abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 25 april 2008 @ 00:33:11 #51
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_58292568
Gouda kaas heeft te maken met de vorm en wijze van productie, maar in Azië kun je Gouda kazen kopen geproduceerd in Nieuw-Zeeland.
Dat van Champagne klopt wel.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_58292672
zelfgemaakte
pi_58408446
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 00:39 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
zelfgemaakte
Ja.
pi_58409864
quote:
Op woensdag 23 april 2008 16:08 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Het is een Europese maatregel om streekproducten te beschermen, Goudse kaas mag ook alleen zo heten als het uit Gouda komt..
Het bekendste voorbeeld is Champagne, alleen wijnen uit die Franse streek mogen zo heten, anders is het Methode Champagnoise of een ander leuk naampje dat ze eraan geven.
Goudse kaas is geen beschermde merknaam helaas. Hier heefrt de handelsgeest ons in de steek gelaten en is ie neer geldaat op de Fransen en Italianen.

De beste niet-verse pasta heb ik wel eens gehoord, wordt gemaakt met bronzen mallen: hierdoor wordt de pasta in zijn specifieke vorm gegoten. Plastic (nylon of teflon) mallen worden het meest gebruikt (Grand Italia etc, meestal staat er tegenwoordig op als de mallen van brons zijn), maar plastic mallen geven een glad oppervlak: bronzen mallen geven een ruw oppervlak en zorgen ervoor dat de wat zwaardere sauzen waarvoor niet verse pasta bedoelt is beter opgenomen wordt: als je het goed door elkaar roert zie je als het goed is weinig saus meer op het bord liggen.
Niet verse pasta is eigenlijk een hele andere wereld: er is geen sprake van al dente; de ingrediënten zijn anders (ei) en vaak is de saus ook anders: er wordt ook meer gebruik gemaakt van gevulde pastas die van binnen hun smaak al hebben en dus geen machtige saus meer nodig hebben.
Pasta fresco (de zachte variant dus) vind je meer in Noord-Italië.
Persoonlijk vind ik Bolognese het lekkerste met pasta duro: de niet verse-al dente variant dus, ook al wordt het in die streek gemaakt met verse tagliatelle. In heel Italië kun je een ragu met die variant pasta krijgen. En dat is dan meteen een voorbeeld van iets waarin de Italiaanse keuken niet regionaal is volgens mij (maar dat laatste weet ik eigenlijk niet zeker).

[ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 01-05-2008 16:00:56 ]
anonieme razernist
  donderdag 1 mei 2008 @ 13:59:32 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58415398
quote:
Op woensdag 23 april 2008 00:55 schreef tim2308 het volgende:
Mijn Italiaanse collega's zweren bij Barilla. En ik nu ook

Ik vraag me nu wel af wie beter is: De Cecco of Barilla...

En ik ben opzoek naar het antwoord op de vraag of de betere pasta een lage glycemische waarde/lading heeft. Als ik de pasta op het werk eet (erg wit en erg glad) heb ik altijd snel weer honger, na Barilla niet...
Barilla spaghetti hebben ze bij de jumbo alleen in Typo 5, De Cecco in typo 12, die is net iets dikker.
En wat me ook opviel is dat de ongekoookte De Cecco pasta wat korreliger leek aan de buitenkant, alsof er nog een laagje meel is overheen gestrooid, dat heeft dacht ik te maken met koperen mallen (schijnt ook weer lekkerder te zijn voor de pasta).
pi_58416168
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 01:56 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Goudse kaas is geen beschermde merknaam helaas. Hier heefrt de handelsgeest ons in de steek gelaten en is ie neer geldaat op de Fransen en Italianen.

De beste niet-verse paste heb ik wel eens gehoord, wordt gemaakt met koperen mallen: hierdoor wordt de pasta in zijn speciefieke vorm gegoten. Plastic mallen worden het meest gebruikt (Grand Italia etc, meestal staat er tegenwoordig op als de mallen van koper zijn), maar plastic mallen geven een glad oppervlak: koperen mallen geven een ruw oppervlak en zorgen ervoor dat de wat zwaardere sauzen waarvoor niet verse pasta bedoelt is beter opgenomen wordt: als je het goed door elkaar roert zie je als het goed is weinig saus meer op het bord liggen.
Niet verse pasta is eigenlijk een hele andere wereld: er is geen sprake van al dente; de ingrediënten zijn anders (ei) en vaak is de saus ook anders: er wordt ook meer gebruik gemaakt van gevulde pastas die van binnen hun smaak al hebben en dus geen machtige saus meer nodig hebben.
Pasta fresco (de zachte variant dus) vind je meer in Noord-Italië.
Persoonlijk vind ik Bolognese het lekkerste met pasta duro: de niet verse-al dente variant dus, ooik al wordt het in die streek gemaakt met verse tagliatelle. In heel Italië kun je een ragu met die variant past krijgen. En dat is dan meteen een voorbeeld van iets waarin de Italiaanse keuken niet regionaal is volgens mij, (maar dat laatste weet ik eigenlijk niet zeker).
Goed verhaal, alleen bij mijn weten zijn het bronzen mallen ipv koperen. Ik heb trouwens in Italië nog nooit ragù met verse tagliatelle op het menu zien staan, ook niet in Bologna.

"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_58417408
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 14:36 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Goed verhaal, alleen bij mijn weten zijn het bronzen mallen ipv koperen. Ik heb trouwens in Italië nog nooit ragù met verse tagliatelle op het menu zien staan, ook niet in Bologna.

[ link | afbeelding ]
Dat zal dan wel kloppen koper , brons. tja.

Een aflevering van Heston Blumenthal's In search of perfection gaat over spaghetti bolognese: Hij test en vergelijkt daarin ook verschillende soorten pasta: Hij vind zijn 'La pasta di aldo' en "Rustichella di Abruzzo" die hiet niet of nauwelijks te krijgen zijn geloof ik. Ook MArtelli en De Cecco scoorden hoog.

[ Bericht 16% gewijzigd door NoCigar op 01-05-2008 15:52:34 ]
anonieme razernist
  donderdag 1 mei 2008 @ 15:42:48 #58
3869 David
Drum the drums
pi_58417431
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 14:36 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Goed verhaal, alleen bij mijn weten zijn het bronzen mallen ipv koperen. Ik heb trouwens in Italië nog nooit ragù met verse tagliatelle op het menu zien staan, ook niet in Bologna.
Hmm... dat verbaast me sterk

In principe wordt ragù traditioneel met verse tagliatelle geserveerd. Dat geldt niet alleen voor de Bolognese variant. Natuurlijk is 'spaghetti bolognese' internationaal bekend en wordt het dan in veel toeristische restaurants ook zo geserveerd, maar dat is zeker niet de oorspronkelijke versie van dat gerecht.
pi_58417766
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 15:42 schreef David het volgende:

[..]

Hmm... dat verbaast me sterk

In principe wordt ragù traditioneel met verse tagliatelle geserveerd. Dat geldt niet alleen voor de Bolognese variant. Natuurlijk is 'spaghetti bolognese' internationaal bekend en wordt het dan in veel toeristische restaurants ook zo geserveerd, maar dat is zeker niet de oorspronkelijke versie van dat gerecht.
Ik bedoel niet dat ik het normaal met spaghetti zie maar meer gewoon met gedroogde tagliatelle. Naar mijn smaak is dat ook beter met ragù (die ik trouwens sowieso lekkerder vind met rigatoni of casarecce).
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_58417867
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 10:28 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Echte parmaham heeft een kroon op de ham of verpakking. Dan komen de varken sook echt uit Parma (geboren en getogen). Er komt ook ham uit parma dat van (ondermeer) Nederlandse varkens is gemaakt. Deze ham zal geen kroon op de verpakking of ham (mogen) hebben en is dus strict genomen geen parmaham (wat overigens ook een beschermde naam is).

Er is een genootschap, het Consorzio del Prosciutto di Parma, wat hierop toeziet...

Da's de theorie, het blijven Italianen
Die varkens moeten ook met een restproduct van de Parmezaanze-kaas produktie ( de wei geloof ik)worden gevoederd, en dat proef je als het goed is. Dat lijkt me niet mogelijk met een Nederlands varken. Je hoort die verhalen echt vaak en het zou wel jammer zijn als dat zo was: ze snijden zichzelf echt in de vingers hiermee.
anonieme razernist
pi_58419210
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 15:20 schreef Zij-en-Hij het volgende:

Verse pasta: de tortelloni met kaas en noten van AH..


Verse pasta's hebben sowieso mijn voorkeur. Wij eten het niet zo vaak omdat mijn vriend er niet zo van houdt. En als we het dan eten, moet het ook wel lekker zijn
pi_58425642
quote:
Op maandag 31 maart 2008 20:42 schreef Hyperdude het volgende:

NB. Zo'n nep verhaal/image van Bertolli zorgt er al voor dat ik niet van die die zooi koop. Ook al maken ze misschien prima producten.
En jij denkt zeker dat de chateau op een fles ook altijd de chateau is waar de wijn vandaan komt.
Of dat de koeien waarvan het melk gebruikt worden voor de lila chocolade echt paars zijn.... en dat de bevers het echt produceren.
pi_58426567
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 22:58 schreef Sjoepa het volgende:

[..]

En jij denkt zeker dat de chateau op een fles ook altijd de chateau is waar de wijn vandaan komt.
Of dat de koeien waarvan het melk gebruikt worden voor de lila chocolade echt paars zijn.... en dat de bevers het echt produceren.
Volgens mij heeft iemand het niet zo goed begrepen.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  donderdag 15 mei 2008 @ 12:50:12 #64
7091 punchdrunk
The occasional acid flashback.
pi_58683001
verse is het beste, van de gedroogde vind ik de gran'ditalia het lekkerste, maar dan niet de al ouevo varianten.
If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
pi_58684829
Dus een groot deel van italië eet inferieure (nameklijk niet verse) pasta? Ik dacht het niet.
anonieme razernist
  donderdag 15 mei 2008 @ 16:39:58 #66
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_58686882
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 14:45 schreef NoCigar het volgende:
Dus een groot deel van italië eet inferieure (nameklijk niet verse) pasta? Ik dacht het niet.
Italianenen eten wel degelijk niet verse pasta, maar om dit nu direct inferieur te noemen.
Er is laatst nog een boycot geweest op gedroogde pasta omdat deze te duur werd, dat heeft de fabrikanten handen vol geld gekost, zo goed loopt gedroogde pasta dus in Italie.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 15 mei 2008 @ 17:35:25 #67
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58687735
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 14:45 schreef NoCigar het volgende:
Dus een groot deel van italië eet inferieure (nameklijk niet verse) pasta? Ik dacht het niet.
Ligt aan de saus die je eroverheen doet..
Bij de ene saus kan je beter gedroogde pasta nemen en bij de andere saus smaakt een verse pasta beter.
Lichte sausjes eet je voornamelijk verse pasta bij, volle sauzen eet je weer gedroogde bij.
pi_58687837
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 17:35 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ligt aan de saus die je eroverheen doet..
Bij de ene saus kan je beter gedroogde pasta nemen en bij de andere saus smaakt een verse pasta beter.
Lichte sausjes eet je voornamelijk verse pasta bij, volle sauzen eet je weer gedroogde bij.
Dat weet ik. Sterker, dat heb ik boven al beschreven, misschien dat je het daarvan hebt , maar dat weet de poster boven mij blijkbaar niet.
anonieme razernist
pi_58687862
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 16:39 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Italianenen eten wel degelijk niet verse pasta, maar om dit nu direct inferieur te noemen.
Er is laatst nog een boycot geweest op gedroogde pasta omdat deze te duur werd, dat heeft de fabrikanten handen vol geld gekost, zo goed loopt gedroogde pasta dus in Italie.
Ik reageer op bovenstaande poster die ten onrechte meent dat verse pasta het best is. Alles is in dit topic al besproken.
anonieme razernist
pi_58689454
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 14:45 schreef NoCigar het volgende:
Dus een groot deel van italië eet gedroogde pasta?
Inderdaad. Je moet niet vergeten dat voor Italianen pasta nog steeds dagelijkse kost is, en voor heel veel Italianen zelfs twee keer per dag. Dat gepaard met het feit dat levensmiddelen daar duurder zijn dan in NL en dat de Italianen over het algemeen al niet veel geld hebben...
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  donderdag 15 mei 2008 @ 19:22:14 #71
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_58689861
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 17:42 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Ik reageer op bovenstaande poster die ten onrechte meent dat verse pasta het best is. Alles is in dit topic al besproken.

“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_58691319
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 19:01 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Inderdaad. Je moet niet vergeten dat voor Italianen pasta nog steeds dagelijkse kost is, en voor heel veel Italianen zelfs twee keer per dag. Dat gepaard met het feit dat levensmiddelen daar duurder zijn dan in NL en dat de Italianen over het algemeen al niet veel geld hebben...
Maar die is dus niet minder dan verse, hé?
anonieme razernist
pi_58692623
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 20:34 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Maar die is dus niet minder dan verse, hé?
ik denk dat ik je post een beetje verkeerd begreep. Maar ik was geloof ik ook niet de enige Maar gedroogde is uiteraard niet minder dan verse. Sterker nog, vaak vind ik gedroogde lekkerder, mits het wel echte goede is zoals Voiello of DeCecco.

[ Bericht 13% gewijzigd door W1ZZ op 15-05-2008 21:46:49 ]
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  donderdag 15 mei 2008 @ 21:42:14 #74
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58692690
Dit topic bracht me vandaag weer op een mooi idee, heb heerlijke De Cecco Spaghetti met een zelfgemaakte tomatensaus gegeten.
En wéér was de pasta perfect al dente, met Grand' Italia gaat het toch vaker mis (nét te hard of nét te zacht)

Da's met Lasagne trouwens ook zo, heb alleen de lasagnebladen van Barilla geprobeerd, maar die smaken ook gewoon beter dan die uit het pakje lasagne van Knorr of de losse bladen van de "normale" supermarkt merken.
pi_58695478
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 21:39 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

ik denk dat ik je post een beetje verkeerd begreep. Maar ik was geloof ik ook niet de enige
Dat is mijn tragisch levenslot. Erger is nog dat het nooit aan mezelf ligt .

Als troost voor iedereen een heerlijke ragu a la Bolognese variant die echt wel een paar uur kost wil je het goed doen.
De (sterren-)kok zelf doet het hier met verse pasta, maar het is vast ook lekker met niet-verse pasta .
anonieme razernist
  zaterdag 17 mei 2008 @ 19:06:47 #76
3869 David
Drum the drums
pi_58730407
ragu alla bolognese mag voor mij echt wel het liefst met verse pasta.
pi_59002321
De Dirk

Ja Dirk van den Broek had altijd spaghetie in een rood doorzichtig blauwe verpakking voor weining (iets van 39 eurocent o f zoiets) Die was erg lekker

Helaas zie ik deze niet meer in de schappen

pvd nu moet ik een ander merk gaan zoekken wat lekker is
  vrijdag 30 mei 2008 @ 02:45:30 #78
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59004198
Waarom wordt dit topic elke keer gekickt als ik net spaghetti heb gegeten?
ik blijf voorlopig bij De Cecco, ook vandaag weer perfect gelukt.. (Ben ergens toch nog benieuws naar Barilla, Maar bij de Jumbo hier hebben ze veel dunnere spaghetti dan normaal (Typo No 5 ipv No12))
Ik heb bij de Blokker ook een Asperge-pan gekocht, die heeft een ingebouwde zeef waardoor je je spaghetti niet meer af hoeft te gieten, lekker makkelijk..
pi_59005417
Als je DeCecco gewend bent is er geen enkele reden om Barillia te proberen. barilla is maar marginaal beter dan AH huismerk spaghetti.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59010543
Ik vind de Barilla pasta wel lekker. Hij heeft behoorlijk wat meer bite dan 'Hollandse' pasta.
pi_59012120
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 08:34 schreef W1ZZ het volgende:
Als je DeCecco gewend bent is er geen enkele reden om Barillia te proberen. barilla is maar marginaal beter dan AH huismerk spaghetti.
Grappig, al mijn collegae zweren bij Barilla. Of is de AH huismerk pasta gewoon goed??? :p
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59012247
Verse pasta blijft natuurlijk een andere categorie.

Maar als het uit een pakje moet komen, eet ik Martelli.
http://www.martelli.info/

Ook leuk om een keer de productie te gaan bekijken, het is een echt familiebedrijf(je)
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  vrijdag 30 mei 2008 @ 15:53:08 #83
3869 David
Drum the drums
pi_59014440
Barilla is lekker, De Cecco ook

kwestie van smaak dus
pi_59016319
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 14:11 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Grappig, al mijn collegae zweren bij Barilla. Of is de AH huismerk pasta gewoon goed??? :p
voor NL spaghetti is AH huismerk behoorlijk goed, als je 'm maar al dente kookt natuurlijk. Barilla wordt ook het meest gegeten hoor, maar er is een onderzoek geweest dat in de krant stond toen ik in IT woonde. Daar kwam uit dat de Italianen weliswaar veel vaker Barilla aten maar DeCecco en Voiello prefereerden. Barilla is overigens de helft goedkoper dan DeCecco/Voiello, dat kan er goed mee te maken hebben.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59024057
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 17:22 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

voor NL spaghetti is AH huismerk behoorlijk goed, als je 'm maar al dente kookt natuurlijk. Barilla wordt ook het meest gegeten hoor, maar er is een onderzoek geweest dat in de krant stond toen ik in IT woonde. Daar kwam uit dat de Italianen weliswaar veel vaker Barilla aten maar DeCecco en Voiello prefereerden. Barilla is overigens de helft goedkoper dan DeCecco/Voiello, dat kan er goed mee te maken hebben.
ja hoor die spaghetti van AH is prima !
  maandag 2 juni 2008 @ 22:52:31 #86
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_59079279
Ik vind de AH Excellence gedroogde pasta ook behoorlijk goed. De Cecco vind ik wel beter, maar die is minder goed te vinden (geen Jumbo in de buurt) of je betaalt de hoofdprijs (specialiteitszaakjes die er 2,5 euro voor vragen).
I am a black hole shitting into the void
pi_59335557
Heeft iemand toegang tot ScienceDirect? Hier (in de tabellen) vinden we hét antwoord: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodqual.2003.07.003

The effect of expectations generated by brand name on the acceptability of dried semolina pasta
quote:
Focus group interviews were performed to explore which characteristics drive consumer acceptance of pasta. A questionnaire was used to evaluate the consumer expectations of the product generated by the brand name. Consumer tests were performed in two different experimental conditions (blind and informed) to evaluate whether the knowledge of brand name affects consumer perception or not. Discrepancy between expected and blind preference ratings was found, suggesting that disconfirmation of expectations occurred for some brands. Hedonic ratings were different in blind and informed test, proving a significant effect of brand information on liking. Consumers generally moved their ratings towards expectation, revealing an assimilation effect.

Experimental results showed also that the knowledge of brand name did not affect sensory attributes perception suggesting that, for dried pasta, the expectations generated by the brand name are essentially of the hedonic-based type.
Food Quality and Preference
Volume 15, Issue 5, July 2004, Pages 429-437

[ Bericht 0% gewijzigd door tim2308 op 12-06-2008 14:34:41 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59335762
Ik kan me weinig producten voorstelen waarbij dat niet geldt.
anonieme razernist
pi_59337966
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 23:58 schreef allsystemshalt het volgende:
De Dirk

Ja Dirk van den Broek had altijd spaghetie in een rood doorzichtig blauwe verpakking voor weining (iets van 39 eurocent o f zoiets) Die was erg lekker

Helaas zie ik deze niet meer in de schappen

pvd nu moet ik een ander merk gaan zoekken wat lekker is
Jaa, die was goed! Waarom is ie weg? Een pak was overigens ¤ 0,19 cent
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_59534675
Een leuk PDFje over de kwaliteitseisen van Barilla http://ressources.ciheam.org/om/pdf/a22/95605351.pdf
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59537513
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 14:27 schreef tim2308 het volgende:
Heeft iemand toegang tot ScienceDirect? Hier (in de tabellen) vinden we hét antwoord: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodqual.2003.07.003

The effect of expectations generated by brand name on the acceptability of dried semolina pasta
[..]

Food Quality and Preference
Volume 15, Issue 5, July 2004, Pages 429-437
Ik heb het hele bestand.

Even wat quotejes

Onderzoeksmethode:
quote:
Eleven samples of spaghetti available on the market were purchased in a local store. Ten of them had been indicated during the focus group interviews as the most popular ones. They were: Agnesi, Amato, Barilla, De Cecco, Divella, Granoro, La Molisana, Pezzullo, Russo di Cicciano and Voiello. The other sample chosen was a trade label: SMA, commercialized by Auchan.
quote:
The cooking time of the spaghetti was that recommended on the pack. The cooked spaghetti were seasoned with extra-virgin olive oil (Bertolli Gentile), and presented to the consumers in a white plastic plate. To avoid any changing in sensory properties of spaghetti during the session, all the samples were not cooked at once, but one at a time, so that each of them experienced the same time–temperature history prior to consumer assessment.

Ten grams of each sample were presented to the consumers and mineral water was provided for rinsing.
Resultaten:
quote:
Barilla, Divella, Pezzullo, Russo di Cicciano and SMA have the best color and exhibit the best cooking performance. De Cecco, La Molisana and Voiello are the most wrinkled pastas. Divella and La Molisana brand exhibit also, the best capability of binding the sauce. Amato and Granoro are the stickiest samples.
pi_59538398
Ik had het bestand ook eergister gekregen maar geen tijd gehad om de conclusies er uit te trekken. Het is dus opvallend dat de meerderheid van de pasta in dezelfde groep zit (b) en dat alleen Divella (a) en Granoro (c) er resp. positief als negatief uitspringen. SMA is trouwens een huismerk van de Auchan, een grote supermarktketen.

Weet jij trouwens wat dat "wrinkled" is?

Ik had trouwens vandaag Panzani taggliatelle (Panzani is een Frans pastamerk) na een paar keer Barilla gegeten te hebben. Het is echt net schoenleer als bite en zonder smaak. Dat komt dus nooit meer in huis Wat me wel opviel is dat het minder lijkt te schuimen dan Barilla, en juist dat niet-schuimen zou een teken van kwaliteit zijn....
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59541164
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 00:11 schreef tim2308 het volgende:
Ik had het bestand ook eergister gekregen maar geen tijd gehad om de conclusies er uit te trekken. Het is dus opvallend dat de meerderheid van de pasta in dezelfde groep zit (b) en dat alleen Divella (a) en Granoro (c) er resp. positief als negatief uitspringen. SMA is trouwens een huismerk van de Auchan, een grote supermarktketen.

Weet jij trouwens wat dat "wrinkled" is?

Ik had trouwens vandaag Panzani taggliatelle (Panzani is een Frans pastamerk) na een paar keer Barilla gegeten te hebben. Het is echt net schoenleer als bite en zonder smaak. Dat komt dus nooit meer in huis Wat me wel opviel is dat het minder lijkt te schuimen dan Barilla, en juist dat niet-schuimen zou een teken van kwaliteit zijn....
Het is zelfs nog erger: pastamerken met dezelfde letter boven het gemiddelde vertonen geen significant verschil. Eigenlijk kun je dus alleen zeggen dat Granoro er uitspringt. De rest zit vrijwel allemaal in a/b.
Wrinkle: fronsen, plooien, rimpelen, kreukel
pi_59541590
wrinkled houdt in dit verband denk ik in dat de spaghetti het meest ruwe oppervlak heeft. De resultaten verbazen me wel enigszins in dat Barilla hoger scoort dan DeCecco en het door mij zo geliefde Voiello... Maargoed, aan de andere kant zijn ze dus eigenlijk allemaal van heel hoge kwaliteit, alleen die Granoro is wat minder.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59542058
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 08:50 schreef W1ZZ het volgende:
wrinkled houdt in dit verband denk ik in dat de spaghetti het meest ruwe oppervlak heeft. De resultaten verbazen me wel enigszins in dat Barilla hoger scoort dan DeCecco en het door mij zo geliefde Voiello... Maargoed, aan de andere kant zijn ze dus eigenlijk allemaal van heel hoge kwaliteit, alleen die Granoro is wat minder.
Dat is dus niet waar. Zowel Barilla, DeCecco en Voiello scoren hetzelfde. De verschillen zijn puur te wijten aan toeval.
pi_59542746
Ik houd daarin ook rekening met het feit dat Barilla 2x zo goedkoop is als DeCecco en voiello.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59543282
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 09:46 schreef W1ZZ het volgende:
Ik houd daarin ook rekening met het feit dat Barilla 2x zo goedkoop is als DeCecco en voiello.
Maar dit zijn de resultaten van de blinde test.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_59543537
Dat snap ik maar dat doet niets af aan het feit dat Barilla even goede spaghetti weet te produceren voor 2x zo weinig geld. Dan vind ik Barilla dus overall hoger scoren.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 20 juni 2008 @ 10:35:28 #99
37887 Dauthi
Progressive
pi_59544045
Bij de Jumbo verkopen ze 1 van de spaghetti's uit de bolognese aflevering van Heston Blumenthal 350 grams verpakking.

Voor olijfolie zou ik altijd voor valderama gaan (als je budget het aan kan iig).
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_59595160
Leuk topic

Barilla is mijn favoriet. De Cecco ken ik niet, maar ga ik proberen. Na mijn laatste vakantie in Italie heb ik een volle boodschappentas pasta meegenomen. Kwam er hier een Italiaan bij me langs en die was onder de indruk van wat ik had meegenomen.

Voiello "Trafilata Al Bronzo" le Mafaldine n.155 was ongelofelijk goed volgens hem, die heb ik nog niet geproefd. Je ziet idd dat het oppervlak niet helemaal vlak is, het is ruw. Barilla was ook prima volgens hem en hij baalde goed van "hollandse" pasta.

Over pastasauzen: die grote hollandse potten pastasaus smaken nergens naar. Ik eet zelden kant en klare saus maar mijn favoriet is: Barilla Pesto alla Siciliana -con Ricotta e Noci-. Dat zit in een potje van 185 ml, andere smaken uit deze serie zijn ook lekker! Bij de Jumbo hebben ze die saus ook, maar dan in een grotere pot. En ja, die smaakt minder goed, flauwer van smaak!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')