abonnement Unibet Coolblue
pi_30710036
Ter inleiding....

De volgende geschiedenis (of: liefdesgeschiedenis in de dop) heb ik de afgelopen weken gepost op het Relatie & Psychologie-forum. Maar de modererende psychotherapteuten/relatiedeskundigen aldaar hebben mij om duistere redenen de pas afgesneden. Deze geschiedenis zou 'geen discussiewaarde' meer hebben. Uit die keiharde diagnose zou men kunnen concluderen dat ik er psychisch dermate beroerd aan toe ben dat verdere hulp of ondersteuning zinloos zou zijn.

Tel uit je winst!

Aan de andere kant: aangezien ik heb begrepen dat je niet dieper kunt zinken dan het R&P-forum, beschouw ik de doorverwijzing naar dít subforum maar als een promotie .

Groet,
Nadine


woensdag 31 augustus 2005 @ 12:15

Sinds een paar weken werk ik als weekendoppas bij een (gescheiden) vader van drie kinderen. Het ene weekend werk ik bij hem thuis, het andere weekend zit ik bij zijn ex-vrouw, die een paar straten verderop woont, en die ook al zo'n drukbezet leven heeft. Door de week hebben ze twee kindermeisjes, maar in de weekends neem ik het over. Ze hebben drie kinderen (een jongenstweeling van 6 en een meisje van 2. Zijn ex-vrouw heeft nog een oudere zoon van 16 uit een eerder huwelijk).
Nou heb ik heel sterk het gevoel dat er iets 'broeit' tussen de vader & mij. Hij kan zijn ogen niet van me afhouden, en eerlijk gezegd ben ik ook behoorlijk onder de indruk van hém. Probleem: hij heeft een vriendin, het meisje voor wie hij zijn vrouw heeft verlaten, en ze hebben trouwplannen. Nou zit ik sowieso al niet te wachten op een affaire met een 'oudere' man (36) die nog niet zo lang gescheiden is, maar ik merk dat ik een beetje begin te wankelen, met al mijn principes... Hij is zo leuk!!! Zo sexy!!! Zo ongelooflijk knap!!!

Het afgelopen weekend stonden we op een bepaald moment samen in de keuken, en toen raakte hij toevallig mijn arm aan en ik zweer het, er ging een magnetische schok door me heen! Hij had het ook in de gaten, want hij deed snel een stap opzij.

Ik wéét dat ik stom bezig ben met mijn romantische fantasieën, ik wéét dat ik me op mijn studie moet concentreren en dat dit baantje goud waard is, ze betalen me heel veel, krankzinnig veel zelfs, en dat is me meer waard dan een geheime affaire met een gescheiden man die binnenkort gaat trouwen, en die daarnaast ook nog een jaloerse ex-vrouw heeft die er alles voor over heeft om hem terug te winnen... maar toch... maar toch...

Hoe houd ik mijn hoofd koel?!


woensdag 31 augustus 2005 @ 12:31

Nee, een toekomst zie ik niet in het verschiet liggen met hem. Even los van het problematische puntje dat hij drie kinderen heeft, plus een jaloerse ex-vrouw, plus een coke-snuivende (heb ik sterk de indruk) vriendin... los van al die dingen, dus, heb ik niet de illusie dat wij samen oud gaan worden. Zó romantisch ben ik nou ook weer niet. Maar die aantrekkingskracht... die is wel HEEL erg gigantisch.

woensdag 31 augustus 2005 @ 13:06

Met 'snuifje', om haar zo maar even te noemen, heb ik op dit moment niet zoveel te maken, aangezien ze voor onbepaalde tijd naar het buitenland is vertrokken om een of andere cursus te doen, ze wil namelijk actrice worden, dat is tenminste het plan.


woensdag 31 augustus 2005 @ 13:25

Ik zou niet weten wat ik precies met hem wil. Ik ben aangenomen door zijn ex-vrouw, die er een heel circus van maakte met allemaal sollicitatierondes en lange gesprekken, voor haar is het heel belangrijk (logisch) om een goede, betrouwbare oppas te hebben voor haar kinderen, en ik zou het heel fout vinden van mezelf om vervolgens iets te beginnen met haar ex-man, op wie zij duidelijk nog steeds verliefd is.
Ook natuurlijk omdat het in eerste instantie om de kinderen gaat. Dat is mijn verantwoordelijkheid; ik zou me dus helemaal niet moeten bezighouden met dit soort ingewikkelde zaken, ik zou gewoon mijn werk moeten doen en klaar. Maar... die vader... ik heb nog aardig wat met hem te maken, in die zin dat hij zijn kinderen wel eens meeneemt naar zijn werk, en dan ben ik er dus ook bij (hij is tv-regisseur, reclames en zo, ik weet het niet precies), en dan ben ik de hele dag in zijn nabijheid. Dat is moeilijk. Om dan principieel te blijven.


woensdag 31 augustus 2005 @ 14:05

Nee, 36 is ook niet oud, maar zelf ben ik pas 2 x 13, dus dan is het opeens wel een klein beetje oud(er). Ik bedoel dat ik nooit iets heb gehad met een 'oudere' man, laat staan gescheiden, laat staan verloofd, laat staan vader van 3 kinderen, laat staan... nou ja. Meestal ga ik gewoon om met leeftijdsgenoten, studievrienden en zo. Maar goed, zijn vriendin ('Neusje' gedoopt) is ook 'pas' 28 of zo (schat ik, maar je weet natuurlijk niet wat die cokeverslaving voor schade heeft aangericht aan haar uiterlijk, misschien is ze wel jonger dan ik).


donderdag 1 september 2005 @ 01:40

De zaken zijn niet veranderd. Ik las dat iemand zich afvroeg of er al 'geneukt' was. Nee dus. Er zitten maar 7 dagen in een week, het is vandaag woensdag, of nee: donderdag alweer, en ik werk alleen in het weekend. Dat heet: vanaf vrijdagavond. Aanstaande vrijdag werk ik bij háár thuis (zijn ex, dus), maar er bestaat een kans dat hij er dan ook bij is omdat zij een feestje geeft en ze doen enorm hun best om (althans voor hun vrienden & kinderen) de schijn op te houden van een gelukkig gescheiden paar. Ik dénk dus dat hij er ook wel zal zijn, maar misschien moet hij werken... dat zou jammer zijn.


donderdag 1 september 2005 @ 02:08

Het was geen vraag, maar een constatering: "Die kinderen zien jou als hun nieuwe vertrouwenspersoon en dan neuk je kun vader."

Ja dus.
Ik bedoel: néé, want dat hele 'neuken', dat is zwaar op de zaken vooruit lopen, wie heeft het over neuken?! Tot nu toe zijn hij & ik nog niet verder gekomen dan wat beleefde praatjes en natuurlijk het uitwisselen van informatie over de kinderen. (Okay, en wat broeierige blikken, ik geef het toe. Maar die zijn multi-interpretabel, ik bedoel: misschien verbeeld ik het me wel, of misschien kijkt hij áltíjd zo omdat hij bijziend is, of God weet wat.)

Maar die kinderen, die zitten mij inderdaad dwars. Om heel eerlijk te zijn zit ik niet zo héél erg met zijn vriendin in mijn maag. Zij ziet hem volgens mij als een soort wandelende creditcard, en bovendien is ze dus bezig met een 'acteercarričre', in die richting moeten we denken, maar het is allemaal buitengewoon vaag en ze kan hem goed gebruiken om eindelijk eens vaste voet aan de grond te krijgen in de filmwereld (hij doet allerlei dingen met film & televisie & reclames, hoe het precies zit weet ik niet). Kortom: zij is een soort kruising tussen een starfucker en een creditcard-bimbo.

Met zijn ex-vrouw heb ik meer mededogen, maar vooruit, ze zijn uit elkaar. Zij heeft tegen mij wel eens iets laten vallen over dat haar ex-man (of ze écht gescheiden zijn, dat weet ik eigenlijk niet) gewoon 'een beetje moet uitrazen'. Het lijkt mij ijdele hoop; ik heb niet bepaald de indruk dat hij van plan is ooit nog terug te gaan naar haar, maar... wie weet. Ze hebben wel drie kinderen samen. En hij is gek op die kinderen.

Het zijn ook geweldige kinderen, echte schatjes. Die zoon van 16 (van zijn ex) vind ik persoonlijk wat minder, maar met hem heb ik weinig te maken. Ik pas op de tweeling en het meisje. En ja, zij vertrouwen mij. Hun wereldbeeld zou natuurlijk totaal op z'n kop komen te staan als er ooit iets zou gebeuren tussen hun vader & mij, ze hebben net die scheiding achter de rug, nu zitten ze opgescheept met die coke-sniffing vriendin en allerlei kindermeisjes... het is wel even mooi geweest, denk ik.

En toch... toch moet ik er wél tegen vechten. Dat is natuurlijk slecht. Het hele idee zou niet eens bij me op moeten komen, ik zou me moeten focussen op de kinderen, op de organisatie van dat huishouden, en verder niks.

Maar mijn baantje opgeven, dat kan ik niet. Ik heb het geld nodig. Tja, het is niet anders...


donderdag 1 september 2005 @ 11:16

Ik heb geen ervaring met een 'gebonden' man, en ik weet natuurlijk heel goed dat het een kansloze excercitie is. Tegen vriendinnen die verstrikt raakten in dat soort affaires, was ik ook altijd heel uitgesproken: niet doen, zinloos, fout, een one way ticket naar een gebroken hart, enzovoort. Punt is alleen dat ik toen niet kon weten dat óók een getrouwde (of samenwonende) man je plotseling totaal van je sokken kan blazen...

Ik vond dat soort mannen altijd ouwe lullen. Keek er niet eens naar om. Toen een voormalige baas van mij (40+) een keer kwam aanzetten met een liefdesverklaring, was ik alleen maar diep geschokt en ook beledigd. Ik dacht: 'Wie denk jij wel niet dat je bent, met je lullige bosje rozen?' Ik heb meteen ontslag genomen, omdat ik het ook nog eens bedreigend vond om in één ruimte te zitten met die gefrustreerde mafkees.

Maar... deze man is wel een ander verhaal. Ik wist eigenlijk al meteen dat het fout zat toen hij de eerste keer de deur opendeed. Ik had van alles verwacht, maar in elk geval níet deze onwaarschijnlijk mooie, intrigerende, sexy man. Het goede nieuws was, in zekere zin, dat hij al onder de pannen was - hij stelde me meteen voor aan zijn vriendin - maar toen kwam het slechte nieuws: die vriendin was de deur nog niet uit of de magnetische spanning tussen ons rees meteen de pan uit. Ik heb zoiets nooit eerder meegemaakt. Ik houd mijn hart ook vast voor straks, als zij weer op het toneel verschijnt, want ik kan me niet voorstellen dat zij die signalen niet opvangt. Straks krijgt ze argwaan... wat dan?

Nee, als ik erover nadenk... het is veel te link allemaal. Ik heb me voorgenomen om mijn hoofd koel te houden, me afstandelijk op te stellen. Ik ga voor het geld! Ik zal tegen hem zeggen, als ik hem weer zie, dat ik een vriend heb. Ja: dat we binnenkort gaan samenwonen (mooi niet, maar dat heet nou een leugentje om bestwil).


donderdag 1 september 2005 @ 12:38

Ik zal niet zeggen dat een ander baantje zo is gevonden, maar als ik goed zoek, vind ik zeker iets anders. Niet iets dat zo goed betaalt, alleen. Het is gewoon LEKKER om gemakkelijk geld te verdienen, en echt, dit is gemakkelijk verdiend.

Kreeg net een sms-je van zijn ex: ik moet er morgenavond om 18.00 zijn, en of ik iets 'passends' wil aantrekken. Sorry?! (Ze geeft een feestje. Zou het de bedoeling zijn dat ik met de gasten ga mingelen of zo?!)

Mooi dat ik in mijn spijkerbroek ga. Zou op zich natuurlijk wel een goeie bak zijn om daar in vol ornaat aan te treden in een of ander glitterpak, en dan de hele avond al die vrienden van haar aanklampen: 'Ja, ik ben de oppas, doen we nog een glaasje champagne...?'

Okay, een spijkerbroek met een glittertopje dan. Compromis.


donderdag 1 september 2005 @ 13:05

Ik heb trouwens niet gezegd dat zijn vriendin aan de coke is, ik heb gezegd: ik heb sterk de indruk. Ze is wel erg opgefokt, druk, en maar ratelen & ratelen... komt geen einde aan. Kan natuurlijk ook aan de afslanktabletten liggen.


donderdag 1 september 2005 @ 13:32

Het dresscode-mysterie is opgelost. Ik heb gebeld, en ze geeft een feestje voor collega's, haar belangrijkste opdrachtgever komt ook en de vraag is dus of ik niet, zoals de vorige keer, in een hele korte afgeknipte & gerafelde spijkerbroek met gaten erin wil komen. Nou, best. Moet kunnen.
(Volgens mij is ze wel een type dat een beetje chique wil doen. Ze noemde mij laatst, toen er een kennis van haar langskwam, ook de 'au pair'. Terwijl ik toch geen Pools spreek en ik geen kost & inwoning krijg. Maar enfin.)


donderdag 1 september 2005 @ 14:18

Ja, dat van dat 'uitrazen' vond ik ook wel een doordenkertje. Ik heb het geďnterpreteerd als in: 'Hij heeft nu even een jongere vriendin, maar die menopauze gaat vanzelf wel weer over.' Niet dat hij een identiteitscrisis-achtige indruk wekt, integendeel, hij lijkt erg van zijn leven te genieten.

Maar voor zijn ex-vrouw is het een bittere pil dat hij er vandoor is met een veel jonger meisje dat bovendien, eerlijk = eerlijk, een stunning beauty is. Een opgefokte stunning beauty, maar dan nog. Voor haar is dat niet leuk, dat snap ik echt wel. Ze heeft ook wel eens geprobeerd me uit te horen over hoe het eraan toe gaat tussen die twee, maar ik ben er tot nu toe gelukkig in geslaagd me niet te laten meeslepen in een soort vriendinnen-achtige verhouding met haar. Het blijft werk. Straks zit ik hele avonden naar haar bittere verhalen te luisteren, dat moet ik niet hebben.


donderdag 1 september 2005 @ 14:25

Nog iets anders. Dat zijn ex-vrouw mij zou hebben aangenomen om haar man te strikken, lijkt me wel een beetje sterk. Zoals gezegd: zijn vriendin ziet er prachtig uit, ligt hele dagen onder de zonnebank of ze zit bij de nagelmanicure of in de sportschool, dus in principe is het ingewikkeld concurreren met haar. (Ik zeg: in principe!!)

Ik ben voornamelijk aangenomen door zijn ex omdat ik Frans spreek. Zij is zelf Francaise, met een cédille, maar die kan ik niet vinden op mijn toetsenbord, en ze zocht dus iemand die ook Frans kan spreken met de kinderen. En Nederlands.


vrijdag 2 september 2005 @ 00:49

Met zijn leeftijd zit ik eigenlijk niet zo, hoor. Meer de omstandigheden; hij heeft al een heleboel 'levensstappen' gezet die voor mij nog ver weg lijken; werken, trouwen, kinderen, scheiden - dat maakt hem in mijn ogen niet oud, maar wel totaal anders, en dus ongrijpbaar, of in elk geval moeilijk te peilen.

En ja, oppassen is een beetje een merkwaardig bijbaantje, maar ook wel erg relaxed & goed te combineren met mijn studie. Ik heb dit baantje via een goede vriend (m) die ook geregeld als oppas wordt ingehuurd door mensen met teveel geld en te weinig tijd, dus zo heel bizar is het ook weer niet.


vrijdag 2 september 2005 @ 01:34

Ik zit niet zo met die ex-vrouw en zijn vriendin, en de kinderen... dat is een ingewikkelder verhaal, maar ik zou eigenlijk niet weten wat goed voor hen zou zijn, aangezien hun onschuldige & onbezorgde kindertijd in principe toch al vern***t is door de scheiding en de hele ellende eromheen. (Dus áls ik al partij zou kiezen voor iemand anders dan mezelf, dan gaan al mijn votes naar zijn ex-vrouw).

Maar eerlijk gezegd ben ik nog niet eens aan die Grote Vragen toegekomen; toen ik mijn eerste bericht postte, had ik het alleen over een 'gevoel', bepaalde spanning enzovoort. Ik weet dat ik moet oppassen, dat is één, en ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt (wat het raar maakt, en gevaarlijk), dat is twee.

Dus ja, hoe het verder gaat... ik heb mezelf nu streng toegesproken... héél streng, dat is het enige wat ik erover kan zeggen.


vrijdag 2 september 2005 @ 15:28

Ik begin een beetje paranoďde te worden. Het heeft even geduurd, maar ik raak er meer & meer van overtuigd dat het inderdaad een complot is. Een set-up.

De jongen die mij aan dit baantje heeft geholpen, kent de familie waar ik werk. Het ergerde me al de hele tijd dat hij voortdurend zit te vissen bij mij: hoe het op m'n werk was, wat ik van haar vind, en van hem, en van de vriendin, en van de 'Italiaanse toestanden' die zich daar afspelen, enzovoort. Hij heeft zelfs een keer gevraagd: 'En, zijn er nog spannende ontwikkelingen?' Waarop ik zei: 'Ja, de kinderen lagen om acht uur in bed. Vind je dat spannend genoeg?' Ik ga hem niet aan z'n neus hangen wat er speelt, aangezien hij óók veel omgaat met mijn vriendje. Maar ik vond het wel vreemd. Toch heb ik er niet eerder bij stilgestaan dat die nieuwsgierigheid van hem wel eens zou kunnen voortkomen uit méér dan alleen nieuwsgierigheid...

Ik twijfel nog over wat ik zal aantrekken. Ik twijfel aan alles, op dit moment. Ook aan m'n eigen verstand.


maandag 5 september 2005 @ 10:41

Het feestje afgelopen vrijdag was een verschrikking; het was een tuinfeestje (jeu de boules & pastis & keiharde Franse discomuziek) en er heerste die avond een krankzinnige muggenplaag. In de loop van de avond zwol eerst mijn wang op als een kievitsei, daarna mijn wenkbrauw en tenslotte mijn lip. Resultaat: ik zag eruit alsof ik direct na mijn facelift het verband eraf had gerukt om de vrienden van 'Madame' de stuipen op het lijf te jagen.
En niet alleen haar vrienden, want ook haar ex-man kwam nog even langs. Aaargh! Hij is nog steeds geweldig, hij droeg een witte broek en een felgroen T-shirt en een cowboyhoed, en het viel me op dat behalve de muggen ook alle aanwezige vrouwen om hem heen zwermden. We hebben geen woord gewisseld. Wel keek hij een paar keer naar me, en hij glimlachte, maar ik kon die lach niet plaatsen - ik sluit niet uit dat hij me niet herkende met mijn opgeblazen 'Na De Operatie'- look. God, wat voelde ik me ellendig.

Ik heb zo'n beetje de hele avond doorgebracht achter een struik, met een kinderwagen onder handbereik (en ettelijke glazen kir royal, om de moed erin te houden), want één van de vriendinnen van Madame had me haar baby toegespeeld. Via deze vriendin, ook een Parisiënne trouwens, ben ik nog wel het één & ander aan de weet gekomen:
1) ze had het over 'la séparation' en niet 'le divorce'.
2) over de ex-man zei ze: "Cet homme n'a que deux couleurs: la vanité et le désir sexuel."
3) ze wil met me winkelen (deze vriendin, dus). Dat doen we woensdag.

Ik geloof niet meer in een complot. Ik geloof eigenlijk alleen nog in het verwoestende effect dat muggen hebben op je uiterlijk. Die enorme bulten zijn vandaag (bijna 3 dagen later) nog steeds niet weg.

Verder was het sowieso een vreselijk weekend. Zaterdag ben ik met de kinderen naar de voetbalclub geweest, de tweeling moest om 9.00 uur een oefenwedstrijd spelen, voor mijn gevoel midden in de nacht, en toen ik 's middags afgemat thuiskwam, was mijn vriendje er (waardoor ik niet kon posten...) en die is vervolgens tot vanochtend gebleven. Het is (nog) niet uit, maar ik kan ook niet zeggen dat er romantiek in de lucht hangt.
Het probleem is dat ik verliefd ben. En niet op hem, bedoel ik. Maar... het lijkt me een verliefdheid waar ik tegen kan vechten.


maandag 5 september 2005 @ 11:27

Ze zei trouwens nog iets, die vriendin - over stof tot nadenken gesproken (soort Algemene Wijsheid):

"On peut agir sur les hommes - par leurs passions, qui sont leurs faiblesses."

Vrije vertaling, uit de losse pols: Je kunt mannen bespelen/manipuleren (agir = handelen, in dit geval meer: macht hebben over) middels hun passies, want die passies zijn hun zwaktes." Dit is een belabberde vertaling, geef ik onmiddellijk toe, maar ik vond het wel een interessante opmerking. Zeker uit háár mond, want deze vrouw (begin 40) is al 2 x gescheiden en heeft alle hoop op een goede relatie laten varen. Kennelijk is ze er zelf niet in geslaagd die theorie in praktijk te brengen...


maandag 5 september 2005 @ 11:36

Er waren trouwens ook een paar Bekende Nederlanders, waarvan één gekleed in een spierwitte korte broek met een roze poloshirt (zo'n volgzaam type dat zich door zijn vrouw laat aankleden). Hij kwam op een bepaald moment even naar de baby kijken, en toen zei hij - out of the blue - : "Ik heb nog nooit zoveel lelijke wijven bij elkaar gezien."

Geestig, uit zijn mond.
Ik heb maar geďnteresseerd geknikt, met mijn 'Na De Operatie'-gezicht, en ik dacht: 'Nee, maar JIJ ziet er fantastisch uit!' Wat is dat toch met die veertig-plus mannen die denken dat het voor hen niet belangrijk is om een beetje strak & afgetraind voor de dag te komen?! (Hierbij merk ik op dat er één man was, toevallig met een cowboyhoed, die níet was uitgezakt/opgebrand/afgeserveerd).


maandag 5 september 2005 @ 11:45

Ik heb begrepen dat zijn vriendin volgend weekend(tijdelijk) terugkomt, dus dat versimpelt de zaak. Tenminste, in zo verre dat hij in háár aanwezigheid heel neutraal op mij reageert. En ik op hem, uiteraard. Dat geeft mij dan in elk geval de tijd om een poging te doen hem uit mijn hoofd te zetten... hoop ik...

Maar voordat zij terugkomt (zaterdag), is er nog een vrijdag.....
We zullen zien.


maandag 5 september 2005 @ 14:51

Het was een tuinfeest met een thema (dat had 'Madame' mij volgens zichzelf duidelijk gezegd, toch was het me ontgaan) en het thema was St. Tropez. Nou kom ik daar niet vaak, in St. Tropez, maar gezien het aantal cowboyhoeden op het feestje mogen we aannemen dat De Cowboyhoed daar bij het dagelijks tenue hoort.

(Het stond hem goed, trouwens).
(Ik kan het zwijmelen niet laten!)


dinsdag 6 september 2005 @ 11:11

Kreeg net een sms-je (van háár, 'Madame') dat ze morgenmiddag een Tombola houdt in de tuin voor een goed doel?? En of ik wil komen helpen.


dinsdag 6 september 2005 @ 23:42

Hoe & waarom hij precies bij zijn vrouw is weggegaan, onder welke omstandigheden etc, dat weet ik bijvoorbeeld niet. Ja, hij had een vriendin. Maar misschien had zijn ex-vrouw ook wel een vriend, of zes vrienden, dat weet je niet. Daar kom ik nog wel achter... morgen, tijdens die belachelijke Tombola. Ze wil 'oude kleren' gaan verloten. Onder buurtbewoners, vriendinnen en kennissen. Grappig. Uit beleefdheid heb ik haar laten weten dat ik ook wel twee loten wilde ŕ raison van 10 euro per stuk (zónde van mijn zuurverdiende centen!) en in ruil daarvoor maak ik dus kans op de afdragertjes van 'Madame'.

Maar: alles voor het goede doel.
En intussen zal ik proberen uit te zoeken hoe het precies zit met dat verleden van hen. Of hij haar bijvoorbeeld altíjd al bedroog, of dat hij - voordeel van de twijfel - per ongeluk en tegen al zijn goede bedoelingen in verliefd is geworden op een ander.


woensdag 7 september 2005 @ 09:34

Het leven zou er heel anders uitzien als alle meisjes en vrouwen op deze wereld zo verstandig waren om verliefd te worden op ongecompliceerde, frisgeboende jongemannen die net zoveel liefde & respect voor hen zouden voelen als voor hun lieve moedertje.

Echter... gek genoeg... en om de één of andere reden... hebben de meeste meisjes op deze wereld de neiging om uitgerekend te vallen op die ene arrogante, licht-autistische en complexe avonturier van wie ze bij voorbaat al weten dat hij slecht nieuws is, maar kennelijk heeft dat slechte nieuws een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hen...

Dát is het mysterie.


donderdag 8 september 2005 @ 23:44

De tombola was een beetje amateuristisch en kinderachtig. Bij deze loterij, die jaarlijks aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd door 'Madame' en twee collega-moeders, kunnen de aanwezigen 'aardigheidjes' winnen in de vorm van taarten, flessen wijn & likeur, nagelsetjes, zeepjes, golfballen, zakjes potpourri en wat je nog meer aan overbodige rommel kunt verzinnen, maar het pičce de résistance van de prijzenregen bestond uit de leeggeplunderde garderobekasten van de drie organisatrices: degelijke kledingstukken van een onverwoestbare kwaliteit (veel Pauw, Donaldson, Ralph Lauren, Donna Karan en andere modelabels waarin je nog niet dood wilt worden gevonden), en grofweg vielen de kleren onder te verdelen in 3 categorieën: 1) volledig frigide, 2) seksloos en 3) klassiek.

De aanwezige vrouwen (type: geblondeerde tandartsassistente met 3 kinderen, een hond en een Range Rover) vonden de tombola 'toppie' en 'helemaal leuk', al hadden ze nog nooit gehoord van WarChild, het goede doel waarvoor de opbrengst van de loterij bestemd was, laat staan dat ze wisten waar Servië ligt ("Servië...? Is dat geen spotgoedkoop skiparadijsje?), maar dat mocht de pret niet drukken. Zolang er maar genoeg rosé werd geschonken, en zolang de schalen met krabcakes en sushi's en tapas maar snel genoeg doorkwamen, bleven de dames euforisch gillen bij elke monsterlijke jurk of rok of winterjas die ze maar wonnen. De opbrengst van dit feestje: 4.000 euro.
De kindjes in Servië mogen in hun handjes knijpen.
De jurk die ik won (een massief, zwart geval waarin ik eruit zag als een Italiaanse weduwe) heb ik met iemand geruild voor een pluchen varkentje. Dat heb ik aan het tweejarige dochtertje van 'Madame' gegeven; ze was er dolgelukkig mee.

Voor de aanwezige kinderen (zo'n 35 in aantal) was er vermaak in de vorm van een trampoline en een opblaaskasteel. Daar heb ik verder weinig van meegekregen, aangezien ik het grootste deel van de middag krabcakes heb staan bakken. Binnen, in de keuken. Terwijl buiten de zon scheen en er rosé werd geschonken. Ik werd er een beetje somber van. Om eerlijk te zijn maakte alles me somber: de vrouwen (word ik later ook zo?!), de ongegeneerde hebzucht, de zogenaamde 'ruimhartigheid' ten aanzien van oorlogsslachtoffertjes die nog nooit van hun leven een opblaaskasteel of een trampoline hebben gezien... je zou om minder een hysterische woede-aanval krijgen.

Gelukkig werd ik gered door de vrouw die ik vorige week al had ontmoet op het feestje; de Franse vrouw met de pasgeboren baby die vandaag met mij had willen winkelen, maar godzijdank strooide de tombola roet in het eten.
Deze vrouw - laten we haar Guillemette noemen, zo heet ze namelijk - kwam op een bepaald moment bij mij in de keuken staan. Ze informeerde zo'n beetje langs haar neus weg naar mijn leeftijd, studie, vriendje, ouders, hobby's, levensovertuigingen, seksleven en nog zo wat van die dingetjes, en net toen ik genoeg begon te krijgen van haar onbeschaamde vragen, nam het gesprek een verrassende wending. Of ik op de hoogte was van de huwelijksperikelen van mijn werkgevers, wilde ze weten. Eh... niet echt, zei ik. Guillemette keek alsof ze me niet geloofde: "Ze zijn... séparés, dat weet je toch?" Ja, dat wist ik, aangezien ik het ene weekend bij háár werk, en het andere weekend bij hčm.
Guillemette was intussen op een stoel neergeploft en schonk zichzelf nog eens een glas rosé in.
Toen begon ze te vertellen. Ik hoefde er niets voor te doen, het ging helemaal vanzelf. De scheiding was een 'bloederige toestand' geweest, zei ze. "Zo bloederig, dat wil je niet weten." Toevallig wilde ik dat wél weten, zo gedetailleerd mogelijk graag, dus ik trok mijn meelevendste gezicht en wachtte op meer onthullingen.
"Heb jij wel eens liefdespijn gehad?" wilde ze weten.
Ik knikte: "Oh ja, zo vaak."
"Onmogelijk," zei ze. "Dat kan niet. Liefdespijn is een eenmalige ervaring. Na de eerste keer kun je nog wel doen alsof, toneelspelen, maar je voelt de pijn niet meer. Niet écht. Niet zo schrijnend en hartverscheurend als de eerste keer." Na een korte pauze zei ze: "Voor haar is dit de eerste keer, weet je. Ze is wel eerder getrouwd geweest, met een Fransman, maar dat huwelijk heeft ze zelf om zeep geholpen. Het was een goed huwelijk. Harmonieus, kalm. Maar goede huwelijken - en ik spreek uit ervaring - worden na verloop van tijd wat sleets. Kleine roestplekken, losse draadjes... ach, die oneffenheidjes geven een huwelijk karakter, daar moet je niet kinderachtig over doen. Doorgaans doen wij Fransen dat ook niet; wij gedragen ons als volwassenen, al hebben wij zo onze petits secrets. Ze begon te fluisteren: "Het draait allemaal om discretie. Dat is het toverwoord: discretie. En op dát punt heeft zij grote fouten gemaakt, want zij was niet discreet. Zij werd openlijk verliefd. Op een Hollander nota bene, een losbol met woeste plannen en onduidelijke artistieke ambities." Guillemette zuchtte diep. "En wat gebeurt er, nog geen zeven jaar nadat ze alle schepen achter zich heeft verbrand om met die Hollandse joueur te trouwen? Ze krijgt een koekje van eigen deeg. Hij valt voor een starlette. Nou is dat nog één ding, maar het is iets heel anders dat hij haar voor die startlette verláát. Het is een harde levensles, maar nu zij heeft geleerd wat liefdespijn is, nu zij weet hoe dat voelt, leert zij eindelijk ook om discreet te zijn. Discreet en geduldig." Ze nam een grote slok rosé. Toen zei ze: "Geloof me, die man draait wel bij. Hij heeft haar nodig, al beseft hij dat nog niet. Zijn huwelijksplannen met la starlette worden steeds op de lange baan geschoven. Ze zouden in maart trouwen. Het werd juni, juli, en nu schijnt het in oktober te gebeuren. Ik zal je één ding zeggen: dat is geen liefde. Dat is hartstocht, passie, of hoe je het wilt noemen. Dat gaat voorbij. Ik heb genoeg liefdeservaring om te weten dat hartstocht voorbij gaat."

Na deze speech, die ongeveer een uur leek te duren en waar ik nogal van opkeek, vond ze het kennelijk tijd voor een persoonlijk advies. "Jij gelooft in hartstocht," zei ze lachend. "Dat zie ik aan je gezicht, aan je ogen. Naďef, ongeschonden. Hoe oud ben je? Bijna zesentwintig, dat is tegenwoordig te jong om te trouwen. Maar áls je ooit wilt trouwen, en alleen idioten en wanhopigen willen dat niet, dan heb ik een wijze raad voor je. Doe ervaringen op. Zie de liefde als een spel, experimenteer, geef je eraan over. Maar wees niet zo naďef om in overrompelende hartstocht te geloven. Alles in het leven valt te weerstaan; je kunt tegen alles vechten." Ze kwam naast me aan het aanrecht staan en keek me doordringend aan. "Het zit zo: sommige vrouwen zijn doodsbenauwd voor het woord 'hartstocht', ze zeggen er de meest onzinnige dingen over, zoals: "Gevoelens kun je niet sturen," en: "Oh, de passie die ik voel voor deze man, is sterker dan mezelf!" Maar pas op! Wees op je hoede voor dit soort vrouwen, want juist déze vrouwen tuinen erin! Het zijn altijd de zwakke, angstige, weerloze wezens die verstrikt raken in de netten van de verkeerde man. Altijd! Ze geven álles van zichzelf, soms zelfs hun huwelijk, en waarom? Om vernederd te worden. Afgedankt als een gebruikte zakdoek. Ik begrijp werkelijk niet waarom zoveel mensen in hartstocht geloven. Hartstocht is gevaarlijk. Bovendien heeft hartstocht vele gezichten. Zoals een dief hartstochtelijk naar geld verlangt, zo verlangt een moordenaar hartstochtelijk naar wraak. En nu mag jíj, lieve Nadine, mij vertellen wat precies het verschil is met een vrouw die al haar principes - eigenwaarde, eerlijkheid, trouw - verloochent omdat ze hartstochtelijk naar de verkeerde man verlangt."
Ik bleef even stil.
"Precies!" riep Guillemette triomfantelijk. "Er is geen verschil! Daar kom je nog wel achter. Dus als je slim bent, en je studeert vast niet voor niets aan de universiteit, dan tuin je niet in de fuik die 'hartstocht' heet, en die alleen maar tot verwoesting leidt. Houd afstand. Gebruik je hersens. En neem de tijd om de liefde te verkennen."

Nou, dit is een lang verhaal geworden, maar eerlijk gezegd hebben de woorden van Guillemette me wel een beetje aan het wankelen gebracht. Ze leek me een aardige vrouw, en sowieso was ze de enige van alle aanwezige tandartsassistentes die het woord tot mij richtte, maar een beetje merkwaardig vond ik het wél. Zou ze eenzaam zijn? Ze wil nog steeds met me winkelen. Ik ben bang dat ik er een veertigjarige beste vriendin bij heb...


zaterdag 10 september 2005 @ 15:51

Nee... ik heb geen minnaar.

Ik heb een duizelingwekkend slaapgebrek. Geen oog dichtgedaan vannacht. Vanochtend was ik alweer om half negen met de tweeling op de voetbalclub; ze hebben met 12-0 verloren dus dat was huilen geblazen, dikke tranen, smijten met voetbalschoenen enzovoort, nét nu ik rondloop met een tollend hoofd en knikkende knieën.

Gisteravond was ik om acht uur bij hem. Ik kwam rechtstreeks uit de sportschool en ik zag eruit alsof ik, nou ja, rechtstreeks uit de sportschool kwam - niet op mijn best, dus. Hij keek me een beetje onderzoekend aan, en in mijn onzekerheid ben ik toen meteen naar boven gevlucht, waar ik de kinderen in bed heb gelegd & voorgelezen.

Terwijl ik daarmee bezig was, realiseerde ik me opeens wat een puinhoop mijn leven is geworden. Een rokende & smeulende puinhoop, om precies te zijn. Het gedoe met mijn vriendje dat aan 'soul searching' doet (zo noemt hij het sinds een paar dagen); mijn kansloze verliefdheid op een ingewikkelde man met een nog veel ingewikkelder leven; en daarnaast speelt er op de achtergrond nog een familiedrama (binnen mijn eigen familie, dus) - en alles bij elkaar begin ik serieus aan professionele hulp te denken. (Maar dat kan ook aan het slaapgebrek liggen). (Misschien moet ik gewoon drie maanden op vakantie naar Bali, dat helpt ongetwijfeld ook).

Toen ik weer beneden kwam, stond hij op het punt om te vertrekken. Hij vroeg wat ik in de sportschool had gedaan. Ik zei: 'Spinning.' Dat interesseerde hem wel; hij vroeg hoe dat precies in zijn werk ging en toen ik het had uitgelegd, kondigde hij aan: 'Volgende week ga ik een keer mee. Ik moet aan mijn conditie werken.'

Oh eh...

Aangezien ik net middenin een kleine persoonlijkheidscrisis zat, zei ik: 'Doe maar niet.' Dat was een ongelooflijk stom antwoord, aangezien ik had kunnen weten wat hij daarop zou zeggen, namelijk: 'Waarom niet, is er een probleem?'

Nee hoor, ik sta alleen op het punt finaal in te storten - verder geen bijzonderheden. Mijn god!

Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen, dus ik zei: 'Nee, maar ik denk dat we onze relatie zakelijk moeten houden.'
Inderdaad: ongelooflijk STOM.
Alweer.
Ik was lekker op dreef qua ongelooflijk stomme dingen zeggen.
En toen begon hij natuurlijk te lachen, haha, en het scheelde weinig of ik barstte in tranen uit, maar ik haalde diep adem en zei snel: 'Sorry, ik ben een beetje zenuwachtig.' En toen: ' Ik ga vijf keer per week spinnen, natuurlijk kun je een keer mee.'

Toen vroeg hij: 'Waar ben je eigenlijk bang voor?' en terwijl hij dat zei, kwam hij heel dicht bij me staan, en ik deed snel een stap opzij. Net toen ik dacht dat ik flauw ging vallen, werd er aangebeld door de taxichauffeur. Saved by the taxi..!!

Toen hij om half twee weer thuiskwam, wilde hij me nog een glas wijn inschenken, maar ik heb bedankt en ben weggevlucht. Ik geloof niet dat ik op dit wankele moment in mijn leven moet beginnen aan een Levensgevaarlijk Avontuur met deze Held, want ondanks al mijn zenuwen en stress en paniek, blijft hij een Held.

Vanavond zie ik hem weer. (En haar?????)
Ik heb zo meteen afgesproken met mijn zus, die me moed gaat inspreken. Wijze raad, zusterlijk advies, enzovoort - daar heb ik nu even behoefte aan. Mijn zus is een overgeorganiseerd 'Zakenvrouw Van Het Jaar'-type, dus ik weet nu al wat zij tegen me gaat zeggen, dat ik ben losgeslagen en gek geworden, dat ik eindelijk eens volwassen moet worden en meer van dat soort verstandige dingen die ik zelf ook wel kan bedenken, maar als zij het tegen me zegt, maakt het altijd meer indruk.


zaterdag 10 september 2005 @ 18:23

Hoewel mijn zus mij na 3 glazen witte wijn toch maar toevertrouwde dat ze zélf een 'affairette' (haar woord) heeft met iemand van haar werk, wat haar totaalscore op 2 iemanden brengt, want die andere iemand is haar vriend. Ha!

Maar, zei ze: "Het is niets om trots op te zijn."
En ook: "Wij zijn gedesillusioneerd in de liefde, dát is het probleem."
En daarna: "Ik wil een kind." (Ze was dronken).

Alles bij elkaar heeft onze ontmoeting niet het effect gehad waarop ik had gehoopt. Misschien kunnen we familie-korting bedingen bij de psychiater....


maandag 12 september 2005 @ 12:44

Zaterdagavond belde ik min of meer gedachteloos bij hem aan. Eenmaal binnen kreeg ik te horen dat de kinderen al in bed lagen - mooi - en Snuifje stond onder de douche - prima - , dus of ik iets wilde drinken. Nou, okay. Hij gebaarde dat ik in de tuin moest gaan zitten, hij bracht me een glas witte wijn, en ik zei: "Dank u, ober." Hij droeg namelijk een smoking. Alleen het vlinderstrikje ontbrak. Hij begon een beetje ongemakkelijk te lachen, en hij legde uit dat ze naar een huwelijksfeest gingen van een vriendin van snuifje, en 'dat clownspak schijnt erbij te horen.' Ik zei: "Lullig." En hij: "Nogal, ja. Maar als die mensen dat nou geil vinden... het is hún dag." En zo zaten we een tijdje te praten, heel gezellig, ik zou bijna zeggen: ontspannen, en die smoking stond hem eigenlijk steengoed, dus toen hij even later begon te vissen naar mijn liefdesleven, om precies te zijn vroeg hij: "Hoe zit het eigenlijk met jou, heb je een vriend, een vriendin, een zogenaamde partner?" toen zei ik snel: "Ja, die heb ik," want het werd me een beetje heet onder de voeten, met Snuifje die elk moment onder de douche vandaan kon komen, maar ondertussen dacht ik: hoe zit dit, zit hij me nou te versieren? En meteen daarna dacht ik: nee, hou op zeg, hij heeft een vriendin. Net toen hij dieper wilde ingaan op die 'partner' van mij, kwam Snuifje aangetippeld. Ze zag eruit als een soort gogo-danseres; ze droeg een jurkje met allemaal van die dansende sliertjes eraan, sliertjes met kraaltjes, het was een erg mooie jurk.

Ze gaf me een slap handje, nogal minzaam, en toen begon ze een lang verhaal over de cursus die ze volgt in België, een acteercursus als ik het goed begreep, en dat ze er bijna aan onderdoor ging, het was loodzwaar en slopend en ze had nog nooit in haar leven zoveel getourmenteerde kunstenaars bij elkaar gezien, enzovoort. "Ik ben helemaal leeg," zei ze steeds. "Compleet en totaal leeg." Ik was blij toen ze eindelijk vertrokken.

Na dit intermezzo leek de kous af. Ik bedoel de kous tussen hem & mij, want er was geen enkele reden om te geloven dat er die avond nog iets zou gebeuren tussen ons. Ze maakten een redelijk gelukkige indruk. Niet ongelukkig in elk geval. Snuifje gedroeg zich een beetje hysterisch, maar je bent actrice in opleiding of je bent het niet. Ik zat dus de rest van de avond voor de televisie en de kinderen sliepen als ossen. Niks aan de hand. Saai.
Als ik al iets had verwacht, dan was het dat hij & ik de komende tijd zo'n beetje peilend om elkaar heen zouden blijven draaien, waarna er heel misschien een moment zou komen dat hij (niet ik, dat wist ik wel zeker) iets zou proberen - dat hij voorzichtig zou proberen me te zoenen of zo, zodat ik kon weigeren, en dan zou hij moeten volhouden, en dan zou ik uiteindelijk toegeven. Of niet? Jawel: één keertje. Om het uit te proberen. Maar dat moment was voor mijn gevoel nog héél ver weg, dat moment lag ergens in de winter, in de sneeuw - laten we zeggen: in december op z'n vroegst. Maar in plaats van dat scenario gebeurde er iets heel anders.

Het is twee uur 's nachts. Ik schrik wakker van de voordeur. Hij komt de kamer binnen zonder Snuifje, die om onopgehelderde redenen is achtergebleven op het feest, of misschien hebben ze ruzie gehad, maar in elk geval is hij alleen. Hij heeft iets teveel gedronken, dat merk ik aan zijn losse gedrag: hij legt zijn hand iets te lang op mijn arm, hij blijft me ook de hele tijd strak aankijken. Ik krijg, zoals dat heet, koude voeten. Ik denk: wegwezen. Ik denk: Snuifje komt eraan, die ziet meteen wat er aan de hand is, en God weet wat ze allemaal aan pepmiddelen en alcohol heeft gebruikt, voor je het weet gaat ze mij met de vleesvork te lijf en loopt de hele situatie gierend uit de hand.

Ik kondig dus aan dat ik maar eens naar huis ga. Maar als ik mijn tas heb gepakt en de voordeur open doe, staat hij opeens naast me, en hij pakt mijn handen beet, en ondertussen schopt hij met zijn voet de deur weer dicht. Ik kijk hem even verbaasd aan. Het volgende moment drukt hij me tegen de deur, het gaat heel snel, alles bij elkaar duurt het hooguit drie, vijf, zeven seconden, hij neemt me in de houdgreep en begint me te zoenen. Nogal onstuimig. In elk geval scheelt het weinig of ik sleur hem mee op de grond, ik ben namelijk zo verrast dat ik mijn evenwicht verlies. Ik moet lachen: "Sorry, ik val." En hij trekt me overeind. Hij zegt: "Jij bent mijn lievelingsmeisje, weet je dat?"

Ik duw hem van me af, nogal hardhandig, want ik hoor een merkwaardig krassend geluid dat ik eerst niet kan thuisbrengen, maar nu dringt het tot me door waar dat geluid vandaan komt - van de andere kant van de deur, namelijk, waar Snuifje verwoede pogingen doet om haar sleutel in het slot te krijgen. Ik hoor haar vloeken, haar stem is vlakbij. In een reflex ruk ik de deur open, en ik zeg: "O, hallo."
(Achteraf moest ik daar eigenlijk wel om lachen. O, hallo. Nou ja).
Snuifje wankelt op haar hoge hakken, en ik denk: nou gaan we het beleven, ze heeft vast de hele tijd achter die deur gestaan, ze staat op het punt mijn gezicht open te krassen met die lange harsnagels van haar.
Maar nee. Ze begint een beetje te giechelen, en ze zegt: "Leuke avond gehad?" en ik hoor aan de toon van haar stem dat ze eigenlijk bedoelt: heb je de hele avond suf voor de buis gehangen?
Ik ga er verder niet op in. Ik zeg alleen: "Oh, jawel," en ik doe er ongeveer een uur over om mijn fietsslot open te krijgen. Als het eindelijk is gelukt, hoor ik hem roepen: "Nadine, moet ik je niet thuisbrengen?"
Ik ben al weg, ik zit al op mijn fiets. Over mijn schouder roep ik: "Nee, bedankt," en achter me hoor ik haar schreeuwen dat hij 'straalbezopen' is, en 'knettergek', en of hij zin heeft om de rest van de nacht door te brengen in een politiecel.
Dan sla ik de hoek om en is het stil.

Zo is het gegaan.


maandag 12 september 2005 @ 13:13

Ik moet zeggen dat vooral het woord 'lievelingsmeisje' me niet helemaal lekker zit/ernstig verwart. Het kan van alles betekenen. Ben ik, van alle meisjes op de hele wereld, zijn lievelingsmeisje? (Ik vul het zelf maar vast in: nee, ik ben geen twaalf). Of is het eerder zo dat hij mij, van alle meisjes onder de dertig, het leukste vindt, want Snuifje bijvoorbeeld blijkt al wat ouder te zijn dan ik dacht, ze is eenendertig jaar (al ziet ze eruit als twintig), dus in dat geval kan zij heel goed doorgaan voor zijn lievelingsvrouw. Of hij bedoelt, in het ergste geval, dat ik van alle oppasmeisjes en kindermeisjes die voor hem werken, zijn lievelingsmeisje ben en in dat geval moet ik twee harde conclusies trekken: 1) ik word zwaar onderbetaald, en 2) hij kan op een verrassende tegenprestatie rekenen.


Voor een volledige terugblik, inclusief de reacties:

leuke vader bij wie ik oppas...
Leuke vader bij wie ik oppas... deel 2
Leuke vader bij wie ik oppas... (deel 3).
pi_30710351
quote:
Op zondag 18 september 2005 22:01 schreef Nadine26 het volgende:
... beschouw ik de doorverwijzing naar dít subforum maar als een promotie
Welkom op TTK !
pi_30710452
Dank voor de hulp!!!
pi_30710475
TTK, ook voor al uw complete amateurboeken

Groetjes,

veldmuis
  zondag 18 september 2005 @ 22:14:47 #5
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_30710495
quote:
Op zondag 18 september 2005 22:10 schreef Gajus het volgende:

[..]

Welkom op TTK !
Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
  zondag 18 september 2005 @ 22:38:16 #6
30509 Nightwulf
Howling lone wolf
pi_30711252
At last..... en nu het vervolg
Be kind whenever possible. It is always possible.
Dalai Lama
pi_30711359
ik wil de samenvatting in 10 regels lezen, kan dit? ...
  zondag 18 september 2005 @ 22:52:12 #8
44963 MadMarine
geregistreerde gek
pi_30711659
leuk verhaal
ga maar even met die witte meneer mee...
[b]best bekeken topic, ooit[/b]
pi_30711833
quote:
Op zondag 18 september 2005 22:42 schreef naarmij het volgende:
ik wil de samenvatting in 10 regels lezen, kan dit? ...
Alles kan. Alles is mogelijk.

Speciaal voor jou:
Ik ben verliefd geworden op de vader van mijn 3 oppaskinderen (1).
Deze vader is gescheiden van zijn Franse echtgenote, of 'séparé' (2).
Hij heeft een verloofde met een (vermoedelijke) cokeverslaving (3).
En dan ben IK er nog... wat de totaalscore brengt op 3 vrouwen en 1 man (4).
Het lijkt er sterk op dat hij mij ook erg leuk vindt, maar er zijn (zie boven) complicaties (5).
Is het verstandig om mij in deze ingewikkelde verhouding te storten? (6).
Antwoord: nee (7).
Maar natuurlijk ben ik zo stom om er tóch in te trappen, als de kans zich voordoet... (8).
Echter, ik wil mijn goedbetaalde baantje niet verliezen (9).
Hoe nu verder? (10)
pi_30711858
Stoppen met neuken, die kerel vergeten en verder gaan met je leven. Daar had je echt niet zo'n verhaal voor hoeven te vertellen hoor
Desalniettemin succes.

Groetjes,

veldmuis
pi_30713026
quote:
Op zondag 18 september 2005 22:58 schreef veldmuis het volgende:
Stoppen met neuken, die kerel vergeten en verder gaan met je leven. Daar had je echt niet zo'n verhaal voor hoeven te vertellen hoor ...
De liefde bedrijven ... dat is geen kunst. dat kan ieder dier, de veldmuis incluis

De emoties van (het bedrijven van) de liefde onder woorden brengen ... dat is een kunst.
  maandag 19 september 2005 @ 00:34:10 #12
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30714817
Smikkel en Smul

Maar waar is de daadwerkelijke update? Geen sensatie meer?

Tevens TVP
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30716339
Ik ga dit verhaal zeker verder volgen. Ik vreet het.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30723491
Ik ben een slecht mens.
Ik ben verliefd op een gescheiden vader van drie kinderen, ik heb met hem gezoend, één keer, en mijn vriendje zit 'met zichzelf in de knoop'. Volgens mijn vriendje, die over alles een theorie heeft, dus ook over mij, ben ik een beetje 'verknipt' geraakt door de geschiedenis met mijn ouders. Ah, mijn ouders! Is dat geen ijzersterk excuus? Ik vind van wel. Ik zeg het ook vaak tegen vriendinnen, als ze weer eens beginnen over mijn onvermogen om een stabiele relatie te onderhouden, of over mijn 'cynisme': "Maar je weet toch van mijn ouders..?" zeg ik dan. "Je weet toch wat ik allemaal heb meegemaakt?"
Het werkt goed. Ze begrijpen me.

Dit weekend heb ik mijn vader weer eens gezien; hij was toevallig in het land. Achteraf bleek het met dat 'toevallig' wel mee te vallen, maar dat begreep ik pas later. Mijn vader woont het grootste deel van het jaar in zijn buitenhuis in Frankrijk - ons buitenhuis, om precies te zijn, maar sinds hij mijn moeder heeft verlaten voor een secretaresse van 40 jaar, is het buitenhuis veranderd in een perzikkleurig liefdesnestje. De secretaresse houdt van perzik. En van potpourrimandjes, wc-spray die naar rozen ruikt, er hangen door het hele huis zelfs gastendoekjes.

Vrijdagmiddag kwamen mijn vader en de secretaresse onverwachts bij me langs. Ze kwamen 'bijkletsen', riep mijn vader bij binnenkomst. Ze gingen naast elkaar op mijn bank zitten, de tortelduifjes, en terwijl ze daar zaten vroeg ik me af of vandaag misschien de perfecte dag was om de secretaresse dood te schieten. Laat ik haar beschrijven: een paard. Een indrukwekkend paard, mag ik wel zeggen; twee koppen groter dan mijn vader, met paardentanden en paardenhaar. Aan haar voeten draagt ze pennyloafers - van die schoenen met kwastjes erop. De vraag die onvermijdelijk bij je opkomt als je ze samen ziet, is: sinds wanneer verbreekt een oude man zijn huwelijk voor een minnares met de uitstraling van een kartonnen doos? Het antwoord is: sinds drie jaar. Al hebben ze al twaalf jaar een verhouding - of misschien wel twintig jaar, je kunt mijn vader nooit op zijn woord geloven.

Het goede nieuws, zei mijn vader, en hij sloeg een arm om de secretaresse heen, was dat ze speciaal naar Nederland waren gekomen om een bezoek te brengen aan een vruchtbaarheidskliniek, en dat ze van de arts 'groen licht' hadden gekregen om een behandeling te ondergaan. Ik zweeg. Voor de statistieken is het misschien interessant om te weten dat mijn vader de zeventig nadert, een oude man, een vader van drie kinderen, beter gezegd: van drie wettelijke kinderen, want je kunt op je vingers natellen dat zijn notoire overspel niet zonder gevolgen is gebleven, om het zo maar te zeggen.

"We zijn eraan toe," zei de secretaresse. "We zijn toe aan een kindje, we zouden vreselijk dankbaar zijn," en terwijl ze gedetailleerd uit de doeken deed welke hormoonpreparaten ze precies bij zichelf moest inspuiten om de kans op 'bevruchting' te vergroten, dacht ik bij mezelf: waarom ken ik deze mensen? Waarom is die man mijn vader, en die vrouw mijn stiefmoeder, waarom ben ik omringd door idioten?
Nou ja, ik wenste ze succes.

Na ongeveer een half uur gingen ze weer weg. Terug naar Frankrijk, aan de slag met de hormoonpreparaten en de spuitjes en ik deed mijn uiterste best om níet te denken aan mijn vader en de secretaresse in de perzikkleurige Master Bedroom , in het grote bed waarin ik zo vaak heb geslapen tijdens vakanties.

Ik werd om acht uur bij 'Madame' verwacht, maar mijn hoofd stond niet naar oppassen. Mijn hoofd stond naar wijn drinken en sigaretten roken en zoenen met mijn geheime liefde. Ik heb hem niet meer gesproken of gezien sinds vorige week. Ik heb veel aan hem gedacht. Over hem gedroomd.

Ik nam een bad. Ik kleedde me aan, schonk een glas wijn in, ging op de bank liggen, rookte drie sigaretten, las een paar bladzijden in een boek, dacht aan mijn geheime liefde, dacht aan mijn vriendje, dacht aan mijn vader en de secretaresse en de liefdesbaby, het arme schaap, dacht weer aan mijn geheime liefde. Ik stapte op de fiets.

Aangekomen bij 'Madame' wilde zij zelf de kinderen in bed leggen. Ik zat in de keuken en ging door met wijn drinken, maar niet met roken; bij haar thuis mag niet worden gerookt. Soms steek ik stiekem een sigaret op in de tuin. Toen ze weer beneden kwam, heeft ze even met me gepraat. Ze is een aardige vrouw. Ze is mooi. Ze is Frans. Ze is jaloersmakend beheerst.
Ze zei: "Mijn man heeft zichzelf niet in de hand, dat is een typische mannenkwaal. Hij denkt dat hij weet waarmee hij bezig is, maar oh-la-la!" Ze kon erom lachen, dat vond ik bewonderenswaardig. Na een tijdje vroeg ze wat ik van hem vond. Het was een neutrale vraag; ik geloof niet dat ze probeerde me uit de tent te lokken. Ik moest er even over nadenken. Ten slotte besloot ik eerlijk te zijn: "Leuk," zei ik, "ik vind hem leuk."
Eerlijkheid is vaak de beste oplossing. Mensen zoeken er niets achter. Ze denken: oh, ze vindt hem leuk, wat aardig, wat vriendelijk. Ze denken niet: ze is verliefd op hem, ze zit achter hem aan, ze heeft laatst stiekem met hem gezoend. Eerlijkheid is zeldzaam, dat is het hele punt. Ik heb mezelf aangeleerd er niet omheen te draaien. Laatst vroeg mijn vriendje wat ik vond van de man bij wie ik oppas, en ik heb gezegd: "Geweldig. Ik ben smoorverliefd!" Hij vond het wel grappig; hij moest erom lachen.

  maandag 19 september 2005 @ 12:57:38 #15
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30723650
Nadine, je moet echt iets gaan doen met je schrijftalent

En mbt die eerlijkheid; je hebt gelijk Mensen zijn daardoor zo ontwapend dat ze er niets achter zoeken, je kan de meest diepe sociaal onacceptabele zieleroerselen opbiechten met een innemende glimlach...en mensen slikken het als zoete koek...moeten er om lachen en vinden je des te beminnelijker..want als je iets te verbergen zou hebben zou je er wel omheen draaien.

Eerlijkheid is het beste defensiemechanisme en de beste manier om de aandacht van jezelf af te leiden
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30730304
quote:
Op maandag 19 september 2005 12:57 schreef Vivi het volgende:
[quote]Nadine, je moet echt iets gaan doen met je schrijftalent
Oh.., dank, maar dat zou ik nooit durven. Ik ben een onverbeterlijke egocentrica, kan alleen over mezelf schrijven, en denk aan mijn familie... ik wil ze niet voor het hoofd stoten. (En sommigen beschouw ik als gevaarlijk).
quote:
Je kan de meest diepe sociaal onacceptabele zieleroerselen opbiechten met een innemende glimlach...en mensen slikken het als zoete koek...moeten er om lachen en vinden je des te beminnelijker..
  maandag 19 september 2005 @ 18:37:11 #17
30509 Nightwulf
Howling lone wolf
pi_30733301
Zie het al voor me, vaders die op zijn 82e zijn kind voor het eerst naar de middelbare school brengt
Succes verzekerd voor die jongen of meid...

Verder mooie story, blijf hem volgen!
Be kind whenever possible. It is always possible.
Dalai Lama
pi_30734812
Ja, zeker schrijftalent.
pi_30743148
quote:
Op maandag 19 september 2005 12:49 schreef Nadine26 het volgende:
... Vrijdagmiddag kwamen mijn vader en de secretaresse onverwachts bij me langs. Ze kwamen 'bijkletsen', riep mijn vader bij binnenkomst. Ze gingen naast elkaar op mijn bank zitten, de tortelduifjes, en terwijl ze daar zaten vroeg ik me af of vandaag misschien de perfecte dag was om de secretaresse dood te schieten. ...
Wie zou afgeschoten moeten worden: jouw vader of zijn secretaresse?

Stel dat Madame een crime passionnel begaat, wie zou geslachtofferd moeten worden: Monsieur of een van zijn minnaressen?

pi_30743464
quote:
Op maandag 19 september 2005 18:37 schreef Nightwulf het volgende:
Zie het al voor me, vaders die op zijn 82e zijn kind voor het eerst naar de middelbare school brengt
Succes verzekerd voor die jongen of meid...
Ik ging naar de middelbare school toen hij al over de 50 was (ik ben een 'nakomertje'), maar inderdaad: kijk wat er van mij terecht is gekomen...

(Trouwens: een vader die zijn kind naar de middelbare school brengt - dat beeld ontroert mij wel een beetje.. of ligt dat nou aan mij?)
pi_30743944
quote:
Op maandag 19 september 2005 23:02 schreef Gajus het volgende:

Wie zou afgeschoten moeten worden: jouw vader of zijn secretaresse?
Zij.
Je weet hoe dat gaat in familie's: de buitenstaander heeft het altijd gedaan. Zij heeft ons huis in Frankrijk perzikkleurig geschilderd. Zij heeft de voormalige 'kampeerboerderij' veranderd in een opgetrut luxe-pandje met een stoomdouche en gouden kandelaars en nota bene een opvouwkerstboom van plastic.
quote:
Stel dat Madame een crime passionnel begaat, wie zou geslachtofferd moeten worden: Monsieur of een van zijn minnaressen?
Eén van zijn minnaressen (als ik me in Madame verplaats). Maar vooralsnog heeft hij slechts één minnares
pi_30744415
quote:
Op maandag 19 september 2005 12:49 schreef Nadine26 het volgende:
... Mijn vader woont het grootste deel van het jaar in zijn buitenhuis in Frankrijk - ons buitenhuis, om precies te zijn, maar sinds hij mijn moeder heeft verlaten voor een secretaresse van 40 jaar, is het buitenhuis veranderd in een perzikkleurig liefdesnestje. ...
Binnenkort hebben alle perzikkleurige buitenhuizen mijn bijzondere aandacht.
binnenkort vertrek ik naar mijn crčmekleurige 'maison de campagne'
pi_30744720
quote:
Op maandag 19 september 2005 23:34 schreef Gajus het volgende:
Binnenkort hebben alle perzikkleurige buitenhuizen mijn bijzondere aandacht.
binnenkort vertrek ik naar mijn crčmekleurige 'maison de campagne'
Als je in de buurt van Normandië komt: goed naar rechts kijken!
pi_30745530
quote:
Op maandag 19 september 2005 23:21 schreef Nadine26 het volgende:
... Zij heeft ons huis in Frankrijk perzikkleurig geschilderd. Zij heeft de voormalige 'kampeerboerderij' veranderd in een opgetrut luxe-pandje met een stoomdouche en gouden kandelaars en nota bene een opvouwkerstboom van plastic.
Zij heeft het gedaan, maar hij heeft haar daartoe toestemming gegeven.
in de veronderstelling dat zij geen (mede-) eigenaresse van het buitenhuis is

Die plastic opvouwkerstboom toont aan dat zij fatsoenlijk ingeburgerd zijn.
mental image: een Frans kerkhof, opgeleukt met plastic bloemstukken
quote:
Op maandag 19 september 2005 23:43 schreef Nadine26 het volgende:
Als je in de buurt van Normandië komt: goed naar rechts kijken!
Zal ik doen, op weg naar mijn zuidelijker gelegen bestemming.
qua klimaat ervaar ik (te) weinig verschil tussen Normandië en Nederland
pi_30747278
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 00:12 [schreef Gajus het volgende:

[quote]i]Zij[/i] heeft het gedaan, maar hij heeft haar daartoe toestemming gegeven.
in de veronderstelling dat zij geen (mede-) eigenaresse van het buitenhuis is


Maar hij is mijn vader. En ach... 'toestemming'... dat is een erg groot woord; die man zit de hele dag apathisch naar het plafond te staren, die is blij als de secretaresse zich even anderhalve seconde met zichzelf vermaakt.
Nee, ze is geen mede-eigenaresse; ze heeft zich geheel vrijwillig opgeworpen als interieur-expert & tuinarchitecte. Dus: je bent even afgeleid omdat je een kurk uit een fles trekt, en zij heeft achter je rug alweer een struik uit de grond gerukt ('Kijk, nu zien we de zee!'). En een half uur later komt ze aangesjouwd met zo'n reusachtige Jan des Bouvrie-parasol, spierwit, om je dood te schamen zo lelijk.

Afgelopen zomer was ik er nog even. Zij (mijn vader & de secretaresse) waren net vertrokken, omdat een eerdere - gezamenlijke - vakantie nogal 'explosief' was verlopen. Bij binnenkomst trof ik een door haar geschreven briefje aan op de keukentafel:

Lieve kinderen,

welkom thuis!

Wij hebben een heerlijke tijd gehad, ik hoop dat jullie net zo zullen genieten van het fantastische weer en de tuin en..
. (nou ja, alles wat je nog meer kunt bedenken.)

Enkele wetenswaardigheden:

Nieuwe aanplant in de tuin en boven op de eerste verdieping: wil je die dagelijks bewateren? Veel dank.
Nieuwe wasmachine & droger: de gebruiksaanwijzingen heb ik naast de machines in een geplastificeerd mapje gelegd.
Nieuwe parasol: voorzichtig, de katrol moet met zorg worden behandeld - na gebruik terugplaatsen in het tuinhuisje.
De kelder: zoals je ziet, hebben wij de kelder beplankt. In de nieuwe muurkasten vind je surfplanken, wakeboards, waterschoenen, hengels, zeilkleren, enzovoort. Graag terugplaatsen na gebruik. Kaplaarzen aan de muurhaken!
Het melkkastje in de keuken: hier vind je nieuwe sets theedoeken, pannenlappen, keukengerei en wat dies meer zij.
De werkster: wij hebben een werkster in dienst genomen! Zij komt twee maal per week, op dinsdag en vrijdag, en zij kost 10 euro per uur; zij kent de weg en doet alles wat je haar vraagt - een gouden kracht!
Nieuwe vuilnisbak (uit Amsterdam!): koop vuilniszakken in maat 3.
Wijnkelder: gelieve de wijncollectie intact te laten.


Warme groetjes, S.

Mijn broer, zus & ik hebben inderdaad een 'heerlijke tijd' gehad, maar we konden het niet laten een briefje achter te laten voor de secretaresse (die vlak na ons vertrek alweer stond te trappelen om nieuwe perzikkleurige hoogglanstegels aan te brengen op plaatsen waarvan wij het bestaan nooit vermoed hadden):

Lieve papa & S.,

welkom thuis!

Het was weer fantastisch, we hebben genoten.

Enkele wetenswaardigheden:

Nieuwe aanplant in de tuin is dagelijks meerdere malen bewaterd door B., die zo'n beetje de hele dag literflessen spa blauw heeft moeten drinken, maar daar gaat het nou niet om. De planten doen het voortreffelijk!
Nieuwe wasmachine en droger: defect.
Nieuwe parasol: helaas gesneuveld.
Het melkkastje in de keuken: hebben wij niet aangetroffen. Melkkastje? Wordt daarmee de oude muurkast bedoeld?
De werkster: zeer vriendelijk en beleefd. Beetje duur. Dat zij 'alles doet wat je haar vraagt', is niet helemaal correct, tenminste volgens B. Hij beweert dat zij bepaalde dingen wél doet, en zonder tegenstribbelen, terwijl zij andere dingen geschokt weigert.
Nieuwe vuilnisbak (uit Amsterdam!): maat 3 is ons inderdaad geweldig bevallen. Maat 2 kon er in zekere zin ook mee door. Maat 1: klote.
Wijnkelder: verrukkelijk.

Dáááág!
De kinderen.
pi_30747665
Desalniettemin gaat jouw vader zich voor de vierde keer reproduceren.
Respect voor deze onverbeterlijke optimist.
pi_30747716
Nieuw projectje? .
pi_30747866
Dat lijstje van ''de kinderen''. Prachtig
pi_30747880
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 02:15 schreef Stali. het volgende:
Nieuw projectje? .
Hopelijk een heropleving van de goede TTK-tradities.
Stali & Ryan3 en het Lila Pauze Gevoel
pi_30748012
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 02:39 schreef Gajus het volgende:

[..]

Hopelijk een heropleving van de goede TTK-tradities.
Stali & Ryan3 en het Lila Pauze Gevoel
Fijne traditie Gajus! .
quote:
Quote:

Lucida,

Ryan (en Stali) hebben een koerswijziging ingezet, blijkens hun bijdrage aan jouw weblog.

Valt het jou ook op met welk een gemak zij hun "pion" Ollie laten vallen?

Ik raad jou aan - ondanks hun toenaderingspoging - een veilige afstand te bewaren. Want hun praktijken van manipulatie, leugens, bedrog, chantage, woordbreuk enz. hebben zij echt niet afgezworen.

Groet,

G.

PS.
Mijn diagnose van dit duo: twee borderliners die hun gemeenschappelijk leven slechts inhoud kunnen geven door het creëren (en vernietigen) van een gemeenschappelijke vijand.
quote:
Quote:
fok.*g.@planet.nl

Onderwerp: handreiking

Beste Lucida,

Ik ken OllieA slechts van het Fok!forum. Des te beter ken ik het duo Wiebe en Amber, de IRL-personen achter Ryan en Stali.

Mijn inschatting is dat OllieA een - in wezen - goedaardig heerschap is, die het slachtoffer is geworden van het kwaadaardige duo: hij heeft zich laten opgeilen door de vrouwelijke helft van het duo en zich vervolgens laten misbruiken door de mannelijke helft van het duo. Mijn inschatting is niet uit de lucht gegrepen maar gebaseerd op mijn eigen (maar tijdig verbroken) relatie met dit duo.

Zoals Sjun terecht constateert, OllieA kan veroordeeld worden maar het duo (de ware schuldigen) blijft buiten schot. Daarom opperde ik de mogelijkheid dat OllieA zich verexcuseert, zich distantieert van het duo en wellicht meewerkt om het duo te ontmaskeren.

Tot zover, groet,

*G.
Leg het verhaal anders ook even uit aan Nadine26. .


.

Ps. deze gegevens zijn openbaar te vinden op een forum van voormalige Fok!users: http://fokdiscussie.6.forumer.com/viewtopic.php?p=3035#3035




pi_30751460
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 02:59 schreef Stali. het volgende:

Leg het verhaal anders ook even uit aan Nadine26. .
Doe maar liever niet .
Klinkt als een wespennest. Veel te ingewikkeld voor mij.
  dinsdag 20 september 2005 @ 11:09:34 #32
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30752145
Laten 'we' het vooral bij het 'Dagboek van een kindermeisje' houden.
...dass wir fliegen.
  dinsdag 20 september 2005 @ 12:29:07 #33
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_30754148
Ah Nadine.. hier je onderkomen gevonden..

Nieuwsgierig als ik ben, vind ik het toch wel amusant leesvoer. Het is weliswaar in de categorie Prive, Story en Jerry Springer, maar goed.. hersenloos vermaak is ook vermaak...


"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_30756261
Mijn vriendje en ik nemen een break. Of: een time-out. Het loopt al een tijdje niet zo lekker, dat had ik al eerder verteld, en daarom hebben we nu afgesproken dat we 'ook met anderen uit mogen gaan.' Wat houdt 'uitgaan' precies in? We hebben er een tijdje over nagedacht, en het komt erop neer dat 'uitgaan' eindigt waar 'zoenen' begint.

Dus ja, ik mag vanavond de stad ingaan, in mijn eentje of met vriendinnen, en ik mag dansen en drinken en praten met alle leuke jongens die ik tegenkom, ik mag autoritjes maken met die jongens en ik mag ze mijn levensverhaal vertellen, ik mag ze heel misschien ook even aanraken, bijvoorbeeld op hun knie, en ik mag met ze langs de grachten slenteren en naar de sterren kijken en ik mag zeggen: 'Weet je dat ik helderziend ben?', en daarna mag ik mijn favoriete spelletje met ze spelen, het zogenaamde 'Char'- spelletje; dan speel ik het televisiemedium Char na, dat kan ik verschrikkelijk goed, ik ben gek op Char, ik heb heel goed naar haar gekeken, naar haar mimiek en haar nerveuze handen, naar naar hoe ze het precies doet, hoe ze die zielige, gebroken mensen helemaal gek maakt met haar zogenaamde contact met de zogenaamde doden, je gelooft je ogen niet, ze trappen er allemaal in, en het is zo simpel als wat, het gaat zo:

Ik: "Concentreer je even op jezelf."
Leuke jongen: (doet ogen dicht).
Ik: "Denk aan iemand die dichtbij je staat... wacht, ik begin al beelden te krijgen... er begint iets binnen te komen."
Leuke jongen: "Wat dan? Wat zie je?"
Ik: "Ik zie een J. Klopt dat, is er iemand met een J.?"
Leuke jongen: "Ja! Mijn vader, ik dacht inderdaad aan hem, ongelooflijk, hij heet Johan!"
Ik: "Goed. We laten Johan even met rust. Concentreer je nog eens op iemand anders... ja, ik zie een R. Het is een vrouw, deze R, ze is op een ongelukkige manier aan haar einde gekomen... Ria... of Rietje...?"
Leuke jongen: "Mijn oma, denk ik? Maar die heette Petronella."
Ik: "Oh wacht, de ene poot van de R lost al op, de R is een P geworden... van Petra... ja hoor: Petronella. Ze laat je weten dat je een beschermengel hebt. Er wordt over je gewaakt. Alles komt goed, zegt ze."
Leuke jongen: "En verder?"
Ik: "Verder niks. Ik krijg weer iets binnen... een M. Een Mark? Marten... of Marius?"
Leuke jongen: "Mark! Dat ben ikzelf!"
Ik: "Okay, Mark. Blijf je even focussen... ik zie... een hele duidelijke N. Is het een Nathalie... Natasha, of Nadine?"
Leuke jongen: "Eh..?"
Ik: "Stil, ik voel een hele duidelijke aanwezigheid, vlak naast je. Je hebt bezoek. Deze persoon wil je een boodschap geven... oh ja, dit is heel mooi, hier zul je blij mee zijn: deze persoon, deze N., ik denk dat het een Nadine is, laat weten dat - geef me je hand eens - dat je binnenkort heel rijk en beroemd en gelukkig zult zijn. Je gaat het maken. Heb je een vriendin?"
Leuke jongen: "Ja."
Ik: "Dat duurt niet lang meer, dat krijg ik heel duidelijk door. Het gaat al niet zo goed tussen jullie, klopt dat?"
Leuke jongen: "Nou... dat valt wel mee."
Ik: "Nee, nee... het valt niet mee. Ik zie hier dingen... bepaalde handelingen... en beelden... die niet geschikt zijn voor de jeugdige kijkertjes... de M en de N... ik zie een hele grote oplichtende M en een hele grote oplichtende N... heel frappant."

Het 'Char'- spelletje werkt altijd goed. Je moet het wel serieus nemen; ik geloof oprecht dat ik helderziend ben, of in elk geval een beetje helderziend, al is het vermoedelijk niet meer dan een scherp intuďtief vermogen. Ik speel het spel vaak met vriendinnen, en dan zeg ik: "Je moet denken aan iemand die ik niet ken, maar die wel heel belangrijk voor je is." Ik raad het ALTIJD goed. Ik zit er NOOIT naast. Ik zie ook echt letters, al moet ik eerlijk bekennen dat ik er zonder alcohol weinig van bak. Maar wat dan nog?

Toch bevalt het mij maar matig, dat mijn vriendje een break wil. Hij heeft vast een meisje ontmoet dat ook moeilijke boeken over 'het ware zelf' leest. Ik hoef er niet bij te zijn om te weten hoe dat in zijn werk gaat. Eerst gaan ze tegen elkaar opbieden: wie het zwaarst gebukt gaat onder destructieve emoties, wie zijn eigen behoeften het meest ontkent, enzovoort, en daarna wordt het zoenen. Zo gaat het, let maar op.

Ik ben een jaloers kreng. Ik wil dat meisje met haar complexe karakterstructuur wel eens ontmoeten. Th. (mijn vriendje) zegt: "Er ís geen meisje, wat lul je nou over een complex karakter, er ís helemaal geen ander meisje." Maar er is wel een break. En ik ken Th. goed genoeg om te weten dat hij niet op een houtje gaat zitten bijten. Praten over moeilijke boeken is alleen maar een excuus. Een slap excuus, een excuus dat niet kan tippen aan mijn eigen excuus, namelijk: dat ik verliefd ben op een gescheiden vader met drie kinderen, maar dat ik ertegen vecht, dat ik bereid ben het onderste uit de kan te halen om er niet aan toe te geven.
Nou ja: niet meer.


  dinsdag 20 september 2005 @ 15:06:04 #35
128310 JeeWeeTje
Congenitaal lief?
pi_30758116
Haha, waar vecht jij tegen? Tegen het feit dat het een hopeloze liefde is (je regisseur). Zijn er nog vrouwen naast jou met een complexere karakterstructuur?
pi_30761031
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 15:06 schreef JeeWeeTje het volgende:
Haha, waar vecht jij tegen?
Oh, waar vecht ik niet tegen...? Zoals ik het zie, is het leven één groot gevecht. Een gevecht om aandacht, liefde, erkenning, begrip, een beetje brood op de plank, liefde, liefde... enzovoort.

Maar ik ben toch geen uitzondering?
pi_30764427
quote:
Op maandag 19 september 2005 16:50 schreef Nadine26 het volgende:
... Ik ben een onverbeterlijke egocentrica, kan alleen over mezelf schrijven, ...
Nou en?
neem een voorbeeld aan Gerard van het Reve ... die heeft niets anders gedaan ... gedurende ruim 50 jaar!
  dinsdag 20 september 2005 @ 20:16:45 #38
128310 JeeWeeTje
Congenitaal lief?
pi_30768432
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 16:29 schreef Nadine26 het volgende:

[..]


Maar ik ben toch geen uitzondering?
Helaas niet...
Terwijl het let leven toch echt geen gevecht is ...
Gevecht om liefde... wat klinkt dat dieptriest....
  dinsdag 20 september 2005 @ 20:56:08 #39
30509 Nightwulf
Howling lone wolf
pi_30769993
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 16:29 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Oh, waar vecht ik niet tegen...? Zoals ik het zie, is het leven één groot gevecht. Een gevecht om aandacht, liefde, erkenning, begrip, een beetje brood op de plank, liefde, liefde... enzovoort.

Maar ik ben toch geen uitzondering?
Nee uitzondering niet denk ik, maar probeer eens een half jaartje niet te vechten, en het leven te nemen zoals het komt....
Misschien bevalt het veel beter?
Be kind whenever possible. It is always possible.
Dalai Lama
pi_30770894
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 20:16 schreef JeeWeeTje het volgende:
Gevecht om liefde... wat klinkt dat dieptriest....
Dieptriest...?
Misschien moet ik dan toch maar terug naar 't 'Relatie & Psychologie'-forum (en ik was net zo blij met m'n promotie )
  dinsdag 20 september 2005 @ 21:34:21 #41
128310 JeeWeeTje
Congenitaal lief?
pi_30771341
Ok, het verhaal is prima. Mooi opgezet en geweldige ontwikkelingen. Vanuit RP gezien wordt het wel steeds droeviger hoor. Als op zichzelf staand verhaal wil ik toch graag de romantiek van je opening terug zien. Hoewel het op zich een mooi drama is. Ik hoop alleen dat het drama blijft en geen tragedie. Je schrijft lekker hoor. Van mij hoef je niet op het bankje te gaan liggen.
pi_30771706
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 21:34 schreef JeeWeeTje het volgende:

[quote]Als op zichzelf staand verhaal wil ik toch graag de romantiek van je opening terug zien.

Ik ook! Ik ook! Maar ik werk alleen in de weekends...
quote:
Hoewel het op zich een mooi drama is. Ik hoop alleen dat het drama blijft en geen tragedie.
Ik ook! Ik ook! We zitten, kortom, op één lijn.
pi_30771939
Triest vind ik het helemaal niet. Het enige gevaar is dat het allemaal te grappig wordt.
  dinsdag 20 september 2005 @ 21:50:54 #44
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30771981
Ben je niet toevallig een heeeeeel belangrijk studieboek of een ander zeer noodzakelijk item kwijt geraakt, en je was toch heel toevallig in de buurt bij je oppasadresje, en misschien, ja heel misschien lag het wel daar?

En toen moest je dat wel even checken natuurlijk want wachten tot het weekend...dat kon niet, want het ging toevallig wel om boek of welk ander item dan ook onontbeerlijk is voor de doordeweekse woensdag!

En tja, dat Snufje Snuifdoos in haar roaring twenties outfit toevallig net op dat tijdstip een cursus method acting (...een lijntje...je bent een lijntje..) volgt, dat kon jij ook niet weten. Toch Nadine?

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30772474
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 21:49 schreef cioran63 het volgende:
Triest vind ik het helemaal niet. Het enige gevaar is dat het allemaal te grappig wordt.
Oh, daar ben ik persoonlijk niet zo bang voor.
Ik vind best veel dingen grappig, ik kan soms ook om mezelf lachen, als het moet (al gaat het me een stuk gemakkelijker af om te lachen om ánderen ) - maar grappig is niet het eerste woord dat me te binnen schiet als ik mijn leven overzie.

pi_30772892
Misschien is je leven wel heel triest, maar je schrijft het allemaal nogal grappig op, dat ik er zelfs om moet lachen. Niet uit leedvermaak, maar gewoon, omdat het grappig is opgeschreven.
Schrijf zo nog een paar bladzijden door, en hebt een moderne roman. Als het tenminste niet nog grappiger wordt. Dan kun je het echter weer verkopen aan een cabaretier, of er zelf mee de planken op gaan. Of misschien is de moderne roman wel gewoon grappig.
pi_30773227
Volgens mij houdt Nadine zich staande dankzij haar gevoel voor humor lees: vermogen tot relativering
pi_30774269
bedankt voor een avond leesplezier, en succes met wat komen gaat.
pi_30776345
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 22:20 schreef Gajus het volgende:
Volgens mij houdt Nadine zich staande dankzij haar gevoel voor humor lees: vermogen tot relativering
Maar toen ontmoette ik haar. Het poëziemeisje. Vanmiddag liep ik door de straat, en toen zag ik mijn vriendje Th. met haar in de Coffee Company zitten. Ze dronken ijskoffie en ze reageerden heel losjes toen ik erbij kwam staan.
Losjes, dat is het woord.
"Joh, gezellig, kom erbij zitten!"
"Nee dank je," reageerde ik gespannen, "ik moet verder."
Toen zei zij (kort donkerblond haar, blauwe ogen): "Kom op zeg, laten we er nou geen drama van gaan maken."
Zo'n type is het dus. Een uitspreekster. Alle kaarten op tafel. Overigens vertoont ze sterke uiterlijke overeenkomsten met de jonge Catherine Keijl, maar om de een of andere reden is dat geen geruststelling. Iets in haar ogen maakt me onzeker.
Je hebt van die meisjes, en ik behoor niet tot die groep, die al hun zwakke punten compenseren met heftige ontboezemingen. Poëziemeisjes. Th. is daar gevoelig voor. Th. is een beetje onzeker, hij gebruikt graag grote woorden.

Ik ben dus echt helderziend. Ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat hij geďnteresseerd zou zijn in iemand anders; hij is verliefd op mij - nog steeds, geloof ik, want ik zie hoe hij naar mij kijkt, en ik zie hoe hij kijkt naar het poëziemeisje, en daartussen ligt een hele wereld, maar ik betrap mezelf erop dat ik toch jaloers ben.
Toen ik na een pijnlijke stilte ('Laten we er geen drama van maken...') naar de uitgang liep, kwam Th. achter me aan. Ik ben hard doorgelopen; hij riep mijn naam een paar keer, maar toen gaf hij het op. Koren op de molen van het poëziemeisje. Toch een beetje drama.
  dinsdag 20 september 2005 @ 23:40:30 #50
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30776763
It's a crime to fall in love
Heart and mind and soul in love...
It's a crime to fall in love
So hard, so hard...
...dass wir fliegen.
pi_30778255
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 23:40 schreef De-oneven-2 het volgende:
It's a crime to fall in love
Heart and mind and soul in love...
It's a crime to fall in love
So hard, so hard...
Hmmm... mooi. Is dat een liedje?
  woensdag 21 september 2005 @ 00:38:09 #52
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30778699
quote:
Op woensdag 21 september 2005 00:22 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Hmmm... mooi. Is dat een liedje?
Ja, ik luister momenteel naar 't album 69 Love Songs van The Magnetic Fields...
Liefde en al haar ( kleine en grote ) eigenaardigheden verpakt in 69 (!!) komische, ontroerende, tragische, bizarre en mooie liedjes ( én teksten )...

It's a Crime is er één van...
...dass wir fliegen.
pi_30779193
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 22:13 schreef cioran63 het volgende:
Dan kun je het echter weer verkopen aan een cabaretier, of er zelf mee de planken op gaan.
De planken op..? Het koude zweet breekt me uit. Maar... als ik dan toch de planken op moet, dan wil ik er ook bij dansen...
pi_30780387
quote:
Op woensdag 21 september 2005 00:52 schreef Nadine26 het volgende:
... dan wil ik er ook bij dansen...
Wat moet ik mij daarbij voorstellen, een sensuele 'pas de deux' of toch maar gewoon de vogeltjesdans?
  woensdag 21 september 2005 @ 01:54:32 #55
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30780401
It takes two to tango, iig

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30780894
quote:
Op woensdag 21 september 2005 01:54 schreef Vivi het volgende:
It takes two to tango, iig
zo'n one-liner beklijft blijkbaar beter dan een epistel van M.
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 23:30 schreef Nadine26 het volgende:
... hij is verliefd op mij - nog steeds, geloof ik, want ik zie hoe hij naar mij kijkt, en ik zie hoe hij kijkt naar het poëziemeisje, en daartussen ligt een hele wereld, maar ik betrap mezelf erop dat ik toch jaloers ben. ...
Zie de komst van het poëziemeisje als een positieve ontwikkeling. Geef die twee de ruimte om elkaar te leren kennen. Hoe eerder hij haar (be)kent, hoe eerder hij jouw kwaliteiten erkent. Daardoor zal jullie relatie hetzij eindigen, hetzij herrijzen uit de huidige puinhoop. Ongeacht de uitkomst, de huidige impasse in jullie relatie wordt doorbroken en jij kunt je eindelijk weer richten op jouw toekomst (met of zonder hem).
ik zie jouw romance met Monsieur als jouw manier om diezelfde impasse te doorbreken
pi_30780916
Wie wil je nou eigenlijk liever neuken: je vriendje of de vader van je oppaskinderen? Laten we ons eens op die vraag richten.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
  woensdag 21 september 2005 @ 03:42:52 #58
10526 broer
Nutteloze van de nacht.
pi_30780919
Jij bent dusdanig schrijfster in hart en nieren dat ik helemaal niets van het hele verhaal geloof. Zelfs van de 'snelle reacties' spat het schrijverschap. Pak je talent op en verkoop het aan een uitgever. Ik gok dat je niet lang hoeft te leuren. Is het niet met dit verhaal dan is het wel met willekeurig welk verhaal je dan ook uit je duim zuigt.

Complimenten.
  woensdag 21 september 2005 @ 03:43:36 #59
10526 broer
Nutteloze van de nacht.
pi_30780921
Je hebt nog wel een redacteur nodig voor de nuances, trouwens. Maar dat zijn kleinigheden.
pi_30780922
quote:
Op woensdag 21 september 2005 03:42 schreef broer het volgende:
Jij bent dusdanig schrijfster in hart en nieren dat ik helemaal niets van het hele verhaal geloof. Zelfs van de 'snelle reacties' spat het schrijverschap. Pak je talent op en verkoop het aan een uitgever. Ik gok dat je niet lang hoeft te leuren. Is het niet met dit verhaal dan is het wel met willekeurig welk verhaal je dan ook uit je duim zuigt.

Complimenten.
Nou en? Zit toch niet zo te zeiken. Who gives a fuck. Laat da meiske schrijven. Ik vind het heerlijk om te lezen - waar of niet waar.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
  woensdag 21 september 2005 @ 03:48:05 #61
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_30780929
quote:
Op woensdag 21 september 2005 03:44 schreef R_ON het volgende:

[..]

Ik vind het heerlijk om te lezen - waar of niet waar.
Waarmee je broers post volledig onderschrijft.
pi_30780953
quote:
Op woensdag 21 september 2005 03:42 schreef broer het volgende:
Jij bent dusdanig schrijfster in hart en nieren dat ik helemaal niets van het hele verhaal geloof.
Dat snap ik niet. Het verband.

Omdat ze een goede schrijfster is, is het niet waar!?

Misschien is ze EN een goede schrijfster, EN is het waargebeurd.

Maar goed; dat maakt dus niets uit.

[ Bericht 1% gewijzigd door R_ON op 21-09-2005 04:13:38 ]
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30780981
Er is helemaal niks van waar. Helaas sluipen er een paar clichés in, maar dat is waarschijnlijk de naďviteit van de schrijver (ster) of opzettelijke slordigheden dan wel opzettelijke moderne clichés.
Hier is een doorgewinterde schrijver (ster) aan het woord, en als dat niet zo is, is het iemand met veel talent, die zich daar zeker bewust van is.
Het is een puik stukje werk, spitzenklasse, dat hier zomaar gratis en voor niets te lezen staat. Ook wat waard. Maar leuk dat kwaliteit eigenlijk zo goed herkenbaar is. Dat verloochent zich niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door cioran63 op 21-09-2005 05:11:04 ]
pi_30780982
En dat dansen, dat zou ik graag eens zien.
pi_30780984
Taalbeheersing: 10
Motiefkeuze: 7
pi_30780988
Eigenlijk zijn we nu op het punt dat het niet meer uitmaakt of het waar of niet waar is. En dat is waar we moeten zijn.
pi_30780990
Maar misschien wordt de verbazing over zoveel kwaliteit ook bepaald door de plek waarop een dergelijke tekst wordt aangetroffen. Het geheel moet opnieuw worden bezien wanneer het op papier gedrukt is, het logo van de Bezige Bij erop staat en je er net 15 euro voor betaald hebt.
pi_30780992
Maar dat klinkt dan weer hovaardig tegenover de schrijver (ster) met dit talent.
pi_30780993
Want ik vind het GOED!
  woensdag 21 september 2005 @ 05:25:57 #70
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_30780995
en weer 6 posts verspilt

het raakt me niet zo, persoonlijk
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_30780998
7
pi_30781005
Met de vorige erbij zelfs acht en met deze erbij 9. Wat een verspilling. Maar ik herken me in die man, wil dat tenminste. Dat een kindermeisje verliefd op me wordt. Wat een fantasie.
(Zo gaat dat)
pi_30782033
quote:
Op woensdag 21 september 2005 05:36 schreef cioran63 het volgende:
Maar ik herken me in die man, wil dat tenminste. Dat een kindermeisje verliefd op me wordt. Wat een fantasie.
Dat is dan wel jouw fantasie, ouwe snoeperd.
beeldende kunstenaars en literatuur ... ik blijf mij verwonderen
pi_30783218
quote:
Op woensdag 21 september 2005 03:38 schreef R_ON het volgende:
Wie wil je nou eigenlijk liever neuken: je vriendje of de vader van je oppaskinderen? Laten we ons eens op die vraag richten.
Ik weet het niet. Mijn vriendje maakt me wel jaloers, maar dat doet hij expres; het is een manier om mij weer scherp te krijgen. Ik heb er een dubbel gevoel over: hij maakt me inderdaad jaloers, maar tegelijkertijd is hij een beetje in mijn achting gedaald. Als ik dan toch met een meisje moet concurreren, laat het dan ook een spectaculair meisje zijn, en geen kleurloze Catherine Keijl met zware heupen. Sorry. Ik kan heel gemeen zijn.

Eerlijk gezegd zit het me helemaal niet lekker dat zij, het poëziemeisje dus, iets in huis heeft wat ik niet kan bieden. Het voeren van moeilijke gesprekken; de 'diepte in', jezelf blootgeven - al die dingen kunnen heel sexy zijn, dat weet ik heus wel. Aan zo iemand wil ik mijn vriendje niet verliezen. Omdat, en dat is het hele punt, hij daarmee zijn gelijk haalt. Dat ik 'onvolwassen' ben, en 'verwend', en al die andere dingen die hij me steeds voor de voeten gooit ("Jij weet niet hoe het leven in elkaar steekt, zo werkt het niet," enzovoort), al die verwijten lach ik natuurlijk steeds weg, ik doe er een beetje lakoniek over, maar het begint er sterk naar uit te zien dat ik al die tijd buiten het poëziemeisje heb gerekend.

De vader van mijn oppaskinderen is een heel ander verhaal. Ik ken hem niet. Hij kent mij niet. We cirkelen zo'n beetje om elkaar heen, tussen de hindernissen en de hordes door, we worden aan alle kanten in de gaten gehouden, door zijn vriendin, door zijn ex-vrouw - hoewel 'in de gaten houden' een beetje overdreven is, want ik geloof niet dat iemand onraad ruikt. Misschien verbeeld ik het me wel. Die hele verliefdheid, bedoel ik. Het kan ook zo weer voorbij zijn. Zo ergert het me dat hij mij niet gebeld heeft, na dat intermezzo van vorige week. Dat betekent iets. En dat 'iets', dat wil ik niet horen, niet weten. Op een bepaalde manier zou het namelijk betekenen dat ik ook hier buiten het poëziemeisje heb gerekend: "Jij weet niet hoe het leven in elkaar steekt," hoor ik de stem van mijn vriendje zeggen, "zo werkt het niet."



[ Bericht 0% gewijzigd door Nadine26 op 21-09-2005 10:39:51 ]
pi_30783571
quote:
Op woensdag 21 september 2005 03:31 schreef Gajus het volgende:

ik zie jouw romance met Monsieur als jouw manier om diezelfde impasse te doorbreken
Ja, dat is waar. Het is helemaal geen toeval dat ik verstrikt raak in een 'romance', als je het al zo kunt noemen, het past in een patroon van 'destructief gedrag', zo noemt mijn vriendje dat; hij heeft me er al vaker op gewezen dat ik de neiging heb om op de vlucht te slaan voor de realiteit, als het een beetje moeilijk wordt, en om me te verschuilen in - daar komt-ie - 'jouw kinderachtige fantasiewereldje.'

Zoals mijn oppasmeisje zou zeggen: "Is dat nou aardig? Is dat nou leuk?"
pi_30783620
quote:
Op woensdag 21 september 2005 05:20 schreef cioran63 het volgende:
Want ik vind het GOED!
Ben ik toch een beetje blij, vandaag
  woensdag 21 september 2005 @ 10:33:27 #77
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30784110
quote:
Op woensdag 21 september 2005 05:20 schreef cioran63 het volgende:
Want ik vind het GOED!
Cioran, we vinden het allemaal goed, maar je kan ook je posts editten bijv...dan hoef je niet voor elke regel een nieuwe post te maken....
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30785233
quote:
Op woensdag 21 september 2005 10:33 schreef Vivi het volgende:

[..]

Cioran, we vinden het allemaal goed, maar je kan ook je posts editten bijv...dan hoef je niet voor elke regel een nieuwe post te maken....
Is toch niet helemaal hetzelfde als daaronder op den duur de mededeling '80% aangepast door..' staat.
  woensdag 21 september 2005 @ 11:41:25 #79
36763 Automatic_Rock
Onaangepast eerlijk..
pi_30785924
quote:
Op woensdag 21 september 2005 10:33 schreef Vivi het volgende:

[..]

Cioran, we vinden het allemaal goed, maar je kan ook je posts editten bijv...dan hoef je niet voor elke regel een nieuwe post te maken....
Een nieuwe gedachte, een nieuwe post Vivi
Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
  woensdag 21 september 2005 @ 11:42:34 #80
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30785964
Ja, zo denk ik er ook over, AR.
...dass wir fliegen.
  woensdag 21 september 2005 @ 11:42:52 #81
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30785979
Of nee, toch niet.
...dass wir fliegen.
  woensdag 21 september 2005 @ 11:44:37 #82
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30786057
Haha!
Ik lig soms echt in een deuk om mezelf...
...dass wir fliegen.
  woensdag 21 september 2005 @ 11:47:18 #83
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30786170
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30786669
  woensdag 21 september 2005 @ 12:11:57 #85
85962 ioko
I Appear Missing
pi_30787000
Schaamteloze TVP

Wel wil ik opmerken dat ik hoop dat mijn eigen leven lekker saai blijft, en nooit in dezelfde dynamiek als die van de TS terecht komt
Coincidence
Makes sense
Only with you
pi_30789125
quote:
Op woensdag 21 september 2005 12:11 schreef ioko het volgende:
Schaamteloze TVP

Wel wil ik opmerken dat ik hoop dat mijn eigen leven lekker saai blijft, en nooit in dezelfde dynamiek als die van de TS terecht komt
Dat heb je zelf niet in de hand. Sommige dingen wel (je kunt ook besluiten om níet toe te geven aan 'destructief gedrag'; dat zal dan wel een kwestie zijn van karakter tonen), maar andere dingen helaas niet. Je moet het zo zien: de dingen die ik niet in de hand heb, en die ik dus lijdzaam & machteloos onderga, brengen mij ertoe om er nog eens een schepje bovenop te doen. Dat leidt de aandacht wat af van de dood. Want de dood - van mijn moeder - heb ik niet in de hand. Die staat voor de deur, die klopt steeds dwingender op haar luiken.

Maar dáárover zeg ik niks, omdat het waar is dat je de dingen die je niet kunt begrijpen, beter onbesproken kunt laten, of hoe die filosofische wijsheid ook precies mag luiden. Persoonlijk heb ik de neiging die wijsheid nog wat verder door te trekken; ik laat het onbesproken, ik ga door met leven (ja, echt waar) en ik eis van dat leven dat het mij meesleurt in een draaikolk van belevenissen en ervaringen en pieken & dalen, ik dwing bedwelming af, levenslust, een roes of een narcose, of zinsbegoocheling - wat jij noemt: dynamiek. Dat moet. Want dat is wat de dood, als-ie zo dichtbij komt, óók met je doet. Of in elk geval met mij.

Oh, destructief.
Verdring het maar, stop het maar weg. En maak een puinhoop van de rest van je leven. Dat is het recept. Als je maar iets voelt, maakt niet uit wat. Verliefdheid is het allerbeste medicijn, tegen alles, tegen iedereen, zelfs tegen de dood. Verliefdheid is: Het Leven Voelen. En straks, als ik op de brokstukken zit, zien we wel weer verder.

Oh, wat is TVP?

pi_30789225
TVP = Terug Vind Post.
Dit is dan meteen de mijne.

Nadine, ik geniet van je schrijfsels. Keep up the good work.
  woensdag 21 september 2005 @ 13:29:21 #88
85962 ioko
I Appear Missing
pi_30789237
Ik ben ook wel een beetje jaloers op jou 'dynamiek', maar stiekem vind ik het wel lekker rustig. Ik veroordeel je niet om je levensstijl, ik denk gewoon dat ik dit niet aan zou kunnen, en ik heb respect voor de manier waarop je er zo beschouwend naar kijkt. (al ben ik er nog niet helemaal uit, wat realiteit en fantasie is )

TVP staat voor TerugVindPost, hierdoor komt dit topic in mijn 'Active Topics' terecht, en kan ik je verhaal makkelijk volgen
Coincidence
Makes sense
Only with you
pi_30790449
Voor nu staan er in elk geval een paar vermakelijke uurtjes voor de deur, want ik krijg net een sms-je van 'Madame': of ik met de jongens naar voetbaltraining wil. Nou, graag. Ik doe niets liever dan mijn ogen uitkijken naar alle moeders aan de lijn, die in niets lijken op de klassieke voetbalmoeder (met blond opgetoupeerd haar en een tijgerblouse), aangezien er op deze club uitsluitend Amsterdam-Zuid mevrouwen rondlopen. En een heleboel au pairs, oppassen en Filippijnse kindermeisjes. En ik! En trouwens ook opvallend veel vaders. Voetbal, hč? Ja, dán kunnen ze opeens wel een middag vrij nemen!
Maar míjn voetbalvader zal er helaas niet zijn... terwijl dat toch de allerleukste, allermooiste, allerademstokkendste voetbalvader van de hele wereld is. Jammer. Oók voor de Amsterdam-Zuid mevrouwen, die volgens mij allemaal in de startblokken staan om een buitenechtelijke affaire aan te knopen met maakt niet uit wie - zolang ze maar even ontsnappen aan de dodelijke verveling van hun opgepoetste 'Amsterdam-Zuid-mevrouwen'-leventje. Maar misschien denk ik dat alleen maar. Misschien lijken ze alleen maar uitgedoofd en afgeblust.
pi_30792603
Tanks Nadine. Het wordt nu pas echt leuk.

Ok ff kijke...
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 13:43 schreef Nadine26 het volgende:
Mijn vriendje en ik nemen een break. Of: een time-out. Het loopt al een tijdje niet zo lekker, dat had ik al eerder verteld, en daarom hebben we nu afgesproken dat we 'ook met anderen uit mogen gaan.' Wat houdt 'uitgaan' precies in? We hebben er een tijdje over nagedacht, en het komt erop neer dat 'uitgaan' eindigt waar 'zoenen' begint.
Ok... dit is dus rolling-on-the-floor-holding-my-fat-belly-laughing.
Wat on-voor-stel-baar Amerikaans! Wat cliche!
Is je al opgevallen dat als je dit vertaalt, het letterlijk uit Bevely Hills, ER, of willekeurig welke Amerikaanse dialoog komt?

' I think we should both see other people' . Vertaling: Ik heb iemand anders op het oog waar ik mee naar bed wil.
' I think we need some time'. Vertaling: Ik heb iemand anders op het oog waar ik mee naar bed wil.
'Ik heb wat ruimte nodig'. Vertaling: Ik heb iemand anders op het oog waar ik mee naar bed wil.
'we'. Vertaling: Ik.
'seeing (other people)'. Vertaling: F*cken. Palen. Krikken.


Afspraken: 'uitgaan eindigt waar zoenen begint'. Nou nou, gaan jullie ook als maagd het huwelijk in?

Dit is (voor hem in elk geval) een vrijbrief om uit elkaar te gaan, zichzelf emotioneel los te weken van jou ('tsja, ik vond dat we eigenlijk niets meer hadden') en vervolgens met dat meisje heeeele diepe gesprekken te hebben. En haar in alle openingen te nemen, natuurlijk.

En dan dat meisje van hem: 'Laten we er geen drama van maken...'
Whahahahaha, ze had niet duidelijker kunnen zijn...


Nadine, ik meen het: Wat heerlijk voor je!
Ik hoop dat je je snel laat verleiden door de een of andere oppasvader en je niets, maar dan ook helemaal niets aantrekt van iedereen die dat fout vindt.

Vervolgens ga bel sms je naar je vriendje dat je het uit wilt maken. Liefst nog in de warme armen van je nieuwe minnaar. Neenee, beter nog, laat hem het smsje maar schrijven.

En uiteindelijk kom je er gewoon achter dat je allang gelijk had, dat je je hele leven niet hoeft te analyseren, en dat er nog best leuke gezonde blije mannen in de wereld zijn.


thanks, ik vermaak mij kostelijk.
  woensdag 21 september 2005 @ 17:32:15 #91
30509 Nightwulf
Howling lone wolf
pi_30796513
Kostelijk vermaken? als iemand schrijft dat haar moeder haar einde naderbij komt ?

Maar Nadine, het lijkt me zo eenvoudig, zorg dat je zelf "op heterdaad" gezien wordt met een of andere hunk in een diepgaand gesprek of zoiets.
Als je vriendje moeilijk doet laat je hunk opstaan en dreigend zeggen met zware stem:
We gaan hier toch geen drama van maken jochie?
Moet je kijken hoe snel poëziemeisje in het vergeetboek raakt.
Be kind whenever possible. It is always possible.
Dalai Lama
pi_30797884
quote:
Op woensdag 21 september 2005 17:32 schreef Nightwulf het volgende:
Kostelijk vermaken? als iemand schrijft dat haar moeder haar einde naderbij komt ?
Sorry Nadine, daar had ik overheen gelezen.

[ Bericht 1% gewijzigd door mgerben op 21-09-2005 18:31:11 ]
  donderdag 22 september 2005 @ 01:19:10 #93
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30812049
quote:
Op woensdag 21 september 2005 13:25 schreef Nadine26 het volgende:

[..]
Want de dood - van mijn moeder - heb ik niet in de hand. Die staat voor de deur, die klopt steeds dwingender op haar luiken.


Ik begin een patroon te zien...
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30812149
quote:
Op donderdag 22 september 2005 01:19 schreef Vivi het volgende:

[..]



Ik begin een patroon te zien...
Ik niet
  donderdag 22 september 2005 @ 01:27:00 #95
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30812150
Ik ben er nog niet over uit, hoor...
Dat jullie het weten...
...dass wir fliegen.
  donderdag 22 september 2005 @ 01:33:54 #96
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30812231
quote:
Op donderdag 22 september 2005 01:26 schreef Xennia het volgende:

[..]

Ik niet
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30812558
quote:
Op woensdag 21 september 2005 15:19 schreef mgerben het volgende:

'seeing (other people)'. Vertaling: F*cken. Palen. Krikken.
Eerlijk gezegd heb ik minder moeite met dat 'palen' dan met die diepe gesprekken. Paal je vooral een rugblessure, zou ik zeggen. Maar waarschijnlijk zeg ik dat alleen omdat ik me bij dat hele paalgebeuren (jn al haar facetten) niks kan voorstellen. Dat heeft te maken met het poëziemeisje. Met haar intellectuele kapsel en haar moeilijke gezichtje. Het spijt me, maar zij heeft echt wel betere dingen te doen. Zoals: boeken lezen, wierook stoken, gecompliceerde Viëtnamese rijsttafels koken - en als ze daarmee klaar is, heeft ze geen fut meer om te palen.

Ik ben er eigenlijk wel zeker van dat Th. haar uitsluitend gebruikt om mij op de kast te krijgen. Hij belde me vanavond, en hij wil morgen koffie komen drinken. Dat is nieuw: koffie drinken. Alsof je bij de buren 'op de koffie gaat'. Om hem een beetje tegemoet te komen, zal ik moorkoppen halen bij de bakker.

En daarna zullen we wel gaan praten.
Ik moet nog even nadenken over mijn stragegie. Ik denk dat ik het simpel houd. Wat mij betreft is er niets aan de hand, hij mag best met het poëziemeisje naar experimentele jazzconcerten en transcendale meditatiesessies, maar als hij eigenlijk hele andere plannen met haar heeft, ik bedoel dus paalplannen, dan moet hij de existentiële vraagstukken die hem kwellen verder maar met háár bespreken.
Dat lijkt me een eerlijke deal.
quote:
Ik hoop dat je je snel laat verleiden door de een of andere oppasvader en je niets, maar dan ook helemaal niets aantrekt van iedereen die dat fout vindt.
Ik zit niet te springen om een of andere oppasvader. Ik zag er vanmiddag een paar op de voetbalclub, en één van hen zei tegen me: 'Aaah, dus jíj bent de oppas, jíj bent Nadine,' en hij zei het met zo'n zelfvoldane glimach, alsof hij alles wist, alsof hij eigenlijk méér wist dan ik, en toen begon hij ook nog tegen de omstanders te roepen: "Hebben jullie Nadine al ontmoet? Ze komt hier wel vaker, ze past op bij de familie F., ze spreekt Fráns." En toen: "Kun jij in het Frans een biertje voor mij bestellen?"
Hij gaf me een briefje van honderd euro. Het scheelde weinig of hij had het in mijn bh gestopt. En al die Amsterdam-Zuid vrouwen stonden er zo'n beetje stompzinnig bij te lachen, oh, wat vonden ze hem grappig en ad rem.
Ik dacht: wat een zwijn, verlos me van dit zwijn - maar niemand kwam me verlossen, niemand stak een vinger uit, geen van die Armani-zonnebrillen en Gucci-zonnebrillen en God weet wat voor zonnebrillen ze nog meer droegen.

Toch was het een interessante middag, in sociaal-psychologisch opzicht. Ik weet niet wat het is met die mensen, maar ze zijn zo onbeschoft dat het bijna grappig wordt. Onbeschoft en onaangepast; ze zijn om vier uur 's middags al straalbezopen, en in die hoedanigheid stappen ze net zo makkelijk in hun Voyager, met vier kleine kinderen op de achterbank, dat maakt allemaal niet uit joh, we laten straks wel een maaltijd bezorgen door de traiteur, we stoppen een of andere Disneyfim in de videorecorder, dan houden de kinderen tenminste hun bek, en tegen de tijd dat de au pair ze in bed heeft gelegd, kunnen wij ons rustig opknopen in de badkamer.

Mijn oppasvader is niet zo. Hoop ik. Denk ik.
pi_30812625
quote:
Op donderdag 22 september 2005 01:19 schreef Vivi het volgende:



Ik begin een patroon te zien...
Dat zou pathologisch zijn. (En: de goden verzoeken...)

Ik ben geen maniak.
  donderdag 22 september 2005 @ 02:01:13 #99
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30812636
Lust jij bier, Nadine?
...dass wir fliegen.
pi_30812651
Even mijn complimenten aan Nadine26. Het maakt mij echt niet uit of dit realiteit is of fictie en of je dit vaker doet of voor het eerst. Feit blijft dat je leuk schrijft en over een enorm goeie taalbeheersing beschikt, iets wat je niet door enkel oefening verkrijgt. Je zou trouwens na je tijd in Frankrijk een keertje langs moeten komen in het bankiers wereldje in London, kun je zo je tweede reeks mee vullen....
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30812663
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:01 schreef De-oneven-2 het volgende:
Lust jij bier, Nadine?
Mais oui!
  donderdag 22 september 2005 @ 02:03:26 #102
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30812664
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:00 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Dat zou pathologisch zijn. (En: de goden verzoeken...)

Ik ben geen maniak.
En bedankt

Wat niet is kan nog komen natuurlijk
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30812681
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:03 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Mais oui!
Een vrouw die goed kan posten en bier drinkt? Ik denk dat menig die-hard Fok-ker hier een moord voor doet
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 22 september 2005 @ 02:05:52 #104
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30812694
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:03 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Mais oui!
Nu, dan ben ik er over uit...

Je kan schrijven!
.
...dass wir fliegen.
pi_30812698
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:02 schreef Drive-r het volgende:
Je zou trouwens na je tijd in Frankrijk een keertje langs moeten komen in het bankiers wereldje in London, kun je zo je tweede reeks mee vullen....
Zoek je een oppas?
pi_30812713
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:05 schreef De-oneven-2 het volgende:

Nu, dan ben ik er over uit...

Je kan schrijven!
.
Maar ik drink liever wijn, maakt dat iets uit?
pi_30812750
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:06 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Zoek je een oppas?
Nadine, je mag best een tijdje om me komen passen, maar ik denk dat je wel iets beters te doen hebt. Neemt niet weg dat je alsnog welkom bent natuurlijk

Ik gok dat ik rond jouw leeftijd zit, dus kinderen is voor mij nog even geen issue...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 22 september 2005 @ 02:10:32 #108
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30812769
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:07 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Maar ik drink liever wijn, maakt dat iets uit?
Nu ja,
ik heb nergens gezegd dat je er ook goed in was, he
...dass wir fliegen.
pi_30812808
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:09 schreef Drive-r het volgende:

Nadine, je mag best een tijdje om me komen passen, maar ik denk dat je wel iets beters te doen hebt. Neemt niet weg dat je alsnog welkom bent natuurlijk
Ik ben wel geďnteresseerd in de bankwereld (in Londen). Zou jij daar zelf niet iets over willen schrijven...? Leuk!
pi_30812816
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:10 schreef De-oneven-2 het volgende:
Nu ja,
ik heb nergens gezegd dat je er ook goed in was, he
pi_30812861
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:13 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ik ben wel geďnteresseerd in de bankwereld (in Londen). Zou jij daar zelf niet iets over willen schrijven...? Leuk!
Ik heb er deze zomer een paar maanden gezeten en ga over een paar maanden permanent terug. Ik heb tijdens de afgelopen maanden veel lange verhalen in email vorm verzonden. Was toevallig aan het bekijken of het de moeite waard was om er iets mee te doen. Ik vond het in ieder geval een fascinerende wereld. Het lijkt dan stiekem toch een plek waar zwaartekracht net even anders werkt, als je begrijpt wat ik bedoel? Regels zijn gewoon anders...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30812866
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:03 schreef Vivi het volgende:

Wat niet is kan nog komen natuurlijk
We kunnen niets uitsluiten.
pi_30812901
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:16 schreef Drive-r het volgende:
Ik vond het in ieder geval een fascinerende wereld. Het lijkt dan stiekem toch een plek waar zwaartekracht net even anders werkt, als je begrijpt wat ik bedoel? Regels zijn gewoon anders...
Ken jij het boek 'Liars poker'? Ik weet eigenlijk niet of ik die titel nou ter plekke verzin, maar zoiets is het in elk geval. Over de bankwereld in NY; dealingrooms, ik geloof bij Salomons Brothers (?). Dat is echt een geweldig boek.

Zoiets?
pi_30812969
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:19 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ken jij het boek 'Liars poker'? Ik weet eigenlijk niet of ik die titel nou ter plekke verzin, maar zoiets is het in elk geval. Over de bankwereld in NY; dealingrooms, ik geloof bij Salomons Brothers (?). Dat is echt een geweldig boek.

Zoiets?
Haha, ik ben halverwege het boek. Als je meer in die trend wil lezen, kan ik je 'Barbarians at the Gate' aanraden. Voor echte grootheidswaanzin (en een waargebeurt verhaal!) moet je zeker 'Den of Thieves' lezen.
Uiteindelijk zit ik nog niet op het niveau van de heren uit 'Liars Poker' en is het in London al heel wat milder, maar geloof me.... het boek is vrij waarheidsgetrouw! Ik vind met name de invloed vanuit de Amerikaanse arbeidscultuur heel interessant. Het immer politiek correct aan de oppervlakte, maar in de aard eigenlijk een volledig onethisch vak beoefenen...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30812992
Gaat het niet om seks, dan gaat het wel om macht.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30813043
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:27 schreef R_ON het volgende:
Gaat het niet om seks, dan gaat het wel om macht.
Vergeet alsjeblieft geld niet, hopen...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813062
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:25 schreef Drive-r het volgende:

Haha, ik ben halverwege het boek.
Dat noem ik... ja, wat? Toeval? (Of ik bewijs hier eindelijk dat ik écht een reďncarnatie ben van Char, mijn favoriete televisiemedium).
quote:
Ik vind met name de invloed vanuit de Amerikaanse arbeidscultuur heel interessant. Het immer politiek correct aan de oppervlakte, maar in de aard eigenlijk een volledig onethisch vak beoefenen...
Over dit soort onderwerpen wordt eigenlijk weinig geschreven, ten onrechte. Dat hoor je ook vaak: in de literatuur wordt nauwelijks aandacht besteed aan het onderwerp WERK - voor velen toch een essentieel onderdeel van het leven - terwijl het zo interessant is. Nou okay: 'Het bureau' van Voskuil, dat soort boeken heb je wel, maar dat zijn dan van die treurige boeken; deerniswekkend.
Boeken over succes, geld, macht - die lees je nooit.

Ja, ik heb ooit een Nederlandse roman gelezen van een jongen... naam vergeten... boektitel vergeten... maar dat was een succesverhaal over werk. Leuk, hoor. Ik zou die verhalen gewoon hier neerzetten; waarom niet?

(Als ik al met mijn dagboek doorkom..? )
pi_30813102
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:35 schreef Nadine26 het volgende:


Boeken over succes, geld, macht - die lees je nooit.
Alleen maar. Alleen maar.

Lees je over iemand die kampt met een depressie; machteloosheid.

Zet een persoon in een willekeurige groep en die thema's spelen.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30813121
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:35 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Dat noem ik... ja, wat? Toeval? (Of ik bewijs hier eindelijk dat ik écht een reďncarnatie ben van Char, mijn favoriete televisiemedium).
[..]

Over dit soort onderwerpen wordt eigenlijk weinig geschreven, ten onrechte. Dat hoor je ook vaak: in de literatuur wordt nauwelijks aandacht besteed aan het onderwerp WERK - voor velen toch een essentieel onderdeel van het leven - terwijl het zo interessant is. Nou okay: 'Het bureau' van Voskuil, dat soort boeken heb je wel, maar dat zijn dan van die treurige boeken; deerniswekkend.
Boeken over succes, geld, macht - die lees je nooit.

Ja, ik heb ooit een Nederlandse roman gelezen van een jongen... naam vergeten... boektitel vergeten... maar dat was een succesverhaal over werk. Leuk, hoor. Ik zou die verhalen gewoon hier neerzetten; waarom niet?

(Als ik al met mijn dagboek doorkom..? )
Ik denk dat het niet in de Nederlandse 'aard' ligt om dit soort boeken te schrijven. Het is meer de anglo-amerikaanse manier van denken; succes stories. Het probleem met mijn verhalen zijn de enorme gaten die erin komen door het feit dat ik elke mogelijke manier moet aangrijpen om maar niks los te laten over wat ik daadwerkelijk doe. Ik kan de verhalen dus alleen enorm oppervlakkig houden, terwijl het vaak de voorbeelden en details zijn die het hem doen.
Tevens het nadeel van deze sector, ik kan zelfs tegen famile en vrienden nooit een leuk verhaal over werk vertellen... Maar goed, nu vertel ik ze gewoon jouw verhalen
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813132
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:39 schreef R_ON het volgende:

Alleen maar. Alleen maar.

Lees je over iemand die kampt met een depressie; machteloosheid.

Zet een persoon in een willekeurige groep en die thema's spelen.
Ron, je hebt teveel bier gedronken. Leg het nog eens uit. Alleen maar wát? Alleen maar boeken over depressieve werknemers die zich machteloos voelen ten aanzien van de baas/het bedrijf/de wereld? Of alleen maar boeken over succes, geld & macht?
pi_30813159
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:43 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ron, je hebt teveel bier gedronken. Leg het nog eens uit. Alleen maar wát? Alleen maar boeken over depressieve werknemers die zich machteloos voelen ten aanzien van de baas/het bedrijf/de wereld? Of alleen maar boeken over succes, geld & macht?
Wat een voorbarige conclusie, Nadine

Ik bedoel dat in elke groep macht, geld, succes, jaloezie e.d. een rol spelen. Daar heb je geen boek voor nodig over het zakenleven. Hoewel dat misschien meer aantrekkingskracht uitoefent?
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
  donderdag 22 september 2005 @ 02:49:59 #122
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813189
Ik heb je nog niet kunnen betrappen op het gebruik van de zogeheten 'post-icons', Nadine...
Is dat omdat je nog niet bekend bent met het fenomeen 'post-icon', of omdat je je graag wenst te bedienen met vooral woorden? Ik kan me zo voorstellen dat schrijvers dat hebben;
de overtuiging dat vooral woorden ( moeten ) volstaan...

Nu ja, dat had ik best willen geloven,
ware het niet dat je wel degelijk gebruik maakt van emoticons...

Kortom; je kan je posts een extra lading meegeven dmv een 'post-icon'...
Wist je dat?

Persoonlijk vind ik het wel een aardige uitvinding...
Maar mijn angst om niet begrepen te worden speelt daarin uiteraard een belangrijke rol...
Een behoorlijk naieve gedachte; de gedachte begrepen te kunnen worden... Niet?
...dass wir fliegen.
pi_30813195
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:46 schreef R_ON het volgende:

[..]

Wat een voorbarige conclusie, Nadine

Ik bedoel dat in elke groep macht, geld, succes, jaloezie e.d. een rol spelen. Daar heb je geen boek voor nodig over het zakenleven. Hoewel dat misschien meer aantrekkingskracht uitoefent?
Ik denk dat het in elke groep om winnen gaat, maar niet direct macht (hoewel het verband daartussen niet ontbreekt). Maar goed, in omgevingen als investment banking of bijvoorbeeld politiek vind je een 'cut-throat'-mentality die je niet snel ergens anders tegen komt. De belangen zijn zo enorm voor de mensen in het spel; je wint of verliest miljoenen door het dag in, dag uit te dueleren met je rivalen. Dat kom je niet snel tegen, maar het is op sommige plekken letterlijk dagelijkse kost...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813224
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:42 schreef Drive-r het volgende:

[quote]Ik denk dat het niet in de Nederlandse 'aard' ligt om dit soort boeken te schrijven. Het is meer de anglo-amerikaanse manier van denken; succes stories.
Dat denk ik ook. Maar: dat is geen reden om al die Nederlandse treurwilgen niet eens de keiharde waarheid over jouw succescarričre te vertellen.
quote:
Het probleem met mijn verhalen zijn de enorme gaten die erin komen door het feit dat ik elke mogelijke manier moet aangrijpen om maar niks los te laten over wat ik daadwerkelijk doe. Ik kan de verhalen dus alleen enorm oppervlakkig houden, terwijl het vaak de voorbeelden en details zijn die het hem doen.
Het enige wat ik daarover kan zeggen is: je moet een grens over. Je schrijft het op, zoals het is en zoals het voelt, of je schrijft het niet op. En als je het wél opschrijft, dan zie je later wel hoe je familiieleden & collega's reageren. Niet blij, waarschijnlijk. Maar ik denk dan maar: ze waren tóch al niet zo blij, hoogstens zijn ze nu nóg iets minder blij. (Als je mensen gelukkig wilt maken, moet je iets gaan doen in de softe sector).
  donderdag 22 september 2005 @ 02:54:19 #125
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813232
Ik heb overigens wél te veel bier gezopen...
.
...dass wir fliegen.
  donderdag 22 september 2005 @ 02:58:31 #126
10526 broer
Nutteloze van de nacht.
pi_30813262
Ik heb niet alles gelezen, dus vergeef me als dit al gevraagd is, maar wat wil je eigenlijk met dit dagboek, Nadine?
pi_30813268
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:46 schreef R_ON het volgende:
Ik bedoel dat in elke groep macht, geld, succes, jaloezie e.d. een rol spelen. Daar heb je geen boek voor nodig over het zakenleven. Hoewel dat misschien meer aantrekkingskracht uitoefent?
Ik snap het.
Maar het zijn vaak van die negatieve boeken. Somber. Totaal niet inspirerend. We willen toch zeker niet eindigen op het P.J. Meertens-instituut, of hoe heet dat bureau?
pi_30813278
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:53 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Dat denk ik ook. Maar: dat is geen reden om al die Nederlandse treurwilgen niet eens de keiharde waarheid over jouw succescarričre te vertellen.
[..]

Het enige wat ik daarover kan zeggen is: je moet een grens over. Je schrijft het op, zoals het is en zoals het voelt, of je schrijft het niet op. En als je het wél opschrijft, dan zie je later wel hoe je familiieleden & collega's reageren. Niet blij, waarschijnlijk. Maar ik denk dan maar: ze waren tóch al niet zo blij, hoogstens zijn ze nu nóg iets minder blij. (Als je mensen gelukkig wilt maken, moet je iets gaan doen in de softe sector).
'Jouw succescarriere' moet wellicht iets genuanceerd worden in mijn geval. Ik ben namelijk heel plotseling opeens op dit pad beland en bewandel het eigenlijk uit nieuwsgierigheid. Het maakt mij een vreemde eend in de bijt, maar daarom niet minder goed, geloof ik.

Het tweede punt heeft niets te maken met collega's of schaamte. Als ik hier nu opschrijf wat ik vorige week deed en iemand raadt welk bedrijf we het hier over hebben, dan wordt de kans op handel met voorkennis iets te groot en hoef ik nooit meer ergens mijn gezicht te vertonen (sterker nog, dan zit ik vast). Ligt een beetje aan mijn richting in banking, helaas...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813289
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:49 schreef De-oneven-2 het volgende:
Ik heb je nog niet kunnen betrappen op het gebruik van de zogeheten 'post-icons', Nadine...
Is dat omdat je nog niet bekend bent met het fenomeen 'post-icon', of omdat je je graag wenst te bedienen met vooral woorden?
Kortom; je kan je posts een extra lading meegeven dmv een 'post-icon'...
Wist je dat?
Nee, ik had nog niet in de gaten welke knoppen je daarvoor moest gebruiken. Dank voor de tip! Ik ga er mijn voordeel mee doen.

(Als het goed is, staat er een opwaartse duim boven dit stukje).
pi_30813292
Nee, mislukt. Ha!
pi_30813301
Mooi woord, milsukt.
  donderdag 22 september 2005 @ 03:03:10 #132
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813303
Je moet het witte bolletje naast de emoticon 'aanvinken', Nadine...
...dass wir fliegen.
pi_30813308
Ha, ik heb het net veranderd. Jammer...
pi_30813317
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:03 schreef De-oneven-2 het volgende:
Je moet het witte bolletje naast de emoticon 'aanvinken', Nadine...
Wit bolletje... ooooh, let op: de zonnebril
  donderdag 22 september 2005 @ 03:05:01 #135
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813322
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:04 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Wit bolletje... ooooh, let op: de zonnebril
!
...dass wir fliegen.
pi_30813327
Dank je, nu ben ik ook een lampje... toch?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813331
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:58 schreef broer het volgende:
Ik heb niet alles gelezen, dus vergeef me als dit al gevraagd is, maar wat wil je eigenlijk met dit dagboek, Nadine?
Broer, ik vind dit een gewetensvraag, zeker op dit later uur. Je weet dat ik morgenvroeg een 'koffie-afspraak' heb...?

Ik kom erop terug. Morgen. Ná de koffie. Mag dat?
  donderdag 22 september 2005 @ 03:07:31 #138
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813342
Ah, ik leer meerdere mensen iets bij, zie ik...
...dass wir fliegen.
pi_30813343
quote:
Op donderdag 22 september 2005 02:59 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ik snap het.
Maar het zijn vaak van die negatieve boeken. Somber. Totaal niet inspirerend. We willen toch zeker niet eindigen op het P.J. Meertens-instituut, of hoe heet dat bureau?
Ik ken het niet, maar dat willen we vast niet.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30813344
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:06 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Broer, ik vind dit een gewetensvraag, zeker op dit later uur. Je weet dat ik morgenvroeg een 'koffie-afspraak' heb...?

Ik kom erop terug. Morgen. Ná de koffie. Mag dat?
Een koffie-afspraak met betrekking tot je dagboek?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813361
De uitgevers staan al op de stoep.
pi_30813362
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:07 schreef R_ON het volgende:

Ik ken het niet, maar dat willen we vast niet.
Nee, dat willen we zeker niet.

Maar jij bent een van de 3 mensen in Nederland die 'Het Bureau' van J.J. Voskuil aan zich voorbij heeft laten gaan - en dat is GOED NIEUWS, Ron.
pi_30813368
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:09 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Nee, dat willen we zeker niet.

Maar jij bent een van de 3 mensen in Nederland die 'Het Bureau' van J.J. Voskuil aan zich voorbij heeft laten gaan - en dat is GOED NIEUWS, Ron.
Is dat dat hele dikke boek met een blauwe kaft?! Godnogantoe! Niet doorheen te komen! Alle-fuckin'-jezus.

Van die student Nederlands? Als dat zo is: ik heb met moeite de eerste 30 pagina's gehaald. Toen ging het niet meer. Echt niet.

[ Bericht 6% gewijzigd door R_ON op 22-09-2005 03:16:36 ]
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30813370
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:09 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Nee, dat willen we zeker niet.

Maar jij bent een van de 3 mensen in Nederland die 'Het Bureau' van J.J. Voskuil aan zich voorbij heeft laten gaan - en dat is GOED NIEUWS, Ron.
Wow, dus dat maakt Rob, drive-r en wie nog meer? Leuk topic trouwens, zo tijdens het nachtelijk doorploeteren...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813371
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:07 schreef Drive-r het volgende:
Een koffie-afspraak met betrekking tot je dagboek?
Laten we zeggen: met betrekking tot mijn vriendje die zich sinds enige dagen met het Poëziemeisje ophoudt, ofwel (volgens sommigen): paalt.
  donderdag 22 september 2005 @ 03:12:31 #146
10526 broer
Nutteloze van de nacht.
pi_30813378
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:06 schreef Nadine26 het volgende:
Broer, ik vind dit een gewetensvraag, zeker op dit later uur. Je weet dat ik morgenvroeg een 'koffie-afspraak' heb...?

Ik kom erop terug. Morgen. Ná de koffie. Mag dat?
Eigenlijk niet. Ik ben nú nieuwsgierig. Morgen niet meer. (Anderen waarschijnlijk wel, dus antwoord dan toch maar.)

Waarom is het een gewetensvraag? Je kunt toch ook gewone motieven hebben, zoals velen die hier hebben. Iets als: "Ik moest het ff kwijt!"
  donderdag 22 september 2005 @ 03:12:46 #147
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813380
Zullen we doen wie de smerigste scheet kan laten?
...dass wir fliegen.
pi_30813385
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:11 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Laten we zeggen: met betrekking tot mijn vriendje die zich sinds enige dagen met het Poëziemeisje ophoudt, ofwel (volgens sommigen): paalt.
Oh ja, dat heb ik meegekregen. Ik begrijp je houding wat betreft dit vriendje trouwens niet helemaal. Waarom ben je überhaupt nog bij die kerel? Die motivatie volg ik namelijk niet. Ik ben waarschijnlijk een enorm boerenlul, maar een relatie houdt bij mij echt op als ik er niet meer 100% van overtuigd ben...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 22 september 2005 @ 03:18:53 #149
10526 broer
Nutteloze van de nacht.
pi_30813411
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:12 schreef De-oneven-2 het volgende:
Zullen we doen wie de smerigste scheet kan laten?
Jij bent al geregistreerd. Hoe moet daar ooit nog iemand overheen komen?
  donderdag 22 september 2005 @ 03:20:09 #150
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813419
Je onderschat jezelf, broer...Dat siert je, hoor...
...dass wir fliegen.
  donderdag 22 september 2005 @ 03:22:17 #151
10526 broer
Nutteloze van de nacht.
pi_30813432
Sorry. Ik ga dit topic niet vervuilen met flauwe flames. Daarvoor wil ik te graag antwoord op mijn vraag.
  donderdag 22 september 2005 @ 03:23:44 #152
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813440
Flauwe flames... Leuke woordspeling...
...dass wir fliegen.
pi_30813452
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:13 schreef Drive-r het volgende:
Waarom ben je überhaupt nog bij die kerel? Ik ben waarschijnlijk een enorm boerenlul, maar een relatie houdt bij mij echt op als ik er niet meer 100% van overtuigd ben...
Was ik maar zo standvastig.
Maar ik zeg erbij dat 'relatie' een groot woord is; we hebben wel vaker periodes gehad waarin we elkaar 'vrij lieten' (zijn woorden), maar om de een of andere reden draait het er altijd op uit dat we toch opeens weer bij elkaar in bed liggen...
pi_30813464
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:24 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Was ik maar zo standvastig.
Maar ik zeg erbij dat 'relatie' een groot woord is; we hebben wel vaker periodes gehad waarin we elkaar 'vrij lieten' (zijn woorden), maar om de een of andere reden draait het er altijd op uit dat we toch opeens weer bij elkaar in bed liggen...
Maar dan moet je ergens toch wel gek van hem zijn? Dat schemert namelijk nergens door en maakt de motivatie voor mij wat vreemd. Zoals ik al zei, ik ben er heel makkelijk mee. Wellicht af en toe wat slap, maar ik geloof niet in die halve relaties die maar eeuwig voortploeteren... Alles of niets... De rest is gewoon voor de lol en noem ik geen relatie...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813486
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:26 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Maar dan moet je ergens toch wel gek van hem zijn? Dat schemert namelijk nergens door en maakt de motivatie voor mij wat vreemd. Zoals ik al zei, ik ben er heel makkelijk mee. Wellicht af en toe wat slap, maar ik geloof niet in die halve relaties die maar eeuwig voortploeteren... Alles of niets... De rest is gewoon voor de lol en noem ik geen relatie...
Als je zo ook speelt op de beurs, dan gaan we mogelijk nog veel van je horen.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30813507
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:28 schreef R_ON het volgende:

[..]

Als je zo ook speelt op de beurs, dan gaan we mogelijk nog veel van je horen.
Daarom speel ik ook niet op de beurs... En dan nog, deze houding komt juist van pas. Niemand heeft ooit iets aan halfslachtig werk (hoewel hele volkstammen erbij lijken te zweren tegenwoordig). Gewoon je keuzes maken en knallen...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813549
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:22 schreef broer het volgende:
Sorry. Ik ga dit topic niet vervuilen met flauwe flames. Daarvoor wil ik te graag antwoord op mijn vraag.
Okay. Dan maar zonder koffie.

Ik moet het kwijt, daar komt het eigenlijk wel op neer. Het hele verhaal begon als een topic in de onvolprezen rubriek 'Relaties & Psychologie', omdat ik dacht: 'Hé, een relatie, en: hé: iets met psychologie.' Maar de professionele hulpverleners op dat forum hebben mij, bij gebrek aan inzicht & compassie, doorverwezen naar het Theaterforum.

Nou: ook goed.
Ik vind het hier trouwens veel leuker.

Bij de relatieproblemenrubriek kreeg ik meer adviezen & tips, en vaak hele goede (nieuwe invalshoeken en zo; mensen die er van een afstandje naar keken en zeiden: 'Nadine, je doet het helemaal verkeerd, want...', enzovoort. )

En hier, tussen de podiumbeesten, krijg ik weer ándere reacties, meer over de taal en hoe het is opgeschreven, en dat vind ik ook leuk.

Maakt mij het uit. Ik moet het kwijt.


pi_30813559
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:28 schreef R_ON het volgende:
Als je zo ook speelt op de beurs, dan gaan we mogelijk nog veel van je horen.
LOL
pi_30813568
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:35 schreef Nadine26 het volgende:

[..]
Maakt mij het uit. Ik moet het kwijt.
En met verdienste, respect! Damm, ik moet in het dagelijks leven eens dames tegenkomen die zo heerlijk kunnen lullen, danwel schrijven...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 22 september 2005 @ 03:40:01 #160
10526 broer
Nutteloze van de nacht.
pi_30813582
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:35 schreef Nadine26 het volgende:
Maakt mij het uit. Ik moet het kwijt.
Oké. Fair enough.

Aan welke adviezen heb je het meest? Die in R&P of die in TTK?

(Ik zit op de ondervragersstoel, merk ik. En dat terwijl ik eigenlijk wil gaan slapen...)
pi_30813589
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:26 schreef Drive-r het volgende:

Maar dan moet je ergens toch wel gek van hem zijn? Dat schemert namelijk nergens door en maakt de motivatie voor mij wat vreemd.
Ja, maar jij hebt hem nog nooit gezien!

Onbeschrijflijk. Dat ga ik ook niet proberen.
  donderdag 22 september 2005 @ 03:41:59 #162
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813592
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:35 schreef Nadine26 het volgende:

Ik vind het hier trouwens veel leuker.
Welkom in de donkere stegen, mevrouw...
...dass wir fliegen.
pi_30813596
Loopt dit topic nu nog steeds? Volgens mij kom je heel wat aandacht tekort, Nadine.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_30813602
"Maakt mij het uit. Ik moet het kwijt."

Dat gaat er bij mij niet in, mevrouw. En dat geeft dan weer niks.
pi_30813609
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:41 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ja, maar jij hebt hem nog nooit gezien!

Onbeschrijflijk. Dat ga ik ook niet proberen.
Haha, dus je zwicht elke keer voor zijn zwoele ogen en hete adem? En dat terwijl je zo nuchter overkomt...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 22 september 2005 @ 03:45:19 #166
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813611
Hoezo gaat dat er bij jou niet in, cioran?
...dass wir fliegen.
pi_30813633
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:45 schreef De-oneven-2 het volgende:
Hoezo gaat dat er bij jou niet in, cioran?
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het een experimentje is van een gevorderde schrijver/ ster. Maar misschien ben ik als de waard, met die gasten. En het maakt natuurlijk eigenlijk niet uit. Wat goed is is goed.
  donderdag 22 september 2005 @ 03:52:48 #168
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813656
Ach, ik zeg ook altijd dat ik schilder omdat ik er vanaf moet...
Omdat het anders in de weg zit...

Ik kan me er wel in vinden, hoor...
Motivaties zitten, net als ongelukken, vaak in een klein hoekje...
...dass wir fliegen.
pi_30813664
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:42 schreef heiden6 het volgende:
Loopt dit topic nu nog steeds? Volgens mij kom je heel wat aandacht tekort, Nadine.
Wat je daar zegt vind ik beslist onaardig en ook nogal onzinnig. Jij schrijft toch ook niet op fok! voor de katsekut?
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
  donderdag 22 september 2005 @ 03:55:14 #170
10526 broer
Nutteloze van de nacht.
pi_30813674
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:48 schreef cioran63 het volgende:
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het een experimentje is van een gevorderde schrijver/ ster.
Mee eens.
pi_30813675
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:54 schreef R_ON het volgende:

[..]

Wat je daar zegt vind ik beslist onaardig en ook nogal onzinnig. Jij schrijft toch ook niet op fok! voor de katsekut?
Tijdverdrijf, vermaak en interesse.

Maar zulke romans over je dagelijks belevenissen, in de hoop dat iemand erop reageert, is wel een ander verhaal.

Begin een weblog ofzo.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_30813690
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:55 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Tijdverdrijf, vermaak en interesse.

Maar zulke romans over je dagelijks belevenissen, in de hoop dat iemand erop reageert, is wel een ander verhaal.

Begin een weblog ofzo.
blabla... de topic crasher is er!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813691
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:40 schreef broer het volgende:
Oké. Fair enough.

Aan welke adviezen heb je het meest? Die in R&P of die in TTK?

(Ik zit op de ondervragersstoel, merk ik. En dat terwijl ik eigenlijk wil gaan slapen...)
Het goede aan R&P, denk ik, is dat het interessant is (en verhelderend) om te weten hoe ánderen over dit soort dingen denken. Omdat ik natuurlijk ook gewoon onzeker ben. Of ik het wel goed doe, of ik de dingen wel in het juiste perspectief zie. (Antwoord: 'Nee')

Maar het opschrijven op zich, dat is natuurlijk ook iets waaraan ik veel waarde hecht. Bij TTK krijg je veel meer 'scherpe' vragen, en beduidend minder puberale antwoorden van vijftienjarige jongens die na het uitknijpen van hun laatste puist nog even snel een reactie komen plaatsen.

Kortom: pin me er niet op vast. Het is bijna 4 uur. En ik moet nog moorkoppen kopen.
pi_30813697
Ja, kijk, dat detail. Die moorkoppen. Daar zit het m in.
pi_30813698
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:55 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Tijdverdrijf, vermaak en interesse.

Maar zulke romans over je dagelijks belevenissen, in de hoop dat iemand erop reageert, is wel een ander verhaal.

Begin een weblog ofzo.
Nou en? Genoeg mensen die het wel graag lezen, waaronder ik. Waarom zou Fok! het verkeerde medium zijn?

Steekt iemand eens zijn nek uit sta je alweer klaar met de koppensneller. Hoe Nederlands! En ik maar denken dat jij graag de Wereldse student bent.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30813701
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:57 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Kortom: pin me er niet op vast. Het is bijna 4 uur. En ik moet nog moorkoppen kopen.
Mooi tijdstip om moorkoppen te kopen! Ik moet nog even door, morgen weer om 8 uur op, zucht...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 22 september 2005 @ 04:00:03 #177
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813705
Wat is er mis met moorkoppen?
...dass wir fliegen.
pi_30813709
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:59 schreef R_ON het volgende:

[..]

Nou en? Genoeg mensen die het wel graag lezen, waaronder ik. Waarom zou Fok! het verkeerde medium zijn?
De TT zegt het al: een dagboek.
quote:
Steekt iemand eens zijn nek uit sta je alweer klaar met de koppensneller. Hoe Nederlands! En ik maar denken dat jij graag de Wereldse student bent.
Ik heb geen idee waar je over lult, en volgens mij spoor je niet als je dit soort verbanden legt. Doe de paddo's opzij en ga slapen, kind.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_30813715
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:00 schreef heiden6 het volgende:

[..]

De TT zegt het al: een dagboek.
[..]

Ik heb geen idee waar je over lult, en volgens mij spoor je niet als je dit soort verbanden legt. Doe de paddo's opzij en ga slapen, kind.
Deed het erg pijn? Fijn!
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
  donderdag 22 september 2005 @ 04:03:05 #180
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813720
Het is allemaal maar interpretatie, hoor...
Een beetje als de bijbel... Er staat een aardige tekst, waar je zelf inhoud aan mag geven...
...dass wir fliegen.
pi_30813721
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:01 schreef R_ON het volgende:

[..]

Deed het erg pijn? Fijn!
http://www.ypsilon.org/
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_30813726
quote:
Op dinsdag 20 september 2005 16:29 schreef Nadine26 het volgende:

Zoals ik het zie, is het leven één groot gevecht. Een gevecht om aandacht, liefde, erkenning, begrip, een beetje brood op de plank, liefde, liefde... enzovoort.

Maar ik ben toch geen uitzondering?
Je hebt dus gelijk, Heiden. Ik was je zelf al voor: AANDACHT!
pi_30813727
Hehe, heiden6 heeft echt niks beters te doen dan andere irriteren. Dat soort mensen hou je toch niet tegen...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 22 september 2005 @ 04:05:20 #184
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813730
Oh, die had ik nog niet eens gezien..
...dass wir fliegen.
  donderdag 22 september 2005 @ 04:05:38 #185
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813732
Hoi, heiden6!
...dass wir fliegen.
pi_30813736
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:00 schreef De-oneven-2 het volgende:
Wat is er mis met moorkoppen?
Met moorkoppen is niks mis. Maar goed, laten we aannemen dat hier een meisje van (nou, hoe oud zal ze moeten zijn?) een jaar of twintig aan het woord is. Die een afspraak met haar vriendje heeft, morgenochtend, bij de koffie notabene. Koopt dat meisje dan moorkoppen? Spreekt ze bij haar thuis met het vriendje dat ze eigenlijk helemaal misschien niet zo leuk vindt af? Het lijkt me sterk.
Ze koopt zeker geen moorkoppen, als je dat doet ben je minstens 30, of ouder, en ben je een schrijver die het idee heeft opgevat een roman te schrijven met inspraak van mensen die verstand hebben van psychologie. Waar krijg je dat snel voor elkaar? Op een forum.
Wacht, ik ben mijn draad even kwijt. Die moorkoppen dus. Daar is iets mee.
pi_30813738
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:04 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Je hebt dus gelijk, Heiden. Ik was je zelf al voor: AANDACHT!
Is dat volgens jou de enige reden voor dit topic?

En hoe komt het dat je bevestiging zoekt van mensen op een internetforum?
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_30813744
Wat een agressie wekt het ineens op.
  donderdag 22 september 2005 @ 04:09:05 #189
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813745
Jullie nemen haar iets te letterlijk, jongens...
Tuurlijk verzint 'ze' er van alles bij...

Een beetje schrijver doet dat nu eenmaal; verzinnen.
...dass wir fliegen.
  donderdag 22 september 2005 @ 04:10:10 #190
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30813748
Ik ga slapen.
Truste!
...dass wir fliegen.
pi_30813749
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:06 schreef heiden6 het volgende:

Is dat volgens jou de enige reden voor dit topic?
En hoe komt het dat je bevestiging zoekt van mensen op een internetforum?
Op een internetforum, of op de kermis, of in een hele grote theaterzaal, of op de televisie, de radio, het dak van mijn huis... dat maakt allemaal niet uit, joh. Dat zou jij toch moeten weten, als psycholoog?!
pi_30813751
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:09 schreef De-oneven-2 het volgende:
Jullie nemen haar iets te letterlijk, jongens...
Tuurlijk verzint 'ze' er van alles bij...

Een beetje schrijver doet dat nu eenmaal; verzinnen.
Je zou toch bijna stoppen met zweven en met beide benen op de grond terecht komen, hč?
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_30813753
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:10 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Op een internetforum, of op de kermis, of in een hele grote theaterzaal, of op de televisie, de radio, het dak van mijn huis... dat maakt allemaal niet uit, joh. Dat zou jij toch moeten weten, als psycholoog?!
Wat denk je te bereiken met een paar ja-knikkers achter de modems?
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_30813754
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:06 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Is dat volgens jou de enige reden voor dit topic?

En hoe komt het dat je bevestiging zoekt van mensen op een internetforum?
Ra-ra, wie zoekt er hier bevestiging?
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30813759
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:11 schreef R_ON het volgende:

[..]

Ra-ra, wie zoekt er hier bevestiging?

Antwoord: wij allen.
Is goed, Sigmund. Ga nou maar slapen.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_30813762
Het lijkt wel een oude vete, Heidi, jongen.
pi_30813765
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:11 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Wat denk je te bereiken met een paar ja-knikkers achter de modems?
Waarom willen mensen dit weten? Kun jij wel eens ergens van genieten of vraag je jezelf bij alles zoveel af? Iedereen hier denkt er lekker het zijne van en leest het topic en is daar verder prima tevreden mee. Jij gaat de wereld even verbeteren? Heerlijk, die psychologen...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813773
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:11 schreef heiden6 het volgende:
Wat denk je te bereiken met een paar ja-knikkers achter de modems?
Duik nog eens in je oude studieboeken. Zoek het op. Het staat erin, hoofdstuk 6, misschien komt het na een paar regels vanzelf weer allemaal terug...
pi_30813778
Een ex van je, Nadine?
pi_30813781
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:15 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Duik nog eens in je oude studieboeken. Zoek het op. Het staat erin, hoofdstuk 6, misschien komt het na een paar regels vanzelf weer allemaal terug...
Ik zit nu toevallig te studeren, ook toevallig in hoofdstuk 6 (geen verhaal, waarheid), maar het gaat hier helaas over White Capping non-lineair hydrodynamics. Net iets droger, zou je zeggen...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813785
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:16 schreef cioran63 het volgende:
Een ex van je, Nadine?
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_30813788
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:16 schreef cioran63 het volgende:
Een ex van je, Nadine?
Ja. Is een beetje ongelukkig afgelopen. (Hij wilde niet deugen. Niet studeren. Zakte voor al z'n tentamens... maar: een schat van een jongen, dat dan weer wel).
pi_30813791
Ik krijg tegenstrijdige informatie.
pi_30813792
Wat ik zeg: ongelukkig afgelopen.
pi_30813794
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:18 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ja. Is een beetje ongelukkig afgelopen. (Hij wilde niet deugen. Niet studeren. Zakte voor al z'n tentamens... maar: een schat van een jongen, dat dan weer wel).
A last blow... Dat mag ik graag zien.

Heeeeeeeeeeeerlijk dat ja-knikken. Ik denk al: wanneer mag ik weer?
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30813796
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:19 schreef Nadine26 het volgende:

Wat ik zeg: ongelukkig afgelopen.
Dat blijkt wel ja.
pi_30813827
Welterusten dan maar? Nadine, het was prettig kennis maken. Heiden6, duik nog ff lekker in de materie!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_30813860
Morgen hoop ik meer te lezen over...

Koffie met zure room.

Ciao.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30813862
quote:
Op woensdag 21 september 2005 13:25 schreef Nadine26 het volgende:
Oh, destructief.
Verdring het maar, stop het maar weg. En maak een puinhoop van de rest van je leven. Dat is het recept. Als je maar iets voelt, maakt niet uit wat. Verliefdheid is het allerbeste medicijn, tegen alles, tegen iedereen, zelfs tegen de dood. Verliefdheid is: Het Leven Voelen. En straks, als ik op de brokstukken zit, zien we wel weer verder.
Triest te vernemen van het naderend einde van jouw moeder. Helaas, iedereen moet er vroeg of laat aan geloven, een onverbiddelijke natuurwet. Liever laat dan vroeg, maar toch ...

Toen mij dat overkwam, had ik ook jouw leeftijd en ook een vergelijkbaar reactiepatroon. Pas jaren later, toen ook mijn vader was vertrokken, heb ik het rouwproces van mijn ouders doorleefd. Dankzij de steun van twee Fok!vriendinnen, die de moeite namen te reageren op mijn epistels, heb ik de brokstukken van mijn leven weer tot één geheel kunnen lijmen. Twee inzichten wil ik jou meegeven.

De mensheid is te beschouwen als een aaneenschakeling van generaties. Het leven is te beschouwen als een estaffestokje dat doorgegeven wordt van generatie op generatie. Jij krijgt het estaffestokje van jouw ouders en jij geeft het estaffestokje aan jouw (eventuele) kinderen.
De definitieve overdracht van het estaffestokje gebeurt ten tijde van het versterven van de oudergeneratie. Met de ontvangst van het estaffestokje word jij geconfronteerd met de meest vitale keuze van jouw leven, het continueren of beëindigen van de generatieketen, ofwel het wel of niet creëren van een nieuwe generatie. In principe staat de uitkomst van die keuze al vast, het wordt gedicteerd door de overlevingsdrift-van-de-soort. Met het naderend einde van jouw moeder ontwaken deze oerdriften in jou. De komende tijd zul jij in steeds heftigere mate gedicteerd worden door die oerdriften. Het gequote schrijfsel overziend, is het inmiddels zover.
In dit kader wil ik verwijzen naar onze Vivi die zo graag haar - nog te concipiëren - kind had willen tonen aan haar stervende moeder.

Als kind ontvang jij van jouw ouders een bepaalde opvoeding, hun stelsel van 'normen & waarden'. Als kind zie jij perfecte ouders, enerzijds omdat ouders zich graag zo presenteren en anderzijds omdat ander referentiekaders niet of nauwelijks manifest zijn. Perfecte ouders hebben uiteraard perfecte 'normen & waarden' en als kind accepteer jij dat klakkeloos. Maar naarmate het kind zich breder oriënteert, begint het kind steeds meer te beseffen dat ouders ook gewone mensen met allerlei menselijke tekortkomingen zijn. Het grote ontluisteringsproces is begonnen en bereikt zijn dieptepunt tegen de tijd dat de ouders versterven. Als de ouders eenmaal vertrokken zijn dan is de weg vrij om alles wat een ouderlijk stempel draagt te verwerpen. Maar als het destructieproces eenmaal voltooid is en alles weg is, wat dan? Jouw heil zoeken bij een of andere sekte, en hun sektarische normen en waarden accepteren? Gaandeweg dringt het besef door dat jouw ouders weliswaar niet perfect waren, maar toch wel een zekere mate van perfectie hadden bereikt. Het restauratieproces begint. De ouderlijk normen & waarden worden stuk-voor-stuk en in samenhang kritisch beoordeeld, soms verworpen en meestal geaccepteerd. Uiteindelijke blijken enige marginale veranderingen voldoende te zijn om een nieuw stelsel van normen & waarden constitueren. Goh, was zo'n lange lijdensweg nou nodig voor zulke kleine veranderingen? Ja, want één majeure verandering is onvermeld gebleven: wat eerst hun normen & waarden heette, heet voortaan jouw normen & waarden.

Nadine, jij verkeert in een fase waarin jij het liefst alles wil verdringen, derhalve maak ik mij geen illusies over jouw acceptatie van mijn inzichten. Toch heb ik het opgeschreven in de hoop dat jij het t.z.t. herleest en alsnog jouw voordeel mee behaalt. Want hoe langer jij wacht met jouw rouwproces te beginnen, hoe langer en moeizamer jouw rouwproces zal duren. en hoe langer ik verstoken blijf van jouw heerlijke schrijfsels
  donderdag 22 september 2005 @ 13:11:59 #210
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30821529
quote:
Op donderdag 22 september 2005 03:42 schreef heiden6 het volgende:
Loopt dit topic nu nog steeds? Volgens mij kom je heel wat aandacht tekort, Nadine.
*Zucht*

....En jij probeert aandacht te trekken dmv de origineelste opmerking van het jaar?

Niet dat ik Nadine nu nog aardig vind natuurlijk. Maar toch.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30828739
quote:
Op donderdag 22 september 2005 04:48 schreef Gajus het volgende:

Met het naderend einde van jouw moeder ontwaken deze oerdriften in jou. De komende tijd zul jij in steeds heftigere mate gedicteerd worden door die oerdriften. Het gequote schrijfsel overziend, is het inmiddels zover.
Ja, ik denk het ook. Ik had de theorie over de oerdriften nooit eerder gehoord, en ik hoop ook niet dat ermee bedoeld wordt dat ik op het punt sta me koortsachtig voort te planten (daar wilde ik nog even mee wachten ), maar ik sta wel op een punt, dat is zeker, een punt... nou ja: ik stort me in armen van gescheiden mannen met 3 kinderen plus een verloofde - ik weet niet of dat onder 'oerdriften' valt, maar wel onder driften in elk geval.
quote:
Gaandeweg dringt het besef door dat jouw ouders weliswaar niet perfect waren, maar toch wel een zekere mate van perfectie hadden bereikt.
Dat valt nog te bezien... voor mijn moeder zeg ik: ja. Een engel in mensengedaante. Maar zij gaat heel snel dood, en mijn vader maakt van de gelegenheid gebruik om compleet door te draaien. We weten het niet zeker, er was altijd al een steekje aan hem los, maar het lijkt erop dat hij gek is geworden. In de zin van: gaga. Deze diagnose bereikt ons van meerder kanten. Hij kan het niet aan, zegt hij, en dus verschanst hij zich in ons huis in Frankrijk, want: "Ik ben niet zo goed in dit soort dingen." En dan zeggen wij: "Oh, maar gelukkig zijn wij er ontzettend goed in, en ach, het is alleen maar onze moeder die doodgaat."

Ik heb mijn vader al losgelaten, jaren terug, afstand van gedaan - alleen in geestelijke zin, want ik mag hem best graag. Zwakke man. Tragisch. Met z'n jonge vriendin. Hij kan het niet helpen, denk ik dan maar, hij zal in zijn jeugd misschien mishandeld zijn door de paters, of door zijn ouders, je weet het niet, maar hij is volslagen knetter. (Toch heb ik een zwak voor hem.)
quote:
Hoe langer jij wacht met jouw rouwproces te beginnen, hoe langer en moeizamer jouw rouwproces zal duren. en hoe langer ik verstoken blijf van jouw heerlijke schrijfsels
Ik vraag me af of - en hoe - je een rouwproces bewust kan 'beginnen'. Ik kom uit een familie van 'verdringers'. De dingen uitblokken, dat werkt het beste. Niet over praten, vooral. (Nou ja, ik schrijf erover, dat is al een stap voorwaarts, dat is al een manier om mijn eigen 'normen & waarden' tegenover die van hčn te stellen).

[ Bericht 0% gewijzigd door Nadine26 op 22-09-2005 17:00:37 ]
pi_30829038
quote:
Op donderdag 22 september 2005 01:19 schreef Vivi het volgende:



Ik begin een patroon te zien...
Oh, Vivi... ik had dit verkeerd begrepen .

Ik dacht dat jij met 'patroon' doelde op mijn (pathologische, in dat geval) neiging om er nog een schepje bovenop te doen - om drama's te verzinnen.

Dus ik zei: nee, ik ben geen maniak. En: ik zou de Goden niet durven verzoeken... door zoiets uit mijn duim te zuigen.

Nu snap ik (door de post van Gajus) dat je een ánder patroon ziet; een overeenkomst (één van de vele... )

Sorry!
pi_30832454
Ik zou het erg grappig vinden, Nadine, als jij eigenlijk een vrouw van 45 was die hier de fantasieën over haar dynamische leven (een leven zoals zij het nooit gehad heeft, omdat ze al 30 getrouwd is met een man die voortdurend vreemdgaat..) neerpent en kickt op de aandacht die ze daarmee krijgt. .
god i want to get you out of here
you can ride in a pink mustang
  donderdag 22 september 2005 @ 19:07:24 #214
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30832729
quote:
Op donderdag 22 september 2005 16:59 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Oh, Vivi... ik had dit verkeerd begrepen .

Ik dacht dat jij met 'patroon' doelde op mijn (pathologische, in dat geval) neiging om er nog een schepje bovenop te doen - om drama's te verzinnen.

Dus ik zei: nee, ik ben geen maniak. En: ik zou de Goden niet durven verzoeken... door zoiets uit mijn duim te zuigen.

Nu snap ik (door de post van Gajus) dat je een ánder patroon ziet; een overeenkomst (één van de vele... )

Sorry!
Ach, ik paste de schoen...

Maar dat bedoelde ik idd.

Aangezien ik toch aan onvoorspelbare mood-swings lijd zal ik nu van diepe gekwetstheid en bijbehorende wrok, in een luttele micro-seconde ombuigen naar totale vergevensgezindheid...*Done*

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30840166
Maar er is ook goed nieuws. Van ongeluk word je mooi. En als je van jezelf niet zo mooi bent, dan maakt ongeluk je in elk geval een beetje mooier, dunner, interessanter - en dus beter. Ik rook inmiddels bijna drie pakjes sigaretten per dag. Eten...? Niet dat ik weet. Drinken wél, witte wijn en rode wijn en soms bier. Het is een uitstekende schoonheidskuur, ik kan het iedereen aanbevelen: vreemdgaan, stervende ouders, deprimerende familieverhoudingen, ruzie met je vriendje, ruzie met een heleboel andere mensen, algehele somberte - het trekt de huid glad en geeft extra cachet aan de uitstraling. Het klinkt tegenstrijdig, maar toch is het zo. De mensen staan versteld: "Wat zie je er goed uit!" hoor ik steeds en: "Ben je nog verliefd?"

Natuurlijk vertel ik niemand over mijn oppasvader. Mijn vriendinnen hebben allemaal een leuke, ongecompliceerde, intelligente, hockeyspelende student aan de haak geslagen, allemaal jongens uit het Gooi of Wassenaar of Amersfoort, sommigen wonen zelfs al samen met zo'n jongen, en hoewel ze me al maanden van Th. proberen af te praten ('Wat moet je nou met die vago? Zie jij perspectief? Ik zie geen enkel perspectief, die jongen doet maar wat, die heeft niet in de gaten dat het speelkwartier voorbij is') - hoewel ze dus weinig in Th. zien, zou de paniek pas goed toeslaan als ik vertelde over mijn oppasvader.
Ik zeg niks.
En zeker niet tegen Th., die vanochtend koffie kwam drinken, en die toch beter te vertrouwen is dan iedereen schijnt te denken, want er is niks met het Poëziemeisje gebeurd.
Ik begon hem meteen over haar te ondervragen: hoe dat zit, wat er aan de hand is, nou ja: of hij met haar naar bed gaat, daar komt het eigenlijk gewoon op neer.
"Nee," zei Th.
Ik zal niet beweren dat Th. nooit aan iets anders denkt dan seks, ik bedoel: op een hele dag blijven er vast wel een paar minuutjes over waarop hij de krant doorneemt of iets te eten in zijn mond stopt, maar dan heb je het echt wel gehad.
Maar zijn antwoord was: "Nee."
Ik zei dus: "Nou, dat is... verrassend."
"En wat is daar zo verrassend aan?" vroeg hij. "Ik bedoel, wat denk je nou? Zie ik eruit alsof ik het desnoods wel met dieren doe?"
Zo zag hij er helemaal niet uit. Om precies te zijn zag hij eruit als een jonge god die net tien kilometer had hardgelopen, in een trainingspak en met een zwarte band om zijn voorhoofd. Hij loopt vijf keer per week in het bos; hij doet een marathontraining.
Ik zei: "Het poëziemeisje is geen dier."
"Poëziemeisje!" riep hij. "Ze is zo prozaďsch als wat. Okay, het is een aardig kind, ze heeft best iets te vertellen, maar ik hoef echt geen seks met haar."
"Seks met haar," herhaalde ik. "Wat klinkt dat plastisch. Je kijkt teveel televisie, zo praten mensen in talkshows: 'Ja, dokter Phil, we hebben seks gehad.'"
"Noem het hoe jij het wilt noemen, neuken, de liefde bedrijven, geslachtelijk verkeer - maar ik heb er geen behoefte aan. Niet met háár, in elk geval."
"Jullie zaten er anders behoorlijk gezellig bij, in de Coffee Company," zei ik. "En trouwens, ze had het over een drama. Dat we er geen drama van moesten maken."
"Zei ze dat?"
"Je zat er zelf bij. Laten we er nou geen drama van maken, dat zei ze."
"Okay," zei hij met een klein lachje. "Zij ziet mij wel zitten. Denk ik, ik bedoel: het zou kunnen dat ze iets met me wil, maar ik heb geen boodschap aan haar. Dus dan weet je dat. Meer is er niet. End of story."

Het is dus weer goed tussen ons.

Hoewel ik niet honderd procent zeker weet of hij de waarheid vertelt, maar dat weet je nooit. Met niemand. En morgenmiddag gaan we squashen, en dan komt Poëziemeisje ook - benieuwd hoe die zich staande houdt op de baan - en er komen ook nog een heleboel anderen, dus dan heb ik alle gelegenheid om eens rustig met haar in een hoekje te gaan zitten om de zaak onder de loep te nemen.




[ Bericht 0% gewijzigd door Nadine26 op 23-09-2005 00:40:40 ]
  vrijdag 23 september 2005 @ 01:45:24 #216
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30846878
Onder het mom van "Keep your friends close, and your enemies even closer" uiteraard
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30847073
Hmmm ... deze dagboeknotitie bezorgt mij een ambivalent gevoel, het lijkt wel een aanloop naar de apotheose "... en zij leefden nog lang en gelukkig".

Nu gun ik Nadine van harte zo'n levensvooruitzicht, laat dat vooral gezegd zijn. Maar zo'n gepolijste werkelijkheid leent zich niet voor spetterende verhalen. Als lezer word ik daar niet gelukkig van.

Maar misschien ben ik voorbarig. Misschien heeft het "maak er nou geen drama van" meisje een verrassing in petto. Misschien komt zij met ontboezemingen die alles in een ander licht plaatsen. Misschien is het beter nu mijn slaapachterstand in te halen, zodat ik morgen met een frisse kijk het vervolg kan beleven.
pi_30847150
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 01:57 schreef Gajus het volgende:
Hmmm ... deze dagboeknotitie bezorgt mij een ambivalent gevoel, het lijkt wel een aanloop naar de apotheose "... en zij leefden nog lang en gelukkig".

Nu gun ik Nadine van harte zo'n levensvooruitzicht, laat dat vooral gezegd zijn. Maar zo'n gepolijste werkelijkheid leent zich niet voor spetterende verhalen. Als lezer word ik daar niet gelukkig van.
Welnee, niet gevreesd, Nadine wil alleen dat haar ex?-vriendje haar wil, ze wil hem zelf niet. Zelf wil ze de oppasvader
  vrijdag 23 september 2005 @ 10:37:47 #219
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_30851469
[GTST]En de oppasvader wil alleen dat zij hem wil, hij wil haar zelf niet.
Zelf wil ie 't ex?-vriendje van Nadine.{/GTST]
...dass wir fliegen.
pi_30865299
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 10:37 schreef De-oneven-2 het volgende:
[GTST]En de oppasvader wil alleen dat zij hem wil, hij wil haar zelf niet.
Zelf wil ie 't ex?-vriendje van Nadine.{/GTST]
Maar dat is eigenlijk zijn broer
pi_30865429
Op de squashbaan

Het poëziemeisje is fors gebouwd. Fors en sterk en gezond, ze heeft het lichaam van een Zweedse plattelandsvrouw. En ze heeft borsten. Grote, overbloezende borsten die ongeschikt zijn voor het beoefenen van welke sport dan ook, tenzij je acteren in een pornofilm als een sport beschouwt.
Overigens droeg ze geen bh. We waren vanmiddag in de sportschool; we hadden er met een groep vrienden drie squashbanen afgehuurd. Het poëziemeisje scheen niet te begrijpen waarom alle jongens samendromden zodra zij de squashbaan betrad; ze trok zoveel bekijks dat ze zich niet op het balletje kon concentreren, ze had er last van, gebaarde ze vanaf de baan, vanachter het glas - en ze trok zo'n blik van: 'Wat moet je, heb ik iets van je aan?' maar dat hielp natuurlijk niet, het enige wat ze bereikte met die verwijtende blik, was dat er nog meer flauwe grappen werden gemaakt: "Holy shit, die plastisch chirurg had zeker coke gesnoven," en: "Zullen we straks nog een saunaatje pakken?"

Wij, de meisjes, probeerden het nog voor haar op te nemen. Eén van ons zei: "Jezus, doe eens niet zo puberaal," niet dat iemand naar ons luisterde, maar de vraag is natuurlijk of het slachtoffer wel op onze steun zat te wachten. Ik bedoel: hoe groot is de kans dat de uitvinding van de sport-bh aan het poëziemeisje voorbij is gegaan? Met andere woorden: verklaart de rechtbank haar onschuldig, of luidt het vonnis dat ze met voorbedachte rade heeft gehandeld door haar strakste T-shirtje aan te trekken, teneinde de mannelijke squashers, en in het bijzonder mijn vriendje Th., eens lekker op te geilen?

Ik weet het niet. Ik heb zelf hele normale borsten, ik bedoel: volle zalen zal ik er niet mee trekken, al heb ik nooit klachten gehad. Naast haar Zweedse boerinnenlichaam steek ik af als een kind, met kinderarmen en kinderbenen, maar ik heb weer ándere troeven in huis, probeer ik mezelf groot te houden.
Maar toen was het poëziemeisje klaar met squashen, en ze veegde de zweetdruppeltjes van haar voorhoofd, en uit haar hals, en ze bukte nog eens extra diep om een waterflesje uit haar sporttas te pakken, en toen nam ze plaats naast Th.

Ik dacht nog bij mezelf: 'Laten we er nou geen drama van maken,' maar het overviel me, ik was er niet op voorbereid. Ze zat aan de bar, en ze begon een heel intiem gesprek met Th., die mij opeens helemaal niet meer zag staan, en het volgende moment legde hij zijn hand op haar dij, op haar blote dij, want ze droeg voor de gelegenheid een idioot kort rokje, ook dat nog, en toen kreeg ik een aanvalletje blinde jaloezie.
Om kort te gaan: ik maakte er wél een drama van. Ik liep met grote, boze passen naar ze toe, ik opende mijn mond om iets tegen Th. te zeggen, of te schreeuwen, en toen hoorde ik het poëziemeisje zeggen: "Wij zijn in gesprek, hoor." Het kan mijn verbeelding zijn geweest, maar ik weet bijna zeker dat ze even met haar borsten schudde.
Ik stond aan de grond genageld.
En Th. deed niets. Ja, hij nam een slok van zijn ijswater. Nadat hij een hand door zijn haar had gehaald, hoorde ik hem zeggen: "Ja, wij zijn even in gesprek."

Ik ben naar huis gegaan.
Ik heb een fles witte wijn gekocht en die heb ik helemaal leeggedronken.
Nu moet ik werken. Oh god, ik ben dronken. Ik bid op mijn knieën dat hij het niet merkt. Zou pepermuntkauwgom helpen?
  vrijdag 23 september 2005 @ 18:43:57 #222
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30865524
Ik had zijn squashracket even rectaal bij hem ingebracht als ik jou was geweest

Hadden ze fijn iets minder poetisch om over te praten

Keep up the good work
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30865545
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 18:40 schreef Nadine26 het volgende:
Zou pepermuntkauwgom helpen?
Nee
pi_30865609
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 18:44 schreef Xennia het volgende:

Nee
Maar ik ben dronken. Ik bedoel: bezopem. Kan niet meer recht op mijn benen staan.

Tips...?
  vrijdag 23 september 2005 @ 18:52:45 #225
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30865796
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 18:46 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Maar ik ben dronken. Ik bedoel: bezopem. Kan niet meer recht op mijn benen staan.

Tips...?
Voer hem ook zsm dronken, neem een fles wijn mee om te "vieren" dat je zo blij bent met je baantje

Of liever nog, een mooie whiskey. Hij lijkt me een type dat graag whiskey drinkt. Of Calvados
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  vrijdag 23 september 2005 @ 18:53:52 #226
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30865830
Oh en doe "fuck-me" come hither-hakken aan... en geef gewoon de schuld aan de schoenen dat je zo wankelt..Hihi! *insert schattig en ontwapenend lachje*
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30866010
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 18:46 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Maar ik ben dronken. Ik bedoel: bezopem. Kan niet meer recht op mijn benen staan.

Tips...?
Laat beestachtig misbruik van je maken
pi_30866111
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 18:40 schreef Nadine26 het volgende:
... Oh god, ik ben dronken. Ik bid op mijn knieën dat hij het niet merkt. ...
[god]
Wees niet bevreesd ... voorwaar ik zeg u ... "een dronken vrouw is een engel in bed".
[/god]
pi_30867005
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 19:00 schreef Xennia het volgende:

[..]

Laat beestachtig misbruik van je maken
De oplossing voor ieder probleem.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_30867495
quote:
Na deze speech, die ongeveer een uur leek te duren en waar ik nogal van opkeek, vond ze het kennelijk tijd voor een persoonlijk advies. "Jij gelooft in hartstocht," zei ze lachend. "Dat zie ik aan je gezicht, aan je ogen. Naďef, ongeschonden. Hoe oud ben je? Bijna zesentwintig, dat is tegenwoordig te jong om te trouwen. Maar áls je ooit wilt trouwen, en alleen idioten en wanhopigen willen dat niet, dan heb ik een wijze raad voor je. Doe ervaringen op. Zie de liefde als een spel, experimenteer, geef je eraan over. Maar wees niet zo naďef om in overrompelende hartstocht te geloven. Alles in het leven valt te weerstaan; je kunt tegen alles vechten." Ze kwam naast me aan het aanrecht staan en keek me doordringend aan. "Het zit zo: sommige vrouwen zijn doodsbenauwd voor het woord 'hartstocht', ze zeggen er de meest onzinnige dingen over, zoals: "Gevoelens kun je niet sturen," en: "Oh, de passie die ik voel voor deze man, is sterker dan mezelf!" Maar pas op! Wees op je hoede voor dit soort vrouwen, want juist déze vrouwen tuinen erin! Het zijn altijd de zwakke, angstige, weerloze wezens die verstrikt raken in de netten van de verkeerde man. Altijd! Ze geven álles van zichzelf, soms zelfs hun huwelijk, en waarom? Om vernederd te worden. Afgedankt als een gebruikte zakdoek. Ik begrijp werkelijk niet waarom zoveel mensen in hartstocht geloven. Hartstocht is gevaarlijk. Bovendien heeft hartstocht vele gezichten. Zoals een dief hartstochtelijk naar geld verlangt, zo verlangt een moordenaar hartstochtelijk naar wraak. En nu mag jíj, lieve Nadine, mij vertellen wat precies het verschil is met een vrouw die al haar principes - eigenwaarde, eerlijkheid, trouw - verloochent omdat ze hartstochtelijk naar de verkeerde man verlangt."
Ik bleef even stil.
"Precies!" riep Guillemette triomfantelijk. "Er is geen verschil! Daar kom je nog wel achter. Dus als je slim bent, en je studeert vast niet voor niets aan de universiteit, dan tuin je niet in de fuik die 'hartstocht' heet, en die alleen maar tot verwoesting leidt. houd afstand. Gebruik je hersens. En neem de tijd om de liefde te verkennen."
...en welke conclusie trek jij uit de les van deze wijze vrouw?
quote:
Nou, dit is een lang verhaal geworden, maar eerlijk gezegd hebben de woorden van Guillemette me wel een beetje aan het wankelen gebracht. Ze leek me een aardige vrouw, en sowieso was ze de enige van alle aanwezige tandartsassistentes die het woord tot mij richtte, maar een beetje merkwaardig vond ik het wél. Zou ze eenzaam zijn? Ze wil nog steeds met me winkelen. Ik ben bang dat ik er een veertigjarige beste vriendin bij heb...
Heb je daar niet een beetje het punt gemist, hartstochtelijke Nadine?


ze doelt letterlijk op jou namelijk
  zaterdag 24 september 2005 @ 10:48:02 #231
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30880927
*nieuwsgierig op vervolg wacht*
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  zaterdag 24 september 2005 @ 11:19:19 #232
128310 JeeWeeTje
Congenitaal lief?
pi_30881588
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 18:40 schreef Nadine26 het volgende:
Op de squashbaan

.
Ik heb een fles witte wijn gekocht en die heb ik helemaal leeggedronken.
Nu moet ik werken. Oh god, ik ben dronken. Ik bid op mijn knieën dat hij het niet merkt. Zou pepermuntkauwgom helpen?
In de goede oude tijd van de koude oorlog had de KGB een middel om niet dronken te worden. Helaas bestaat er geen middel om te ontnuchteren.
Iemand die uit haar mond stinkt naar witte wijn??? Wijn is een goede drank om dronken van te worden als je nog moet werken.
Laat de donkenschap je ontlasten en maak misbruik van je oppaskinderenvader. Alle remmen los.
lange leve de jaloerse dronken vrouw met hartezeer

Als er nog vrouwen zijn die voldoen aan het profiel van Nadine en willen opassen op mijn dochtertje..... stuur je cv maar op...
pi_30884540
Ik vrees dat Nadine dit weekend zal verzaken ... althans, tegenover de lezers van haar dagboek.
de verfilming van "Phileine zegt sorry" (Ned3, 22:35 uur) kan enige verlichting bieden
  zondag 25 september 2005 @ 12:09:42 #234
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30911883
*Met vingers op bureaublad tapt*
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  zondag 25 september 2005 @ 14:17:29 #235
128310 JeeWeeTje
Congenitaal lief?
pi_30914919
quote:
Op zondag 25 september 2005 12:09 schreef Vivi het volgende:
*Met vingers op bureaublad tapt*
*zit al uren vol spanning af te wachten.....*
pi_30915988
Laat ik maar meteen een schot voor de boeg geven: de kans is groot dat deze geschiedenis slecht voor mij gaat aflopen. Het is een voorgevoel.

Ik was te laat, ik was dronken, ik was een beetje overmoedig. Ik was vastbesloten er een grenzeloze nacht van te maken. Dit alles op vrijdagavond. Ik droeg een spijkerbroek en een T-shirt dat voor het grootste deel bestaat uit een ravijndiep décolleté, het 'onzichtbare T-shirt', zo noemt mijn vriendje het, maar het moest er maar eens van komen. Ik had mezelf voor de spiegel ingeprent dat het allemaal draait om zelfvertrouwen. Passie, hartstocht, verleidingskunst: in de liefde ben je nergens zonder zelfvertrouwen. Het voordeel van de fles witte wijn die ik in een krankzinnig tempo had leeggedronken, was dat ik heel snel dronken was geweest. Er was ook een nadeel. Toen ik eenmaal was opgestaan uit de bank, was ik niet dronken maar straalbezopen. Lam.
Ik herinnerde me opeens dat ik nog iets naar het poëziemeisje had geroepen voordat ik boos was weggelopen, iets over 'gehandicaptensquash', oh God, waarom heb ik mezelf zo slecht in de hand?

Ik liet een taxi voorrijden. Zonde van het geld, maar nood breekt wet. Onderweg werd ik doorlopend op mijn mobieltje gebeld door Th., die ik telkens wegdrukte. Met een stem die droop van de honing had hij een bericht ingesproken op mijn voicemail: ik ben gek op je, ik wil je zien, kom je bij me slapen, ik voel niks voor die dikke trol, en zo ging dat nog een tijdje door.
Ik overwoog hem terug te bellen, zodat ik kon zeggen dat ik van de Staatsloterij was, en dat hij een fantastische prijs had gewonnen, een prijs die bestond uit een dikke trol die hij helemaal voor zichzelf mocht houden, gefeliciteerd, er wordt geen hok bijgeleverd, helaas, maar misschien kunt u ergens een kartonnen doos op de kop tikken, de dikke trol is goedkoop in het onderhoud - maar ik besloot de eer aan mezelf te houden. Ik was dronken. Ik zou gaan huilen, ik zou allemaal emotionele onzin gaan uitslaan, mijn mascara zou uitlopen, en al die dingen kon ik me niet permitteren. Het ging om zelfvertrouwen.

Hij opende de deur. Daniël, had ik al verteld dat hij Daniël heet? Ik was het een beetje vergeten, maar oh! Deze man! Hij brengt me van mijn stuk op een manier die grenst aan het gevaarlijke. Hij greep mijn arm vast, nogal hardhandig, en hij fluisterde: "Gaat het? Gaat het met je?"
Mijn make-up deed blijkbaar niet wat de flesjes beloofden; ik moest eruit zien als een wrak.
"Ja, prima," zei ik iets te hooghartig.
"Over vorige week..," fluisterde hij, en hij sprak zo zacht dat ik de helft niet verstond, "... wat er gebeurd is... had niet gemogen... ik had nooit..."
"Hé, Kim!" zei ik met luide stem, want achter zijn rug was zijn vriendin in beeld verschenen. Ik had haar niet thuis verwacht. En als ik haar al thuis had verwacht, dan in elk geval niet gehuld in een handdoekje en een bh van paars kant, en verder niets. Ze moet het zelf weten, natuurlijk. Ze heeft er ook het lichaam voor; zij behoort tot het slag mensen dat in een bh en een handdoekje een volle zaal zou kunnen toespreken, om het zo maar te zeggen. Maar een beetje eigenaardig vond ik het wel.
"Ah, onze Kim moet zich nog aankleden," zei hij met een lachje, en daarop reageerde Kim onverwachts fel: "Oh, moet jij je tegenwoordig ook al voor mij excuseren? Dus zelfs dát kan ik niet zelf?"
Ik wist niet waar ik moest kijken, daarom liet ik mijn ogen maar zo'n beetje door de hal dwalen, alsof ik het pleisterwerk bewonderde.
Goed pleisterwerk, trouwens. Vakkundig aangebracht.
Na een stilte kondigde Kim aan dat ze thuis bleef: "Ik ben moe. Ik ben niets waard, je kunt me opvegen." Ze aaide hem over zijn wang. "Niet boos zijn, maar je hebt vast een leukere avond zonder mij."
"Ja, prima," zei hij afgemeten.
Kim begon de trap op te lopen. Toen zei ze tegen mij: "Oh Nadine, je blijft toch wel, hč? Ik ga slapen, ik heb mijn rust nodig. En ik hoor het gehuil van de kinderen niet met mijn oordopjes in."
Ik knikte verbluft. Ik dacht bij mezelf: het is weer eens iets anders om kindermeisje te spelen voor een vrouw in een paarse bh met oordopjes in, het is weer eens iets totaal anders.

Daniël was al bezig zijn jas aan te trekken; hij wist niet hoe snel hij weg moest komen. Voor hij de deur achter zich dicht trok, riep hij nog dat er rosé in de ijskast stond, dat ik iets te drinken moest nemen.
Ik ben op de bank gaan liggen met een boek. Ik dommelde een beetje in slaap, om telkens wakker te schrikken van mijn mobieltje: Th., natuurlijk. Hij is vastbesloten er een halszaak van te maken, dat is duidelijk.

Rond twaalf uur is hij terug, Daniël. Hij gooit zijn jas op een stoel, vraagt of ik iets wil drinken. Ik zeg ja. Hij schenkt twee glazen whisky in, doet er ijsblokjes bij. Ik heb niet om ijsblokjes gevraagd, ik heb niet eens om whisky gevraagd, maar dat bevalt me wel - ik hou ervan als anderen voor mij beslissen.
We zitten op de bank. We praten niet, we nemen slokjes van de whisky en we kijken elkaar aan. Ik begin te lachen, hij streelt mijn haar. Het gaat de goede kant op. Het gaat zelfs heel erg de goede kant op, want hij haalt een ijsblokje uit zijn glas, hij klemt het tussen zijn vingers, daarna kijkt hij me even vragend aan en ik doe mijn mond open. Hij legt het ijsblokje op mijn tong, ik kauw erop, en het volgende moment, vraag me niet hoe het precies gebeurt, zijn we aan het zoenen. Opeens moet ik denken aan de film 9 1/2 weeks, en ik krijg de slappe lach, ik kan het niet helpen, maar we zoenen gewoon door, je kunt heel goed zoenen en lachen tegelijk.
Er gaat een deur open, ergens in huis. Een droge klik.
"Ik bel een taxi," zeg ik snel, en ik wijs omhoog. "Dinges... Kim, ze is wakker."
Voetstappen op de trap. Daniël leunt ontspannen achterover in de bank: niks aan de hand, hij beweegt zachtjes met zijn glas, de ijsblokjes tingelen. Ik heb intussen de taxicentrale gebeld en geef het adres door aan de telefoniste.

Kim draagt een zwarte kimono met gouden draken erop. Ze omhelst Daniël, tegen mij zegt ze: "Lief dat je bent gebleven, Nadine. Ik kan niks met die kinderen, de tweeling is een ramp." Ze zet een kinderstemmetje op: "Nou ja, ik ben niet zo'n oermoedertype."
Ik doe alsof ik de steek onder water niet voel, ik glimlach beleefd.
Als de taxichauffeur aanbelt, staan we alle drie op. Kim begint over een fooi: "Je bent zo lief geweest, je krijgt een fooi, wacht even..," ze pakt Daniël bij zijn middel en begint in zijn broekzak te graven. "Schat, geef haar iets, ze krijgt een extraatje."

Ik zit al in de taxi en sla het portier dicht. Ik wil geen extraatje. Ga weg met je fooi, ik heb mijn fooi allang binnen. Een klein beetje schuldig voel ik me wel.

En toch, ik kan niet slapen, ik kan niet wachten tot vanavond...
pi_30916873
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 18:52 schreef Vivi het volgende:
Hij lijkt me een type dat graag whiskey drinkt.
Ben jij ook helderziend..?
pi_30916968
quote:
Op zaterdag 24 september 2005 13:13 schreef Gajus het volgende:
Ik vrees dat Nadine dit weekend zal verzaken ... althans, tegenover de lezers van haar dagboek.
de verfilming van "Phileine zegt sorry" (Ned3, 22:35 uur) kan enige verlichting bieden
Ze is de Ware niet
Ze is weer eens de Ware niet.

maar wat dat neuken betreft gaat het de goede kant op.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30917004
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 19:59 schreef DrazTic het volgende:

...en welke conclusie trek jij uit de les van deze wijze vrouw?
Ja, ehhh... dat ik op mijn tellen moet passen. Hoofd erbij houden, en zo. Maar dat probeer ik ook, dat is de opdracht die ik mezelf heb gesteld.
quote:
Heb je daar niet een beetje het punt gemist, hartstochtelijke Nadine?
ze doelt letterlijk op jou namelijk
Maar zij heeft mij nooit samen met hem gezien; ze weet van niks.
pi_30917145
quote:
Op zondag 25 september 2005 15:28 schreef R_ON het volgende:

Ze is de Ware niet
Ze is weer eens de Ware niet.
Niet de Ware voor wie dan, Ron...?

Ik ben net zo euforisch... partycrasher...
pi_30917204
quote:
Op zondag 25 september 2005 15:33 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Niet de Ware voor wie dan, Ron...?

Ik ben net zo euforisch... partycrasher...


Misschien moeten we dat gedichtje er eens even bijhalen; wacht, ik zoek het er ff bij.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30917284
Karin Giphart
WARE HET NIET


Je bent lief, zegt ze, maar je bent de Ware niet.
Ze ligt in mijn armen en verroert zich niet.
Ik staar naar haar borsten, maar zie ze niet.
Ik ben de Ware niet? Ik ben de Ware niet?


22 jaar, met nog zoveel jaren in 't verschiet
33 jaar, met jouw geur aan mijn handen
En jouw lippen om mijn verdriet
Want ik ben de Ware niet,
Ik ben weer eens de Ware niet.


Dat dat überhaupt al speelde wist ik niet.
3 weken de lusten believen is te kort
Voor zo'n voorbarige conclusie, vind je niet?
Je kent me niet, zeg ik, je kent me niet.
Of jij de Ware bent, weet ik ook echt niet.


Ik weet het wel, maar ik geloof het niet.
Misschien morgen wel, maar nu nog niet.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30917481
Hmz, tja.

Vanuit welk perspectief is dit gedicht geschreven he, voor jouw verhaal? daar zit ik een beetje mee.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30917497
quote:
Op zondag 25 september 2005 15:37 schreef R_ON het volgende:

Ze ligt in mijn armen en verroert zich niet.
Ik staar naar haar borsten, maar zie ze niet.

Zo ver zijn wij nog niet...
quote:
Dat dat überhaupt al speelde wist ik niet.
3 weken de lusten believen is te kort
En zo ver evenmin...
quote:
Ik weet het wel, maar ik geloof het niet.
Misschien morgen wel, maar nu nog niet.
Kortom: je loopt op de zaken vooruit, ik droom rustig verder...!
pi_30917545
quote:
Op zondag 25 september 2005 15:45 schreef Nadine26 het volgende:

[..]


Zo ver zijn wij nog niet...
[..]

En zo ver evenmin...
[..]

Kortom: je loopt op de zaken vooruit, ik droom rustig verder...!
Goed. dan gaat dat gedichtje nog ff in de ijskast. Wie weet komt het later nog.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30917564
quote:
Op zondag 25 september 2005 15:44 schreef R_ON het volgende:
Hmz, tja.

Vanuit welk perspectief is dit gedicht geschreven he, voor jouw verhaal? daar zit ik een beetje mee.
Ja, daar zit ik ook een beetje mee. In de zin van: dit gaat over 2 vrouwen. Of probeer je me iets duidelijk te maken, Ron?
pi_30917678
quote:
Op zondag 25 september 2005 15:47 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ja, daar zit ik ook een beetje mee. In de zin van: dit gaat over 2 vrouwen. Of probeer je me iets duidelijk te maken, Ron?
Wat zou ik daarmee proberen duidelijk te maken? Ik had geen andere bedoelingen.

Doe eens een suggestie dan?
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30917793
quote:
Op zondag 25 september 2005 15:50 schreef R_ON het volgende:
Wat zou ik daarmee proberen duidelijk te maken? Ik had geen andere bedoelingen.

Doe eens een suggestie dan?
Ik dacht aan mezelf & het meisje met de paarse bh en de oordopjes... maar dat gaat niet werken, dat wordt niks.
  zondag 25 september 2005 @ 15:59:58 #249
128310 JeeWeeTje
Congenitaal lief?
pi_30917923
quote:
Op zondag 25 september 2005 14:53 schreef Nadine26 het volgende:
Laat ik maar meteen een schot voor de boeg geven: de kans is groot dat deze geschiedenis slecht voor mij gaat aflopen. Het is een voorgevoel.
Zie nog geen tekenen dat het slecht gaat aflopen...
Het had niet mogen gebeuren..., maar ondertussen zoent hij wel weer met je.
Wie schrijft die blijft....
pi_30918249
quote:
Op zondag 25 september 2005 15:59 schreef JeeWeeTje het volgende:
Zie nog geen tekenen dat het slecht gaat aflopen...
Het had niet mogen gebeuren..., maar ondertussen zoent hij wel weer met je.
Het is een voorgevoel, ingegeven door zijn (D.'s) gedrag toen zij de trap afkwam. Beheerst, koel, niks aan de hand. Berekenend? En: hoeveel ervaring met dit soort situaties zou hij hebben, afgaande op die uiterlijke kalmte...?
  zondag 25 september 2005 @ 16:37:19 #251
128310 JeeWeeTje
Congenitaal lief?
pi_30919178
quote:
Op zondag 25 september 2005 16:10 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Het is een voorgevoel, ingegeven door zijn (D.'s) gedrag toen zij de trap afkwam. Beheerst, koel, niks aan de hand. Berekenend? En: hoeveel ervaring met dit soort situaties zou hij hebben, afgaande op die uiterlijke kalmte...?
Ultieme spanning voor hem. Wacht maar tot zij er een keertje niet bij is. Geduld..
Alle voortekenen zijn gunstig voor je. Climax of anticlimax. Wat gebeurd er vanavond trouwens?
pi_30919454
quote:
Op zondag 25 september 2005 16:37 schreef JeeWeeTje het volgende:
Ultieme spanning voor hem. Wacht maar tot zij er een keertje niet bij is. Geduld..
Ik wacht... ik wacht... maar zij zou er helemaal niet bij zijn geweest, vrijdagavond. Tot ze er opeens tóch bij was (Geen idee hoe het zit met haar cursus.)
quote:
Wat gebeurd er vanavond trouwens?
Weet ik niet. Hij gaat uit, neem ik aan. Misschien wel met háár, als zij tenminste nog steeds niet is teruggekeerd naar die Belgische acteerclub. Ik hoop van wel...
pi_30919557
quote:
Op zondag 25 september 2005 16:47 schreef Nadine26 het volgende:
Hij gaat uit, neem ik aan. Misschien wel met háár, als zij tenminste nog steeds niet is teruggekeerd naar die Belgische acteerclub. Ik hoop van wel...
En tegelijkertijd hoop ik ook heel erg van NIET... het wordt heet onder mijn voeten... mijn voetzolen staan in brand... ben mijn zenuwen nauwelijks de baas!
pi_30919991
quote:
Op zondag 25 september 2005 15:29 schreef Nadine26 het volgende:

Maar zij heeft mij nooit samen met hem gezien; ze weet van niks.
Inuitie.

...en al was het niet letterlijk op jou gedoeld. Je kreeg het niet voor niets te horen. Maar lessen zelf leren is veel leerzamer (en leuker). Dus veel plezier
  zondag 25 september 2005 @ 17:06:09 #255
30509 Nightwulf
Howling lone wolf
pi_30919997
Zenuwen? Jij? Waarom, je hebt alle touwtjes in handen
Of ben je bang voor een "heterdaadje"
Be kind whenever possible. It is always possible.
Dalai Lama
  zondag 25 september 2005 @ 20:39:19 #256
128310 JeeWeeTje
Congenitaal lief?
pi_30925605
quote:
Op zondag 25 september 2005 16:50 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

En tegelijkertijd hoop ik ook heel erg van NIET... het wordt heet onder mijn voeten... mijn voetzolen staan in brand... ben mijn zenuwen nauwelijks de baas!
Geloof dat je zenuwen en "aantrekkingskracht" aan het verwarren bent. Pure lust, liefde.
Whatever, wanneer heb je hem voor jezelf.... Want dat er wat gaat gebeuren ....
pi_30933490
Nou, Nadine, waar blijf je meiske? We wachten al uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuren in spanning op een vervolg.

We kunnen niet wachten op de seks-scene.


Als je met je oppasvader in bed ligt vergeet dan niet elk detail te onthouden, zodat wij fokkertjes er elke seconde van beschreven krijgen.

Dat de Moderators zeggen: nou, nou, Nadine, moet dat zo grof.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30947672
Wanneer een mooie man met je zoent zoals Daniël met mij heeft gezoend, dan zijn er twee mogelijkheden: of hij wil me alleen zijn bed inpraten en dan eindig ik met een gebroken hart, of hij wil de wettelijke vader van mijn zeven kinderen worden en dan eindig ik ook met een gebroken hart, want zo mooi zit het leven niet in elkaar.

Hoe het leven wél in elkaar zit, is me gisteren een beetje duidelijk geworden. Daniël ziet me niet meer staan. Hij kijkt dwars door me heen. Al zou je hem met gloeiende poken martelen, dan nog zou hij zich de gebeurtenissen van afgelopen vrijdagnacht niet voor de geest kunnen halen. Vrijdagnacht, zegt u? Nee, daarvan is hem niets bekend. Vagelijk herinnert hij zich de groene bank van Jan des Bouvrie; die bank heeft hij vaker gezien, hij heeft hem na zijn vertrek uit de echtelijke woning gekocht omdat hij toch ergens op moet zitten, en ja, een glas whisky met ijsblokjes kan hij best hebben genuttigd, hij houdt van whisky - maar hoe hij zijn hersens ook pijnigt, hoe hij ook probeert om de gebeurtenissen van die bewuste vrijdagnacht weer aan de oppervlakte te krijgen, het haalt niets uit.

Zelfs mijn naam is hem ontschoten.

Kim deed de voordeur open, daar begon het al mee. Kim volgt een acteercursus in Begië, op die cursus krijgt zij les in vakken als 'stembeheersing' en 'bewegingsleer' en wat je allemaal nog meer nodig hebt om een wereldberoemde actrice te worden, maar om de een of andere reden verblijft Kim zelden in België. Mogelijk is ze een beetje overspannen; zo'n intensieve cursus vergt veel van een mens. Mogelijk houdt zij haar vriendje in de gaten; ze is lang niet zo dom als ze eruit ziet.

In de woonkamer wachtte mij een tweede verrassing. Op bewijsstuk no. 1 (te weten: de groene bank van Jan des Bouvrie) zat Madame. Ze begroette me hartelijk. De man naast haar op de bank, beter bekend als de hoofdverdachte, bleef stoďcijns voor zich uitstaren naar de televisie, die op zwart stond.
Op de achtergrond was de tweeling bezig de schilderijen van de muur te trappen met een leren voetbal; ze droegen Ajax-pakjes en maakten slidings op het parket. Madame voelde zich kennelijk niet geroepen om in te grijpen; zij was tenslotte op bezoek. Voor Kim was dit een uitgelezen kans om te bewijzen dat zij, als de nood aan de man komt, wel degelijk een oermoedertype kan zijn, want ze klapte in haar handen en riep: "Jongens! Tijd voor een video!"
Het effect was nul.
Er sneuvelde een lampje. Kim keek in wanhoop naar Daniël, die nog steeds in diepe trance op de bank zat. Wat nu? Er moest iets gebeuren. En aangezien ik de oppas ben, het meisje dat is ingehuurd om de kinderen in toom te houden, lag het voor de hand dat ík iets zou doen - de voetbal afpakken, bijvoorbeeld. Maar ik deed niets. Voor kindermeisjes gelden namelijk ongeschreven wetten die je pas leert begrijpen als je een paar keer de fout bent ingegaan. Eén van die ongeschreven wetten luidt dat niemand, ook het kindermeisje niet, zich met de opvoeding dient te bemoeien zolang de ouders binnen gehoorafstand zijn. Deze wet geldt ook, of in het bijzonder, voor Kim. In de opvoedingshiërarchie staat zij zo'n beetje op de onderste tree, daar komt het op neer.
Terwijl de tweeling het voetbalspelletje ongestoord voortzette, wierp Kim mij een paar giftige blikken toe, zo van: 'En waar denk jij dat je voor betaald wordt?' maar ik gaf geen sjoege. Plotseling brak er iets in Kim, ze begon te schreeuwen, nogal hysterisch: "Godverdomme, die kinderen slopen de hele tent! Daniël, doe iets! Zet een video aan of zo!"

Toen gebeurde het. Daniël bewoog zijn hand in mijn richting en mompelde: "Waarom vraag je dat niet aan..," en er viel een stilte, hij moest diep in zijn geheugen graven om zich mijn naam te herinneren, "... aan... eh..."
"Nadine," vulde Madame in. "Ah oui, Nadine, zou jij dat willen doen? Wij hebben een aantal dringende zaken te bespreken, wij moeten gaan."
Ze stond op. Het duurde even, maar toen ontwaakte Daniël uit zijn comateuze toestand. Hij droeg een jasje, viel me op - ik heb hem nooit eerder in een jasje gezien. Hij is een mooie man, daar valt niets op af te dingen, en hij is nog hoffelijk ook: hij hielp Madame in haar jas en reikte haar tas aan. Zonder Kim nog een blik waardig te keuren, leidde hij zijn ex-vrouw naar de deur. Onnodig te zeggen dat hij mij al helemaal niet zag staan.

Toen ze weg waren, kondigde Kim aan dat ze ging 'stappen met vriendinnen'. Ze zei: "Even de beest uithangen, terwijl die twee de alimentatie regelen."
Daniël heb ik niet meer gezien. Ik heb met de kinderen naar de video van Lepel gekeken. Ik heb ze in bed gelegd. Ik heb me door Kim laten aflossen, om half twee 's nachts. Ik heb een fout gemaakt. Ik heb een onherstelbare fout gemaakt.
  maandag 26 september 2005 @ 18:31:59 #259
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30948255
Nee hoor, Hij heeft een fout gemaakt, en is zich daar terdege van bewust, gezien zijn gedrag

Of Hij is in de war omtrent zijn gevoelens voor jou (lees: zinderende lust), daar worden mannen ook redelijk comateus van, want dan stroomt het bloed naar andere delen dan de hersenen en het geheugen

Dus rustig afwachten....

Optie 1: De stomende sexscene volgt vanzelf op een later tijdstip (dit zie ik als de meest waarschijnlijke want mannen zijn vaak niet sterk genoeg om het meest verantwoordelijke in een situatie als deze te doen, wat in dit geval zou zijn, zorgen dat hij niet meer in de verleiding komt, d.m.v. jou met een smoes afwimpelen en een bejaard nijlpaard aanstellen in jouw functie

Maar gezien zijn karakter-antecedenten is dit zeer onwaarschijnlijk, hij vind het veel te spannend

Optie 2: Hij stelt alsnog een minder aan zijn driften appelerend exemplaar van de vrouwelijke kunne, die hij heeft weggeronseld van haar undercover job bij Greenpeace tussen de zeekoeien, aan ter vervanging van jou, en jij eist een royale "gouden handdruk" als zwijggeld

In beide gevallen ben jij de winnaar, een feit dat langzaam in zijn vertroebelde geestje aan het opborrelen was terwijl hij probeerde om de aandacht af te leiden door te doen alsof hij je naam niet meer wist De theorie over de misleidende eerlijkheid heeft hij dus ook al niet begrepen...Je bent imo dus nog ver in het psychologisch voordeel
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30949293
quote:
Op maandag 26 september 2005 18:31 schreef Vivi het volgende:
Optie 1: De stomende sexscene volgt vanzelf op een later tijdstip (dit zie ik als de meest waarschijnlijke want mannen zijn vaak niet sterk genoeg om het meest verantwoordelijke in een situatie als deze te doen, wat in dit geval zou zijn, zorgen dat hij niet meer in de verleiding komt, d.m.v. jou met een smoes afwimpelen en een bejaard nijlpaard aanstellen in jouw functie

Optie 2: Hij stelt alsnog een minder aan zijn driften appelerend exemplaar van de vrouwelijke kunne, die hij heeft weggeronseld van haar undercover job bij Greenpeace tussen de zeekoeien, aan ter vervanging van jou, en jij eist een royale "gouden handdruk" als zwijggeld


Ik ga voor optie 3: Hij dumpt zijn vriendin, hij geeftzijn ex-vrouw een gouden handdruk, en hij & ik gaan werk maken van die zeven kinderen.

Als dat dan écht niet tot de mogelijkheden behoort (en daar ziet het sterk naar uit), neem ik genoegen met optie 2. De zeekoe!

Maar jezus, wat ben ik dom. Want: verliefd...
  maandag 26 september 2005 @ 20:54:33 #261
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30953079
quote:
Op maandag 26 september 2005 19:03 schreef Nadine26 het volgende:

[..]




Maar jezus, wat ben ik dom. Want: verliefd...
Ach...wat zal ik zeggen

Ik post mijn topiekje ook maar niet meer vol..

Wie weet.....
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  maandag 26 september 2005 @ 21:34:08 #262
128310 JeeWeeTje
Congenitaal lief?
pi_30954490
Ik geloof wel dat jouw Daniël aan de eerste van die 7 zal gaan werken. Briljant klassiek om net te doen of hij jouw naam niet meer kent. (ze doet mij niks, ik weet zelfs haar naam niet) Helaas blijkt uit jouw getuigenis van de afgelopen tijd dat hij daarna snel zijn zinnen/ lusten zal verleggen. Geloof niet echt dat zijn aandacht bij zwangere vrouwen ligt of bij de moeder van zijn kinderen.
pi_30960183
quote:
Op maandag 26 september 2005 21:34 schreef JeeWeeTje het volgende:
Briljant klassiek om net te doen of hij jouw naam niet meer kent. (ze doet mij niks, ik weet zelfs haar naam niet)
Ja, briljant klassiek.
En briljant deprimerend. Briljant gekmakend. Briljant verwarrend. Briljant stompzinnig. Briljant onnadenkend. Briljant naďef. Briljant zenuwslopend. Briljant kinderachtig. Briljant choquerend. Briljant achterlijk. Briljant walgelijk. Kortom: briljant KUT!
pi_30960893
Nadine, Nadine, je was altijd zo geslepen. Dan zou je nu toch moeten begrijpen, dat zijn al dan niet gespeelde desinteresse jou in een veelbelovende underdogpositie heeft gebracht. Zo de dames al enig gevaar zagen is die achterdocht nu voorgoed verdwenen, en is je verovering van D nog slechts een kwestie van timing en de juiste lingerie. Ik blijf er overigens moreel op tegen, maar ik erken dat de spanningsboog in dit fraaie feuilleton gebiedt dat je je niet teveel aantrekt van je trouwe vriendje. Vooruit met die geit dus.
pi_30961065
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 00:58 schreef dvr het volgende:

... dat je je niet teveel aantrekt van je trouwe vriendje. Vooruit met die geit dus.
Trouwe vriendje? Trouwe...?
Daar zijn de meningen dan sterk over verdeeld. Ik denk het niet, hoor. Ik ben er eigenlijk wel zeker van dat het Poëziemeisje allang onderdak heeft gevonden bij mijn trouwe vriendje; dat ze hem nu, as we speak, aan het voorlezen is uit een of andere Duitse dichtbundel, dus vind je het gek dat ik niet kan slapen...?
  dinsdag 27 september 2005 @ 01:09:02 #266
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30961101
Maar..maar...hij viel toch niet op dikke trollen
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30961133
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 00:58 schreef dvr het volgende:
...een kwestie van timing en de juiste lingerie.
Maar DAT vind ik dan weer een goede tip!
pi_30961273
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 01:09 schreef Vivi het volgende:
Maar..maar...hij viel toch niet op dikke trollen
Ja Vivi, dat zeggen ze allemaal...

Ha, vanavond heb ik toevallig met mijn moeder gekeken naar het onvolprezen televisieprogramma Veronica De Lekkerste (een keiharde aanrader ), en in die jury zit een zekere Mental Theo, een disc jockey of een tv-presentator, ik weet het niet - en Mental Theo is heel duidelijk in zijn voorkeuren, hij vertelt elke Samantha of Amanda of Chantalina die halfnaakt op het podium met haar billen staat te draaien dat zij heláás iets te dun is naar zijn smaak, met heláás veel te kleine borsten, en trouwens, zegt hij dan ook nog achteloos: 'Je bent sowieso niet lekker,' - dus dat je het even weet!
  dinsdag 27 september 2005 @ 01:22:40 #269
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30961410
http://www.megawallpapers.org/download/18021/Armanda_Barten
Ach..hij heeft tenslotte dit thuis zitten dus ms dat zijn referentiekader enigzins afwijkt ..

Maar de smaak van mannen is sowieso vaak onnavolgbaar...ik voel me er vaak zelfs door beledigd, want het is psychologisch onderzocht dat men doorgaans "valt' op een partner die ongeveer even aantrekkelijk is als jijzelf...in dit geval zou jij dus, als je het lijntje even doortrekt, in dezelfde categorie vallen als het poezie meisje (ik weet nog steeds niet hoe men trema's maakt btw).
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30961613
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 01:22 schreef Vivi het volgende:
[img]http://www.megawallpapers.org/view/18021/Armanda_Barten_05.jpg[/img0
[quote]Ach..hij heeft tenslotte dit thuis zitten dus ms dat zijn referentiekader enigzins afwijkt ..
Dat heeft Mental Theo dan goed geregeld, met zo'n diepgebronsde drieling!
quote:
In dit geval zou jij dus, als je het lijntje even doortrekt, in dezelfde categorie vallen als het poezie meisje
Exactly.
En dat komt hard aan. Ik lees dan wel geen Duitse poëzie, ik schrijf ook geen gedichten (en zij wel, van die hele sensitieve en hermetische sonnetten), maar ik dacht dat wij (mijn vriendje en ik) daar samen altijd hard om moesten lachen...
pi_30962482
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 01:07 schreef Nadine26 het volgende:

[..] Ik ben er eigenlijk wel zeker van dat het Poëziemeisje allang onderdak heeft gevonden bij mijn trouwe vriendje; dat ze hem nu, as we speak, aan het voorlezen is uit een of andere Duitse dichtbundel, dus vind je het gek dat ik niet kan slapen...?
Maar als het daar bij blijft -zij kuis declamerend aan zijn voeteneind- vind je dat dan zo bedreigend?

Ik zou mijn vriendin (toegegeven: ex) veel liever van een seksloze poeet vergezeld weten dan van de potente automonteur die nu naast of godverhoede zelfs bovenop haar ligt. Als je vriend de diepgang zoekt, in haar fletse ogen het antwoord op zijn vragen meent, dan kan ik me niet voorstellen dat hij hun cerebrale samenzijn door zoiets ordinairs als seks zou willen laten verpesten.

Jullie zijn wel twee uitersten trouwens. Jij monomaan op het pad der lusten, hij in Hoger Sferen. Ik ben benieuwd waar jullie elkaar weer ontmoeten.
pi_30963049
Monomaan op het pad der lusten, maar intussen ongetwijfeld taalvaardiger dan die hele poëziesnol. Dit komt wel goed.
pi_30965372
Nadine heeft een fout gemaakt?
Daniel heeft een fout gemaakt?

Nope... Daniel ging met zijn ex praten over alimentatie. Daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee, maar ik krijg warme religieuze gevoelens als ik denk hoeveel geluk ik put uit die onwetendheid.
Praten met je ex over alimentatie moet voelen alsof je in je zwembroek bij de Ijskonining in haar ijspaleis bent uitgenodigd om de details van je ontmanning te bespreken.

Daniel was dus niet echt in een warme stemming.
Verder zit hij daar met zijn twee vrouwen - althans, dat denken zij - verwacht je dat hij je om de hals zal vliegen zodra je binnenkomt? Bij zijn aangebrande actrice en zijn ex die is langsgekomen om haar wraak te halen?

Hij deed het enige wat hij kon doen; hij negeerde je volkomen, a) omdat hij niet in de stemming is, b) omdat hij op dat moment al in een ontvlambare situatie zit, en c) om zijn gevoelens niet te verraden ten overstaan van twee uiterst gespannen vrouwen.

Hij komt vanzelf naar je toe om zijn ellende bij jou te bespreken en zich te verliezen in jouw armen. Wedden?
Biertje.
pi_30967685
Nou, mgerben, het was voor Daniel (Daniel) anders een uitstekende manier om Nadine op haar positie te wijzen.

Zelf was (en is) hij daar niet meer zo zeker van.

Nee, mgerben, Daniel geeft in dit geval echt niet om de gevoelens van Nadine, want hoe ontactisch is het om zoiets te zeggen.

Waar het altijd om gaat; je eigen hachje redden.
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_30967798
Zoals trouwens Nadine ook druk mee bezig is, dus of we dat Daniel Daniel echt kunnen verwijten?
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
  dinsdag 27 september 2005 @ 11:47:54 #276
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30967806
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 10:01 schreef mgerben het volgende:
Nadine heeft een fout gemaakt?
Daniel heeft een fout gemaakt?

Nope... Daniel ging met zijn ex praten over alimentatie. Daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee, maar ik krijg warme religieuze gevoelens als ik denk hoeveel geluk ik put uit die onwetendheid.
Praten met je ex over alimentatie moet voelen alsof je in je zwembroek bij de Ijskonining in haar ijspaleis bent uitgenodigd om de details van je ontmanning te bespreken.

Daniel was dus niet echt in een warme stemming.
Verder zit hij daar met zijn twee vrouwen - althans, dat denken zij - verwacht je dat hij je om de hals zal vliegen zodra je binnenkomt? Bij zijn aangebrande actrice en zijn ex die is langsgekomen om haar wraak te halen?

Hij deed het enige wat hij kon doen; hij negeerde je volkomen, a) omdat hij niet in de stemming is, b) omdat hij op dat moment al in een ontvlambare situatie zit, en c) om zijn gevoelens niet te verraden ten overstaan van twee uiterst gespannen vrouwen.

Hij komt vanzelf naar je toe om zijn ellende bij jou te bespreken en zich te verliezen in jouw armen. Wedden?
Biertje.
I'm in
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30970102
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 10:01 schreef mgerben het volgende:
Daniel was dus niet echt in een warme stemming.
Verder zit hij daar met zijn twee vrouwen - althans, dat denken zij - verwacht je dat hij je om de hals zal vliegen zodra je binnenkomt? Bij zijn aangebrande actrice en zijn ex die is langsgekomen om haar wraak te halen?
Of zij haar wraak kwam halen, dat weet ik niet zo zeker. Volgens mij kwam ze iets heel anders halen.

Luister.

Ik heb wel degelijk iets van deze avond opgestoken. Madame, die we misschien Madame Bovary kunnen noemen, heeft verstand van de liefde. Hoe leg ik dat uit? Om te beginnen blijft ze ijzingwekkend kalm. Ze trekt de touwtjes strak aan - de gevoelstouwtjes, om het zo maar te noemen; ze toont geen spoor van jaloezie of haat of wanhoop, de enige boodschap die van haar gezicht valt af te lezen is dat de hele situatie, ik bedoel de situatie met haarzelf & Daniël & Kim, dat ze die erg vermoeiend vindt. Ik heb die blik vaker gezien. Als de kinderen weer eens vier bakken speelgoed omkieperen, niet omdat ze willen spelen maar omdat ze uit pure balorigheid zin hebben om vier bakken speelgoed om te kieperen, dan kijkt ze ook zo: alsjeblieft zeg, doe me een lol.

Ook leerzaam was het om te zien hoe Madame zich voor deze ontmoeting had aangekleed. Het contrast met Kim had niet groter kunnen zijn, en dat was vast geen toeval. Daar was over nagedacht; Madame weet met wie ze te maken heeft, ze houdt ongetwijfeld een geestelijk logboek bij van Kim. Ze weet dus dat Kim een zekere neiging tot exhibitionisme heeft: minirokjes, heel veel been, heel veel woest haar, schreeuwende theatermake-up. In feite is de boodschap: 'Ik ben een geil wijf.' Daar komt het wel op neer. En omdat die boodschap zo is aangedikt, want Kim draagt ook nog eens glimkettinkjes op allerlei vreemde plaatsen (enkel, taille) en ze heeft moeite met praten dankzij een overdosis plakkerige lipgloss, daarom is ze schuldig. Ik bedoel: ze weet wat ze doet. En dan is er niks meer aan. Ja, de simpele waarheid is dat Kim de mannen gek maakt, maar dat zijn de verkeerde mannen - zulke mannen, die willen we niet! Die zijn te doorzichtig, te gemakkelijk; een beetje dom hč, een beetje suffig, om plankgas op een felverlichte wegafzetting te botsen.

Madame begrijpt er niets van. Kim is geen rivale, ze is niet eens een bedreiging - ze is een belediging. Het minste wat je van een man kunt verwachten, is dat hij beschikt over de opmerkzaamheid en de intelligentie om over die grens heen te stappen - ik bedoel die heel banale grens van minirokje en strategisch kettinkje - en om dan te ontdekken dat dáár de echte uitdaging ligt. Daar moet hij zijn best voor doen, hard werken en zwoegen en een beetje karakter tonen, want in dit leven worden de hoofdprijzen niet gratis verstrekt. Madame is zo'n hoofdprijs, dat is haar stellige overtuiging. Ze kan Kim niet met haar eigen middelen bestrijden, dat wil ze ook niet - en dus speelt ze haar eigen spel.

Ze droeg die avond een typisch Frans jurkje. Zwart. Een beetje decent, een beetje zwierig, en met een heleboel knoopjes erop. Signaal: zo'n vrouw pleegt geen overspel. Daar staat een vrouw in zo'n jurkje boven, al kan ze best begrijpen dat haar man het bed induikt met een gewillige starlette, zoals ze ook nog wel kan begrijpen dat één nacht te kort is voor het uitleven van een verslavende seksaffaire, maar allez, het blíjft een seksaffaire en ook háár geduld raakt een keer op. Nu, namelijk. Vandaag. En als hij niet heel snel tot inkeer komt, dan hoeft zij maar één knoopje van dat Franse jurkje te openen en ze heeft een minnaar, of twee minnaars, zo ingewikkeld is dat niet.

Madame is een intelligente vrouw, veel intelligenter en uitgekookter dan mijn moeder, die nooit de veerkracht heeft gehad om voor haar huwelijk te vechten. Zij liet het hoofd meteen hangen. Ze ontdekte mijn vaders overspel bij toeval, toen ze een keer langsging in zijn pied-ŕ-terre in Den-Haag. Een verrassingsbezoekje, zo kun je het wel noemen. Ze had de sleutel. Ze kwam er zelden. Het appartement was ooit aangeschaft om mijn vader wat 'speelruimte' te geven - en daarbij sloeg 'speelruimte' op zijn veeleisende baan als bankier: lange vergaderingen, dineren met Belangrijke Personen, banketten hier & daar.
Mijn moeder heeft in haar leven meer boeken gelezen dan de meeste mensen, en toch was ze nooit op het idee gekomen dat een pied-ŕ-terre voor veel mannen de perfecte dekmantel is voor langdurig overspel. Mijn vader kwam er zestien jaar mee weg - zestien jaar lang leidde hij een dubbelleven met alle secretaresses en koffiemeisjes en jonge kippetjes die hij maar kon vangen, en dat waren er véél; hij heeft ooit zelfs een nagelstyliste gehad. Toen mijn moeder dat hoorde, kreeg ze bijna een zenuwtoeval: "Ik wil het niet weten!" bleef ze maar roepen. "Een nagelstyliste, ik wil het allemaal niet weten!"

Dat ze mijn vader al die tijd geloofde, is in haar te prijzen. Ze was gelukkig. Ze hield van die man. En ze was, net als Madame, niet het type om overspel te plegen. Dat noemde ze 'de grootste flauwekul' en 'pathetisch gedoe.' Maar hoeveel goeds er ook over mijn moeder valt te zeggen, het is achteraf jammer dat ze geen Franse jurkjes droeg. Ze is een ander slag vrouw. Ze heeft al die jaren geloofd, ten onrechte, dat zij de liefde van mijn vader kon afkopen met haar scherpe geest, haar innemende persoonlijkheid, haar eruditie. Ze heeft dus al die jaren geloofd, ten onrechte, dat alle nagelstylistes en koffiedametjes en jonge kippetjes op deze wereld geen partij voor haar waren.
Mijn theorie: met één Frans jurkje had ze haar huwelijk kunnen redden.
  dinsdag 27 september 2005 @ 14:06:52 #278
128310 JeeWeeTje
Congenitaal lief?
pi_30971666
Zo zo, jouw levenswijsheid gaat met sprongen vooruit...
Dat het leven van je ouders er anders had uitgezien dankzij een een jurkje...
Uhhh, is madame al terug bij D?
Liefde terugvoeren tot een kledingstuk...???
Had Plato moeten weten...
pi_30972567
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 14:06 schreef JeeWeeTje het volgende:
Dat het leven van je ouders er anders had uitgezien dankzij een een jurkje...
Liefde terugvoeren tot een kledingstuk...???
Had Plato moeten weten...
Mja... toch voel ik het zo. Misschien niet dankzij een jurkje, maar dankzij de gedachte die schuilgaat achter dat jurkje...?
  dinsdag 27 september 2005 @ 14:43:42 #280
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_30972620
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 14:06 schreef JeeWeeTje het volgende:
Zo zo, jouw levenswijsheid gaat met sprongen vooruit...
Dat het leven van je ouders er anders had uitgezien dankzij een een jurkje...
Uhhh, is madame al terug bij D?
Liefde terugvoeren tot een kledingstuk...???
Had Plato moeten weten...
Jij bent een typische man.

Een man die niet snapt dat sommige jurkjes "gewoon jurkjes" zijn.

En sommige jurkjes een filosofie.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_30972787
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 11:43 schreef R_ON het volgende:
Nee, mgerben, Daniel geeft in dit geval echt niet om de gevoelens van Nadine, want hoe ontactisch is het om zoiets te zeggen.
Waar het altijd om gaat; je eigen hachje redden.
Zo denk ik er ook over.

Hij kent mijn naam.
De twee andere vrouwen weten ook dat hij mijn naam kent - ik bedoel: ik wérk daar! - dus hij loopt echt niet het risico om tegen de lamp te lopen, alleen omdat hij zich mijn naam nog kan herinneren. (Eerder andersom; het is veel gekker dat hij opeens niet meer weet wie ik ben... dingetje, zij daar in de hoek... what's her name...).

Sucker!!!

Ja, zijn eigen hachje redden, daar komt het wel op neer. Vanuit de simplistische gedachte dat zijn problemen zó gemakkelijk op te lossen zijn...
  woensdag 28 september 2005 @ 09:05:57 #282
128310 JeeWeeTje
Congenitaal lief?
pi_30991755
quote:
Op dinsdag 27 september 2005 14:43 schreef Vivi het volgende:

[..]

Jij bent een typische man.

Een man die niet snapt dat sommige jurkjes "gewoon jurkjes" zijn.

En sommige jurkjes een filosofie.
Beetje lullig alleen als blijkt dat Daniël ook typische mannentrekjes vertoont. Zijn er dus 3 vrouwen die zich zwaar subtiel aan het aankleden zijn. Snap ik dat hij stil op de bank gaat zitten. Discussies over kleding en filosofie.
Tja... Ik snap best dat een vrouw er in een aardappelzak een stuk minder aantrekkelijk uit ziet.
Dat spannende kleding, de subtilitiet van dat ene knoopje, de uitstraling van een vrouw kan bepalen.
Dat is het spel der verleiding.
Liefde zit echt dieper dan lust.
Vraag het de loverboys.....
pi_30999644
En dan nu de tips voor de gevorderde vreemdganger.

Vreemdgaan is niet moeilijk. Vreemdgaan is een kwestie van rookgordijnen optrekken, dat wel, maar voor een rookgordijn hoeft niemand terug te schrikken.
Dankzij mijn lieve, oude vader - die het ook allemaal niet kan helpen, laten we dat voorop stellen, want zijn jeugd... en zijn ouders... en de nachtmerries die hem 's nachts kwellen... - dankzij deze man is mij het één & ander duidelijk geworden.

Ik wil graag onderstrepen dat Daniël niet op mijn vader lijkt. Hij lijkt op de man van Cindy Crawford. Mijn vader lijkt op een man van bijna zeventig in te jonge kleren, want die zoekt zijn vriendin voor hem uit. Dat vindt ze leuk. Merken: Ralph Lauren, Lacoste, 'sportieve' bootschoenen. Met die kleren probeert zij mijn vader een 'vlotte uitstraling' te geven. Zodat hij van een afstandje tóch wat jonger lijkt dan haar eigen bejaarde oudjes, die leeftijdsgenoten zijn van mijn vader, want zo gaan die dingen als je kiest voor een bejaarde vriend. Het helpt allemaal niks. Oude mannen in jonge kleren zijn deerniswekkend, daar zijn we het over eens. Daniël is verre van deerniswekkend; hij is een jonge god.

En dan nu de tips:

* koop een pied-ŕ-terre (een werk-appartement vermomd als liefdesnestje);
* een geheime bankrekening komt altijd van pas;
* schaf een tweede mobieltje aan (voor de minnares(sen));
* maar koop géén Motorola, zodat je op zakenreis onbereikbaar bent;
* zorg dus voor een baan waarvoor je veel moet reizen, bij voorkeur naar verre oorden als de VS en het Verre Oosten;
* knoop een affaire aan met je secretaresse (zij is op de hoogte van je handel & wandel, dus het is wel zo handig als zij in het complot zit);
* nodig je minnares gewoon thuis uit, of vraag haar langs te komen op je vakantieadres: de familie zal er niets achter zoeken;
* je hebt namelijk geregeld dat je minnares een leuke, homoseksuele vriend meebrengt, die doorgaat voor haar verloofde;
* al moet die 'verloofde' géén nervous breakdown krijgen omdat hij de spanningen niet meer aankan, want dan wordt het geen leuke vakantie;
* heb weinig vrienden (die willen vanalles weten over je persoonlijke leven)
* maar zorg voor één goede hartsvriend die alles weet van je geheime leven;
* je kúnt namelijk zomaar dood neervallen op een dag, en dan moet er toch íemand zijn die je kinderen gaat verblijden met het nieuws dat er op deze wereld nog een paar hele leuke broertjes en zusjes van ze rondlopen;
* vertel aan iedereen die het wil horen, of níet wil horen, dat maakt niet uit, dat je rotsvast gelooft in het huwelijk;
* en wek de indruk dat je impotent bent;
* en dat je libido tot het nulpunt is gezakt, dat is altijd goed.
* geloof in jezelf;
* geloof in jezelf;
* geloof in jezelf.
pi_31000060
Goh. Begint het idee om vreemd te gaan nu minder te lonken?

Hoe vaart je vriend met zijn vertelstertje? Hoe zou hij reageren als hij deze vertelling eens las - misschien toch met enige bewondering?
pi_31000857
quote:
Op woensdag 28 september 2005 15:00 schreef dvr het volgende:
Goh. Begint het idee om vreemd te gaan nu minder te lonken?
Ik ben op het goede pad. Nog niet direct op het rechte pad, maar de eerste stap is gezet: vanmiddag heb ik me afgemeld voor de wekelijkse voetbaltraining van de tweeling, waar D. ook aanwezig zou zijn. Ik dacht: ik ben eens verstandig.
quote:
Hoe vaart je vriend met zijn vertelstertje? Hoe zou hij reageren als hij deze vertelling eens las - misschien toch met enige bewondering?
Mijn vriendje kent mijn vader ook. Ze liggen elkaar niet zo...
Trouwens, van hem & het vertelstertje (je bedoelt het Poëziemeisje, neem ik aan?) heb ik nooit meer een teken van leven vernomen - wat zou dat betekenen?

A) Hij houdt toch meer van Duitse poëzie dan hij altijd dacht
B) Hij geeft haar wat gratis squashlessen
C) Hij ligt al een paar nachten onder mijn raam en is helaas overleden aan zijn liefdesverdriet

Ik weet het ook allemaal niet meer, hoor.
pi_31004225
Weet je Nadine, als het onafwendbaar is dat je een moeilijke tijd tegemoet gaat, zou het dan juist geen goed idee zijn om iemand bij je te hebben die zich al een beetje verdiept in 'waar het echt om gaat in het leven' ?

Wat heeft de regisseur te bieden behalve een toothpaste smile, glazen drank en een vingerhoedje zaad? Zoals je zijn gezinsleven hier schildert, is het creëren van illusies en leugens niet alleen zijn vak maar ook zijn hobby. Goed dat je wat afstand neemt.

Met 'deze vertelling' bedoelde ik niet de scheve schaatsen van je vader, maar het hele verhaal dat je hier op Fok hebt neergepend. Het is virtuoos geschreven en als verslag van een zinsbegoocheling heeft het iets ontroerends. Je hebt je vriend waarschijnlijk teleurgesteld door zijn gepeins en gegraaf weg te honen, maar nu lijk je zelf ook in diepere gedachten te verzinken. Misschien hebben jullie toch meer gemeen dan jullie beide denken.
pi_31015448
Op woensdag 28 september 2005 18:14 schreef dvr het volgende:
quote:
Weet je Nadine, als het onafwendbaar is dat je een moeilijke tijd tegemoet gaat, zou het dan juist geen goed idee zijn om iemand bij je te hebben die zich al een beetje verdiept in 'waar het echt om gaat in het leven' ?
Ja.
quote:
Wat heeft de regisseur te bieden behalve een toothpaste smile, glazen drank en een vingerhoedje zaad? Zoals je zijn gezinsleven hier schildert, is het creëren van illusies en leugens niet alleen zijn vak maar ook zijn hobby. Goed dat je wat afstand neemt.
Ik ben trots op mezelf, vanwege mijn weigering om me alleen omdat ik eenzaam ben, of omdat ik zelfmedelijden heb, of om wat voor slechte reden dan ook, in de armen van een getrouwde man te storten, ook al lijkt hij nog zoveel op de man van Cindy Crawford en ook al is de verleiding nog zo groot.
Balen, van het hele gedoe.
quote:
Met 'deze vertelling' bedoelde ik niet de scheve schaatsen van je vader, maar het hele verhaal dat je hier op Fok hebt neergepend. Het is virtuoos geschreven en als verslag van een zinsbegoocheling heeft het iets ontroerends. Je hebt je vriend waarschijnlijk teleurgesteld door zijn gepeins en gegraaf weg te honen, maar nu lijk je zelf ook in diepere gedachten te verzinken. Misschien hebben jullie toch meer gemeen dan jullie beide denken.
Je bedoelde dus dat ik dit verhaal aan mijn vriendje moet laten lezen? Nee! Daarom schrijf ik het niet, zoals gewoonlijk, in een schrift. Hij leest die schriften wel eens. En dan kan ik wel zeggen: dat moet je niet doen, dat is 'privé' en meer van dat soort mooie praatjes, maar het gaat natuurlijk om de inhoud. Hij mag mijn dagboeken misschien niet lezen, maar die misstap weeg niet op tegen wat ik aan 'niet-door-de-beugel-kunnende'-zaken in die dagboeken opschrijf, toch? (Hij is trouwens nogal jaloers aangelegd )

Het plan is als volgt. Net was ik in de sportschool en daar sprak ik mijn vriendin J., die ik altijd mijn 'etherische vriendin' noem, omdat ze eruit ziet als een engel, en omdat ze zich bezig houdt met wat ik maar zal noemen 'zaken tussen hemel & aarde', of in elk geval met iets dat 'Reiki' heet, en met 'bloesemtherapie'. Ik geloof niet in dit soort praktijken .

Maar zij zegt: "Je moet de kracht weer door je aderen voelen stromen," en: "Het gaat om de balans in je energievelden." Het is de taal van de bloemen & de zon, in elk geval is het een taal die ik niet spreek, maar.... ik ben nieuwsgierig genoeg om me een keer door haar te laten behandelen. Volgens haar ben ik daarna een geheel nieuw mens. Ik heb maar niet gevraagd of het ook tot de mogelijkheden behoort om een mens te worden dat niet langer verliefd is op de getrouwde D., met wie ik al twee keer heb gezoend - maar ik geef het een kans.

Heeft iemand ervaring met Reiki?
pi_31015600
quote:
Ik ben trots op mezelf, vanwege mijn weigering om me alleen omdat ik eenzaam ben, of omdat ik zelfmedelijden heb, of om wat voor slechte reden dan ook, in de armen van een getrouwde man te storten
Op een goede dag ga ik deze quote tegen je gebruiken
pi_31023743
quote:
Op donderdag 29 september 2005 00:42 schreef Xennia het volgende:
Op een goede dag ga ik deze quote tegen je gebruiken
Ik zeg niks... ik heb vannacht over D. gedroomd, dat zou je ook tegen me kunnen gebruiken, en intussen pijnig ik mijn hersens over de vraag wat erger is: seks zonder veliefdheid of verliefdheid zonder seks?

Nou...?
pi_31025400
quote:
Op donderdag 29 september 2005 12:26 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ik zeg niks... ik heb vannacht over D. gedroomd, dat zou je ook tegen me kunnen gebruiken,
Nee, je dromen heb je niet in de hand. Je trotse gevoel omdat je niet met een getrouwde man neukt wel.
quote:
en intussen pijnig ik mijn hersens over de vraag wat erger is: seks zonder veliefdheid of verliefdheid zonder seks?

Nou...?
Geen idee, heb alleen het eerste bij de hand gehad en dat beviel prima
pi_31026064
quote:
Op donderdag 29 september 2005 12:26 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ik zeg niks... ik heb vannacht over D. gedroomd, dat zou je ook tegen me kunnen gebruiken, en intussen pijnig ik mijn hersens over de vraag wat erger is: seks zonder veliefdheid of verliefdheid zonder seks?

Nou...?
Daar is al eens een klein discussietje over geweest.
Verliefdheid zonder sex = onbeantwoorde liefde = erger.

Ik bedoel: Platonische liefde, heel mooi hoor. Maar het komt er toch op neer dat je er bewust voor kiest iets intiems niet met elkaar te delen.

[ Bericht 11% gewijzigd door mgerben op 29-09-2005 14:36:49 ]
pi_31026998
Net op straat kwam ik mijn vriendje tegen. Om de citroen maar meteen doormidden te bijten en alle twijfel weg te nemen: hij was met háár.

"Hé, hallo! Hoe gaat-ie?"
"Nou , slecht." (Ik glimlachte opgewekt, dat hoort bij zo'n mededeling).
"O. Ja, nou... Hoe is het met je moeder?"
"Slecht."
"O. Is ze... ik bedoel: kan ik iets voor je doen?"
"Nee, ik ga op Reiki, ik ga aan mezelf werken."
"Reiki?"
"Ja, Reiki. Dat kennen jullie niet, hč? Maar binnenkort zullen jullie me tegenkomen, en dat zullen jullie tegen elkaar zeggen: 'Goh, die Nadine... wat een verschil met een paar weken terug, zag je hoe ze straalde?' En dan willen jullie ook op Reiki. Wedden?"

Nee, zo ging het gesprek helemaal niet. Het ging heel anders, het ging zoals dit soort gesprekken altijd gaan: stroef, pijnlijk, absurdistisch. Ze liepen trouwens niet hand in hand, dat had er nog eens bij moeten komen.

Th. en ik hebben elkaar ontmoet op de sociëteit. Daar, op de sociëteit, ontmoeten alle corpsmeisjes en corpsjongens elkaar, daar is die hele sociëteit voor in het leven geroepen, het is één grote Meet & Greet van rijkeluiskinderen en Gouden Lepel-types en erfgenamen en aristocraten en dus ook van bankiersdochters zoals ikzelf. Th. hoort van moeders kant bij de aristocratie, al zou je dat niet zeggen als je de edelvrouwe ontmoet. Ze loopt erbij alsof ze tijdens de vossenjacht kilometers lang door de modder is meegesleurd door een jachthond, in gerafelde lappen, op kaplaarzen en met een compleet koekoeksnest op haar hoofd; we zullen het maar beschouwen als de 'tuinierslook', want ze heeft een passie voor alles wat met tuinen en planten en schoffels te maken heeft. De vader van Th. is al jaren dood.

Die avond van onze ontmoeting was er een feest. Th. en ik hadden al een tijdje een oogje op elkaar, al wisten we dat nog niet, we leefden allebei in de veronderstelling dat ons objet d'amour een paar treden te hoog gegrepen was. Het is alleen maar menselijk om promotie te willen maken middels de liefde, maar ik had een paar keer goed naar Th. gekeken en gedacht: hier gaan nog wel een paar functioneringsgesprekken overheen. Plus een cursus 'klantgericht handelen', want ik werd heel verlegen van hem.
Wat Th. precies in mij zag, zal altijd een beetje een mysterie blijven; laten we het erop houden dat hij me mooi vond, want dat vindt hij, en daarom deed hij alsof ik lucht was. "Als je een meisje wilt versieren moet je niet met haar praten," zegt Th. "Dan moet je haar links laten liggen. Negeren. En rustig afwachten."
Zo gezegd, zo gedaan. En toen stonden we opeens schouder aan schouder. Die avond van het feest was het ongelooflijk druk en rumoerig op de sociëteit, dan valt het niemand op dat je steeds wat dichter naar elkaar toeschuift, en nog wat dichter, en nog wat - net zo lang tot je verrast kunt opkijken en zeggen: "Oh!" en: "Hé!" en: "Wil je iets drinken?"
Van dichtbij, want we stonden op een bepaald moment tegen elkaar aangedrukt aan de bar, was zijn huid zo prachtig, de kleur van caramel, en dan die mond erbij, een arrogante mond, ik val heel erg op arrogante monden. Van dichtbij was hij nog veel opwindender. Geen foutje te bekennen, afgezien van een klein litteken boven zijn rechterwenkbrauw, precies goed gemikt - er is ooit een hockeybal tegenaan gerost.

Ik had een vriendje, maar dat vergat ik die avond. Ik heb dat vriendje op de lulligste manier afgedankt, zoals ik wel meer vriendjes heb afgedankt. Met mijn allereerste vriendje, Harry heette hij, Harry met de bril en de puisten, met hem heeft mijn vader het uitgemaakt. Ik durfde niet. Ik was dertien. Ik zei: "Papa, jij moet het doen, jij moet het tegen Harry zeggen." Mijn vader weigerde. Toen kreeg ik een geweldig idee, ik dacht: ik zet de wijzers van de keukenklok drie uur vooruit, ik zeg gewoon tegen Harry dat het zes uur is, dat hij naar huis moet voor het avondeten. Het verbaasde me niet eens dat hij mijn verhaal geloofde. Ik zwaaide hem uit terwijl hij op zijn brommer de straat uitreed. Maar vijf minuten later was hij terug. Woedend. Hij smeet zijn brommer tegen het tuinhek, hij rende naar de garage en begon in razernij op de regenpijp in te trappen. Toen hij koers zette naar de keuken, waar ik een boterham met aardbeien zat te eten, hield mijn vader hem tegen: "Het is uit, Harry!" riep hij. "Nadine maakt het uit."
Een paar jaar geleden belde Harry me plotseling op. Via allerlei omwegen was hij aan mijn telefoonnummer gekomen, hij wilde me iets zeggen. "Ik heb over je gedroomd," zei hij. "Ik ben je niet vergeten." Ik vroeg: "Weet je nog, dat mijn vader het met je uitmaakte?" Hij wist het nog. Hij kon er wel om lachen. Toen niet. Toen had hij me erom gehaat, zei hij: "Met elke vezel in mijn lichaam, met elke porie."
Het is één van de ondoorgrondelijke wetten van de liefde: hoe slechter je iemand behandelt, hoe onuitwisbaarder de indruk die je maakt.

Na die eerste avond hebben Th. en ik nog een hele tijd om elkaar heen gedraaid. We zoenden wel eens met elkaar, altijd tussen de geparkeerde auto's aan de gracht, want op de sociëteit mag niet gezoend worden - dat is een 'mos', een van de vele corpswetten. Maar ondanks het stiekeme zoenen 'hadden' we niks. Hij ging wel eens met een of ander meisje mee naar huis, hoorde ik via vriendinnen. Nog steeds, denk ik. Ook al 'hebben' we nu wel iets, hij gaat nog steeds wel eens met een ander meisje naar huis. Het poëziemeisje, dus. Misschien is het moment aangebroken om onder ogen te zien dat Th. en ik iets 'hadden'.
Mijn vader hoef ik niet meer in te schakelen.
Th. is hem voor geweest.

[ Bericht 0% gewijzigd door Nadine26 op 29-09-2005 16:29:19 ]
pi_31028899
Dat is triest, ik had juist de indruk dat je bij je Th., eerder dan bij die schuinsmarsjeerder, de liefde en rust zou kunnen vinden waar je naar lijkt te zoeken. Geef je de strijd bij voorbaat op? Hij was toch nog verliefd op je, en jaloerserig, en niet hand-in-hand met Miss Poëzie - dat zijn toch goede tekenen. Wat weerhoudt je ervan tenminste de conclusies uit jullie time-out eens met hem te evalueren? En wat zou je hem willen zeggen als je dat deed?
quote:
intussen pijnig ik mijn hersens over de vraag wat erger is: seks zonder verliefdheid of verliefdheid zonder seks?
Wat maak je je toch druk over seks? Je bent onbeantwoord verliefd. Seks wordt pas echt leuk als je er niets aan hoeft te kunnen afmeten. Het zou een vergissing zijn om in evt. seks met D. een blijk van zijn liefde te zien. Niet omwille van de taalgrap, maar liefde heeft meer te maken met kwetsbaarheid dan met ketsbaarheid.
  donderdag 29 september 2005 @ 15:45:23 #294
85962 ioko
I Appear Missing
pi_31028909
Ik kan alleen maar blijven constateren dat je talent hebt Nadine, dit leest beter weg dan menig roman (en dan heb ik het niet alleen over de inhoud). Ik zal mij onthouden van inhoudelijk kritiek, daar zijn anderen veel beter in.
Coincidence
Makes sense
Only with you
pi_31030090
quote:
Op donderdag 29 september 2005 15:44 schreef dvr het volgende:
Dat is triest, ik had juist de indruk dat je bij je Th., eerder dan bij die schuinsmarsjeerder, de liefde en rust zou kunnen vinden waar je naar lijkt te zoeken.Wat weerhoudt je ervan tenminste de conclusies uit jullie time-out eens met hem te evalueren? En wat zou je hem willen zeggen als je dat deed?
Triest, ja - dat woord zocht ik.
Maar het is natuurlijk allemaal mijn eigen schuld. Ik heb hem een beetje verwaarloosd, een beetje uitgelachen om zijn therapeutische zoektocht naar het Waarom van Alles, en er was laatst iemand hier op het forum (tijdens de slow-chat sessie) die me met de neus op de feiten drukte door te vragen of ik hem überhaupt wel leuk vond - want kennelijk bleek dat helemaal niet uit mijn verhalen over hem.
Daar schrok ik wel van, toen.
Ik blijf erbij dat ik die therapie van hem vervelend vind, in de zin van: waarom kan je die dingen niet met MIJ bespreken? Maar dat is ook onterecht, weet ik wel, we hebben allemaal recht op onze geheimen & verborgen gevoelens.
Ik weet niet wat ik tegen hem zou zeggen. Ja: "Gooi dat enge poëziemens de deur uit." Maar verder?
quote:
Wat maak je je toch druk over seks? Liefde heeft meer te maken met kwetsbaarheid dan met ketsbaarheid.
Je raakt een gevoelige snaar. Ik ben niet goed in kwetsbaarheid. Helemáál niet goed.
pi_31030168
quote:
Op donderdag 29 september 2005 15:45 schreef ioko het volgende:
Ik kan alleen maar blijven constateren dat je talent hebt Nadine, dit leest beter weg dan menig roman (en dan heb ik het niet alleen over de inhoud). Ik zal mij onthouden van inhoudelijk kritiek, daar zijn anderen veel beter in.


Maar ik kan goed tegen kritiek, hoor. Gewoon spuien, ik loop hier schaamteloos leeg en daar mag best een harde noot tegenover staan.
pi_31036334
quote:
Ik blijf erbij dat ik die therapie van hem vervelend vind, in de zin van: waarom kan je die dingen niet met MIJ bespreken?
Maar dat is al heel iets anders dan dat je het allemaal maar geneuzel vindt. Zo dacht je er eerst toch over? Dat moet ontmoedigend voor hem zijn geweest. Uit wat je eerder schreef kreeg ik niet de indruk dat hij er geheimzinnig over deed, wel dat hij er bij jou niet mee terecht kon.
quote:
Je raakt een gevoelige snaar. Ik ben niet goed in kwetsbaarheid. Helemáál niet goed.
Als je er geen behoefte aan hebt moet je het niet doen, maar er staat een koude winter voor de deur. Het is alleen een kwestie van wat vertrouwen durven stellen in een geschikte persoon. Het ergste dat je kan gebeuren is dat die je zieleroerselen vervolgens als geneuzel afdoet. <kuch>
quote:
Ik weet niet wat ik tegen hem zou zeggen. Ja: "Gooi dat enge poëziemens de deur uit."
Tot die conclusie moet hij zelf komen.

En ik vermoed, maar dat moet je zelf beoordelen, dat hij dat ook zal doen als jij je koudwatervrees van je afschudt. Ik kan niet verder in je hoofd kijken dan tot waar je je hier hebt blootgegeven, maar het zou hem vast goed doen als je erkent dat je wat meer begrip en belangstelling had kunnen tonen en dat je er van baalt dat hij zijn verhaal nu aan PM vertelt in plaats van aan JOU. Dat moet toch te doen zijn? Als je hem dan alsnog dat verhaal weet te ontlokken, zullen daar voldoende aanknopingspunten in zitten om ook je eigen zorgen eens te uiten. In jouw schoenen zou ik als een blok opzien tegen de dood van mijn moeder en de daarop volgende verdriet en eenzaamheid. Als vriendje een hart heeft moet alleen die ontboezeming al je een aai op je bol, veel geknuffel en misschien zelfs een veilig exclusief plaatsje onder zijn warme deken opleveren.
pi_31049274
Nadine kan eindeloos wikken
Daniel wil eindelijk krikken
Theo mag eigenlijk stikken
God moet kansloos beschikken
mijn vrijmoedige samenvatting van het dagboek
pi_31052508
quote:
Op donderdag 29 september 2005 19:53 schreef dvr het volgende:

Tot die conclusie moet hij zelf komen.
Ik geloof het niet! Ik geloof het niet!
Net belde het Poëziemeisje me op: of ik iets met haar wil gaan drinken. Ik zei: "Mag ik vragen... wat precies de bedoeling... eh, waarom?"
Nou dat kon ze door de telefoon niet zeggen, zuchtte ze.
Ik zei: "Nou, kom maar langs dan."
Nee, dat kon ook niet. Ze wil afspreken in een café, want 'dat praat wat gemakkelijker'. Oh? Is dat zo? Waar gaan we over praten, dan?

Ik stop voor de zekerheid wel een pistool in mijn zak
pi_31052530
succes
  vrijdag 30 september 2005 @ 11:09:58 #301
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_31053084
quote:
Op vrijdag 30 september 2005 10:48 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ik geloof het niet! Ik geloof het niet!
Net belde het Poëziemeisje me op: of ik iets met haar wil gaan drinken. Ik zei: "Mag ik vragen... wat precies de bedoeling... eh, waarom?"
Nou dat kon ze door de telefoon niet zeggen, zuchtte ze.
Ik zei: "Nou, kom maar langs dan."
Nee, dat kon ook niet. Ze wil afspreken in een café, want 'dat praat wat gemakkelijker'. Oh? Is dat zo? Waar gaan we over praten, dan?

Ik stop voor de zekerheid wel een pistool in mijn zak
Haha, een afspraak op "neutraal terrein" heerlijk...en zo voorspelbaar.

Ik gok erop dat PM je gaat vragen om je Th. (Thijs, Thijmen, Theodoor?) "los" te laten, als je echt van hem houdt tenminste..snirf ... zodat ze vrijmoedig samen aan hun cursus "creatief klei bewerken op epische wijze" kunnen beginnen!


*F5 F5 F5*
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')