Allereerst dank voor je verslag en leuk dat je het naar je zin hebt gehad.quote:Op maandag 23 december 2013 13:05 schreef golfer het volgende:
Wanneer: zondag 22 december 2013
Waar: Restuarant EVI en veel sterrenchefs..
Waarom: Serious Reguest.
Wat:
Ten behoeve van de 3FM-aktie Serious Request had Restaurant EVI het initiatief genomen om 24 uur non-stop te laten koken door bevriende (sterren)chefs. Allereerst werden we met een glas champagne ontvangen
Dessert-amuse:
Danny vond ons allemaal pareltjes voor Serious Request en daarom had hij 2 ringen
in een doosje gestopt met daarop een eetbaar pareltje.
Gemaakt van een ganache van witte chocolade met sereh en citrus.
Gerecht 9:
Patisserie van Danny: een taartbodem van Bretonse koek met vanilleyoghurt
en tropische mousse, hazelnootcrumble, gekaramaliseerde ananas, tropisch fruit,
sinaasappelgel en witte chocolade.
De champagne was ook Roederer.quote:Op maandag 23 december 2013 20:21 schreef Iwanius het volgende:
Allereerst dank voor je verslag en dat je het naar je zin hebt gehad.
Ten tweede weet je ook wat voor champagne je kreeg?
Ten derde 3 uur voor al deze gerechten met bijbehorende tussenpauzen die dan
opgevuld worden, is voor mij te lang te meer ik niet van al die poespas erom heen
houdt,helemaal als het iets is waar ik op tegen ben en de naam SER draagt.
Geld is voor mij in deze van ondergeschikt belang.quote:Op maandag 23 december 2013 20:28 schreef Myraela het volgende:
Zo achterlijk veel geld uitgeven en dan maar zo weinig verschillende dingen proberen. Wat saai.
Serious Requestquote:
Nou, dan moet je vooral overal dezelfde champagne bij drinken zodat je aangewakkerde smaakpapillen bruisend van de ene in de andere gang rollenquote:Op dinsdag 24 december 2013 13:11 schreef Iwanius het volgende:
[..]
En ik ken na zoveel jaren intussen de meeste keukens wel,hoe men kookt,en wat men serveert en loop dan allang niet meer warm voor het zoveelste geparfumeerde gerecht dat mooi is opgemaakt maar verder mediocre is in kwaliteit en blasé in smaak. Oftewel hap-slik-weg![]()
Ik kies die gerechten uit die ik lekker vind en mijn smaakpapillen aanwakkeren.
Piet wat mij verbaast is dat je nog bent blijven zitten. En niet aankomen met "dat is mijn eer te na"want die riedel ken ik maar die smijt ik dan over boord als het dit soort vervelende situaties betreft, want beleefdheden gaan bij mij acuut overboord als ik merk dat men zelf niet aangekaarte zaken netjes behandeld of honoreert. Wat zeg ik: Je als een lul behandeld.quote:Op maandag 23 december 2013 13:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Villa Copera, Tolkamer
Voor alle duidelijkheid, het eten is zeer smakelijk, correct en goed toebereid. De bediening vriendelijk en correct. Maar ben ik een happy camper? Nee.
Men heeft het concept van een zeven gangen menu, met dagverse ingredienten en geen kaart. Op zich een prima idee
We vroegen om mineraalwater bij het eten, kregen leidingwater met een beetje koolzuur in flessen die naar vaatwasmachine smaakte
Bij het reserveren er op gewezen dat mijn gezelschap geen uiensoorten (ui, lente-ui, prei) mag en geen paddenstoelen. Bij het aan tafel gaan vroeg de bediening nogmaals naar dieeteisen, en er nogmaals op gewezen. Toch kwam de fazant met stamppot en kroketjes toch met ui en paddenstoelen. Je zal maar allergisch zijn.
Na deze gang de bediening er ook op gewezen dat het verrukkelijk smaakt, maar dat de porties toch wel héél erg klein zijn. En dan bedoel ik, Amuse formaat. Leuk als een groet uit de keuken, maar niet als gang. De verder geheel correcte en zeer beleefde bediening wilde zich excuseren dat dit in dit soort zaken zo is. Maar, sorry, heb bij veel restaurants gegeten, op alle niveaus, maar zo weinig heb ik nog nooit gehad. Bij ons hoofdgerecht kregen we een kleine portie friet extra en een salade. Beide zeer smakelijk, met een te zoete mayonaise
Na ons hoofdgerecht kwam een tweede schaaltje frietes, maar nu zonder mayonaise
De kazen daarna, en het dessert waren wederom, net als alle andere gerechten zeer lekker.
Ik heb er een heel dubbel gevoel bij. Men kan koken, men kan bedienen, beide echt gewoon vakmanschap. Maar, na het dessert had ik nog steeds trek. Thuis nog maar wat open getrokken.
Ik vind het echt niet kunnen dat ik voor twee personen een slordige 250 euro betaal en dat je nog trek hebt na zeven gangen. De bediening was het pijnlijk en deed er alles aan me blij te maken, maar de keuken werkte helaas niet mee. Ik kan dan ook geen onvoldoende geven, maar een dikke voldoende wordt het ook niet.
Cijfer 6,5
Als ik uit eten ga gaat het mij er niet om om binnen no-time 3 gangen naar binnen te schuiven en vind ik de omgeving en het gezelschap ook erg belangrijk.quote:Op maandag 20 januari 2014 18:35 schreef Iwanius het volgende:
Ja, ik kom om te eten, niet om te socializen. En van lang wachten houd ik ook niet van.
Dat kan alsnog!quote:Op dinsdag 21 januari 2014 07:57 schreef Amarantha het volgende:
Ik had hier mijn kerstdiner (etentje bij Van der Valk) ook wel kunnen plaatsen, heb nog foto's gemaakt van het eten
Cool! Ik reed er vorige week langs en toen zag het er niet naar uit dat ze al open waren.quote:Op maandag 20 januari 2014 18:29 schreef Iwanius het volgende:
SOI 3
Eindelijk heeft Rotterdam weer een echte goede traditionele Thai genaamd SOI 3.
[ afbeelding ]
Vergeet het aftandse en overgewaardeerde Blue Mekong, ene Hua Hin, Suwannaphom
of nog erger De Kleine Ondeugd in Rotterdam-Kralingen en ChiliTime in Rotterdam-Centrum,
want SOI 3 veegt al deze zichzelf benoemde 'Thaise'restaurants in smaak en originaliteit
van tafel als je een echte liefhebber en kenner van de traditionele Thaise Keuken bent.
Hier geen aangepaste gerechten naar de Hollandse smaak zodat het naar een veredeld
Chinees-Indisch gerecht smaakt,maar alleen die basisingredienten die nodig zijn om het
gerecht die smaak en originaliteit te geven zoals men dat men met name in het noordelijke
deel van Thailand (tegen Laos aan) kent. Het concept is eigenlijk heel simpel;
Bij SOI 3 kookt men zoals men dat thuis bij moeders in Thailand is gewend. Zonder
tierlantijntjes en recht voor zijn raap zoals men dat ook ervaart als men als toerist of
backpacker door Thailand reist en bij allerlei eetstalletjes langs de weg iets nuttigt.
De zaak zelf is niet groot,hooguit 10 tafeltjes voor pak'm beet 20 personen, een brede bar
die in de lengte van de zaak tegen de muur is gevestigd en die je bij binnenkomst gelijk ziet.
Op elk tafeltje staat in typische Thaise stijl een rol wc papier om de handen schoon te vegen
de langwerpige menukaart in foldervorm en aan de muren allerlei gephotoshopte foto's die je
doet denken aan de vele beeldtenissen die je in Thailand tegenkomt.
[ afbeelding ]
De menukaart is simpel in opzet met voornamelijk noedelgerechten,salades en soepen.
Drank is er in overvloed en met name de verschillende internationale biersoorten is een opvallend
iets naast het standaard Thaise Singha bier. Gekozen werd voor 3 verschillende gerechten te weten:
Rijstnoodle salade met garnalen, pittige vissoep in een heldere bouillon en als hoofdgerecht
de welbekende pittige groene curry met cocosmelk en kip. Bier erbij was Singha.
[ afbeelding ]
Alles smaakte verrukkelijk,smaakverhoudingen klopten als een bus en sedert
lange tijd had ik voor een eerste bezoek helemaal niets op de gerechten aan te
merken. Nou ja,als het moet.1 ding dan. De curry had wel iets meer gemogen
want voor mij was het wel wat aan de magere kant qua hoeveelheid in het schaaltje.
[ afbeelding ]
Het mooie van SOI 3 is dat men ook een ontbijt serveert,wel in de Thaise stijl.
Daarom is men ook elke ochtend al vanaf 08:30 uur geopend voor de vroege vogels daar
gelegen aan de West-Kruiskade.
Houd er rekening mee dat SOI 3 al snel in bekendheid en zelfs populariteit begint in te winnen
want in de avonduren vanaf 18:30 uur tot zeker 21:30 uur loopt het al storm met gasten die deze
kleine culinaire Thaise parel hebben ontdekt.
Ik ben fan van deze zaak en keer er zeker weer terug al was het alleen maar om de andere
gerechten uit te proberen!
Want SOI 3 lijkt je niks?quote:Op maandag 20 januari 2014 18:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik weer eens in de Mooiste stad van de Randstad kom weet ik waar ik ga eten, dank je Iwanus, deliplein in Katendrecht
Lijkt me toch duidelijk SOI 3 zit aan het deliplein op Katendrecht, of wist je dat niet?quote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Want SOI 3 lijkt je niks?
Of hoe moet ik dat zien in reactie op Iwanius verslag van zijn bezoek aan SOI 3?
In Thailand is het ook vrij normaal om alles in 1 keer geserveerd te krijgen, als ze dat in restaurants anders doen is dat meestal vanwege de toeristen.quote:Op maandag 20 januari 2014 18:35 schreef Iwanius het volgende:
Ja, ik kom om te eten, niet om te socializen. En van lang wachten houd ik ook niet van.
Maar heb je nog wat positiefs te melden?![]()
Ik keek net zelf ook ff want wilde wel eens weten hoe en wat. Soi3 zit aan de west kruiskade, centrum.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me toch duidelijk SOI 3 zit aan het deliplein op Katendrecht, of wist je dat niet?
Was tot ver in de 19e eeuw in Europa ook heel normaal, toen kwam het in Frankrijk in de mode om gerecht sequentieel te serveren, Service à la Russe noemde men dat. Tot die tijd werden diners heel indrukwekkend in 1 keer geserveerd.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:49 schreef Tarado het volgende:
[..]
In Thailand is het ook vrij normaal om alles in 1 keer geserveerd te krijgen, als ze dat in restaurants anders doen is dat meestal vanwege de toeristen.
Woeps, mijn fout, ik had het adres gegoogled, want wilde weten waar het zat en kwam toen op Deliplein katendrecht uit.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:53 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik keek net zelf ook ff want wilde wel eens weten hoe en wat. Soi3 zit aan de west kruiskade, centrum.
Deliplein Katendrecht is aan de zuidkant van de Maas.
Ik ken het genieten is belangrijk, maar snel eten soms ook. Heb een keer op vakantie heel onbeschoft nog voordat het hoofdgerecht er was al om de rekening gevraagd. Maar ik moest een trein halen, en de bediening was nu niet bijster snel.quote:Op maandag 20 januari 2014 18:49 schreef Iwanius het volgende:
Ja,nee prima. Iedereen zijn beleving maar dat doe ik dan wel als ik in gezelschap en vrij ben. Dit is op een doordeweekse werkdag!
Precies. In geheel Azië is het niet ongewoon maar dat kun je sommigen hier die de zondagschinees al als het summum van hoogstaande cuisine zien niet wijsmaken. Die denken dat de 'Hollandse' manier van wijnkaart inzien,aperitief bestellen,klessebessen en vervolgens een voor-hoofd en nagerecht bestellen de manier is hoe je tafelt. Dat is zo spruitjes lucht era en achterhaalt. Ik heb het dan over eten in doodgewone eetcafés of Deli's.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 11:49 schreef Tarado het volgende:
In Thailand is het ook vrij normaal om alles in 1 keer geserveerd te krijgen, als ze dat in restaurants anders doen is dat meestal vanwege de toeristen.
Ook al vinden mensen de zondagschinees het summum van hoogstaande cuisine, dat wil nog niet zeggen dat ze daarom ook direct op de hoogte zijn van tradities en gewoonten.quote:Op woensdag 22 januari 2014 16:03 schreef Iwanius het volgende:
Ziet er goed uit Erasmo. Bedankt!
[..]
Precies. In geheel Azië is het niet ongewoon maar dat kun je sommigen hier die de zondagschinees al als het summum van hoogstaande cuisine zien niet wijsmaken. Die denken dat de 'Hollandse' manier van wijnkaart inzien,aperitief bestellen,klessebessen en vervolgens een voor-hoofd en nagerecht bestellen de manier is hoe je tafelt. Dat is zo spruitjes lucht era en achterhaalt. Ik heb het dan over eten in doodgewone eetcafés of Deli's.
Juist in Azie is het de bedoeling (omdat eten een sociaal iets is) om alle bestelde gerechten op tafel neer te zetten zodat er niet alleen variëteit is maar ook dat het de bedoeling is dat je van alles wat neemt tijdens je eten. Daarbij speelt de afwisseling in smaken een hele belangrijke rol in de Aziatische keukens.
Kom jij als Nederlander aan met je: "geef maar eerst een soepje/loempia...dan laten we dat even zakken als het op is...dan het hoofdgerecht, je weet wel 1 schaal met mijn gerecht met rijst ...en dan als dat op is en wat gezakt koffie.."![]()
Hoe vaak heb ik niet verbaasde blikken van landgenoten aan tafel heb gezien als ik ze op de echte traditionele Aziatische(Chinese e.d.) keuken trakteerde. Geen Babi Pangang of Foe yong hai of sate/nasi met een gebakken ei op tafel. Moet je ze zien kijken als hele andere gerechten op tafel komen zo van: "wat is dit nou?![]()
En na afloop? "Goh...dat was heel lekker,wist niet dat dit bestond."![]()
ontopic
Ik zei dus dat ik fan was en terug zou keren bij SOI3
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik keek even naar je eigen pagina en zag dat Jim weg was? Weet je toevallig ook waarheen en hoeverre dit De Jong zijn verdere voortbestaan beïnvloedt? Bedoel dat het nu allemaal nog goed is wil niet zeggen dat dit over pak 'm beet 2 maanden nog zo is.quote:Op zondag 26 januari 2014 00:13 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Dan zet ik ons laatste etentje daar hier toch ook maar weer even neer. Had 'm wel op facebook gezet maar hier niet.
[knip]
Al had Isegrim het groente menu. Dat was dus blijkbaar even briljant.
In Babylon, begane grond, helemaal aan t eind. Heel goed te doen!quote:Op maandag 27 januari 2014 21:04 schreef Geerd het volgende:
Hoorde van een collega dat er vlak bij Denhaag cs bij of in?? het Babylon?? Een chinees restaurantje moest zitten waar je voor een 10je goed kunt bikken,
Iemand een idee? Waar die precies zit?
Ah duidelijk. Moet er nog langsgaan maar heb eerst nog wat openstaande invites her en der om in te lossen op eetgebied en ik moet SOI3 verder uitwonen als eetadresje en waar vandaag tv opnames door RTV Rijnmond worden gemaakt voor hun programma Het Geheim van de West-Kruiskade dat ergens in de laatste week van februari wordt uitgezonden.quote:Op maandag 27 januari 2014 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, die is niet weg. Je bent in de war. Hij is weg bij "de Jonge de Jong" op Katendrecht. Al eeeeuwen. Dat restaurant heet nu "Matroos en het Meisje". Hij is restaurant "De Jong" begonnen, daaro onder de poorten.
Zie toch wel, maar is een keer op onderzoek uit daaroquote:Op dinsdag 28 januari 2014 06:42 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
In Babylon, begane grond, helemaal aan t eind. Heel goed te doen!
http://www.newbabylon.nl/merken/sticky-rice/
Ben je aandeelhouder of de afwashulp van SOI3?quote:Op dinsdag 28 januari 2014 10:39 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ah duidelijk. Moet er nog langsgaan maar heb eerst nog wat openstaande invites her en der om in te lossen op eetgebied en ik moet SOI3 verder uitwonen als eetadresje en waar vandaag tv opnames door RTV Rijnmond worden gemaakt voor hun programma Het Geheim van de West-Kruiskade dat ergens in de laatste week van februari wordt uitgezonden.
(nee ik ben er niet in te zien mocht iemand dat denken)
Bustboyquote:Op donderdag 30 januari 2014 12:15 schreef Iwanius het volgende:
Afwashulp en glazen en borden verzamelaar.
Dat ziet er goed uit! In de agenda voor een toekomstig bezoekje.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 16:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 18 februari 2014
Waar: Ron Gastrobar, Amsterdam
Wat:
Ron Blaauw heeft ruim een jaar geleden z'n 2 Michelinsterrenrestaurant gesloten en heeft besloten op een wat meer laagdrempelige wijze te gaan koken in z'n Gastrobar. Je hebt de keuze uit allemaal gerechtjes van 15 euro per stuk en desserts van 9 euro per stuk.
Het nieuwe concept is succesvol en ondanks de inlevering van z'n 2 Michelinsterren besloot de Michelingids afgelopen najaar om Ron Blaauw nu voor z'n gastrobar toch weer te bekronen met 1 Michelinster.
Wij hadden al sinds oktober 2013 een Grouponbon liggen waarmee wij met 2 personen voor samen 49 euro 2 a la card-gerechten en een dessert konden uitzoeken.
De gastrobar is inderdaad bar-achtig en als een soort pijpenlade ingericht met aan de muur soms wat verrassende kunst.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De menukaart bestaat uit een soort krantje met het laatste nieuws en een keuze uit, over het algemeen, seizoensgerechten.
Als eerste komt er heerlijk brood (in een bruine papieren zak) en heerlijke zachte boter met Amsterdamse uien op tafel:
[ afbeelding ]
Eerste gerechtjes:
Voor Bluezz een Steak Tartaar met mosterdschuim en zilverui:
[ afbeelding ]
En voor mij was er de McFlurry van ganzenlever met mandarijn en VOC-kruiden:
[ afbeelding ]
Tweede gerechtjes:
Bluezz koos voor Skrei met schuim van aardpeer, crisps van aardpeer, curry en pinda:
[ afbeelding ]
Ik had gekozen voor gebakken Langoustine met prei, lenteui, pompoen, schuim van kreeftenbisque en saus van chorizo:
[ afbeelding ]
Nadat we de desserts hadden gekozen volgde een vrij lange wachttijd en opeens kam de man van de bediening met excuses bij onze tafel: hij was vergeten het bij de keuken uit te vragen en bracht ons met veel schaamrood op de kaken een klein softijsje in een minicone.
Kort daarop volgden de desserts:
Bluezz had een krokante cannelloni met toffee, olijf, zeezout en vanille-ijs:
[ afbeelding ]
Voor mij het signaturegerechtje van Ron's Gastrobar (tevens ook in het logo terug te vinden), het suprise ei van de gastrobar:
Prachtig eetbaar gevuld ei op een nestje van suikerwerk met daarnaast een sorbetijsje. In het ei bevond zich nog een creme met kleine bloementjes en een dooier die bestond uit een gelei van mango:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij de eerste 2 gerechten dronken we een glas Zuid-Afrikaanse Souvignion blanc, Bouchard Finlayson/Walker Bay en verder deden we het met een fles San Pelligrino bruiswater.
Al met al een geslaagde lekkere lunch in een laagdrempelige omgeving met attente bediening.
Met deze aanbieding via Groupon was de prijs-kwaliteitsverhouding een absolute 9!
Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zittenquote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)
Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.
En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.
Pfffffff. Wat een sof.
Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)
Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.
En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.
Pfffffff. Wat een sof.
Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:26 schreef Blik het volgende:
[..]
Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zitten
Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgenquote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.
quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
van Thais eten moet je 2 keer "plezier" hebben.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.
Maar goed, dat is allemaal nog te hebben als de smaken top zijn. Maar Thais eten zonder koriander of basilicum of zelfs peper, dat vind ik zonde van de moeite. Ik had het idee dat ik een bord komkommer heb gegeten. Met hier en daar een smakeloos stukje beef.
Gelukkig is het niet duur ook, maar als het altijd zo is hoef ik niet meer.
Welnee. De soep was wel pittig.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaadquote:Op vrijdag 21 maart 2014 21:22 schreef Zwansen het volgende:
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard.
quote:Op vrijdag 21 maart 2014 21:57 schreef Gripper het volgende:
[..]
Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaad![]()
Wij gaan volgende week met vrienden bij FG (restaurant) eten. Kan echt niet wachten, Ivy/FG stond al zo lang op m'n verlanglijst
Die schelp was ook eetbaar. Was gemaakt van gelei van aardpeer.quote:Op zondag 23 maart 2014 00:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Die schelp hoeft van mij niet. Vind het fijn alles te kunnen eten wat op mijn bord ligt. Maar het ziet er wel lekker uit allemaal!
Oh dan is ie erg goed gemaakt!quote:Op zondag 23 maart 2014 00:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Die schelp was ook eetbaar. Was gemaakt van gelei van aardpeer.
Dat.quote:Op zaterdag 22 maart 2014 23:14 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind de opmaak wel wat overdreven hoor, over the top. Maar het ziet er wel uitnodigend uit om te eten! Altijd leuk jullie recensies
Klopt ja, wij zijn wat meer van de toetjes dan mijn paquote:Op dinsdag 25 maart 2014 10:14 schreef Isabeau het volgende:
Wat goedkoop, Selestha!En het klinkt allemaal idd heerlijk
Jij en je lief hadden hoofdgerecht - nagerecht en je vader had voorgerecht - hoofdgerecht?
Je meent het!quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)
Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.
En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.
Pfffffff. Wat een sof.
Het WoW effect is bij Francois sedert zijn tweede ster al weg en zijn arrogantie is des te meer toegenomen.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 21:22 schreef Zwansen het volgende:
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard.
Laat me nou ff lekker enthousiast blijven! Zaterdagavond ga ik er eten, en ik ben hartstikke benieuwdquote:Op dinsdag 25 maart 2014 10:25 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Het WoW effect is bij Francois sedert zijn tweede ster al weg en zijn arrogantie is des te meer toegenomen.![]()
Klinkt allemaal lekker en goed en vooral..goedkoop.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 08:55 schreef Selestha het volgende:
Waar?
Loch Fyne Seafood & Grill, York, Yorkshire in Engeland
[ afbeelding ]
Robin ik ben er inmiddels achter wie gewerkt heeft die avond en je hebt simpelweg gewoon pech gehad die avond want de chef-kok zelf was er dus niet. Ik kan je alvast de garantie geven dat het laatste woord hier niet over is gezegd van die avond want wat hier gebeurde kan gewoon niet! Dit kost geld en klandizie en de naam wordt al in een vroeg stadium besmeurt.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 21:02 schreef RobinOok het volgende:
Welnee. De soep was wel pittig.
Koriander en basilicum zijn ook niet pittig, maar gewoon smaakvol.
De eerste keren dat ik bij hun restaurant op de Kaap ging eten was ik juist daar zo enthiuosiast over. Handenvol koriander, basilicum en munt door de salade. Heerlijk!
Ik keek bij de buren en niemand kreeg koriander of basilicum in/op zijn gerechten.
Nou ja, ik mis dat gewoon. Zonder dat is het saaaaai.
Ben je de eigenaar ofzoquote:Op dinsdag 25 maart 2014 12:55 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Robin ik ben er inmiddels achter wie gewerkt heeft die avond en je hebt simpelweg gewoon pech gehad die avond want de chef-kok zelf was er dus niet. Ik kan je alvast de garantie geven dat het laatste woord hier niet over is gezegd van die avond want wat hier gebeurde kan gewoon niet! Dit kost geld en klandizie en de naam wordt al in een vroeg stadium besmeurt.
Voor een hernieuwde kennismaking weet je de weg en hoor ik het wel.
Nou idd! Als iemand ontevreden is over mijn lievelingsrestaurant dan ga ik daar ook niet direct aan de bel hangen om te weten wie er aan het werk was en al helemaal niet dat 'het laatste woord er nog niet over gezegd is'. Hij heeft het restaurant al genoeg zitten pluggen, dus wie weet zijn er inderdaad connecties wat dat betreft.quote:
Ja ik heb zelden deze kwaliteit voor die prijs gehad, dat is echt een pareltjequote:Op dinsdag 25 maart 2014 12:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Klinkt allemaal lekker en goed en vooral..goedkoop.
Het is inderdaad een slechte zaak als blijkt dat de andere koks verzaken het normale niveau van de gerechten te handhaven,helemaal als het een zaakje is die net is opgestart.. Dus is er genoeg werk voor de chef-kok om er nog strakker op te zitten.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 13:09 schreef golfer het volgende:
Slechte zaak dat als een chef-kok een dag niet zelf aanwezig is de kwaliteit blijkbaar zo achteruit gaat.
Nee, net zo als jij een passant.quote:
Enige connectie die ik heb is dat ik er dolgraag kom en graagt eet.De rest is niet zo belangrijk voor een buitenstaander.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 13:51 schreef Isabeau het volgende:
Nou idd! Als iemand ontevreden is over mijn lievelingsrestaurant dan ga ik daar ook niet direct aan de bel hangen om te weten wie er aan het werk was en al helemaal niet dat 'het laatste woord er nog niet over gezegd is'. Hij heeft het restaurant al genoeg zitten pluggen, dus wie weet zijn er inderdaad connecties wat dat betreft.
Kijk,dat bedoel ik. Ik erger mij ook aan bijna 3/4 van de Aziatische restaurants in Nederland en met name zij die pretenderen een traditionele keuken te voeren en dan gewoon de gemiddelde Babi Pangang zondagchinees met kalender en kroepoekquote:Op dinsdag 25 maart 2014 15:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik word zo vaak teleurgesteld bij Aziatische restaurants dat ik het ook gewoon vaak niet meer probeer. Maar nu twijfelde ik er niet aan of dat het geweldig zou zijn dus ik was echt een beetje van slag. Vond er geen bal aan. En als ik dan een buurman hoor zeggen "ooooh, wat geweldig, zo kan ik 'm thuis niet maken" dan zal het wel aan mij liggen, zoals bij al die Aziatische restaurants die superenthousiaste kritieken krijgen en waar ik niks aan vind.
Oh het eten is zonder meer goed,dus ik twijfel niet aan dat het je zal smaken.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 10:58 schreef Gripper het volgende:
Laat me nou ff lekker enthousiast blijven! Zaterdagavond ga ik er eten, en ik ben hartstikke benieuwd
Ik ben er een jaar of twee geleden geweest met de Restaurantweek. Als je die reeks zoekt kun je mijn recentie misschien vinden. Leuke ervaring, al vond ik de sfeer wel erg opgeprikt.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 22:37 schreef Coelho het volgende:
Zojuist een reservering gemaakt bij Avant-Garde van Groeninge in het Philips Stadion, in het kader van het Restaurant Festival. Nu al zin in! Jammer dat je niet binnen deze reeks kunt zoeken of er mensen al eerdere recensies geplaatst hebben.
Zonde.quote:Op maandag 31 maart 2014 00:48 schreef RobinOok het volgende:
Speciaal een berichtje voor Iwanius: wij waren bij FG Foodlabs en vond er werkelijk geen bal aan. Het was niet slecht, maar volkomen fantasieloos, inspiratieloos, niet spannend, niet bijzonder, gewoon suf met mislukte pretenties. Dertien in een dozijn eten voor teveel geld. En ik snap dus niet wat de bedoeling is van die tent.
Veel geld verdienen aan Bob & Inge en Gert Jan & Tieneke die zoetzure rode saus verwachten?quote:Op maandag 31 maart 2014 00:48 schreef RobinOok het volgende:
. En ik snap dus niet wat de bedoeling is van die tent.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |