Bustboyquote:Op donderdag 30 januari 2014 12:15 schreef Iwanius het volgende:
Afwashulp en glazen en borden verzamelaar.
Dat ziet er goed uit! In de agenda voor een toekomstig bezoekje.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 16:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 18 februari 2014
Waar: Ron Gastrobar, Amsterdam
Wat:
Ron Blaauw heeft ruim een jaar geleden z'n 2 Michelinsterrenrestaurant gesloten en heeft besloten op een wat meer laagdrempelige wijze te gaan koken in z'n Gastrobar. Je hebt de keuze uit allemaal gerechtjes van 15 euro per stuk en desserts van 9 euro per stuk.
Het nieuwe concept is succesvol en ondanks de inlevering van z'n 2 Michelinsterren besloot de Michelingids afgelopen najaar om Ron Blaauw nu voor z'n gastrobar toch weer te bekronen met 1 Michelinster.
Wij hadden al sinds oktober 2013 een Grouponbon liggen waarmee wij met 2 personen voor samen 49 euro 2 a la card-gerechten en een dessert konden uitzoeken.
De gastrobar is inderdaad bar-achtig en als een soort pijpenlade ingericht met aan de muur soms wat verrassende kunst.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De menukaart bestaat uit een soort krantje met het laatste nieuws en een keuze uit, over het algemeen, seizoensgerechten.
Als eerste komt er heerlijk brood (in een bruine papieren zak) en heerlijke zachte boter met Amsterdamse uien op tafel:
[ afbeelding ]
Eerste gerechtjes:
Voor Bluezz een Steak Tartaar met mosterdschuim en zilverui:
[ afbeelding ]
En voor mij was er de McFlurry van ganzenlever met mandarijn en VOC-kruiden:
[ afbeelding ]
Tweede gerechtjes:
Bluezz koos voor Skrei met schuim van aardpeer, crisps van aardpeer, curry en pinda:
[ afbeelding ]
Ik had gekozen voor gebakken Langoustine met prei, lenteui, pompoen, schuim van kreeftenbisque en saus van chorizo:
[ afbeelding ]
Nadat we de desserts hadden gekozen volgde een vrij lange wachttijd en opeens kam de man van de bediening met excuses bij onze tafel: hij was vergeten het bij de keuken uit te vragen en bracht ons met veel schaamrood op de kaken een klein softijsje in een minicone.
Kort daarop volgden de desserts:
Bluezz had een krokante cannelloni met toffee, olijf, zeezout en vanille-ijs:
[ afbeelding ]
Voor mij het signaturegerechtje van Ron's Gastrobar (tevens ook in het logo terug te vinden), het suprise ei van de gastrobar:
Prachtig eetbaar gevuld ei op een nestje van suikerwerk met daarnaast een sorbetijsje. In het ei bevond zich nog een creme met kleine bloementjes en een dooier die bestond uit een gelei van mango:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij de eerste 2 gerechten dronken we een glas Zuid-Afrikaanse Souvignion blanc, Bouchard Finlayson/Walker Bay en verder deden we het met een fles San Pelligrino bruiswater.
Al met al een geslaagde lekkere lunch in een laagdrempelige omgeving met attente bediening.
Met deze aanbieding via Groupon was de prijs-kwaliteitsverhouding een absolute 9!
Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zittenquote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)
Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.
En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.
Pfffffff. Wat een sof.
Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)
Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.
En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.
Pfffffff. Wat een sof.
Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:26 schreef Blik het volgende:
[..]
Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zitten
Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgenquote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.
quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
van Thais eten moet je 2 keer "plezier" hebben.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.
Maar goed, dat is allemaal nog te hebben als de smaken top zijn. Maar Thais eten zonder koriander of basilicum of zelfs peper, dat vind ik zonde van de moeite. Ik had het idee dat ik een bord komkommer heb gegeten. Met hier en daar een smakeloos stukje beef.
Gelukkig is het niet duur ook, maar als het altijd zo is hoef ik niet meer.
Welnee. De soep was wel pittig.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaadquote:Op vrijdag 21 maart 2014 21:22 schreef Zwansen het volgende:
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard.
quote:Op vrijdag 21 maart 2014 21:57 schreef Gripper het volgende:
[..]
Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaad
Wij gaan volgende week met vrienden bij FG (restaurant) eten. Kan echt niet wachten, Ivy/FG stond al zo lang op m'n verlanglijst
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |