FOK!forum / Brave New World / Apollo Hoax #14 - who still believes NASA...?
El_Matadorwoensdag 28 januari 2015 @ 00:05
moonhoaxwallpaper1024x768.jpg

Dit topic bespreekt de Moonhoax, de stelling dat de bemande maanlandingen zoals die aan ons, publiek getoond zijn, als onderdeel van het Apolloprogramma niet echt gebeurd zijn.



attachment.php?attachmentid=3764&d=1160963312
Problemen met de foto's
Kruisdraden
Kwaliteit
Sterren
Schaduwen
Achtergronden
Aantal foto's

500px-Van_Allen_radiation_belt.svg.png
Problemen met straling en hitte
Van Allen-gordels
Effect van straling op filmemulsie
Effect van temperatuur op filmemulsie
Problemen op radiografisch gebied
Geen vertraging
Te korte vertraging
Beste ontvangst
Geen uitzending
Signaal kwam uit de VS

330px-Moonflag.gif
Problemen op mechanisch en chemisch gebied
Geen kraters
Geen uitlaatvlam
Geen geluid en vibratie
Maansteen
Maanstof
Wapperende vlag
Opmerkelijke voortschrijding der techniek
Opmerkelijk verlies van techniek
Zwevend stof
Opmerkelijk verlies van data

Moon-Hoax.jpg
En hoe is het dan gedaan, volgens veel bronnen zou de bekende regisseur Stanley Kubrick in samenwerking met NASA alles in scène hebben gezet, voor info hoe hij dat zou hebben gedaan:
http://realitysandwich.com/23226/kubrick_apollo/

SPOILER
Apollo-maanlandingscomplottheorie
even een kleine simpele opsomming waar het continu over gaat! ( dankzij Nikao en KoosVogels)
Pro-maanlandingen:
* Getuigenverslagen. Enorm veel mensen die allemaal betrokken zouden moeten zijn met geheim houden van iets. En we weten allemaal hoe waarschijnlijk het is dat iets dan ook echt geheim blijft.
* Reflector en al 40 jaar testen daarop. (en dus vooral ook het verschil met naast de reflector richten)
* Restanten op de maan van zaken die we achtergelaten hebben, zichtbaar en gefotografeerd.
* Foto's, die nog altijd zonder succes gedebunked zijn
* 3rd parties die maanlandingen bevestigen
* Maanstenen
* Spin off technologieën waar we dagelijks gebruik van maken
- Is er een goede reden om een maanlanding te faken?
- Hoeveel mensen moet betrokken worden bij het complot?
- Is het risico de gok waard?
De Apollo-maanlandingscomplottheorie is een complottheorie die stelt dat de Verenigde Staten niet echt astronauten naar de maan hebben gestuurd. De meeste wetenschappers, technici en ruimtevaartkenners schuiven de theorie als ongegrond terzijde. Er is een overvloed aan fysiek bewijs voor het tegendeel van de complottheorie.
Volgens deze complottheorie hebben de maanlandingen binnen het Apollo-ruimtevaartprogramma in de jaren 1969 tot 1972 niet daadwerkelijk plaatsgevonden, maar zijn ze door de NASA en de Amerikaanse regering in scène gezet. Het commerciële Amerikaanse televisiestation Fox News Channel heeft op 15 februari 2001 een documentaire over deze theorie uitgezonden.
De aanhangers van deze theorie voeren een aantal argumenten aan. Zo zouden er schaduwen zijn waargenomen op de foto's die op de maan zijn genomen, waarbij sprake zou zijn van meerdere lichtbronnen in plaats van één. Andere bekende argumenten zijn het ontbreken van sterren op de foto's, en de wapperende Amerikaanse vlag.
Een mogelijk motief van de Amerikanen om de landing in scène te zetten in plaats van daadwerkelijk naar de maan te reizen zou zijn dat het niet mogelijk was om mensen naar de maan te sturen vanwege de vele onopgeloste problemen
Ontkrachting
Tussen 11 en 15 juli 2009 maakte de onbemande Amerikaanse maanverkenner Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) foto's van de landingsplaatsen. Op de verschillende foto's is te zien hoe de achtergebleven daaltrappen van de maanlanders lange schaduwen werpen over het maanoppervlak. Op één foto zijn naast Apollo 14 ook nog wetenschappelijke instrumenten zichtbaar en sporen van de maanwandeling (ze hadden ook een wagentje bij zich).
Veelvoorkomende argumenten
Als verklaring wordt door sommigen verondersteld dat het tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog wel erg aardig van de Sovjets was om de Amerikanen voor te laten gaan in het vervalsen van de maanlandingen in plaats van zelf die primeur op te eisen. Voor de complottheorie zijn talloze argumenten aangevoerd, hieronder een lijst van de meest voorkomende met elk een tegenargument.
Problemen met de foto's
Kruisdraden
Claim: de kruisdraden op bepaalde foto's lijken achter gefotografeerde objecten te liggen, in plaats van ervoor zoals dat het geval zou moeten zijn wanneer de kruisdraden op de lens van de camera waren aangebracht; dit impliceert dat het gemanipuleerde foto's betreft.
Tegenclaim: wanneer een dunne zwarte lijn (zoals die van een kruisdraad) tegen een helder witte achtergrond gefotografeerd wordt, treedt er veelal verzadiging van de filmemulsie op, waardoor de zwarte lijn wegvalt op het negatief.
Kwaliteit
Claim: de kwaliteit van de foto's is onwaarschijnlijk hoog.
Tegenclaim: NASA selecteerde alleen het beste beeldmateriaal ter publicatie, waarop de pers nogmaals een selectie toepaste op het door de NASA gepresenteerde materiaal. Van de duizenden foto's die de astronauten namen zijn er vele die onscherp of met een verkeerde belichtingstijd genomen zijn, zoals te zien is op het Apollo Lunar Surface Journal van de NASA.
Sterren
Claim: er zijn geen sterren zichtbaar op de foto's en de astronauten melden niet een keer dat er sterren zichtbaar zijn vanuit de ramen van hun ruimtecapsules.
Tegenclaim: er zijn ook geen sterren zichtbaar op ruimtefoto's van de Spaceshuttle, Mir, ISS en de aarde. Dit komt doordat dit soort foto's met korte sluitertijden genomen wordt zodat er geen overbelichting plaatsvindt van direct door de zon verlichte voorwerpen op de voorgrond. Het veel zwakkere sterrenlicht heeft geen kans om de film te belichten bij zulke korte sluitertijden. Men kan dit zelf proefondervindelijk vaststellen door een foto van de nachthemel te nemen met een sluitertijd die geschikt is voor een zonnige dag. De astronauten waren (op die van Apollo 13 na) gemakkelijk in staat sterren te zien, er vond zelfs navigatie op de sterren plaats.
Claim: als de astronauten wel gemakkelijk in staat waren sterren te zien, dan is het opmerkelijk dat ze tijdens al hun ruimtetrips geen enkele maal een foto hebben genomen van deze sterren met een geschikte sluitertijd om ze vast te leggen: de astronauten waren daarvoor voldoende getraind, ze beschikten over camera's van goede kwaliteit en het had unieke foto's op kunnen leveren; het is des te meer opmerkelijk dat de astronauten wel tijd hadden voor andere zaken, zoals een partijtje golf.
Tegenclaim: Voor sterrenfotografie is een lange sluitertijd nodig. Tijd was een kostbaar begrip op de maan. Op de maan hadden de astronauten bovendien hun handen vol aan het fotograferen van de geografische kenmerken van de maan zelf. Foto's van de sterren vanaf de maan hadden niet bijzonder veel toegevoegd aan de foto's van de sterren zoals wij ze reeds kennen, immers, de positie van de maan t.o.v. de aarde is op astronomische schaal te verwaarlozen. Foto's van sterren kunnen uiteindelijk beter gemaakt worden door satellieten en ruimtetelescopen. Het "partijtje golf" bestond slechts uit het wegslaan van een paar ballen door astronaut Alan Shepard vlak voor het verlaten van de maan.
Schaduwen
Claim: de kleur en richting van de schaduwen op de foto's is inconsistent.
Tegenclaim: schaduwbeelden op de maan zijn veelal complex doordat er fototechnisch meer dan een lichtbron aanwezig is: de zon, de aarde en de maan zelf. Licht van deze bronnen wordt door het maanstof gebroken en in alle richtingen verstrooid, ook in de schaduwgebieden; daarnaast is het maanoppervlak niet plat en worden schaduwen korter of langer als ze in kraters of op berghellingen vallen. Als laatste heeft zowel perspectief als de lenshoek van de camera een invloed, waardoor parallel lopende schaduwen niet parallel lopen op de foto's.
Achtergronden
Claim: identieke achtergronden komen voor op foto's die vele kilometers van elkaar genomen zijn; dit wijst op een studioset waarbij abusievelijk tweemaal dezelfde achtergrondafbeelding werd gebruikt.
Tegenclaim: parallax-effecten die bij nauwkeurige observatie waarneembaar worden, bevestigen de geclaimde locaties van de foto's. De maan heeft geen atmosfeer, waardoor verafliggende voorwerpen ongewoon helder en minder veraf schijnen dan werkelijk het geval is, zo zijn de bergen op de achtergrond van veel foto's geen nabijgelegen heuvels, maar echte bergen van een kilometer of meer hoogte, gelegen op tien tot twintig kilometer afstand van de camera. Bij deze afstanden zijn de veranderingen in de achtergrond slechts subtiel, hetgeen veelal gemist wordt.
Aantal foto's
Claim: naast de verdachte zaken die op de foto's te zien zouden zijn, is er ook twijfel ontstaan aan de Apollo-maanlandingen door de hoeveelheid foto's die genomen zijn tijdens de EVA's, de tijd dat de astronauten op de maan buiten de maanlandingsmodule waren. Wanneer het totale aantal officiële foto's genomen tijdens de EVA's van alle Apollo-missies gedeeld wordt door de totale hoeveelheid tijd die deze EVA's in beslag namen, komt men uit op een gemiddelde van 1,19 foto's per minuut dat de astronauten op de maan waren, dus één foto per 50 seconden. Daarbij moet men dan ook nog bedenken dat in deze berekening geen rekening is gehouden met alle andere activiteiten van de astronauten op de maan, zoals onderzoek, inspectie, wandelingen en het salueren van de vlag. Wanneer men dat wel doet zou men voor Apollo 11 uitkomen op ongeveer één foto per 15 seconden. Dit is des te opmerkelijker omdat veel locaties waarop de foto's genomen zijn ver van elkaar verwijderd liggen en een behoorlijke reistijd in beslag zouden nemen, zeker in een ruimtepak dat de astronauten in hun bewegingsvrijheid belemmerde. Bovendien hadden de camera's van de astronauten geen zoeker, noch beschikten zij over automatische belichting, iets wat het nemen van goede foto's aanzienlijk vertraagt. Ook is de zwaartekracht van de maan maar 1/6 van die van de aarde waardoor ze zich nooit zo snel konden voortbewegen als op aarde.
Tegenclaim: de astronauten hadden op aarde uitvoerig getraind in het gebruik van hun uitrusting en camera's en maakten duizenden proeffoto's. Tijdens de hele missie bleven de camera-instellingen gelijk, de astronauten stelden geen sluitertijden en diafragma's in maar hoefden slechts de sluiter te openen ("af te drukken") en de film te transporteren; op deze wijze konden ze een snelheid van twee foto's per seconde halen. Veel foto's waren oorspronkelijk deel van stereoscopische paren die zo snel mogelijk na elkaar genomen werden.
Problemen met straling en hitte
SPOILER
Van Allen-gordels

eerst even een duidelijk filmpje over wat zijn die belts nu eigenlijk?
Claim: de astronauten konden de reis niet overleven door de straling in de Van Allen-gordels en de kosmische achtergrondstraling.
Tegenclaim: de afstand van de aarde tot de maan is tien maal zo groot als die van de aarde tot de Van Allen-gordels en de ruimtevaartuigen doorkruisten de Van Allen-gordels in slechts dertig minuten tijd. Daarnaast werd de afgelegde route zo gekozen dat de astronauten aan een zo gering mogelijke stralingsdosis blootgesteld werden en beschermde de metalen romp van het ruimtevaartuig hen tegen straling. James Van Allen, de ontdekker van de naar hem genoemde stralingsgordels, heeft persoonlijk deze claims ontzenuwd. De astronauten droegen tijdens hun missies dosimeters die aantoonden dat de totaal opgelopen stralingsdosis ongeveer overeenkwam met die van een röntgenfoto van de borstkas, ongeveer 1 milligray. Desondanks levert de straling een extra bewijs dat de astronauten naar de maan zijn gereisd: 33 van de 36 astronauten die naar de maan reisden, kregen te maken met een vroeg stadium van cataract wat veroorzaakt is door de kosmische stralen.
Deze argumenten zijn al keer op keer debunked. o.a. Door Michael Schermer
http://homepages.wmich.edu/~korista/moonhoax2.html
https://ca.news.yahoo.com(...)ments-211040304.html
Michael Schermer maakte ook deze video, the balony detection kit, handig bij t opsporen van onzin
Effect van straling op filmemulsie
Claim: de foto's zouden een neveleffect moeten vertonen door het cumulatieve effect van de ioniserende straling op de filmemulsie.
Tegenclaim: de film werd in metalen containers bewaard om dit te voorkomen.[bron?]
Effect van temperatuur op filmemulsie
Claim: de temperatuur van het maanoppervlak is overdag zo hoog dat filmemulsie zou smelten.
Tegenclaim: door het ontbreken van een atmosfeer is er geen efficiënte thermodynamische koppeling tussen het maanoppervlak en voorwerpen die er niet in direct contact mee zijn; enkel straling kan zorgen voor warmteoverdracht. Door gebruik te maken van geschikte optische coatings kon de temperatuur in de camera's zo onder controle gehouden worden.
The Apollo missions marked the first event where humans traveled through the Van Allen belts, which was one of several radiation hazards known by mission planners.[25] The astronauts had low exposure in the Van Allen belts due to the short period of time spent flying through them.[26] The command module's inner structure was an aluminum "sandwich" consisting of a welded aluminium inner skin, a thermally bonded honeycomb core, and a thin aluminium "face sheet." The steel honeycomb core and outer face sheets were thermally bonded to the inner skin.
In fact, the astronauts' overall exposure was dominated by solar particles once outside the Earth's magnetic field. The total radiation received by the astronauts varied from mission to mission but was measured to be between 0.16 and 1.14 rads (1.6 and 11.4 mGy), much less than the standard of 5 rem (50 mSv) per year set by the United States Atomic Energy Commission for people who work with radioactivity.

Problemen op radiografisch gebied
locaties alle maanlandingen! zowel sondes als maankarretjes.
450px-Moon_landing_sites.svg.png
Geen vertraging
Claim: bij een afstand van ca. 400 000 km zouden radiogolven bijna 3 seconden onderweg moeten zijn tussen de maan en de aarde; deze vertraging zou hoorbaar moeten zijn op de geluidsopnames.
Tegenclaim: bij de meeste documentaires worden deze stiltes van drie seconden eruit geknipt, op de originele opnames zijn ze wel degelijk aanwezig.
Te korte vertraging
Claim: de vertraging in de communicatie bedroeg circa een halve seconde in plaats van meer dan twee.
Tegenclaim: de stiltes tussen vraag en antwoord bedragen op de originele opnames nooit minder dan twee seconden. Ook uit de beelden bleek op sommige momenten een duidelijke vertraging. Zo werd halverwege Aarde en Maan op televisie een terugblik naar de aarde getoond. De aarde stond toen aan de rand van het beeld rechts boven. Op verzoek van Nasa werd de camera beter gericht. Na twee seconden kwam reactie op het beeld. Toen de aarde in het midden stond, zei Houston 'STOP'. Als gevolg van de vertraging schoof het beeld van de aarde links onder het scherm af.
Beste ontvangst
Claim: het Parkes Observatorium ontving het beste signaal terwijl de maan aan de andere kant van de aarde stond.
Tegenclaim: de gedetailleerde opnames ondersteunen deze claim eenvoudigweg niet.
Geen uitzending
Claim: al weken vooraf werd aangekondigd dat het televisiesignaal van de eerste maanwandeling door het Parkes Observatorium in Australië zou worden ontvangen en verdergeleid, maar vijf uur voor de uitzending kreeg het observatorium het bericht van de NASA dat de uitzending niet door zou gaan.
Tegenclaim: na de landing werd er beslist de maanwandeling naar een later tijdstip te verplaatsen, de uitzending vond dan ook later plaats.[bron?]
Signaal kwam uit de VS
Claim: terwijl het Parkes Observatorium de beste signaalontvangst zou moeten hebben, waren de live-beelden voor Australië afkomstig uit de VS, net als die voor de rest van de wereld.
Tegenclaim: de signalen die vanaf de maan verzonden werden en het eerst op aarde aankwamen in Honeysuckle Creek in het Capital Territory te Australië, waren geen normale televisiesignalen, daarvoor was de beschikbare bandbreedte van de radioverbinding te gering. Er werd daarom gebruikgemaakt van slowscantelevisie en deze signalen moesten door NASA geconverteerd worden.
Problemen op mechanisch en chemisch gebied
Geen kraters
Claim: de maanlandingen veroorzaakten geen kraters.
Tegenclaim: de landingen zouden ook geen zichtbare kraters moeten veroorzaken: de dalingssnelheid van de landingsmodules was slechts gering, de landingsmodules hadden reeds veel van hun massa verloren door het verbranden van raketbrandstof en de zwaartekracht van de maan bedraagt maar 1/6 van die op aarde; zodoende produceerde de raketmotor maar een gering vermogen vlak voor de landing en bij gebrek aan een atmosfeer expanderen de uitlaatgassen van de raket veel sneller dan op aarde, waardoor de kegel uitlaatgassen al snel zeer breed wordt. Desondanks wierpen de maanlandingen stof op, waarover de gezagvoerders van de landingsmodules zich ook beklaagden, het was echter niet genoeg stof om zichtbare kraters te vormen.
Geen uitlaatvlam
Claim: tijdens het opstijgen van de maanmodule produceerden de raketten geen uitlaatvlam.
Tegenclaim: de gebruikte brandstof hydrazine ontsteekt hypergool (bij aanraking, zonder tussenkomst van een vonk) in combinatie met distikstoftetraoxide als oxidant; hypergole mengsels branden altijd nagenoeg onzichtbaar; daarnaast expanderen de uitlaatgassen snel bij gebrek aan een atmosfeer (zie boven). De oorzaak dat de uitlaatvlam op aarde redelijk goed zichtbaar is ligt in het gebruikte rijke mengsel van brandstof en oxidant dat de levensduur van de raketmotor verlengt; het teveel aan brandstof verbrandt zichtbaar met zuurstof uit de atmosfeer.
Geen geluid en vibratie
Claim: tijdens het dalen van de maanmodule is er nauwelijks geluid en vibratie van de raketten hoorbaar, terwijl de hoofdraket zich voor een groot deel in de module bevindt en de astronauten er bovenop zitten.
Tegenclaim: de daaltrapmotor zat in een compartiment onder de stijgtrap. Dat betekent dat er inderdaad nauwelijks geluid klonk. Dat er weinig motorgeluid is te horen is ook te danken aan het feit dat de communicatie met de astronauten via microfoons in hun pak (en helm) plaatsvond en daardoor afgesloten was van de eventuele omgevingsgeluiden.
Maansteen
Claim: de maanstenen die teruggebracht werden vertonen een identieke chemische samenstelling met maanmeteorieten gevonden op Antarctica.
Tegenclaim: chemische analyse toont veelal een verschillende samenstelling qua zuurstofisotopen en een verrassend gebrek aan vluchtige elementen; er zijn slechts enkele nagenoeg gelijke meteorieten gevonden, die zonder uitzondering afkomstig zijn van kratervormende gebeurtenissen op de maan. Daarnaast is de totale hoeveelheid van deze maanmeteorieten slechts gering ten opzichte van de 380 kg maansteen die door de Apollo-missies werd teruggebracht en zijn deze maanstenen chemisch identiek aan die, die teruggebracht werden door de Russische (robotische) Luna-maanexpeditie
Maanstof
Claim: de diepe stofbekkens rond de plekken van de maanlandingen zouden moeten zijn leeggeblazen door de raketmotoren van de landingsmodules.
Tegenclaim: op aarde zou dit inderdaad het geval zijn, maar bij gebrek aan een atmosfeer op de maan kunnen de raketmotoren geen turbulenties veroorzaken, alleen de uitlaatgassen zelf kunnen het regoliet (maanstof) wegblazen; daarbij neemt de dichtheid van het regoliet toe bij toenemende diepte, waardoor alleen de bovenste laag door de uitlaatgassen weggeblazen werd.
Wapperende vlag
Claim: de op het maanoppervlak geplaatste Amerikaanse vlag wapperde in de wind, terwijl de maan geen atmosfeer heeft.
Tegenclaim: de vlag is aan een Г-vormige houder opgehangen en bij gebrek aan atmosfeer is er nagenoeg geen wrijving die de slingerbeweging, die de astronauten veroorzaakten tijdens het plaatsen, kon stoppen; de vlag lijkt te golven doordat ze gevouwen was voor ze werd opgehangen.
6762330_460s.jpg
Opmerkelijke voortschrijding der techniek
Claim: in de geschiedenis van de techniek is het zeer opmerkelijk dat er tijdens een periode van moeizame vooruitgang opeens geweldige successen worden geboekt, deze successen dan enkele jaren plaatsvinden, waarna ermee wordt gestopt en deze techniek grotendeels wordt verworpen voor inferieure techniek, of zelfs verloren gaat. De Spaceshuttle heeft een plafond van 1000 km; Apollo wist een afstand van 364 duizend kilometer naar de maan te overbruggen, astronauten op de maan te zetten en weer veilig terug te keren, nogmaals over eenzelfde afstand van 364 duizend kilometer. Bovendien gebeurde dit alles met de techniek van de jaren zestig. Gezien de lijn van de geleidelijke progressie der techniek is het veel logischer dat de spaceshuttle de culminatie is van de ruimtevaarttechniek zoals deze in gang is gezet in de jaren zestig, en dat Apollo slecht een promotiestunt was onder de druk van een, door de Koude Oorlog en winstbejag, op hol geslagen politiek. Bovendien beweert NASA zelf dat het met de huidige techniek niet mogelijk is mensen op de maan te zetten en dat het voorlopig ook niet te verwachten is dat dat zal lukken.
Tegenclaim: het door president John F. Kennedy opgezette Apolloprogramma was inderdaad een prestigeproject en was veruit het duurste programma in de geschiedenis van NASA, die sindsdien voortdurende financiële bezuinigingen gehad heeft. Het programma was zelfs dusdanig duur dat de publieke opinie pas definitief omsloeg in een voorkeur voor het project na de moord op Kennedy. De spaceshuttle werd niet ontworpen om reizen naar de maan mogelijk te maken maar om onderzoek en werkzaamheden uit te voeren in lage aardomloopbanen (LEO). Daarnaast staat er bij NASA een nieuw maanprogramma op de agenda met een eerste robotlanding voorzien in 2008 en een hernieuwd bezoek van mensen aan de maan tussen 2015 en 2020; einddoel is het vestigen van een maanbasis die onder andere vertrekpunt moet vormen voor toekomstige bemande ruimtereizen naar verdere bestemmingen zoals Mars.
Om in een baan om de aarde te raken: 9.3 tot 10km/s
Vanuit die baan tot een baan om de maan: 4,1+0.7=4.8km/s
Vanuit die baan om de maan naar het oppervlak: 1,6km/s
Totaal 9.3+4.8+1.6=15,7km/s
424px-Delta-Vs_for_inner_Solar_System.svg.png
Voor de terugkeer in principe hetzelfde, ware het niet dat je deze hoeveelheid drastisch kan verminderen door gebruikt te maken van "aerobraking".
Dus om op je vraag terug te komen, als je al in een baan om de aarde zit heb je 6,4km/s nodig om naar de maan te vliegen en te landen, dus ruwweg iets meer dan je nodig hebt om in de baan om de aarde te komen.

Wat houdt deltaV precies in?
http://en.wikipedia.org/wiki/Delta-v

Opmerkelijk verlies van techniek
Claim: het is vreemd dat van enkele belangrijke onderdelen van het Apollo-programma, zoals de Saturnus V-raket, de maanmodule en de maanauto, de bouwtekeningen zijn zoekgeraakt. Als het Apollo-programma werkelijk zo'n uitzonderlijke techniek omvatte, mag men aannemen dat men op zijn minst uiterst zorgvuldig om is gesprongen met het vastleggen en bewaren van deze techniek.
Tegenclaim: er wordt slechts gespeculeerd dat dit materiaal daadwerkelijk is zoekgeraakt, daar bestaat bewijs noch enige officiële uitspraak over.
Zwevend stof
aLKnO76_460sa.gif
Claim: aangezien er op de maan minder zwaartekracht is zou het maanstof heel lang moeten blijven hangen.
Tegenclaim: De maan heeft geen atmosfeer, waardoor maanstof geen luchtweerstand ondervindt en gewoon volgens de regels van de zwaartekracht binnen seconden weer op het maanoppervlak terugvalt. Daarbij was de tijdsduur tussen het landen en het verlaten van de raket voor de wandeling van dusdanige grootte dat dit stof al lang gedaald was.
NASA_MOON-ROCKET_APOLLO-15.gif
Opmerkelijk verlies van data
Claim: in de documentaire Did We Go? van Aron Ranen beweren zowel de toenmalige flight director van Apollo 11, Gene Kranz, als de NASA-archivaris van het Goddard Space Center, Dr. David Williams, dat de telemetriedata van Apollo 11 zoek zijn. Het is opmerkelijk dat de data van zo'n historisch en technisch belangrijk project verdwenen zijn.
Tegenclaim: feitelijk beweren beiden niet dat de data zoek zijn, ze zeggen slechts op moment van de opname dat ze niet weten waar de betreffende data zijn. Daar is zowel gelet op het verloop van ruim 30 jaar als gelet op de grootte van de archieven niets opmerkelijks aan.
584398main_M168353795RE_25cm_AP12_area.jpg
584582main_M168000580LR_ap17_area_flat.jpg
Geschoten door LRO. Pixelgrote is +- 25 cm.
lancering van de maan
de maan heeft veel minder massa heeft, is de zwaartekracht zwakker, en heb je dus minder kinetische energie nodig om in een baan rond de maan te komen vanaf het oppervlak. Daardoor heb je minder brandstof nodig, waardoor je weer minder brandstof nodig hebt omdat je die brandstof niet omhoog hoeft te tillen

waarom zo'n grote raket
Die enorme raket waar ze mee begonnen was vooral nodig om alle brandstof en andere supplies naar de maan te krijgen. Dit werkt ongeveer als volgt. Stel je hebt een ruimteschip van 100kg. Dit ruimteschip heeft een motor die 80kg brandstof nodig heeft om het ruimteschip in een baan om de aarde te krijgen. Maar, die brandstof zorgt er voor dat het ruimteschip zwaarder wordt. Om de 80kg brandstof van de grond te krijgen heb je weer extra brandstof nodig. Dit zorgt er voor dat een 2x zo zwaar ruimteschip meer dan 2x de brandstof nodig heeft om in een baan om de aarde te komen. Om het apollo ruimteschip naar de maan te krijgen was er dus best een forse raket (nogal een understatement ;) ) nodig. Voor de terugweg was dit niet het geval, omdat ze met veel lagere zwaartekracht te maken hadden, en zich soort van 'terug konden laten vallen' naar aarde.
En over de boordcomputer, meer was inderdaad niet nodig. Er zijn bijvoorbeeld een aantal mensen geweest die die boordcomputer in software of hardware na hebben gebouwd. De oorspronkelijke ontwerpen zijn als basis gebruikt voor de eerste boordcomputers van de shuttle. Vergeet hierbij ook niet dat het rekenwerk ook deels op de grond werd gedaan.
Met een laser schieten op de maan, kan dat ja dat kan!
Apollo 14 en 15 heeft een soort van reflector achter gelaten op de maan waarbij je dus een exact retour signaal krijgt als je er met een laser op mikt, Distance = (Speed of light × Time taken for light to reflect) / 2. en op deze manier kan je de afstand van aarde naar de maan berekenen.
dichtsbijzijnde locatie voor een goeie gemikte laser beam.
Laser ranging facility at Wettzell fundamental station, Bavaria, Germany.
180px-Wettzell_Laser_Ranging_System.jpg
330px-Laser_Ranging_Retroreflector_Apollo_15.svg.png
330px-ALSEP_AS15-85-11468.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_Laser_Ranging_experiment

Stel we zijn er niet geweest.

Stel dat er nooit missies naar de maan waren geweest, dat we niet verder gegaan waren dan een baan om de aarde. Wat zouden diezelfde mensen denken als de maanlander in een SF film voorkwam? Dat het realistisch was? Dat betwijfel ik ten sterkste, denk dat de meesten heel wat argumenten zouden hebben waarom het niet kon; zoals:
- het verschil is geen factor zes, want een Ariane raket moet enkel opstijgen, voor de landing is geen brandstof nodig omdat de aarde een atmosfeer heeft; een maanlander moet brandstof hebben voor het landen en het opstijgen.
- Een lander moet niet enkel in orbit raken, hij moet ontsnappingssnelheid bereiken.
Richard Feynman hield ooit een toespraak waarin hij het wetenschappelijk onderwijs afkraakte (in Mexico?). Hij toonde voorbeelden uit handboeken, bvb bereken de snelheid van een bal die van een helling rolt: in de oplossing werd enkel de snelheid, niet de rotatie van de bal in rekening gebracht. Bij het onderzoek naar de Challenger ramp was hij ook niet zuinig met z'n kritiek. Bvb de cijfers die aangaven dat lanceringen bij koud weer statistisch gezien veiliger waren, er minder problemen optraden: er werd geen rekening gehouden met het feit dat lanceringen bij warm weer vaker doorgingen ondanks kleine problemen. Maw: omdat lanceringen bij koud weer als gevaarlijker ingeschat waren leek het naderhand in de statistieken alsof ze veiliger waren, en die statistieken gebruikte men bij de Challenger als rechtvaardiging om niet uit te stellen.
fuell hij geeft namelijk al aan dat het een pleur aan brandstof zal kosten om er te komen,
in feite heb je het volgende maar nodig de ruimte doet de rest!.
van de aarde en zwaarte kracht afkomen.
als de raket maar met een beetje snelheid en juiste kant op ging kwam het wel goed..
hetzelfde vanaf de maan en weer terug. de trip zelf kost nauwelijks brandstof misschien om beetje bij te sturen maar verder niet.

ook geeft hij aan dat de russen veel verder waren. Ja ze waren elke keer het eerst. wil niet zeggen dat de amerikanen stil zaten in de zelfde periode, sommige dingen wat de russen els eerste lukten deden de amerikane er vlak na in sommige gevalen .. nog geen week later (het heete niet voor niet een SPACE RACE! ) zo hebben de amerikanen de russen aardig ingehaald, misschien waren de russen vaak het eerst de amerikanen deden het zelfde en vaak veel beter. ook zij hadden al heel wat meer goede lanceringen etc. het was ook pas apollo nr 11 die er lande niet apollo 1 want hoe de schrijver het aangeeft lijkt het alsof het in 1 x gelukt was.

de techniek.
voor de mensen tegenwoordig ik bedoel de mensen die na deze gebeurtenissen geboren zijn is het nauwelijks voor te stellen dat met de techniek toe de tijd het niet mogelijk zou zijn geweest op de maan te landen. zo super veel techniek is er niet voor nodig geweest er zijn ook heel erg veel briljante koppen voor nodig geweest om de berkeningen te maken en dat koste geld, veel geld het appollo programma kosten daarom ook gewoon ontzettend veel en na appolo projecten werd er ook alleen nog maar gekort op nasa., tegenwoordig kunnen we alles door computers laten doen, toen werden gewoon heel erg veel geleerden er voor gebruikt om de moeielijk berekening etc te maken.
"Apollo 11 carried a number of cameras for collecting data and recording various aspects of the mission, including one 70-mm Hasselblad electric camera, two 70-mm lunar surface superwide-angle cameras, one Hasselblad El data camera, two 16-mm Maurer data acquisiton cameras, one 35-mm surface close-up stereoscopic camera, and a television camera."
Apollo_17_LRO.jpg
Die ontwikkeling is er ook. Zie bijvoorbeeld http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_space_exploration
Het is nou niet bepaald alsof ze in 1965 besloten hebben op de maan te landen, en dat in 1969 uitgevoerd hebben. De technologie rond raketten heeft een basis die ruim voor WOII al begonnen is. Zie bijvoorbeeld het werk van Tsiolkovsky, Goddard en Oberth. Ook voor Apollo zelf zie je een mooie ontwikkeling van de eerste experimenten met buitgemaakte V2's, de eerste bemande vluchten met Mercury, en de verdere voorbereidingen met Gemini (docking, werken in de ruimte etc.)
maan reflectie!
Ga naar het strand, leg een spiegel op het zand en schijn vervolgens eerst op het zand en dan op de spiegel. Waar denk je dat het meeste laserlicht gereflecteerd wordt?
Aan de hand van het zonlicht kunnen we precies meten hoeveel licht het maanoppervlak terugkaatst (gemiddeld, als geoloog weet je natuurlijk dat verschillende oppervlakken een verschillend albedo heeft).
Als we nu een laser op de maan richten in plaats van op een reflector op de maan, kun je dus aan het teruggekaatste licht precies zien wat het is dat het licht terugkaatst. En als geoloog zal je ook wel inzien dat een reflector, naast het licht sterker terug te kaatsen, ook het licht minder verstrooit.
Al met al kun je dus prima zien of je licht door het oppervlak of door een reflector wordt teruggekaatst. Dit is een zeer korte versie, maar maakt goed duidelijk denk ik wat er aan de hand is.
No. The moon does not "easily reflects back one photon". The moon can reflect a lot of light, yes. This is how we explain it's brightness in RET. BUT this light is very very very diffused. When we look at the moon, we are looking at the suns' rays, but we don't get blinded do we? This is because we aren't looking at nearly as much light.
a11CarryEASEP5942.jpg
moon-mirror.jpg
A retro-reflector is designed to reflect light directly back on the opposite path to which it initially hit (give or take a small amount of distance between the reversed path and the initial path due to the concept of the light moving at two right angles first. It will still take a parallel path). If we shine a large spot at the moon, knowing that a retro-reflector is there, and we receive a photon back, we know this photon must have either bounced off the retro-reflector (provided it is in working condition) or it bounced off the surface of the moon in a coincidentally parallel path. Repeating the process many times can confirm whether it was chance, or scientifically reliable results. A 200km diameter area hit is indeed a direct hit on the retro-reflector. A non-direct hit would be where only a fraction of the retro-reflector was actually bathed in light. The whole thing gets hit so it is certainly direct.
Het gemiddelde albedo van de maan is 0,12, daar waar 1 staat voor perfecte reflectie en 0 voor, nou ja, nul. Een (aards) grasveld heeft een albedo van 0,25, twee keer zo hoog. Cement komt op 0,55, sneeuw en ijs nog hoger. De maan is dus helemaal niet zo reflecterend als je denkt.
Daarnaast is het ook nog eens diffuus reflecterend.
Take a cats-eye (the things on the middle of the road that reflect light at night time so you know where the centre line is). They are retro-reflectors. Your headlights bathe them in light and only the light that hits them directly, travels back to meet you. This light that has come back has taken the direct line and therefore the shortest path. These specific photons have hit the Retro-reflector directly, therefore, it was a direct hit whether or not other photons did not hit it."
waarom gaan we niet terug?
De reden waarom Nasa er nu niet meer heen gaat is simpel, Hun budget dusdanig verknalt dat het ze niet genoeg hebben om iemand er heen te kunnen sturen.
Momenteel is Mars wat boeiender, een volledig andere planeet ligt veel verder, plus Is veel interessanter dan de Maan zelf doordat deze planeet als enige in ons zonnestelsel een beetje met aarde zelf te vergelijken valt.
En de kans dat we er iets van leven, ook al is het een bacterie vinden tig malen groter is dan op de maan, wat bestaat uit stof rotsen en her en der een gecrashde Nazi ufo er verder niks boeiend te vinden valt.
Nadat ze een keer op de maan waren geweest verloor het publiek heel snel na de volgende missies het interesse, wat nu pas eindelijk weer een beetje terug komt.
- ze hadden de spacerace al gewonnen.
- een planeet werd interessanter dan de maan.
- er is niks op de maan wat echt van interesse is behalve stof en stenen.
De vorige tripjes hebben 5 miljard gekost, en dat voor een paar stenen en stof.
197115.jpg
Lunokhod!
http://www.nasa.gov/missi(...)s/lroc-20100318.html
[img]http://images.spaceref.com/news/2012/M175502049R_L17_thumb.jpg[img]
de braadpan op wieltjes aldus Hekje :P
wat hebben we nu eigenlijk aan deze maanlandingen gehad, op de anti aanbak laag van de braadpan na, zie hier, een kleine lijst met dingen die we er aan over gehouden hebben.
http://www.businessinsider.com/everyday-items-developed-by-nasa-2012-8

[img]http://d1jqu7g1y74ds1.cloudfront.net/wp-content/uploads/2010/05/iss_atlantis_2010_crop.jpg[/img]

A low Earth orbit (LEO) is an orbit with an altitude between 160 kilometers (99 mi), with a period of about 88 minutes, and 2,000 kilometers (1,200 mi), with a period of about 127 minutes. Objects below approximately 160 kilometers (99 mi) will experience very rapid orbital decay and altitude loss. With the exception of the lunar flights of the Apollo program, all human spaceflights have taken place in LEO (or were suborbital). The altitude record for a human spaceflight in LEO was Gemini 11 with an apogee of 1,374.1 kilometers (853.8 mi). All manned space stations to date, as well as the majority of artificial satellites, have been in LEO.
waarom zwegen de Amerikanen zwegen over het bedrog van de Russen (en andersom), terwijl de Russen wel meldden dat de Verenigde Staten spionagevluchten boven de Sovjet-Unie uitvoerde en de Amerikanen wel meldden dat de Sovjet-Unie raketten op Cuba had geplaatst.
TitusPullo


Ok, een lijstje over die docu:

Gelijk aan het begin krijg je informatie over grote projecten waar de mensheid te trots was, en dus gedoemd waren te mislukken. Toren van Babel, Titanic en het Apollo programma. Ik snap op zich wel wat ze daar willen zeggen, maar ze hebben de feitjes toch niet helemaal juist. Sure, Titanic was op dat moment de grootste, maar ze was nr 2 uit de Olympic klasse (met nog een 3de, Brittanic), en maar iets groter dan de Olympic zelf, die eerder gebouwd was. Olympic heeft zelfs nog een kill gescoord in de 1ste wereld oorlog, door een Duitse u-boot te rammen :D Brittanic is ook gezonken, door op een mijn te lopen. Olympic is zo'n 25 jaar in de vaart geweest. Maargoed, dit hele stuk is ietwat irrelevant.

On to things which piss me off, de volgende grove fout. Ze claimen dat de Apollo missie volledig werkte met zijn eerste missie. FOUT. Zoals met zoveel van dit soort technologische ontwikkelingen was het precies dat, een ontwikkeling. De Apollo raket zelf is eerst onbemand getest, waar meerdere problemen gevonden en verholpen zijn. Zelfs bij de eerste lancering was het geen volledig nieuwe raket. De bovenste trap werd bijvoorbeeld al eerder gebruikt bij kleinere versies van deze raket. En zo gaat het verder. De Apollo CM is zowel rond de aarde als naar de maan getest, net als de maanlander. Ze zijn met Apollo 10 al tot op een paar km van het maanoppervlak gevlogen als generale repetitie voor Apollo 11. En het gaat ook nog eens verder door voor Apollo, gezien veel van de Apollo missie onderdelen met Gemini getest en ontwikkeld zijn. Dat soort dingen :) Niemand vraagt je te geloven dat alles in 1 keer werkte (it didn't, zoals de Apollo 1 astronauten je niet na konden vertellen).

Ohjee, de Russen hadden wel 5x zoveel uren in de ruimte als de USA! Wat niet wordt gemeld is dat dit zo'n 10 jaar voor Apollo was... Dat gat is gewoon gedicht in die tijd.

En daar zijn de van Allen belts, die op 1000 miles zouden beginnen. Ze claimen dat alleen de Apollo missies zo hoog kwamen, en alle andere bemande missies laag genoeg bleven om onder deze 1000 mile grens te blijven. Nog een mooie claim, dat tonnen aan lood nodig zouden zijn om deze straling tegen te houden. Hier wordt geen enkele argumentatie voor gegeven. Dit klopt dan ook niet, gezien de straling in kwestie uitsluitend uit geladen deeltjes bestaat. Daar heb je helemaal geen lood voor nodig. Een dun laagje aluminium is al redelijk effectief tegen dit soort straling. Die straling zou de reden zijn dat de Sovjets alleen onbemande sondes naar de maan stuurden. Wat ze hier voor het gemak even weglaten is dat de Sovjets wel dieren heeft gestuurd! Hun Zond 5 sonde had o.a. een paar schildpadden aan boord, die de trip zonder problemen overleeft hebben.
En nu gaan ze zichzelf tegenspreken. Ze spreken over een shuttle missie naar een hoogte van 350 mile, waar de astronauten de effecten van straling begonnen te zien. Maar de van Allen belts beginnen toch pas bij 1000 mile? Wat is het nou? Retorische vraag, want de van Allen belts komen op sommige plekken tot zo'n 120 mile van het aardoppervlak. Ook huidige bemande missies hebben hier mee te maken.
Verderop maken ze de vergelijking met het Manhattan Project, ivm geheimen bewaren. Well, that failed :P Tijdens het project zijn gegevens al uitgelekt naar de Sovjets. Lijkt me een ietwat ongelukkig gekozen voorbeeld.
Nog een leuke claim, dat het verzenden van data van een missie gefaket kon worden met een satelliet. Op zich een leuk idee, ware het niet dat radioastronomen in die tijd doplermetingen hebben gedaan met deze radiosignalen. Daar kan je prachtig dingen als het afdalen naar de maan in herkennen. Dan zou dat ook zeer nauwkeurig gesimuleerd moeten worden.
De volgende moest ik toch wel even om lachen :D Ze zeggen zoiets als ze hebben NASA meerdere keren gevraagd om foto's van astronauten op de maan, en veel duplicaten uit een zeer beperkte set gekregen. Klinkt mij alsof ze gewoon een standaard pers-pakket hebben gekregen, en zo dom zijn om hier uit te concluderen dat NASA geheimzinnig doet over de foto's.
En nog een mooie foute claim. Dat Armstrong nooit een interview heeft gegeven. Eerder in dit topic is daar nog een voorbeeld van langs gekomen.
"From an analytical standpoint, photographic anomalies have to be sorted out with an understanding of lighting and shadows." :D _O- Laat ze dat dan alsjeblieft ook doen. Kort hierna claimen ze domweg dat twee scheve schaduwen naast elkaar betekenen dat twee verschillende lampen zijn gebruikt. Dan krijg je twee schaduwen stelletje sukkels!
De volgende faal is ook een grote. Ze vragen zich af waar al het geld voor de maanbuggies heen is gegaan, terwijl ze minder onderdelen hadden dan een Jeep. Sowieso rare vergelijking, om te impliceren dat ze goedkoper zouden zijn dan een jeep, omdat ze minder onderdelen bevatten. De grootste faal is nog wel een simpel stukje economie, wat hier in NL iig in de eerste klas middelbare school al langs komt. Ontwikkelkosten vs aantal gemaakte units. Als ze maar 6 auto's van een modern type zouden maken zouden ze ook miljoenen kosten, puur omdat je de ontwikkelkosten maar over 6 units kan verdelen :')

Oh en die stupiditeit over de wapperende vlag... Ze laten nota bene zelfs beelden zien waar de astronauten aan de paal zitten te draaien. Dan gaat de vlag wel bewegen ja.

Weer een punt wat ze weglaten. NASA gebruikte een systeem wat niet compatibel was voor het verzenden van hun video beelden. Dat is de reden waarom de tv stations het van een groot scherm moesten filmen.

En de grootste faal van de hele docu, waar ze eigenlijk de hele tijd naar toe werken. De zogenaamde achter de schermen beelden die ze 'per ongeluk' te zien hebben gekregen. De 'never before seen" footage, waarvan zogenaamd maar 20 seconden eerder op tv is geweest. Wat ze niet doorhebben is dat ze een deel van de live beelden te pakken hebben :D Miljoenen Amerikanen hebben deze beelden toen d'r tijd live op tv gezien. Veel kwalijker is het edit werk wat ze doen, waardoor ze kunstmatig de illusie wekken dat iets onzuivers gaande is.
a11rear-mock-orig.jpg
Het volgende stuk is ook zo fout als het maar zijn kan, en wel om meerdere redenen. Ze claimen dat de aarde die je ziet maar een klein stuk is van de aarde, gezien door een rond raam, vanuit een lage baan om de aarde. Hier zijn twee grote dingen mis mee. In een lage baan om de aarde beweeg je zo snel rond de aarde dat je ook in zeer korte tijd een behoorlijke beweging ziet. De aarde in deze videobeelden is statisch. Ten tweede is het raam waardoor ze kijken (kan je identificeren als ze de lampen weer aandoen) helemaal niet rond! :D
Ik heb de docu nu voor een iets groter deel bekeken..
- Het begint met een hoop insuniaties. De toon wordt al gezet met een verhaal over andere megalomane projecten die mislukt zouden zijn vanwege goddelijke interventie. Daarom moet de maanlanding wel nep zijn. Ik vraag me af welke veronderstelling absurder is.
- Daarna komen ze met dat de politiek vaker misleidende informatie heeft gebruikt. Alsof een tactische truc uit de oorlog ook maar iets mee te maken heeft. Dat is toch echt niet te vergelijken met een wereldwijde hoax die nu al decennialang in stand wordt gehouden?
- Er wordt beredeneerd dat het wel heel echt moest lijken vanwege het imago, de afleiding die nodig was vanwege een oorlog en de hoeveelheid geld die er al ingestoken was. Dat is nogal in tegenspraak met de fouten die gemaakt zouden zijn.
- Armstrong staat er niet vaak op en houdt niet erg van interviews. Hij heeft de meeste foto's gemaakt dus dat is logisch en de tweede opmerking is ook niet meer dan een verdachtmaking.
- Het verhaal van de kruisende schaduwen is me niet helemaal duidelijk. De man in het filmpje dat KipKnots heeft gepost gaat er wel op in.
- Er worden veel meer dingen opgevoerd die allang weerlegd zijn. Het oplichtende ruimtepak in de schaduw, crosshair die niet door lijkt te lopen, de letter C in een rots van papiermaché die later ineens weg is, maar het scheurtje in het papiermaché niet, de afwezigheid van een brandgat door de maanlander ivm met het maanstof, waarvan er minder bleek te zijn dan werd gedacht (en de vergelijking met een oude tekening is natuurlijk wel heel tendentieus.)
- Ze vragen zich af waarom er karretjes mee naar de maan zijn genomen, ipv telescopen. Ehmm.. mss omdat ze het landschap en de bodem wilden onderzoeken ipv de sterrenhemel?
- Dat de astronauten niet hebben gelet op hoe goed de sterrenhemel zichtbaar was, is niet vreemd. De vizieren van de ruimtepakken lieten maar weinig licht door. De reden daarvoor is hoop ik duidelijk. Dat Mischael Collins later wel spreekt over de sterrenhemel vanuit de ruimte kan ik ook niet direct plaatsen. Maar als dat niet over precies diezelfde gelegenheid ging, is het bewust verdraaien van informatie. Het wordt in ieder geval in het midden gelaten.
- De vlag beweegt! Als ze zo'n grove fout hadden gemaakt door geen rekening te houden met de wind, of nog fraaier, de luchtverplaatsing door een airco in de studio, die door de felle lampen uiteraard erg heet moet zijn geweest, dan zouden de Russen nu nog over de grond rollen van het lachen.
- Het is ook al verdacht dat je hun gezichten niet ziet in de ruimtepakken.Je ziet hun gezichten niet door de helderheid van het omgevingslicht. Uiteraard is er materiaal gebruikt dat maar een heel beperkt deel van het licht doorlaat. (Ik geloof dat er een laagje goud aan de binnenkant is aangebracht) Anders zouden ze uiteraard hun ogen beschadigen door het felle zonlicht.
- Tenslotte: De bewegingen van de astronauten zouden in slowmotion zijn gefilmd. In het filmpje dat KipKnots heeft gepost, wordt uitgelegd dat dat vrijwel onmogelijk is. Ook zou er zeer zorgvuldig gemonteerd moeten zijn en de tapes moeten volkomen stofvrij zien gebleven. Het minste krasje, kabel of stofje zou de hele boel hebben verraden.

Deze uitleg werd mede mogelijk gemaakt door meth1745, A-tuinhek, The_stranger, Ems. ,TitusPullo , Enneacanthus_Obesu, ExperimentalFrentalMental s (bronnen wikipedia Youtube BNW moonhoax forum eigen kennis)
De fotograaf in deze video stelt dat faken moeilijker is dan gaan. Zonder daar bewijs voor te leveren.
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2015 @ 00:12
El_Matador. Ik vind het zo zielig voor je dat je hierin zoveel tijd steekt en dergelijke. Echt alle claims door de conspiracy-mensen zijn weerlegd en het is gewoon niet de moeite om erin te duiken.

Doe jezelf gewoon een lol man. :D
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2015 @ 00:24
quote:
Op woensdag 28 januari 2015 00:12 schreef robin007bond het volgende:
El_Matador. Ik vind het zo zielig voor je dat je hierin zoveel tijd steekt en dergelijke. Echt alle claims door de conspiracy-mensen zijn weerlegd en het is gewoon niet de moeite om erin te duiken.

Doe jezelf gewoon een lol man. :D
Meneer is toevallig wel wetenschapper hoor. }:|
Pekwoensdag 28 januari 2015 @ 00:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 18:53 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Joh, mijn ouders zijn 's nachts opgebleven om de maanlanding live mee te maken. Zo groot was het.
Ik was vier en werd er speciaal voor uit bed gehaald, want dit moest ik meegemaakt hebben. Het is wel blijven hangen inderdaad :P
remlofwoensdag 28 januari 2015 @ 00:30
Ik geloof de NASA nog steeds.
Tingowoensdag 28 januari 2015 @ 00:41
Mooi titel! :)
Tis echt gebeuren ! I saw it live on TV.
Lavenderrwoensdag 28 januari 2015 @ 10:47
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 00:41 schreef Tingo het volgende:
Mooi titel! :)
Tis echt gebeuren ! I saw it live on TV.
Dat is best wel flauw Tingo. Je kunt beter.
Pietverdrietwoensdag 28 januari 2015 @ 10:54
quote:
14s.gif Op woensdag 28 januari 2015 00:28 schreef Pek het volgende:

[..]

Ik was vier en werd er speciaal voor uit bed gehaald, want dit moest ik meegemaakt hebben. Het is wel blijven hangen inderdaad :P
Dito hier.
kalinhoswoensdag 28 januari 2015 @ 11:01
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 00:41 schreef Tingo het volgende:
Mooi titel! :)
Tis echt gebeuren ! I saw it live on TV.
Je bedoelt die TV's die niet zo wijdverspreid waren en waar het lang niet zo groot werd gemaakt als heden ten dagen. Die TV? Feit dat je het nog live zag gebeuren geeft juist aan dat het wél een grote gebeurtenis is. Net als je weet waar je was op 9/11, 13 mei 2000, Van Gogh, Fortuyn, etc.

[ Bericht 11% gewijzigd door kalinhos op 28-01-2015 11:55:53 ]
ems.woensdag 28 januari 2015 @ 11:05
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 00:41 schreef Tingo het volgende:
Mooi titel! :)
Tis echt gebeuren ! I saw it live on TV.
Tis niet gebeuren ! I saw it on the internets.
schommelstoelwoensdag 28 januari 2015 @ 11:20
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 00:41 schreef Tingo het volgende:
Mooi titel! :)
Tis echt gebeuren ! I saw it live on TV.
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 11:05 schreef ems. het volgende:

[..]

Tis niet gebeuren ! I saw it on the internets.
Prachtige man :D

Weet alleen niet of dit verstaanbaar is voor Tingo.
Degodvaderwoensdag 28 januari 2015 @ 12:10
Maaarree mata, wanneer is je wetenschappelijke docu nou klaar?
theguyverwoensdag 28 januari 2015 @ 12:17
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 11:01 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Je bedoelt die TV's die niet zo wijdverspreid waren en waar het lang niet zo groot werd gemaakt als heden ten dagen. Die TV? Feit dat je het nog live zag gebeuren geeft juist aan dat het wél een grote gebeurtenis is. Net als je weet waar je was op 9/11, 13 mei 2000, Van Gogh, Fortuyn, etc.
Ik was hier, een schap verderop verlichting aan fiksen..
Bijna systeem plafon op mijn dak!

Zo zijn er nog genoeg gebeurtenissen waarvan je vaak exact kan vertellen wat je aan het doen was toen je het hoorde of las.
De wat ouderen onder ons zullen dit inderdaad ook hebben bij de maanlanding.
Ik denk dat er maar weinigen NIET keken.

Ik denk ook wel dat amateur astronomen en ander ruimtevaart instanties dit ook wel op andere manieren probeerden te volgen.
Wat voor hun dan technisch mogelijk is.
Tot dusver is daar nog niemand over naar buiten geklapt.
En al helemaal de Russen niet..
Wat nog het meest frapante is!
IBAZdonderdag 29 januari 2015 @ 15:20
NASA bestaat niet. Is een hoax.
Chrysippusdonderdag 29 januari 2015 @ 18:20
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 15:20 schreef IBAZ het volgende:
NASA bestaat niet. Is een hoax.
Maar wie stort er dan elke maand netjes mijn zwijggeld :?
ATuin-hekdonderdag 29 januari 2015 @ 18:42
quote:
10s.gif Op donderdag 29 januari 2015 18:20 schreef Chrysippus het volgende:

[..]

Maar wie stort er dan elke maand netjes mijn zwijggeld :?
Dat is de volgende level. Kan je natuurlijk wel meer geld vragen :Y
IBAZvrijdag 30 januari 2015 @ 10:51
quote:
10s.gif Op donderdag 29 januari 2015 18:20 schreef Chrysippus het volgende:

[..]

Maar wie stort er dan elke maand netjes mijn zwijggeld :?
De NASA natuurlijk. Maar die wil dan wel dat jij zegt:
"NASA bestaat niet. Is een hoax".
Ceased2Bevrijdag 30 januari 2015 @ 10:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 10:51 schreef IBAZ het volgende:

[..]

De NASA natuurlijk. Maar die wil dan wel dat jij zegt:
"NASA bestaat niet. Is een hoax".
Da's de SNASA toch? Zo staan ze op mijn afschrift iig.
Chrysippusvrijdag 30 januari 2015 @ 12:21
quote:
12s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 10:53 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Da's de SNASA toch? Zo staan ze op mijn afschrift iig.
Ssssssht ;)
ATuin-hekmaandag 2 februari 2015 @ 00:13
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 00:12 schreef Orwell het volgende:

[..]

dat gehele interview op zich al is te unreal voor woorden..

toch is dit voor mij de giller:

ook mooi op 2:26 come on..
Wat klopt er volgens jou allemaal niet aan?
Orwellmaandag 2 februari 2015 @ 00:21
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 00:13 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Wat klopt er volgens jou allemaal niet aan?
of ik ben knettergek, of iemand die deze shit voor waar aanneemt is volledig van het padje af.

(kubrik tijdens de edit: " no worries, they'll buy anything.. no one knows how it should look like anyway")
ATuin-hekmaandag 2 februari 2015 @ 00:26
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 00:21 schreef Orwell het volgende:

[..]

of ik ben knettergek, of iemand die deze shit voor waar aanneemt is volledig van het padje af.

(kubrik tijdens de edit: " no worries, they'll buy anything.. no one knows how it should look like anyway")
Maar waarom dan :)
Orwellmaandag 2 februari 2015 @ 00:37
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 00:26 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Maar waarom dan :)
sorry, maar die kan ik alleen maar met een wedervraag beantwoorden:
Hoe in 's hemelsnaams kan een weldenkend mens dit geloven..?
Orwellmaandag 2 februari 2015 @ 00:46
ervan uitgaande dat nasa niet jokt..
Dan mag je aannemen dat er meters footage van de close benadering van, en de landing op de maan is.

ik zou zeggen:

show me the best you've got.

(de beelden die ik op youtube vind, zijn, op cruciale momenten, ge-edit.. of extreem vaag)
theguyvermaandag 2 februari 2015 @ 00:54
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 00:37 schreef Orwell het volgende:

[..]

sorry, maar die kan ik alleen maar met een wedervraag beantwoorden:
Hoe in 's hemelsnaams kan een weldenkend mens dit geloven..?
Nee ik ga niet zeggen waarom het niet zou kunnen kloppen..
Want jullie zijn stom!

Jeez man, je kan toch gewoon antwoord geven waarom het niet zou kunnen kloppen!
Waarom het niet kan, als het allemaal zoals je zelf al aan geeft!
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 00:21 schreef Orwell het volgende:

[..]

of ik ben knettergek, of iemand die deze [s]shit [/s ]voor waar aanneemt is volledig van het padje af.

(kubrik tijdens de edit: " no worries, they'll buy anything.. no one knows how it should look like anyway")
Ah Kurbick weer!
En waarom moeten wij van padje af zijn?
Omdat.... !!!

Je overtollig bewijs voor ons hebt dat het in een studio is opgenomen!
Verklaring van Kurbick, personeel props, blooper reel, script, etc.

De echte raket verklaring van al die duizenden mensen die bij de lancering waren... bedoel dat ding gaat dus zonder bedoeling de lucht in, personeel die aanwezig is, de miljarden dollars aan apparatuur.. voor een hoax?

Met als doel???
Welk doel eigenlijk?

Hoe verklaar je dan elke lancering die er na kwam?
Satelieten beelden van astronauten ISS space shuttles zowel van Nasa als al die andere space agency's en niemand maar dan ook niemand van die duizenden en duizenden mensen die daar allemaal aan mee hebben gewerkt heeft ooit verklaard.

Hey.. was maar een hoax joh!

En maar geld blijven pompen in het geheel!

ondertussen heb je mobiel met GPS sateliet tv, ISS en andere door mens gemaakte dingen die je vanaf de aarde kan zien, en ga zo nog maar even door.

Dus Ja, WAAROM DAN zoals hekje al zegt!
ATuin-hekmaandag 2 februari 2015 @ 01:38
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 00:54 schreef theguyver het volgende:

[..]

Nee ik ga niet zeggen waarom het niet zou kunnen kloppen..
Want jullie zijn stom!

Jeez man, je kan toch gewoon antwoord geven waarom het niet zou kunnen kloppen!
Waarom het niet kan, als het allemaal zoals je zelf al aan geeft!

[..]

Ah Kurbick weer!
En waarom moeten wij van padje af zijn?
Omdat.... !!!

Je overtollig bewijs voor ons hebt dat het in een studio is opgenomen!
Verklaring van Kurbick, personeel props, blooper reel, script, etc.

De echte raket verklaring van al die duizenden mensen die bij de lancering waren... bedoel dat ding gaat dus zonder bedoeling de lucht in, personeel die aanwezig is, de miljarden dollars aan apparatuur.. voor een hoax?

Met als doel???
Welk doel eigenlijk?

Hoe verklaar je dan elke lancering die er na kwam?
Satelieten beelden van astronauten ISS space shuttles zowel van Nasa als al die andere space agency's en niemand maar dan ook niemand van die duizenden en duizenden mensen die daar allemaal aan mee hebben gewerkt heeft ooit verklaard.

Hey.. was maar een hoax joh!

En maar geld blijven pompen in het geheel!

ondertussen heb je mobiel met GPS sateliet tv, ISS en andere door mens gemaakte dingen die je vanaf de aarde kan zien, en ga zo nog maar even door.

Dus Ja, WAAROM DAN zoals hekje al zegt!
Laat maar joh, komt zo te zien alleen maar wat trollen.
Orwellmaandag 2 februari 2015 @ 01:59
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 01:38 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Laat maar joh, komt zo te zien alleen maar wat trollen.
cool: het 'Laat maar" argument..
Orwellmaandag 2 februari 2015 @ 02:04
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 00:54 schreef theguyver het volgende:

[..]

Nee ik ga niet zeggen waarom het niet zou kunnen kloppen..
Want jullie zijn stom!

Jeez man, je kan toch gewoon antwoord geven waarom het niet zou kunnen kloppen!
Waarom het niet kan, als het allemaal zoals je zelf al aan geeft!

[..]

Ah Kurbick weer!
En waarom moeten wij van padje af zijn?
Omdat.... !!!

Je overtollig bewijs voor ons hebt dat het in een studio is opgenomen!
Verklaring van Kurbick, personeel props, blooper reel, script, etc.

De echte raket verklaring van al die duizenden mensen die bij de lancering waren... bedoel dat ding gaat dus zonder bedoeling de lucht in, personeel die aanwezig is, de miljarden dollars aan apparatuur.. voor een hoax?

Met als doel???
Welk doel eigenlijk?

Hoe verklaar je dan elke lancering die er na kwam?
Satelieten beelden van astronauten ISS space shuttles zowel van Nasa als al die andere space agency's en niemand maar dan ook niemand van die duizenden en duizenden mensen die daar allemaal aan mee hebben gewerkt heeft ooit verklaard.

Hey.. was maar een hoax joh!

En maar geld blijven pompen in het geheel!

ondertussen heb je mobiel met GPS sateliet tv, ISS en andere door mens gemaakte dingen die je vanaf de aarde kan zien, en ga zo nog maar even door.

Dus Ja, WAAROM DAN zoals hekje al zegt!
je volgorde klopt niet..

denk stap voor stap:

constateer eerst of het echt is....

denk vervolgens pas na over consequenties.

anders vertroebel je de boel.

omdat 'het doel' onduidelijk of vaag voor je is, iets dismissen, lijkt mij geen zuivere truth-finding.

dat is zeggen: 'ik begrijp het doel niet, dus : 'gelul.'

(= zelf-overschatting)
Ceased2Bemaandag 2 februari 2015 @ 06:56
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 02:04 schreef Orwell het volgende:

[..]

je volgorde klopt niet..

denk stap voor stap:

constateer eerst of het echt is....

denk vervolgens pas na over consequenties.

anders vertroebel je de boel.

omdat 'het doel' onduidelijk of vaag voor je is, iets dismissen, lijkt mij geen zuivere truth-finding.

dat is zeggen: 'ik begrijp het doel niet, dus : 'gelul.'

(= zelf-overschatting)
In plaats van:

Besluit eerst dat het nep is.

Zoek 'bewijs' erbij om dat te ondersteunen.

Laat je niet weerhouden door gebrek aan kennis om andere argumenten af te doen als onzin.
Pekmaandag 2 februari 2015 @ 17:33
En

geef

je

argument

meer

lading

door

onnodige witregels :')
Beathovenmaandag 2 februari 2015 @ 18:04
quote:
10s.gif Op maandag 2 februari 2015 17:33 schreef Pek het volgende:
En

geef

je

argument

meer

lading

door

onnodige witregels :')
Er zit zo'n mega enterknop op z'n keyboard waar je met je vuist op kan hengsten na iedere korte regel.
Pekmaandag 2 februari 2015 @ 18:05
Die wil ik ook! Tofheid.
Lavenderrmaandag 2 februari 2015 @ 18:07
quote:
15s.gif Op maandag 2 februari 2015 06:56 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

In plaats van:

Besluit eerst dat het nep is.

Zoek 'bewijs' erbij om dat te ondersteunen.

Laat je niet weerhouden door gebrek aan kennis om andere argumenten af te doen als onzin.
Zo gaat het hier wel vaak ja :D
The_strangermaandag 2 februari 2015 @ 18:28
quote:
10s.gif Op maandag 2 februari 2015 17:33 schreef Pek het volgende:
En

geef

je

argument

meer

lading

door

onnodige witregels :')
Wel een manier om je toch al summiere hoeveelheid kennis uit te spreiden over flink wat ruimte.

Zo

lijkt

het

nog

wat

!!!!one11
Beathovenmaandag 2 februari 2015 @ 19:44
Zo lijkt het inderdaad wat. Er ontstaat ineens moeite met de juiste regels citeren. Dat zal ze leren die alluminiati, NS en C&A!

Verzet!
kalinhosmaandag 2 februari 2015 @ 19:51
Want ja, als er tussen de regels echt niks staat

kan je dus niet tussen de regels lezen :7
Beathovenmaandag 2 februari 2015 @ 20:45
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 19:51 schreef kalinhos het volgende:
Want ja, als er tussen de regels echt niks staat

kan je dus niet tussen de regels lezen :7
das vrij logisch..
theguyverwoensdag 4 februari 2015 @ 20:40
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 01:38 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]
http://hemel.waarnemen.com/cron/hemel_vannacht_jupiter.html

Hekje kijken vanavond..

Jupiter valt goed te zien..
Geld ook voor de rest btw..

Sorry beetje off-topic !
ATuin-hekwoensdag 4 februari 2015 @ 21:57
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 20:40 schreef theguyver het volgende:

[..]

http://hemel.waarnemen.com/cron/hemel_vannacht_jupiter.html

Hekje kijken vanavond..

Jupiter valt goed te zien..
Geld ook voor de rest btw..

Sorry beetje off-topic !
Ja ik zit al te kijken buiten of het wat is, maar Jupiter staat direct naast de volle maan. Niet ideaal...
ATuin-hekwoensdag 4 februari 2015 @ 22:29
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 20:40 schreef theguyver het volgende:

[..]

http://hemel.waarnemen.com/cron/hemel_vannacht_jupiter.html

Hekje kijken vanavond..

Jupiter valt goed te zien..
Geld ook voor de rest btw..

Sorry beetje off-topic !
Er komt ondertussen ook bewolking aan :(
Lavenderrdonderdag 5 februari 2015 @ 10:07
quote:
1s.gif Op woensdag 4 februari 2015 22:29 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Er komt ondertussen ook bewolking aan :(
Nog wat gezien?
ATuin-hekdonderdag 5 februari 2015 @ 10:28
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 10:07 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Nog wat gezien?
Ja ik heb de Orion nevel gezien :) Jupiter/de maan kon ik niet zien vanaf het balkon tot ergens diep in de nacht, en had niet zo'n zin om alles naar een veldje in de buurt te slepen met de wolken/sneeuw in aantocht. Ziet er wel tof uit. Ben je handmatig aan het zoeken, zie je diverse sterren langskomen, en opeens een veel lichter wolkje, bijna alsof je een wolk in beeld hebt met de maan in de buurt.
Lavenderrdonderdag 5 februari 2015 @ 10:33
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 10:28 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ja ik heb de Orion nevel gezien :) Jupiter/de maan kon ik niet zien vanaf het balkon tot ergens diep in de nacht, en had niet zo'n zin om alles naar een veldje in de buurt te slepen met de wolken/sneeuw in aantocht. Ziet er wel tof uit. Ben je handmatig aan het zoeken, zie je diverse sterren langskomen, en opeens een veel lichter wolkje, bijna alsof je een wolk in beeld hebt met de maan in de buurt.
Lijkt me geweldig om te zien. Mooi.
ExperimentalFrentalMentalvrijdag 6 februari 2015 @ 08:49
From Buzz Aldrin:
"I want to remind everyone of all the Apollo moon landings. We landed on the moon 6 times. 24 Americans reached the moon and 12 men walked on the moon."

Forty-Four Years Ago Today: Apollo 14 Touches Down on the Moon: On Feb. 5. 1971, the Apollo 14 crew module landed on the moon. The crew members were Captain Alan Bartlett Shepard, Jr. (USN), commander; Major Stuart Allen Roosa (USAF), command module pilot; and Commander Edgar Dean Mitchell (USN), lunar module pilot. In this photo, Shepard stands by the Modular Equipment Transporter (MET). The MET was a cart for carrying around tools, cameras and sample cases on the lunar surface. Shepard can be identified by the vertical stripe on his helmet. After Apollo 13, the commander's spacesuit had red stripes on the helmet, arms, and one leg, to help identify them in photographs.

10959483_10153014219221772_5492806191670195424_n.jpg
El_Matadordinsdag 10 februari 2015 @ 07:21

Baas, baas, baas.

Zoveel gezond boerenverstand die al die onzin die we zo graag slikken (ja, ik heb ook whole-heartedly in die NASA-propaganda geloofd) in 2:29 kan verslaan. Magisch. O+
ATuin-hekdinsdag 10 februari 2015 @ 10:08
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 07:21 schreef El_Matador het volgende:

Baas, baas, baas.

Zoveel gezond boerenverstand die al die onzin die we zo graag slikken (ja, ik heb ook whole-heartedly in die NASA-propaganda geloofd) in 2:29 kan verslaan. Magisch. O+
_O-
#ANONIEMdinsdag 10 februari 2015 @ 10:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 10:08 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

_O-
We zitten nu al 14 delen een troll te voeden :|W
ATuin-hekdinsdag 10 februari 2015 @ 10:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 10:33 schreef Chewie het volgende:

[..]

We zitten nu al 14 delen een troll te voeden :|W
Yep, dat klopt.
IBAZdinsdag 10 februari 2015 @ 10:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 10:33 schreef Chewie het volgende:

[..]

We zitten nu al 14 delen een troll te voeden :|W
Echt niet, hij heeft gelijk. De maan bestaat niet. Daarom kan je er ook niet heen.
zoostdinsdag 10 februari 2015 @ 14:02
Ongelooflijk wat er allemaal goed is gegaan met de LM. Om te navigeren vanaf de maan met beperkte middelen naar de Command Module en dan weer terug naar aarde. De motoren op de LM konden niet getest worden, omdat ze daarna onbruikbaar waren. Dan neem je toch een gokje.

http://www.armaghplanet.c(...)ou-need-to-know.html

Pekwoensdag 11 februari 2015 @ 20:58
Wazig filmpje met een minuut niks en dan allerlei onzin? Wat is deze :')
Richestoragszaterdag 28 februari 2015 @ 15:42
Ik snap trouwens niet waarom de van Allen gordels als argument worden genoemd als meneer van Allen zelf deze claim als nonsens heeft betiteld?
theguyverzaterdag 28 februari 2015 @ 15:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 14:02 schreef zoost het volgende:
Ongelooflijk wat er allemaal goed is gegaan met de LM. Om te navigeren vanaf de maan met beperkte middelen naar de Command Module en dan weer terug naar aarde. De motoren op de LM konden niet getest worden, omdat ze daarna onbruikbaar waren. Dan neem je toch een gokje.

http://www.armaghplanet.c(...)ou-need-to-know.html

Jawel

El_Matadorzaterdag 28 februari 2015 @ 16:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 15:42 schreef Richestorags het volgende:
Ik snap trouwens niet waarom de van Allen gordels als argument worden genoemd als meneer van Allen zelf deze claim als nonsens heeft betiteld?
Een oncontroleerbaar emailtje met zijn naam eronder, kan overal vandaan komen en is geen enkel persoonlijk bewijs.
Richestoragszaterdag 28 februari 2015 @ 16:42
quote:
10s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:36 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Een oncontroleerbaar emailtje met zijn naam eronder, kan overal vandaan komen en is geen enkel persoonlijk bewijs.
http://spacemath.gsfc.nasa.gov/Algebra1/3Page7.pdf

Hoe verklaar je dit dan?
El_Matadorzaterdag 28 februari 2015 @ 16:43
quote:
Het komt van NASA, dat zijn de plotters van de hoax, hoe kan ik die nou serieus nemen, Richestorags? :D
Monolithzaterdag 28 februari 2015 @ 16:45
quote:
Heel simpel. Als een stuk informatie je niet aanstaat, dan deugt de bron niet. Als diezelfde bron informatie levert die je wel aanstaat dan is dat opeens niet meer het geval. Vrij gangbare redeneertrant in crackpotland.
Richestoragszaterdag 28 februari 2015 @ 16:46
quote:
10s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:43 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het komt van NASA, dat zijn de plotters van de hoax, hoe kan ik die nou serieus nemen, Richestorags? :D
Wel, als je inderdaad ervan overtuigd bent dat zij de plotters van de hoax zijn, kan je inderdaad sceptisch zijn t.a.v. hun bronmateriaal. Het punt is: als deze berekeningen niet kloppen, waarom zijn ze dan niet weerlegd door mensen uit het vakgebied en wat klopt er niet aan de berekeningen. Het wantrouwen puur omdat het van NASA komt is geen goede reden natuurlijk, er moet iets intrinsiek fout zijn aan de berekeningen.
Richestoragszaterdag 28 februari 2015 @ 16:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:45 schreef Monolith het volgende:

[..]

Heel simpel. Als een stuk informatie je niet aanstaat, dan deugt de bron niet. Als diezelfde bron informatie levert die je wel aanstaat dan is dat opeens niet meer het geval. Vrij gangbare redeneertrant in crackpotland.
De informatie zelf moet natuurlijk niet kloppen, ook een niet-deugdelijke bron kan correcte informatie bevatten. Als bijvoorbeeld een Neo-Nazi website stelt dat Hitler de leider van het Derde Rijk was, is deze informatie feitelijk correct terwijl de bron niet deugdelijk / objectief is.
El_Matadorzaterdag 28 februari 2015 @ 16:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:46 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wel, als je inderdaad ervan overtuigd bent dat zij de plotters van de hoax zijn, kan je inderdaad sceptisch zijn t.a.v. hun bronmateriaal. Het punt is: als deze berekeningen niet kloppen, waarom zijn ze dan niet weerlegd door mensen uit het vakgebied en wat klopt er niet aan de berekeningen. Het wantrouwen puur omdat het van NASA komt is geen goede reden natuurlijk, er moet iets intrinsiek fout zijn aan de berekeningen.
Je wetenschappelijke carriere op het spel zetten door tegen NASA in te gaan zullen maar heel weinig mensen doen. Iedereen moet eten en een gezin onderhouden, en als je zo je eigen glazen ingooit, dan moeten je principes zoveel belangrijker zijn dan wat ook in je leven, dat zullen maar weinig mensen doen.

Het punt is: NASA heeft een monopolie. Alles wat er boven onze atmosfeer plaatsvindt, is het gebied van NASA (en alle andere ruimte-organisaties die aan NASA gelieerd zijn, op wat voor manier dan ook).

Dat betekent dat er geen onafhankelijke controle kan plaatsvinden op wat NASA beweert.

Dat is natuurlijk heel slim gedaan; zo kun je van alles beweren.

Stel jij gaat met een groep vrienden naar de Mount Everest en faket foto's dat jullie daar op de top zijn geweest. Om mensen te overtuigen dat de foto's echt zijn, wijs je naar je vrienden die hetzelfde beweren en de gefakete foto's laten zien.

Dan zit je dus in een cirkelredenering; "het is echt want ik heb foto's. Nee, maar de foto's kloppen niet. Ja, vraag mijn vrienden maar."
theguyverzaterdag 28 februari 2015 @ 16:54
quote:
12s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:53 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Je wetenschappelijke carriere op het spel zetten door tegen NASA in te gaan zullen maar heel weinig mensen doen. Iedereen moet eten en een gezin onderhouden, en als je zo je eigen glazen ingooit, dan moeten je principes zoveel belangrijker zijn dan wat ook in je leven, dat zullen maar weinig mensen doen.

Het punt is: NASA heeft een monopolie. Alles wat er boven onze atmosfeer plaatsvindt, is het gebied van NASA (en alle andere ruimte-organisaties die aan NASA gelieerd zijn, op wat voor manier dan ook).

Dat betekent dat er geen onafhankelijke controle kan plaatsvinden op wat NASA beweert.

Dat is natuurlijk heel slim gedaan; zo kun je van alles beweren.

Stel jij gaat met een groep vrienden naar de Mount Everest en faket foto's dat jullie daar op de top zijn geweest. Om mensen te overtuigen dat de foto's echt zijn, wijs je naar je vrienden die hetzelfde beweren en de gefakete foto's laten zien.

Dan zit je dus in een cirkelredenering; "het is echt want ik heb foto's. Nee, maar de foto's kloppen niet. Ja, vraag mijn vrienden maar."
Er zijn meer ruimtevaart instanties NASA is niet de enige!
Richestoragszaterdag 28 februari 2015 @ 16:55
quote:
12s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:53 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Je wetenschappelijke carriere op het spel zetten door tegen NASA in te gaan zullen maar heel weinig mensen doen. Iedereen moet eten en een gezin onderhouden, en als je zo je eigen glazen ingooit, dan moeten je principes zoveel belangrijker zijn dan wat ook in je leven, dat zullen maar weinig mensen doen.

Het punt is: NASA heeft een monopolie. Alles wat er boven onze atmosfeer plaatsvindt, is het gebied van NASA (en alle andere ruimte-organisaties die aan NASA gelieerd zijn, op wat voor manier dan ook).

Dat betekent dat er geen onafhankelijke controle kan plaatsvinden op wat NASA beweert.

Dat is natuurlijk heel slim gedaan; zo kun je van alles beweren.

Stel jij gaat met een groep vrienden naar de Mount Everest en faket foto's dat jullie daar op de top zijn geweest. Om mensen te overtuigen dat de foto's echt zijn, wijs je naar je vrienden die hetzelfde beweren en de gefakete foto's laten zien.

Dan zit je dus in een cirkelredenering; "het is echt want ik heb foto's. Nee, maar de foto's kloppen niet. Ja, vraag mijn vrienden maar."
De Russen en de Chinezen zijn toch niet afhankelijk van de NASA? Bovendien lijkt het me dat een Russische wetenschapper zijn carrière juist kon boosten als hij kon aantonen dat de moonhoax een fake was.
El_Matadorzaterdag 28 februari 2015 @ 16:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:55 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De Russen en de Chinezen zijn toch niet afhankelijk van de NASA? Bovendien lijkt het me dat een Russische wetenschapper zijn carrière juist kon boosten als hij kon aantonen dat de moonhoax een fake was.
Je moet echt af van het denken dat "landen" tegenover elkaar staan. De Elites van landen hebben meer gemeen met andere Elites dan met de toevallige inwoners van "hun eigen" land.

Trouwens: Rusland (toen nog Sovjet-Unie) en China die andere landen gaan kapittelen om propaganda? Nee toch? ;)

Er zijn trouwens Russische kosmonauten geweest met twijfels, net als VSAmerikaanse (Gus Grissom).

Die laatste is vermoord (nog voor Apollo 11) door een capsule te vullen met pure zuurstof ( :') :r ) en daarna de boel in de fik te laten vliegen.

Met dat soort represailles bedenk je je wel 2 keer voordat je openlijk kritiek uit op die propagandamachine.
Monolithzaterdag 28 februari 2015 @ 16:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:50 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De informatie zelf moet natuurlijk niet kloppen, ook een niet-deugdelijke bron kan correcte informatie bevatten. Als bijvoorbeeld een Neo-Nazi website stelt dat Hitler de leider van het Derde Rijk was, is deze informatie feitelijk correct terwijl de bron niet deugdelijk / objectief is.
Natuurlijk kan dat, maar het gaat erom dat de deugdelijkheid van de informatie niet wordt bepaald aan de hand van criteria die wij doorgaans hanteren bij het beoordelen van informatie maar simpelweg op basis van de vraag of het een of andere idiote complottheorie ondersteunt of niet.
Richestoragszaterdag 28 februari 2015 @ 17:05
quote:
12s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:58 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Je moet echt af van het denken dat "landen" tegenover elkaar staan. De Elites van landen hebben meer gemeen met andere Elites dan met de toevallige inwoners van "hun eigen" land.

Trouwens: Rusland (toen nog Sovjet-Unie) en China die andere landen gaan kapittelen om propaganda? Nee toch? ;)

Er zijn trouwens Russische kosmonauten geweest met twijfels, net als VSAmerikaanse (Gus Grissom).

Die laatste is vermoord (nog voor Apollo 11) door een capsule te vullen met pure zuurstof ( :') :r ) en daarna de boel in de fik te laten vliegen.

Met dat soort represailles bedenk je je wel 2 keer voordat je openlijk kritiek uit op die propagandamachine.
In de tijd van de Koude Oorlog stonden landen wel degelijk tegenover elkaar, anders hadden we niet zoiets als een nucleaire crisis op Cuba gekend. Tevens gingen alle (proxy) oorlogen over het vergroten van de invloedssfeer van de beide machten en het draaiende houden van de interne industrie. Zeker voor een communistisch land als de Sovjet-Unie, waar propaganda zeer hoog in het vaandel stond en persoonsverheerlijking, verheerlijking van de natie en dergelijke alles was wat het geloof in het vaderland zo sterk maakte, was het een belangrijke troef geweest om aan te kunnen tonen dat de maanlanding fake was en zij de eerste waren!

Heb je trouwens een bron van die Gus? Kan ik me even inlezen.

Elites zijn overigens ook in zekere mate gebonden aan landen. Waarom denk je dat Poetin het moeilijker heeft dan lijkt op het eerste gezicht? Het smeermiddel van de natie, de oligarchen, lijden onder de sancties tegen Rusland...
Richestoragszaterdag 28 februari 2015 @ 17:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:58 schreef Monolith het volgende:

[..]

Natuurlijk kan dat, maar het gaat erom dat de deugdelijkheid van de informatie niet wordt bepaald aan de hand van criteria die wij doorgaans hanteren bij het beoordelen van informatie maar simpelweg op basis van de vraag of het een of andere idiote complottheorie ondersteunt of niet.
Exact, maar daar kan ik niet zoveel mee. Ik zou graag willen zien waarom die berekening feitelijk onjuist is.
El_Matadorzaterdag 28 februari 2015 @ 17:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]

In de tijd van de Koude Oorlog stonden landen wel degelijk tegenover elkaar, anders hadden we niet zoiets als een nucleaire crisis op Cuba gekend. Tevens gingen alle (proxy) oorlogen over het vergroten van de invloedssfeer van de beide machten en het draaiende houden van de interne industrie. Zeker voor een communistisch land als de Sovjet-Unie, waar propaganda zeer hoog in het vaandel stond en persoonsverheerlijking, verheerlijking van de natie en dergelijke alles was wat het geloof in het vaderland zo sterk maakte, was het een belangrijke troef geweest om aan te kunnen tonen dat de maanlanding fake was en zij de eerste waren!
De Sovjet-kosmonauten wisten dondersgoed dat we niet naar de Maan kúnnen (al zouden we het willen).

quote:
Heb je trouwens een bron van die Gus? Kan ik me even inlezen.

quote:
Elites zijn overigens ook in zekere mate gebonden aan landen. Waarom denk je dat Poetin het moeilijker heeft dan lijkt op het eerste gezicht? Het smeermiddel van de natie, de oligarchen, lijden onder de sancties tegen Rusland...
Poetin heeft het helemaal niet moeilijk. De massamedia laten zo'n beeld zijn, maar dat wil toch niet zeggen dat het echt zo is?

Bovendien raken economische boycots altijd het gewone volk. Elites zorgen heus dat ze buiten schot blijven, anders zouden het ook geen Elites zijn.
#ANONIEMzaterdag 28 februari 2015 @ 17:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Exact, maar daar kan ik niet zoveel mee. Ik zou graag willen zien waarom die berekening feitelijk onjuist is.
Matador neemt het vast mee in zijn presentatie waarin alles onthuld zal worden en die de wereld zal veranderen.

Of niet eventueel...
ATuin-hekzaterdag 28 februari 2015 @ 17:08
quote:
12s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:53 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Je wetenschappelijke carriere op het spel zetten door tegen NASA in te gaan zullen maar heel weinig mensen doen. Iedereen moet eten en een gezin onderhouden, en als je zo je eigen glazen ingooit, dan moeten je principes zoveel belangrijker zijn dan wat ook in je leven, dat zullen maar weinig mensen doen.

Het punt is: NASA heeft een monopolie. Alles wat er boven onze atmosfeer plaatsvindt, is het gebied van NASA (en alle andere ruimte-organisaties die aan NASA gelieerd zijn, op wat voor manier dan ook).

Dat betekent dat er geen onafhankelijke controle kan plaatsvinden op wat NASA beweert.

Dat is natuurlijk heel slim gedaan; zo kun je van alles beweren.

Stel jij gaat met een groep vrienden naar de Mount Everest en faket foto's dat jullie daar op de top zijn geweest. Om mensen te overtuigen dat de foto's echt zijn, wijs je naar je vrienden die hetzelfde beweren en de gefakete foto's laten zien.

Dan zit je dus in een cirkelredenering; "het is echt want ik heb foto's. Nee, maar de foto's kloppen niet. Ja, vraag mijn vrienden maar."
En Europa, India, Rusland, china en Japan klooien maar wat aan? Never mind de particuliere organisaties?
Monolithzaterdag 28 februari 2015 @ 17:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Exact, maar daar kan ik niet zoveel mee. Ik zou graag willen zien waarom die berekening feitelijk onjuist is.
Dat is nou eenmaal het probleem in dit soort topics. Als mensen allerhande paranoïde waanbeelden hebben, dan wordt een inhoudelijke discussie lastig.
Richestoragszaterdag 28 februari 2015 @ 17:13
quote:
19s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:08 schreef El_Matador het volgende:

[..]

De Sovjet-kosmonauten wisten dondersgoed dat we niet naar de Maan kúnnen (al zouden we het willen).

Waarom zijn er dan geen prominente Sovjet fysici geweest die hebben gezegd dat het onmogelijk was, massaal? Zij hoefden immers niet op repercussies te rekenen.

quote:
Oké, ik zal ernaar kijken.

quote:
Poetin heeft het helemaal niet moeilijk. De massamedia laten zo'n beeld zijn, maar dat wil toch niet zeggen dat het echt zo is?

Bovendien raken economische boycots altijd het gewone volk. Elites zorgen heus dat ze buiten schot blijven, anders zouden het ook geen Elites zijn.
Nee hoor, de boycots raken ook de oligarchen. Bovendien is het altijd moeilijk om een autoritaire structuur te runnen. Mensen die denken dat een dictator alle touwtjes in handen heeft en alles alleen doet, onderschatten het feit dat één man simpelweg niet een hele natie kan runnen. Lees je bijvoorbeeld maar eens in over de "Royal Court Economy" van Noord-Korea, waarvan het bestaan door vele hooggeplaatste overlopers is bevestigd. Iedereen wil een stukje van de taart, en daar moeten dictators rekening mee houden, anders brokkelt de steun van machtige mannen om hem heen af.
ATuin-hekzaterdag 28 februari 2015 @ 17:19
quote:
12s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:58 schreef El_Matador het volgende:

...
Die laatste is vermoord (nog voor Apollo 11) door een capsule te vullen met pure zuurstof ( :') :r ) en daarna de boel in de fik te laten vliegen.
...

Je hebt je feiten niet eens goed... Capsules vullen met pure zuurstof deden ze ook al met Merrcury en Gemini. Ook de Apollo 1 capsule was al meerdere keren door een cyclus heen gegaan, ook met andere crews. Vrij belabberde manier van expres een crew vermoorden, als dat pas na zoveel jaar mis is gegaan.
Richestoragszaterdag 28 februari 2015 @ 17:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:10 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat is nou eenmaal het probleem in dit soort topics. Als mensen allerhande paranoïde waanbeelden hebben, dan wordt een inhoudelijke discussie lastig.
Wel, op basis daarvan kan je niet discussiëren. Ik ben overigens ook benieuwd naar het waarom: de cons wegen veel zwaarder dan de pro's. Als men erachter komt dat de maanlanding een fake was (waar men gegarandeerd achter komt mocht dat echt zo zijn geweest, omdat mensen uit de school klappen, wetenschappers zouden aantonen dat dit niet waar is, Rusland zelf zou aantonen dat het niet waar is) verliest men voor jaren het vertrouwen in de overheid. De pro's zijn het kleine beetje prestige, wat in kapitalistische landen minder belangrijk is voor propagandadoeleinden dan communistische (die varen er zeer wel bij).
El_Matadorzaterdag 28 februari 2015 @ 17:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:13 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Waarom zijn er dan geen prominente Sovjet fysici geweest die hebben gezegd dat het onmogelijk was, massaal? Zij hoefden immers niet op repercussies te rekenen.
Wat ik zei; de massamedia brengen -deels door slordig taalgebruik wat overgenomen wordt door burgers, deels door opzettelijke misleiding- het beeld dat "landen" tegenover elkaar staan. De Elites van landen doen dat helemaal niet. Prominente zionisten bij Hitler, de Groot-Moefti idem.

Oorlogen gaan niet van landen tegen landen, maar van Elites van het ene land tegen het volk van hun eigen en andere landen. Elites zorgen dat ze zelf buiten schot blijven, anders waren ze ook geen Elite geworden.

De mensen die daartoe behoren zijn psychopaten. Psychopaten zijn een heel eigen slag mensen. Leugenaars, manipulators, mensen zonder moraal. Niet zoals jij en ik.

Daarom delen ze ook meer met psychopaten van andere landen/rassen/religies/whatever division that keeps "us" fighting dan met de niet-psychopate toevallige paspoort/ras/religie/whatever-genoten.

Ik heb een stukje over psychopaten geschreven, zal het voor je opzoeken.

quote:
Oké, ik zal ernaar kijken.
Top, die hele serie is trouwens erg goed. Jarrah White is een gast die goed nadenkt, niet bang is zichzelf te corrigeren en het meest uitgebreide overzicht gegeven aan wat er allemaal aan NASA (en dus Apollo) niet klopt.

quote:
Nee hoor, de boycots raken ook de oligarchen. Bovendien is het altijd moeilijk om een autoritaire structuur te runnen. Mensen die denken dat een dictator alle touwtjes in handen heeft en alles alleen doet, onderschatten het feit dat één man simpelweg niet een hele natie kan runnen. Lees je bijvoorbeeld maar eens in over de "Royal Court Economy" van Noord-Korea, waarvan het bestaan door vele hooggeplaatste overlopers is bevestigd. Iedereen wil een stukje van de taart, en daar moeten dictators rekening mee houden, anders brokkelt de steun van machtige mannen om hem heen af.
Het grijpt terug op een eerdere discussie die we hadden. De werkelijkheid denken te begrijpen aan de hand van massamedia en (gecherrypickte) boeken, is heel moeilijk.

Er is sprake van confirmation bias; je leest wat je wil lezen en als de meningen van een boek of ander stuk informatie je bevallen dan volg je die en neem je die op.

Je ziet het ook veel bij "BNW'ers". Mensen die een bepaalde lijn in hun hoofd hebben en hun wereldbeeld (dat wel tegenover het MSM-wereldbeeld staat) niet veranderen.

Zo heb je mensen die over Reptilians en aliens en "NASA is wel naar de Maan geweest maar houdt informatie voor ons achter" beginnen. Dat zijn net zulke religieuzen als de MSM-aanhangers die werkelijk alles afwijzen wat niet in hun straatje past en zelf neologismen verzinnen ("niburuïsme").

Daar heb ik allemaal niks mee te maken, ik ben niet verantwoordelijk voor wat anderen zeggen.

Mijn insteek is en was altijd de feiten; de fysica, de lunaire geologie (selenologie) en andere controleerbare zaken. Verhoudingen, afstanden op foto's.

Als je al die dingen naast elkaar legt en het "antwoord" van NASA (de cirkelredenering die ik je metaforiseerde met de Mount Everest) bekijkt, dat eeuwig een cirkelredenering is; verwijzen naar APollo data om kritiek te "beantwoorden" die juist die data in twijfel trekt, en je bedenkt hoeveel geld de VSAmerikanen direct en indirect jouw en mijn ouders zelf hebben betaald aan die criminelen, dan mag je verwachten dat je een goed, perfect, ontegenzeggelijk waar, wetenschappelijk verhaal hebt.

En dat is nu net het punt.

Dat ze daar in 1969-72 mee wegkwamen is logisch. Nu, met al onze kennis en techniek en de afwezigheid van op de Maan zijn (geld is niet het probleem, "we zijn er geweest" geen argument -wetenschappelijk en ingenieursonderzoek-) bekijkend, kun je dat in 2015 niet meer volhouden.

De manier waarop het in Interstellar (ja, dat is een film, maar films bevatten niet alleen maar fictie en zeker die film niet -hoewel ik de fictie net teveel vond en hem daarom maar een 7,5 gaf-) in een van de eerste scenes wordt verteld, is prachtig en een duidelijk teken dat in ieder geval Nolan een man is die goed nadenkt.

Natuurlijk kun je je als echte MSM-gelovige opstellen (ik zeg niet dat jij dat bent, anders zag ik je hier niet, welkom trouwens nog) en die scene anders interpreteren zodat het lijkt alsof ik (en velen met mij) "gek" zijn.

Ik hecht meer waarde aan wat je ziet in die film en de reactie van Matthew McConaughy:

Monolithzaterdag 28 februari 2015 @ 17:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:20 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wel, op basis daarvan kan je niet discussiëren. Ik ben overigens ook benieuwd naar het waarom: de cons wegen veel zwaarder dan de pro's. Als men erachter komt dat de maanlanding een fake was (waar men gegarandeerd achter komt mocht dat echt zo zijn geweest, omdat mensen uit de school klappen, wetenschappers zouden aantonen dat dit niet waar is, Rusland zelf zou aantonen dat het niet waar is) verliest men voor jaren het vertrouwen in de overheid. De pro's zijn het kleine beetje prestige, wat in kapitalistische landen minder belangrijk is voor propagandadoeleinden dan communistische (die varen er zeer wel bij).
De oorzaak van deze opvattingen ligt vermoedelijk bij overmatige consumptie van marihuana.
Het is natuurlijk vrij bizar om te denken dat ten tijde van de koude oorlog alle landjes netjes 'elites' hadden die allemaal dikke vriendjes waren, maar dit subforum is nou eenmaal de plek voor al die Bilderberg idioterie.
ATuin-hekzaterdag 28 februari 2015 @ 17:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:34 schreef Monolith het volgende:

[..]

De oorzaak van deze opvattingen ligt vermoedelijk bij overmatige consumptie van marihuana.
Het is natuurlijk vrij bizar om te denken dat ten tijde van de koude oorlog alle landjes netjes 'elites' hadden die allemaal dikke vriendjes waren, maar dit subforum is nou eenmaal de plek voor al die Bilderberg idioterie.
En het ene sterke verhaal proberen te bewijzen met het andere sterke verhaal :Y
ATuin-hekzaterdag 28 februari 2015 @ 17:53
quote:
6s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:30 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Wat ik zei; de massamedia brengen -deels door slordig taalgebruik wat overgenomen wordt door burgers, deels door opzettelijke misleiding- het beeld dat "landen" tegenover elkaar staan. De Elites van landen doen dat helemaal niet. Prominente zionisten bij Hitler, de Groot-Moefti idem.

Oorlogen gaan niet van landen tegen landen, maar van Elites van het ene land tegen het volk van hun eigen en andere landen. Elites zorgen dat ze zelf buiten schot blijven, anders waren ze ook geen Elite geworden.

De mensen die daartoe behoren zijn psychopaten. Psychopaten zijn een heel eigen slag mensen. Leugenaars, manipulators, mensen zonder moraal. Niet zoals jij en ik.

Daarom delen ze ook meer met psychopaten van andere landen/rassen/religies/whatever division that keeps "us" fighting dan met de niet-psychopate toevallige paspoort/ras/religie/whatever-genoten.

Ik heb een stukje over psychopaten geschreven, zal het voor je opzoeken.

[..]

Top, die hele serie is trouwens erg goed. Jarrah White is een gast die goed nadenkt, niet bang is zichzelf te corrigeren en het meest uitgebreide overzicht gegeven aan wat er allemaal aan NASA (en dus Apollo) niet klopt.

[..]

Het grijpt terug op een eerdere discussie die we hadden. De werkelijkheid denken te begrijpen aan de hand van massamedia en (gecherrypickte) boeken, is heel moeilijk.

Er is sprake van confirmation bias; je leest wat je wil lezen en als de meningen van een boek of ander stuk informatie je bevallen dan volg je die en neem je die op.

Je ziet het ook veel bij "BNW'ers". Mensen die een bepaalde lijn in hun hoofd hebben en hun wereldbeeld (dat wel tegenover het MSM-wereldbeeld staat) niet veranderen.

Zo heb je mensen die over Reptilians en aliens en "NASA is wel naar de Maan geweest maar houdt informatie voor ons achter" beginnen. Dat zijn net zulke religieuzen als de MSM-aanhangers die werkelijk alles afwijzen wat niet in hun straatje past en zelf neologismen verzinnen ("niburuïsme").

Daar heb ik allemaal niks mee te maken, ik ben niet verantwoordelijk voor wat anderen zeggen.

Mijn insteek is en was altijd de feiten; de fysica, de lunaire geologie (selenologie) en andere controleerbare zaken. Verhoudingen, afstanden op foto's.

Als je al die dingen naast elkaar legt en het "antwoord" van NASA (de cirkelredenering die ik je metaforiseerde met de Mount Everest) bekijkt, dat eeuwig een cirkelredenering is; verwijzen naar APollo data om kritiek te "beantwoorden" die juist die data in twijfel trekt, en je bedenkt hoeveel geld de VSAmerikanen direct en indirect jouw en mijn ouders zelf hebben betaald aan die criminelen, dan mag je verwachten dat je een goed, perfect, ontegenzeggelijk waar, wetenschappelijk verhaal hebt.

En dat is nu net het punt.

Dat ze daar in 1969-72 mee wegkwamen is logisch. Nu, met al onze kennis en techniek en de afwezigheid van op de Maan zijn (geld is niet het probleem, "we zijn er geweest" geen argument -wetenschappelijk en ingenieursonderzoek-) bekijkend, kun je dat in 2015 niet meer volhouden.

De manier waarop het in Interstellar (ja, dat is een film, maar films bevatten niet alleen maar fictie en zeker die film niet -hoewel ik de fictie net teveel vond en hem daarom maar een 7,5 gaf-) in een van de eerste scenes wordt verteld, is prachtig en een duidelijk teken dat in ieder geval Nolan een man is die goed nadenkt.

Natuurlijk kun je je als echte MSM-gelovige opstellen (ik zeg niet dat jij dat bent, anders zag ik je hier niet, welkom trouwens nog) en die scene anders interpreteren zodat het lijkt alsof ik (en velen met mij) "gek" zijn.

Ik hecht meer waarde aan wat je ziet in die film en de reactie van Matthew McConaughy:

Leuk verhaal, maar ga je nou nog een keer met dat onderbouwde verhaal op de proppen komen? Je schrijft hierboven weer over dat het je om de feiten gaat, terwijl je nog steeds vrij veel feiten fout hebt. Je schrijft ook over verhoudingen en afstanden op foto's, terwijl je daar zo'n ongelovelijke flater hebt gemaakt, en sindsdien niet veel meer dan "ik ga er eens naar kijken" over hebt willen zeggen. Voor iemand die zogenaamd opzoek is naar waarheden doe je het niet bijzonder goed.
Tingozaterdag 28 februari 2015 @ 19:52
Alle landen met z'n ruimte avonturen houden de mensen voor de gek.
They are 'all in on it'.
ATuin-hekzaterdag 28 februari 2015 @ 21:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 19:52 schreef Tingo het volgende:
Alle landen met z'n ruimte avonturen houden de mensen voor de gek.
They are 'all in on it'.
Omdat raketten niet kunnen werken zeker?
theguyverzondag 1 maart 2015 @ 00:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 21:05 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Omdat raketten niet kunnen werken zeker?
vuurpijlen ook niet!
Lavenderrzaterdag 21 maart 2015 @ 16:19
Weer wat geleerd. De maan is helemaal geen maan maar een satelliet :o

'De mega-fraude die door klokkenluiders van NASA aan het licht is gebracht, rondom verduisterde en stilgezwegen FEITEN over onze Maan, behelst niets minder, dan dat er werkelijk ‘iets’ anders daar in de ruimte hangt, dan we van kindsaf voorgekauwd te slikken krijgen.. De Maan is zeer waarschijnlijk een satelliet, als wetenschappers het ook niet meer weten, wanneer de fysische eigenschappen van de Maan niet blijken te kloppen met de zichtbare feiten van de Maan '

http://www.wanttoknow.nl/(...)-buitenaardse-basis/
KoosVogelszaterdag 21 maart 2015 @ 16:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 19:52 schreef Tingo het volgende:
Alle landen met z'n ruimte avonturen houden de mensen voor de gek.
They are 'all in on it'.
Waarom zouden ze dat doen? Wat is het doel?
Wombcatzaterdag 21 maart 2015 @ 17:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 16:19 schreef Lavenderr het volgende:
Weer wat geleerd. De maan is helemaal geen maan maar een satelliet :o

'De mega-fraude die door klokkenluiders van NASA aan het licht is gebracht, rondom verduisterde en stilgezwegen FEITEN over onze Maan, behelst niets minder, dan dat er werkelijk ‘iets’ anders daar in de ruimte hangt, dan we van kindsaf voorgekauwd te slikken krijgen.. De Maan is zeer waarschijnlijk een satelliet, als wetenschappers het ook niet meer weten, wanneer de fysische eigenschappen van de Maan niet blijken te kloppen met de zichtbare feiten van de Maan '

http://www.wanttoknow.nl/(...)-buitenaardse-basis/
Ik las dit
quote:
Maar de Maan is ZO PERFECT op z’n plaats aan het ronddraaien, zijn doorsnede ZO PERFECT in relatie tot de stand van de Maan in de verhouding Zon – Aarde – Maan en zijn massa is ZO PERFECT in relatie tot de genoemde essentiële rol, dat je je heel simpel wel MOET afvragen, hoe die Kosmische gezel van de Aarde daar überhaupt zo kán hangen..
En dacht 8)7 |:( en heb maar niet verder gelezen. Hier blijkt al uit dat ze niets van de zwaartekrachttheorie begrijpen.
Lavenderrzaterdag 21 maart 2015 @ 18:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 17:30 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik las dit

[..]

En dacht 8)7 |:( en heb maar niet verder gelezen. Hier blijkt al uit dat ze niets van de zwaartekrachttheorie begrijpen.
Zat zo :o te lezen. Sowieso zit ik daar zo :o te lezen.
Enneacanthus_Obesuszaterdag 21 maart 2015 @ 21:08
quote:
6s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:30 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Wat ik zei; de massamedia brengen -deels door slordig taalgebruik wat overgenomen wordt door burgers, deels door opzettelijke misleiding- het beeld dat "landen" tegenover elkaar staan. De Elites van landen doen dat helemaal niet. Prominente zionisten bij Hitler, de Groot-Moefti idem.

Oorlogen gaan niet van landen tegen landen, maar van Elites van het ene land tegen het volk van hun eigen en andere landen. Elites zorgen dat ze zelf buiten schot blijven, anders waren ze ook geen Elite geworden.

De mensen die daartoe behoren zijn psychopaten. Psychopaten zijn een heel eigen slag mensen. Leugenaars, manipulators, mensen zonder moraal. Niet zoals jij en ik.

Daarom delen ze ook meer met psychopaten van andere landen/rassen/religies/whatever division that keeps "us" fighting dan met de niet-psychopate toevallige paspoort/ras/religie/whatever-genoten.

Ik heb een stukje over psychopaten geschreven, zal het voor je opzoeken.

[..]

Top, die hele serie is trouwens erg goed. Jarrah White is een gast die goed nadenkt, niet bang is zichzelf te corrigeren en het meest uitgebreide overzicht gegeven aan wat er allemaal aan NASA (en dus Apollo) niet klopt.

[..]

Het grijpt terug op een eerdere discussie die we hadden. De werkelijkheid denken te begrijpen aan de hand van massamedia en (gecherrypickte) boeken, is heel moeilijk.

Er is sprake van confirmation bias; je leest wat je wil lezen en als de meningen van een boek of ander stuk informatie je bevallen dan volg je die en neem je die op.

Je ziet het ook veel bij "BNW'ers". Mensen die een bepaalde lijn in hun hoofd hebben en hun wereldbeeld (dat wel tegenover het MSM-wereldbeeld staat) niet veranderen.

Zo heb je mensen die over Reptilians en aliens en "NASA is wel naar de Maan geweest maar houdt informatie voor ons achter" beginnen. Dat zijn net zulke religieuzen als de MSM-aanhangers die werkelijk alles afwijzen wat niet in hun straatje past en zelf neologismen verzinnen ("niburuïsme").

Daar heb ik allemaal niks mee te maken, ik ben niet verantwoordelijk voor wat anderen zeggen.

Mijn insteek is en was altijd de feiten; de fysica, de lunaire geologie (selenologie) en andere controleerbare zaken. Verhoudingen, afstanden op foto's.

Als je al die dingen naast elkaar legt en het "antwoord" van NASA (de cirkelredenering die ik je metaforiseerde met de Mount Everest) bekijkt, dat eeuwig een cirkelredenering is; verwijzen naar APollo data om kritiek te "beantwoorden" die juist die data in twijfel trekt, en je bedenkt hoeveel geld de VSAmerikanen direct en indirect jouw en mijn ouders zelf hebben betaald aan die criminelen, dan mag je verwachten dat je een goed, perfect, ontegenzeggelijk waar, wetenschappelijk verhaal hebt.

En dat is nu net het punt.

Dat ze daar in 1969-72 mee wegkwamen is logisch. Nu, met al onze kennis en techniek en de afwezigheid van op de Maan zijn (geld is niet het probleem, "we zijn er geweest" geen argument -wetenschappelijk en ingenieursonderzoek-) bekijkend, kun je dat in 2015 niet meer volhouden.

De manier waarop het in Interstellar (ja, dat is een film, maar films bevatten niet alleen maar fictie en zeker die film niet -hoewel ik de fictie net teveel vond en hem daarom maar een 7,5 gaf-) in een van de eerste scenes wordt verteld, is prachtig en een duidelijk teken dat in ieder geval Nolan een man is die goed nadenkt.

Natuurlijk kun je je als echte MSM-gelovige opstellen (ik zeg niet dat jij dat bent, anders zag ik je hier niet, welkom trouwens nog) en die scene anders interpreteren zodat het lijkt alsof ik (en velen met mij) "gek" zijn.

Ik hecht meer waarde aan wat je ziet in die film en de reactie van Matthew McConaughy:

Dat is wel een heel apart wereldbeeld... Daar zou ik graag een behoorlijk bewijs van willen zien.
Hoe kunnen psychopaten eigenlijk samenwerken? Deze manipulerende leugenaars zonder moraal zullen nooit op elkaar kunnen rekenen.
En wat is het doel van dit alles?
ATuin-hekzondag 22 maart 2015 @ 01:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 21:08 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Dat is wel een heel apart wereldbeeld... Daar zou ik graag een behoorlijk bewijs van willen zien.
Hoe kunnen psychopaten eigenlijk samenwerken? Deze manipulerende leugenaars zonder moraal zullen nooit op elkaar kunnen rekenen.
En wat is het doel van dit alles?
Ben je dit drama al vergeten? :)

BNW / The return of moonhoax #8 Final chapter?

Denk niet dat je dat bewijs gaat krijgen.
Degodvaderzondag 22 maart 2015 @ 08:44
quote:
6s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:30 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Wat ik zei; de massamedia brengen -deels door slordig taalgebruik wat overgenomen wordt door burgers, deels door opzettelijke misleiding- het beeld dat "landen" tegenover elkaar staan. De Elites van landen doen dat helemaal niet. Prominente zionisten bij Hitler, de Groot-Moefti idem.

Oorlogen gaan niet van landen tegen landen, maar van Elites van het ene land tegen het volk van hun eigen en andere landen. Elites zorgen dat ze zelf buiten schot blijven, anders waren ze ook geen Elite geworden.

De mensen die daartoe behoren zijn psychopaten. Psychopaten zijn een heel eigen slag mensen. Leugenaars, manipulators, mensen zonder moraal. Niet zoals jij en ik.

Daarom delen ze ook meer met psychopaten van andere landen/rassen/religies/whatever division that keeps "us" fighting dan met de niet-psychopate toevallige paspoort/ras/religie/whatever-genoten.

Ik heb een stukje over psychopaten geschreven, zal het voor je opzoeken.

[..]

Top, die hele serie is trouwens erg goed. Jarrah White is een gast die goed nadenkt, niet bang is zichzelf te corrigeren en het meest uitgebreide overzicht gegeven aan wat er allemaal aan NASA (en dus Apollo) niet klopt.

[..]

Het grijpt terug op een eerdere discussie die we hadden. De werkelijkheid denken te begrijpen aan de hand van massamedia en (gecherrypickte) boeken, is heel moeilijk.

Er is sprake van confirmation bias; je leest wat je wil lezen en als de meningen van een boek of ander stuk informatie je bevallen dan volg je die en neem je die op.

Je ziet het ook veel bij "BNW'ers". Mensen die een bepaalde lijn in hun hoofd hebben en hun wereldbeeld (dat wel tegenover het MSM-wereldbeeld staat) niet veranderen.

Zo heb je mensen die over Reptilians en aliens en "NASA is wel naar de Maan geweest maar houdt informatie voor ons achter" beginnen. Dat zijn net zulke religieuzen als de MSM-aanhangers die werkelijk alles afwijzen wat niet in hun straatje past en zelf neologismen verzinnen ("niburuïsme").

Daar heb ik allemaal niks mee te maken, ik ben niet verantwoordelijk voor wat anderen zeggen.

Mijn insteek is en was altijd de feiten; de fysica, de lunaire geologie (selenologie) en andere controleerbare zaken. Verhoudingen, afstanden op foto's.

Als je al die dingen naast elkaar legt en het "antwoord" van NASA (de cirkelredenering die ik je metaforiseerde met de Mount Everest) bekijkt, dat eeuwig een cirkelredenering is; verwijzen naar APollo data om kritiek te "beantwoorden" die juist die data in twijfel trekt, en je bedenkt hoeveel geld de VSAmerikanen direct en indirect jouw en mijn ouders zelf hebben betaald aan die criminelen, dan mag je verwachten dat je een goed, perfect, ontegenzeggelijk waar, wetenschappelijk verhaal hebt.

En dat is nu net het punt.

Dat ze daar in 1969-72 mee wegkwamen is logisch. Nu, met al onze kennis en techniek en de afwezigheid van op de Maan zijn (geld is niet het probleem, "we zijn er geweest" geen argument -wetenschappelijk en ingenieursonderzoek-) bekijkend, kun je dat in 2015 niet meer volhouden.

De manier waarop het in Interstellar (ja, dat is een film, maar films bevatten niet alleen maar fictie en zeker die film niet -hoewel ik de fictie net teveel vond en hem daarom maar een 7,5 gaf-) in een van de eerste scenes wordt verteld, is prachtig en een duidelijk teken dat in ieder geval Nolan een man is die goed nadenkt.

Natuurlijk kun je je als echte MSM-gelovige opstellen (ik zeg niet dat jij dat bent, anders zag ik je hier niet, welkom trouwens nog) en die scene anders interpreteren zodat het lijkt alsof ik (en velen met mij) "gek" zijn.

Ik hecht meer waarde aan wat je ziet in die film en de reactie van Matthew McConaughy:

Je hebt het over feiten en wetenschsp. Dezelfde soort als in je absurde faalactie met betrekking tot de maanlanding?
Enneacanthus_Obesuszondag 22 maart 2015 @ 09:08
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 01:54 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ben je dit drama al vergeten? :)

BNW / The return of moonhoax #8 Final chapter?

Denk niet dat je dat bewijs gaat krijgen.
Het minste wat hij kan doen is uitleggen waarom een raket niet werkt in het luchtledige.. Alleen al daarmee zou je op een zeer eenvoudige manier aantonen dat het niet echt geweest kan zijn.
Enneacanthus_Obesuszondag 22 maart 2015 @ 09:09
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 01:54 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ben je dit drama al vergeten? :)

BNW / The return of moonhoax #8 Final chapter?

Denk niet dat je dat bewijs gaat krijgen.
Houston, we've got a problem..
kalinhoszondag 22 maart 2015 @ 13:15
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 01:54 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ben je dit drama al vergeten? :)

BNW / The return of moonhoax #8 Final chapter?

Denk niet dat je dat bewijs gaat krijgen.
:D _O- wat een geniaal stuk. Het gaat van Get the Picture naar Jerry Springer in een paar posts.
Copycatzondag 22 maart 2015 @ 13:23
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 13:15 schreef kalinhos het volgende:

:D _O- wat een geniaal stuk. Het gaat van Get the Picture naar Jerry Springer in een paar posts.
Het is jammer dat het bijbehorende YouTube-videootje niet meer openbaar staat. Dat maakte het helemaal af. Letterlijk.
Lavenderrzondag 22 maart 2015 @ 13:30
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 09:08 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Het minste wat hij kan doen is uitleggen waarom een raket niet werkt in het luchtledige.. Alleen al daarmee zou je op een zeer eenvoudige manier aantonen dat het niet echt geweest kan zijn.
Hij heeft wel bereikt dat ik nu argwaan heb wb de Apollovluchten ;(
ATuin-hekzondag 22 maart 2015 @ 13:52
quote:
9s.gif Op zondag 22 maart 2015 13:23 schreef Copycat het volgende:

[..]

Het is jammer dat het bijbehorende YouTube-videootje niet meer openbaar staat. Dat maakte het helemaal af. Letterlijk.
Die was prachtig ja :D Een reeks van foto's van de maan, en foto's van de aarde vanaf de maan, en dan heel hard dit is onmogelijk roepen. Geen onderbouwing, geen redenering, geen berekening, niets.
Enneacanthus_Obesuszondag 22 maart 2015 @ 14:16
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 13:30 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Hij heeft wel bereikt dat ik nu argwaan heb wb de Apollovluchten ;(
Hoezo dan?
Lavenderrzondag 22 maart 2015 @ 14:17
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 14:16 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Hoezo dan?
Raketten die de lucht niet ingaan?
Enneacanthus_Obesuszondag 22 maart 2015 @ 14:23
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 14:17 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Raketten die de lucht niet ingaan?
Ze gaan toch gewoon de lucht in?
Lavenderrzondag 22 maart 2015 @ 14:24
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 14:23 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Ze gaan toch gewoon de lucht in?
Eh ja?
Enneacanthus_Obesuszondag 22 maart 2015 @ 14:25
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 14:24 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Eh ja?
Dus? Wat is het probleem? :P
Lavenderrzondag 22 maart 2015 @ 14:26
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 14:25 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Dus? Wat is het probleem? :P
Dat was een grapje E_O. Ik haakte in op de onzin dat raketten de lucht niet in konden.
Enneacanthus_Obesuszondag 22 maart 2015 @ 14:34
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 14:26 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat was een grapje E_O. Ik haakte in op de onzin dat raketten de lucht niet in konden.
Oh dom van me! Overigens, ze gaan wel de lucht in, maar vliegen niet in het luchtledige, volgens El Mata. Waarom, dat moeten we nog vernemen..
Enneacanthus_Obesuszondag 22 maart 2015 @ 14:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 19:52 schreef Tingo het volgende:
Alle landen met z'n ruimte avonturen houden de mensen voor de gek.
They are 'all in on it'.
Waarom vertel je er niet bij waarom je iets vindt?
Pekmaandag 30 maart 2015 @ 09:11
Onlangs met vakantie geweest op Paaseiland, het vliegveld ter plaatse hebben ze te danken aan NASA, ivm het Apollo programma, landen in de Pacific enzo.

Rapa Nui is daarmee uit een isolement geraakt en toegankelijk voor de rest van de wereld, toch nog wat goeds gekomen uit deze hoax! ^O^

easterisland02.jpg
Lavenderrmaandag 30 maart 2015 @ 09:37
quote:
12s.gif Op maandag 30 maart 2015 09:11 schreef Pek het volgende:
Onlangs met vakantie geweest op Paaseiland, het vliegveld ter plaatse hebben ze te danken aan NASA, ivm het Apollo programma, landen in de Pacific enzo.

Rapa Nui is daarmee uit een isolement geraakt en toegankelijk voor de rest van de wereld, toch nog wat goeds gekomen uit deze hoax! ^O^

[ afbeelding ]
Dat zou ik ook zo graag eens zien. Het lijkt me zo indrukwekkend.
Pekmaandag 30 maart 2015 @ 19:08
Een eiland zo groot als Texel, het is een wonder dat Roggeveen het ooit gevonden heeft. En dan zo'n cultuur opbouwen en afbreken, het is bizar. En offtopic :@
Lavenderrmaandag 30 maart 2015 @ 19:26
quote:
15s.gif Op maandag 30 maart 2015 19:08 schreef Pek het volgende:
Een eiland zo groot als Texel, het is een wonder dat Roggeveen het ooit gevonden heeft. En dan zo'n cultuur opbouwen en afbreken, het is bizar. En offtopic :@
Ze zijn ook heel groot he? Kan je er gewoon naartoe en aanraken?
Oh ja, offtopic. Nou, we zouden een heel topic vol kunnen praten over het Paaseiland ;)
Pekdinsdag 31 maart 2015 @ 16:16
Misschien open ik wel een topic in TRV, als ik zin heb :P
Pizzakoppodinsdag 31 maart 2015 @ 16:19
quote:
12s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 16:16 schreef Pek het volgende:
Misschien open ik wel een topic in TRV, als ik zin heb :P
Gaarna asap doen :D
Pekdinsdag 31 maart 2015 @ 16:36
Een goeie OP gaat wel even duren, pfff :{ ;)
Lavenderrdinsdag 31 maart 2015 @ 16:49
quote:
12s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 16:16 schreef Pek het volgende:
Misschien open ik wel een topic in TRV, als ik zin heb :P
Dat zou leuk zijn. Kom zeker lezen daar :)
Synthercelldinsdag 31 maart 2015 @ 19:42
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 00:05 schreef El_Matador het volgende:

Dit topic bespreekt de Moonhoax, de stelling dat de bemande maanlandingen zoals die aan ons, publiek getoond zijn, als onderdeel van het Apolloprogramma niet echt gebeurd zijn.
Hoe meer hoaxen, 'waarheden' (twijfel) en leugens, en bedrog, complottheorieen je voor ogen krijgt, hoe meer je het erover hebt onderling en nooit tot een hard bewijs of oplossing komt. Zo steekt de hele geschiedenis in elkaar. Telkens voor een zwarte periode in de geschiedenis moet hetzelfde zijn gebeurt als in deze tijd.
Oplopende emoties en veel communicatie in de bevolking, dus sterkere samenhang (organisatie)
De maanlandingen zijn duidelijk, maar is door tegenstrijdige propaganda in velen tot twijfel gemaakt, en daardoor zijn meer mensen gaan denken en aan het communiceren geslagen met diegenen die niet door die propaganda aan in twijfel zijn gebracht.
theguyverdinsdag 12 mei 2015 @ 11:33
Even een kickje we zijn een jaar verder!

Op vrijdag 9 mei 2014 04:29 schreef El_Matador het volgende:
Ik kom terug met het uiteindelijke, supersimpele, alle NASA-verhalen debunkend bewijs van de hoax. Opdat het voor altijd stil zal blijven.

En nog steeds geen super simpel antwoord verder!
Ondertussen zijn er 2 spin off topics, maar het super simpele antwoord is nog niet gegeven.
kipknotsdinsdag 12 mei 2015 @ 11:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 11:33 schreef theguyver het volgende:
Even een kickje we zijn een jaar verder!

Op vrijdag 9 mei 2014 04:29 schreef El_Matador het volgende:
Ik kom terug met het uiteindelijke, supersimpele, alle NASA-verhalen debunkend bewijs van de hoax. Opdat het voor altijd stil zal blijven.

En nog steeds geen super simpel antwoord verder!
Ondertussen zijn er 2 spin off topics, maar het super simpele antwoord is nog niet gegeven.
Jawel, hij kwam toen met het 'bewijs' dat de omvang van de aarde op de foto's te klein was. Uiteindelijk bleek zijn super simpele antwoord dus een compleet gebrek aan kennis van fotografie / lenzen te zijn.
schommelstoeldinsdag 12 mei 2015 @ 11:54
Mata weet toch alles beter, waarom zou hij ons, de onwetende plebs, vertellen hoe het zit.
SPOILER
rlev5l.jpg
Sorry Mata maar je gedraag je echt als een Randy Marsh, grote blaaskaak.
#ANONIEMdinsdag 12 mei 2015 @ 12:33
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 19:26 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ze zijn ook heel groot he? Kan je er gewoon naartoe en aanraken?
Oh ja, offtopic. Nou, we zouden een heel topic vol kunnen praten over het Paaseiland ;)
En ze gaan onder de grond verder he :o die dingen hebben ook lichamen

moai12348343978.jpg
Lambiekjedinsdag 12 mei 2015 @ 12:34
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 15:20 schreef IBAZ het volgende:
NASA bestaat niet. Is een hoax.
NASA is een dekmantel voor black projects.
Lambiekjedinsdag 12 mei 2015 @ 12:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 15:42 schreef Richestorags het volgende:
Ik snap trouwens niet waarom de van Allen gordels als argument worden genoemd als meneer van Allen zelf deze claim als nonsens heeft betiteld?
omdat NASA nu zegt dat ze er niet voorbij kunnen :)
IBAZdinsdag 12 mei 2015 @ 12:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 12:34 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

NASA is een dekmantel voor black projects.
Maar dan wel voor black projects die niet bestaan!
Lambiekjedinsdag 12 mei 2015 @ 12:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]

In de tijd van de Koude Oorlog stonden landen wel degelijk tegenover elkaar, anders hadden we niet zoiets als een nucleaire crisis op Cuba gekend.
Waarom zou dat?

quote:
Tevens gingen alle (proxy) oorlogen over het vergroten van de invloedssfeer van de beide machten en het draaiende houden van de interne industrie. Zeker voor een communistisch land als de Sovjet-Unie, waar propaganda zeer hoog in het vaandel stond en persoonsverheerlijking, verheerlijking van de natie en dergelijke alles was wat het geloof in het vaderland zo sterk maakte, was het een belangrijke troef geweest om aan te kunnen tonen dat de maanlanding fake was en zij de eerste waren!

Heb je trouwens een bron van die Gus? Kan ik me even inlezen.

Elites zijn overigens ook in zekere mate gebonden aan landen. Waarom denk je dat Poetin het moeilijker heeft dan lijkt op het eerste gezicht? Het smeermiddel van de natie, de oligarchen, lijden onder de sancties tegen Rusland...
Je verkijkt je op wat en wie de elite is.
Lavenderrdinsdag 12 mei 2015 @ 12:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 12:33 schreef Vanillekwark het volgende:

[..]

En ze gaan onder de grond verder he :o die dingen hebben ook lichamen

[ afbeelding ]
Jeetje, wat een enorme beelden. Indrukwekkend.
theguyverdinsdag 12 mei 2015 @ 12:47
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 11:41 schreef kipknots het volgende:

[..]

Jawel, hij kwam toen met het 'bewijs' dat de omvang van de aarde op de foto's te klein was. Uiteindelijk bleek zijn super simpele antwoord dus een compleet gebrek aan kennis van fotografie / lenzen te zijn.
Half dan, volgens hem was het een voorproefje!
Een teaser zeg maar!

quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 11:54 schreef schommelstoel het volgende:
Mata weet toch alles beter, waarom zou hij ons, de onwetende plebs, vertellen hoe het zit.
SPOILER
Sorry Mata maar je gedraag je echt als een Randy Marsh, grote blaaskaak.
Randy Marsh = Lorde :P
jogydinsdag 12 mei 2015 @ 12:56
quote:
Nee hoor. Het klinkt mij als dat ie bedoelt dat de nieuwe elektronische apparatuur er misschien niet tegen kan. Verder niets.
theguyverdinsdag 12 mei 2015 @ 12:57
quote:
Dat zegt ie helemaal niet!
Totaal niet!
Dat maak jij er van!
schommelstoeldinsdag 12 mei 2015 @ 13:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 12:47 schreef theguyver het volgende:

[..]

Half dan, volgens hem was het een voorproefje!
Een teaser zeg maar!

[..]

Randy Marsh = Lorde :P
Randy Marsh = Lorde = Mata = Manbearpig = Cartman's analprobe.
So fuck you dolphiiins!

Oh And planet earth is one big TV-show!
theguyverdinsdag 12 mei 2015 @ 13:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 13:03 schreef schommelstoel het volgende:

[..]

Randy Marsh = Lorde = Mata = Manbearpig = Cartman's analprobe.
So fuck you dolphiiins!

Oh And planet earth is one big TV-show!
_O-

Oke genoeg gelachen maar weer terug on-topic.
Als we even naar alle topics bij elkaar kijken dan moge het een beetje duidelijk zijn wat Hij probeerde aan te kaarten.

Want als een raket al niet in de ruimte kan functioneren hoe moeten we dan op de maan belanden.
maar goed meer uitleg hierover.
kort en simpel :)
http://www.livescience.co(...)ork-without-air.html
schommelstoeldinsdag 12 mei 2015 @ 13:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 13:27 schreef theguyver het volgende:

[..]

_O-

Oke genoeg gelachen maar weer terug on-topic.
Als we even naar alle topics bij elkaar kijken dan moge het een beetje duidelijk zijn wat Hij probeerde aan te kaarten.

Want als een raket al niet in de ruimte kan functioneren hoe moeten we dan op de maan belanden.
maar goed meer uitleg hierover.
kort en simpel :)
http://www.livescience.co(...)ork-without-air.html
Kijk, goede/simpele uitleg onder de link voor MataBiekje.

Moet wel stellen dat het een beetje 'The never ending story' aan het worden is. Straks nog een topic over een vliegende hond die de naam Falcor draagt en we maken er een topoic over of het wel mogekijk is om een hond met de naam Falcor door de ruimte te laten vliegen.

Vanwaar mijn toon?
Zie het als reflectie van MataBiek, die de bnw gedachte bijna als extremisten het web op slingeren met denigrerende toon naar anders denkende.
Zij zijn namelijk de gene die wel weten hoe het werkelijk zit allemaal.

Zelfs als er in een nette poging met hen zal worden gepraat, weten ze je nog te vertellen dat we sheeple zijn en niet voor ons zelf denken, en ze weten soms zelfs te vertellen hoe iemand denkt of leeft.

Als of ze de troef kaart qua BNW kennis in handen denken te hebben.
En voor nu, een fijne dag voor iedereen.
Tingodinsdag 12 mei 2015 @ 21:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 13:27 schreef theguyver het volgende:

[..]

_O-

Oke genoeg gelachen maar weer terug on-topic.
Als we even naar alle topics bij elkaar kijken dan moge het een beetje duidelijk zijn wat Hij probeerde aan te kaarten.

Want als een raket al niet in de ruimte kan functioneren hoe moeten we dan op de maan belanden.
maar goed meer uitleg hierover.
kort en simpel :)
http://www.livescience.co(...)ork-without-air.html
Laat maar.
#ANONIEMdinsdag 12 mei 2015 @ 21:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:12 schreef Tingo het volgende:

[..]

Laat maar.
En hier het ultieme discussiemoordwapen van de echte BNW'er ^O^

"laat maar, het heeft geen zin om hier met jou verder over te praten"

:')

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 12-05-2015 21:30:38 ]
Monolithdinsdag 12 mei 2015 @ 21:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:30 schreef Vanillekwark het volgende:

[..]

En hier het ultieme discussiemoordwapen van de echte BNW'er ^O^

"laat maar, het heeft geen zin om hier met jou verder over te praten"

:')
Het is alweer beter dan de persoonlijke aanval die er voor zijn edit stond in ieder geval. :')
#ANONIEMdinsdag 12 mei 2015 @ 21:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:32 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het is alweer beter dan de persoonlijke aanval die er voor zijn edit stond in ieder geval. :')
Die heb ik dan even gemist
ATuin-hekdinsdag 12 mei 2015 @ 21:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:32 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het is alweer beter dan de persoonlijke aanval die er voor zijn edit stond in ieder geval. :')
Dat hoort er bij Tingo wel bij ja.
El_Matadordinsdag 12 mei 2015 @ 21:49
Dat je de rest van de ruimtevaart nog serieus neemt, kan ik nog inkomen maar over Apollo is zoveel bekend, dat kan je met droge ogen niet meer volhouden.

Allemaal "gebeurd" onder Richard Nixon. :')
Fogeldinsdag 12 mei 2015 @ 21:49
De slowchat is een paar topics verderop. Hier ontopic reageren of gewoon niet reageren aub.
Monolithdinsdag 12 mei 2015 @ 21:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:49 schreef Fogel het volgende:
De slowchat is een paar topics verderop. Hier ontopic reageren of gewoon niet reageren aub.
Ik wil best net zo reageren als Mata hoor.

Iedereen die met droge ogen beweert dat dit een hoax is die spoort niet.
ATuin-hekdinsdag 12 mei 2015 @ 21:53
quote:
15s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:49 schreef El_Matador het volgende:
Dat je de rest van de ruimtevaart nog serieus neemt, kan ik nog inkomen maar over Apollo is zoveel bekend, dat kan je met droge ogen niet meer volhouden.

Allemaal "gebeurd" onder Richard Nixon. :')
Ga jij nog een keer met die beloofde argumenten, weerwoorden en analyses komen?
Tingodinsdag 12 mei 2015 @ 22:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:30 schreef Vanillekwark het volgende:

[..]

En hier het ultieme discussiemoordwapen van de echte BNW'er ^O^

"laat maar, het heeft geen zin om hier met jou verder over te praten"

:')
Nee hoor- twas 'n well-deserved insult.
Tingodinsdag 12 mei 2015 @ 22:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:49 schreef Fogel het volgende:
De slowchat is een paar topics verderop. Hier ontopic reageren of gewoon niet reageren aub.
Dit is toch SC voor de tiinfoilhatters - jullie hebben ook slowchat voor je koffie en gebakjes praatjes?
Fogeldinsdag 12 mei 2015 @ 22:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:05 schreef Tingo het volgende:

[..]

Dit is toch SC voor de tiinfoilhatters - jullie hebben ook slowchat voor je koffie en gebakjes praatjes?
Wat snap je niet aan de TT?
Praat gezellig over de Apollo Hoax en het hoe en wat en waarom of waarom niet en laat het verdere offtopic gezeik achterwege.
Heel erg moeilijk zou niet moeten zijn om te begrijpen, en dat geldt voor iedereen.
Tingodinsdag 12 mei 2015 @ 22:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:09 schreef Fogel het volgende:

[..]

Wat snap je niet aan de TT?
Praat gezellig over de Apollo Hoax en het hoe en wat en waarom of waarom niet en laat het verdere offtopic gezeik achterwege.
Heel erg moeilijk zou niet moeten zijn om te begrijpen, en dat geldt voor iedereen.
Sorry. Verkeerde topic.
#ANONIEMdinsdag 12 mei 2015 @ 22:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:04 schreef Tingo het volgende:

[..]

Nee hoor- twas 'n well-deserved insult.
Waar kom je eigenlijk vandaan? (vraag ik me af aangezien je paar keer aangeeft problemen met het Nederlands te hebben)
Tingodinsdag 12 mei 2015 @ 22:18
Over de kritiek/gezeik/cheapshots enz. over Mata.

Nou en ?
Misschien onderzoek duurt 'n tijdje en tussendoor heeft Mata ontdekt dat
er lizard mensen die achter de maan wonen.
Dan heeft 'ie meer tijd om wat verder te onderzoeken.

Jeetje - 50seconden is pijnlijk genoeg...er is nog urenlang in zelfde 'spannende' sfeer.


Hardly the most joyous and/or celebratory of occasions, is it?
Would you buy a washing machine or car (secondhand or new) from these types?
These are high-ranking naval/army/pilot people?
How did they survive?
Tingodinsdag 12 mei 2015 @ 22:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:16 schreef Vanillekwark het volgende:

[..]

Waar kom je eigenlijk vandaan? (vraag ik me af aangezien je paar keer aangeeft problemen met het Nederlands te hebben)
Yellow Brick Road Land.
Ik vind 't Nederlands taal soms frustrerend,ja.
#ANONIEMdinsdag 12 mei 2015 @ 22:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:20 schreef Tingo het volgende:

[..]

Yellow Brick Road Land.
Ik vind 't Nederlands taal soms frustrerend,ja.
Als je echt uit de wereld van Oz komt, stelt dit je posts we in een ander perspectief moet ik zeggen.
Monolithdinsdag 12 mei 2015 @ 22:21
Staan er argumenten verborgen in die post?
Tingodinsdag 12 mei 2015 @ 22:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:35 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Dat hoort er bij Tingo wel bij ja.
Laat maar. :)
Tingodinsdag 12 mei 2015 @ 22:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:21 schreef Vanillekwark het volgende:

[..]

Als je echt uit de wereld van Oz komt, stelt dit je posts we in een ander perspectief moet ik zeggen.
Ik zou me 'n beetje op de wizards opletten dan. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Tingo op 13-05-2015 01:00:26 (Wizards) ]
El_Matadordinsdag 12 mei 2015 @ 22:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:53 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ga jij nog een keer met die beloofde argumenten, weerwoorden en analyses komen?
:D alsof ik ook maar een haar van mijn lichaam om jou geef.

Zie het 9/11-topic over hoezeer je natuurkunde niet begrijpt. Gelukkig die CIA-piloot wel.
Wombcatdinsdag 12 mei 2015 @ 22:34
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:30 schreef El_Matador het volgende:

Zie het 9/11-topic over hoezeer je natuurkunde niet begrijpt. Gelukkig die CIA-piloot wel.
Die begrijpt natuurkunde dus wel. Je weet dat hij er van overtuigd is dat de Apollo missies echt zijn? En dat ze op de maan geweest zijn?
http://www.greatdreams.com/John-Lear.htm
quote:
A - Okay! We'll do that in a few minutes. - uh Apollo 17 - Apollo 17 - or will that - can you give us a brief - I mean - was there some mission with regard - was there something about Apollo 17 that wasn't fully public?

J - Yes! Apollo 17 landed in the Taurus Litrow area, (see above at the beginning of this interview) which is extremely dangerous - um - there is mountain peaks that go 8 to 10 thousand feet - a round area - but what they were tasked to do on the second day was to go to Nansen and Nansen is a large, obvioiusly constructed opening inside the south masif and they wanted to take a look at it - so essentially its been covered up, but thereis a website where you can read the whole thing, see the pictures of Nansen - you get exact - what the astronauts said, which its very, very interesting what they said - uh - what I'll do at the end of ths broadcast - I'll going to e-mail you about 10 or 15 websites - that we are talking about - that you can pass them on if you wwnat - and maybe you can look at Apollo 17 and Project Redstar and all the rest of them.

A - All of this - uh - an Apollo mission - our space proram in genereal - How much of this would have to be hidden? Now - of course its worth mentioning - that we have not gone back to the moon ... not with men as one would have expected by now ... or Mars or anything else ... its like ... its kind of like ... I don't know - were' being kept home.

J - Right! We were told to stay away - we were given that edict by the aliens - they said, "You will NOT come back here - and ... i'm not sure exactly which particular Apollo series it was and we said, "Look! We've got all these Saturn 5's - it will be hard to keep that from the public," and they said "Okay! - one or two more and 'that's it!" Apollo 17 was the lsat one and the NASA excuse was , "We don't have any more funding and we can't do it and they have - still had 3 remaining Saturn 5's fueled and ready to go and they were 18, 19, and 20.
Of begrijpt hij nu natuurkunde toch niet goed?
Monolithdinsdag 12 mei 2015 @ 22:39
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:30 schreef El_Matador het volgende:

[..]

:D alsof ik ook maar een haar van mijn lichaam om jou geef.

Zie het 9/11-topic over hoezeer je natuurkunde niet begrijpt. Gelukkig die CIA-piloot wel.
Het gaat er niet om wat jij om anderen geeft. Het gaat er om dat jij hier het unieke, wereldschokkende bewijs ging leveren voor deze hoax. Je bent echter nog niet verder gekomen dan het herkauwen van de gebruikelijke drogredenen over de van Allen belt en meer van dat soort clowneske geneuzel.

Prima hoor, maar je maakt jezelf enkel nog belachelijker dan je al was.
Lambiekjedinsdag 12 mei 2015 @ 22:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:52 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ik wil best net zo reageren als Mata hoor.

Iedereen die met droge ogen beweert dat dit een hoax is die spoort niet.
zucht! hoe simpel kan het.
Monolithdinsdag 12 mei 2015 @ 22:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:45 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

zucht! hoe simpel kan het.
Iemand een spiegel voorhouden is vrij simpel inderdaad.
ATuin-hekdinsdag 12 mei 2015 @ 22:48
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:30 schreef El_Matador het volgende:

[..]

:D alsof ik ook maar een haar van mijn lichaam om jou geef.

Zie het 9/11-topic over hoezeer je natuurkunde niet begrijpt. Gelukkig die CIA-piloot wel.
Ach zolang je jezelf lekker belachelijk blijft maken heeft de rest in ieder geval nog mooi vermaak :Y Ik heb al zo vaak laten zien dat mijn begrip van natuurkunde een flink stuk sterker is dan jouw begrip.

Wie dacht hier ook al weer dat de kinetische energie van een 767 op volle snelheid zo laag is als een paar staafjes dynamiet? Of nog leuker, dat de dikte van het materiaal er niet toe doet voor de vraag of je er door heen kan vliegen?
Lambiekjedinsdag 12 mei 2015 @ 23:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:48 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ach zolang je jezelf lekker belachelijk blijft maken heeft de rest in ieder geval nog mooi vermaak :Y Ik heb al zo vaak laten zien dat mijn begrip van natuurkunde een flink stuk sterker is dan jouw begrip.

Wie dacht hier ook al weer dat de kinetische energie van een 767 op volle snelheid zo laag is als een paar staafjes dynamiet? Of nog leuker, dat de dikte van het materiaal er niet toe doet voor de vraag of je er door heen kan vliegen?
uhh jij bent diegene die zich belachelijk maakt. Mister populair mechanics
ATuin-hekdinsdag 12 mei 2015 @ 23:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 23:20 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

uhh jij bent diegene die zich belachelijk maakt. Mister populair mechanics
Dan heb je vast wel een onderbouwd weerwoord wat ik allemaal fout heb :)
Lambiekjedinsdag 12 mei 2015 @ 23:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 23:22 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Dan heb je vast wel een onderbouwd weerwoord wat ik allemaal fout heb :)
ik heb nog nimmer iets corrects gezien omtrent ruimtevaart, 911 of wat voor onderwerp dan ook.
Monolithdinsdag 12 mei 2015 @ 23:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 23:23 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

ik heb nog nimmer iets corrects gezien omtrent ruimtevaart, 911 of wat voor onderwerp dan ook.
In jouw geval betekent 'correct' dan ook 'bevestigt mijn wereldbeeld'.
Lambiekjedinsdag 12 mei 2015 @ 23:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 23:26 schreef Monolith het volgende:

[..]

In jouw geval betekent 'correct' dan ook 'bevestigt mijn wereldbeeld'.
zijn correct is de havo3-disney versie.
kalinhosdinsdag 12 mei 2015 @ 23:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 23:28 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

zijn correct is de havo3-disney versie.
Des te makkelijker moet het dan voor jou worden om te ontkrachten
ATuin-hekdinsdag 12 mei 2015 @ 23:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 23:23 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

ik heb nog nimmer iets corrects gezien omtrent ruimtevaart, 911 of wat voor onderwerp dan ook.
Maar een voorbeeld plus duidelijke uitleg waarom ik het fout heb kan je zeker niet geven?
theguyverdinsdag 12 mei 2015 @ 23:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 21:32 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het is alweer beter dan de persoonlijke aanval die er voor zijn edit stond in ieder geval. :')
persoonlijke aanval?
Ik probeer gewoon on-topic te gaan..
Lambiekjewoensdag 13 mei 2015 @ 00:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 23:35 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Maar een voorbeeld plus duidelijke uitleg waarom ik het fout heb kan je zeker niet geven?
dat je daar nog naar vraagt.
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 00:04
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 00:01 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

dat je daar nog naar vraagt.
Zolang ik dat niet krijg blijf ik vragen ja.

Dit zal wel weer betekenen dat je die onderbouwing inderdaad niet hebt?
theguyverwoensdag 13 mei 2015 @ 02:05
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 00:01 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

dat je daar nog naar vraagt.
Ja wij vragen er naar!
Beetje onderbouwing niet een stom filmpje van een knakker die met een pijltje naar wat pixels staat te wijzen maar gewoon een goede onderbouwing waarbij alle NON-moonhoax believers gelijk mee de mond kan snoeren.

Dat is ons beloofd!

Tot dusver werd binnen een paar post de meeste argumenten met simpele bewijzen en eenvoudige berekeningen, voorbeelden en logica beantwoord.
Misschien moet je de OP maar even goed doorlezen waarbij alles nog eens goed uitgelegd staat.

De meest onlogische van alle,
De van allen belts!
Deze werden pas opgemerkt toen een raket werd gebruik met een geigeteller om straling te meten op een raket werd gezet.
En dit weer als argument gebruiken dat we niet de ruimte in kunnen omdat die van Allen belt er zit!
Als die raket er niet was geweest hadden ze er namelijk nog nooit van gehoord!

http://niburu.co/index.ph(...)tid=34:ufo&Itemid=47

Youri Gagarin de eerste mens die een ruimtereis maakte, melde vliegende schotels te zien!
Wat zou kunnen zijn dat hij werd bloot gesteld aan deze straling, dit kwam omdat zijn ruimte schip de Vostok 1 namelijk niet goed genoeg was uitgerust tegen de straling van de van Allen belt.
De belt was namelijk pas 3 jaar ervoor ontdekt.
ground-track_of_Vostok_1.gif

De Van Allen-gordels liggen voor het grootste deel op aanzienlijke hoogte boven het aardoppervlak, maar dat is niet overal het geval. Rond de polen naderen de magnetische veldlijnen het aardoppervlak. Een groot deel van de geladen deeltjes wordt teruggestuurd naar de andere pool, een klein aantal weet tot 40 à 50 km hoogte te geraken.

Youri vloog op ongeveer een hoogte van tussen de 169 en 315 km hieruit kan je concluderen dat hij wel degelijk in contacvt kon zijn geweest met deze van allen belt.

Later in 1964 met vostok 8 zijn ze zeker weten door de van Allen belt gegaan.
http://www.astronautix.com/flights/vostok8.htm
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 02:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 22:34 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Die begrijpt natuurkunde dus wel. Je weet dat hij er van overtuigd is dat de Apollo missies echt zijn? En dat ze op de maan geweest zijn?
http://www.greatdreams.com/John-Lear.htm

[..]

Of begrijpt hij nu natuurkunde toch niet goed?
Het is heel simpel.

Als je natuurkunde goed begrijpt kun je onmogelijk volhouden dat Apollo-maanlandingen bewezen zijn of dat er vliegtuigen in de WTC-torens gevlogen zijn.

Nu, iemand die op het ene vlak "the offical story" verdedigt, is zijn natuurkunde te schande aan het maken.

Jammer dat de heer Lear dat doet. Kan niet anders zeggen. Wellicht belangen om niet de hele waarheid naar buiten te brengen, een keuteltje om 9/11-denkers te voeren en ondertussen Apollo blijven verdedigen.

Het is bij Apollo als volgt:

Die maankarretjes reden niet op het maanoppervlak. Als er al sediment mocht zijn op de Maan, wat ik sterk betwijfel, gedraagt het zich niet zoals die gekke 2/3 vertraagde filmpjes laten zien. 1/6 g kon men in 1971-72 niet simuleren, zo is gebleken.

Elke onderbouwleerling natuurkunde kan je dit zo bewijzen.

En die zal dan nog het geringe effect van de Aardse atmosfeer niet meenemen.

6+ keer bingo.
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 02:17
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:05 schreef theguyver het volgende:
Later in 1964 met vostok 8 zijn ze zeker weten door de van Allen belt gegaan.
http://www.astronautix.com/flights/vostok8.htm
Dat je NASA nog betrouwbaarheid toedicht, mwah, ok, maar dat je het Sovjet-Russische staatsapparaat en zijn sjiks als "zeker weten! bewijs!" inbrengt, is toch voor een geschiedenisleraar wat gortig...

Het is niet dat omdat de NASA propaganda maakt, de Sovjet-Unie dat niet deed.
De bekritisering van Apollo en de stoere statements als "wij stonden lekker op de Maan, na na na na naah" heeft niets te maken met een voorliefde voor communistische staatspropaganda van een net zo walgelijke geest...

De Koude Oorlog: de oorlog waarin de staatspropaganda het van het intellect van de mensheid won. We zijn er nooit uitgekomen, ook niet na de val van het communisme...
theguyverwoensdag 13 mei 2015 @ 02:17
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:09 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het is heel simpel.

Als je natuurkunde goed begrijpt kun je onmogelijk volhouden dat Apollo-maanlandingen bewezen zijn of dat er vliegtuigen in de WTC-torens gevlogen zijn.

Nu, iemand die op het ene vlak "the offical story" verdedigt, is zijn natuurkunde te schande aan het maken.

Jammer dat de heer Lear dat doet. Kan niet anders zeggen. Wellicht belangen om niet de hele waarheid naar buiten te brengen, een keuteltje om 9/11-denkers te voeren en ondertussen Apollo blijven verdedigen.

Het is bij Apollo als volgt:

Die maankarretjes reden niet op het maanoppervlak. Als er al sediment mocht zijn op de Maan, wat ik sterk betwijfel, gedraagt het zich niet zoals die gekke 2/3 vertraagde filmpjes laten zien. 1/6 g kon men in 1971-72 niet simuleren, zo is gebleken.

Elke onderbouwleerling natuurkunde kan je dit zo bewijzen.

En die zal dan nog het geringe effect van de Aardse atmosfeer niet meenemen.

6+ keer bingo.
hoe doe je dit dan, steen expert?

LET OP het zand!
giphy.gif
tumblr_mef07aJIjg1rlnhvlo1_r2_500.gif

Nou pak even je auto en regel even het zelfde effect!

Succes!
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 02:19
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:17 schreef theguyver het volgende:

[..]

hoe doe je dit dan, steen expert?

LET OP het zand!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Nou pak even je auto en regel even het zelfde effect!

Succes!
Ja, die ja. Zie je nu echt niet wat er niet klopt, guyver? Bedenk eens iets?

Ik zou graag mijn auto willen pakken en een ritje op de Maan willen maken maar ik heb noch een auto noch kunnen we op de Maan komen als mensheid, dus dat wordt wat lastig experimenteren, denk je niet....? :D
theguyverwoensdag 13 mei 2015 @ 02:24
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:17 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Dat je NASA nog betrouwbaarheid toedicht, mwah, ok, maar dat je het Sovjet-Russische staatsapparaat en zijn sjiks als "zeker weten! bewijs!" inbrengt, is toch voor een geschiedenisleraar wat gortig...

Het is niet dat omdat de NASA propaganda maakt, de Sovjet-Unie dat niet deed.
De bekritisering van Apollo en de stoere statements als "wij stonden lekker op de Maan, na na na na naah" heeft niets te maken met een voorliefde voor communistische staatspropaganda van een net zo walgelijke geest...

De Koude Oorlog: de oorlog waarin de staatspropaganda het van het intellect van de mensheid won. We zijn er nooit uitgekomen, ook niet na de val van het communisme...
Ze hadden ook gewoon nee kunnen roepen van beide kanten!
Nu moeten ze door die blunder miljarden pompen in fake shit.. :')

Dat wil je toch zeggen!

En de hele fucking wereld doet mee!, niet alleen Rusland en de VS!

Ik noem alleen Youri Gagarin omdat je de rest weer eens niet lees, je quote allen het laatste stukje!

Je haalde zelf elke keer de van Allen Belts aan als reden dat we de ruimte niet in kunnen je meld zelf dat raketten niet in de ruimte kunnen fuctioneren.
Van allen belt had je nooit van gehoord als er geen raket was.
En alles kan bewegen in de ruimte http://www.livescience.co(...)ork-without-air.html
theguyverwoensdag 13 mei 2015 @ 02:28
quote:
14s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:19 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ja, die ja. Zie je nu echt niet wat er niet klopt, guyver? Bedenk eens iets?

Ik zou graag mijn auto willen pakken en een ritje op de Maan willen maken maar ik heb noch een auto noch kunnen we op de Maan komen als mensheid, dus dat wordt wat lastig experimenteren, denk je niet....? :D
Als jij kan aantonen dat zand zo op spat op deze aarde..
Dan mag je het mij laten zien..
Moet niet zo moeilijk zij toch!

Weet je wat we maken het makkelijk!
Doe dit maar even na!
Geen auto voor nodig!

De persoon even na doen hier op aarde!
van mij part gebruik je kabels of slomo, en boeit me niet wat voor zand, dit effect kan je zoooooo gemakkelijk na bootsen toch..
dus ga je gang!
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 02:29
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:24 schreef theguyver het volgende:

Van allen belt had je nooit van gehoord als er geen raket was.

Daar heb je een heel goed punt te pakken, guyver en precies de reden waarom een Apollo docu zoveel voorbereiding vergt.

Het model (!) zoals het er nu ligt zegt dat we daar niet doorheen kunnen maar de sterkte is gemeten met raketten.

De visuele effecten (poollicht) lijken me prachtig om met eigen ogen te gaan zien.
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 02:36
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:28 schreef theguyver het volgende:
dus ga je gang!
Als er iets moeilijk is na te bootsen, is het de Maan. We zijn er immers nooit geweest.

En 1/6 g is niet te simuleren. Dat konden die cosmoclowns in 1969-72 onder Nixon niet en dat kan nu niet.

Zelfs niet als je nu ineens het bizarre temperatuurverschil tussen ~+250 en ~-250 zou kunnen nabootsen ergens.... :N

In een bijna-vacuum. :N

Waar je nooit eerder geweest bent. :o

In pakken waarin je doodvriest of levend gekookt wordt. _O-

Met de vlekkeloze communicatiemiddelen van de vroege jaren 70 _O- _O-

Het is zinloos, echt. Hoe lang de mensheid dit nog vol blijft houden vroeg zelfs Christopher Nolan zich af...
theguyverwoensdag 13 mei 2015 @ 02:48
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:36 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Als er iets moeilijk is na te bootsen, is het de Maan. We zijn er immers nooit geweest.
het moet makkelijk te doen zijn, we zijn immers een aantal jaartjes verder.
En 1/6 g is niet te simuleren. Dat konden die cosmoclowns in 1969-72 onder Nixon niet en dat kan nu niet.
zoals bijvoorbeeld op een vage manier opstaan na een val, erg hoog springen en huppelen iets nee gelukkig zijn dit inderdaad geen beelden uit 1969

Zelfs niet als je nu ineens het bizarre temperatuurverschil tussen ~+250 en ~-250 zou kunnen nabootsen ergens.... :N
hoe weet je dat het die tempratuur is? we zijn er immers nooi geweest TOCH?
In een bijna-vacuum. :N

Waar je nooit eerder geweest bent. :o

In pakken waarin je doodvriest of levend gekookt wordt. _O-
hoe weet je dat? we zijn er toch nooit geweest?

Met de vlekkeloze communicatiemiddelen van de vroege jaren 70 _O- _O-
vlekkenloos? gekraak ruis sneeuw beeld? ik kijk tegenwoordig alles in HD dat is vlekken loos

Het is zinloos, echt. Hoe lang de mensheid dit nog vol blijft houden vroeg zelfs Christopher Nolan zich af...
Right , de maker van Intersteller die dit zegt, heb je vast een video van.
Van alle bovenstaande voorbeelden van mij, kan je vast wel een voorbeeldje laten zien, met de techniek van de jaren 70 dat iemand dit HIER op aarde na doet..
1 voorbeeldje zo moeilijk moet dat toch niet zijn.

en als steen expert kan je vast wel uitleggen of een demonstratie geven van zand of iets wat STUITERT!
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 02:58
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:48 schreef theguyver het volgende:
en als steen expert kan je vast wel uitleggen
Je hebt me op een idee gebracht, beste guyver.

Een expeditie naar een gebied waar ik nooit eerder ben geweest, geen literatuur van heb en alleen op ruwe schattingen gebaseerd een kaart kan maken van het gebied dat ik ga bezoeken. Zowel topografisch als geo/selenologisch.

Dan bezoek ik 6 gebieden, neem enkele monsters en ga eens uitzoeken hoeveel mineralen ik ga vinden die ik voor de expeditie niet kende en nooit ergens eerder heb gevonden. Denk je dat het er meer dan 5 zijn?

Ik laat je tzt nog wel weten welke 6 gebieden ik uitgekozen heb, heb al enkele mooie potentiële op het oog.

Als ik van die expedities in heel verschillende ver van elkaar verwijderde, geheel andere selenologische historie hebbende dan 381,08 kg gesteente en "gruis" verzamel, dat laat analyseren en wat ik vooraf dacht dat het zou worden, is exact zo uitgekomen, dat er geen verschil zat tussen mijn voorbedachte kennis en de uiteindelijk resulterende stenen. dan krijg jij een krat goed bier van me, ok?

En doe er dan gelijk een trofee voor "meest achterlijk bizar onvoorstelbaar ziek goede geoloog van de fucking 20e eeuw" bij.

Van fossiel hout, alsjeblieft. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door El_Matador op 13-05-2015 03:04:51 ]
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 03:10
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:48 schreef theguyver het volgende:
zoals bijvoorbeeld op een vage manier opstaan na een val, erg hoog springen en huppelen iets nee gelukkig zijn dit inderdaad geen beelden uit 1969
Alles wat omhoog gaat, gaat 6+ keer zo makkelijk en alles wat naar beneden komt 6+ keer zo langzaam.

Nooit hebben we zulk gedrag ergens gezien. Die clowns in beeld kunnen er niks aan doen en ook Kubrick kon dat in de vroege jaren 70 nog niet voor elkaar boksen. NASA die hiermee wegkomt, door mensen die basale natuurkunde gewoon snappen, dat is ernstig.

Interstellar faalde daar ook in op de beide bezochte exoplaneten (ene minder en andere meer g). Een geologische misser. De herkijk gisteren bracht de 7,5 terug tot een 6,0. Helaasch.
theguyverwoensdag 13 mei 2015 @ 03:18
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:58 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Je hebt me op een idee gebracht, beste guyver.

Een expeditie naar een gebied waar ik nooit eerder ben geweest, geen literatuur van heb en alleen op ruwe schattingen gebaseerd een kaart kan maken van het gebied dat ik ga bezoeken. Zowel topografisch als geo/selenologisch.

Dan bezoek ik 6 gebieden, neem enkele monsters en ga eens uitzoeken hoeveel mineralen ik ga vinden die ik voor de expeditie niet kende en nooit ergens eerder heb gevonden. Denk je dat het er meer dan 5 zijn?

Ik laat je tzt nog wel weten welke 6 gebieden ik uitgekozen heb, heb al enkele mooie potentiële op het oog.

Als ik van die expedities in heel verschillende ver van elkaar verwijderde, geheel andere selenologische historie hebbende dan 381,08 kg gesteente en "gruis" verzamel, dat laat analyseren en wat ik vooraf dacht dat het zou worden, is exact zo uitgekomen, dat er geen verschil zat tussen mijn voorbedachte kennis en de uiteindelijk resulterende stenen. dan krijg jij een krat goed bier van me, ok?

En doe er dan gelijk een trofee voor "meest achterlijk bizar onvoorstelbaar ziek goede geoloog van de fucking 20e eeuw" bij.

Van fossiel hout, alsjeblieft. :')
Kom eerst maar met dat supersimpele, alle NASA-verhalen debunkend bewijs van de hoax.

Wat je daarna gaat doen, moet je allemaal zelf weten.

Kratje pils hoef ik niet ik krijg al elke week een kratje van de Grolsch, maar bedankt voor het aanbod!

Ik heb een beter voorstel, als jij dat nu gewoon eerst voor zorgt dat je iedereen stil krijgt hier met je alles debunkende bewijs zoals je belooft hebt!
Dan stuur ik je persoonlijk elke week 1 krat toe voor de komende 3 maand dat komt neer op 12 kratten, en dan mag je zelf nog kiezen uit, beugels flesjes of Miller of Klok!!
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 03:21
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 03:18 schreef theguyver het volgende:

[..]

Kom eerst maar met dat supersimpele, alle NASA-verhalen debunkend bewijs van de hoax.

Wat je daarna gaat doen, moet je allemaal zelf weten.

Kratje pils hoef ik niet ik krijg al elke week een kratje van de Grolsch, maar bedankt voor het aanbod!

Ik heb een beter voorstel, als jij dat nu gewoon eerst voor zorgt dat je iedereen stil krijgt hier met je alles debunkende bewijs zoals je belooft hebt!
Dan stuur ik je persoonlijk elke week 1 krat toe voor de komende 3 maand dat komt neer op 12 kratten, en dan mag je zelf nog kiezen uit, beugels flesjes of Miller of Klok!!
"Beloond" worden met 12 kratten Miller, dat is alsof de baasch van NASA in je gezicht urineert.

Ik sla de deal af, helaas.
blessed19woensdag 13 mei 2015 @ 05:46
quote:
18s.gif Op woensdag 13 mei 2015 03:21 schreef El_Matador het volgende:

[..]

"Beloond" worden met 12 kratten Miller, dat is alsof de baasch van NASA in je gezicht urineert.

Ik sla de deal af, helaas.
Elke keer als je met dit account iets in bnw post, wordt ik vrolijk. De manier hoe je trolt door regelmatig drogredenen te gebruiken en selectief reageert, zonder dat mensen er moe van worden, vind ik werkelijk fantastisch. :D
Monolithwoensdag 13 mei 2015 @ 07:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 23:49 schreef theguyver het volgende:

[..]

persoonlijke aanval?
Ik probeer gewoon on-topic te gaan..
Niet van jou, van hem. ;)
Maar goed, dat was verder on topic. Terug naar alle geweldig overtuigende argumenten en bewijzen van onze vrienden Tingo, Mata en Lambiekje.
theguyverwoensdag 13 mei 2015 @ 08:36
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 07:27 schreef Monolith het volgende:

[..]

Niet van jou, van hem. ;)
Maar goed, dat was verder on topic. Terug naar alle geweldig overtuigende argumenten en bewijzen van onze vrienden Tingo, Mata en Lambiekje.
Die van mata komt er niet meer.
Zie vorige pagina.
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 08:38
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:09 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het is heel simpel.

Als je natuurkunde goed begrijpt kun je onmogelijk volhouden dat Apollo-maanlandingen bewezen zijn of dat er vliegtuigen in de WTC-torens gevlogen zijn.

Nu, iemand die op het ene vlak "the offical story" verdedigt, is zijn natuurkunde te schande aan het maken.

Jammer dat de heer Lear dat doet. Kan niet anders zeggen. Wellicht belangen om niet de hele waarheid naar buiten te brengen, een keuteltje om 9/11-denkers te voeren en ondertussen Apollo blijven verdedigen.

Het is bij Apollo als volgt:

Die maankarretjes reden niet op het maanoppervlak. Als er al sediment mocht zijn op de Maan, wat ik sterk betwijfel, gedraagt het zich niet zoals die gekke 2/3 vertraagde filmpjes laten zien. 1/6 g kon men in 1971-72 niet simuleren, zo is gebleken.

Elke onderbouwleerling natuurkunde kan je dit zo bewijzen.

En die zal dan nog het geringe effect van de Aardse atmosfeer niet meenemen.

6+ keer bingo.
Als het zo onderbouw natuurkunde simpel is, waarom bewijs je het niet? Ik ben erg nieuwsgierig hoe je de paraboolvlucht van het stof wil gaan verklaren :Y
Monolithwoensdag 13 mei 2015 @ 08:45
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 08:36 schreef theguyver het volgende:

[..]

Die van mata komt er niet meer.
Zie vorige pagina.
Die ging er al niet komen vanaf het moment dat hij dit topic startte. edit

[ Bericht 6% gewijzigd door jogy op 13-05-2015 09:13:17 ]
theguyverwoensdag 13 mei 2015 @ 08:50
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 08:45 schreef Monolith het volgende:

[..]

Die ging er al niet komen vanaf het moment dat hij dit topic startte. edit
;) agh ja..
Zoals de mods straks kunnen lezenheb ik mijn best gedaan om "iets" er uit te krijgen, en zoals iedereen nu kan lezen heeft hij zich nog belachelijker lopen maken vanacht, en niet alleen in dit topic.
Zie het K&L topic beide pagina's dat is er nog even een schepje bovenop!

[ Bericht 3% gewijzigd door jogy op 13-05-2015 09:13:33 ]
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 09:11
quote:
14s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:29 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Daar heb je een heel goed punt te pakken, guyver en precies de reden waarom een Apollo docu zoveel voorbereiding vergt.

Het model (!) zoals het er nu ligt zegt dat we daar niet doorheen kunnen maar de sterkte is gemeten met raketten.

De visuele effecten (poollicht) lijken me prachtig om met eigen ogen te gaan zien.
Hier heb je ook nog geen enkele verklaring voor gegeven.
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 09:15
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:11 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Hier heb je ook nog geen enkele verklaring voor gegeven.
Hoe weet jij of die sterkte echt gemeten is dan? :?
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 09:16
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:15 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Hoe weet jij of die sterkte echt gemeten is dan? :?
Volgens jou kunnen satellieten niet bestaan :') Maar zodra je het zo uitkomt gebruik je wel data die door satellieten gemeten is, van een fenomeen wat door satellieten ontdekt is.
theguyverwoensdag 13 mei 2015 @ 09:21
Hoi mods
mogen we dit ook invoeren hier?

Even een paar regels.

• Alleen Moonhoax word hier besproken, niks anders.
• Niet op de persoon spelen
• Als je een hypothese hebt moet je die met hand en tand blijven verdedigen of toegeven dat je er naast zit als deze onherroepelijk naar het land der fabelen wordt verwezen.
• Geen cirkelredenaties. 'het kan niet dus is het niet zo omdat het niet kan', leg maar uit waarom het niet kan.
• Niet hameren. Leg uit waarom iets onzin is volgens jou en als daar geen weerwoord op komt is het in orde, laat de lezer maar beslissen wie er gelijk heeft.
• Alleen volzinnen en geen betekenisloze oneliners.
• Discussier de post en niet de persoon, hou het zo neutraal mogelijk, niks denigrerends. Als het te lastig voor je is post je maar niet.

Misschien dat we dan eens een keer een antwoord krijgen ipv dit ontwijkende gezwam van een pagina terug!

Dank u!
Wombcatwoensdag 13 mei 2015 @ 09:23
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:16 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Volgens jou kunnen satellieten niet bestaan :') Maar zodra je het zo uitkomt gebruik je wel data die door satellieten gemeten is, van een fenomeen wat door satellieten ontdekt is.
Dat hebben ze dan vast stiekem op een andere manier gemeten, dus dan mag je de data wel gebruiken.
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 09:35
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:23 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Dat hebben ze dan vast stiekem op een andere manier gemeten, dus dan mag je de data wel gebruiken.
Even een Nazi anti-grav UFO geleend :P
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 09:50
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:16 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Volgens jou kunnen satellieten niet bestaan :') Maar zodra je het zo uitkomt gebruik je wel data die door satellieten gemeten is, van een fenomeen wat door satellieten ontdekt is.
Ik stel jou een vraag en dan begin je over mij?

Ik doe er niet toe. Het gaat hierom: "Hoe weet jij zeker, dat de straling die door raketten gemeten is, ver van de Aarde waar jij niet kunt komen, echt is?"
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 09:56
quote:
9s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:50 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik stel jou een vraag en dan begin je over mij?

Ik doe er niet toe. Het gaat hierom: "Hoe weet jij zeker, dat de straling die door raketten gemeten is, ver van de Aarde waar jij niet kunt komen, echt is?"
Omdat je de gemeten straling alleen in de belt kan meten.
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 09:57
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:56 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Omdat je de gemeten straling alleen in de belt kan meten.
Een cirkelredenering is je antwoord op deze toch niet erg moeilijke vraag?

Auw. -O-
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 10:02
quote:
11s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:57 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Een cirkelredenering is je antwoord op deze toch niet erg moeilijke vraag?

Auw. -O-
Doe mijn punt eens niet verdraaien :D Jij gebruikt data die volgens jou eigen ideeen niet kan bestaan (en dus verzonnen moet zijn) als argument dat de maanlandingen onmogelijk waren. Zie je daar nou echt niets mis mee?
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 10:14
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 10:02 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Doe mijn punt eens niet verdraaien :D
Punt verdraaien? Ik zal het dan in Jip-en-Janneke-taal nogmaals uitspellen:

'Hoe weet je dat stralingsdata "gemeten" met "raketten" in "de ruimte" echt is?'
A: Nou, want da's gemeten!
Maar hoe weet je dan dat dat echt gemeten is?
A: Joah, want we zijn d'r geweest!
Hoe weet je dat dan?
A: Nah gewoon, d'r zijn metingen van!
:|W 8)7


quote:
Jij gebruikt data die volgens jou eigen ideeen niet kan bestaan (en dus verzonnen moet zijn) als argument dat de maanlandingen onmogelijk waren. Zie je daar nou echt niets mis mee?
Ik realiseer me heel goed de NAspagaat waar ik in zit en heb dat al aan guyver uitgelegd. Zie die post.

Voor Apollo, het onderwerp van dit topic, is het irrelevant:
A - Van Allen belt-data is echt - raketten kunnen door de ruimte - geen mens zou de Apollo-missies overleefd hebben en zéker geen 2 keer...
B - Van Allen belt-data is niet echt - rakettechnologie werkt niet in de ruimte - Apollo was simpelweg onmogelijk en is dat nog steeds

Hoe dan ook; Apollo verliest.
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 10:27
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 10:14 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Punt verdraaien? Ik zal het dan in Jip-en-Janneke-taal nogmaals uitspellen:

'Hoe weet je dat stralingsdata "gemeten" met "raketten" in "de ruimte" echt is?'
A: Nou, want da's gemeten!
Maar hoe weet je dan dat dat echt gemeten is?
A: Joah, want we zijn d'r geweest!
Hoe weet je dat dan?
A: Nah gewoon, d'r zijn metingen van!
:|W 8)7


[..]

Ik realiseer me heel goed de NAspagaat waar ik in zit en heb dat al aan guyver uitgelegd. Zie die post.

Voor Apollo, het onderwerp van dit topic, is het irrelevant:
A - Van Allen belt-data is echt - raketten kunnen door de ruimte - geen mens zou de Apollo-missies overleefd hebben en zéker geen 2 keer...
B - Van Allen belt-data is niet echt - rakettechnologie werkt niet in de ruimte - Apollo was simpelweg onmogelijk en is dat nog steeds

Hoe dan ook; Apollo verliest.
Ach man, ga toch ergens anders flamen :D Je bent gewoon door de mand gevallen en probeert daar nu van af te leiden. Alleen de punten die je uitkomen gebruiken en de rest negeren, erg wetenschappelijk van je :')
Monolithwoensdag 13 mei 2015 @ 11:17
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 10:14 schreef El_Matador het volgende:
Voor Apollo, het onderwerp van dit topic, is het irrelevant:
A - Van Allen belt-data is echt - raketten kunnen door de ruimte - geen mens zou de Apollo-missies overleefd hebben en zéker geen 2 keer...
B - Van Allen belt-data is niet echt - rakettechnologie werkt niet in de ruimte - Apollo was simpelweg onmogelijk en is dat nog steeds
C Van Allen belt-data is echt - raketten kunnen door de ruimte, door de van Allen belt reizen kan prima. Maar goed, mijnheer van Allen zelf zal er wel niets van snappen, in tegenstelling tot wat dappere internethelden.
jogywoensdag 13 mei 2015 @ 11:20
Clavius.org is trouwens wel een mooie site met uitleg over alles wat je over straling (soorten, sterkte, effect en het absorberen van de straling)

http://www.clavius.org/envrad.html

quote:
It doesn't matter how difficult or expensive it might have been to falsify the lunar landings. Since it was absolutely impossible to solve the radiation problem, the landings had to have been faked.

This is a common method of argument that attempts to prove something that can't be proven, by disproving something else. In this case the reader is compelled to accept the conspiracy theory and all its attendant problems and improbabilities, simply on the basis that no matter how difficult, absurd, or far-fetched a particular proposition may be, if it's the only alternative to something clearly impossible then it must -- somehow -- have come to pass. This false dilemma is aimed at pushing the reader past healthy skepticism and into a frame of mind where the absurd seems plausible.

The false dilemma is only convincing if the supposedly impossible alternative is made to seem truly impossible. And so conspiracists argue very strenuously that the radiation from various sources spelled absolute doom for the Apollo missions. They quote frightening statistics and cite various highly technical sources to try to establish to the reader that the radiation poses a deadly threat.

But in fact most conspiracists know only slightly more about radiation than the average reader. This means only a very few people in the world can dispute their allegations, and the conspiracists can simply dismiss them as part of the conspiracy.

The Van Allen belts are full of deadly radiation, and anyone passing through them would be fried.

Needless to say this is a very simplistic statement. Yes, there is deadly radiation in the Van Allen belts, but the nature of that radiation was known to the Apollo engineers and they were able to make suitable preparations. The principle danger of the Van Allen belts is high-energy protons, which are not that difficult to shield against. And the Apollo navigators plotted a course through the thinnest parts of the belts and arranged for the spacecraft to pass through them quickly, limiting the exposure.

The Van Allen belts span only about forty degrees of earth's latitude -- twenty degrees above and below the magnetic equator. The diagrams of Apollo's translunar trajectory printed in various press releases are not entirely accurate. They tend to show only a two-dimensional version of the actual trajectory. The actual trajectory was three-dimensional. The highly technical reports of Apollo, accessible to but not generally understood by the public, give the three-dimensional details of the translunar trajectory.

Each mission flew a slightly different trajectory in order to access its landing site, but the orbital inclination of the translunar coast trajectory was always in the neighborhood of 30°. Stated another way, the geometric plane containing the translunar trajectory was inclined to the earth's equator by about 30°. A spacecraft following that trajectory would bypass all but the edges of the Van Allen belts.

This is not to dispute that passage through the Van Allen belts would be dangerous. But NASA conducted a series of experiments designed to investigate the nature of the Van Allen belts, culminating in the repeated traversal of the Southern Atlantic Magnetic Anomaly (an intense, low-hanging patch of Van Allen belt) by the Gemini 10 astronauts.
Een basiscursus: http://www.clavius.org/envradintro.html

Ik moet toch zeggen dat die totale vreemde op het internet een stuk meer kennis laat zien van eventuele straling dan bepaalde anderen in dit topic.
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 11:20
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 11:17 schreef Monolith het volgende:

[..]

C Van Allen belt-data is echt - raketten kunnen door de ruimte, door de van Allen belt reizen kan prima. Maar goed, mijnheer van Allen zelf zal er wel niets van snappen, in tegenstelling tot wat dappere internethelden.
Grappig dat je dat zegt.

Je bedoelt die "email" die door iedereen geschreven kan zijn en voorzien van 's mans handtekening, toch?

Weet je wat hij zelf publiceerde? :D |:(
Monolithwoensdag 13 mei 2015 @ 11:23
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 11:20 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Grappig dat je dat zegt.

Je bedoelt die "email" die door iedereen geschreven kan zijn en voorzien van 's mans handtekening, toch?

Weet je wat hij zelf publiceerde? :D |:(
Van alles. Verder niets wat jouw stelling zou bewijzen, maar kom maar met iets concreets zou ik zeggen.
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 11:52
quote:
17s.gif Op woensdag 13 mei 2015 11:20 schreef jogy het volgende:
Clavius.org is trouwens wel een mooie site met uitleg over alles wat je over straling (soorten, sterkte, effect en het absorberen van de straling)

http://www.clavius.org/envrad.html

[..]

Een basiscursus: http://www.clavius.org/envradintro.html

Ik moet toch zeggen dat die totale vreemde op het internet een stuk meer kennis laat zien van eventuele straling dan bepaalde anderen in dit topic.
Ik ben hier ook wel eens over begonnen ja (zowel de baan als de aard van de straling) maar dat lijkt voor mata niet zo veel uit te maken. Blijft stug vasthouden aan het foute denkbeeld. Wat die man op clavius schrijft komt overigens ook overeen met wat je tijdens een cursus stralingsveiligheid geleerd krijgt. Heb ik tijdens de opleiding een keer de kans toe gehad. Best leuk :) Beetje met radioactieve monsters spelen en er achter proberen te komen wat het is en zo. Uitrekenen hoeveel shielding je nodig hebt voor specifieke situaties. Dat soort dingen.
jogywoensdag 13 mei 2015 @ 11:57
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 11:52 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ik ben hier ook wel eens over begonnen ja (zowel de baan als de aard van de straling) maar dat lijkt voor mata niet zo veel uit te maken. Blijft stug vasthouden aan het foute denkbeeld. Wat die man op clavius schrijft komt overigens ook overeen met wat je tijdens een cursus stralingsveiligheid geleerd krijgt. Heb ik tijdens de opleiding een keer de kans toe gehad. Best leuk :) Beetje met radioactieve monsters spelen en er achter proberen te komen wat het is en zo. Uitrekenen hoeveel shielding je nodig hebt voor specifieke situaties. Dat soort dingen.
Het klinkt ook allemaal gewoon logisch als ik het zo lees. Ja er is gevaarlijke straling, ja de astronauten zouden er iets aan over kunnen houden, nee de van Allen gordel is geen fucking magnetron die je hersenen doet koken en er bestaat meer stralings-absorberend materiaal dan alleen lood.
jogywoensdag 13 mei 2015 @ 12:01
Dus in het kort, ik ga voor optie drie. De van Allen gordel bestaat en mensen kunnen er met goede voorbereiding doorheen navigeren zonder spontaan te muteren in een oersoepje of gekookt te worden in het astronautenpak.. Eventueel dat ze meer kans hebben op kanker hierdoor maar dat is alles.
Zithwoensdag 13 mei 2015 @ 12:03
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 10:14 schreef El_Matador het volgende:
Voor Apollo, het onderwerp van dit topic, is het irrelevant:
A - Van Allen belt-data is echt - raketten kunnen door de ruimte - geen mens zou de Apollo-missies overleefd hebben en zéker geen 2 keer...
B - Van Allen belt-data is niet echt - rakettechnologie werkt niet in de ruimte - Apollo was simpelweg onmogelijk en is dat nog steeds

Over drogredeneringen gesproken :')
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 12:13
quote:
14s.gif Op woensdag 13 mei 2015 11:57 schreef jogy het volgende:

[..]

Het klinkt ook allemaal gewoon logisch als ik het zo lees. Ja er is gevaarlijke straling, ja de astronauten zouden er iets aan over kunnen houden, nee de van Allen gordel is geen fucking magnetron die je hersenen doet koken en er bestaat meer stralings-absorberend materiaal dan alleen lood.
Ja precies. Voor sommige vormen van straling is een laagje plastic bijvoorbeeld al best effectief als bescherming.
Enneacanthus_Obesuswoensdag 13 mei 2015 @ 13:57
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 03:10 schreef El_Matador het volgende:

NASA die hiermee wegkomt, door mensen die basale natuurkunde gewoon snappen, dat is ernstig.

Dit is geniaal. Dat zegt iemand die niet begrijpt waarom je geen sterren ziet op de achtergrond van een foto met een zeer heldere voorgrond.
Je moet maar durven om na zo'n misser nog zo hoog van de toren te blazen.

quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 09:15 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Hoe weet jij of die sterkte echt gemeten is dan? :?
Hier lopen we toch tegen een moeilijkheid aan.. eerst kunnen raketten niet buiten de atmosfeer functioneren, bij gebrek aan een verklaring kunnen ze daarna opeens onmogelijk werken door de temperatuursverschillen, maar nu zijn ze wel in staat geweest om de straling in de Van Allen gordels te meten middels onbemande vluchten. En nu weten we dus niet of die straling wel echt gemeten is en dus ook niet of die straling gevaarlijk is, of dat die gordels überhaupt wel bestaan.
En ja, we hebben poollicht, maar we hebben ook GPS.
theguyverwoensdag 13 mei 2015 @ 15:02
quote:
14s.gif Op woensdag 13 mei 2015 12:01 schreef jogy het volgende:
Dus in het kort, ik ga voor optie drie. De van Allen gordel bestaat en mensen kunnen er met goede voorbereiding doorheen navigeren zonder spontaan te muteren in een oersoepje of gekookt te worden in het astronautenpak.. Eventueel dat ze meer kans hebben op kanker hierdoor maar dat is alles.

Brr krijg elke keer wel rilligen als ik dit stukje zie.
Ockels overleed op 68-jarige leeftijd in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam aan de gevolgen van de niercelkanker.
Enneacanthus_Obesuswoensdag 13 mei 2015 @ 15:09
edit: leuk geweest, even weer van de persoon af en inhoudelijk verder alstublieft

[ Bericht 63% gewijzigd door jogy op 13-05-2015 15:14:31 ]
Zithwoensdag 13 mei 2015 @ 15:11
edit: voor jou ook.

[ Bericht 96% gewijzigd door jogy op 13-05-2015 15:17:14 ]
Monolithwoensdag 13 mei 2015 @ 15:53
quote:
14s.gif Op woensdag 13 mei 2015 11:57 schreef jogy het volgende:

[..]

Het klinkt ook allemaal gewoon logisch als ik het zo lees. Ja er is gevaarlijke straling, ja de astronauten zouden er iets aan over kunnen houden, nee de van Allen gordel is geen fucking magnetron die je hersenen doet koken en er bestaat meer stralings-absorberend materiaal dan alleen lood.
Wat BNW-ers, creationisten en allerhande wetenschapsrevisionisten vaak doen is een achterhaalde wetenschappelijke opvatting pakken, al het onderzoek en alle bevindingen van daarna negeren en vervolgens net doen of de oorspronkelijke opvatting nog steeds staat als een huis. Daar is de situatie omtrent de van Allen belt ook een prima voorbeeld van. De straling stelt niet zo veel voor als men aanvankelijk vreesde. Achteraf bezien was de beslissing van NASA wellicht wat prematuur en onvoorzichtig, maar dat is zonder gevolgen gebleven.
Bijkomend probleem is natuurlijk dat je discussieert met mensen die in een volkomen absurdistische, surrealistische versie van de werkelijkheid leven. Ze denken dat de aarde 6000 jaar oud is of dat er geen satellieten in de ruimte zijn. Dat maakt discussies eigenlijk bijna onmogelijk omdat ze selectief zowat al het empirisch bewijs terzijde schuiven als het ze uitkomt omdat het niet strookt met hun axiomatisch vastgestelde opvattingen over de empirische werkelijkheid.
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 18:20
quote:
14s.gif Op woensdag 13 mei 2015 12:01 schreef jogy het volgende:
Dus in het kort, ik ga voor optie drie. Eventueel dat ze meer kans hebben op kanker hierdoor maar dat is alles.
Dat is toch zo vaag he? Juist de 3 "dappere mannen" die 2 keer (!) door die gordels "heen en terug gingen", zijn op hoge leeftijd nog springlevendig en geen last van verschillende kankers die vele 83+'ers wel krijgen...

Magisch gewoon. Medische wonderen, alledrie. Moet vast razendveel over gepubliceerd zijn, deze unieke testpersonen... oh wacht....

Die pakken ook nooit geperforeerd door micrometeorieten, ik zag al 7 grote in 2 uur op Aarde, laat staan hoeveel kleintjes er op de atmosfeerloze Maan moeten zijn... :o
nikaowoensdag 13 mei 2015 @ 18:30
quote:
14s.gif Op woensdag 13 mei 2015 18:20 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Dat is toch zo vaag he? Juist de 3 "dappere mannen" die 2 keer (!) door die gordels "heen en terug gingen", zijn op hoge leeftijd nog springlevendig en geen last van verschillende kankers die vele 83+'ers wel krijgen...

Magisch gewoon. Medische wonderen, alledrie. Moet vast razendveel over gepubliceerd zijn, deze unieke testpersonen... oh wacht....

Die pakken ook nooit geperforeerd door micrometeorieten, ik zag al 7 grote in 2 uur op Aarde, laat staan hoeveel kleintjes er op de atmosfeerloze Maan moeten zijn... :o
Ja.. super vaag man, sprinlevendige oude mannen zonder kanker... nergens te vinden...
oh wacht...

En micrometeorites en de pakken... tsja... je bent vast bekend met de design requirements voor die pakken en de manier waarop ze bescherming bieden?
Kan je vast ook in detail uitleggen waarom dat niet zou kunnen, of ga je dan af op je 'gevoel' van .. naaaaah... dat kan toch nooit... haha.. domme NASA...
Net zoals je denkt dat je altijd sterren moet zien als je een opname van ISS of Jupiter of wat dan ook maakt in space...
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 18:34
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 18:30 schreef nikao het volgende:

[..]

Ja.. super vaag man, sprinlevendige oude mannen zonder kanker... nergens te vinden...
oh wacht...

En micrometeorites en de pakken... tsja... je bent vast bekend met de design requirements voor die pakken en de manier waarop ze bescherming bieden?
Kan je vast ook in detail uitleggen waarom dat niet zou kunnen, of ga je dan af op je 'gevoel' van .. naaaaah... dat kan toch nooit... haha.. domme NASA...
Net zoals je denkt dat je altijd sterren moet zien als je een opname van ISS of Jupiter of wat dan ook maakt in space...
Ik zou dat magische, buigzame onvoorstelbaar oersterke materiaal in die pakkies wel es willen zien. Hoe dik was die bende? 0,6 mm ofzo?

Welk materiaal van 0,6 mm dikte houdt honderden tot duizenden micrometeorieten tegen?

En wat gebeurt er dan? Neil gekke Armstrong staat daar een beetje rond te hupsen in zijn pakkie, helemaaal niet voor die temperaturen geschikt, en dan komt er een (micro)meteorietje met 55.000 km/u aanzetten en hoe reageert dat laagje dan?

Die aansuizende micrometeoriet brandt zich geen weg door het buitenste stoffe laagje (0,1 mm ofzo) om dan bij dat magische magistrale materiaal aan te komen waar het tegen afketst, zonder ook maar een deukje achter te laten? Lekkere fysica, Newton draait zich als reactie 180 graden om in zijn graf. :')

En dan in hagelwitte pakken, zonder brandgaatjes van micrometeorieten uit die capsule stappen, ja, ze kunnen het leuk filmen, die lui. _O-
ems.woensdag 13 mei 2015 @ 18:48
Heb je ook nog bewijs dat het een filmopname is of blijf je dezelfde onzin die je van internet hebt getrokken herkauwen?
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 19:09
quote:
14s.gif Op woensdag 13 mei 2015 18:20 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Dat is toch zo vaag he? Juist de 3 "dappere mannen" die 2 keer (!) door die gordels "heen en terug gingen", zijn op hoge leeftijd nog springlevendig en geen last van verschillende kankers die vele 83+'ers wel krijgen...

Magisch gewoon. Medische wonderen, alledrie. Moet vast razendveel over gepubliceerd zijn, deze unieke testpersonen... oh wacht....

Die pakken ook nooit geperforeerd door micrometeorieten, ik zag al 7 grote in 2 uur op Aarde, laat staan hoeveel kleintjes er op de atmosfeerloze Maan moeten zijn... :o
Daar gaat koning stroman weer :D Een aantal astronauten hebben stralingsgerelateerde staar ontwikkeld.
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 19:10
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 18:34 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik zou dat magische, buigzame onvoorstelbaar oersterke materiaal in die pakkies wel es willen zien. Hoe dik was die bende? 0,6 mm ofzo?

Welk materiaal van 0,6 mm dikte houdt honderden tot duizenden micrometeorieten tegen?

En wat gebeurt er dan? Neil gekke Armstrong staat daar een beetje rond te hupsen in zijn pakkie, helemaaal niet voor die temperaturen geschikt, en dan komt er een (micro)meteorietje met 55.000 km/u aanzetten en hoe reageert dat laagje dan?

Die aansuizende micrometeoriet brandt zich geen weg door het buitenste stoffe laagje (0,1 mm ofzo) om dan bij dat magische magistrale materiaal aan te komen waar het tegen afketst, zonder ook maar een deukje achter te laten? Lekkere fysica, Newton draait zich als reactie 180 graden om in zijn graf. :')

En dan in hagelwitte pakken, zonder brandgaatjes van micrometeorieten uit die capsule stappen, ja, ze kunnen het leuk filmen, die lui. _O-
Kevlar
El_Matadorwoensdag 13 mei 2015 @ 19:26
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 19:09 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Daar gaat koning stroman weer :D Een aantal astronauten hebben stralingsgerelateerde staar ontwikkeld.
Ah, een zeer lokaal effect. Verdomd, alleen de ogen. Wat een geluk.

Staar is ook verder helemaal geen normale ouderdomskwaal ofzo en turen door de pilotencapsules van normale wel echte vliegtuigen, de achtergrond die velen hadden, kan dat ook niet veroorzaken zeker?

Helemaal onder de stralingsziektes terugkomen, als ze het al zouden halen en niet compleet gevaporiseerd zijn in the vast nothingness of space.

Makkelijke pakkies. Kevlarlagie, "I hate niggers" op zijn Bruce Willis door de Bronx en geen kogel kan je iets maken op die 0,6 mm dunne randjes Kevlar. Tenslotte zijn kogeltjes van mach 40 ook geen probleem gebleken...

Je kunt er ook mee de centrales van Tsjernobyl en Fukushima in. De straling daar is een micrometeorietje op het hoofd van Arnold Schwarzenegger; niets dus, vergeleken met wat "onze jongens" daar door die onvoorstelbare en onmeetbare Van Allen-gordeltjes hebben doorstaan.

No problemo, wederom. Gewoon 2 keer kunnen doorkruisen, nergens last van. Topengineering van die gasten, werkelijk. 'k sprak Alan net, je weet wel, die van Apollo 12, toen het al een koekie was allemaal, en die kon zich niet eens herinneren of ie er wel doorgegaan was.

Lag zeker lekker te slapen, boven die vanzelf in bijna-vacuum werkende raket. Kan 'beuren, toch?
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 19:31
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 19:26 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ah, een zeer lokaal effect. Verdomd, alleen de ogen. Wat een geluk.

Staar is ook verder helemaal geen normale ouderdomskwaal ofzo en turen door de pilotencapsules van normale wel echte vliegtuigen, de achtergrond die velen hadden, kan dat ook niet veroorzaken zeker?

Helemaal onder de stralingsziektes terugkomen, als ze het al zouden halen en niet compleet gevaporiseerd zijn in the vast nothingness of space.

Makkelijke pakkies. Kevlarlagie, "I hate niggers" op zijn Bruce Willis door de Bronx en geen kogel kan je iets maken op die 0,6 mm dunne randjes Kevlar. Tenslotte zijn kogeltjes van mach 40 ook geen probleem gebleken...

Je kunt er ook mee de centrales van Tsjernobyl en Fukushima in. De straling daar is een micrometeorietje op het hoofd van Arnold Schwarzenegger; niets dus, vergeleken met wat "onze jongens" daar door die onvoorstelbare en onmeetbare Van Allen-gordeltjes hebben doorstaan.

No problemo, wederom. Gewoon 2 keer kunnen doorkruisen, nergens last van. Topengineering van die gasten, werkelijk. 'k sprak Alan net, je weet wel, die van Apollo 12, toen het al een koekie was allemaal, en die kon zich niet eens herinneren of ie er wel doorgegaan was.

Lag zeker lekker te slapen, boven die vanzelf in bijna-vacuum werkende raket. Kan 'beuren, toch?
Daar komt de troll uit de mouw _O-
theguyverwoensdag 13 mei 2015 @ 20:56
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 19:51 schreef El_Matador het volgende:
onzin verwijderd
grappig maar wat moeten we met deze onzin?
Gaan we nog wat aantonen? of is het alleen maar van dit soort onzin wat je uit gaat kramen de komende tijd?

[ Bericht 64% gewijzigd door jogy op 13-05-2015 21:20:11 ]
jogywoensdag 13 mei 2015 @ 21:23
Even de onzinverhaaltjes verwijderd. Je begint een beetje door te slaan mata, dat zijn meestal verschijnselen dat er wordt geknaagd aan je wereldbeeld, wie weet kom je over een tijdje weer terug op aarde want je spaced hem een beetje.
nikaowoensdag 13 mei 2015 @ 21:41
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 18:34 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik zou dat magische, buigzame onvoorstelbaar oersterke materiaal in die pakkies wel es willen zien. Hoe dik was die bende? 0,6 mm ofzo?

Welk materiaal van 0,6 mm dikte houdt honderden tot duizenden micrometeorieten tegen?

En wat gebeurt er dan? Neil gekke Armstrong staat daar een beetje rond te hupsen in zijn pakkie, helemaaal niet voor die temperaturen geschikt, en dan komt er een (micro)meteorietje met 55.000 km/u aanzetten en hoe reageert dat laagje dan?

Die aansuizende micrometeoriet brandt zich geen weg door het buitenste stoffe laagje (0,1 mm ofzo) om dan bij dat magische magistrale materiaal aan te komen waar het tegen afketst, zonder ook maar een deukje achter te laten? Lekkere fysica, Newton draait zich als reactie 180 graden om in zijn graf. :')

En dan in hagelwitte pakken, zonder brandgaatjes van micrometeorieten uit die capsule stappen, ja, ze kunnen het leuk filmen, die lui. _O-
Nou?.. You tell me zou ik zeggen. Jij lijkt het allemaal dusdanig goed te weten dat je er smalend om kan lachen. Reken maar even voor ons uit waarom Newton 180graden zou moeten omdraaien in z'n graf.

Tmg.gif

800px-Beta_cloth_penetration.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_Micrometeoroid_Garment
nikaowoensdag 13 mei 2015 @ 21:42
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 19:26 schreef El_Matador het volgende:
vergeleken met wat "onze jongens" daar door die onvoorstelbare en onmeetbare Van Allen-gordeltjes hebben doorstaan.
Wat hebben ze volgens jou precies doorstaan dan? Want het lijkt er een beetje op dat je de Van Allen gordeltjes niet helemaal begrijpt.
ATuin-hekwoensdag 13 mei 2015 @ 22:09
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 21:42 schreef nikao het volgende:

[..]

Wat hebben ze volgens jou precies doorstaan dan? Want het lijkt er een beetje op dat je de Van Allen gordeltjes niet helemaal begrijpt.
Mata moet nog even door krijgen dat ze niet dwars door de belts zijn gevlogen ;)
Pekwoensdag 13 mei 2015 @ 22:34
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 15:02 schreef theguyver het volgende:

[..]


Brr krijg elke keer wel rilligen als ik dit stukje zie.
Ockels overleed op 68-jarige leeftijd in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam aan de gevolgen van de niercelkanker.
Aan de andere kant: van al die duizenden mensen met niercelkanker, is Wubbo de enige die in de ruimte is geweest.
wuuhtdonderdag 14 mei 2015 @ 00:06
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 15:02 schreef theguyver het volgende:

[..]


Brr krijg elke keer wel rilligen als ik dit stukje zie.
Ockels overleed op 68-jarige leeftijd in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam aan de gevolgen van de niercelkanker.
Emo filmpje
theguyverdonderdag 14 mei 2015 @ 00:45
quote:
12s.gif Op woensdag 13 mei 2015 22:34 schreef Pek het volgende:

[..]

Aan de andere kant: van al die duizenden mensen met niercelkanker, is Wubbo de enige die in de ruimte is geweest.
Dat zou zomaar kunnen.

quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 00:06 schreef wuuht het volgende:

[..]

Emo filmpje
-edit-
Goeie speech!

quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 21:42 schreef nikao het volgende:

[..]

Wat hebben ze volgens jou precies doorstaan dan? Want het lijkt er een beetje op dat je de Van Allen gordeltjes niet helemaal begrijpt.
klopt, zoals ik hier al boven eens had gemeld vooral in het begin van de spacerace Melden veel astroonauten dat ze ufo's zagen maar dat zou volgens mij ook best kunnen komen doordat de door de straling heen gingen.
Tegenwoordig zijn de spaceshuttles veel beter beschermd en hoor je amper meer van dit soort meldingen terwijl er veel meer astronauten tijd door brengen in de ruimte.
#ANONIEMdonderdag 14 mei 2015 @ 02:41
quote:
Op woensdag 13 mei 2015 05:46 schreef blessed19 het volgende:
Elke keer als je met dit account iets in bnw post, word ik vrolijk. De manier hoe je trolt door regelmatig drogredenen te gebruiken en selectief reageert, zonder dat mensen er moe van worden, vind ik werkelijk fantastisch. :D
Niet ? ;(
jogydonderdag 14 mei 2015 @ 03:06
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:36 schreef El_Matador het volgende:

Het is zinloos, echt. Hoe lang de mensheid dit nog vol blijft houden vroeg zelfs Christopher Nolan zich af...
Wacht, wat?

Jij ziet die scene in die film als een aanwijzing dat Nolan twijfelt aan de maanlandingen? Serieus? Ben je gestopt met kijken na die scene of zo?
theguyverdonderdag 14 mei 2015 @ 09:47
quote:
9s.gif Op donderdag 14 mei 2015 03:06 schreef jogy het volgende:

[..]

Wacht, wat?

Jij ziet die scene in die film als een aanwijzing dat Nolan twijfelt aan de maanlandingen? Serieus? Ben je gestopt met kijken na die scene of zo?
De hoofdpersoon nam de school niet meer serieus na die opmerking!
ATuin-hekdonderdag 14 mei 2015 @ 10:32
quote:
9s.gif Op donderdag 14 mei 2015 03:06 schreef jogy het volgende:

[..]

Wacht, wat?

Jij ziet die scene in die film als een aanwijzing dat Nolan twijfelt aan de maanlandingen? Serieus? Ben je gestopt met kijken na die scene of zo?
Volgens mij is hij gewoon aan het trollen.
Lambiekjedonderdag 14 mei 2015 @ 13:34
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 18:34 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik zou dat magische, buigzame onvoorstelbaar oersterke materiaal in die pakkies wel es willen zien. Hoe dik was die bende? 0,6 mm ofzo?

Welk materiaal van 0,6 mm dikte houdt honderden tot duizenden micrometeorieten tegen?

En wat gebeurt er dan? Neil gekke Armstrong staat daar een beetje rond te hupsen in zijn pakkie, helemaaal niet voor die temperaturen geschikt, en dan komt er een (micro)meteorietje met 55.000 km/u aanzetten en hoe reageert dat laagje dan?

Die aansuizende micrometeoriet brandt zich geen weg door het buitenste stoffe laagje (0,1 mm ofzo) om dan bij dat magische magistrale materiaal aan te komen waar het tegen afketst, zonder ook maar een deukje achter te laten? Lekkere fysica, Newton draait zich als reactie 180 graden om in zijn graf. :')

En dan in hagelwitte pakken, zonder brandgaatjes van micrometeorieten uit die capsule stappen, ja, ze kunnen het leuk filmen, die lui. _O-
ik heb de pakken gezien in museum. Ik zou de badkamer er nog niet mee willen ontschimmelen
Monolithdonderdag 14 mei 2015 @ 13:47
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2015 13:34 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

ik heb de pakken gezien in museum. Ik zou de badkamer er nog niet mee willen ontschimmelen
Schoonmaakmiddelen zijn doorgaans wat praktischer inderdaad.
Wombcatdonderdag 14 mei 2015 @ 22:05
quote:
10s.gif Op woensdag 13 mei 2015 02:09 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het is heel simpel.

Als je natuurkunde goed begrijpt kun je onmogelijk volhouden dat Apollo-maanlandingen bewezen zijn of dat er vliegtuigen in de WTC-torens gevlogen zijn.

Nu, iemand die op het ene vlak "the offical story" verdedigt, is zijn natuurkunde te schande aan het maken.

Jammer dat de heer Lear dat doet. Kan niet anders zeggen. Wellicht belangen om niet de hele waarheid naar buiten te brengen, een keuteltje om 9/11-denkers te voeren en ondertussen Apollo blijven verdedigen.

Je bent je er van bewust dat John Lear allerminst het officiële verhaal verdedigd mbt de maanlandingen? Hij stelt namelijk dat ze op de maan aliens hebben aangetroffen en de reden dat ze niet meer teruggaan is omdat dat niet mag van de aliens. Oftewel: ook een complottheorie.
jogydonderdag 14 mei 2015 @ 22:30
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 22:05 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Je bent je er van bewust dat John Lear allerminst het officiële verhaal verdedigd mbt de maanlandingen? Hij stelt namelijk dat ze op de maan aliens hebben aangetroffen en de reden dat ze niet meer teruggaan is omdat dat niet mag van de aliens. Oftewel: ook een complottheorie.
Die is ook veel gaver. Glazen toren op de maan en zo. O+

64cbf86c6ba8.jpg
Pekvrijdag 15 mei 2015 @ 00:22
quote:
17s.gif Op donderdag 14 mei 2015 22:30 schreef jogy het volgende:

[..]

Die is ook veel gaver. Glazen toren op de maan en zo. O+

[ afbeelding ]
Is dat niet gewoon onderdeel van die geheime nazi-basis? Daarom is het ook zo raar om te stellen dat het technologisch niet mogelijk was om naar de Maan te gaan in de 60's, de nazi's deden het immers al in de 40's.
raptorixvrijdag 15 mei 2015 @ 02:16
En hoe komen ze aan de maanstenen?
raptorixvrijdag 15 mei 2015 @ 02:19
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 19:10 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Kevlar
Kevlar houd net aan een kogel tegen met 600 m/s geen objecten met een 100 voud ervan.
Zithvrijdag 15 mei 2015 @ 02:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 02:19 schreef raptorix het volgende:

[..]

Kevlar houd net aan een kogel tegen met 600 m/s geen objecten met een 100 voud ervan.
Hangt allemaal van de massa af.
kalinhosvrijdag 15 mei 2015 @ 02:54
600m/s = 36000m/36km p minuut = 2160km p uur. Een 100voud lijkt me wat veel
theguyvervrijdag 15 mei 2015 @ 07:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 02:19 schreef raptorix het volgende:

[..]

Kevlar houd net aan een kogel tegen met 600 m/s geen objecten met een 100 voud ervan.
Testing_bulletproof_vest_1923.jpg

even uit testen!
ATuin-hekvrijdag 15 mei 2015 @ 09:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 02:19 schreef raptorix het volgende:

[..]

Kevlar houd net aan een kogel tegen met 600 m/s geen objecten met een 100 voud ervan.
Een kogel is dan ook VEEL zwaarder dan een micrometeoriet.
theguyvervrijdag 15 mei 2015 @ 11:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 09:11 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Een kogel is dan ook VEEL zwaarder dan een micrometeoriet.
Agh ik heb liever dan een kevlar pak aan , met een kans dat het zo'n micro meteoriet tegenhoud.
Dan gewoon helemaal niet..
theguyvervrijdag 15 mei 2015 @ 12:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 02:36 schreef Zith het volgende:

[..]

Hangt allemaal van de massa af.
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 02:54 schreef kalinhos het volgende:
600m/s = 36000m/36km p minuut = 2160km p uur. Een 100voud lijkt me wat veel
-edit- klopt niet :@
Denk niet dat je het gaat uitzoeken als je ruimteschiop geraakt is.
http://sen.com/news/meteo(...)der-of-cosmic-hazard

Lees hier over een van de keren dat het ISS beschadigd was, Andre Kuipers was toen ook aanwezig in het ISS!

[ Bericht 11% gewijzigd door theguyver op 15-05-2015 13:15:19 ]
El_Matadorvrijdag 15 mei 2015 @ 12:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 12:03 schreef theguyver het volgende:
Denk dat het wel een beetje verschilt per meteoriet!
Massa, hoek en vorm hebben invloed.

Maar belangrijker is de zwaartekracht. Die moet op de Maan 6 keer zo weinig zijn, dus niet die hupsjes van die clowns daar, wat de inslagsnelheid met een factor 6 zou verlagen.

16 km/s (57.600 km/u) wordt gesteld voor Aardse meteorieten, en die hebben een atmosfeer om doorheen te ploegen.

Dat remt niet zozeer af, het beschermt wel tegen de kleine meteorietjes die nu allemaal opbranden, maar op de Maan wel massaal neer moeten komen.

Dus ~9600 km/u kogeltjes ruimtehagel van verschillende grootte.

Onze white bunnies hopten daar hendig omheen zeker? Vast allemaal opgelost door NASA, for all your magic parties.
theguyvervrijdag 15 mei 2015 @ 12:32
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 12:30 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Massa, hoek en vorm hebben invloed.

Maar belangrijker is de zwaartekracht. Die moet op de Maan 6 keer zo weinig zijn, dus niet die hupsjes van die clowns daar, wat de inslagsnelheid met een factor 6 zou verlagen.

16 km/s (57.600 km/u) wordt gesteld voor Aardse meteorieten, en die hebben een atmosfeer om doorheen te ploegen.

Dat remt niet zozeer af, het beschermt wel tegen de kleine meteorietjes die nu allemaal opbranden, maar op de Maan wel massaal neer moeten komen.

Dus ~9600 km/u kogeltjes ruimtehagel van verschillende grootte.

Onze white bunnies hopten daar hendig omheen zeker? Vast allemaal opgelost door NASA, for all your magic parties.
Hoe weet je dat allemaal als we er nooit geweest zijn?
El_Matadorvrijdag 15 mei 2015 @ 12:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 12:32 schreef theguyver het volgende:

[..]

Hoe weet je dat allemaal als we er nooit geweest zijn?
Stel die vraag nu eens aan NASA, zou ik zo zeggen.

Niemand is er ooit geweest, dus als je een goed model hebt, deel het!
theguyvervrijdag 15 mei 2015 @ 12:36
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 12:34 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Stel die vraag nu eens aan NASA, zou ik zo zeggen.

Niemand is er ooit geweest, dus als je een goed model hebt, deel het!
Ik hoef dat niet te vragen aan de NASA, ik vraag het aan jou ... jij gooit hier dom gelul neer zonder iets aan te tonen..
Bewijs es wat, in plaats van alles om te draaien..
En waarom alleen NASA voor de 100ste keer, zij zijn niet de enige!
ATuin-hekvrijdag 15 mei 2015 @ 12:37
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 12:30 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Massa, hoek en vorm hebben invloed.

Maar belangrijker is de zwaartekracht. Die moet op de Maan 6 keer zo weinig zijn, dus niet die hupsjes van die clowns daar, wat de inslagsnelheid met een factor 6 zou verlagen.

16 km/s (57.600 km/u) wordt gesteld voor Aardse meteorieten, en die hebben een atmosfeer om doorheen te ploegen.

Dat remt niet zozeer af, het beschermt wel tegen de kleine meteorietjes die nu allemaal opbranden, maar op de Maan wel massaal neer moeten komen.

Dus ~9600 km/u kogeltjes ruimtehagel van verschillende grootte.

Onze white bunnies hopten daar hendig omheen zeker? Vast allemaal opgelost door NASA, for all your magic parties.
Dat is niet hoe zwaartekracht en de snelheid van voorwerpen in het zonnestelsel werkt :D
ATuin-hekvrijdag 15 mei 2015 @ 12:52
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 12:30 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Massa, hoek en vorm hebben invloed.

Maar belangrijker is de zwaartekracht. Die moet op de Maan 6 keer zo weinig zijn, dus niet die hupsjes van die clowns daar, wat de inslagsnelheid met een factor 6 zou verlagen.

16 km/s (57.600 km/u) wordt gesteld voor Aardse meteorieten, en die hebben een atmosfeer om doorheen te ploegen.

Dat remt niet zozeer af, het beschermt wel tegen de kleine meteorietjes die nu allemaal opbranden, maar op de Maan wel massaal neer moeten komen.

Dus ~9600 km/u kogeltjes ruimtehagel van verschillende grootte.

Onze white bunnies hopten daar hendig omheen zeker? Vast allemaal opgelost door NASA, for all your magic parties.
Tijd voor wat basis rekenwerk. De massa van micrometerieten ligt tussen de 10^-4 en 10^-9 gram. De snelheid heb je zelf gegeven op 16 km/s. De kinetische energie van de zwaarste in die range is dan 0.5 * 0.0000001 * 16000^2=12.8 Joules, wat ongeveer in de range zit van een luchtdrukpistool op de kermis. Nou heb je nog het probleem dat de meteoriet deze energie op een veel kleiner oppervlak uitoefent. De oplossing daarvoor zijn de meerdere lagen die ze in de bescherming gebruiken. De meteoriet spat door de eerste laag uit elkaar, waardoor het oppervlakte voor de volgende lagen veel groter is.
m0j0vrijdag 15 mei 2015 @ 13:49
Dat ene filmpje (even zo snel niet gevonden) waar je 3 astronauten in hun capsule op weg naar de maan ziet.

Ze krijgen een interview dat ze al redelijk dicht bij zijn enz enz.

Dan is het interview afgelopen en wordt er een bord voor het raam weggehaald, giga veel licht in eens, want ze hangen gewoon in een baan rond de aarde.

Dat is het enige voorbeeld die mij nog steeds laat twijfelen..
ATuin-hekvrijdag 15 mei 2015 @ 13:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 13:49 schreef m0j0 het volgende:
Dat ene filmpje (even zo snel niet gevonden) waar je 3 astronauten in hun capsule op weg naar de maan ziet.

Ze krijgen een interview dat ze al redelijk dicht bij zijn enz enz.

Dan is het interview afgelopen en wordt er een bord voor het raam weggehaald, giga veel licht in eens, want ze hangen gewoon in een baan rond de aarde.

Dat is het enige voorbeeld die mij nog steeds laat twijfelen..
En dat is niet gewoon de zon die naar binnen schijnt?
m0j0vrijdag 15 mei 2015 @ 13:55
Laatste keer dat ik `m heb gezien is meer dan 5 jaar geleden, volgens mij was het toch echt de aarde die zichtbaar is uit het raam, niet op een afstand, as in halverwege naar de maan, of bijna bij de maan.

Misschien dat mijn geheugen met mij speelt.. damn you chemtrails! :P
Lambiekjevrijdag 15 mei 2015 @ 13:56
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 12:34 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Stel die vraag nu eens aan NASA, zou ik zo zeggen.

Niemand is er ooit geweest, dus als je een goed model hebt, deel het!
We zijn er wel geweest alleen niet met kermisacteurs
theguyvervrijdag 15 mei 2015 @ 13:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 13:55 schreef m0j0 het volgende:
Laatste keer dat ik `m heb gezien is meer dan 5 jaar geleden, volgens mij was het toch echt de aarde die zichtbaar is uit het raam, niet op een afstand, as in halverwege naar de maan, of bijna bij de maan.

Misschien dat mijn geheugen met mij speelt.. damn you chemtrails! :P
heb je een link naar dat filmpje?
ATuin-hekvrijdag 15 mei 2015 @ 14:00
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 13:56 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

We zijn er wel geweest alleen niet met kermisacteurs
Mata vs. Biekje: The ultimate showdown!
Monolithvrijdag 15 mei 2015 @ 14:02
edit:bash/flame/etc.

[ Bericht 96% gewijzigd door jogy op 15-05-2015 14:20:24 ]
kalinhosvrijdag 15 mei 2015 @ 14:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 12:37 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Dat is niet hoe zwaartekracht en de snelheid van voorwerpen in het zonnestelsel werkt :D
Hoe werkt het dan? Ik lees als leek veel mee en probeer te begrijpen waarom iets klopt of niet kan kloppen.
ATuin-hekvrijdag 15 mei 2015 @ 14:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 14:16 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Hoe werkt het dan? Ik lees als leek veel mee en probeer te begrijpen waarom iets klopt of niet kan kloppen.
Mata neemt bijvoorbeeld 1/6 van de snelheid om aan te geven hoe erg een impact op de maan is, vermoedelijk vanwege de lagere zwaartekracht op de maan. Dat is echter totaal irrelevant voor de energie van de botsing, die bepaald is door de relatieve snelheid.
kalinhosvrijdag 15 mei 2015 @ 14:42
Hoezo is dat niet relevant dan? Als een object met x-km-p-uur snelheid op je af komt vliegen, hoe maakt relatieve snelheid dan uit?
ATuin-hekvrijdag 15 mei 2015 @ 15:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 14:42 schreef kalinhos het volgende:
Hoezo is dat niet relevant dan? Als een object met x-km-p-uur snelheid op je af komt vliegen, hoe maakt relatieve snelheid dan uit?
Als jij met jouw auto met 80 km/h tegen een betonnen muur klapt maakt dat niet uit of dat op aarde of op de maan is.
nikaovrijdag 15 mei 2015 @ 15:17
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 12:30 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Massa, hoek en vorm hebben invloed.

Maar belangrijker is de zwaartekracht. Die moet op de Maan 6 keer zo weinig zijn, dus niet die hupsjes van die clowns daar, wat de inslagsnelheid met een factor 6 zou verlagen.

16 km/s (57.600 km/u) wordt gesteld voor Aardse meteorieten, en die hebben een atmosfeer om doorheen te ploegen.

Dat remt niet zozeer af, het beschermt wel tegen de kleine meteorietjes die nu allemaal opbranden, maar op de Maan wel massaal neer moeten komen.

Dus ~9600 km/u kogeltjes ruimtehagel van verschillende grootte.

Onze white bunnies hopten daar hendig omheen zeker? Vast allemaal opgelost door NASA, for all your magic parties.
Kom op Mata, zelfs jij kan wel beter dan dit toch?.. damn.....
SpecialKvrijdag 15 mei 2015 @ 17:44
El_Matadorvrijdag 15 mei 2015 @ 21:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 12:52 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Tijd voor wat basis rekenwerk. De massa van micrometerieten ligt tussen de 10^-4 en 10^-9 gram. De snelheid heb je zelf gegeven op 16 km/s. De kinetische energie van de zwaarste in die range is dan 0.5 * 0.0000001 * 16000^2=12.8 Joules, wat ongeveer in de range zit van een luchtdrukpistool op de kermis. Nou heb je nog het probleem dat de meteoriet deze energie op een veel kleiner oppervlak uitoefent. De oplossing daarvoor zijn de meerdere lagen die ze in de bescherming gebruiken. De meteoriet spat door de eerste laag uit elkaar, waardoor het oppervlakte voor de volgende lagen veel groter is.
Je hebt het nu over meteorieten in de range van 10^-4 tot 10^-9 gram. Dat zijn verdomd kleine stofdeeltjes inderdaad.

Zoals je weet verhoudt de grootte/massa van een meteoor zich met de frequentie waarmee ze voorkomen.

Zoals met aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, springvloeden en al niet meer.

Meteorietjes van 10^-4 gram komen x keer vaker voor dan meteorietjes van 10^-3 gram, etc. zo naar boven. X wordt vaak op 10 gezet, zoals bij Richter. Laten we 10 aannemen.

Dus naast kleine meteorieten, stof in feite, zijn er ook grotere, maar zeldzamere.

Dan wordt de kinetische energie al telkens 10 keer zo groot en als grotere meteorieten een grotere snelheid kunnen bereiken, wat ze door hun grotere m tegenover de M van het hemellichaam moeten hebben, dan krijgen we wel een gevaarlijke hagelbui.

Meegaande in jouw voor fijn stof op zich valide punt dat tiny micrometeorieten inderdaad weinig energie in zich dragen, wordt het Apollo verhaaltje toch nog steeds lastig uit te leggen.

De interactie van dat "uiteenspatten" dat je beschrijft en de energiebalans van deze enorme botsinkjes vindt alleen wel plaats op de KEVLARTM-laag en die ligt ónder de buitenste, stoffen laag.

Dus die hagelwitte (pun intended) pakken waarin die clowns die capsule uitstapten, hadden helemaal vol kleine brandgaatjes moeten zitten, waar de met 55.000 km/u aansuizende meteorietjes wél door het dunne stof brandden, maar tegen het KEVLAR hun Waterloo vonden.

Dat...ehh... zagen we niet.

Oh ja, wel wat kleine voorgeprepareerde fotootjes van kleine lapjes stof. Toch anders dan een hagelbui van tot 80 uur op je kneiter... :') en geen schoon pak in de kast van de LM hangen, daar was geen ruimte meer voor... -O-

En vreemd dat er zo weinig over gepubliceerd is. Deze unieke omgeving, met zoveel studiemateriaal... Hmmm....
.SP.vrijdag 15 mei 2015 @ 22:11
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 21:50 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Je hebt het nu over meteorieten in de range van 10^-4 tot 10^-9 gram. Dat zijn verdomd kleine stofdeeltjes inderdaad.

Zoals je weet verhoudt de grootte/massa van een meteoor zich met de frequentie waarmee ze voorkomen.

Zoals met aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, springvloeden en al niet meer.

Meteorietjes van 10^-4 gram komen x keer vaker voor dan meteorietjes van 10^-3 gram, etc. zo naar boven. X wordt vaak op 10 gezet, zoals bij Richter. Laten we 10 aannemen.

Dus naast kleine meteorieten, stof in feite, zijn er ook grotere, maar zeldzamere.

Dan wordt de kinetische energie al telkens 10 keer zo groot en als grotere meteorieten een grotere snelheid kunnen bereiken, wat ze door hun grotere m tegenover de M van het hemellichaam moeten hebben, dan krijgen we wel een gevaarlijke hagelbui.

Meegaande in jouw voor fijn stof op zich valide punt dat tiny micrometeorieten inderdaad weinig energie in zich dragen, wordt het Apollo verhaaltje toch nog steeds lastig uit te leggen.

De interactie van dat "uiteenspatten" dat je beschrijft en de energiebalans van deze enorme botsinkjes vindt alleen wel plaats op de KEVLARTM-laag en die ligt ónder de buitenste, stoffen laag.

Dus die hagelwitte (pun intended) pakken waarin die clowns die capsule uitstapten, hadden helemaal vol kleine brandgaatjes moeten zitten, waar de met 55.000 km/u aansuizende meteorietjes wél door het dunne stof brandden, maar tegen het KEVLAR hun Waterloo vonden.

Dat...ehh... zagen we niet.

Oh ja, wel wat kleine voorgeprepareerde fotootjes van kleine lapjes stof. Toch anders dan een hagelbui van tot 80 uur op je kneiter... :') en geen schoon pak in de kast van de LM hangen, daar was geen ruimte meer voor... -O-

En vreemd dat er zo weinig over gepubliceerd is. Deze unieke omgeving, met zoveel studiemateriaal... Hmmm....
Hier staat dat een ruimtepak wel meer dan een laagje kevlar bevat.

lekkere josti ben ik, deze link moest erbij: http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_Micrometeoroid_Garment

[ Bericht 3% gewijzigd door .SP. op 17-05-2015 21:17:51 ]
ATuin-hekvrijdag 15 mei 2015 @ 22:50
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 21:50 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Je hebt het nu over meteorieten in de range van 10^-4 tot 10^-9 gram. Dat zijn verdomd kleine stofdeeltjes inderdaad.

Zoals je weet verhoudt de grootte/massa van een meteoor zich met de frequentie waarmee ze voorkomen.

Zoals met aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, springvloeden en al niet meer.

Meteorietjes van 10^-4 gram komen x keer vaker voor dan meteorietjes van 10^-3 gram, etc. zo naar boven. X wordt vaak op 10 gezet, zoals bij Richter. Laten we 10 aannemen.

Dus naast kleine meteorieten, stof in feite, zijn er ook grotere, maar zeldzamere.

Dan wordt de kinetische energie al telkens 10 keer zo groot en als grotere meteorieten een grotere snelheid kunnen bereiken, wat ze door hun grotere m tegenover de M van het hemellichaam moeten hebben, dan krijgen we wel een gevaarlijke hagelbui.

Meegaande in jouw voor fijn stof op zich valide punt dat tiny micrometeorieten inderdaad weinig energie in zich dragen, wordt het Apollo verhaaltje toch nog steeds lastig uit te leggen.

De interactie van dat "uiteenspatten" dat je beschrijft en de energiebalans van deze enorme botsinkjes vindt alleen wel plaats op de KEVLARTM-laag en die ligt ónder de buitenste, stoffen laag.

Dus die hagelwitte (pun intended) pakken waarin die clowns die capsule uitstapten, hadden helemaal vol kleine brandgaatjes moeten zitten, waar de met 55.000 km/u aansuizende meteorietjes wél door het dunne stof brandden, maar tegen het KEVLAR hun Waterloo vonden.

Dat...ehh... zagen we niet.

Oh ja, wel wat kleine voorgeprepareerde fotootjes van kleine lapjes stof. Toch anders dan een hagelbui van tot 80 uur op je kneiter... :') en geen schoon pak in de kast van de LM hangen, daar was geen ruimte meer voor... -O-

En vreemd dat er zo weinig over gepubliceerd is. Deze unieke omgeving, met zoveel studiemateriaal... Hmmm....
Ey koning stroman, volgens mij heeft iemand eerder in dit topic nog een foto geplaatst van precies die brandgaatjes die er volgens jou niet waren :') Verder schrijf je veel, zeg je weinig, en lijk je te denken dat het een soort hagelbui in de ruimte is. Zo erg is het gelukkig ook weer niet.

En ja, kevlar is sterk. Dat gaat zonder problemen die 13 joule tegenhouden. Ter vergelijking, de pees op mijn boog is van een soort kevlar achtig materiaal gemaakt. Deze is +-2mm dik, en zou sterk genoeg moeten zijn om twee kleine auto's mee op te tillen.
wuuhtzondag 17 mei 2015 @ 18:56
:')
blessed19zondag 17 mei 2015 @ 23:30
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 21:50 schreef El_Matador het volgende:

[..]
Wederom veel tekst zonder argumentatie maar wel met drogredenen. je valt weer in herhaling, maar schijnbaar is het wel de ultieme troll manier.

Wat een pareltje, die post van je. :)
#ANONIEMzondag 17 mei 2015 @ 23:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 22:50 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ey koning stroman, volgens mij heeft iemand eerder in dit topic nog een foto geplaatst van precies die brandgaatjes die er volgens jou niet waren :') Verder schrijf je veel, zeg je weinig, en lijk je te denken dat het een soort hagelbui in de ruimte is. Zo erg is het gelukkig ook weer niet.

En ja, kevlar is sterk. Dat gaat zonder problemen die 13 joule tegenhouden. Ter vergelijking, de pees op mijn boog is van een soort kevlar achtig materiaal gemaakt. Deze is +-2mm dik, en zou sterk genoeg moeten zijn om twee kleine auto's mee op te tillen.
In het weekend ben je een ridder en speel je larps in de bossen?
ATuin-hekzondag 17 mei 2015 @ 23:37
quote:
5s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:35 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

In het weekend ben je een ridder en speel je larps in de bossen?
Hij is iets moderner dan dat ;)
blessed19zondag 17 mei 2015 @ 23:42
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 21:50 schreef El_Matador het volgende:

Bekijk de aarde vanuit het International Space Station in HD

Nou, Mata, hoe flikken ze dit kunstje? Volgens jou is het fake en wie eist die bewijst!
blessed19zondag 17 mei 2015 @ 23:43
quote:
5s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:35 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

In het weekend ben je een ridder en speel je larps in de bossen?
Boogschieten is zover ik weet een normale sport. :)
ATuin-hekzondag 17 mei 2015 @ 23:44
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:43 schreef blessed19 het volgende:

[..]

Boogschieten is zover ik weet een normale sport. :)
Olympische sport zelfs :Y
#ANONIEMzondag 17 mei 2015 @ 23:45
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:43 schreef blessed19 het volgende:

[..]

Boogschieten is zover ik weet een normale sport. :)
Ja, maar ik had verwacht dat ATuin-hek een larper zou zijn of zo.
ATuin-hekzondag 17 mei 2015 @ 23:50
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:45 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Ja, maar ik had verwacht dat ATuin-hek een larper zou zijn of zo.
Hoe is dat relevant voor dit topic?
blessed19zondag 17 mei 2015 @ 23:50
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:44 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Olympische sport zelfs :Y
Nou, ik zie dat alleen op tv en heb het nog nooit met mijn eigen ogen gezien. Geloof je werkelijk dat boogschieten echt bestaat? Wat een flauwekul! Als je eenmaal kevlar buigt, zal het in die houding blijven. Het is van een metaalsoort, dat is dus pure logica.

Het hout zelf is ook niet veel beter.Heb je wel eens een tak van een boom gebogen? Wat gebeurd er dan? Juist, het zal breken.

Daarnaast, een stuk hout heeft erg veel massa, zoveel zelfs dat het onmogelijk door een dun stukje metaal (wat niet terug zal veren, maargoed, laten we even aannemen dat het wel gebeurd) 10 meter in de lucht kan vliegen. Nee, die zal na het vertrekken van de boog meteen op de grond vallen.

Nee, boogschieten is pure cgi, daar weet disney zelfs wel raad mee. Oh, wist je dat disney ook de ruimte heeft bedacht? Allemaal nep, zeg ik je!!
#ANONIEMzondag 17 mei 2015 @ 23:52
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:50 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Hoe is dat relevant voor dit topic?
Niet, natuurlijk.

On-topic maar weer!
theguyvermaandag 18 mei 2015 @ 00:21
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:42 schreef blessed19 het volgende:

[..]

Bekijk de aarde vanuit het International Space Station in HD

Nou, Mata, hoe flikken ze dit kunstje? Volgens jou is het fake en wie eist die bewijst!
Al meerdere keren gevraagd maar nooit een antwoord op gehad.
Zelfde als deze.

Hoe iemand meer dan een uur te laten zweven!
Enneacanthus_Obesusmaandag 18 mei 2015 @ 07:48
quote:
5s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:35 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

In het weekend ben je een ridder en speel je larps in de bossen?
Larpers grbruiken geen wedstrijdbogen met pezen van kevlar enzow...
En daarbij: larpen is erg leuk.
Maar ok, dit ging over of de maanlanding echt was of een soort ruimtelarp, meen ik..
ATuin-hekmaandag 18 mei 2015 @ 08:41
quote:
1s.gif Op maandag 18 mei 2015 07:48 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Larpers grbruiken geen wedstrijdbogen met pezen van kevlar enzow...
En daarbij: larpen is erg leuk.
Maar ok, dit ging over of de maanlanding echt was of een soort ruimtelarp, meen ik..
Gelukkig niet zeg :D De sterkste boog bij ons op de club schiet dwars door een dubbele rubberen mat (zo'n 4-5 cm denk ik) heen en nog een cm of 2 de betonnen muur erachter in. Daarom moet het peesmateriaal ook zo sterk zijn, terwijl het ook dun en licht moet zijn voor zo veel mogelijk snelheid. Daarom leek het me ook een leuk voorbeeld voor de sterkte van Kevlar :)
theguyvermaandag 18 mei 2015 @ 08:51
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 08:41 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Gelukkig niet zeg :D De sterkste boog bij ons op de club schiet dwars door een dubbele rubberen mat (zo'n 4-5 cm denk ik) heen en nog een cm of 2 de betonnen muur erachter in. Daarom moet het peesmateriaal ook zo sterk zijn, terwijl het ook dun en licht moet zijn voor zo veel mogelijk snelheid. Daarom leek het me ook een leuk voorbeeld voor de sterkte van Kevlar :)
Leuk voor mata voor zijn vele reisjes..
Het is in Bogota Colombia..

De eigenaar schiet interviewers neer!
SPOILER
juich niet te vroeg :P
Natuurlijk wel nadat ze eerst zo'n kogelvrij vest hebben aangetrokken..
Ze maken voor alles en iedereen dit product, dus kan hij gelijk even vragen of ze ook voor astronauten kevlar maken ;)
Enneacanthus_Obesusmaandag 18 mei 2015 @ 12:14
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 08:41 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Gelukkig niet zeg :D De sterkste boog bij ons op de club schiet dwars door een dubbele rubberen mat (zo'n 4-5 cm denk ik) heen en nog een cm of 2 de betonnen muur erachter in. Daarom moet het peesmateriaal ook zo sterk zijn, terwijl het ook dun en licht moet zijn voor zo veel mogelijk snelheid. Daarom leek het me ook een leuk voorbeeld voor de sterkte van Kevlar :)
Ik weet hoe krachtig een handboog kan zijn. Ik heb jarenlang aan boogschieten gedaan. :)
Strikt genomen zou het 'pijlschieten' moeten zijn... maar ja.
ATuin-hekmaandag 18 mei 2015 @ 12:26
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 12:14 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Ik weet hoe krachtig een handboog kan zijn. Ik heb jarenlang aan boogschieten gedaan. :)
Strikt genomen zou het 'pijlschieten' moeten zijn... maar ja.
Ah cool! :)
Degodvadermaandag 18 mei 2015 @ 19:08
quote:
6s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:50 schreef blessed19 het volgende:

[..]

Nou, ik zie dat alleen op tv en heb het nog nooit met mijn eigen ogen gezien. Geloof je werkelijk dat boogschieten echt bestaat? Wat een flauwekul! Als je eenmaal kevlar buigt, zal het in die houding blijven. Het is van een metaalsoort, dat is dus pure logica.

Het hout zelf is ook niet veel beter.Heb je wel eens een tak van een boom gebogen? Wat gebeurd er dan? Juist, het zal breken.

Daarnaast, een stuk hout heeft erg veel massa, zoveel zelfs dat het onmogelijk door een dun stukje metaal (wat niet terug zal veren, maargoed, laten we even aannemen dat het wel gebeurd) 10 meter in de lucht kan vliegen. Nee, die zal na het vertrekken van de boog meteen op de grond vallen.

Nee, boogschieten is pure cgi, daar weet disney zelfs wel raad mee. Oh, wist je dat disney ook de ruimte heeft bedacht? Allemaal nep, zeg ik je!!
Dit heeft serieus wat weg van de argumentatiewijze van mata.
ATuin-hekmaandag 18 mei 2015 @ 19:12
quote:
1s.gif Op maandag 18 mei 2015 19:08 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Dit heeft serieus wat weg van de argumentatiewijze van mata.
Nogal ja :D
blessed19maandag 18 mei 2015 @ 19:37
quote:
1s.gif Op maandag 18 mei 2015 19:08 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Dit heeft serieus wat weg van de argumentatiewijze van mata.
Dat was ook de bedoeling! Thnx! :D *O*

Mata zit de users hier gewoon te trollen en ze trappen er telkens weer in. Opzich vind ik dit topic om die reden het volgen waard. :P
Enneacanthus_Obesusmaandag 18 mei 2015 @ 20:39
quote:
6s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:50 schreef blessed19 het volgende:

[..]

Nou, ik zie dat alleen op tv en heb het nog nooit met mijn eigen ogen gezien. Geloof je werkelijk dat boogschieten echt bestaat? Wat een flauwekul! Als je eenmaal kevlar buigt, zal het in die houding blijven. Het is van een metaalsoort, dat is dus pure logica.

Het hout zelf is ook niet veel beter.Heb je wel eens een tak van een boom gebogen? Wat gebeurd er dan? Juist, het zal breken.

Daarnaast, een stuk hout heeft erg veel massa, zoveel zelfs dat het onmogelijk door een dun stukje metaal (wat niet terug zal veren, maargoed, laten we even aannemen dat het wel gebeurd) 10 meter in de lucht kan vliegen. Nee, die zal na het vertrekken van de boog meteen op de grond vallen.

Nee, boogschieten is pure cgi, daar weet disney zelfs wel raad mee. Oh, wist je dat disney ook de ruimte heeft bedacht? Allemaal nep, zeg ik je!!
En alle mensen die zeggen dat ze aan boogschieten doen zijn gewoon acteurs..
DeMolaymaandag 18 mei 2015 @ 21:58
leuke link

DeMolaymaandag 18 mei 2015 @ 22:00
quote:
En alle mensen die zeggen dat ze aan boogschieten doen zijn gewoon acteurs..
Maar ik ben boogschutter maar doe er nie aan :)

P.S. vroagah wel met zelfgemaakte

[ Bericht 6% gewijzigd door DeMolay op 18-05-2015 22:21:56 ]
DeMolaymaandag 18 mei 2015 @ 22:10
voor de niet geland zijn gelovers


7min 10

Martin Stubbs

blessed19maandag 18 mei 2015 @ 22:43
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 20:39 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

En alle mensen die zeggen dat ze aan boogschieten doen zijn gewoon acteurs..
Klopt! Ik heb laatst een onderzoek gedaan met behulp van hun eigen beelden van de olympische spelen in 2004. je ziet duidelijk een doorzichtig visserslijntje gespannen tussen de schutter en het doelwit. De pijl is er dan aan vast "gehaakt" en wordt zo naar het doel getrokken.

Nu begrijp jij ook wel net als ik dat wrijving van hout door lucht een reactie teweeg brengt dat het vuur gaat branden. Daarom hebben ze bij het doelwit een tweede pijl vast gehaakt, zodat het net lijkt dat de pijl daadwerkelijk van de schutter af komt. Goed, dit zeggende te hebben kunnen we dus concluderen dat ALS de pijl DAADWERKELIJK door de lucht vliegt, de pijl uiteindelijk BRANDEND IN DE ROOS TERRECHT KOMT!

Daar hoef ik geen berekeningen voor te geven, dat is pure logica. Als je dit al niet snapt, dan heeft een verdere discussie ook geen zin. Ik kan het weten, want ik ben universitair afgestudeerd in elektronica. je leert zulke basale en simpele wetenschap al in het eerste jaar.

Maargoed, zullen we weer on topic gaan? :)
Monolithmaandag 18 mei 2015 @ 22:49
Boogschutter is een sterrenbeeld en iedereen weet dat astrologie pure fictie is.
DeMolaymaandag 18 mei 2015 @ 22:57
core rope memory

DeMolaymaandag 18 mei 2015 @ 23:15
goede uitleg

blessed19maandag 18 mei 2015 @ 23:23
quote:
Wat wil je met deze filmpjes duidelijk maken omtrent de apollo hoax?
DeMolaymaandag 18 mei 2015 @ 23:23
mag je zelf uitmaken...wat wil jij met je geratel ?
blessed19maandag 18 mei 2015 @ 23:30
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 23:23 schreef DeMolay het volgende:
mag je zelf uitmaken...wat wil jij met je geratel ?
Beetje onzinnig, niet? Mijn geratel is een overduidelijk voorbeeld van hoe Mata discussieert in dit topic. Daarnaast heb ik zelf ook al aangegeven om weer on-topic te gaan.

Maargoed, normaals mijn vraag; Wat is de reden waarom je die youtube linkjes hebt geplaatst?


Edit:
ik bedoel de laatste 2 video's.
DeMolaymaandag 18 mei 2015 @ 23:32
als je de draad gelezen hebt is dit comentaar op eerder aangedragen materiaal, dat jullie het later ondersneeuwen met offtopic genuezel is dan niet mijn probleem.
blessed19maandag 18 mei 2015 @ 23:59
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 23:32 schreef DeMolay het volgende:
als je de draad gelezen hebt is dit comentaar op eerder aangedragen materiaal, dat jullie het later ondersneeuwen met offtopic genuezel is dan niet mijn probleem.
Neem je dit topic dan nog steeds daadwerkelijk serieus? Het leeft alleen nog maar door getrol en reacties op de trol. De discussies zijn erg oppervlakkig, inhoudsloos en op de man. Als ik mod was, had ik dit allang gesloten.
theguyverdinsdag 19 mei 2015 @ 00:37
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 23:32 schreef DeMolay het volgende:
als je de draad gelezen hebt is dit comentaar op eerder aangedragen materiaal, dat jullie het later ondersneeuwen met offtopic genuezel is dan niet mijn probleem.
de technologie van die tijd?
http://www.pcmweb.nl/nieu(...)e-maan-brachten.html

Aan boord van de capsule waarmee de astronauten vlogen, was de 'Apollo Guidance Computer', die een processor van 0,043 MHZ, en 64 kilobyte aan werkgeheugen had. De computer werkte met een besturingssysteem waarbij de astronauten simpele commando's konden invoeren door korte woorden te typen.

Hier wat codes die gebruikt werden op de computer.
http://authors.library.ca(...)lic/archive/1729.pdf

Als je de eerste gameboy er naast legt.
processor van 2 MHz a 2,5 MHz
En tussen de 8 kB en 32 kB werk geheugen.
Dit komt omdat er wat verschillende modellen in omloop waren zoals de lite variant

nou zou je denken dat is toch niks :o

The importance of this computer was highlighted in a lecture by astronaut David Scott who said: "If you have a basket ball and a baseball 14 feet apart, where the baseball represents the moon and the basketball represents the Earth, and you take a piece of paper sideways, the thinness of the paper would be the corridor you have to hit when you come back."

While the astronauts would probably have preferred to fly the spacecraft manually, only the AGC could provide the accuracy in navigation and control required to send them to the Moon and return them safely home again, independent of any Earth-based navigation system.
El_Matadordinsdag 19 mei 2015 @ 02:57
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 23:32 schreef DeMolay het volgende:
als je de draad gelezen hebt is dit comentaar op eerder aangedragen materiaal, dat jullie het later ondersneeuwen met offtopic genuezel is dan niet mijn probleem.
Het gehups van de clowns in dit topic is inderdaad zo mogelijk nog lachwekkender dan die cosmoclowns met 1/6 g op 2/3 snelheid in beeld gebracht...
ATuin-hekdinsdag 19 mei 2015 @ 08:15
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 02:57 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het gehups van de clowns in dit topic is inderdaad zo mogelijk nog lachwekkender dan die cosmoclowns met 1/6 g op 2/3 snelheid in beeld gebracht...
Ey psst, dat is geen werkende verklaring voor het opvliegende stof in die filmpjes :')
El_Matadordinsdag 19 mei 2015 @ 08:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 08:15 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ey psst, dat is geen werkende verklaring voor het opvliegende stof in die filmpjes :')
Die zandbak was inderdaad nogal ongelukkig gekozen.
ATuin-hekdinsdag 19 mei 2015 @ 08:34
quote:
10s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 08:27 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Die zandbak was inderdaad nogal ongelukkig gekozen.
En daar is de troll weer :W
ATuin-hekdinsdag 19 mei 2015 @ 08:36
en vol