FOK!forum / Sport / [Bodybuilding] #522
Cue_maandag 29 mei 2017 @ 18:45
QdWd1.png

"Keep your purpose in mind, simply go to the gym and do your workout. Do it well and don't worry what other people are doing. Confidence will grow as you achieve." - Arnold Schwarzenegger

SPOILER: Algemeen
Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuistrainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus! :P

Verwacht niet dat je na 2 maanden eruit ziet als onze grote vriend Arnold Schwarzenegger. Dit heeft allemaal veel tijd nodig, denk hierbij echt aan jaren!

Hou in het achterhoofd dat een mooi lichaam opbouwen niet alleen lukt met trainen. Voeding en rust zijn even belangrijk! Als 1 van deze 3 niet in orde is, haal je simpelweg bij lange na niet eruit wat erin zit.

Grof gezegd zijn er 2 redenen waarom mensen gaan trainen. Ze willen of gewicht verliezen, of juist massa aanzetten. Tuurlijk zijn er combinaties hiervan, maar dit is voor de meeste toch de eerste drijfveer.

Als wilt afvallen, ga je niet meteen met zware gewichten slepen. Cardio (lopen, roeien en fietsen) zal dan je eerste behoefte zijn. Dit in een rustig tempo, en minimaal een 1/2 uur. Echter is het aan te raden al redelijk ook met wat gewichten te gaan trainen. Dit omdat hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding werken en hoe sneller je dus vetten kwijt raakt. Sluit echter wel je training af met een 1/2 uur (of meer) aan cardio erna.

Wil je massa aanzetten, dan gaan we niets met cardio doen, maar meteen met gewichten trainen. Korte en zware trainingen zijn het meest effectief dan.

Concentreer je altijd op één van bovenstaande redenen. Het is nutteloos om spieren aan te willen zetten en tegelijkertijd te willen afvallen. Voor het eerste is een calorieoverschot noodzakelijk, voor het tweede een calorietekort. Daarom is het verstandig in de wintermaanden flink te trainen/eten om spiermassa aan te zetten, en tegen de zomer d.m.v. cardio vet te verbranden (en zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen).

Het is raadzaam je trainingen niet te lang te laten duren. Op het moment dat de intensiteit van je training drastisch daalt, betekent dit dat de catabole (spierafbrekende) hormonen in een overschot voorkomen ten opzichte van de anabole (spieropbouwende) hormonen. De meeste mensen zouden het bij maximaal 4-5 kwartier moeten houden; echter een goede conditie (fitness-level) verhoogt deze tijdsduur en dat is natuurlijk ook gewoon te trainen :).

Keep in mind dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Allereerst kan je je wel gaan oriënteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

• Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding) • Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding) • Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)

Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen." :{

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in. :)
SPOILER: Trainingsmethoden
Wat krachtsport aangaat zijn er eigenlijk 2 theorieën over training, of beter gezegd; de supercompensatie:

Single factor theory: fatigue (belasting) over 1 workout Dual factor theory: fatigue over meerdere workouts

In het eerste geval heb je dus een training, waarin een spier belast wordt, waarna hij herstelt en er supercompensatie optreedt. Op dat moment doe je een nieuwe training. Bij dual factor draait het om fatigue over meerdere trainingen. Je werkt progressief in elke training zodat je je lichaam steeds zwaarder belast (loading). Op het randje van overtraining doe je een deload week (lager volume).

In het bodybuilding is single factor training overweldigend in de meerderheid. Men traint elke spiergroep 1x per week en bouwt zo meer spiermassa op. In de overige krachtsporten (sprinten, gewichtheffen etc) volgt men voornamelijk het dual factor principe.

Elk van beide heeft voor- en nadelen. Het is dus aan jezelf om te bepalen op wat voor manier je traint. Het is niet zo dat je van single factor training alleen gespierd wordt en van dual factor alleen sterk; er zijn genoeg bodybuilders die sterker zijn dan de gemiddelde powerlifter en omgekeerd zijn er genoeg powerlifters die gespierder zijn dan de gemiddelde bodybuilder. Kortgezegd kan je je training zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt :).

Meer informatie over (met name) dual factor training en/of vragen zijn altijd welkom, google ook eens op "dual factor training" of "fitness fatigue model".
SPOILER: Oefeningen
"Help! Er zijn 1001 verschillende oefeningen te doen in de sportschool, waar moet ik in hemelsnaam beginnen?!"

Sportscholen hebben hiervoor vaak speciale beginnersschema's waarin je elke training je hele lichaam traint. Dit is op zich een redelijke manier om met training in contact te komen, maar ikzelf (LedZep) ben niet zo'n fan van deze methoden omdat ze veel spiergroepen isoleren in plaats van de grote compoundoefeningen (die je de meeste massa opleveren).

Als je al wat langer traint ben je zelf in staat om een geheel eigen schema op te stellen wat aansluit bij jouw behoefte.

Vergeet niet je gehele lichaam te trainen. Dus ook benen en rug. Hieronder gemakshalve een quote van mij uit een ander topic:

[..]

Een goed trainingsschema bestaat voor een groot gedeelte uit de grote compound oefeningen zoals squats, deadlifts, bench press, overhead presses, bent over rows etc. De rest van je trainingsschema kan je opvullen met andere (zoals isolatie) oefeningen.
SPOILER: Sets & Reps
De instructeur op de sportschool zegt dat ik 20 herhaingen moet doen. Of dat klopt hangt van je doel af, maar waarschijnlijk heb je er niks aan.

Deze artikelen gaan in op het aantal sets en herhalingen:

Ironmagazine

How many sets and reps per exercise


SPOILER: Voeding
Alles staat of valt met voeding. Of je nu wilt afvallen of massa wilt winnen, voeding is de sleutel tot succes.

De volgende voedingsstoffen kan je grofweg onderscheiden:

• (Complexe) Koolhydraten. Dit is de energiebron van je lichaam. Koolhydraten leveren in eerste instantie de energie voor je spiercellen om de training te kunnen doorstaan. Deze haal je onder andere uit Brinta, havermout, (zilvervlies)rijst, (volkoren)pasta etc. • Eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn de bouwstenen van je lichaam. Eiwitten haal je ondermeer uit vis, wit vlees (kip, kalkoen), kwark, eieren (duh) etc. • Vetten. Vetten zijn één van de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Zowel verzadigde als onverzadigde vetten kan je zonder problemen (veel) consumeren. Transvetzuren kan je maar beter wel zo veel mogelijk mijden, deze zijn zeer slecht voor je hart- en bloedvaten en je algemene gestel. Je vindt ze onder andere in koekjes, taart e.d.

Let vooral op je eiwitinname! Om spiermassa te winnen moet je dus meer eiwitten naar binnen werken dan dat je lichaam nodig heeft. Het evenwichtspunt tussen te weinig eiwitten waarbij je lichaam zich in de catabole fase (spierafbrekend), of genoeg eiwitten waarbij je lichaam zich in de anabole fase (spieropbouwend) bevind is je 'proteine turn over point' genaamd.

Zorg er dus voor deze weegschaal naar de goede kant doorslaat! Minimaal 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag is een mooie basic regel.

Als je wilt aankomen dien je hoog in je voedingsstoffen te zitten. Daarvoor geldt gemiddeld genomen een minimum van 500 kcal boven je dagelijkse behoefte. Ectomorphe mensen kunnen echter maar beter een stuk meer eten - mits clean food kan je dit zelfs uitbouwen tot 2000-2500kcal boven je behoefte (mits een goed trainingsschema en een fucked up metabolisme :P).

Wil je afvallen, ga je grofweg gezegd koolhydraten voor eiwitten en vetten vervangen (minder kcals) om zodoende zo'n 500kcals onder je dagelijks verbruik te komen. Maar dan wel met veel eiwitten om spiermassaverlies tegen te gaan.

De verhouding koolhydraten/eiwitten/vetten 'regel' is als je wilt aankomen 50/30/20 en 33/33/33 als je wilt afvallen.

Direct na het trainen is het aan te raden om een zgn 'post workout shake' tot je te nemen. Je lichaam is op dat moment in catabole fase, en schreeuwt als het ware om voeding. Je lichaam op dat moment van snelle energie (dextrose) en snelle eiwitten zoals whey voorzien is bijna een must.

Deze shake maak je gemakshalve thuis al klaar, en werk je in de kleedkamer naar binnen. Hoe de samenstelling er precies uit dient te zien verschilt per individu, maar laat er zeker 30gram dextrose en 50gram eiwitten in voorkomen op zo'n 1/2 liter water/melk. Whey eiwitten zijn snel opneembaar en worden het meest gebruikt hiervoor. Eventueel kan je caseïne (traag opneembaar) ook nog toevoegen.
SPOILER: Rust
Rust is de tweede sleutel tot succes. Je spieren groeien na een prikkel (de training) wanneer er ná die prikkel een rustperiode wordt ingelast. Over de lengte van die rust wordt veel geroepen, maar dit is voor ieder persoon verschillend én hangt af van de intensiteit (% van je 1 Rep Max op een lift), het volume (totaal gewicht) van je trainingen én de vraag of je tot failure traint.

Wanneer je elke set doorgaat tot je het gewicht niet meer omhoog krijgt (concentric failure) krijgen zowel de spieren als je CZS (centraal zenuwstelsel) een grote opdonder. Voor de laatste heeft dan zeker 6 dagen nodig om volledig te herstellen.

Wanneer je daarentegen altijd 1 à 2 reps onder failure blijft en het volume van je trainingen beperkt houdt, kan je een spier veel vaker belasten. Dit zelfs tot 4-6 keer per week (en in extreme gevallen nog vaker, zoals bv. olympisch gewichtheffers doen)

Het hangt dus volledig van je eigen trainingsmethode af hoelang je recupereert, en je zult ook zelf moeten uitvinden wat voor jou de beste manier is.
SPOILER: Supplementatie
Buiten voeding gebruiken mensen die al een tijdje trainen supplementatie als aanvulling op hun voeding. Dit kan variëren van eiwitten in de vorm van aminozuren, wat creatine voor het uithoudingsvermogen tot een GABA wat voor een diepe nachtrust een hogere testosteron spiegel zorgt.

Supplementen zijn overal te koop en niet illegaal. Voor sommige is het aan te raden deze niet langer dan 8 weken achterelkaar te gebruiken om gewenning te voorkomen, andere supplementen kunnen gewoon het hele jaar door worden gebruikt.

Tegen de tijd dat je een jaartje serieus traint heb je in principe zelf al redelijk wat kennis vergaart over dit onderwerp zodat je zelf wel in staat bent een keuze te maken wat je wilt gaan proberen. Combinaties van supplementen zijn altijd aan te raden. De nieuwste generatie supplementen is trouwens al vaak een combinatie van het een en ander. Creatine met amino's en een revolutionaire nieuwe transportmethode schreeuwen je vanaf de stellingen toe. Trial and error geldt hiervoor. Wat voor de 1 lekker aanslaat, zal voor de ander geen resultaten brengen.

Verwacht er dus geen wonderen van, je gaat vaak wel een stuk vooruit, maar je wordt niet in 1x super gespierd ofzo. :)

Persoonlijk vind ik eiwitsupplementatie meer onder het kopje voeding vallen, dan supplementatie, maar dat is mijn (Mr.J) persoonlijke mening.
SPOILER: Steroïden
Als iemand wilt gaan gebruiken doe dan de moeite jezelf goed in te lezen in de materie, het kunnen medicijnen zijn die je overgedoseerd gaat gebruiken ten behoeve van je gestelde doeleiden.

Hier op FOK is uiteraard ruimte tot educatie op dit punt, ik raad iedereen dan ook aan in deze subsectie goed de sticky topics door te lezen. http://forum.dutchbodybuilding.com/f10/

Waarom is er ruimte hiervoor? Omdat er ook een XTC topic, een Coke topic, een softdrugs topic waarin gebruik en tips worden besproken. F0k zou F0k niet zijn als we daar dan geen ruimte in bieden.
Educate yourself before you medicate yourself!

Een goed boek voor de juiste educatie: http://williamllewellyn.com/books/

SPOILER: Vitamines en mineralen
"Een uitgebalanceerde en evenwichtige voeding behoeft geen verdere extra ondersteuning" is vaak te horen uit de monden van mensen die een bodybuilder een handje vol pillen ziet wegwerken bij een maaltijd. Helaas vergeten deze mensen dat een lichaam van een bodybuilder totaal andere behoeftes heeft dan die van een niet bodybuilder/sporter.

Vitamines in grote hoeveelheden zoals Vitamine B en Vitamine C zijn nodig en niet schadelijk in hoge (lees: hoog, niet extreem hoog ;) ) hoeveelheden (ze zijn nl. in water oplosbaar, in tegenstelling tot Vitamine A en Vitamine D. Met vitamine A is overdosering snel mogelijk en gevaarlijk; Voor vitamine D zijn er steeds meer aanwijzingen dat suppletie (bij voorkeur in D3 vorm) de kans op allerlei ziekten en aandoeningen verkleint). Mineralen zoals magnesium en zink zijn ook bijna onmisbaar voor velen. ZMA is hiervoor een veelgebruikt supplement.

Zeer uitgebreide info hierover: http://www.bodybuilding.com/fun/catvit1.htm http://www.bodybuilding.com/fun/catvit2.htm[spoiler=Handige en informatieve linkjes] Geen idee wat er allemaal precies voor info te vinden is, maar met wat zoekwerk kan je er denk ik wel wat relevante info vinden. :P http://bodybuilding.pagina.nl

Officiële site van de internationale bodybuild federatie. Niet zoveel spannends te vinden op wat foto sessies na. http://www.ifbb.com

Zeer groot en uitgebreid informatief forum: http://www.bodybuilding.com/forum

Groot en informatief Nederlandstalig forum. De meeste 'stamgasten' uit dit topic zijn daar ook te vinden. De supermoderators zijn heel toffe gasten! :7 http://forum.dutchbodybuilding.com

Deze mag niet ontbreken in dit rijtje. :) http://www.getbig.com

Specifieke voeding FAQ: http://bodybuilding.about.com/library/weekly/aa020403a.htm

Nog een voeding pagina: http://www.getbig.com/articles/bottom.htm

Site met oefeningen in animated .gif: http://exrx.net/Exercise.html

Uitleg type spiervezels: http://fitnessnet.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8532

Vitamines en mineralen info: http://forum.dutchbodybuilding.com/showthread.php?t=4010

Site waar artikelen door diverse mensen worden gepubliceerd: http://www.t-nation.com
SPOILER: FAQ
- Ik wil beginnen: hoe vind ik een goede sportschool? Let erop dat er een squat rack (niet alleen een Smith Machine), dumbbells tot minimaal 30kg (gevordenen hebben meer nodig) en losse barbells aanwezig zijn.

- Jullie zeggen dat ik ook moet squatten, bankdrukken en deadliften, maar bij mij op de sportschool kan/mag dat niet. Zeg je abonnement op en zoek een andere sportschool.

- Ik wil graag sneller sterker en breder worden: wat moet ik doen? Allereerst: leest de OP goed en helemaal door. Verder: post je eet- en trainingsschema, dan kunnen de ervaren mensen hier je persoonlijk advies geven.
SPOILER: Ter afsluiting nog een aantal foto's van de top 3 van de Mr. Olympia 2015
1. Phil Heath [ 8895-phil-heath-51_final.jpg

2. Dexter Jackson
1874-dexter-jackson-31_final.jpg

3. Shawn Rhoden
2931-shawn-rhoden-43_final.jpg

En 2 van (volgens kenners ;) ) de beste bodybuilder aller tijden; Arnold Schwarzenegger.

m7.jpg

m8.jpg

SPOILER: FOK! Powerlifting doelen 31-12-2016
Artoo
Squat: 125
Bench: 65
Deadlift: 150

PluisigNijntje
Squat 90kg 5x5 (nu krap aan 70)
DL 120 1x5 (denk dat dit erg ambitieus is, nu 75, erg sneu I know)
OHP 45 kg 5x5 (nu 30)
Bench: vind ik eigenlijk helemaal niet zo boeiend
C&J: 60kg
Snatch: 50kg

Gekoeldnetzolekker

Squat : 275
Deadlift : 325
Bench : 180
OHP : 130

Phaelanx_NL

Squat : 150
Deadlift : 180
Bench : 120

Lightweight

Squat : 150
Deadlift : 190
Bench : 110

BredeBroeder

Squat : 130
Deadlift : 170
Bench : 90

star_gazer

Squat : 140
Deadlift : 190
Bench : 120

Yuri_Boyka

Squat : 220
Deadlift : 250
Bench : 130

stinkie

Squat : 175
Deadlift : 200
Bench : 100

MagnumPI

Squat : 140
Deadlift : 160
Bench : 100

Snakey

Squat : asstrongaspossible
Deadlift : 200
Bench : 140
OHP : 100

Verbosity

Squat : 190
Deadlift : 240
Bench : 130


Snorrenbaard

SQ 180
DL 200
BP 120

VASND

SQ 140
BP 85
DL 200

SPOILER: Versiebeheer
* Deze openingspost is ooit gestart door Mr.J op GoT. Na 2 jaar in deze vorm te zijn gebruikt heeft LedZep deze uitgebreid en waar nodig verbeterd. :), na nog eens 2 jaar heeft CarbonC een kleine revisie/uitbreiding/update doorgevoerd. In 2011 heeft Yuri_Boyka de OP onderverdeeld in spoilers.

08-10-2013: Headerfoto gecorrigeerd.Foto's Top 3 Mr. Olympia 2012 vervangen door die van 2013, funfoto onder de 2 Swarzenegger foto's verwijderd, spoiler voor versiebeheer toegevoegd (CarbonC / no1uknow).

08-07-2016: Foto's Mr Olympia hersteld en geüpdate naar 2015, foto's Arnold Schwarzenegger hersteld. Doelen-spoiler hersteld. Versiebeheer en doelen-spoilers omgewisseld (Eleiko).
Artoomaandag 29 mei 2017 @ 21:12
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 18:21 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Oh echt? :D Hoe was dat?
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 18:27 schreef Cue_ het volgende:
Oerh ja, ben benieuwd :D
Ja super tof. De workshop werd gegeven door Pim Kokos (2x Nederlands kampioen) en Thorsten Bruning van Crossfit Twente. In de workshop werden vooral de beginselen van de snatch geleerd door progressie via powerpositie naar muscle snatch, power snatch en vervolgens hang snatch. Daarna werd er nog een kort stukje voorslaan behandeld. Best flabbergasting hoe complex de hele bewegingscyclus is als je hem echt goed wil doen :P We waren met een klein groepje, 10 man, zowel beginners als gevorderden en voor iedereen was er veel aandacht. Echt leuk. Wellicht dat ik na mijn wedstrijd af en toe wat weightlifting in mijn trainingen wil stoppen. :)
Cue_maandag 29 mei 2017 @ 22:25
Nice! Klinkt als goede workshop, zeker ook omdat t dan echt voor alle niveaus lijkt te zijn. Cool :)
Cue_maandag 29 mei 2017 @ 22:27
Owja, vandaag 1rm deadlift gedaan, laatste keer was 12feb, van 103 naar 107.5 gegaan :)
Hebben hem ook niet echt vaak getraind, 4x ofzo maar tussendoor. Ondanks dat ik er echt veel zin aan had, voelde hij al snel erg zwaar aan.

Nu weer een tijdje gewone trainingen :)
Artoomaandag 29 mei 2017 @ 22:41
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 22:27 schreef Cue_ het volgende:
Owja, vandaag 1rm deadlift gedaan, laatste keer was 12feb, van 103 naar 107.5 gegaan :)
Hebben hem ook niet echt vaak getraind, 4x ofzo maar tussendoor. Ondanks dat ik er echt veel zin aan had, voelde hij al snel erg zwaar aan.

Nu weer een tijdje gewone trainingen :)
Netjes hoor! Neem je wel even wat rust na al dat maxen?

Die workshop was inderdaad een aanrader. Mocht je wat serieuzer richting oly willen gaan dan zou ik zeker eens bij een van die jongens langs gaan :)

Ik ga zelf komende week openers bepalen voor de wedstrijd van 10 juni. Interessant wel want ik heb voor het eind van de week deadliftsingles met 142.5 gepland staan, mijn nog staande max van voor mijn rugblessure is 140. :P Gezien dat ik 130 inmiddels trek voor setjes (7x3) verwacht ik niet al te veel problemen maar het is toch een beetje spannend :')
Cue_dinsdag 30 mei 2017 @ 07:22
Ja we gaan nu weer rustig aan doen, m'n trainer kennende.

Het blijft altijd spannend, maar het klinkt alsof het helemaal goed moet komen als die 130 je zo goed afgaat.

10juni is al snel.
Maar dan deze week nog de 142 en bij de wedstrijd? Streven naar nog hoger?
Artoodinsdag 30 mei 2017 @ 08:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 07:22 schreef Cue_ het volgende:
Ja we gaan nu weer rustig aan doen, m'n trainer kennende.

Het blijft altijd spannend, maar het klinkt alsof het helemaal goed moet komen als die 130 je zo goed afgaat.

10juni is al snel.
Maar dan deze week nog de 142 en bij de wedstrijd? Streven naar nog hoger?
Ja, die 3 singles zijn onderdeel van de deload, het volume is deze twee weken helemaal uit de programmering gehaald. De deadlifttraining bestaat ook uit 3 singles, een heel klein beetje supplementair werk en daarna heb ik een rustweek tot de wedstrijd. Als het goed is voelen die singles wel zwaar, maar moet 142.5 niet mijn max zijn, dus ik streef op de wedstrijd inderdaad naar meer.
Vinniieedinsdag 30 mei 2017 @ 08:33
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 21:12 schreef Artoo het volgende:

[..]


[..]

Ja super tof. De workshop werd gegeven door Pim Kokos (2x Nederlands kampioen) en Thorsten Bruning van Crossfit Twente. In de workshop werden vooral de beginselen van de snatch geleerd door progressie via powerpositie naar muscle snatch, power snatch en vervolgens hang snatch. Daarna werd er nog een kort stukje voorslaan behandeld. Best flabbergasting hoe complex de hele bewegingscyclus is als je hem echt goed wil doen :P We waren met een klein groepje, 10 man, zowel beginners als gevorderden en voor iedereen was er veel aandacht. Echt leuk. Wellicht dat ik na mijn wedstrijd af en toe wat weightlifting in mijn trainingen wil stoppen. :)
Leuk! Klinkt heel leerzaam. Verbaas me elke keer wel als ik YT-filmpjes kijk hoeveel er uit te leggen valt over techniek, en dan moet je het vervolgens in de praktijk brengen :+.
Henrysdinsdag 30 mei 2017 @ 21:55
Ik fantaseer en droom nu gewoon over eten, heb zo zin om een zak raspatat te halen bij de snackbar maar al dat vocht dat ik dan ga vasthouden
Panzermausdinsdag 30 mei 2017 @ 21:57
quote:
9s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 21:55 schreef Henrys het volgende:
Ik fantaseer en droom nu gewoon over eten, heb zo zin om een zak raspatat te halen bij de snackbar maar al dat vocht dat ik dan ga vasthouden
Viesdik worden wens je niemand toe. Stay strong!
Henrysdinsdag 30 mei 2017 @ 22:01
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 21:57 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

Viesdik worden wens je niemand toe. Stay strong!
Nadeel is dat je bij zo'n snackbar ook geen idee hebt hoeveel kcal erin zit
Panzermausdinsdag 30 mei 2017 @ 22:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 22:01 schreef Henrys het volgende:

[..]

Nadeel is dat je bij zo'n snackbar ook geen idee hebt hoeveel kcal erin zit
Precies, daarom supermarktpizza. Ik heb maandenlang een periode gehad waarin de Jumbo Big American Texas (1200 kcal) dagelijks in mijn MyFitnesspal template stond. Dat rekent wel zo makkelijk.

Die pizza is al een tijdlang uit het assortiment verbannen, though. ;(
DeLoetwoensdag 31 mei 2017 @ 13:41
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 22:35 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

Precies, daarom supermarktpizza. Ik heb maandenlang een periode gehad waarin de Jumbo Big American Texas (1200 kcal) dagelijks in mijn MyFitnesspal template stond. Dat rekent wel zo makkelijk.

Die pizza is al een tijdlang uit het assortiment verbannen, though. ;(
Die verse AH Prosciutto is wel nice.

Kcal 920
K 120
V 28
E 43
ComedyShortsGamerwoensdag 31 mei 2017 @ 18:31
Gisteren ging ik in mijn laatste rep van de laatste set van de OHP iets wat compenseren met mijn benen omdat ik moeite had om die laatste rep af te maken. Mijn voeten bleven wel gewoon plat maar ik spande ze aan blijkbaar. Voelde erna ook in mijn bovenbenen een spier, rechts vlakboven de knieën. Het deed geen pijn verder en ik voel het nu ook niet, maar was wel benieuwd wat voor spier het was. Jullie misschien een idee? Al is dit natuurlijk een vaag verhaal en zegt het jullie natuurlijk niks. Het was iig in de buurt van de quads. Ik durf niet te zeggen dat het de quads zelf was, kan het wel zijn trouwens.
Faeroerwoensdag 31 mei 2017 @ 18:57
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 18:31 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Gisteren ging ik in mijn laatste rep van de laatste set van de OHP iets wat compenseren met mijn benen omdat ik moeite had om die laatste rep af te maken. Mijn voeten bleven wel gewoon plat maar ik spande ze aan blijkbaar. Voelde erna ook in mijn bovenbenen een spier, rechts vlakboven de knieën. Het deed geen pijn verder en ik voel het nu ook niet, maar was wel benieuwd wat voor spier het was. Jullie misschien een idee? Al is dit natuurlijk een vaag verhaal en zegt het jullie natuurlijk niks. Het was iig in de buurt van de quads. Ik durf niet te zeggen dat het de quads zelf was, kan het wel zijn trouwens.
VMO?
Agentperrydonderdag 1 juni 2017 @ 16:57
Nu tweede week van mijn cut, in een keer van 3300 naar 2200 kcal per dag gaan is best even wennen. Merk vooral dat ik veel minder energie heb, het minder eten vind ik niet zo'n probleem, intermittitent fasting helpt daarbij.
Ga nu door tot eind juni, daarna weer op onderhoud eten en proberen de zomer lean te blijven.
DeLoetdonderdag 1 juni 2017 @ 17:18
Ik mag graag wielrennen, zeker als het lekker weer is. Soms verbrand ik wel 3000 kcal met een paar uurtjes koersen. Ik zit momenteel in de cut. Wat is verstandig on te doen qua eten? Ik houd mijn eiwitten hoog, zeker op dagen dat ik sport. Maar soms eindig ik de dag met een calorietekort van 1200. Dan heb ik er al >4000 op. Hoe erg is dit? Is wel makkelijk cutten zo
Agentperrydonderdag 1 juni 2017 @ 18:04
Die 3000 kcal verdelen over een paar dagen. Dus bv 3 dagen 1000 kcal extra eten om te compenseren ipv een dag 3000. Ervan uitgaande dat je cut gewoon voorspoedig gaat, anders kun je er ook voor kiezen minder bij te eten dan je hebt verbrand om sneller af te vallen. Echter ben ik zelf geen fan van een extreme deficiëntie.
Faeroerdonderdag 1 juni 2017 @ 19:48
Waarom eten zoveel bodybuilders Talapia en Panga vis? Vol met vieze zooi. _O-
Beachdonderdag 1 juni 2017 @ 20:47
Als je je lichaam sloopt met roids dan maken wat zware metalen ook niets meer uit.
Jaeger85vrijdag 2 juni 2017 @ 08:23
Ik zit nu drie weken in mijn cut en ben al rond de 3.5 kilo kwijt. Heb het idee dat het te snel gaat, omdat de ideale snelheid 0.5 kilo per week is. Aan de andere kant heb ik wel voldoende energie (voor mijn training) en ben ik geen kracht verloren. Zouden jullie het huidige tekort aanhouden of toch meer eten om het risico op spierverlies te verkleinen?
Beachvrijdag 2 juni 2017 @ 10:00
Je eet toch wel genoeg eiwit?
agtervrijdag 2 juni 2017 @ 10:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 08:23 schreef Jaeger85 het volgende:
Ik zit nu drie weken in mijn cut en ben al rond de 3.5 kilo kwijt. Heb het idee dat het te snel gaat, omdat de ideale snelheid 0.5 kilo per week is. Aan de andere kant heb ik wel voldoende energie (voor mijn training) en ben ik geen kracht verloren. Zouden jullie het huidige tekort aanhouden of toch meer eten om het risico op spierverlies te verkleinen?
De eerste twee weken, is mijn ervaring, verlies is altijd veel vocht.
Kan dat bij jou ook zo zijn?
Faeroervrijdag 2 juni 2017 @ 10:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 08:23 schreef Jaeger85 het volgende:
Ik zit nu drie weken in mijn cut en ben al rond de 3.5 kilo kwijt. Heb het idee dat het te snel gaat, omdat de ideale snelheid 0.5 kilo per week is. Aan de andere kant heb ik wel voldoende energie (voor mijn training) en ben ik geen kracht verloren. Zouden jullie het huidige tekort aanhouden of toch meer eten om het risico op spierverlies te verkleinen?
In deze warmte is het niet zo heel gek. Eerste paar kilo zijn altijd vocht. 1 gram carbs houdt 4 gram vocht vast, dus als je ineens lager gaat zitten in carbs kan het ook hard gaan. Spierverlies duurt wel wat langer voordat dat een issue is.
Jaeger85vrijdag 2 juni 2017 @ 11:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 10:00 schreef Beach het volgende:
Je eet toch wel genoeg eiwit?
Ja ik zit op 190 gram aan eiwit per dag en weeg 82 kilo nu.

quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 10:06 schreef agter het volgende:

[..]

De eerste twee weken, is mijn ervaring, verlies is altijd veel vocht.
Kan dat bij jou ook zo zijn?
Ik dacht dat ik het meeste vocht al kwijt was geraakt tijdens de eerste twee weken voor de cut toen ik op onderhoud zat, maar het zou kunnen. Ik doe aan carb cyclen en merk dat ik het minste weeg de dagen na een low carb dag.

quote:
10s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 10:39 schreef Faeroer het volgende:

[..]

In deze warmte is het niet zo heel gek. Eerste paar kilo zijn altijd vocht. 1 gram carbs houdt 4 gram vocht vast, dus als je ineens lager gaat zitten in carbs kan het ook hard gaan. Spierverlies duurt wel wat langer voordat dat een issue is.
Dat zal het wel zijn dan, thanks!
Doublepainvrijdag 2 juni 2017 @ 15:05
Pre workout even in de vriezer, pffff heerlijk
Lamabalvrijdag 2 juni 2017 @ 16:51
Jongunzzz, wie weet een goede post workout shake zonder taurine? Ik reageer daar niet zo fijn op :(

[ Bericht 0% gewijzigd door Lamabal op 02-06-2017 16:59:44 ]
Faeroervrijdag 2 juni 2017 @ 18:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 16:51 schreef Lamabal het volgende:
Jongunzzz, wie weet een goede post workout shake zonder taurine? Ik reageer daar niet zo fijn op :(

Lijkt mij sterk... of je weet niet wat taurine doet?

Zonder taurine kan ik nieteens de auto in stappen na een workout.

https://nl.myprotein.com/(...)ne-pro/10529801.html Hier gaan veel mensen wel hard op.
Lamabalvrijdag 2 juni 2017 @ 18:21
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 18:05 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Lijkt mij sterk... of je weet niet wat taurine doet?

Zonder taurine kan ik nieteens de auto in stappen na een workout.

https://nl.myprotein.com/(...)ne-pro/10529801.html Hier gaan veel mensen wel hard op.
Weet het wel, maar ik heb een aandoening waardoor ik erg duizelig van word.
ZuidGrenszaterdag 3 juni 2017 @ 12:20
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 16:57 schreef Agentperry het volgende:
Nu tweede week van mijn cut, in een keer van 3300 naar 2200 kcal per dag gaan is best even wennen. Merk vooral dat ik veel minder energie heb, het minder eten vind ik niet zo'n probleem, intermittitent fasting helpt daarbij.
Ga nu door tot eind juni, daarna weer op onderhoud eten en proberen de zomer lean te blijven.
Waarom ga je dan cold turkey van 3300 naar 2200 kcal? Of wil je snel door de zure appel heen?
Ik probeer altijd geleidelijk af te bouwen, vind ik persoonlijk fijner.
Beachzaterdag 3 juni 2017 @ 12:23
Ik lees de laatste tijd veel over watervasten. Iemand hier er ervaring mee?
Dat betekent een week of langer alleen water (en evt supplementen).
Faeroerzaterdag 3 juni 2017 @ 12:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 12:23 schreef Beach het volgende:
Ik lees de laatste tijd veel over watervasten. Iemand hier er ervaring mee?
Dat betekent een week of langer alleen water (en evt supplementen).
Volgens mij is dit het bodybuilding forum en niet anorexia.com ja tog?
agterzaterdag 3 juni 2017 @ 12:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 12:23 schreef Beach het volgende:
Ik lees de laatste tijd veel over watervasten. Iemand hier er ervaring mee?
Dat betekent een week of langer alleen water (en evt supplementen).
Dit lijken me zulke extreme methodes. Denk dat je daar weinig medestanders voor vindt op Fok.
Eleikozaterdag 3 juni 2017 @ 13:36
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 16:57 schreef Agentperry het volgende:
Nu tweede week van mijn cut, in een keer van 3300 naar 2200 kcal per dag gaan is best even wennen. Merk vooral dat ik veel minder energie heb, het minder eten vind ik niet zo'n probleem, intermittitent fasting helpt daarbij.
Ga nu door tot eind juni, daarna weer op onderhoud eten en proberen de zomer lean te blijven.
Als je zoveel terugschoeft verlies je onnodig spiermassa en verlaag je dus je onderhoudsniveau. Ik weet niet of dat je bedoeling is.
Artoozaterdag 3 juni 2017 @ 14:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 12:23 schreef Beach het volgende:
Ik lees de laatste tijd veel over watervasten. Iemand hier er ervaring mee?
Dat betekent een week of langer alleen water (en evt supplementen).
Ik ga wel watercutten in de aankomende week, maar da's weer wat anders. :P
Watervasten ken ik niet, maar lijkt me niet een bepaald aangename, laat staan verstandige methode om gewicht te verliezen.
agterzaterdag 3 juni 2017 @ 14:38
Vraagje: zijn er hier ook mensen die crossfit doen?

Ben daar nu een 3-tal weken mee bezig. Doe het 2x per week (en 2x 'gewone' krachttraining).
Maar is het normaal dat ik daar zo verrot van word?
Heb iedere keer 3 dagen spierpijn en ben gewoon de rest van de crossfit dag moe.

Gaat dit weg? Herkent iemand dit?
Cue_zaterdag 3 juni 2017 @ 15:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 14:38 schreef agter het volgende:
Vraagje: zijn er hier ook mensen die crossfit doen?

Ben daar nu een 3-tal weken mee bezig. Doe het 2x per week (en 2x 'gewone' krachttraining).
Maar is het normaal dat ik daar zo verrot van word?
Heb iedere keer 3 dagen spierpijn en ben gewoon de rest van de crossfit dag moe.

Gaat dit weg? Herkent iemand dit?
Er is een eigen CrossFit topic (al loopt die niet echt)
Maar ik doe er wel onderdelen van, maar volg geen officiele lessen.
Tja, als je spieren gaat gebruiken welke je eerder niet of minder gebruikte, krijg je spierpijn.
Wordt vanzelf wel minder met de tijd lijkt me zo.
Zelf kan ik wel moe worden van sporten en het liefst erna een dutje doen, maar als ik afspraken heb staan, ben ik net zo fit erna. Dus verschilt per keer en afhankelijk van de plannen.

Qua spierpijn had ik vroeger ook altijd spierpijn, tegenwoordig af en toe nog maar en een stuk minder dan t begin.
agterzaterdag 3 juni 2017 @ 23:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 15:47 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Er is een eigen CrossFit topic (al loopt die niet echt)
Maar ik doe er wel onderdelen van, maar volg geen officiele lessen.
Tja, als je spieren gaat gebruiken welke je eerder niet of minder gebruikte, krijg je spierpijn.
Wordt vanzelf wel minder met de tijd lijkt me zo.
Zelf kan ik wel moe worden van sporten en het liefst erna een dutje doen, maar als ik afspraken heb staan, ben ik net zo fit erna. Dus verschilt per keer en afhankelijk van de plannen.

Qua spierpijn had ik vroeger ook altijd spierpijn, tegenwoordig af en toe nog maar en een stuk minder dan t begin.
Die spierpijn trekt wel weg. Dat hoort er nu eenmaal bij.
Maar de moeheid na zo'n uurtje crossfit.. ik ga idd dus ook het liefst even op bed liggen.
En daarna pas krijg ik honger, want kennelijk zit mijn maag gewoon op slot na zo'n training.

Het is vooral de vermoeidheid die ik erg voel.
Met de 5X5 SL heb ik dat eigenlijk nooit zo gehad.
Faeroerzondag 4 juni 2017 @ 07:26
Misschien je werkcapaciteit iets opbouwen. Dat je kapot bent na een training is wel normaal als je daadwerkelijk traint, maar om nou de hele dag moe ervan te zijn... 5x5 SL is veels te weinig volume om je conditie mee te verhogen. Deed je er wel wat pomp isolaties bij?
Rauw.zondag 4 juni 2017 @ 09:27
Hoge intensiteit, niet gewend.
Misschien wat problemen met ademhaling/zuurstof (overmatig gapen)?
Neem je genoeg koolhydraten na de training?

Ik heb maar 2x gehad dat ik er meer dan 2 uur daarna nog last van had, en dat was na een Murph en na m'n eerste kennismaking met de assaultbike.
Vast ritueel was even een banaantje en een bak koffie, en dan was ik er na een kwartiertje wel weer.

Maar naar mijn gevoel is het meer dat je moet wennen aan de workrate :)
ComedyShortsGamerzondag 4 juni 2017 @ 17:41
quote:
10s.gif Op woensdag 31 mei 2017 18:57 schreef Faeroer het volgende:

[..]

VMO?
Dat is het wss idd
Henryszondag 4 juni 2017 @ 19:38
Denk dat als ik ga cheaten het maar bij zoetigheid hou, van vette/zoute cheats zit ik een dag op de WC en hou ik gigantisch veel vocht vast
Rauw.zondag 4 juni 2017 @ 19:52
KHD houden 4x meer vocht vast. Maar als dat voor jou werkt.
Doe je ding.
Snakeyzondag 4 juni 2017 @ 20:12
quote:
9s.gif Op zondag 4 juni 2017 19:38 schreef Henrys het volgende:
Denk dat als ik ga cheaten het maar bij zoetigheid hou, van vette/zoute cheats zit ik een dag op de WC en hou ik gigantisch veel vocht vast
Neem pure chocolade. Heb je vrij snel genoeg van zonder allerlei 'sides'.
Ethanoliczondag 4 juni 2017 @ 23:08
https://www.bodyenfitshop.nl/smart-pizza/
kip pesto 220 kcal/ 100gram

https://www.ah.nl/product(...)storante-pizza-pollo
kip pesto 213 kcal/100 gram

Maar gelukkig zitten er een handje vol meer eiwitten in :')
Artoomaandag 5 juni 2017 @ 10:32
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2017 23:08 schreef Ethanolic het volgende:
https://www.bodyenfitshop.nl/smart-pizza/
kip pesto 220 kcal/ 100gram

https://www.ah.nl/product(...)storante-pizza-pollo
kip pesto 213 kcal/100 gram

Maar gelukkig zitten er een handje vol meer eiwitten in :')
#fitgirl
WHATSHESAIDmaandag 5 juni 2017 @ 10:40
'Guilt-free pizza'
Zo'n hekel aan termen als 'guilt' icm eten :')
Ethanolicmaandag 5 juni 2017 @ 12:01
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 10:40 schreef WHATSHESAID het volgende:
'Guilt-free pizza'
Zo'n hekel aan termen als 'guilt' icm eten :')
Gisteren nog een guilty pizza: zelf bodempje gemaakt, sausje, kip, spaanse worst, jalapeno, paprika, 3 soorten kaas.

Nu voel ik me guilty :'( omg
WHATSHESAIDmaandag 5 juni 2017 @ 12:03
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 12:01 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Gisteren nog een guilty pizza: zelf bodempje gemaakt, sausje, kip, worst, 3 soorten kaas.

Nu voel ik me guilty :'( omg
Ik heb gisteren ook een zelfgemaakte pizza op. _O_
Faeroermaandag 5 juni 2017 @ 13:20
Pizza is wel lekker alleen ik vind het persoonlijk teveel volume om te eten om wat behoorlijke kcals binnen te krijgen tenzij je er liters kaas op doet.
Agentperrymaandag 5 juni 2017 @ 16:31
Een pizza teveel volume voor het aantal kcal? Wat eet je normaal dan, klonten boter?
DeLoetmaandag 5 juni 2017 @ 19:41
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 16:31 schreef Agentperry het volgende:
Een pizza teveel volume voor het aantal kcal? Wat eet je normaal dan, klonten boter?
Lol

Frietvet door de trechter
Snakeymaandag 5 juni 2017 @ 22:40
quote:
10s.gif Op maandag 5 juni 2017 13:20 schreef Faeroer het volgende:
Pizza is wel lekker alleen ik vind het persoonlijk teveel volume om te eten om wat behoorlijke kcals binnen te krijgen tenzij je er liters kaas op doet.
Meh, wegspoelen met twee glazen volle melk. Ben je gelijk bijna op de helft van je carbs voor de dag. :P
Faeroerdinsdag 6 juni 2017 @ 10:49
quote:
10s.gif Op maandag 5 juni 2017 22:40 schreef Snakey het volgende:

[..]

Meh, wegspoelen met twee glazen volle melk. Ben je gelijk bijna op de helft van je carbs voor de dag. :P
Is ook wel weer waar. Eet wel liever spaghetti of rijst met teveel saus, heerlijk in de bulk.
Faeroerdinsdag 6 juni 2017 @ 16:32
Is het normaal dat pomp in kuiten van cardio pijn doet? Denk even 20 minuten cardio op een fiets te zitten, kan amper lopen na drie minuten. Leek wel alsof m'n benen eraf vielen, nog nooit zo gehad
Snakeydinsdag 6 juni 2017 @ 17:55
quote:
8s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 16:32 schreef Faeroer het volgende:
Is het normaal dat pomp in kuiten van cardio pijn doet? Denk even 20 minuten cardio op een fiets te zitten, kan amper lopen na drie minuten. Leek wel alsof m'n benen eraf vielen, nog nooit zo gehad
Ik heb maar 1 kuit, gelukkig, in dit geval. :P Maar ik heb dat ook wel van fietsen.
VASNDdinsdag 6 juni 2017 @ 18:45
quote:
8s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 16:32 schreef Faeroer het volgende:
Is het normaal dat pomp in kuiten van cardio pijn doet? Denk even 20 minuten cardio op een fiets te zitten, kan amper lopen na drie minuten. Leek wel alsof m'n benen eraf vielen, nog nooit zo gehad
Rustiger opbouwen en ff inlezen hoe je de fiets afstelt. Tenen op de pedalen toevallig?
Faeroerdinsdag 6 juni 2017 @ 18:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 18:45 schreef VASND het volgende:

[..]

Rustiger opbouwen en ff inlezen hoe je de fiets afstelt. Tenen op de pedalen toevallig?
Doe het fietsen wel vaker, maar eigenlijk nooit eerder gedaan tijdens een bulk. Ik wilde even goed opwarmen, maar ik ging net iets te hard denk ik dan. Tenen eigenlijk niet op gelet, zou wel het een en ander verklaren qua kuiten neem ik aan. Leek erg op kramp^10.
Ethanolicdinsdag 6 juni 2017 @ 19:10
quote:
10s.gif Op maandag 5 juni 2017 13:20 schreef Faeroer het volgende:
Pizza is wel lekker alleen ik vind het persoonlijk teveel volume om te eten om wat behoorlijke kcals binnen te krijgen tenzij je er liters kaas op doet.
:') een gemiddelde pizza 800 kcal (diepvries)

Ik vreet er zo twee op hoor.
Ethanolicdinsdag 6 juni 2017 @ 19:13
En homemade krijg ik ze echt niet onder de 1000 kcal
Snakeydinsdag 6 juni 2017 @ 19:24
Mercadona (spanje) heeft extra grote pizza's die over 1200 kcal gaan. Enige is dat je na 3/4 de smaak zat raakt. Maar zoals ik zei, een glas melk erbij en het is zo weg. :P
Ethanolicdinsdag 6 juni 2017 @ 19:25
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 19:24 schreef Snakey het volgende:
Mercadona (spanje) heeft extra grote pizza's die over 1200 kcal gaan. Enige is dat je na 3/4 de smaak zat raakt. Maar zoals ik zei, een glas melk erbij en het is zo weg. :P
Zelf maken man, je wilt niet anders meer.

Tenzij je lui bent
Henrysdinsdag 6 juni 2017 @ 19:28
Was zo erg aan de schijt van mijn cheatmeal dat ik nog droger ben geworden ook :')

Weet nou niet of het door het voedsel kwam of door de hoeveelheid. Was een kilo raspatat met 2 kalfskroketten.

Trouwens wel kut dat het lichaam er gewoon 2 dagen over doet om dat vocht kwijt te raken van een cheatmeal. Met zoetigheid cheaten is ook zo kut omdat je daar zelden vol van raakt
Ethanolicdinsdag 6 juni 2017 @ 21:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 19:28 schreef Henrys het volgende:
Was zo erg aan de schijt van mijn cheatmeal dat ik nog droger ben geworden ook :')

Weet nou niet of het door het voedsel kwam of door de hoeveelheid. Was een kilo raspatat met 2 kalfskroketten.

Trouwens wel kut dat het lichaam er gewoon 2 dagen over doet om dat vocht kwijt te raken van een cheatmeal. Met zoetigheid cheaten is ook zo kut omdat je daar zelden vol van raakt
Frituur kan me echt helemaal niet boeien. Geef mij maar burgers/pizza/gyros/etc.
Snakeydinsdag 6 juni 2017 @ 21:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 19:25 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Zelf maken man, je wilt niet anders meer.

Tenzij je lui bent
Ik maak de beste pizza's. Maar om nou voor lunch die tijd in de keueken te gaan staan kost me net wat teveel tijd. Ik moet ook nog werken. :P
Snakeydinsdag 6 juni 2017 @ 21:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 21:07 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Frituur kan me echt helemaal niet boeien. Geef mij maar burgers/pizza/gyros/etc.
Mij ook niet, maar als je lang genoeg buiten NL verblijft klinkt een broodje kroket met mayo of een frinkandel speciaal ineens heel aantrekkelijk. :D
Henryswoensdag 7 juni 2017 @ 15:43
Zijn er nou nog maatregelen die je kan nemen om de bloat van een cheat meal te beperken? Heb altijd idee of ik de dag erna echt een plofkop heb.
kaasplankjewoensdag 7 juni 2017 @ 16:00
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 21:12 schreef Snakey het volgende:

[..]

Mij ook niet, maar als je lang genoeg buiten NL verblijft klinkt een broodje kroket met mayo of een frinkandel speciaal ineens heel aantrekkelijk. :D
ze hebben daar juist weer lekker sardines en pulpo
Questularwoensdag 7 juni 2017 @ 16:17
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 15:43 schreef Henrys het volgende:
Zijn er nou nog maatregelen die je kan nemen om de bloat van een cheat meal te beperken? Heb altijd idee of ik de dag erna echt een plofkop heb.
geen cheat meal eten, opgelost.
Snakeywoensdag 7 juni 2017 @ 16:24
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 15:43 schreef Henrys het volgende:
Zijn er nou nog maatregelen die je kan nemen om de bloat van een cheat meal te beperken? Heb altijd idee of ik de dag erna echt een plofkop heb.
Niet in de spiegel kijken, en je er sowieso niet zo druk over maken.
Snakeywoensdag 7 juni 2017 @ 16:25
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 16:00 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

ze hebben daar juist weer lekker sardines en pulpo
Heel veel lekker eten inderdaad. Maar soms mis ik ineens van die echte NL dingen. Als ik echt wil kan ik het wel krijgen trouwens, maar blijkbaar vind het toch niet belangrijk genoeg want ik vergeet het altijd te kopen.
kaasplankjewoensdag 7 juni 2017 @ 16:31
paella is ook wel lkkre krachtvoer
Snakeywoensdag 7 juni 2017 @ 16:40
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 16:31 schreef kaasplankje het volgende:
paella is ook wel lkkre krachtvoer
Inderdaad. En de spanjaarden zijn echte vleeseters dus een stuk goed vlees is ook niet moeilijk te krijgen. Een chulleton is meestal een kilo biefstuk dus prima te doen met 2 man. Die zien er dan zo uit. :9

YiofpBx8WhLAiUCTz63uQEECZXJ-peTuEIp-L_jkOGoWgUr6MJJQw4YxS-0pFq7CchC38pmKftBGwKIFsWIggk42=s800

Nou heb ik honger. :P
Faeroerwoensdag 7 juni 2017 @ 17:29
Wat zijn seal row singles toch heerlijk.

SPOILER
Ook honger _O-
Henryswoensdag 7 juni 2017 @ 17:44
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 16:17 schreef Questular het volgende:

[..]

geen cheat meal eten, opgelost.
Dat zeg ik tegen mezelf na elke cheatmeal. Ben daarna wel extra gemotiveerd om hard te trainen en cardio te doen
Faeroerwoensdag 7 juni 2017 @ 19:07
quote:
10s.gif Op woensdag 7 juni 2017 17:44 schreef Henrys het volgende:

[..]

Dat zeg ik tegen mezelf na elke cheatmeal. Ben daarna wel extra gemotiveerd om hard te trainen en cardio te doen
M'n hele dag ziet eruit als cheatmeal lijkt wel bij deze bulk. ;( Ik weet op laatst ook niet meer waar ik de kcals vandaan moet halen. Eiwitten en vetten zitten allemaal goed op >2gr/KG respectievelijk 1gr/KG.
Rauw.donderdag 8 juni 2017 @ 08:19
Na een schande van een Squat-dag (Offday?) maandag toch de cijfers van 5/3/1 cycle 1 & 2 even naast elkaar gelegd, was van plan dit pas naast elkaar te leggen na wat meer cycles zodat ik wat dingen in perspectief kon plaatsen maar denk nu dat het toch wel goed is om het elke maand eens te evalueren. Progressie is lineair op de Squat na, die was zoals ik al vermoedde niet al te best.

Gevoelens er ook maar bij loggen dus :')
Snakeydonderdag 8 juni 2017 @ 10:01
quote:
10s.gif Op donderdag 8 juni 2017 08:19 schreef Rauw. het volgende:
Na een schande van een Squat-dag (Offday?) maandag toch de cijfers van 5/3/1 cycle 1 & 2 even naast elkaar gelegd, was van plan dit pas naast elkaar te leggen na wat meer cycles zodat ik wat dingen in perspectief kon plaatsen maar denk nu dat het toch wel goed is om het elke maand eens te evalueren. Progressie is lineair op de Squat na, die was zoals ik al vermoedde niet al te best.

Gevoelens er ook maar bij loggen dus :')
Squat komt 5 kilo bij toch? Dat zou te doen moeten zijn. Of ben je met te hoge gewichten begonnen? Vastlopen in de 2e cycle zou niet moeten gebeuren.
Rauw.donderdag 8 juni 2017 @ 10:18
quote:
7s.gif Op donderdag 8 juni 2017 10:01 schreef Snakey het volgende:

[..]

Squat komt 5 kilo bij toch? Dat zou te doen moeten zijn. Of ben je met te hoge gewichten begonnen? Vastlopen in de 2e cycle zou niet moeten gebeuren.
Liep ook niet vast, haalde 2 reps minder dan in de vorige cycle (7 toen, 5 nu) terwijl de andere lifts allemaal gelijk zijn gebleven en de BP zelfs nog omhoog geschoten.
Heb er het volste vertrouwen in dat het op een andere dag beter was geweest en ik die 7 geëvenaard had. maar het ging gewoon voor geen ene meter :').
Snakeydonderdag 8 juni 2017 @ 10:28
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 10:18 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Liep ook niet vast, haalde 2 reps minder dan in de vorige cycle (7 toen, 5 nu) terwijl de andere lifts allemaal gelijk zijn gebleven en de BP zelfs nog omhoog geschoten.
Heb er het volste vertrouwen in dat het op een andere dag beter was geweest en ik die 7 geëvenaard had. maar het ging gewoon voor geen ene meter :').
Ah zo. Van die dagen hebben we allemaal. Maandag ging bij mij echt geweldig, gisteren stond ik te klooien met 10 x 2 x 130 kilo paused deadlifts. Kreeg het gewoon niet goed.
Rauw.donderdag 8 juni 2017 @ 10:56
quote:
7s.gif Op donderdag 8 juni 2017 10:28 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ah zo. Van die dagen hebben we allemaal. Maandag ging bij mij echt geweldig, gisteren stond ik te klooien met 10 x 2 x 130 kilo paused deadlifts. Kreeg het gewoon niet goed.
Vind het vooral jammer dat het in de 5/3/1 week was, wat toch een beetje voelt als de week om nog meer te shinen dan anders in het programma.

Maarja, het weer kan ik niet controleren en 't rugbytoernooi kon ik niet laten schieten. Alleen de interne factoren die tegenspeelden moet ik wat mee. (Genoeg drinken, goed eten)
Snakeydonderdag 8 juni 2017 @ 11:14
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 10:56 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Vind het vooral jammer dat het in de 5/3/1 week was, wat toch een beetje voelt als de week om nog meer te shinen dan anders in het programma.

Maarja, het weer kan ik niet controleren en 't rugbytoernooi kon ik niet laten schieten. Alleen de interne factoren die tegenspeelden moet ik wat mee. (Genoeg drinken, goed eten)
Dat is jammer ja. Het is hier elke dag over de 30 graden nu. Hoewel ik om 7 uur s' morgens in de gym ben en het buiten redelijk koel is (20 graden) is de gym nog warm van de dag ervoor... Het is weer even wennen, zeg maar.
Snakeydonderdag 8 juni 2017 @ 13:22
Ik dacht gisteren, fuck, ik voel m'n bench workout van maandag nog steeds... Net even berekend, het totale volume op bench was meer dan 6000 kilo. :')

En ik volgde een tip van Dave Tate op. Maak je lichaam zo hard dat het oncomfortabel is. Daarmee voelde een 4 x 95 bench aan als een 4 x 70. :D
Artoodonderdag 8 juni 2017 @ 14:45
quote:
11s.gif Op donderdag 8 juni 2017 13:22 schreef Snakey het volgende:

En ik volgde een tip van Dave Tate op. Maak je lichaam zo hard dat het oncomfortabel is. Daarmee voelde een 4 x 95 bench aan als een 4 x 70. :D
Ja! Ik las ook ooit een tip voor bench: "you are never tight enough". :P Goed afspannen scheelt alles.
Agentperrydonderdag 8 juni 2017 @ 15:44
Drie weken terug begonnen met mijn eerste echte cut ooit, en nu a van 88 -> 83kg, ga ik te hard?
Merk wel echt dat ik minder kracht heb, volume lukt nog prima. Terwijl dit normaal omgekeerd hoort te zijn toch?

Ik eet gewoon 500 kcal onder onderhoud.
Jaeger85donderdag 8 juni 2017 @ 16:01
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 15:44 schreef Agentperry het volgende:
Drie weken terug begonnen met mijn eerste echte cut ooit, en nu a van 88 -> 83kg, ga ik te hard?
Merk wel echt dat ik minder kracht heb, volume lukt nog prima. Terwijl dit normaal omgekeerd hoort te zijn toch?

Ik eet gewoon 500 kcal onder onderhoud.
In het begin verlies je altijd veel vocht, waardoor het hard kan gaan. Hoe bedoel je dat je kracht verliest maar geen volume? Meestal gaan tijdens een cut het aantal reps als eerst omlaag en pas daarna het gewicht.
Snakeydonderdag 8 juni 2017 @ 16:47
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 14:45 schreef Artoo het volgende:

[..]

Ja! Ik las ook ooit een tip voor bench: "you are never tight enough". :P Goed afspannen scheelt alles.
Het scheelt enorm, maar het is moeilijk om jezelf zo hard te maken en dan al je andere cues bij te houden. Leg drive, schouders laag, arch, bar path. Ik vind BP echt te gek om te doen maar fuck het is moeilijk het echt correct te doen.
Cue_donderdag 8 juni 2017 @ 16:49
Vandaag in een workout deadlifts van 55 TM 85kilo gedaan.
Men, die van 85 voelde als 100 :X
Artoodonderdag 8 juni 2017 @ 17:11
quote:
7s.gif Op donderdag 8 juni 2017 16:47 schreef Snakey het volgende:

[..]

Het scheelt enorm, maar het is moeilijk om jezelf zo hard te maken en dan al je andere cues bij te houden. Leg drive, schouders laag, arch, bar path. Ik vind BP echt te gek om te doen maar fuck het is moeilijk het echt correct te doen.
Ik merk bij mezelf dat dat afspannen er wel voor zorgt dat die factoren allemaal kloppen. Dat is iets wat uiteindelijk in de gehele set-up bij elkaar moet komen door automatisering. Lekker makkelijk lullen wel, want hier gaat het ook niet altijd goed hoor :P
Agentperrydonderdag 8 juni 2017 @ 17:54
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 16:01 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

In het begin verlies je altijd veel vocht, waardoor het hard kan gaan. Hoe bedoel je dat je kracht verliest maar geen volume? Meestal gaan tijdens een cut het aantal reps als eerst omlaag en pas daarna het gewicht.
Ik bedoel dat kracht minder wordt, dus idd minder reps met hetzelfde gewicht. Maar dat het niet moeilijk is om het totale trainingsvolume gelijk te houden, heb niet minder energie ofzo.
Faeroerdonderdag 8 juni 2017 @ 17:55
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 17:54 schreef Agentperry het volgende:

[..]

Ik bedoel dat kracht minder wordt, dus idd minder reps met hetzelfde gewicht. Maar dat het niet moeilijk is om het totale trainingsvolume gelijk te houden, heb niet minder energie ofzo.
Je zou een refeed kunnen doen van 1 dag. Helpt bij mij meestal wel. Gewoon veel carbs erbij en je kan weer een week of twee vooruit.
Agentperrydonderdag 8 juni 2017 @ 18:14
Toevallig vandaag mee bezig ;)
Faeroerdonderdag 8 juni 2017 @ 18:41
Ik heb maar wat ijs ingeslagen, moet ergens m'n kcals vandaan halen. _O-
Rauw.donderdag 8 juni 2017 @ 19:49
quote:
14s.gif Op donderdag 8 juni 2017 18:41 schreef Faeroer het volgende:
Ik heb maar wat ijs ingeslagen, moet ergens m'n kcals vandaan halen. _O-
Bij de grotere jumbo verkopen ze nu Koupe ijs ofzo. Met meer proteine minder suiker en dat soort dingen. Prima te eten. Wel iets duurder volgend mij

Tipje voor ijs :9
Henrysdonderdag 8 juni 2017 @ 22:16
IF werkt echt goed in de cut, ga zelfs op tijd slapen elke dag omdat ik zo'n honger heb en dan weer mag eten als ik wakker word
Ethanolicdonderdag 8 juni 2017 @ 22:17
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 15:44 schreef Agentperry het volgende:
Drie weken terug begonnen met mijn eerste echte cut ooit, en nu a van 88 -> 83kg, ga ik te hard?
Merk wel echt dat ik minder kracht heb, volume lukt nog prima. Terwijl dit normaal omgekeerd hoort te zijn toch?

Ik eet gewoon 500 kcal onder onderhoud.
Wss eerste 4 kilo vocht ;)
fathankdonderdag 8 juni 2017 @ 23:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 19:28 schreef Henrys het volgende:
Was zo erg aan de schijt van mijn cheatmeal dat ik nog droger ben geworden ook :')

Weet nou niet of het door het voedsel kwam of door de hoeveelheid. Was een kilo raspatat met 2 kalfskroketten.

Trouwens wel kut dat het lichaam er gewoon 2 dagen over doet om dat vocht kwijt te raken van een cheatmeal. Met zoetigheid cheaten is ook zo kut omdat je daar zelden vol van raakt
Lol een kilo raspatat.

Beter meer kalfsvleeskroketten.
Henrysvrijdag 9 juni 2017 @ 00:00
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 23:21 schreef fathank het volgende:

[..]

Lol een kilo raspatat.

Beter meer kalfsvleeskroketten.
Als ik weer ga cheaten wordt het een bak ijs van de lidl. Heb je niet zo snel op en geen zout en lekker voordelig
Beachvrijdag 9 juni 2017 @ 09:48
Een kilo patat? Zieke bloat moet je dan hebben.
Snakeyvrijdag 9 juni 2017 @ 10:20
Handig, een basic workout template.

https://www.elitefts.com/(...)ench-press-workouts/
Faeroervrijdag 9 juni 2017 @ 12:49

Gewoon cakes blenden. _O-
Ethanoliczaterdag 10 juni 2017 @ 10:16

intra workout liquid b&j _O_
Beachzaterdag 10 juni 2017 @ 10:53
mag ik vragen of die natty is
Snakeyzaterdag 10 juni 2017 @ 12:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 10:53 schreef Beach het volgende:
mag ik vragen of die natty is
Ja. Duidelijk natty toch? :')
Agentperryzaterdag 10 juni 2017 @ 14:33
Die gast is groter dan Arnold, natuurlijk natty
Artoomaandag 12 juni 2017 @ 10:59
Ik was op de DRC Cup dit weekend! Water cut gedaan om op gewicht te komen, op gewicht gekomen met 0.0 marge, good enough :+
Squats heb ik 2 beurten gedaan (122.5 - 127.5 en had 130 gepland voor de 3e), afgemeld voor de 3e omdat ik door vochttekort vreselijke kramp in de kuiten kreeg. Wel 127.5 kg getild, een wedstrijd PR van 10 kg. Blij. Benchpress werd 65 - 70 - 72.5 waar de 72.5 net te veel bleek. Wedstrijd PR van 7.5 kg op bench. Blij. Vanwege een rugblessure heb ik nogal een poverty deadlift, die blessure heeft me buiten een boel pijn ook een flinke deuk in het ego opgeleverd. Heb zodoende vrij voorzichtig getild: 130 - 135 - 140. Op de laatste bench na geen enkele rode lamp gehad. All in all super tevreden met deze meet.
Plan is nu om het komende half jaar richting het NK flink focus te leggen op sterker worden op benchpress en deadlift zodat met name de deadlift meer in verhouding komt.
Snakeymaandag 12 juni 2017 @ 11:28
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 10:59 schreef Artoo het volgende:
Ik was op de DRC Cup dit weekend! Water cut gedaan om op gewicht te komen, op gewicht gekomen met 0.0 marge, good enough :+
Squats heb ik 2 beurten gedaan (122.5 - 127.5 en had 130 gepland voor de 3e), afgemeld voor de 3e omdat ik door vochttekort vreselijke kramp in de kuiten kreeg. Wel 127.5 kg getild, een wedstrijd PR van 10 kg. Blij. Benchpress werd 65 - 70 - 72.5 waar de 72.5 net te veel bleek. Wedstrijd PR van 7.5 kg op bench. Blij. Vanwege een rugblessure heb ik nogal een poverty deadlift, die blessure heeft me buiten een boel pijn ook een flinke deuk in het ego opgeleverd. Heb zodoende vrij voorzichtig getild: 130 - 135 - 140. Op de laatste bench na geen enkele rode lamp gehad. All in all super tevreden met deze meet.
Plan is nu om het komende half jaar richting het NK flink focus te leggen op sterker worden op benchpress en deadlift zodat met name de deadlift meer in verhouding komt.
Well done. Jammer van die 72,5 bench, maar mooi dat je toch een nieuw PR heb neer kunnen zetten. DL is een kwestie van weer langzaam opbouwen, je vertrouwen weer terug winnen en je denken zien aan te passen. Kwestie van tijd, daar kom je wel overheen. :)
Rauw.maandag 12 juni 2017 @ 12:01
Tof Artoo, die 140kg was je de vorige keer nog wat angstig voor ook toch?

Weet iemand hier de diameter van een gemiddelde pull-up stang?

Gezien k geen ruimte heb voor een Pull-upstang wil ik een buis halen zodat ik inverted rows kan doen/oefenen. Nu komt het natuurlijk niet op de millimeter aan maar het zou fijn zijn als ik toch een beetje in de buurt zit (ook ivm materiaalsterkte ) :9
Snakeymaandag 12 juni 2017 @ 12:03
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:01 schreef Rauw. het volgende:
Tof Artoo, die 140kg was je de vorige keer nog wat angstig voor ook toch?

Weet iemand hier de diameter van een gemiddelde pull-up stang?

Gezien k geen ruimte heb voor een Pull-upstang wil ik een buis halen zodat ik inverted rows kan doen/oefenen. Nu komt het natuurlijk niet op de millimeter aan maar het zou fijn zijn als ik toch een beetje in de buurt zit (ook ivm materiaalsterkte ) :9
Meestal rond hetzelfde als een barbell. Zo'n 27 - 30 mm. Volgens bestaat er dikwandige gasbuis van rond die maat.
Rauw.maandag 12 juni 2017 @ 12:07
quote:
7s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:03 schreef Snakey het volgende:

[..]

Meestal rond hetzelfde als een barbell. Zo'n 27 - 30 mm. Volgens bestaat er dikwandige gasbuis van rond die maat.
Was mijn vermoeden ook al, thanks voor de bevestiging. Even een stukje halen en coaten straks. :7
Faeroermaandag 12 juni 2017 @ 12:11
Hoe dikker hoe beter voor je grip. ;) Geeft alleen maar voordelen.
Rauw.maandag 12 juni 2017 @ 12:18
quote:
10s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:11 schreef Faeroer het volgende:
Hoe dikker hoe beter voor je grip. ;) Geeft alleen maar voordelen.
Dat bedacht ik ook toen ik de vraag al gesteld had, maar daar kan ik altijd nog fatgripz voor halen.
Cue_maandag 12 juni 2017 @ 12:23
Zit te denken om voor thuis barbell training iets van handschoentjes ofzo te kopen.
Aangezien ik altijd al snel zweethanden krijg en ik niet echt de behoefte heb om mijn zolder met magnesium te bestrooien. Daarbij bespaart het mijn handen een beetje, wat ook niet verkeerd is.
Iemand hier ervaring ermee / tips?
Faeroermaandag 12 juni 2017 @ 12:25
Kan online nergens een seal row bench vinden. ;( Zou wel lekker zijn om pomp rug volledig thuis te kunnen doen.
Rauw.maandag 12 juni 2017 @ 12:27
quote:
6s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:23 schreef Cue_ het volgende:
Zit te denken om voor thuis barbell training iets van handschoentjes ofzo te kopen.
Aangezien ik altijd al snel zweethanden krijg en ik niet echt de behoefte heb om mijn zolder met magnesium te bestrooien. Daarbij bespaart het mijn handen een beetje, wat ook niet verkeerd is.
Iemand hier ervaring ermee / tips?
Heb zelf Liquid Chalk, maar ik gebruik het zelden. Moet je wel je spullen en je handen schoon houden naderhand want het is hardnekkige rommel.

quote:
9s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:25 schreef Faeroer het volgende:
Kan online nergens een seal row bench vinden. ;( Zou wel lekker zijn om pomp rug volledig thuis te kunnen doen.
http://www.gorillagrip.nl/seal-row-bench/
Beachmaandag 12 juni 2017 @ 12:38
quote:
6s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:23 schreef Cue_ het volgende:
Zit te denken om voor thuis barbell training iets van handschoentjes ofzo te kopen.
Aangezien ik altijd al snel zweethanden krijg en ik niet echt de behoefte heb om mijn zolder met magnesium te bestrooien. Daarbij bespaart het mijn handen een beetje, wat ook niet verkeerd is.
Iemand hier ervaring ermee / tips?
Elke keer afvegen met een handdoek?
Handschoenen schijnen slecht te zijn voor je grip.
Beachmaandag 12 juni 2017 @ 12:40
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:01 schreef Rauw. het volgende:
Tof Artoo, die 140kg was je de vorige keer nog wat angstig voor ook toch?

Weet iemand hier de diameter van een gemiddelde pull-up stang?

Gezien k geen ruimte heb voor een Pull-upstang wil ik een buis halen zodat ik inverted rows kan doen/oefenen. Nu komt het natuurlijk niet op de millimeter aan maar het zou fijn zijn als ik toch een beetje in de buurt zit (ook ivm materiaalsterkte ) :9
Diameter zal wel tussen de 4 tot 6 cm liggen. En hoezo heb je geen ruimte? Je hebt toch wel een deuropening beschikbaar? Ikzelf heb een stang die je erin moet schroeven.
JFit-Deluxe-Doorway-Pull-Up-Bar-300x300.jpg
Zoiets. Deur kan gewoon open en dicht en je kan er onder door lopen.
Cue_maandag 12 juni 2017 @ 12:44
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:38 schreef Beach het volgende:
Elke keer afvegen met een handdoek?
Handschoenen schijnen slecht te zijn voor je grip.
Dat werkt niet echt voor mij helaas.

Het is dan ook enkel voor thuis voor als ik wat techniek wil oefenen of simpele oefeningen.
zat te kijken naar barehand gloves, maar of die voldoende zijn weet ik niet + daarbij nogal prijzig om het mee uit te proberen -O-
Faeroermaandag 12 juni 2017 @ 12:45
Waarom niet gewoon straps? Handschoenen heb je echt niets aan tenzij je babyhandjes wilt zonder grip.
Artoomaandag 12 juni 2017 @ 12:45
quote:
14s.gif Op maandag 12 juni 2017 11:28 schreef Snakey het volgende:

[..]

Well done. Jammer van die 72,5 bench, maar mooi dat je toch een nieuw PR heb neer kunnen zetten. DL is een kwestie van weer langzaam opbouwen, je vertrouwen weer terug winnen en je denken zien aan te passen. Kwestie van tijd, daar kom je wel overheen. :)
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:01 schreef Rauw. het volgende:
Tof Artoo, die 140kg was je de vorige keer nog wat angstig voor ook toch?

Thanks! Klopt, die 140 was mentaal nogal een ding. Er had wel wat meer in gezeten denk ik, maar dit is goed zo, we kunnen vanuit hier mooi verder bouwen.
Artoomaandag 12 juni 2017 @ 12:46
quote:
6s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:44 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Dat werkt niet echt voor mij helaas.

Het is dan ook enkel voor thuis voor als ik wat techniek wil oefenen of simpele oefeningen.
zat te kijken naar barehand gloves, maar of die voldoende zijn weet ik niet + daarbij nogal prijzig om het mee uit te proberen -O-
Handschoenen zijn geen feest met barbells ;( Liquid chalk voorkomt rotzooi van magnesium en anders wat Faraoer zegt, straps zijn best ok.
Cue_maandag 12 juni 2017 @ 12:49
quote:
10s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:45 schreef Faeroer het volgende:
Waarom niet gewoon straps?
Lijkt me niet echt handig bij oly lifts.
Maar nu ik zit te googlen, maakt dat blijkbaar niet echt (veel) uit.
Faeroermaandag 12 juni 2017 @ 12:50
quote:
6s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:49 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Lijkt me niet echt handig bij oly lifts.
Maar nu ik zit te googlen, maakt dat blijkbaar niet echt (veel) uit.


Regelmatig straps tijdens training.
Rauw.maandag 12 juni 2017 @ 13:14
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:40 schreef Beach het volgende:

[..]

Diameter zal wel tussen de 4 tot 6 cm liggen. En hoezo heb je geen ruimte? Je hebt toch wel een deuropening beschikbaar? Ikzelf heb een stang die je erin moet schroeven.
[ afbeelding ]
Zoiets. Deur kan gewoon open en dicht en je kan er onder door lopen.
Heb ik wel, alleen de opening is een stuk groter en ik geloof niet echt dat een dergelijke stang 100+kg gaat dragen.
Snakeymaandag 12 juni 2017 @ 13:33
quote:
7s.gif Op maandag 12 juni 2017 13:14 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Heb ik wel, alleen de opening is een stuk groter en ik geloof niet echt dat een dergelijke stang 100+kg gaat dragen.
Ik heb er zo een. De mijne zit tussen 2 muren maar het kan makkelijk mijn 105 kilo aan. Geen beweging in te krijgen. Ik weet alleen niet hoe hard je het in een deuropening aan kan draaien.
Rauw.maandag 12 juni 2017 @ 13:35
Ik moet ongeveer 150cm overbruggen (grote doorgang op zolder) dus dat word lastig.

Zou hem tussen 2 draagbalken van het dak kunnen proberen te klemmen maar die constructie ziet er niet zo stevig uit (veel onderbrekingen met bevestigingsmateriaal)
Snakeymaandag 12 juni 2017 @ 14:07
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 13:35 schreef Rauw. het volgende:
Ik moet ongeveer 150cm overbruggen (grote doorgang op zolder) dus dat word lastig.

Zou hem tussen 2 draagbalken van het dak kunnen proberen te klemmen maar die constructie ziet er niet zo stevig uit (veel onderbrekingen met bevestigingsmateriaal)
Ik ben nu niet thuis dus ik kan het niet opmeten. Maar er zijn twee maten in de handel. Ik heb de grootste en die zal niet ver van 1.50 zijn. Ik kan het later vandaag even meten.

Tussen de balken zou ik niet doen.
Rauw.maandag 12 juni 2017 @ 14:16
Tussen de balken lijkt mij ook wat link, liefst had ik de ruimte boven de doorgang ervoor benut, maar dat gaat waarschijnlijk ook niet passen. Zo'n pull up mate zou nog wel passen maar lijkt mij ook niet bepaald stevig.
Faeroermaandag 12 juni 2017 @ 14:25
Waarom niet gewoon een pull-up bar die je in het beton ofzo zet? https://www.fitness-selle(...)ellen/optrekstangen/
Rauw.maandag 12 juni 2017 @ 14:29
quote:
10s.gif Op maandag 12 juni 2017 14:25 schreef Faeroer het volgende:
Waarom niet gewoon een pull-up bar die je in het beton ofzo zet? https://www.fitness-selle(...)ellen/optrekstangen/
Geen ruimte voor ivm schuin dak, of hij hangt dan veel te laag en zit in de onderste steen geboord of hij raakt het plafond aan beide kanten.

*en de muur is enkelsteens, ik ben geen bouwkundige maar vermoed dat dat niet echt werkt dan.
Faeroermaandag 12 juni 2017 @ 15:04
quote:
Denk dat ik gewoon een flat bench haal zonder verbindingsstang aan de onderkant, en het dan lekker hoog zet op wat hout en rubberen tegels. _O-
Rauw.maandag 12 juni 2017 @ 15:08
quote:
10s.gif Op maandag 12 juni 2017 15:04 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Denk dat ik gewoon een flat bench haal zonder verbindingsstang aan de onderkant, en het dan lekker hoog zet op wat hout en rubberen tegels. _O-
Zit zelf ook op marktplaats te azen op een mooie flat bench. Heb nu zo'n verstelbare maar ik vind dat daar best wel veel beweging in zit.
D.dinsdag 13 juni 2017 @ 20:32
Ik ga mijn schema wat omgooien, en heb inmiddels de bench press toegevoegd.

Nu lees is dat het beter is die niet iedere dag te doen, vanwege spierherstel, maar over de squat lees ik weer dat die prima iedere dag kan.

Wat is jullie mening?
Modusdinsdag 13 juni 2017 @ 20:46
En quads hebben geen spierherstel nodig? :').
D.dinsdag 13 juni 2017 @ 21:29
quote:
9s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 20:46 schreef Modus het volgende:
En quads hebben geen spierherstel nodig? :').
Sommige mensen vinden 24 uur voldoende
Agentperrydinsdag 13 juni 2017 @ 21:48
Nee
D.dinsdag 13 juni 2017 @ 21:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 21:48 schreef Agentperry het volgende:
Nee
Nee, 24 uur is niet genoeg, ongeacht de spiergroep?
Faeroerdinsdag 13 juni 2017 @ 22:15
Verschilt per persoon, soort work-out en hoeveel drugs.
Snakeydinsdag 13 juni 2017 @ 22:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 20:32 schreef D. het volgende:
Ik ga mijn schema wat omgooien, en heb inmiddels de bench press toegevoegd.

Nu lees is dat het beter is die niet iedere dag te doen, vanwege spierherstel, maar over de squat lees ik weer dat die prima iedere dag kan.

Wat is jullie mening?
Probeer het maar, en vertel over een week of twee maar hoe je voelt en of je nog een beetje kan lopen. Succes! :P
VASNDwoensdag 14 juni 2017 @ 07:55
Squat is een verhaal apart. Maar is tricky met volumes en intensiteiten, komt vrij nauw. Ken iemand die erg respectabele cijfers lift en er ooit aan begonnen is vanwege afvallen, zal inmiddels rond de 700 dagen zitten. Maar dat is een principekwestie als stok achter de deur ivm discipline.
Rauw.woensdag 14 juni 2017 @ 08:23
Ik vraag mij af of als je elke 24 uur respectabel volume squat of je dan wel een dag normaal kan lopen in je leven.

Als het je wel lukt én je maakt progressie ook dan ben ik jaloers op je.
setowoensdag 14 juni 2017 @ 13:06
Ik heb geen plek voor een power rack thuis, heeft iemand ervaring met zoiets?

71fCytuIiVL._SL1500_.jpg

Of is het toch beter om gewoon een optrekstang te monteren en dan bijv. met ringen dips te doen?
Faeroerwoensdag 14 juni 2017 @ 13:17
https://www.fitness-seller.nl/megatec-half-rack/ Past dit?
VASNDwoensdag 14 juni 2017 @ 13:35
quote:
7s.gif Op woensdag 14 juni 2017 08:23 schreef Rauw. het volgende:
Ik vraag mij af of als je elke 24 uur respectabel volume squat of je dan wel een dag normaal kan lopen in je leven.

Als het je wel lukt én je maakt progressie ook dan ben ik jaloers op je.
Tja wat is respectabel volume. Over een week gezien loopt het al snel in de cijfers.
Snakeywoensdag 14 juni 2017 @ 13:39
Het kan wel trouwens elke 24 uur squaten. Er zijn genoeg programma's voor te vinden op het internet. De truc is om relatief licht te werken of met een goed programma periodized zwaar en licht. Schijnen goede resultaten mee gehaalt te worden.
setowoensdag 14 juni 2017 @ 13:47
quote:
Het zou wel passen, maar wat is dan de toegevoegde waarde? Ik ben niet van plan om er nog een stang bij te kopen om squats te doen oid.
quote:
1s.gif Op woensdag 14 juni 2017 13:35 schreef VASND het volgende:

[..]

Tja wat is respectabel volume. Over een week gezien loopt het al snel in de cijfers.
Elke dag squats doen kan wel, je lichaam went eraan. Olympische gewichtheffers doen dit bijv.
Faeroerwoensdag 14 juni 2017 @ 14:20
quote:
7s.gif Op woensdag 14 juni 2017 13:47 schreef seto het volgende:
Het zou wel passen, maar wat is dan de toegevoegde waarde? Ik ben niet van plan om er nog een stang bij te kopen om squats te doen oid.
Ik dacht wellicht is dat een optie als je ook nog wilt bankdrukken, squatten, rack-pulls en dergelijke. Als het alleen dips en pull-ups zijn dan kan je wellicht beter van die pull-up en dip bars aan de muur vastmaken of inderdaad zo'n ander soort rack.
setowoensdag 14 juni 2017 @ 14:48
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:20 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ik dacht wellicht is dat een optie als je ook nog wilt bankdrukken, squatten, rack-pulls en dergelijke. Als het alleen dips en pull-ups zijn dan kan je wellicht beter van die pull-up en dip bars aan de muur vastmaken of inderdaad zo'n ander soort rack.
Dat had ik er beter bij kunnen vermelden inderdaad, het is puur voor pull-ups en dips etc.
Henrysdonderdag 15 juni 2017 @ 23:49
Hoe smaakt whey met magere kwark eigenlijk? of griekse yoghurt? zoek iets om mijn whey mee te mengen dat wat meer vult dan melk
agterdonderdag 15 juni 2017 @ 23:54
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 23:49 schreef Henrys het volgende:
Hoe smaakt whey met magere kwark eigenlijk? of griekse yoghurt? zoek iets om mijn whey mee te mengen dat wat meer vult dan melk
Dat wordt erg dik.
Henrysvrijdag 16 juni 2017 @ 00:00
quote:
1s.gif Op donderdag 15 juni 2017 23:54 schreef agter het volgende:

[..]

Dat wordt erg dik.
Dat vind ik niet erg, heb ik ook gelijk een snack maar het moet natuurlijk wel smaken
Cue_vrijdag 16 juni 2017 @ 00:12
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 23:49 schreef Henrys het volgende:
Hoe smaakt whey met magere kwark eigenlijk? of griekse yoghurt? zoek iets om mijn whey mee te mengen dat wat meer vult dan melk
Ik doe t altijd mengen met magere kwark. Heb vanille smaak whey en vind het echt lekker!
Zo heel veel dikker wordt het er niet van.

Mij lijkt het juist niets om t te moeten drinken. (ook nog niet geprobeerd)
Rauw.vrijdag 16 juni 2017 @ 07:04
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 23:49 schreef Henrys het volgende:
Hoe smaakt whey met magere kwark eigenlijk? of griekse yoghurt? zoek iets om mijn whey mee te mengen dat wat meer vult dan melk
Ik roer het door m'n griekse yoghurt 's morgens. Smaakt prima.
Henrysvrijdag 16 juni 2017 @ 08:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 00:12 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ik doe t altijd mengen met magere kwark. Heb vanille smaak whey en vind het echt lekker!
Zo heel veel dikker wordt het er niet van.

Mij lijkt het juist niets om t te moeten drinken. (ook nog niet geprobeerd)
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 07:04 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Ik roer het door m'n griekse yoghurt 's morgens. Smaakt prima.
Keuze tussen magere kwark en griekse yoghurt dus. Als ik kwark op zichzelf smerig vind ga ik het dan lekker vinden met een schep whey/cassein er doorheen?
Rauw.vrijdag 16 juni 2017 @ 08:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 08:46 schreef Henrys het volgende:

[..]

[..]

Keuze tussen magere kwark en griekse yoghurt dus. Als ik kwark op zichzelf smerig vind ga ik het dan lekker vinden met een schep whey/cassein er doorheen?
Kom je maar op een manier achter.
Cue_vrijdag 16 juni 2017 @ 08:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 08:46 schreef Henrys het volgende:

Keuze tussen magere kwark en griekse yoghurt dus. Als ik kwark op zichzelf smerig vind ga ik het dan lekker vinden met een schep whey/cassein er doorheen?
Dat is voor ons niet te bepalen.
Normaal is kwark redelijk zuur, door mijn whey is ie gelijk minder zuur / meer zoet.
Kan hem ook niet meer normaal eten.
Faeroervrijdag 16 juni 2017 @ 09:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 08:46 schreef Henrys het volgende:

[..]

[..]

Keuze tussen magere kwark en griekse yoghurt dus. Als ik kwark op zichzelf smerig vind ga ik het dan lekker vinden met een schep whey/cassein er doorheen?
https://www.optimel.nl/pr(...)t/kwark/citroen/500g

Geen dank.
Cue_vrijdag 16 juni 2017 @ 09:20
quote:
Die zijn idd ook wel lekker, al dan niet de citroen :P
Agentperryvrijdag 16 juni 2017 @ 10:23
Zelfde macro's als normale kwark? Kan die nergens vinden.
Cue_vrijdag 16 juni 2017 @ 10:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 10:23 schreef Agentperry het volgende:
Zelfde macro's als normale kwark? Kan die nergens vinden.
Zitten kleine verschillen in, maar volgens mij niet echt noemenswaardig, dacht ik tenminste.
Weet nog dat dat mij verbaasde.
Faeroervrijdag 16 juni 2017 @ 10:26
Hoeveel macros krijg je binnen als het niet te eten is? ;) Kan ook die kwark uit IJsland voor beste macros eten, maar ik eet dan nog liever stopverf.
Rauw.vrijdag 16 juni 2017 @ 10:29
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 10:26 schreef Faeroer het volgende:
Hoeveel macros krijg je binnen als het niet te eten is? ;) Kan ook die kwark uit IJsland voor beste macros eten, maar ik eet dan nog liever stopverf.
Goede naam voot Skyr. Stopverf light. _O- _O_
Henrysvrijdag 16 juni 2017 @ 10:36
even geëxperimenteerd:

Kwark: Was vrijwel onmogelijk om te mengen en werd erg klonterig en smaakte nog steeds smerig

Griekse Yoghurt: Dit was echt een succes, mixte perfect in een kom en met koek en speculaas kruiden en vanillesuiker was het net echt of ik een chocolade speculaas vla aan het eten was met fantastische macros. Volgende keer zoetstof proberen ipv vanillesuiker.

Hoe komt het eigenlijk dat Griekse Yoghurt veel meer vult dan melk ondanks dat er geen vet en bijna geen carbs inzitten? Door de dichtheid?

Schijnt ook dat je griekse yoghurt met whey kan invriezen en zo yoghurt ijs maken, iemand ervaring mee?
Cue_vrijdag 16 juni 2017 @ 10:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 10:36 schreef Henrys het volgende:
Kwark: Was vrijwel onmogelijk om te mengen en werd erg klonterig en smaakte nog steeds smerig
Bij mij wordt het altijd heel mooi glad als je het goed mengt. (gelukkig maar :) )
Henrysvrijdag 16 juni 2017 @ 10:54
quote:
6s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 10:42 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Bij mij wordt het altijd heel mooi glad als je het goed mengt. (gelukkig maar :) )
Griekse Yoghurt bevat ook nog minder calorieën dus dat is ook mooi meegenomen. Ga er nu ijs van maken en kijken hoe dat uitpakt :P
setovrijdag 16 juni 2017 @ 12:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 08:46 schreef Henrys het volgende:

[..]

[..]

Keuze tussen magere kwark en griekse yoghurt dus. Als ik kwark op zichzelf smerig vind ga ik het dan lekker vinden met een schep whey/cassein er doorheen?
Je kunt ook beetje suikervrije siroop erdoorheen doen, of wat Faeroer zegt.
Henrysvrijdag 16 juni 2017 @ 13:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 12:40 schreef seto het volgende:

[..]

Je kunt ook beetje suikervrije siroop erdoorheen doen, of wat Faeroer zegt.
Griekse yoghurt met zoetstof en speculaaskruiden wordt mijn nieuwe snack
sandertjuhvrijdag 16 juni 2017 @ 14:10
Ik eet elke dag 1 bakje van deze, of de perzik smaak voor het slapen gaan..

001565086_003_395366_708.jpg

https://www.ah.nl/product(...)vanille#ingredienten

+-35 gram eiwitjes in een bakje :+
Snakeyvrijdag 16 juni 2017 @ 14:14
Is er eigenlijk een manier om de stack van de seated cable rows zwaarder te maken? Een dumbbell past niet op de stack in ieder geval.

Die van ons gaat maar tot 100 kilo.
Faeroervrijdag 16 juni 2017 @ 14:18
quote:
5s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:14 schreef Snakey het volgende:
Is er eigenlijk een manier om de stack van de seated cable rows zwaarder te maken? Een dumbbell past niet op de stack in ieder geval.

Die van ons gaat maar tot 100 kilo.
4V4QxdA.jpg

Deze doen.
Snakeyvrijdag 16 juni 2017 @ 14:20
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:18 schreef Faeroer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Deze doen.
Dat gaat niet met de bankjes die wij hebben. We hebben er 1 waarmee het wel zou lukken maar die is redelijk bezet op de bench.

Denk dat ik maar gewoon wat meer reps doe en DB rows toevoeg. 100 kilo seated rows is makkelijker dan 40 kilo rows vind ik altijd. DB's gaan tot 50 kilo bij ons, das wel genoeg voor nu.
Faeroervrijdag 16 juni 2017 @ 14:23
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:20 schreef Snakey het volgende:

[..]

Dat gaat niet met de bankjes die wij hebben. We hebben er 1 waarmee het wel zou lukken maar die is redelijk bezet op de bench.

Denk dat ik maar gewoon wat meer reps doe en DB rows toevoeg. 100 kilo seated rows is makkelijker dan 40 kilo rows vind ik altijd. DB's gaan tot 50 kilo bij ons, das wel genoeg voor nu.
Er zijn wel van die adapter plates van 1,25 en 2,50 kilo die vaak wel passen maar dan moet je er wel heel veel van hebben wil het lukken. "Weight Stack Adapter Plate".

Hier doen we het zo met de leg press. _O-

raOgcda.png
agtervrijdag 16 juni 2017 @ 14:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:10 schreef sandertjuh het volgende:
Ik eet elke dag 1 bakje van deze, of de perzik smaak voor het slapen gaan..

[ afbeelding ]

https://www.ah.nl/product(...)vanille#ingredienten

+-35 gram eiwitjes in een bakje :+
Vind al die zoetstoffen maar niets. Maar ga lekker je gang. :D
Snakeyvrijdag 16 juni 2017 @ 14:30
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:23 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Er zijn wel van die adapter plates van 1,25 en 2,50 kilo die vaak wel passen maar dan moet je er wel heel veel van hebben wil het lukken. "Weight Stack Adapter Plate".

Hier doen we het zo met de leg press. _O-

[ afbeelding ]
_O-

Er zitten stalen platen om de stack heen, het is van voren wel open maar daar past geen dumbbell doorheen helaas. Mischien een klein meisje aan de kabel laten hangen. :P
Faeroervrijdag 16 juni 2017 @ 14:33
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:30 schreef Snakey het volgende:

[..]

_O-

Er zitten stalen platen om de stack heen, het is van voren wel open maar daar past geen dumbbell doorheen helaas. Mischien een klein meisje aan de kabel laten hangen. :P
En van die zware bootkettingen? Passen die wellicht? Of rubber bands op de een of andere manier vastmaken zodat je in ieder geval bij de squeeze wat meer weerstand hebt.
Snakeyvrijdag 16 juni 2017 @ 14:34
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:33 schreef Faeroer het volgende:

[..]

En van die zware bootkettingen? Passen die wellicht? Of rubber bands op de een of andere manier vastmaken zodat je in ieder geval bij de squeeze wat meer weerstand hebt.
Helaas geen kettingen aanwezig. Rubber bands is wel een goed idee ja. Volgende week eens kijken wat er mogelijk is. Thanks.
Agentperryvrijdag 16 juni 2017 @ 15:15
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:20 schreef Snakey het volgende:

[..]

Dat gaat niet met de bankjes die wij hebben. We hebben er 1 waarmee het wel zou lukken maar die is redelijk bezet op de bench.

Denk dat ik maar gewoon wat meer reps doe en DB rows toevoeg. 100 kilo seated rows is makkelijker dan 40 kilo rows vind ik altijd. DB's gaan tot 50 kilo bij ons, das wel genoeg voor nu.

Grappig hoe het menselijk lichaam werkt, ik heb echt precies het tegenovergestelde. Db rows doe ik makkelijk 4*12 met 40kg (gaat niet zwaarder) terwijl ik seated max 4*8*90 doe.
Maar mijn rug is sowieso buiten proportioneel sterk, 125kg cg latt pulldown vs 95kg bench, beide 5 reps.

quote:
10s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 10:26 schreef Faeroer het volgende:
Hoeveel macros krijg je binnen als het niet te eten is? ;) Kan ook die kwark uit IJsland voor beste macros eten, maar ik eet dan nog liever stopverf.
Zelfs die vind ik prima te eten, maar eet dan ook vrijwel alles.
Eleikovrijdag 16 juni 2017 @ 15:16
@Snakey: woon je nog deels in Rotjeknor?
Ik las dat er een tweede Fox Gym in Alexandrium komt.
agtervrijdag 16 juni 2017 @ 15:16
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 10:26 schreef Faeroer het volgende:
Hoeveel macros krijg je binnen als het niet te eten is? ;) Kan ook die kwark uit IJsland voor beste macros eten, maar ik eet dan nog liever stopverf.
Skyr?
Die vinden we hier heerlijk!
Snij er wat verse wilde perzikken doorheen.. jummie!
Faeroervrijdag 16 juni 2017 @ 15:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 15:16 schreef Eleiko het volgende:
@Snakey: woon je nog deels in Rotjeknor?
Ik las dat er een tweede Fox Gym in Alexandrium komt.
De oude gaat dicht, het is een verhuizing. ;)
Henrysvrijdag 16 juni 2017 @ 17:02
Griekse yoghurt ijs is ook een succes

2 zakjes vanillesuiker, speculaaskruiden, een schepje whey en een schepje casein en je erg goede macros en een soort speculaasijs
ComedyShortsGamervrijdag 16 juni 2017 @ 17:58
Rauw.vrijdag 16 juni 2017 @ 18:12
Volgens mij moet je ook je buikspieren gespannen houden en niet als een vaatdoek erop liggen.
Snakeyvrijdag 16 juni 2017 @ 23:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 15:15 schreef Agentperry het volgende:

[..]

Grappig hoe het menselijk lichaam werkt, ik heb echt precies het tegenovergestelde. Db rows doe ik makkelijk 4*12 met 40kg (gaat niet zwaarder) terwijl ik seated max 4*8*90 doe.
Maar mijn rug is sowieso buiten proportioneel sterk, 125kg cg latt pulldown vs 95kg bench, beide 5 reps.

4 x 12 met 40 heb ik nog nooit geprobeerd. maar op een goede dag voelt 3 x 5 x 50 prima aan. Beetje pijnlijk de volgende dag though. :P En kost een hoop concentratie om de juiste form te houden.

Maar seated gaat me inderdaad een stuk makkelijker af. :)
Snakeyvrijdag 16 juni 2017 @ 23:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 15:16 schreef Eleiko het volgende:
@Snakey: woon je nog deels in Rotjeknor?
Ik las dat er een tweede Fox Gym in Alexandrium komt.
Ik woon in Krimpen a/d IJssel. Maar ik woon nu bijna permanent in Spanje. Eind volgend jaar kom ik niet meer terug.

Ik blijf dus gewoon bij de Lloyd waar ik nu ben in NL tot ik weg ben. :) Wat prima blijkt te zijn, ze hebben volgens de berichten die ik krijg goed uitgebreid met PL dingen.
ComedyShortsGamerzondag 18 juni 2017 @ 18:51
Wat is het ff lekker om je voeding even niet meer te tracken :P heb dat echt bijna een jaar lang non stop gedaan, nu laat ik het even. Voordeel is wel dat je 'ongeveer' weet wat je nu eet.
Wil het wel weer in de zomer oppakken. Trainen doe ik wel nog steeds, alleen iets minder door de hitte. Echt helemaal doorweekt na een paar sets squats _O-
Snakeyzondag 18 juni 2017 @ 20:14
Zodra je wat teveel gaat zweten moet je je training wel laten voor wat het is inderdaad. Stel je voor zeg.
Cue_zondag 18 juni 2017 @ 20:52
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 20:14 schreef Snakey het volgende:
Zodra je wat teveel gaat zweten moet je je training wel laten voor wat het is inderdaad. Stel je voor zeg.
Gewoon überhaupt niet meer trainen, aangezien de kans op zweten op de weg er naartoe best groot is met dit weer :{
Ethanoliczondag 18 juni 2017 @ 21:10
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 20:14 schreef Snakey het volgende:
Zodra je wat teveel gaat zweten moet je je training wel laten voor wat het is inderdaad. Stel je voor zeg.
Zweten :') voor de plebs
setozondag 18 juni 2017 @ 21:11
Als ik begin met zweten weet ik dat ik overtrained ben.
Snorrenbaardzondag 18 juni 2017 @ 23:51
Wat is Var (50mg p/d) toch wonderspul, tijdens het cutten m'n bench 1rm van 120 naar 130 in 2 weken tijd
Jaeger85maandag 19 juni 2017 @ 09:17
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 18:51 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Wat is het ff lekker om je voeding even niet meer te tracken :P heb dat echt bijna een jaar lang non stop gedaan, nu laat ik het even. Voordeel is wel dat je 'ongeveer' weet wat je nu eet.
Wil het wel weer in de zomer oppakken. Trainen doe ik wel nog steeds, alleen iets minder door de hitte. Echt helemaal doorweekt na een paar sets squats _O-
Daar gaan je gains :W
Rauw.maandag 19 juni 2017 @ 09:59
Als ik elke keer als ik zweet moest minderen dan kon ik helemaal wel stoppen denk ik.
Agentperrymaandag 19 juni 2017 @ 12:30
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 23:51 schreef Snorrenbaard het volgende:
Wat is Var (50mg p/d) toch wonderspul, tijdens het cutten m'n bench 1rm van 120 naar 130 in 2 weken tijd
Var?
Zijn dat roids?
Snakeymaandag 19 juni 2017 @ 13:00
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 23:51 schreef Snorrenbaard het volgende:
Wat is Var (50mg p/d) toch wonderspul, tijdens het cutten m'n bench 1rm van 120 naar 130 in 2 weken tijd
Dat kan best hard gaan inderdaad. En goed vast te houden na een kuur.
Snakeymaandag 19 juni 2017 @ 13:01
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 12:30 schreef Agentperry het volgende:

[..]

Var?
Zijn dat roids?
'Oxandrolon is een anabole steroïde gecreëerd door Searle Laboratories onder de merknaam Anavar en in de Verenigde staten geïntroduceerd in 1964' .
Doublepainmaandag 19 juni 2017 @ 13:02
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 18:51 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Wat is het ff lekker om je voeding even niet meer te tracken :P heb dat echt bijna een jaar lang non stop gedaan, nu laat ik het even. Voordeel is wel dat je 'ongeveer' weet wat je nu eet.
Wil het wel weer in de zomer oppakken. Trainen doe ik wel nog steeds, alleen iets minder door de hitte. Echt helemaal doorweekt na een paar sets squats _O-
Helemaal doorweek is toch juist heerlijk? Of ben ik hier de enige met die fetish?
Faeroermaandag 19 juni 2017 @ 13:19
Als ik genoeg zweet verlies ik wellicht m'n dikke kop.
Rauw.maandag 19 juni 2017 @ 13:21
quote:
10s.gif Op maandag 19 juni 2017 13:19 schreef Faeroer het volgende:
Als ik genoeg zweet verlies ik wellicht m'n dikke kop.
is mij nog niet gelukt. En ik ben een vrij hevige zweter.
Cue_maandag 19 juni 2017 @ 13:25
Dat is mij dan nog redelijk gelukt :D
Snakeymaandag 19 juni 2017 @ 13:35
quote:
1s.gif Op maandag 19 juni 2017 13:02 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Helemaal doorweek is toch juist heerlijk? Of ben ik hier de enige met die fetish?
Ik ben er geen liefhebber van maar het is niet anders hier. Het is hier elke dag over de 30 graden en de gym heeft geen airco. :P

Je went er aan, schoon shirt aan voor in de auto en dan thuis effe onder de douche.
agtermaandag 19 juni 2017 @ 13:46
Met die warmte is mijn hartslag hoger. En ik voel me wat vermoeider, lomer, zeg maar.

Maar zweten is het probleem niet. dat maakt me niet zo uit.

Maar goed. Ik ben een echt Hollandse. Die niet gemaakt is voor deze temperaturen. Moet er altijd echt aan wennen. :D

En krachttraining gaat nog wel. Maar cardio met dit weer, No way.
ZuidGrensmaandag 19 juni 2017 @ 13:57
Wij hebben gewoon airco in de sportschool, vandaag ging ik deadliften en dat vind ik niet chill met korte broek. Ik ga meestal te voet, is anderhalve kilometer en toen heb ik meer gezweet dan in de gym zelf omdat ik een lange broek aan had :D Gelukkig ben ik nu vrij en kan ik 's ochtends rond een uur of 10 gaan trainen, dan is het nog niet zo heet en heb ik nog 2750 kcal over voor de rest van de dag *O*
ZuidGrensmaandag 19 juni 2017 @ 14:04
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 09:17 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Daar gaan je gains :W
Ik heb het ook twee jaar lang iedere dag gedaan, maar nu wat minder. Als je het zo lang consequent doet dan weet je voortaan wel wat je binnen krijgt. Voor een beginner kan het wel funest zijn als je niet bijhoudt wat je eet.
Rauw.maandag 19 juni 2017 @ 14:08
Ik geloof meer in het gedaan krijgen dan in hoe ik mij daarbij voel als ik eerlijk ben.
Er zit een heel groot verschil tussen een fysiek ongemak of een potentieel gevaar.
Prestatiegewijs zou de training wat minder gaan met dit weer ongeacht of het cardio of krachttraining is.
Maar gewerkt word er.
Snakeymaandag 19 juni 2017 @ 14:15
quote:
14s.gif Op maandag 19 juni 2017 14:08 schreef Rauw. het volgende:
Ik geloof meer in het gedaan krijgen dan in hoe ik mij daarbij voel als ik eerlijk ben.
Er zit een heel groot verschil tussen een fysiek ongemak of een potentieel gevaar.
Prestatiegewijs zou de training wat minder gaan met dit weer ongeacht of het cardio of krachttraining is.
Maar gewerkt word er.
Precies. Ik heb m'n schema en dat wordt gewoon gedaan die dag. Zoals ik al zei ben ik geen fan van overmatig zweten, maar het nou ook weer geen enorm ongemak.

Voor mij geldt natuurlijk wel dat ik er aan wen. Als je zoals in Nederland een paar dagen hitte hebt is het ietsjes anders.
Cue_maandag 19 juni 2017 @ 14:25
Wij hebben de trainingen niet aangepast door het warme weer. Hoeft ook niet.
Zweet wel meer, ben ik ook niet echt van, maar het hoort erbij

En waar ik dat vroeger verschrikkelijk vond (ook vooral als mensen het zagen enzo), is dat nu gewoon part of the game.
Doublepainmaandag 19 juni 2017 @ 14:35
quote:
7s.gif Op maandag 19 juni 2017 13:35 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik ben er geen liefhebber van maar het is niet anders hier. Het is hier elke dag over de 30 graden en de gym heeft geen airco. :P

Je went er aan, schoon shirt aan voor in de auto en dan thuis effe onder de douche.
Dat heb ik nooit gesnapt, schoon shirt erna aantrekken, aangezien je die daarna ook meteen de was in kan gooien..
Snakeymaandag 19 juni 2017 @ 14:51
quote:
1s.gif Op maandag 19 juni 2017 14:35 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Dat heb ik nooit gesnapt, schoon shirt erna aantrekken, aangezien je die daarna ook meteen de was in kan gooien..
Omdat ik anders met een drijfnat shirt in de auto stap. :P

Das niet zo lekker als ik dat 3x per week doe. En ja, dan maar wat meer shirts wassen. :)
ComedyShortsGamermaandag 19 juni 2017 @ 15:39
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 20:14 schreef Snakey het volgende:
Zodra je wat teveel gaat zweten moet je je training wel laten voor wat het is inderdaad. Stel je voor zeg.
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 09:17 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Daar gaan je gains :W
Speelkwartier is voorbij guys
Faeroermaandag 19 juni 2017 @ 15:57
Ze hebben bij ons 1 van de lat-pulleys weggehaald. Enige die voor mij wel wat deed qua stretch. ;(
ComedyShortsGamermaandag 19 juni 2017 @ 16:05
quote:
8s.gif Op maandag 19 juni 2017 15:57 schreef Faeroer het volgende:
Ze hebben bij ons 1 van de lat-pulleys weggehaald. Enige die voor mij wel wat deed qua stretch. ;(
Waarom weg?
Faeroermaandag 19 juni 2017 @ 16:09
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 16:05 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Waarom weg?
Komt een nieuwe als het goed is, dus ik hoop dat die hoog genoeg is.
Doublepainmaandag 19 juni 2017 @ 16:37
quote:
7s.gif Op maandag 19 juni 2017 14:51 schreef Snakey het volgende:

[..]

Omdat ik anders met een drijfnat shirt in de auto stap. :P

Das niet zo lekker als ik dat 3x per week doe. En ja, dan maar wat meer shirts wassen. :)
Gewoon vestje erover :P
Snakeymaandag 19 juni 2017 @ 20:39
quote:
1s.gif Op maandag 19 juni 2017 16:37 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Gewoon vestje erover :P
Jah, en dan de airco vol op mn lijf. :P

Ik koel wel wat af uiteraard voor ik een schoon shirt aandoe, anders blijf ik zweten tot ik thuis ben.
Artoomaandag 19 juni 2017 @ 21:18
Ik had een draak van een benchsessie omdat ik niet vast op de bank bleef liggen door al het gezweet :')
Faeroermaandag 19 juni 2017 @ 21:20
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 21:18 schreef Artoo het volgende:
Ik had een draak van een benchsessie omdat ik niet vast op de bank bleef liggen door al het gezweet :')
2 rubber bands om het bankje heen doen in de lengte.
Artoomaandag 19 juni 2017 @ 21:22
quote:
14s.gif Op maandag 19 juni 2017 21:20 schreef Faeroer het volgende:

[..]

2 rubber bands om het bankje heen doen in de lengte.
Intelligent! Ik zal morgen gaan voor de herkansing. Thanks.
Snakeymaandag 19 juni 2017 @ 21:56
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 21:18 schreef Artoo het volgende:
Ik had een draak van een benchsessie omdat ik niet vast op de bank bleef liggen door al het gezweet :')
Blote schouders?
Doublepainmaandag 19 juni 2017 @ 22:01
quote:
10s.gif Op maandag 19 juni 2017 20:39 schreef Snakey het volgende:

[..]

Jah, en dan de airco vol op mn lijf. :P

Ik koel wel wat af uiteraard voor ik een schoon shirt aandoe, anders blijf ik zweten tot ik thuis ben.
Maar jij woont ook in Spanje toch?

Dan kan je om het uur wel een nieuw shirt aandoen :D
ComedyShortsGamermaandag 19 juni 2017 @ 22:07
quote:
14s.gif Op maandag 19 juni 2017 22:01 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Maar jij woont ook in Spanje toch?

Dan kan je om het uur wel een nieuw shirt aandoen :D
Ja en aan de hitte wen je wel
Rauw.dinsdag 20 juni 2017 @ 09:58
quote:
10s.gif Op maandag 19 juni 2017 20:39 schreef Snakey het volgende:

[..]

Jah, en dan de airco vol op mn lijf. :P

Ik koel wel wat af uiteraard voor ik een schoon shirt aandoe, anders blijf ik zweten tot ik thuis ben.
Beter gewoon een vuilniszak omdoen!
Artoodinsdag 20 juni 2017 @ 10:27
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 21:56 schreef Snakey het volgende:

[..]

Blote schouders?
Ja :') Ik had er wel magnesium op gedaan, dat hielp een beetje. Als ik vanavond ga benchen doe ik wel even een shirt aan.
Henrysdinsdag 20 juni 2017 @ 10:47
Iemand ervaring met flavour drops van MP/BP?
Artoodinsdag 20 juni 2017 @ 10:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 10:47 schreef Henrys het volgende:
Iemand ervaring met flavour drops van MP/BP?
Ik heb ze van MP (vanille, banaan en white chocolate) en ik vind ze fantastisch door de kwark.
Faeroerdinsdag 20 juni 2017 @ 11:02
Echt zin in de winter.
Snakeydinsdag 20 juni 2017 @ 11:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 10:27 schreef Artoo het volgende:

[..]

Ja :') Ik had er wel magnesium op gedaan, dat hielp een beetje. Als ik vanavond ga benchen doe ik wel even een shirt aan.
Hehehe. :P

Beetje link wel though.
Henrysdinsdag 20 juni 2017 @ 11:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 10:50 schreef Artoo het volgende:

[..]

Ik heb ze van MP (vanille, banaan en white chocolate) en ik vind ze fantastisch door de kwark.
Zijn die flavour drops alleen voldoende om er smaak aan te geven? Gebruik momenteel vloeibare zoetstof en speculaaskruiden
Artoodinsdag 20 juni 2017 @ 12:26
Ja, ik vind van wel, alhoewel de white chocolate niet echt naar witte chocolade smaakt, die is meer vanille-achtig. Wel lekker vind ik, though. De drops geven wel echt een zoet smaakje aan je kwark/yoghurt/whatever maar niet alle smaken komen overeen met wat het zou moeten zijn, zeg maar.
Faeroerdinsdag 20 juni 2017 @ 12:31
Hebben jullie een thuis-alternatief voor machine flies/pec dec? Ik vind chest flies nou niet echt bijzonder nuttig, is meer een stretch dan een squeeze oefening.
Snakeydinsdag 20 juni 2017 @ 12:34
quote:
11s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 12:31 schreef Faeroer het volgende:
Hebben jullie een thuis-alternatief voor machine flies/pec dec? Ik vind chest flies nou niet echt bijzonder nuttig, is meer een stretch dan een squeeze oefening.
Zoiets?


Edit: Oh wacht. Das niegoe....
Faeroerdinsdag 20 juni 2017 @ 13:04
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 12:34 schreef Snakey het volgende:

[..]

Zoiets?


Edit: Oh wacht. Das niegoe....
Zoiets zou wel een optie kunnen zijn, even kijken of ik dat met m'n huidige bands voor elkaar krijg onder m'n bench. Vanochtend lopen kutten met 1-armed chest flys op m'n zij ofzo, dat ging wel qua pomp maar was echt niet prettig. _O-
SuperwormJimdinsdag 20 juni 2017 @ 19:57
Met nog 6 weken te gaan totdat ik op vakantie ga (en even een dikke week helemaal niet ga liften), ben ik vandaag begonnen aan Building the Monolith

Dag 1:
Na een weekje deload voelt de squat lekker aan (70%x5, 80%x5, 90%x5x5). Ik kom niet in de buurt van failure, maar de laatste reps vergen wel aardig wat (wils)kracht.
De OHP (70%x5, 80%x5, 90%x5, 70%xAMRAP) is een prettig tussengerecht.

De chin ups zijn een ander verhaal. Omdat ik met de beste wil van de wereld geen bodyweight 100 chin ups ga redden, doe ik 10x10 assisted chin ups. Halverwege begint m'n rug te branden. Dit is toch zwaarder dan ik dacht.

Ook al zijn de eerste drie oefeningen de "verplichte" oefeningen en is de rest optioneel, ik wil het hele programma doorlopen. Dus door naar de 100 face pulls. Deze heb ik in 10 supersets gedaan met de dips.

Al met al een dik uur bezig geweest. Een enorme pomp in vooral rug en armen.

Morgen staan DL en BP op het programma.
Snakeydinsdag 20 juni 2017 @ 21:32
quote:
17s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 19:57 schreef SuperwormJim het volgende:
Met nog 6 weken te gaan totdat ik op vakantie ga (en even een dikke week helemaal niet ga liften), ben ik vandaag begonnen aan Building the Monolith

Dag 1:
Na een weekje deload voelt de squat lekker aan (70%x5, 80%x5, 90%x5x5). Ik kom niet in de buurt van failure, maar de laatste reps vergen wel aardig wat (wils)kracht.
De OHP (70%x5, 80%x5, 90%x5, 70%xAMRAP) is een prettig tussengerecht.

De chin ups zijn een ander verhaal. Omdat ik met de beste wil van de wereld geen bodyweight 100 chin ups ga redden, doe ik 10x10 assisted chin ups. Halverwege begint m'n rug te branden. Dit is toch zwaarder dan ik dacht.

Ook al zijn de eerste drie oefeningen de "verplichte" oefeningen en is de rest optioneel, ik wil het hele programma doorlopen. Dus door naar de 100 face pulls. Deze heb ik in 10 supersets gedaan met de dips.

Al met al een dik uur bezig geweest. Een enorme pomp in vooral rug en armen.

Morgen staan DL en BP op het programma.
Die vakantie ga je wel nodig hebben na deze cycle. :P
Faeroerdinsdag 20 juni 2017 @ 22:23
quote:
17s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 19:57 schreef SuperwormJim het volgende:
Met nog 6 weken te gaan totdat ik op vakantie ga (en even een dikke week helemaal niet ga liften), ben ik vandaag begonnen aan Building the Monolith

Dag 1:
Na een weekje deload voelt de squat lekker aan (70%x5, 80%x5, 90%x5x5). Ik kom niet in de buurt van failure, maar de laatste reps vergen wel aardig wat (wils)kracht.
De OHP (70%x5, 80%x5, 90%x5, 70%xAMRAP) is een prettig tussengerecht.

De chin ups zijn een ander verhaal. Omdat ik met de beste wil van de wereld geen bodyweight 100 chin ups ga redden, doe ik 10x10 assisted chin ups. Halverwege begint m'n rug te branden. Dit is toch zwaarder dan ik dacht.

Ook al zijn de eerste drie oefeningen de "verplichte" oefeningen en is de rest optioneel, ik wil het hele programma doorlopen. Dus door naar de 100 face pulls. Deze heb ik in 10 supersets gedaan met de dips.

Al met al een dik uur bezig geweest. Een enorme pomp in vooral rug en armen.

Morgen staan DL en BP op het programma.
Probeer het echt af te maken. Dit soort killer programma's zijn heel nice om je werkcapaciteit te verhogen, heb je altijd profijt van. Ga een soortgelijk programma doen voor m'n rug en delts over een weekje.
Henryswoensdag 21 juni 2017 @ 08:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 12:26 schreef Artoo het volgende:
Ja, ik vind van wel, alhoewel de white chocolate niet echt naar witte chocolade smaakt, die is meer vanille-achtig. Wel lekker vind ik, though. De drops geven wel echt een zoet smaakje aan je kwark/yoghurt/whatever maar niet alle smaken komen overeen met wat het zou moeten zijn, zeg maar.
Bedankt, heb je nog een smaak die je kan aanraden en hoeveel druppels doe je door een bak kwark?
Jaeger85woensdag 21 juni 2017 @ 08:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 10:47 schreef Henrys het volgende:
Iemand ervaring met flavour drops van MP/BP?
Heb de vanille geprobeerd en ben er niet kapot van. Geeft een chemisch smaakje.
Rauw.woensdag 21 juni 2017 @ 09:02
quote:
17s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 19:57 schreef SuperwormJim het volgende:
Met nog 6 weken te gaan totdat ik op vakantie ga (en even een dikke week helemaal niet ga liften), ben ik vandaag begonnen aan Building the Monolith

Dag 1:
Na een weekje deload voelt de squat lekker aan (70%x5, 80%x5, 90%x5x5). Ik kom niet in de buurt van failure, maar de laatste reps vergen wel aardig wat (wils)kracht.
De OHP (70%x5, 80%x5, 90%x5, 70%xAMRAP) is een prettig tussengerecht.

De chin ups zijn een ander verhaal. Omdat ik met de beste wil van de wereld geen bodyweight 100 chin ups ga redden, doe ik 10x10 assisted chin ups. Halverwege begint m'n rug te branden. Dit is toch zwaarder dan ik dacht.

Ook al zijn de eerste drie oefeningen de "verplichte" oefeningen en is de rest optioneel, ik wil het hele programma doorlopen. Dus door naar de 100 face pulls. Deze heb ik in 10 supersets gedaan met de dips.

Al met al een dik uur bezig geweest. Een enorme pomp in vooral rug en armen.

Morgen staan DL en BP op het programma.
Klinkt als een smerig hels programma. _O_
Snakeywoensdag 21 juni 2017 @ 14:18
Goeie om in je hoofd te stampen. 'How To Approach Warm Up Weights'

https://www.elitefts.com/(...)this-sht-in-the-gym/
Questularwoensdag 21 juni 2017 @ 18:53
Pfff een homegym heeft ook zo zn nadelen, beetje airco was wel lekker geweest. 35 graden is toch iets te veel van het goede :)
Rauw.woensdag 21 juni 2017 @ 19:50
Bij mij op zolder is het nog prima te doen. Graadje warmer dan beneden...
Voordeel is natuurlijk wel dat je zo onder de douche kan duiken.

Kan echt merken dat ik voorheen nooit Benchpressde, de vooruitgang is echt heel snel.
Questularwoensdag 21 juni 2017 @ 20:11
Ik had lekker de ramen open tot het moment dat er zo een hornaar? (Mega wesp) naar binnen wilde vliegen. Heldhaftig heb ik snel alle ramen dichtgemaakt en er een sauna van gemaakt....
SuperwormJimwoensdag 21 juni 2017 @ 20:20
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 21:32 schreef Snakey het volgende:

[..]

Die vakantie ga je wel nodig hebben na deze cycle. :P
Dat denk ik ook. Voor het eerst sinds maanden heb ik behoorlijke spierpijn.Ik geniet er van. Het gevoel dat je serieus werk verricht hebt.
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 22:23 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Probeer het echt af te maken. Dit soort killer programma's zijn heel nice om je werkcapaciteit te verhogen, heb je altijd profijt van. Ga een soortgelijk programma doen voor m'n rug en delts over een weekje.
Zo af en toe is dit wel lekker ja. Na m'n vakantie/deload weer gewoon verder met het oude programma en na een paar cycles misschien nog een keertje deze doorlopen.
quote:
0s.gif Op woensdag 21 juni 2017 09:02 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Klinkt als een smerig hels programma. _O_
Is het ook. Maar wel eentje die uitvoerbaar is. Je zoekt de grens op en gaat er erg dicht tegenaan zitten.

Vandaag dag 2 gehad: DL (70%x5, 80%x5, 90%x5x3) en BP (70%x5, 80%x5, 90%x5x5).
Met de BP had ik meer moeite dan met de squat. Maar daarna begint het pas: Dumbbell row 5x10/20 gevolgd door 100 curls.

Die laatste is moordend. Je pakt bewust een laag gewicht, want ja ... 100 reps is niet niks. Begon met setjes van 20, daarna 15, over naar 10. Toen moest ik het gewicht toch echt nog meer verlagen.

Ik ben benieuwd naar vrijdag, dag 3: SQ en OHP, laag gewicht, hoog in reps.

Volgende week gaan de percentages met 5 omlaag (reps blijven hetzelfde), de derde week gaan de percentages met 10 omhoog (+5 t.o.v. deze week dus). Daarna een nieuwe cycles waarbij er 5 kg op SQ/DL en 2,5 kg op BP/OHP komt.
Snorrenbaardwoensdag 21 juni 2017 @ 21:31
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 12:30 schreef Agentperry het volgende:

[..]

Var?
Zijn dat roids?
Yes, veel gebruikte oral tijdens het cutten.
Henrysdonderdag 22 juni 2017 @ 07:14
Wat is de levertijd van BP/MP trouwens lang geworden. Vroeger duurde het 2-3 dagen nu een week
Rauw.donderdag 22 juni 2017 @ 07:48
Bench press/Military Press?
Agentperrydonderdag 22 juni 2017 @ 09:52
Bulk Powders/MyProtein, gok ik
ComedyShortsGamerdonderdag 22 juni 2017 @ 18:24
quote:
10s.gif Op donderdag 22 juni 2017 07:48 schreef Rauw. het volgende:
Bench press/Military Press?
Levertijd van Bench Press/Military press? Dat is ietwat gek hé. En hij had het hiervoor ook al over:
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 10:47 schreef Henrys het volgende:
Iemand ervaring met flavour drops van MP/BP?
Geen idee hoe je aan die oefeningen komt in deze context :P
ComedyShortsGamerdonderdag 22 juni 2017 @ 18:27
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 07:14 schreef Henrys het volgende:
Wat is de levertijd van BP/MP trouwens lang geworden. Vroeger duurde het 2-3 dagen nu een week
Ja viel mij ook op idd. En ik had ook DHL als koerier ipv DPD.
Rauw.donderdag 22 juni 2017 @ 18:41
Ken de bedrijven wel maar deze afkortingen link ik wel anders.
Snakeydonderdag 22 juni 2017 @ 20:57
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 18:41 schreef Rauw. het volgende:
Ken de bedrijven wel maar deze afkortingen link ik wel anders.
Jah, niet de eerste keer dat henrys met dit soort onzin komt.
Rauw.donderdag 22 juni 2017 @ 21:18
Ik herken hem inderdaad van z'n snackbar vraag van laatst. :')
DeLoetdonderdag 22 juni 2017 @ 22:49
Heren, dames. Bij deze mijn cutdieet van vandaag. Meestal wisselt alleen het avondeten en is de rest ongeveer gelijk. Eet vaak kip of vis in de avond met rijst/zoete aardappel en veel groene groenten.

O 60g havermout 300ml melk 100g banaan 60 rood diepvriesfruit

L 4 Volkoren boterhammen 35 G kipfilet 2 gekookte eieren

T shake

A Broodje en salade met kip, huttenkase, avocado, spinazie etc.

T Appel

T halve kilo kwark

Hiermee kom ik op 2400 kcal. Honger is redelijk te controleren. Is dit volgens jullie een beetje een goede lijst? Kom vaak wel aan weinig vetten ( zon 50 G per dag). Eiwitten rond de 190. Weeg 90 kg.

[ Bericht 0% gewijzigd door DeLoet op 23-06-2017 11:53:52 ]
Snorrenbaarddonderdag 22 juni 2017 @ 23:56
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 22:49 schreef DeLoet het volgende:
Heren, dames. Bij deze mijn cutdieet van vandaag. Meestal wisselt alleen het avondeten en is de rest ongeveer gelijk. Eet vaak kip of vis in de avond met rijst/zoete aardappel en veel groene groenten.

O 60g havermout 30ml melk 100g banaan 60 rood diepvriesfruit

L 4 Volkoren boterhammen 35 G kipfilet 2 gekookte eieren

T shake

A Broodje en salade met kip, huttenkase, avocado, spinazie etc.

T Appel

T halve kilo kwark

Hiermee kom ik op 2400 kcal. Honger is redelijk te controleren. Is dit volgens jullie een beetje een goede lijst? Kom vaak wel aan weinig vetten ( zon 50 G per dag). Eiwitten rond de 190. Weeg 90 kg.
Ziet er prima uit, hoeveel deficit zit je met 2400 kcal p/d?
Faeroervrijdag 23 juni 2017 @ 08:50
Merk veel minder pomp na een flink ontbijt dan zonder ontbijt. ;(
DeLoetvrijdag 23 juni 2017 @ 10:48
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 23:56 schreef Snorrenbaard het volgende:

[..]

Ziet er prima uit, hoeveel deficit zit je met 2400 kcal p/d?
Thanks, ongeveer 500/600 deficit!
D.vrijdag 23 juni 2017 @ 12:12
quote:
17s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 19:57 schreef SuperwormJim het volgende:
Met nog 6 weken te gaan totdat ik op vakantie ga (en even een dikke week helemaal niet ga liften), ben ik vandaag begonnen aan Building the Monolith

Dag 1:
Na een weekje deload voelt de squat lekker aan (70%x5, 80%x5, 90%x5x5). Ik kom niet in de buurt van failure, maar de laatste reps vergen wel aardig wat (wils)kracht.
De OHP (70%x5, 80%x5, 90%x5, 70%xAMRAP) is een prettig tussengerecht.
% zijn van PR?
Als ik de link bekijk leest het als kilo's n.l.
Rauw.vrijdag 23 juni 2017 @ 12:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 12:12 schreef D. het volgende:

[..]

% zijn van PR?
Als ik de link bekijk leest het als kilo's n.l.
% van Training Max.

Is 90% van je 1RM en daar dus dat percentage van.
D.vrijdag 23 juni 2017 @ 12:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 12:15 schreef Rauw. het volgende:

[..]

% van Training Max.

Is 90% van je 1RM en daar dus dat percentage van.
Da's algemene kennis? Omdat ik dat dus niet terug zie op de link van SwJ
Rauw.vrijdag 23 juni 2017 @ 12:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 12:26 schreef D. het volgende:

[..]

Da's algemene kennis? Omdat ik dat dus niet terug zie op de link van SwJ
Programma is gebaseerd op 5/3/1. Daar gaat wat leeswerk en basiskennis aan vooraf.
D.vrijdag 23 juni 2017 @ 12:44
quote:
7s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 12:40 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Programma is gebaseerd op 5/3/1. Daar gaat wat leeswerk en basiskennis aan vooraf.
Ah, kijk, duidelijk ^O^
ZuidGrensvrijdag 23 juni 2017 @ 21:08
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juni 2017 22:49 schreef DeLoet het volgende:
Heren, dames. Bij deze mijn cutdieet van vandaag. Meestal wisselt alleen het avondeten en is de rest ongeveer gelijk. Eet vaak kip of vis in de avond met rijst/zoete aardappel en veel groene groenten.

O 60g havermout 300ml melk 100g banaan 60 rood diepvriesfruit

L 4 Volkoren boterhammen 35 G kipfilet 2 gekookte eieren

T shake

A Broodje en salade met kip, huttenkase, avocado, spinazie etc.

T Appel

T halve kilo kwark

Hiermee kom ik op 2400 kcal. Honger is redelijk te controleren. Is dit volgens jullie een beetje een goede lijst? Kom vaak wel aan weinig vetten ( zon 50 G per dag). Eiwitten rond de 190. Weeg 90 kg.
Ik heb ook een hele tijd amper vetten gegeten en mijn libido was in de tijd echt behoorlijk laag :'( zie maar wat je ermee doet.
Faeroervrijdag 23 juni 2017 @ 22:29
50 is wel erg laag voor dat gewicht ja
ComedyShortsGamervrijdag 23 juni 2017 @ 22:52
Iemand hier ervaring met het slikken van Roaccutane naast het actief liften? Ben namelijk wel benieuwd naar de persoonlijke ervaringen en of de bijwerkingen het liften en alles erom heen hebben beïnvloed.
DeLoetzaterdag 24 juni 2017 @ 00:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 21:08 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Ik heb ook een hele tijd amper vetten gegeten en mijn libido was in de tijd echt behoorlijk laag :'( zie maar wat je ermee doet.
Wow dit merk ik ook idd...
Lijkt me wel lastiger om binnen Mn kcals te blijven als ik 280 kcal ( 40 G) meer aan vetten ga eten. Eens proberen
Faeroerzaterdag 24 juni 2017 @ 09:14
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 00:15 schreef DeLoet het volgende:

[..]

Wow dit merk ik ook idd...
Lijkt me wel lastiger om binnen Mn kcals te blijven als ik 280 kcal ( 40 G) meer aan vetten ga eten. Eens proberen
Dan doe je 20 meer. 50 is echt laag voor dat gewicht, zeker als je natty bent ga je dat wel merken. Vet regelt veel meer dan je denkt.
Doe wat extra cardio desnoods of iets meer volume als je kcals erbij doet. Anders idd wat van carbs halen.
DeLoetzaterdag 24 juni 2017 @ 21:50
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 09:14 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Dan doe je 20 meer. 50 is echt laag voor dat gewicht, zeker als je natty bent ga je dat wel merken. Vet regelt veel meer dan je denkt.
Doe wat extra cardio desnoods of iets meer volume als je kcals erbij doet. Anders idd wat van carbs halen.
Thx bros ga ik doen
Eleikozondag 25 juni 2017 @ 07:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 21:08 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Ik heb ook een hele tijd amper vetten gegeten en mijn libido was in de tijd echt behoorlijk laag :'( zie maar wat je ermee doet.
Vetten zijn gezond, die moet je niet mijden.
Verder werkt bij mij de combinatie ZMA ('s avonds) + tribulus ('s ochtends) positief v.w.b. libido.
Faeroerzondag 25 juni 2017 @ 12:35
_O-

Seated overhead presses met een traps/hex bar, wat een goddelijke pomp in delts en triceps.
relativityzondag 25 juni 2017 @ 19:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2017 21:08 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Ik heb ook een hele tijd amper vetten gegeten en mijn libido was in de tijd echt behoorlijk laag :'( zie maar wat je ermee doet.
Hmm dat kan wel kloppen. Voor de aanmaak van testosteron zijn namelijk cholesterol en omega 9 vetzuren nodig. Iets wat vaak vergeten wordt. Daarnaast zijn zink en vitamine d ook belangrijk voor een gunstige testosteron spiegel.

Ik zit vrij hoog in mijn vetten en kan dat beamen (de vriendin ook wel).
McNultyzondag 25 juni 2017 @ 20:11
Vuistregel voor minimum vetinname:
10% * gewicht in lbs in g OF 14g per 1000 kcal
Eleikozondag 25 juni 2017 @ 20:46
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 20:11 schreef McNulty het volgende:
Vuistregel voor minimum vetinname:
10% * gewicht in lbs in g OF 14g per 1000 kcal
Bron?
McNultyzondag 25 juni 2017 @ 20:50
Mike Israetel
Bas_Verstappenmaandag 26 juni 2017 @ 06:29
Beetje gekke vraag en weet niet echt waar ik hem moet plaatsen maar weet hier iemand toevallig waarom opeens je eiwittenshake kan stoppen met ruiken naar waar die hoort te ruiken en gaan stinken? Echt van de ene week op de andere gebeurd en hij moet nog minimaal een halfjaar of zelfs een jaar houdbaar zijn. Maar zodra ik de deksel eraf draai komt er een beetje een muffe knaagdierenvoer lucht uit of zo. Smaakt ook nergens meer naar opeens. Kan het door de hitte komen? Hij stond op de kast i.v.m. ruimtegebrek. Als het alleen maar geur en smaak is dan ben ik wel zo gierig om hem nog op te maken maar ja straks werkt die niet meer goed of zo dan kan je wel beter n nieuwe halen
Snakeymaandag 26 juni 2017 @ 09:13
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 06:29 schreef Bas_Verstappen het volgende:
Beetje gekke vraag en weet niet echt waar ik hem moet plaatsen maar weet hier iemand toevallig waarom opeens je eiwittenshake kan stoppen met ruiken naar waar die hoort te ruiken en gaan stinken? Echt van de ene week op de andere gebeurd en hij moet nog minimaal een halfjaar of zelfs een jaar houdbaar zijn. Maar zodra ik de deksel eraf draai komt er een beetje een muffe knaagdierenvoer lucht uit of zo. Smaakt ook nergens meer naar opeens. Kan het door de hitte komen? Hij stond op de kast i.v.m. ruimtegebrek. Als het alleen maar geur en smaak is dan ben ik wel zo gierig om hem nog op te maken maar ja straks werkt die niet meer goed of zo dan kan je wel beter n nieuwe halen
Geen idee, maar is er vocht in gekomen?
Bas_Verstappenmaandag 26 juni 2017 @ 09:15
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:13 schreef Snakey het volgende:

[..]

Geen idee, maar is er vocht in gekomen?
Lijkt me niet tenzij er ergens een lek in zit of zo. Misschien een druppel zweet of zo.

Maar mijn vraag is zal het minder werkzaam zijn nu? Want ja echt slecht zal 't niet zijn maar straks werken de eiwitten niet meer goed of zo ik heb daar niet echt kaas van gegeten eigenlijk.
Rauw.maandag 26 juni 2017 @ 09:20
Als het slecht ruikt zou ik het gewoon weggooien.

En de fabrikant mailen.
Doublepainmaandag 26 juni 2017 @ 09:33
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:15 schreef Bas_Verstappen het volgende:

[..]

Lijkt me niet tenzij er ergens een lek in zit of zo. Misschien een druppel zweet of zo.

Maar mijn vraag is zal het minder werkzaam zijn nu? Want ja echt slecht zal 't niet zijn maar straks werken de eiwitten niet meer goed of zo ik heb daar niet echt kaas van gegeten eigenlijk.
Merk je uberhaupt verschil met Whey dan? Gebruik het al een lange tijd niet meer en merk niet er echt iets van
Bas_Verstappenmaandag 26 juni 2017 @ 09:35
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:20 schreef Rauw. het volgende:
Als het slecht ruikt zou ik het gewoon weggooien.

En de fabrikant mailen.
Ja het is echt van de één op de andere week gebeurd toen het echt 30+ graden was hierbinnen, en bovenop de kast wellicht nog meer.

quote:
14s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:33 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Merk je uberhaupt verschil met Whey dan? Gebruik het al een lange tijd niet meer en merk niet er echt iets van
Geen idee ik neem altijd extra eiwit na 't trainen nooit echt bijgehouden hoe ik erop reageer zonder 't is meer gewoon gewoonte, kan geen kwaad lijkt me.
Rauw.maandag 26 juni 2017 @ 09:45
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:35 schreef Bas_Verstappen het volgende:

[..]

Ja het is echt van de één op de andere week gebeurd toen het echt 30+ graden was hierbinnen, en bovenop de kast wellicht nog meer.

Het is een bijproduct van zuivel dus ik kan mij er iets bij voorstellen.
Bas_Verstappenmaandag 26 juni 2017 @ 09:46
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 09:45 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Het is een bijproduct van zuivel dus ik kan mij er iets bij voorstellen.
Dan is het misschien eens tijd voor een nieuwe. Dit was ook echt zo'n dikke zak waar je 2 jaar mee doet leek me al raar want zo extreem ben ik ook weer niet maar ik dacht lekker goedkoop dan heb ik 't een tijdje niet meer nodig :')
Rauw.maandag 26 juni 2017 @ 11:16
Dat moet wel een plunjebaal zijn als je er 2 jaar mee doet.
Een verpakking van 2.5kg gaat bij mij geen 3 maanden mee.
Cue_maandag 26 juni 2017 @ 11:21
quote:
10s.gif Op maandag 26 juni 2017 11:16 schreef Rauw. het volgende:
Dat moet wel een plunjebaal zijn als je er 2 jaar mee doet.
Een verpakking van 2.5kg gaat bij mij geen 3 maanden mee.
Ik heb nu m'n eerste 4kg whey, bezorgd op 09-05 en kan er denk ik nog zo'n 2 weken mee doen ofzo? Misschien iets langer.
Gaat best hard :o
Artoomaandag 26 juni 2017 @ 11:33
quote:
6s.gif Op maandag 26 juni 2017 11:21 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Ik heb nu m'n eerste 4kg whey, bezorgd op 09-05 en kan er denk ik nog zo'n 2 weken mee doen ofzo? Misschien iets langer.
Gaat best hard :o
Vier kilo whey in 2 weken? :')
Cue_maandag 26 juni 2017 @ 11:34
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 11:33 schreef Artoo het volgende:
Vier kilo whey in 2 weken? :')
Nee, nog 2 weken :P
Maar wss duurt het wel langer, maar hij lijkt zo leeg te zijn :+
Faeroermaandag 26 juni 2017 @ 11:45
Gebruik alleen whey om de olijfoliesmaak uit m'n havermout shake weg te krijgen eigenlijk. _O-
ZuidGrensmaandag 26 juni 2017 @ 13:51
quote:
1s.gif Op zondag 25 juni 2017 07:45 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Vetten zijn gezond, die moet je niet mijden.
Verder werkt bij mij de combinatie ZMA ('s avonds) + tribulus ('s ochtends) positief v.w.b. libido.
Ja, ik was toen heel fanatiek aan het cutten. Echt in doorgeslagen, ook veel te veel spiermassa verloren. Maar ja, dat smalle bekkie he. At nog wel af en toe een handje noten of een stuk zalm maar dat was het dan ook wel.

Nu is mijn libido weer prima, mochten jullie je zorgen maken.
DeLoetmaandag 26 juni 2017 @ 14:00
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2017 13:51 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Ja, ik was toen heel fanatiek aan het cutten. Echt in doorgeslagen, ook veel te veel spiermassa verloren. Maar ja, dat smalle bekkie he. At nog wel af en toe een handje noten of een stuk zalm maar dat was het dan ook wel.

Nu is mijn libido weer prima, mochten jullie je zorgen maken.
Goed om te horen Haha

Ik ben weer aan de pindakaas begonnen, dan maar een extra rondje wielrennen
Rauw.dinsdag 27 juni 2017 @ 08:50
Mensen die hier Low-bar squatten?

Ik heb gisteren mijn assistance deel low-bar gesquat en het voelt véél natuurlijker dan een high-bar squat. Nu is een High bar/ of Frontsquat meer gefocussed op de quads en low bar meer op de glutes/hamstrings dus vroeg ik mij het volgende af;
Wisselen jullie af (Dus main= Low en ass= High/Front)?
Zien jullie het als een ander soort squat voor een andere dag?

Reden dat het natuurlijker voelt is overigens waarschijnlijk mijn enkelmobiliteit.
Cue_dinsdag 27 juni 2017 @ 09:13
Ik doe enkel lowbar eigenlijk. Vind ik een stuk fijner, zowel voor de nek als voor de squatbeweging ansich.
Weet wel dat toen ik lager ging ik even moest wennen, maar het voelt momenteel gewoon goed aan. Heb dus ook niet meer gekeken hoe ene highbar voelt/werkt

Volgens mij hoor ik veel dat het wel goed is om af te wisselen tussen low en high. Maar focus op de low te houden.
ZetaOSdinsdag 27 juni 2017 @ 09:16
quote:
6s.gif Op maandag 26 juni 2017 11:34 schreef Cue_ het volgende:

[..]

Nee, nog 2 weken :P
Maar wss duurt het wel langer, maar hij lijkt zo leeg te zijn :+
Dat ligt er aan, oraal gaat het harder dan intramusculair.
DjMarkdinsdag 27 juni 2017 @ 09:40
Ik squat eigenlijk alleen highbar, dat heeft meer carry-over naar weighlifting.
Daarnaast krijg ik bij (zware) lowbar squats problemen met heupen die omhoog schieten, waardoor het meer een goodmorningsquat wordt. Ik heb ook nogal lange benen, dat helpt niet echt.
Faeroerdinsdag 27 juni 2017 @ 09:53
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 08:50 schreef Rauw. het volgende:
Mensen die hier Low-bar squatten?

Ik heb gisteren mijn assistance deel low-bar gesquat en het voelt véél natuurlijker dan een high-bar squat. Nu is een High bar/ of Frontsquat meer gefocussed op de quads en low bar meer op de glutes/hamstrings dus vroeg ik mij het volgende af;
Wisselen jullie af (Dus main= Low en ass= High/Front)?
Zien jullie het als een ander soort squat voor een andere dag?

Reden dat het natuurlijker voelt is overigens waarschijnlijk mijn enkelmobiliteit.
Ik doe alleen maar high-bar en conv deadlift. Low-bar en sumo deadlift vind ik persoonlijk gewoon crutches/cheats om een bepaald gewicht neer te zetten voor een PL wedstrijd bijvoorbeeld. Wat heb je er aan? Het is maar mijn mening.

Moet er wel bij zeggen dat sommige mensen een bepaalde lichaamsbouw hebben waarbij highbar of conventional niet zo goed werkt. Maar over het algemeen...?
setodinsdag 27 juni 2017 @ 09:57
Voor de gemiddelde gym bezoeker maakt het geen fuck uit, doe gewoon waar je je beter bij voelt.
Rauw.dinsdag 27 juni 2017 @ 10:11
quote:
10s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 09:53 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ik doe alleen maar high-bar en conv deadlift. Low-bar en sumo deadlift vind ik persoonlijk gewoon crutches/cheats om een bepaald gewicht neer te zetten voor een PL wedstrijd bijvoorbeeld. Wat heb je er aan? Het is maar mijn mening.

Moet er wel bij zeggen dat sommige mensen een bepaalde lichaamsbouw hebben waarbij highbar of conventional niet zo goed werkt. Maar over het algemeen...?
Ik weet niet of het echt cheaten te noemen is, sumo trek ik nog geen krat bier van de grond volgens mij.

Ik denk dat Low-bar beter bij mij past ivm de enkel die wel gestaag beter word qua mobiliteit maar altijd een zwakte blijft, ik vraag mij alleen af of ik er niet beter bij kan blijven High-bar of Frontsquatten aangezien die een andere spiergroep aanspreken.

Ik zit er niet in voor de powerlifting prijzen, ik wil gewoon een minder middelmatig/zwak individu worden.
Faeroerdinsdag 27 juni 2017 @ 10:24
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 10:11 schreef Rauw. het volgende:

[..]

Ik weet niet of het echt cheaten te noemen is, sumo trek ik nog geen krat bier van de grond volgens mij.

Ik denk dat Low-bar beter bij mij past ivm de enkel die wel gestaag beter word qua mobiliteit maar altijd een zwakte blijft, ik vraag mij alleen af of ik er niet beter bij kan blijven High-bar of Frontsquatten aangezien die een andere spiergroep aanspreken.

Ik zit er niet in voor de powerlifting prijzen, ik wil gewoon een minder middelmatig/zwak individu worden.
Front squat is altijd wel een goede toevoeging als je je quads wilt aanspreken, het is alleen wel zwaar voor je bovenrug wanneer je hoog genoeg gaat. Je kan het natuurlijk altijd als assist erbij gooien, of af en toe wisselen. Zeker als je niet een volledige lock-out doet of gaat lopen pauzeren bovenaan de reps, kan je met je hielen op een plankje de focus goed op de spieren houden.
Rauw.dinsdag 27 juni 2017 @ 10:37
quote:
10s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 10:24 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Front squat is altijd wel een goede toevoeging als je je quads wilt aanspreken, het is alleen wel zwaar voor je bovenrug wanneer je hoog genoeg gaat. Je kan het natuurlijk altijd als assist erbij gooien, of af en toe wisselen. Zeker als je niet een volledige lock-out doet of gaat lopen pauzeren bovenaan de reps, kan je met je hielen op een plankje de focus goed op de spieren houden.
Ik vind de spanning houden op core/quads makkelijker bij frontsquats dan bij highbar squats. Waarschijnlijk omdat die minder vergevingsgezind zijn.
Ik heb al lifters dus mijn hielen hoger heeft niet teveel zin.

Denk dat ik maar eens wat ga experimenteren de komende week met mainlifts Low-bar en dan de BBB challenge als frontsquats of highbar.

Thanks voor de input :s)
Snakeydinsdag 27 juni 2017 @ 19:24
Jeuj, maatje van me is Europees kampioen PL in de GPS welke in Polen was afgelopen dagen.

Ben benieuwd naar zijn nummers. Vorig jaar in de UK was het 300 sq, 182.5 bench en 300 DL. Daar moet hij nu overheen zitten. :P
Vinniieedinsdag 27 juni 2017 @ 19:38
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 19:24 schreef Snakey het volgende:
Jeuj, maatje van me is Europees kampioen PL in de GPS welke in Polen was afgelopen dagen.

Ben benieuwd naar zijn nummers. Vorig jaar in de UK was het 300 sq, 182.5 bench en 300 DL. Daar moet hij nu overheen zitten. :P
Huh? Die deadlift staat totaal uit verhouding toch? Verders wel nice _O_
Snakeydinsdag 27 juni 2017 @ 20:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 19:38 schreef Vinniiee het volgende:

[..]

Huh? Die deadlift staat totaal uit verhouding toch? Verders wel nice _O_
Neuh, waarom? Squat en DL zitten vaak dichtbij elkaar. Sommigen squaten meer dan ze deadliften en andersom.

Ben wel benieuwd naar zijn squat. In traning deed hij 3x 280, makkelijk.
Agentperrydinsdag 27 juni 2017 @ 22:03
Ik squat altijd low bar, ik vind het, ten eerste, gewoon fijner voelen om de bar op mijn rear delts te leggen tov traps. Daarnaast heb ik ook nog immobiele enkels en leg ik liever de focus op de posterior chain, hoef geen enorme quads.