abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_54134338
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 23:55 schreef cul_non_kul het volgende:
Sea ... aangezien pasta voor jou niet aan de orde is (kul) dan maar wat cul voor je verzonnen...
ik zie dat je bouillon hebt...misschien ook visbouillon?
Fruit ui en paprika (grof gesneden), aanvullen met water en bouillon, aan de kook brengen, dan de kabeljauw erin en als laatste de mosselen... evt. kruiden naar smaak en voila.....
Vissoep als voorgerecht...kan evt cf bij dan heb je het a la creme...
die gaat het iig worden, heb er ook een tiliapa-filet uitgehaald, dus wordt een lekker gevuld vissoepje
pi_54134461
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 11:21 schreef QuarK het volgende:
Ik heb:
- broccoli (weekje oud, ziet er nog prima uit)
- krieltjes
- rookworst
- melk
- eieren
- olijven
- pesto etc.
En voor bij de borrel even wat brood roosteren, in stukken breken en daar pesto op smeren en daarnaast een bakje olijven.
  donderdag 25 oktober 2007 @ 07:04:20 #53
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_54152447
En hoe was de soep?
Alea jacta est
pi_54154178
wat is het geworden uiteindelijk QuarK?
Ja doei.
pi_54162113
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 07:04 schreef cul_non_kul het volgende:
En hoe was de soep?
Was errug lekker, tnx:


Het 1 en ander voorbereid:


De uien, paprika en prei even fruiten:


Vis in blokjes gesneden:


Water en bouillonblokjes erbij, net als wat mosselen:


Lekker laten sudderen, in een kom scheppen, kloddertje creme fraiche erin, wat madeira er overheen en afgemaakt met een paar takjes dille:
pi_54162179
quote:
Op woensdag 24 oktober 2007 00:06 schreef cul_non_kul het volgende:

[..]


het hoofdgerecht...mmm ff denken...


couscous met knoflook en munt als dat er is...

de kip in blokjes...eerst fijngesnipperde sjalotjes fruiten, toevoegen komijn, kaneel, koriander en vervolgens de kip in reepjes of blokjes...als de kip gaar is een scheutje warm water en in blokjes gesneden appel toevoegen en even laten stoven.

De snijboontjes, in smalle reepjes gekookt en laten afkoelen, mengen met de mozarella en tomaat, aangemaakt met citroensap en olijfolie, wat zeezout en peper...serveren op een bedje van rauwe spinazie (in brede repen gesneden)...

klinkt bijna als 1001-nacht-gerechtje..

suxes



Ik dacht dus dat we couscous hadden, maar helaas... daarom maar rijst genomen.

De voorbereidingen:


En het eindresultaat:
:
pi_54162183
ziet er heerlijk uit SOL
Ja doei.
pi_54162276
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 16:40 schreef motorbloempje het volgende:
ziet er heerlijk uit SOL
tnxx dat was het ook
  donderdag 25 oktober 2007 @ 17:10:41 #59
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54162715
wat heb je door je rijst gedaan? ziet er smakelijk uit namelijk. je kan rijst ook een keer koken in thee, geeft net een andere smaak.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 25 oktober 2007 @ 17:24:13 #60
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_54163027
Ik heb ook nog wat. De koelkast moet leeg (ga een paar daagjes weg) en heb nog in huis op versgebied (naast een grote voorraad rijst, noten, couscous etc.):

- een pan pompoensoep met curry, sinaasappelsap, room en safraan waar ik al 2 dagen van eet maar die mij nu begint te vervelen
- brie
- zure haring
- half bakje kruidenkaas
- plakjes salami
- ijsbergsla
- spruitjes
- 3 komkommers
- tofu
- kohlrabi
- yoghurt
- bladerdeeg
- appels van eigen boom (zijn oud en moeten op)
- oude sinasappels
- aardappels
- uien
- restje diepvriesspinazie (bladeren)
- restje diepvriesprei
- kaas
- plakjes kipfilet
- gele currypasta
- augurken
- stemgember

Ik heb zitten denken aan een gedekte appeltaart en geroerbakte spruitjes met gele curry en gember,maar ik ben niet helemaal overtuigd.
Iemand een beter idee?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_54163065
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 17:10 schreef zoalshetis het volgende:
wat heb je door je rijst gedaan? ziet er smakelijk uit namelijk. je kan rijst ook een keer koken in thee, geeft net een andere smaak.
Zit munt doorheen. Het was trouwens 'kleef'rijst, had ik ook nog nooit eerder op, erg smakelijk en met de munt er doorheen net dat beetje extra

Wat voor thee gebruik je dan, losse thee in een thee-ei of gewoon een zakje van pickwick? Leuk om een keer te proberen lijkt me.
  donderdag 25 oktober 2007 @ 18:02:18 #62
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_54163837
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 17:26 schreef SeaOfLove het volgende:


Wat voor thee gebruik je dan, losse thee in een thee-ei of gewoon een zakje van pickwick? Leuk om een keer te proberen lijkt me.
ik vind earl gray erg lekker bij witte rijst. maar ook bij basmati.

bij de turk kan je heerlijke verschillende soorten kopen. die grote ronde rijstkorrels zijn ook heerlijk met gefermenteerde thee. lekkere rooksmaak.

laat het lekker sterk trekken met het water dat kookt. of je nou een zakje of ei gebruikt.

groene thee doet het goed bij bijna alle rijstsoorten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_54164314
quote:
Op donderdag 25 oktober 2007 18:02 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik vind earl gray erg lekker bij witte rijst. maar ook bij basmati.

bij de turk kan je heerlijke verschillende soorten kopen. die grote ronde rijstkorrels zijn ook heerlijk met gefermenteerde thee. lekkere rooksmaak.

laat het lekker sterk trekken met het water dat kookt. of je nou een zakje of ei gebruikt.

groene thee doet het goed bij bijna alle rijstsoorten.
tnx, ik hou het in gedachten
  donderdag 6 december 2007 @ 15:48:50 #64
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55080087
Wordt er nog wat geMacGuyverd??
Ik heb nl. amper wat in huis behalve:

couscous
twee soorten garnalen
mandarijnen
ui
knoflook
diverse kruiden en specerijen

en ik heb vooral niet in huis
INSPIRATIE
Alea jacta est
pi_55080117
Maak een soort paëlla, maar dan met couscous en garnalen.
pi_55080198
ja, dat dus ja

garnalen-couscous

klinkt best lekker..

misschien de garnalen even marineren met knoflook, ui, olie en kruiden
Ja doei.
pi_55080446
heb je nog paprika?
  donderdag 6 december 2007 @ 16:10:17 #68
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55080543
quote:
Op donderdag 6 december 2007 15:48 schreef cul_non_kul het volgende:
Wordt er nog wat geMacGuyverd??
Ik heb nl. amper wat in huis behalve:

couscous
twee soorten garnalen
mandarijnen
ui
knoflook
diverse kruiden en specerijen

en ik heb vooral niet in huis
INSPIRATIE
dit is wel de makkelijkste kliekjes-in-kast die ik ooit gezien heb. je hebt alles in huis! saffraan nog ergens te bekennen?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 6 december 2007 @ 16:15:04 #69
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55080642
quote:
Op donderdag 6 december 2007 16:10 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

dit is wel de makkelijkste kliekjes-in-kast die ik ooit gezien heb. je hebt alles in huis! saffraan nog ergens te bekennen?
hmmm ja, saffraan heb ik ook nog wel, het ontbrak me aan inspiratie (beetje weggewaaid en weggeregend)
couscous met garnalen in saffraansaus
couscous met mandarijn en paprika (vond er nog eentje)
en de garnalen idd met olie en knoflook en rode pepers (als ik die nog heb)
ontdek zo-even ook nog ingevroren koriander ...
mot toch wel een end komen zo lijkt me
Alea jacta est
  donderdag 6 december 2007 @ 16:16:01 #70
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55080660
quote:
Op donderdag 6 december 2007 16:15 schreef cul_non_kul het volgende:

[..]

hmmm ja, saffraan heb ik ook nog wel het ontbrak me aan inspiratie (beetje weggewaaid en weggeregend)
couscous met garnalen in saffraansaus
couscous met mandarijn en paprika (vond er nog eentje)
en de garnalen idd met olie en knoflook en rode pepers (als ik die nog heb)
ontdek zo-ven ook nog ingevroren koriander ...
mot toch wel een end komen zo lijkt me
écht wel!

je kan ook een lekker toetje maken met de mandarijn.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_55080666
quote:
Op donderdag 6 december 2007 16:15 schreef cul_non_kul het volgende:

[..]

hmmm ja, saffraan heb ik ook nog wel het ontbrak me aan inspiratie (beetje weggewaaid en weggeregend)
couscous met garnalen in saffraansaus
couscous met mandarijn en paprika (vond er nog eentje)
en de garnalen idd met olie en knoflook en rode pepers (als ik die nog heb)
ontdek zo-ven ook nog ingevroren koriander ...
mot toch wel een end komen zo lijkt me
geef die paprika ajb aan de cavia's
  donderdag 6 december 2007 @ 17:11:48 #72
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55081757
quote:
Op donderdag 6 december 2007 16:16 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

geef die paprika ajb aan de cavia's
of rooster ze zwart boven je gasfornuis als je geen salamander hebt. doe ze een minuut in een plasticzak/diepvrieszak die tegen hitte kan en haal het zwarte velletje eraf.

lekker met couscous.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_55081908
quote:
Op donderdag 6 december 2007 17:11 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

of rooster ze zwart boven je gasfornuis als je geen salamander hebt. doe ze een minuut in een plasticzak/diepvrieszak die tegen hitte kan en haal het zwarte velletje eraf.

lekker met couscous.
mijn cavia's wat doe je
  donderdag 6 december 2007 @ 17:36:02 #74
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55082247
quote:
Op donderdag 6 december 2007 17:17 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

mijn cavia's wat doe je
ik heb de cavia's meegeroosterd , couscous op z'n Peruviaans
maarrem ik ga eten anders koelt het af ... smakelijk allen en dank voor de tips
Alea jacta est
  donderdag 6 december 2007 @ 17:37:21 #75
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55082273
quote:
Op donderdag 6 december 2007 17:36 schreef cul_non_kul het volgende:

[..]

>:) ik heb de cavia's meegeroosterd , couscous op z'n Peruviaans
maarrem ik ga eten anders koelt het af ... smakelijk allen en dank voor de tips
apetiet
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 6 december 2007 @ 17:43:36 #76
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55082364
oh ja als associatie op apetiet, wat staat voor bon apetit, heb ik meteen een ander zeer goedkoop, gezond en lekker recept. zorg dat je een doos eieren en een kilo tomaten in huis hebt voor 4-5 personen. brood in de vriezer, misschien nog wat spekjes. peper en zout. roerbakken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 6 december 2007 @ 18:21:55 #77
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55083055
Met dank aan de tips, hier het resultaat van de geMacGuyverde combi van hartig, pittig en zoet.
En het was nog snel klaar ook .....

Voorbereidend snijwerk (let ook op de gehalveerde paprika, eerlijk gedeeld met de cavia's )
Garnalen in de marinade (handig toch, die bakjes) en ik ontdekte nog wat gedroogde abrikozen.
Intussen de bulgur (couscous bleek al op te zijn) met een half blokje visbouillon aan de kook gebracht.





daarna de paprika in blokjes en de abrikozen toegevoegd aan de bulgur, deksel erop en op het kleinste pitje gezet om rustig gaar te smoren.



Vervolgens ui grof gesneden en gefruit



Gemarineerde garnalen toegevoegd (marinade: olijfolie, knoflook, beetje citroensap en spaanse pepertjes)...het geheel kort gewokt en op het einde de kleingesneden koriander toegevoegd.



Nu het nog op een beetje presentabele wijze op het bord gekunsteld .. et voila .. bon appetit



van de zijkant lijkt het wel een bulgurvulkaantje met garnalen i.p.v. magma



Alea jacta est
  donderdag 6 december 2007 @ 18:26:17 #78
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55083154
mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 6 december 2007 @ 18:29:10 #79
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55083226
quote:
Op donderdag 6 december 2007 18:26 schreef zoalshetis het volgende:
mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
Tis niet het kleurrijkste geheel zo, maar grauw en grijs allerminst, de saffraan bewaar ik nog ff, ik had er nog ergens een ideetje mee.....
Alea jacta est
pi_55083313
quote:
Op donderdag 6 december 2007 18:26 schreef zoalshetis het volgende:
mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
komt ook door de camera, is nl met een telefoon gemaakt

Ziet er verder lekker uit hoor, lief dat je de caafjes ook wat paprika hebt gegeven en fijn dat je er ook even bij vermeld hoe handig die kleine schaaltjes zijn, die mama weet wel wat handig is in de keuken he

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2007 18:33:48 ]
  donderdag 6 december 2007 @ 22:06:37 #81
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_55088517
Brrrr, wormpjes
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  donderdag 6 december 2007 @ 22:30:44 #82
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55089217
quote:
Op donderdag 6 december 2007 22:06 schreef Euc- het volgende:
Brrrr, wormpjes
Alea jacta est
pi_55091367
was het ook lekker?

krijg spontaan zin in garnalen

maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
Ja doei.
pi_55091409
quote:
Op donderdag 6 december 2007 23:56 schreef motorbloempje het volgende:
was het ook lekker?

krijg spontaan zin in garnalen

maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
mijn kookt altijd lekker
pi_55091463
slijmjurk
Ja doei.
pi_55091513
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 00:01 schreef motorbloempje het volgende:
slijmjurk
we hebben wel lol om gehad toen ik postte dat ik gemcgyverd wilde worden en hij die receptjes postte aan de hand van al die dingen die bij hem in de koelkast lagen.

Ik had alleen de soep zelf gemaakt, de rest hebben we samen gemaakt
  vrijdag 7 december 2007 @ 00:21:07 #87
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55091747
quote:
Op donderdag 6 december 2007 23:56 schreef motorbloempje het volgende:
was het ook lekker?

krijg spontaan zin in garnalen

maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
garnalen smaakten prima ... blijft toch wel een favorietje, garnalen .. enne op de boot zul je ze wss ook vinden, als ze een sjinees buffetje erbij hebben

bon voyage
Alea jacta est
  dinsdag 18 december 2007 @ 07:13:12 #88
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55353260
McGuyveren met Kerst, maar dan met voorbedachte rade
Alea jacta est
  donderdag 27 december 2007 @ 16:07:55 #89
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55574957
Het was niet met voorbedachten rade, maar wel lekker gemacguyverd op de tweede kerst: amusante 2e kerst
Alea jacta est
pi_55616482
...heb het volgende in huis:


ontbijtspek
plakjes ham
eieren
100 ml finesse
halfvolle melk
roomboter
margarine
rijst
pijnboompitjes
kaas (jong belegen)
pecorino (100 gram)
sambal
pasta
ketjap
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 slavink
150 gr kipfilet
twee bakjes kip-saté
klein potje doperwten
klein potje bruine bonen
klein potje sperzieboontjes
casave kroepoek
restje (ca. 40 gr) gerasptje kaas
fles ketchup

wie kan hiervan iets bakken...?
  zaterdag 29 december 2007 @ 01:49:22 #91
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_55617042
quote:
Op zaterdag 29 december 2007 01:21 schreef elkravo het volgende:
...heb het volgende in huis:


ontbijtspek
plakjes ham
eieren
100 ml finesse
halfvolle melk
roomboter
margarine
rijst
pijnboompitjes
kaas (jong belegen)
pecorino (100 gram)
sambal
pasta
ketjap
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 slavink
150 gr kipfilet
twee bakjes kip-saté
klein potje doperwten
klein potje bruine bonen
klein potje sperzieboontjes
casave kroepoek
restje (ca. 40 gr) gerasptje kaas
fles ketchup

wie kan hiervan iets bakken...?
Pasta met groenten (die blikjes) en kip.
Sausje maken met tomaten puree, kaas, finesse en pijnboompitjes?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_55842141
ok, ik heb dus een schaal vol goudreinetten (bak-appelen) liggen

aangezien ik tijdens de feestdagen wel geneog vette zooi op heb, zou ik graag iets gezonds met die krengen maken..

ik heb de standaardzooi wel in huis: bloem, gist, rozijnen, krenten, honing, en ga zo nog boodschapjes doen..

iemand enig idee wat ik voor gezonds kan maken met bak-appelen?
Ja doei.
pi_55842188
M'n moeder heeft dit laatst gemaakt met alle appels die ze overhad van de oogst van m'n oom. Ze had het recept van Odin, heeft gewoon het gewicht aan appels genomen wat ze in huis had (ik dacht 2 kilo) en daar de rest naar omgerekend, en het was erg lekker geworden:
quote:
Pittig zoetzuur van appel en ui voor 2 personen

Ingrediënten:
700 g appels
2 uien
1 of 2 tenen knoflook
een stukje verse gember, geraspt
of gekonfijte gember , in kleine stukjes
½ theel. kurkuma
een mespuntje cayennepeper
zout
2 dl (appel)azijn
100 g (bruine basterd)suiker

Bereidingswijze:
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Snipper ui en knoflook. Kook ui, knoflook en appelstukjes met azijn in een roestvrijstalen of geëmail-leerde pan tot de massa zacht en gaar is. Voeg de alle overige ingrediënten toe en laat de massa op een laag pitje nog een tijdje doorkoken. Maak twee jampotjes met goed afsluitbare deksels schoon met heet water en soda. Vul de potten met de kokendhete massa en sluit ze meteen. Laat het zoetzuur mini-maal een paar weken staan om de smaak goed in te laten trekken alvorens het te ge-bruiken.
Je eet het bijvoorbeeld bij een maaltijd, of op een broodje met kaas, of door de sla.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 07-01-2008 10:49:58 ]
pi_55842236
hm... lief.. maar klinkt me niet écht geweldig in de oren sorry..

misscihien iets met de blender? Die ik dolgraag wil uitproberen? zal nog wat banaan en mandarijntjes halen bij de supermarkt zo
Ja doei.
pi_55842255
Ik vind appel in de blender altijd zo melig worden.
Heb je geen sapcentrifuge? Dan krijg je al lekkerder sap.
pi_55846358
Ik heb zo'n potje met pasta-achtige Nasi mix, kan je daar eigenlijk nog iets anders mee dan Nasi maken?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  maandag 7 januari 2008 @ 13:50:07 #97
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55846581
quote:
Op maandag 7 januari 2008 13:41 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik heb zo'n potje met pasta-achtige Nasi mix, kan je daar eigenlijk nog iets anders mee dan Nasi maken?
Bami e rmee bereiden?
of je vlees er in marineren?
Wat voor mix is het precies en wat zijn de ingredienten van de mix?
Alea jacta est
  maandag 7 januari 2008 @ 16:37:59 #98
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_55851115
Ok, inspiratieloos, geen geweldige kok en beperkte ingredienten. Wie helpt?

Ik heb in huis:

basics:

rijst, couscous, spaghetti, gedroogde kruiden, knoflook, bouillonblokjes, sojasaus, oestersaus, patak´s milde currypasta

verder:

- slagroom
- melk
- garnalen (gekookt, diepvries)
- blik tutti frutti
- bloemkool (moet op en heb geen cavia)
- appels
- bananen
- bieten in pot
- uien
- 2 tomaten

Ik vind dat ik groenten moet eten vanwege vitaminen enzo maar ik weet niet hoe ik een bloemkool kan combineren met het enige vleesachtige wat ik in huis heb, garnalen. Misschien iets met die currypasta?

iemand een lekker idee? Alvast bedankt
  maandag 7 januari 2008 @ 17:02:26 #99
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55851810
Gekookte rijst met roergebakken bloemkool / gefruite ui,knoflook en in blokjes gesneden tomaat (als een na laatste toevoegen) in oestersaus
en de garnalen kort aangebakken met wat gefruite knoflook en een heel klein beetje sojasaus (ketjap) naar smaak

Dessert (heb je nog sambal??)

banaan in schijfjes en plakken appel om en om op een bordje
ketjap en sambal mengen met wat suiker (zoet en pittig dus) mengsel eroverheen goooien en het lijkt een beetjke op een Indisch toetje waarvan ik de naam ff kwijt ben.....


Eet ze
Alea jacta est
  maandag 7 januari 2008 @ 17:05:22 #100
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55851874
Andere optie:

Gekookte rijst

met een curry van bloemkool (eerst voorkoken), appel, tomaat en garnalen

Lekker snel klaar ..
Alea jacta est
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')