abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_181369472
In de eerste plaats:
Hier in dit topic is geen plaats voor haute quisine.
Je hoeft hier niet een meesterhand te verwachten.

Ik begin deze reeks om mijn ervaringen te delen om toch een beetje normaal te kunnen eten als alleenstaande.

Ik ben geen kok. En dat gaat me nooit lukken ook. Ik ken het vak niet en ik heb de tijd niet.
En dat zijn de sleutelwoorden hier.
Het is me toch enigszins gelukt om in een korte tijd en met wat handigheidjes altijd een (wel simpele) maar toch gezonde maaltijd in elkaar te draaien.

Daar gaat het hier over.

Waar ik mee begin is, veel mensen gaan nu lachen, voor te doen een voorraadje gehaktballetjes aan te maken en tartaarballetjes om in de vriezer te doen, omdat dat altijd handig is als je geen tijd hebt om uitgebreid te koken. Balletjes komen altijd uit als je plotseling iets moet koken. Datzelfde geldt voor stukjes kip, maar dat komt later.

Daarna gaan we een simpele hutspotje maken.

Let wel: dit is allemaal heel simpel, de basis. Dit zijn dingen die ik mezelf heb aangeleerd om me ver te houden van de snackbar.

Ik hoop dat ik enkele mensen hier plezier mee doe. :)

Hierna komen meer topics met allerlei snelle, simpele, goedkope, gezonde gerechten die ik mezelf heb aangeleerd als vrijgezel.

Wat je nodig hebt is: of een fornuis, of een magnetron met ovenfunctie. Elektrisch kookplaatje is ook voldoende (studentenmeuk)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181369747
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:21 schreef Sigaartje het volgende:

Ik hoop dat ik enkele mensen hier plezier mee doe. :)

Hierna komen meer topics met allerlei snelle, simpele, goedkope, gezonde gerechten die ik mezelf heb aangeleerd als vrijgezel.
Gefrituurde marsrepen? _O-

Nee grapje, ben benieuwd :)
  woensdag 22 augustus 2018 @ 13:37:44 #3
243445 genakt
Alea Iacta Est
pi_181371282
Bruine bonen met Pesto G _O_
Op woensdag 26 mei 2010 18:00 schreef Darkestrah het volgende:
Ik heb van horen zeggen dat genakt een behoorlijk goede keus is. Wat heb je te verliezen?
pi_181371311
Bruine bonen met gebakken uitjes en sriracha ^O^
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  woensdag 22 augustus 2018 @ 13:43:56 #5
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_181371446
Ik vind je fotoreportages altijd erg vakkundig. Die hoop ik hier dan ook tegen te komen ^O^
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
pi_181373834
Ik hoop ook op fotoreportages :)
Koken kan ik wel maar vind het altijd wel leuk om dit soort topics van je te lezen.
pi_181373855
Dank jullie al, maar ik moet nog beginnen. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181376153
Hee, daar is hij weer.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 22 augustus 2018 @ 17:45:45 #9
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_181376352
Fijn dat je terug bent ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_181376905
En we gaan beginnen.

Met het maken van een voorraadje tartaarballetjes. Zoals ik al zei is het altijd handig om voorraadjes van alles en nog wat in de vriezer te hebben. Deze hoort daar ook bij.
Zelf eet ik nooit tartaar, maar ik krijg wel eens bezoek en dan gaan we eten.
Vooral vrouwelijk bezoek is erg verfijnd. Daar moet je niet met gehaktballen mee aankomen.
Dus zorg ik altijd dat ik kant- en klare tartaarballetjes heb die ik kan toevoegen bij eten.
Je kunt ze eigenlijk overal bij doen, bij stamppotten, bij pasta, bij chinese gerechten, zo handig als je dat niet meer hoeft te doen.

Omdat ik hier geen jus van wil maken, gaan de balletjes gewoon de oven in.
Ik zet klaar: een aluminium bakje bekleed met bakpapier, omdat direct contact van het gerecht met aluminium niet gezond is.

Verder 3 ons tartaar, van de slager, of van de supermarkt, maakt niet uit. De enige kruiden die ik bij tartaar doe is zout en peper. In het witte potje zit daar een 50/50-mengsel van in, handig en zo voorkom je dat teveel zout gooit.

De tartaar verdeel ik met een mes over het bord en strooi er zout/peper over heen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181376921
En dan maak ik kleine balletjes, want dames zijn verfijnd. Niet persen, gewoon lekker luchtig.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181377199
En klaar


Oven voorverwarmen op 190 graden


En ondertussen gaan we aan de slag met de gehaktballetjes,
maar ja, ik zie dat ik even een pakje boter moet halen bij de supermarkt. :{
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181377212
Ondertussen gaan de tartaarballetjes 20 minuten in de oven bij 190 graden.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181377478
Bij 10 minuten even de balletjes omkeren met een lepel. Zorg er wel voor dat je de lepel even onder de hete kraan wast, zodat hij schoon is (datzelfde geldt voor het mes en je handen, maar dan geen heet water maar wel zeep), Je wil niet dat je ziek wordt en helemaal niet je gasten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 22 augustus 2018 @ 18:51:15 #15
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181377537
Goed topic weer!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  woensdag 22 augustus 2018 @ 18:53:54 #16
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181377592
Wat is het verschil in smaak tussen jouw gehakt- en tartaarballen?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_181377802
Hoelang blijft zoiets eigenlijk goed? Half jaar zal toch wel kunnen? :D
Signature:
Maximaal 4 regels
Maximaal 250 tekens
(te kort? neem een abonnement)
pi_181377846
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 18:53 schreef Klaploper het volgende:
Wat is het verschil in smaak tussen jouw gehakt- en tartaarballen?
Heel veel.
De gehaktballen kruid ik met gehaktkruiden en chilipoeder. De tartaarballetjes zijn speciaal bedoeld voor eetgasten die liever tartaarballetjes hebben (je kunt natuurlijk altijd aanpassen op gasten, doe ik ook), die doe ik alleen met zout en peper.

de gehaktballetjes ga ik braden en probeer er een sjuutje van te maken. Die zijn voor mijn eigen gebruik.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181377860
quote:
14s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 19:03 schreef DieselTank het volgende:
Hoelang blijft zoiets eigenlijk goed? Half jaar zal toch wel kunnen? :D
Yep, maar dan heb je het wel gehad, daarna drogen ze wat uit.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181378014
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 19:05 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Heel veel.
De gehaktballen kruid ik met gehaktkruiden en chilipoeder. De tartaarballetjes zijn speciaal bedoeld voor eetgasten die liever tartaarballetjes hebben (je kunt natuurlijk altijd aanpassen op gasten, doe ik ook), die doe ik alleen met zout en peper.

de gehaktballetjes ga ik braden en probeer er een sjuutje van te maken. Die zijn voor mijn eigen gebruik.
Dan heb ik, als vrouw, liever gehaktballen ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_181378025
Zijn die tartaarballetjes dan niet heel droog en zonder smaak?
pi_181378027
En de tartaarballetjes zijn klaar



Zorg ervoor dat je zo'n rubbermatje (Blokker) er onder hebt, want zo'n aluminiumbakje is loeiheet als hij uit de oven komt en dat is niet bevorderlijk voor je aanrecht of keukentafel.

Even voorproeven. Precies goed, niet te zout, niet te peperig, precies goed, lekker.
En dan in het bakje en dan kan dit de vriezer in na het afkoelen.

Zo nu even naar de supermarkt. Tot zo!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181378798
briljant topic, ga zo door
pi_181379375
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 19:12 schreef Sarabi het volgende:
Zijn die tartaarballetjes dan niet heel droog en zonder smaak?
Zonder smaak niet, maar tartaar is inderdaad droger dan gehakt. Ik kies hiervoor omdat ik gasten had die niet de gehaktballetjes wilden, deze tartaarballetjes zijn vrij neutraal. Zelfs ik vind ze lekker.

Zo dan gaan we nu door naar het maken van de voorraad van gehaktballetjes. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181379393
Nee dankje
pi_181379788
Misschien komt het dom over, maar ik vertel hier dingen die ik als jongeman niet wist, van die hele kleine kneepjes die voor iedereen heel logisch zijn, maar voor een beginner allemaal zoekwerk is. Zoals zo'n rubber matje, of een lepel voorspoelen onder heet water. Zout en peperverhaal. Ja ik wist dat niet. Ik kon vroeger nog geen ei bakken, alles heb ik zelf moeten leren.

En ik weet hoe frustrerend het is, dus daarom vertel ik er soms kleine dingen bij die voor onze keukenprinsen en prinsessen superlogisch zijn, maar voor anderen niet.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181379832
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 19:57 schreef emmyemmy2 het volgende:
Nee dankje
Heb ik iets fout gedaan? Kijk, dit is een topic van de basics of de basics. Je zult mij nooit in de keuken zien staan met de kerstdagen. Ik ben single en het enige wat ik doe is gezond willen eten op een heel simpele manier en dat wil ik hier laten zien.

[ Bericht 20% gewijzigd door Sigaartje op 22-08-2018 20:16:55 ]
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 22 augustus 2018 @ 20:24:19 #28
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_181380235
Ik vind het een goed idee, dit topic. Niet omdat ik niet kan koken (ook al doet qltel dat bij ons meestal omdat hij meer tijd heeft) maar omdat er altijd leuke ideeën naar voren komen :) Of omdat je er handigheidjes uit oppikt. Dus lekker doorgaan ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 22 augustus 2018 @ 20:28:23 #29
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181380364
Ik kijk uit naar meer recepten en tips.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181380502
Wat ik gewoon wil veranderen is wat ik heb meegemaakt toen ik na mijn twintigste uit huis ging. Ik wil mijn ouders niks kwalijk nemen, maar ik kon helemaal niks. Ik wist totaal niet wat er in de keuken omging. Wat ik nog weet te herinneren is dat ik een bevoren pizza kocht en die 2 minuten in de oven deed, ik dacht, nu is hij klaar, en tot mijn stomme verbazing was hij nog steeds bevroren.

De gekste dingen. Echt.
En je maakt mij niet wijs dat er niet meer van dit soort jongemensen rondlopen.
Het ergste is dat je aan de frikandellen gaat en patat, want dat krijg je dus, en dan word je vet dik. Je moet wel moeite doen om een gezond maal op tafel te krijgen, maar je moet wel weten HOE je dat doet.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Moderator / Miss SHO woensdag 22 augustus 2018 @ 21:27:20 #31
22592 crew  Ole
pi_181382668
*O* top weer! Ik ga weer volgen!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_181382802
Het gehakt.

Een pond rundergehakt. Ik geef bij deze de voorkeur aan rundergehakt omdat die goed te combineren is bij andere gerechten.
En ok, ik maak gebruik van een zakje kruidenmix (Stroganoff), ik vond de pikante kruidenmix niet lekker (rechts) dus die is afgekeurd. En ik mix het met chilipoeder, omdat ik van pittig houd.

Als je niet van pittig houdt, laat de chilipoeder dan weg.
Gehakt verspreiden over een groot bord zodat je goed kunt kruiden en dat doe ik altijd met een mes, kruiden, keren, doorheen snijden, gaat lekker.



En ik maat ietwat grotere ballen. Geen gehaktballen als normaal, maar er tussen in, zodat ik ze kan gebruiken voor allerlei gerechten

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181382896
De ballen zijn klaar en dan gaan we bakken.

Voor het bakken gebruik ik Echte boter, maar je kunt niet zomaar een Echte boter pakken uit de schappen van de supermarkt, want dat gaat spatten en spetteren als een gek, daar word je helemaal niet blij van, helemaal niet als je een hekel hebt aan schoonmaken.

Ik koop altijd deze boter speciaal voor bakken en braden (nee, ik word niet gesponsord)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181382915
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 19:57 schreef emmyemmy2 het volgende:
Nee dankje
Reageer dan niet, hermafrodiet. :N
pi_181383145
Lekker bezig weer, Sigaartje.
pi_181383198
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 19:57 schreef emmyemmy2 het volgende:
Nee dankje
Optieven gauw! (...) boef!
pi_181383282
Gas aan, voluit, koekenpan erop en een blokje boter erop, ongeveer een vijfde van het pakje, laten smelten, bruisen. Als het gaat schuimen, terugschakelen naar half gas.

Eventjes wachten en dan de ballen er met een lepel voorzichtig inscheppen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181383354
Het gaat ongeveer tien minuten duren voordat ze gaar zijn. Ondertussen omscheppen met een lepel, gas op half houden, iets onder de half is beter zelfs.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 22 augustus 2018 @ 21:45:18 #39
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_181383387
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 19:11 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Dan heb ik, als vrouw, liever gehaktballen ;)
Idem
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_181383421
He Sigaar, waarom kruid je het gehakt steeds met een mes? Waarom niet gewoon met je handen in een kom? Daar heb je vast over nagedacht.
Spoilers!
  woensdag 22 augustus 2018 @ 21:49:01 #41
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_181383528
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 21:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
He Sigaar, waarom kruid je het gehakt steeds met een mes? Waarom niet gewoon met je handen in een kom? Daar heb je vast over nagedacht.
Goede vraag.

Hier bij voorkeur wel met de hand en goed alle kruiden specerijen mengen en doorkneden een een samenhangende gehaktbal.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_181383582
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 21:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
He Sigaar, waarom kruid je het gehakt steeds met een mes? Waarom niet gewoon met je handen in een kom? Daar heb je vast over nagedacht.
Uit hygiene. Soms kun je er wel niet om heen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 22 augustus 2018 @ 21:53:37 #43
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_181383704
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 21:50 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Uit hygiene. Soms kun je er wel niet om heen.
Je kunt je handen wassen.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_181383720
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 20:32 schreef Sigaartje het volgende:
Wat ik gewoon wil veranderen is wat ik heb meegemaakt toen ik na mijn twintigste uit huis ging. Ik wil mijn ouders niks kwalijk nemen, maar ik kon helemaal niks. Ik wist totaal niet wat er in de keuken omging. Wat ik nog weet te herinneren is dat ik een bevoren pizza kocht en die 2 minuten in de oven deed, ik dacht, nu is hij klaar, en tot mijn stomme verbazing was hij nog steeds bevroren.

De gekste dingen. Echt.
En je maakt mij niet wijs dat er niet meer van dit soort jongemensen rondlopen.
Het ergste is dat je aan de frikandellen gaat en patat, want dat krijg je dus, en dan word je vet dik. Je moet wel moeite doen om een gezond maal op tafel te krijgen, maar je moet wel weten HOE je dat doet.
Herkenbaar.
Zo heb ik eens groente soep met vermicelli gekookt. Een heel pakje vermicelli.
Want je zag er toch niks van terug.
De pan kon ik weggooien :')
Twiddel
pi_181384032
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 21:53 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Je kunt je handen wassen.
Dat doe ik ook, maar wat mensen vaak vergeten dat ze onder hun nagels ook schoon moeten maken. Ik heb daar een borsteltje voor. Met toiletzeep gaat dat heel goed, maar toch, je kunt niet schoon genoeg zijn.
Maar de balletjes draaien moet ik wel met mijn handen doen, maar ik vermijd zo veel mogelijk contact met mijn handen.

Eh, ik heb in mijn jonge jaren ook in de horeca gewerkt, dus dan weet je die dingen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181384192
Eh waar waren we ook alweer?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181384352
Oh ja, het was klaar.

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181384424
Even voorgeproefd. Ooohhh, zalig, perfect. Precies goed. De combinatie met de chilipoeder maakt het een lekker smakelijk balletje. Heerljik, deze combinatie gaat in mijn schrift.

Maar ja, dan komt de jus... :{
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181384470
quote:
99s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 21:53 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Herkenbaar.
Zo heb ik eens groente soep met vermicelli gekookt. Een heel pakje vermicelli.
Want je zag er toch niks van terug.
De pan kon ik weggooien :')
Die fout heb ik ook eens gemaakt. Je weet niet wat je overkomt. Vreselijk...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181384650
Morgen gaan we de simpele hutspot doen. Een simpel gerecht dat zeer voedzaam is en gezond. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181384807
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 20:32 schreef Sigaartje het volgende:.
Je moet wel moeite doen om een gezond maal op tafel te krijgen, maar je moet wel weten HOE je dat doet.
Pak een rijstkoker, flikker er een kop rijst in, kop water erbij en een zak gesneden wok-groenten eroverheen.

Druk op het knopje en wacht tot hij klik zegt :7

Ideaal voor de luie student

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2018 22:20:19 ]
pi_181384823
quote:
99s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 22:19 schreef CrashO het volgende:

[..]

Rijstkoker, flikker er een kop rijst in, kop water en een zak gesneden groenten wokgroenten.
Druk op het knopje en wacht tot hij klik zegt :7

Ideaal voor de luie student
Ik lust geen rijst.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181384846
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 22:20 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik lust geen rijst.
Dan gooi je er macaroni in :{w Wel schuitje olijfolie erbij anders plakt het aan je rijstkokert

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2018 22:21:05 ]
pi_181384872
quote:
99s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 22:20 schreef CrashO het volgende:

[..]

Dan gooi je er macaroni in :{w
Ik heb mijn eigen macaronirecept, ook snel klaar, kom ik wel eens keer mee hier.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 22 augustus 2018 @ 22:55:01 #55
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181386322
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 21:49 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Goede vraag.

Hier bij voorkeur wel met de hand en goed alle kruiden specerijen mengen en doorkneden een een samenhangende gehaktbal.
Kneden tot een deegbal?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_181391391
Ik gebruik ook altijd de boter die jij gebruikt.
Om te kneden gebruik ik latex handschoenen, misschien een idee Sigaartje ?
  Spellchecker donderdag 23 augustus 2018 @ 08:11:47 #57
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_181391440
Goed topic Sigaartje!
pi_181396700
Baltest.....



Deel van de lunch...
even opensnijden



Ziet er goed uit. Heerlijke jus. Lekker. Aardappeltje smaakt prima. Balletje heerlijk pittig. Ietsje minder boter volgende keer. Maar lekker hoor. :Y)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181398916
Bekende kommen.
Kijkt even in de kast, yep :)
pi_181399064
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 14:49 schreef Sorella het volgende:
Bekende kommen.
Kijkt even in de kast, yep :)
Je gaat nou niet vragen hoe oud ik ben he? :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181399106
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 14:55 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Je gaat nou niet vragen hoe oud ik ben he? :)
54?
pi_181399153
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 14:57 schreef Mariocash het volgende:

[..]

54?
Haha nee, stuk ouder.
Ik ga bijna met pensioen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181399266
Nog 5 a 6 jaar. Maar ik stop niet met werken hoor, ik ga gewoon door.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181399397
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 14:55 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Je gaat nou niet vragen hoe oud ik ben he? :)
Als jij niet gaat vragen hoe oud ik ben :)
pi_181401520
Niemand die zegt, wat ben je een ouwe lul?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181401654
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 16:33 schreef Sigaartje het volgende:
Niemand die zegt, wat ben je een ouwe lul?
Wat heb je een ouwe lul.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_181401702
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 15:08 schreef Sorella het volgende:

[..]

Als jij niet gaat vragen hoe oud ik ben :)
Hoe oud ben je?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_181403443
Ik dacht dat je de leeftijd van een student had ongeveer :D
pi_181403521
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 17:49 schreef Sarabi het volgende:
Ik dacht dat je de leeftijd van een student had ongeveer :D
Oh, nou, dank je. Die tijd is al heel lang voorbij. En ik ben blij toe.Als je ouder wordt, krijg je steeds meer ervaring. In het begin was ik zo naief.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181404420
Het blijkt maar weer dat wijsheid niet altijd met het stijgen der jaren komt. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 23 augustus 2018 @ 18:34:04 #71
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181404489
Niet gelukt met de hutspot?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181404581
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 18:34 schreef Kaneelstokje het volgende:
Niet gelukt met de hutspot?
Moet nog beginnen. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181404626
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 18:31 schreef golfer het volgende:
Het blijkt maar weer dat wijsheid niet altijd met het stijgen der jaren komt. :+
Ok, laat maar zitten ook, dit topic.

Ik kap ermee, en nou echt, ik heb hier echt totaal geen zin meer in.
Slotje graag, ik stop ermee.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181404827
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 18:39 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ok, laat maar zitten ook, dit topic.

Ik kap ermee, en nou echt, ik heb hier echt totaal geen zin meer in.
Slotje graag, ik stop ermee.
Doe toch niet steeds zo flauw man. Iemand maakt gewoon een geintje.
Spoilers!
pi_181404996
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 18:39 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ok, laat maar zitten ook, dit topic.

Ik kap ermee, en nou echt, ik heb hier echt totaal geen zin meer in.
Slotje graag, ik stop ermee.
Kom op hey
Paar dagen geleden zat je ook te zaniken op FFT in het 'wat eet je topic'
Ook een beetje leren incasseren hoor
  donderdag 23 augustus 2018 @ 18:54:32 #76
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_181405073
In dit topic al goede tips opgedaan. Ik weet niks van koken en ook niet van gezond eten. Zou jammer zijn als het hierbij blijft.

De vermicellitip is trouwens ook erg waardevol voor in de toekomst.
pi_181405209
Sorry, net een slecht bericht gehad over het werk. Niets met mij te maken, maar ik was er wel erg upset over en dan komt golfer met zijn opmerking.
Ik kan er ook geen ene bal aan doen dat ik ouder word, dat gebeurt gewoon.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181405304
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:00 schreef Sigaartje het volgende:

Ik kan er ook geen ene bal aan doen dat ik ouder word, dat gebeurt gewoon.
Dat overkomt iedereen.
Als je tenminste geluk hebt.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 19:07:03 #79
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181405348
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 18:54 schreef Ceviche het volgende:
In dit topic al goede tips opgedaan. Ik weet niks van koken en ook niet van gezond eten. Zou jammer zijn als het hierbij blijft.

De vermicellitip is trouwens ook erg waardevol voor in de toekomst.
Ik snapte het niet.
Er was teveel vermicelli in de soep gegaan, en toen moest de pan weg?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  donderdag 23 augustus 2018 @ 19:07:50 #80
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181405365
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 18:37 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Moet nog beginnen. :)
Jeetje, ik kan nooit zo laat eten.
Krijg dan het zuur in bed.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181405401
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:00 schreef Sigaartje het volgende:
Sorry, net een slecht bericht gehad over het werk. Niets met mij te maken, maar ik was er wel erg upset over en dan komt golfer met zijn opmerking.
Ik kan er ook geen ene bal aan doen dat ik ouder word, dat gebeurt gewoon.
Je doet soms alsof je hoogbejaard bent. Je bent eind 50, je gaat nog lekker 30 jaar door joh :)
Spoilers!
pi_181405430
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:07 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Ik snapte het niet.
Er was teveel vermicelli in de soep gegaan, en toen moest de pan weg?
Als je teveel vermicelli gebruikt wordt het een grote massa. Puinhoop is het betere woord. In het pakje lijkt het niks en dan gooi je het er lekker vrolijk in, maar na een paar minuten krijg je enorme spijt. Het wordt een reuzenbal aan pasta en je kunt je hele soep weggooien en je pan raakt aangebrand.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 19:13:38 #83
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_181405474
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:07 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Ik snapte het niet.
Er was teveel vermicelli in de soep gegaan, en toen moest de pan weg?
Ik neem aan dat de vermicelli opzwol en daardoor de halve pan bestond uit vermicelli wat aanbrandde door gebrek aan voldoende water.

Ken iemand die macaroni opzette en drie uur later eens ging kijken hoe het ervoor stond. Kon ook de pan weggooien.
pi_181405485
In de soep moet je een handvol vermicelli gooien, meer niet.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181405520
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:13 schreef Ceviche het volgende:

[..]


Ken iemand die macaroni opzette en drie uur later eens ging kijken hoe het ervoor stond. Kon ook de pan weggooien.
Dat soort mensen houden er zeker niet van om de instructies te lezen
Toen ik uit huis ging kon ik ook nog geen ei koken maar las wel altijd wat er op de verpakking stond
pi_181405545
Het is inderdaad een van de rampen als beginner. Met stip op 1.
Op 2 is nasivlees bereiden met boter. Nooit doen! Krijg je zwarte nasi. Alleen olie gebruiken.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 19:26:41 #87
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181405716
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:11 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Als je teveel vermicelli gebruikt wordt het een grote massa. Puinhoop is het betere woord. In het pakje lijkt het niks en dan gooi je het er lekker vrolijk in, maar na een paar minuten krijg je enorme spijt. Het wordt een reuzenbal aan pasta en je kunt je hele soep weggooien en je pan raakt aangebrand.
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:13 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Ik neem aan dat de vermicelli opzwol en daardoor de halve pan bestond uit vermicelli wat aanbrandde door gebrek aan voldoende water.

Ken iemand die macaroni opzette en drie uur later eens ging kijken hoe het ervoor stond. Kon ook de pan weggooien.
Ah, oké.
Gebruik het nooit, dus is me onbekend.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181405887
Ok, we gaan beginnen aan de SIMPELE hutspot
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181406122
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 22:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat doe ik ook, maar wat mensen vaak vergeten dat ze onder hun nagels ook schoon moeten maken. Ik heb daar een borsteltje voor. Met toiletzeep gaat dat heel goed, maar toch, je kunt niet schoon genoeg zijn.
Maar de balletjes draaien moet ik wel met mijn handen doen, maar ik vermijd zo veel mogelijk contact met mijn handen.

Eh, ik heb in mijn jonge jaren ook in de horeca gewerkt, dus dan weet je die dingen.
Dat wordt wel schoon in het gehakt _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ Eurokok Martin wat een baas
Ik zwaai naar dieren.
pi_181406152
Kom maar op met de hutspot, een van de weinige dingen die ik niet op smaak krijg.
pi_181406158
Goed, de aardappels zijn al geschild. Goed spoelen daarna.

Dit is een pond.

Omdat ik te lui ben om wortels te snijden, heb ik een zak gekocht bij AH.

Alles is gesneden, heerlijk, hoef niets meer te doen.

Dan zet ik de spullen klaar voor de jus, want....

de jus...

van gisteravond....

is MISLUKT! ;(
(dus als iemand me kan helpen daarmee)
En toevallig heb ik een vriendin op bezoek die haar eigen eisen heeft.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Spellchecker donderdag 23 augustus 2018 @ 19:47:41 #92
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_181406195
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:45 schreef Sorella het volgende:
Kom maar op met de hutspot, een van de weinige dingen die ik niet op smaak krijg.
Piccalilly is je geheime smaakmaker :9
Pas op je bord toevoegen he .... ;)
pi_181406255
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:14 schreef Sigaartje het volgende:
In de soep moet je een handvol vermicelli gooien, meer niet.
Toen ik voor het eerst rijst voor mezelf ging koken had ik gehoord: 1 kopje per persoon. Dus ik doe er 1 zo'n grote mok in. Dat leek me toch wat weinig dus hop, nog een halve erbij.

Ik had er drie weken van kunnen eten. :')
pi_181406317
Waarom koop je geen dokters handschoentjes om aan te doen bij het gehakt kruiden.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 19:56:58 #95
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181406417
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:45 schreef Sorella het volgende:
Kom maar op met de hutspot, een van de weinige dingen die ik niet op smaak krijg.
Wat voor smaak mis je?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181406476
Goed topic dit, even volgen. Heb helaas geen inbreng, alleen straks als het weer kouder wordt misschien de hachee.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Friedman on Donahue
pi_181406748
Nu ga ik even een simpel bouillonnetje maken voor de vriendin.
Gewoon 0,2 liter water laten koken, bouillonblokje erin en als dat allemaal is opgelost, paar scheutjes Siracha-saus erin spuiten.

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181406767
Zo die aardappels gingen snel, klaar om te stampen,
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181406873
Stampen maar



Bij hutspot gaat dat stukken beter dan bij zuurkool, waarbij allerlei slierten aan je stamper blijven hangen, Stampot hoef je eigenlijk alleen maar te mengen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 20:22:16 #100
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_181406972
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 20:17 schreef Sigaartje het volgende:
Stampen maar

[ afbeelding ]

Bij hutspot gaat dat stukken beter dan bij zuurkool, waarbij allerlei slierten aan je stamper blijven hangen, Stampot hoef je eigenlijk alleen maar te mengen.
Doe je de peen en uien er rauw in?
Of zijn ze meegekookt met de aardappels of apart gekookt?

Want dat kan ik niet uit je beschrijving halen
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_181406976
Oh ja, vergeten te vertellen: bij het stampen strooien met peper en zout.

En daar is het dan:

eh, foto lukt niet goed.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')