Vind je dat niet raar dan?quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:44 schreef Bijna het volgende:
Vragen om een rare biefstuk en 'em dan medium krijgen
geef mij juist maar lekker veel vlees: ik hoef de rest eromheen toch nietquote:Op woensdag 2 juli 2014 15:43 schreef Milchat het volgende:
1. te grote portie vlees in verhouding tot de rest
Dat ja. Vooral als je met een wat grotere groep bent en meerdere mensen bestellen biefstuk. Ze vragen hoe je hem wil en vervolgens bakken ze ze allemaal het zelfde Dat gebeurt echt te vaak.quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:44 schreef Bijna het volgende:
Vragen om een rare biefstuk en 'em dan medium krijgen
Dat is echt nummer 1, die was ik vergetenquote:Op woensdag 2 juli 2014 15:44 schreef Bijna het volgende:
Uren wachten op je eten
Haren oid in je eten
Lauw drinken
Vragen om een rare biefstuk en 'em dan medium krijgen
Niet onder controle hebben.quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:42 schreef Brummetje2.0 het volgende:
Gillende/krijsende/jankende kutkinderen.
Mensen die het geluid van hun gsm niet uitzetten..quote:Op woensdag 2 juli 2014 16:39 schreef Prospos het volgende:
Mensen aan je tafel die met hun telefoon aan het kutten zijn.
is niet chique maar eigenlijk heel hygiënisch. Bedenk je dat in grote delen van D het zeer ongewoon is mayo te eten bij je frietquote:Op woensdag 2 juli 2014 16:56 schreef hoas het volgende:
2 mayonaise uit een zakje( gehad in Duitsland)
Hang er vanaf hoeveel gangen er nog komen.quote:Op woensdag 2 juli 2014 16:54 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Grootste afknapper: na 3 gangen nog honger hebben. Dan is er echt iets mis met je porties.
Na zeven gangen nog honger hebben, Villa Copera in Tolkamer, balletentquote:Op woensdag 2 juli 2014 16:54 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Grootste afknapper: na 3 gangen nog honger hebben. Dan is er echt iets mis met je porties.
Je kan Argentinië alvast van je wensenlijstje voor vakantie wegstrepenquote:Op woensdag 2 juli 2014 15:43 schreef Milchat het volgende:
1. te grote portie vlees in verhouding tot de rest
Niet mijn ding. Dan is het een kwestie van groente erbij vragenquote:Op woensdag 2 juli 2014 17:18 schreef flipsen het volgende:
[..]
Je kan Argentinië alvast van je wensenlijstje voor vakantie wegstrepen
Als je daar vlees besteld, krijg je ook echt alléén een halve koe op je bord, niets geen bijgerechten
Leuk als je een keer uit eten gaat, maar als je voor je werk veel weg van huis bent (woon soms een jaar in een Hotel) dan snak je naar verse boontjes bij je lamsvlees, naar spruitjes of rode kool bij de hacheequote:Op woensdag 2 juli 2014 17:18 schreef flipsen het volgende:
[..]
Je kan Argentinië alvast van je wensenlijstje voor vakantie wegstrepen
Als je daar vlees besteld, krijg je ook echt alléén een halve koe op je bord, niets geen bijgerechten
Jup, dat heb ik hier dus ook. Meestal één of twee keer per maand koop ik groente en dingen voor een salade, daarna is het gewoon weer vlees, vlees en nog meer vlees. De 2 ons groente en 2x fruit haal ik hier dus hooguit per weekquote:Op woensdag 2 juli 2014 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Leuk als je een keer uit eten gaat, maar als je voor je werk veel weg van huis bent (woon soms een jaar in een Hotel) dan snak je naar verse boontjes bij je lamsvlees, naar spruitjes of rode kool bij de hachee
Het alternatief is een grote pot op tafel, waar iedereen met zijn jatten aan zit en weer teruggezet wordt. Of nog erger, zo'n raar sausgietertje met een kwak mayo, uit zo;n grote emmer geschept die al 2 jaar overdatum.quote:Op woensdag 2 juli 2014 16:56 schreef hoas het volgende:
2 mayonaise uit een zakje( gehad in Duitsland)
dat laatste vooral... Naar huis gaan met het idee dat je het thuis beter/lekkerder en voor veel minder geld had kunnen eten.quote:Op woensdag 2 juli 2014 16:25 schreef RobinOok het volgende:
1. Geen karaf/fles kraanwater kunnen krijgen
2. Lang wachten op de menukaart
3. Saai, suf, fantasieloos menu
4. Herrie van groepen cq kinderen
5. Te lang wachten op eten en nog erger, op de rekening
Bediening maakt me verder niet zoveel uit. En een haar kan me meestal ook niet boeien.
Maar belangrijkste ergernis blijft uiteraard: slecht eten.
Tja, dat heb ik eigenlijk vrijwel altijd, is de uitzondering dat dit niet zo isquote:Op woensdag 2 juli 2014 19:28 schreef Sjeen het volgende:
Naar huis gaan met het idee dat je het thuis beter/lekkerder en voor veel minder geld had kunnen eten.
Het nadeel van kunnen koken.quote:Op woensdag 2 juli 2014 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, dat heb ik eigenlijk vrijwel altijd, is de uitzondering dat dit niet zo is
Ja, dat is waar, maar uit eten is voor mij ook vaak gewoon even wat eten omdat ik onderweg ben, of dat we laat zijn en geen zin hebben ook nog te koken. Bediening bij een aantal vaste restaurants vind dat vreemd, we komen binnen, bestellen gelijk eten en drinken, schrok schrok, rekening en weer weg, half uurtje max.quote:
Dit. En zand in je salade.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:04 schreef MutedFaith het volgende:
Te kleine tafels,die dan ook nog half volgebouwd zijn met bloemstukje, kaarsen, peper-en-zoutstelletjes, bakje voor de menukaart, asbak en godweetwat ze er allemaal nog bij menen te moeten zetten, zodat er nauwelijks nog plaats is om je bord fatsoenlijk neer te kunnen zetten.
Bestek dat spontaan krom trekt als je er je vlees mee probeert te snijden.
Ja, dat is hier ook een truc. Al moet ik zeggen dat ik nog nooit zonder betalen ben vertrokken.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:15 schreef loecje het volgende:
valt me op dat veel mensen zeggen dat ze te lang op de rekening moeten wachten.
wanneer ik om de rekening heb gevraagd en het duurt me te lang (ik ga geen uur wachten) dan word de spullen alvast bij elkaar gepakt en de jas aangetrokken. meestal kan het dan opeens heel snel worden geregeld. zo niet dan is het doeidoei.
Kale autistische vrouwen.quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:42 schreef Brummetje2.0 het volgende:
Gillende/krijsende/jankende kutkinderen.
ik 1 keer.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:18 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ja, dat is hier ook een truc. Al moet ik zeggen dat ik nog nooit zonder betalen ben vertrokken.
Het is ook geen wonder dat zoveel horeca het zout in de pap niet verdient, jullie tafel had in die tijd dat je op de rekening gewacht hebt nog een keer bezet kunnen zijn en al uitgegeten en van rekening voorzien ook.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:23 schreef loecje het volgende:
[..]
ik 1 keer.
dat was ook pas na 3 of 4x vragen en een uur wachten. toen moest er een trein gehaald worden dus we zijn vertrokken.
Dat is wel heel extreem.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:23 schreef loecje het volgende:
[..]
ik 1 keer.
dat was ook pas na 3 of 4x vragen en een uur wachten. toen moest er een trein gehaald worden dus we zijn vertrokken.
tja, het eten daar was prima.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is ook geen wonder dat zoveel horeca het zout in de pap niet verdient, jullie tafel had in die tijd dat je op de rekening gewacht hebt nog een keer bezet kunnen zijn en al uitgegeten en van rekening voorzien ook.
dan krijg je een 'ik kom zo bij u' reactie...quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:35 schreef Jula123 het volgende:
Meestal loop ik of mijn man gewoon naar de bar om meteen te betalen. Als ik weg wil wil ik meteen weg, ik ga niet op een rekening zitten wachten.
Tja, komt ervan als men goedkoop en jong personeel daar neerzet, zet er pro's neer, die kosten meer, maar genereren veel meer omzet en margequote:Op woensdag 2 juli 2014 20:35 schreef loecje het volgende:
[..]
tja, het eten daar was prima.
maar de bediening echt beroerd, ze stonden telkens ergens achter. soms kwamen er mensen binnen lopen maar er stond helemaal niemand in de zaak, dus de mensen gingen maar weer weg.
maar lang moeten wachten op de rekening komt vaak voor. zo moeilijk is dat toch niet? iemand vraagt om de rekening, de bon wordt gehaald en naar de tafel gebracht. paar min werk max.
[..]
dan krijg je een 'ik kom zo bij u' reactie...
Personeel kun je opleiden, hoe jong ook.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, komt ervan als men goedkoop en jong personeel daar neerzet, zet er pro's neer, die kosten meer, maar genereren veel meer omzet en marge
dan heb je wel iemand nodig om ze op te leiden. zo'n pro bijvoorbeeld.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:39 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Personeel kun je opleiden, hoe jong ook.
Scherpquote:Op woensdag 2 juli 2014 17:11 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hang er vanaf hoeveel gangen er nog komen.
Wim Kan, IJs Kan, alles kan, het gebeurd niet voldoende.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:39 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Personeel kun je opleiden, hoe jong ook.
Roken in de horeca is al jaren niet meer toegestaanquote:Op woensdag 2 juli 2014 20:41 schreef gebrokenglas het volgende:
Ergens had je een rokers- en een niet-rokers gedeelte. Maar het waren geen aparte ruimtes - het rokersdeel was een ietwat afgelegen deel van de ruimte, dus alle rook verspreidde zich uiteindelijk toch gewoon door de hele zaal. En da's lekker hoor: je biefstukje te midden van sigarenrook te moeten eten.
Dat is afhankelijk van de presentatie.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Kakkerlakken en ander ongedierte vind ik ook een bummer
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoeveel jaar geleden ben jij voor het laatst uit eten geweestquote:Op woensdag 2 juli 2014 20:41 schreef gebrokenglas het volgende:
Ergens had je een rokers- en een niet-rokers gedeelte. Maar het waren geen aparte ruimtes - het rokersdeel was een ietwat afgelegen deel van de ruimte, dus alle rook verspreidde zich uiteindelijk toch gewoon door de hele zaal. En da's lekker hoor: je biefstukje te midden van sigarenrook te moeten eten.
Nooit een BBQ gehad of ergens in een tuin gegeten?quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:56 schreef Life2.0 het volgende:
geen, ik eet bijna nooit buiten in nederland
Toilet is inderdaad een no go area, maar bij de keuken vind ik altijd wel gezellig en leuk . Zeker als een een (half)open keuken is. Lekker even meekijken hoe de koks werken en of het er allemaal een beetje hygiënisch aan toe gaat.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:40 schreef Poeke het volgende:
Bij reservering vooraf toch plekje aangewezen krijgen vlakbij toilet of keuken.
woon toch niet in een volkbuurtquote:Op woensdag 2 juli 2014 21:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Nooit een BBQ gehad of ergens in een tuin gegeten?
Gelijk heb je, want er zijn weinig landen waar uit eten gaan zo duur is en waar je dan ook nog eens troep krijgt.quote:Op woensdag 2 juli 2014 22:21 schreef uniekhoorn het volgende:
Oja, ik word steeds "harder" qua het uiten van welke ongenoegen ook.
Betaal er grof voor en dan wil ik gewoon iets goeds!
Tot ergernis van meneer trouwens maar ik neem gewoon genoegen meer van oa: lauw, doorgebakken, te weinig, sauzen uit pakjes.
Daarom bestel ik alle sauzen ook apart, zo ook dressings.
Ja ik ben moeilijk
Dat kan je aangeven voordat je je bestelling plaats dat je dat absoluut niet wilt hebben, net zoals je allergieën of andere wensen kunt aangeven.quote:Op woensdag 2 juli 2014 22:37 schreef Johnny-V het volgende:
Koriander in mijn eten. Walgelijke troep
Dat heb ik met rucola... rot op met je rucola (of bleekselderij)quote:Op woensdag 2 juli 2014 22:37 schreef Johnny-V het volgende:
Koriander in mijn eten. Walgelijke troep
Ik haat hete soep !quote:Op woensdag 2 juli 2014 21:52 schreef FutureFairytale het volgende:
(half) lauw eten
Vooral soep is 5 van de 10 keer niet heet. Als het niet bloedheet is stuur ik het terug.
Wow! Precies de dingen waar ik mij aan kan ergeren!quote:Op donderdag 3 juli 2014 11:43 schreef Biekuh het volgende:
De meeste ergernissen zijn al genoemd. Maar goed, ik doe een poging, sommige "ergernissen" zijn eerder komisch dan iets anders:
1. Wanneer ze bier (van de tap) schenken, en dat doen in een glas van een andere brouwerij dan van wat er in de tap zit. Dus: Grolsch schenken, en dat in een Bavaria-glas doen.
2. Wanneer de ober Calva-dos zegt i.p.v. Calva-deau.
3. Wanneer je ¤5,- moet betalen voor een glas witte huiswijn dat zeker een dag of 4 open staat.
4. Wanneer ze Johnny Walker gebruiken voor Irish Coffee.
5. Als je naar een Aziaat gaat: je bestelt een vegetarisch gerecht, en je krijgt paddenstoelen in oestersaus of ze plempen vissaus (je weet wel dat spul gemaakt van ansjovis) bij de groenten of tofu.
6. Wanneer je bij een etablissement dat een bib gourmand heeft of van hoger niveau is (ik vind het überhaupt niet kunnen), en de ober het ijs en het water uit de koeler (de vakterm hiervoor schiet me niet te binnen) voor de wijn in de struiken of op de grond flikkert waar iedereen bij zit.
7. Wanneer ze niet weten hoe snel ze het stokbrood + kruidenboter van je tafel moeten halen om het vervolgens bij je buurman op tafel te zitten die zojuist gearriveerd is.
8. Wanneer je om de haverklap bestekbakken hoort rinkelen of borden op de grond hoort vallen (Vd Valk).
9. Wanneer je een krabcocktail bestelt en je surimi krijgt. De cocktailsaus is niet zelf gemaakt, maar komt uit een flesje. De saus staat stijf van de e-nummers en is alleen bovenop de cocktail gespoten waardoor je na 2 happen alleen nog droge sla zit te eten.
10. Mes en vork indekken bij het dessert.
11. Wanneer er nog kruimels op de tafel liggen van de vorige gasten (lunchrooms e.d.).
Dat doe ik ook, onderdeel van de opvoeding. Maar waarom erger jij je aan kinderen die zich gedragen?quote:Op donderdag 3 juli 2014 11:48 schreef HeatWave het volgende:
Helaas is het grootste probleem vaak de andere gasten .
Allang genoemd, maar mensen die al zonodig hun koters mee moeten nemen naar iets boven het niveau eetcafe, dat is al irritant, maar als je die koters dan ook nog eens niet in bedwang kan houden kan ik je helemaal wel wurgen. En als ik dan ook maar geirriteerd kijk naar jouw Sterre wordt jij zelf boos .
Ja die snap ik ook nooit. We typisch Nederlands trouwens. Sowieso al dat geklaag zeg. Ik weet dat het slecht gesteld is met de horeca in NL, maar zeiken over de uitspraak van "Calvados" vind ik wel heel ver gaan. Dan kan je toch echt beter thuis blijven.quote:Op donderdag 3 juli 2014 12:04 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Dat doe ik ook, onderdeel van de opvoeding. Maar waarom erger jij je aan kinderen die zich gedragen?
Dat is 9 van de 10 keer het geval, dus daar ga ik mij niet meer aan ergeren.quote:Op donderdag 3 juli 2014 13:09 schreef Bramito het volgende:
Grootste afknapper is dat als je weet dat je het beter kan dan de kok.
Lijkt me sterk, afgaande op al die restaurants met sterren die jij bezoekt.quote:Op donderdag 3 juli 2014 13:09 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ja die snap ik ook nooit. We typisch Nederlands trouwens. Sowieso al dat geklaag zeg. Ik weet dat het slecht gesteld is met de horeca in NL, maar zeiken over de uitspraak van "Calvados" vind ik wel heel ver gaan. Dan kan je toch echt beter thuis blijven.
Grootste afknapper is dat als je weet dat je het beter kan dan de kok.
Alsof die niet allemaal hetzelfde op de kaart hebben staan. Hallo zeg!quote:Op donderdag 3 juli 2014 13:21 schreef Guanabana het volgende:
Dat er in zoveel middeklasserestaurantjes hetzelfde op de kaart staat. Eigenlijk ben ik alleen nog geinteresseerd om bij een Thai of Indiër of zoiets te eten, want anders is het allemaal voorgerecht carpaccio, hoofdgerecht biefstuk of een of andere saaie vis, en nagerecht ijs met fruit.
Ik erger me dan weer vaak aan pretentieuze andere gasten die hoorbaar commentaar hebben omdat ze zelf niet weten hoe het hoort.quote:Op donderdag 3 juli 2014 11:43 schreef Biekuh het volgende:
De meeste ergernissen zijn al genoemd. Maar goed, ik doe een poging, sommige "ergernissen" zijn eerder komisch dan iets anders:
2. Wanneer de ober Calva-dos zegt i.p.v. Calva-deau.
Het is als je het dan toch fonetisch goed wilt uitspreken ook geen deau, maar dó.quote:Op donderdag 3 juli 2014 11:43 schreef Biekuh het volgende:
De meeste ergernissen zijn al genoemd. Maar goed, ik doe een poging, sommige "ergernissen" zijn eerder komisch dan iets anders:
Wanneer de ober Calva-dos zegt i.p.v. Calva-deau.
Ja maar dat is (voor mij) altijd nog nieuwer en exotischer dan die cliché carpaccio en biefstukquote:Op donderdag 3 juli 2014 13:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Alsof die niet allemaal hetzelfde op de kaart hebben staan. Hallo zeg!
Fish cakes, phat thai, tom yam, etc etc.
En bij de Indiër idem dito.
De -s hoort wel degelijk in de uitspraak hoor. Op zich is er niet zoveel mis mee dat als je maar een paar woordjes Frans kent je lettergrepen zo uitspreekt als je ze wel vaker geschreven hebt zien staan en waarvan je de uitspraak kent. Maar je moet natuurlijk geen anderen gaan corrigeren of je aan anderen gaan ergeren omdat je zelf zo'n gebrekkige kennis hebt.quote:Op donderdag 3 juli 2014 14:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is als je het dan toch fonetisch goed wilt uitspreken ook geen deau, maar dó.
AHA! dat dacht ik al. Ik had Calvadeau/o nog nooit gehoord. Hier uitspraak.quote:Op donderdag 3 juli 2014 14:31 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
De -s hoort wel degelijk in de uitspraak hoor. Op zich is er niet zoveel mis mee dat als je maar een paar woordjes Frans kent je lettergrepen zo uitspreekt als je ze wel vaker geschreven hebt zien staan en waarvan je de uitspraak kent. Maar je moet natuurlijk geen anderen gaan corrigeren of je aan anderen gaan ergeren omdat je zelf zo'n gebrekkige kennis hebt.
Ik zal in het vervolg wat beter letten op de lange 'oo'.quote:Op donderdag 3 juli 2014 15:18 schreef Bramito het volgende:
[..]
AHA! dat dacht ik al. Ik had Calvadeau/o nog nooit gehoord. Hier uitspraak.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oooooooooooh of van die vrouwtjes die beledigd zijn dat ze de huiswijn niet voor mogen proevenquote:Op donderdag 3 juli 2014 14:05 schreef Jula123 het volgende:
Ook een grote ergernis als er zo'n pretentieus mannetje naast je zit die op te luide toon zijn 'kennis' over de wijn wil delen, inclusief alle bijbehorende zogenaamde vaktermen.
Als ik varkenshaas met champignonroomsaus op een kaart zie staan ga ik liever ergens anders heenquote:Op donderdag 3 juli 2014 13:21 schreef Guanabana het volgende:
Dat er in zoveel middeklasserestaurantjes hetzelfde op de kaart staat. Eigenlijk ben ik alleen nog geinteresseerd om bij een Thai of Indiër of zoiets te eten, want anders is het allemaal voorgerecht carpaccio, hoofdgerecht biefstuk of een of andere saaie vis, en nagerecht ijs met fruit.
Had zo een type in de klas vroeger, die had geen broek maar een pantelon aan. Later een heeel foute gilnicht bij klm cabincrew geworden.quote:Op donderdag 3 juli 2014 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Calvados is gewoon calvados. Sodeflikker op met je frans, ik woon in Nederland.
Een entrecote spreken we ook gewoon op zijn Hollands uit.
Er zijn godverdomme wel belangrijkere dingen als je uit eten gaat. Eigenlijk is ALLES belangrijker dan hoe iemand iets uitspreekt.
Wijn proef je toch om te kijken of er geen kurk in zit? Niet of je hem lekker vindt?quote:Op donderdag 3 juli 2014 15:43 schreef Probability het volgende:
[..]
Oooooooooooh of van die vrouwtjes die beledigd zijn dat ze de huiswijn niet voor mogen proeven
'Ja maar wat als ik hem niet lust'
En zogenaamd heel chique doen en afgeven op het personeel en zich verheven voelen, terwijl ze helemaal niet weten hoe het heurt..
Nep chique Als je echt zo 'chique' bent en vol goede manieren, dan ga je het meisje dat je bestelling opneemt niet kleineren...
Nee, je proeft hem om te controleren of hij geen kurk heeft, dat is iets heel anders. Maar de meeste Nederlanders proeven dat sowieso nietquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:02 schreef Probability het volgende:
[..]
Wijn proef je toch om te kijken of er geen kurk in zit? Niet of je hem lekker vindt?
Ja dat zei ik tochquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, je proeft hem om te controleren of hij geen kurk heeft, dat is iets heel anders. Maar de meeste Nederlanders proeven dat sowieso niet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kurk_(smaak)
Zegge Piet,mijn beste. Wat is er mis met een lekkere varkenshaas of kalfstournedos met championsroomsaus?quote:Op donderdag 3 juli 2014 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik varkenshaas met champignonroomsaus op een kaart zie staan ga ik liever ergens anders heen
Die hoop heb ik allang laten varen in Nederland. Daarom heb ik wel zilver bij mij thuis.quote:Op donderdag 3 juli 2014 14:31 schreef highender het volgende:
Als er geen echt zilveren bestek opgedekt is
Je zal toch wel meer dan 1 cc bij je hebben? Ik betaal trouwens zelden tot nooit met een cc in Nederland als ik ga uiteten. Altijd cash. CC is voor 'grote' dingen en als je in het buitenland bij een sterrenchef gaat eten en men dus je cc nummer wil hebben als garantie dat je wel op komt dagen. Geef ook altijd de cc die ik het minst gebruik (Diners)quote:Op donderdag 3 juli 2014 13:40 schreef klaarover het volgende:
Dat ze puntje bij paaltje toch niet mijn Creditcard accepteren. Of dat het Creditcard apparaat stuk is. Of dat er een rare code uit het apparaat komt rollen. Terwijl op de deur gewoon het logo van mijn kaart staat. Echt dat is voor mij de grootste afknapper.
Na, je zei het volledig verkeerd, het gaat om de smaak, niet of er wat kurk in zitquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:06 schreef Probability het volgende:
[..]
Ja dat zei ik toch
Iig dat bedoel ik
Toonbeeld van een fantasieloze kaart in een pakjessaus restaurantquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Zegge Piet,mijn beste. Wat is er mis met een lekkere varkenshaas met championsroomsaus?
Een goede wiener schnitzel uit kalfsvlees is ook erg lekker, maar ik mijdt schnitzelparadijzen.quote:
Ja, das waar, en erg lastig te bepalen in een onbekende stad.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:22 schreef Iwanius het volgende:
Ja,nee,begrijp ik.(massa toerisme versie)
Maar je moet het natuurlijk wel weten waar dan die goede schnitzel is te vinden.
quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:43 schreef Milchat het volgende:
3. Alleen maar patat gerechten voor kinderen
Deze snap ik niet, als het kind niet alleen friet lust kan het toch gewoon wat-dan-ook van de kaart eten? Dat 'kindermenu' is toch juist bedoeld voor de proletariers wiens kinderen alleen friet eten?quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:00 schreef Buurpoes het volgende:
Dat je voor je kind alleen patat kunt bestellen. [/sub]
Wat ik altijd doe is de lokale taxichauffeur goed tippen om mij uit te leggen (en heen te rijden) waar de lokale bevolking nu zelf altijd het lekkerst gaat uiteten. Ik kiest ook zelden de sjieke/nette taxichauffeur die altijd standaard voor het hotel staan maar juist de kleine zelfstandige die iets verderop staat en ook op klanten wacht/hoopt.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, das waar, en erg lastig te bepalen in een onbekende stad.
Dan moet je de volle prijs betalen en dat willen ze natuurlijk niet.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:26 schreef Fokpop het volgende:
[..]
[..]
Deze snap ik niet, als het kind niet alleen friet lust kan het toch gewoon wat-dan-ook van de kaart eten? Dat 'kindermenu' is toch juist bedoeld voor de proletariers wiens kinderen alleen friet eten?
Het gaat natuurlijk vaak vooral om de portiegrootte: een kind van zeven eet niet dezelfde hoeveelheid als zijn volwassen papa.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan moet je de volle prijs betalen en dat willen ze natuurlijk niet.
Ik zeg altijd: Als jij aankomt zetten met zo een Diningcity kortingskaart dan moet je gewoon eten wat je wordt voorgeschoteld en helemaal geen commentaar of blabla hebben. Die mensen kijken je dan ook aan alsof ze wel dat recht hebben omdat...ze geld komen brengen. Ik zeg altijd: Je brengt geen geld,je kost geld. Of begrijp je dat niet?quote:Op donderdag 3 juli 2014 15:43 schreef Probability het volgende:
Oooooooooooh of van die vrouwtjes die beledigd zijn dat ze de huiswijn niet voor mogen proeven
'Ja maar wat als ik hem niet lust'
En zogenaamd heel chique doen en afgeven op het personeel en zich verheven voelen, terwijl ze helemaal niet weten hoe het heurt..
Nep chique Als je echt zo 'chique' bent en vol goede manieren, dan ga je het meisje dat je bestelling opneemt niet kleineren...
quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, je proeft hem om te controleren of hij geen kurk heeft, dat is iets heel anders. Maar de meeste Nederlanders proeven dat sowieso niet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kurk_(smaak)
En?quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Het gaat natuurlijk vaak vooral om de portiegrootte: een kind van zeven eet niet dezelfde hoeveelheid als zijn volwassen papa.
Yo ik bedoelde dat er kurk in zit - als in de schimmelquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Na, je zei het volledig verkeerd, het gaat om de smaak, niet of er wat kurk in zit
dat heet, kurk heeft, een wijn heeft kurkquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:48 schreef Probability het volgende:
[..]
Yo ik bedoelde dat er kurk in zit - als in de schimmel
Ik snap ook wel dat er geen stukjes kurk in drijven dat zie je sowieso al wel voor je het proeft als het daar om zou gaan
Ja dat heb ik inmiddels begrepenquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat heet, kurk heeft, een wijn heeft kurk
Gros proeft het echt niet.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:44 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Psst Piet. Jij...ik wij zijn ook Nederlanders hoor. Maar begrijp wel wat je bedoelt.
Ik wil het nog scherper stellen (en nu zullen de criticasters het wel weer het als elitair of snobistisch betitelen)quote:Op donderdag 3 juli 2014 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Gros proeft het echt niet.
Het is trouwens een veel voorkomend probleem, dat eenvoudig op te lossen is door schroefdoppen te gaan gebruiken. Dat het publiek dat niet wil laat al zien dat ze niet proeven
En deze mensen werken maar al te vaak in de horecaquote:Op donderdag 3 juli 2014 17:12 schreef Iwanius het volgende:
Ik wil het nog scherper stellen (en nu zullen de criticasters het wel weer het als elitair of snobistisch betitelen)
De meeste mensen hebben helemaal geen smaak!. Ze weten niet wat echte smaak is. Laat staan smaakverhoudingen tussen de verschillende ingredienten onderling die een gerecht dat maken wat het behoort te zijn.
Om over enige vorm van productkennis maar te zwijgen.
niets mis met goed opgevoede kinderen in een restaurant.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Restaurants en hotels kunnen wmb niet kind onvriendelijk genoeg zijn
In Amsterdam zit ook zo´n tent, waar je erg lekker kan eten: Moedersquote:Op donderdag 3 juli 2014 17:47 schreef Iwanius het volgende:
Moet die steak wel lekker 'bloody' zijn mijn beste.
In Rotterdam had je jaren geleden in Delfshaven zo een wat ik "moeders keuken noemde.
Ben er al zeker 10 jaar niet geweest maar heerlijk,"moeders eten" zonder poespas.
Edit: Gevonden! Eethuisje!
Net zoals er niets mis is met een goed bereide kalfsschnitzel, maar je treft ze zelden aan in restaurantsquote:Op donderdag 3 juli 2014 18:06 schreef loecje het volgende:
[..]
niets mis met goed opgevoede kinderen in een restaurant.
Vaak? Heb dat nog nooit gezien eigenlijkquote:Op donderdag 3 juli 2014 18:20 schreef FutureFairytale het volgende:
Vaak kun je voor kinderen uit het hele menu kiezen en dan halve porties.
Nee staat er ook niet maar als je t vraagt wordt het gedaanquote:Op donderdag 3 juli 2014 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vaak? Heb dat nog nooit gezien eigenlijk
ah, zoquote:Op donderdag 3 juli 2014 18:22 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nee staat er ook niet maar als je t vraagt wordt het gedaan
Mijn ervaringen hiermee zijn bedroevend: 1 keer botweg weigeren, 1 keer 'vergeten' (er kwam een heel portie) en 1 keer duurde het zo verrot lang dat mijn uk over zijn honger heen was. En dus klierig werd...dus zeer vlug gegeten, betaald en vertrokken.quote:Op donderdag 3 juli 2014 18:22 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Nee staat er ook niet maar als je t vraagt wordt het gedaan
Dat ruik je al, dat hoef je niet eens meer te proeven.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat heet, kurk heeft, een wijn heeft kurk
Kom bij mij in de buurt eens eten.quote:Op donderdag 3 juli 2014 18:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ah, zo
Dan begrijp ik het
Geen ervaring mee, ga nooit met kinderen eten, en eet meestal laat, dan zijn de mensen met kinderen al weg
Maria de Huerva? Mij te warm nuquote:
Welnee joh, net 25 graden ofzo, prima klimaat voor een ijsbeer op vakantie.quote:
morgen weer 34quote:
Owja, een tafelgenoot die luid staat te oreren over 'een soepel wijntje' met 'een fruitige afdronk', en demonstratief flink boven het glas staat te ruiken en het zit te nippen. En dat over een huiswijn van 5.95.quote:Op donderdag 3 juli 2014 14:05 schreef Jula123 het volgende:
Ook een grote ergernis als er zo'n pretentieus mannetje naast je zit die op te luide toon zijn 'kennis' over de wijn wil delen, inclusief alle bijbehorende zogenaamde vaktermen.
quote:
Die had ik al meegerekend bij de vervelende kinderen.quote:
Zo hebben wij een keer gegeten in een restaurant in Amsterdam waar het nou niet bepaald geënt was op 'deftige mensen'. Geen enkele bestekset was gelijk, de stoelen wiebelden, de tafel nogal klein. Het was een samengeraapt zooitje. Weinig keus op de kaart, en we kozen voor inderdaad grotendeels de hollandse pot: aardappelen met boerenkool, een enorme lap vlees erbij, voor de verandering ook maar frietjes en dat soort dingen.quote:Op donderdag 3 juli 2014 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb ook niets tegen een eerlijke steak frites die kwaliteit levert, of een truckerstent waar je karbonade met jus en gekookte aardappels en groente krijgt, gewoon eerlijk eten.
In een echt goed restaurant krijg je meestal gewoon je wijn, zeker als je een wijnarrangement hebt. De sommelier kijkt toch vaak wel voor je of hij kurk heeft, is misschien nog wel netter.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, je proeft hem om te controleren of hij geen kurk heeft, dat is iets heel anders. Maar de meeste Nederlanders proeven dat sowieso niet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kurk_(smaak)
Wie is zij? Het restaurant?quote:Op vrijdag 4 juli 2014 23:21 schreef Brummetje2.0 het volgende:
Dat de tafel al gedekt is en zij dus bepalen waar je zit en ik dus niet naast mijn vriend kan/mag zitten.
Ja, meerdere keren meegemaakt...
Ook, maar ook 1 keer gewoon bij mensen thuis.quote:Op vrijdag 4 juli 2014 23:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Wie is zij? Het restaurant?
Als jij dat dan pikt ben je wel heel erg dom bezig.
Je bepaalt altijd zelf waar je gaat zitten.
Het is ook gewoon calvados, laatst nog eens nagevraagd in Normandië bij een producent. Maar mij kan het weinig schelen: entrecote en chardonnay zijn ook zo van die woorden.quote:Op donderdag 3 juli 2014 13:09 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ja die snap ik ook nooit. We typisch Nederlands trouwens. Sowieso al dat geklaag zeg. Ik weet dat het slecht gesteld is met de horeca in NL, maar zeiken over de uitspraak van "Calvados" vind ik wel heel ver gaan. Dan kan je toch echt beter thuis blijven.
Grootste afknapper is dat als je weet dat je het beter kan dan de kok.
Ik heb mijn servet (tot irritatie van mijn vriendin) altijd op zijn Amerikaans om.quote:Op vrijdag 4 juli 2014 19:47 schreef RobinOok het volgende:
Krampachtig een servet op schoot.... okeee... dat zegt me ook weer genoeg.....
Kies nooit arrangementen. Altijd ala carte! tenzij dat arrangement zo speciaal is dat ik het wel interressant vind,maar dat is praktisch uitgesloten bij mij na al die jaren.quote:Op vrijdag 4 juli 2014 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb het eigenlijk best vaak gehad, vooral in sterren tenten, maar dan als je een fles besteld ipv een arangement
Dat zijn inderdaad afknappers, de stoelen moeten overigens ook comfortabel genoeg zijn voor een zitting van meerdere uren.quote:Op vrijdag 4 juli 2014 23:35 schreef littledrummergirl het volgende:
• restaurants met een slechte akoestiek, het kan een prachtige tent zijn maar als het klinkt alsof je in een badkamer zit te eten, nah...
• tafels die te dicht naast elkaar zijn opgesteld. als je buurman even naar het toilet moet dat ie bijna je bord-glas van tafel zwiept.
• te kleine tafels, ik wil niet dingen moeten verplaatsen omdat het bedienend personeel met de handen vol staat en het anders niet op het kleine tafeltje gepropt krijgt
• onoplettend personeel, als mijn glas leeg is wil ik binnen vijf minute de vraag of ik nog wat wil, niet wachten tot de volgende gang.
Ja, dat is ook supergenant natuurlijk. Sjesus man, ben je motorisch gestoord of zo, dat je niet zonder knoeien je eten naar binnen kunt schuiven? Mijn oma had er een speciaal kettinkje met klemmetjes voor, om haar servet voor te binden. Echt erg.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 03:49 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik heb mijn servet (tot irritatie van mijn vriendin) altijd op zijn Amerikaans om.
Ooit gehoord van een korreltje zout?, ik denk dat je dit met een zak zout moet nemen hahahahaquote:Op zaterdag 5 juli 2014 09:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat is ook supergenant natuurlijk. Sjesus man, ben je motorisch gestoord of zo, dat je niet zonder knoeien je eten naar binnen kunt schuiven? Mijn oma had er een speciaal kettinkje met klemmetjes voor, om haar servet voor te binden. Echt erg.
Nou het is omdat het etiquette is maar ik zie daar het nut niet zo van, een servet op je schoot. Thuis doe je dat toch ook niet? Of is het als de GTST familie Sanders bij jullie?quote:Op vrijdag 4 juli 2014 19:47 schreef RobinOok het volgende:
Krampachtig een servet op schoot.... okeee... dat zegt me ook weer genoeg.....
Vermoed dat een wijnarrangement wordt bedoeld. Dan is de fles buiten het zicht open gegaan en heeft de sommelier als het goed is die fles voorgeproefd.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 03:49 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik heb mijn servet (tot irritatie van mijn vriendin) altijd op zijn Amerikaans om.
[ afbeelding ]
[..]
Kies nooit arrangementen. Altijd ala carte! tenzij dat arrangement zo speciaal is dat ik het wel interressant vind,maar dat is praktisch uitgesloten bij mij na al die jaren.
Iets met een ortolaan?quote:Op zaterdag 5 juli 2014 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Bonuspunten voor degene die weet wat en waarom
Mijn punt: als je geen servet op je schoot wilt dan leg je dat fucking servet toch gewoon NIET op je schoot? Wat ben je voor een loser dat je niet gewoon zelf uitmaakt hoe je eet? Om dan een servet op schoot een krampachtige gewoonte te noemen, gewoon omdat jij er blijkbaar erg onder lijdt slaat werkelijk helemaal nergens op.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 11:26 schreef gebrokenglas het volgende:
[..]
Nou het is omdat het etiquette is maar ik zie daar het nut niet zo van, een servet op je schoot. Thuis doe je dat toch ook niet? Of is het als de GTST familie Sanders bij jullie?
En dan nog, bij knoeien valt het standaard alsnog naast je servet op je broek, dusja.
En voor de stropdas die, bij het over de tafel naar de saladeschaal reiken, vrolijk in je tomatensoep gaat hangen, helpt het ook allemaal niet.
Ben je verkouden?quote:Op zaterdag 5 juli 2014 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Bonuspunten voor degene die weet wat en waarom
Tsjielp!quote:
Waar is dat dan?quote:Op zaterdag 5 juli 2014 15:03 schreef LelijKnap het volgende:
Pretentieus gedoe:
- Mensen die komen om mensen te kijken i.p.v. om te eten / het gezellig te hebben.
- Kleine porties.
- Tafeletiquette
- Verplichte kledingstijl.
- Té aanwezig personeel (icm gemaakte vriendelijkheid).
- Lelijk personeel (afwezigheid van lekkere kontjes in rokjes)
Dat laatste...soms word ik uitgenodigd voor zo'n vreetschuur en dan kan ik met goed fatsoen niet afzeggen.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 08:36 schreef Jula123 het volgende:
Inderdaad een krappe opstelling, zodat degene achter je steeds met zijn stoel tegen de jouwe aanknalt als die opstaat, zodat je zelf geneigd bent strak met je buik en stoel tegen je tafel aan te gaan zitten.
Ook een afknapper: restaurants waar het gaat om kwantiteit boven kwaliteit, in zulke tenten kom ik dus niet. Zodra ik zie staan dat je onbeperkt kan eten voor 25 euro haak ik af. Het trekt bepaald volk aan en het eten is vaak niet veel beter dan een 4.
Gewoon zeggen, luister, voor 10-15 euro meer pp kunnen we echt goed eten, wat dacht je daarvan?quote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:19 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Dat laatste...soms word ik uitgenodigd voor zo'n vreetschuur en dan kan ik met goed fatsoen niet afzeggen.
Zo zonde van t geld, dan liever iets erbij lappen en WEL goed eten...
Heel irritant inderdaad, gelukkig komt dat al heel vaak niet meer voor. Ik ga regelmatig eten in een sterrenrestaurant, maar daar zie je meestal niet eens tafellinnen ofzo. En ik trek gerust mijn spijkerbroek aan.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 15:03 schreef LelijKnap het volgende:
Pretentieus gedoe:
- Mensen die komen om mensen te kijken i.p.v. om te eten / het gezellig te hebben.
- Kleine porties.
- Tafeletiquette
- Verplichte kledingstijl.
- Té aanwezig personeel (icm gemaakte vriendelijkheid).
- Lelijk personeel (afwezigheid van lekkere kontjes in rokjes)
Voor veel mensen is dat geen vooruitgang: die vinden de 'vreetschuur' juist beter. Mijn smaak is het ook niet, maar ik kan me er totaal niet druk over maken. Dat meemoeten is natuurlijk wel een dingetje.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon zeggen, luister, voor 10-15 euro meer pp kunnen we echt goed eten, wat dacht je daarvan?
Dit ja. Sommige mensen vinden dat gewoon geweldig....quote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:27 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Voor veel mensen is dat geen vooruitgang: die vinden de 'vreetschuur' juist beter. Mijn smaak is het ook niet, maar ik kan me er totaal niet druk over maken. Dat meemoeten is natuurlijk wel een dingetje.
Absoluut dieptepunt was eten met de hele (schoon)familie bij Yankee Doodle, want dat is zo leuk voor de kinderen. Er waren 2 kinderen bij van rond de 10, die gewoon normaal konden eten, dus feitelijk gezien hoefden daarvoor geen 20 volwassenen zich aan te passen. Nou het ging toch door, en het was het meest vreselijke waar ik ooit ben geweest!quote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:19 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Dat laatste...soms word ik uitgenodigd voor zo'n vreetschuur en dan kan ik met goed fatsoen niet afzeggen.
Zo zonde van t geld, dan liever iets erbij lappen en WEL goed eten...
Nog erger: dat iedereen zit te lappen en dat t bediendend personeel terugkomt dat t niet genoeg was. Heeft er dus 1 collega niet betaald. En gewoon niet toegeven he?quote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:28 schreef gebrokenglas het volgende:
En het afrekenen als je met een groep (collega's ofzo) bent.
Heel gezellig getafeld, en dan komt de rekening en gaat er driftig gerekend worden wie hoeveel moet bijlappen. "Ja maar ik heb maar 1 koffie gehad en jij 2". "- Ja maar jouw soep was duurder."
En dan heeft er eentje alleen maar groot geld bij zich, of alleen maar een bankpasje.
"Wil jij dan betalen? "- Nee hoor, daar begin ik niet aan."
Ik probeer me wel een beetje netjes aan te kleden voor een speciaal restaurant. Ik vind het op zich soms wel grappig als ik zie dat mensen dat anders interpreteren. Bij Bras (drie sterren, Frankrijk) zag ik iemand met een zo'n halflange korte broek en liep er meer dan een gast op teenslippers. Terwijl er een bordje buiten hing: no bermuda's and no thongs. Pas veel later kwam ik er teleurgesteld achter dat ze met thongs hier waarschijnlijk teenslippers bedoelen en niet G-strings (ik zag het al voor me).quote:
ik weiger gewoon, fuck itquote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:27 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Voor veel mensen is dat geen vooruitgang: die vinden de 'vreetschuur' juist beter. Mijn smaak is het ook niet, maar ik kan me er totaal niet druk over maken. Dat meemoeten is natuurlijk wel een dingetje.
Dan zijn er een hoop toffe mensen waar ik niet meer mee zou eten, die prijs is te hoog.quote:
Tja, de ken niet schelen hoe ut smoakt as moar veul en vet is mensen heb ik niet in mijn vriendenkring, als je eten als voer ziet heb je bij mij geen kansquote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:40 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Dan zijn er een hoop toffe mensen waar ik niet meer mee zou eten, die prijs is te hoog.
Als t gebrek aan smaak hun enige gebrek is, ga ik niet moeilijk doen.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, de ken niet schelen hoe ut smoakt as moar veul en vet is mensen heb ik niet in mijn vriendenkring, als je eten als voer ziet heb je bij mij geen kans
Dat heb je dan weer niet bij 'onbeperkt' eten, dus wat dat betreft snap ik dat dan wel weer de keuze voor een flatfee vreetschuur.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:28 schreef gebrokenglas het volgende:
En het afrekenen als je met een groep (collega's ofzo) bent.
Heel gezellig getafeld, en dan komt de rekening en gaat er driftig gerekend worden wie hoeveel moet bijlappen. "Ja maar ik heb maar 1 koffie gehad en jij 2". "- Ja maar jouw soep was duurder."
En dan heeft er eentje alleen maar groot geld bij zich, of alleen maar een bankpasje.
"Wil jij dan betalen? "- Nee hoor, daar begin ik niet aan."
quote:Op zaterdag 5 juli 2014 15:03 schreef LelijKnap het volgende:
Pretentieus gedoe:
- Mensen die komen om mensen te kijken i.p.v. om te eten / het gezellig te hebben.
- Kleine porties.
- Tafeletiquette
- Verplichte kledingstijl.
- Té aanwezig personeel (icm gemaakte vriendelijkheid).
- Lelijk personeel (afwezigheid van lekkere kontjes in rokjes)
Als je dat vooraf zegt is dat meestal geen probleem, kom je daar achteraf mee moet je niet zeuren als het niet kanquote:Op zaterdag 5 juli 2014 18:12 schreef rosability het volgende:
Een echte afknapper vind ik als het niet mogelijk is om te rekening te splitsten en inderdaad
onvriendelijk personeel.
Klopt, ik had het vooraf gezegd, maar ze wilden het alsnog niet doen, omdat dat zogenaamd niet met hun kassasysteem konquote:Op zaterdag 5 juli 2014 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je dat vooraf zegt is dat meestal geen probleem, kom je daar achteraf mee moet je niet zeuren als het niet kan
Dat kan, soms hebben ze een computerkassa die per tafel werkt die ook de bestellingen doorzet naar de keuken en aangeeft hoeveel van wat ze nog hebbenquote:Op zaterdag 5 juli 2014 18:38 schreef rosability het volgende:
[..]
Klopt, ik had het vooraf gezegd, maar ze wilden het alsnog niet doen, omdat dat zogenaamd niet met hun kassasysteem kon
Wat ik laatst ontdekte, ik ging met iemand eten en die vond het de normaalste zaak van de wereld om ieder de helft te pinnen! Ik zou het niet eens kunnen bedenken. Toen vroeg ik ernaar bij de bediening en die zeiden dat het regelmatig voorkomt dat groepen met de pin betalen, allemaal hun eigen deel!!!!!quote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:28 schreef gebrokenglas het volgende:
En het afrekenen als je met een groep (collega's ofzo) bent.
Heel gezellig getafeld, en dan komt de rekening en gaat er driftig gerekend worden wie hoeveel moet bijlappen. "Ja maar ik heb maar 1 koffie gehad en jij 2". "- Ja maar jouw soep was duurder."
En dan heeft er eentje alleen maar groot geld bij zich, of alleen maar een bankpasje.
"Wil jij dan betalen? "- Nee hoor, daar begin ik niet aan."
Urgh dat vind ik zo vreselijk. Doe gewoon de rekening evenredig verdelen, tenzij je echt extravagant meer/duurder hebt besteld.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:28 schreef gebrokenglas het volgende:
En het afrekenen als je met een groep (collega's ofzo) bent.
Heel gezellig getafeld, en dan komt de rekening en gaat er driftig gerekend worden wie hoeveel moet bijlappen. "Ja maar ik heb maar 1 koffie gehad en jij 2". "- Ja maar jouw soep was duurder."
En dan heeft er eentje alleen maar groot geld bij zich, of alleen maar een bankpasje.
"Wil jij dan betalen? "- Nee hoor, daar begin ik niet aan."
Ik heb wel eens de dag erna een mail gestuurd met de vraag om rekeningnummers, vanwege bovenstaande situatie. De totale tip was belachelijk, dus iets naar beneden afgerond. Restant heb ik nooit meer kunnen teruggeven aan mijn tafelgenoten, want ik kreeg geen rekeningnummers en wel "hou maar" in achtvoud.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat regelmatig voorkomt bij groepen is dat men de rekening krijgt, iedereen moet dan één zoveelste betalen, zeg 37 euro. Velen geven dan 40 ofzo want tip. Een persoon gaat dan even betalen. Steekt het geld in de zak en pint het rekenings bedrag.
Ken verschillende restauranteigenaren die me dit bevestigden toen ik het eens gezien had en vertel, moet je nu horen.
Wat ik bedoel is dat de gehele tip in de zak van betaler verdwijnt en die gratis eet.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 21:24 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik heb wel eens de dag erna een mail gestuurd met de vraag om rekeningnummers, vanwege bovenstaande situatie. De totale tip was belachelijk, dus iets naar beneden afgerond. Restant heb ik nooit meer kunnen teruggeven aan mijn tafelgenoten, want ik kreeg geen rekeningnummers en wel "hou maar" in achtvoud.
Ik at wel stukken goedkoper dan ik had bedoeld. Genant. De volgende keer geef ik gewoon de gehele tip...quote:Op zaterdag 5 juli 2014 21:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat ik bedoel is dat de gehele tip in de zak van betaler verdwijnt en die gratis eet.
Epic ga ik onthouden.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat regelmatig voorkomt bij groepen is dat men de rekening krijgt, iedereen moet dan één zoveelste betalen, zeg 37 euro. Velen geven dan 40 ofzo want tip. Een persoon gaat dan even betalen. Steekt het geld in de zak en pint het rekenings bedrag.
Ken verschillende restauranteigenaren die me dit bevestigden toen ik het eens gezien had en vertel, moet je nu horen.
Doen vaak ook nog de rijkste mensen uit de vriendengroep.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat regelmatig voorkomt bij groepen is dat men de rekening krijgt, iedereen moet dan één zoveelste betalen, zeg 37 euro. Velen geven dan 40 ofzo want tip. Een persoon gaat dan even betalen. Steekt het geld in de zak en pint het rekenings bedrag.
Ken verschillende restauranteigenaren die me dit bevestigden toen ik het eens gezien had en vertel, moet je nu horen.
doen 'wij' ook, eerst omhoog afronden naar en mooi getal en dan delen door aantal personen, soms 1 iemand minder die heel afwijkend goedkoper heeft gegeten of ff krap zit.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 19:03 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Urgh dat vind ik zo vreselijk. Doe gewoon de rekening evenredig verdelen, tenzij je echt extravagant meer/duurder hebt besteld.
Aan de andere kant heb je dan ook weer van die mensen die als je een potje maakt in de kroeg opeens vodka-Red Bull gaan drinken terwijl ze normaal bier drinken
quote:Op zaterdag 5 juli 2014 21:33 schreef TserrofEnoch het volgende:
Een zaak waarbij je 80% niet lust/niet wil proberen.
En die dan ook geen frietjes met appelmoes heeft oid
Gadver, hebben ze geen broodje kaas zonder boter? Alles ziet er vies uit.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 21:49 schreef CrashO het volgende:
[..]
Waarom ga je dan überhaupt uit eten en haal je niet een Happymeal van de MCD? Die lussikniejjj mentaliteit is nog wel het ergste uit dit topic
Oh ja. Een Japans restaurant waar je een papieren slabbetje kreeg. Want dat was authentiek Japans. Nou, ik ben een X aantal keren in Japan geweest. Geen slabbetje gezien. En ze wierpen daar in Japan ook al geen eieren in mijn mond.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 09:09 schreef Spanky78 het volgende:
Nieuwe klacht :tent waar mensen op zijn Amerikaans hun servet dragen. Jezus wat een gezicht! Sowieso restaurants met veel tafellinnen mijd ik. Zat goede restaurants zonder stijve meuk. (ook met sterren)
http://www.nrc.nl/ik/2014/07/05/rose/quote:Rosé
Ik besluit mijn ongemak op deze fundraisingbijeenkomst tussen de fine fleur van Enschede te verlichten met een glas rosé. Ik neem een slok, frons mijn wenkbrauwen en neem een tweede. Sterk overheersende tonen van grapefruit, zou de oenoloog zeggen. Ik ga terug naar de toog en vraag het meisje naar de herkomst van het bocht.
Ze toont me een halfvolle fles met een etiket waarop staat: Pamplemousse.
„Grapefruitsap”, zeg ik tegen haar.
„Maar dat schenk ik de hele avond al. Niemand heeft er wat van gezegd.”
Een geschrokken tooggenoot snelt naar een geparkeerde auto en keert terug met een doos Kaapse Rosé. Met een nieuw glas speur ik om mij heen naar aan roze glazen nippende fine fleur.
Max Schulte
En ik vind het niet fijn als het direct je en jij is.quote:Op zondag 6 juli 2014 10:06 schreef Myraela het volgende:
Ik vind het nooit fijn als bediening mij met u aanspreekt. Zeker niet wanneer de bediening veel ouder is dan dat ik ben.
Ik begin me nu af te vragen hoe vaak dat gebeurt als je het niet zietquote:Op zondag 6 juli 2014 11:56 schreef chansadres het volgende:
Een kind van 12 dat de sushi met zijn handen pakten. Alle stukken. Zonder ze op zijn bord te leggen. Moeder stond er bij en maakte er een lollige opmerking over. Mijn eetlust was weg voor al het rauwe eten...
Veel gelezen klacht. Ik snap echter niet waarom zoveel mensen wanneer ze gaan uiteten een steak bestellen. Dat is nu net iets wat je thuis zelf goed en snel kan maken, waarom dit dan in een restaurant bestellen?quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Op de eerste plaats
Dat men geen steak kan bakken
Bij ons ook.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 21:35 schreef TserrofEnoch het volgende:
[..]
Doen vaak ook nog de rijkste mensen uit de vriendengroep.
True, maar dat is het punt niet.quote:Op zondag 6 juli 2014 12:37 schreef Dvorakk het volgende:
[..]
Veel gelezen klacht. Ik snap echter niet waarom zoveel mensen wanneer ze gaan uiteten een steak bestellen. Dat is nu net iets wat je thuis zelf goed en snel kan maken, waarom dit dan in een restaurant bestellen?
Zeker als je weet dat wanneer je rare bestelt, dat je in het beste geval medium krijgt. Ik kies bij uit eten liever iets op de kaart wat ik zelf niet snel zou maken, dan een steak die je thuis binnen een paar minuten ook kan bakken.
Omdat het 'veilig' en vertrouwd is. Sommige hebben geen idee waar al die 'moeilijke namen' op de kaart voor staan en nemen geen risico.quote:Op zondag 6 juli 2014 12:37 schreef Dvorakk het volgende:
[..]
Veel gelezen klacht. Ik snap echter niet waarom zoveel mensen wanneer ze gaan uiteten een steak bestellen. Dat is nu net iets wat je thuis zelf goed en snel kan maken, waarom dit dan in een restaurant bestellen?
Groepen zijn vaak luidruchtiger dan een gezinnetje met opgevoede kinderen.quote:Op zondag 6 juli 2014 14:10 schreef RickoKun het volgende:
Kinderen en slechte bediening. Vaak weet ik wel vantevoren wat lekker is en wat niet.
Maar kinderen mogen echt een paar verse trappen krijgen van me
Ik vind het juist irritant als ze je glas voor de helft vullen met dat flesje. Wat is daar de bedoeling van? Dat ik snap dat de inhoud van het flesje in het glas moet?quote:Op zondag 6 juli 2014 15:12 schreef Zana het volgende:
Wanneer de glazen/ kopjes niet vol zijn, bijvoorbeeld bij thee, je haalt het zakje eruit en er blijft niets over, en als ze niet eens het flesje kunnen inschenken als je een drankje besteld, maar volgens mij is dit vrij standaard in Nederland.
neem aan dat dat iets met het ijs te maken heeft? Dat je niet een volledig waterig drankje hebt als je het niet snel opdrinkt?quote:Op zondag 6 juli 2014 15:51 schreef Jula123 het volgende:
[..]
Ik vind het juist irritant als ze je glas voor de helft vullen met dat flesje. Wat is daar de bedoeling van? Dat ik snap dat de inhoud van het flesje in het glas moet?
Hebben ze geen tijd om hem helemaal over te schenken?
Ik dacht het al bij het servet op schoot.quote:Op zondag 6 juli 2014 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Nu gaat het weer een kant op dat ik denk "Jeeeeesus, want kunnen mensen toch zeiken". Het irritant vinden dat iemand je flesje cola uitschenkt. Of dat juist niet doet. Of U tegen je zegt of juist niet. Of het bestek meenemen of juist niet. Sodeju zeg, wat een afknappers. Nou, poeh poeh.
Het gaat toch om de grootste afknappers en het is gewoon heel persoonlijk waar zich iemand aan "stoort" en bovendien zijn heel veel dingen al genoemd.quote:Op zondag 6 juli 2014 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Nu gaat het weer een kant op dat ik denk "Jeeeeesus, want kunnen mensen toch zeiken". Het irritant vinden dat iemand je flesje cola uitschenkt. Of dat juist niet doet. Of U tegen je zegt of juist niet. Of het bestek meenemen of juist niet. Sodeju zeg, wat een afknappers. Nou, poeh poeh.
Draag jij dan eens wat nuttigs bij? Vertel jij dan wat jouw ergernissen zijn?quote:Op zondag 6 juli 2014 16:43 schreef RobinOok het volgende:
Als dat je grootste afknappers zijn dan wordt het tijd dat je eens echt iets meemaakt in je leven.
Misschien topic nog een keertje doorlezen?quote:Op zondag 6 juli 2014 16:48 schreef gebrokenglas het volgende:
[..]
Draag jij dan eens wat nuttigs bij? Vertel jij dan wat jouw ergernissen zijn?
Done. Niet echt schokkend.quote:Op zondag 6 juli 2014 16:51 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Misschien topic nog een keertje doorlezen?
Toch een keurige bijdrage.quote:
bier was in een tent in Groningen een keer gratis omdat een groep plorken continue bleef schreeuwen. Was wel netjes.quote:Op zondag 6 juli 2014 14:32 schreef Dvorakk het volgende:
[..]
Groepen zijn vaak luidruchtiger dan een gezinnetje met opgevoede kinderen.
Wat maakt het voor een zin om in herhaling te vallen en dingen te noemen die er x keer tussen staan, eerlijk gezegd ga ik er nog maar zelden uit eten, omdat ik het geld niet (meer) voor over heb en de prioriteiten op dit moment anders liggen. Misschien ben ik in het verleden niet in de juiste restaurants geweest, maar ik had al vaak het gevoel dat ik te veel heb betaald voor wat ik uiteindelijk op het bord had. Dat andere mensen belangrijkere ergernissen in restaurants hebben moeten ze zelfs weten, het topic is denk ik niet alleen bedoeld voor culi snobs.quote:Op zondag 6 juli 2014 16:43 schreef RobinOok het volgende:
Als dat je grootste afknappers zijn dan wordt het tijd dat je eens echt iets meemaakt in je leven.
Lijkt me dan des te duidelijker dat dit superfout is van de restaurantsquote:Op zondag 6 juli 2014 17:18 schreef Zana het volgende:
[..]
Wat maakt het voor een zin om in herhaling te vallen en dingen te noemen die er x keer tussen staan,
Als je geen culi snob bent, snap ik niet waarom het wel of niet inschenken van je glas een afknapper zou zijn.quote:Op zondag 6 juli 2014 17:18 schreef Zana het volgende:
[..]
Wat maakt het voor een zin om in herhaling te vallen en dingen te noemen die er x keer tussen staan, eerlijk gezegd ga ik er nog maar zelden uit eten, omdat ik het geld niet (meer) voor over heb en de prioriteiten op dit moment anders liggen. Misschien ben ik in het verleden niet in de juiste restaurants geweest, maar ik had al vaak het gevoel dat ik te veel heb betaald voor wat ik uiteindelijk op het bord had. Dat andere mensen belangrijkere ergernissen in restaurants hebben moeten ze zelfs weten, het topic is denk ik niet alleen bedoeld voor culi snobs.
Voor mij maakt het gewoon een verschil of ze het flesje en het glas voor je neus "neerplempen" of netjes inschenken, heeft iets met service en aandacht geven aan je gast te maken, anders kan ik net zo goed naar een zelfbedieningsrestaurant gaan. (Het eerste glas) wijn moet je toch ook niet zelfs inschenken.quote:Op zondag 6 juli 2014 17:22 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Als je geen culi snob bent, snap ik niet waarom het wel of niet inschenken van je glas een afknapper zou zijn.
Sorry hoor, maar in zo'n vreetschuur kun je dat ook verwachten.quote:Op zondag 6 juli 2014 11:56 schreef chansadres het volgende:
3. Slecht opgevoede kinderen met bijpassende ouders: Vorig jaar naar een all-you-can-eat wok geweest (vragen om problemen). Een kind van 12 dat de sushi met zijn handen pakten. Alle stukken. Zonder ze op zijn bord te leggen. Moeder stond er bij en maakte er een lollige opmerking over. Mijn eetlust was weg voor al het rauwe eten...
Oh ja . Die heb je ook nog. Weleens meegemaakt en werd dat geneuzel zo zat dat ik gewoon dan eerst die zeikerts de huid vol schold en gewoon de hele rekening betaalde en vervolgens verbande voor de rest vd avond om mee onze groep mee te gaan naar een club ofzo. Nou was dat makkelijk want de beste clubs,de portiers en eigenaars kende ik altijd, en als ze dus toch meeliepen,gewoon toegang laten weigeren.quote:Op zaterdag 5 juli 2014 16:28 schreef gebrokenglas het volgende:
En het afrekenen als je met een groep (collega's ofzo) bent.
Heel gezellig getafeld, en dan komt de rekening en gaat er driftig gerekend worden wie hoeveel moet bijlappen. "Ja maar ik heb maar 1 koffie gehad en jij 2". "- Ja maar jouw soep was duurder."
En dan heeft er eentje alleen maar groot geld bij zich, of alleen maar een bankpasje.
"Wil jij dan betalen? "- Nee hoor, daar begin ik niet aan."
Idd, in dat soort tenten, alsik er al kom, kan ik me er niet druk om maken. Mensen met kinderen moeten ook ergens kunnen eten, en daar zijn dit soort tenten prima voor.quote:Op zondag 6 juli 2014 23:34 schreef Techno het volgende:
[..]
Sorry hoor, maar in zo'n vreetschuur kun je dat ook verwachten.
Waarom niet gewoon gegaan?quote:Op maandag 7 juli 2014 13:35 schreef gargamelnl het volgende:
Als je met 5 personen uit eten gaat en je dan aan een tafel voor 4 personen gedumpt wordt ipv een tafel voor 6 personen.
Meegemaakt bij een steakhouse in Zeegse waar we wel gereserveerd hadden. Gevraagd aan het personeel of we aan een tafel mochten zitten voor 6 personen. Dit was niet mogelijk. Het werd lekker krap met de borden e.d. Ik heb toen "per ongeluk" wat servies en glazen op de grond laten kletteren.
Stuur je het toch weer terugquote:Op maandag 7 juli 2014 13:50 schreef sanne007 het volgende:
Koud eten terug sturen en dan met de zelfde hap eruit weer opgewarmd terug krijgen! Bv harbour club Scheveningen slecht!
Dat zou ik normaal gesproken ook doen, maar dit was een etentje met een paar collega's die hier toch anders over dachten.quote:Op maandag 7 juli 2014 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom niet gewoon gegaan?
Doei, vreet je eigen steaks maar
over treurig gedrag gesprokenquote:Op maandag 7 juli 2014 10:48 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Oh ja . Die heb je ook nog. Weleens meegemaakt en werd dat geneuzel zo zat dat ik gewoon dan eerst die zeikerts de huid vol schold en gewoon de hele rekening betaalde en vervolgens verbande voor de rest vd avond om mee onze groep mee te gaan naar een club ofzo. Nou was dat makkelijk want de beste clubs,de portiers en eigenaars kende ik altijd, en als ze dus toch meeliepen,gewoon toegang laten weigeren.
En dan als antwoord krijgen zo doen wij dat hier mevrouw 😔 diep triest en weer een klant minderquote:
Dan sta ik op en vertrek ik, doei!quote:Op maandag 7 juli 2014 14:50 schreef sanne007 het volgende:
[..]
En dan als antwoord krijgen zo doen wij dat hier mevrouw 😔 diep triest en weer een klant minder
The fu..?quote:Op maandag 7 juli 2014 14:50 schreef sanne007 het volgende:
[..]
En dan als antwoord krijgen zo doen wij dat hier mevrouw 😔 diep triest en weer een klant minder
Ben je echt zo lomp of alleen op FOK! ?quote:Op maandag 7 juli 2014 10:48 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Oh ja . Die heb je ook nog. Weleens meegemaakt en werd dat geneuzel zo zat dat ik gewoon dan eerst die zeikerts de huid vol schold en gewoon de hele rekening betaalde en vervolgens verbande voor de rest vd avond om mee onze groep mee te gaan naar een club ofzo. Nou was dat makkelijk want de beste clubs,de portiers en eigenaars kende ik altijd, en als ze dus toch meeliepen,gewoon toegang laten weigeren.
Troll en provocateur.quote:
Daarom vraag ik het effequote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |