een vissaus, met grote garnalen. Orecchiette met broccoli, hele dunne spaghetti is bijvoorbeeld weer de psta voor de aglio e olio. Alles van Grand'Italia en Honig en zo blijf ik ver van uit de buurt, dat komt er hier never nooit niet in. M.b.t. verse pasta vind ik in Nederland de AH eruitspringen bij de supermarkten. | |
DIGGER | zondag 6 juli 2008 @ 20:36 |
quote:in Isernia staat i.i.g. een grote fabriek van ze, weet alleen niet welke producten ze op die lokatie maken. | |
DIGGER | zondag 6 juli 2008 @ 20:43 |
quote:Zo groot is het prijsverschil absoluut niet (In Italie dan) | |
DIGGER | zondag 6 juli 2008 @ 20:50 |
quote:Wordt vaak alla Puttanecsa gegeten, is een heerlijk volle saus voor deze pasta. | |
W1ZZ | zondag 6 juli 2008 @ 22:42 |
quote:In het Italië waar ik tot voor een jaar geleden woonde kostte een halve kilo Barilla spaghetti 48ct en een halve kilo Voiello 90ct, beide bij de Esslunga. In welk Italië woon(de) jij? | |
tim2308 | maandag 7 juli 2008 @ 03:06 |
quote:Deze kwam als beste naar voren in het eerdere genoemd onderzoek In deze test komen Barilla en DeCecco als laatsten naar voren. Zijn de pasta's zo slecht, zijn de producten voor de amerikaanse markt slechter (wordt van Barilla gezegd) of is de Amerikaanse smaak anders ? | |
DIGGER | maandag 7 juli 2008 @ 20:05 |
quote:Nou, er is in een jaar tijd veel gebeurd, voor 48 cent koop je, zelfs in de aanbieding, absoluut geen pondje merk pasta meer. Voor Barilla zit je nu, afhankelijk van regio/supermarkt zo rond de 80, 85 cent, Voiello richting de 1,10 a 1,20. Pasta merkt de Itaiaan natuurlijk hard in de beurs, maar ook diverse andere voedingsmiddelen (salami, pure alcohol & pecorino bv) zijn rap fors duurder geworden. | |
DIGGER | maandag 7 juli 2008 @ 20:13 |
quote:Geen idee, ik kan slechts gissen. 1 ding wat me wel opvalt is dat ze bij Barilla spreken over "a thin spaghetti' alsof ze bijna een ander nummer spaghetti (kleinere diameter) hebben genomen in vergelijk met de anderen. Verder zijn het natuurlijk Amerikanen die proeven, geen Italianen in Italie zelf. Maar kan er moeilijk echt een ordeel over geven of conclusie uit halen. | |
W1ZZ | maandag 7 juli 2008 @ 22:15 |
quote:Echt waar? De laatste keer dat ik er was was afgelopen december en toen was de Voiello bij mijn weten nog steeds dezelfde prijs. Maar ik weet wel dat de prijzen omhoog zijn gegaan inderdaad. | |
TheComebackKid | zaterdag 12 juli 2008 @ 19:30 |
de beste eet je in iTalië zelf.. | |
tim2308 | vrijdag 22 augustus 2008 @ 03:24 |
Laatst zag ik met wat italianen dat de pasta 20% duurder was geworden. Mocht ik ze het verband uitleggen tussen de wereldgraanprijs en barilla :p (de warenkennis gaat dus niet alleen in Nederland per generatie achteruit) | |
DIGGER | zaterdag 30 augustus 2008 @ 20:50 |
quote:Dan zit je nog veel te laag. Het nieuws opende er vorige week mee Pasta en brood prijzen: Pastaprijzen + 30,4 % in 1/2e jaar tijd. | |
misteriks | maandag 1 september 2008 @ 10:43 |
soubry producten. Tot hiertoe nog altijd de beste deegwaren imo ![]() | |
David | maandag 1 september 2008 @ 14:49 |
quote:Dit moet een grap zijn? ![]() | |
tim2308 | zaterdag 11 oktober 2008 @ 02:55 |
Vandaag voor het eerst DeCecco spaghetti gehad (nr 12) Hij geurt meer dan Barilla, is iets zoeter lijkt het en heeft toch wel meer smaak en een betere bite. Hij schuimt trouwens minder tijdens het koken. Maar of ik blind het verschil zal proeven durf ik niet te zeggen. Hij is wel 2x zo duur (1,99 tegen 0,99 - 500 gram bij de Auchan Val d'Europe (nabij Disneyland)) | |
tim2308 | donderdag 5 maart 2009 @ 02:36 |
Een collega heeft een hele zooi eten uit Italie per koerier over laten komen. Dus laatst La Molisana gehad. ook goede pasta met veel bite, meer dan Barilla. Kent iemand het? | |
tim2308 | donderdag 5 maart 2009 @ 02:42 |
quote:Kartelvorming waarschijnlijk: http://www.italie.nl/Past(...)/c37336/default.html | |
The_Hives | donderdag 5 maart 2009 @ 20:24 |
quote:voor de beste friet hoef je toch ook niet naar België? | |
Effete | donderdag 5 maart 2009 @ 20:28 |
Barilla heb ik pas ontdekt en dat is goed bevallen. Vers van de AH vind ik ook wel lekker. Als je die goed kookt is het ook geen slappe deeghap. Vroeger vond ik pasta nooit lekker, nu snap ik wel waarom ![]() | |
W1ZZ | donderdag 5 maart 2009 @ 20:42 |
quote:Hah, nog een goeie reden om Voiello te kopen! ![]() | |
SiGNe | donderdag 5 maart 2009 @ 20:47 |
En waar kan je die dan krijgen? Sinds ik zelf De Cecco heb ontdekt bij de Jumbo koop ik daar tegenwoordig mijn pasta | |
W1ZZ | donderdag 5 maart 2009 @ 21:51 |
Bij mijn weten niet in NL. Ik sla altijd groot in als ik naar IT ga en da's het waard. De Cecco is overigens wel bijna net zo goed! | |
tim2308 | donderdag 5 maart 2009 @ 21:57 |
quote:LOL, onderdeel van de Barilla groep http://www.barillaus.com/Home/Pages/The_Barilla_Group.aspx | |
W1ZZ | donderdag 5 maart 2009 @ 22:28 |
Ach, dat hoeft niets te zeggen ![]() | |
Sicstus | woensdag 26 augustus 2009 @ 23:32 |
quote:*kick* Bij de Digros hebben ze het inmiddels uit het assortiment gehaald ![]() ![]() | |
bloodymary | woensdag 26 augustus 2009 @ 23:48 |
Ik dacht dat ze die ook bij de Jumbo hebben tegenwoordig. Maar of die in of vlakbij Hoogvliet zit weet ik niet... | |
DIGGER | woensdag 26 augustus 2009 @ 23:49 |
Barilla heeft nogal wat prijsverhogingen doorgedrukt, zal niet elke winkelier zomaar geslikt hebben, is in Nederland dus minder algemeen verkrijgbaar daardoor. | |
Sicstus | donderdag 27 augustus 2009 @ 00:08 |
quote:De Hoogvliet is een supermarkt in Leiden ![]() | |
Sicstus | donderdag 27 augustus 2009 @ 00:08 |
quote:Ah, dat verklaart een en ander. Wel jammer ![]() | |
bloodymary | donderdag 27 augustus 2009 @ 00:24 |
quote: ![]() Ik ga maar naar bed geloof ik. | |
tim2308 | donderdag 27 augustus 2009 @ 02:11 |
LOL in Napoli zie je Barilla voor 40 ct per halve kilo in vage buurtsupertjes (voor wie het kent, bijv. ten zuiden van Corsa Umberto I) En dan betaal je er in NL 2 euro voor ofzo... (sigaretten kosten in die buurt 2 euro of 2,50 LOL) | |
Pietverdriet | donderdag 27 augustus 2009 @ 08:44 |
quote:Daar is idd regelgeving voor quote:Nee, voor goudse kaas geld het niet maar opperdoezen mogen wel alleen uiit opperdoes komen quote:Klopt | |
motorbloempje | donderdag 27 augustus 2009 @ 08:45 |
zelfgemaakte ![]() | |
Black-Hole | donderdag 27 augustus 2009 @ 08:50 |
quote:Kan je het niet bij een (Italiaanse) delicatessezaak vinden? | |
DIGGER | donderdag 27 augustus 2009 @ 19:32 |
De AH heeft Garofalo, Napolitaanse pasta en ook goed. Prijzen daarvan vallen op zich mee, is in Italia ook een duurdere pasta nl. | |
Sicstus | donderdag 27 augustus 2009 @ 19:42 |
quote:Oh prima! Napolitaans, dat moet goed zijn. Zuid-Italië is tenslotte het land van de gedroogde pasta. Ik heb het geloof ik weleens gezien, maar ik dacht dat het zo'n Hollands fantasiemerk was zoals Gran Italia enzo. Bedankt voor de tip! Ik zie ook weleens 'Delverde', is dat wat? | |
tim2308 | zondag 4 maart 2012 @ 19:47 |
In deze test komt Garofola als eerste uit de bus... http://www.dissapore.com/(...)sta-lunga-spaghetti/ | |
SiGNe | zondag 4 maart 2012 @ 20:17 |
Hmm, hopelijk is die in Nederland ook een beetje goed verkrijgbaar, tot die tijd zal het hier denk ik DeCecco blijven. Voiello heb ik in elk geval nog nooit eerder gezien, die Garofola misschien maar dat kan ook een verpakking zijn die er op lijkt. En DeCecco, je ziet het steeds meer, hopelijk weet het Honig en Grand Italia uit de schappen te verdrijven en leert heel Nederland eens wat goede pasta is. | |
borisz | zondag 4 maart 2012 @ 20:21 |
Garofola is bij de Appie verkrijgbaar. | |
SiGNe | zondag 4 maart 2012 @ 20:27 |
Ah dus dat is 'm toch.. dan komt het wel goed ![]() | |
MaximusTG | zondag 4 maart 2012 @ 21:41 |
Ja, die hebben ze. Is mn favoriete pasta ![]() | |
tim2308 | zondag 4 maart 2012 @ 23:59 |
Ach de Nederlanders zijn gare pasta gewend (mij inclus tot voor enkele jaren teug), dus de "echte" is veel te hard ![]() | |
SiGNe | maandag 5 maart 2012 @ 00:25 |
Honig en Grand Italia smaken ook alleen lekker als ze overgaar zijn. Ik heb het al eerder gezegd, ik weet pas wat al dente is sinds ik overgestapt ben op DeCecco. | |
Pietverdriet | maandag 5 maart 2012 @ 07:28 |
Kan iedereen die graag pasta eet trouwens aanraden eens zelf pasta te maken. Das een wereld van verschil | |
motorbloempje | maandag 5 maart 2012 @ 08:48 |
Dat. | |
SiGNe | maandag 5 maart 2012 @ 13:48 |
Dan moet je wel een pastamachine hebben of een groot vlak aanrecht waar je met een deegroller in de weer kan. Helaas heb ik beiden niet. | |
tim2308 | zondag 24 maart 2013 @ 00:35 |
Deze maand een pasta test in de Consumentengids. De Cecco staat op de 16e plaats van de 18. "Te dik" is een veelgehoord commentaar, ook al is die 11 minuten gekookt. Ik kook hem zelfs nog korter ![]() Winnaar is Honig Vezelrijk spaghetti. Grote vraag is hoeveel waarde aan de test is te hechten;"De drie hoogst scorende pasta's zijn het romigst. En dat valt in de smaak bij de proevers: zij willen pasta die niet zo stevig is". De jumbo pasta vinden ze ook lekker omdat die "erg lekker en smeuig is". Dus of ik zoveel waarde aan de testuitslag moet hechten is de vraag... | |
SiGNe | zondag 24 maart 2013 @ 06:49 |
Op 1 staat Honig Vezelrijk, op 2 C1000 meergranen en op 3 integrali volkoren van Bertolli. Duidelijk geen neutrale spaghetti's en natuurlijk hebben die meer smaak dan de gewone versies. Persoonlijk vind ik dat de De Cecco ietsjes langer gekookt moet worden dan de 12 minuten die op de verpakking staat, vanaf 12 minuten ga ik regelmatig proeven om de bite te voelen. | |
fotostarter | zondag 24 maart 2013 @ 08:28 |
Als je vaak pasta eet, kun je het best overwegen een machientje te halen ![]() Heb vorig jaar een julia gekocht, voor 35 euro hier bij keukengemak. Ideaal voor pasta te maken. Dunne of dikke, of lasagna vellen. Simpel in gebruik, leuk om te doen, en zoals Piet zegt erg lekker ![]() | |
Pietverdriet | zondag 24 maart 2013 @ 08:30 |
Valt me nog mee dat prakbaarheid geen deel van de test is. | |
fotostarter | zondag 24 maart 2013 @ 08:31 |
Romig en Smeuïg.... Dacht dat het over de pasta ging, en niet over de saus ![]() | |
Weltschmerz | zondag 24 maart 2013 @ 08:47 |
Ik koop ook meestal DeCecco omdat Garofalo niet in elke AH ligt. Ik vind het wel lekker, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik GI ook nooit echt als vies ervaren heb. Het probleem is dat die glad is, ik wil dat er witte spikkeltjes op zitten zodat je mooi mistig water krijgt om de saus mee af te maken, en zodat de saus eraan blijft plakken. Dat is het belangrijkste. | |
tim2308 | zondag 24 maart 2013 @ 14:21 |
De kijkshop heeft een machientje voor 20 euro die laatst in de aanbieding was voor 12 euro. Iemand ervaring mee? Uiteindelijk niet gekocht want volgens mij zaten erg een hulpstukken enzo bij | |
Pietverdriet | zondag 24 maart 2013 @ 14:24 |
Pastamachines zie je veel bij kringloopwinkels voor weinig. | |
Weltschmerz | zondag 24 maart 2013 @ 14:29 |
Logisch. Leuk voor de beginner, maar na een paar keer proberen slinger je de spaghetti gewoon met de hand en kan dat ding naar de kringloop. | |
borisz | zondag 24 maart 2013 @ 14:31 |
Ik heb er ook nog één in de kast staan ![]() | |
motorbloempje | zondag 24 maart 2013 @ 14:48 |
Ik gebruik hem regelmatig, maar maak dan ook meteen grotere batches. Ladingen pastavellen voor lasagne bijvoorbeeld ![]() ![]() | |
highender | zondag 24 maart 2013 @ 14:56 |
Ik heb onlangs tortellini van http://www.pastella.nl/ op en was erg lekker, is bij de emté verkrijgbaar. | |
fotostarter | zondag 24 maart 2013 @ 15:34 |
Vreselijk woord batches.. Maar goed ![]() Hoe bewaar jij die vellen? En de spaghetti ? | |
Red_85 | zondag 24 maart 2013 @ 16:50 |
De vraag stellen is hem beantwoorden: Kun je de consumentenbond wel buitenlands eten laten testen? Zij gaan uit van de NL'se smaak dus krijg je honig als winnaar. ... Bizar. En laat me raden, het kuiltje jus bleef ook niet in het midden liggen? | |
Red_85 | zondag 24 maart 2013 @ 16:52 |
Je aan de kooktijd houden is zowiezo bullshit. Smaak, gevoel en improvisatie zijn de belangrijkste gereedschappen bij het koken. | |
motorbloempje | zondag 24 maart 2013 @ 18:32 |
Spaghetti/tagliatelle maak ik wel gewoon vers als ik 't eet, maak dan gewoon een kleine hoeveelheid pastadeeg. Vellen kook ik even kort voor in zout water, laat ik afkoelen (hele keuken vol ![]() ![]() | |
fotostarter | zondag 24 maart 2013 @ 18:33 |
![]() Ok, ik dacht dat je vers gedraaide pasta in de vriezer gooide. | |
Tanin | zondag 24 maart 2013 @ 20:41 |
Pasta is pas pasta als het gemaakt is van harde (durum) tarwe. Anders zijn het gewoon noodles of deeg klompjes. Onder andere DeCecco en het merk van de Lidl (Combino) zijn van durum, waarbij DeCecco NOG lekkerder smaakt, maar gezien Combino iets van 1/3 van de prijs is, doe ik het daar meestal mee. Honig en volgens mij ook Grand Italia zijn een ster in het aanprijzen van deegklompjes, vuile oplichters. | |
fotostarter | zondag 24 maart 2013 @ 20:43 |
Die goedkope zijn meestal ook alleen maar bloem en water toch | |
_Loki | maandag 25 maart 2013 @ 08:20 |
Ik proef eigenlijk weinig verschil, je het kookwater maar goed zout en weet wanneer het beetgaar is. Die twee dingen schelen zo enorm veel. Moet naar zeewater smaken, heb ik ooit gehoord. Maar als ik moet kiezen, ga ik voor gedroogde eiertagiatelle, ieder merk deed 't tot nu toe goed. | |
Red_85 | maandag 25 maart 2013 @ 09:49 |
Maak het zelf eens. Zoveel lekkerder dan uit een pakkie. Al zijn barilla en de cecco ook niet vervelend. | |
Loise19 | maandag 25 maart 2013 @ 09:59 |
Grand Italia, of die uit het vers vak van de appie | |
_Loki | maandag 25 maart 2013 @ 10:23 |
Als ik er een normale keuken voor zou hebben zonder huisgenoten zou ik het zo doen ![]() | |
Red_85 | maandag 25 maart 2013 @ 10:42 |
Bij mij pasta maken dan? | |
fotostarter | maandag 25 maart 2013 @ 10:52 |
![]() | |
_Loki | maandag 25 maart 2013 @ 11:29 |
Deal. | |
Red_85 | maandag 25 maart 2013 @ 15:55 |
Wanneer? | |
probeer | maandag 25 maart 2013 @ 16:17 |
Garofalo, barilla, en anders grand italia de 'verse' pasta's van de aldi vind ik ook erg lekker, vulling is lekkerder dan die van de AH | |
Weltschmerz | maandag 25 maart 2013 @ 17:01 |
Het water moet zou zout zijn als de Middellandse zee (voor aardappelen hou ik de Noordzee aan). | |
Pietverdriet | maandag 25 maart 2013 @ 17:04 |
Iiieuw, zoutekauw? moet er niet aan denken mijn pasta zo zout te eten | |
Weltschmerz | maandag 25 maart 2013 @ 17:09 |
Nee, ik eet helemaal niet zout. Ik hou wel van zout maar het went en dan is de lol er af. Maar bij spaghetti heb ik die graag vrij zout, en de saus dan niet. Het is een Italiaanse uitdrukking, maar die zal wel op verse pasta slaan die maar heel kort in dat zoute water ligt. | |
SiGNe | maandag 25 maart 2013 @ 18:12 |
Ligt denk ik ook aan de regio en wat er bij de pasta geserveerd wordt. Bij een tomatensaus maakt het niet zoveel uit maar bij een saus met vis is het eigenlijk wel logisch. Mosselen kook je ook in zout water tenslotte. | |
Thorical | maandag 25 maart 2013 @ 18:21 |
Mosselen misschien niet maar garnalen zeker. | |
fotostarter | maandag 25 maart 2013 @ 18:27 |
Mwa, als ik een tomatensaus maak, die behoorlijk op smaak is gebracht, hoeft mijn pasta niet naar de zee te smaken ![]() | |
FigureBirdStars | maandag 25 maart 2013 @ 19:45 |
De Cecco is ook mijn favoriet als het gaat om pasta uit de winkel. Binnenkort die van de Lidl maar eens proberen, volgens mij heb ik die nog nooit gehad. Ik kook m'n pasta ook altijd in flink zout water. Flauwe pasta vind ik niks. | |
tim2308 | maandag 25 maart 2013 @ 23:09 |
De regel is 10 gram zout in 1 liter water per 100 gram pasta (1 afgestreken eetlepel schijnt 15 gram zout te zijn). Die zout is er niet alleen voor de smaak, maar ook om het glutennetwerk te bouwen die de pasta stevig houdt | |
Weltschmerz | dinsdag 26 maart 2013 @ 09:31 |
Het is een uitdrukking. De Middellandse Zee is vrij zout tov van gezouten water waarin je iets anders kookt, en het verschil tussen de Adriatische en de Tyreense zee zal vrij marginaal zijn schat ik. De boodschap is dus: flink wat zout. Maar ja, dan moet je de saus niet ook nog eens zout maken natuurlijk, zeker niet als er ook nog vrij zoute kaas overheen gaat. Ik vind het wel een zinnige boodschap, want het wordt er lekkerder van als juist de pasta zelf zout is. Ik niet. Nee, ik gooi geen zout bij het water als ik ze gewoon kook, en de laatste tijd probeer ik ze in hun eigen nat te koken, en dat is dan vooral zilt. Die zeesmaak krijg je niet met zout toevoegen. Dat doet die ook niet, voor zeesmaak moet je je best doen. | |
new_moon | dinsdag 26 maart 2013 @ 10:21 |
De Cecco Linguine nr. 7 ![]() | |
Whiskers2009 | vrijdag 29 maart 2013 @ 01:52 |
Ik zal wel gek zijn, maar ik vind die van de Aldi prima ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 29 maart 2013 @ 10:48 |
Neuh, heb ook gewoon droge pasta van de aldi voor even snel een pasta als ik niet echt veel tijd heb om te koken. Als ik echt goede wil maar ik verse | |
ASSpirine | vrijdag 29 maart 2013 @ 11:48 |
Had in één of andere kookprogramma gezien dat verse pasta meer werd gebruikt voor een roomsaus en gedroogde pasta voor ragout sauzen. De logica erachter weet ik niet zo direct. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 maart 2013 @ 15:58 |
Zuid italie kent harde tarwe (veel gluten) want warmer klimaat en daarmee pasta zonder eieren die je kan drogen (en goedkoper, zuid italie is arm). Noorditalie heeft gluten armere tarwe, is rijker, dus pasta met eieren. Zuid Italie werken meer met olijfolie, noord Italie meer met room en boter. Denk dat dit de statistische invloeden zijn. Het is geen plicht of voorschrift, maar statistische waarschijnlijkheden waarom ze samen gaan. | |
MaximusTG | vrijdag 29 maart 2013 @ 16:08 |
Oftewel, correlatie betekent niet automatisch een causaal verband. Eet niet zo vaak pasta, ben er niet zo gek van. Eten de Italianen tegenwoordig wel eens pasta als hoofdgerecht zoals wij Nederlanders? | |
tim2308 | donderdag 21 november 2013 @ 19:32 |
Een kleine presentatie gemaakt over de scheikunde achter het pasta koken http://www.slideshare.net/rcsmit1/het-koken-van-pasta |