abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_56745873
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 15:45 schreef mjan het volgende:
Wokpakket is toch al gesneden? Dan wordt het toch pulp in de blender?
Zal wel een persoonlijke afwijking zijn, maar vind dat fijne lekkerder, zeker als het zoveel verschillende groenten door elkaar zijn. Wordt het meer een geheel, zeker als je geen saus gebruikt.
Sweet and innocent...
pi_56754955
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 10:19 schreef mjan het volgende:

[..]

Hehehe, luister dan ook naar mij
Succes met de herkansing iig! (een woksausje lijkt me er wel lekker bij trouwens, maar ik weet niet of je nog in de winkel komt vandaag?)
Hmm, ja heb al gekookt
Haha, geen tijd om Fok! eerder te raadplegen
pi_56755133
Ik ben er een held in.. aldus mijn vriendin. Ik maak altijd uit de meest rare combi's nog een heerlijke maaltijd.

Dingen die je altijd in huis moet hebben:
- Vlees in de vriezer.
- Wijn
- Afbakbrood
- Mosterd, sambal, balsamico.
- Pak pizzabodem
- Tomatensaus (desnoods van die blikjes)

Daarmee kun je al heel veel kanten op. Je kan alle restjes altijd op een pizza gooien. Kaasresten, vleeswaren. Verder kun je altijd vlees bakken, dat op afbakbrood ketsen. Met mosterd/sambal/balsamico/wijn kun je al snel wat lekkere smaken toevoegen. Groenten kun je altijd even wokken, of op een pizza ketsen.
pi_56989873
Dingen die je sowieso in huis moet hebben:

- Olijfolie
- Pasta
- Parmezaanse kaas
- Citroen
- Basilicum
- Groenten
- Vlees

Kan je echt zo ongelooflijk veel mee maken
pi_56992567
altijd in huis hebben: eieren

--> koelkast opruim actie: alles in de boeren omelet!
  dinsdag 26 februari 2008 @ 20:49:21 #131
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_56996456
- Trostomaatjes
- gehakt
- kip
- bleekselderij
- uien
- knoflook
- verscheidene hete pepersauzen
- olijf en zonnebloemolie
- balsamico
- champignons
- bacon(dikke plakjes)
- fajita pannekoekjes
- druiven
- citroen
- paprikas
- nachos
- guacamole dip
- soured cream dip
- mixed chillies (verscheidene pepers in zuur)
- crispy coated mushrooms
- eieren
- peterselie
- verse basilicum
- verse rozemarijn
- verse thijm
- eieren
- ketchup
- gember
- laurier
- verscheidene verpakte tapas

Het ziet er behoorlijk mexicaans uit dus.
Het is voor 5 mensen. Taco's ligt voor de hand natuurlijk maar ik vraag me af of er niet iets anders interessants is.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 27 februari 2008 @ 10:21:21 #132
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57005694
Nembrionic, ik heb je andere topic op slot gegooid hoor, ik zag dat je hier al terecht was gekomen namelijk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 27 februari 2008 @ 10:41:54 #133
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_57006118
- Trostomaatjes vullen met een lichtgekruid eimengsel of een frisse salade van maken met olijfolie, zout, suiker, peper, citroensap of azijn en basilicumbladen in grove stukken
- gehakt balletjes of kleine worstjes van maken, zout en peper, evt honing en thijm
- kip in blokjes, omwikkeld met een reepje bacon
- bleekselderij rauw of gestoomd in stukken van plm 4 a vijf cm
- uien en knoflook fijngesnipperd tbv het gehakt
- uien
- knoflook tenen in de oven garen in de schil, geeft een zoete smaak en kun je zo "leegzuigen"- verscheidene hete pepersauzen om te dippen
- olijf- en zonnebloemolie om te bakken
- balsamico
- champignons in (zeer weinig) olie en kruiden
- bacon(dikke plakjes) wat er van overblijft droogbakken met knoflook en afmaken met een pittige dip
- fajita pannekoekjes in stukken (gebruiken als een soort brood)
- druiven lekker voor erna als dessert
- citroen
- paprikas roosteren in de overn en in partjes serveren
- nachos klein voorafje?
- guacamole dip voor bij de nachos
- soured cream dip idem of voor bij het (pittige) vlees
- mixed chillies (verscheidene pepers in zuur)
- crispy coated mushrooms
- eieren
- peterselie
- verse basilicum
- verse rozemarijn
- verse thijm
- eieren
- ketchup
- verscheidene verpakte tapas


Als ik er snel even naar kijk zou ik een tapastafel creeeren in Spaans/Mexicaanse stijl.

Suxes
Alea jacta est
  woensdag 27 februari 2008 @ 11:30:35 #134
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_57007105
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 10:21 schreef Muck het volgende:
Nembrionic, ik heb je andere topic op slot gegooid hoor, ik zag dat je hier al terecht was gekomen namelijk
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_59510467
Inspiratieloze Topickick

In mijn koelkast:
Spinazie (Zak 300 g)
1 rode paprika
stuk komkommer
bosje lenteui
kwart krop ijsbergsla
tomaten

vlees:
2 runderlappen (in de koelkast)
rundergehakt (in de vriezer)

fruit:
ananas
appels
bananen
mandarijnen

verder:
Gele currypasta van de toko
klein stukje cocosblok (50 g ofzo)
babymais uit blik
champignons uit blik
eieren
en kruiden enzo

Ik wil iig graag de spinazie op hebben, ivm houdbaarheid.

Ben benieuwd!
pi_59510612
stoofpotje maken met rundvlees?

kun je prima doen met paprika, tomaten, lenteui en mais? Als laatste de spinazie wat mee-roeren?

Als je dan ook nog rijst hebt, kun je dat er mooi bij doen...

dus runderlappen in stukjes snijden
aanbraden, water en wat wijn (als je dat hebt) erbij en de tomaten en paprika in blokjes erbij?
Laten sudderen, en als het bijna klaar is de ui, mais en eventueel champignons erbij?

weet niet voor hoeveel je moet koken? Stoofpotjes zijn ook goed voor twee dagen, meestal de tweede dag nóg lekkerder, omdat het dan wat ingedikt is
Ja doei.
pi_59510619
Ook rijst en ketjap in huis?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_59510735
Het is voor 2 personen, maar als het voor meer personen blijkt te zijn, kan het natuurlijk altijd nog in de koelkast voor morgen

De runderlappen zijn trouwens geen stooflappen, op de verpakking staat dat ze 7-8 minuten in hete olie moeten worden gebraden.. wordt jouw receptje dan niet te taai motorbloempje?

Rijst check
Ketjap check
pi_59510889
ik heb vorige keer volgens mij oko gewone runderlappen gebruikt, want die waren in de aanbieding maar het zou goed kunnen dat ik toen per toeval wel stooflappen had

anders zou je idd nog iets met ketjap (oosters) kunnen doen?
En dan met de currypasta? (heb nog nooit gele currypasta gehad, alleen rode, en dat gaat volgens mij wel goed met rundvlees? Geel dan ook gok ik zo
Ja doei.
pi_59510910
Runderlappen in reepjes snijden. Paprika in de pan roerbakken, reepjes erbij. Daarna gooi je er naar eigen inzicht ketjap in en rasp wat cocosblok erbij. Spinazie en lenteui er bij en de boel een beetje in laten dikken.
Rijst erbij koken.

ananas
appels
bananen
mandarijnen
Is natuurlijk een prefect toetje.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_59510969
als hij nog ergens pure chocolade heeft kan hij met dat fruit chocoladefonduen
Ja doei.
pi_59510993
ik bedoel overigens niet én currypasta én ketjap, één van beide lijkt me genoeg
Ja doei.
pi_59511374
Dat lijkt me ook een beetje over de top...
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_59518749
Met een blikje sardines en een pakje of blikje tomatenpuree kun je een prima pastasaus maken. Ik was een keer zo ziek dat ik niet verder dan 20 meter van de WC durfde te zijn, en toen had ik dat soort dingen niet in huis. Toen heb ik maar een blik foie gras (voor gelegenheden op voorraad) opengetrokken en met spinazie op turks brood gegeten, dat was eigenlijk heel lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_59523526
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 14:29 schreef Weltschmerz het volgende:
Met een blikje sardines en een pakje of blikje tomatenpuree kun je een prima pastasaus maken. Ik was een keer zo ziek dat ik niet verder dan 20 meter van de WC durfde te zijn, en toen had ik dat soort dingen niet in huis. Toen heb ik maar een blik foie gras (voor gelegenheden op voorraad) opengetrokken en met spinazie op turks brood gegeten, dat was eigenlijk heel lekker.
blikje sardines: niet check
tomatenpuree: niet check
foie gras: niet check
turks brood: niet check

tnx for your help
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 09:59 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Runderlappen in reepjes snijden. Paprika in de pan roerbakken, reepjes erbij. Daarna gooi je er naar eigen inzicht ketjap in en rasp wat cocosblok erbij. Spinazie en lenteui er bij en de boel een beetje in laten dikken.
Rijst erbij koken.
Dit wordt het!
  vrijdag 20 juni 2008 @ 08:56:41 #146
39559 Karrel_Laaglawaai
vnav on van vond
pi_59541709
Hoe was het?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_59543466
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 08:56 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Hoe was het?
Het was lekker
Ik had er nog extra wat champignons doorgegooid
er zat alleen zand in de spinazie (er stond op dat het gewassen was!)
  vrijdag 20 juni 2008 @ 10:17:35 #148
39559 Karrel_Laaglawaai
vnav on van vond
pi_59543529
Spinazie met je ALTIJD wassen. Ik heb zo vaak zand zitten kauwen.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  woensdag 25 juni 2008 @ 21:26:44 #149
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_59687678
Mc guyveren in de keuken ... heerlijk
Alea jacta est
pi_66575369
Ik ben totaal inspiratieloos al een paar dagen. Gisteren heb ik me nog redelijk weten te redden, maargoed we hebben vandaag nog.

Ik heb in huis:

- kipfilet
- gamba's
- rivierkreeftjes
- gerookte zalm
- aardappelschijfjes
- diverse soorten rijst
- 1 pei
- bosuitje
- rode uien
- gewone uien
- 2 sjalotjes
- paarse druiven
- creme fraiche
- kookroom
- champignons
- knoflook
- citroen
en alle mogelijk denkbare kruiden/specerijen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')