Gefrituurde marsrepen?quote:Op woensdag 22 augustus 2018 12:21 schreef Sigaartje het volgende:
Ik hoop dat ik enkele mensen hier plezier mee doe.
Hierna komen meer topics met allerlei snelle, simpele, goedkope, gezonde gerechten die ik mezelf heb aangeleerd als vrijgezel.
Heel veel.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 18:53 schreef Klaploper het volgende:
Wat is het verschil in smaak tussen jouw gehakt- en tartaarballen?
Yep, maar dan heb je het wel gehad, daarna drogen ze wat uit.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 19:03 schreef DieselTank het volgende:
Hoelang blijft zoiets eigenlijk goed? Half jaar zal toch wel kunnen?
Dan heb ik, als vrouw, liever gehaktballenquote:Op woensdag 22 augustus 2018 19:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Heel veel.
De gehaktballen kruid ik met gehaktkruiden en chilipoeder. De tartaarballetjes zijn speciaal bedoeld voor eetgasten die liever tartaarballetjes hebben (je kunt natuurlijk altijd aanpassen op gasten, doe ik ook), die doe ik alleen met zout en peper.
de gehaktballetjes ga ik braden en probeer er een sjuutje van te maken. Die zijn voor mijn eigen gebruik.
Zonder smaak niet, maar tartaar is inderdaad droger dan gehakt. Ik kies hiervoor omdat ik gasten had die niet de gehaktballetjes wilden, deze tartaarballetjes zijn vrij neutraal. Zelfs ik vind ze lekker.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 19:12 schreef Sarabi het volgende:
Zijn die tartaarballetjes dan niet heel droog en zonder smaak?
Heb ik iets fout gedaan? Kijk, dit is een topic van de basics of de basics. Je zult mij nooit in de keuken zien staan met de kerstdagen. Ik ben single en het enige wat ik doe is gezond willen eten op een heel simpele manier en dat wil ik hier laten zien.quote:
Idemquote:Op woensdag 22 augustus 2018 19:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dan heb ik, als vrouw, liever gehaktballen
Goede vraag.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 21:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
He Sigaar, waarom kruid je het gehakt steeds met een mes? Waarom niet gewoon met je handen in een kom? Daar heb je vast over nagedacht.
Uit hygiene. Soms kun je er wel niet om heen.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 21:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
He Sigaar, waarom kruid je het gehakt steeds met een mes? Waarom niet gewoon met je handen in een kom? Daar heb je vast over nagedacht.
Je kunt je handen wassen.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 21:50 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Uit hygiene. Soms kun je er wel niet om heen.
Herkenbaar.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 20:32 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik gewoon wil veranderen is wat ik heb meegemaakt toen ik na mijn twintigste uit huis ging. Ik wil mijn ouders niks kwalijk nemen, maar ik kon helemaal niks. Ik wist totaal niet wat er in de keuken omging. Wat ik nog weet te herinneren is dat ik een bevoren pizza kocht en die 2 minuten in de oven deed, ik dacht, nu is hij klaar, en tot mijn stomme verbazing was hij nog steeds bevroren.
De gekste dingen. Echt.
En je maakt mij niet wijs dat er niet meer van dit soort jongemensen rondlopen.
Het ergste is dat je aan de frikandellen gaat en patat, want dat krijg je dus, en dan word je vet dik. Je moet wel moeite doen om een gezond maal op tafel te krijgen, maar je moet wel weten HOE je dat doet.
Dat doe ik ook, maar wat mensen vaak vergeten dat ze onder hun nagels ook schoon moeten maken. Ik heb daar een borsteltje voor. Met toiletzeep gaat dat heel goed, maar toch, je kunt niet schoon genoeg zijn.quote:
Die fout heb ik ook eens gemaakt. Je weet niet wat je overkomt. Vreselijk...quote:Op woensdag 22 augustus 2018 21:53 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Herkenbaar.
Zo heb ik eens groente soep met vermicelli gekookt. Een heel pakje vermicelli.
Want je zag er toch niks van terug.
De pan kon ik weggooien
Pak een rijstkoker, flikker er een kop rijst in, kop water erbij en een zak gesneden wok-groenten eroverheen.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 20:32 schreef Sigaartje het volgende:.
Je moet wel moeite doen om een gezond maal op tafel te krijgen, maar je moet wel weten HOE je dat doet.
Ik lust geen rijst.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 22:19 schreef CrashO het volgende:
[..]
Rijstkoker, flikker er een kop rijst in, kop water en een zak gesneden groenten wokgroenten.
Druk op het knopje en wacht tot hij klik zegt![]()
Ideaal voor de luie student
Dan gooi je er macaroni inquote:
Ik heb mijn eigen macaronirecept, ook snel klaar, kom ik wel eens keer mee hier.quote:
Kneden tot een deegbal?quote:Op woensdag 22 augustus 2018 21:49 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Goede vraag.
Hier bij voorkeur wel met de hand en goed alle kruiden specerijen mengen en doorkneden een een samenhangende gehaktbal.
Je gaat nou niet vragen hoe oud ik ben he?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 14:49 schreef Sorella het volgende:
Bekende kommen.
Kijkt even in de kast, yep
54?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 14:55 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Je gaat nou niet vragen hoe oud ik ben he?
Als jij niet gaat vragen hoe oud ik benquote:Op donderdag 23 augustus 2018 14:55 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Je gaat nou niet vragen hoe oud ik ben he?
Wat heb je een ouwe lul.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 16:33 schreef Sigaartje het volgende:
Niemand die zegt, wat ben je een ouwe lul?
Hoe oud ben je?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 15:08 schreef Sorella het volgende:
[..]
Als jij niet gaat vragen hoe oud ik ben
Oh, nou, dank je. Die tijd is al heel lang voorbij. En ik ben blij toe.Als je ouder wordt, krijg je steeds meer ervaring. In het begin was ik zo naief.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 17:49 schreef Sarabi het volgende:
Ik dacht dat je de leeftijd van een student had ongeveer
Ok, laat maar zitten ook, dit topic.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 18:31 schreef golfer het volgende:
Het blijkt maar weer dat wijsheid niet altijd met het stijgen der jaren komt.
Doe toch niet steeds zo flauw man. Iemand maakt gewoon een geintje.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 18:39 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ok, laat maar zitten ook, dit topic.
Ik kap ermee, en nou echt, ik heb hier echt totaal geen zin meer in.
Slotje graag, ik stop ermee.
Kom op heyquote:Op donderdag 23 augustus 2018 18:39 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ok, laat maar zitten ook, dit topic.
Ik kap ermee, en nou echt, ik heb hier echt totaal geen zin meer in.
Slotje graag, ik stop ermee.
Dat overkomt iedereen.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:00 schreef Sigaartje het volgende:
Ik kan er ook geen ene bal aan doen dat ik ouder word, dat gebeurt gewoon.
Ik snapte het niet.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 18:54 schreef Ceviche het volgende:
In dit topic al goede tips opgedaan. Ik weet niks van koken en ook niet van gezond eten. Zou jammer zijn als het hierbij blijft.
De vermicellitip is trouwens ook erg waardevol voor in de toekomst.
Jeetje, ik kan nooit zo laat eten.quote:
Je doet soms alsof je hoogbejaard bent. Je bent eind 50, je gaat nog lekker 30 jaar door johquote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:00 schreef Sigaartje het volgende:
Sorry, net een slecht bericht gehad over het werk. Niets met mij te maken, maar ik was er wel erg upset over en dan komt golfer met zijn opmerking.
Ik kan er ook geen ene bal aan doen dat ik ouder word, dat gebeurt gewoon.
Als je teveel vermicelli gebruikt wordt het een grote massa. Puinhoop is het betere woord. In het pakje lijkt het niks en dan gooi je het er lekker vrolijk in, maar na een paar minuten krijg je enorme spijt. Het wordt een reuzenbal aan pasta en je kunt je hele soep weggooien en je pan raakt aangebrand.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:07 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik snapte het niet.
Er was teveel vermicelli in de soep gegaan, en toen moest de pan weg?
Ik neem aan dat de vermicelli opzwol en daardoor de halve pan bestond uit vermicelli wat aanbrandde door gebrek aan voldoende water.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:07 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik snapte het niet.
Er was teveel vermicelli in de soep gegaan, en toen moest de pan weg?
Dat soort mensen houden er zeker niet van om de instructies te lezenquote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:13 schreef Ceviche het volgende:
[..]
Ken iemand die macaroni opzette en drie uur later eens ging kijken hoe het ervoor stond. Kon ook de pan weggooien.
quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:11 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Als je teveel vermicelli gebruikt wordt het een grote massa. Puinhoop is het betere woord. In het pakje lijkt het niks en dan gooi je het er lekker vrolijk in, maar na een paar minuten krijg je enorme spijt. Het wordt een reuzenbal aan pasta en je kunt je hele soep weggooien en je pan raakt aangebrand.
Ah, oké.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:13 schreef Ceviche het volgende:
[..]
Ik neem aan dat de vermicelli opzwol en daardoor de halve pan bestond uit vermicelli wat aanbrandde door gebrek aan voldoende water.
Ken iemand die macaroni opzette en drie uur later eens ging kijken hoe het ervoor stond. Kon ook de pan weggooien.
Dat wordt wel schoon in het gehaktquote:Op woensdag 22 augustus 2018 22:00 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat doe ik ook, maar wat mensen vaak vergeten dat ze onder hun nagels ook schoon moeten maken. Ik heb daar een borsteltje voor. Met toiletzeep gaat dat heel goed, maar toch, je kunt niet schoon genoeg zijn.
Maar de balletjes draaien moet ik wel met mijn handen doen, maar ik vermijd zo veel mogelijk contact met mijn handen.
Eh, ik heb in mijn jonge jaren ook in de horeca gewerkt, dus dan weet je die dingen.
Piccalilly is je geheime smaakmakerquote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:45 schreef Sorella het volgende:
Kom maar op met de hutspot, een van de weinige dingen die ik niet op smaak krijg.
Toen ik voor het eerst rijst voor mezelf ging koken had ik gehoord: 1 kopje per persoon. Dus ik doe er 1 zo'n grote mok in. Dat leek me toch wat weinig dus hop, nog een halve erbij.quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:14 schreef Sigaartje het volgende:
In de soep moet je een handvol vermicelli gooien, meer niet.
Wat voor smaak mis je?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 19:45 schreef Sorella het volgende:
Kom maar op met de hutspot, een van de weinige dingen die ik niet op smaak krijg.
Doe je de peen en uien er rauw in?quote:Op donderdag 23 augustus 2018 20:17 schreef Sigaartje het volgende:
Stampen maar
[ afbeelding ]
Bij hutspot gaat dat stukken beter dan bij zuurkool, waarbij allerlei slierten aan je stamper blijven hangen, Stampot hoef je eigenlijk alleen maar te mengen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |