Gefrituurde marsrepen?quote:Op woensdag 22 augustus 2018 12:21 schreef Sigaartje het volgende:
Ik hoop dat ik enkele mensen hier plezier mee doe.
Hierna komen meer topics met allerlei snelle, simpele, goedkope, gezonde gerechten die ik mezelf heb aangeleerd als vrijgezel.
Heel veel.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 18:53 schreef Klaploper het volgende:
Wat is het verschil in smaak tussen jouw gehakt- en tartaarballen?
Yep, maar dan heb je het wel gehad, daarna drogen ze wat uit.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 19:03 schreef DieselTank het volgende:
Hoelang blijft zoiets eigenlijk goed? Half jaar zal toch wel kunnen?
Dan heb ik, als vrouw, liever gehaktballenquote:Op woensdag 22 augustus 2018 19:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Heel veel.
De gehaktballen kruid ik met gehaktkruiden en chilipoeder. De tartaarballetjes zijn speciaal bedoeld voor eetgasten die liever tartaarballetjes hebben (je kunt natuurlijk altijd aanpassen op gasten, doe ik ook), die doe ik alleen met zout en peper.
de gehaktballetjes ga ik braden en probeer er een sjuutje van te maken. Die zijn voor mijn eigen gebruik.
Zonder smaak niet, maar tartaar is inderdaad droger dan gehakt. Ik kies hiervoor omdat ik gasten had die niet de gehaktballetjes wilden, deze tartaarballetjes zijn vrij neutraal. Zelfs ik vind ze lekker.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 19:12 schreef Sarabi het volgende:
Zijn die tartaarballetjes dan niet heel droog en zonder smaak?
Heb ik iets fout gedaan? Kijk, dit is een topic van de basics of de basics. Je zult mij nooit in de keuken zien staan met de kerstdagen. Ik ben single en het enige wat ik doe is gezond willen eten op een heel simpele manier en dat wil ik hier laten zien.quote:
Idemquote:Op woensdag 22 augustus 2018 19:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dan heb ik, als vrouw, liever gehaktballen
Goede vraag.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 21:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
He Sigaar, waarom kruid je het gehakt steeds met een mes? Waarom niet gewoon met je handen in een kom? Daar heb je vast over nagedacht.
Uit hygiene. Soms kun je er wel niet om heen.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 21:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
He Sigaar, waarom kruid je het gehakt steeds met een mes? Waarom niet gewoon met je handen in een kom? Daar heb je vast over nagedacht.
Je kunt je handen wassen.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 21:50 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Uit hygiene. Soms kun je er wel niet om heen.
Herkenbaar.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 20:32 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik gewoon wil veranderen is wat ik heb meegemaakt toen ik na mijn twintigste uit huis ging. Ik wil mijn ouders niks kwalijk nemen, maar ik kon helemaal niks. Ik wist totaal niet wat er in de keuken omging. Wat ik nog weet te herinneren is dat ik een bevoren pizza kocht en die 2 minuten in de oven deed, ik dacht, nu is hij klaar, en tot mijn stomme verbazing was hij nog steeds bevroren.
De gekste dingen. Echt.
En je maakt mij niet wijs dat er niet meer van dit soort jongemensen rondlopen.
Het ergste is dat je aan de frikandellen gaat en patat, want dat krijg je dus, en dan word je vet dik. Je moet wel moeite doen om een gezond maal op tafel te krijgen, maar je moet wel weten HOE je dat doet.
Dat doe ik ook, maar wat mensen vaak vergeten dat ze onder hun nagels ook schoon moeten maken. Ik heb daar een borsteltje voor. Met toiletzeep gaat dat heel goed, maar toch, je kunt niet schoon genoeg zijn.quote:
Die fout heb ik ook eens gemaakt. Je weet niet wat je overkomt. Vreselijk...quote:Op woensdag 22 augustus 2018 21:53 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Herkenbaar.
Zo heb ik eens groente soep met vermicelli gekookt. Een heel pakje vermicelli.
Want je zag er toch niks van terug.
De pan kon ik weggooien
Pak een rijstkoker, flikker er een kop rijst in, kop water erbij en een zak gesneden wok-groenten eroverheen.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 20:32 schreef Sigaartje het volgende:.
Je moet wel moeite doen om een gezond maal op tafel te krijgen, maar je moet wel weten HOE je dat doet.
Ik lust geen rijst.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 22:19 schreef CrashO het volgende:
[..]
Rijstkoker, flikker er een kop rijst in, kop water en een zak gesneden groenten wokgroenten.
Druk op het knopje en wacht tot hij klik zegt
Ideaal voor de luie student
Dan gooi je er macaroni in Wel schuitje olijfolie erbij anders plakt het aan je rijstkokertquote:
Ik heb mijn eigen macaronirecept, ook snel klaar, kom ik wel eens keer mee hier.quote:
Kneden tot een deegbal?quote:Op woensdag 22 augustus 2018 21:49 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Goede vraag.
Hier bij voorkeur wel met de hand en goed alle kruiden specerijen mengen en doorkneden een een samenhangende gehaktbal.
Je gaat nou niet vragen hoe oud ik ben he?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 14:49 schreef Sorella het volgende:
Bekende kommen.
Kijkt even in de kast, yep
54?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 14:55 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Je gaat nou niet vragen hoe oud ik ben he?
Als jij niet gaat vragen hoe oud ik benquote:Op donderdag 23 augustus 2018 14:55 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Je gaat nou niet vragen hoe oud ik ben he?
Wat heb je een ouwe lul.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 16:33 schreef Sigaartje het volgende:
Niemand die zegt, wat ben je een ouwe lul?
Hoe oud ben je?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 15:08 schreef Sorella het volgende:
[..]
Als jij niet gaat vragen hoe oud ik ben
Oh, nou, dank je. Die tijd is al heel lang voorbij. En ik ben blij toe.Als je ouder wordt, krijg je steeds meer ervaring. In het begin was ik zo naief.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 17:49 schreef Sarabi het volgende:
Ik dacht dat je de leeftijd van een student had ongeveer
Ok, laat maar zitten ook, dit topic.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 18:31 schreef golfer het volgende:
Het blijkt maar weer dat wijsheid niet altijd met het stijgen der jaren komt.
Doe toch niet steeds zo flauw man. Iemand maakt gewoon een geintje.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 18:39 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ok, laat maar zitten ook, dit topic.
Ik kap ermee, en nou echt, ik heb hier echt totaal geen zin meer in.
Slotje graag, ik stop ermee.
Kom op heyquote:Op donderdag 23 augustus 2018 18:39 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ok, laat maar zitten ook, dit topic.
Ik kap ermee, en nou echt, ik heb hier echt totaal geen zin meer in.
Slotje graag, ik stop ermee.
Dat overkomt iedereen.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:00 schreef Sigaartje het volgende:
Ik kan er ook geen ene bal aan doen dat ik ouder word, dat gebeurt gewoon.
Ik snapte het niet.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 18:54 schreef Ceviche het volgende:
In dit topic al goede tips opgedaan. Ik weet niks van koken en ook niet van gezond eten. Zou jammer zijn als het hierbij blijft.
De vermicellitip is trouwens ook erg waardevol voor in de toekomst.
Jeetje, ik kan nooit zo laat eten.quote:
Je doet soms alsof je hoogbejaard bent. Je bent eind 50, je gaat nog lekker 30 jaar door johquote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:00 schreef Sigaartje het volgende:
Sorry, net een slecht bericht gehad over het werk. Niets met mij te maken, maar ik was er wel erg upset over en dan komt golfer met zijn opmerking.
Ik kan er ook geen ene bal aan doen dat ik ouder word, dat gebeurt gewoon.
Als je teveel vermicelli gebruikt wordt het een grote massa. Puinhoop is het betere woord. In het pakje lijkt het niks en dan gooi je het er lekker vrolijk in, maar na een paar minuten krijg je enorme spijt. Het wordt een reuzenbal aan pasta en je kunt je hele soep weggooien en je pan raakt aangebrand.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:07 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik snapte het niet.
Er was teveel vermicelli in de soep gegaan, en toen moest de pan weg?
Ik neem aan dat de vermicelli opzwol en daardoor de halve pan bestond uit vermicelli wat aanbrandde door gebrek aan voldoende water.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:07 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik snapte het niet.
Er was teveel vermicelli in de soep gegaan, en toen moest de pan weg?
Dat soort mensen houden er zeker niet van om de instructies te lezenquote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:13 schreef Ceviche het volgende:
[..]
Ken iemand die macaroni opzette en drie uur later eens ging kijken hoe het ervoor stond. Kon ook de pan weggooien.
quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:11 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Als je teveel vermicelli gebruikt wordt het een grote massa. Puinhoop is het betere woord. In het pakje lijkt het niks en dan gooi je het er lekker vrolijk in, maar na een paar minuten krijg je enorme spijt. Het wordt een reuzenbal aan pasta en je kunt je hele soep weggooien en je pan raakt aangebrand.
Ah, oké.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:13 schreef Ceviche het volgende:
[..]
Ik neem aan dat de vermicelli opzwol en daardoor de halve pan bestond uit vermicelli wat aanbrandde door gebrek aan voldoende water.
Ken iemand die macaroni opzette en drie uur later eens ging kijken hoe het ervoor stond. Kon ook de pan weggooien.
Dat wordt wel schoon in het gehakt Eurokok Martin wat een baasquote:Op woensdag 22 augustus 2018 22:00 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat doe ik ook, maar wat mensen vaak vergeten dat ze onder hun nagels ook schoon moeten maken. Ik heb daar een borsteltje voor. Met toiletzeep gaat dat heel goed, maar toch, je kunt niet schoon genoeg zijn.
Maar de balletjes draaien moet ik wel met mijn handen doen, maar ik vermijd zo veel mogelijk contact met mijn handen.
Eh, ik heb in mijn jonge jaren ook in de horeca gewerkt, dus dan weet je die dingen.
Piccalilly is je geheime smaakmakerquote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:45 schreef Sorella het volgende:
Kom maar op met de hutspot, een van de weinige dingen die ik niet op smaak krijg.
Toen ik voor het eerst rijst voor mezelf ging koken had ik gehoord: 1 kopje per persoon. Dus ik doe er 1 zo'n grote mok in. Dat leek me toch wat weinig dus hop, nog een halve erbij.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:14 schreef Sigaartje het volgende:
In de soep moet je een handvol vermicelli gooien, meer niet.
Wat voor smaak mis je?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:45 schreef Sorella het volgende:
Kom maar op met de hutspot, een van de weinige dingen die ik niet op smaak krijg.
Doe je de peen en uien er rauw in?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:17 schreef Sigaartje het volgende:
Stampen maar
[ afbeelding ]
Bij hutspot gaat dat stukken beter dan bij zuurkool, waarbij allerlei slierten aan je stamper blijven hangen, Stampot hoef je eigenlijk alleen maar te mengen.
Nee, die gaan op de aardappels bij het koken. Ook vergeten te vertellen.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:22 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Doe je de peen en uien er rauw in?
Helderquote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:22 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nee, die gaan op de aardappels bij het koken. Ook vergeten te vertellen.
Tijdens het koken moet je even prikken, na een kwartier, in de aardappels onder de wortel en ui, kijken of ze gaar zijn.
Ik vind de jus in die beker wel erg leuk, moet ik zeggen.quote:
Nee,maar wel een hele goeie tip!quote:Op donderdag 23 augustus 2018 21:17 schreef Sorella het volgende:
Volgens mij is het daar in gekookt (in de bouillon)
valt wel mee toch?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 21:26 schreef Sigaartje het volgende:
Ik wil trouwens mijn exuces aanbieden dat ik snel op mijn teentjes ben getrapt.
Sorry.
Als je wat ouder wordt, word je misschien ook wat relativerender en milder.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 21:26 schreef Sigaartje het volgende:
Ik wil trouwens mijn exuces aanbieden dat ik snel op mijn teentjes ben getrapt.
Sorry.
Maar heb je nou die kant-en-klare stamppotjus niet gebruikt?quote:
Leidenaar?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:54 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik vind de jus in die beker wel erg leuk, moet ik zeggen.
Zelf maak ik slechts hutspot tijdens Leids Ontzet.
Ja.quote:Op vrijdag 24 augustus 2018 09:04 schreef Patapon het volgende:
[..]
Leidenaar?
Ik maak het ook alleen rond 3 oktober. Met pastinaak, witte bonen en spek meegekookt. En uiteraard met klapstuk.
Ga je nog een keer hier op antwoorden?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 22:54 schreef golfer het volgende:
Maar heb je nou die kant-en-klare stamppotjus niet gebruikt?
Je bedoelt op die vraag?quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 00:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Ga je nog een keer hier op antwoorden?
Die is ook niet gelukt.quote:Op vrijdag 24 augustus 2018 09:03 schreef kipje1234 het volgende:
ik vind het lekker om een schep mosterd mee te stampen met hutspot
en jus van gehaktballen?? volgens mij is dat sowieso moeilijk
Dat was voor iemand die geen jus lust. Dus dit is een alternatief.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft die bouillon iets met de hutspot van doen of was dat een zijstap?
Als je ze zelf maakt vind ik het wel interessantquote:Op zaterdag 25 augustus 2018 09:33 schreef Sigaartje het volgende:
Vanavond ga ik aan de vegetarische hamburgers. Is het interessant om dat hier ook te laten zien of zeggen jullie van meh.. laat maar zitten.
De hamburgers zelf niet. Anders maak ik gewoon twee foto’s bij het Wat eten we vandaag-topic.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 09:41 schreef Ceviche het volgende:
[..]
Als je ze zelf maakt vind ik het wel interessant
Ja?quote:
Ik hou van alles wat Indonesisch is. Nee, nooit gemaakt. Vertel!quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 12:39 schreef RobinOok het volgende:
Sigaartje, hou je van rendang? Heb je dat weleens zelf gemaakt?
Ik vind het echt iets voor jou. Stoofvlees dat niet kan mislukken. Je gooit de ingrediënten in een pan met dikke bodem, zet zachtjes op en wacht tot het klaar is. Succes verzekerd. Je moet er alleen een keer voor langs de toko. En een staafmixer of blender hebben.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 16:02 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik hou van alles wat Indonesisch is. Nee, nooit gemaakt. Vertel!
Oh, nee, niet mijn manier van paprika snijden.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 16:13 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik vond dit filmpje van Gordon Ramsey wel aardig, trouwens.
En dan vooral het snijden van de paprika. Erg handig, snel en schoon. Doe het nu altijd op deze manier.
Ik heb de tip van Gordon Ramsay aangeleerd, maar moet zeggen dat jouw methode er ook wel interessant uit ziet. Eens proberenquote:Op zaterdag 25 augustus 2018 16:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, nee, niet mijn manier van paprika snijden.
Dit is hoe ik het doe :
Krijg je gelijkmatigere stukjes van.quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 16:33 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ik heb de tip van Gordon Ramsay aangeleerd, maar moet zeggen dat jouw methode er ook wel interessant uit ziet. Eens proberen
Het lijkt mij meer werk te zijn, maar ik zal het eens een keer proberen.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 16:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, nee, niet mijn manier van paprika snijden.
Dit is hoe ik het doe :
Weet ik nog niet, maar die gaat zeer bijzonder worden. Ik zag een Amerikaans filmpje over het maken van een pizza. Helemaal niet zo moeilijk. Ik ga dat gewoon proberen, maar wel in het weekend, gezien de rijstijd van het deeg.quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 16:23 schreef kipje1234 het volgende:
wanneer komt de volgende fotoserie?
Tip: kijk ook even in het topic op fokquote:Op zondag 2 september 2018 15:52 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Weet ik nog niet, maar die gaat zeer bijzonder worden. Ik zag een Amerikaans filmpje over het maken van een pizza. Helemaal niet zo moeilijk. Ik ga dat gewoon proberen, maar wel in het weekend, gezien de rijstijd van het deeg.
Ik doe een variant hierop. Eerst de onderkant eraf en de kern snij ik eruit vanaf de onderkant (waarbij ik precies de zaden en kern kan zien).quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 16:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, nee, niet mijn manier van paprika snijden.
Dit is hoe ik het doe :
Dat ga ik zeker doen.quote:Op zondag 2 september 2018 16:18 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Tip: kijk ook even in het topic op fok
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #22
Succesquote:Op zondag 2 september 2018 16:47 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat ga ik zeker doen.
Het is de eerste keer dat ik zelf deeg ga maken. Ik ben me bewust van mijn onkunde. Lukt het niet, dan lukt het niet, pech, zo is het leven. Maar we gaan ervoor.
Ik vind het ook leuk om mijn gasten iets lekkers voor te zetten. En als het lukt en ik vertel, ik heb eens geprobeerd zelf pizza te maken, dan weet ik zeker dat ze dat erg kunnen waarderen.
Ik ga er zonder verwachtingen in.Ik heb nog een zak bloem staan waar ik niks mee doe, dus mooie gelegenheid. Als het mislukt, heb ik het in ieder geval geprobeerd.quote:
Van dat filmpje krijg je trek. Succes! Ben benieuwd......quote:Op zondag 2 september 2018 17:46 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik ga er zonder verwachtingen in.Ik heb nog een zak bloem staan waar ik niks mee doe, dus mooie gelegenheid. Als het mislukt, heb ik het in ieder geval geprobeerd.
Hier het filmpje waar ik het over had:
Hoe oud ben jij?quote:Op zondag 2 september 2018 18:21 schreef vredesdruif het volgende:
Op je 62-tigste nog moeten leren hoe te koken... Gehaktkruiden 'mengen' met een mes. Dacht t niet.
Ja joh, ga mensen ontmoedigen iets nieuws te leren of om lekker op hun manier te koken...quote:Op zondag 2 september 2018 18:21 schreef vredesdruif het volgende:
Op je 62-tigste nog moeten leren hoe te koken... Gehaktkruiden 'mengen' met een mes. Dacht t niet.
Dit.quote:Op zondag 2 september 2018 18:21 schreef vredesdruif het volgende:
Op je 62-tigste nog moeten leren hoe te koken... Gehaktkruiden 'mengen' met een mes. Dacht t niet.
Ik heb daar een reden voor. Natuurlijk was ik mijn handen voor het koken, maar ik raak het eten aan tijdens het koken alleen als het nodig is. Hygiëne vind ik erg belangrijk.quote:Op zondag 2 september 2018 18:21 schreef vredesdruif het volgende:
Op je 62-tigste nog moeten leren hoe te koken... Gehaktkruiden 'mengen' met een mes. Dacht t niet.
Onzin. De kruiden blijven er gewoon op liggen. Heb ik ook wel eens gedaan. Toen was ik 10 en ik heb het daarna nooit meer gedaan, aangezien ik van fouten leer.quote:Op zondag 2 september 2018 20:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb daar een reden voor. Natuurlijk was ik mijn handen voor het koken, maar ik raak het eten aan tijdens het koken alleen als het nodig is. Hygiëne vind ik erg belangrijk.
Daarnaast
Met een mes mengen bereik je met de kruiden veel beter alle delen van het gehakt, met kneden lijkt me dat veel minder.
En, hou op over mijn leeftijd, jij bereikt die ook op een moment.
Dit gaat niet over leeftijd, dit gaat over niet willen leren, want het is al HEEL erg goed en zorgvuldig en l-a-n-g-z-a-a-m uitgelegdquote:Op zondag 2 september 2018 20:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Met een mes mengen bereik je met de kruiden veel beter alle delen van het gehakt, met kneden lijkt me dat veel minder.
En, hou op over mijn leeftijd, jij bereikt die ook op een moment.
Wat is je probleem?quote:Op zondag 2 september 2018 20:18 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dit gaat niet over leeftijd, dit gaat over niet willen leren, want het is al HEEL erg goed en zorgvuldig en l-a-n-g-z-a-a-m uitgelegd
en ik doe de quote nog een keer:
Met een mes mengen bereik je met de kruiden veel beter alle delen van het gehakt, met kneden lijkt me dat veel minder.
Dit is zo ongelofelijk vreemd! Vooral aangezien 10 mensen het je in meerdere topics hebben uitgelegd.
Totaal geen probleem om zelf een topic aan te maken hoor, maar doe dat lekker binnenshuis als je geen enkele behoefte hebt om naar andere mensen te luisteren.
Maak je eigen plee scheurkalender, dat is vast ontzettend leuk voor je!
quote:
Dit is een forum. Als hier dingen worden besproken mag er ook kritiek zijn. Als je daar niet tegen kan moet je hier wellicht niet komen.quote:Op zondag 2 september 2018 20:25 schreef Smallish het volgende:
Jezus, wat een zuurpruimengedoe weer. Jongens, ga ergens anders lopen zaniken. Niks anders te doen?
Sigaartje, laat even weten hoe het gaat met De Pizza? Ben serieus benieuwd!
Opbouwende kritiek is prima. Afzeiken is iets anders. Wie de schoen past enzo...quote:Op zondag 2 september 2018 18:21 schreef vredesdruif het volgende:
Op je 62-tigste nog moeten leren hoe te koken... Gehaktkruiden 'mengen' met een mes. Dacht t niet.
Iemand afzeiken om zijn leeftijd heeft niets te maken met een discussiequote:Op zondag 2 september 2018 20:34 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Dit is een forum. Als hier dingen worden besproken mag er ook kritiek zijn. Als je daar niet tegen kan moet je hier wellicht niet komen.
Leeftijd heeft er wel degelijk mee te maken. Hij hamert er steeds op dat ie het van huis uit niet heeft meegekregen. Was ie dan 55 toen ie op zichzelf ging wonen? Dacht t niet.quote:Op zondag 2 september 2018 20:49 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Iemand afzeiken om zijn leeftijd heeft niets te maken met een discussie
En zeker geen discussie die in dit topic thuis hoort
Maar wat heeft dat met dit topic te maken? Een beginner is een beginner ongeacht leeftijd toch? Wie weet heeft hij wel iemand die altijd kookte of at hij afhaal/magnetron maaltijden? Maar dat maakt nog steeds niet uit.quote:Op zondag 2 september 2018 20:52 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Leeftijd heeft er wel degelijk mee te maken. Hij hamert er steeds op dat ie het van huis uit niet heeft meegekregen. Was ie dan 55 toen ie op zichzelf ging wonen? Dacht t niet.
Dat bepaal jij? Er zijn mensen die dit soort topics leuk vinden. En niet zitten te wachten op gezanik van lui die kennelijk niets anders te doen hebben dan eindeloos commentaar te leveren.quote:Op zondag 2 september 2018 20:52 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Leeftijd heeft er wel degelijk mee te maken. Hij hamert er steeds op dat ie het van huis uit niet heeft meegekregen. Was ie dan 55 toen ie op zichzelf ging wonen? Dacht t niet.
Ik las 'Nee, Daar is hij weer'. Even mn lensjes schoonmaken brb.quote:
Open je eigen topic-reeks.quote:Op zondag 2 september 2018 21:26 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Ik las 'Nee, Daar is hij weer'. Even mn lensjes schoonmaken brb.
Ik ben ook benieuwd. Ik kan al wel wijsneuserig vertellen dat het nóg makkelijker kan. Gewoon een lekkere brood en dan beleg wat je wilt. Drinken erbij. Serieus wat is daar mis mee. Zakje aardappelpartjes voor 1.35 met ui/spek of gemarineerd. Een lapje vlees erbij uit de super. Of een tosti. Proteinbar of cupasoup na. easypeasy
Een hoop users (waaronder ik) vinden je topics leuk. Gewoon doorgaan en je niks aantrekken van afzeikersquote:Op zondag 2 september 2018 21:19 schreef Sigaartje het volgende:
Koken is iets persoonlijks. Je bouwt geen brug waar duizenden mensen per dag over heen moeten.
Mijn eten is nog steeds een stuk beter dan een magnetronbak uit de supermarkt heb ik gemerkt.
En of ik dat met een mes doe of met vingers, het smaakt heel goed.
Maar je mag roepen wat je wilt hoor.
Mee eens. Het is duidelijk dat TS geen chef is, en voor veel mensen zal het niet leerzaam zijn, maar het is juist leuk om iemand in zijn ontdekkingstocht bezig te zien. Ik geniet juist van dit soort topics. Sigaartje brengt wat leven in de brouwerij hier.quote:Op zondag 2 september 2018 21:31 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Een hoop users (waaronder ik) vinden je topics leuk. Gewoon doorgaan en je niks aantrekken van afzeikers
Laat gaan, ik vind je topics leuk!quote:Op zondag 2 september 2018 20:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb daar een reden voor. Natuurlijk was ik mijn handen voor het koken, maar ik raak het eten aan tijdens het koken alleen als het nodig is. Hygiëne vind ik erg belangrijk.
Daarnaast
Met een mes mengen bereik je met de kruiden veel beter alle delen van het gehakt, met kneden lijkt me dat veel minder.
En, hou op over mijn leeftijd, jij bereikt die ook op een moment.
Ik denk aankomend weekend, dan ga ik me wagen aan pizza, dat wordt voor mij ook een heel avontuur. Ik ga vrijdagavond beginnen met het deeg, wish me luck.quote:Op zondag 2 september 2018 22:15 schreef cofi het volgende:
Beste Sigaartje, ik lurk al langere tijd mee in je topics en vind het echt ontzettend leuk om te zien hoe je je kookavonturen hier post. Ga zo door! Wanneer kunnen we de volgende sessie verwachten
Bedankt.quote:
Good luckquote:Op zondag 2 september 2018 22:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik denk aankomend weekend, dan ga ik me wagen aan pizza, dat wordt voor mij ook een heel avontuur. Ik ga vrijdagavond beginnen met het deeg, wish me luck.
Morgenochtend vroeg begint de werkweek weer.
Heel herkenbaar, doordeweeks een ‘makkelijke’ hap. Damn, moet in het weekend ook weer eens wat tijd vrij maken om lekker te koken.quote:Op zondag 2 september 2018 22:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik denk aankomend weekend, dan ga ik me wagen aan pizza, dat wordt voor mij ook een heel avontuur. Ik ga vrijdagavond beginnen met het deeg, wish me luck.
Morgenochtend vroeg begint de werkweek weer.
Is je vlees van het vleespakket van de slager al op?quote:Op zondag 2 september 2018 22:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik denk aankomend weekend, dan ga ik me wagen aan pizza, dat wordt voor mij ook een heel avontuur. Ik ga vrijdagavond beginnen met het deeg, wish me luck.
Morgenochtend vroeg begint de werkweek weer.
Dit wordt de eerste keerquote:Op zondag 2 september 2018 22:24 schreef cofi het volgende:
[..]
Heel herkenbaar, doordeweeks een ‘makkelijke’ hap. Damn, moet in het weekend ook weer eens wat tijd vrij maken om lekker te koken.
Ben erg benieuwd naar je pizza. Zelf vind ik de pizza’s die we zelf hier maken altijd veel te vochtig en ‘zwaar’ als ze uit de oven komen.
Heb je al ervaring met zelf pizza maken?
Nee, nog niks aangeraakt, had nog eten zat. Maar als ik daarmee begin laat ik het zien.quote:Op zondag 2 september 2018 22:24 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Is je vlees van het vleespakket van de slager al op?
quote:Op zondag 2 september 2018 22:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mensen die hier komen om te vertellen dat ze TS en/of dit topic niet leuk vinden mogen wegblijven.
Komt vast goed Even in verdiepen voor je begintquote:Op zondag 2 september 2018 22:30 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dit wordt de eerste keer
Maar ik ga het filmpje volgen. Maar volgens mij zijn er meerdere soorten bloem. Ik heb patent in de kast staan.
Lekkerquote:Op zondag 2 september 2018 22:41 schreef Sigaartje het volgende:
Ik wil twee pizza’s maken: een vegetarische met o.a. champignons en een salamipizza.
Wanneer krijgen we eens een foto te zien van jouw kookkunsten, emmy? Het valt me op dat je voornamelijk zuur reageert in verscheidene topics verspreid over het forum. Emmy weet altijd alles beter.quote:
Ziet er goed uit gast.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:17 schreef Sigaartje het volgende:
Stampen maar
[ afbeelding ]
Bij hutspot gaat dat stukken beter dan bij zuurkool, waarbij allerlei slierten aan je stamper blijven hangen, Stampot hoef je eigenlijk alleen maar te mengen.
Ah nooit gemaakt. Ik wil bolognese maken vind dat echt .quote:Op zondag 2 september 2018 23:33 schreef Friday12 het volgende:
Pasta Amatriciana is ook heel lekker en niet moeilijk te maken
Ik had dit recept gebruiktquote:Op maandag 3 september 2018 11:40 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ah nooit gemaakt. Ik wil bolognese maken vind dat echt .
Moet je ff in de foodgawker reeks rondzoekenquote:Op zondag 2 september 2018 22:57 schreef -Ondskapt- het volgende:
Goed topic, Sigaartje!
[..]
Wanneer krijgen we eens een foto te zien van jouw kookkunsten, emmy? Het valt me op dat je voornamelijk zuur reageert in verscheidene topics verspreid over het forum. Emmy weet altijd alles beter.
Klinkt zeker goed ja.quote:Op maandag 3 september 2018 11:46 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ik had dit recept gebruikt
http://www.donalskehan.com/recipes/pasta-amatriciana/
Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.quote:Op maandag 3 september 2018 11:51 schreef Sarabi het volgende:
Ben erg benieuwd naar de pizza.
De 1e keer ging bij mij compleet fout maar de 2e was al een stuk beter.
En nu 10 jaar later maak ik ze nog steeds vaak.
Leuk! Ben benieuwd! Al iedeen wat het ongeveer gaat worden?quote:Op maandag 3 september 2018 21:55 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.
Waarom heb je de behoefte om voor elk (gelukt/mislukt) gerecht van jou een apart topic te openen?quote:Op maandag 3 september 2018 21:55 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.
Neequote:Op dinsdag 4 september 2018 00:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Waarom heb je de behoefte om voor elk (gelukt/mislukt) gerecht van jou een apart topic te openen?
Kan het niet gewoon in 1/dit topic?
Waarom niet?quote:
Omdat iedereen die zijn topics wèl leuk vindt het leuker vindt om per gerecht een apart topic te hebben.quote:
Dan wel in jenever beslagquote:Op woensdag 22 augustus 2018 12:30 schreef DevFreak het volgende:
[..]
Gefrituurde marsrepen?
Nee grapje, ben benieuwd
Yep, en ik zag ook veel mislukkingen. Mijn oven gaat maar tot 260 en ik ga zaterdag een pizzaplaat kopen. Tientje bij Blokker.quote:Op donderdag 6 september 2018 17:16 schreef Ole het volgende:
Het is nou ook niet zo dat TS 20 topics per dag opent!
OT heb je ook in het pizzatopic gekeken sigaartje?
quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:50 schreef Sigaartje het volgende:
En we gaan zo meteen beginnen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mn nek, wat doe je.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:50 schreef Sigaartje het volgende:
En we gaan zo meteen beginnen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit soort gist (instant) hoef je niet te activeren door water en suiker toe te voegen, die kun je direct gebruikenquote:Op vrijdag 7 september 2018 19:18 schreef Sigaartje het volgende:
De gist kun je krijgen bij AH, bij de meel, het is naast de vanillesuiker.
Was even zoeken.
Ik gebruik een half zakje, omdat ik 250 gram bloem heb. Het zakje is voor 500 gram, staat er op.
[ afbeelding ]
zakje suiker er op.
100 ml warm water erbij en even doorroeren.
[ afbeelding ]
zo nu ga ik even wachten.
Hoop dat het niet nadelig is.quote:Op vrijdag 7 september 2018 19:58 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Dit soort gist (instant) hoef je niet te activeren door water en suiker toe te voegen, die kun je direct gebruiken
Ik laat de boel gewoon staan vannacht, ik ga nou geen pizza bakken. In het voorbeeldfilmpje liet de kokkin het deeg 24 uur rijzen. Dus laat maar lekker staan. Ik zie morgen wel weer.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:10 schreef Queenshore het volgende:
Dat ziet er inderdaad goed uit. Laat je hem de hele nacht op kamertemperatuur rijzen? Vaak is een half zakje gist op 250g genoeg om het op kamertemperatuur ongeveer in 2-3 uur te laten rijzen.
Ik ga hem in de koelkast zetten, ding wordt een monster.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:28 schreef Queenshore het volgende:
Nu geen pizza bakken begrijp ik inderdaad. Ik zou het waaeschijnlijk voor de 1e rijs in de koelkast zetten, dan rijst het wel goed maar minder snel. Maar als je een recept volgt zou ik dat doen, beter houvast voor de 1e keer.
Komt goed als je nu in koelkast zet en morgen gaat bakken. Krijgt het deeg extra smaak van, dat rusten.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:29 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik ga hem in de koelkast zetten, ding wordt een monster.
Ja dat zag ik ook in het filmpje.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:41 schreef Queenshore het volgende:
Ik zou hem inderdaad 2 uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan bolletjes vormen( 2 bij 250g meel). Deze afgedekt nog even voor de 2e rijs op kamertemperatuur. En dan uit deze bolletjes pizzabodems maken. Veel succes.
Daar willen wij dus ook een update van he! Veel plezierquote:Op vrijdag 7 september 2018 21:49 schreef Sigaartje het volgende:
Ik moet morgen een dame uitnodigen. Dus ik doe mijn best.
Al in huis.quote:Op zaterdag 8 september 2018 06:47 schreef Ole het volgende:
ik zou in elk geval voor Mozzarella gaan. Maar uiteraard is de keus aan TS
Het gaat gewoon lukken!quote:Op zaterdag 8 september 2018 09:39 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Al in huis.
Als het hele project gaat mislukken heb ik altijd nog een zelfgemaakte nasi in de vriezer in voorraad.
Dat geeft rust.
Adviesvraagje: ik heb geen pizzasteen kunnen krijgen, maar ik heb wel een ovenschaal van porselein die ik voor kan verwarmen.quote:
Dat stond in het Amerikaanse instructiefilmpje. Net gecheckt in de koelkast, ziet er net zo uit als gisteravond.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:18 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik ben benieuwd naar je resultaat, Sigaartje.
Waarom heb je ervoor gekozen om het deeg zo lang te laten rijzen?
Ik heb nog nooit bakpapier gebruiktquote:Op zaterdag 8 september 2018 11:04 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Adviesvraagje: ik heb geen pizzasteen kunnen krijgen, maar ik heb wel een ovenschaal van porselein die ik voor kan verwarmen.
Is met bloem bestrooien voldoende om de pizza goed los te krijgen of is bakpapier handiger?
Oké.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:23 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat stond in het Amerikaanse instructiefilmpje. Net gecheckt in de koelkast, ziet er net zo uit als gisteravond.
Ook eens gedaan. Best leuk, en lekker.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:24 schreef Sigaartje het volgende:
Ik wil nog eens een keer zelf brood maken, lijkt me ook leuk.
De oven gaat voor mij inderdaad ook de bottleneck worden. Die gaat niet op 300 graden. Maar goed, we zien het wel.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:43 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Oké.
Toen ik het voor het eerst deed vorige maand ergens, liet ik het 8 uur rijzen, en was daar best tevreden mee.
Ik had alleen een betere oven moeten hebben, maar verder prima.
[..]
Ook eens gedaan. Best leuk, en lekker.
Het kan ook goed in een gewone oven hoor.quote:Op zaterdag 8 september 2018 12:22 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
De oven gaat voor mij inderdaad ook de bottleneck worden. Die gaat niet op 300 graden. Maar goed, we zien het wel.
Omdat dit CUL isquote:Op zaterdag 8 september 2018 13:30 schreef wawowiewa het volgende:
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Alles wat van een boom komt en eetbaar, oppakken en opeten.
Verder geen tijd aan besteden die flauwekul.
Als je culinair wil doen ga je lekker ergens wat eten.
eh... nee.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:22 schreef liedetector het volgende:
heb je een beetje olie op je folie gedaan? anders blijft het er enorm aan plakken strax
Dat snap ik maar ff on-topic.quote:
Neem me niet kwalijk, maar zelf pizza maken stond op mijn lange lijst van dingen die ik wil doen in mijn leven.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:33 schreef wawowiewa het volgende:
[..]
Dat snap ik maar ff on-topic.
TS zit ermee dat die gezond wil eten maar geen kok is en ook geen ambitie heeft dat te worden.
Dan moet je het gewoon simpel aanpakken.
Al die hobby kok's het is alsof de nationale hobby koken is. Iedereen is maar aan het koken. Het is alsof mensen zijn vergeten dat je dingen gewoon kunt eten zonder moeilijk te doen.
Toevallig nog iemand java aan het leren in dit topic, kom eens langs.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:36 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Neem me niet kwalijk, maar zelf pizza maken stond op mijn lange lijst van dingen die ik wil doen in mijn leven.
(Zoals Java programmeren leren (wat ik nu doe), een boek schrijven, een lange fietstocht maken, Frans leren etc.)
Maar waarom zou je makkelijk doen als je koken leuk vindt?quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:33 schreef wawowiewa het volgende:
e hobby koken is. Iedereen is maar aan het koken. Het is alsof mensen zijn vergeten
Ah ok, ik ga het topic even bekijken. Ik leer het in BlueJ met een leerboek die daarbij hoort, Opdrachten uitwerken en zo, ik vind het echt ontspannend.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:47 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Toevallig nog iemand java aan het leren in dit topic, kom eens langs.
DIG / [development topic] #3 Don't tap on glass, you'll scare the devs!
בעסטע גרוסען Flip.
Omdat ik dat niet kan.quote:Op zaterdag 8 september 2018 17:53 schreef Kaneelstokje het volgende:
Waarom heb je niet zelf je saus gemaakt?
Oh.quote:
De saus gaat niet op mijn pizza, ik hou helemaal niet van tomaten. Ik maak voor mezelf een pizza bianco met wat olijfolie.quote:Op zaterdag 8 september 2018 17:57 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Oh.
Nou dan zal ik binnenkort hier mijn pizza avonturen posten.
Eigen saus is veel lekkerder, en kost echt niet veel tijd of geld.
Ziet er lekker uit! Ik wil 'em!quote:
Ziet er goed uit man.quote:
Wellicht wat meer saus en meer gespreide verdeling van het vlees, maar ik zou hiervan van harte smikkelen!quote:
Juist die gekrompen champignons zijn lekker. Bomvol smaak. Zou dat zo laten zolang ze niet aanbranden.quote:Op zondag 9 september 2018 08:12 schreef Sigaartje het volgende:
Zo, wat een complimenten allemaal!!
Achteraf gezien heb ik me helemaal voor niets druk zitten maken. Ik dacht dat de temperatuur te laag zou zijn, dat bleek totaal niet het geval. Het deeg is uitstekend gelukt en dat in een korte baktijd. Wel een punt: de spullen er op moeten pas halverwege toegevoegd worden. Bij pizza 2 krompen de campignons nogal, gelukkig had ik nog heel veel over en heb ik gaande weg er op gegooid n de oven. En dat lukte wel goed.
En inderdaad, meer saus.
Het slecht verdeelde vlees ging vanzelf, doordat er een bubbel in het deeg ontstond (de resten zie je nog op de foto).
Die was verrast. Alleen had er meer op gemoeten (zoals meer tomatenpuree en meer mozerella).quote:
quote:Op zondag 9 september 2018 09:11 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die was verrast. Alleen had er meer op gemoeten (zoals meer tomatenpuree en meer mozerella).
Voor de rest uitstekend. Ze vond het erg leuk dat ik het helemaal zelf had gefabriceerd.
Dat ik er zoveel tijd in had gestopt, dat deed het hem, en het smaakte uitstekend, en dat voor de eerste keer. Ik had mislukking verwacht. Maar dat viel 100% mee. Alleen later beleggen in de oven, dat heb ik geleerd.quote:
Je zou het kunnen testen met zo'n kant-en-klaar-bodem. Dus of het aan de bodem ligt. Zou er zelf niet voor kiezen om dingen pas op de pizza te gooien als die al half gebakken is.quote:Op zondag 9 september 2018 09:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat gek dat je de pizza later moet beleggen. Was je bodem dan niet gewoon veel te dik? Het was natuurlijk ook een Amerikaans recept, die hebben vaak dikke bodems.
Was je ovenschaal wel goed warm voor de pizza er in ging?
Ik heb geen deegrollerquote:Op zondag 9 september 2018 09:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat gek dat je de pizza later moet beleggen. Was je bodem dan niet gewoon veel te dik? Het was natuurlijk ook een Amerikaans recept, die hebben vaak dikke bodems.
Was je ovenschaal wel goed warm voor de pizza er in ging?
midden.quote:Op zondag 9 september 2018 10:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Misschien stond de pizza te hoog in de oven waardoor de ui verbrandde?
delete die van mij maar dan. Leuker als sigaartje hem zelf opentquote:Op zondag 9 september 2018 10:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Open je zelf een nieuw topic Sigaartje?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |