abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57598235
Je weet wel bij de supermarkten verkopen ze altijd van een bepaald merk spaghetti, tagliatella, maccaroni .. Je weet er zit veel van die goedkope smakeloze merken tussen, welke is nou de beste, en proeft echt Italie?
pi_57598343
Ken je die aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over pasta?
Echt een aanradertje!

Maccaroni kennen ze helemaal niet in Italië...
Het wordt er wel gemaakt, maar puur voor de Amerikaanse markt, maar echt aandacht besteden ze er niet aan.
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_57598829
Ik vind Barilla lekker. Italiaans merk, maar ook verkrijgbaar bij de Jumbo, Dirk en vast nog wel bij meer supermarkten.

En volgens mij is de Cecco ook goed te doen.
pi_57598905
De Cecco is het merk waar de keuringsdienst van waarde op bezoek was in de afleving over pasta.

De aflevering is hier te bekijken
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_57599168
TVP
Ben een echte pasta happer, maar welke ik nu echt super lekker vind?? dat weet ik eigenlijk niet, Die verse dingen van de AH vind ik wel prima..
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 25 maart 2008 @ 14:27:52 #6
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_57599497
Die verse dingen bij de deka zijn lekker, welk merk, geen idee.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_57599894
Verse pasta is van de meeste supermarkt keten prima te doen vind ik!

Verder vind ik het huismerk van de Jumbo ook prima te doen.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  dinsdag 25 maart 2008 @ 15:20:54 #8
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_57600528
Van gedroogde pasta's eten wij alleen de all'uovo (eierpasta) variant..
Spaghetti all'uovo van Grand Italia... Mmmmmm...

Verse pasta: de tortelloni met kaas en noten van AH..
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_57600581
ik weet niet zeker maar ik dacht dat Grand Italia een van de beste is... maar weet niet zeker..
pi_57601057
Ik vind zelf Grand Italia niet zo bijzonder. Hij heeft niet zoveel bite als Barilla. Die veert echt een beetje als je er in bijt, net als bij zelfgemaakte pasta.
  dinsdag 25 maart 2008 @ 15:43:11 #11
210143 EyeMJR
Eye See Eye Forget !!!
pi_57601081
maakt mij nie uit zolang het maar te vreten is
When Crying In The Mist, To Pray For Amnesia
  dinsdag 25 maart 2008 @ 15:44:06 #12
204162 SuperShark
Eat you alive!
pi_57601100
Albert Heijn huismerk, ¤0,57 => perfect !
Kill the fish.
pi_57601213
Wij eten hier ook meestal gewoon tagliatelle, maar zou best eens die cecco willen proberen!
pi_57601311
Het is natuurlijk ook net wat je zoekt in pasta. In Nederland heben we altijd vrij kleffe , kartonnige pasta gegeten (Honig, alle huismerken etc), aldus de Italianen in bovenstaande aflevering van Keuringsdienst van Waarde. Als je dan plotseling Italiaanse pasta voorgezet krijgt, kan die erg taaiig overkomen. Aan de andere kant vinden Italianen onze pasta niet te vreten.
Voor zover ik weet gebruiken Italianen trouwens ook erg vaak gedroogde pasta. Het ligt maar net aan de saus welk soort geschikt is.
  dinsdag 25 maart 2008 @ 16:08:38 #15
104963 ETA
European Travel Author
pi_57601587
Heb zelf half jaar in noord Italie en een maand in midden Italie gewoond. Barillla en de Cecco vind je in standaard supermarkt in Italie, en vind ik persoonlijk erg lekker omdat ze een goede bite hebben. In Italie is het zeer gewoon om gedroogde pasta te eten, al is er natuurlijk een voorkeur voor verse pasta Verse pasta is uitermate lekker met een goede pesto

Sauzen in Italie zijn natuurlijk een stuk anders dan hier. Vooral de kwantiteit verschilt, hier drijft de pasta vaak in een rode saus, terwijl in Italie veel minder saus bij zit. Er zit natuurlijk ook een verschil in de saus kwaliteit, maar dat komt voornamelijk door de veel lekkere tomaten die ze daar hebben

En maccaroni is gewoon te vinden in de lokale italiaanse supermarkt zoals de Esselunga (beetje de Italiaanse variant van AH)
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  dinsdag 25 maart 2008 @ 16:52:10 #16
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57602521
Sinds ik De Cecco heb ontdekt koop ik die voornamelijk, heb ook lasagnebladen van Barilla.
Die aflevering van keuringsdienst van waren moet ik nog zien, maar wat is er dan aan de hand?
Ik weet in elk geval wel dat ik niet meer terug ga naar Grand'Italia, dat smaakt echt naar niks vergeleken met De Cecco, ik snap nu ook opeens wat ze met "al dente" bedoelen.
pi_57602583
In die aflevering laten ze de pastamakers van de Cecco allerei pasta testen, zowel Nederlandse als Italiaanse. De Nederlandse kwam er niet bepaald goed af.
pi_57607032
Grand Italia
  dinsdag 25 maart 2008 @ 20:33:25 #19
122997 zquing
Drama Junk
pi_57607599
Ik vind die barrilla lekker, heb alleen nog nooit die van cecco gebruikt
"Those unforgettable days, for them I live"
  dinsdag 25 maart 2008 @ 20:43:50 #20
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_57607859
De Cecco Fettuccine all' uovo nr. 103
Precies goed voor bijna alle pasta gerechten. Staan ook wel aardige recepten op de De Cecco site.
Hebben ze vlgns. mij wel bij de Makro

http://www.dececco.it/catalogo_prodotti_pasta.asp
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  dinsdag 25 maart 2008 @ 23:38:37 #21
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57612334
De Cecco is ook bij de Jumbo te koop, net zoals Barilla en ze hebben ook nog een merk "napolitana" ofzo, daar hebben ze ook diverse tomaten in blik van (erg lekker trouwens)
pi_57618056
qua olijfolie is carapelli beter dan bertolli?
http://www.volkskrantblog.nl/bericht/153329
  woensdag 26 maart 2008 @ 15:13:59 #23
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57623437
Bertolli is gewoon van Unilever, oftwel: massaproductie. (en niet de omaatjes die je in de reclame ziet)
Zelf ga ik liever voor de wat kleinere fabrikanten, die nemen naar mijn idee net even wat meer tijd en dat proef je terug.
Rum is daar ook wel een goed voorbeeld in, Bacardi is het grootste en meest populaire merk, maar qua smaak kan je beter voor een andere rum gaan (Havana Club of Captain Morgan bijvoorbeeld)
Bacardi gebruikt aluminium vaten, die andere twee houten vaten.

Voor een goede olijfolie zou ik naar een Italiaanse traiteur gaan, De Cecco heeft trouwens ook olijfolie (extra virgine) maar daar ben ik verder niet mee bekend.

En om het over de pasta's te hebben, De Cecco en Barilla gebruiken koperen mallen om hun pasta's mee te maken, dat schijnt voor de smaak ook weer beter te zijn dan aluminium mallen die Grand' Italia (en andere Hollandse merken) gebruiken.
Je kan het ook zien en voelen aan de pasta, Hollandse pasta is glad, Italiaanse pasta voelt een beetje korrelig aan, alsof er een laagje bloem overheen is gestrooid toen de pasta nog niet hard was.
  woensdag 26 maart 2008 @ 16:51:33 #24
185545 maartenducrot
koning van biafra
pi_57625486
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 16:08 schreef ETA het volgende:
Heb zelf half jaar in noord Italie en een maand in midden Italie gewoond. Barillla en de Cecco vind je in standaard supermarkt in Italie, en vind ik persoonlijk erg lekker omdat ze een goede bite hebben. In Italie is het zeer gewoon om gedroogde pasta te eten, al is er natuurlijk een voorkeur voor verse pasta Verse pasta is uitermate lekker met een goede pesto
in Italië ligt de voorkeur voor gedroogde of verse pasta aan de gebruikte saus
Live vanuit Frankrijk!
Jongens jongens toch, nou ik geef het je te doen, hoor.
pi_57641135
Grand Italia is lekker, maar best prijzig. Meestal koop ik gewoon AH-huismerk, tenzij de dure op de reclame is.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_57641583
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 16:08 schreef ETA het volgende:
Heb zelf half jaar in noord Italie en een maand in midden Italie gewoond. Barillla en de Cecco vind je in standaard supermarkt in Italie, en vind ik persoonlijk erg lekker omdat ze een goede bite hebben. In Italie is het zeer gewoon om gedroogde pasta te eten, al is er natuurlijk een voorkeur voor verse pasta Verse pasta is uitermate lekker met een goede pesto
Er is helemaal geen voorkeur voor verse pasta, zoals al gezegd werd hangt de keuze voor verse of gedroogd pasta geheel af van de saus waarmee de pasta gecombineerd wordt. En pesto is nu net bij uitstek ongeschikt om met verse pasta gecombineerd te worden. Verse pasta eet je over 't algemeen met sauzen die niet echt sauzen zijn in de zin van een vloeibaar geheel maar meer met wat losse ingrediënten in een pan gemikt. Braad bijvoorbeeld eens stukjes salsiccia (Italiaanse worst, soort dunne saucijs) met wat verse paddestoelen en halve cherrytomaatjes (die op de snijkant bakken) in wat olijfolie met verse origano. Door de verse pasta mengen, scheut goede olijfolie en z&p eroverheen.

Beste gedroogde pasta in NL? De Cecco, easily. Beste gedroogde pasta overall is Voiello.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_57644892
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 15:13 schreef SiGNe het volgende:
Bertolli is gewoon van Unilever, oftwel: massaproductie. (en niet de omaatjes die je in de reclame ziet)
Zelf ga ik liever voor de wat kleinere fabrikanten, die nemen naar mijn idee net even wat meer tijd en dat proef je terug.
Rum is daar ook wel een goed voorbeeld in, Bacardi is het grootste en meest populaire merk, maar qua smaak kan je beter voor een andere rum gaan (Havana Club of Captain Morgan bijvoorbeeld)
Bacardi gebruikt aluminium vaten, die andere twee houten vaten.

Voor een goede olijfolie zou ik naar een Italiaanse traiteur gaan, De Cecco heeft trouwens ook olijfolie (extra virgine) maar daar ben ik verder niet mee bekend.

En om het over de pasta's te hebben, De Cecco en Barilla gebruiken koperen mallen om hun pasta's mee te maken, dat schijnt voor de smaak ook weer beter te zijn dan aluminium mallen die Grand' Italia (en andere Hollandse merken) gebruiken.
Je kan het ook zien en voelen aan de pasta, Hollandse pasta is glad, Italiaanse pasta voelt een beetje korrelig aan, alsof er een laagje bloem overheen is gestrooid toen de pasta nog niet hard was.
fok, en ik maar denken dat Bertolli italiaans is.. dat wordt overstappen.
pi_57645018
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 12:20 schreef TheMidasTouch het volgende:

[..]

fok, en ik maar denken dat Bertolli italiaans is.. dat wordt overstappen.
Bertolli was ooit wel Italiaans maar is door Unilever overgekocht. De producten worden nog steeds in Italië geproduceerd (en ook verkocht) maar zijn niet van erg hoge kwaliteit in vergelijking met sommige andere merken.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_57652141
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 12:25 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Bertolli was ooit wel Italiaans maar is door Unilever overgekocht. De producten worden nog steeds in Italië geproduceerd (en ook verkocht) maar zijn niet van erg hoge kwaliteit in vergelijking met sommige andere merken.
Haha... ik verwijs nu even naar een andere afleving keuringsdienst van Waarde.

De presentator ging op zoek naar de vrouwen van Bertolli uit de reclame en wilde zien hoe die vrouwen dat werk deden.
De droom spatte uiteen toen hij naar een fabriek werd verwezen waar heel groot Knorr op stond..
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_57655404
Ja, dus? Dat kan nog steeds prima rijmen met wat ik zeg hoor. Als Unilever 't overneemt zouden ze wel gek zijn om bij zo'n generiek product dat niet in de eigen fabriek te laten doen. Als iets in Italië wordt geproduceerd is 't niet ineens automatisch artisanaal bereid of duur ofzo... Alle blikjes tomaten en tomatenpuree enzo die je voor 7 cent bij de Appie koopt worden ook in Italië gemaakt.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  donderdag 27 maart 2008 @ 20:38:53 #31
97745 Thorical
finding a way
pi_57656419
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 20:07 schreef W1ZZ het volgende:
Ja, dus? Dat kan nog steeds prima rijmen met wat ik zeg hoor. Als Unilever 't overneemt zouden ze wel gek zijn om bij zo'n generiek product dat niet in de eigen fabriek te laten doen. Als iets in Italië wordt geproduceerd is 't niet ineens automatisch artisanaal bereid of duur ofzo... Alle blikjes tomaten en tomatenpuree enzo die je voor 7 cent bij de Appie koopt worden ook in Italië gemaakt.
Ik dacht dat die ook in China gemaakt werden?
pi_57656959
Nee kijk maar eens op zo'n blik, staat gemaakt in Italië op Is ook wel logisch, in Puglia (de hak van de laars) is een enorme tomatenverwerkingsindustrie en Italianen eten bij voorkeur alleen producten uit Italië.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 28 maart 2008 @ 09:32:59 #33
3869 David
Drum the drums
pi_57667247
Het klopt niet dat alles wat bertolli produceert uit Italië komt, voor hun olijfolieën gebruiken ze ook veel olijven uit o.a. Noord-Afrikaanse landen (goedkoper).
pi_57667346
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 16:08 schreef ETA het volgende:

Sauzen in Italie zijn natuurlijk een stuk anders dan hier. Vooral de kwantiteit verschilt, hier drijft de pasta vaak in een rode saus, terwijl in Italie veel minder saus bij zit. Er zit natuurlijk ook een verschil in de saus kwaliteit, maar dat komt voornamelijk door de veel lekkere tomaten die ze daar hebben
Sauskwaliteit: eens. Maar de hoeveelheid doe je toch jezelf aan, ik gebruik nooit veel (of geen, depends) saus.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_57668004
wat is nou echt de beste real Italian olive oil?
pi_57669138
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 09:32 schreef David het volgende:
Het klopt niet dat alles wat bertolli produceert uit Italië komt, voor hun olijfolieën gebruiken ze ook veel olijven uit o.a. Noord-Afrikaanse landen (goedkoper).
E allora? Parmaham wordt gemaakt van Nederlandse varkens, is het dan ineens Nederlandse ham? De producten van Bertolli worden gemaakt in Italië, dat houdt niet in dat de grondstoffen ook per sé uit Italië moeten komen.
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 10:17 schreef TheMidasTouch het volgende:
wat is nou echt de beste real Italian olive oil?
Daar is niet echt een eenduidig antwoord op te geven aangezien dat ook een kwestie van smaak is en Noord-Italianen en Zuid-Italianen ook weer verschillen in hun voorkeur (in 't noorden is de olie meestal dunner dan in het zuiden). Van de olijfoliën die je bij AH kunt kopen vind ik Monini de beste (en het gerucht gaat dat de AH Excellent Italiaanse olijfolie door Monini geproduceerd wordt maar wel een stuk goedkoper is). Dit is mijn persoonlijke favoriet op 't moment:



[ Bericht 43% gewijzigd door W1ZZ op 28-03-2008 11:19:55 ]
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 28 maart 2008 @ 15:35:50 #37
185545 maartenducrot
koning van biafra
pi_57674571
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 11:11 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

E allora? Parmaham wordt gemaakt van Nederlandse varkens, is het dan ineens Nederlandse ham? De producten van Bertolli worden gemaakt in Italië, dat houdt niet in dat de grondstoffen ook per sé uit Italië moeten komen.
[..]
Dan is het geen echte parmaham.
Live vanuit Frankrijk!
Jongens jongens toch, nou ik geef het je te doen, hoor.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 15:42:19 #38
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57674702
Jawel.. alleen varkensvlees dat in Parma verwerkt wordt mag Parmaham heten, dus maakt het niet uit waar dat varken zelf vandaan komt.
Met Pata Negra ham is het wel anders, dat is ham van varkens die vrij in de pyreneeën leven en daar voornamelijk eikels eten, dat is niet te vervangen door andere varkens.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 15:46:14 #39
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_57674789
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 15:42 schreef SiGNe het volgende:
Jawel.. alleen varkensvlees dat in Parma verwerkt wordt mag Parmaham heten, dus maakt het niet uit waar dat varken zelf vandaan komt.
Met Pata Negra ham is het wel anders, dat is ham van varkens die vrij in de pyreneeën leven en daar voornamelijk eikels eten, dat is niet te vervangen door andere varkens.
Dat klopt niet.
Parmaham mag alleen van Italiaanse varkens gemaakt worden.

Ik zal nog even proberen een beter bron te vinden dan WikiPedo.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Parmaham

http://www.prosciuttodiparma.com/ned/info/pigs/

NB wel erg ver off-topic overigens
En zoveel hoef je je ook niet aan te trekken van al die PDO nonsens.
Ik heb momenteel liever Mozarella uit Zeewolde dan Buffel-Mozarella uit Napels.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_57678989
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 15:46 schreef Hyperdude het volgende:
Parmaham mag alleen van Italiaanse varkens gemaakt worden.
Meerdere Italiaanse slagers hebben me verzekerd dat voor de bereiding van Parmaham veel Nederlands vlees wordt gebruikt. Daarbij is de Italiaanse varkensveestapel bij lange na niet toereikend om aan de tegenwoordig enorme mondiale vraag aan Parmaham te voldoen. Die twee argumenten geloof ik eerder dan een marketingpraatje op een website.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 28 maart 2008 @ 19:45:25 #41
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_57679759
Kan best, het blijft wel Italë natuurlijk. Toch denk ik dat het met Parmaham wel meevalt met fraude.
En als je het verschil niet proeft tussen een Helmonds vèrken, en een varken van de Po vlakte kan je beter Unox rookworst in dunne plakken snijden dan je geld uitgeven aan producten met een snob image.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_57681757
Garofalo Linguine...verkopen ze bij AH XL. Geloof me, betere pasta (op verse na) is er niet.
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
  maandag 31 maart 2008 @ 13:10:14 #43
3869 David
Drum the drums
pi_57735502
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 11:11 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

E allora? Parmaham wordt gemaakt van Nederlandse varkens, is het dan ineens Nederlandse ham? De producten van Bertolli worden gemaakt in Italië, dat houdt niet in dat de grondstoffen ook per sé uit Italië moeten komen.
Voor mij is het geen probleem hoor. Marokko produceert bv. ook wel goede olijven en olijfolie. Maar dat Bertolli een Italiaans product zou zijn is gewoon niet meer zo. Het is een bedrijf dat economisch redeneert en dus goedkope grondstoffen en werkkrachten gebruikt om meer winst te kunnen maken. En er is wel degelijk een groot kwaliteits verschil tussen een olie van Bertolli en een authentieke Italiaans olie, gemaakt van met de hand geplukte Italiaanse olijven. Dat proef je gewoon...
pi_57735645
quote:
Op maandag 31 maart 2008 13:10 schreef David het volgende:

[..]

Voor mij is het geen probleem hoor. Marokko produceert bv. ook wel goede olijven en olijfolie. Maar dat Bertolli een Italiaans product zou zijn is gewoon niet meer zo. Het is een bedrijf dat economisch redeneert en dus goedkope grondstoffen en werkkrachten gebruikt om meer winst te kunnen maken. En er is wel degelijk een groot kwaliteits verschil tussen een olie van Bertolli en een authentieke Italiaans olie, gemaakt van met de hand geplukte Italiaanse olijven. Dat proef je gewoon...
Ik ben het volledig met je eens dat Bertolli niet in de buurt komt van een fatsoenlijke olie en als je 'Italiaans product' definieert als iets waarvan alles (grondstoffen, arbeid, productielokatie) uit Italië komt dan heb je gelijk. Voor mij is iets al een Italiaans product als het in Italië geproduceerd is, dus in dit geval wanneer de olijven in Italië geperst zijn en de olie in Italië gebotteld is. Anders zou bijvoorbeeld een Italiaans pak dat ook zelden zijn daar de stoffen meestal uit Engeland komen en de pakken bijna altijd door Chinezen in elkaar worden geklust ondanks het mooie marketingpraatje van "In Italië met liefde gemaakt."
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  maandag 31 maart 2008 @ 20:42:49 #45
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_57745120
Kwaliteit van olijfolie is, meer dan de kwaliteit van pasta, ook een kwestie van smaak/voorkeur.
Voor de koude gerechten staat hier momenteel De Cecco Umbria Colli Assisi-Spoleto DOP.
Maar als je daarin gaat bakken wordt het niks; daarvoor kan je beter bv. zo'n non-vergine Carbonell oid. gebruiken.

NB. Zo'n nep verhaal/image van Bertolli zorgt er al voor dat ik niet van die die zooi koop. Ook al maken ze misschien prima producten.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  Redactie Games maandag 31 maart 2008 @ 20:59:08 #46
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_57745619
Al vind ik de Bertolli Pesto ook wel lekker..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_57756082
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 19:09 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Meerdere Italiaanse slagers hebben me verzekerd dat voor de bereiding van Parmaham veel Nederlands vlees wordt gebruikt. Daarbij is de Italiaanse varkensveestapel bij lange na niet toereikend om aan de tegenwoordig enorme mondiale vraag aan Parmaham te voldoen. Die twee argumenten geloof ik eerder dan een marketingpraatje op een website.
Echte parmaham heeft een kroon op de ham of verpakking. Dan komen de varken sook echt uit Parma (geboren en getogen). Er komt ook ham uit parma dat van (ondermeer) Nederlandse varkens is gemaakt. Deze ham zal geen kroon op de verpakking of ham (mogen) hebben en is dus strict genomen geen parmaham (wat overigens ook een beschermde naam is).

Er is een genootschap, het Consorzio del Prosciutto di Parma, wat hierop toeziet...

Da's de theorie, het blijven Italianen
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_58242557
Mijn Italiaanse collega's zweren bij Barilla. En ik nu ook

Ik vraag me nu wel af wie beter is: De Cecco of Barilla...

En ik ben opzoek naar het antwoord op de vraag of de betere pasta een lage glycemische waarde/lading heeft. Als ik de pasta op het werk eet (erg wit en erg glad) heb ik altijd snel weer honger, na Barilla niet...

[ Bericht 26% gewijzigd door tim2308 op 23-04-2008 01:09:47 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  woensdag 23 april 2008 @ 14:34:14 #49
211309 Spankin
zachte heelmeesters...
pi_58253820
<- Barilla

En ik heb inderdaad eens gelezen dat Nederlands varkensvlees naar Italië gaat, daar verwerkt, en terugkomt als Parmaham.
  woensdag 23 april 2008 @ 16:08:23 #50
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58256347
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 10:28 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Echte parmaham heeft een kroon op de ham of verpakking. Dan komen de varken sook echt uit Parma (geboren en getogen). Er komt ook ham uit parma dat van (ondermeer) Nederlandse varkens is gemaakt. Deze ham zal geen kroon op de verpakking of ham (mogen) hebben en is dus strict genomen geen parmaham (wat overigens ook een beschermde naam is).

Er is een genootschap, het Consorzio del Prosciutto di Parma, wat hierop toeziet...

Da's de theorie, het blijven Italianen
Het is een Europese maatregel om streekproducten te beschermen, Goudse kaas mag ook alleen zo heten als het uit Gouda komt..
Het bekendste voorbeeld is Champagne, alleen wijnen uit die Franse streek mogen zo heten, anders is het Methode Champagnoise of een ander leuk naampje dat ze eraan geven.
  vrijdag 25 april 2008 @ 00:33:11 #51
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_58292568
Gouda kaas heeft te maken met de vorm en wijze van productie, maar in Azië kun je Gouda kazen kopen geproduceerd in Nieuw-Zeeland.
Dat van Champagne klopt wel.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_58292672
zelfgemaakte
pi_58408446
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 00:39 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
zelfgemaakte
Ja.
pi_58409864
quote:
Op woensdag 23 april 2008 16:08 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Het is een Europese maatregel om streekproducten te beschermen, Goudse kaas mag ook alleen zo heten als het uit Gouda komt..
Het bekendste voorbeeld is Champagne, alleen wijnen uit die Franse streek mogen zo heten, anders is het Methode Champagnoise of een ander leuk naampje dat ze eraan geven.
Goudse kaas is geen beschermde merknaam helaas. Hier heefrt de handelsgeest ons in de steek gelaten en is ie neer geldaat op de Fransen en Italianen.

De beste niet-verse pasta heb ik wel eens gehoord, wordt gemaakt met bronzen mallen: hierdoor wordt de pasta in zijn specifieke vorm gegoten. Plastic (nylon of teflon) mallen worden het meest gebruikt (Grand Italia etc, meestal staat er tegenwoordig op als de mallen van brons zijn), maar plastic mallen geven een glad oppervlak: bronzen mallen geven een ruw oppervlak en zorgen ervoor dat de wat zwaardere sauzen waarvoor niet verse pasta bedoelt is beter opgenomen wordt: als je het goed door elkaar roert zie je als het goed is weinig saus meer op het bord liggen.
Niet verse pasta is eigenlijk een hele andere wereld: er is geen sprake van al dente; de ingrediënten zijn anders (ei) en vaak is de saus ook anders: er wordt ook meer gebruik gemaakt van gevulde pastas die van binnen hun smaak al hebben en dus geen machtige saus meer nodig hebben.
Pasta fresco (de zachte variant dus) vind je meer in Noord-Italië.
Persoonlijk vind ik Bolognese het lekkerste met pasta duro: de niet verse-al dente variant dus, ook al wordt het in die streek gemaakt met verse tagliatelle. In heel Italië kun je een ragu met die variant pasta krijgen. En dat is dan meteen een voorbeeld van iets waarin de Italiaanse keuken niet regionaal is volgens mij (maar dat laatste weet ik eigenlijk niet zeker).

[ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 01-05-2008 16:00:56 ]
anonieme razernist
  donderdag 1 mei 2008 @ 13:59:32 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58415398
quote:
Op woensdag 23 april 2008 00:55 schreef tim2308 het volgende:
Mijn Italiaanse collega's zweren bij Barilla. En ik nu ook

Ik vraag me nu wel af wie beter is: De Cecco of Barilla...

En ik ben opzoek naar het antwoord op de vraag of de betere pasta een lage glycemische waarde/lading heeft. Als ik de pasta op het werk eet (erg wit en erg glad) heb ik altijd snel weer honger, na Barilla niet...
Barilla spaghetti hebben ze bij de jumbo alleen in Typo 5, De Cecco in typo 12, die is net iets dikker.
En wat me ook opviel is dat de ongekoookte De Cecco pasta wat korreliger leek aan de buitenkant, alsof er nog een laagje meel is overheen gestrooid, dat heeft dacht ik te maken met koperen mallen (schijnt ook weer lekkerder te zijn voor de pasta).
pi_58416168
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 01:56 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Goudse kaas is geen beschermde merknaam helaas. Hier heefrt de handelsgeest ons in de steek gelaten en is ie neer geldaat op de Fransen en Italianen.

De beste niet-verse paste heb ik wel eens gehoord, wordt gemaakt met koperen mallen: hierdoor wordt de pasta in zijn speciefieke vorm gegoten. Plastic mallen worden het meest gebruikt (Grand Italia etc, meestal staat er tegenwoordig op als de mallen van koper zijn), maar plastic mallen geven een glad oppervlak: koperen mallen geven een ruw oppervlak en zorgen ervoor dat de wat zwaardere sauzen waarvoor niet verse pasta bedoelt is beter opgenomen wordt: als je het goed door elkaar roert zie je als het goed is weinig saus meer op het bord liggen.
Niet verse pasta is eigenlijk een hele andere wereld: er is geen sprake van al dente; de ingrediënten zijn anders (ei) en vaak is de saus ook anders: er wordt ook meer gebruik gemaakt van gevulde pastas die van binnen hun smaak al hebben en dus geen machtige saus meer nodig hebben.
Pasta fresco (de zachte variant dus) vind je meer in Noord-Italië.
Persoonlijk vind ik Bolognese het lekkerste met pasta duro: de niet verse-al dente variant dus, ooik al wordt het in die streek gemaakt met verse tagliatelle. In heel Italië kun je een ragu met die variant past krijgen. En dat is dan meteen een voorbeeld van iets waarin de Italiaanse keuken niet regionaal is volgens mij, (maar dat laatste weet ik eigenlijk niet zeker).
Goed verhaal, alleen bij mijn weten zijn het bronzen mallen ipv koperen. Ik heb trouwens in Italië nog nooit ragù met verse tagliatelle op het menu zien staan, ook niet in Bologna.

"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_58417408
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 14:36 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Goed verhaal, alleen bij mijn weten zijn het bronzen mallen ipv koperen. Ik heb trouwens in Italië nog nooit ragù met verse tagliatelle op het menu zien staan, ook niet in Bologna.

[ link | afbeelding ]
Dat zal dan wel kloppen koper , brons. tja.

Een aflevering van Heston Blumenthal's In search of perfection gaat over spaghetti bolognese: Hij test en vergelijkt daarin ook verschillende soorten pasta: Hij vind zijn 'La pasta di aldo' en "Rustichella di Abruzzo" die hiet niet of nauwelijks te krijgen zijn geloof ik. Ook MArtelli en De Cecco scoorden hoog.

[ Bericht 16% gewijzigd door NoCigar op 01-05-2008 15:52:34 ]
anonieme razernist
  donderdag 1 mei 2008 @ 15:42:48 #58
3869 David
Drum the drums
pi_58417431
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 14:36 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Goed verhaal, alleen bij mijn weten zijn het bronzen mallen ipv koperen. Ik heb trouwens in Italië nog nooit ragù met verse tagliatelle op het menu zien staan, ook niet in Bologna.
Hmm... dat verbaast me sterk

In principe wordt ragù traditioneel met verse tagliatelle geserveerd. Dat geldt niet alleen voor de Bolognese variant. Natuurlijk is 'spaghetti bolognese' internationaal bekend en wordt het dan in veel toeristische restaurants ook zo geserveerd, maar dat is zeker niet de oorspronkelijke versie van dat gerecht.
pi_58417766
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 15:42 schreef David het volgende:

[..]

Hmm... dat verbaast me sterk

In principe wordt ragù traditioneel met verse tagliatelle geserveerd. Dat geldt niet alleen voor de Bolognese variant. Natuurlijk is 'spaghetti bolognese' internationaal bekend en wordt het dan in veel toeristische restaurants ook zo geserveerd, maar dat is zeker niet de oorspronkelijke versie van dat gerecht.
Ik bedoel niet dat ik het normaal met spaghetti zie maar meer gewoon met gedroogde tagliatelle. Naar mijn smaak is dat ook beter met ragù (die ik trouwens sowieso lekkerder vind met rigatoni of casarecce).
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_58417867
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 10:28 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Echte parmaham heeft een kroon op de ham of verpakking. Dan komen de varken sook echt uit Parma (geboren en getogen). Er komt ook ham uit parma dat van (ondermeer) Nederlandse varkens is gemaakt. Deze ham zal geen kroon op de verpakking of ham (mogen) hebben en is dus strict genomen geen parmaham (wat overigens ook een beschermde naam is).

Er is een genootschap, het Consorzio del Prosciutto di Parma, wat hierop toeziet...

Da's de theorie, het blijven Italianen
Die varkens moeten ook met een restproduct van de Parmezaanze-kaas produktie ( de wei geloof ik)worden gevoederd, en dat proef je als het goed is. Dat lijkt me niet mogelijk met een Nederlands varken. Je hoort die verhalen echt vaak en het zou wel jammer zijn als dat zo was: ze snijden zichzelf echt in de vingers hiermee.
anonieme razernist
pi_58419210
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 15:20 schreef Zij-en-Hij het volgende:

Verse pasta: de tortelloni met kaas en noten van AH..


Verse pasta's hebben sowieso mijn voorkeur. Wij eten het niet zo vaak omdat mijn vriend er niet zo van houdt. En als we het dan eten, moet het ook wel lekker zijn
pi_58425642
quote:
Op maandag 31 maart 2008 20:42 schreef Hyperdude het volgende:

NB. Zo'n nep verhaal/image van Bertolli zorgt er al voor dat ik niet van die die zooi koop. Ook al maken ze misschien prima producten.
En jij denkt zeker dat de chateau op een fles ook altijd de chateau is waar de wijn vandaan komt.
Of dat de koeien waarvan het melk gebruikt worden voor de lila chocolade echt paars zijn.... en dat de bevers het echt produceren.
pi_58426567
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 22:58 schreef Sjoepa het volgende:

[..]

En jij denkt zeker dat de chateau op een fles ook altijd de chateau is waar de wijn vandaan komt.
Of dat de koeien waarvan het melk gebruikt worden voor de lila chocolade echt paars zijn.... en dat de bevers het echt produceren.
Volgens mij heeft iemand het niet zo goed begrepen.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  donderdag 15 mei 2008 @ 12:50:12 #64
7091 punchdrunk
The occasional acid flashback.
pi_58683001
verse is het beste, van de gedroogde vind ik de gran'ditalia het lekkerste, maar dan niet de al ouevo varianten.
If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
pi_58684829
Dus een groot deel van italië eet inferieure (nameklijk niet verse) pasta? Ik dacht het niet.
anonieme razernist
  donderdag 15 mei 2008 @ 16:39:58 #66
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_58686882
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 14:45 schreef NoCigar het volgende:
Dus een groot deel van italië eet inferieure (nameklijk niet verse) pasta? Ik dacht het niet.
Italianenen eten wel degelijk niet verse pasta, maar om dit nu direct inferieur te noemen.
Er is laatst nog een boycot geweest op gedroogde pasta omdat deze te duur werd, dat heeft de fabrikanten handen vol geld gekost, zo goed loopt gedroogde pasta dus in Italie.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 15 mei 2008 @ 17:35:25 #67
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58687735
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 14:45 schreef NoCigar het volgende:
Dus een groot deel van italië eet inferieure (nameklijk niet verse) pasta? Ik dacht het niet.
Ligt aan de saus die je eroverheen doet..
Bij de ene saus kan je beter gedroogde pasta nemen en bij de andere saus smaakt een verse pasta beter.
Lichte sausjes eet je voornamelijk verse pasta bij, volle sauzen eet je weer gedroogde bij.
pi_58687837
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 17:35 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ligt aan de saus die je eroverheen doet..
Bij de ene saus kan je beter gedroogde pasta nemen en bij de andere saus smaakt een verse pasta beter.
Lichte sausjes eet je voornamelijk verse pasta bij, volle sauzen eet je weer gedroogde bij.
Dat weet ik. Sterker, dat heb ik boven al beschreven, misschien dat je het daarvan hebt , maar dat weet de poster boven mij blijkbaar niet.
anonieme razernist
pi_58687862
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 16:39 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Italianenen eten wel degelijk niet verse pasta, maar om dit nu direct inferieur te noemen.
Er is laatst nog een boycot geweest op gedroogde pasta omdat deze te duur werd, dat heeft de fabrikanten handen vol geld gekost, zo goed loopt gedroogde pasta dus in Italie.
Ik reageer op bovenstaande poster die ten onrechte meent dat verse pasta het best is. Alles is in dit topic al besproken.
anonieme razernist
pi_58689454
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 14:45 schreef NoCigar het volgende:
Dus een groot deel van italië eet gedroogde pasta?
Inderdaad. Je moet niet vergeten dat voor Italianen pasta nog steeds dagelijkse kost is, en voor heel veel Italianen zelfs twee keer per dag. Dat gepaard met het feit dat levensmiddelen daar duurder zijn dan in NL en dat de Italianen over het algemeen al niet veel geld hebben...
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  donderdag 15 mei 2008 @ 19:22:14 #71
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_58689861
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 17:42 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Ik reageer op bovenstaande poster die ten onrechte meent dat verse pasta het best is. Alles is in dit topic al besproken.

“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_58691319
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 19:01 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Inderdaad. Je moet niet vergeten dat voor Italianen pasta nog steeds dagelijkse kost is, en voor heel veel Italianen zelfs twee keer per dag. Dat gepaard met het feit dat levensmiddelen daar duurder zijn dan in NL en dat de Italianen over het algemeen al niet veel geld hebben...
Maar die is dus niet minder dan verse, hé?
anonieme razernist
pi_58692623
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 20:34 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Maar die is dus niet minder dan verse, hé?
ik denk dat ik je post een beetje verkeerd begreep. Maar ik was geloof ik ook niet de enige Maar gedroogde is uiteraard niet minder dan verse. Sterker nog, vaak vind ik gedroogde lekkerder, mits het wel echte goede is zoals Voiello of DeCecco.

[ Bericht 13% gewijzigd door W1ZZ op 15-05-2008 21:46:49 ]
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  donderdag 15 mei 2008 @ 21:42:14 #74
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58692690
Dit topic bracht me vandaag weer op een mooi idee, heb heerlijke De Cecco Spaghetti met een zelfgemaakte tomatensaus gegeten.
En wéér was de pasta perfect al dente, met Grand' Italia gaat het toch vaker mis (nét te hard of nét te zacht)

Da's met Lasagne trouwens ook zo, heb alleen de lasagnebladen van Barilla geprobeerd, maar die smaken ook gewoon beter dan die uit het pakje lasagne van Knorr of de losse bladen van de "normale" supermarkt merken.
pi_58695478
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 21:39 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

ik denk dat ik je post een beetje verkeerd begreep. Maar ik was geloof ik ook niet de enige
Dat is mijn tragisch levenslot. Erger is nog dat het nooit aan mezelf ligt .

Als troost voor iedereen een heerlijke ragu a la Bolognese variant die echt wel een paar uur kost wil je het goed doen.
De (sterren-)kok zelf doet het hier met verse pasta, maar het is vast ook lekker met niet-verse pasta .
anonieme razernist
  zaterdag 17 mei 2008 @ 19:06:47 #76
3869 David
Drum the drums
pi_58730407
ragu alla bolognese mag voor mij echt wel het liefst met verse pasta.
pi_59002321
De Dirk

Ja Dirk van den Broek had altijd spaghetie in een rood doorzichtig blauwe verpakking voor weining (iets van 39 eurocent o f zoiets) Die was erg lekker

Helaas zie ik deze niet meer in de schappen

pvd nu moet ik een ander merk gaan zoekken wat lekker is
  vrijdag 30 mei 2008 @ 02:45:30 #78
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59004198
Waarom wordt dit topic elke keer gekickt als ik net spaghetti heb gegeten?
ik blijf voorlopig bij De Cecco, ook vandaag weer perfect gelukt.. (Ben ergens toch nog benieuws naar Barilla, Maar bij de Jumbo hier hebben ze veel dunnere spaghetti dan normaal (Typo No 5 ipv No12))
Ik heb bij de Blokker ook een Asperge-pan gekocht, die heeft een ingebouwde zeef waardoor je je spaghetti niet meer af hoeft te gieten, lekker makkelijk..
pi_59005417
Als je DeCecco gewend bent is er geen enkele reden om Barillia te proberen. barilla is maar marginaal beter dan AH huismerk spaghetti.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59010543
Ik vind de Barilla pasta wel lekker. Hij heeft behoorlijk wat meer bite dan 'Hollandse' pasta.
pi_59012120
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 08:34 schreef W1ZZ het volgende:
Als je DeCecco gewend bent is er geen enkele reden om Barillia te proberen. barilla is maar marginaal beter dan AH huismerk spaghetti.
Grappig, al mijn collegae zweren bij Barilla. Of is de AH huismerk pasta gewoon goed??? :p
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59012247
Verse pasta blijft natuurlijk een andere categorie.

Maar als het uit een pakje moet komen, eet ik Martelli.
http://www.martelli.info/

Ook leuk om een keer de productie te gaan bekijken, het is een echt familiebedrijf(je)
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  vrijdag 30 mei 2008 @ 15:53:08 #83
3869 David
Drum the drums
pi_59014440
Barilla is lekker, De Cecco ook

kwestie van smaak dus
pi_59016319
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 14:11 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Grappig, al mijn collegae zweren bij Barilla. Of is de AH huismerk pasta gewoon goed??? :p
voor NL spaghetti is AH huismerk behoorlijk goed, als je 'm maar al dente kookt natuurlijk. Barilla wordt ook het meest gegeten hoor, maar er is een onderzoek geweest dat in de krant stond toen ik in IT woonde. Daar kwam uit dat de Italianen weliswaar veel vaker Barilla aten maar DeCecco en Voiello prefereerden. Barilla is overigens de helft goedkoper dan DeCecco/Voiello, dat kan er goed mee te maken hebben.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59024057
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 17:22 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

voor NL spaghetti is AH huismerk behoorlijk goed, als je 'm maar al dente kookt natuurlijk. Barilla wordt ook het meest gegeten hoor, maar er is een onderzoek geweest dat in de krant stond toen ik in IT woonde. Daar kwam uit dat de Italianen weliswaar veel vaker Barilla aten maar DeCecco en Voiello prefereerden. Barilla is overigens de helft goedkoper dan DeCecco/Voiello, dat kan er goed mee te maken hebben.
ja hoor die spaghetti van AH is prima !
  maandag 2 juni 2008 @ 22:52:31 #86
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_59079279
Ik vind de AH Excellence gedroogde pasta ook behoorlijk goed. De Cecco vind ik wel beter, maar die is minder goed te vinden (geen Jumbo in de buurt) of je betaalt de hoofdprijs (specialiteitszaakjes die er 2,5 euro voor vragen).
I am a black hole shitting into the void
pi_59335557
Heeft iemand toegang tot ScienceDirect? Hier (in de tabellen) vinden we hét antwoord: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodqual.2003.07.003

The effect of expectations generated by brand name on the acceptability of dried semolina pasta
quote:
Focus group interviews were performed to explore which characteristics drive consumer acceptance of pasta. A questionnaire was used to evaluate the consumer expectations of the product generated by the brand name. Consumer tests were performed in two different experimental conditions (blind and informed) to evaluate whether the knowledge of brand name affects consumer perception or not. Discrepancy between expected and blind preference ratings was found, suggesting that disconfirmation of expectations occurred for some brands. Hedonic ratings were different in blind and informed test, proving a significant effect of brand information on liking. Consumers generally moved their ratings towards expectation, revealing an assimilation effect.

Experimental results showed also that the knowledge of brand name did not affect sensory attributes perception suggesting that, for dried pasta, the expectations generated by the brand name are essentially of the hedonic-based type.
Food Quality and Preference
Volume 15, Issue 5, July 2004, Pages 429-437

[ Bericht 0% gewijzigd door tim2308 op 12-06-2008 14:34:41 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59335762
Ik kan me weinig producten voorstelen waarbij dat niet geldt.
anonieme razernist
pi_59337966
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 23:58 schreef allsystemshalt het volgende:
De Dirk

Ja Dirk van den Broek had altijd spaghetie in een rood doorzichtig blauwe verpakking voor weining (iets van 39 eurocent o f zoiets) Die was erg lekker

Helaas zie ik deze niet meer in de schappen

pvd nu moet ik een ander merk gaan zoekken wat lekker is
Jaa, die was goed! Waarom is ie weg? Een pak was overigens ¤ 0,19 cent
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_59534675
Een leuk PDFje over de kwaliteitseisen van Barilla http://ressources.ciheam.org/om/pdf/a22/95605351.pdf
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59537513
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 14:27 schreef tim2308 het volgende:
Heeft iemand toegang tot ScienceDirect? Hier (in de tabellen) vinden we hét antwoord: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodqual.2003.07.003

The effect of expectations generated by brand name on the acceptability of dried semolina pasta
[..]

Food Quality and Preference
Volume 15, Issue 5, July 2004, Pages 429-437
Ik heb het hele bestand.

Even wat quotejes

Onderzoeksmethode:
quote:
Eleven samples of spaghetti available on the market were purchased in a local store. Ten of them had been indicated during the focus group interviews as the most popular ones. They were: Agnesi, Amato, Barilla, De Cecco, Divella, Granoro, La Molisana, Pezzullo, Russo di Cicciano and Voiello. The other sample chosen was a trade label: SMA, commercialized by Auchan.
quote:
The cooking time of the spaghetti was that recommended on the pack. The cooked spaghetti were seasoned with extra-virgin olive oil (Bertolli Gentile), and presented to the consumers in a white plastic plate. To avoid any changing in sensory properties of spaghetti during the session, all the samples were not cooked at once, but one at a time, so that each of them experienced the same time–temperature history prior to consumer assessment.

Ten grams of each sample were presented to the consumers and mineral water was provided for rinsing.
Resultaten:
quote:
Barilla, Divella, Pezzullo, Russo di Cicciano and SMA have the best color and exhibit the best cooking performance. De Cecco, La Molisana and Voiello are the most wrinkled pastas. Divella and La Molisana brand exhibit also, the best capability of binding the sauce. Amato and Granoro are the stickiest samples.
pi_59538398
Ik had het bestand ook eergister gekregen maar geen tijd gehad om de conclusies er uit te trekken. Het is dus opvallend dat de meerderheid van de pasta in dezelfde groep zit (b) en dat alleen Divella (a) en Granoro (c) er resp. positief als negatief uitspringen. SMA is trouwens een huismerk van de Auchan, een grote supermarktketen.

Weet jij trouwens wat dat "wrinkled" is?

Ik had trouwens vandaag Panzani taggliatelle (Panzani is een Frans pastamerk) na een paar keer Barilla gegeten te hebben. Het is echt net schoenleer als bite en zonder smaak. Dat komt dus nooit meer in huis Wat me wel opviel is dat het minder lijkt te schuimen dan Barilla, en juist dat niet-schuimen zou een teken van kwaliteit zijn....
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59541164
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 00:11 schreef tim2308 het volgende:
Ik had het bestand ook eergister gekregen maar geen tijd gehad om de conclusies er uit te trekken. Het is dus opvallend dat de meerderheid van de pasta in dezelfde groep zit (b) en dat alleen Divella (a) en Granoro (c) er resp. positief als negatief uitspringen. SMA is trouwens een huismerk van de Auchan, een grote supermarktketen.

Weet jij trouwens wat dat "wrinkled" is?

Ik had trouwens vandaag Panzani taggliatelle (Panzani is een Frans pastamerk) na een paar keer Barilla gegeten te hebben. Het is echt net schoenleer als bite en zonder smaak. Dat komt dus nooit meer in huis Wat me wel opviel is dat het minder lijkt te schuimen dan Barilla, en juist dat niet-schuimen zou een teken van kwaliteit zijn....
Het is zelfs nog erger: pastamerken met dezelfde letter boven het gemiddelde vertonen geen significant verschil. Eigenlijk kun je dus alleen zeggen dat Granoro er uitspringt. De rest zit vrijwel allemaal in a/b.
Wrinkle: fronsen, plooien, rimpelen, kreukel
pi_59541590
wrinkled houdt in dit verband denk ik in dat de spaghetti het meest ruwe oppervlak heeft. De resultaten verbazen me wel enigszins in dat Barilla hoger scoort dan DeCecco en het door mij zo geliefde Voiello... Maargoed, aan de andere kant zijn ze dus eigenlijk allemaal van heel hoge kwaliteit, alleen die Granoro is wat minder.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59542058
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 08:50 schreef W1ZZ het volgende:
wrinkled houdt in dit verband denk ik in dat de spaghetti het meest ruwe oppervlak heeft. De resultaten verbazen me wel enigszins in dat Barilla hoger scoort dan DeCecco en het door mij zo geliefde Voiello... Maargoed, aan de andere kant zijn ze dus eigenlijk allemaal van heel hoge kwaliteit, alleen die Granoro is wat minder.
Dat is dus niet waar. Zowel Barilla, DeCecco en Voiello scoren hetzelfde. De verschillen zijn puur te wijten aan toeval.
pi_59542746
Ik houd daarin ook rekening met het feit dat Barilla 2x zo goedkoop is als DeCecco en voiello.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59543282
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 09:46 schreef W1ZZ het volgende:
Ik houd daarin ook rekening met het feit dat Barilla 2x zo goedkoop is als DeCecco en voiello.
Maar dit zijn de resultaten van de blinde test.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59543537
Dat snap ik maar dat doet niets af aan het feit dat Barilla even goede spaghetti weet te produceren voor 2x zo weinig geld. Dan vind ik Barilla dus overall hoger scoren.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 20 juni 2008 @ 10:35:28 #99
37887 Dauthi
Progressive
pi_59544045
Bij de Jumbo verkopen ze 1 van de spaghetti's uit de bolognese aflevering van Heston Blumenthal 350 grams verpakking.

Voor olijfolie zou ik altijd voor valderama gaan (als je budget het aan kan iig).
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_59595160
Leuk topic

Barilla is mijn favoriet. De Cecco ken ik niet, maar ga ik proberen. Na mijn laatste vakantie in Italie heb ik een volle boodschappentas pasta meegenomen. Kwam er hier een Italiaan bij me langs en die was onder de indruk van wat ik had meegenomen.

Voiello "Trafilata Al Bronzo" le Mafaldine n.155 was ongelofelijk goed volgens hem, die heb ik nog niet geproefd. Je ziet idd dat het oppervlak niet helemaal vlak is, het is ruw. Barilla was ook prima volgens hem en hij baalde goed van "hollandse" pasta.

Over pastasauzen: die grote hollandse potten pastasaus smaken nergens naar. Ik eet zelden kant en klare saus maar mijn favoriet is: Barilla Pesto alla Siciliana -con Ricotta e Noci-. Dat zit in een potje van 185 ml, andere smaken uit deze serie zijn ook lekker! Bij de Jumbo hebben ze die saus ook, maar dan in een grotere pot. En ja, die smaakt minder goed, flauwer van smaak!
pi_59595926
Misschien is die pot aangepast aan de Nederlandse gewoonte om meer saus over de pasta te gooien dan de Italianen?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zondag 22 juni 2008 @ 10:05:06 #102
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_59597877
quote:
Op zondag 22 juni 2008 01:27 schreef Deskjet het volgende:
Leuk topic

Barilla is mijn favoriet. De Cecco ken ik niet, maar ga ik proberen. Na mijn laatste vakantie in Italie heb ik een volle boodschappentas pasta meegenomen. Kwam er hier een Italiaan bij me langs en die was onder de indruk van wat ik had meegenomen.

Voiello "Trafilata Al Bronzo" le Mafaldine n.155 was ongelofelijk goed volgens hem, die heb ik nog niet geproefd. Je ziet idd dat het oppervlak niet helemaal vlak is, het is ruw. Barilla was ook prima volgens hem en hij baalde goed van "hollandse" pasta.

Over pastasauzen: die grote hollandse potten pastasaus smaken nergens naar. Ik eet zelden kant en klare saus maar mijn favoriet is: Barilla Pesto alla Siciliana -con Ricotta e Noci-. Dat zit in een potje van 185 ml, andere smaken uit deze serie zijn ook lekker! Bij de Jumbo hebben ze die saus ook, maar dan in een grotere pot. En ja, die smaakt minder goed, flauwer van smaak!
Goed topic idd!

Ik eet eigenlijk nooit pastasaus uit een potje. Heel soms koop ik nog wel eens van die sugo flessen met kant & klare tomatensaus. Soort van melkflessen zijn dat.
Tomatensaus maak ik het liefst gewoon zelf; meestal met hele gepelde tomaten uit blik en soms met verse. Ik fruit dan een klein gesnipperd uitje in veeel olijfolie en dan de tomaten erbij. Na 45 min zachtjes koken klaar, heb je geen werk aan.

[ Bericht 0% gewijzigd door kaasplankje op 22-06-2008 14:14:46 ]
  zondag 22 juni 2008 @ 14:05:12 #103
3869 David
Drum the drums
pi_59602950
Het heeft m.i. ook weinig zin om op zoek naar te gaan naar de allerbeste Italiaanse gedroogde pasta, om er vervolgens een pot kant- en klare "saus" over te gooien, wat het resultaat totaal verknoeit.
pi_59743108
Ben net terug van drie weken Italie. Heel veel lekkere dingen meegenomen. Van pasta's onder andere ook Garagolo, Primo en Buitoni. Lekker hoor. En saus uit een potje smaakt echt nergens naar als je zelfgemaakte gewend bent. Maar eerst die Italiaanse kilo's er maar weer eens af zien te krijgen. Man, wat kun je daar toch lekker eten.....
pi_59745421
worden de cecco en barilla gewoon in de supermarkt verkocht?
  zaterdag 28 juni 2008 @ 01:12:32 #106
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59746004
Beiden worden bij de Jumbo verkocht
pi_59750691
Ja ik was erg verrast door het assortiment aan Barilla in Jumbo Ter Apel, of alle places. Alleen al een reden waarom de Jumbo de beste supermarkt is van NL.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59750841
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 12:26 schreef tim2308 het volgende:
Ja ik was erg verrast door het assortiment aan Barilla in Jumbo Ter Apel, of alle places. Alleen al een reden waarom de Jumbo de beste supermarkt is van NL.
En wij hebbenb hier natuurlijk weer geen Jumbo. Gelukkig wel in Rdam.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_59752094
Barilla is ook gewoon verkrijgbaar bij Dirk van den Broek/Digros/Bas vd Heijden
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_59768586
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 13:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Barilla is ook gewoon verkrijgbaar bij Dirk van den Broek/Digros/Bas vd Heijden
Dan gaan we van de week eventjes de Bas in.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 30 juni 2008 @ 00:27:49 #111
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59784596
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 00:11 schreef tim2308 het volgende:
Ik had het bestand ook eergister gekregen maar geen tijd gehad om de conclusies er uit te trekken. Het is dus opvallend dat de meerderheid van de pasta in dezelfde groep zit (b) en dat alleen Divella (a) en Granoro (c) er resp. positief als negatief uitspringen. SMA is trouwens een huismerk van de Auchan, een grote supermarktketen.

Weet jij trouwens wat dat "wrinkled" is?

Ik had trouwens vandaag Panzani taggliatelle (Panzani is een Frans pastamerk) na een paar keer Barilla gegeten te hebben. Het is echt net schoenleer als bite en zonder smaak. Dat komt dus nooit meer in huis Wat me wel opviel is dat het minder lijkt te schuimen dan Barilla, en juist dat niet-schuimen zou een teken van kwaliteit zijn....
Klopt...licht aan het soort bloem heb ik me laten vertellen
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59815039
LOL, gister een Italiaanse familie in de Auchan met een moeder à la Monica Bellucci. Zitten eerst te ruziën over het feit of ze al dan niet zelf moeten gaan koken. (waarom zou je als je op vakantie bent met tig restaurants in de buurt denk je dan) Pakken eerst een pot kant en klare pomodorisaus van Panzani (zeg maar de Honig van Frannkrijk) die in de aanbieding was, openen het, ruiken, kijken vies en zetten hem snel weer terug. Bekijken dan kritisch alle huismerk pasta's, pakken een paar keer iets op, leggen het even vaak weer neer, je ziet ze denken van laat maar, maar zien echt de schap met Barilla een halve meter ernaast over het hoofd. Ik wilde ze er nog op wijzen onder het mom van "Dove c'è Barilla Dove c'è casa" (Weet je ook weer waarom ze Barilla als laatst hebben in de looproute - waarschijnlijk te weinig marge omdat die maar 10 ct duurder is dan de Panzani. Ik hoorde iemand ook de Panzini terugleggen ter faveure van de Barilla:"Je vais pas manger le merde pour 10 centimes en plus".... Heerlijk vak, consumenten gedrag....

[ Bericht 8% gewijzigd door tim2308 op 01-07-2008 11:51:26 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 1 juli 2008 @ 11:46:07 #113
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_59815251
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 11:37 schreef tim2308 het volgende:
LOL, gister een Italiaanse familie in de Auchan met een moeder à la Monica Bellucci. Zitten eerst te ruziën over het feit of ze al dan niet zelf moeten gaan koken. (waarom zou je als je op vakantie bent met tig restaurants in de buurt denk je dan) Pakken eerst een pot kant en klare pomodorisaus van Panzani (zeg maar de Honig van Frannkrijk) die in de aanbieding was, openen het, ruiken, kijken vies en zetten hem snel weer terug. Bekijken dan kritisch alle huismerk pasta's, pakken een paar keer iets op, leggen het even vaak weer neer, je ziet ze denken van laat maar, maar zien echt de schap met Barilla een halve meter ernaast over het hoofd. Ik wilde ze er nog op wijzen onder het mom van "Dove c'è Barilla Dove c'è casa" (Weet je ook weer waarom ze Barilla als laatst hebben in de looproute - waarschijnlijk te weinig marge omdat die maar 10 ct duurder is dan de Panzani. Ik hoorde iemand ook de Panzini terugleggen ter faveure van de Barilla:"Je vais pas manger le merde pour 10 centimes en plus".... Heerlijk vak, consumenten gedrag....
Pics or it didn't happen..zo nu eerst je verhaal lezen
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_59835241
ga vandaag maar even langs bij de Jumbo voor die Barilla.
pi_59932959
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:01 schreef Flashwin het volgende:
Garofalo Linguine...verkopen ze bij AH XL. Geloof me, betere pasta (op verse na) is er niet.
Garofalo is een Napolitaans pastamerk en 1 van de beste die je kunt kopen.

Punt is dat je in Nederland een beperkte keuze hebt uit merken, en al helemaal uit soorten pasta.

Er zijn officieel 150 verschillende "landelijke" varianten (In Italie landelijk dus) welke ook allemala hun eigen nummer hebben. Zoekt wel wat makkelijker ook.

Maar ook nog zeer veel regionale varianten, zoals bijvoorbeeld de Ziti (Napoli), Schiaffoni (Napoli) of de Orecchiette (Puglia).

Bij een goede pasta gaat het om een aantal zaken: Smaak, structuur maar zeker ook of de pasta heel blijft.

Een relatief goedkope Italiaanse pasta (Paone uit Formia bijvoorbeeld) zal wel de smaak hebben, maar zal per saldo te veel kapot gaan tijdens het koken.

De beste, vrijwel overal verkrijgbare pasta is Barilla. Maar er zijn betere merken, alleen veel minder verkrijgbaar (en ook duurder). Voorbeelden zijn:

De Cecco
Garafone
Voiello
Buitoni

Ook een goede pasta, doorgaans relatief goedkoop, is Divella.

De keus van de pasta hangt af van het gerecht/de saus en ook de streek Ook bepaald de saus of de pasta geribbeld is of niet (heeft met het opnemen/vasthouden van de saus te maken).

Schiaffoni wordt bijvoorbeeld gegeten met een vissaus, met grote garnalen. Orecchiette met broccoli, hele dunne spaghetti is bijvoorbeeld weer de psta voor de aglio e olio.

Alles van Grand'Italia en Honig en zo blijf ik ver van uit de buurt, dat komt er hier never nooit niet in.

M.b.t. verse pasta vind ik in Nederland de AH eruitspringen bij de supermarkten.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59933092
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 12:20 schreef TheMidasTouch het volgende:

[..]

fok, en ik maar denken dat Bertolli italiaans is.. dat wordt overstappen.
in Isernia staat i.i.g. een grote fabriek van ze, weet alleen niet welke producten ze op die lokatie maken.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59933291
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 17:22 schreef W1ZZ het volgende:

Barilla is overigens de helft goedkoper dan DeCecco/Voiello, dat kan er goed mee te maken hebben.
Zo groot is het prijsverschil absoluut niet (In Italie dan)
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59933478
quote:
Op zondag 22 juni 2008 01:27 schreef Deskjet het volgende:

Voiello "Trafilata Al Bronzo" le Mafaldine n.155 was ongelofelijk goed volgens hem, die heb ik nog niet geproefd.
Wordt vaak alla Puttanecsa gegeten, is een heerlijk volle saus voor deze pasta.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59937191
quote:
Op zondag 6 juli 2008 20:43 schreef DIGGER het volgende:

[..]

Zo groot is het prijsverschil absoluut niet (In Italie dan)
In het Italië waar ik tot voor een jaar geleden woonde kostte een halve kilo Barilla spaghetti 48ct en een halve kilo Voiello 90ct, beide bij de Esslunga. In welk Italië woon(de) jij?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59940468
quote:
Op zondag 6 juli 2008 20:32 schreef DIGGER het volgende:
Ook een goede pasta, doorgaans relatief goedkoop, is Divella.
Deze kwam als beste naar voren in het eerdere genoemd onderzoek

In deze test komen Barilla en DeCecco als laatsten naar voren. Zijn de pasta's zo slecht, zijn de producten voor de amerikaanse markt slechter (wordt van Barilla gezegd) of is de Amerikaanse smaak anders ?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59955441
quote:
Op zondag 6 juli 2008 22:42 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

In het Italië waar ik tot voor een jaar geleden woonde kostte een halve kilo Barilla spaghetti 48ct en een halve kilo Voiello 90ct, beide bij de Esslunga. In welk Italië woon(de) jij?
Nou, er is in een jaar tijd veel gebeurd, voor 48 cent koop je, zelfs in de aanbieding, absoluut geen pondje merk pasta meer.

Voor Barilla zit je nu, afhankelijk van regio/supermarkt zo rond de 80, 85 cent, Voiello richting de 1,10 a 1,20.

Pasta merkt de Itaiaan natuurlijk hard in de beurs, maar ook diverse andere voedingsmiddelen (salami, pure alcohol & pecorino bv) zijn rap fors duurder geworden.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59955625
quote:
Op maandag 7 juli 2008 03:06 schreef tim2308 het volgende:

In deze test komen Barilla en DeCecco als laatsten naar voren. Zijn de pasta's zo slecht, zijn de producten voor de amerikaanse markt slechter (wordt van Barilla gezegd) of is de Amerikaanse smaak anders ?
Geen idee, ik kan slechts gissen.

1 ding wat me wel opvalt is dat ze bij Barilla spreken over "a thin spaghetti' alsof ze bijna een ander nummer spaghetti (kleinere diameter) hebben genomen in vergelijk met de anderen.

Verder zijn het natuurlijk Amerikanen die proeven, geen Italianen in Italie zelf.

Maar kan er moeilijk echt een ordeel over geven of conclusie uit halen.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_59959129
quote:
Op maandag 7 juli 2008 20:05 schreef DIGGER het volgende:

[..]

Nou, er is in een jaar tijd veel gebeurd, voor 48 cent koop je, zelfs in de aanbieding, absoluut geen pondje merk pasta meer.

Voor Barilla zit je nu, afhankelijk van regio/supermarkt zo rond de 80, 85 cent, Voiello richting de 1,10 a 1,20.

Pasta merkt de Itaiaan natuurlijk hard in de beurs, maar ook diverse andere voedingsmiddelen (salami, pure alcohol & pecorino bv) zijn rap fors duurder geworden.
Echt waar? De laatste keer dat ik er was was afgelopen december en toen was de Voiello bij mijn weten nog steeds dezelfde prijs. Maar ik weet wel dat de prijzen omhoog zijn gegaan inderdaad.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 12 juli 2008 @ 19:30:53 #124
221403 TheComebackKid
The Notorious T.U.R.K.
pi_60063241
de beste eet je in iTalië zelf..
pi_61029193
Laatst zag ik met wat italianen dat de pasta 20% duurder was geworden. Mocht ik ze het verband uitleggen tussen de wereldgraanprijs en barilla :p (de warenkennis gaat dus niet alleen in Nederland per generatie achteruit)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_61252451
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 03:24 schreef tim2308 het volgende:
Laatst zag ik met wat italianen dat de pasta 20% duurder was geworden.
Dan zit je nog veel te laag. Het nieuws opende er vorige week mee Pasta en brood prijzen: Pastaprijzen + 30,4 % in 1/2e jaar tijd.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  maandag 1 september 2008 @ 10:43:22 #127
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_61286055
soubry producten. Tot hiertoe nog altijd de beste deegwaren imo
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
  maandag 1 september 2008 @ 14:49:09 #128
3869 David
Drum the drums
pi_61292375
quote:
Op maandag 1 september 2008 10:43 schreef misteriks het volgende:
soubry producten. Tot hiertoe nog altijd de beste deegwaren imo
Dit moet een grap zijn?
pi_62302727
Vandaag voor het eerst DeCecco spaghetti gehad (nr 12) Hij geurt meer dan Barilla, is iets zoeter lijkt het en heeft toch wel meer smaak en een betere bite. Hij schuimt trouwens minder tijdens het koken.

Maar of ik blind het verschil zal proeven durf ik niet te zeggen. Hij is wel 2x zo duur (1,99 tegen 0,99 - 500 gram bij de Auchan Val d'Europe (nabij Disneyland))
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_66715952
Een collega heeft een hele zooi eten uit Italie per koerier over laten komen. Dus laatst La Molisana gehad. ook goede pasta met veel bite, meer dan Barilla. Kent iemand het?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_66715994
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 20:50 schreef DIGGER het volgende:

[..]

Dan zit je nog veel te laag. Het nieuws opende er vorige week mee Pasta en brood prijzen: Pastaprijzen + 30,4 % in 1/2e jaar tijd.
Kartelvorming waarschijnlijk: http://www.italie.nl/Past(...)/c37336/default.html
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  donderdag 5 maart 2009 @ 20:24:44 #132
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66740982
quote:
Op zaterdag 12 juli 2008 19:30 schreef TheComebackKid het volgende:
de beste eet je in iTalië zelf..
voor de beste friet hoef je toch ook niet naar België?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66741125
Barilla heb ik pas ontdekt en dat is goed bevallen. Vers van de AH vind ik ook wel lekker. Als je die goed kookt is het ook geen slappe deeghap. Vroeger vond ik pasta nooit lekker, nu snap ik wel waarom
pi_66741659
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 02:42 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Kartelvorming waarschijnlijk: http://www.italie.nl/Past(...)/c37336/default.html
Hah, nog een goeie reden om Voiello te kopen!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  donderdag 5 maart 2009 @ 20:47:43 #135
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_66741878
En waar kan je die dan krijgen?
Sinds ik zelf De Cecco heb ontdekt bij de Jumbo koop ik daar tegenwoordig mijn pasta
pi_66744683
Bij mijn weten niet in NL. Ik sla altijd groot in als ik naar IT ga en da's het waard. De Cecco is overigens wel bijna net zo goed!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_66744995
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 20:42 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Hah, nog een goeie reden om Voiello te kopen!
LOL, onderdeel van de Barilla groep http://www.barillaus.com/Home/Pages/The_Barilla_Group.aspx
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_66746700
Ach, dat hoeft niets te zeggen
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_72187568
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 13:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Barilla is ook gewoon verkrijgbaar bij Dirk van den Broek/Digros/Bas vd Heijden
*kick*

Bij de Digros hebben ze het inmiddels uit het assortiment gehaald De mensen hebben vast liever Honig-rommel. Weet iemand waar ze in Leiden nog Barilla spaghetti verkopen? Bij de AH, Super de Boer en Hoogvliet in ieder geval niet
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_72188148
Ik dacht dat ze die ook bij de Jumbo hebben tegenwoordig. Maar of die in of vlakbij Hoogvliet zit weet ik niet...
pi_72188182
Barilla heeft nogal wat prijsverhogingen doorgedrukt, zal niet elke winkelier zomaar geslikt hebben, is in Nederland dus minder algemeen verkrijgbaar daardoor.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_72188701
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 23:48 schreef bloodymary het volgende:
Ik dacht dat ze die ook bij de Jumbo hebben tegenwoordig. Maar of die in of vlakbij Hoogvliet zit weet ik niet...
De Hoogvliet is een supermarkt in Leiden
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_72188715
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 23:49 schreef DIGGER het volgende:
Barilla heeft nogal wat prijsverhogingen doorgedrukt, zal niet elke winkelier zomaar geslikt hebben, is in Nederland dus minder algemeen verkrijgbaar daardoor.
Ah, dat verklaart een en ander. Wel jammer
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_72189149
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 00:08 schreef Sicstus het volgende:

[..]

De Hoogvliet is een supermarkt in Leiden
Oh, ik las in Hoogvliet. Dacht dat dat een of ander dorp in de buurt van Rotterdam was.....


Ik ga maar naar bed geloof ik.
pi_72190760
LOL in Napoli zie je Barilla voor 40 ct per halve kilo in vage buurtsupertjes (voor wie het kent, bijv. ten zuiden van Corsa Umberto I) En dan betaal je er in NL 2 euro voor ofzo... (sigaretten kosten in die buurt 2 euro of 2,50 LOL)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  donderdag 27 augustus 2009 @ 08:44:45 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_72191987
quote:
Op woensdag 23 april 2008 16:08 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Het is een Europese maatregel om streekproducten te beschermen,
Daar is idd regelgeving voor
quote:
Goudse kaas mag ook alleen zo heten als het uit Gouda komt..
Nee, voor goudse kaas geld het niet maar opperdoezen mogen wel alleen uiit opperdoes komen
quote:
Het bekendste voorbeeld is Champagne, alleen wijnen uit die Franse streek mogen zo heten, anders is het Methode Champagnoise of een ander leuk naampje dat ze eraan geven.
Klopt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_72191998
zelfgemaakte
Ja doei.
  donderdag 27 augustus 2009 @ 08:50:35 #148
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_72192070
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 23:32 schreef Sicstus het volgende:

[..]

*kick*

Bij de Digros hebben ze het inmiddels uit het assortiment gehaald De mensen hebben vast liever Honig-rommel. Weet iemand waar ze in Leiden nog Barilla spaghetti verkopen? Bij de AH, Super de Boer en Hoogvliet in ieder geval niet
Kan je het niet bij een (Italiaanse) delicatessezaak vinden?
pi_72210007
De AH heeft Garofalo, Napolitaanse pasta en ook goed. Prijzen daarvan vallen op zich mee, is in Italia ook een duurdere pasta nl.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_72210333
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 19:32 schreef DIGGER het volgende:
De AH heeft Garofalo, Napolitaanse pasta en ook goed. Prijzen daarvan vallen op zich mee, is in Italia ook een duurdere pasta nl.
Oh prima! Napolitaans, dat moet goed zijn. Zuid-Italië is tenslotte het land van de gedroogde pasta. Ik heb het geloof ik weleens gezien, maar ik dacht dat het zo'n Hollands fantasiemerk was zoals Gran Italia enzo.

Bedankt voor de tip!

Ik zie ook weleens 'Delverde', is dat wat?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')