Klinkt zeker goed ja.quote:Op maandag 3 september 2018 11:46 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ik had dit recept gebruikt
http://www.donalskehan.com/recipes/pasta-amatriciana/
Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.quote:Op maandag 3 september 2018 11:51 schreef Sarabi het volgende:
Ben erg benieuwd naar de pizza.
De 1e keer ging bij mij compleet fout maar de 2e was al een stuk beter.
En nu 10 jaar later maak ik ze nog steeds vaak.
Leuk! Ben benieuwd! Al iedeen wat het ongeveer gaat worden?quote:Op maandag 3 september 2018 21:55 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.
Waarom heb je de behoefte om voor elk (gelukt/mislukt) gerecht van jou een apart topic te openen?quote:Op maandag 3 september 2018 21:55 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.
Neequote:Op dinsdag 4 september 2018 00:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Waarom heb je de behoefte om voor elk (gelukt/mislukt) gerecht van jou een apart topic te openen?
Kan het niet gewoon in 1/dit topic?
Waarom niet?quote:
Omdat iedereen die zijn topics wèl leuk vindt het leuker vindt om per gerecht een apart topic te hebben.quote:
Dan wel in jenever beslagquote:Op woensdag 22 augustus 2018 12:30 schreef DevFreak het volgende:
[..]
Gefrituurde marsrepen?
Nee grapje, ben benieuwd
Yep, en ik zag ook veel mislukkingen. Mijn oven gaat maar tot 260 en ik ga zaterdag een pizzaplaat kopen. Tientje bij Blokker.quote:Op donderdag 6 september 2018 17:16 schreef Ole het volgende:
Het is nou ook niet zo dat TS 20 topics per dag opent!
OT heb je ook in het pizzatopic gekeken sigaartje?
quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:50 schreef Sigaartje het volgende:
En we gaan zo meteen beginnen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mn nek, wat doe je.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:50 schreef Sigaartje het volgende:
En we gaan zo meteen beginnen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit soort gist (instant) hoef je niet te activeren door water en suiker toe te voegen, die kun je direct gebruikenquote:Op vrijdag 7 september 2018 19:18 schreef Sigaartje het volgende:
De gist kun je krijgen bij AH, bij de meel, het is naast de vanillesuiker.
Was even zoeken.
Ik gebruik een half zakje, omdat ik 250 gram bloem heb. Het zakje is voor 500 gram, staat er op.
[ afbeelding ]
zakje suiker er op.
100 ml warm water erbij en even doorroeren.
[ afbeelding ]
zo nu ga ik even wachten.
Hoop dat het niet nadelig is.quote:Op vrijdag 7 september 2018 19:58 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Dit soort gist (instant) hoef je niet te activeren door water en suiker toe te voegen, die kun je direct gebruiken
Ik laat de boel gewoon staan vannacht, ik ga nou geen pizza bakken. In het voorbeeldfilmpje liet de kokkin het deeg 24 uur rijzen. Dus laat maar lekker staan. Ik zie morgen wel weer.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:10 schreef Queenshore het volgende:
Dat ziet er inderdaad goed uit. Laat je hem de hele nacht op kamertemperatuur rijzen? Vaak is een half zakje gist op 250g genoeg om het op kamertemperatuur ongeveer in 2-3 uur te laten rijzen.
Ik ga hem in de koelkast zetten, ding wordt een monster.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:28 schreef Queenshore het volgende:
Nu geen pizza bakken begrijp ik inderdaad. Ik zou het waaeschijnlijk voor de 1e rijs in de koelkast zetten, dan rijst het wel goed maar minder snel. Maar als je een recept volgt zou ik dat doen, beter houvast voor de 1e keer.
Komt goed als je nu in koelkast zet en morgen gaat bakken. Krijgt het deeg extra smaak van, dat rusten.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:29 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik ga hem in de koelkast zetten, ding wordt een monster.
Ja dat zag ik ook in het filmpje.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:41 schreef Queenshore het volgende:
Ik zou hem inderdaad 2 uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan bolletjes vormen( 2 bij 250g meel). Deze afgedekt nog even voor de 2e rijs op kamertemperatuur. En dan uit deze bolletjes pizzabodems maken. Veel succes.
Daar willen wij dus ook een update van he! Veel plezierquote:Op vrijdag 7 september 2018 21:49 schreef Sigaartje het volgende:
Ik moet morgen een dame uitnodigen. Dus ik doe mijn best.
Al in huis.quote:Op zaterdag 8 september 2018 06:47 schreef Ole het volgende:
ik zou in elk geval voor Mozzarella gaan. Maar uiteraard is de keus aan TS
Het gaat gewoon lukken!quote:Op zaterdag 8 september 2018 09:39 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Al in huis.
Als het hele project gaat mislukken heb ik altijd nog een zelfgemaakte nasi in de vriezer in voorraad.![]()
Dat geeft rust.
Adviesvraagje: ik heb geen pizzasteen kunnen krijgen, maar ik heb wel een ovenschaal van porselein die ik voor kan verwarmen.quote:
Dat stond in het Amerikaanse instructiefilmpje. Net gecheckt in de koelkast, ziet er net zo uit als gisteravond.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:18 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik ben benieuwd naar je resultaat, Sigaartje.
Waarom heb je ervoor gekozen om het deeg zo lang te laten rijzen?
Ik heb nog nooit bakpapier gebruiktquote:Op zaterdag 8 september 2018 11:04 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Adviesvraagje: ik heb geen pizzasteen kunnen krijgen, maar ik heb wel een ovenschaal van porselein die ik voor kan verwarmen.
Is met bloem bestrooien voldoende om de pizza goed los te krijgen of is bakpapier handiger?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |