De courgettekoekjes zijn simpel, en de pudding ook. Allebei Claudia Roden, overigens.
Pudding: 1 liter versgeperst sinaasappelsap aan de kook brengen. Als t kookt, 100 gram suiker erin oplossen. Papje maken van 70-80 g aardappelzetmeel en een paar eetlepels water. Sinaasappelsap zacht zetten, voorzichtig papje erdoor roeren. Het wordt dan in een keer dik, en je laat het nog een kwartiertje doorkoken. Onderwijl roer je af en toe en ontvlies je 3 handsinaasappels en snijdt het vruchtvlees in stukjes (eerst de schil eraf, dan de partjes uit de vliezen wippen, zeg maar). Stukjes sinaasappel door de pudding roeren, in een bak storten, folie erover en een uurtje of 6 in de koelkast (hij was vandaag iets te laat gemaakt en nog een beetje slap). Serveren met lobbig geklopte slagroom en een flinke handvol granaatappelpitten op ieder bordje.
Lekker frisse pudding natuurlijk, en ik vind granaatappel zo lekker eten, heeft een fijne bite, en dan met de lekkere volle smaak van room. Goeie combi
Maar de extra dimensie is toch wel de kleur, in dit geval. Ongekend prachtig, die helder geel/oranje pudding, de blanke room, en de prachtige, vuurrode pitten

Echt genieten gewoon, zo mooi.
Nu even een vanilla fudgeding eten.