abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57598235
Je weet wel bij de supermarkten verkopen ze altijd van een bepaald merk spaghetti, tagliatella, maccaroni .. Je weet er zit veel van die goedkope smakeloze merken tussen, welke is nou de beste, en proeft echt Italie?
pi_57598343
Ken je die aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over pasta?
Echt een aanradertje!

Maccaroni kennen ze helemaal niet in Italië...
Het wordt er wel gemaakt, maar puur voor de Amerikaanse markt, maar echt aandacht besteden ze er niet aan.
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_57598829
Ik vind Barilla lekker. Italiaans merk, maar ook verkrijgbaar bij de Jumbo, Dirk en vast nog wel bij meer supermarkten.

En volgens mij is de Cecco ook goed te doen.
pi_57598905
De Cecco is het merk waar de keuringsdienst van waarde op bezoek was in de afleving over pasta.

De aflevering is hier te bekijken
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_57599168
TVP
Ben een echte pasta happer, maar welke ik nu echt super lekker vind?? dat weet ik eigenlijk niet, Die verse dingen van de AH vind ik wel prima..
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 25 maart 2008 @ 14:27:52 #6
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_57599497
Die verse dingen bij de deka zijn lekker, welk merk, geen idee.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_57599894
Verse pasta is van de meeste supermarkt keten prima te doen vind ik!

Verder vind ik het huismerk van de Jumbo ook prima te doen.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  dinsdag 25 maart 2008 @ 15:20:54 #8
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_57600528
Van gedroogde pasta's eten wij alleen de all'uovo (eierpasta) variant..
Spaghetti all'uovo van Grand Italia... Mmmmmm...

Verse pasta: de tortelloni met kaas en noten van AH..
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_57600581
ik weet niet zeker maar ik dacht dat Grand Italia een van de beste is... maar weet niet zeker..
pi_57601057
Ik vind zelf Grand Italia niet zo bijzonder. Hij heeft niet zoveel bite als Barilla. Die veert echt een beetje als je er in bijt, net als bij zelfgemaakte pasta.
  dinsdag 25 maart 2008 @ 15:43:11 #11
210143 EyeMJR
Eye See Eye Forget !!!
pi_57601081
maakt mij nie uit zolang het maar te vreten is
When Crying In The Mist, To Pray For Amnesia
  dinsdag 25 maart 2008 @ 15:44:06 #12
204162 SuperShark
Eat you alive!
pi_57601100
Albert Heijn huismerk, ¤0,57 => perfect !
Kill the fish.
pi_57601213
Wij eten hier ook meestal gewoon tagliatelle, maar zou best eens die cecco willen proberen!
pi_57601311
Het is natuurlijk ook net wat je zoekt in pasta. In Nederland heben we altijd vrij kleffe , kartonnige pasta gegeten (Honig, alle huismerken etc), aldus de Italianen in bovenstaande aflevering van Keuringsdienst van Waarde. Als je dan plotseling Italiaanse pasta voorgezet krijgt, kan die erg taaiig overkomen. Aan de andere kant vinden Italianen onze pasta niet te vreten.
Voor zover ik weet gebruiken Italianen trouwens ook erg vaak gedroogde pasta. Het ligt maar net aan de saus welk soort geschikt is.
  dinsdag 25 maart 2008 @ 16:08:38 #15
104963 ETA
European Travel Author
pi_57601587
Heb zelf half jaar in noord Italie en een maand in midden Italie gewoond. Barillla en de Cecco vind je in standaard supermarkt in Italie, en vind ik persoonlijk erg lekker omdat ze een goede bite hebben. In Italie is het zeer gewoon om gedroogde pasta te eten, al is er natuurlijk een voorkeur voor verse pasta Verse pasta is uitermate lekker met een goede pesto

Sauzen in Italie zijn natuurlijk een stuk anders dan hier. Vooral de kwantiteit verschilt, hier drijft de pasta vaak in een rode saus, terwijl in Italie veel minder saus bij zit. Er zit natuurlijk ook een verschil in de saus kwaliteit, maar dat komt voornamelijk door de veel lekkere tomaten die ze daar hebben

En maccaroni is gewoon te vinden in de lokale italiaanse supermarkt zoals de Esselunga (beetje de Italiaanse variant van AH)
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  dinsdag 25 maart 2008 @ 16:52:10 #16
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57602521
Sinds ik De Cecco heb ontdekt koop ik die voornamelijk, heb ook lasagnebladen van Barilla.
Die aflevering van keuringsdienst van waren moet ik nog zien, maar wat is er dan aan de hand?
Ik weet in elk geval wel dat ik niet meer terug ga naar Grand'Italia, dat smaakt echt naar niks vergeleken met De Cecco, ik snap nu ook opeens wat ze met "al dente" bedoelen.
pi_57602583
In die aflevering laten ze de pastamakers van de Cecco allerei pasta testen, zowel Nederlandse als Italiaanse. De Nederlandse kwam er niet bepaald goed af.
pi_57607032
Grand Italia
  dinsdag 25 maart 2008 @ 20:33:25 #19
122997 zquing
Drama Junk
pi_57607599
Ik vind die barrilla lekker, heb alleen nog nooit die van cecco gebruikt
"Those unforgettable days, for them I live"
  dinsdag 25 maart 2008 @ 20:43:50 #20
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_57607859
De Cecco Fettuccine all' uovo nr. 103
Precies goed voor bijna alle pasta gerechten. Staan ook wel aardige recepten op de De Cecco site.
Hebben ze vlgns. mij wel bij de Makro

http://www.dececco.it/catalogo_prodotti_pasta.asp
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  dinsdag 25 maart 2008 @ 23:38:37 #21
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57612334
De Cecco is ook bij de Jumbo te koop, net zoals Barilla en ze hebben ook nog een merk "napolitana" ofzo, daar hebben ze ook diverse tomaten in blik van (erg lekker trouwens)
pi_57618056
qua olijfolie is carapelli beter dan bertolli?
http://www.volkskrantblog.nl/bericht/153329
  woensdag 26 maart 2008 @ 15:13:59 #23
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57623437
Bertolli is gewoon van Unilever, oftwel: massaproductie. (en niet de omaatjes die je in de reclame ziet)
Zelf ga ik liever voor de wat kleinere fabrikanten, die nemen naar mijn idee net even wat meer tijd en dat proef je terug.
Rum is daar ook wel een goed voorbeeld in, Bacardi is het grootste en meest populaire merk, maar qua smaak kan je beter voor een andere rum gaan (Havana Club of Captain Morgan bijvoorbeeld)
Bacardi gebruikt aluminium vaten, die andere twee houten vaten.

Voor een goede olijfolie zou ik naar een Italiaanse traiteur gaan, De Cecco heeft trouwens ook olijfolie (extra virgine) maar daar ben ik verder niet mee bekend.

En om het over de pasta's te hebben, De Cecco en Barilla gebruiken koperen mallen om hun pasta's mee te maken, dat schijnt voor de smaak ook weer beter te zijn dan aluminium mallen die Grand' Italia (en andere Hollandse merken) gebruiken.
Je kan het ook zien en voelen aan de pasta, Hollandse pasta is glad, Italiaanse pasta voelt een beetje korrelig aan, alsof er een laagje bloem overheen is gestrooid toen de pasta nog niet hard was.
  woensdag 26 maart 2008 @ 16:51:33 #24
185545 maartenducrot
koning van biafra
pi_57625486
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 16:08 schreef ETA het volgende:
Heb zelf half jaar in noord Italie en een maand in midden Italie gewoond. Barillla en de Cecco vind je in standaard supermarkt in Italie, en vind ik persoonlijk erg lekker omdat ze een goede bite hebben. In Italie is het zeer gewoon om gedroogde pasta te eten, al is er natuurlijk een voorkeur voor verse pasta Verse pasta is uitermate lekker met een goede pesto
in Italië ligt de voorkeur voor gedroogde of verse pasta aan de gebruikte saus
Live vanuit Frankrijk!
Jongens jongens toch, nou ik geef het je te doen, hoor.
pi_57641135
Grand Italia is lekker, maar best prijzig. Meestal koop ik gewoon AH-huismerk, tenzij de dure op de reclame is.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_57641583
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 16:08 schreef ETA het volgende:
Heb zelf half jaar in noord Italie en een maand in midden Italie gewoond. Barillla en de Cecco vind je in standaard supermarkt in Italie, en vind ik persoonlijk erg lekker omdat ze een goede bite hebben. In Italie is het zeer gewoon om gedroogde pasta te eten, al is er natuurlijk een voorkeur voor verse pasta Verse pasta is uitermate lekker met een goede pesto
Er is helemaal geen voorkeur voor verse pasta, zoals al gezegd werd hangt de keuze voor verse of gedroogd pasta geheel af van de saus waarmee de pasta gecombineerd wordt. En pesto is nu net bij uitstek ongeschikt om met verse pasta gecombineerd te worden. Verse pasta eet je over 't algemeen met sauzen die niet echt sauzen zijn in de zin van een vloeibaar geheel maar meer met wat losse ingrediënten in een pan gemikt. Braad bijvoorbeeld eens stukjes salsiccia (Italiaanse worst, soort dunne saucijs) met wat verse paddestoelen en halve cherrytomaatjes (die op de snijkant bakken) in wat olijfolie met verse origano. Door de verse pasta mengen, scheut goede olijfolie en z&p eroverheen.

Beste gedroogde pasta in NL? De Cecco, easily. Beste gedroogde pasta overall is Voiello.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_57644892
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 15:13 schreef SiGNe het volgende:
Bertolli is gewoon van Unilever, oftwel: massaproductie. (en niet de omaatjes die je in de reclame ziet)
Zelf ga ik liever voor de wat kleinere fabrikanten, die nemen naar mijn idee net even wat meer tijd en dat proef je terug.
Rum is daar ook wel een goed voorbeeld in, Bacardi is het grootste en meest populaire merk, maar qua smaak kan je beter voor een andere rum gaan (Havana Club of Captain Morgan bijvoorbeeld)
Bacardi gebruikt aluminium vaten, die andere twee houten vaten.

Voor een goede olijfolie zou ik naar een Italiaanse traiteur gaan, De Cecco heeft trouwens ook olijfolie (extra virgine) maar daar ben ik verder niet mee bekend.

En om het over de pasta's te hebben, De Cecco en Barilla gebruiken koperen mallen om hun pasta's mee te maken, dat schijnt voor de smaak ook weer beter te zijn dan aluminium mallen die Grand' Italia (en andere Hollandse merken) gebruiken.
Je kan het ook zien en voelen aan de pasta, Hollandse pasta is glad, Italiaanse pasta voelt een beetje korrelig aan, alsof er een laagje bloem overheen is gestrooid toen de pasta nog niet hard was.
fok, en ik maar denken dat Bertolli italiaans is.. dat wordt overstappen.
pi_57645018
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 12:20 schreef TheMidasTouch het volgende:

[..]

fok, en ik maar denken dat Bertolli italiaans is.. dat wordt overstappen.
Bertolli was ooit wel Italiaans maar is door Unilever overgekocht. De producten worden nog steeds in Italië geproduceerd (en ook verkocht) maar zijn niet van erg hoge kwaliteit in vergelijking met sommige andere merken.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_57652141
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 12:25 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Bertolli was ooit wel Italiaans maar is door Unilever overgekocht. De producten worden nog steeds in Italië geproduceerd (en ook verkocht) maar zijn niet van erg hoge kwaliteit in vergelijking met sommige andere merken.
Haha... ik verwijs nu even naar een andere afleving keuringsdienst van Waarde.

De presentator ging op zoek naar de vrouwen van Bertolli uit de reclame en wilde zien hoe die vrouwen dat werk deden.
De droom spatte uiteen toen hij naar een fabriek werd verwezen waar heel groot Knorr op stond..
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_57655404
Ja, dus? Dat kan nog steeds prima rijmen met wat ik zeg hoor. Als Unilever 't overneemt zouden ze wel gek zijn om bij zo'n generiek product dat niet in de eigen fabriek te laten doen. Als iets in Italië wordt geproduceerd is 't niet ineens automatisch artisanaal bereid of duur ofzo... Alle blikjes tomaten en tomatenpuree enzo die je voor 7 cent bij de Appie koopt worden ook in Italië gemaakt.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  donderdag 27 maart 2008 @ 20:38:53 #31
97745 Thorical
finding a way
pi_57656419
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 20:07 schreef W1ZZ het volgende:
Ja, dus? Dat kan nog steeds prima rijmen met wat ik zeg hoor. Als Unilever 't overneemt zouden ze wel gek zijn om bij zo'n generiek product dat niet in de eigen fabriek te laten doen. Als iets in Italië wordt geproduceerd is 't niet ineens automatisch artisanaal bereid of duur ofzo... Alle blikjes tomaten en tomatenpuree enzo die je voor 7 cent bij de Appie koopt worden ook in Italië gemaakt.
Ik dacht dat die ook in China gemaakt werden?
pi_57656959
Nee kijk maar eens op zo'n blik, staat gemaakt in Italië op Is ook wel logisch, in Puglia (de hak van de laars) is een enorme tomatenverwerkingsindustrie en Italianen eten bij voorkeur alleen producten uit Italië.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 28 maart 2008 @ 09:32:59 #33
3869 David
Drum the drums
pi_57667247
Het klopt niet dat alles wat bertolli produceert uit Italië komt, voor hun olijfolieën gebruiken ze ook veel olijven uit o.a. Noord-Afrikaanse landen (goedkoper).
pi_57667346
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 16:08 schreef ETA het volgende:

Sauzen in Italie zijn natuurlijk een stuk anders dan hier. Vooral de kwantiteit verschilt, hier drijft de pasta vaak in een rode saus, terwijl in Italie veel minder saus bij zit. Er zit natuurlijk ook een verschil in de saus kwaliteit, maar dat komt voornamelijk door de veel lekkere tomaten die ze daar hebben
Sauskwaliteit: eens. Maar de hoeveelheid doe je toch jezelf aan, ik gebruik nooit veel (of geen, depends) saus.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_57668004
wat is nou echt de beste real Italian olive oil?
pi_57669138
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 09:32 schreef David het volgende:
Het klopt niet dat alles wat bertolli produceert uit Italië komt, voor hun olijfolieën gebruiken ze ook veel olijven uit o.a. Noord-Afrikaanse landen (goedkoper).
E allora? Parmaham wordt gemaakt van Nederlandse varkens, is het dan ineens Nederlandse ham? De producten van Bertolli worden gemaakt in Italië, dat houdt niet in dat de grondstoffen ook per sé uit Italië moeten komen.
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 10:17 schreef TheMidasTouch het volgende:
wat is nou echt de beste real Italian olive oil?
Daar is niet echt een eenduidig antwoord op te geven aangezien dat ook een kwestie van smaak is en Noord-Italianen en Zuid-Italianen ook weer verschillen in hun voorkeur (in 't noorden is de olie meestal dunner dan in het zuiden). Van de olijfoliën die je bij AH kunt kopen vind ik Monini de beste (en het gerucht gaat dat de AH Excellent Italiaanse olijfolie door Monini geproduceerd wordt maar wel een stuk goedkoper is). Dit is mijn persoonlijke favoriet op 't moment:



[ Bericht 43% gewijzigd door W1ZZ op 28-03-2008 11:19:55 ]
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 28 maart 2008 @ 15:35:50 #37
185545 maartenducrot
koning van biafra
pi_57674571
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 11:11 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

E allora? Parmaham wordt gemaakt van Nederlandse varkens, is het dan ineens Nederlandse ham? De producten van Bertolli worden gemaakt in Italië, dat houdt niet in dat de grondstoffen ook per sé uit Italië moeten komen.
[..]
Dan is het geen echte parmaham.
Live vanuit Frankrijk!
Jongens jongens toch, nou ik geef het je te doen, hoor.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 15:42:19 #38
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57674702
Jawel.. alleen varkensvlees dat in Parma verwerkt wordt mag Parmaham heten, dus maakt het niet uit waar dat varken zelf vandaan komt.
Met Pata Negra ham is het wel anders, dat is ham van varkens die vrij in de pyreneeën leven en daar voornamelijk eikels eten, dat is niet te vervangen door andere varkens.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 15:46:14 #39
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_57674789
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 15:42 schreef SiGNe het volgende:
Jawel.. alleen varkensvlees dat in Parma verwerkt wordt mag Parmaham heten, dus maakt het niet uit waar dat varken zelf vandaan komt.
Met Pata Negra ham is het wel anders, dat is ham van varkens die vrij in de pyreneeën leven en daar voornamelijk eikels eten, dat is niet te vervangen door andere varkens.
Dat klopt niet.
Parmaham mag alleen van Italiaanse varkens gemaakt worden.

Ik zal nog even proberen een beter bron te vinden dan WikiPedo.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Parmaham

http://www.prosciuttodiparma.com/ned/info/pigs/

NB wel erg ver off-topic overigens
En zoveel hoef je je ook niet aan te trekken van al die PDO nonsens.
Ik heb momenteel liever Mozarella uit Zeewolde dan Buffel-Mozarella uit Napels.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_57678989
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 15:46 schreef Hyperdude het volgende:
Parmaham mag alleen van Italiaanse varkens gemaakt worden.
Meerdere Italiaanse slagers hebben me verzekerd dat voor de bereiding van Parmaham veel Nederlands vlees wordt gebruikt. Daarbij is de Italiaanse varkensveestapel bij lange na niet toereikend om aan de tegenwoordig enorme mondiale vraag aan Parmaham te voldoen. Die twee argumenten geloof ik eerder dan een marketingpraatje op een website.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 28 maart 2008 @ 19:45:25 #41
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_57679759
Kan best, het blijft wel Italë natuurlijk. Toch denk ik dat het met Parmaham wel meevalt met fraude.
En als je het verschil niet proeft tussen een Helmonds vèrken, en een varken van de Po vlakte kan je beter Unox rookworst in dunne plakken snijden dan je geld uitgeven aan producten met een snob image.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_57681757
Garofalo Linguine...verkopen ze bij AH XL. Geloof me, betere pasta (op verse na) is er niet.
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
  maandag 31 maart 2008 @ 13:10:14 #43
3869 David
Drum the drums
pi_57735502
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 11:11 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

E allora? Parmaham wordt gemaakt van Nederlandse varkens, is het dan ineens Nederlandse ham? De producten van Bertolli worden gemaakt in Italië, dat houdt niet in dat de grondstoffen ook per sé uit Italië moeten komen.
Voor mij is het geen probleem hoor. Marokko produceert bv. ook wel goede olijven en olijfolie. Maar dat Bertolli een Italiaans product zou zijn is gewoon niet meer zo. Het is een bedrijf dat economisch redeneert en dus goedkope grondstoffen en werkkrachten gebruikt om meer winst te kunnen maken. En er is wel degelijk een groot kwaliteits verschil tussen een olie van Bertolli en een authentieke Italiaans olie, gemaakt van met de hand geplukte Italiaanse olijven. Dat proef je gewoon...
pi_57735645
quote:
Op maandag 31 maart 2008 13:10 schreef David het volgende:

[..]

Voor mij is het geen probleem hoor. Marokko produceert bv. ook wel goede olijven en olijfolie. Maar dat Bertolli een Italiaans product zou zijn is gewoon niet meer zo. Het is een bedrijf dat economisch redeneert en dus goedkope grondstoffen en werkkrachten gebruikt om meer winst te kunnen maken. En er is wel degelijk een groot kwaliteits verschil tussen een olie van Bertolli en een authentieke Italiaans olie, gemaakt van met de hand geplukte Italiaanse olijven. Dat proef je gewoon...
Ik ben het volledig met je eens dat Bertolli niet in de buurt komt van een fatsoenlijke olie en als je 'Italiaans product' definieert als iets waarvan alles (grondstoffen, arbeid, productielokatie) uit Italië komt dan heb je gelijk. Voor mij is iets al een Italiaans product als het in Italië geproduceerd is, dus in dit geval wanneer de olijven in Italië geperst zijn en de olie in Italië gebotteld is. Anders zou bijvoorbeeld een Italiaans pak dat ook zelden zijn daar de stoffen meestal uit Engeland komen en de pakken bijna altijd door Chinezen in elkaar worden geklust ondanks het mooie marketingpraatje van "In Italië met liefde gemaakt."
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  maandag 31 maart 2008 @ 20:42:49 #45
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_57745120
Kwaliteit van olijfolie is, meer dan de kwaliteit van pasta, ook een kwestie van smaak/voorkeur.
Voor de koude gerechten staat hier momenteel De Cecco Umbria Colli Assisi-Spoleto DOP.
Maar als je daarin gaat bakken wordt het niks; daarvoor kan je beter bv. zo'n non-vergine Carbonell oid. gebruiken.

NB. Zo'n nep verhaal/image van Bertolli zorgt er al voor dat ik niet van die die zooi koop. Ook al maken ze misschien prima producten.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  Redactie Games maandag 31 maart 2008 @ 20:59:08 #46
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_57745619
Al vind ik de Bertolli Pesto ook wel lekker..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_57756082
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 19:09 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Meerdere Italiaanse slagers hebben me verzekerd dat voor de bereiding van Parmaham veel Nederlands vlees wordt gebruikt. Daarbij is de Italiaanse varkensveestapel bij lange na niet toereikend om aan de tegenwoordig enorme mondiale vraag aan Parmaham te voldoen. Die twee argumenten geloof ik eerder dan een marketingpraatje op een website.
Echte parmaham heeft een kroon op de ham of verpakking. Dan komen de varken sook echt uit Parma (geboren en getogen). Er komt ook ham uit parma dat van (ondermeer) Nederlandse varkens is gemaakt. Deze ham zal geen kroon op de verpakking of ham (mogen) hebben en is dus strict genomen geen parmaham (wat overigens ook een beschermde naam is).

Er is een genootschap, het Consorzio del Prosciutto di Parma, wat hierop toeziet...

Da's de theorie, het blijven Italianen
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_58242557
Mijn Italiaanse collega's zweren bij Barilla. En ik nu ook

Ik vraag me nu wel af wie beter is: De Cecco of Barilla...

En ik ben opzoek naar het antwoord op de vraag of de betere pasta een lage glycemische waarde/lading heeft. Als ik de pasta op het werk eet (erg wit en erg glad) heb ik altijd snel weer honger, na Barilla niet...

[ Bericht 26% gewijzigd door tim2308 op 23-04-2008 01:09:47 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  woensdag 23 april 2008 @ 14:34:14 #49
211309 Spankin
zachte heelmeesters...
pi_58253820
<- Barilla

En ik heb inderdaad eens gelezen dat Nederlands varkensvlees naar Italië gaat, daar verwerkt, en terugkomt als Parmaham.
  woensdag 23 april 2008 @ 16:08:23 #50
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58256347
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 10:28 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Echte parmaham heeft een kroon op de ham of verpakking. Dan komen de varken sook echt uit Parma (geboren en getogen). Er komt ook ham uit parma dat van (ondermeer) Nederlandse varkens is gemaakt. Deze ham zal geen kroon op de verpakking of ham (mogen) hebben en is dus strict genomen geen parmaham (wat overigens ook een beschermde naam is).

Er is een genootschap, het Consorzio del Prosciutto di Parma, wat hierop toeziet...

Da's de theorie, het blijven Italianen
Het is een Europese maatregel om streekproducten te beschermen, Goudse kaas mag ook alleen zo heten als het uit Gouda komt..
Het bekendste voorbeeld is Champagne, alleen wijnen uit die Franse streek mogen zo heten, anders is het Methode Champagnoise of een ander leuk naampje dat ze eraan geven.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')