abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_54110891
Je kent misschien wel die dagen waarop je

  • even geen geld hebt

  • ziek bent en de deur niet uit wilt/mag

  • je in principe genoeg in de (koel)kast hebt liggen, maar geen idee hebt wat je moet maken omdat je niet zo creatief bent (vandaag)

    Dan moet dit topic hulp gaan bieden, want met zoveel CUL posters moet er wel wat te maken zijn van jouw spreekwoordelijke paperclip, touw en kauwgom. Want we kennen allemaal onze grote held McGuyver nog wel die van een paperclip, touw en kauwgom een onderzeeër kon maken

    Het werkt als volgt:

    maak een lijstje met wat je aan spullen hebt liggen en wacht af!

    Er komt vast wel een CUL-er voorbij die met een geweldige inspiratie-opwelling jou kan vertellen wat je er mee kan doen

    Hier nog even wat tips om het de McGuyvers van CUL wat makkelijker te maken:

    Tip: Zorg dat je een goede basis hebt in je keukenkastjes: kruiden, eieren, brood, rijst, pasta, dit soort dingen moeten eigenlijk standaard wel aanwezig zijn in je voorraad.

    Tip: Koop groente 'vers' en niet in een zakje van de appie ofzo. Je snijdt vaak niet een hele broccoli op als je alleen bent, en dat kun je de dagen erna weer gebruiken. Gooi het dan ook niet weg, ook niet als je denkt: da's niet zoveel meer.

    Tip: Haal vaak van die 'voedselpakketten' bij de Xenos, of in ieder geval een voorraad van die wraps en mixzakjes: alles kan in een wrap
  • Ja doei.
    pi_54111644
    Cool topic!
    Coolest trailer ever
    Cafeïne is the shoehorn to my colon!
    Rock, paper, scissors
    Mijn Reviews
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 15:53:48 #3
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54111965
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 15:43 schreef vrolijke-frits het volgende:
    Cool topic!
    wat hij zegt
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 16:08:57 #4
    94617 Ps2K
    And his space hamster Skeletor
    pi_54112335
    Gisteren gemaakt omdat ik geen zin had om boodschappen te doen:
    Mini frikadellen + pastasaus + rijst + pot hak groenten

    Was prima te eten maar die pot hak groenten had ik achterwege kunnen laten

    Voor vandaag:
    Blik hachee + rijst + kaas knakworsten.
    http://www.last.fm/user/psych02k
    Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 16:09:40 #5
    59287 Grumpey
    Het zonnetje in huis
    pi_54112351
    ik kijk even mee
    pi_54112523
    ik zorg dat ik altijd pitabroodes en kipfilet heb..
    kan ik altijd ff snel shoarma / gyros oid maken ..

    beetje mayo + melk ( of water ) , peper , zoutje, knoflook ( vers of als het moet potje ) en je hebt knoflook saus.

    max 10 mins klaar als je de kipfilet al klein gesneden de pan in doet..

    [ Bericht 0% gewijzigd door realbase op 23-10-2007 16:22:04 ]
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 16:22:36 #7
    59287 Grumpey
    Het zonnetje in huis
    pi_54112683
    sowieso zorg ik dat ik altijd pitabroodjes op voorraad heb. Ze voldoen voor alles (vlees/willekeurige vulling/broodbeleg), ze kunnen in het broodrooster en ze zijn maanden goed

    Daarnaast zweer ik ook bij sojasaus. Als je eens geen saus op voorraad hebt, soja is je redder
    pi_54112883
    Pitabroodjes moet je idd hebben. Het is lekker om dan een roerei te maken met wat kruiden er door en op het laatst garnalen of zalmsnippers oid toe te voegen. Daarna met wat sla in een pitabroodje .
    pi_54113612
    Ik had pas 2x euroshopper sate met vier sneden brood en kaas en 2 gekookte eieren, ik moest gelijk naar de wc toen ik het op had.
    I am the mountain the forest and the earth.
    pi_54114711
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 16:09 schreef Grumpey het volgende:
    ik kijk even mee
    Ik koekeloer ook even over je schouder mee als dat mag
    Wind extinguishes a candle and energizes fire
    pi_54114736
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 17:09 schreef faun het volgende:
    Ik had pas 2x euroshopper sate met vier sneden brood en kaas en 2 gekookte eieren, ik moest gelijk naar de wc toen ik het op had.
    Ik weet niet of dit nou precies is waar het topic voor geopend is
    Coolest trailer ever
    Cafeïne is the shoehorn to my colon!
    Rock, paper, scissors
    Mijn Reviews
    pi_54114786
    mensen snappen het idee niet geloof ik.

    Het gaat er niet om wat je reeds gemaakt HEBT 'een keer', maar wat je NU in de koelkast hebt liggen, en je weet niet wat je er voor eetbaars van moet maken...

    dan noem je op wat je hebt, en gaan wij kijken wat je er van kunt maken
    Ja doei.
    pi_54114812
    Ik vind 't meer 'Ready, Steady, Cook!" dan McGuyver.
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:18:11 #14
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_54114859
    in een overlevingskit zit altijd een reep chocolade. dat is ook niet voor niks.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_54114904
    Is deze site dan valsspelen?
    Karma is a fucking bitch.
    pi_54114942
    ja, want ik probeer de creativiteit van de (die hard) CUL-ers op de proef te stellen
    Ja doei.
    pi_54114971
    Dat dacht ik al. Lees er dan maar overheen.
    Karma is a fucking bitch.
    pi_54114981
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 18:20 schreef MissLuna het volgende:
    Is deze site dan valsspelen?
    Erg leuke site, jammer dat de ingrediëntenlijst niet wat uitgebreider is.
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:25:15 #19
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_54115009
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 18:21 schreef motorbloempje het volgende:
    ja, want ik probeer de creativiteit van de (die hard) CUL-ers op de proef te stellen
    wat wil je horen dan? dat mijn vader vroeger het lekkerste kalfsvlees bakte? of dat jouw ouders te arm waren voor een braadworst van paard?
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_54115235
    kun je écht niet lezen, of lijkt dat maar zo zoalshetis?

    Kom op met dat eerste probleemgeval mensen
    Ja doei.
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:44:41 #21
    94617 Ps2K
    And his space hamster Skeletor
    pi_54115425
    Ok ik heb in de koelkast:
    Parmezaanse kaas
    Bier
    Mad sauce
    Ketchup
    Mayo
    Vla (1,5 maand over tijd)
    Schnitzels

    En macaroni in de kast (owja en kaas knakworsten)

    Wat kan ik hier van maken?
    http://www.last.fm/user/psych02k
    Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
    pi_54115457
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 18:44 schreef Ps2K het volgende:
    Ok ik heb in de koelkast:
    Parmezaanse kaas
    Bier
    Mad sauce
    Ketchup
    Mayo
    Vla (1,5 maand over tijd)
    Schnitzels

    En macaroni in de kast (owja en kaas knakworsten)

    Wat kan ik hier van maken?
    De vla zou ik weggooien.

    Je kunt met de ketchup en de Parmezaanse kaas en wat kruiden misschien een saus voor de macaroni maken. Stukjes knakworst erdoor, klaar is Kees.
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:48:03 #23
    94617 Ps2K
    And his space hamster Skeletor
    pi_54115490
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 18:46 schreef Isegrim het volgende:

    [..]

    De vla zou ik weggooien.

    Je kunt met de ketchup en de Parmezaanse kaas en wat kruiden misschien een saus voor de macaroni maken. Stukjes knakworst erdoor, klaar is Kees.
    Damn
    http://www.last.fm/user/psych02k
    Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:55:35 #24
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_54115656
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 18:48 schreef Ps2K het volgende:

    [..]

    Damn
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:11:35 #25
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_54115971
    Gewoon zorgen dat je altijd een paar kliekjes in de vriezer hebt werk ook erg goed
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:18:14 #26
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_54116107
    is er al een topic dat 'kliekjesdag' heet?

    lijkt me leuker dan dit lamme topic.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_54120924
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 19:18 schreef zoalshetis het volgende:
    is er al een topic dat 'kliekjesdag' heet?

    lijkt me leuker dan dit lamme topic.
    Het is vooral lam door jouw geweldige bijdragen.

    pi_54121524
    kliekjes zijn meestal 'kant en klare gerechten waarvan een deel is overgebleven'...

    dit draait om in principe los van elkaar staande ingrediënten.. paupergast
    Ja doei.
    pi_54121706
    Eigenlijk wil ik het receptje van bluezz maken voor morgen, maar heb ook nog genoeg in de koelkast liggen en de vriezer moet ookal leeg.
    Nu ben ik zelf ook wel crea genoeg, maar ben wel benieuwd waar jullie mee gaan komen, dus ik post morgenochtend wel wat er allemaal nog ligt
    pi_54121766
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 22:37 schreef SeaOfLove het volgende:
    Eigenlijk wil ik het receptje van bluezz maken voor morgen, maar heb ook nog genoeg in de koelkast liggen en de vriezer moet ookal leeg.
    Nu ben ik zelf ook wel crea genoeg, maar ben wel benieuwd waar jullie mee gaan komen, dus ik post morgenochtend wel wat er allemaal nog ligt
    ok
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_54121805
    ja, hé, net nu ik morgen nagenoeg niet online ben nou ja, misschien morgenochtend/middag nog wel heul efkes

    oh ja, ik ging slapen
    Ja doei.
    pi_54122594
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 22:38 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]

    ok
    De voorraadkast staat ook overvol, dus het moet een voorgerecht en een hoofdgerecht gaan worden

    Ik wil absoluut geen pasta


    Verder heb ik zo goed als alle kruiden/specerijen, alle soorten bouillonblokjes zijn er ook, ook dingen als ster-anijs zijn aanwezig

    Koelkast:

    halve beker creme fraiche
    200 gr prei
    200 gram spinazie
    8 snijbonen
    half potje mosselen
    1 rode paprika die er niet zo mooi meer uitziet, dus die gaat naar de cavia's
    4 ansjovisjes
    mozarella
    nep-kaviaar
    uien
    sjalotjes
    knoflook
    1 gele paprika
    stuk port salut (als vriendlief 'm niet helemaal op eet nu)
    stuk danish blue
    2 goudreinetten
    3 elstars
    kokosmelk
    1 tomaat
    2 eieren

    Vriezer:

    kipfilet
    panga-filets
    gerookte zalm
    tiliapa-filet
    parmaham
    1 kabeljoouwfilet
    En nog een hoop dingen die niet defineerbaar zijn

    Voorraadkast:

    teveel om op te noemen maar iig:
    rijst en couscous
    inktvisringenen in blik net als tonijn
    verschillende soorten olijven uit pot

    Belangrijkste vind ik eigenlijk dat de restjes uit de koelkast worden opgemaakt


    aardappels heb ik ook

    [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2007 23:40:37 ]
    pi_54123313
    Spinazie + Cremefresh als pastasaus (Met kip of zalm erbij). Eet smakelijk
    pi_54123438
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:26 schreef DoDie het volgende:
    Spinazie + Cremefresh als pastasaus (Met kip of zalm erbij). Eet smakelijk
    bedankt maar ik wil geen pasta zoals ik al in mijn post vermeldde en dit is ook allesbehalve creatief en kom ik helemaal niet van al die zooi uit de koelkast af.
    pi_54123582
    HEhe, lezen is neit mijn sterkste vak. Sorry
    pi_54123607
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:35 schreef DoDie het volgende:
    HEhe, lezen is neit mijn sterkste vak. Sorry
    geeft niet
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:55:32 #37
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_54124189
    Sea ... aangezien pasta voor jou niet aan de orde is (kul) dan maar wat cul voor je verzonnen...
    ik zie dat je bouillon hebt...misschien ook visbouillon?
    Fruit ui en paprika (grof gesneden), aanvullen met water en bouillon, aan de kook brengen, dan de kabeljauw erin en als laatste de mosselen... evt. kruiden naar smaak en voila.....
    Vissoep als voorgerecht...kan evt cf bij dan heb je het a la creme...

    [ Bericht 0% gewijzigd door cul_non_kul op 24-10-2007 07:28:33 ]
    Alea jacta est
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:57:24 #38
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_54124226
    quote:
    1 kabeljoouwfilet


    Maar afgezien daarvan heb je zat lekkere dingen in voorraad liggen om een half derdewereldland een week lang van voedsel te voorzien.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      dinsdag 23 oktober 2007 @ 23:59:32 #39
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_54124287
    Met al die vissige ingrediënten die je hebt zou ik trouwens gaan voor een soort paella-schotel.
    Lekker alles roerbakken/wokken en door de rijst flikkeren.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_54124428
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:55 schreef cul_non_kul het volgende:
    Sea ... aangezien pasta voor jou niet aan de3 orde is (kul) dan maar wat cul voor je verzonnen...
    ik zie dat je bouillon hebt...misschien ook visbouillon?
    Fruit ui en paprika (grof gesneden), aanvullen met water en bouillon, aan de kook brengen, dan de kabeljauw erin en als laatste de mosselen... evt. kruiden naar smaak en voila.....
    Vissoep als voorgerecht...kan evt cf bij dan heb je het a la creme...
    Kijk dat bedoel ik nou met crea....tnx, kan ik die 4 ansjovisjes er ook niet bij doen? Of wordt het dan te zout?
      woensdag 24 oktober 2007 @ 00:06:54 #41
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_54124510
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:04 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    het hoofdgerecht...mmm ff denken...


    couscous met knoflook en munt als dat er is...

    de kip in blokjes...eerst fijngesnipperde sjalotjes fruiten, toevoegen komijn, kaneel, koriander en vervolgens de kip in reepjes of blokjes...als de kip gaar is een scheutje warm water en in blokjes gesneden appel toevoegen en even laten stoven.

    De snijboontjes, in smalle reepjes gekookt en laten afkoelen, mengen met de mozarella en tomaat, aangemaakt met citroensap en olijfolie, wat zeezout en peper...serveren op een bedje van rauwe spinazie (in brede repen gesneden)...

    klinkt bijna als 1001-nacht-gerechtje..

    suxes

    Alea jacta est
    pi_54124540
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:57 schreef golfer het volgende:

    [..]



    Maar afgezien daarvan heb je zat lekkere dingen in voorraad liggen om een half derdewereldland een week lang van voedsel te voorzien.
    I know, en ben zelf ook crea genoeg om er wat van te maken natuurlijk, maar vind het gewoon leuk om iets te maken wat jullie verzinnen

    paella is ook een optie, maarja dan kan ik dus niet meer de vissoep als voorgerecht maken van die andere poster..... ik wacht gewoon op nog meer ideetjes van jullie culinaire-wonders

    [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2007 00:17:17 ]
    pi_54124618
    quote:
    Op woensdag 24 oktober 2007 00:06 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]


    het hoofdgerecht...mmm ff denken...


    couscous met knoflook en munt als dat er is...

    de kip in blokjes...eerst fijngesnipperde sjalotjes fruiten, toevoegen komijn, kaneel, koriander en vervolgens de kip in reepjes of blokjes...als de kip gaar is een scheutje warm water en in blokjes gesneden appel toevoegen en even laten stoven.

    De snijboontjes, in smalle reepjes gekookt en laten afkoelen, mengen met de mozarella en tomaat, aangemaakt met citroensap en olijfolie, wat zeezout en peper...serveren op een bedje van rauwe spinazie (in brede repen gesneden)...

    klinkt bijna als 1001-nacht-gerechtje..

    suxes

    wow volgens mij heb jij geen magnetron nodig
    (verwijzend naar je sig )

    [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2007 00:11:15 ]
      woensdag 24 oktober 2007 @ 00:23:58 #44
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_54124992

    magnetron, handig om de chocomel op te warmen...en de stoommaaltijden van AH....

    Alea jacta est
      woensdag 24 oktober 2007 @ 07:27:26 #45
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_54127308
    quote:
    Op woensdag 24 oktober 2007 00:03 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    Kijk dat bedoel ik nou met crea....tnx, kan ik die 4 ansjovisjes er ook niet bij doen? Of wordt het dan te zout?
    Goeienmorgen, aan ansjovis moest ik nu ff niet denken, doe mij maar een boterhammetje met aardbeienjam

    Misschien kun je de ansjovis in dunne reepjes snijden over de lengte en evt wat peterselie eroverheen mikken en het als garnering op de soep deponeren???

    Alea jacta est
      woensdag 24 oktober 2007 @ 07:31:39 #46
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_54127312
    P.S.
    toast met gerookte zalm en nepkaviaar als lunch?
    Dan mag jij mijn lunchpakketje klaarmaken
    Alea jacta est
      woensdag 24 oktober 2007 @ 11:21:31 #47
    3306 QuarK
    Wanna see my batteries?
    pi_54130615
    Ik heb:
    - broccoli (weekje oud, ziet er nog prima uit)
    - krieltjes
    - rookworst
    - melk
    - eieren
    - olijven
    - pesto etc.

    Ik wil hier vanavond een soort van ovenschotel van maken. Krieltjes uit de oven zijn lekker, maar zit te twijfelen hoe ik de broccoli zal klaarmaken en er door/bij serveren.
    Verder heb ik nog iets van een sausje nodig om in de oven over de krieltjes/broc te doen, of erna.

    Basic kruiden heb ik in huis, niet bijzonder veel verschillende.
    Ideetjes? Wil eerst dit opmaken voordat ik nieuwe boodschappen ga doen.
    "I Shall Kill You.. With Death!"
    "Best friends, sisters, you can talk to them, be friends with them, but you never get a back stage pass."
    pi_54130827
    quote:
    Op woensdag 24 oktober 2007 11:21 schreef QuarK het volgende:
    Ik heb:
    - broccoli (weekje oud, ziet er nog prima uit)
    - krieltjes
    - rookworst
    - melk
    - eieren
    - olijven
    - pesto etc.

    Ik wil hier vanavond een soort van ovenschotel van maken. Krieltjes uit de oven zijn lekker, maar zit te twijfelen hoe ik de broccoli zal klaarmaken en er door/bij serveren.
    Verder heb ik nog iets van een sausje nodig om in de oven over de krieltjes/broc te doen, of erna.

    Basic kruiden heb ik in huis, niet bijzonder veel verschillende.
    Ideetjes? Wil eerst dit opmaken voordat ik nieuwe boodschappen ga doen.
    Je zou eventueel, zonder de pesto en de olijven, een fritata/boerenomelet van de ingredienten kunnen maken. Lekker makkelijk maar vooral lekker
      woensdag 24 oktober 2007 @ 11:35:45 #49
    3306 QuarK
    Wanna see my batteries?
    pi_54130939
    Oooh, omelet.... da's inderdaad een goed idee.

    Maar stel nu dat ik eigenwijs ben en toch een ovenschotel wil maken, hoe zou ik dat dan doen? Krieltjes + worst + broccoli in de oven + sausje erover?
    Moet ik de broccoli nog voorkoken? En wat voor soort sausje zou ik kunnen gebruiken?
    "I Shall Kill You.. With Death!"
    "Best friends, sisters, you can talk to them, be friends with them, but you never get a back stage pass."
    pi_54131103
    krieltjes, worst en broccoli even roerbakken

    in een ovenschaal gooien en daar gekluste eieren met een beetje melk (als sausje) overheen gooien lijkt mij wel lekker iig
    Ja doei.
    pi_54134338
    quote:
    Op dinsdag 23 oktober 2007 23:55 schreef cul_non_kul het volgende:
    Sea ... aangezien pasta voor jou niet aan de orde is (kul) dan maar wat cul voor je verzonnen...
    ik zie dat je bouillon hebt...misschien ook visbouillon?
    Fruit ui en paprika (grof gesneden), aanvullen met water en bouillon, aan de kook brengen, dan de kabeljauw erin en als laatste de mosselen... evt. kruiden naar smaak en voila.....
    Vissoep als voorgerecht...kan evt cf bij dan heb je het a la creme...
    die gaat het iig worden, heb er ook een tiliapa-filet uitgehaald, dus wordt een lekker gevuld vissoepje
    pi_54134461
    quote:
    Op woensdag 24 oktober 2007 11:21 schreef QuarK het volgende:
    Ik heb:
    - broccoli (weekje oud, ziet er nog prima uit)
    - krieltjes
    - rookworst
    - melk
    - eieren
    - olijven
    - pesto etc.
    En voor bij de borrel even wat brood roosteren, in stukken breken en daar pesto op smeren en daarnaast een bakje olijven.
      donderdag 25 oktober 2007 @ 07:04:20 #53
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_54152447
    En hoe was de soep?
    Alea jacta est
    pi_54154178
    wat is het geworden uiteindelijk QuarK?
    Ja doei.
    pi_54162113
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 07:04 schreef cul_non_kul het volgende:
    En hoe was de soep?
    Was errug lekker, tnx:


    Het 1 en ander voorbereid:


    De uien, paprika en prei even fruiten:


    Vis in blokjes gesneden:


    Water en bouillonblokjes erbij, net als wat mosselen:


    Lekker laten sudderen, in een kom scheppen, kloddertje creme fraiche erin, wat madeira er overheen en afgemaakt met een paar takjes dille:
    pi_54162179
    quote:
    Op woensdag 24 oktober 2007 00:06 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]


    het hoofdgerecht...mmm ff denken...


    couscous met knoflook en munt als dat er is...

    de kip in blokjes...eerst fijngesnipperde sjalotjes fruiten, toevoegen komijn, kaneel, koriander en vervolgens de kip in reepjes of blokjes...als de kip gaar is een scheutje warm water en in blokjes gesneden appel toevoegen en even laten stoven.

    De snijboontjes, in smalle reepjes gekookt en laten afkoelen, mengen met de mozarella en tomaat, aangemaakt met citroensap en olijfolie, wat zeezout en peper...serveren op een bedje van rauwe spinazie (in brede repen gesneden)...

    klinkt bijna als 1001-nacht-gerechtje..

    suxes



    Ik dacht dus dat we couscous hadden, maar helaas... daarom maar rijst genomen.

    De voorbereidingen:


    En het eindresultaat:
    :
    pi_54162183
    ziet er heerlijk uit SOL
    Ja doei.
    pi_54162276
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 16:40 schreef motorbloempje het volgende:
    ziet er heerlijk uit SOL
    tnxx dat was het ook
      donderdag 25 oktober 2007 @ 17:10:41 #59
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_54162715
    wat heb je door je rijst gedaan? ziet er smakelijk uit namelijk. je kan rijst ook een keer koken in thee, geeft net een andere smaak.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      donderdag 25 oktober 2007 @ 17:24:13 #60
    1062 Tinkepink
    Niet zeuren maar poetsen
    pi_54163027
    Ik heb ook nog wat. De koelkast moet leeg (ga een paar daagjes weg) en heb nog in huis op versgebied (naast een grote voorraad rijst, noten, couscous etc.):

    - een pan pompoensoep met curry, sinaasappelsap, room en safraan waar ik al 2 dagen van eet maar die mij nu begint te vervelen
    - brie
    - zure haring
    - half bakje kruidenkaas
    - plakjes salami
    - ijsbergsla
    - spruitjes
    - 3 komkommers
    - tofu
    - kohlrabi
    - yoghurt
    - bladerdeeg
    - appels van eigen boom (zijn oud en moeten op)
    - oude sinasappels
    - aardappels
    - uien
    - restje diepvriesspinazie (bladeren)
    - restje diepvriesprei
    - kaas
    - plakjes kipfilet
    - gele currypasta
    - augurken
    - stemgember

    Ik heb zitten denken aan een gedekte appeltaart en geroerbakte spruitjes met gele curry en gember,maar ik ben niet helemaal overtuigd.
    Iemand een beter idee?
    Geen zorgen voor de dag van morgen.
    pi_54163065
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 17:10 schreef zoalshetis het volgende:
    wat heb je door je rijst gedaan? ziet er smakelijk uit namelijk. je kan rijst ook een keer koken in thee, geeft net een andere smaak.
    Zit munt doorheen. Het was trouwens 'kleef'rijst, had ik ook nog nooit eerder op, erg smakelijk en met de munt er doorheen net dat beetje extra

    Wat voor thee gebruik je dan, losse thee in een thee-ei of gewoon een zakje van pickwick? Leuk om een keer te proberen lijkt me.
      donderdag 25 oktober 2007 @ 18:02:18 #62
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_54163837
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 17:26 schreef SeaOfLove het volgende:


    Wat voor thee gebruik je dan, losse thee in een thee-ei of gewoon een zakje van pickwick? Leuk om een keer te proberen lijkt me.
    ik vind earl gray erg lekker bij witte rijst. maar ook bij basmati.

    bij de turk kan je heerlijke verschillende soorten kopen. die grote ronde rijstkorrels zijn ook heerlijk met gefermenteerde thee. lekkere rooksmaak.

    laat het lekker sterk trekken met het water dat kookt. of je nou een zakje of ei gebruikt.

    groene thee doet het goed bij bijna alle rijstsoorten.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_54164314
    quote:
    Op donderdag 25 oktober 2007 18:02 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    ik vind earl gray erg lekker bij witte rijst. maar ook bij basmati.

    bij de turk kan je heerlijke verschillende soorten kopen. die grote ronde rijstkorrels zijn ook heerlijk met gefermenteerde thee. lekkere rooksmaak.

    laat het lekker sterk trekken met het water dat kookt. of je nou een zakje of ei gebruikt.

    groene thee doet het goed bij bijna alle rijstsoorten.
    tnx, ik hou het in gedachten
      donderdag 6 december 2007 @ 15:48:50 #64
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55080087
    Wordt er nog wat geMacGuyverd??
    Ik heb nl. amper wat in huis behalve:

    couscous
    twee soorten garnalen
    mandarijnen
    ui
    knoflook
    diverse kruiden en specerijen

    en ik heb vooral niet in huis
    INSPIRATIE
    Alea jacta est
    pi_55080117
    Maak een soort paëlla, maar dan met couscous en garnalen.
    pi_55080198
    ja, dat dus ja

    garnalen-couscous

    klinkt best lekker..

    misschien de garnalen even marineren met knoflook, ui, olie en kruiden
    Ja doei.
    pi_55080446
    heb je nog paprika?
      donderdag 6 december 2007 @ 16:10:17 #68
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_55080543
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 15:48 schreef cul_non_kul het volgende:
    Wordt er nog wat geMacGuyverd??
    Ik heb nl. amper wat in huis behalve:

    couscous
    twee soorten garnalen
    mandarijnen
    ui
    knoflook
    diverse kruiden en specerijen

    en ik heb vooral niet in huis
    INSPIRATIE
    dit is wel de makkelijkste kliekjes-in-kast die ik ooit gezien heb. je hebt alles in huis! saffraan nog ergens te bekennen?
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      donderdag 6 december 2007 @ 16:15:04 #69
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55080642
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 16:10 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    dit is wel de makkelijkste kliekjes-in-kast die ik ooit gezien heb. je hebt alles in huis! saffraan nog ergens te bekennen?
    hmmm ja, saffraan heb ik ook nog wel, het ontbrak me aan inspiratie (beetje weggewaaid en weggeregend)
    couscous met garnalen in saffraansaus
    couscous met mandarijn en paprika (vond er nog eentje)
    en de garnalen idd met olie en knoflook en rode pepers (als ik die nog heb)
    ontdek zo-even ook nog ingevroren koriander ...
    mot toch wel een end komen zo lijkt me
    Alea jacta est
      donderdag 6 december 2007 @ 16:16:01 #70
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_55080660
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 16:15 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]

    hmmm ja, saffraan heb ik ook nog wel het ontbrak me aan inspiratie (beetje weggewaaid en weggeregend)
    couscous met garnalen in saffraansaus
    couscous met mandarijn en paprika (vond er nog eentje)
    en de garnalen idd met olie en knoflook en rode pepers (als ik die nog heb)
    ontdek zo-ven ook nog ingevroren koriander ...
    mot toch wel een end komen zo lijkt me
    écht wel!

    je kan ook een lekker toetje maken met de mandarijn.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_55080666
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 16:15 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]

    hmmm ja, saffraan heb ik ook nog wel het ontbrak me aan inspiratie (beetje weggewaaid en weggeregend)
    couscous met garnalen in saffraansaus
    couscous met mandarijn en paprika (vond er nog eentje)
    en de garnalen idd met olie en knoflook en rode pepers (als ik die nog heb)
    ontdek zo-ven ook nog ingevroren koriander ...
    mot toch wel een end komen zo lijkt me
    geef die paprika ajb aan de cavia's
      donderdag 6 december 2007 @ 17:11:48 #72
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_55081757
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 16:16 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    geef die paprika ajb aan de cavia's
    of rooster ze zwart boven je gasfornuis als je geen salamander hebt. doe ze een minuut in een plasticzak/diepvrieszak die tegen hitte kan en haal het zwarte velletje eraf.

    lekker met couscous.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_55081908
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 17:11 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    of rooster ze zwart boven je gasfornuis als je geen salamander hebt. doe ze een minuut in een plasticzak/diepvrieszak die tegen hitte kan en haal het zwarte velletje eraf.

    lekker met couscous.
    mijn cavia's wat doe je
      donderdag 6 december 2007 @ 17:36:02 #74
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55082247
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 17:17 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    mijn cavia's wat doe je
    ik heb de cavia's meegeroosterd , couscous op z'n Peruviaans
    maarrem ik ga eten anders koelt het af ... smakelijk allen en dank voor de tips
    Alea jacta est
      donderdag 6 december 2007 @ 17:37:21 #75
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_55082273
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 17:36 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]

    >:) ik heb de cavia's meegeroosterd , couscous op z'n Peruviaans
    maarrem ik ga eten anders koelt het af ... smakelijk allen en dank voor de tips
    apetiet
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      donderdag 6 december 2007 @ 17:43:36 #76
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_55082364
    oh ja als associatie op apetiet, wat staat voor bon apetit, heb ik meteen een ander zeer goedkoop, gezond en lekker recept. zorg dat je een doos eieren en een kilo tomaten in huis hebt voor 4-5 personen. brood in de vriezer, misschien nog wat spekjes. peper en zout. roerbakken.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      donderdag 6 december 2007 @ 18:21:55 #77
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55083055
    Met dank aan de tips, hier het resultaat van de geMacGuyverde combi van hartig, pittig en zoet.
    En het was nog snel klaar ook .....

    Voorbereidend snijwerk (let ook op de gehalveerde paprika, eerlijk gedeeld met de cavia's )
    Garnalen in de marinade (handig toch, die bakjes) en ik ontdekte nog wat gedroogde abrikozen.
    Intussen de bulgur (couscous bleek al op te zijn) met een half blokje visbouillon aan de kook gebracht.





    daarna de paprika in blokjes en de abrikozen toegevoegd aan de bulgur, deksel erop en op het kleinste pitje gezet om rustig gaar te smoren.



    Vervolgens ui grof gesneden en gefruit



    Gemarineerde garnalen toegevoegd (marinade: olijfolie, knoflook, beetje citroensap en spaanse pepertjes)...het geheel kort gewokt en op het einde de kleingesneden koriander toegevoegd.



    Nu het nog op een beetje presentabele wijze op het bord gekunsteld .. et voila .. bon appetit



    van de zijkant lijkt het wel een bulgurvulkaantje met garnalen i.p.v. magma



    Alea jacta est
      donderdag 6 december 2007 @ 18:26:17 #78
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_55083154
    mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      donderdag 6 december 2007 @ 18:29:10 #79
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55083226
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 18:26 schreef zoalshetis het volgende:
    mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
    Tis niet het kleurrijkste geheel zo, maar grauw en grijs allerminst, de saffraan bewaar ik nog ff, ik had er nog ergens een ideetje mee.....
    Alea jacta est
    pi_55083313
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 18:26 schreef zoalshetis het volgende:
    mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
    komt ook door de camera, is nl met een telefoon gemaakt

    Ziet er verder lekker uit hoor, lief dat je de caafjes ook wat paprika hebt gegeven en fijn dat je er ook even bij vermeld hoe handig die kleine schaaltjes zijn, die mama weet wel wat handig is in de keuken he

    [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2007 18:33:48 ]
      donderdag 6 december 2007 @ 22:06:37 #81
    56208 Euc-
    Verweg(gistan)
    pi_55088517
    Brrrr, wormpjes
    O_o o_O O_O °_O °_° O_°
      donderdag 6 december 2007 @ 22:30:44 #82
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55089217
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 22:06 schreef Euc- het volgende:
    Brrrr, wormpjes
    Alea jacta est
    pi_55091367
    was het ook lekker?

    krijg spontaan zin in garnalen

    maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
    Ja doei.
    pi_55091409
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 23:56 schreef motorbloempje het volgende:
    was het ook lekker?

    krijg spontaan zin in garnalen

    maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
    mijn kookt altijd lekker
    pi_55091463
    slijmjurk
    Ja doei.
    pi_55091513
    quote:
    Op vrijdag 7 december 2007 00:01 schreef motorbloempje het volgende:
    slijmjurk
    we hebben wel lol om gehad toen ik postte dat ik gemcgyverd wilde worden en hij die receptjes postte aan de hand van al die dingen die bij hem in de koelkast lagen.

    Ik had alleen de soep zelf gemaakt, de rest hebben we samen gemaakt
      vrijdag 7 december 2007 @ 00:21:07 #87
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55091747
    quote:
    Op donderdag 6 december 2007 23:56 schreef motorbloempje het volgende:
    was het ook lekker?

    krijg spontaan zin in garnalen

    maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
    garnalen smaakten prima ... blijft toch wel een favorietje, garnalen .. enne op de boot zul je ze wss ook vinden, als ze een sjinees buffetje erbij hebben

    bon voyage
    Alea jacta est
      dinsdag 18 december 2007 @ 07:13:12 #88
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55353260
    McGuyveren met Kerst, maar dan met voorbedachte rade
    Alea jacta est
      donderdag 27 december 2007 @ 16:07:55 #89
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55574957
    Het was niet met voorbedachten rade, maar wel lekker gemacguyverd op de tweede kerst: amusante 2e kerst
    Alea jacta est
    pi_55616482
    ...heb het volgende in huis:


    ontbijtspek
    plakjes ham
    eieren
    100 ml finesse
    halfvolle melk
    roomboter
    margarine
    rijst
    pijnboompitjes
    kaas (jong belegen)
    pecorino (100 gram)
    sambal
    pasta
    ketjap
    2 kleine blikjes tomatenpuree
    1 slavink
    150 gr kipfilet
    twee bakjes kip-saté
    klein potje doperwten
    klein potje bruine bonen
    klein potje sperzieboontjes
    casave kroepoek
    restje (ca. 40 gr) gerasptje kaas
    fles ketchup

    wie kan hiervan iets bakken...?
      zaterdag 29 december 2007 @ 01:49:22 #91
    172669 Papierversnipperaar
    Cafeïne is ook maar een drug.
    pi_55617042
    quote:
    Op zaterdag 29 december 2007 01:21 schreef elkravo het volgende:
    ...heb het volgende in huis:


    ontbijtspek
    plakjes ham
    eieren
    100 ml finesse
    halfvolle melk
    roomboter
    margarine
    rijst
    pijnboompitjes
    kaas (jong belegen)
    pecorino (100 gram)
    sambal
    pasta
    ketjap
    2 kleine blikjes tomatenpuree
    1 slavink
    150 gr kipfilet
    twee bakjes kip-saté
    klein potje doperwten
    klein potje bruine bonen
    klein potje sperzieboontjes
    casave kroepoek
    restje (ca. 40 gr) gerasptje kaas
    fles ketchup

    wie kan hiervan iets bakken...?
    Pasta met groenten (die blikjes) en kip.
    Sausje maken met tomaten puree, kaas, finesse en pijnboompitjes?
    Free Assange! Hack the Planet
    [b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
    De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
    pi_55842141
    ok, ik heb dus een schaal vol goudreinetten (bak-appelen) liggen

    aangezien ik tijdens de feestdagen wel geneog vette zooi op heb, zou ik graag iets gezonds met die krengen maken..

    ik heb de standaardzooi wel in huis: bloem, gist, rozijnen, krenten, honing, en ga zo nog boodschapjes doen..

    iemand enig idee wat ik voor gezonds kan maken met bak-appelen?
    Ja doei.
    pi_55842188
    M'n moeder heeft dit laatst gemaakt met alle appels die ze overhad van de oogst van m'n oom. Ze had het recept van Odin, heeft gewoon het gewicht aan appels genomen wat ze in huis had (ik dacht 2 kilo) en daar de rest naar omgerekend, en het was erg lekker geworden:
    quote:
    Pittig zoetzuur van appel en ui voor 2 personen

    Ingrediënten:
    700 g appels
    2 uien
    1 of 2 tenen knoflook
    een stukje verse gember, geraspt
    of gekonfijte gember , in kleine stukjes
    ½ theel. kurkuma
    een mespuntje cayennepeper
    zout
    2 dl (appel)azijn
    100 g (bruine basterd)suiker

    Bereidingswijze:
    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Snipper ui en knoflook. Kook ui, knoflook en appelstukjes met azijn in een roestvrijstalen of geëmail-leerde pan tot de massa zacht en gaar is. Voeg de alle overige ingrediënten toe en laat de massa op een laag pitje nog een tijdje doorkoken. Maak twee jampotjes met goed afsluitbare deksels schoon met heet water en soda. Vul de potten met de kokendhete massa en sluit ze meteen. Laat het zoetzuur mini-maal een paar weken staan om de smaak goed in te laten trekken alvorens het te ge-bruiken.
    Je eet het bijvoorbeeld bij een maaltijd, of op een broodje met kaas, of door de sla.

    [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 07-01-2008 10:49:58 ]
    pi_55842236
    hm... lief.. maar klinkt me niet écht geweldig in de oren sorry..

    misscihien iets met de blender? Die ik dolgraag wil uitproberen? zal nog wat banaan en mandarijntjes halen bij de supermarkt zo
    Ja doei.
    pi_55842255
    Ik vind appel in de blender altijd zo melig worden.
    Heb je geen sapcentrifuge? Dan krijg je al lekkerder sap.
    pi_55846358
    Ik heb zo'n potje met pasta-achtige Nasi mix, kan je daar eigenlijk nog iets anders mee dan Nasi maken?
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
      maandag 7 januari 2008 @ 13:50:07 #97
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55846581
    quote:
    Op maandag 7 januari 2008 13:41 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Ik heb zo'n potje met pasta-achtige Nasi mix, kan je daar eigenlijk nog iets anders mee dan Nasi maken?
    Bami e rmee bereiden?
    of je vlees er in marineren?
    Wat voor mix is het precies en wat zijn de ingredienten van de mix?
    Alea jacta est
      maandag 7 januari 2008 @ 16:37:59 #98
    140414 Vandaag...
    overwegend zonnig
    pi_55851115
    Ok, inspiratieloos, geen geweldige kok en beperkte ingredienten. Wie helpt?

    Ik heb in huis:

    basics:

    rijst, couscous, spaghetti, gedroogde kruiden, knoflook, bouillonblokjes, sojasaus, oestersaus, patak´s milde currypasta

    verder:

    - slagroom
    - melk
    - garnalen (gekookt, diepvries)
    - blik tutti frutti
    - bloemkool (moet op en heb geen cavia)
    - appels
    - bananen
    - bieten in pot
    - uien
    - 2 tomaten

    Ik vind dat ik groenten moet eten vanwege vitaminen enzo maar ik weet niet hoe ik een bloemkool kan combineren met het enige vleesachtige wat ik in huis heb, garnalen. Misschien iets met die currypasta?

    iemand een lekker idee? Alvast bedankt
      maandag 7 januari 2008 @ 17:02:26 #99
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55851810
    Gekookte rijst met roergebakken bloemkool / gefruite ui,knoflook en in blokjes gesneden tomaat (als een na laatste toevoegen) in oestersaus
    en de garnalen kort aangebakken met wat gefruite knoflook en een heel klein beetje sojasaus (ketjap) naar smaak

    Dessert (heb je nog sambal??)

    banaan in schijfjes en plakken appel om en om op een bordje
    ketjap en sambal mengen met wat suiker (zoet en pittig dus) mengsel eroverheen goooien en het lijkt een beetjke op een Indisch toetje waarvan ik de naam ff kwijt ben.....


    Eet ze
    Alea jacta est
      maandag 7 januari 2008 @ 17:05:22 #100
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_55851874
    Andere optie:

    Gekookte rijst

    met een curry van bloemkool (eerst voorkoken), appel, tomaat en garnalen

    Lekker snel klaar ..
    Alea jacta est
      maandag 7 januari 2008 @ 17:25:55 #101
    140414 Vandaag...
    overwegend zonnig
    pi_55852368
    quote:
    Op maandag 7 januari 2008 17:05 schreef cul_non_kul het volgende:
    Andere optie:

    Gekookte rijst

    met een curry van bloemkool (eerst voorkoken), appel, tomaat en garnalen

    Lekker snel klaar ..
    thnx Dit wordt hem denk ik.

    Je vraagt je toch af waarom ik zelf geen 1+1 kon optellen
    pi_55852709
    MoBlo, waarom maak je niet gewoon appelmoes? of een appelcrumble?

    Dat recept van Razztwizzle klinkt ook erg goed, overigens Ik ben dol op chutneys.
      maandag 14 januari 2008 @ 11:16:21 #103
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_56019272
    M.b.t. het onderwerp van deze topic, mocht ik tot mijn grote genoegen vaststellen, dat mijn arsenaal aan kruiden en specerijen weer bijna op oorlogssterkte is. De enige waar ik niet op berekend ben is de Japanse keuken, omdat-ie te specifiek is.
    Qua kunnen McGuyveren heb ik ook nog allerhande lang houdbare producten in huis, zoals babymais, bamboescheuten, tropische vruchten, gedroogde garnalen, diverse mie- en rijstsoorten ...
    Gaat weer goed zo
    Iig, ZIJ is er ook blij mee

    [ Bericht 0% gewijzigd door cul_non_kul op 14-01-2008 21:12:05 ]
    Alea jacta est
    pi_56027987
    quote:
    Op maandag 7 januari 2008 17:02 schreef cul_non_kul het volgende:
    Gekookte rijst met roergebakken bloemkool / gefruite ui,knoflook en in blokjes gesneden tomaat (als een na laatste toevoegen) in oestersaus
    en de garnalen kort aangebakken met wat gefruite knoflook en een heel klein beetje sojasaus (ketjap) naar smaak

    Dessert (heb je nog sambal??)

    banaan in schijfjes en plakken appel om en om op een bordje
    ketjap en sambal mengen met wat suiker (zoet en pittig dus) mengsel eroverheen goooien en het lijkt een beetjke op een Indisch toetje waarvan ik de naam ff kwijt ben.....



    Eet ze
    Rujak manis mislukte stijl bedoel je

    Overigens wel heel in de verte.. Overigens moet er nog citroensap doorheen anders is het niet te eten
    Lawamena hitihala Lawamena haulala
    pi_56028129
    quote:
    Op maandag 7 januari 2008 17:42 schreef ColdFeet het volgende:
    MoBlo, waarom maak je niet gewoon appelmoes? of een appelcrumble?

    Dat recept van Razztwizzle klinkt ook erg goed, overigens Ik ben dol op chutneys.
    appelmoes is wel een goeie

    woensdag ben ik de hele dag thuis dus dan maar eens aan de slag

    en dan lekker eten 's avonds als toetje (met een kleeeiiiiin beetje slagroom )
    Ja doei.
      maandag 14 januari 2008 @ 21:11:16 #106
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_56033464
    quote:
    Op maandag 14 januari 2008 17:36 schreef EricT het volgende:

    [..]

    Rujak manis mislukte stijl bedoel je

    Overigens wel heel in de verte.. Overigens moet er nog citroensap doorheen anders is het niet te eten
    Wordt dan rujak belanda manis (of moet er dan ook nog een bol huzarensalade bij)
    En ja idd met citroen/limoen
    Alea jacta est
    pi_56035241
    quote:
    Op maandag 14 januari 2008 21:11 schreef cul_non_kul het volgende:

    [..]

    Wordt dan rujak belanda manis (of moet er dan ook nog een bol huzarensalade bij)
    En ja idd met citroen/limoen
    + 10 credits
    Lawamena hitihala Lawamena haulala
    pi_56725693
    Iemand die weet wat ik hier van kan maken?
    Ik liep vandaag in de winkel en dacht bij mezelf na om een lekkere maaltijd te
    maken voor vanavond. Nou, ik heb gekocht:

    * Noodles
    * Kipfilet
    * Taugé
    * Champignons
    * Wokpakket
    * Tika Misala
    * Yogert
    * Gehakt
    * Olijfolie
    * Pasta

    Nou, verder had ik nog een heleboel in huis:
    Zoals bijvoorbeeld, gehakt, appelmoes, brood, stroopwafelijs en citroenijs, omeletmix
    en nog veel meer.

    Maar wat kan ik nu bij elkaar doen om even een lekker wokgerecht met noodles te krijgen vanavond?
    pi_56728584
    Je hebt al een complete wokmaaltijd gekocht...
    Gewoon de bovenste 5 van je lijstje en klaar
    Sweet and innocent...
    pi_56728667
    quote:
    Op donderdag 14 februari 2008 15:25 schreef Innocence het volgende:
    Je hebt al een complete wokmaaltijd gekocht...
    Gewoon de bovenste 5 van je lijstje en klaar
    Haha, het gaat meer om het klaarmaken daarvan
    Die bovenste leek mij ook in de buurt te komen van een wokmaaltijdje
    pi_56728863
    Ik weet niet wat er bij jou precies inzit, maar ik gooi het wokpakket altijd eerst even in de blender, de champignons er ook bij, scheelt weer snijden. Kip in kleine stukjes gaar bakken in wokolie en de groenten erbij. Kruiden naar smaak en even op hoog vuur omscheppen.(wokken he) Eventueel kan je op het einde ook de tauge erbij gooien. Ondertussen de noodles bereiden en erbij gooien. Klaar...

    maar er zijn vast wel creatievere ideeen met zoveel ingredienten.
    Sweet and innocent...
    pi_56728948
    Wokpakket is toch al gesneden? Dan wordt het toch pulp in de blender?
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
    pi_56729039
    Creatievere ideeen zijn natuurlijk welkom
    Binnen 1,5 uur, aangezien ik dan wil gaan koken

    Dat Tika Masala ofzo kan er ook door de kip toch?
    Daarbij heb ik geen blender

    Dus:
    * Kip kleinsnijdel
    * Bakken + kruiden + Tiki Masala erbij?
    * Groentepakket erbij wokken
    * Tauge bij
    * Champignons erbij
    * klaar?
    pi_56729288
    Champignons eerst bakken!
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
    pi_56729658
    quote:
    Op donderdag 14 februari 2008 16:01 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Champignons eerst bakken!
    ?
    Kun je de hele volgorde even zeggen dan?
    Champignons eerst
    kip daarna los bakken
    rest+ cham erbij??
    pi_56729759
    Kip snijden.
    Uitje snijden.
    Ui en Champignons bakken.
    Kip Bakken.
    Wok pakket erbij.
    Saus erbij.
    Noodles koken.
    Tauge erbij.
    Noodles erbij.
    Klaar
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
    pi_56729820
    Ik zou geen tika masala met noodles eten, dat lijkt me een rare combinatie.
    Heb je niet iets van kruiden of een woksausje?
    Mijn bakvolgorde zou trouwens zijn:
    - Kip
    - Champs+wokgroenten
    - Tauge (alleen kort meewarmen)
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
    pi_56729854
    quote:
    Op donderdag 14 februari 2008 16:32 schreef mjan het volgende:
    Ik zou geen tika masala met noodles eten, dat lijkt me een rare combinatie.
    Heb je niet iets van kruiden of een woksausje?
    Mijn bakvolgorde zou trouwens zijn:
    - Kip
    - Champs+wokgroenten
    - Tauge (alleen kort meewarmen)
    Tika misala rare combi?
    Hmm, tsja. Hoeveel zou ik daarvan erin moeten doen als ik dat wel wil?
    pi_56729948
    quote:
    Op donderdag 14 februari 2008 16:34 schreef Matje-1989 het volgende:

    [..]

    Tika misala rare combi?
    Hmm, tsja. Hoeveel zou ik daarvan erin moeten doen als ik dat wel wil?
    Nouwja, ik zou tika masala met rijst eten
    Maar als je het wel wilt, ik weet niet in wat voor vorm je het hebt? Een kant en klare pot? En voor hoeveel personen moet het zijn?
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
    pi_56730060
    Ik ga er vandoor, maar iig: als je zo'n pot hebt is dat ongeveer genoeg voor 3 a 4 personen. Maar je moet ook een beetje naar de hoeveelheid groenten kijken... Gooi er gewoon net zoveel bij tot het een beetje drapperig is, dan is het goed Smakelijk eten hopelijk!
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
    pi_56741965
    Ik ben benieuwd hoe het nou geworden is.
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
    pi_56742542
    quote:
    Op vrijdag 15 februari 2008 08:53 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Ik ben benieuwd hoe het nou geworden is.
    Nou ja, het was te eten. Maar de tiki was geen goed idee..
    Vandaag dus een herkansing met:

    Champignons
    kipfilet
    noodels
    tauge
    groente
    pi_56742573
    Wel eerst de champignons aangebakken?
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
    pi_56742622
    quote:
    Op vrijdag 15 februari 2008 09:30 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Wel eerst de champignons aangebakken?
    Ja hoor
    pi_56743557
    quote:
    Op vrijdag 15 februari 2008 09:29 schreef Matje-1989 het volgende:

    [..]

    Nou ja, het was te eten. Maar de tiki was geen goed idee..
    Hehehe, luister dan ook naar mij
    Succes met de herkansing iig! (een woksausje lijkt me er wel lekker bij trouwens, maar ik weet niet of je nog in de winkel komt vandaag?)
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
    pi_56745873
    quote:
    Op donderdag 14 februari 2008 15:45 schreef mjan het volgende:
    Wokpakket is toch al gesneden? Dan wordt het toch pulp in de blender?
    Zal wel een persoonlijke afwijking zijn, maar vind dat fijne lekkerder, zeker als het zoveel verschillende groenten door elkaar zijn. Wordt het meer een geheel, zeker als je geen saus gebruikt.
    Sweet and innocent...
    pi_56754955
    quote:
    Op vrijdag 15 februari 2008 10:19 schreef mjan het volgende:

    [..]

    Hehehe, luister dan ook naar mij
    Succes met de herkansing iig! (een woksausje lijkt me er wel lekker bij trouwens, maar ik weet niet of je nog in de winkel komt vandaag?)
    Hmm, ja heb al gekookt
    Haha, geen tijd om Fok! eerder te raadplegen
    pi_56755133
    Ik ben er een held in.. aldus mijn vriendin. Ik maak altijd uit de meest rare combi's nog een heerlijke maaltijd.

    Dingen die je altijd in huis moet hebben:
    - Vlees in de vriezer.
    - Wijn
    - Afbakbrood
    - Mosterd, sambal, balsamico.
    - Pak pizzabodem
    - Tomatensaus (desnoods van die blikjes)

    Daarmee kun je al heel veel kanten op. Je kan alle restjes altijd op een pizza gooien. Kaasresten, vleeswaren. Verder kun je altijd vlees bakken, dat op afbakbrood ketsen. Met mosterd/sambal/balsamico/wijn kun je al snel wat lekkere smaken toevoegen. Groenten kun je altijd even wokken, of op een pizza ketsen.
    pi_56989873
    Dingen die je sowieso in huis moet hebben:

    - Olijfolie
    - Pasta
    - Parmezaanse kaas
    - Citroen
    - Basilicum
    - Groenten
    - Vlees

    Kan je echt zo ongelooflijk veel mee maken
    pi_56992567
    altijd in huis hebben: eieren

    --> koelkast opruim actie: alles in de boeren omelet!
      dinsdag 26 februari 2008 @ 20:49:21 #131
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_56996456
    - Trostomaatjes
    - gehakt
    - kip
    - bleekselderij
    - uien
    - knoflook
    - verscheidene hete pepersauzen
    - olijf en zonnebloemolie
    - balsamico
    - champignons
    - bacon(dikke plakjes)
    - fajita pannekoekjes
    - druiven
    - citroen
    - paprikas
    - nachos
    - guacamole dip
    - soured cream dip
    - mixed chillies (verscheidene pepers in zuur)
    - crispy coated mushrooms
    - eieren
    - peterselie
    - verse basilicum
    - verse rozemarijn
    - verse thijm
    - eieren
    - ketchup
    - gember
    - laurier
    - verscheidene verpakte tapas

    Het ziet er behoorlijk mexicaans uit dus.
    Het is voor 5 mensen. Taco's ligt voor de hand natuurlijk maar ik vraag me af of er niet iets anders interessants is.
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
      woensdag 27 februari 2008 @ 10:21:21 #132
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_57005694
    Nembrionic, ik heb je andere topic op slot gegooid hoor, ik zag dat je hier al terecht was gekomen namelijk
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      woensdag 27 februari 2008 @ 10:41:54 #133
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_57006118
    - Trostomaatjes vullen met een lichtgekruid eimengsel of een frisse salade van maken met olijfolie, zout, suiker, peper, citroensap of azijn en basilicumbladen in grove stukken
    - gehakt balletjes of kleine worstjes van maken, zout en peper, evt honing en thijm
    - kip in blokjes, omwikkeld met een reepje bacon
    - bleekselderij rauw of gestoomd in stukken van plm 4 a vijf cm
    - uien en knoflook fijngesnipperd tbv het gehakt
    - uien
    - knoflook tenen in de oven garen in de schil, geeft een zoete smaak en kun je zo "leegzuigen"- verscheidene hete pepersauzen om te dippen
    - olijf- en zonnebloemolie om te bakken
    - balsamico
    - champignons in (zeer weinig) olie en kruiden
    - bacon(dikke plakjes) wat er van overblijft droogbakken met knoflook en afmaken met een pittige dip
    - fajita pannekoekjes in stukken (gebruiken als een soort brood)
    - druiven lekker voor erna als dessert
    - citroen
    - paprikas roosteren in de overn en in partjes serveren
    - nachos klein voorafje?
    - guacamole dip voor bij de nachos
    - soured cream dip idem of voor bij het (pittige) vlees
    - mixed chillies (verscheidene pepers in zuur)
    - crispy coated mushrooms
    - eieren
    - peterselie
    - verse basilicum
    - verse rozemarijn
    - verse thijm
    - eieren
    - ketchup
    - verscheidene verpakte tapas


    Als ik er snel even naar kijk zou ik een tapastafel creeeren in Spaans/Mexicaanse stijl.

    Suxes
    Alea jacta est
      woensdag 27 februari 2008 @ 11:30:35 #134
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_57007105
    quote:
    Op woensdag 27 februari 2008 10:21 schreef Muck het volgende:
    Nembrionic, ik heb je andere topic op slot gegooid hoor, ik zag dat je hier al terecht was gekomen namelijk
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_59510467
    Inspiratieloze Topickick

    In mijn koelkast:
    Spinazie (Zak 300 g)
    1 rode paprika
    stuk komkommer
    bosje lenteui
    kwart krop ijsbergsla
    tomaten

    vlees:
    2 runderlappen (in de koelkast)
    rundergehakt (in de vriezer)

    fruit:
    ananas
    appels
    bananen
    mandarijnen

    verder:
    Gele currypasta van de toko
    klein stukje cocosblok (50 g ofzo)
    babymais uit blik
    champignons uit blik
    eieren
    en kruiden enzo

    Ik wil iig graag de spinazie op hebben, ivm houdbaarheid.

    Ben benieuwd!
    pi_59510612
    stoofpotje maken met rundvlees?

    kun je prima doen met paprika, tomaten, lenteui en mais? Als laatste de spinazie wat mee-roeren?

    Als je dan ook nog rijst hebt, kun je dat er mooi bij doen...

    dus runderlappen in stukjes snijden
    aanbraden, water en wat wijn (als je dat hebt) erbij en de tomaten en paprika in blokjes erbij?
    Laten sudderen, en als het bijna klaar is de ui, mais en eventueel champignons erbij?

    weet niet voor hoeveel je moet koken? Stoofpotjes zijn ook goed voor twee dagen, meestal de tweede dag nóg lekkerder, omdat het dan wat ingedikt is
    Ja doei.
    pi_59510619
    Ook rijst en ketjap in huis?
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
    pi_59510735
    Het is voor 2 personen, maar als het voor meer personen blijkt te zijn, kan het natuurlijk altijd nog in de koelkast voor morgen

    De runderlappen zijn trouwens geen stooflappen, op de verpakking staat dat ze 7-8 minuten in hete olie moeten worden gebraden.. wordt jouw receptje dan niet te taai motorbloempje?

    Rijst check
    Ketjap check
    pi_59510889
    ik heb vorige keer volgens mij oko gewone runderlappen gebruikt, want die waren in de aanbieding maar het zou goed kunnen dat ik toen per toeval wel stooflappen had

    anders zou je idd nog iets met ketjap (oosters) kunnen doen?
    En dan met de currypasta? (heb nog nooit gele currypasta gehad, alleen rode, en dat gaat volgens mij wel goed met rundvlees? Geel dan ook gok ik zo
    Ja doei.
    pi_59510910
    Runderlappen in reepjes snijden. Paprika in de pan roerbakken, reepjes erbij. Daarna gooi je er naar eigen inzicht ketjap in en rasp wat cocosblok erbij. Spinazie en lenteui er bij en de boel een beetje in laten dikken.
    Rijst erbij koken.

    ananas
    appels
    bananen
    mandarijnen
    Is natuurlijk een prefect toetje.
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
    pi_59510969
    als hij nog ergens pure chocolade heeft kan hij met dat fruit chocoladefonduen
    Ja doei.
    pi_59510993
    ik bedoel overigens niet én currypasta én ketjap, één van beide lijkt me genoeg
    Ja doei.
    pi_59511374
    Dat lijkt me ook een beetje over de top...
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
    pi_59518749
    Met een blikje sardines en een pakje of blikje tomatenpuree kun je een prima pastasaus maken. Ik was een keer zo ziek dat ik niet verder dan 20 meter van de WC durfde te zijn, en toen had ik dat soort dingen niet in huis. Toen heb ik maar een blik foie gras (voor gelegenheden op voorraad) opengetrokken en met spinazie op turks brood gegeten, dat was eigenlijk heel lekker.
    Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
    pi_59523526
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2008 14:29 schreef Weltschmerz het volgende:
    Met een blikje sardines en een pakje of blikje tomatenpuree kun je een prima pastasaus maken. Ik was een keer zo ziek dat ik niet verder dan 20 meter van de WC durfde te zijn, en toen had ik dat soort dingen niet in huis. Toen heb ik maar een blik foie gras (voor gelegenheden op voorraad) opengetrokken en met spinazie op turks brood gegeten, dat was eigenlijk heel lekker.
    blikje sardines: niet check
    tomatenpuree: niet check
    foie gras: niet check
    turks brood: niet check

    tnx for your help
    quote:
    Op donderdag 19 juni 2008 09:59 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Runderlappen in reepjes snijden. Paprika in de pan roerbakken, reepjes erbij. Daarna gooi je er naar eigen inzicht ketjap in en rasp wat cocosblok erbij. Spinazie en lenteui er bij en de boel een beetje in laten dikken.
    Rijst erbij koken.
    Dit wordt het!
      vrijdag 20 juni 2008 @ 08:56:41 #146
    39559 Karrel_Laaglawaai
    vnav on van vond
    pi_59541709
    Hoe was het?
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
    pi_59543466
    quote:
    Op vrijdag 20 juni 2008 08:56 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Hoe was het?
    Het was lekker
    Ik had er nog extra wat champignons doorgegooid
    er zat alleen zand in de spinazie (er stond op dat het gewassen was!)
      vrijdag 20 juni 2008 @ 10:17:35 #148
    39559 Karrel_Laaglawaai
    vnav on van vond
    pi_59543529
    Spinazie met je ALTIJD wassen. Ik heb zo vaak zand zitten kauwen.
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
      woensdag 25 juni 2008 @ 21:26:44 #149
    195404 cul_non_kul
    koken? wat is dat?
    pi_59687678
    Mc guyveren in de keuken ... heerlijk
    Alea jacta est
    pi_66575369
    Ik ben totaal inspiratieloos al een paar dagen. Gisteren heb ik me nog redelijk weten te redden, maargoed we hebben vandaag nog.

    Ik heb in huis:

    - kipfilet
    - gamba's
    - rivierkreeftjes
    - gerookte zalm
    - aardappelschijfjes
    - diverse soorten rijst
    - 1 pei
    - bosuitje
    - rode uien
    - gewone uien
    - 2 sjalotjes
    - paarse druiven
    - creme fraiche
    - kookroom
    - champignons
    - knoflook
    - citroen
    en alle mogelijk denkbare kruiden/specerijen
    pi_66575417
    quote:
    Ik ben totaal inspiratieloos al een paar dagen. Gisteren heb ik me nog redelijk weten te redden, maargoed we hebben vandaag nog.

    Ik heb in huis:

    - kipfilet
    - gamba's
    - rivierkreeftjes
    - gerookte zalm
    - aardappelschijfjes
    - diverse soorten rijst
    - 1 pei
    - bosuitje
    - rode uien
    - gewone uien
    - 2 sjalotjes
    - paarse druiven
    - creme fraiche
    - kookroom
    - champignons
    - knoflook
    - citroen
    en alle mogelijk denkbare kruiden/specerijen
    Van de champignons maak ik een soepje btw.. zover was ik al

    [ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 01-03-2009 11:31:25 ]
    pi_66578047
    Kipfilet omwikkeld met spek (kut heb je niet in huis).
    Kipfilet omwikkeld met niets en dan je befaamde druivensaus erbij!

    Van de uien en sjalotjes maak je een tarte tartin (heb je bladerdeeg??). UIen aanbakken met een beetje balsamico (heb je vast wel) en dat op het bladerdeeg leggen overgoten met caramel of zo. (google ff een goed receptje. Attentie: niet uitprinten!!!!!!)
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      Moderator / Redactie Sport zondag 1 maart 2009 @ 13:11:20 #153
    92686 crew  borisz
    Keurmeester
    pi_66578086
    Kip met ui en de prei in de wok gooien ? Rijst erbij en klaar .

    Iets moois uitgebreids weet ik nog even niet zo snel iets te bedenken.

    [ Bericht 21% gewijzigd door borisz op 01-03-2009 13:19:08 ]
    winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
    pi_66578292
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 13:10 schreef Tezz het volgende:
    Kipfilet omwikkeld met spek (kut heb je niet in huis).
    Kipfilet omwikkeld met niets en dan je befaamde druivensaus erbij!

    Van de uien en sjalotjes maak je een tarte tartin (heb je bladerdeeg??). UIen aanbakken met een beetje balsamico (heb je vast wel) en dat op het bladerdeeg leggen overgoten met caramel of zo. (google ff een goed receptje. Attentie: niet uitprinten!!!!!!)
    Ik heb alles hiervoor Alleen wel de ene helft thuis
    pi_66578328
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 13:11 schreef borisz het volgende:
    Kip met ui en de prei in de wok gooien ? Rijst erbij en klaar .
    je weet dat dit te makkelijk is boriszje
      Moderator / Redactie Sport zondag 1 maart 2009 @ 13:19:28 #156
    92686 crew  borisz
    Keurmeester
    pi_66578343
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 13:18 schreef mascara-klodder het volgende:

    [..]

    je weet dat dit te makkelijk is boriszje
    Ja dat weet ik .
    winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
    pi_66579189
    Van de aardappelschijfjes kun je ook een gratin maken en dan in 1 persoons bakjes serveren, ziet er leuk uit op het bord.
    En met de kipfilet maak je een surf-en-turf (vlees met vis).
    En de prei doe je, hmmm, iets leuks mee.
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zondag 1 maart 2009 @ 17:52:10 #158
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_66587929
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 13:10 schreef Tezz het volgende:
    Kipfilet omwikkeld met spek (kut heb je niet in huis).

    Volgens mij heeft ze wel een kut in huis hoor.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_66593521
    ik heb nog een vijftal tomaten, bosuitje, de standaard bouillons, een staafmixer, wortelen en wat slagroom misschien...

    iemand enig idee of ik hier een licht lunch soepje van kan brouwen?
    Ja doei.
      zondag 1 maart 2009 @ 20:50:29 #160
    1062 Tinkepink
    Niet zeuren maar poetsen
    pi_66594218
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 20:33 schreef motorbloempje het volgende:
    ik heb nog een vijftal tomaten, bosuitje, de standaard bouillons, een staafmixer, wortelen en wat slagroom misschien...

    iemand enig idee of ik hier een licht lunch soepje van kan brouwen?
    Heb je ook sinaasappel in huis? Dan zou ik er een wortel-sinaasappelsoep van maken.En van de tomaten en het bosuitje een salsa icm brood.
    Geen zorgen voor de dag van morgen.
    pi_66594323
    nope, heb al wel gegoogled en heb één receptje gevonden wat wel kan

    maar de sinaasappelvariant gaat dus niet lukken
    Ja doei.
      zondag 1 maart 2009 @ 20:53:53 #162
    1062 Tinkepink
    Niet zeuren maar poetsen
    pi_66594424
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 20:52 schreef motorbloempje het volgende:
    nope, heb al wel gegoogled en heb één receptje gevonden wat wel kan

    maar de sinaasappelvariant gaat dus niet lukken
    Als het lekker was, post het receptje dan even. Wortels, bosui en tomaat heb ik ook altijd in huis
    Geen zorgen voor de dag van morgen.
    pi_66594960
    ik ben bezig

    ik ben zeer benieuwd
    Ja doei.
    pi_66595631
    er staat nu op 't vuur:

    half uitje (had ik nog over)
    2 teentjes knoflook
    anderhalf bosuitje

    dit gefruit

    5 tomaten in stukjes
    5 wortels in stukjes
    halve liter groentebouillon

    erbij gedaan, vuur laag

    met wat oregano en basilicum aan het pruttelen komend half uur a 3 kwartier.
    Dan even de staafmixer er doorheen en voila hoop ik
    Ja doei.
      zondag 1 maart 2009 @ 21:28:37 #165
    1062 Tinkepink
    Niet zeuren maar poetsen
    pi_66595906
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 21:21 schreef motorbloempje het volgende:
    recept
    Klinkt lekker en makkelijk.
    Geen zorgen voor de dag van morgen.
    pi_66595969
    juh... hoop dat hij koud ook te nassen is
    Ja doei.
    pi_66597365
    soepje is nog een beetje smaakloos...

    even bedenken wat ik erin ga gooien
    Ja doei.
      zondag 1 maart 2009 @ 22:04:34 #168
    1062 Tinkepink
    Niet zeuren maar poetsen
    pi_66597448
    quote:
    Op zondag 1 maart 2009 22:02 schreef motorbloempje het volgende:
    soepje is nog een beetje smaakloos...

    even bedenken wat ik erin ga gooien
    Tabasco? Room?
    Geen zorgen voor de dag van morgen.
    pi_66597503
    ja, room is dus niet goed meer

    tabasco kan ik nog ff proberen paar drupje
    Ja doei.
      donderdag 5 maart 2009 @ 23:31:23 #170
    139516 uniekhoorn
    uniek, zoals ieder ander
    pi_66749968
    Heb vandaag op de markt gekocht:
    1 bloemkool
    1 bos bosuitjes
    100 gram peultjes
    1 rode paprika
    250 gram champignos
    1 grote bos peterselie...

    Ik wil hier een enorm gezond en light calorie iets van maken..
    Wat?? Vooral met zo'n grote bos peterselie weet ik me geen raad.

    Zelf dacht ik:
    Peultjes en bloemkool blancheren.
    Roerbakken met de rest Thats it
    Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
    Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
    Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
    pi_66756098
    quote:
    Op donderdag 5 maart 2009 23:31 schreef uniekhoorn het volgende:
    Heb vandaag op de markt gekocht:
    1 bloemkool
    1 bos bosuitjes
    100 gram peultjes
    1 rode paprika
    250 gram champignos
    1 grote bos peterselie...

    Ik wil hier een enorm gezond en light calorie iets van maken..
    Wat?? Vooral met zo'n grote bos peterselie weet ik me geen raad.

    Zelf dacht ik:
    Peultjes en bloemkool blancheren.
    Roerbakken met de rest Thats it
    Werp de bloemkool met een grote boog de vuilnisbak in.
    Bak de paprika en champignons met veel zwarte peper en voeg aan het eind een klinke hand fijngesneden peterselie. Serveer met de bosuitjes in ringen en een blaadje ongesneden peterselie voor de retro. Lekker met rijst of aardappelen.
    pi_66762744
    quote:
    Op donderdag 5 maart 2009 23:31 schreef uniekhoorn het volgende:
    Heb vandaag op de markt gekocht:
    1 bloemkool
    1 bos bosuitjes
    100 gram peultjes
    1 rode paprika
    250 gram champignos
    1 grote bos peterselie...

    Ik wil hier een enorm gezond en light calorie iets van maken..
    Wat?? Vooral met zo'n grote bos peterselie weet ik me geen raad.

    Zelf dacht ik:
    Peultjes en bloemkool blancheren.
    Roerbakken met de rest Thats it
    Blancheren wat geblancheerd moet worden, dan roerbakken met 1 eetlepel rode currypasta. Dan wat bouillon erbij, 1 eetlepel vissaus en nog paar minuten laten inkoken. Serveer met rijst.
    Life is too short not to have fun
    pi_99878943
    Op deze druilerige zondag kan ik wel wat McGyver-kookhulp gebruiken, dus geef ik dit topic een rotschop :s)

    Ik heb in mijn kastjes/diepvries/koelkast:

    * Blik kikkererwten
    * Blik chilibonen
    * Blik mais
    * Broccolli
    * Pita broodjes
    * 1 Tilapiafilet (bevroren)
    * Sla
    * Tomaten
    * Couscous
    * Rijst
    * Pasta

    Verder nog een klein assortiment aan kruiden (maar eigenlijk voornamelijk peper en zout), wat sausjes (soja, ketjap, oester, zwarte bonen, balsamico) en de altijd aanwezige bloem, ui, knoflook, melk, bouillonblokjes, maizena etc. (eieren zijn vanochtend helaas opgegaan bij het ontbijt :9 )

    Iemand een goede idee voor avondeten voor 2 personen? :9

    Edit: Oh, er is ook nog rode pastasaus, rode pesto, chilisaus, stukje brie, geraspte kaas, bacon en boursin :)

    [ Bericht 5% gewijzigd door Inu op 24-07-2011 15:37:26 ]
      zondag 24 juli 2011 @ 15:51:23 #174
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_99879825
    Voer je spullen hier in: http://www.ingredienten.nl/
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      zondag 24 juli 2011 @ 15:55:08 #175
    121348 Erasmo
    f/8 and be there.
    pi_99879994
    Vis bakken in boter. Van kikkererwten, chillibonen en mais burgers maken. Broccoli verwerken tot een soep. Van de rest aan groenvoer een salade maken.
    pi_99880069
    quote:
    3s.gif Op zondag 24 juli 2011 15:51 schreef golfer het volgende:
    Voer je spullen hier in: http://www.ingredienten.nl/
    Daar staat de helft niet eens bij :D :X

    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 15:55 schreef Erasmo het volgende:
    Vis bakken in boter. Van kikkererwten, chillibonen en mais burgers maken. Broccoli verwerken tot een soep. Van de rest aan groenvoer een salade maken.
    Oeh, die burgers klinkt lekker! Gewoon prakken, burgers vormen en bakken in olie? En broccoli-soep eventueel met stukjes bacon en boursin misschien?
    pi_99880189
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 15:56 schreef Inu het volgende:

    [..]

    Daar staat de helft niet eens bij :D :X

    [..]

    Oeh, die burgers klinkt lekker! Gewoon prakken, burgers vormen en bakken in olie? En broccoli-soep eventueel met stukjes bacon en boursin misschien?
    burgers even ei en bloem bij doen ;)
      zondag 24 juli 2011 @ 16:01:14 #178
    121348 Erasmo
    f/8 and be there.
    pi_99880239
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 15:56 schreef Inu het volgende:

    [..]

    Daar staat de helft niet eens bij :D :X

    [..]

    Oeh, die burgers klinkt lekker! Gewoon prakken, burgers vormen en bakken in olie? En broccoli-soep eventueel met stukjes bacon en boursin misschien?
    Grofweg wel ja, ik zou er wel iets bij doen om ze te binden, anders vallen ze uit elkaar. Eieren zouden daarvoor ideaal zijn.

    Ik zou de bacon klein snijden, uitbakken en in een klein schaaltje erbij serveren, boursin erdoorheen roeren voor je het richting tafel brengt.
    pi_99880343
    Ja, shit, vanochtend het laatste ei op :X Zou aioli iets doen? :D Of mosterd?
      zondag 24 juli 2011 @ 16:05:20 #180
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_99880407
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 16:03 schreef Inu het volgende:
    Ja, shit, vanochtend het laatste ei op :X Zou aioli iets doen? :D Of mosterd?
    Meer dan smaak geven niet echt denk ik.
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_99880421
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 15:32 schreef Inu het volgende:
    Op deze druilerige zondag kan ik wel wat McGyver-kookhulp gebruiken, dus geef ik dit topic een rotschop :s)

    Ik heb in mijn kastjes/diepvries/koelkast:

    * Blik kikkererwten
    * Blik chilibonen
    * Blik mais
    * Broccolli
    * Pita broodjes
    * 1 Tilapiafilet (bevroren)
    * Sla
    * Tomaten
    * Couscous
    * Rijst
    * Pasta

    Verder nog een klein assortiment aan kruiden (maar eigenlijk voornamelijk peper en zout), wat sausjes (soja, ketjap, oester, zwarte bonen, balsamico) en de altijd aanwezige bloem, ui, knoflook, melk, bouillonblokjes, maizena etc. (eieren zijn vanochtend helaas opgegaan bij het ontbijt :9 )

    Iemand een goede idee voor avondeten voor 2 personen? :9

    Edit: Oh, er is ook nog rode pastasaus, rode pesto, chilisaus, stukje brie, geraspte kaas, bacon en boursin :)
    een roerbak met de broccoli, kikkererwten en tilapia misschien? wokken met wat zwarte bonensaus en klaar.
    Your mind don't know how you're taking all the shit you see
    Dont believe anyone but most of all dont believe me
    God damn right it's a beautiful day Uh-huh
    pi_99880535
    Broccoli-soep is underway :s)

    Zijn kikkererwten lekker in een wok ja? Het is een mega-zak broccoli, dus daar is genoeg van iig :)
    pi_99880595
    kikkererwten zijn overal lekker in :Y
    Your mind don't know how you're taking all the shit you see
    Dont believe anyone but most of all dont believe me
    God damn right it's a beautiful day Uh-huh
    pi_99880635
    als je massala en yoghurt of creme fraiche in huis hebt kan je er ook een curry van maken, die serveren met reepjes pitabrood
    Your mind don't know how you're taking all the shit you see
    Dont believe anyone but most of all dont believe me
    God damn right it's a beautiful day Uh-huh
    pi_99880718
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 16:11 schreef simmu het volgende:
    als je massala en yoghurt of creme fraiche in huis hebt kan je er ook een curry van maken, die serveren met reepjes pitabrood
    Nee, helaas :{

    Ik zie nu ook in dat onze kruidenverzameling wel wat uitgebreider mag :X
    pi_99882224
    Broccolisoep is alweer op :@ Heerlijk! En straks voor het hoofdgerecht heb ik de kikkererwten, bonen en mais bij elkaar geprakt en wat bloem erbij, even getest of het een geheel wordt en dat werd het, dus die worden straks in een laagje olie gebakken tot falafel-achtige balletjes en dat gaat met de pita-broodjes, sla en tomaten genuttigd worden :Y)

    Bedankt allemaal! ^O^
      zondag 24 juli 2011 @ 20:27:17 #187
    300082 roos85
    JUICHEN!
    pi_99891535
    Voor morgen:

    Aanwezig:

    - spitskool
    - champignons
    - bosui
    - spekreepjes
    - sinaasappels
    - pasta/aardappelen/rijst
    - bladerdeeg
    - kipfilet/kippenpoten
    - eieren

    edit:
    - tomatenblokjes
    - sperzieboontjes
    - diverse pastasausjes
    - geraspte kaas

    [ Bericht 10% gewijzigd door roos85 op 24-07-2011 20:36:48 ]
    Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
    je bent zelf een Pino 2.0!
    pi_99896204
    wat voor kruiden heb je?

    de favoriet van de kinderen!

    kippenpoten kruiden en braden in de oven. de rijst koken. spitskool wokken en de rijst erbij. om het op te leuken kan je er bv de champignons en/if boontjes bij doen. voor echt geluk met een kerriesausje :X brrr :r

    maar ik kan nog wel 30 dingen roepen met zo'n ingerientenlijst. zeg morgenochtend maar waar je zin in hebt ;)
    Your mind don't know how you're taking all the shit you see
    Dont believe anyone but most of all dont believe me
    God damn right it's a beautiful day Uh-huh
    pi_99898279
    Of de spekjes in stukjes hakken, samen met fijngehakt uitje en knoflook in een kom doen en een klein beetje tomatenstukjes erbij (liever verse tomaat eigenlijk), olijfolie erdoor roeren, en een eetlepel op een bladerdeedblaadje doen (nog mooier als je die rond snijdt), even in de oven tot de randen iets omhoog zijn gekomen, basilicum erover en heerlijk hartig taartje :9
      zondag 24 juli 2011 @ 22:37:00 #190
    300082 roos85
    JUICHEN!
    pi_99899273
    quote:
    0s.gif Op zondag 24 juli 2011 21:44 schreef simmu het volgende:
    wat voor kruiden heb je?
    Een hele voorraad :) oa kerrie, tijm, bieslook, chilipoeder
    quote:
    de favoriet van de kinderen!

    kippenpoten kruiden en braden in de oven. de rijst koken. spitskool wokken en de rijst erbij. om het op te leuken kan je er bv de champignons en/if boontjes bij doen
    Zeker een idee, heb ook nog een zakje braadstomen liggen

    quote:
    maar ik kan nog wel 30 dingen roepen met zo'n ingerientenlijst. zeg morgenochtend maar waar je zin in hebt ;)
    Oke, zal er eens over denken
    Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
    je bent zelf een Pino 2.0!
      maandag 25 juli 2011 @ 11:38:56 #191
    300082 roos85
    JUICHEN!
    pi_99915447
    Heb de kippenbouten uit de vriezer gehaald, en wil er aardappelen bij eten ;)
    Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
    je bent zelf een Pino 2.0!
      maandag 25 juli 2011 @ 11:43:15 #192
    39559 Karrel_Laaglawaai
    vnav on van vond
    pi_99915602
    Ik weet niet wat je aan kruiden in huis hebt, maar:
    http://www.smulweb.nl/recepten/1368730/Jerk-kip-jamaica
    Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
    Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
    pi_99916929
    quote:
    0s.gif Op maandag 25 juli 2011 11:38 schreef roos85 het volgende:
    Heb de kippenbouten uit de vriezer gehaald, en wil er aardappelen bij eten ;)
    de kip en de aardappels in stukjes gewoon in ene keer in de oven op 1 schaal zodat de kipsmaakjes lekker in de aardappel trekken :9
    Your mind don't know how you're taking all the shit you see
    Dont believe anyone but most of all dont believe me
    God damn right it's a beautiful day Uh-huh
    pi_99917666
    quote:
    0s.gif Op maandag 25 juli 2011 12:23 schreef simmu het volgende:

    [..]

    de kip en de aardappels in stukjes gewoon in ene keer in de oven op 1 schaal zodat de kipsmaakjes lekker in de aardappel trekken :9
    Je kunt het zelfs nog met zn allen in die braadzak gooien, gaat ook prima :Y
      maandag 25 juli 2011 @ 13:07:10 #195
    300082 roos85
    JUICHEN!
    pi_99918239
    quote:
    0s.gif Op maandag 25 juli 2011 12:47 schreef Inu het volgende:

    [..]

    Je kunt het zelfs nog met zn allen in die braadzak gooien, gaat ook prima :Y
    van braadstomen bedoel je?
    Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
    je bent zelf een Pino 2.0!
    pi_99918787
    quote:
    0s.gif Op maandag 25 juli 2011 13:07 schreef roos85 het volgende:

    [..]

    van braadstomen bedoel je?
    Ja :) Ik heb ook gewoon van die losse zakken in huis, zonder de kruiden, en die kun je gewoon lekker vullen met kip, aardappels en groente, kruiden erbij die je lekker vindt, in de oven en klaar :) Als je hem zo vol stopt moet ie natuurlijk wel wat langer dan normaal...
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')