Oké.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:23 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat stond in het Amerikaanse instructiefilmpje. Net gecheckt in de koelkast, ziet er net zo uit als gisteravond.
Ook eens gedaan. Best leuk, en lekker.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:24 schreef Sigaartje het volgende:
Ik wil nog eens een keer zelf brood maken, lijkt me ook leuk.
De oven gaat voor mij inderdaad ook de bottleneck worden. Die gaat niet op 300 graden. Maar goed, we zien het wel.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:43 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Oké.
Toen ik het voor het eerst deed vorige maand ergens, liet ik het 8 uur rijzen, en was daar best tevreden mee.
Ik had alleen een betere oven moeten hebben, maar verder prima.
[..]
Ook eens gedaan. Best leuk, en lekker.
Het kan ook goed in een gewone oven hoor.quote:Op zaterdag 8 september 2018 12:22 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
De oven gaat voor mij inderdaad ook de bottleneck worden. Die gaat niet op 300 graden. Maar goed, we zien het wel.
Omdat dit CUL isquote:Op zaterdag 8 september 2018 13:30 schreef wawowiewa het volgende:
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Alles wat van een boom komt en eetbaar, oppakken en opeten.
Verder geen tijd aan besteden die flauwekul.
Als je culinair wil doen ga je lekker ergens wat eten.
eh... nee.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:22 schreef liedetector het volgende:
heb je een beetje olie op je folie gedaan? anders blijft het er enorm aan plakken strax
Dat snap ik maar ff on-topic.quote:
Neem me niet kwalijk, maar zelf pizza maken stond op mijn lange lijst van dingen die ik wil doen in mijn leven.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:33 schreef wawowiewa het volgende:
[..]
Dat snap ik maar ff on-topic.
TS zit ermee dat die gezond wil eten maar geen kok is en ook geen ambitie heeft dat te worden.
Dan moet je het gewoon simpel aanpakken.
Al die hobby kok's het is alsof de nationale hobby koken is. Iedereen is maar aan het koken. Het is alsof mensen zijn vergeten dat je dingen gewoon kunt eten zonder moeilijk te doen.
Toevallig nog iemand java aan het leren in dit topic, kom eens langs.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:36 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Neem me niet kwalijk, maar zelf pizza maken stond op mijn lange lijst van dingen die ik wil doen in mijn leven.
(Zoals Java programmeren leren (wat ik nu doe), een boek schrijven, een lange fietstocht maken, Frans leren etc.)
Maar waarom zou je makkelijk doen als je koken leuk vindt?quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:33 schreef wawowiewa het volgende:
e hobby koken is. Iedereen is maar aan het koken. Het is alsof mensen zijn vergeten
Ah ok, ik ga het topic even bekijken. Ik leer het in BlueJ met een leerboek die daarbij hoort, Opdrachten uitwerken en zo, ik vind het echt ontspannend.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:47 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Toevallig nog iemand java aan het leren in dit topic, kom eens langs.![]()
DIG / [development topic] #3 Don't tap on glass, you'll scare the devs!
בעסטע גרוסען Flip.
Omdat ik dat niet kan.quote:Op zaterdag 8 september 2018 17:53 schreef Kaneelstokje het volgende:
Waarom heb je niet zelf je saus gemaakt?
Oh.quote:
De saus gaat niet op mijn pizza, ik hou helemaal niet van tomaten. Ik maak voor mezelf een pizza bianco met wat olijfolie.quote:Op zaterdag 8 september 2018 17:57 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Oh.
Nou dan zal ik binnenkort hier mijn pizza avonturen posten.
Eigen saus is veel lekkerder, en kost echt niet veel tijd of geld.
Ziet er goed uit man.quote:
Wellicht wat meer saus en meer gespreide verdeling van het vlees, maar ik zou hiervan van harte smikkelen!quote:
Juist die gekrompen champignons zijn lekker. Bomvol smaak. Zou dat zo laten zolang ze niet aanbranden.quote:Op zondag 9 september 2018 08:12 schreef Sigaartje het volgende:
Zo, wat een complimenten allemaal!!![]()
Achteraf gezien heb ik me helemaal voor niets druk zitten maken. Ik dacht dat de temperatuur te laag zou zijn, dat bleek totaal niet het geval. Het deeg is uitstekend gelukt en dat in een korte baktijd. Wel een punt: de spullen er op moeten pas halverwege toegevoegd worden. Bij pizza 2 krompen de campignons nogal, gelukkig had ik nog heel veel over en heb ik gaande weg er op gegooid n de oven. En dat lukte wel goed.
En inderdaad, meer saus.
Het slecht verdeelde vlees ging vanzelf, doordat er een bubbel in het deeg ontstond (de resten zie je nog op de foto).
Die was verrast. Alleen had er meer op gemoeten (zoals meer tomatenpuree en meer mozerella).quote:
quote:Op zondag 9 september 2018 09:11 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die was verrast. Alleen had er meer op gemoeten (zoals meer tomatenpuree en meer mozerella).
Voor de rest uitstekend. Ze vond het erg leuk dat ik het helemaal zelf had gefabriceerd.
Dat ik er zoveel tijd in had gestopt, dat deed het hem, en het smaakte uitstekend, en dat voor de eerste keer. Ik had mislukking verwacht. Maar dat viel 100% mee. Alleen later beleggen in de oven, dat heb ik geleerd.quote:
Je zou het kunnen testen met zo'n kant-en-klaar-bodem. Dus of het aan de bodem ligt. Zou er zelf niet voor kiezen om dingen pas op de pizza te gooien als die al half gebakken is.quote:Op zondag 9 september 2018 09:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat gek dat je de pizza later moet beleggen. Was je bodem dan niet gewoon veel te dik? Het was natuurlijk ook een Amerikaans recept, die hebben vaak dikke bodems.
Was je ovenschaal wel goed warm voor de pizza er in ging?
Ik heb geen deegrollerquote:Op zondag 9 september 2018 09:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat gek dat je de pizza later moet beleggen. Was je bodem dan niet gewoon veel te dik? Het was natuurlijk ook een Amerikaans recept, die hebben vaak dikke bodems.
Was je ovenschaal wel goed warm voor de pizza er in ging?
midden.quote:Op zondag 9 september 2018 10:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Misschien stond de pizza te hoog in de oven waardoor de ui verbrandde?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |