FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag, deel 90
DarkElfdinsdag 29 januari 2008 @ 15:52
Een nieuw topic want ik meen gezien te hebben dat de oude dicht was en er geen nieuwe was.

Dus:



Wortelsoep met verse koriander en feta, dat maak ik morgen.

Maar vandaag eten we kogelbiefstuk en sla met feta, olijven, tomaat, paprika en zo....



Koningindinsdag 29 januari 2008 @ 15:56
Zoals al eerder gemeld, mik ik vanavond een pizza in de oven.
Sudderpotdinsdag 29 januari 2008 @ 16:22
Vanavond een recept uit de laatste Delicious, snelle stroganoff.
Chiwakkadinsdag 29 januari 2008 @ 16:30
Spaghetti met wodka en kaviaar
MissHobjedinsdag 29 januari 2008 @ 16:36
oe ik zit nu aan de cornflakes met melk.. ontbijt zeg maar.
En straks maak ik biefstukje met gebakken, ui, paprika en champignons, rucola salade met wat groentjes en kaas erdoor en aardappels met knoflook en kruiden uit de oven
Tezzdinsdag 29 januari 2008 @ 17:01
Heerlijke risotto gemaakt:




(fotostripje)
Patries86dinsdag 29 januari 2008 @ 17:19
Zin in macaroni

Dus wat eten we vanavond: Macaroni met ragout
LasTeRdinsdag 29 januari 2008 @ 17:20
Ik eet straks 2 hamburgers met barbecue krieltjes en sperzieboontjes. Helemaal zelf gemaakt.
katerwaterdinsdag 29 januari 2008 @ 17:26
Ik heb deze middag al warm gegeten, dus wordt het gewoon brood met beleg. En een omeletje natuur
Patries86dinsdag 29 januari 2008 @ 18:32
Geen macaroni geworden, vriend moet overwerken
Mocht pizza bestellen op kosten van zijn baas

Pizza americana van dominos
MisterJ.Lodinsdag 29 januari 2008 @ 18:34
Kaas croissants op dit moment.
Mikkiedinsdag 29 januari 2008 @ 18:42
Ik heb vandaag een kook off-day, dus het wordt afhaalpizza of shoarma ofzo.
#ANONIEMdinsdag 29 januari 2008 @ 19:03
Ik at alleen, dus heb de restjes maar opgemaakt: risotto met prei en citroen en gerookte zalm, en witlof uit de oven (met olijfolie/peper/zout/beetje balsamico). Was erg lekker !

Mini_rulezdinsdag 29 januari 2008 @ 20:10
Ik heb vanavond gegeten met huisgenootjes: wraps met chili-achtige groente. Als toetje hadden we appeltaart met slagroom.
Curiositydinsdag 29 januari 2008 @ 20:53
Nu amsterdamse uitjes en coca cola zero.
Marjooowdinsdag 29 januari 2008 @ 21:19
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 15:52 schreef DarkElf het volgende:
Een nieuw topic want ik meen gezien te hebben dat de oude dicht was en er geen nieuwe was.
Ja oeps, ik gooide hem dicht en had het niet door

De ananascurry met garnalen was echt niet lekker dus hebben we frieten gegeten

Nu ga ik mezelf een baileys met ijs inschenken

LasTeRdinsdag 29 januari 2008 @ 21:25
Ik had lekker gegeten!
#ANONIEMdinsdag 29 januari 2008 @ 22:13
Lahmachun
Mirjamdinsdag 29 januari 2008 @ 22:20
zijn samen wezen wokken, was lekker en gezellig
Xenniadinsdag 29 januari 2008 @ 22:56
Varkenshaassate, gebakken uitjes, gebakken aardappels, ijsbergsla met feta en rode ui
ColdFeetdinsdag 29 januari 2008 @ 23:24
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 16:22 schreef Sudderpot het volgende:
Vanavond een recept uit de laatste Delicious, snelle stroganoff.
Voel je alsjeblieft vrij om het recept voor me uit te tikken als het lekker was

Ik lurk een grote pot kamille/citroengrasthee leeg (ja, k weet het, eigenlijk is het geen thee maar een tisane), met een limoentje erin uitgeknepen en een flinke lepel honing erdoor.
Adelantedinsdag 29 januari 2008 @ 23:26
momenteel katjang pedis nootjes
Mikkiewoensdag 30 januari 2008 @ 04:28
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 22:56 schreef Xennia het volgende:
Varkenshaassate, gebakken uitjes, gebakken aardappels, ijsbergsla met feta en rode ui
Tnx voor de tip, ik moet mijn kipsaté nog marineren voor morgenavond. Zo nog even doen voor ik naar bed ga .
Moragh_DaughterofSunewoensdag 30 januari 2008 @ 10:07
Nu thee en een glaasje sap, toast met geitenkaas erbij
DarkElfwoensdag 30 januari 2008 @ 10:12
Een glas kamillethee.

Vanmiddag wortelsoep met verse koriander en feta en belegde broodjes.

en vanavond een recept uit de delicious: champinons croustades: dunne stokbroodjes gevuld met kastanjechampignons/gruyere/italiaanse ham/ brood kruim met kruiden en knof mix oa.
Patries86woensdag 30 januari 2008 @ 10:36
Glas orange juice
Qweawoensdag 30 januari 2008 @ 11:21
broodje apen pasta
PeRiwoensdag 30 januari 2008 @ 11:24
Broodje roomkaas met komkommer. Vanavond wilde rijst met kipkerrie, ananas en champignons.
Moragh_DaughterofSunewoensdag 30 januari 2008 @ 12:00
Nu een glaasje cola en 2 stukjes toast met ei, knoflookmayo en peper
KiwiTjuHhwoensdag 30 januari 2008 @ 12:12
Ik ga zo een ciabatta gezond maken
Adelantewoensdag 30 januari 2008 @ 13:28
twee sesam kaiserbroodjes met rauwe ham en ijsbergsla
Patries86woensdag 30 januari 2008 @ 14:56
2x rijstewafel met file american
1x gebakken eitje met kaas
1x glas orange juice

Vanavond eten we spinazie schotel
Mirjamwoensdag 30 januari 2008 @ 15:03
nu bananen chips
ColdFeetwoensdag 30 januari 2008 @ 15:06
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 15:03 schreef MissyMirjaM het volgende:
nu bananen chips
Hartige of zoete? Ik vind de zout/knof-bananenchipjes altijd het lekkerst Of zelf maken met superveel chilivlokken

Water en bammetjes hier, en een appel.
DarkElfwoensdag 30 januari 2008 @ 15:08
de wortelsoep met koriander en feta was

nu een muffin
Mirjamwoensdag 30 januari 2008 @ 15:09
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 15:06 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Hartige of zoete? Ik vind de zout/knof-bananenchipjes altijd het lekkerst Of zelf maken met superveel chilivlokken

Water en bammetjes hier, en een appel.
zoete
ken ze eigenlijk alleen maar zoet
vroeger at ik ze heel vaak, heb ze echt al geen jaren meer gegeten, gisteren kreeg ik ineens de geest

nog nooit hartige gezien ook?
-Mellow-woensdag 30 januari 2008 @ 15:12
nu broodjes geitenkaas waarvan 1 ook met honing. En warme chocomel

Vanavond een nog te bepalen aubergine-prutje
ColdFeetwoensdag 30 januari 2008 @ 15:12
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 15:09 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

zoete
ken ze eigenlijk alleen maar zoet
vroeger at ik ze heel vaak, heb ze echt al geen jaren meer gegeten, gisteren kreeg ik ineens de geest

nog nooit hartige gezien ook?
Je koopt ze bij de suri/turkse/whatever winkel. Van die lange repen. Superlekker, vind ik. En ontieglijk verslavend. Knapperig, licht zout en met een vleugje knoflook. Mmm.

De zoete zijn ook wel lekker, maar die associeer ik heel erg met muesli.
Mirjamwoensdag 30 januari 2008 @ 15:14
grappig, ik zal eens kijken
PeRiwoensdag 30 januari 2008 @ 15:18
Je moet ze zelf maken joh! Veel en veel lekkerder! Je koopt groene bananen bij de surinaamse toko, wel echt groen, mag geen streepje geel te zien zijn !

Je schilt ze, snijden (rondjes of reepjes) - niet te dun maar ook niet te dik, flink wat zout erop, wat knoflookpoeder overheen als je dat lekker vindt, olie goed gloeiend heet laten worden, en bakken maar tot ze goed goudgeel zijn .
Mirjamwoensdag 30 januari 2008 @ 15:18
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 15:18 schreef PeRi het volgende:
Je moet ze zelf maken joh! Veel en veel lekkerder! Je koopt groene bananen bij de surinaamse toko, wel echt groen, mag geen streepje geel te zien zijn [ afbeelding ]!

Je schilt ze, snijden (rondjes of reepjes) - niet te dun maar ook niet te dik, flink wat zout erop, wat knoflookpoeder overheen als je dat lekker vindt, en bakken maar tot ze goed goudgeel zijn [ afbeelding ] .


bakken in de oven of in een pan met olie, of boter, of wat?
PeRiwoensdag 30 januari 2008 @ 15:21
Oh ik had al geedit . Wat olie in een pan. Ik gebruik een hoge wokpan tegen de oliespetters.
ColdFeetwoensdag 30 januari 2008 @ 15:22
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 15:18 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]



bakken in de oven of in een pan met olie, of boter, of wat?
Gewoon die repen banaan frituren

Peri, ik kruid ze altijd pas na t frituren Is dat gek?
Mirjamwoensdag 30 januari 2008 @ 15:22
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 15:21 schreef PeRi het volgende:
Oh ik had al geedit [ afbeelding ]. Wat olie in een pan. Ik gebruik een hoge wokpan tegen de oliespetters.
ik was weer te snel
ik ga dat wel een keer proberen
gewoon een klein beetje olie in de wok en bakken maar?
kan weinig aan mis gaan lijkt me of moet je ze meer frituren in de olie, een grotere laag dus?
PeRiwoensdag 30 januari 2008 @ 15:23
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 15:22 schreef ColdFeet het volgende:
Peri, ik kruid ze altijd pas na t frituren [afbeelding] Is dat gek? [afbeelding]
Nee hoor, naar je eigen smaak toch? Mijn moeder vindt me ook stom dat ik het ervoor doe, maar dan vind ik het gewoon lekkerder. Eigenlijk maakt het geen fluit uit ook .
PeRiwoensdag 30 januari 2008 @ 15:25
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 15:22 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ik was weer te snel [afbeelding]
ik ga dat wel een keer proberen [afbeelding]
gewoon een klein beetje olie in de wok en bakken maar?
kan weinig aan mis gaan lijkt me [afbeelding] of moet je ze meer frituren in de olie, een grotere laag dus?
Niet teveel olie, anders heb je weer zo'n bak oliechips. Klein laagje, dat het wel kan frituren en af en toe keren. En goed in de gaten houden, want het gaat echt heel hard en voor je het weet zijn ze zwart .
ColdFeetwoensdag 30 januari 2008 @ 15:31
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 15:23 schreef PeRi het volgende:

[..]

Nee hoor, naar je eigen smaak toch? Mijn moeder vindt me ook stom dat ik het ervoor doe, maar dan vind ik het gewoon lekkerder. Eigenlijk maakt het geen fluit uit ook [ afbeelding ].
Ik check je fobo en denk: die zal er wel verstand van hebben
Moragh_DaughterofSunewoensdag 30 januari 2008 @ 15:37
Vanavond maak ik een maaltijdsalade van kip, ijsbergsla, thijm, rozemarijn, zachte geitenkaas, pijnboompitten en honingmosterdressing. Lekker stokbroodje erbij en fijne kaasjes Hertog-jan voor mij en een glas rode wijn voor liefje ^^
PeRiwoensdag 30 januari 2008 @ 15:37
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 15:31 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

[afbeelding] Ik check je fobo en denk: die zal er wel verstand van hebben [afbeelding]
!!!
KiwiTjuHhwoensdag 30 januari 2008 @ 15:39
Vanavond eten we hutspot met een laagje kaas uit de oven met een metbal
Mejoonwoensdag 30 januari 2008 @ 17:03
Heb net wat gegeten van mijn kersencrumble. Is eigenlijk voor na het eten met een bolletje vanille-ijs.
Zometeen kip uit de oven met gebakken aardappeltjes en verschillende soorten groente.
_Hestia_woensdag 30 januari 2008 @ 17:50
Het gasfornuis is kapot, dus vanavond maar een stoommaaltijd penne carbonara eten. En hopen dat de huisbaas het voor morgen kan maken, anders moet ik allemaal eten weggooien :S
#ANONIEMwoensdag 30 januari 2008 @ 18:07
Ik wacht tot mijn ovenschotel klaar is Vegetarische chili
Mejoonwoensdag 30 januari 2008 @ 18:08
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 18:07 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ik wacht tot mijn ovenschotel klaar is Vegetarische chili
Lekker!Recept?
Mikkiewoensdag 30 januari 2008 @ 18:19
Saté met gewokte krieltjes en thaise groentemix.

Ik bedenk me alleen net dat ik geen toetje in huis heb. . Eet ik normaal zelf nooit, maar nu komt er visite
#ANONIEMwoensdag 30 januari 2008 @ 18:30
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 18:08 schreef Mejoon het volgende:

[..]

Lekker!Recept?
Met een beetje hulp van Maggi
1 Pakje Maggi Oven dagschotel chili con carne
350 gr gehakt (ik heb die vega gehakt gebruikt )
400 gr groenten
500 gr bruine bonen
350 gr aardappelblokjes
50 gr Heel veel geraspte kaas
coltje87woensdag 30 januari 2008 @ 18:34
Net zuurkool met heel veel worst op, was weer lekker.
Tezzwoensdag 30 januari 2008 @ 18:35
Ik had het avondeten weer bij mijn ouders afgetroggeld. Werkt heel makkelijk: mijn moeder belde me om te vragen of ik eindelijk die tas met spullen kwam halen, en dan gewoon doodleuk zeggen dat je om half zes komt met een lege maag. Werkt altijd, haha!

We aten pasta met kipfilet, courgette en ui in een sausje van kruidenkaas en room. Daarbij komkommersalade en olijfjes. Jammie! Oh en als toetje vanille slagroomvla met extra slagroom.....
Blueswoensdag 30 januari 2008 @ 19:03
Slim Tezz

Die bananenchippies lijken me ook lekker zeg!

Vandaag ivm golfers verstoorde inwendige mens, een soepie met beschuit
En een wijntje erbij pour moi
Qweawoensdag 30 januari 2008 @ 19:12
extran. Wat is dat eigenlijk toch ook goor spul
marcb1974woensdag 30 januari 2008 @ 19:14
Een restje chinees en wat sushi
marcb1974woensdag 30 januari 2008 @ 19:15
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 19:12 schreef Qwea het volgende:
extran. Wat is dat eigenlijk toch ook goor spul
Mixen met water, ongeveer 1 op 1
uniekhoornwoensdag 30 januari 2008 @ 19:15
Ik heb net echt superlekker gegeten.
Gegrilde kipfilet en hollandse roerbakgroente (een pak van Iglo uit de vriezer) Nog nooit gehad maar ik vond hem echt erg lekker en het is ook nog eens gezond!
Maar ja, had ook wel honger
Martijn_77woensdag 30 januari 2008 @ 19:28
Boerenkool met rookworst en zult
Patries86woensdag 30 januari 2008 @ 20:10
plak cake met slagroom en hageltjes erop
Moragh_DaughterofSunewoensdag 30 januari 2008 @ 20:17
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 17:03 schreef Mejoon het volgende:
Heb net wat gegeten van mijn kersencrumble. Is eigenlijk voor na het eten met een bolletje vanille-ijs.
Zometeen kip uit de oven met gebakken aardappeltjes en verschillende soorten groente.
Klinkt lekker hoe maak je die kersencrumble?

Ik heb nu cola en bugles
Mirjamwoensdag 30 januari 2008 @ 23:11
wilde vanavond lekker gezond koken, maargoed, dan ga je naar bed en kom je er pas na 8en weer uit
dus we hebben maar pizza besteld
nu water en een rood wijntje, morgen gaan we in de herkansing
Xenniadonderdag 31 januari 2008 @ 00:29
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 15:08 schreef DarkElf het volgende:
de wortelsoep met koriander en feta was
Kan ik me voorstellen, de combinatie klinkt goed.

Ik heb rijst gegeten met hete kip en sambalboontjes en toe pistache-ijs
Koningindonderdag 31 januari 2008 @ 08:45
Dalijk lekker een nonnevot



en vanavond balkebrij, heeeeerlijk.
KiwiTjuHhdonderdag 31 januari 2008 @ 10:23
Muesli met yoghurt en druiven en een kopje thee
DarkElfdonderdag 31 januari 2008 @ 10:32
vanavond lekker makkelijk; geroerbakte kip met prei, champignons en kerrie..
marcb1974donderdag 31 januari 2008 @ 10:44
yoghurt met cruesli
Moragh_DaughterofSunedonderdag 31 januari 2008 @ 11:12
Zometeen een restje aardappelen opbakken voor lunch en vanavond ravioli met creme fraiche-knoflooksaus.
ColdFeetdonderdag 31 januari 2008 @ 12:17
Zometeen als lunch een restje van het eten van gister: salade met pinda's, lente-ui, gerookte kip en veel koriander, met een pittig-zoete dressing.
n0adonderdag 31 januari 2008 @ 12:22
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 08:45 schreef Koningin het volgende:
Dalijk lekker een nonnevot

[ afbeelding ]

en vanavond balkebrij, heeeeerlijk.
Nonnevotte! Die moet m'n moeder maar gaan halen de volgende keer dat ik naar mestreech kom.
KiwiTjuHhdonderdag 31 januari 2008 @ 12:45
Vanavond alweer zo Nederlands: andijvie, aardappelen en een gehaktbal.
Maja vrijdag + zaterdag uit eten dus ik klaag niet
Sudderpotdonderdag 31 januari 2008 @ 12:59
Spaghetti met gehakt- en groentensaus. Altijd lekker!
Moragh_DaughterofSunedonderdag 31 januari 2008 @ 12:59
Oreo's en een kopje thee
Isegrimdonderdag 31 januari 2008 @ 15:50
Twee hamburgers met mayo, curry en uitjes. Ik ben ongesteld en had ineens een dwingende behoefte aan een vette hap. Gelukkig heb ik gisteravond erg gezond oosters gegeten; rundvlees, sugar snaps en paprika's gewokt met teriyaki/honing-woksaus.
Isegrimdonderdag 31 januari 2008 @ 16:01
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 19:03 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik at alleen, dus heb de restjes maar opgemaakt: risotto met prei en citroen en gerookte zalm, en witlof uit de oven (met olijfolie/peper/zout/beetje balsamico). Was erg lekker !

[ afbeelding ]
Oeh, die witlof ziet er zo wel erg smakelijk uit. Dat ga ik ook eens zo maken. Hoe lang moet 't ongeveer in de oven?
Tezzdonderdag 31 januari 2008 @ 16:39
Sperzieboontjes, gegrilde kipfilet en aardappelgratin (met knof en ui).....
Mirjamdonderdag 31 januari 2008 @ 17:22
strakjes eten wat voor gisteren op de planning stond
stukjes kip gemarineerd in saté marinade, sajoer boontjes en zilvervliesrijst
Patries86donderdag 31 januari 2008 @ 17:23
Eten straks;

- gebakken aardappelen
- Hamburger
- Mais(ik) en snijbonen(erik)

Nu:
Glas orange juice en een rijstewafel
Qweadonderdag 31 januari 2008 @ 18:51
chicken tonight gegeten. OMFG, veelste pittig. En dat voelen mn darmen/maag nu

Naja, veelste pittig, het kleinste beetje pittig kunnen mn darmen al niet hebben. Spastische darmen
Mikkiedonderdag 31 januari 2008 @ 19:00
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 15:50 schreef Isegrim het volgende:
Twee hamburgers met mayo, curry en uitjes.
Tnx, ik had nog geen honger, maar het water loopt me nu in de mond
LasTeRdonderdag 31 januari 2008 @ 19:06
Shoarma in een lekker pita-broodje met knoflooksaus.
Isegrimdonderdag 31 januari 2008 @ 19:07
En als avondeten een pizzaatje, ik ben goed bezig vandaag. Morgen doen we wel weer gezond.
Mikkiedonderdag 31 januari 2008 @ 19:15
Bedankt hè

Inmiddels heb ik zin in pizza, broodjes shoarma en broodjes hamburger
-Mellow-donderdag 31 januari 2008 @ 19:17
zometeen mijn aubergineprutje van gister met tomaat en yoghurt. Nog een beetje risotto erbij.

Voor later op de avond heb ik borek met schapenkaas en peterselie
marcb1974donderdag 31 januari 2008 @ 19:20
Spareribs en friet gehad
Martijn_77donderdag 31 januari 2008 @ 19:22
Bananensap
LasTeRdonderdag 31 januari 2008 @ 19:27
Appelsap.
Isegrimdonderdag 31 januari 2008 @ 20:08
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 19:15 schreef Mikkie het volgende:
Bedankt hè

Inmiddels heb ik zin in pizza, broodjes shoarma en broodjes hamburger


Die Casa di Mama pizza's zijn best goed te doen, zeker voor diepvriespizza's.
uniekhoorndonderdag 31 januari 2008 @ 20:13
Het was vandaag een gegrilde biefstuk die ongelooflijk goed gelukt was!
Met daarbij champs, rode ui, paprika en aardappelkroketjes uit de oven. Kroketjes waren niet lekker geworden

Morgen wil ik graag dit maken: http://www.tijdvoorvis.nl/02_recept_detail.asp?intRecipeId=552
Denk dat ik er dan nog gegrilde courgette erbij maak en mie.
-Mellow-donderdag 31 januari 2008 @ 20:15
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 20:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]



Die Casa di Mama pizza's zijn best goed te doen, zeker voor diepvriespizza's.
dat doet die reclame idd ook geloven
ColdFeetvrijdag 1 februari 2008 @ 00:38
Spinazie gewokt met wat knoflook en geserveerd met pijnboompitten en uitgebakken pancetta, gekookt eitje en gebakken aardappeltjes. Simpel, maar prima.

Ik ga nu even appelsap maken, en dan een slok wodka erbij doen
Xenniavrijdag 1 februari 2008 @ 01:51
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 20:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]



Die Casa di Mama pizza's zijn best goed te doen, zeker voor diepvriespizza's.
Klopt, ik had de 4 kaas variant en het is de lekkerste diepvriespizza die ik ken
Kuukskevrijdag 1 februari 2008 @ 09:07
Ik zit momenteel aan de witte thee. Vanavond ga ik aardappels maken, met kipschnitzel en broccoli.
Qweavrijdag 1 februari 2008 @ 09:52
yohurt met een peer en kiwi er door heen
boriszvrijdag 1 februari 2008 @ 11:26
vanavond pestopasta , met gehakt en veta
KiwiTjuHhvrijdag 1 februari 2008 @ 11:46
Een tosti met ham en kaas en klein beetje kruidenboter. En een glas melk
Xenniavrijdag 1 februari 2008 @ 12:15
Nu een Bartje zalm en macchiato, vanavond uit eten
4EverBlackEyedvrijdag 1 februari 2008 @ 12:27
Kaiserbolletje met boursin, een van dobbenkroket en een glas melk
_Hestia_vrijdag 1 februari 2008 @ 12:43
tosti's
Qweavrijdag 1 februari 2008 @ 13:11
4 knackerbrot met kaas
DarkElfvrijdag 1 februari 2008 @ 13:40
zo even een broodje in de oven gooien

vanavond pizza, ik heb geen zin in gedoe
Patries86vrijdag 1 februari 2008 @ 13:43
broodje kroket
Qweavrijdag 1 februari 2008 @ 14:04
peertje en een kiwi

Vanaaf moet ik nog verzinnen. Ik zat te denken aan turkse rijst met kippenvleugels. Of eigengemaakte Lahmacun. Iig ben ik nu wel bezig met baklava
Mini_rulezvrijdag 1 februari 2008 @ 14:12
Ik heb geen idee, het kan nog alle kanten op. Heerlijk, weekend.

Nu een flinke pot Lipton Morocco.
uniekhoornvrijdag 1 februari 2008 @ 15:15
Plannen voor vanavond zijn gewijzigd.
Vanavond kipshoarma met paprika en ui. Daarbij een lekker ijsbergsalade met tomaat, ui, paprika en komkommer. Met ciabatta... Zo'n zin in!
-Mellow-vrijdag 1 februari 2008 @ 15:26
ik denk dat ik vanavond een broodje falafel bij de Maoz ga halen
Muckvrijdag 1 februari 2008 @ 15:28
ik heb net een grote mok Liptpn MInty Marrocco op en heb nu een kliekje ku-lu-yuk
Conekillervrijdag 1 februari 2008 @ 15:34
champignon cupasoup
Arizonavrijdag 1 februari 2008 @ 16:27
Nu een glas cola.

Vanavond bistrokrieltjes, biefstuk, boontjes en een rauwkostsalade .
Juicy_Chickvrijdag 1 februari 2008 @ 17:03
Net een Vifit framboos, nu een kopje groene thee met citroen.
Mirjamvrijdag 1 februari 2008 @ 17:06
ben pringles paprika aan het wegwerken, soms moet dat gewoon
Mirjamvrijdag 1 februari 2008 @ 17:15
hallee, en een rood wijntje erbij, het is tenslotte weekend
_Hestia_vrijdag 1 februari 2008 @ 17:27
babi pangang
Isegrimvrijdag 1 februari 2008 @ 17:39
Struisvogelbiefstuk. Met stoomgroente en aardappeltjes.
marcb1974vrijdag 1 februari 2008 @ 17:40
Varkensvlees met zoetzure saus en pandan rijst
LasTeRvrijdag 1 februari 2008 @ 17:51
Nog meer shoarma!
Tezzvrijdag 1 februari 2008 @ 17:55
Jajajaja de frietpan maar weer eens aangeslingerd. Frietjes dus met mayo en satesaus, een goulashkroket en een kaassouffle. Lekker hoor.

En het is carnaval, dus ik zal vast geen friet meer eten de komende dagen
Isegrimvrijdag 1 februari 2008 @ 18:21
Struisvogelbiefstuk is wel lekker. Had 't nog nooit gehad.
Qweavrijdag 1 februari 2008 @ 18:34
broooooodjuh shoarmaaaaaaaaaa
Miamvrijdag 1 februari 2008 @ 18:47
een paar minuten geleden patat met sate.
Nu een glaasje ijsthee en chippies.
Weird-vrijdag 1 februari 2008 @ 18:48
M'n vader gaat over 5 minuutjes chinees halen
Patries86vrijdag 1 februari 2008 @ 19:23
vriend had lekker gekookt vanavond!

- Krieltjes (in schil) met tijm en kaas
- Karbonade cordon bleu
- Sperciboontjes

als toetje Ben en Jerry Chew Chew
Qweavrijdag 1 februari 2008 @ 19:29
ik zit aan een rum & lime.

Damn, wat zijn die dingen lekker. Gelijk maar een paar koud gemikt.
Patries86vrijdag 1 februari 2008 @ 19:29
Kopje Rooiebos honing thee
Qweavrijdag 1 februari 2008 @ 19:31
quote:
Op vrijdag 1 februari 2008 18:48 schreef Weird- het volgende:
M'n vader gaat over 5 minuutjes chinees halen
dat wouden mijn ouders ook eten vanaaf. Ik moet er niet aan denken
uniekhoornvrijdag 1 februari 2008 @ 19:50
quote:
Op vrijdag 1 februari 2008 19:31 schreef Qwea het volgende:

[..]

dat wouden mijn ouders ook eten vanaaf. Ik moet er niet aan denken
Ik denk dan aan mijn vader, hij hield van tjap tjoy met garnalen uit die restaurant.... Ik mis hem
-Mellow-vrijdag 1 februari 2008 @ 20:21
quote:
Op vrijdag 1 februari 2008 18:21 schreef Isegrim het volgende:
Struisvogelbiefstuk is wel lekker. Had 't nog nooit gehad.
wat heb je er mee gedaan?
Weird-vrijdag 1 februari 2008 @ 20:23
quote:
Op vrijdag 1 februari 2008 19:31 schreef Qwea het volgende:

[..]

dat wouden mijn ouders ook eten vanaaf. Ik moet er niet aan denken
't was toch echt zeer goed te nassen
Moragh_DaughterofSunezaterdag 2 februari 2008 @ 10:33
Nu net american pancakes met maple syrup gehad en een kop thee Vanavond weet ik nog niet want ik heb een date
Isegrimzaterdag 2 februari 2008 @ 10:35
quote:
Op vrijdag 1 februari 2008 20:21 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

wat heb je er mee gedaan?
Gewoon gebakken, na het bakken beetje peper en zout. Meer niet.
KiwiTjuHhzaterdag 2 februari 2008 @ 10:51
Vanavond lekker uit eten bij de pizzeria
Tezzzaterdag 2 februari 2008 @ 11:46
Stevige lunch voordat we vanmiddag de kroeg induiken:

tomatensoep en stokbrood gezond.
SHEzaterdag 2 februari 2008 @ 11:52
Ik ga vanavond scallopini maken
Tenminste, als ik ergens fatsoenlijk kalfsvlees kan vinden. Het is ongelofelijk hoe slecht dat verkrijgbaar is
Ik ga voor mezelf de geniale vega-kaas op de markt scoren en misschien wat visjes.
Isegrimzaterdag 2 februari 2008 @ 11:55
Ik weet het nog niet. Het ontbreekt me de laatste tijd een beetje aan inspiratie. Ik weet ook steeds niet waar ik zin in heb, loop een uur in de super rond te dwalen me af te vragen wat ik wil eten.
SHEzaterdag 2 februari 2008 @ 11:57
Kip van de markt
Isegrimzaterdag 2 februari 2008 @ 12:13
Hmja, dat is altijd lekker, maar ik heb ff geen zin in de drukte van de markt...
ColdFeetzaterdag 2 februari 2008 @ 12:16
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 11:55 schreef Isegrim het volgende:
Ik weet het nog niet. Het ontbreekt me de laatste tijd een beetje aan inspiratie. Ik weet ook steeds niet waar ik zin in heb, loop een uur in de super rond te dwalen me af te vragen wat ik wil eten.
Ik heb er ook een beetje last van (heb het heel druk, daar komt het vast door).Manlief blij, die mag nu elke dag kiezen wat we gaan eten, en boodschappen doen
DarkElfzaterdag 2 februari 2008 @ 12:18
Vanavond quesidilla's met gerookte ham/kaas/jalepeno's/lente uitje/ tomaat en koriander met daarbij eigengemaakte salsa en guacamole
ColdFeetzaterdag 2 februari 2008 @ 12:24
Oei, lekker DE! Receptje, alsjeblieft?

Hier koffie en bananenchips
Marjooowzaterdag 2 februari 2008 @ 12:32
stokbrood met olijfonaise en zoete ui
én een red bull...verslaving
DarkElfzaterdag 2 februari 2008 @ 12:38
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 12:24 schreef ColdFeet het volgende:
Oei, lekker DE! Receptje, alsjeblieft?

Hier koffie en bananenchips
Salsa: tomaten, lente uitje, teentje knoflook, fijngesneden peterselie en een tl rode wijnazijn
Guacamole: rijpe avocado, lente uitje, tomaatje, citroensap (ook tegen verkleuren) , teentje knof en wat zout en peper...

alles bij elkaar kwakken en zo, lekker makkelijk dus

Die quesidilla´s komen uit een boek van Nigella, uitermate easy:

quesedilla's, droge ham, geraspte kaas, jalepeno in stukjes, lente uitje, beetje verse koriander, en stukjes tomaat..

tortilla bedekken met ham, op de ene helft beleggen met jalepeno's, geraspte kaas, gehakte lente ui en beetje koriander...

dan de niet belgede helft omklappen naar de belegde en aan beide kanten inkwasten met olijfolie en aan elke kant een minuut op de grillpan.

Van de grillpan afscheppen en in stukken snijden..

Ben benieuwd!
Spazzattackzaterdag 2 februari 2008 @ 12:53
Ik heb nog geen idee wat ik vanavond eet, maar ik weet wel dat ik zo dadelijk gewoon aan de tosti ga. Met de carnaval is eten niet zo belangrijk.
Arizonazaterdag 2 februari 2008 @ 12:54
Nu: een tosti met een glas 7 up.
Vanavond: kipfilet met champignons, aardappelpuree, worteltjes en het restje rauwkost van gisteren.
Isegrimzaterdag 2 februari 2008 @ 12:55
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 12:16 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik heb er ook een beetje last van (heb het heel druk, daar komt het vast door).Manlief blij, die mag nu elke dag kiezen wat we gaan eten, en boodschappen doen
Hier hetzelfde. Erg druk op mijn werk momenteel. Als ik thuiskom geen zin om te koken.

Maar ik laat nooit koken, ik ben nogaal territoriaal daar waar het de keuken betreft.
Chiwakkazaterdag 2 februari 2008 @ 12:56
Gekruide biefstukreepjes met griekse pasta en feta (wok)
Arizonazaterdag 2 februari 2008 @ 13:19
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 12:53 schreef Spazzattack het volgende:
Ik heb nog geen idee wat ik vanavond eet, maar ik weet wel dat ik zo dadelijk gewoon aan de tosti ga. Met de carnaval is eten niet zo belangrijk.
Vanavond wordt voor ons ook de laatste fatsoenlijke maaltijd van dit weekend ben ik bang .
Heb voor morgen maar kant en klare surinaamse maaltijden in de koelkast liggen .
Spazzattackzaterdag 2 februari 2008 @ 13:22
Heel slim, dat is hoe het gaat met carnaval.

Waar ga je het trouwens vieren?
Adelantezaterdag 2 februari 2008 @ 13:26


m'n handen stinken nu vast nog drie dagen
Duuvelkezaterdag 2 februari 2008 @ 13:33
Vandaag nog een normale maaltijd...... Lasagna
En dan de komende dagen.... Carnaval
Spazzattackzaterdag 2 februari 2008 @ 13:33
helpen die tegen een kater? anders hoef ik voorlopig geen eten te zien, het is hier carnaval
Arizonazaterdag 2 februari 2008 @ 13:36
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 13:22 schreef Spazzattack het volgende:
Heel slim, dat is hoe het gaat met carnaval.

Waar ga je het trouwens vieren?
In Oldenzaal, waar ik woon . Ik wil wel vragen waar jij het viert maar dan gaan we te ver off topic denk ik

OT: ik eet nu chocola, Milka met gebroken nootjes . En nog een glas 7 up
uniekhoornzaterdag 2 februari 2008 @ 13:38
Heb net van de haringkar een paar gehaald.
Eet nu een tarwepistoletje met haring
Vanavond (niet zelfgemaakte) loempia's, hoe simpel..
_Hestia_zaterdag 2 februari 2008 @ 13:40
net 1 snee brood met kaas en tomaat en 1 snee brood met philadelphia gegeten

vanavond uit eten omdat mn ma en stiefpa vandaag 8 jaar getrouwd zijn
Spazzattackzaterdag 2 februari 2008 @ 13:41
Ik ga zo maar eens fietsen om de opticht nog te halen, in Geldrop. En eten wordt waarschijnlijk een frietje na de optocht. Eten is in de ochtend niet mijn sterkste punt.

En denk eraan: Bij Hoevelaken linksaf, want de obers hebben pauze
Steven184zaterdag 2 februari 2008 @ 13:50
Vanaaf zelf pizza's maken, altijd leuk en lekker.
Qweazaterdag 2 februari 2008 @ 13:57
vanaaf pannekoeken
Isegrimzaterdag 2 februari 2008 @ 14:00
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 13:57 schreef Qwea het volgende:
vanaaf pannekoeken
Hm. Geen slecht idee op zich.
#ANONIEMzaterdag 2 februari 2008 @ 14:20
Vanavond eten we pizza en salade.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-02-2008 14:20:11 ]
Marjooowzaterdag 2 februari 2008 @ 15:28
Ik ga voor mezelf bruine bonen soep maken
Voor maak ik garnalen met knoflook etc en stokbrood klaar
Deliahzaterdag 2 februari 2008 @ 15:41
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 13:50 schreef Steven184 het volgende:
Vanaaf zelf pizza's maken, altijd leuk en lekker.
Heerlijk en stukken beter dan kant en klaar.
Isegrimzaterdag 2 februari 2008 @ 15:52
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 19:03 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik at alleen, dus heb de restjes maar opgemaakt: risotto met prei en citroen en gerookte zalm, en witlof uit de oven (met olijfolie/peper/zout/beetje balsamico). Was erg lekker !

[ afbeelding ]
Dat ga ik dus ook maar maken vanavond, die witlof. Heb je nog een soort van recept of was het meer à la improvisado?
#ANONIEMzaterdag 2 februari 2008 @ 17:23
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 15:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat ga ik dus ook maar maken vanavond, die witlof. Heb je nog een soort van recept of was het meer à la improvisado?
Witlof door de helft, olijfolie insmeren, peper en zout en wat balsamicoazijn erover, oven voorverwarmen op 200 graden, witlof erin, 10 minuten aan elke kant en dan even kijken of je 't al hapklaar vindt. De één wil z'n witlof wat rauwer dan de ander, en dit waren hele kleine stronkjes. Was erg lekker !
Isegrimzaterdag 2 februari 2008 @ 17:32
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 17:23 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Witlof door de helft, olijfolie insmeren, peper en zout en wat balsamicoazijn erover, oven voorverwarmen op 200 graden, witlof erin, 10 minuten aan elke kant en dan even kijken of je 't al hapklaar vindt. De één wil z'n witlof wat rauwer dan de ander, en dit waren hele kleine stronkjes. Was erg lekker !
Ik heb ze net ingesmeerd, heb alleen nog wat honing toegevoegd aan de mix.

Nu eerst aardappelpartjes met tijm in de oven gemikt. Als die halverwege zijn, gaat de witlof ook in de oven.

Ik ben benieuwd!
motorbloempjezaterdag 2 februari 2008 @ 18:17
kippenvleugeltjes met piri piri kruiden
patatjes
slalade
uniekhoornzaterdag 2 februari 2008 @ 18:48
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 13:50 schreef Steven184 het volgende:
Vanaaf zelf pizza's maken, altijd leuk en lekker.
Ok, dit las ik dus om 17.00 uur, ben in de auto gestapt, ingredienten gehaald en ziehier wat ik 5 minuten geleden in de oven heb gestopt Ik had zo'n zin in om het zelf te maken

Isegrimzaterdag 2 februari 2008 @ 18:53
De witlof was wel okay, maar toch nog vrij bitter. Ik had gehoopt dattie wat meer gekarameliseerd zou zijn. Maar misschien moet het de volgende keer niet in een dichte bak maar op een roostertje ofzo, want het werd wel een beetje een natte boel...

De tijmaardappeltjes waren erg lekker.
Xenniazaterdag 2 februari 2008 @ 19:07
Pasta met gerookte kip, spinazie en ui
#ANONIEMzaterdag 2 februari 2008 @ 19:24
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 18:53 schreef Isegrim het volgende:
De witlof was wel okay, maar toch nog vrij bitter. Ik had gehoopt dattie wat meer gekarameliseerd zou zijn. Maar misschien moet het de volgende keer niet in een dichte bak maar op een roostertje ofzo, want het werd wel een beetje een natte boel...

De tijmaardappeltjes waren erg lekker.
Dat had ik erbij moeten zeggen, ik had ze gewoon in een open schaal liggen, dan worden ze mooi bruin en crispy. Weet je het voor de volgende keer en voor extra lekker misschien een beetje honing eroverheen.
Isegrimzaterdag 2 februari 2008 @ 19:40
Honing had ik eroverheen.

De bak was wel open (geen deksel), maar er lag aan het eind een flinke laag water in.
Mikkiezaterdag 2 februari 2008 @ 20:47
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 18:48 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Ok, dit las ik dus om 17.00 uur, ben in de auto gestapt, ingredienten gehaald en ziehier wat ik 5 minuten geleden in de oven heb gestopt Ik had zo'n zin in om het zelf te maken

[ afbeelding ]
Isegrimzaterdag 2 februari 2008 @ 23:45
Onwijs veel zin in een midnight snack, maar niets in huis.
_Hestia_zondag 3 februari 2008 @ 06:07
gisteren uit eten geweest, carpaccio, varkenshaasje met champignonsaus en een dame blanche gehad

vanavond wordt het bamboe sajoer boontjes
Tezzzondag 3 februari 2008 @ 08:53
Gister tijdens het stappen een worstebroodje en een broodje fricadel gegeten. Kleffer dan klef.
Bij thuiskomst nog twee broodjes pesto/mozzerella/tomaat in de oven geschoven.


Tja carnaval he. Vandaag belooft niet veel beterschap qua eten.....
Moragh_DaughterofSunezondag 3 februari 2008 @ 10:41
Gisteren was t ook voor mij een vreemde eetdag, s'ochtends een ciabatta met mozarella, tomaat, pesto en basilicum en een cola'tje, en s'avonds een bagel met creamcheese en bieslook en een shake van walnoot, banaan, bessensap, dadel en vijg Wel voedzaam maar erg weinig voor een dag

Nu dus een uitgebreid ontbijt, vers sinaasappelsap, gekookte eitjes, american pancakes, afbakbroodjes en lekker beleg
boriszzondag 3 februari 2008 @ 10:53
sterk bakkie leut
Steven184zondag 3 februari 2008 @ 11:41
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 18:48 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Ok, dit las ik dus om 17.00 uur, ben in de auto gestapt, ingredienten gehaald en ziehier wat ik 5 minuten geleden in de oven heb gestopt Ik had zo'n zin in om het zelf te maken

[ afbeelding ]
Kom ik toch emt goede ideeen .

Ziet er goed uti, bij ons was het ook erg lekker. Wij hadden allemaal kleintjes gemaakt.


Vanavond Mihoen Singapore
HaverMoutKoekjezondag 3 februari 2008 @ 11:51
ik heb net een rauwe biet staan raspen met mijn microplain rasp voor de salade bij de lunch.
Mijn linkerhand is helemaal rood
Moet ook geraspte wortelen, amandelen en appel door. Ben benieuwd
vanavond: spuitjes en stukje lamsrack dat nog in de dievries lag
Isegrimzondag 3 februari 2008 @ 11:55
Ik weet nog niet wat het vanaaf wordt. Vanmorgen heb ik drie boterhammen gegeten; eentje met hagelslag, eentje met honing en eentje met Nutella.
SHEzondag 3 februari 2008 @ 12:12
Ik kon geen fatsoenlijk kalfsvlees vinden, dus ik heb gisteren sweet & sour schrimps gemaakt en kip szechuan gemaakt.
Ik ontbijt nu dus met de resten ervan; wat mijn maag vast een heeeel goed idee gaat vinden

Vanavond beslist mijn betere helft en dus kan ik rekenen op wedges en nuggets... *sigh*
DarkElfzondag 3 februari 2008 @ 12:15
vanavond grilled cheese met eigengemaaktecoleslaw.

nu een maisboterham kaas en een maisboterham ossenworst.
Isegrimzondag 3 februari 2008 @ 12:17
quote:
Op zondag 3 februari 2008 12:12 schreef SHE het volgende:
Vanavond beslist mijn betere helft en dus kan ik rekenen op wedges en nuggets... *sigh*


Mijn wil ook altijd nuggets als we patat ofzo halen, maar die dingen smaken écht nergens naar
ColdFeetzondag 3 februari 2008 @ 12:42
En zelf maken dan? Dat zou best lekker kunnen zijn, lijkt me.

Manlief kookt vanavond, ik heb Claudia Roden voorgesteld... Op het toetje is dat alvast gelukt; hij maakt een sinaasappelpudding, straks. Ha!

Nu een stuk knackebrot met jam die ik gister bij de natuurvoedingswinkel zag liggen. Iets van streek-jam van rode en blauwe bessen, èrg lekker.
Isegrimzondag 3 februari 2008 @ 12:55
Vanaaf pannekoeken. Ik maak wat mijn moeder vroeger altijd maakte: pannekoeken met kipstukjes en ananas. En verder met spek en stroop en met appel.
#ANONIEMzondag 3 februari 2008 @ 13:27
Net heel erg gesport, dus nu heel erg zin in eten. Maar: van sporten krijg ik altijd zin in gezond eten, dus we gaan aan de griekse yoghurt met sinaasappel, honing, walnoten en rozijntjes . En kamillethee.
motorbloempjezondag 3 februari 2008 @ 13:29
vanavond ga ik iets met groenten, roerbakken en mie doen..

weet nog niet of het tradidionele bami wordt, of gewoon mie met groente in een chow mein sausje...
SHEzondag 3 februari 2008 @ 13:31
quote:
Op zondag 3 februari 2008 12:17 schreef Isegrim het volgende:

[..]



Mijn wil ook altijd nuggets als we patat ofzo halen, maar die dingen smaken écht nergens naar
Ik begrijp het echt niet hoor; hoe samengeperst kippenvlees in een krokant jasje je favo dish kan zijn.
Maar mannen bijven altijd een beetje kind zeggen ze..en dat vind ik eigenlijk heel gezond, dus ik doe gewoon met 'm mee.
Ik prop die dingen wel lekker tussen een broodje, met wat sla, tomaatjes , relish en augurkjes.

Hij eet ze gewoon puur natuur, met appelmoes
Martijn_77zondag 3 februari 2008 @ 13:39
Bloedsinaasappelsap
uniekhoornzondag 3 februari 2008 @ 13:56
We zijn net terug van een anderhalf uur durende wandeling (hoe burgerlijk )
Nu eten we afgebakken tarwestokbrood met gekookt eitje en allerlei verschillende soorten groente, kaas en vleesbeleg.

Vanavond gegrilde tonijnsteak, gegrilde courgette, rijst.
KaheemSaidzondag 3 februari 2008 @ 15:07
IJsthee met Tonic erdoor en Ham Kaas Croissants
Isegrimzondag 3 februari 2008 @ 15:45
quote:
Op zondag 3 februari 2008 13:31 schreef SHE het volgende:

[..]

Ik begrijp het echt niet hoor; hoe samengeperst kippenvlees in een krokant jasje je favo dish kan zijn.
Nou, 't is niet z'n favo dish hoor, maar hij bestelt ze dan wel altijd. Ik snap 't ook niet, je kunt net zo goed karton in paneermeel bakken, dan heb je hetzelfde.
quote:
Maar mannen bijven altijd een beetje kind zeggen ze..en dat vind ik eigenlijk heel gezond, dus ik doe gewoon met 'm mee.
Ik prop die dingen wel lekker tussen een broodje, met wat sla, tomaatjes , relish en augurkjes.

Hij eet ze gewoon puur natuur, met appelmoes
Als ik ze eet doe ik er een enorme lik pindasaus op.
Xenniazondag 3 februari 2008 @ 16:33
Varkenshaas met parmaham uit de oven, gebakken aardappels, andijvie en sla
#ANONIEMzondag 3 februari 2008 @ 16:36
M&M's
Marjooowzondag 3 februari 2008 @ 17:10
quote:
Op zondag 3 februari 2008 16:36 schreef iamredleader het volgende:
M&M's
Oooo ik zit hele tijd al te denken, ik heb ergens zin in, maar wist niet wat, DAT! dus.
Goed idee.
DeTolkzondag 3 februari 2008 @ 17:45
Zelfgemaakte pizza gaat net de oven in
KiwiTjuHhzondag 3 februari 2008 @ 17:48
Net chinees gehad! Onwijs lekker
Patries86zondag 3 februari 2008 @ 18:33
Vandaag zelf patat gemaakt met vriend
Daarbij hadden we een cheesburger (ook zelf gemaakt, geen kant en klaar cheesburger zeg maar)
Shirleyzondag 3 februari 2008 @ 18:48
Bezig met [Fok!-kookboek] Vleesgerechten

met ovenfrites en rabarbercompote...ben benieuwd


De hete kip was erg lekker! Top recept.

[ Bericht 14% gewijzigd door Shirley op 03-02-2008 19:43:22 ]
rubyzondag 3 februari 2008 @ 18:57
Kip uit de oven en geroosterde aardappeltjes en sla.
BloodyLottezondag 3 februari 2008 @ 19:03
Ghado Ghado met vegetarische bami.
sieskezondag 3 februari 2008 @ 19:10
ik had kofta wereldgerecht met monatoetje van de maand Noga na. Smaakte goed!
Isegrimzondag 3 februari 2008 @ 19:21
quote:
Op zondag 3 februari 2008 19:10 schreef sieske het volgende:
ik had kofta wereldgerecht met monatoetje van de maand Noga na. Smaakte goed!
Wij hebben dat toetje ook.
ikwilookwatzeggenzondag 3 februari 2008 @ 19:21
Menu B van de plaatselijke Chinees.
Steven184zondag 3 februari 2008 @ 19:32
Mihoen Singapore was super.
#ANONIEMzondag 3 februari 2008 @ 20:08
een portje
Isegrimzondag 3 februari 2008 @ 20:08
quote:
Op zondag 3 februari 2008 19:21 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wij hebben dat toetje ook.
Niet zo lekker. Veel te zoet.
Mikkiezondag 3 februari 2008 @ 20:10
Vanavond shoarma besteld op 't werk.
motorbloempjezondag 3 februari 2008 @ 20:10
het zijn de geroerbakte groente met een klein beetje varkensvlees en chow mein saus geworden, met daarbij Mie en had er Sate-kroepoek van Conimex bij.. die was best lekker, overigens, al heb ik er maar een handje van op
marcb1974zondag 3 februari 2008 @ 20:11
Het zijn spareribs geworden omdat er getrakteerd werd
Katanazondag 3 februari 2008 @ 22:45
tvp
ColdFeetzondag 3 februari 2008 @ 22:48
Turkse courgettekoekjes, gehaktrolletjes, couscoussalade, tzatziki en van dat keiharde Egyptische brood gegeten. Lekker dus.
Toe sinaasappelpudding met slagroom en granaatappelpitten, met ingang van heden mijn favoriete toetje!
#ANONIEMzondag 3 februari 2008 @ 22:50
quote:
Op zondag 3 februari 2008 22:48 schreef ColdFeet het volgende:
Turkse courgettekoekjes, gehaktrolletjes, couscoussalade, tzatziki en van dat keiharde Egyptische brood gegeten. Lekker dus.
Toe sinaasappelpudding met slagroom en granaatappelpitten, met ingang van heden mijn favoriete toetje!
Ja, recept graag van alles, ja .
Isegrimzondag 3 februari 2008 @ 23:15
Met name van die sinaasappelpudding met granaatappelpitten. Granaatappels.
ColdFeetzondag 3 februari 2008 @ 23:24
De courgettekoekjes zijn simpel, en de pudding ook. Allebei Claudia Roden, overigens.

Pudding: 1 liter versgeperst sinaasappelsap aan de kook brengen. Als t kookt, 100 gram suiker erin oplossen. Papje maken van 70-80 g aardappelzetmeel en een paar eetlepels water. Sinaasappelsap zacht zetten, voorzichtig papje erdoor roeren. Het wordt dan in een keer dik, en je laat het nog een kwartiertje doorkoken. Onderwijl roer je af en toe en ontvlies je 3 handsinaasappels en snijdt het vruchtvlees in stukjes (eerst de schil eraf, dan de partjes uit de vliezen wippen, zeg maar). Stukjes sinaasappel door de pudding roeren, in een bak storten, folie erover en een uurtje of 6 in de koelkast (hij was vandaag iets te laat gemaakt en nog een beetje slap). Serveren met lobbig geklopte slagroom en een flinke handvol granaatappelpitten op ieder bordje.

Lekker frisse pudding natuurlijk, en ik vind granaatappel zo lekker eten, heeft een fijne bite, en dan met de lekkere volle smaak van room. Goeie combi
Maar de extra dimensie is toch wel de kleur, in dit geval. Ongekend prachtig, die helder geel/oranje pudding, de blanke room, en de prachtige, vuurrode pitten Echt genieten gewoon, zo mooi.

Nu even een vanilla fudgeding eten.
ColdFeetzondag 3 februari 2008 @ 23:46
... En dan krijgen we de courgettekoekjes nog. Ook makkelijk, een soort kleine pannenkoekjes.

Snipper een flinke ui grof, en bak m in wat olie zacht tot glazig en verkleud. Hak onderwijl twee courgettes fijn, doe die bij de ui, en bak op hoog vuur, een minuutje of 3.
Beetje af laten koelen.

Onderwijl 3 eieren loskloppen, 3 flinke eetlepels bloem erdoor spatelen (beslagje van pannnenkoekenbeslagviscositeit, zeg maar). Daarbij een snufje zout, flink wat versgemalen zwarte peper, een flinke eetlepel dille en een flinke eetlepel munt, allebei fijngehakt. De courgette erdoor mengen, samen met 200 gram verbrokkelde feta. In een licht ingevette koekenpan pannekoekjes maken van een ruime eetlepel beslag (afhankelijk van het formaat van je koekenpan hoeveel erin past. bij mij 6/7). Aan beide kanten bruin bakken.
Mirjamzondag 3 februari 2008 @ 23:49
bij nam kee gegeten vanavond
DarkElfzondag 3 februari 2008 @ 23:50
quote:
Op zondag 3 februari 2008 23:24 schreef ColdFeet het volgende:
dat klinkt zeker niet verkeerd...
ColdFeetzondag 3 februari 2008 @ 23:53
De couscoussalade is wel veel werk, zeker als je een grote bak maakt. Dit is een kleine portie:

100 gram couscous wellen in 100 ml kokend water. Goed omroeren, als het is afgekoeld klontjes kapotwrijven met schone handen.
Zest en sap van 1 citroen erbij, een of twee eetlepels lekkere olijfolie en wat peper en zout.
Vervolgens toevoegen: 1 tomaat, ontzaad en in kleine blokjes; 1 of 2 lenteuitjes, in millimeterdunne ringetjes; 1/4 komkommer, ontzaad en in kleine blokjes; een klein handje zwarte olijven, ontpit en fijngehakt; een flinke eetlepel gehakte munt (vers natuurlijk ) en twee flinke eetlepels gehakte peterselie.

Alles goed doorroeren en even in de koelkast zetten. Blijft nog wel een dag of twee, drie lekker.
ColdFeetzondag 3 februari 2008 @ 23:59
Razz, even een tussenpeiling: je zet dit toch wel in je allerhande kookschrift ofzo? ik ga t niet volgende week opnieuw uittikken

Gehaktrolletjes:
Fruit een fijngehakt uitje tot glazig en zacht. 400 gram runder- of lamsgehakt erbij, rul bakken, onderwijl 1 tl kaneel erbij, 1/2 tl gemberpoeder, versgemalen zwarte peper en/of een snuf chilivlokken (ik zeg: wees geen mietje, doe ze allebei ) en wat zout erbij. Als het gehakt gaar is: vuur helemaal zacht, 3 eieren erbij, en roeren tot de eieren bijna gestold zijn, minuutje of 2. Bosje koriander & bosje peterselie fijnhakken, dat erbij, beetje laten afkoelen.

Leuke decoratieve rolletjes of pakketjes maken met filodeeg. Bestrijken met olie of gesmolten boter. Oven op 180 graden, half uurtje of tot die dingen mooi goudbruin zijn.

Dan nu het verrassende deel: je eet ze met poedersuiker en evt een vleugje kaneel. Klinkt smerig, smaakt uitstekend. Vraag maar aan Isabeau
Tezzmaandag 4 februari 2008 @ 08:35
Gister voor het stappen gehaktballetjes in satesaus gegeten met rijst (en manlief met brood, die houdt niet zo van rijst). En na het stappen een frietje champignonsaus met mayo en een sitostick.

Vandaag ben ik helemaal klaar met carnaval. Ik ga op vakantie namelijk (lekker CenterParcs. Heeeeel burgelijk maar oh zo relaxed). En vanavond gaan we daar fonduen, dus met het vette eten is het nog niet helemaal afgelopen vrees ik........
DarkElfmaandag 4 februari 2008 @ 09:10
Kopje thee en plakje ontbijtkoek

(geniet van je vakantie Tezz )
coltje87maandag 4 februari 2008 @ 09:15
Cola, veel cola. Weet nog niet wat ik op brood zal doen, heb eigenlijk meer trek in chinees oid..
KiwiTjuHhmaandag 4 februari 2008 @ 11:02
Net yoghurt met muesli en druiven gehad. Nu thee
Raissamaandag 4 februari 2008 @ 12:24
Vanavond kipfilet met tomaat/komkommer salade en aardappeltjes.
Morgen pasta denk ik..
marcb1974maandag 4 februari 2008 @ 12:31
1 boterham met ham/kaas en 1 met shoarmarollade
Mirjammaandag 4 februari 2008 @ 12:31
restje nam kee van gisteren gegeten
KiwiTjuHhmaandag 4 februari 2008 @ 12:37
Zo een geroosterd broodje met chocopasta
#ANONIEMmaandag 4 februari 2008 @ 12:55
Voor zodirect een appeltje
fotoloogmaandag 4 februari 2008 @ 12:56
'Boerenkool met een bal gehakt
#ANONIEMmaandag 4 februari 2008 @ 13:12
Deliahmaandag 4 februari 2008 @ 13:13
Amandel koekjes, over een uurtje.
Raissamaandag 4 februari 2008 @ 13:19
Paaseitjes
Miammaandag 4 februari 2008 @ 14:26
chokotoff en passie en peer dubbeldrank.
ColdFeetmaandag 4 februari 2008 @ 14:54
Een laat ontbijt op van knackebrot met jam en een bakje fruityoghurt, met een enorme bak koffie.
Nu een late lunch met kliekjes van gisteren: courgettekoekjes en couscoussalade
#ANONIEMmaandag 4 februari 2008 @ 15:59
Dat appeltje van eerder
KiwiTjuHhmaandag 4 februari 2008 @ 16:42
Vanavond eten we kip uit de oven (iets in zo'n bakje van de AH), met friet en appelmoes
#ANONIEMmaandag 4 februari 2008 @ 16:46
En ik denk dat vanavond macaroni of spaghetti met wokgroenten en pesto wordt
uniekhoornmaandag 4 februari 2008 @ 16:52
Bami gemaakt, hij was lekker!
DarkElfmaandag 4 februari 2008 @ 17:07
nu een kopje prince of wales tea met een kaneelbeschuitje.

Vanavond lekker simpel maar : worteltjes met puree en vissticks

[ Bericht 0% gewijzigd door DarkElf op 04-02-2008 17:14:25 ]
Patries86maandag 4 februari 2008 @ 17:16
Vanavond eten we beide iets anders:

Ik macaroni met ragout
en vriend eet wortels met zweedse balletjes en aardappel puree
lies1947maandag 4 februari 2008 @ 17:32
boerenkool met worst
_Hestia_maandag 4 februari 2008 @ 17:34
stoommaaltijd kip tandoori
shiNinG_staRmaandag 4 februari 2008 @ 17:36
Chicken tonight tonight
Xenniamaandag 4 februari 2008 @ 17:46
Kaasfondue en vooraf nog een pindasoep met paksoi

[ Bericht 66% gewijzigd door Xennia op 04-02-2008 20:18:09 ]
_Arual_maandag 4 februari 2008 @ 17:47
quote:
Op maandag 4 februari 2008 17:36 schreef shiNinG_staR het volgende:
Chicken tonight tonight
Die zijn weer heel trots dat ze nu weer 'het oude vertrouwde recept' hebben.

Terwijl ik het nieuwe recept echt een vooruitgang vond.

* _Arual_ eet verse groentesoep.
Isegrimmaandag 4 februari 2008 @ 17:54
Broodjes bapao rundvlees met zoete chilisaus. Moet een beetje opschieten.
Moragh_DaughterofSunemaandag 4 februari 2008 @ 18:18
Vanavond lekker lui Dus: Pizza besteld met mozarella, olijf, ui, tonijn, paprika, pepers en champignons lekker hoor!
Zij-en-Hijmaandag 4 februari 2008 @ 18:19
Zojuist een shoarmaschotel laten bezorgen..
Isegrimmaandag 4 februari 2008 @ 18:24
quote:
Op maandag 4 februari 2008 17:54 schreef Isegrim het volgende:
Broodjes bapao rundvlees met zoete chilisaus. Moet een beetje opschieten.
Na 4 stuks hoef ik die dingen de komende paar maanden ff niet.

Als toetje straciatella-yoghurt.
Martijn_77maandag 4 februari 2008 @ 18:59
Hutspot
MiestOrmaandag 4 februari 2008 @ 19:06
Risotto , met paddestoelen en basilicum en met een tip, pancetta
met een frisse salade.
eens proberen of dat binnen te houden is...
#ANONIEMmaandag 4 februari 2008 @ 19:07
Het is geworden: spaghetti met pesto, verse (knoflook)olijven, kappertjes, kaas en dit geheel in de oven.
#ANONIEMmaandag 4 februari 2008 @ 20:11
Burritos
Mikkiemaandag 4 februari 2008 @ 20:12
Gyros, maar die was niet te vreten eigenlijk. .
MiestOrmaandag 4 februari 2008 @ 21:19
pff ik zit barstenvol zeg!, maar het was dan ook goddelijk
Raissamaandag 4 februari 2008 @ 21:37
Net een stokbroodje met kruidenboter gehad
ColdFeetmaandag 4 februari 2008 @ 21:44
quote:
Op maandag 4 februari 2008 18:24 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Na 4 stuks hoef ik die dingen de komende paar maanden ff niet.

Als toetje straciatella-yoghurt.
Knap je af als ik zeg dat zelfgemaakte bapao-broodjes heerlijk zijn?

Nu kip met currypasta en sperziebonen met een boemboe van ui, sojasaus en kokos. Lekker. En een kliekje sinaasappelpudding toe.
Shirleymaandag 4 februari 2008 @ 23:20
Vandaag bistro aardappeltjes met sperziebonen en een zigeuner gehaktschnitzel. Voor morgen staat er spaghetti bolognese op het menu.
Isegrimdinsdag 5 februari 2008 @ 06:35
quote:
Op maandag 4 februari 2008 21:44 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Knap je af als ik zeg dat zelfgemaakte bapao-broodjes heerlijk zijn?
Nee hoor, dat is vast veel lekkerder dan de voorverpakte exemplaren, maar ik eet die dingen eigenlijk alleen als ik echt geen tijd heb om te koken.
Poit-dinsdag 5 februari 2008 @ 06:37
Bier en tieten!!!!!!!!!!!!!!!! Jalalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa BIer en tieten Jajalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Isegrimdinsdag 5 februari 2008 @ 06:41


Straciatella-yoghurt met chococruesli. En een kopje Lipton Tahiti.
_Hestia_dinsdag 5 februari 2008 @ 08:12
Vanavond biefstuk met aardappelschijfjes en een uien/paprika/champignons pakketje
Poit-dinsdag 5 februari 2008 @ 08:14
Morgen word er een entrecotetje of kogelbiefstukkie gehaald.. Afgelopen dagen alleen maar fastfood naar binnen gewerkt..
#ANONIEMdinsdag 5 februari 2008 @ 08:31
Bakkie koffie voor de start.
Miamdinsdag 5 februari 2008 @ 09:29
cappucino
Kuukskedinsdag 5 februari 2008 @ 10:13
Boterham met kaas, en één met jam.
Vanmiddag gooi ik er een bak cruesli tegenaan en vanavond ga ik boerenkoolstamp maken met een hamburger .
KiwiTjuHhdinsdag 5 februari 2008 @ 11:21
Thee, veel thee!
KaheemSaiddinsdag 5 februari 2008 @ 13:29
Kaas, boterhammen, crackers, expresso, water en appel!
DarkElfdinsdag 5 februari 2008 @ 14:33
pizza van naan en salade van geroosterde paprika's..

die zijn net onder de grill geweest, pikzwart nog maar ruiken nu al jummie...
Miamdinsdag 5 februari 2008 @ 14:40
milkyway en sinaasappelsap.
Moragh_DaughterofSunedinsdag 5 februari 2008 @ 15:43
Ik maak vanavond een ovenschotel van aardappelschijfjes, schijfjes courgette en een saus van creme fraiche en zachte geitenkaas met bovenop een laagje geraspte oude geitenkaas. Erbij een hamburger met gebakken ui
motorbloempjedinsdag 5 februari 2008 @ 15:59
we krijgen vanavond een gast aan tafel, een vegetariër, dus lekker vega-pasta met broccoli, courgette en champignons
Mini_rulezdinsdag 5 februari 2008 @ 16:57
Gisteravond hadden we klösen (aardappelballen) met bloemkool en een gehaktbal, de avond daarvoor andijviestamppot met een slavink. Ik ben weer helemaal into de ouderwetse keuken.

Vanavond kookt een huisgenootje, het wordt iets Indisch.

[ Bericht 2% gewijzigd door Mini_rulez op 05-02-2008 17:08:36 ]
Isegrimdinsdag 5 februari 2008 @ 17:53
Spinazie met knoflook en pijnboompitjes, stoomaardappeltjes en runderbraadworst.
Tristessadinsdag 5 februari 2008 @ 17:55
Een zelfgemaakte aardappelsalade en spinazie met feta in bladerdeeg. (I know, het past niet super goed bijelkaar, maar ik heb zo'n zin in allebei .)
coltje87dinsdag 5 februari 2008 @ 18:23
Macaroni
uniekhoorndinsdag 5 februari 2008 @ 19:31
Poging 4:
Zelfgemaakte nasi uit de vriezer met een loempia. Absoluut geen inspiratie en zin om te koken.

Nu een grote mok sterremuntthee met een muesli koekje
Xenniadinsdag 5 februari 2008 @ 20:03
Patat speciaal en mexicano met pindasaus. Dat was zeker een half jaar geleden, maar lekker
MiestOrdinsdag 5 februari 2008 @ 20:17
Pasta met roomsaus gerookte zalm en bieslook
was lekker maar zit flink vol :/
Moragh_DaughterofSunedinsdag 5 februari 2008 @ 20:52
Thee en oreo's
Klaagbakdinsdag 5 februari 2008 @ 21:28
quote:
Op maandag 4 februari 2008 21:44 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Knap je af als ik zeg dat zelfgemaakte bapao-broodjes heerlijk zijn?
Recept?!
ColdFeetdinsdag 5 februari 2008 @ 22:07
quote:
Op dinsdag 5 februari 2008 21:28 schreef Klaagbak het volgende:

[..]

Recept?!
Heb ik zo niet bij de hand. Ik weet wel dat je voor het deeg een deel maizena gebruikt bij de bloem, daar wordt het zo mooi zacht van. Je vult ze met een lekker vleesprutje, stoomt ze een paar minuutjes in de bamboe stoommand, en dipt ze in chilisaus

(volgens mij was het een recept van Jamie Oliver dat ik toen nog een beetje heb aangepast)

Vanavond kip met lente-uitjes in een soja-chilisausje, met erbij een salade van gegrilde courgette en gehakte koriander, met een dressing van limoen, gember, chilipepers en knoflook. Best lekker! Nu even een sinaasappel eten.
AKnynkedinsdag 5 februari 2008 @ 22:31
Vanavond was het brocolli-risotto met gegrilde kip..
ColdFeetdinsdag 5 februari 2008 @ 23:46
Yogi tea en een sinaasappeltje
Kuukskewoensdag 6 februari 2008 @ 08:47
Water, momenteel.
Vanavond pizza .
Innocencewoensdag 6 februari 2008 @ 08:59
Vanmorgen twee bammetjes met boter en leverworst en een koud glas melk.
KaheemSaidwoensdag 6 februari 2008 @ 09:59
Expresso en water!
lies1947woensdag 6 februari 2008 @ 11:13
jonge capucijnes, gebakken ei, uitgebakken spekjes, rauwe ui, gebakken ui, piccalilly, augurkjes en amsterdamse uien.ze noemen het ook wel een hollandse rijsttafel, hoewel er geen rijst aan te pas komt.
Patries86woensdag 6 februari 2008 @ 11:28
Toscane broodje met kaas uit de oven
PyThwoensdag 6 februari 2008 @ 11:38
quote:
Op dinsdag 5 februari 2008 22:07 schreef ColdFeet het volgende:
Vanavond kip met lente-uitjes in een soja-chilisausje, met erbij een salade van gegrilde courgette en gehakte koriander, met een dressing van limoen, gember, chilipepers en knoflook. Best lekker! Nu even een sinaasappel eten.
Wat eet jij toch altijd lekker, gevarrieerd en speciaal.

Heerlijk
KiwiTjuHhwoensdag 6 februari 2008 @ 11:51
Een wit broodje met ham en kaas En kopje thee
ColdFeetwoensdag 6 februari 2008 @ 11:58
quote:
Op woensdag 6 februari 2008 11:38 schreef PyTh het volgende:

[..]

Wat eet jij toch altijd lekker, gevarrieerd en speciaal.

Heerlijk
Thanks

Ik heb gisteravond laat vast twee granaatappels schoongemaakt, die zit ik nu lekker onder het werk handje voor handje naar binnen te schuiven Het knispert zo lekker in je mond
Verder is het een saaie dag: knackebrot (wel lekkere: van de Ikea. Heel vezelig en hartig met sesamzaad) met biologische streek-jam en huzarensalade begeleid door water, koffie en iets van zuiveldrink.
_Hestia_woensdag 6 februari 2008 @ 12:10
brood met philadelphia en valfrais
DarkElfwoensdag 6 februari 2008 @ 12:29
twee witte boterhammen met salami op....

straks maar eens een meloen slachten maar nu eerst: thee
coltje87woensdag 6 februari 2008 @ 12:52
Heb nu al te veel koffie op. Op het moment liggen er twee pistoletjes met pesto en tomaat in de oven, we hebben geen kaas meer in huis
oh-ohwoensdag 6 februari 2008 @ 14:20
quote:
Op dinsdag 5 februari 2008 22:07 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Heb ik zo niet bij de hand. Ik weet wel dat je voor het deeg een deel maizena gebruikt bij de bloem, daar wordt het zo mooi zacht van. Je vult ze met een lekker vleesprutje, stoomt ze een paar minuutjes in de bamboe stoommand, en dipt ze in chilisaus

(volgens mij was het een recept van Jamie Oliver dat ik toen nog een beetje heb aangepast)

Vanavond kip met lente-uitjes in een soja-chilisausje, met erbij een salade van gegrilde courgette en gehakte koriander, met een dressing van limoen, gember, chilipepers en knoflook. Best lekker! Nu even een sinaasappel eten.
Bapao beslag kun je t makkelijkst en lekkerst maken van gewone witbroodmix, van die kant en klare
PeRiwoensdag 6 februari 2008 @ 15:07
Ik eet vanavond groentepizza en Coldfeet gaat ons in #91 vertellen wat voor bijzonders ze nu weer gaat klaarstomen.