#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:44 |
Daar het vorige deel een redelijk succes was gezien de vele reacties van met name liefhebbers van deze Surinaamse keuken, lijkt mij een tweede deel niet verkeerd, helemaal niet omdat ik zelf de laatste tijd erg veel van deze keuken nuttig. [ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 18-08-2017 10:49:58 ] | |
borisz | vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:57 |
Gastreeks | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 10:58 |
Jammer dat die laatste foto er zo smerig uitziet. Net een afgeknepen lul. | |
maily | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:00 |
Kun je vertellen wat voor eten er in de OP staat? Babi Pangang? | |
Negentiendertig | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:06 |
Boh, bloed- en vleesworst ik mis nog wel de bere en fladder. [ Bericht 26% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-08-2017 11:27:47 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:09 |
Ah, tof dat dit topic een deel twee heeft weten te halen (-PesteNoire- was mijn vorige account). Vorige week heeft mijn moeder zelf Surinaamse roti gemaakt, hoe en wat weet ik niet maar het smaakte zeker niet minder dan wat ik gewend was van de Surinaamse tent hier om de hoek. | |
Negentiendertig | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:09 |
Kerriekip met roti, ribs (denk ik?) en een wontonsoepje. Moksi meti met rijst Bloed- en vleesworst | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:09 |
Of je mamsie kan heel goed koken dus of die tent om de hoek is bar slecht. | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:10 |
Mamma kan supergoed koken [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 18-08-2017 11:11:03 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:13 |
Kwam deze nog tegen op mijn pc. Had vorige maand roti speciaal gehaald. Gigantische bak, was net iets te veel van het goede dus voortaan haal ik de normale versie. | |
maily | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:15 |
Dankje | |
sirdanilot | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:15 |
Ik vreet dat zo op | |
Negentiendertig | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:16 |
Wat maakt deze roti "speciaal"? | |
sirdanilot | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:19 |
In mijn hoofd krijg je bij roti speciaal er op zn minst een ei bij. | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:19 |
Vooral bijna 2x zo veel eten als een "normale roti". | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:20 |
Zat er ook bij maar zat onder de boontjes. | |
sirdanilot | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:25 |
Overigens vind ik gewoon los een gekookt ei echt super goor. Maar in roti vind ik het ei juist het lekkerste, echt heerlijk ! | |
Lucky_Strike | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:28 |
Ik vind het echt een leuk topic. Was een goed idee van je om te openen. | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:46 |
En ik vind het leuk dat anderen het een leuk topic vinden. Was topic uit het oog verloren dus wist helemaal niet dat er zo veel reacties al waren. Ik ga een dezer dagen iets anders proberen dan roti. Iets met rijst een keer. | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:48 |
Bedankt voor de tt change Lucky | |
Lienekien | vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:14 |
Ik heb pom nu op mijn lijstje staan. Heb het één keer gehad van een Hindoestaans-Surinaamse collega en ik vond het lekker. Heb internet afgestruind naar recepten en het leuke is dat het in vele variaties te vinden is en er zit wel een recept tussen dat ik zie zitten. De pomtayer is ongetwijfeld te vinden bij de Amazing Oriental en het schijnt prima in te vriezen te zijn. Dus ik zie geen praktische bezwaren. | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:18 |
Ok, heb je nou een vraag? | |
Manke | vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:26 |
Caribbean Ka | |
-Miauw- | vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:43 |
Ik wacht op de gemberbier tutorial van Killem Wieft En ik heb razende zin in maizenakoekjes | |
KillemWieft | vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:08 |
Haha Ik heb vorige week nog 3kg maizenakoekjes gemaakt. | |
Lienekien | vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:09 |
Moet dat? | |
-Miauw- | vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:21 |
Oh kwelling dit | |
sirdanilot | vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:38 |
Recept? | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:28 |
Ik beeld me altijd in dat het lekker romige koekjes van witte chocolade zijn, maizena klinkt vies. | |
KillemWieft | vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:35 |
250 gram margarine 175 gram witte basterdsuiker 2 hele eieren 3 pakken maïzena (à 250gr) 1 theelepel vanille essence 1 theelepel bakpoeder Suiker muisjes (bij de toko halen, die van de supermarkt zijn niet lekker) Oven voorverwarmen op 160 graden (hetelucht). Boter op kamertemperatuur, suiker, vanille essence en eieren met de mixer mengen tot een gladde massa. Daarna de bakpoeder toevoegen en beetje bij beetje de maizena erbij totdat het deeg stevig genoeg is om er balletjes van te draaien. Dat punt bereik je meestal na zo'n 2.5 pak à 250gr. Draai van het deeg kleine balletjes en plaats die op de bakplaat met bakpapier en druk ze plat met een natte vork. Strooi er wat muisjes overheen en bak ze in 15-20 minuten af in de oven. | |
-Miauw- | vrijdag 18 augustus 2017 @ 15:14 |
Als ze goed gebakken zijn, smelten ze in je mond. Ik heb ook wel eens een droog, kruimelig koekje gehad en toen was een liter water nog niet genoeg om de boel weg te spoelen. | |
sirdanilot | vrijdag 18 augustus 2017 @ 15:15 |
Oei, margarine. Zou dat met boter kunnen? | |
sirdanilot | vrijdag 18 augustus 2017 @ 15:16 |
Ik heb trouwens wel eens eerder dit soort maizena koekjes gemaakt, die waren wel met boter. Vast niet de authentieke surinaamse maar wel lekker. Even recept zoeken. | |
Axia | vrijdag 18 augustus 2017 @ 15:17 |
Yep, roomboter kan gewoon | |
sirdanilot | vrijdag 18 augustus 2017 @ 15:17 |
Ga ik eens maken dan | |
KillemWieft | vrijdag 18 augustus 2017 @ 18:40 |
Als je ongezouten roomboter gebruikt moet je er nog wel een halve theelepel (2-2.5gr) zout aan toevoegen. | |
Negentiendertig | vrijdag 18 augustus 2017 @ 22:58 |
Zet je niet een beetje custardpoeder voor een gele kleur? | |
Lucky_Strike | vrijdag 18 augustus 2017 @ 23:29 |
Zet Mijn Surinaamse huisgenootje zette altijd alles. We hebben daar zo'n lol om gehad als Hollanders. Voor de Iraanse huisgenoot was het erg verwarrend. | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 00:28 |
Wat zie ik daar sperziebonene??? | |
KillemWieft | zaterdag 19 augustus 2017 @ 00:43 |
Nope. Je kan ook rode bietensap toevoegen dan worden ze roze. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 09:31 |
Even een kleine correctie. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-08-2017 09:34:03 ] | |
sp3c | zaterdag 19 augustus 2017 @ 10:03 |
hadden we het al over pasteitjes gehad? | |
vincenzo78 | zaterdag 19 augustus 2017 @ 10:58 |
Pastei of pasteitjes? | |
sp3c | zaterdag 19 augustus 2017 @ 11:38 |
pasteitjes | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 11:42 |
Toch wel met wat heters dan die sambal oelek of niet? | |
sp3c | zaterdag 19 augustus 2017 @ 11:46 |
wij hebben altijd die groene meuk maar normaliter is het pittig genoeg van zichzelf | |
vincenzo78 | zaterdag 19 augustus 2017 @ 11:50 |
Sambal oelek is niet eens lekker. Veels te zout. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 11:55 |
Ziet er lekker uit. Heb dit nog nooit gegeten geloof ik. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 11:55 |
Ik vind sambal oelek van de toko wel lekker. Had laatst Jumbo eigen merk gekocht en daar zat een enorm vieze smaak aan. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 11:58 |
Ik maak sambal tegenwoordig zelf. Met rode en gele adjuma pepers en soms nog een rawit peper erdoor als ik het heb. Zo klaar. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:00 |
Ik geloof het wel. | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:04 |
Jij bent ook echt een mapangpang ga een andere roti dealer zoeken wie gaat nou roti serveren met sperziebonen | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:04 |
Kwam deze nog tegen op mijn pc (broodjes kipkerrie). Foto's maken van eten slaat eigenlijk nergens op. Krijg er alleen wel weer trek van. | |
maily | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:04 |
| |
sirdanilot | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:05 |
Vind die suri broodjes maar niks. Niet mijn ding. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:05 |
Op welke manier hoort het wel dan? Roti was trouwens enorm lekker. | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:07 |
Je koopt je roti zeker bij een Chinees? roti hoort met kousenband te zijn gek geen sperziebonen | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:07 |
Rustaaaaaaaghh | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:08 |
Kousenband natuurlijk. | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:11 |
Daarom eet ik alleen bij Surinaamse eethuisjes die door Hindoestanen of Javanen worden gerund. Sowieso niet bij Creolen en Chinezen die gasten weten niet hoe ze moeten koken | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:13 |
Ik denk dat er een geval van miscommunicatie is. Heb het opgezocht en ik verwarde kouseband met sperziebonen. In dat gerecht zaten van die harde, pittige bonen. Voel me nu weer zo'n boer. Sorry mensen. | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:17 |
Harde pittige bonen? Vriend dan heb je geen kousenband gekregen ik zou echt weggaan bij die Chinees waar je nu komt | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:22 |
Het is geen Chinees. En doe rustig man want je verziekt zo langzamerhand het topic. | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:24 |
Jij verziekt de boel met die rotzooi die je hier post met je harde pittige bonen | |
vincenzo78 | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:26 |
Rustig aan mi mang. Het is niet zo'n soort topic. Je kan precies dezelfde dingen zeggen zonder zo afwijzend te zijn. Liever leer je de mensen die iets niet weten of ergens niet of minder mee bekend zijn dan zo de grond in te boren. Niet iedereen is bekend met de Surinaamse keuken zoals jij dat misschien bent. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:26 |
Ga naar de Loosduinse Hoofdstraat, tent heet De Surinaamse Keuken en kom dan terug ipv onzin verkondigen aan de hand van een foto. Edit: heb geen zin om ruzie te maken om sperziebonen, kouseband of wat dan ook. [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 19-08-2017 12:33:52 ] | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:30 |
Houtwijk boy misschien beter dat je ff tram 2 pakt en richting Paul Krugerlaan gaat voor een fatsoenlijke roti. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:31 |
Heb het opgezocht en dat is best te doen vanaf hier. Misschien dat ik er eens langs ga. | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:34 |
Dan moet je bij Abdoel gaan roti kip 6,50 beste van Nederland zonder enige twijfel zit er ook al bijna 40 jaar in dezelfde pand. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:37 |
Deze? http://www.abdoelroti.nl/ Ziet er goed uit, jammer dat ze niet meer bezorgen. Ook stuk goedkoper dan wat ik gewend ben. | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:46 |
Ja dat is de juiste. Vroeger had je in dat blanke dorp Loosduinen geen Surinaamse eethuis, snackbar Jenny was toen de shit daar en die vage Chinees die er nu nog zit. Alle Surinaamse zaken zaten toen rond de Haagse Markt, Hoefkade , Paul Krugerlaan en het Regentessekwartier. Alle kinderen uit de buurt wilde altijd bij ons eten want wij aten rijst | |
sp3c | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:50 |
ik ga altijd naar deze http://www.tropischwinkelnazir.nl/ omdat het dichtbij is vooral maar het is een prima surinamer | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:52 |
hehe Je hebt wel gelijk, echt zo'n dorp waar iedereen elkaar kent. Durf het bijna niet te zeggen maar ik kom zelf uit Duindorp. Richting het centrum kom ik niet vaak. Maar effe puur uit interesse. Is De Surinaamse Keuken geen goede tent volgens jou? Ik vind het een enorm goede tent maar ik vind dingen gauw lekker. | |
-Miauw- | zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:59 |
Nee joh, maak je niet druk | |
sp3c | zaterdag 19 augustus 2017 @ 13:03 |
als de kok harde, pittige bonen lekker vind dan kan dat gewoon door de roti natuurlijk dan vinden mensen dat lekker of ze vinden het niet lekker maar of het hoort of niet zou ik echt dikke vette schijt aanhebben | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 13:17 |
Niks mis met Duindorp altijd gezellig daar. Loosduinen is ook niet meer wat het ooit geweest was. Daar wonen tegenwoordige ook veel mensen met een Marokkaanse of Turkse achtergrond. Vroeger was het echt 80% blank en 20% Surinaams en vooral heel gezellig. Toen ik na een lange tijd weer een bezoekje bracht aan Loosduinen moest ik wel ff lachen toen ik een döner kebab tent zag en die Surinaamse zaak. Als je bent opgegroeid met de Surinaamse keuken dan liggen je standaarden natuurlijk hoger dan wanneer je er niet mee bent opgegroeid. Roti haal ik altijd bij Abdoel en saoto soep haal ik altijd bij Warung Mini. Maar voor mijn broodje bal rij ik ook speciaal naar Dungelmann. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 13:24 |
Thanks voor je bericht. Klopt dat de samenstelling van de buurt veranderd is. Er zitten nu eettenten van bijna elke nationaliteit behalve de Nederlandse. Ook een Poolse supermarkt vlakbij de Surinaamse Keuken. Zelfde met Houtwijk, ook binnen 20 jaar helemaal veranderd. Vroeger gruwde ik er van maar eigenlijk vind ik al die buitenlandse eettenten wel fijn. Ik snap wat je bedoelt als je ermee bent opgegroeid. Mijn familie komt uit Duindorp/Scheveningen en ik ben wat vis betreft altijd behoorlijk kieskeurig. Er zijn vistenten waar ik echt geen voet binnen zet. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 13:27 |
Ben nog aan het leren. Eind deze week als ik mijn geld heb weer eens een andere tent uitproberen. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 13:29 |
Ziet er goed uit. Ook nice dat ze bezorgen. | |
liedetector | zaterdag 19 augustus 2017 @ 15:30 |
tuurlijk niet roti is de plaat, pannekoek!!!! das aardappel of gele bonen geen kerrie | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 15:37 |
Ik heb honger gekregen ik ga ff de beste vleesworst van Nederland halen P.S. geen roti gerechten posten hier met snijbonen of sperziebonen anders word ik helemaal para | |
Axia | zaterdag 19 augustus 2017 @ 18:34 |
Oeh. Gaan we ruzie maken over de groenten bij een roti? Ik wil ook meedoen Kunnen die gasten die alleen maar kousenband, kip en ei vreten bij hun roti, een keer langs gaan bij een Surinaams Hindoestaans gezin? Want er bestaan echt meer groenten wat we met roti eten. Bijvoorbeeld pompoen of aubergine. En we eten ook andere soorten vlees, bijvoorbeeld lamsvlees of eend (wel in masala klaargemaakt) | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 18:37 |
Ik heb het over winkels die roti serveren met snijbonen of sperziebonen inplaats van kousenband dat kan echt niet! | |
KillemWieft | zaterdag 19 augustus 2017 @ 18:40 |
Zelf eet ik m'n roti het liefst met dagu meti en Chinese vruchten. | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 18:43 |
Deze zaak zou ook echt mijden als ik jou was super ranzig, hopen dat ze snel failliet mogen gaan! https://www.tripadvisor.n(...)olland_Province.html | |
sp3c | zaterdag 19 augustus 2017 @ 19:01 |
nee man is lekker | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 20:33 |
Maakt iemand hier wel eens zelf roti? En welk recept gebruik je dan? | |
Lienekien | zaterdag 19 augustus 2017 @ 20:49 |
Bedoel je dan de rotiplaat? | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 20:51 |
Sorry, nee. Eigenlijk het gerecht zoals men het hier doorgaans kent. Dus Massala kip en aardappels groentje en de rotiplaat. | |
Lienekien | zaterdag 19 augustus 2017 @ 20:54 |
Ik heb in het vorige deel een linkje geplaatst. Ik herinner me niet dat er nog andere recepten zijn genoemd. https://www.puureten.net/recepten/surinaamse-roti/ | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 20:57 |
Ah cool, had je post ook gevonden. CUL / De Surinaamse keuken Thanks, wil het ook eens zelf gaan maken | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 21:00 |
Ik hoop zo erg dat ik je ergens tegenkom in het centrum van Rotterdam, Iwanius. Niemand weet het, maar onbewust zoek ik altijd wel naar een klassieke man met een sigaar op zijn tafel of in zijn mond wanneer ik er rondloop. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 21:01 |
Ik ook, kijk altijd om mij heen als ik rondfiets langs die tentjes | |
Axia | zaterdag 19 augustus 2017 @ 21:52 |
Yep, alleen zijn mijn roti's nog helemaal niet zoals die van mijn mams. Maar de rest kan ik prima maken. (Zou best schande zijn als ik dat niet zou kunnen als hindoestaanse ) | |
Lienekien | zaterdag 19 augustus 2017 @ 21:53 |
En je recept? | |
Axia | zaterdag 19 augustus 2017 @ 21:55 |
Toevallig gisteren gegeten, kip met chinese vruchten. Zelf vind ik roti lekkerder met lamsvlees of geitenvlees in massala. Kip is zo saai Binnenkort maar weer eens iets anders klaarmaken. Pom en pastei bijvoorbeeld | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 21:58 |
Beter nodig je me uit | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 21:58 |
Hey mad Tem, Je moet wel echt dezen poeder gebruiken, dan krijg je de echte saus | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 21:59 |
Ja, dat heb ik wel standaard in huis. | |
fukforce | zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:11 |
Ik gebruik altijd deze sambal a bij de Javaanse nasi is er echt perfect voor. Surinamers doen altijd gierig als je om extra peper vraagt ook al bestel je voor 50 euro | |
#ANONIEM | zaterdag 19 augustus 2017 @ 22:15 |
Pics daarna plaatsen graag. | |
Spice | zondag 20 augustus 2017 @ 08:34 |
Vandaag ga ik kwie-kwie koken in kasripo met veel peper. | |
RobinOok | zondag 20 augustus 2017 @ 08:43 |
Voor wie denkt "Chinese vruchten? Chinese vruchten?!", dat is dit : http://www.aziatische-ingredienten.nl/mixed-pickles/ In heel veel supermarkten gewoon te koop. | |
vincenzo78 | zondag 20 augustus 2017 @ 09:13 |
Veel plezier met de dinosaurus-vis . | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 09:23 |
Eens. Iedereen die gaat koken, pics posten. | |
vincenzo78 | zondag 20 augustus 2017 @ 09:27 |
Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar Surinaams eten heeft over het algemeen visueel gezien niet de presentatiemogelijkheden vergeleken met een Franse keuken. | |
maily | zondag 20 augustus 2017 @ 10:24 |
En? Het gaat hier niet om (een vergelijk met) de Franse keuken. | |
vincenzo78 | zondag 20 augustus 2017 @ 10:34 |
Ik kan hier een mooie foto plaatsen van een tjaptjoi met rijst die ik gisteren gemaakt heb, maar hoe het op mijn bord eruit zag in vergelijk tot hoe het smaakte was een wereld van verschil. Kan ook aan mijn presentatie liggen [ Bericht 1% gewijzigd door vincenzo78 op 20-08-2017 11:08:28 (Fakking spelfouten (ik was nog niet echt wakker)) ] | |
RobinOok | zondag 20 augustus 2017 @ 10:56 |
Onzin, een boeuf bourguignon ziet er normaal gesproken ook niet uit. Of een cassoulet. Maar ook daar zijn mooie foto's van te maken. | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 11:00 |
Dim jij even soepkip! Je hoeft mij niet te vertellen wat wat is. Misschien eens beter leren lezen en interpreteren wat er staat i.p.v te denken wat er staat. Tuurlijk is roti die plaat oen! Ik vertel alleen wat ik vind dat vertelt moet worden ter correctie. En optiefen met je gele bonen. We zijn hier niet bij de bosjesmannen of Paki buurt. | |
liedetector | zondag 20 augustus 2017 @ 11:04 |
ik lees prima wat jij schrijft en je schreef "Kerriekip met roti Roti met kippenpoten en kousenband.ei,aardappelen en veel jus! (roti is bijna altijd curry!), varkensribjes en een wontonsoepje." je schrijft roti is bijna altijd curry, dan nog is het kerrie en geen curry! verder leer schrijven blaaskaak~!!! | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 11:09 |
" potato potatoe.. " Curry is engels voor kerrie oelewapper. Dat jij denkt aan die vieze imitatie tomatensaus voor je friet. [ Bericht 23% gewijzigd door #ANONIEM op 20-08-2017 11:12:10 ] | |
liedetector | zondag 20 augustus 2017 @ 11:11 |
ja en surinamers zijn engels...... rot toch op!!! bij curry denk ik aan india schlemiel | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 11:11 |
Ik aan zeikende gasten in je restaurant die ook nog stinken alias sterke lichaamsgeur hebben. Ja en roti is zeker Surinaams van oorsprong. [ Bericht 26% gewijzigd door Lucky_Strike op 20-08-2017 11:24:13 ] | |
liedetector | zondag 20 augustus 2017 @ 11:13 |
precies dus heet het kerrie!!! [ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 20-08-2017 11:26:20 ] | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 11:15 |
Heerlijk hoe jij in je eigen domheid geloofd want de roti komt helemaal niet van oorsprong uit Suriname. En wat spreken ze o.a.in die landen van oorsprong? (omdat het voormalige Britse kolonien waren) ENGELS soepkip! En weer een loser die afdruipt tegen " de baas " Zo heurt 't. [ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 20-08-2017 11:17:34 ] | |
vincenzo78 | zondag 20 augustus 2017 @ 11:16 |
Jullie kunnen ook met elkaar dmen. Dan gaat dit nog sneller. | |
liedetector | zondag 20 augustus 2017 @ 11:18 |
nee als je het over de oorsprong hebt is het een soort brood....en heeft het dus geen zak met kerrie te maken eikel!!! en als je helemaal precies gaat doen is het masala en geen curry... | |
-Miauw- | zondag 20 augustus 2017 @ 11:22 |
In-der-daad... Anyway. Kent iemand de sambal die ze met deze vermicelli maken? Het is zoetig, volgens mij op basis van sieuw en kippenlevers. Had beter op moeten letten vroeger... | |
Lucky_Strike | zondag 20 augustus 2017 @ 11:25 |
Ja, we zijn wel weer even klaar met schelden hier. | |
Spice | zondag 20 augustus 2017 @ 11:39 |
Sambel goreng? | |
-Miauw- | zondag 20 augustus 2017 @ 11:56 |
Nee. Het was een recept van mijn oma hoor ik net | |
madeliefff | zondag 20 augustus 2017 @ 14:36 |
Wie maakt weleens pom eigenlijk? Is dat moeilijk? Mss dat ik dat eens wil maken | |
Spice | zondag 20 augustus 2017 @ 14:45 |
Ik wel. En moeilijk is het niet. Wel veel werk. | |
JaneDoe | zondag 20 augustus 2017 @ 16:18 |
abdoel is al jaren niet meer zo denderend als t ooit was | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 16:20 |
Ik vind dingen er al gauw lekker uitzien. Kwam deze foto nog tegen op mijn pc. Had mijn dronken buurman een paar weken geleden besteld, weet me god niet waar. En hij zal het vast ook vergeten zijn. | |
JaneDoe | zondag 20 augustus 2017 @ 16:30 |
wat zit er op? | |
liedetector | zondag 20 augustus 2017 @ 16:31 |
goeie vraag, ik zie bleke broodjes die me niet echt een aanrader lijken (maar dronken is elk voedsel prima) | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 16:32 |
Kipkerrie en ik geloof augurk (weet niet zeker). Ook best pittig. Kan me niet herinneren hoe het smaakte | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 16:33 |
Ingemaakte komkommer waarschijnlijk | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 16:33 |
Ja, dat zou ook kunnen. | |
JaneDoe | zondag 20 augustus 2017 @ 17:03 |
pasteitjes, alweer van een tijdje geleden edit: pakt em niet | |
fukforce | zondag 20 augustus 2017 @ 19:05 |
Pom zou ik echt nooit ergens kopen in een winkel | |
JaneDoe | zondag 20 augustus 2017 @ 19:15 |
laatst voor t eerst geproefd van een broodje pom van de rotibode...ik moet eerlijk zeggen dat het me meeviel verder ook nooit een 'betaalde' pom gegeten | |
vincenzo78 | zondag 20 augustus 2017 @ 19:17 |
Eigenlijk zijn Surinamers de ergste eters die je over de vloer kan hebben | |
Spriet4 | zondag 20 augustus 2017 @ 19:28 |
Maar ook de beste gastvrouw/-heer. Als ze gasten hebben zit hun huis vol eten | |
fukforce | zondag 20 augustus 2017 @ 19:32 |
Ze verwachten ook altijd dat ze eten mee naar huis kunnen nemen na afloop van een feestje. Zodat ze de komende 3 dagen weer lekker bami of nasi thuis kunnen tjappen | |
Negentiendertig | zondag 20 augustus 2017 @ 19:44 |
Maar echt! Zo kritisch. Ik kook het liefst Surinaams voor mensen die de keuken verder niet kennen. Surinamers hebben altijd kritiek. "M'n tante d'r buurvrouw's bami smaakte veel beter!" en "meisje, zet je echt *ingredient* in *gerecht*? Mijn gunnsttt, een echte *gerecht* maak je zonder *x* en met *y*." Wat dat betreft zijn tattas veel dankbaarder Migado, je snapt m'n punt toch Is dat zo gek om te zeggen dan? [ Bericht 30% gewijzigd door Negentiendertig op 20-08-2017 19:51:05 ] | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 20:01 |
Zojuist dit boekje gekregen bij mijn moeder. Boekje is bijna 40 jaar oud. Ik heb wat gerechten gelezen maar ik brand mijn vingers er niet aan het uit te proberen, ik hou het wel bij Hollandse pot. Kom uit een volledig Hollandse familie maar mijn moeder heeft veel collega's gehad van buitenlandse afkomst en ze heeft een hele kast bij haar thuis met allerlei buitenlandse kookboeken. | |
Lienekien | zondag 20 augustus 2017 @ 20:02 |
Ik zou best benieuwd zijn naar bijv. het rotirecept, als dat er in staat. Weet niet of het lukt om daar een leesbare foto van te maken? | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 20:12 |
Dat gaat wel lukken. Geef me een half uur. | |
#ANONIEM | zondag 20 augustus 2017 @ 20:53 |
(bladzijde 41) (bladzijde 42) (vervolg van bladzijde 42. Dat stukje linksonder over de illustratie van bladzijde 43 is voor een ander gerecht) (bladijde 43) En dit is het recept voor de vulling (bladzijde 41) (klik voor grotere weergave) Hoop dat je er iets aan hebt. | |
Lienekien | zondag 20 augustus 2017 @ 21:15 |
Erg leuk om te lezen! Bedankt! | |
Axia | maandag 21 augustus 2017 @ 09:27 |
Dat is de recept die nog steeds gebruikt wordt inderdaad. (al doe ik tegenwoordig geen peper erin vanwege mijn zoontje). Alleen meten we niet echt af. Mijn moeder keek altijd naar de kleur of ging proeven. Als ik haar vroeg hoe ik iets moet klaarmaken (bijvoorbeeeld: hoeveel massala moet erin?) was haar antwoord altijd: geen idee, gewoon kijken en proeven. Wat ik zelf ook lekkerder vind is om chutney-massala te gebruiken in mijn vlees bij roti. Ik heb geen idee wat dit in het Nederlands is, maar het is een massala-poeder die wat donkerder van kleur is (bruinig). Het is ook wat sterker van smaak en soms wat pittiger. | |
-Strawberry- | maandag 21 augustus 2017 @ 09:52 |
Vanavond roti maken | |
#ANONIEM | maandag 21 augustus 2017 @ 10:48 |
Ik bewijs het tegendeel met als favoriete Surinamer in R'dam: De Kade op de kruiskade. bruine bonen met zoutvlees & rijst! Des te beter want die weten tenminste wat echt lekker is. Mijn ervaring is wanneer Surinaamse families bij elkaar over de vloer komen en eten, dan lijkt het net alsof je een Michellin tribunaal over de vloer hebt want er is altijd wel een familielid die iets te mekkeren heeft over die specifieke smaak van een gerecht die jij bereidt hebt. En het mooie is: Om te bewijzen dat hij of zij het net iets beter kan bereiden dan de gastheer zelf,duiken ze of zelf de keuken in om het te bereiden of je hebt je eerste uitnodiging om snel bij hem of haar te komen eten al te pakken. Ik vind zoiets prachtig want dat laat zien dat er echte lekkerbekken tussen zitten die weten wat echt lekker is. [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2017 10:55:25 ] | |
sirdanilot | maandag 21 augustus 2017 @ 11:46 |
Ik heb ook echt extreem veel zin in roti gekregen door dit topic, ik ga het vanavond of morgen eens maken. | |
Lucky_Strike | maandag 21 augustus 2017 @ 17:51 |
Ik ook. Maar dan met Chinese vruchten en/of pompoen. Ik hoop morgen die vruchten en petjelsaus te vinden bij de toko. | |
#ANONIEM | maandag 21 augustus 2017 @ 20:40 |
Nice, ik morgen waarschijnlijk. | |
RobinOok | maandag 21 augustus 2017 @ 20:45 |
Elke toko heeft Chinese vruchten. Echt elke. Zet ik 100 euro op. Petjel waarschijnlijk ook, maar daar zet ik geen geld op in. | |
#ANONIEM | maandag 21 augustus 2017 @ 20:56 |
Je moet geen dingen zeggen die je toch niet nakomt, je lijkt zo Iwanius wel. | |
Spriet4 | maandag 21 augustus 2017 @ 21:02 |
Dan zou je verliezen. Ik ben twee toko's binnen gegaan die dat niet hebben. | |
RobinOok | maandag 21 augustus 2017 @ 21:06 |
Waar dan? Welke? | |
Spriet4 | maandag 21 augustus 2017 @ 21:11 |
Ik weet niet welke. Het was in Lelystad Almere omgeving. We gingen een willekeurige binnen en toen die niet had gingen we naar een andere die ook niet had. | |
RobinOok | maandag 21 augustus 2017 @ 21:13 |
Ik geloof je niet. Sorry. | |
Steenkool | maandag 21 augustus 2017 @ 21:20 |
Daar kom ik volgend weekend dus ik wil wel controleren. | |
RobinOok | maandag 21 augustus 2017 @ 21:26 |
Neem je telefoon mee en laat ze het plaatje zien als je het niet kunt vinden. Okay? [ Bericht 9% gewijzigd door RobinOok op 21-08-2017 21:40:05 ] | |
Spriet4 | maandag 21 augustus 2017 @ 21:30 |
Ik ben hier niet de leugenaar | |
RobinOok | maandag 21 augustus 2017 @ 21:40 |
Ja, sorry, ik ga je niet op je woord geloven als je niet eens kunt vertellen bij welke toko. En het dus ook niet te verifiëren valt of je gelijk hebt of niet. | |
#ANONIEM | maandag 21 augustus 2017 @ 22:03 |
Mijn dronken buurman kwam net met deze bak roti. Kip was droog en de aardappels smaakte alsof ze bedorven waren. Geen idee waar hij het besteld had. [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 21-08-2017 22:04:42 ] | |
#ANONIEM | maandag 21 augustus 2017 @ 22:06 |
Ziet er ook best goor uit. | |
#ANONIEM | maandag 21 augustus 2017 @ 22:38 |
Was het ook maar met 10 halve liters krijg je alles naar binnen. Nee serieus, ik ga een dezer dagen naar de Surinaamse Keuken in Loosduinen en een rijstgerecht halen. Heb er goede dingen over gehoord. | |
sirdanilot | maandag 21 augustus 2017 @ 22:38 |
Heb roti gemaakt was echt heerlijk. | |
#ANONIEM | maandag 21 augustus 2017 @ 22:40 |
maar het zag er niet uit? | |
sirdanilot | maandag 21 augustus 2017 @ 22:47 |
Nee | |
RobinOok | maandag 21 augustus 2017 @ 22:55 |
Bij jou ziet niks er toch ooit aantrekkelijk uit? | |
Anne | maandag 21 augustus 2017 @ 23:03 |
Surinaamse broodjes . De enige Surinaamse tent hier in de buurt is Fawaka in Nijmegen en die kon ik altijd erg waarderen. Totdat Sounddragon mij eens mee nam naar Johnnies in Rotterdam... sindsdien valt Fawaka een beetje tegen . | |
Spriet4 | dinsdag 22 augustus 2017 @ 07:04 |
Ik woon niet daar, we waren op doorreis. Het waren van Hindoestanen. Maar goed, kennelijk denk je alles te weten en we zullen jou maar wel "geloven" omdat je het het zo plechtig verkondigt en er ¤100 voor over hebt. En ondanks dat ik weet wat ik weet Fijne dag verder, moet me weer eens klaar maken voor werk. | |
Spriet4 | dinsdag 22 augustus 2017 @ 07:06 |
Zijn dat kipfilets? Geen wonder dat het zo droog is. | |
RobinOok | dinsdag 22 augustus 2017 @ 07:19 |
Waarom ben je nou boos dat ik jou niet geloof? Ik doe toch ook niet zo boos omdat jij mij niet gelooft? Muts. | |
Spriet4 | dinsdag 22 augustus 2017 @ 07:44 |
Ik geloof niet dat jij niet boos bent, sorry. Haha! Kon het niet laten (okay, ik ben weg voordat de mod waarschuwt dat ik ontopic moet blijven ) | |
RobinOok | dinsdag 22 augustus 2017 @ 07:45 |
Grappig dat je dat denkt. Ben je alweer abuis. | |
sirdanilot | dinsdag 22 augustus 2017 @ 08:47 |
Klopt | |
vincenzo78 | dinsdag 22 augustus 2017 @ 12:34 |
Enige wat er bij mij echt aantrekkelijk uitziet, is die meneer in de spiegel | |
#ANONIEM | dinsdag 22 augustus 2017 @ 16:05 |
Ja. Ik haal normaal altijd kipfilet (ben minder fan van kippenpoten) maar dit was echt kurkdroog. Had het idee dat het ook geen "echte" Surinaamse tent was. Ze hadden ook Turkse pizza's en kebab. | |
#ANONIEM | dinsdag 22 augustus 2017 @ 16:06 |
En hoe was het? Voor mij aardappels met groente vanavond. Lekker simpel. | |
Avinus | dinsdag 22 augustus 2017 @ 16:54 |
Roti komt uit India maar is daar geen gerecht. Het is een soort brood. Het Indonesische woord voor brood is roti. Westers brood wordt in India paoroti genoemd. Pao is Portugees voor brood. In Noord-India eet men roti in plaats van rijst. In Suriname is roti iets anders geworden. Een gerecht dus. Indiase roti: Meel (volkoren tarwemeel) met water mengen en kneden. Even laten staan en weer kneden en balletjes maken. Uitrollen tot een pannenkoek. Dan op een hete bakplaat leggen en bakken. Omdraaien tot er bruine puntjes op komen. Met een tang eraf halen en even in het vuur leggen. Als het goed is blaast de roti zich op en zakt weer in elkaar. Dit is de oorspronkelijke Indiase roti. Meestal gegeten met een groentegerecht. | |
-Strawberry- | dinsdag 22 augustus 2017 @ 17:11 |
Ik ken alleen naan. | |
-Strawberry- | dinsdag 22 augustus 2017 @ 17:11 |
Uhm, ik kon nergens een rotiplaat vinden... zelfs niet in de toko. Dus heb afgehaald | |
#ANONIEM | dinsdag 22 augustus 2017 @ 18:30 |
Ook in de vriezer gekeken? | |
#ANONIEM | dinsdag 22 augustus 2017 @ 19:04 |
Woon je niet in de buurt van buitenlandse eettenten? Hier kan ik overal de pannenkoeken krijgen. En als je heel creatief bent, probeer dan het recept van de vorige pagina. Nogmaals ik brand mijn vingers er niet aan. Hel, ik kan nog geeneens een gewone pannenkoek maken. | |
#ANONIEM | dinsdag 22 augustus 2017 @ 19:42 |
Zelf gemaakt vandaag en voor een eerste keer vond ik het lang niet slecht Moet het nog wel wat finetunen. Rotiplaat had ik bij de toko gehaald. Deze
| |
Spriet4 | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:11 |
Dat ziet er idd niet slecht uit. Maar volgens mij mogen vooral de aardappelen wel iets langer koken. Maar als het maar goed smaakt! | |
Spriet4 | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:14 |
Ik heb eens geprobeerd de rotivellen te maken. Mislukt natuurlijk, kon er de hond van de buren mee dood gooien. Zo hard was het | |
#ANONIEM | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:18 |
Neuh, waren prima gaar. | |
Spriet4 | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:25 |
En het wekt mijn honger op! | |
-Strawberry- | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:47 |
Jawel, maar dan heb ik weer zoiets van... kan hier ook wel direct de roti halen. Ik heb nu wel de kruiden dus volgende keer haal ik een rotiplaat wel gewoon hier in de straat bij de afhaal. | |
-Strawberry- | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:47 |
Ja, geloof me we hebben overal gekeken. | |
Lienekien | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:08 |
Heb je het ook gevraagd? | |
RobinOok | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:14 |
Laat me raden, een toko in Lelystad Almere omgeving? | |
sirdanilot | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:15 |
In Almere zijn anders prima spullen te halen hoor. Je hebt er zelfs een Braziliaanse winkel. Is gewoon een voorstad van Amsterdam tegenwoordig, niks mis mee. | |
RobinOok | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:17 |
Ja, maar Surinamers hebben ze er blijkbaar niet. | |
sirdanilot | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:17 |
Ja ik heb me er niet aan gewaagd maar gewoon diepgevroren bij de toko gehaald. Uitstekende kwaliteit, ook met de juiste gele erwtenvulling en zo. Kost 3 euro voor een pakje van 3, goede eters kunnen wel anderhalve roti plaat op dus 1,50 pp. | |
sirdanilot | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:18 |
Er zitten echt zat surinamers in Almere e.o. De man van mijn nicht is Surinaams en al die familie woont in die omgeving en zijn dus ook surinaams. | |
RobinOok | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:27 |
Joh! | |
Spriet4 | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:39 |
Ja, dat weet ik. Ik koop ze nu ook altijd zo. Was bij die Surinaams-Hindoestaanse toko's in Lelystad Almere omgeving een aantal kopen. Eigenlijk gingen we voor die chinese vruchten in blik of pot. Helaas hadden ze geen chinese vruchten in blik of pot. Want ja, niet alle (Surinaamse) toko's hebben Aziatische producten. Maar goed, wij hadden een aantal met gele erwten- en met aardappelvulling gekocht. Buurvrouw zelf de toespijs gemaakt, die is Surinaams-Javaans. Heerlijk was dat! | |
#ANONIEM | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:41 |
Surinamers in Almere?! | |
RobinOok | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:45 |
Seriously, je was bij een Surinaams-Hindoestaanse toko in de Lelystad Almere omgeving en die had geen mixed pickles!?!? Ik verhoog mijn inzet naar 200 euro! (over te maken naar een goed doel, uiteraard, niet een of andere fokker) | |
Lucky_Strike | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:59 |
Ik kocht vandaag mixed pickles, rotivellen én petjelsaus. Allemaal bij de Indonesische toko | |
111210 | dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:09 |
Van de week BB met R gemaakt uit het surinaamse kookboek (oude versie, die is iets anders dan de nieuwe druk) Was erg goed gelukt!! | |
Elleska | dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:14 |
zelfs de appie heeft het. https://www.ah.nl/product(...)e-chun-mixed-pickles | |
RobinOok | dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:18 |
Ja, en dat is niet voor hun Chinese klanten. | |
#ANONIEM | dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:20 |
Nee, die komen voor de Nutrilon 1 hypoallergeen. | |
RobinOok | dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:21 |
Kijk, jij hebt er verstand van! | |
sp3c | dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:25 |
het was een leuk topic maar dit gezeur is echt totaal niet boeiend man | |
RobinOok | dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:29 |
Okay. Sorry. Ik hou erover op. | |
Lucky_Strike | dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:32 |
Ik vind gesprekken over de verkrijgbaarheid van bepaalde producten bij bepaalde toko's niet zo gezellig. | |
Forbry | dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:34 |
Ziet er goed uit! | |
KillemWieft | dinsdag 22 augustus 2017 @ 23:10 |
Probeer die rotiplaat van Parbo op de Bergweg eens. | |
Lucky_Strike | dinsdag 22 augustus 2017 @ 23:13 |
Kut. Kouseband vergeten mee te nemen | |
#ANONIEM | dinsdag 22 augustus 2017 @ 23:14 |
Goeien tip. | |
sirdanilot | woensdag 23 augustus 2017 @ 11:28 |
Terug ! Want met sperzieboontjes kan echt niet. | |
Lucky_Strike | woensdag 23 augustus 2017 @ 11:30 |
Ik ga binnenkort voor de mixed pickles en/of pompoen optie. Maar ik heb gewoon altijd kousenband in de vriezer liggen en nu dus niet meer. | |
sirdanilot | woensdag 23 augustus 2017 @ 11:33 |
Oh kun je dat in de vriezer doen? Gewoon zo rauw uit de toko zo in de vriezer? | |
Lucky_Strike | woensdag 23 augustus 2017 @ 11:38 |
Bij de toko verkopen ze zakjes diepgevroren kousenband. Prima spul wat mij betreft. | |
sirdanilot | woensdag 23 augustus 2017 @ 11:56 |
Oh ik zag alleen de verse. | |
Manke | woensdag 23 augustus 2017 @ 12:20 |
Vgm leent een slow cooker zich uitstekend voor suri gerechten. Iig wel voor cassave en bb soep, met gedroogde bonen. Voor roti ws ook wel. | |
Lucky_Strike | woensdag 23 augustus 2017 @ 13:15 |
Roti kan je zeker in de slowcooker maken. Ik heb er nog een portie van in de vriezer | |
RobinOok | woensdag 23 augustus 2017 @ 14:35 |
Ik heb toch liever verse sperziebonen dan kousenband uit de vriezer. | |
Lienekien | woensdag 23 augustus 2017 @ 14:39 |
Idem. | |
Lucky_Strike | woensdag 23 augustus 2017 @ 15:36 |
Ik niet Zeg Surinaamse FOK!kers, eten jullie mangochutney? En zo ja, wat is dan de beste? | |
#ANONIEM | woensdag 23 augustus 2017 @ 15:39 |
Kouseband uit de vriezer is toch niks mis mee. | |
sirdanilot | woensdag 23 augustus 2017 @ 15:42 |
Vriezer zak sperziebonen of kousenband uit de winkel is helemaal niks mis mee. Wordt geoogst als het kraakvers is en meteen flashfrozen. Zelf een verse kousenband bevriezen gaat langzamer, dat is inderdaad wel minder goed. En ook al vries je hem dezelfde dag in, hij ligt misschien al een paar dagen in de winkel. | |
#ANONIEM | woensdag 23 augustus 2017 @ 15:42 |
Ik vind die van Patak's altijd prima te nassen maar ik ben geen Surinamer. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 23-08-2017 15:47:43 ] | |
sirdanilot | woensdag 23 augustus 2017 @ 15:43 |
Maar goed, ik heb zelf nauwelijks een smaakverschil kunnen ontdekken tussen sperziebonen en kousenband. Het is meer gewoon voor het idee dat ik de (dure) kousenband gebruik ipv (goedkope) sperziebonen. | |
sirdanilot | woensdag 23 augustus 2017 @ 15:44 |
Als ik bijna blut ben is die dure kousenband wel het eerste waar ik op zou bezuinigen als ik roti wil. En van dat geld dan de goede rotiplaten halen uit de vriezer van de toko. Want die dingen zelf gaan maken daar ga ik echt niet aan beginnen in mijn studentenkeukentje. | |
Lucky_Strike | woensdag 23 augustus 2017 @ 15:46 |
Ik ken die van Patak's en van Geeta's en de laatste is echt veel beter. Smaakt veel minder kunstmatig. Maar ja, het zijn wel Westerse merken dus dan zal het vast niet authentiek zijn denk ik dan. Ik zag bij mijn Indonesische toko (waar ik gisteren ook Surinaamse producte kocht), ook een rijtje van Patak's staan. Producten die hier niet in de supermarkt liggen zoals een grote pot Rogan Josh pasta. Die koop ik normaal in Engeland. | |
RobinOok | woensdag 23 augustus 2017 @ 17:09 |
Er is ook niks "mis" mee, ik vind vers gewoon altijd lekkerder smaken. Dat geldt voor zo'n beetje alle groenten behalve spinazie en boerenkool. Rode kool misschien ook. Nou ja, daar zijn ook al tig topics over volgeluld. Gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur. | |
RobinOok | woensdag 23 augustus 2017 @ 17:16 |
Beetje een deceptie dat jij voor K&K gaat. Ik dacht dat dat not done was in onze CUL. | |
Lucky_Strike | woensdag 23 augustus 2017 @ 17:19 |
Ik hoop ooit nog eens een huishouden te kunnen runnen waarin ik dat nooit meer doe. Tot die tijd is rogan josh de lekkerste kant en klare currypasta | |
RobinOok | woensdag 23 augustus 2017 @ 17:31 |
En Bobotie van Knor Wereldgerechten? | |
sirdanilot | woensdag 23 augustus 2017 @ 17:42 |
Wat jij 'vers' noemt ligt al dagenlang in de supermarkt/vrachtwagen/loods voordat jij het op je bord krijgt. Diepvries wordt kraakvers geplukt en flashfrozen en is dus veel verser dan 'vers'. Maar bij het ontdooien verlies je natuurlijk wel wat smaak. Het ene weegt tegen het andere op, het maakt dus echt geen flikker uit. | |
Lucky_Strike | woensdag 23 augustus 2017 @ 17:57 |
Nou zit je me te plagen | |
RobinOok | donderdag 24 augustus 2017 @ 12:49 |
Dan hanteren wij dus een andere definitie voor vers. Maakt mij verder niet uit, ik wil het ook wel anders definiëren, als je daar blij van wordt : ik heb liever nooit-ingevroren groenten dan wel-ooit-ingevroren groenten. | |
RobinOok | donderdag 24 augustus 2017 @ 12:49 |
. | |
sirdanilot | donderdag 24 augustus 2017 @ 14:29 |
Denk je echt dat verse sperzieboontjes dezelfde dag nog geplukt worden en in de supermarkt liggen? en zeker iets als kousenband, dat volgens mij niet eens in nederland groeit. | |
Lienekien | donderdag 24 augustus 2017 @ 14:42 |
Je snapt het punt - nog steeds - niet. | |
RobinOok | donderdag 24 augustus 2017 @ 15:49 |
Nee, denk je dat ik achterlijk ben of zo? Wat precies begrijp je nou er niet aan als ik zeg dat ik groenten uit de diepvries, groenten die bevroren zijn geweest MINDER lekker vind? Wat valt daar nou niet aan te begrijpen? | |
liedetector | donderdag 24 augustus 2017 @ 15:58 |
enough said..... en idd vaak de "verse" kousenband is het ook niet diepvries is handig hoor, maar groente vreet ruimte dus niet de moeite..... nog ff en mensen zeggen dat potj sook prima zijn want kakelvers.... brrrrr | |
#ANONIEM | donderdag 24 augustus 2017 @ 18:25 |
Gelukkig heeft de toko hier ongevroren ouwe kousenband te koop, dus gebruik ik die. | |
vincenzo78 | donderdag 24 augustus 2017 @ 18:59 |
Ff voor de niet-Surinamers onder ons. Je bent natuurlijk vrij om een gerecht te 'tweaken' zoals je zelf wilt. En tegenwoordig vervangen veel toko's ook kousenband door sperziebonen (deels uit winstbejag (sperzie goedkoper dan kousen) en deels omdat de niet-Surinaamse klandizie zich hierover niet zal beklagen), maar voor de meeste Surinamers die echt Surinaams eten zijn opgegroeid, is dit 'a big NoNo'. Hoewel de Surinaamse keuken zeer gevarieerd is, zijn velen oerconservatief mbt de bereiding van het gerecht. En natuurlijk kookt niet iedere Surinamer hetzelfde (er zijn zelfs vele slechte Surinaamse koks ), maar ze proberen altijd wel bij de basis van een gerecht te blijven. Een tijdje geleden zag ik op 24kitchen dat ze Pom gingen maken. Die tjappies vervingen de Pomtayer gewoon door geraspte aardapppelen. Als je vervolgens ook nog normale aanpassingen gaat doen zoals bijvoorbeeld een beetje meer of minder van bepaalde specerij dan blijft er weinig van het oorspronkelijke gerecht over. Ik wil verder niet aanvallen of bepalen voor anderen, maar ik wilde alleen advies geven indien je ooit Surinaamse vrienden en kennissen over de vloer zou hebben (en voor ze zou koken). | |
Lienekien | donderdag 24 augustus 2017 @ 19:11 |
Ik zou toch niet Surinaams gaan koken voor Surinaamse kennissen! Dan ga ik wel bij hen eten. | |
#ANONIEM | donderdag 24 augustus 2017 @ 19:13 |
Precies, dat zou ik ook denken. | |
Boy_Zonderman | donderdag 24 augustus 2017 @ 20:44 |
Die van mijn moeders moeder! | |
Boy_Zonderman | donderdag 24 augustus 2017 @ 20:48 |
Hadden de Sefardische Joden niet de Pom naar Suriname gebracht? Althans, de versie met aardappelen ipv tayer? | |
n0a | donderdag 24 augustus 2017 @ 21:25 |
Ken je dat reactie filmpje op de versie van Rudolph? | |
Lucky_Strike | donderdag 24 augustus 2017 @ 21:25 |
Absoluut. Ik had een tijdje terug wel roti kip gemaakt voor een Nederlandse vriend van ons die tegenwoordig in Argentinie woont. Hij was helemaal gelukkig. | |
vincenzo78 | donderdag 24 augustus 2017 @ 21:28 |
Dat zou best kunnen en dat de tayer de aardappel heeft vervangen, maar ik ken geen Surinamers die je hier blij mee zou maken. Persoonlijk zou ik zo'n Pom niet eten. Juist in Suriname hebben de meegenomen gerechten vanuit 'thuislanden' weer een eigen draai gekregen. Ik vermoed niet dat ze bij 24Kitchen een soort van puriteins idee hadden van: zo als Pom origineel bedoeld was.. | |
vincenzo78 | donderdag 24 augustus 2017 @ 21:29 |
Nee, maar ben benieuwd. | |
Negentiendertig | donderdag 24 augustus 2017 @ 21:30 |
migado, bijna een winti hiero bij de paneermeel brak ik [ Bericht 4% gewijzigd door Negentiendertig op 24-08-2017 21:43:43 ] | |
Boy_Zonderman | donderdag 24 augustus 2017 @ 21:50 |
Heb de aflevering ook gezien, beetje verbaasd naar zitten kijken. Ik had zoiets van: 'noem het dan geen Pom'. Tropische aardappelschotel ofzo... | |
vincenzo78 | donderdag 24 augustus 2017 @ 23:07 |
Nu ik dat filmpje van Rudolph zie, realiseer ik me dat het nog erger was dan ik me herinnerde. Pom met lagen Maar die paneermeel daarvoor zou je hem bijna tegen de muur willen zetten.. | |
Lucky_Strike | donderdag 24 augustus 2017 @ 23:36 |
Wat lacht die kerel leuk | |
Axia | vrijdag 25 augustus 2017 @ 10:59 |
Surinamers haten verandering op het gebied van eten. Ze zijn zo vastgeroest aan hun oude gewoontes en doen, wat ook weer heel mooi is, maar soms..... Mijn ouders zijn ook zo. Mijn moeder zal nooit een medium gebakken steak eten. Dat ding moet helemaal doorgebakken zijn totdat je er iemand mee kan vermoorden, dan pas is het gaar voor haar. Mijn vader klaagt over dawet, blijkbaar werd het heel vroeger geserveerd met rijst erin, tegenwoordig is dat stukjes kokos en maizena...maar we blijven eeuwig horen dat hoe we het nu maken NIET ECHT is! Zelfs met pasteitjes. Vroeger maakten de mensen het deeg ervoor zelf. Tegenwoordig heb is er bladerdeeg. Ondanks dat mijn pasteitjes (met bladerdeeg) altijd in trek zijn, heb je altijd een of oude taart die erover moet zeuren. Vreet het en tap ie mofo...... | |
Axia | vrijdag 25 augustus 2017 @ 11:00 |
dubbel | |
#ANONIEM | vrijdag 25 augustus 2017 @ 11:13 |
Zijn net Italianen of Spanjaarden. | |
sirdanilot | vrijdag 25 augustus 2017 @ 11:33 |
Weet iemand of taro het zelfde is als tajer? Want dat vond ik wel in de mocro supermarkt. | |
sirdanilot | vrijdag 25 augustus 2017 @ 11:36 |
Ah ik zie het al. In brazilië is de tayer taioba, en taro is een heel andere soort die meer uit Azië komt. Helaas nog even verder zoeken naar die tayer dus. | |
#ANONIEM | vrijdag 25 augustus 2017 @ 12:32 |
bereidt door Surinaamse chinezen vanmiddag als mijn lunch. | |
vincenzo78 | zaterdag 26 augustus 2017 @ 10:26 |
Geraspte Pomtayer (uit de vriezer) is bij elke fatsoenlijke toko te koop (waarschijnlijk bij Orientals en vergelijkbare zaken). Woon je in de randstad? | |
sirdanilot | zaterdag 26 augustus 2017 @ 10:44 |
Ja in de amazing oriental in den haag ligt het sowieso maar kom daar voorlopig niet. Woon zelf in leiden. Als ik weer eens in den haag ben neem ik het wel mee. In de chinese toko hiero zag ik het zo gauw niet liggen. Misschien kunnen ze het bestellen. | |
sirdanilot | zaterdag 26 augustus 2017 @ 10:44 |
Lokquote: heb jij een artikel over pomtayer op je blog ? | |
vincenzo78 | zaterdag 26 augustus 2017 @ 10:46 |
Chinese toko waar ze ook dingen voor de Surinaamse keuken verkopen? Had je in de vriezer gekeken? | |
#ANONIEM | zondag 27 augustus 2017 @ 14:52 |
En weer Surinaams gegeten, dit keer als lunch. Heerlijk! | |
#ANONIEM | zondag 27 augustus 2017 @ 15:15 |
Nice. Wat voor broodje is het? | |
fukforce | zondag 27 augustus 2017 @ 17:49 |
Kom net van Warung Dojo op de Beeklaan raak ik meteen verzeild in een of andere bar gevecht | |
JaneDoe | zondag 27 augustus 2017 @ 17:53 |
bedoel je niet djojo? laatste keer dat ik daar was wilde een vrouw mij en m'n gezelschap ook bijna te lijf gaan het eten is er goed, jammer van t vreemde volk dat er komt | |
fukforce | zondag 27 augustus 2017 @ 18:04 |
Ja Djojo aka Dojo Eten is er zeker goed maar inderdaad altijd als ik daar kom is er altijd wel iets aan de hand. Telefonisch bestellen heeft daar ook geen zin al bel je uur van te voren. Dan sta je daar als nog 30 minuten te wachten tot je bestelling klaar is, ook al is het niet druk. En het wordt tijd dat die zwartwerkers eens pinapparaat gaan afschaffen. De enige reden om er te blijven komen is omdat het eten wel goed is. | |
JaneDoe | zondag 27 augustus 2017 @ 19:13 |
heel erg irritant ja dat je er niet kunt pinnen | |
vincenzo78 | zondag 27 augustus 2017 @ 20:59 |
Lekker eten trekt blijkbaar gekken aan | |
#ANONIEM | maandag 28 augustus 2017 @ 00:27 |
Lekker eten is voor een ieder bedoelt. Vanavond bijvoorbeeld weer naar Spicy Temptation geweest. Grote gebakken spicy gamba's,soep,witte rijst en buikspek..Ik ben happy geweest. Aansluitend om te relaxen: Champie i.c.m. een verse sigaar.
Bakkeljauw dus. Het andere was: Pietjil, alleen die vond ik wat tegenvallen want de groente was opgewarmd in een oventje en was dus 'dood' = slap. De pindasaus was te zoet alsof ze tamarinde erin hadden gedaan. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2017 00:29:26 ] | |
n0a | maandag 28 augustus 2017 @ 10:39 |
Tamarinde is toch zuur? | |
vincenzo78 | maandag 28 augustus 2017 @ 10:41 |
Zoet | |
Negentiendertig | maandag 28 augustus 2017 @ 11:57 |
Noh mang, zoetzuur dan. Maar zeker niet zoet. | |
KillemWieft | maandag 28 augustus 2017 @ 13:21 |
Dit. | |
#ANONIEM | maandag 28 augustus 2017 @ 18:00 |
(Vroege) Avondhap Yup...weer Moksi alias de Surinaamse toer. Aansluitend Tis maandagvooravond,zacht zomerweer dus ideaal om te acclimatiseren na het eten. | |
#ANONIEM | maandag 28 augustus 2017 @ 18:11 |
Ah, oke. Dat broodje ziet er goed uit. Krijg er trek van maar veel tenten zijn maandagavond gesloten. Misschien dat ik morgen zoiets haal. | |
#ANONIEM | maandag 28 augustus 2017 @ 18:37 |
Verkeerde topic met je sigaar. Je hoeft niet in drie topics te spammen wat je hebt gegeten. | |
sp3c | maandag 28 augustus 2017 @ 19:07 |
is wel Surinaamse eten ziet er niet heel bijzonder uit verder maar het is een kleine foto | |
vincenzo78 | maandag 28 augustus 2017 @ 19:08 |
Moet ik iets zien of verwijs je naar een post? | |
sp3c | maandag 28 augustus 2017 @ 19:09 |
die laatste van Iwanius | |
#ANONIEM | maandag 28 augustus 2017 @ 19:23 |
Ik vind die foto's van Iwanius wel tof. Hij post altijd afwijkende gerechten. Ik ben wat dat betreft simpeler; Surinaams broodje of roti. Maar ga zeker eens wat anders uitproberen. | |
sp3c | maandag 28 augustus 2017 @ 20:36 |
ik ook, zijn mooie foto's en het maakt het toch allemaal wat levendiger | |
Negentiendertig | maandag 28 augustus 2017 @ 20:40 |
Hij post al in iets van drie topics, buiten deze om, wat 'ie elke dag vreet Waarom moet hij dit topic overnemen? De zoveelste borrel en sigaar tijdens het 'acclimatiseren' lijkt me niet relevant. Of het moet Borgoe rum zijn wat hij drinkt. Maar dat betwijfel ik. | |
sp3c | maandag 28 augustus 2017 @ 20:44 |
oh ik weet niet waar hij allemaal komt hoor, ik kom alleen hier en ik vind het wel leuke foto's ik stel voor dat jullie ermee naar de mods stappen als het een probleem is want ik zie sowieso liever foto's van eten dan klachten over foto's van eten | |
Lucky_Strike | maandag 28 augustus 2017 @ 20:46 |
Hallo hier ben ik Eerst even eten. Geen Surinaams Gaan jullie intussen even ontopic? Over de beste manier om zuur te maken bijvoorbeeld. | |
#ANONIEM | maandag 28 augustus 2017 @ 20:51 |
Oh het is gelijk zuur, oke dan. - 1 Komkommer in halve maantjes gesneden - 200 ml water - zout - 250 ml natuurazijn - 1 rode ui - 4 el suiker. - 8 pimentbolletjes - 2 kruidnagels Water koken en suiker in oplossen. Daarna nachtje in de koelkast. | |
vincenzo78 | maandag 28 augustus 2017 @ 20:54 |
En dat in een schone pot. En voor de liefhebbers ook met peper. Madame Jeannette bijvoorbeeld. | |
RobinOok | maandag 28 augustus 2017 @ 20:56 |
Een nachtje in de koelkast en dan is het goed? | |
#ANONIEM | maandag 28 augustus 2017 @ 20:58 |
Naja, ik doe het minimaal een nacht in de koelkast. Kan het dan nog wel twee weken gebruiken. Weet niet of jij een betere manier hebt. Ongetwijfeld en die hoor ik dan graag om dat dan uit te proberen. [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2017 20:59:40 ] | |
Negentiendertig | maandag 28 augustus 2017 @ 21:00 |
Dit en dan met pomme de cythere erin | |
Lucky_Strike | maandag 28 augustus 2017 @ 21:32 |
Klinkt lekker Tem Wat is pomme de cythere? | |
vincenzo78 | maandag 28 augustus 2017 @ 21:34 |
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Ambarella | |
sp3c | maandag 28 augustus 2017 @ 21:36 |
oeeeh dat ken ik wel dat is superlekker | |
Lucky_Strike | maandag 28 augustus 2017 @ 21:48 |
Het ziet er echt niet bekend uit. | |
sp3c | maandag 28 augustus 2017 @ 22:01 |
volgens mij hadden we altijd sap daarvan | |
#ANONIEM | maandag 28 augustus 2017 @ 23:05 |
Gaan die er in zijn geheel in dan? Wil het wel eens gaan proberen, klinkt goed | |
#ANONIEM | maandag 28 augustus 2017 @ 23:08 |
Topic is bijna vol. Sowieso tof dat we bijna aan het derde deel zitten. Iemand zin een mooie OP te maken voor deel 3? | |
#ANONIEM | maandag 28 augustus 2017 @ 23:15 |
Ik wil wel een opzetje doen die kan dan aangevuld worden. | |
Lucky_Strike | maandag 28 augustus 2017 @ 23:15 |
Dat doe ik wel. Morgen. | |
Lucky_Strike | maandag 28 augustus 2017 @ 23:15 |
Dicht. |