abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_59595926
Misschien is die pot aangepast aan de Nederlandse gewoonte om meer saus over de pasta te gooien dan de Italianen?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zondag 22 juni 2008 @ 10:05:06 #102
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_59597877
quote:
Op zondag 22 juni 2008 01:27 schreef Deskjet het volgende:
Leuk topic

Barilla is mijn favoriet. De Cecco ken ik niet, maar ga ik proberen. Na mijn laatste vakantie in Italie heb ik een volle boodschappentas pasta meegenomen. Kwam er hier een Italiaan bij me langs en die was onder de indruk van wat ik had meegenomen.

Voiello "Trafilata Al Bronzo" le Mafaldine n.155 was ongelofelijk goed volgens hem, die heb ik nog niet geproefd. Je ziet idd dat het oppervlak niet helemaal vlak is, het is ruw. Barilla was ook prima volgens hem en hij baalde goed van "hollandse" pasta.

Over pastasauzen: die grote hollandse potten pastasaus smaken nergens naar. Ik eet zelden kant en klare saus maar mijn favoriet is: Barilla Pesto alla Siciliana -con Ricotta e Noci-. Dat zit in een potje van 185 ml, andere smaken uit deze serie zijn ook lekker! Bij de Jumbo hebben ze die saus ook, maar dan in een grotere pot. En ja, die smaakt minder goed, flauwer van smaak!
Goed topic idd!

Ik eet eigenlijk nooit pastasaus uit een potje. Heel soms koop ik nog wel eens van die sugo flessen met kant & klare tomatensaus. Soort van melkflessen zijn dat.
Tomatensaus maak ik het liefst gewoon zelf; meestal met hele gepelde tomaten uit blik en soms met verse. Ik fruit dan een klein gesnipperd uitje in veeel olijfolie en dan de tomaten erbij. Na 45 min zachtjes koken klaar, heb je geen werk aan.

[ Bericht 0% gewijzigd door kaasplankje op 22-06-2008 14:14:46 ]
  zondag 22 juni 2008 @ 14:05:12 #103
3869 David
Drum the drums
pi_59602950
Het heeft m.i. ook weinig zin om op zoek naar te gaan naar de allerbeste Italiaanse gedroogde pasta, om er vervolgens een pot kant- en klare "saus" over te gooien, wat het resultaat totaal verknoeit.
pi_59743108
Ben net terug van drie weken Italie. Heel veel lekkere dingen meegenomen. Van pasta's onder andere ook Garagolo, Primo en Buitoni. Lekker hoor. En saus uit een potje smaakt echt nergens naar als je zelfgemaakte gewend bent. Maar eerst die Italiaanse kilo's er maar weer eens af zien te krijgen. Man, wat kun je daar toch lekker eten.....
pi_59745421
worden de cecco en barilla gewoon in de supermarkt verkocht?
  zaterdag 28 juni 2008 @ 01:12:32 #106
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59746004
Beiden worden bij de Jumbo verkocht
pi_59750691
Ja ik was erg verrast door het assortiment aan Barilla in Jumbo Ter Apel, of alle places. Alleen al een reden waarom de Jumbo de beste supermarkt is van NL.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59750841
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 12:26 schreef tim2308 het volgende:
Ja ik was erg verrast door het assortiment aan Barilla in Jumbo Ter Apel, of alle places. Alleen al een reden waarom de Jumbo de beste supermarkt is van NL.
En wij hebbenb hier natuurlijk weer geen Jumbo. Gelukkig wel in Rdam.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_59752094
Barilla is ook gewoon verkrijgbaar bij Dirk van den Broek/Digros/Bas vd Heijden
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_59768586
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 13:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Barilla is ook gewoon verkrijgbaar bij Dirk van den Broek/Digros/Bas vd Heijden
Dan gaan we van de week eventjes de Bas in.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 30 juni 2008 @ 00:27:49 #111
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59784596
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 00:11 schreef tim2308 het volgende:
Ik had het bestand ook eergister gekregen maar geen tijd gehad om de conclusies er uit te trekken. Het is dus opvallend dat de meerderheid van de pasta in dezelfde groep zit (b) en dat alleen Divella (a) en Granoro (c) er resp. positief als negatief uitspringen. SMA is trouwens een huismerk van de Auchan, een grote supermarktketen.

Weet jij trouwens wat dat "wrinkled" is?

Ik had trouwens vandaag Panzani taggliatelle (Panzani is een Frans pastamerk) na een paar keer Barilla gegeten te hebben. Het is echt net schoenleer als bite en zonder smaak. Dat komt dus nooit meer in huis Wat me wel opviel is dat het minder lijkt te schuimen dan Barilla, en juist dat niet-schuimen zou een teken van kwaliteit zijn....
Klopt...licht aan het soort bloem heb ik me laten vertellen
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59815039
LOL, gister een Italiaanse familie in de Auchan met een moeder ą la Monica Bellucci. Zitten eerst te ruziėn over het feit of ze al dan niet zelf moeten gaan koken. (waarom zou je als je op vakantie bent met tig restaurants in de buurt denk je dan) Pakken eerst een pot kant en klare pomodorisaus van Panzani (zeg maar de Honig van Frannkrijk) die in de aanbieding was, openen het, ruiken, kijken vies en zetten hem snel weer terug. Bekijken dan kritisch alle huismerk pasta's, pakken een paar keer iets op, leggen het even vaak weer neer, je ziet ze denken van laat maar, maar zien echt de schap met Barilla een halve meter ernaast over het hoofd. Ik wilde ze er nog op wijzen onder het mom van "Dove c'č Barilla Dove c'č casa" (Weet je ook weer waarom ze Barilla als laatst hebben in de looproute - waarschijnlijk te weinig marge omdat die maar 10 ct duurder is dan de Panzani. Ik hoorde iemand ook de Panzini terugleggen ter faveure van de Barilla:"Je vais pas manger le merde pour 10 centimes en plus".... Heerlijk vak, consumenten gedrag....

[ Bericht 8% gewijzigd door tim2308 op 01-07-2008 11:51:26 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 1 juli 2008 @ 11:46:07 #113
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59815251
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 11:37 schreef tim2308 het volgende:
LOL, gister een Italiaanse familie in de Auchan met een moeder ą la Monica Bellucci. Zitten eerst te ruziėn over het feit of ze al dan niet zelf moeten gaan koken. (waarom zou je als je op vakantie bent met tig restaurants in de buurt denk je dan) Pakken eerst een pot kant en klare pomodorisaus van Panzani (zeg maar de Honig van Frannkrijk) die in de aanbieding was, openen het, ruiken, kijken vies en zetten hem snel weer terug. Bekijken dan kritisch alle huismerk pasta's, pakken een paar keer iets op, leggen het even vaak weer neer, je ziet ze denken van laat maar, maar zien echt de schap met Barilla een halve meter ernaast over het hoofd. Ik wilde ze er nog op wijzen onder het mom van "Dove c'č Barilla Dove c'č casa" (Weet je ook weer waarom ze Barilla als laatst hebben in de looproute - waarschijnlijk te weinig marge omdat die maar 10 ct duurder is dan de Panzani. Ik hoorde iemand ook de Panzini terugleggen ter faveure van de Barilla:"Je vais pas manger le merde pour 10 centimes en plus".... Heerlijk vak, consumenten gedrag....
Pics or it didn't happen..zo nu eerst je verhaal lezen
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59835241
ga vandaag maar even langs bij de Jumbo voor die Barilla.
pi_59932959
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:01 schreef Flashwin het volgende:
Garofalo Linguine...verkopen ze bij AH XL. Geloof me, betere pasta (op verse na) is er niet.
Garofalo is een Napolitaans pastamerk en 1 van de beste die je kunt kopen.

Punt is dat je in Nederland een beperkte keuze hebt uit merken, en al helemaal uit soorten pasta.

Er zijn officieel 150 verschillende "landelijke" varianten (In Italie landelijk dus) welke ook allemala hun eigen nummer hebben. Zoekt wel wat makkelijker ook.

Maar ook nog zeer veel regionale varianten, zoals bijvoorbeeld de Ziti (Napoli), Schiaffoni (Napoli) of de Orecchiette (Puglia).

Bij een goede pasta gaat het om een aantal zaken: Smaak, structuur maar zeker ook of de pasta heel blijft.

Een relatief goedkope Italiaanse pasta (Paone uit Formia bijvoorbeeld) zal wel de smaak hebben, maar zal per saldo te veel kapot gaan tijdens het koken.

De beste, vrijwel overal verkrijgbare pasta is Barilla. Maar er zijn betere merken, alleen veel minder verkrijgbaar (en ook duurder). Voorbeelden zijn:

De Cecco
Garafone
Voiello
Buitoni

Ook een goede pasta, doorgaans relatief goedkoop, is Divella.

De keus van de pasta hangt af van het gerecht/de saus en ook de streek Ook bepaald de saus of de pasta geribbeld is of niet (heeft met het opnemen/vasthouden van de saus te maken).

Schiaffoni wordt bijvoorbeeld gegeten met een vissaus, met grote garnalen. Orecchiette met broccoli, hele dunne spaghetti is bijvoorbeeld weer de psta voor de aglio e olio.

Alles van Grand'Italia en Honig en zo blijf ik ver van uit de buurt, dat komt er hier never nooit niet in.

M.b.t. verse pasta vind ik in Nederland de AH eruitspringen bij de supermarkten.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammą, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59933092
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 12:20 schreef TheMidasTouch het volgende:

[..]

fok, en ik maar denken dat Bertolli italiaans is.. dat wordt overstappen.
in Isernia staat i.i.g. een grote fabriek van ze, weet alleen niet welke producten ze op die lokatie maken.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammą, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59933291
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 17:22 schreef W1ZZ het volgende:

Barilla is overigens de helft goedkoper dan DeCecco/Voiello, dat kan er goed mee te maken hebben.
Zo groot is het prijsverschil absoluut niet (In Italie dan)
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammą, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59933478
quote:
Op zondag 22 juni 2008 01:27 schreef Deskjet het volgende:

Voiello "Trafilata Al Bronzo" le Mafaldine n.155 was ongelofelijk goed volgens hem, die heb ik nog niet geproefd.
Wordt vaak alla Puttanecsa gegeten, is een heerlijk volle saus voor deze pasta.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammą, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59937191
quote:
Op zondag 6 juli 2008 20:43 schreef DIGGER het volgende:

[..]

Zo groot is het prijsverschil absoluut niet (In Italie dan)
In het Italiė waar ik tot voor een jaar geleden woonde kostte een halve kilo Barilla spaghetti 48ct en een halve kilo Voiello 90ct, beide bij de Esslunga. In welk Italiė woon(de) jij?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59940468
quote:
Op zondag 6 juli 2008 20:32 schreef DIGGER het volgende:
Ook een goede pasta, doorgaans relatief goedkoop, is Divella.
Deze kwam als beste naar voren in het eerdere genoemd onderzoek

In deze test komen Barilla en DeCecco als laatsten naar voren. Zijn de pasta's zo slecht, zijn de producten voor de amerikaanse markt slechter (wordt van Barilla gezegd) of is de Amerikaanse smaak anders ?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59955441
quote:
Op zondag 6 juli 2008 22:42 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

In het Italiė waar ik tot voor een jaar geleden woonde kostte een halve kilo Barilla spaghetti 48ct en een halve kilo Voiello 90ct, beide bij de Esslunga. In welk Italiė woon(de) jij?
Nou, er is in een jaar tijd veel gebeurd, voor 48 cent koop je, zelfs in de aanbieding, absoluut geen pondje merk pasta meer.

Voor Barilla zit je nu, afhankelijk van regio/supermarkt zo rond de 80, 85 cent, Voiello richting de 1,10 a 1,20.

Pasta merkt de Itaiaan natuurlijk hard in de beurs, maar ook diverse andere voedingsmiddelen (salami, pure alcohol & pecorino bv) zijn rap fors duurder geworden.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammą, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59955625
quote:
Op maandag 7 juli 2008 03:06 schreef tim2308 het volgende:

In deze test komen Barilla en DeCecco als laatsten naar voren. Zijn de pasta's zo slecht, zijn de producten voor de amerikaanse markt slechter (wordt van Barilla gezegd) of is de Amerikaanse smaak anders ?
Geen idee, ik kan slechts gissen.

1 ding wat me wel opvalt is dat ze bij Barilla spreken over "a thin spaghetti' alsof ze bijna een ander nummer spaghetti (kleinere diameter) hebben genomen in vergelijk met de anderen.

Verder zijn het natuurlijk Amerikanen die proeven, geen Italianen in Italie zelf.

Maar kan er moeilijk echt een ordeel over geven of conclusie uit halen.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammą, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59959129
quote:
Op maandag 7 juli 2008 20:05 schreef DIGGER het volgende:

[..]

Nou, er is in een jaar tijd veel gebeurd, voor 48 cent koop je, zelfs in de aanbieding, absoluut geen pondje merk pasta meer.

Voor Barilla zit je nu, afhankelijk van regio/supermarkt zo rond de 80, 85 cent, Voiello richting de 1,10 a 1,20.

Pasta merkt de Itaiaan natuurlijk hard in de beurs, maar ook diverse andere voedingsmiddelen (salami, pure alcohol & pecorino bv) zijn rap fors duurder geworden.
Echt waar? De laatste keer dat ik er was was afgelopen december en toen was de Voiello bij mijn weten nog steeds dezelfde prijs. Maar ik weet wel dat de prijzen omhoog zijn gegaan inderdaad.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 12 juli 2008 @ 19:30:53 #124
221403 TheComebackKid
The Notorious T.U.R.K.
pi_60063241
de beste eet je in iTaliė zelf..
pi_61029193
Laatst zag ik met wat italianen dat de pasta 20% duurder was geworden. Mocht ik ze het verband uitleggen tussen de wereldgraanprijs en barilla :p (de warenkennis gaat dus niet alleen in Nederland per generatie achteruit)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')