FOK!forum / Planes, Trains & Automobiles / Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 26
Peterseliemandinsdag 4 juli 2006 @ 21:02
Hier alweer deel 26 in een (blijkbaar) succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 18
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 19
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 20
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 21
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 22
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 23
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 24
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 25

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is hier niet veel intresse in, dus daar wordt niet op in gegaan. Mensen die er toch interesse in hebben kunnen op de site van Rolandrail terecht.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs wordt ook niet op in gegaan, maar als iemand er wat meer van wil weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion, Syntus en vanaf 10 december Veolia, en voor het grensoverschrijdend verkeer nog de NMBS (Maastricht-Luik en Roosendaa-Antwerpen), DB Regionalbahn (Leer-Nieuweschans (in opdracht van Arriva), Enschede-Munster en Heerlen-Aken), Prignitzer Eisenbahn Gesellschaft (Enschede-Dortmund) en de alweer gestopte proef van Syntus met enkele ritten Arnhem-Emmerich in het weekend.

NoordNed reed in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans/Leer. Verder verzorgde NoordNed het vervoer op Groningen-Leeuwarden in opdracht van NS. Met de dienstregeling 2006 is de concessie Groningen/Friesland overgegaan naar Arriva. Er zullen oa. nieuwe treinen komen: Stadler GTW’s. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen.

Syntus is actief in Twente in de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Oldenzaal en Arnhem-Tiel.

Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Marienberg in de spitsuren ter versterking.

De NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, Enschede-Munster en Nieuweschans-Leer.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een inmiddels gestopt Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.


Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?

Arriva
Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden en met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden).

Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Arriva. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Hiervoor werd in de zomer een deel van de stoelen verwijderd. Dit gebeurt echter sinds enkele jaren al niet meer. Voor de DM90-foto's: zie NS.

De Stadler GTW die voor Arriva zal gaan rijden.

Syntus
Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.

Connexxion
Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Marienberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus. In januari 2007 worden er op Almelo-Mariënberg nieuwe linten ingezet. Vanaf 10 december 2006 gaat Connexxion ook een treindienst onderhouden op de valleilijn, welke ligt tussen Ede/Wageningen en Amersfoort. Vanaf september 2007 wordt op deze lijn nieuw materieel ingezet.

Interieur en exterieur.

Veolia
Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Vanaf 10 december zal dit Franse bedrijf de treindienst gaan onderhouden tussen Nijmegen en Roermond en tussen Maastricht en Kerkrade. Hiervoor zal in eerste instantie materieel gehuurd moeten worden, wat er op neerkomt dat er op beide trajecten met het huidige materieel gereden zal gaan worden, namelijk de DM'90 en Mat'64. Veolia is op dit moment in Nederland actief met haar dochterondernemingen BBA (busvervoer in oa. Noord-Brabant en op de Veluwe, alsmede enkele vaarverbindingen), Limex en SBM in Maastricht.

RandstadRail
Het metronet van Rotterdam, het tramnet van Den Haag en de Zoetermeerstadslijn worden op elkaar aangesloten met light-rail voertuigen. Hiervoor worden de treintrajecten Hofpleinlijn en de Zoetermeerstadslijn van trein naar light-rail omgebouwd en worden enkele tramlijnen in Den Haag opgewaardeerd tot light-rail traject. RandstadRail is een samenwerkingsverband van het Haagse OV-bedrijf HTM en het Rotterdamse RET.
Sinds 3 juni rijden er op de Hofpleinlijn en de Zoetermeerstadslijn geen treinen meer. Op 4 september met de ombouw naar RandstadRail gereed zijn. De Zoetermeerstadslijn is dan uitgebreid met een tak naar de nieuwbouwwijk Oosterheem.
De eerste jaren zal de metro van Den Haag Centraal naar Rotterdam nog zijn eindpunt hebben op station Hofplein. Momenteel wordt gewerkt aan een boortunnel tussen (ongeveer) station Kleiweg en het Rotterdamse Centraal Station, waar RandstadRail aan zal sluiten op het Rotterdamse metronet. De treinen van RandstadRail rijden dan van Den Haag Centraal door naar metrostation Slinge in Rotterdam Zuid.
Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail gaat het volgende materieel rijden:



NS Reizigers
diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van NoordNed en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

Wat betreft aanbestedingen heeft NS-Regio de aanbesteding gewonnen voor het traject Apeldoorn-Zutphen, waar met DM'90 op gereden wordt.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

electrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ietsje nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en Dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden).
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig) Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt.
Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de foto'jes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten, en een coupé en het gangpad van binnen.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-bakken (weer zo'n treinterm, is gewoon 'treindeel' of 'rijtuig') voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 bakken ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). Om loc's vrij te maken voor andere werkzaamheden is bij sommige DD-ARstammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de (1700)loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de motoren.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, plan V, plan T, SGM en tot december 2005 SM'90. Dit laatste type is buitendienst gesteld vanwege de grote storingsgevoeligheid en de hoge kosten die er aan die type, mede door de kleine serie, verbonden waren.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om dubieuze redenen overigens buiten dienst gesteld is sedert enige maanden, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Voor het ontkoppelen geldt hetzelfde.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.
Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht. Met ingang van de dienstregeling 2007 komt er een eind aan de inzet van ICM op de stoptrein Zwolle-Groningen. Mat'64 zal deze dienst overnemen.
Foto's:

Een close-upje van de doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en door de sponsering van het NOC NSF door de NS, rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Vanwege de Olympische spelen in Turijn was er een Olympische Thalys. Deze heeft de wintersporters teruggebracht naar Nederland. Na deze rit is de Thalys echter meteen weer van haar bestickering ontdaan.

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. De NS heeft echter momenteel zodanig veel IRM in dienst dat de treinen in vele series rijden, waar ze oorspronkelijk niet bedoeld waren om op ingezet te worden, bijvoorbeel op Venlo-Haarlem. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen. Met de dienstregeling 2007 moet deze versnippering voorbij zijn.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

Een wat minder bekend treinstel was de SM'90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM'90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat alle negen treinstellen in Zwolle aan de kant stonden. Door alle technische problemen mocht er een tijd lang alleen maar met twee stellen worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal gereden worden vanwege de grotere breedte van de trein. De opstelling in de trein werd echter na een tijdje veranderd in een normale 2+2 opstelling. Als de treinen werkten, was het echter één van de fijnste treinen van het land.
Per december 2005 staan deze high-tech stellen echter terzijde in Onnen en zijn ze vervangen door mat'64.
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kunt zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant ziet het ding er zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen had moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt, omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 10 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen.
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet. Vanaf 2008 zal mat'64 geleidelijk aan vervangen worden door een nieuw type sprinter.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over.

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in drie smaken: de tweebaks Citypendel en de driebaks Sprinter. Van de laatste zijn inmiddels ook weer gereviseerde exemplaren te zien: de SGMm (Vlaflip).
De Citypendels waren eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een inefficiënte spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn. Ook waren de citypendels te vinden op de Hofpleinlijn. Nu aan deze inzet een einde is gekomen, worden de 2 delige stellen als versterking van sommige treinen in de randstad ingezet.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. De ombouw van de Sprinters is bijna voltooid en met de nieuwe sprinters heeft NS Commercie het product 'Sprinter' ingevoerd, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

NS Internationaal
NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, net alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.

Overig internationaal
Hier alleen maar wat foto's.
Op Enschede-Munster/Dortmund rijden Bauheihe 643 en 624. De eerste komt ook in Heerlen vanuit Aachen, de laatste in Nieuweschans vanuit Leer. In Enschede zijn deze oudjes met het verlenen van de concessie aan de PEG verdwenen.


Op Roosendaal-Antwerpen:



Maastricht-Luik:
De AM86 doet dienst op Maastricht-Luik

(foto: treinfoto.be)


Venlo-Hamm:


Overig binnenland
Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu rijdt er een tram van de HTM (oorspronkelijk afkomstig uit Hannover), evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Nico Spilt)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden
Alexxxxxdinsdag 4 juli 2006 @ 21:05
Goed topic
Peterseliemandinsdag 4 juli 2006 @ 21:07
De OP heb ik zoals in het vorige topic al aangegeven iets aangepast en gemoderniseerd. Met het ingaan van de nieuwe dienstregeling zal er zeker het een en ander gewijzigd moeten worden nog om de OP kloppend te krijgen
Duveldinsdag 4 juli 2006 @ 21:09
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 21:07 schreef Peterselieman het volgende:
De OP heb ik zoals in het vorige topic al aangegeven iets aangepast en gemoderniseerd. Met het ingaan van de nieuwe dienstregeling zal er zeker het een en ander gewijzigd moeten worden nog om de OP kloppend te krijgen
Och dat zien we dan wel weer!
the_disheaverdinsdag 4 juli 2006 @ 21:11
ja,. boeiend!
Dr_Flashdinsdag 4 juli 2006 @ 21:14
Dan blaf ik er ook maar even een schandalige TVP in
Peterseliemandinsdag 4 juli 2006 @ 21:17
Dan maak ik er ook een Trein Volgende Post van.
Dr_Flashdinsdag 4 juli 2006 @ 21:18
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 21:17 schreef Peterselieman het volgende:
Dan maak ik er ook een Trein Volgende Post van.
Post die een trein volgt? een mP-tje in opzending of zo?
Peterseliemandinsdag 4 juli 2006 @ 21:20
Zoiets

Die zie je namelijk niet zo vaak meer

Al zie ik dan liever een wadsloper die achter een loc weggesleept wordt
Dr_Flashdinsdag 4 juli 2006 @ 21:22
Of tussen 2 1200-bigboys gesandwicht wordt
Duveldinsdag 4 juli 2006 @ 21:44
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 21:22 schreef Dr_Flash het volgende:
Of tussen 2 1200-bigboys gesandwicht wordt
Lakschade aan de 1200! Heiligschennis!
Zug-Chefdinsdag 4 juli 2006 @ 22:02
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 21:20 schreef Peterselieman het volgende:
Zoiets

Die zie je namelijk niet zo vaak meer
Vrijdag en maandag maken ze een rondje door NL

check somda
Peterdinsdag 4 juli 2006 @ 22:13
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 21:18 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Post die een trein volgt? een mP-tje in opzending of zo?
wat is een mPtje? en opzending?
Alexxxxxdinsdag 4 juli 2006 @ 22:17
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 22:13 schreef petre86 het volgende:

[..]

wat is een mPtje? en opzending?
http://www.homepages.hetnet.nl/~marctiny/fotoalbum.html
Peterseliemandinsdag 4 juli 2006 @ 22:22
Vroeger werden de mP's gebruikt voor het vervoer van de post. tegenwoordig gaat dat allemaal per vrachtwagen. Wel jammer overigens.
Steve-Odinsdag 4 juli 2006 @ 22:24
[offtopic]
Oja flash ga je morgen ff mailen vergeete het steeds man
[/offtopic]

Oja Mat 64' met dit weer !
Peterdinsdag 4 juli 2006 @ 22:24
quote:
dat zijn die meettreinen nu dus, die in amersfoort en zwolle staan?
Peterseliemandinsdag 4 juli 2006 @ 22:29
Hier nog wat meer informatie over de Motorposten

http://members.lycos.nl/timgoorman/mp.htm
http://www.nicospilt.com/Posttreinen.htm
http://nl.wikipedia.org/wiki/Motorpost

Er zijn in totaal 5 mP's omgebouwd tot meettreinen. Het antwoord op je vraag is dus ja.
Peterdinsdag 4 juli 2006 @ 22:42
en hoeveel van die trein(tjes) waren er in totaal?
thatsmedinsdag 4 juli 2006 @ 22:44

tvp voor de foto's
Peterseliemandinsdag 4 juli 2006 @ 22:48
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 22:42 schreef petre86 het volgende:
en hoeveel van die trein(tjes) waren er in totaal?
Volgens wikipedia waren het er 35. Meestal reden deze treinen door Nederland met wagons erachter met post erin. Lang leve de goeie oude tijd
PabloLopezdinsdag 4 juli 2006 @ 23:10
Utrecht Centraal, het drukste station van Nederland met 250.000 passagiers per dag, beleefde gisteren de primeur van het eerste werkende W8-scherm. Het betreft hier een immens digitaal tv-scherm dat is opgebouwd uit meerdere kleinere digitale schermen. Binnen drie jaar hoopt Viacom Outdoor een landelijk W8-netwerk op de 10 grootste NS stations in Nederland te hebben.

Kan iemand mij vertellen wat de 10 grootste staions van NL zijn?

Ik gok zelf op A'dam CS, R'dam CS, Den Haag CS/HS, Utrecht CS, Schiphol, Leiden CS en welke 3 nog meer? (denk amersfoort, sloterdijk en den bosch ofzo?)

Graag nog even antwoord hierop, erg benieuwd nameljk!
Alexxxxxdinsdag 4 juli 2006 @ 23:16
er zijn verschillende soorten groot Meeste sporen, meeste reizigers per dag, meeste treinen per dag, grootste oppervlakte, bla bla bla

En je onderschat Zwolle en Amersfoort Hoe kom je zo randstadgericht?
thatsmedinsdag 4 juli 2006 @ 23:26
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 23:10 schreef PabloLopez het volgende:
Utrecht Centraal, het drukste station van Nederland met 250.000 passagiers per dag, beleefde gisteren de primeur van het eerste werkende W8-scherm. Het betreft hier een immens digitaal tv-scherm dat is opgebouwd uit meerdere kleinere digitale schermen. Binnen drie jaar hoopt Viacom Outdoor een landelijk W8-netwerk op de 10 grootste NS stations in Nederland te hebben.
Ik had het er met een vriendin uit utrecht nog over... we liepen over het station en konden ons geen van beide het scherm herrinneren. Echter elke keer als ik keek was het alleen maar reclame.
SNArkydinsdag 4 juli 2006 @ 23:29


Alles is relatief in de mP....
the_disheaverdinsdag 4 juli 2006 @ 23:30
wat is het doel dan van die schermen?
Carportdinsdag 4 juli 2006 @ 23:32
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 23:29 schreef SNArky het volgende:
[afbeelding]

Alles is relatief in de mP....
Let op: vrij reine trein
Remcowoensdag 5 juli 2006 @ 00:45
Vandaag dus Almelo - Valkenburg Heenweg via Nijmegen en Roermond, was er een seinstoring tussen Venlo en eens of ander gehucht, bussen in gezet al met al meer dan een uur vertraging. Terug via Utrecht wat een mooie trein rijd er van Maastricht naar Utrecht heerlijke airco(zeker na die trein tussen Nijmegen en Roermond was dat lekker) en heeel erg stil
Duvelwoensdag 5 juli 2006 @ 08:02
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 23:32 schreef Carport het volgende:

[..]

Let op: vrij reine trein
Die is leuk hè! De machinist van die trein had een stapel "Let op: rookvrije trein!"-sticker meegenomen uit werkplaats Eindhoven en heeft die voor verschillende doelen verknipt. Omdat hij zelf rookt, zit op de cabinedeuren een sticker "Let op: rook".
Dr_Flashwoensdag 5 juli 2006 @ 14:37
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 22:24 schreef Steve-O het volgende:
[offtopic]
Oja flash ga je morgen ff mailen vergeete het steeds man
[/offtopic]
Niet vergeten he
JDudewoensdag 5 juli 2006 @ 14:58
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 23:10 schreef PabloLopez het volgende:
Kan iemand mij vertellen wat de 10 grootste staions van NL zijn?

Ik gok zelf op A'dam CS, R'dam CS, Den Haag CS/HS, Utrecht CS, Schiphol, Leiden CS en welke 3 nog meer? (denk amersfoort, sloterdijk en den bosch ofzo?)

Graag nog even antwoord hierop, erg benieuwd nameljk!
Top-10 naar aantal in/uitstappers op een gemiddelde werkdag in 2005:

1 Amsterdam Centraal
2 Utrecht Centraal
3 Rotterdam Centraal
4 Den Haag Centraal
5 Leiden Centraal
6 Schiphol
7 Eindhoven
8 Hertogenbosch 's
9 Arnhem
10 Amsterdam Sloterdijk
Dr_Flashwoensdag 5 juli 2006 @ 15:14
En Zwolle dan?
JDudewoensdag 5 juli 2006 @ 15:18
Zwolle 15e, Amersfoort (werd hierboven ook genoemd zie ik nu) 14e. Haarlem, Nijmegen en Hollands Spoor zitten er nog tussen.
Brembowoensdag 5 juli 2006 @ 16:23
Morgen begint het 9 dagen geen trein verkeer tussen Arnhem - Zutphen. We zetten daarom maar fantastische bussen in. Traject van 10km wordt voorzien van beton bielzen en nieuwe rails, werd is hoogtijd!
Zug-Chefwoensdag 5 juli 2006 @ 18:16
Amersfoort staat zeker zo laag vanwege de getelde in/uitstappers en niet de getelde overstappers
Zug-Chefwoensdag 5 juli 2006 @ 18:21
Wat een k*tzooi daarnet in Sneek...

Buschauffeur van de Q-Liner Drachten - Sneek - Bolsward kreeg 'pech' toen ie net over de spoorwegovergang reed... Vervolgens bleef de bus minstens een uur staan. Treinverkeer natuurlijk ontregeld. Geen treinen meer van en naar Sneek uit/naar de richting Leeuwarden...

Natuurlijk geen bussen inzetten... Geen extra trein laten rijden. Treinen gewoon lekker laten staan in Leeuwarden... Was om 3 uur in Sneek om de trein van 15.18 te halen, toen die bus er al stond :S

Uiteindelijk ging de eerste trein naar Leeuwarden pas om 17.18
Alexxxxxwoensdag 5 juli 2006 @ 18:38
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 18:21 schreef Zug-Chef het volgende:
Wat een k*tzooi daarnet in Sneek...

Buschauffeur van de Q-Liner Drachten - Sneek - Bolsward kreeg 'pech' toen ie net over de spoorwegovergang reed... Vervolgens bleef de bus minstens een uur staan. Treinverkeer natuurlijk ontregeld. Geen treinen meer van en naar Sneek uit/naar de richting Leeuwarden...

Natuurlijk geen bussen inzetten... Geen extra trein laten rijden. Treinen gewoon lekker laten staan in Leeuwarden... Was om 3 uur in Sneek om de trein van 15.18 te halen, toen die bus er al stond :S

Uiteindelijk ging de eerste trein naar Leeuwarden pas om 17.18
Bwehehehehe, ik moest vandaag naar Heeg, zou met de trein naar Sneek en van daar met de bus.... Maar ik ben nu nog blijer dat mn ouders me even hebben gehaald en gebracht
Zug-Chefwoensdag 5 juli 2006 @ 18:40
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 18:38 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Bwehehehehe, ik moest vandaag naar Heeg, zou met de trein naar Sneek en van daar met de bus.... Maar ik ben nu nog blijer dat mn ouders me even hebben gehaald en gebracht
Kom jij daar ook vandaan... de ouders van mn vriendin komen ook uit Heeg, wonen nu in Gaastmeer...

Kwam er vandaar nog langs trouwens... Heeg... leuk geinig doarpke
Alexxxxxwoensdag 5 juli 2006 @ 18:41
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 18:40 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Kom jij daar ook vandaan... de ouders van mn vriendin komen ook uit Heeg, wonen nu in Gaastmeer...

Kwam er vandaar nog langs trouwens... Heeg... leuk geinig doarpke
Ik had er een sollicitatiegesprek, met een beetje geluk over een tijde dus elke dag in de Sneek-trein
the_disheaverwoensdag 5 juli 2006 @ 19:30
OW, voor degene die het niet weten: op die digitale borden die nu in Utrecht C staat, komt een blok met infotainment, nieuws, en reclame. Totaal 7 minuten, exact de gemiddelde wachttijd op utrecht...

Jammer dat je dan gemiddeld altijd je trein mist als je het hele blok wilt zien
the_disheaverwoensdag 5 juli 2006 @ 19:34
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 18:40 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Heeg... leuk geinig doarpke
Leuk tof meertje!
Ou-Tannuwoensdag 5 juli 2006 @ 19:50
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 18:41 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ik had er een sollicitatiegesprek, met een beetje geluk over een tijde dus elke dag in de Sneek-trein
ik kom er niet meer

lekker in heerenveen de studie afmaken.. of in leeuwarden xD
ILCILAwoensdag 5 juli 2006 @ 20:19
Ik was erg benieuwd voor trein dit is en waar hij voor gebruikt word:
stond op station zwolle gerangeerd




Zug-Chefwoensdag 5 juli 2006 @ 20:24
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 20:19 schreef ILCILA het volgende:
Ik was erg benieuwd voor trein dit is en waar hij voor gebruikt word:
stond op station zwolle gerangeerd

[afbeelding]


[afbeelding]
Das de Nederlands/Zwitserse langeafstandstrein in de jaren 50-60 enzo... Ook wel TEE genoemd.

Wat hij in Zwolle doet. Een aantal hippies van een stichting heeft m naar NL gehaald om helemaal op te knappen en zo af en toe meer rond te rijden

Zug-Chefwoensdag 5 juli 2006 @ 20:25




http://www.railfaneurope.net/pix/nl/diesel/dmu/TEE/pix.html
ILCILAwoensdag 5 juli 2006 @ 20:41
Ik dacht al, wat een rare treinkop die had ik nog nooit gezien, even met mob fototje van gemaakt op grote afstand (lagen 9 sporen tussen heb ze geteld )
Maar is wel leuke trein opzich, op de plaatjes van Zug Chef ziet hij er eigenlijk toch wel stuk gevaarlijker uit
Wadloperwoensdag 5 juli 2006 @ 21:00
Aanstaand weekend werkzaamheden Groningen-Nieuweschans, zal kijken (mits het goed weer is) of ik foto's kan maken.
ILCILAwoensdag 5 juli 2006 @ 21:05
gehele week vanaf 21.00 werkzaamheden zwolle, marienberg (traject zwolle-emmen) geen treinverkeer mogelijk... kwam vandaag al langs het materiaal maar vergeten foto's te maken...
Fluffy_Augurkwoensdag 5 juli 2006 @ 21:49
Ik denk dat ik het al eens gezien heb, maar is er een spoorkaart beschikbaar waarop de lijnen gescheiden op staan weergegeven als spoor met- en spoor zonder bovenleiding?
the_disheaverwoensdag 5 juli 2006 @ 22:34
geen idee of er een kaart ervan is, maar in elk geval alle arriva/.noordned lijnen.
the_disheaverwoensdag 5 juli 2006 @ 22:38
Maar als je een kaartje wilt, dat kan natuurlijk ook! (pdf)
Duveldonderdag 6 juli 2006 @ 13:09
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 22:38 schreef the_disheaver het volgende:
Maar als je een kaartje wilt, dat kan natuurlijk ook! (pdf)
Kijk, dàt zijn nou de interessante kaartjes!
Fluffy_Augurkdonderdag 6 juli 2006 @ 14:26
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 22:38 schreef the_disheaver het volgende:
Maar als je een kaartje wilt, dat kan natuurlijk ook! (pdf)
Thank you!

En er is vast niet ergens een lijst met al het actieve materieel? Dus welke treinstelnummers daadwerkelijk diensten rijden?
Of anders een lijst hoeveel actieve treinstellen er per soort zijn? ICM3, ICM4, (V-)IRM, Plan V/T, etc?
the_disheaverdonderdag 6 juli 2006 @ 14:44
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 14:26 schreef Fluffy_Augurk het volgende:

[..]

Thank you!

En er is vast niet ergens een lijst met al het actieve materieel? Dus welke treinstelnummers daadwerkelijk diensten rijden?
Of anders een lijst hoeveel actieve treinstellen er per soort zijn? ICM3, ICM4, (V-)IRM, Plan V/T, etc?
op de website van prorail niet lijkt me :-)
Peterseliemandonderdag 6 juli 2006 @ 15:43
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 14:26 schreef Fluffy_Augurk het volgende:

[..]

Thank you!

En er is vast niet ergens een lijst met al het actieve materieel? Dus welke treinstelnummers daadwerkelijk diensten rijden?
Of anders een lijst hoeveel actieve treinstellen er per soort zijn? ICM3, ICM4, (V-)IRM, Plan V/T, etc?
Zoiets bedoel je?

http://www.hov-rn.nl/pdf/matnederland.pdf

Niet geheel up to date, maar het komt aardig in de buurt.
Fluffy_Augurkdonderdag 6 juli 2006 @ 17:52
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 15:43 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Zoiets bedoel je?

http://www.hov-rn.nl/pdf/matnederland.pdf

Niet geheel up to date, maar het komt aardig in de buurt.
Helemaal geweldig!
Ik kom nog niet helemaal uit de nummers bij de ddm, irm, icr en ick, het lijkt erop dat dit per bak/wagon is gespecificeerd en niet per stel? Maar ik zal zelf kijken of ik me daarin kan verdiepen anders!
Super jongens, bedankt!
Duveldonderdag 6 juli 2006 @ 18:12
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 17:52 schreef Fluffy_Augurk het volgende:

[..]

Helemaal geweldig!
Ik kom nog niet helemaal uit de nummers bij de ddm, irm, icr en ick, het lijkt erop dat dit per bak/wagon is gespecificeerd en niet per stel? Maar ik zal zelf kijken of ik me daarin kan verdiepen anders!
Super jongens, bedankt!
DDM1/2/3, IRM, ICRm en ICK zijn inderdaad per bak genummerd. DDM wordt per treinstam bedreven, waarbij DDM2/3 "DD-AR" heet, dat zijn de stammen met vier rijtuigen en een loc of drie rijtuigen en motorwagen. DDM1 staat in de tabel met volledige rijtuignummers omdat dit materieel in iets lossere stammen ingezet wordt (of zelfs in getrokken treinen). DDM2/3 en IRM hebben verkorte rijtuignummers. Dit zijn de volgnummers uit het officiële UIC-nummer (50 84 etc) die er voor NSR toe doen.

ICK en ICRm zijn gewoon losse rijtuigen die daarom een lang nummer hebben. Om het onderhoud te versimpelen hebben ze inmiddels ook een stamnummer, maar verder heeft dat ook weinig inhoud.

Is het zo een beetje duidelijk? Zo niet moet je 't maar zeggen!
456donderdag 6 juli 2006 @ 22:04
Waar gebruikt de NS haar DH1 nog voor?
Duveldonderdag 6 juli 2006 @ 22:20
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 22:04 schreef 456 het volgende:
Waar gebruikt de NS haar DH1 nog voor?
Om te verhuren aan sukkels die niets beters kunnen vinden!
Bigsvrijdag 7 juli 2006 @ 12:55
Hmm.. ik hoor hier net ineens een stoomtrein langsrijden (Geldrop), iemand enig idee wat ik heb gemist?

* Bigs moet eigenlijk deze zomer nog eens een keertje bij de VSM gaan kijken
2cvvrijdag 7 juli 2006 @ 13:12
Afgelopen dinsdag lag het treinverkeer behoorlijk in de war door de warmte (rails zetten uit en 'kreukelen' daardoor). Is dat nu nog zo ?
Petervrijdag 7 juli 2006 @ 13:18
ik moest gister lachen om een reclame ( paginagroot in de metro) van prorail.
"wij zijn verantwoordelijk voor het spoor en werken er aan om dit te verbeteren.
normaal merkt u daar niets van. dan rijden de treinen normaal. maar soms ...werkzaamheden.....
bij dat "normaal merkt u er niets van" schoot ik in de lach
Duvelvrijdag 7 juli 2006 @ 13:53
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 13:18 schreef petre86 het volgende:
ik moest gister lachen om een reclame ( paginagroot in de metro) van prorail.
"wij zijn verantwoordelijk voor het spoor en werken er aan om dit te verbeteren.
normaal merkt u daar niets van. dan rijden de treinen normaal. maar soms ...werkzaamheden.....
bij dat "normaal merkt u er niets van" schoot ik in de lach
Was dat die met die videotrein? Wel grappig: dat ding is niet eens van ProRail...

2cv: voor zover ik weet zetten de sporen niet meer uit op dit moment, het is een stuk koeler.
2cvvrijdag 7 juli 2006 @ 13:55
Dank !

Ik weet ook niets van het nederlandse weer van voor 3 juli j.l. omdat ik daarvoor 2 weken in Turkije zat, maar dat is weer een ander verhaal
Duvelvrijdag 7 juli 2006 @ 14:01
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 13:55 schreef 2cv het volgende:
Dank !

Ik weet ook niets van het nederlandse weer van voor 3 juli j.l. omdat ik daarvoor 2 weken in Turkije zat, maar dat is weer een ander verhaal
We hadden hier een flinke hittegolf, naar Nederlandse maatstaven dan.
Pringlemastervrijdag 7 juli 2006 @ 18:51
ik vond dit dingetje wel leuk om langs te zien komen



weet niet of hij al een x voorbij is gekomen in dit topic
Duvelvrijdag 7 juli 2006 @ 20:03
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:51 schreef Pringlemaster het volgende:
ik vond dit dingetje wel leuk om langs te zien komen

[afbeelding]

weet niet of hij al een x voorbij is gekomen in dit topic
Wauw, wanneer kwam die door Rotterdam?
Zug-Chefvrijdag 7 juli 2006 @ 20:54
Dit heb je gemist Bigs, en de anderen ook


52 3879 + Dinertrein + 23 071
Ede
07-07-2006


52 3879 + Dinertrein + 23 071
Ede-Wageningen
07-07-2006


Dinertrein + 23 071
Arnhem
07-07-2006


52 3879
Arnhem
07-07-2006


65 018
Roermond
07-07-2006


65 018
Roermond
07-07-2006


65 018
Roermond
07-07-2006


65 018
Roermond
07-07-2006


52 3879 + 23071 + Dinertrein
Roermond
07-07-2006

.
.
.
.
.
Ter gelegenheid van het Stoom Festival bij de ZLSM (oude Miljoenenlijntje) dit weekend, reden de 23 071 en de 52 3879 van de VSM met een Dinertrein richting Kerkrade.

Tevens reed de 65 018 van de SSN met een materiaalwagen richting Kerkrade
Bigsvrijdag 7 juli 2006 @ 21:02
Koel

Jammer dat je die 23er niet duidelijk op de foto hebt. Dat vind ik echt een mooie lok. Wel mooie foto's verder
Zug-Chefvrijdag 7 juli 2006 @ 21:06
Naja heb ik wel, ik heb alleen de wat mij betreft beste foto's hierboven gepost, uit een serie van een stuk of 40-50 foto's


23 071
Arnhem
07-07-2006
Dr_Flashvrijdag 7 juli 2006 @ 22:07
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:51 schreef Pringlemaster het volgende:
ik vond dit dingetje wel leuk om langs te zien komen

[afbeelding]

weet niet of hij al een x voorbij is gekomen in dit topic
Vet
Dat ding kan gewoon 230 (en moet dus getest zijn op 253)
the_disheavervrijdag 7 juli 2006 @ 22:39
^stinktreinen. Bovendien te veel lawaai
Brembozaterdag 8 juli 2006 @ 18:08
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:51 schreef Pringlemaster het volgende:
ik vond dit dingetje wel leuk om langs te zien komen

[afbeelding]

weet niet of hij al een x voorbij is gekomen in dit topic
Zijn deze nou voor de betuwereoute besteld

Want hij ligt er mooi bij, jammer dat het nog steeds niet in gebruik is. Wanneer gaat dat nous is gebeuren .
Duvelzaterdag 8 juli 2006 @ 18:42
quote:
Op zaterdag 8 juli 2006 18:08 schreef Brembo het volgende:

[..]

Zijn deze nou voor de betuwereoute besteld

Want hij ligt er mooi bij, jammer dat het nog steeds niet in gebruik is. Wanneer gaat dat nous is gebeuren .
Voor de Betuweroute is de serie 189 besteld, helaas, die lijkt hier niet op. Nou ja, de overeenkomst is dat ie rood is en wielen heeft. Betuweroute zijn ze testen aan het doen nu, zou volgend jaar in dienst moeten volgens mij, net als de HSL.
jorienvdherikzaterdag 8 juli 2006 @ 18:44
ik wou nog reizen komende week naar schiphol enzo.. maar me ov jaarkaart ben ik kwijt moet ik alles opnieuw invullen en 32 euro betalen
kan dus pas half augustus weer,
Dr_Flashzaterdag 8 juli 2006 @ 19:51
quote:
Op zaterdag 8 juli 2006 18:42 schreef Duvel het volgende:

[..]

Voor de Betuweroute is de serie 189 besteld, helaas, die lijkt hier niet op. Nou ja, de overeenkomst is dat ie rood is en wielen heeft. Betuweroute zijn ze testen aan het doen nu, zou volgend jaar in dienst moeten volgens mij, net als de HSL.
jammer, die Taurus schijnen teringvette dingen te zijn
Duvelzaterdag 8 juli 2006 @ 20:14
quote:
Op zaterdag 8 juli 2006 19:51 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

jammer, die Taurus schijnen teringvette dingen te zijn
Ze zijn in elk geval mooier dan die Duitse doos. Alleen kan die Taurus volgens mij geen 1500V aan, en de BR189 wel.
JDudezaterdag 8 juli 2006 @ 20:16
Wat me de afgelopen 2 dagen opviel:
Er wordt in Zuidelijk Europa flink aan nieuwe HSL's getimmerd.
Onder meer veel bouwprojecten gezien tussen Narbonne (F.) en Barcelona, en tussen Barcelona en Zaragoza.
the_disheaverzaterdag 8 juli 2006 @ 23:34
Leefde tot voor kort in de veronderstelling dat zwolle geen actuele vertrektijden-bord had. blijkt het er toch te zijn, in de stationshal...

Volgens mij erg onlogisch, omdat zwolle voornamelijk een overstapstation is, en je dan niet door de hal hoeft te gaan. Een bord bij de ronde trap lijkt me een stuk praktischer.
Peterzaterdag 8 juli 2006 @ 23:34
quote:
Op zaterdag 8 juli 2006 20:16 schreef JDude het volgende:
Wat me de afgelopen 2 dagen opviel:
Er wordt in Zuidelijk Europa flink aan nieuwe HSL's getimmerd.
Onder meer veel bouwprojecten gezien tussen Narbonne (F.) en Barcelona, en tussen Barcelona en Zaragoza.
is er ergens trouwens een overzicht van het netwerk van hogesnelheidslijnen die geplanned staan in de EU?
Hr-Flipzondag 9 juli 2006 @ 09:21
quote:
Op zaterdag 8 juli 2006 20:14 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ze zijn in elk geval mooier dan die Duitse doos. Alleen kan die Taurus volgens mij geen 1500V aan, en de BR189 wel.
De Taurus is ook een Duitse Doos.
Zug-Chefzondag 9 juli 2006 @ 09:42
Zeg weet iemand hier wat er aan de hand is met de ACTS Container Shuttle van/naar Leeuwarden. Volgens mij is de hele dienstregeling omgegooid en klopt er niks meer van. Vaak zie ik de trein zo rond 12 uur 's middags nog staan...
Duvelzondag 9 juli 2006 @ 10:29
quote:
Op zondag 9 juli 2006 09:21 schreef Hr-Flip het volgende:

[..]

De Taurus is ook een Duitse Doos.
[afbeelding]
OK Maar oorspronkelijk is het een Oostenrijkse loc dacht ik.
Alexxxxxzondag 9 juli 2006 @ 11:46
quote:
Op zondag 9 juli 2006 09:42 schreef Zug-Chef het volgende:
Zeg weet iemand hier wat er aan de hand is met de ACTS Container Shuttle van/naar Leeuwarden. Volgens mij is de hele dienstregeling omgegooid en klopt er niks meer van. Vaak zie ik de trein zo rond 12 uur 's middags nog staan...
ze rijden wat vaker tegenwoordig. om een uur of 10 's ochtnds komt er vaak nog eentje aan, maar niet elke dag.

(ik werk direct naast de contaier terminal in de ochtenden, toen ik daar op de steiger stonbd te schilderen had ik een perfect uitzicht over een stukje terrein daarzo)
Alexxxxxzondag 9 juli 2006 @ 12:03






Merk en type: ICM-3 (koploper)
Eigenaar: NS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Leeuwarden CS
Datum: 8 juli 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnumer 4023; Mendini trein
Duvelzondag 9 juli 2006 @ 12:07
quote:
Op zondag 9 juli 2006 12:03 schreef Alexxxxx het volgende:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
Merk en type: ICM-3 (koploper)
Eigenaar: NS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Leeuwarden CS
Datum: 8 juli 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnumer 4023; Mendini trein
De tofste Koploper aller tijden!
Alexxxxxzondag 9 juli 2006 @ 12:10
quote:
Op zondag 9 juli 2006 12:07 schreef Duvel het volgende:

[..]

De tofste Koploper aller tijden!
In den beginne was hij van buiten toch veel heftiger beschilderd? Mn geheugen laat me even in de steek...

Maar ik was aangenaam verrast toen bleek dat deze trein mij gister naar Heerenveen ging vervoeren, vanwaar mijn reis verder ging per auto
Duvelzondag 9 juli 2006 @ 12:25
quote:
Op zondag 9 juli 2006 12:10 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

In den beginne was hij van buiten toch veel heftiger beschilderd? Mn geheugen laat me even in de steek...
Ik dacht dat ie altijd al zo was: witte deuren en op de kop "Er gaat niets boven Groningen".
quote:
Maar ik was aangenaam verrast toen bleek dat deze trein mij gister naar Heerenveen ging vervoeren, vanwaar mijn reis verder ging per auto
Als ik deze in een sleep ICM zie zitten ben ik altijd wel bereid om een sprintje te trekken. Helaas reis ik zeer sporadisch 1e klas, zodat ik dat deel niet zo goed ken.
Wadloperzondag 9 juli 2006 @ 12:34
Ik denk dat ik helemaal gek zou worden met al die kleuren hehe

Maar het zijn wel mooie foto's!
thatsmezondag 9 juli 2006 @ 13:49
alleen jammer dat de eerste klas van die viese plakkerige plastic banken heeft gekregen
Duvelzondag 9 juli 2006 @ 15:28
quote:
Op zondag 9 juli 2006 13:49 schreef thatsme het volgende:
alleen jammer dat de eerste klas van die viese plakkerige plastic banken heeft gekregen
Dat velours (of wat er ook zat) zal wel lastig te krijgen zijn geweest in die Mendini-kleuren ja.
the_disheaverzondag 9 juli 2006 @ 15:29
quote:
Op zondag 9 juli 2006 12:03 schreef Alexxxxx het volgende:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
Merk en type: ICM-3 (koploper)
Eigenaar: NS
Land van herkomst: Nederland
Locatie: Leeuwarden CS
Datum: 8 juli 2006
Fotograaf/Bron: Alex Miedema
Bijzonderheden: treinnumer 4023; Mendini trein
die zag ik gister ook. Maar dan in Groningen. uur of 22h.

Jammer dat die deuren zo lelijk wit zijn... voor de rest toffe trein idd!
Zug-Chefzondag 9 juli 2006 @ 21:22
Morgen rijden de 52 3879 samen met de 23 071 en een dinertrein van de VSM uit Kerkrade over de Maaslijn en via Arnhem - Utrecht terug naar Apeldoorn.

Tevens rijdt de 766 Hondekop een rit door Nederland

En het wordt mooi weer... dus spotdagje
jorienvdherikzondag 9 juli 2006 @ 21:23
vandaag naar arcen met de auto.. jezus wat veel betuwelijn spoor zeg.. naast de snelweg
Duvelzondag 9 juli 2006 @ 21:25
quote:
Op zondag 9 juli 2006 21:22 schreef Zug-Chef het volgende:
Morgen rijden de 52 3879 samen met de 23 071 en een dinertrein van de VSM uit Kerkrade over de Maaslijn en via Arnhem - Utrecht terug naar Apeldoorn.

Tevens rijdt de 766 Hondekop een rit door Nederland

En het wordt mooi weer... dus spotdagje
Ik moet morgen weer gewoon werken... Komt de 766 ook nog door Utrecht?
Zug-Chefzondag 9 juli 2006 @ 21:27
quote:
Op zondag 9 juli 2006 21:25 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik moet morgen weer gewoon werken... Komt de 766 ook nog door Utrecht?
Ja om 11.53 en 's avonds ook nog om 22.53 tot 23.09
verzameldirkzondag 9 juli 2006 @ 23:11
quote:
Op zondag 9 juli 2006 10:29 schreef Duvel het volgende:

[..]

OK Maar oorspronkelijk is het een Oostenrijkse loc dacht ik.
nee hoor Made in Germany

Doc__Zenithmaandag 10 juli 2006 @ 00:22
quote:
Op zondag 9 juli 2006 12:10 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

In den beginne was hij van buiten toch veel heftiger beschilderd? Mn geheugen laat me even in de steek...
de Mendini? deze heeft toch altijd witte deuren gehad omdat de NS in '99 besloot reclame buiten de trein alleen voor zichzelf te maken, dus vandaar interieure reclame... (om dan later wel zelf met het idee te komen voor een kinderboekentrein )

hoe zit het verder met het contract, dat liep oktober 2005 toch af?
Petermaandag 10 juli 2006 @ 00:43
ik ga denk ik morgen en dinsdag door NL treinen en trammen en bussen ( ov is geldig he )
begin morgen iig in zwolle of deventer, wil Enschede nog een keer aanstippen maar verder ligt alles nog open.. iemand nog tips? mooie stukken?
jorienvdherikmaandag 10 juli 2006 @ 00:46
quote:
Op maandag 10 juli 2006 00:43 schreef petre86 het volgende:
ik ga denk ik morgen en dinsdag door NL treinen en trammen en bussen ( ov is geldig he )
begin morgen iig in zwolle of deventer, wil Enschede nog een keer aanstippen maar verder ligt alles nog open.. iemand nog tips? mooie stukken?
schiphol

leuk station
Petermaandag 10 juli 2006 @ 00:50
quote:
Op maandag 10 juli 2006 00:46 schreef jorienvdherik het volgende:

[..]

schiphol

leuk station
daar ben ik de afgelopen weken al een paar keer doorheen gereden.. is dat zo boeiend? ( kan wel eens op schiphol gaan rondlopen ... )
Bigsmaandag 10 juli 2006 @ 01:44
quote:
Op maandag 10 juli 2006 00:46 schreef jorienvdherik het volgende:

[..]

schiphol

leuk station
Station Schiphol vind ik nou niet echt spannend. En als je 1 keer vertraging hebt gehad met je vliegtuig heb je de rest van schiphol ook wel gezien
Wadlopermaandag 10 juli 2006 @ 06:21
quote:
Op maandag 10 juli 2006 00:43 schreef petre86 het volgende:
ik ga denk ik morgen en dinsdag door NL treinen en trammen en bussen ( ov is geldig he )
begin morgen iig in zwolle of deventer, wil Enschede nog een keer aanstippen maar verder ligt alles nog open.. iemand nog tips? mooie stukken?
Groningen moet je ook zeker even gezien hebben, heeft een mooi station én wadlopers
Duvelmaandag 10 juli 2006 @ 08:08
quote:
Op zondag 9 juli 2006 23:11 schreef verzameldirk het volgende:

[..]

nee hoor Made in Germany

Voor de Oostenrijkers, oorspronkelijk. 't Is toch een Siemens loc?
Duvelmaandag 10 juli 2006 @ 08:09
quote:
Op zondag 9 juli 2006 21:27 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Ja om 11.53 en 's avonds ook nog om 22.53 tot 23.09
Ah mooi! Weet je toevallig van waar naar waar, zodat ik een beetje kan uitvogelen over welk spoor ze 'm sturen?

Edit: ik heb 'm gevonden op Somda!

Edit 2: en zojuist gefotografeerd. Beelden volgen vanavond.

[ Bericht 10% gewijzigd door Duvel op 10-07-2006 12:03:51 ]
verzameldirkmaandag 10 juli 2006 @ 15:31
quote:
Op maandag 10 juli 2006 08:08 schreef Duvel het volgende:

[..]

Voor de Oostenrijkers, oorspronkelijk. 't Is toch een Siemens loc?
de "Taurus" is inderdaad van Siemens

mooie foto's zien van de Taurus op de HSL aan het testen ga naar

http://www.open.ou.nl/hon/HSLAFL38.htm




[ Bericht 3% gewijzigd door verzameldirk op 10-07-2006 15:46:39 ]
Duvelmaandag 10 juli 2006 @ 15:41
quote:
Op maandag 10 juli 2006 15:31 schreef verzameldirk het volgende:

[..]

mooie foto's zien van de Taurus op de Betuwelijn aan het testen ga naar
Bedankt! 't Is alleen wel op de HSL Zuid!
verzameldirkmaandag 10 juli 2006 @ 15:47
quote:
Op maandag 10 juli 2006 15:41 schreef Duvel het volgende:

[..]

Bedankt! 't Is alleen wel op de HSL Zuid!
Ja stom van mij, te veel de kop bij de betuwelijn
Wadlopermaandag 10 juli 2006 @ 18:30
Vandaag (eindelijk) de 3229 gefotograveerd
En ook is mijn spotterskladblokje volgegaan vandaag, morgen weer een nieuwe

Hierna wil ik alle ICM's fotograveren die mogelijk zijn (de nummers dan, heb de 4060 en de 4084 al )
Duvelmaandag 10 juli 2006 @ 18:32
quote:
Op maandag 10 juli 2006 18:30 schreef Wadloper het volgende:
Vandaag (eindelijk) de 3229 gefotogravfeerd
En ook is mijn spotterskladblokje volgegaan vandaag, morgen weer een nieuwe

Hierna wil ik alle ICM's fotogravferen die mogelijk zijn (de nummers dan, heb de 4060 en de 4084 al )
Ben je nog in Utrecht geweest? Ik zag mensen in boekjes schrijven vandaag...
Dr_Flashmaandag 10 juli 2006 @ 18:44
Nummertjes fotograferen


Duvelmaandag 10 juli 2006 @ 19:24
quote:
Op maandag 10 juli 2006 18:44 schreef Dr_Flash het volgende:
Nummertjes fotograferen


[afbeelding]




[ Bericht 3% gewijzigd door Duvel op 11-07-2006 10:55:21 ]
Duvelmaandag 10 juli 2006 @ 20:30
Vandaag museumdag in Utrecht, met als eerste de Mat '54 Hondekop IV nr. 766, onderweg als bruiloftstrein:

Hondekop 766 op spoor 7 te Utrecht Centraal:


Ingezoomd op de kop:


In de middag kwam museum-mP 3031 nog even door Utrecht. Helaas koos ie een ander spoor dat ik graag had gezien, zodat dit de beste foto was.

mP 3031 nadert Utrecht Centraal:


Toen ik weer vrolijk achter mijn bureau zat, hoorde ik een stoomfluit en zag ik emplacement Utrecht Noordzijde in rook gehuld: blijkbaar kwam er nog meer museaals voorbij.
Wadlopermaandag 10 juli 2006 @ 21:08
quote:
Op maandag 10 juli 2006 18:32 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ben je nog in Utrecht geweest? Ik zag mensen in boekjes schrijven vandaag...
Nee, ik was tot half 4 op school vandaag
Ben alleen op Groningen geweest

(Die spelfouten, ik deed altijd eerst fotograferen, dat was volgens een paar niet goed, nu moet het wel met een f? :S )
Zug-Chefmaandag 10 juli 2006 @ 21:13
quote:
Op maandag 10 juli 2006 20:30 schreef Duvel het volgende:
Vandaag museumdag in Utrecht, met als eerste de Mat '54 Hondekop IV nr. 766, onderweg als bruiloftstrein:
knip
Mooie foto's man!

Ik heb de 766 3maal in de buurt van Ede-Wageningen gepakt en daarna nog in Haarlem en Beverwijk. Die stoomtrein heb ik ook nog gezien, in de late middag tussen Den Dolder en Soestduinen... Helaas de mP 3031 gemist.. Fototjes volgen ook nog
Duvelmaandag 10 juli 2006 @ 21:51
quote:
Op maandag 10 juli 2006 21:08 schreef Wadloper het volgende:

[..]

(Die spelfouten, ik deed altijd eerst fotograferen, dat was volgens een paar niet goed, nu moet het wel met een f? :S )
Sorry, het is echt "fotograferen". Graveren doe je in metaal of glas.
Duvelmaandag 10 juli 2006 @ 21:52
quote:
Op maandag 10 juli 2006 21:13 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

Mooie foto's man!
Bedankt!
quote:
Ik heb de 766 3maal in de buurt van Ede-Wageningen gepakt en daarna nog in Haarlem en Beverwijk. Die stoomtrein heb ik ook nog gezien, in de late middag tussen Den Dolder en Soestduinen... Helaas de mP 3031 gemist.. Fototjes volgen ook nog
Gaaf! Ik ben erg benieuwd naar je foto's! Ergens buiten zo'n trein op de foto zetten is toch alijd mooier dan langs een saai perron!
Wadlopermaandag 10 juli 2006 @ 22:25
quote:
Op maandag 10 juli 2006 21:51 schreef Duvel het volgende:

[..]

Sorry, het is echt "fotograferen". Graveren doe je in metaal of glas.
Dank je
jorienvdherikmaandag 10 juli 2006 @ 22:27
mooie fotos weer

baal er van dat ik me ov kwijt ben, kan nu niet echt leuke fotos maken
anders is het een dure grap
Petermaandag 10 juli 2006 @ 23:31
ik heb allen die alpenexpress in zwolle gekiekt.
heb vandaag een tochtje gemaakt van Wijhe - deventer - enschede - hengelo - zutphen -bus- arnhem - nijmegen - utrecht - zwolle - wijhe
jorienvdherikmaandag 10 juli 2006 @ 23:32
leuk

ben je morgen nog wat van plan ?
2cvmaandag 10 juli 2006 @ 23:33
Nou vind ik treinreizen best leuk, maar treinreizen om het treinreizen ?

Maargoed, dat moet ieder voor zich weten
Petermaandag 10 juli 2006 @ 23:45
quote:
Op maandag 10 juli 2006 23:32 schreef jorienvdherik het volgende:
leuk

ben je morgen nog wat van plan ?
dordrecht moet ik kennelijk nog heen .. en ik denk dat ik daarna gewoon weer richting zwolle ga vanuit roosendaal oid..
jorienvdherikmaandag 10 juli 2006 @ 23:45
hoezo dord dan ?
Petermaandag 10 juli 2006 @ 23:51
quote:
Op maandag 10 juli 2006 23:45 schreef jorienvdherik het volgende:
hoezo dord dan ?
schijnt mooi binnen te rijden zijn
jorienvdherikmaandag 10 juli 2006 @ 23:52
quote:
Op maandag 10 juli 2006 23:51 schreef petre86 het volgende:

[..]

schijnt mooi binnen te rijden zijn
nou valt tegen hoor

en onder het spoor door savonds in het donker is kut
Petermaandag 10 juli 2006 @ 23:53
quote:
Op maandag 10 juli 2006 23:52 schreef jorienvdherik het volgende:

[..]

nou valt tegen hoor

en onder het spoor door savonds in het donker is kut
wat is er dan wel mooi om langs / binnen te rijden?
Brembodinsdag 11 juli 2006 @ 00:01
quote:
Op maandag 10 juli 2006 23:53 schreef petre86 het volgende:

[..]

wat is er dan wel mooi om langs / binnen te rijden?
Arnhem van uit Nijmegen of vice versa, spoorbruggen .

Maar goed, die lui die aan het spoor werken tussen Zutphen - Arnhem is echt mooi om te zien , hop oude houten bielzen met rails op een leeg karretje, beton wordt er neer gelegd , rails er op leggen vast zetten etc .
jahadinsdag 11 juli 2006 @ 00:05
quote:
leuk station
*Proest*

Schiphol is helemaal verneukt toen ze dit station een aantal jaar geleden renoveerden. Ze hadden vroeger in het dak een soort van klok en mozaïekjes in de pilaren.
jorienvdherikdinsdag 11 juli 2006 @ 00:08
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 00:05 schreef jaha het volgende:

[..]

*Proest*

Schiphol is helemaal verneukt toen ze dit station een aantal jaar geleden renoveerden. Ze hadden vroeger in het dak een soort van klok en mozaïekjes in de pilaren.
althans daar rondlopen is wel tof hoor

vorig jaar oktober/november met een fifa toernooi vanaf de amsterdam rai met een simpele trein naar schiphol en toen vanaf daar met de internationale trein snel naar rotterdam en alleen stoppen in den haag
2cvdinsdag 11 juli 2006 @ 00:38
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 00:05 schreef jaha het volgende:

[..]

*Proest*

Schiphol is helemaal verneukt toen ze dit station een aantal jaar geleden renoveerden. Ze hadden vroeger in het dak een soort van klok en mozaïekjes in de pilaren.
Foto ?
the_disheaverdinsdag 11 juli 2006 @ 02:43
quote:
Op maandag 10 juli 2006 23:53 schreef petre86 het volgende:

[..]

wat is er dan wel mooi om langs / binnen te rijden?
maastricht - heerlem!

Ik heb mijn treinlogkaartje maar uitgebreid. Zonder planning

gn - zl - aml - amf - ut - mt - hrl - rm - nm - ut - gn
the_disheaverdinsdag 11 juli 2006 @ 02:52
Ow, die hotspots zijn best handig op het station! Met kaartje (te halen bij kiosk voor een bepaald bedrag) kun je op het station internetten via wifi. Maar zonder kaartje kun je op plannerplus, en 9292ov komen.
Zug-Chefdinsdag 11 juli 2006 @ 10:08
Hondekop Mat 54: 766 als trouwtrein door Nederland


Mat '54 (Hondekop) 766
bij Ede-Wageningen
10-07-2006


Mat '54 (Hondekop) 766
bij Ede-Wageningen
10-07-2006


Mat '54 (Hondekop) 766
bij Ede-Wageningen
10-07-2006


Mat '54 (Hondekop) 766
Haarlem
10-07-2006


Mat '54 (Hondekop) 766
Haarlem
10-07-2006


Mat '54 (Hondekop) 766
Haarlem
10-07-2006


Mat '54 (Hondekop) 766
Haarlem
10-07-2006


Mat '54 (Hondekop) 766
Beverwijk
10-07-2006
Duveldinsdag 11 juli 2006 @ 10:13
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 10:08 schreef Zug-Chef het volgende:
Hondekop Mat 54: 766 als trouwtrein door Nederland
Mooie foto's, zeker die in Ede!
Zug-Chefdinsdag 11 juli 2006 @ 10:14
En de rest van het moois van gisteren (...)


Plan T: 524
bij Ede-Wageningen
10-07-2006


Plan T: 524
bij Ede-Wageningen
10-07-2006


ICE3: 4609
bij Ede-Wageningen
10-07-2006


(V)IRM 9473 + 9443
bij Ede-Wageningen
10-07-2006


Railion 1613 met trein 47751
bij Ede-Wageningen
10-07-2006


SGM 2029
Haarlem
10-07-2006


SGMm 2944 + 2953
Beverwijk
10-07-2006


23 071 + 52 3879 (VSM)
bij Soestduinen
10-07-2006
Zug-Chefdinsdag 11 juli 2006 @ 10:15
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 10:13 schreef Duvel het volgende:

[..]

Mooie foto's, zeker die in Ede!
jah ik vind die stationsfoto's van mij wat minder... Vooral eentje had veel mooier kunnen zijn als ie er helemaal op stond...
Duveldinsdag 11 juli 2006 @ 10:17
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 10:15 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

jah ik vind die stationsfoto's van mij wat minder... Vooral eentje had veel mooier kunnen zijn als ie er helemaal op stond...
Daar mist inderdaad net een stukje... De zonnestand gooit bij die in Beverwijk een beetje roet in het eten. Maar ja, die draai je ook niet zo 1-2-3.
Alexxxxxdinsdag 11 juli 2006 @ 14:11
Wie is er getrouwd dan?
Zug-Chefdinsdag 11 juli 2006 @ 14:22
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 14:11 schreef Alexxxxx het volgende:
Wie is er getrouwd dan?


Duveldinsdag 11 juli 2006 @ 14:29
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 14:22 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

[afbeelding]

Oh ja, die had ik ook nog op de foto gezet! Die trein was half leeg trouwens.
Alexxxxxdinsdag 11 juli 2006 @ 14:34
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 14:22 schreef Zug-Chef het volgende:

[..]

[afbeelding]

En Joyce en David zijn de dochter en schoonzoon van de directeur van * insert bedrijf dat iets met treinen van doen heeft*, of kan ik ook een hondenkop huren en een stukje gaan rijden voor mn trouwerij, als ik maar genoeg betaal?
Zug-Chefdinsdag 11 juli 2006 @ 14:36
In Haarlem was ie wel vol... Nouja vol... miscshien inderdaad wel half leeg / half vol. Zoveel vrienden had het paar blijkbaar ook weer niet
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 14:34 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

En Joyce en David zijn de dochter en schoonzoon van de directeur van * insert bedrijf dat iets met treinen van doen heeft*, of kan ik ook een hondenkop huren en een stukje gaan rijden voor mn trouwerij, als ik maar genoeg betaal?
Volgens mij kan je dat ding gewoon huren, als je inderdaad maar genoeg betaald... Las ik net op de site
Wadloperdinsdag 11 juli 2006 @ 17:09

Koploper 4249 op spoor 2b

Wadloper 3118 (en daarachter de 3106) werden schoongemaakt op een opstelspoor


Wadloper 3229 en 3217 worden gerangeerd naar spoor 2a
Zug-Chefdinsdag 11 juli 2006 @ 17:15
Die laatste foto begint er op te lijken Nu nog iets eerder op het knopje drukken
verzameldirkdinsdag 11 juli 2006 @ 17:23
quote:
Op maandag 10 juli 2006 18:30 schreef Wadloper het volgende:
Vandaag (eindelijk) de 3229 gefotograveerd
En ook is mijn spotterskladblokje volgegaan vandaag, morgen weer een nieuwe

Hierna wil ik alle ICM's fotograveren die mogelijk zijn (de nummers dan, heb de 4060 en de 4084 al )
Was de 3229 al weer gerepareerd

Heb je ook de Fleischmann Piccolo Wadloper in je bezit "Wadloper"

ik wil niet teveel ouwehoeren maar FOTOGRAFEREN schrijf je zo
Wadloperdinsdag 11 juli 2006 @ 18:14
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 17:23 schreef verzameldirk het volgende:

[..]

Was de 3229 al weer gerepareerd

Heb je ook de Fleischmann Piccolo Wadloper in je bezit "Wadloper"

ik wil niet teveel ouwehoeren maar FOTOGRAFEREN schrijf je zo
Was de 3229 kapot dan?
Maar zo ja, denk het wel, hij werd gister naar spoor 2a gebracht

Nee, heb de modeltrein Wadloper (nog) niet in mijn bezit
Twijfel nog steeds of ik hem zou gaan kopen of niet
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 17:15 schreef Zug-Chef het volgende:
Die laatste foto begint er op te lijken Nu nog iets eerder op het knopje drukken
Deze had ik de zaterdag ervoor gemaakt

3219 vertrekt naar Delfzijl


Eveneens de 3219, maar dan iets verder weg vanaf Groningen al
Duveldinsdag 11 juli 2006 @ 18:15
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 17:23 schreef verzameldirk het volgende:

[..]

ik wil niet teveel ouwehoeren maar FOTOGRAFEREN schrijf je zo
Joh spuit 11, hou 't topic even bij!
jorienvdherikdinsdag 11 juli 2006 @ 18:16
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 18:14 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Was de 3229 kapot dan?
Maar zo ja, denk het wel, hij werd gister naar spoor 2a gebracht

Nee, heb de modeltrein Wadloper (nog) niet in mijn bezit
Twijfel nog steeds of ik hem zou gaan kopen of niet
[..]

Deze had ik de zaterdag ervoor gemaakt
[[url=http://img42.imagevenue.com/loc571/th_20611_IMG_7895_571lo.jpg]afbeelding][/URL]
3219 vertrekt naar Delfzijl

[[url=http://img141.imagevenue.com/loc361/th_20619_IMG_7896_361lo.jpg]afbeelding][/URL]
Eveneens de 3219, maar dan iets verder weg vanaf Groningen al
leuke foto's na 16 augustus nog wat reisjes plannen.. Arnhem ofzo
Wadloperdinsdag 11 juli 2006 @ 18:52
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 18:16 schreef jorienvdherik het volgende:

[..]

leuke foto's na 16 augustus nog wat reisjes plannen.. Arnhem ofzo
Dank je

Ik ga ook nog een keertje paar reisjes plannen, Groningen ben ik nu wel bekend bij
Zug-Chefdinsdag 11 juli 2006 @ 19:13
Och jeetje, de OV Studentenkaart
Willy84dinsdag 11 juli 2006 @ 19:42
Amsterdam krijgt 3 extra stations
11-7-2006 Amsterdam krijgt er drie treinstations bij, die gerealiseerd moeten worden in de periode tussen 2008 en 2012.
Het gaat om Sloterdijk-Hemboog, Holendrecht (nu alleen metrostation) en Watergraafsmeer. Naast Amsterdam krijgt het noordelijke deel van de Randstad er nog vijf stations bij. Ook gaan op belangrijke trajecten meer treinen rijden. De Nederlandse Spoorwegen, ProRail en de betrokken overheden hebben na anderhalf jaar onderhandelen overeenstemming bereikt over een investering van 171 miljoen euro hiervoor.
Er gaat ook geld naar de goederenemplacementen bij de Schipholtunnel.

Van at5.nl

Toch handig een paar stations erbij. Alleen weet niet of het handig is voor de ic, de doorstroming zal er misschien niet beter op worden.
Dr_Flashdinsdag 11 juli 2006 @ 20:00
Is "achtsporingheid" een woord? Nu wel
Zug-Chefdinsdag 11 juli 2006 @ 20:10
Woei... Watergraafsmeer is mooi. Veel Internationale treinen opgesteld... Hopelijk wordt het een doorgangsstation met 2 perrons voor elk 1 richting...
Willy84dinsdag 11 juli 2006 @ 20:24
Ik meen me te herinneren dat het stadsdeel en de gemeente al eerder een station bij Watergraafsmeer wilden, maar dit scheen vanwege het drukke spoor niet te kunnen.
hemboog vind ik een beetje apart. De vervanger van de Vlugtlaan denk ik.
Holendrecht vind wel een beetje laat. Aangezien het gebied al uit ontwikkeld (t?) is. Waarschijnlijk heeft het te maken met de viersporigheid die dan gereed is.
Duveldinsdag 11 juli 2006 @ 20:27
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 20:24 schreef Willy84 het volgende:
Ik meen me te herinneren dat het stadsdeel en de gemeente al eerder een station bij Watergraafsmeer wilden, maar dit scheen vanwege het drukke spoor niet te kunnen.
hemboog vind ik een beetje apart. De vervanger van de Vlugtlaan denk ik.
Holendrecht vind wel een beetje laat. Aangezien het gebied al uit ontwikkeld (t?) is.
De constructie van de Hemboog-viaducten is al zodanig zwaar uitgevoerd, dat de perrons er zo aangehangen kunnen worden. Dan moet er alleen nog een verbinding met station Sloterdijk worden gemaakt. 't Is op zich wel logisch om hier een halte te maken, omdat de treinen die nu van Zaandam naar Schiphol via de Hemboog gaan, geen stop op Sloterdijk maken, wat toch wel wat onhandig is. De Hemboog wordt naar mijn idee nu maar matig benut.

Een paar stations in dat lijstje zijn een beetje een wassen neus: Purmerend Weidevenne is al een eind gevorderd, Haarlem West is er al, alleen heet Overveen, en Krommenie-Assendelft wordt alleen verplaatst.

Maar toch: weer een leuke partij werk voor de bedrijven in de spoorwegbranche!
Willy84dinsdag 11 juli 2006 @ 21:59
Ik had het berichtje op at5.nl gelezen. Hoe jij aan de overige info komt? Vind het opzich wel een vooruitgang als er een aantal stations bijkomen. Het komt de aantrekkelijkheid van een gebied natuurlijk ten goede.
Zug-Chefdinsdag 11 juli 2006 @ 22:03
Tja voor jullie Randstedelijkingen wel ja....

Wordt zo langzamerhand moe van het voortrekken van de Randstad. Oprotten

Er wordt niks, helemaal niks aan het Noorden gegeven... Gewoon te sneu dit
Willy84dinsdag 11 juli 2006 @ 22:10
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 22:03 schreef Zug-Chef het volgende:
Tja voor jullie Randstedelijkingen wel ja....

Wordt zo langzamerhand moe van het voortrekken van de Randstad. Oprotten

Er wordt niks, helemaal niks aan het Noorden gegeven... Gewoon te sneu dit
De randstad in dichter bewoont dat andere gebieden in nl. In de steden hebben veel mensen geen auto. Vandaar dat het ov een belangrijke plaats inneemt in de mobiliteit. Belangrijker dan in bv het noorden. Als ik in Groningen zou wonen zou ik gelijk een auto kopen.
Tel daarbij de file problemen, en de investering lijkt mij logisch.
Jerommeke.nldinsdag 11 juli 2006 @ 22:16
even wat gemist, maar waarom wordt die doorloopkop van de icm's niet meer geopend?

ja, die mat 54 heb ik ook nog zien staan in utrecht, leuke trein.

wanneer gaan ze trouwens rond amsterdam een cirkellijn trekken.

ik bedoel dus: boogje bij duivendrecht, boogje van zuid wtc naar lelylaan.
Willy84dinsdag 11 juli 2006 @ 22:21
Ik denk het nooit. Als je ziet wat 1 boog al voor problemen heeft opgeleverd(utrechtboog) de bogen die jij noemt zijn er wel voor de metro. Dus beetje dubbel om dat dan ook nogeens voor de trein te doen.
De RET krijgt 90 nieuwe citaro's met airco, stoelen van kunstleer en schone motoren. Ook gaan ze nieuwe trams bestellen. Wanneer komt Amsterdam eens aan de beurt . Nieuwe metro's mogen wij onderhand ook wel hebben
the_disheaverdinsdag 11 juli 2006 @ 22:23
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 22:16 schreef Jerommeke.nl het volgende:
even wat gemist, maar waarom wordt die doorloopkop van de icm's niet meer geopend?
Je hebt idd wat gemist

Tijdwinst. Alleen koppelen is een stuk sneller dan koppelen en de deuren vebinden. Normaal gesproken niet zo'n probleem, daar dat er genoeg tijd in zwolle, amersfoort en utrecht is. Maar bij vertraging kan het door die grote marge nu goed gemaakt worden. Als er eerst nog volledig gekoppeld moet worden niet meer.

Ik erger me er niet echt meer aan, wel jammer. Eens kijken of voor de volgende dienstregeling die wachttijd in zwolle enzo korter zijn geworden
Jerommeke.nldinsdag 11 juli 2006 @ 22:24
nee in amsterdam gaan ze eerst de noordzuidlijn aanleggen en de ringlijn doortrekken naar centraal. en er komen ook vandalismeproof metrostellen, don't worry

maar een bochtje van zuid wtc naar lelylaan moet toch niet zoveel werk zijn. is 1 niveau per slot van rekening.
Jerommeke.nldinsdag 11 juli 2006 @ 22:26
reistijd van enschede naar schiphol is wel 4 minuten korter.

vind het twijfelachtig inderdaad. heb laatst gehad dat de conducteur iets omriep wat niet te verstaan was (want het was loeiheet, de ramen stonden allemaal open, trein met volle vaart, en speakers op z'n allerzachtst). ik de conducteur zoeken, maar die was er dus niet, die zat lekker lui in het voorste treinstel.

ben toen daardoor flink omgereisd, half uur vertraging. gewoon geclaimd. moeten ze de deuren maar open doen
Duveldinsdag 11 juli 2006 @ 22:27
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 22:24 schreef Jerommeke.nl het volgende:
nee in amsterdam gaan ze eerst de noordzuidlijn aanleggen en de ringlijn doortrekken naar centraal. en er komen ook vandalismeproof metrostellen, don't worry

maar een bochtje van zuid wtc naar lelylaan moet toch niet zoveel werk zijn. is 1 niveau per slot van rekening.
Maar je moet altijd een stuk kruisen, dus toch een soort van fly-over nodig. Daarbij: als je al ziet hoe weinig treinen er over de Hemboog rijden, waarom dan nog zo'n stuk nutteloos spoor erbij?
Zug-Chefdinsdag 11 juli 2006 @ 22:27
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 22:21 schreef Willy84 het volgende:
Ik denk het nooit. Als je ziet wat 1 boog al voor problemen heeft opgeleverd(utrechtboog) de bogen die jij noemt zijn er wel voor de metro. Dus beetje dubbel om dat dan ook nogeens voor de trein te doen.
De RET krijgt 90 nieuwe citaro's met airco, stoelen van kunstleer en schone motoren. Ook gaan ze nieuwe trams bestellen. Wanneer komt Amsterdam eens aan de beurt . Nieuwe metro's mogen wij onderhand ook wel hebben
Dat wou ik ook al zeggen, maar dat vind ik echt te sneu... Ouwe roestbakken... Valt me heel erg vies tegen van Amsterdam, is toch geen mooi plaatje voor je toeristen
Jerommeke.nldinsdag 11 juli 2006 @ 22:29
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 22:27 schreef Duvel het volgende:

[..]

Maar je moet altijd een stuk kruisen, dus toch een soort van fly-over nodig. Daarbij: als je al ziet hoe weinig treinen er over de Hemboog rijden, waarom dan nog zo'n stuk nutteloos spoor erbij?
De Hemboog wordt al meer maar is inderdaad dubieus.

Echter, Zuid WTC moet het grote station worden en op die manier kan je bijvoorbeeld vanuit Zuid WTC ook rechtstreeks treinen naar de kop van Noord Holland laten reizen. Bijvoorbeeld de trein naar Alkmaar via CS en de trein naar Schagen enzo via Zuid WTC.
Zug-Chefdinsdag 11 juli 2006 @ 22:32
Zaterdag ochtend vroeg en 's avonds veel moois in Berlijn:


Stoomlok 03 2204-0 rijdt met wat rijtuigen van Cottbus via Berlijn naar Stettin en weer terug


E 18 047 rijdt vanuit Berlijn naar Dresden

Hoe VET kan je weekend in Berlijn beginnen
the_disheaverdinsdag 11 juli 2006 @ 22:39
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 22:26 schreef Jerommeke.nl het volgende:
reistijd van enschede naar schiphol is wel 4 minuten korter.

vind het twijfelachtig inderdaad. heb laatst gehad dat de conducteur iets omriep wat niet te verstaan was (want het was loeiheet, de ramen stonden allemaal open, trein met volle vaart, en speakers op z'n allerzachtst). ik de conducteur zoeken, maar die was er dus niet, die zat lekker lui in het voorste treinstel.

ben toen daardoor flink omgereisd, half uur vertraging. gewoon geclaimd. moeten ze de deuren maar open doen
In zwolle is de wachttijd 1 minuut korter. Nu 4 minuten, straks 3.
Amersfoort ook 1 minuut minder: nu 3, straks 2
utrecht: nu 7, straks 7.

Gelukkig, in 3 of 2 minuten heb je meestal toch geen tijd om koffie of dergelijk op te halen. Met die 7 in utrecht wel.

Maar reisinformatie zonder speaker zou een grote plus zijn. Gewoon een display, met reisinfo.
Ja of desnoods 'slimme' speakers. Die zelf de geluidsterkte bepalen: veel achtergrondslawaai > meer volume. Harde stem in de microfoon > zachter.
2cvdinsdag 11 juli 2006 @ 22:54
Heeft dat van die doorloopkop die dicht blijft ook te maken met slijtage/onderhoud ?
Wadloperwoensdag 12 juli 2006 @ 06:26
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 22:54 schreef 2cv het volgende:
Heeft dat van die doorloopkop die dicht blijft ook te maken met slijtage/onderhoud ?
Zal vast wel denk ik
Duvelwoensdag 12 juli 2006 @ 08:34
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 22:39 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Gelukkig, in 3 of 2 minuten heb je meestal toch geen tijd om koffie of dergelijk op te halen. Met die 7 in utrecht wel.
Als je van Amersfoort via Utrecht naar Den Haag / Rotterdam gaat, heb je als je in het Rotterdamse deel zit, pech: daar staat geen koffietoko op het perron.

't Zelfde voor het deel dat uit Den Haag komt en de andere kant op gaat.
Peterwoensdag 12 juli 2006 @ 08:40
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 22:54 schreef 2cv het volgende:
Heeft dat van die doorloopkop die dicht blijft ook te maken met slijtage/onderhoud ?
ze zullen elk excuus hebben aangegrepen
Duvelwoensdag 12 juli 2006 @ 09:53
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 22:03 schreef Zug-Chef het volgende:
Tja voor jullie Randstedelijkingen wel ja....

Wordt zo langzamerhand moe van het voortrekken van de Randstad. Oprotten
Het heeft weinig zin om in noord Groningen acht stations bij te bouwen vermoed ik... Ik ben er laatst geweest (Groningen - Roodeschool), en er stapt daar echt geen mens in of uit. Ik denk dat het weinig nut heeft om er dan veel bij te bouwen.

Ik heb het hier over niet over een eventuele snelle verbinding tussen Randstad en het noorden, die lijkt mij wel nuttig.
quote:
Er wordt niks, helemaal niks aan het Noorden gegeven... Gewoon te sneu dit
Je hebt dan ook een Duitse username, dus je moet klagen bij de oosterburen!
Dr_Flashwoensdag 12 juli 2006 @ 11:44
Er was toch nog 2 miljard over van de Zuiderzeelijn die niet doorgaat? En die toch naar het Noordnen zou gaan? Van mij mogen ze wel een linkje Roodeschool - Delfzijl - Nieuweschans gaan bouwen of zo
ILCILAwoensdag 12 juli 2006 @ 11:47
of de lijn Almelo - Marienberg uitbreiden richting hardenberg (Almelo - Hardenberg) met betere trein, zijn veel mensen bij gebaat
Ou-Tannuwoensdag 12 juli 2006 @ 12:20
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 11:44 schreef Dr_Flash het volgende:
Er was toch nog 2 miljard over van de Zuiderzeelijn die niet doorgaat? En die toch naar het Noordnen zou gaan? Van mij mogen ze wel een linkje Roodeschool - Delfzijl - Nieuweschans gaan bouwen of zo
of heerenveen - drachten - groningen?
Dr_Flashwoensdag 12 juli 2006 @ 12:46
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 12:20 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

of heerenveen - drachten - groningen?
Ja, dat was dus die lijn die niet doorgaat
Peterseliemanwoensdag 12 juli 2006 @ 13:46
Kunnen ze beter Leeuwarden - Groningen verder verdubbelen. Want met die wadslopers gaat het ook niet altijd even goed nu Vandaag in de ik meen 3203 gezeten. Van de ene bak werkte de motor niet Zit dan wel relaxt. Uiteindelijk sloeg de motor bij zuidhorn even aan, maar voor Hoogkerk was ie al weer uitgevallen De trein werd dan ook uit de dienstregeling gehaald. Omdat de trein op perron 7 binnenkwam, zag ik daardoor wel dat er een VIRM 6 stond om als stoptrein van .58 naar Zwolle te gaan.
the_disheaverwoensdag 12 juli 2006 @ 14:46
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 08:34 schreef Duvel het volgende:

[..]

Als je van Amersfoort via Utrecht naar Den Haag / Rotterdam gaat, heb je als je in het Rotterdamse deel zit, pech: daar staat geen koffietoko op het perron.

't Zelfde voor het deel dat uit Den Haag komt en de andere kant op gaat.
Gewoon naar boven lopen. Stationshal in.
the_disheaverwoensdag 12 juli 2006 @ 14:50
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 13:46 schreef Peterselieman het volgende:
Kunnen ze beter Leeuwarden - Groningen verder verdubbelen. Want met die wadslopers gaat het ook niet altijd even goed nu Vandaag in de ik meen 3203 gezeten. Van de ene bak werkte de motor niet Zit dan wel relaxt. Uiteindelijk sloeg de motor bij zuidhorn even aan, maar voor Hoogkerk was ie al weer uitgevallen De trein werd dan ook uit de dienstregeling gehaald. Omdat de trein op perron 7 binnenkwam, zag ik daardoor wel dat er een VIRM 6 stond om als stoptrein van .58 naar Zwolle te gaan.
heeft het vervangen van de wadloper meer nut dan een stukje spoor verdubbelen. Maar inderdaad. Een stukje erbij tot zuidhorn zou handig kunnen zijn. Het is vrij krap.

Maar ga alsjeblieft geen geld in het OV pompen om het geldpompen... Een verbinding groningen-drachten is natuurlijk wel leuk, maar absoluut niet noodzakkelijk, anders dan projecten in de randstad.
Ou-Tannuwoensdag 12 juli 2006 @ 15:00
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 12:46 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ja, dat was dus die lijn die niet doorgaat
nee de zuiderzeelijn was wat langer hoor :p
Erasmowoensdag 12 juli 2006 @ 20:52
Vandaag een DD-AR gespot in Deventer
Dr_Flashwoensdag 12 juli 2006 @ 21:12
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 20:52 schreef Erasmo het volgende:
Vandaag een DD-AR gespot in Deventer
Was het leuk?
Alexxxxxwoensdag 12 juli 2006 @ 21:40
Je hebt toch hopelijk wel het nummer opgeschreven he?
Dr_Flashwoensdag 12 juli 2006 @ 22:05
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 21:40 schreef Alexxxxx het volgende:
Je hebt toch hopelijk wel het nummer opgeschreven he?
Nou, stel je voor dat we een DDAR gemist hebben ergens

schrale roestblikken
Alexxxxxwoensdag 12 juli 2006 @ 22:20
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 22:05 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nou, stel je voor dat we een DDAR gemist hebben ergens

schrale roestblikken
De DDAR's boeien me niet Maar de nummertjes

sorry, ik hou me weer in.... en mensen die treinnummers opschrijven, voelt u zich niet beledigd.... Ik won naast een vliegveld, ik ben dat soort mensen gewend die het met vliegtuigen doen
Doc__Zenithwoensdag 12 juli 2006 @ 22:38
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 11:47 schreef ILCILA het volgende:
of de lijn Almelo - Marienberg uitbreiden richting hardenberg (Almelo - Hardenberg) met betere trein, zijn veel mensen bij gebaat
zoveel mensen gaan er toch niet vanaf hardenberg naar almelo, die paar studenten?

2 bussen per uur (+gehuchten), oke wel vol, en nog wat volk via de trein met de dramatische aansluitingen...
Brembodonderdag 13 juli 2006 @ 01:08
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 20:52 schreef Erasmo het volgende:
Vandaag een DD-AR gespot in Deventer
Er reed er laatst een in de momenteel geknipte 3600-lijn . Wat een tjah, wat moet ik er van zeggen soort dubbeldekse Plan T is het . Allemaal wat te bekrompen en niet fijn .

Maar ja, trouwens wel een vet apparaat die van volker en wessel. Die de rails vervangt , ding is wel 400m lang en gaat maar 250 m / uur , dat zijn pas snelheden .
Erasmodonderdag 13 juli 2006 @ 01:50
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 21:40 schreef Alexxxxx het volgende:
Je hebt toch hopelijk wel het nummer opgeschreven he?
Had er nog serieus over nagedacht (speciaal voor jou )maar mijn bus kwam er net aan
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 21:12 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Was het leuk?
Kon m'n lol niet op Vond eht wel noemenswaardig aangezien die helemaal niet op Deventer horen te komen
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 01:08 schreef Brembo het volgende:

[..]

Er reed er laatst een in de momenteel geknipte 3600-lijn . Wat een tjah, wat moet ik er van zeggen soort dubbeldekse Plan T is het . Allemaal wat te bekrompen en niet fijn .

Maar ja, trouwens wel een vet apparaat die van volker en wessel. Die de rails vervangt , ding is wel 400m lang en gaat maar 250 m / uur , dat zijn pas snelheden .
3600-lijn? Zwolle-Roosendaal?

Btw ook nog de Mendini-ICM gespot @ Deventer
the_disheaverdonderdag 13 juli 2006 @ 02:48
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 22:20 schreef Alexxxxx het volgende:
ik ben dat soort mensen gewend die het met vliegtuigen doen
huh? hoe?
Peterdonderdag 13 juli 2006 @ 03:38
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 01:50 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Had er nog serieus over nagedacht (speciaal voor jou )maar mijn bus kwam er net aan
[..]

Kon m'n lol niet op Vond eht wel noemenswaardig aangezien die helemaal niet op Deventer horen te komen
[..]

3600-lijn? Zwolle-Roosendaal?

Btw ook nog de Mendini-ICM gespot @ Deventer
ik zat ook in een DDAR van wijhe naar deventer vanochtend. was om +- 9:44 in deventer
the_disheaverdonderdag 13 juli 2006 @ 03:43
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 03:38 schreef petre86 het volgende:

[..]

ik zat ook in een DDAR van wijhe naar deventer vanochtend. was om +- 9:44 in deventer
Geen enkele trein gespot @groningen.

ook bijzonder?
Wadloperdonderdag 13 juli 2006 @ 07:10
Ik had gister 2 DH-2 tjes gespot
Dr_Flashdonderdag 13 juli 2006 @ 08:27
Ik heb net nog in een V-tje gezeten. Nummer? Geen idee
Duveldonderdag 13 juli 2006 @ 08:34
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 08:27 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik heb net nog in een V-tje gezeten. Nummer? Geen idee
Ik net nog in VIRM. Het was niet bijzonder.
Zug-Chefdonderdag 13 juli 2006 @ 09:05
Ik wil nummers weten

Duveldonderdag 13 juli 2006 @ 09:36
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 09:05 schreef Zug-Chef het volgende:
Ik wil nummers weten
94xx
Dr_Flashdonderdag 13 juli 2006 @ 10:09
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 09:05 schreef Zug-Chef het volgende:
Ik wil nummers weten

Oh en daarvoor zat ik in een zootje getrokken mat op de 800-lijn.

Nummer was best lang, maar het begon met 50 84
Duveldonderdag 13 juli 2006 @ 10:43
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 10:09 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Oh en daarvoor zat ik in een zootje getrokken mat op de 800-lijn.

Nummer was best lang, maar het begon met 50 84
Reisde je 1e of 2e klasse? Dan weet je het volgende getal ook gelijk!
Zug-Chefdonderdag 13 juli 2006 @ 11:00
Mwah, ICRm heeft ook een 4 cijferig nummer, die staat in ieder geval op de buitenkant, links van dat hele lange getal. Deze zijn ook te vinden op Somda
Zug-Chefdonderdag 13 juli 2006 @ 11:03
Als je om 8 uur op Ht aan kwam, was het volgens planning:
1742 (Lok)
5593
5738
5737
5105
5667
5630

Plan V:
Volgens planning had er een Plan T met nummer 509 moeten zijn
Duveldonderdag 13 juli 2006 @ 11:40
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 11:03 schreef Zug-Chef het volgende:
Als je om 8 uur op Ht aan kwam, was het volgens planning:
1742 (Lok)
5593
5738
5737
5105
5667
5630
Twee stammen 5600 achter elkaar? Dat kan ik me niet voorstellen...? Dat zijn toch twee BDs'en?
quote:
Plan V:
Volgens planning had er een Plan T met nummer 509 moeten zijn
Misschien was die stuk? Er kwam even geleden wel een stel Plan T's door Utrecht richting Amsterdam waarvan het achterste stel gesleept werd (waarbij de voorste flink liep te janken om het spul de fly-over op te krijgen).
Peterseliemandonderdag 13 juli 2006 @ 11:47
De 8648 stond vanochtend in Groningen op het rangeerterrein.

Gister had de 3448 ook al problemen, na een ATB remming tussen Hoogkerk en Zuidhorn. De motor van de ABk bak bleef stationair draaien. En omdat de 3449 er nog achter aanhing, was dat geen probleem. Al kreeg de laatste vanochtend weer op zn donder, vanwege een machinist die 3 maal zeer dicht tegen de ATB remming aanzat en daardoor enkele malen stevig moest remmen.
Carportdonderdag 13 juli 2006 @ 12:00
Ik zat gisteren in de 8670
Alexxxxxdonderdag 13 juli 2006 @ 13:59
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 02:48 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

huh? hoe?
met een verrekijker, een pen, een papier, en een scanner (zo een om piloten 'af te luisteren' )
Wadloperdonderdag 13 juli 2006 @ 19:26
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 13:59 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

met een verrekijker, een pen, een papier, en een scanner (zo een om piloten 'af te luisteren' )
Gelukkig hoef ik alleen pen en papier mee als ik ga spotten
Alexxxxxdonderdag 13 juli 2006 @ 20:01
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 19:26 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Gelukkig hoef ik alleen pen en papier mee als ik ga spotten
Mwag, zo ben ik ook begonnen. Elke vrachtwagen die langskwam opschrijven
Zug-Chefdonderdag 13 juli 2006 @ 20:25
Gelukkig kan je bij treinen precies van te voren weten wat er langs komt... bij vrachtwagens niet...

En als er dan iets niet helemaal klopt, kan je je daar weer mee bezig houden

Alexxxxxdonderdag 13 juli 2006 @ 20:30
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 20:25 schreef Zug-Chef het volgende:
Gelukkig kan je bij treinen precies van te voren weten wat er langs komt... bij vrachtwagens niet...

En als er dan iets niet helemaal klopt, kan je je daar weer mee bezig houden

En dan kwaad naar de juiste treineninstantie bellen

Ja potdomme sta ik al een half uur te wachten om de 3229 op te schrijven, sturen jullie de 3228! Stelletje rekels! En nu is mn notitieblok ook nog vol, zonder dat ik de 3229 op heb kunnen schrijven!
guitaristdonderdag 13 juli 2006 @ 20:43
Die eerste versie's van de koploper, rijden die nog??
Dat is dus waar je links door de de slurf loopt..
JDudedonderdag 13 juli 2006 @ 21:47
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 20:43 schreef guitarist.nl het volgende:
Die eerste versie's van de koploper, rijden die nog??
Dat is dus waar je links door de de slurf loopt..
De prototypes (4001-4007) in ieder geval al lang niet meer, als je die bedoelt.
MoChedonderdag 13 juli 2006 @ 22:07
ik zag vandaag zoon vette locomotief bij amersfoort... gaaf ding zeg, helemaal in het zwart
MoChedonderdag 13 juli 2006 @ 22:09
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 21:47 schreef JDude het volgende:

[..]

De prototypes (4001-4007) in ieder geval al lang niet meer, als je die bedoelt.
waarom niet eigk? ik zie ze namelijk ook altijd alleen maar met de deuren (waar je doorheen zou kunnen lopen) dicht aan elkaar gekoppeld...
JDudedonderdag 13 juli 2006 @ 22:16
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 22:09 schreef MoChe het volgende:

waarom niet eigk? ik zie ze namelijk ook altijd alleen maar met de deuren (waar je doorheen zou kunnen lopen) dicht aan elkaar gekoppeld...
De deuren worden sowieso niet meer gebruikt, dat schijnt kosten en/of tijd te besparen.
Wel eeuwig zonde, het was juist de charme van die treinen.

Waarom de proto's niet meer rijden weet ik niet precies, ze weken op een aantal punten af van de rest, dat zal er wel iets mee te maken hebben.
guitaristdonderdag 13 juli 2006 @ 22:20
Ja klopt was allemaal wat ouder enzo, en andere onderdelen bla bla bla.
voor de machinist was het ook niet prettig, de prototypes hadden een hele stijle trap naar de cockpit..

wat is er met deze dingen gebeurd?
naar de sloop?
2cvdonderdag 13 juli 2006 @ 22:23
Alsof de NS het wat kan schelen hoe steil de trap is.

En ze zullen wel gesloopt zijn.
JDudedonderdag 13 juli 2006 @ 22:28
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 22:23 schreef 2cv het volgende:
Alsof de NS het wat kan schelen hoe steil de trap is.

En ze zullen wel gesloopt zijn.
Eentje is geloof ik nog als oefenobject naar Defensie gegaan .
2cvdonderdag 13 juli 2006 @ 22:52
Defensie wil ook met treintjes gaan rijden ?
Alexxxxxdonderdag 13 juli 2006 @ 22:56
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 22:52 schreef 2cv het volgende:
Defensie wil ook met treintjes gaan rijden ?
Nee, ze zetten er wat fake Molukkers in, en dan rammen ze het interieur aan gort.
2cvdonderdag 13 juli 2006 @ 23:03
Voorkant er af zagen en er een bulldozer in jagen. Zal wel effectief zijn
Dante_Adonderdag 13 juli 2006 @ 23:28
quote:
Op zaterdag 8 juli 2006 23:34 schreef petre86 het volgende:

[..]

is er ergens trouwens een overzicht van het netwerk van hogesnelheidslijnen die geplanned staan in de EU?
Beetje late reactie maar ja, dat is er:


http://www.hslzuid.nl/hsl/vervoer/netwerk/index.jsp
Er staat overigens niet bij wanneer dit allemaar klaar is maar uit mijn hoofd is dit niet de situatie in 2007, iets verder weg volgens mij.
the_disheavervrijdag 14 juli 2006 @ 00:18
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 20:01 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Mwag, zo ben ik ook begonnen. Elke vrachtwagen die langskwam opschrijven
Nee joh, alle autos van een bepaalde kleur bijhouden. Degene die oranje had verloor meestal
JDudevrijdag 14 juli 2006 @ 00:23
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 23:28 schreef Dante_A het volgende:
http://www.hslzuid.nl/hsl/vervoer/netwerk/index.jsp
Er staat overigens niet bij wanneer dit allemaar klaar is maar uit mijn hoofd is dit niet de situatie in 2007, iets verder weg volgens mij.
Aangezien de HSL-Oost er ook tussen staat, lijkt me dat wel ja .
the_disheavervrijdag 14 juli 2006 @ 00:23
Ik heb vandaag in de 4067, 4068 en de 4076 gezeten! Die vielen me tenminste op, ik vond het een beetje vreemd dat er op verschillende sporen dezelfde treinnummer stond... maar ach, 67 of 76 maakt ook weinig uit...

Wel de utrechtboog bij zonsondergang gefotografeerd! geen idee of ze gelukt zijn
verzameldirkvrijdag 14 juli 2006 @ 00:33
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 22:07 schreef MoChe het volgende:
ik zag vandaag zoon vette locomotief bij amersfoort... gaaf ding zeg, helemaal in het zwart
Zal een claas geweest zijn, een leasebak van een Japanse firma in Nederland

Class 66 een GM locomotief
Wadlopervrijdag 14 juli 2006 @ 06:32
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 20:30 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

En dan kwaad naar de juiste treineninstantie bellen

Ja potdomme sta ik al een half uur te wachten om de 3229 op te schrijven, sturen jullie de 3228! Stelletje rekels! En nu is mn notitieblok ook nog vol, zonder dat ik de 3229 op heb kunnen schrijven!
Lijkt me wel humor om dat een keer te doen
Dr_Flashvrijdag 14 juli 2006 @ 09:39
quote:
Op vrijdag 14 juli 2006 00:23 schreef JDude het volgende:

[..]

Aangezien de HSL-Oost er ook tussen staat, lijkt me dat wel ja .
Aangezien Turkije en Rusland ook onder "in de EU" vallen denk ik dat het een kaartje voor rond kerstmis 2061 is
jahavrijdag 14 juli 2006 @ 11:19
In Turkije zijn ze echter hard bezig om ene veel groter netwerk in elkaar te timmeren dan op dit kaartje staat vermeld...
Dante_Avrijdag 14 juli 2006 @ 11:21
quote:
Op vrijdag 14 juli 2006 09:39 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Aangezien Turkije en Rusland ook onder "in de EU" vallen denk ik dat het een kaartje voor rond kerstmis 2061 is
Dit is een kaartje van Europa, niet van de EU. De enige plek op dat kaartje die niet in Europa ligt is Ankara. Moskou, St. Petersburg en (een groot deel van) Istanbul liggen gewoon in Europa.
Ou-Tannuvrijdag 14 juli 2006 @ 12:14
Vanmorgen 4 koplopers gezien,


4031 4042 als trein naar leeuwarden

onbekende en de medini als trein naar t zuiden

alle 4 om half 11 te heerenveen
BadKeukenTegelvrijdag 14 juli 2006 @ 12:17
Tegenwoordig rijden die lelijke Zoetermeer-stadslijngevallen ook op de Flevolijn.
Ou-Tannuvrijdag 14 juli 2006 @ 12:19
quote:
Op vrijdag 14 juli 2006 12:17 schreef BadKeukenTegel het volgende:
Tegenwoordig rijden die lelijke Zoetermeer-stadslijngevallen ook op de Flevolijn.
SGM II dus ach die moeten gewoon nog naar de paintshop om de zelfde kleurtjes te krijgen als de SGMm III
Wadlopervrijdag 14 juli 2006 @ 12:28
Flevolijn is toch de lijn met Lelystad enzo?

(Dat begrijp ik nou nooit )
Ou-Tannuvrijdag 14 juli 2006 @ 12:31
quote:
Op vrijdag 14 juli 2006 12:28 schreef Wadloper het volgende:
Flevolijn is toch de lijn met Lelystad enzo?

(Dat begrijp ik nou nooit )
lelystad - amsterdam / lelystad - utrecht ( via gooiboog )
Wadlopervrijdag 14 juli 2006 @ 12:37
quote:
Op vrijdag 14 juli 2006 12:31 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

lelystad - amsterdam / lelystad - utrecht ( via gooiboog )
Oke
Dus als ik een keer in lelystad ben, kan ik die dingen zien (heb ze nog niet in het echt gezien )
Wadlopervrijdag 14 juli 2006 @ 12:38
Foto's!


De 3210 en de 3119 genieten van hun pauze

Kop van de 3210

3119+3118 (de 3118 is in de schoonmaak)

Wadloper 3118 close-up van de schoonmaak (let op de vloer, die is schoongemaakt)
Ou-Tannuvrijdag 14 juli 2006 @ 12:41
quote:
Op vrijdag 14 juli 2006 12:37 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Oke
Dus als ik een keer in lelystad ben, kan ik die dingen zien (heb ze nog niet in het echt gezien )
zo veel boeiends is het niet

zie net dat de 4031 anders ingeplanned stond
Urvinzaterdag 15 juli 2006 @ 00:00
quote:
Op vrijdag 14 juli 2006 12:17 schreef BadKeukenTegel het volgende:
Tegenwoordig rijden die lelijke Zoetermeer-stadslijngevallen ook op de Flevolijn.
Idd
Duvelzaterdag 15 juli 2006 @ 08:37
quote:
Op vrijdag 14 juli 2006 12:17 schreef BadKeukenTegel het volgende:
Tegenwoordig rijden die lelijke Zoetermeer-stadslijngevallen ook op de Flevolijn.
Ze reden gisteren consequent gekoppeld met een SGMm tussen Utrecht en Amsterdam. 't Zal wel nodig zijn of zo, en anders staan die dingen toch maar stil.
Dr_Flashzaterdag 15 juli 2006 @ 10:57
Ik heb gisteren in Den Bosch de Autoslaaptrein zien staan
armmoetzaaierzaterdag 15 juli 2006 @ 11:57
even eenv raag tussen door. ik ben op zoek naar hoeveel trein trajecten er zijn in nederland.
dus bevoorbeeld van den haag naar venlo of zo.

dan wil ik graag weten hoeveel het er zijn en welke. weten jullie dat missichen ik kan het niet vinden bij de ns op de site en ook niet op google.
the_disheaverzaterdag 15 juli 2006 @ 12:11
Neem eens een kijkje in het spoorboekje
Tfzzaterdag 15 juli 2006 @ 13:56
quote:
Op vrijdag 14 juli 2006 00:33 schreef verzameldirk het volgende:

[..]

Zal een claas geweest zijn, een leasebak van een Japanse firma in Nederland

Class 66 een GM locomotief
Er zijn überhaupt nog geen zwarte klazen afgeleverd en die zag 'ie dus ook niet in Amersfoort.
JDudezaterdag 15 juli 2006 @ 15:29
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 11:57 schreef armmoetzaaier het volgende:
even eenv raag tussen door. ik ben op zoek naar hoeveel trein trajecten er zijn in nederland.
dus bevoorbeeld van den haag naar venlo of zo.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_treinseries_in_Nederland

Tel zelf maar even .
Duvelzaterdag 15 juli 2006 @ 16:45
quote:
Ja maar! De 2800 en de 2000 serie overlappen! Wat nu!?
JDudezaterdag 15 juli 2006 @ 17:01
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 16:45 schreef Duvel het volgende:

Ja maar! De 2800 en de 2000 serie overlappen! Wat nu!?
Er overlapt zoveel...
Je mag van mij ook best alle losse trajecten gaan tellen, maarja, waar begin/eindig je dan?
guitaristzaterdag 15 juli 2006 @ 18:12
Vanmiddag een stukje gefietst,
ff stuk langs het spoor, ook ff wat foto's geschoten.
Ik ben geen goede fotograaf.
Wel leuk een vriendin met een 350D

Wadloperzaterdag 15 juli 2006 @ 18:54
Pas je wel op zo dichtbij het spoor?

Maar het is een erg mooie foto
Dr_Flashzaterdag 15 juli 2006 @ 19:09
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 18:54 schreef Wadloper het volgende:
Pas je wel op zo dichtbij het spoor?
Zit jij op OHIH?
Wadloperzaterdag 15 juli 2006 @ 19:54
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:09 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Zit jij op OHIH?
OHIH?
Waar staat die afkorting voor?

Opeens Had Ik Het?
Ja, daar zit ik op, maar dan onder de naam Wadloper3111
ROGzaterdag 15 juli 2006 @ 19:54
Volgens een vriend van mij schijnt er onder Den Haag CS al sinds de bouw van het station een tunnelbak te liggen voor een eventuele uitbreiding ooit. Iemand die hier meer van weet?
armmoetzaaierzaterdag 15 juli 2006 @ 20:05
bedankt
jorienvdherikzaterdag 15 juli 2006 @ 20:19
Den Haag CS is echt vaag zeg..
Wadloperzaterdag 15 juli 2006 @ 21:38
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 20:19 schreef jorienvdherik het volgende:
Den Haag CS is echt vaag zeg..
Waarom?
jorienvdherikzaterdag 15 juli 2006 @ 21:44
1 bouwput
the_disheaverzaterdag 15 juli 2006 @ 21:49
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 21:44 schreef jorienvdherik het volgende:
1 bouwput
Dan ken ik er nog wel een paar van

amsterdam centraal, amsterdam bijlmer, groningen, rotterdam cs en nog een boel waar ik niet 123 op kom.

Ik vind amsterdam erger. Opeens is me een best mooi halletje opgevallen in een van de gangen. Die eerder toch echt niet zichbaar was.
Alexxxxxzaterdag 15 juli 2006 @ 21:49

Leuk ding. Die ga ik er ook maar eens op zetten.
JDudezaterdag 15 juli 2006 @ 22:57
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 21:49 schreef the_disheaver het volgende:
Dan ken ik er nog wel een paar van

amsterdam centraal, amsterdam bijlmer, groningen, rotterdam cs en nog een boel waar ik niet 123 op kom.
Breda.
Dr_Flashzaterdag 15 juli 2006 @ 22:58
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 19:54 schreef Wadloper het volgende:

[..]

OHIH?
Waar staat die afkorting voor?

Opeens Had Ik Het?
Ja, daar zit ik op, maar dan onder de naam Wadloper3111
Voorspelbaarheid is okee
verzameldirkzaterdag 15 juli 2006 @ 23:19
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 13:56 schreef Tfz het volgende:

[..]

Er zijn überhaupt nog geen zwarte klazen afgeleverd en die zag 'ie dus ook niet in Amersfoort.
geen zwarte uitgeleverd, man de eerste is alweer in reperatie wegens aanrijding schade

Hier een foto van de zwarte klaas in opzending incl, de deuken duidelijk te
zien op de tweede foto


http://drehscheibe-online.ist-im-web.de/forum/read.php?4,2969150

met dank aan :

http://www.rolandrail.net/

[ Bericht 17% gewijzigd door verzameldirk op 16-07-2006 11:59:13 ]
jorienvdherikzaterdag 15 juli 2006 @ 23:21
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 22:57 schreef JDude het volgende:

[..]

Breda.
ja breda idd van zo houten trap af
JDudezaterdag 15 juli 2006 @ 23:24
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 23:21 schreef jorienvdherik het volgende:
ja breda idd van zo houten trap af
Een houten trap?

Vooralsnog hebben we gewone stenen trappen en roltrappen vanaf spoor 3 t/m 6 en een stalen trap vanaf spoor 2.
Maar met spoor 7/8 in aanbouw is de grote make-over van Breda begonnen... de komende jaren zou er een compleet nieuw station moeten verrijzen.
jorienvdherikzaterdag 15 juli 2006 @ 23:30
maar iedergeval van den haag cs snap ik niet hoe die treinen verder gaan rotterdam - amsterdam daar tussen den haag cs dan stopt die in een blok ofzo kan die niet verder
the_disheaverzaterdag 15 juli 2006 @ 23:32
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 23:30 schreef jorienvdherik het volgende:
maar iedergeval van den haag cs snap ik niet hoe die treinen verder gaan rotterdam - amsterdam daar tussen den haag cs dan stopt die in een blok ofzo kan die niet verder
Nee, maar wel terug.

CS is altijd al een eindstation geweest.
JDudezaterdag 15 juli 2006 @ 23:39
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 23:30 schreef jorienvdherik het volgende:
maar iedergeval van den haag cs snap ik niet hoe die treinen verder gaan rotterdam - amsterdam daar tussen den haag cs dan stopt die in een blok ofzo kan die niet verder
Doorgaande treinen Rotterdam-Amsterdam komen niet op CS maar op HS.
Jerommeke.nlzondag 16 juli 2006 @ 10:46
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 21:49 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Dan ken ik er nog wel een paar van

amsterdam centraal, amsterdam bijlmer, groningen, rotterdam cs en nog een boel waar ik niet 123 op kom.

Ik vind amsterdam erger. Opeens is me een best mooi halletje opgevallen in een van de gangen. Die eerder toch echt niet zichbaar was.
amsterdam zuid wtc
apeldoorn
amsterdam rai
al die leuke stationnetjes in aanbouw rond apeldoorn

als dit het criterium is voor raar...
blupzondag 16 juli 2006 @ 17:50
Utrecht CS is in vanaf 2007 t/m 2037 ook een bouwput toch?
Dr_Flashzondag 16 juli 2006 @ 19:11
quote:
Op zondag 16 juli 2006 17:50 schreef blup het volgende:
Utrecht CS is in vanaf 2007 t/m 2037 ook een bouwput toch?
Vaag
mdeenzondag 16 juli 2006 @ 20:17
quote:
Als je alle treinseries wil hebben kun je beter het officiele document van Prorail nemen: http://www.prorail.nl/NR/(...)nummerlijst_6606.xls
Staan ook de goederentreinen tussen.

Overzicht van de lijnen kun je op http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_spoorlijnen_in_Nederland vinden.
Ou-Tannuzondag 16 juli 2006 @ 23:13
quote:
Op zondag 16 juli 2006 19:11 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Vaag
de stations gebouwen wordt dat ook onderleiding van prorail gedaan? of ?
the_disheaverzondag 16 juli 2006 @ 23:23
quote:
Op zondag 16 juli 2006 20:17 schreef mdeen het volgende:

[..]

Als je alle treinseries wil hebben kun je beter het officiele document van Prorail nemen: http://www.prorail.nl/NR/(...)nummerlijst_6606.xls
Staan ook de goederentreinen tussen.

Overzicht van de lijnen kun je op http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_spoorlijnen_in_Nederland vinden.
Lees eerst de vraag eens, ging over alle lijnen in nederland, niet over de treinseries :-)
Petermaandag 17 juli 2006 @ 00:05
quote:
Op zondag 16 juli 2006 17:50 schreef blup het volgende:
Utrecht CS is in vanaf 2007 t/m 2037 ook een bouwput toch?
is dat het nu al niet dan?
Ou-Tannumaandag 17 juli 2006 @ 00:30
quote:
Op maandag 17 juli 2006 00:05 schreef petre86 het volgende:

[..]

is dat het nu al niet dan?
afaik niet??
Dr_Flashmaandag 17 juli 2006 @ 09:07
quote:
Op maandag 17 juli 2006 00:05 schreef petre86 het volgende:

[..]

is dat het nu al niet dan?
nee

Nou ja, spoor 18 en 19 dan, maar hoe givs a fuk

Kan je mij ff mailen ajb? dr.flash <apekop> gmail

Gaat over shorecrewen tijdens Rondje Nederland
Duvelmaandag 17 juli 2006 @ 12:54
quote:
Op maandag 17 juli 2006 00:30 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

afaik niet??
Emplacement Utrecht Noordzijde is al jaren een troep, maar nu bijna af. Ze hebben een opstelterrein gebouwd (Cartesiusweg), dus dat gaf ook puinhoop. In oktober moet dit allemaal klaar zijn en in dienst.

En nu is het emplacement aan de zuidzijde een bende. Dat gaat nog wel even duren.

Maar het station zelf is rustig. Tot nu toe.
the_disheavermaandag 17 juli 2006 @ 13:01
quote:
Op maandag 17 juli 2006 12:54 schreef Duvel het volgende:

[..]

Emplacement Utrecht Noordzijde is al jaren een troep, maar nu bijna af. Ze hebben een opstelterrein gebouwd (Cartesiusweg), dus dat gaf ook puinhoop. In oktober moet dit allemaal klaar zijn en in dienst.

En nu is het emplacement aan de zuidzijde een bende. Dat gaat nog wel even duren.

Maar het station zelf is rustig. Tot nu toe.
Ging dan ook over de stations, niet dat spul tussen de stations
Duvelmaandag 17 juli 2006 @ 13:13
quote:
Op zondag 16 juli 2006 23:23 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Lees eerst de vraag eens, ging over alle lijnen in nederland, niet over de treinseries :-)
Wat noem jij een lijn dan? Spoor tussen twee stations? Tussen twee knooppuntstations? Hoe ze ooit zijn verzonnen in een ver verleden? Een "lijn" is een vrij wazig begrip m.i.
Wadlopermaandag 17 juli 2006 @ 13:16
Ik heb vandaag twee filmpjes gemaakt, 1 van de ICM met een mooi geluid, en 1 van de wadloper die opstart, weten jullie een site waar ik die filmpjes kan uploaden?
the_disheavermaandag 17 juli 2006 @ 13:18
quote:
Op maandag 17 juli 2006 13:13 schreef Duvel het volgende:

[..]

Wat noem jij een lijn dan? Spoor tussen twee stations? Tussen twee knooppuntstations? Hoe ze ooit zijn verzonnen in een ver verleden? Een "lijn" is een vrij wazig begrip m.i.
De vraagsteller bedoelde niet lijn maar traject.

hier de orginele vraag:
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 11:57 schreef armmoetzaaier het volgende:
even eenv raag tussen door. ik ben op zoek naar hoeveel trein trajecten er zijn in nederland.
dus bevoorbeeld van den haag naar venlo of zo.

dan wil ik graag weten hoeveel het er zijn en welke. weten jullie dat missichen ik kan het niet vinden bij de ns op de site en ook niet op google.
the_disheavermaandag 17 juli 2006 @ 13:19
quote:
Op maandag 17 juli 2006 13:16 schreef Wadloper het volgende:
Ik heb vandaag twee filmpjes gemaakt, 1 van de ICM met een mooi geluid, en 1 van de wadloper die opstart, weten jullie een site waar ik die filmpjes kan uploaden?
http://www.youtube.com/ ?
Dr_Flashmaandag 17 juli 2006 @ 13:32
quote:
Op maandag 17 juli 2006 13:18 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

De vraagsteller bedoelde niet lijn maar traject.

hier de orginele vraag:
[..]
Je bedoelt dat jij wel begrijpt wat hij bedoelt EN dat dat iets anders is dan treinseries?
the_disheavermaandag 17 juli 2006 @ 13:48
quote:
Op maandag 17 juli 2006 13:32 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Je bedoelt dat jij wel begrijpt wat hij bedoelt EN dat dat iets anders is dan treinseries?
ik denk dat ik begrijp wat hij bedoelt idd. En ik geloof dat een treintraject iets anders is dan wat voor trein op een treintraject rijdt.
Dr_Flashmaandag 17 juli 2006 @ 13:53
quote:
Op maandag 17 juli 2006 13:48 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

ik denk dat ik begrijp wat hij bedoelt idd. En ik geloof dat een treintraject iets anders is dan wat voor trein op een treintraject rijdt.
Ehmm ik denk dat er sprake is van een misverstand. Onder treinseries worden o.a. de volgende voorbeelden verstaan:

100 Amsterdam - Frankfurt
800 Haarlem - Maastricht
900 Haarlem - Heerlen
3500 Schiphol - Eindhoven
4400 s Hertogenbosch - Nijmegen

etc. etc.
Ik begreep dat DAT was wat de vraagsteller bedoelde. Dat heet wel degelijk "treinseries"

Wat voor trein er op een traject rijdt (zoals jij het noemt), dus "welk fysiek stuk ijzer daar heen en weer tsjoekt" dat is iets anders.
Duvelmaandag 17 juli 2006 @ 14:11
quote:
Op maandag 17 juli 2006 13:53 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ehmm ik denk dat er sprake is van een misverstand. Onder treinseries worden o.a. de volgende voorbeelden verstaan:

100 Amsterdam - Frankfurt
800 Haarlem - Maastricht
900 Haarlem - Heerlen
3500 Schiphol - Eindhoven
4400 s Hertogenbosch - Nijmegen

etc. etc.
Ik begreep dat DAT was wat de vraagsteller bedoelde. Dat heet wel degelijk "treinseries"

Wat voor trein er op een traject rijdt (zoals jij het noemt), dus "welk fysiek stuk ijzer daar heen en weer tsjoekt" dat is iets anders.
Inderdaad. Overigens: als iemand treintrajecten wil weten, kan ie natuurlijk gewoon op de NS site zoeken, ik geloof dat daar ergens een kaart rondzwerft.
Dr_Flashmaandag 17 juli 2006 @ 14:26
Maar als dat is wat vraagsteller inderdaad wil weten, is misschien een klikje hier ook wel genoeg
the_disheavermaandag 17 juli 2006 @ 15:46
mensen,

ben ik gek, of was de vraag niet gewoon duidelijk?
Dr_Flashmaandag 17 juli 2006 @ 15:55
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:46 schreef the_disheaver het volgende:
mensen,

ben ik gek, of was de vraag niet gewoon duidelijk?
Ja je bent gek, ja de vraag was duidelijk, en het antwoord staat in mijn post hier vlak boven
the_disheavermaandag 17 juli 2006 @ 15:58
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:55 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ja je bent gek
oke, helder!
Dr_Flashmaandag 17 juli 2006 @ 16:02
Wat is er niet goed aan dan volgens jou?

Hij vraagt hoeveel en welke. Ik geef een lijstje (hetzelfde lijstje wat JDude al eerder gegeven had trouwens) met welke. Hij mag zelf tellen hoeveel dat er dan zijn. Of wil je dat ik dat ook nog voor hem ga doen?

Of had je nog heel iets anders in gedachten en volg ik het gewoon niet? Dat kan ook natuurlijk.
the_disheavermaandag 17 juli 2006 @ 16:07
Ik geef toch toe dat ik gek ben?

volgend onderwerp!



boog door golfveld
Duvelmaandag 17 juli 2006 @ 16:08
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:58 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

oke, helder!
De vraagsteller geeft als voorbeeld "Den Haag naar Venlo". Als ie dat soort dingen wil weten, komt ie met dat lijstje toch prima uit?

Dus ook ik ga voor optie 1, sorry.

Edit: ik lees net dat we het dus eens zijn.
Wadlopermaandag 17 juli 2006 @ 18:37


Vers van de camera (vanochtend gemaakt)
Alleen jammer dat de zon beetje vervelend was
jorienvdherikmaandag 17 juli 2006 @ 18:39
dikke laag stof
Wadlopermaandag 17 juli 2006 @ 18:40
quote:
Op maandag 17 juli 2006 18:39 schreef jorienvdherik het volgende:
dikke laag stof
Is met elke wadloper tegenwoordig, ze wassen alleen de kop nog in Groningen

De rest komt morgen wel, imageuploader doet raar :S
456dinsdag 18 juli 2006 @ 10:35
quote:
Op maandag 17 juli 2006 14:26 schreef Dr_Flash het volgende:
Maar als dat is wat vraagsteller inderdaad wil weten, is misschien een klikje hier ook wel genoeg
treinserie 38030
Wadloperdinsdag 18 juli 2006 @ 11:52




De andere twee die ik wou posten, maar die niet wilden uploaden bij ImageVenue.com
Wadloperdinsdag 18 juli 2006 @ 12:06
http://rapidshare.de/files/26158014/ASF_0002.ASF.html Geluid van de ICM +- 9 mb (Voor dit filmpje moet je even je geluid wat harder zetten, hij is namelijk zacht opgenomen)
http://rapidshare.de/files/26158330/MVI_8302.avi.html Opstarten van de wadloper +- 1,8 mb
Zug-Chefwoensdag 19 juli 2006 @ 09:46
quote:
Op vrijdag 14 juli 2006 12:14 schreef Ou-Tannu het volgende:
Vanmorgen 4 koplopers gezien,


4031 4042 als trein naar leeuwarden

onbekende en de medini als trein naar t zuiden

alle 4 om half 11 te heerenveen
ik zat in die medini, op weg naar Deventer - Berlijn
Fluffy_Augurkwoensdag 19 juli 2006 @ 12:10
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 12:06 schreef Wadloper het volgende:
http://rapidshare.de/files/26158014/ASF_0002.ASF.html Geluid van de ICM +- 9 mb (Voor dit filmpje moet je even je geluid wat harder zetten, hij is namelijk zacht opgenomen)
http://rapidshare.de/files/26158330/MVI_8302.avi.html Opstarten van de wadloper +- 1,8 mb
Coole filmpjes. Vooral die ICM. Dat geluid
Wadloperwoensdag 19 juli 2006 @ 12:28
Idd, toen ik dat hoorde was ik helemaal blij, de ICM was echt een mazzeltje, mocht je de 4060 nog een keer tegenkomen, dat was de trein op het filmpje