Nee, die gaan op de aardappels bij het koken. Ook vergeten te vertellen.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:22 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Doe je de peen en uien er rauw in?
Helderquote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:22 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nee, die gaan op de aardappels bij het koken. Ook vergeten te vertellen.
Tijdens het koken moet je even prikken, na een kwartier, in de aardappels onder de wortel en ui, kijken of ze gaar zijn.
Ik vind de jus in die beker wel erg leuk, moet ik zeggen.quote:
Nee,maar wel een hele goeie tip!quote:Op donderdag 23 augustus 2018 21:17 schreef Sorella het volgende:
Volgens mij is het daar in gekookt (in de bouillon)
valt wel mee toch?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 21:26 schreef Sigaartje het volgende:
Ik wil trouwens mijn exuces aanbieden dat ik snel op mijn teentjes ben getrapt.
Sorry.
Als je wat ouder wordt, word je misschien ook wat relativerender en milder.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 21:26 schreef Sigaartje het volgende:
Ik wil trouwens mijn exuces aanbieden dat ik snel op mijn teentjes ben getrapt.
Sorry.
Maar heb je nou die kant-en-klare stamppotjus niet gebruikt?quote:
Leidenaar?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:54 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik vind de jus in die beker wel erg leuk, moet ik zeggen.
Zelf maak ik slechts hutspot tijdens Leids Ontzet.
Ja.quote:Op vrijdag 24 augustus 2018 09:04 schreef Patapon het volgende:
[..]
Leidenaar?
Ik maak het ook alleen rond 3 oktober. Met pastinaak, witte bonen en spek meegekookt. En uiteraard met klapstuk.
Ga je nog een keer hier op antwoorden?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 22:54 schreef golfer het volgende:
Maar heb je nou die kant-en-klare stamppotjus niet gebruikt?
Je bedoelt op die vraag?quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 00:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Ga je nog een keer hier op antwoorden?
Die is ook niet gelukt.quote:Op vrijdag 24 augustus 2018 09:03 schreef kipje1234 het volgende:
ik vind het lekker om een schep mosterd mee te stampen met hutspot
en jus van gehaktballen?? volgens mij is dat sowieso moeilijk
Dat was voor iemand die geen jus lust. Dus dit is een alternatief.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft die bouillon iets met de hutspot van doen of was dat een zijstap?
Als je ze zelf maakt vind ik het wel interessantquote:Op zaterdag 25 augustus 2018 09:33 schreef Sigaartje het volgende:
Vanavond ga ik aan de vegetarische hamburgers. Is het interessant om dat hier ook te laten zien of zeggen jullie van meh.. laat maar zitten.
De hamburgers zelf niet. Anders maak ik gewoon twee foto’s bij het Wat eten we vandaag-topic.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 09:41 schreef Ceviche het volgende:
[..]
Als je ze zelf maakt vind ik het wel interessant
Ja?quote:
Ik hou van alles wat Indonesisch is. Nee, nooit gemaakt. Vertel!quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 12:39 schreef RobinOok het volgende:
Sigaartje, hou je van rendang? Heb je dat weleens zelf gemaakt?
Ik vind het echt iets voor jou. Stoofvlees dat niet kan mislukken. Je gooit de ingrediënten in een pan met dikke bodem, zet zachtjes op en wacht tot het klaar is. Succes verzekerd. Je moet er alleen een keer voor langs de toko. En een staafmixer of blender hebben.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 16:02 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik hou van alles wat Indonesisch is. Nee, nooit gemaakt. Vertel!
Oh, nee, niet mijn manier van paprika snijden.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 16:13 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik vond dit filmpje van Gordon Ramsey wel aardig, trouwens.
En dan vooral het snijden van de paprika. Erg handig, snel en schoon. Doe het nu altijd op deze manier.
Ik heb de tip van Gordon Ramsay aangeleerd, maar moet zeggen dat jouw methode er ook wel interessant uit ziet. Eens proberenquote:Op zaterdag 25 augustus 2018 16:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, nee, niet mijn manier van paprika snijden.![]()
Dit is hoe ik het doe![]()
![]()
:
Krijg je gelijkmatigere stukjes van.quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 16:33 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ik heb de tip van Gordon Ramsay aangeleerd, maar moet zeggen dat jouw methode er ook wel interessant uit ziet. Eens proberen
Het lijkt mij meer werk te zijn, maar ik zal het eens een keer proberen.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 16:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, nee, niet mijn manier van paprika snijden.![]()
Dit is hoe ik het doe![]()
![]()
:
Weet ik nog niet, maar die gaat zeer bijzonder worden. Ik zag een Amerikaans filmpje over het maken van een pizza. Helemaal niet zo moeilijk. Ik ga dat gewoon proberen, maar wel in het weekend, gezien de rijstijd van het deeg.quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 16:23 schreef kipje1234 het volgende:
wanneer komt de volgende fotoserie?
Tip: kijk ook even in het topic op fokquote:Op zondag 2 september 2018 15:52 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Weet ik nog niet, maar die gaat zeer bijzonder worden. Ik zag een Amerikaans filmpje over het maken van een pizza. Helemaal niet zo moeilijk. Ik ga dat gewoon proberen, maar wel in het weekend, gezien de rijstijd van het deeg.
Ik doe een variant hierop. Eerst de onderkant eraf en de kern snij ik eruit vanaf de onderkant (waarbij ik precies de zaden en kern kan zien).quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 16:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, nee, niet mijn manier van paprika snijden.![]()
Dit is hoe ik het doe![]()
![]()
:
Dat ga ik zeker doen.quote:Op zondag 2 september 2018 16:18 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Tip: kijk ook even in het topic op fok
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #22
Succesquote:Op zondag 2 september 2018 16:47 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat ga ik zeker doen.
Het is de eerste keer dat ik zelf deeg ga maken. Ik ben me bewust van mijn onkunde. Lukt het niet, dan lukt het niet, pech, zo is het leven. Maar we gaan ervoor.
Ik vind het ook leuk om mijn gasten iets lekkers voor te zetten. En als het lukt en ik vertel, ik heb eens geprobeerd zelf pizza te maken, dan weet ik zeker dat ze dat erg kunnen waarderen.
Ik ga er zonder verwachtingen in.Ik heb nog een zak bloem staan waar ik niks mee doe, dus mooie gelegenheid. Als het mislukt, heb ik het in ieder geval geprobeerd.quote:
Van dat filmpje krijg je trek.quote:Op zondag 2 september 2018 17:46 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik ga er zonder verwachtingen in.Ik heb nog een zak bloem staan waar ik niks mee doe, dus mooie gelegenheid. Als het mislukt, heb ik het in ieder geval geprobeerd.
Hier het filmpje waar ik het over had:
Hoe oud ben jij?quote:Op zondag 2 september 2018 18:21 schreef vredesdruif het volgende:
Op je 62-tigste nog moeten leren hoe te koken... Gehaktkruiden 'mengen' met een mes.Dacht t niet.
Ja joh, ga mensen ontmoedigen iets nieuws te leren of om lekker op hun manier te koken...quote:Op zondag 2 september 2018 18:21 schreef vredesdruif het volgende:
Op je 62-tigste nog moeten leren hoe te koken... Gehaktkruiden 'mengen' met een mes.Dacht t niet.
Dit.quote:Op zondag 2 september 2018 18:21 schreef vredesdruif het volgende:
Op je 62-tigste nog moeten leren hoe te koken... Gehaktkruiden 'mengen' met een mes.Dacht t niet.
Ik heb daar een reden voor. Natuurlijk was ik mijn handen voor het koken, maar ik raak het eten aan tijdens het koken alleen als het nodig is. Hygiëne vind ik erg belangrijk.quote:Op zondag 2 september 2018 18:21 schreef vredesdruif het volgende:
Op je 62-tigste nog moeten leren hoe te koken... Gehaktkruiden 'mengen' met een mes.Dacht t niet.
Onzin. De kruiden blijven er gewoon op liggen. Heb ik ook wel eens gedaan. Toen was ik 10 en ik heb het daarna nooit meer gedaan, aangezien ik van fouten leer.quote:Op zondag 2 september 2018 20:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb daar een reden voor. Natuurlijk was ik mijn handen voor het koken, maar ik raak het eten aan tijdens het koken alleen als het nodig is. Hygiëne vind ik erg belangrijk.
Daarnaast
Met een mes mengen bereik je met de kruiden veel beter alle delen van het gehakt, met kneden lijkt me dat veel minder.
En, hou op over mijn leeftijd, jij bereikt die ook op een moment.
Dit gaat niet over leeftijd, dit gaat over niet willen leren, want het is al HEEL erg goed en zorgvuldig en l-a-n-g-z-a-a-m uitgelegdquote:Op zondag 2 september 2018 20:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Met een mes mengen bereik je met de kruiden veel beter alle delen van het gehakt, met kneden lijkt me dat veel minder.
En, hou op over mijn leeftijd, jij bereikt die ook op een moment.
Wat is je probleem?quote:Op zondag 2 september 2018 20:18 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dit gaat niet over leeftijd, dit gaat over niet willen leren, want het is al HEEL erg goed en zorgvuldig en l-a-n-g-z-a-a-m uitgelegd
en ik doe de quote nog een keer:
Met een mes mengen bereik je met de kruiden veel beter alle delen van het gehakt, met kneden lijkt me dat veel minder.
Dit is zo ongelofelijk vreemd! Vooral aangezien 10 mensen het je in meerdere topics hebben uitgelegd.
Totaal geen probleem om zelf een topic aan te maken hoor, maar doe dat lekker binnenshuis als je geen enkele behoefte hebt om naar andere mensen te luisteren.
Maak je eigen plee scheurkalender, dat is vast ontzettend leuk voor je!
Dit is een forum. Als hier dingen worden besproken mag er ook kritiek zijn. Als je daar niet tegen kan moet je hier wellicht niet komen.quote:Op zondag 2 september 2018 20:25 schreef Smallish het volgende:
Jezus, wat een zuurpruimengedoe weer. Jongens, ga ergens anders lopen zaniken. Niks anders te doen?
Sigaartje, laat even weten hoe het gaat met De Pizza? Ben serieus benieuwd!
Opbouwende kritiek is prima. Afzeiken is iets anders. Wie de schoen past enzo...quote:Op zondag 2 september 2018 18:21 schreef vredesdruif het volgende:
Op je 62-tigste nog moeten leren hoe te koken... Gehaktkruiden 'mengen' met een mes.Dacht t niet.
Iemand afzeiken om zijn leeftijd heeft niets te maken met een discussiequote:Op zondag 2 september 2018 20:34 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Dit is een forum. Als hier dingen worden besproken mag er ook kritiek zijn. Als je daar niet tegen kan moet je hier wellicht niet komen.
Leeftijd heeft er wel degelijk mee te maken. Hij hamert er steeds op dat ie het van huis uit niet heeft meegekregen. Was ie dan 55 toen ie op zichzelf ging wonen? Dacht t niet.quote:Op zondag 2 september 2018 20:49 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Iemand afzeiken om zijn leeftijd heeft niets te maken met een discussie
En zeker geen discussie die in dit topic thuis hoort
Maar wat heeft dat met dit topic te maken? Een beginner is een beginner ongeacht leeftijd toch? Wie weet heeft hij wel iemand die altijd kookte of at hij afhaal/magnetron maaltijden? Maar dat maakt nog steeds niet uit.quote:Op zondag 2 september 2018 20:52 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Leeftijd heeft er wel degelijk mee te maken. Hij hamert er steeds op dat ie het van huis uit niet heeft meegekregen. Was ie dan 55 toen ie op zichzelf ging wonen? Dacht t niet.
Dat bepaal jij? Er zijn mensen die dit soort topics leuk vinden. En niet zitten te wachten op gezanik van lui die kennelijk niets anders te doen hebben dan eindeloos commentaar te leveren.quote:Op zondag 2 september 2018 20:52 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Leeftijd heeft er wel degelijk mee te maken. Hij hamert er steeds op dat ie het van huis uit niet heeft meegekregen. Was ie dan 55 toen ie op zichzelf ging wonen? Dacht t niet.
Ik las 'Nee, Daar is hij weer'. Even mn lensjes schoonmaken brb.quote:
Open je eigen topic-reeks.quote:Op zondag 2 september 2018 21:26 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Ik las 'Nee, Daar is hij weer'. Even mn lensjes schoonmaken brb.
Ik ben ook benieuwd. Ik kan al wel wijsneuserig vertellen dat het nóg makkelijker kan. Gewoon een lekkere brood en dan beleg wat je wilt. Drinken erbij. Serieus wat is daar mis mee. Zakje aardappelpartjes voor 1.35 met ui/spek of gemarineerd. Een lapje vlees erbij uit de super. Of een tosti. Proteinbar of cupasoup na. easypeasy
Een hoop users (waaronder ik) vinden je topics leuk. Gewoon doorgaan en je niks aantrekken van afzeikersquote:Op zondag 2 september 2018 21:19 schreef Sigaartje het volgende:
Koken is iets persoonlijks. Je bouwt geen brug waar duizenden mensen per dag over heen moeten.
Mijn eten is nog steeds een stuk beter dan een magnetronbak uit de supermarkt heb ik gemerkt.
En of ik dat met een mes doe of met vingers, het smaakt heel goed.
Maar je mag roepen wat je wilt hoor.
Mee eens. Het is duidelijk dat TS geen chef is, en voor veel mensen zal het niet leerzaam zijn, maar het is juist leuk om iemand in zijn ontdekkingstocht bezig te zien. Ik geniet juist van dit soort topics. Sigaartje brengt wat leven in de brouwerij hier.quote:Op zondag 2 september 2018 21:31 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Een hoop users (waaronder ik) vinden je topics leuk. Gewoon doorgaan en je niks aantrekken van afzeikers
Laat gaan, ik vind je topics leuk!quote:Op zondag 2 september 2018 20:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb daar een reden voor. Natuurlijk was ik mijn handen voor het koken, maar ik raak het eten aan tijdens het koken alleen als het nodig is. Hygiëne vind ik erg belangrijk.
Daarnaast
Met een mes mengen bereik je met de kruiden veel beter alle delen van het gehakt, met kneden lijkt me dat veel minder.
En, hou op over mijn leeftijd, jij bereikt die ook op een moment.
Ik denk aankomend weekend, dan ga ik me wagen aan pizza, dat wordt voor mij ook een heel avontuur. Ik ga vrijdagavond beginnen met het deeg, wish me luck.quote:Op zondag 2 september 2018 22:15 schreef cofi het volgende:
Beste Sigaartje, ik lurk al langere tijd mee in je topics en vind het echt ontzettend leuk om te zien hoe je je kookavonturen hier post. Ga zo door! Wanneer kunnen we de volgende sessie verwachten![]()
Good luckquote:Op zondag 2 september 2018 22:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik denk aankomend weekend, dan ga ik me wagen aan pizza, dat wordt voor mij ook een heel avontuur. Ik ga vrijdagavond beginnen met het deeg, wish me luck.
Morgenochtend vroeg begint de werkweek weer.
Heel herkenbaar, doordeweeks een ‘makkelijke’ hap. Damn, moet in het weekend ook weer eens wat tijd vrij maken om lekker te koken.quote:Op zondag 2 september 2018 22:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik denk aankomend weekend, dan ga ik me wagen aan pizza, dat wordt voor mij ook een heel avontuur. Ik ga vrijdagavond beginnen met het deeg, wish me luck.
Morgenochtend vroeg begint de werkweek weer.
Is je vlees van het vleespakket van de slager al op?quote:Op zondag 2 september 2018 22:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik denk aankomend weekend, dan ga ik me wagen aan pizza, dat wordt voor mij ook een heel avontuur. Ik ga vrijdagavond beginnen met het deeg, wish me luck.
Morgenochtend vroeg begint de werkweek weer.
Dit wordt de eerste keerquote:Op zondag 2 september 2018 22:24 schreef cofi het volgende:
[..]
Heel herkenbaar, doordeweeks een ‘makkelijke’ hap. Damn, moet in het weekend ook weer eens wat tijd vrij maken om lekker te koken.
Ben erg benieuwd naar je pizza. Zelf vind ik de pizza’s die we zelf hier maken altijd veel te vochtig en ‘zwaar’ als ze uit de oven komen.
Heb je al ervaring met zelf pizza maken?
Nee, nog niks aangeraakt, had nog eten zat. Maar als ik daarmee begin laat ik het zien.quote:Op zondag 2 september 2018 22:24 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Is je vlees van het vleespakket van de slager al op?
quote:Op zondag 2 september 2018 22:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mensen die hier komen om te vertellen dat ze TS en/of dit topic niet leuk vinden mogen wegblijven.
Komt vast goedquote:Op zondag 2 september 2018 22:30 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dit wordt de eerste keer![]()
Maar ik ga het filmpje volgen. Maar volgens mij zijn er meerdere soorten bloem. Ik heb patent in de kast staan.
Lekkerquote:Op zondag 2 september 2018 22:41 schreef Sigaartje het volgende:
Ik wil twee pizza’s maken: een vegetarische met o.a. champignons en een salamipizza.
Wanneer krijgen we eens een foto te zien van jouw kookkunsten, emmy? Het valt me op dat je voornamelijk zuur reageert in verscheidene topics verspreid over het forum. Emmy weet altijd alles beter.quote:
Ziet er goed uit gast.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:17 schreef Sigaartje het volgende:
Stampen maar
[ afbeelding ]
Bij hutspot gaat dat stukken beter dan bij zuurkool, waarbij allerlei slierten aan je stamper blijven hangen, Stampot hoef je eigenlijk alleen maar te mengen.
Ah nooit gemaakt. Ik wil bolognese maken vind dat echtquote:Op zondag 2 september 2018 23:33 schreef Friday12 het volgende:
Pasta Amatriciana is ook heel lekker en niet moeilijk te maken
Ik had dit recept gebruiktquote:Op maandag 3 september 2018 11:40 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ah nooit gemaakt. Ik wil bolognese maken vind dat echt![]()
![]()
.
Moet je ff in de foodgawker reeks rondzoekenquote:Op zondag 2 september 2018 22:57 schreef -Ondskapt- het volgende:
Goed topic, Sigaartje!
[..]
Wanneer krijgen we eens een foto te zien van jouw kookkunsten, emmy? Het valt me op dat je voornamelijk zuur reageert in verscheidene topics verspreid over het forum. Emmy weet altijd alles beter.
Klinkt zeker goed ja.quote:Op maandag 3 september 2018 11:46 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ik had dit recept gebruikt
http://www.donalskehan.com/recipes/pasta-amatriciana/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |