abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134605455
Afgelopen maand Lucas Rive, Rijsel en Isakaya in elk geval. Al te uitgebreid de gangen bespreken zal ik niet doen.

Rijsel is wat je er van mag verwachten. Een hele leuke rotisserie met bijpassende (kleine) kaart. Personeel uitermate bekwaam en zeer leuke wijnen gekregen. Ik laat me graag adviseren op dat vlak en dat was helemaal goed. Wel ongeveer maand tot twee maanden vooraf reserveren want ze lopen nogal goed.

Nog zo een goed lopende zaak is Isakaya. Echt heel erg lekker gegeten! Hele tafel heeft het verrassingsmenu genomen en elke gang was heerlijk en ook echt wat anders dan anders. Dat ze in shifts werken is wel vrij irritant voor die prijs. Maar ja, ze draaien 2 keer vol op een avond dus gelijk hebben ze.

Lucas Rive na de Bokkedoorns nu in Hoorn. Mooie locatie en een mooie zaak. Voorin een iets andere uitstraling vergeleken met achterin om de hoek. Het personeel is echt een dike pluim. Heel goed en vriendelijk op een losse manier. Heel fijn.

Het eten was prima/goed. 1 gerechtje met een oester viel niet zo in de smaak bij ons. Zelfde grapje bij Samhoud gekregen die viel ook niet in de smaak. Voor de rest geen hoogtepunten helaas. Dat is ook de kritiek. Er was niet 1 gang die er uitsprong. het gehele diner was gewoon dik in orde tegen een hele nette prijs. Dus een dikke voldoende. Als het niet in Hoorn zou zitten zouden we terug kunnen gaan.
  maandag 23 december 2013 @ 14:16:00 #103
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_134605623
vandaag:patat met een drumstick bij de FEBO
niks op aan te merken..heerlijke satesaus.

7
zzzzz
pi_134621199
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 13:05 schreef golfer het volgende:
Wanneer: zondag 22 december 2013
Waar: Restuarant EVI en veel sterrenchefs..
Waarom: Serious Reguest.

Wat:
Ten behoeve van de 3FM-aktie Serious Request had Restaurant EVI het initiatief genomen om 24 uur non-stop te laten koken door bevriende (sterren)chefs. Allereerst werden we met een glas champagne ontvangen

Dessert-amuse:

Danny vond ons allemaal pareltjes voor Serious Request en daarom had hij 2 ringen
in een doosje gestopt met daarop een eetbaar pareltje.

Gemaakt van een ganache van witte chocolade met sereh en citrus.

Gerecht 9:

Patisserie van Danny: een taartbodem van Bretonse koek met vanilleyoghurt
en tropische mousse, hazelnootcrumble, gekaramaliseerde ananas, tropisch fruit,
sinaasappelgel en witte chocolade.

Allereerst dank voor je verslag en leuk dat je het naar je zin hebt gehad.

Ten tweede: Weet je ook wat voor champagne je kreeg?

Ten derde: 3 uur voor al deze gerechten met bijbehorende tussenpauzen die dan
opgevuld worden, is voor mij te lang te meer ik niet van al die poespas erom heen
houdt,helemaal als het iets is waar ik op tegen ben en de naam SER draagt.

De twee desserts zoals te zien in de quote vind ik zeer mooi en apart opgemaakt.
Ik neem aan dat ze qua smaak ook voldeden. :s)

on topic.

Zoals ik zelf al eerder aangaf was ik vrijdag en zaterdag alleen en besloot ik zo op
de valreep van 2013 mijzelf eens lekker te trakteren op een bezoek aan 2 van mijn
lieveling-restaurants in Rotterdam, te weten Amarone & FG.

Vrijdag: Amarone

Daar ik de (nieuwe) menukaart wel geloofde ( hert-ree-tarbot-kabeljauw
e.d.)beperkte ik mij gewoon tot een enkel gerecht maar met dien verstande dat het
per keer 3 tot 4 keer werd uitgevraagd, gewoon omdat ik er gek op ben. Ik verwen
mijzelf tenslotte. De keuken had er totaal geen probleem mee(logisch) omdat ze
het wel van mij gewend zijn als smulpaap, dat ik veelvuldig bij goedkeuring een
gerecht opnieuw uitvraag waardoor opvolgende gerechten even moeten wachten.


amuse




(Gebakken langoustines in een mousseline combinatie.
3 keer uitgevraagd!)



(Canadese kreeft met groene asperges & romige saus van
morieltjes ( 3 keer uitgevraagd! & chef-kok Gert maakte
mijn porties elke keer iets groter viel mij op. :D )


Champagne: Louis Roederer Brut Premier

Geen dessert en gelijk naar huis om daar nog onder het genot
van een fijne cognac en goede sigaar bij de open haard nog even
na te genieten. Kortom: Cheque please!

Zaterdag: FG

Het was i.v.g. met Amarone niet zo erg lang geleden dat ik FG bezocht temeer een
uitnodiging om zijn tweede Michellinster te komen vieren je zeker niet afslaat, en
was het eerder een prettig weerzien. Hier is men ook op de hoogte van mijn wensen
en alles was in gereedheid gebracht om mij te verwennen. Ook hier werd een enkel
gerecht een paar keer uitgevraagd en wat als gevolg had dat ik mijn laatste gerecht
voor 3/4 liet staan. Shit happens. ;)

Champagne die erbij gedronken werd was Ruinart.


(Starters w.o. mijn lievelings"ijsje" -r- die de eerste van
in totaal 6 was die later volgen.




( 2 voorgerechten die ik tegelijkertijd liet komen,gewoon
omdat ik zo snel mogelijk mijn kreeft met kaviaar gerechten
wilde hebben. :D )




(Het echte werk waarvoor ik kom. Kreeft & Kaviaar! = 4x
uitgevraagd!)



(Coquilles)


Ik begon een vol gevoel te krijgen....en kon eigenlijk niet
meer.


"Adams Family"bouillon :D als tussendoortje. )



( Hert.. waar ik 1 hap van nam en de rest liet staan want
ik zat vol en dan echt vol.)


Totale rekening? Amarone een paar honderd euro en FG nog veel
meer. :D Maar eigenlijk is het geld in deze van ondergeschikt belang
want ik heb op culinair gebied 2 heerlijke dagen gehad en daar
ging het mij om.

En nu? eten we weer uit blik. ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2013 11:24:33 ]
pi_134621557
Zo achterlijk veel geld uitgeven en dan maar zo weinig verschillende dingen proberen. Wat saai.
  maandag 23 december 2013 @ 20:33:52 #106
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134621854
quote:
2s.gif Op maandag 23 december 2013 20:21 schreef Iwanius het volgende:

Allereerst dank voor je verslag en dat je het naar je zin hebt gehad.

Ten tweede weet je ook wat voor champagne je kreeg?

Ten derde 3 uur voor al deze gerechten met bijbehorende tussenpauzen die dan
opgevuld worden, is voor mij te lang te meer ik niet van al die poespas erom heen
houdt,helemaal als het iets is waar ik op tegen ben en de naam SER draagt.

De champagne was ook Roederer.

Hoewel ik ook niks met SR heb vond ik dit een leuk spontaan initiatief.
Deel van de opbrengst van deze actie is vanavond in de vorm van een cheque aangeboden bij het glazen huis.

De drie uur waren hard nodig om alle gerechten uitte kunnen laten serveren. Er zaten juist heel weinig pauzes tussen. Al die gerechten kwamen in een strak tempo, want de volgende ploeg van 3 uur stond al weer klaar.
Overigens hebben wij voor deze 3 uur durende happening met z'n tweeën inclusief alles (drank etc.) 151 euro betaald.

[ Bericht 12% gewijzigd door golfer op 23-12-2013 20:40:32 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_134647987
Goed om te lezen dat de ruimtes tussen de gerechten nog meeviel.

Hoe dan ook: Ik walg van het hele SER circus en blijf dan principieel door er niet te gaan zitten hoeveel sterren chefs men ook van stal haalt om de gasten iets voor te schotelen. Ik heb ook het gevoel dat men het "sterren"gebeuren extra voor de vorm vermeld, want zoiets trekt altijd meer mensen over de streep.

quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 20:28 schreef Myraela het volgende:
Zo achterlijk veel geld uitgeven en dan maar zo weinig verschillende dingen proberen. Wat saai.
Geld is voor mij in deze van ondergeschikt belang.

En ik ken na zoveel jaren intussen de meeste keukens wel,hoe men kookt,en wat men serveert en loop dan allang niet meer warm voor het zoveelste geparfumeerde gerecht dat mooi is opgemaakt maar verder mediocre is in kwaliteit en blasé in smaak. Oftewel hap-slik-weg :D

Ik kies die gerechten uit die ik lekker vind en mijn smaakpapillen aanwakkeren.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2013 13:11:56 ]
  dinsdag 24 december 2013 @ 13:38:23 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134648821
SER?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 13:42:47 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134648966
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
SER?
Serious Request
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 24 december 2013 @ 13:44:03 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134648995
Ah, kwartje valt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134651445
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 december 2013 13:11 schreef Iwanius het volgende:

[..]
En ik ken na zoveel jaren intussen de meeste keukens wel,hoe men kookt,en wat men serveert en loop dan allang niet meer warm voor het zoveelste geparfumeerde gerecht dat mooi is opgemaakt maar verder mediocre is in kwaliteit en blasé in smaak. Oftewel hap-slik-weg :D

Ik kies die gerechten uit die ik lekker vind en mijn smaakpapillen aanwakkeren.
Nou, dan moet je vooral overal dezelfde champagne bij drinken zodat je aangewakkerde smaakpapillen bruisend van de ene in de andere gang rollen :')
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_134682942
In deze is de champagne voor mij bijzaak want het gaat mij in eerste instantie altijd om de gerechten en diens smaak. Naarmate ik meer champagne drink,bevalt het eten mij minder ( of ik vind dat ik te lang moet wachten) en dan is het vragen om de rekening ook niet ver weg meer met alle gevolgen van dien. }:|
pi_135428558
Wat leuk dit topic :) Aangezien ik gister ergens gegeten heb, zal ik mijn bevindingen daarover hier eens posten :)

Gisteravond zijn een vriendin en ik rond een uur of vijf naar het pannekoekenrestaurant 'De oude maas' in Barendrecht geweest. Bij binnenkomst moesten we wachten voordat we naar het restaurant zelf konden; de zaak zat vol. We moesten dus wachten op tafeltjes die vrijkwamen. Ik schat een kwartiertje gewacht. Ik was er zelf nog nooit geweest, dus ik bedacht me dat als het hier zo druk is dan moet het eten + bediening hier goed zijn. Euhja, niets was minder waar.

Eenmaal in het restaurant werden we niet naar onze tafel gebracht, de eigenaar wees op afstand een tafeltje aan voor ons waar we zelf naartoe moesten lopen. Vrij snel werd ons gevraagd wat we wilden drinken en wat we wilden eten (eten wisten we toen nog niet), dus dat was wel in orde. Het duurde eventjes voordat we drinken kregen. Na een tijdje zelf maar iemand aangesproken om onze bestelling te doen aangezien er niemand wat uit zichzelf wat kwam opnemen. Ook werd er gedurende de tijd in het restaurant geen drinken meer aan ons gevraagd. Na ongeveer een half uur kwam onze pannekoek (het was dus druk, dus ik kan wel snappen dat het eventjes duurt). Pannekoek was lekker, mocht wel iets gaarder (kaas en spek). Na een tijdje zelf maar de rekening gevraagd, want ook daar kwamen ze niet meer om. Toevallig kwam de eigenaar langs aan wie we de rekening gevraagd hebben. Na 15 minuten zijn we zelf maar de rekening gaan halen... de eigenaar was het duidelijk vergeten....

Wat vreemd is, is dat er geen enkele kinderpannekoek op het menu staat wat je wel zou verwachten in een pannekoekenhuis.

De bediening was dus waardeloos. Of het nu lag aan het kleine aantal serveersters (5 voor de hele zaak), of dat de bediening totaal niet gestructureerd verliep weet ik niet. Maar dat is een punt wat echt beter kan. .

Aangezien de pannekoek best wel lekker was, zou ik hier niet zo snel terugkomen en dan zeker niet in het weekend.

Jammer.
pi_135560385
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 13:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Villa Copera, Tolkamer

Voor alle duidelijkheid, het eten is zeer smakelijk, correct en goed toebereid. De bediening vriendelijk en correct. Maar ben ik een happy camper? Nee.
Men heeft het concept van een zeven gangen menu, met dagverse ingredienten en geen kaart. Op zich een prima idee
We vroegen om mineraalwater bij het eten, kregen leidingwater met een beetje koolzuur in flessen die naar vaatwasmachine smaakte
Bij het reserveren er op gewezen dat mijn gezelschap geen uiensoorten (ui, lente-ui, prei) mag en geen paddenstoelen. Bij het aan tafel gaan vroeg de bediening nogmaals naar dieeteisen, en er nogmaals op gewezen. Toch kwam de fazant met stamppot en kroketjes toch met ui en paddenstoelen. Je zal maar allergisch zijn.
Na deze gang de bediening er ook op gewezen dat het verrukkelijk smaakt, maar dat de porties toch wel héél erg klein zijn. En dan bedoel ik, Amuse formaat. Leuk als een groet uit de keuken, maar niet als gang. De verder geheel correcte en zeer beleefde bediening wilde zich excuseren dat dit in dit soort zaken zo is. Maar, sorry, heb bij veel restaurants gegeten, op alle niveaus, maar zo weinig heb ik nog nooit gehad. Bij ons hoofdgerecht kregen we een kleine portie friet extra en een salade. Beide zeer smakelijk, met een te zoete mayonaise
Na ons hoofdgerecht kwam een tweede schaaltje frietes, maar nu zonder mayonaise
De kazen daarna, en het dessert waren wederom, net als alle andere gerechten zeer lekker.
Ik heb er een heel dubbel gevoel bij. Men kan koken, men kan bedienen, beide echt gewoon vakmanschap. Maar, na het dessert had ik nog steeds trek. Thuis nog maar wat open getrokken.
Ik vind het echt niet kunnen dat ik voor twee personen een slordige 250 euro betaal en dat je nog trek hebt na zeven gangen. De bediening was het pijnlijk en deed er alles aan me blij te maken, maar de keuken werkte helaas niet mee. Ik kan dan ook geen onvoldoende geven, maar een dikke voldoende wordt het ook niet.
Cijfer 6,5
Piet wat mij verbaast is dat je nog bent blijven zitten. En niet aankomen met "dat is mijn eer te na"want die riedel ken ik maar die smijt ik dan over boord als het dit soort vervelende situaties betreft, want beleefdheden gaan bij mij acuut overboord als ik merk dat men zelf niet aangekaarte zaken netjes behandeld of honoreert. Wat zeg ik: Je als een lul behandeld.

Ik had alles teruggestuurd met het bericht dat ik heel duidelijk was in mijn wensen vooraf.
En komt het opnieuw terug dan sta ik op.
pi_135727608
SOI 3

Eindelijk heeft Rotterdam weer een echte goede traditionele Thai genaamd SOI 3.



Vergeet het aftandse en overgewaardeerde Blue Mekong, ene Hua Hin, Suwannaphom
of nog erger De Kleine Ondeugd in Rotterdam-Kralingen en ChiliTime in Rotterdam-Centrum,
want SOI 3 veegt al deze zichzelf benoemde 'Thaise'restaurants in smaak en originaliteit
van tafel als je een echte liefhebber en kenner van de traditionele Thaise Keuken bent.

Hier geen aangepaste gerechten naar de Hollandse smaak zodat het naar een veredeld
Chinees-Indisch gerecht smaakt,maar alleen die basisingredienten die nodig zijn om het
gerecht die smaak en originaliteit te geven zoals men dat men met name in het noordelijke
deel van Thailand (tegen Laos aan) kent. Het concept is eigenlijk heel simpel;

Bij SOI 3 kookt men zoals men dat thuis bij moeders in Thailand is gewend. Zonder
tierlantijntjes en recht voor zijn raap zoals men dat ook ervaart als men als toerist of
backpacker door Thailand reist en bij allerlei eetstalletjes langs de weg iets nuttigt.

De zaak zelf is niet groot,hooguit 10 tafeltjes voor pak'm beet 20 personen, een brede bar
die in de lengte van de zaak tegen de muur is gevestigd en die je bij binnenkomst gelijk ziet.
Op elk tafeltje staat in typische Thaise stijl een rol wc papier om de handen schoon te vegen
de langwerpige menukaart in foldervorm en aan de muren allerlei gephotoshopte foto's die je
doet denken aan de vele beeldtenissen die je in Thailand tegenkomt.



De menukaart is simpel in opzet met voornamelijk noedelgerechten,salades en soepen.
Drank is er in overvloed en met name de verschillende internationale biersoorten is een opvallend
iets naast het standaard Thaise Singha bier. Gekozen werd voor 3 verschillende gerechten te weten:
Rijstnoodle salade met garnalen, pittige vissoep in een heldere bouillon en als hoofdgerecht
de welbekende pittige groene curry met cocosmelk en kip. Bier erbij was Singha.



Alles smaakte verrukkelijk,smaakverhoudingen klopten als een bus en sedert
lange tijd had ik voor een eerste bezoek helemaal niets op de gerechten aan te
merken. Nou ja,als het moet.1 ding dan. De curry had wel iets meer gemogen
want voor mij was het wel wat aan de magere kant qua hoeveelheid in het schaaltje.



Het mooie van SOI 3 is dat men ook een ontbijt serveert,wel in de Thaise stijl.
Daarom is men ook elke ochtend al vanaf 08:30 uur geopend voor de vroege vogels daar
gelegen aan de West-Kruiskade.

Houd er rekening mee dat SOI 3 al snel in bekendheid en zelfs populariteit begint in te winnen
want in de avonduren vanaf 18:30 uur tot zeker 21:30 uur loopt het al storm met gasten die deze
kleine culinaire Thaise parel hebben ontdekt.

Ik ben fan van deze zaak en keer er zeker weer terug al was het alleen maar om de andere
gerechten uit te proberen!

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 20-01-2014 19:04:48 ]
  maandag 20 januari 2014 @ 18:33:49 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135727759
Ik moet altijd zo lachen om jou. Alle gerechten tegelijkertijd laten opdienen.
Voorgerecht, soep en hoofdgerecht . Valt me nog mee dat het dessert en niet bij staat. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_135727837
Ja, ik kom om te eten, niet om te socializen. En van lang wachten houd ik ook niet van.
Maar heb je nog wat positiefs te melden? :{

[ Bericht 28% gewijzigd door #ANONIEM op 20-01-2014 18:36:20 ]
  maandag 20 januari 2014 @ 18:37:07 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135727900
Als ik weer eens in de Mooiste stad van de Randstad kom weet ik waar ik ga eten, dank je Iwanus, deliplein in Katendrecht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135727971
Lijkt mij ook wel eens lekker om daar aan te schuiven :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 20 januari 2014 @ 18:46:27 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135728258
quote:
2s.gif Op maandag 20 januari 2014 18:35 schreef Iwanius het volgende:
Ja, ik kom om te eten, niet om te socializen. En van lang wachten houd ik ook niet van.

Als ik uit eten ga gaat het mij er niet om om binnen no-time 3 gangen naar binnen te schuiven en vind ik de omgeving en het gezelschap ook erg belangrijk. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_135728402
Ja,nee prima. Iedereen zijn beleving maar dat doe ik dan wel als ik in gezelschap en vrij ben. Dit is op een doordeweekse werkdag!

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 20-01-2014 18:50:14 ]
  roze dinsdag 21 januari 2014 @ 07:57:32 #122
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_135748204
Ik had hier mijn kerstdiner (etentje bij Van der Valk) ook wel kunnen plaatsen, heb nog foto's gemaakt van het eten _O-
Your beauty never ever scared me.
pi_135749062
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 07:57 schreef Amarantha het volgende:
Ik had hier mijn kerstdiner (etentje bij Van der Valk) ook wel kunnen plaatsen, heb nog foto's gemaakt van het eten _O-
Dat kan alsnog! 8-)
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:44:36 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135752979
quote:
3s.gif Op maandag 20 januari 2014 18:29 schreef Iwanius het volgende:
SOI 3

Eindelijk heeft Rotterdam weer een echte goede traditionele Thai genaamd SOI 3.

[ afbeelding ]

Vergeet het aftandse en overgewaardeerde Blue Mekong, ene Hua Hin, Suwannaphom
of nog erger De Kleine Ondeugd in Rotterdam-Kralingen en ChiliTime in Rotterdam-Centrum,
want SOI 3 veegt al deze zichzelf benoemde 'Thaise'restaurants in smaak en originaliteit
van tafel als je een echte liefhebber en kenner van de traditionele Thaise Keuken bent.

Hier geen aangepaste gerechten naar de Hollandse smaak zodat het naar een veredeld
Chinees-Indisch gerecht smaakt,maar alleen die basisingredienten die nodig zijn om het
gerecht die smaak en originaliteit te geven zoals men dat men met name in het noordelijke
deel van Thailand (tegen Laos aan) kent. Het concept is eigenlijk heel simpel;

Bij SOI 3 kookt men zoals men dat thuis bij moeders in Thailand is gewend. Zonder
tierlantijntjes en recht voor zijn raap zoals men dat ook ervaart als men als toerist of
backpacker door Thailand reist en bij allerlei eetstalletjes langs de weg iets nuttigt.

De zaak zelf is niet groot,hooguit 10 tafeltjes voor pak'm beet 20 personen, een brede bar
die in de lengte van de zaak tegen de muur is gevestigd en die je bij binnenkomst gelijk ziet.
Op elk tafeltje staat in typische Thaise stijl een rol wc papier om de handen schoon te vegen
de langwerpige menukaart in foldervorm en aan de muren allerlei gephotoshopte foto's die je
doet denken aan de vele beeldtenissen die je in Thailand tegenkomt.

[ afbeelding ]

De menukaart is simpel in opzet met voornamelijk noedelgerechten,salades en soepen.
Drank is er in overvloed en met name de verschillende internationale biersoorten is een opvallend
iets naast het standaard Thaise Singha bier. Gekozen werd voor 3 verschillende gerechten te weten:
Rijstnoodle salade met garnalen, pittige vissoep in een heldere bouillon en als hoofdgerecht
de welbekende pittige groene curry met cocosmelk en kip. Bier erbij was Singha.

[ afbeelding ]

Alles smaakte verrukkelijk,smaakverhoudingen klopten als een bus en sedert
lange tijd had ik voor een eerste bezoek helemaal niets op de gerechten aan te
merken. Nou ja,als het moet.1 ding dan. De curry had wel iets meer gemogen
want voor mij was het wel wat aan de magere kant qua hoeveelheid in het schaaltje.

[ afbeelding ]

Het mooie van SOI 3 is dat men ook een ontbijt serveert,wel in de Thaise stijl.
Daarom is men ook elke ochtend al vanaf 08:30 uur geopend voor de vroege vogels daar
gelegen aan de West-Kruiskade.

Houd er rekening mee dat SOI 3 al snel in bekendheid en zelfs populariteit begint in te winnen
want in de avonduren vanaf 18:30 uur tot zeker 21:30 uur loopt het al storm met gasten die deze
kleine culinaire Thaise parel hebben ontdekt.

Ik ben fan van deze zaak en keer er zeker weer terug al was het alleen maar om de andere
gerechten uit te proberen!
Cool! Ik reed er vorige week langs en toen zag het er niet naar uit dat ze al open waren.
Ik ga gauw eens kijken. Bedankt voor de tip.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:45:54 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135753035
quote:
1s.gif Op maandag 20 januari 2014 18:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik weer eens in de Mooiste stad van de Randstad kom weet ik waar ik ga eten, dank je Iwanus, deliplein in Katendrecht
Want SOI 3 lijkt je niks?
Of hoe moet ik dat zien in reactie op Iwanius verslag van zijn bezoek aan SOI 3?
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:47:27 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135753085
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Want SOI 3 lijkt je niks?
Of hoe moet ik dat zien in reactie op Iwanius verslag van zijn bezoek aan SOI 3?
Lijkt me toch duidelijk SOI 3 zit aan het deliplein op Katendrecht, of wist je dat niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:49:51 #127
131800 Tarado
capô de fusca
pi_135753148
quote:
2s.gif Op maandag 20 januari 2014 18:35 schreef Iwanius het volgende:
Ja, ik kom om te eten, niet om te socializen. En van lang wachten houd ik ook niet van.
Maar heb je nog wat positiefs te melden? :{
In Thailand is het ook vrij normaal om alles in 1 keer geserveerd te krijgen, als ze dat in restaurants anders doen is dat meestal vanwege de toeristen.
pi_135753258
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt me toch duidelijk SOI 3 zit aan het deliplein op Katendrecht, of wist je dat niet?
Ik keek net zelf ook ff want wilde wel eens weten hoe en wat. Soi3 zit aan de west kruiskade, centrum.

Deliplein Katendrecht is aan de zuidkant van de Maas.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:54:56 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135753325
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:49 schreef Tarado het volgende:

[..]

In Thailand is het ook vrij normaal om alles in 1 keer geserveerd te krijgen, als ze dat in restaurants anders doen is dat meestal vanwege de toeristen.
Was tot ver in de 19e eeuw in Europa ook heel normaal, toen kwam het in Frankrijk in de mode om gerecht sequentieel te serveren, Service à la Russe noemde men dat. Tot die tijd werden diners heel indrukwekkend in 1 keer geserveerd.
Het werd in Frankrijk populair toen de Russische ambassadeur daar mee begon, later werd het overgenomen in Engeland en verspreide de gewoonte zich
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:55:44 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135753355
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:53 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik keek net zelf ook ff want wilde wel eens weten hoe en wat. Soi3 zit aan de west kruiskade, centrum.

Deliplein Katendrecht is aan de zuidkant van de Maas.
Woeps, mijn fout, ik had het adres gegoogled, want wilde weten waar het zat en kwam toen op Deliplein katendrecht uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 12:00:50 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135753518
Ik stop mijn voet in mijn mond
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 12:11:04 #132
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_135753858
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik stop mijn voet in mijn mond
En wat voor cijfer geef je je voet?
pi_135759649
quote:
2s.gif Op maandag 20 januari 2014 18:49 schreef Iwanius het volgende:
Ja,nee prima. Iedereen zijn beleving maar dat doe ik dan wel als ik in gezelschap en vrij ben. Dit is op een doordeweekse werkdag!
Ik ken het genieten is belangrijk, maar snel eten soms ook. Heb een keer op vakantie heel onbeschoft nog voordat het hoofdgerecht er was al om de rekening gevraagd. Maar ik moest een trein halen, en de bediening was nu niet bijster snel.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 14:52:59 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135759776
Ik vind daar niks onbeschofts aan. Je kunt maar gewoon duidelijk zijn.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 16:05:46 #135
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_135762817
Waar?
De Koekoek in Oostende:


Wanneer?
Eerder deze week.

Wat at je?
Kip!


Iets anders hebben ze er namelijk niet :P Je kunt er alleen halve kip bestellen, waar je dan brood en indien gewenst appelmoes of saus bij krijgt. Het brood is ook meer om je handen aan af te vegen want bestek krijg je er niet.

Impressie?
Het interieur is een halve bruine kroeg die al 40 jaar niet veranderd is, erg gezellig dus. De kip is overheerlijk, heerlijk krokant velletje, goed gekruid en supermals.

Kosten?
¤6,20 voor een halve kip en ¤2 voor een biertje.

Cijfer?
Vier uit vijf vorkjes: :Y) :Y) :Y) :Y)
Zeker een aanrader als je aan de Belgische kust bent.
pi_135805590
Ziet er goed uit Erasmo. Bedankt!

quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:49 schreef Tarado het volgende:

In Thailand is het ook vrij normaal om alles in 1 keer geserveerd te krijgen, als ze dat in restaurants anders doen is dat meestal vanwege de toeristen.
Precies. In geheel Azië is het niet ongewoon maar dat kun je sommigen hier die de zondagschinees al als het summum van hoogstaande cuisine zien niet wijsmaken. Die denken dat de 'Hollandse' manier van wijnkaart inzien,aperitief bestellen,klessebessen en vervolgens een voor-hoofd en nagerecht bestellen de manier is hoe je tafelt. Dat is zo spruitjes lucht era en achterhaalt. Ik heb het dan over eten in doodgewone eetcafés of Deli's.

Juist in Azie is het de bedoeling (omdat eten een sociaal iets is) om alle bestelde gerechten op tafel neer te zetten zodat er niet alleen variëteit is maar ook dat het de bedoeling is dat je van alles wat neemt tijdens je eten. Daarbij speelt de afwisseling in smaken een hele belangrijke rol in de Aziatische keukens.

Kom jij als Nederlander aan met je: "geef maar eerst een soepje/loempia...dan laten we dat even zakken als het op is...dan het hoofdgerecht, je weet wel 1 schaal met mijn gerecht met rijst ...en dan als dat op is en wat gezakt koffie.." _O-

Hoe vaak heb ik niet verbaasde blikken van landgenoten aan tafel heb gezien als ik ze op de echte traditionele Aziatische(Chinese e.d.) keuken trakteerde. Geen Babi Pangang of Foe yong hai of sate/nasi met een gebakken ei op tafel. Moet je ze zien kijken als hele andere gerechten op tafel komen zo van: "wat is dit nou? _O-

En na afloop? "Goh...dat was heel lekker,wist niet dat dit bestond." :')

ontopic

Ik zei dus dat ik fan was en terug zou keren bij SOI3




[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-01-2014 16:04:37 ]
  zaterdag 25 januari 2014 @ 21:49:34 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135941514
Waar: Patxaran Pintxos y Tapas in Haarlem.
Wanneer: zaterdag 25-01-2014
Wat:
We kregen via de recensiesite Iens een Iens-dinnerdeal aangeboden bij Patxaran in Haarlem, waardoor we met 51% korting gebruik konden maken van een 3 gangen-maaltijd.

Patxaran Pintxos y Tapas is een Spaans-Baskische zaak waar ook echte Spaanse koks de scepter zwaaien en de diverse Pintxos (pincho's) en overige ingrediënten samenstellen. De zaak bestaat nog niet erg lang, maar werd eind vorig jaar al door de lezers van de Veronicagids uitgeroepen tot beste Spaanse restaurant van Nederland. Ook de recensies op Iens waren veelbelovend.

Het interieur bestaat uit lage en hoge tafeltjes en krukken aan de bar in een lange pijpenlade. Op de bar worden continue nieuwe verse pincho's neergezet.


Allereerst kregen we een amuse van gefrituurde inktvis met gepofte rijst.
Daarbij kozen we een door Patxaran axclusief geimporteerde speciale Baskische witte wijn, Txakolí Arregi, die door een beetje koolzuur licht prikkelend is en vanaf een grote hoogte werd ingeschonken om wat meer zuurstof toe te laten.


Daarna konden we aan de bar elk 3 verschillende pincho's uitzoeken.
Bluezz nam een pincho van Ibericoham op,tomatenbrood, een pincho met geitenkaas en Iberico en een pincho van gekruid varkensvlees met mayonaise:


Voor mij een pincho van krabvlees met een beetje (nep)kaviaar, mango en een gamba, ook de pincho van Ibericoham op tomatenbrood en een pincho met een omelet van aardappel en stokvis:


Daarna werden we nog verrast met een kleine spoom (smaakopwekker), bestaande uit een gelei van mango:

Een 1-hapsgerechtje dat rechtstreeks vanuit het bakje de mond in diende te worden gegoten.

Als hoofdgerecht was er de keuze tussen Ibericoham met rijst of Skrei (winterkabeljauw)
We besloten allebei voor de Skrei te gaan:

Een prima gegaard stukje vis in een saus met een zweem van spinazie, vergezeld door kikkererwten, courgette en in dobbelsteentjes gesneden groentes.

Erbij kregen we een bakje met heerlijke Patatas Bravas met een aiolimayonaise:


Bij het hoofdgerecht dronken we een glas Azumbre (Sauvignon Blanc).

Daarna het dessert: geroosterde ananas met een schuim van ananas, een goudbes, rode vruchten, gemarineerde aardbei, amandel en wat witte chocolade.


Inclusief de drankjes bij de maaltijd waren we uiteindelijk gezamenlijk ¤ 67,20 kwijt.

Oordeel:

Alles was prima op smaak, de bediening was attent en vriendelijk en het tempo was aangenaam.
We gaan hier zeker nog wel een naar terug.
Prijs-kwaliteit: 8,5

Haarlem heeft er weer een leuke eetgelegenheid bij!

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 25-01-2014 21:57:50 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 25 januari 2014 @ 23:47:25 #138
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_135946238
quote:
6s.gif Op woensdag 22 januari 2014 16:03 schreef Iwanius het volgende:
Ziet er goed uit Erasmo. Bedankt!

[..]

Precies. In geheel Azië is het niet ongewoon maar dat kun je sommigen hier die de zondagschinees al als het summum van hoogstaande cuisine zien niet wijsmaken. Die denken dat de 'Hollandse' manier van wijnkaart inzien,aperitief bestellen,klessebessen en vervolgens een voor-hoofd en nagerecht bestellen de manier is hoe je tafelt. Dat is zo spruitjes lucht era en achterhaalt. Ik heb het dan over eten in doodgewone eetcafés of Deli's.

Juist in Azie is het de bedoeling (omdat eten een sociaal iets is) om alle bestelde gerechten op tafel neer te zetten zodat er niet alleen variëteit is maar ook dat het de bedoeling is dat je van alles wat neemt tijdens je eten. Daarbij speelt de afwisseling in smaken een hele belangrijke rol in de Aziatische keukens.

Kom jij als Nederlander aan met je: "geef maar eerst een soepje/loempia...dan laten we dat even zakken als het op is...dan het hoofdgerecht, je weet wel 1 schaal met mijn gerecht met rijst ...en dan als dat op is en wat gezakt koffie.." _O-

Hoe vaak heb ik niet verbaasde blikken van landgenoten aan tafel heb gezien als ik ze op de echte traditionele Aziatische(Chinese e.d.) keuken trakteerde. Geen Babi Pangang of Foe yong hai of sate/nasi met een gebakken ei op tafel. Moet je ze zien kijken als hele andere gerechten op tafel komen zo van: "wat is dit nou? _O-

En na afloop? "Goh...dat was heel lekker,wist niet dat dit bestond." :')

ontopic

Ik zei dus dat ik fan was en terug zou keren bij SOI3

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ook al vinden mensen de zondagschinees het summum van hoogstaande cuisine, dat wil nog niet zeggen dat ze daarom ook direct op de hoogte zijn van tradities en gewoonten.
En omgekeerd net zo, wat wij hier gewoon vinden, vinden anderen culturen waarschijnlijk raar.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_135946677
Grappig, de eigenaar van ons favoriete Chinese (écht Chinese }:| ) restaurant SanSan (Rotterdam) stond dat gister aan ons te vertellen; dat hij vanuit China niet gewend is dat mensen lang tafelen zoals ze dat in Europa doen, dat ze alle gerechten daar tegelijk laten brengen en dat ze er geen wijntje bij drinken. En dat hij het mede daardoor nog wel eens lastig vond om reserveringen in te schatten (hoe lang blijven mensen zitten?). Getuige het feit dat wij gister drie kwartier moesten wachten op onze gereserveerde tafel. :') Geeft niet, we horen toch bij het meubilair daar (en we zaten met een wijntje van het huis aan de bar). Maar kan me voorstellen dat sommige mensen er minder blij mee zijn.

Ontopic: donderdag bij Restaurant de Jong in Rotterdam gegeten en ik sluit mij volledig aan bij van RobinOok daar tot nu toe allemaal over gezegd heeft. Het was ronduit goddelijk. Ik had graag foto's gemaakt en genoteerd wat ik at, maar het was een zakelijk etentje. Ga zeer binnenkort wel even privé terug en dan volgt een echte recensie. Maar ik ben vlieft. O+
  zondag 26 januari 2014 @ 00:13:51 #140
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135947179
Cool! Dan zet ik ons laatste etentje daar hier toch ook maar weer even neer. Had 'm wel op facebook gezet maar hier niet.


DejongRotterdam

Wederom allemaal dikke tienen wat mij betreft. :-)

1e = gemarineerde kabeljauw, bietjes, granaatappelpitjes, zalmeitjes, zeewier.
2e = 62 graden-ei, pied de mouton, amandel (?), schuim van euh weet ik niet meer, (knolselderij, denk ik) en citroenmelisse
3e = confit de canard, blokjes knolselderij, jus, hazelnootjes, creme van knolselderij
4e = ganache van witte chocola, met earl-grey soepje, volgens mij ook nog jelly van/met bergamot, crumble erop, bolletjes peer, limoenzest en glitters.
(niet op foto, amuse, ook al keigoe: sjalotrokken met mosterpoeder op kroepoek van eekhoorntjesbrood)

Al had Isegrim het groente menu. Dat was dus blijkbaar even briljant.
pi_135947319
Mijn hoofdgerecht (vega) bestond uit drie bereidingen van aardpeer en was echt zó fantastisch. Ik heb er heimwee naar.
pi_135948488
Bijzondere mooie gerechten RO!
pi_136012280
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 00:13 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Dan zet ik ons laatste etentje daar hier toch ook maar weer even neer. Had 'm wel op facebook gezet maar hier niet.
[knip]
Al had Isegrim het groente menu. Dat was dus blijkbaar even briljant.
Ik keek even naar je eigen pagina en zag dat Jim weg was? Weet je toevallig ook waarheen en hoeverre dit De Jong zijn verdere voortbestaan beïnvloedt? Bedoel dat het nu allemaal nog goed is wil niet zeggen dat dit over pak 'm beet 2 maanden nog zo is.
  maandag 27 januari 2014 @ 17:34:48 #144
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136013625
Nee joh, die is niet weg. Je bent in de war. Hij is weg bij "de Jonge de Jong" op Katendrecht. Al eeeeuwen. Dat restaurant heet nu "Matroos en het Meisje". Hij is restaurant "De Jong" begonnen, daaro onder de poorten.
pi_136024320
Hoorde van een collega dat er vlak bij Denhaag cs bij of in?? het Babylon?? Een chinees restaurantje moest zitten waar je voor een 10je goed kunt bikken,

Iemand een idee? Waar die precies zit?
Ik zwaai naar dieren.
  dinsdag 28 januari 2014 @ 06:42:21 #146
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_136039080
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 21:04 schreef Geerd het volgende:
Hoorde van een collega dat er vlak bij Denhaag cs bij of in?? het Babylon?? Een chinees restaurantje moest zitten waar je voor een 10je goed kunt bikken,

Iemand een idee? Waar die precies zit?
In Babylon, begane grond, helemaal aan t eind. Heel goed te doen!

http://www.newbabylon.nl/merken/sticky-rice/

[ Bericht 8% gewijzigd door Zonnetje1981 op 28-01-2014 07:11:37 ]
pi_136042321
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, die is niet weg. Je bent in de war. Hij is weg bij "de Jonge de Jong" op Katendrecht. Al eeeeuwen. Dat restaurant heet nu "Matroos en het Meisje". Hij is restaurant "De Jong" begonnen, daaro onder de poorten.
Ah duidelijk. Moet er nog langsgaan maar heb eerst nog wat openstaande invites her en der om in te lossen op eetgebied en ik moet SOI3 verder uitwonen als eetadresje en waar vandaag tv opnames door RTV Rijnmond worden gemaakt voor hun programma Het Geheim van de West-Kruiskade dat ergens in de laatste week van februari wordt uitgezonden.
(nee ik ben er niet in te zien mocht iemand dat denken *) )


[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 28-01-2014 11:53:37 ]
pi_136054156
Waar: Cruiseschip Holland America Line ms Rotterdam ergens op zee
Wanneer: December 2013
Wat: A Taste of De Librije

Late review, maar vind te leuk om niet te schrijven. Op de ms Rotterdam is het nu mogelijk om "A Taste of De Librije" te reserveren. 4 gangen met amuse, geserveerd via het specialiteiten restaurant aan boord waarbij de koks les hebben gekregen van Jonnie Boer en het restaurant omgetoverd wordt naar Librije ambiance. Wij hadden bijpassend wijn arrangement meegeboekt.

Amuse: North Sea Scallop, black garlic pearls, celeriac juice
Mooie Amuse, goed op smaak, leuk verwerkt. We kregen er een wijn bij geserveerd van het Lady Librije Label, maar we dachten dat dit voor de eerste gang was. Er werd bij gezegd voor bij de 'starter', maar kennelijk bedoelde ze daar de amuse mee. Oops. Witte wijn was aardig, maar niet spectaculair.

1e gang: Torched Langoustine with green bean coulis, butternut squash quinoa salad
Ok, hier kwam dus opeens een tweede wijn bij, dus toen kwamen we er achter dat we de eerste al hadden op moeten drinken. Zag er wonderschoon uit op het bord en erg lekker. Opnieuw een wijn van Lady Librije.

2e gang: Potato soup with lobster and chorizo, potato souffle
Lekker soepje en ook weer zeer mooi opgediend. We vonden het geweldig dat het servies en alles echt meegekomen was. Helaas weer een wijn die te vergeten was. Wijn van tafelgenoot was erg zuur. Wij dachten dat mogelijk de verkeerde ingeschonken was, maar volgens de bediening kon dat niet. Smaakte duidelijk anders dan de mijne. Toch ander glas gehad. Sowieso was de wijn lastig want we hadden ook al 2x kurk in het glas.

3e gang: ik: Seared North Sea Cod with Speck Ham coconut foam and lemon grass, tafelgenoot: Duo of Lamb loin and cursted lamb neck, lentil sprouts, watercress, carrot coulis and lamb jus reduction
Hier ging het de mist in. Mijn vis was gortdroog. Niet te eten. Ik: :'( Porties waren wel zodang groot dat ik eigenlijk best wel vol zat. Gewoon maar niet opgegeten. Mij is wel gevraagd of ik nog wat anders wilde ofzo, maar dat hoeftte niet van mij. Lam van tafelgenoot was wel heerlijk.

4e gang: ik: Rice Chocolate Stones tuile and strawberries, tafelgenoot: Deconstructed Apple Pie.
Eerste keer wijnarrangement en geen wijn bij het nagerecht. Beetje... apart. Wel erg lekker dessert. Ik vond het nagerecht van tafelgenoot er mooier uit zien dan dat het echt zo bijzonder smaakte. Grappig wel.

Daarna koffie toe met truffels.

Verrassing in de hut na afloop: blikje met koekjes met daarbij creme om erop te smeren. Ik vond het teveel ras-el-nout, maar tafelgenoot vond het heerlijk.

Onze gedachtes: Zeker niet duur, want we betaalden $69 pp. inclusief wijn.
Wel is het zo dat de training e.d. van het personeel overduidelijk niet op Michelin-ster niveau zit, maar goed, dat hadden we ook niet verwacht. Ons etentje ging erg snel 3 gangen in 1 uur, we hebben gevraagd of we nog even mochten wachten op ons nagerecht. Ook bij de koks is het overduidelijk niet 100%, maar goed, dat kan je ook niet verwachten, ze moeten immers ook nog honderden anderen gasten te eten geven en werken met een heel andere keuken.

Het was hartstikke leuk om zo eens de keuken van Jonnie Boer te proberen. Wat we wel jammer vonden was dat de wijnen niet speciaal waren. We hadden liever meer betaald om verrast te worden met goede wijn. Meestal heb ik minimaal 1 fles in de 4-gangen bij Parkheuvel die ik wel eens zelf wil kopen.

Cijfer vind ik moeilijk te geven. De keuze uit gerechten e.d. en de opmaak was prachtig en het was zeker wel leuk, maar de uitvoering is gewoon wat minder wat te verwachten is, maar toch een beetje tegenvalt dan.
pi_136123008
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 06:42 schreef Zonnetje1981 het volgende:

[..]

In Babylon, begane grond, helemaal aan t eind. Heel goed te doen!

http://www.newbabylon.nl/merken/sticky-rice/
Zie toch wel, maar is een keer op onderzoek uit daaro :P
Ik zwaai naar dieren.
pi_136123402
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 10:39 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ah duidelijk. Moet er nog langsgaan maar heb eerst nog wat openstaande invites her en der om in te lossen op eetgebied en ik moet SOI3 verder uitwonen als eetadresje en waar vandaag tv opnames door RTV Rijnmond worden gemaakt voor hun programma Het Geheim van de West-Kruiskade dat ergens in de laatste week van februari wordt uitgezonden.
(nee ik ben er niet in te zien mocht iemand dat denken *) )

Ben je aandeelhouder of de afwashulp van SOI3? :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_136130435
Afwashulp en glazen en borden verzamelaar. >:O
  dinsdag 18 februari 2014 @ 16:54:17 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136857178
Wanneer: 18 februari 2014
Waar: Ron Gastrobar, Amsterdam
Wat:

Ron Blaauw heeft ruim een jaar geleden z'n 2 Michelinsterrenrestaurant gesloten en heeft besloten op een wat meer laagdrempelige wijze te gaan koken in z'n Gastrobar. Je hebt de keuze uit allemaal gerechtjes van 15 euro per stuk en desserts van 9 euro per stuk.
Het nieuwe concept is succesvol en ondanks de inlevering van z'n 2 Michelinsterren besloot de Michelingids afgelopen najaar om Ron Blaauw nu voor z'n gastrobar toch weer te bekronen met 1 Michelinster.

Wij hadden al sinds oktober 2013 een Grouponbon liggen waarmee wij met 2 personen voor samen 49 euro 2 a la card-gerechten en een dessert konden uitzoeken.

De gastrobar is inderdaad bar-achtig en als een soort pijpenlade ingericht met aan de muur soms wat verrassende kunst.



De menukaart bestaat uit een soort krantje met het laatste nieuws en een keuze uit, over het algemeen, seizoensgerechten.
Als eerste komt er heerlijk brood (in een bruine papieren zak) en heerlijke zachte boter met Amsterdamse uien op tafel:


Eerste gerechtjes:
Voor Bluezz een Steak Tartaar met mosterdschuim en zilverui:


En voor mij was er de McFlurry van ganzenlever met mandarijn en VOC-kruiden:


Tweede gerechtjes:
Bluezz koos voor Skrei met schuim van aardpeer, crisps van aardpeer, curry en pinda:


Ik had gekozen voor gebakken Langoustine met prei, lenteui, pompoen, schuim van kreeftenbisque en saus van chorizo:


Nadat we de desserts hadden gekozen volgde een vrij lange wachttijd en opeens kam de man van de bediening met excuses bij onze tafel: hij was vergeten het bij de keuken uit te vragen en bracht ons met veel schaamrood op de kaken een klein softijsje in een minicone.
Kort daarop volgden de desserts:

Bluezz had een krokante cannelloni met toffee, olijf, zeezout en vanille-ijs:


Voor mij het signaturegerechtje van Ron's Gastrobar (tevens ook in het logo terug te vinden), het suprise ei van de gastrobar:
Prachtig eetbaar gevuld ei op een nestje van suikerwerk met daarnaast een sorbetijsje. In het ei bevond zich nog een creme met kleine bloementjes en een dooier die bestond uit een gelei van mango:


Bij de eerste 2 gerechten dronken we een glas Zuid-Afrikaanse Souvignion blanc, Bouchard Finlayson/Walker Bay en verder deden we het met een fles San Pelligrino bruiswater.

Al met al een geslaagde lekkere lunch in een laagdrempelige omgeving met attente bediening.
Met deze aanbieding via Groupon was de prijs-kwaliteitsverhouding een absolute 9!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 18 februari 2014 @ 16:56:24 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136857284
quote:
10s.gif Op donderdag 30 januari 2014 12:15 schreef Iwanius het volgende:
Afwashulp en glazen en borden verzamelaar. >:O
Bustboy
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136859045
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 16:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 18 februari 2014
Waar: Ron Gastrobar, Amsterdam
Wat:

Ron Blaauw heeft ruim een jaar geleden z'n 2 Michelinsterrenrestaurant gesloten en heeft besloten op een wat meer laagdrempelige wijze te gaan koken in z'n Gastrobar. Je hebt de keuze uit allemaal gerechtjes van 15 euro per stuk en desserts van 9 euro per stuk.
Het nieuwe concept is succesvol en ondanks de inlevering van z'n 2 Michelinsterren besloot de Michelingids afgelopen najaar om Ron Blaauw nu voor z'n gastrobar toch weer te bekronen met 1 Michelinster.

Wij hadden al sinds oktober 2013 een Grouponbon liggen waarmee wij met 2 personen voor samen 49 euro 2 a la card-gerechten en een dessert konden uitzoeken.

De gastrobar is inderdaad bar-achtig en als een soort pijpenlade ingericht met aan de muur soms wat verrassende kunst.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De menukaart bestaat uit een soort krantje met het laatste nieuws en een keuze uit, over het algemeen, seizoensgerechten.
Als eerste komt er heerlijk brood (in een bruine papieren zak) en heerlijke zachte boter met Amsterdamse uien op tafel:
[ afbeelding ]

Eerste gerechtjes:
Voor Bluezz een Steak Tartaar met mosterdschuim en zilverui:
[ afbeelding ]

En voor mij was er de McFlurry van ganzenlever met mandarijn en VOC-kruiden:
[ afbeelding ]

Tweede gerechtjes:
Bluezz koos voor Skrei met schuim van aardpeer, crisps van aardpeer, curry en pinda:
[ afbeelding ]

Ik had gekozen voor gebakken Langoustine met prei, lenteui, pompoen, schuim van kreeftenbisque en saus van chorizo:
[ afbeelding ]

Nadat we de desserts hadden gekozen volgde een vrij lange wachttijd en opeens kam de man van de bediening met excuses bij onze tafel: hij was vergeten het bij de keuken uit te vragen en bracht ons met veel schaamrood op de kaken een klein softijsje in een minicone.
Kort daarop volgden de desserts:

Bluezz had een krokante cannelloni met toffee, olijf, zeezout en vanille-ijs:
[ afbeelding ]

Voor mij het signaturegerechtje van Ron's Gastrobar (tevens ook in het logo terug te vinden), het suprise ei van de gastrobar:
Prachtig eetbaar gevuld ei op een nestje van suikerwerk met daarnaast een sorbetijsje. In het ei bevond zich nog een creme met kleine bloementjes en een dooier die bestond uit een gelei van mango:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij de eerste 2 gerechten dronken we een glas Zuid-Afrikaanse Souvignion blanc, Bouchard Finlayson/Walker Bay en verder deden we het met een fles San Pelligrino bruiswater.

Al met al een geslaagde lekkere lunch in een laagdrempelige omgeving met attente bediening.
Met deze aanbieding via Groupon was de prijs-kwaliteitsverhouding een absolute 9!
Dat ziet er goed uit! In de agenda voor een toekomstig bezoekje. :Y

Heeft(concept) wel wat weg wat FG nu met dat Foodlabs in Rotterdam probeert te doen.
Enige grote verschil is dat hij (FG) in zijn Foodlab een Ron Jeremy (porno acteur) rum heeft staan ter consumptie. :D
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:19:57 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138016635
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)

Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.

En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.

Pfffffff. Wat een sof.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:26:46 #156
62913 Blik
The one and Only!
pi_138016867
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)

Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.

En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.

Pfffffff. Wat een sof.
Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zitten
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:27:53 #157
62913 Blik
The one and Only!
pi_138016913
Ik ben 2 weken geleden bij Ron Gastrobar geweest, ik was ook erg enthousiast. Aanrader is de Black Angus (of 1 vd andere steaks die op de kaart staan)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:34:26 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138017206
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)

Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.

En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.

Pfffffff. Wat een sof.
Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:40:40 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138017465
Döner Kebab en ayran met een heel lief turks vriendje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:44:33 #160
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138017636
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:26 schreef Blik het volgende:

[..]

Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zitten
Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.

Maar goed, dat is allemaal nog te hebben als de smaken top zijn. Maar Thais eten zonder koriander of basilicum of zelfs peper, dat vind ik zonde van de moeite. Ik had het idee dat ik een bord komkommer heb gegeten. Met hier en daar een smakeloos stukje beef.

Gelukkig is het niet duur ook, maar als het altijd zo is hoef ik niet meer.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:49:15 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138017838
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?
Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:50:23 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138017893
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:52:19 #163
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138017996
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:

Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:58:24 #164
63722 z80
I fink you freaky
pi_138018235
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.

Maar goed, dat is allemaal nog te hebben als de smaken top zijn. Maar Thais eten zonder koriander of basilicum of zelfs peper, dat vind ik zonde van de moeite. Ik had het idee dat ik een bord komkommer heb gegeten. Met hier en daar een smakeloos stukje beef.

Gelukkig is het niet duur ook, maar als het altijd zo is hoef ik niet meer.
van Thais eten moet je 2 keer "plezier" hebben.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:02:12 #165
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138018396
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
Welnee. De soep was wel pittig.
Koriander en basilicum zijn ook niet pittig, maar gewoon smaakvol.
De eerste keren dat ik bij hun restaurant op de Kaap ging eten was ik juist daar zo enthiuosiast over. Handenvol koriander, basilicum en munt door de salade. Heerlijk!

Ik keek bij de buren en niemand kreeg koriander of basilicum in/op zijn gerechten.
Nou ja, ik mis dat gewoon. Zonder dat is het saaaaai.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:03:02 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138018422
Vriend van mij, ook een belanda, woonde jaren in China en is met een Chineese vrouw en heeft twee schatten van kinderen. Was met hem in München een keer met hem bij een chinees restaurant. Sprak met de bediening in het Kantonees dat wij echt datgeen wilde eten wat zij ook aten, en niet de zoetzure slurrie die ze normaal serveren.
Ze wilde het niet geloven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:04:56 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138018501
Maar ach, mij wil de bediening ook nooit geloven dat ik mijn steak rood wil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:22:54 #168
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_138019372
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard. :)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:57:48 #169
130803 Gripper
Get a grip
pi_138021048
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 21:22 schreef Zwansen het volgende:
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard. :)
Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaad ;)


Wij gaan volgende week met vrienden bij FG (restaurant) eten. Kan echt niet wachten, Ivy/FG stond al zo lang op m'n verlanglijst :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 21 maart 2014 @ 22:00:34 #170
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_138021186
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 21:57 schreef Gripper het volgende:

[..]

Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaad ;)

Wij gaan volgende week met vrienden bij FG (restaurant) eten. Kan echt niet wachten, Ivy/FG stond al zo lang op m'n verlanglijst :)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 22:12:02 #171
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_138021718
Waardeloos dat editten op de mobiele site. :')

Maar je hebt gelijk, ik had iets uitgebreider kunnen recenseren. Helaas heb ik geen foto's. Overigens klinkt mijn bovenste post negatiever dan bedoeld. Het was echt supergoed, maar prijs/kwaliteit (¤180 lunch voor 4 gangen voor 2 personen) zorgde toch voor een klein minpuntje. :)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 22:22:09 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138022173
Was het de 90 euro pp incl drankjes niet waard?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 maart 2014 @ 22:55:09 #173
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138059168
Wanneer: zaterdag, 22 maart 2014.
Waar: Restaurant Jaimie van Heije, Ouderkerk aan de Amstel.
Wat:
In het kader van alweer een restaurantweek (3 gangen voor 29,50) dit keer eens Bloemendaal en Haarlem uitgegaan om te belanden bij Restaurant Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel. Jamie zit in hetzelfde pand waar voorheen Ron Blaauw zijn visrestaurant had en Jaimie heeft ook een groot deel van z'n opleiding bij Ron Blaauw gedaan.
Pand is van binnen modern zwart/wit met graffiti en muurschilderingen van Selwijn Senatori aan de muren.
3 verschillende ruimtes met door kruip-door-sluip-door gangetjes met elkaar verbonden zijn.
2 minpuntjes: de houten bistrostoeltjes nodigen niet uit tot een heel lange zit en de planken met wijn aan de muur boven een bank waarop de gasten zitten hangen veel te laag. Gedurende de avond diverse personen hun hoofd pijnlijk zien stoten daaraan.
Jaimie is een jonge ambitieuze kok die soms iets te veel nadruk op uiterlijk en presentatie legt. Met z'n 28 jaar is hij de oudste en dat is merkbaar, want de hele jonge bediende brigade is wel enthousiast, maar laat regelmatig wat steekjes vallen.
De Indische roots (z'n oma) zijn soms terug te vinden op de borden.
We besloten voor een bijpassend 3-gangen wijnarrangement (19,50 pp) te gaan.

We begonnen de avond met een glaasje Cava en kregen vrij snel onze amuses geserveerd:

En kommetje met GadoGado met een stukje ei en wat pindasaus met daarbij zelfgemaakte kroepoek.


Voorgerecht:

Als voorgerecht kregen we een Flan van kreeft en langgoustine met in boemboe Bali gemarineerde zalm, meilknol en beukenzwammen.

Wat ons betreft het minste gerecht van de avond. Het mondgevoel van de flan (bijna een soort pudding) was niet echt lekker en er was nauwelijks iets te proeven van kreeft of langoustines. De zalm was wel goed gemarineerd, maar ook daar kwam de boemboe Balismaak niet goed tot z'n recht.

We besloten tegen extra betaling van 10 euro als supplement ook een tussengerecht te nemen:
Coquille van de plancha met geroosterde aardpeer, zoetzure aardpeer, shiso en een hazelnootkoekje.

Prima op smaak allemaal en de geur van aardpeer kwam mooi terug in de schelp die ze ook van gelei van aardpeer hadden gemaakt.
Bij dit gerecht dronken we een glas witte Griekse Atheri wijn (van het eiland Lesbos). Beetje wrang en rokerig van smaak.

Hoofdgerecht:
Het hoofdgerecht was een perfect rood gebakken prima kwaliteit stuk Ossenhaas met een crème van spliterwten, een (namaak) wortel, Pomme sautées, met een jus (vinaigrette) van lavas en rode wijn:

De wortel was dus geen echte wortel maar was gemaakt van een mousseline van wortel die later weer in de vorm van een wortel was gegoten. Grappig detail. De jus was naast de ossenhaas de ster van de avond.
Bij dit gerecht dronken we een rode Argentijnse wijn, een Tomero Malbec uit 2011. Relatief jonge, maar smakelijke wijn.

Daarna het dessert:
gekonfijte ananas met cheesecake (in de vorm van Boeddha), pandanrijst, steranijs en limoensorbet.

Bij het dessert dronken we een heerlijk frisse, fruitige witte wijn. Een Domaine Garras uit de Côtes de Gascogne.

Uiteindelijk waren we met z'n tweeën inclusief supplement, Cava en wijnarrangement en een slef bruisend water 116 euro kwijt.

Overall indruk: kok en restaurant met ambitie en potentie. Misschien nog iets meer op smaak toeleggen en wat minder op uiterlijk. Betere stoelen aanschaffen en de bediende brigade uitbreiden met wat meer ervaren krachten die iets meer weten.
Jaimie komt er wel!

Prijs/kwaliteit: 8,0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138059773
Ik vind de opmaak wel wat overdreven hoor, over the top. Maar het ziet er wel uitnodigend uit om te eten! Altijd leuk jullie recensies *O*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138062405
Die schelp hoeft van mij niet. Vind het fijn alles te kunnen eten wat op mijn bord ligt. Maar het ziet er wel lekker uit allemaal!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 23 maart 2014 @ 00:35:42 #176
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138062445
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 00:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Die schelp hoeft van mij niet. Vind het fijn alles te kunnen eten wat op mijn bord ligt. Maar het ziet er wel lekker uit allemaal!
Die schelp was ook eetbaar. Was gemaakt van gelei van aardpeer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138062457
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 00:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Die schelp was ook eetbaar. Was gemaakt van gelei van aardpeer.
Oh dan is ie erg goed gemaakt!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_138065741
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 23:14 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind de opmaak wel wat overdreven hoor, over the top. Maar het ziet er wel uitnodigend uit om te eten! Altijd leuk jullie recensies *O*
Dat.
pi_138146342
Waar?
Loch Fyne Seafood & Grill, York, Yorkshire in Engeland


Wanneer?
24-03-2014

Wat at je?
Angus beef burger met bacon, cheddar en tomaat-sinaasappelchutney:
In een woord fantastisch, de beste burger die ik ooit gegeten heb. Sappig, smaakvol en de chutney was heerlijk.
Belgische chocoladetaart met frambozencoulis
Heerlijk, een fudge-achtige chocoladetaart die me nog lang bij zal blijven :)

Mijn vader had:
Thaise viskoekjes met chilli-citroendip
Erg lekker volgens hem, hij liet me de chilli olie proeven en die was inderdaad erg verfijnd

Garnalentagliatelle
Volgens hem en mijn lief ''perfect''

Mijn lief had:
Garnalentagliatelle
Sticky toffee pudding met vanilleijs

De sticky toffee pudding was volgens hem een 11 uit de 10 dus viel ook erg in de smaak :)

Impressie?
Goede service, vriendelijke bediening, goed tempo en een mooie locatie

Kosten?
43 pond totaal, 10,45 per persoon voor twee gangen , en hoogstaande kwaliteit. Absoluut het geld waard en wij gaan hier vaker naar toe :)

Cijfer?
9 :) Iedereen vond het heerlijk

[ Bericht 0% gewijzigd door Selestha op 25-03-2014 09:05:18 ]
pi_138148086
Wat goedkoop, Selestha! :o En het klinkt allemaal idd heerlijk :Y Jij en je lief hadden hoofdgerecht - nagerecht en je vader had voorgerecht - hoofdgerecht?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138148203
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 10:14 schreef Isabeau het volgende:
Wat goedkoop, Selestha! :o En het klinkt allemaal idd heerlijk :Y Jij en je lief hadden hoofdgerecht - nagerecht en je vader had voorgerecht - hoofdgerecht?
Klopt ja, wij zijn wat meer van de toetjes dan mijn pa ;) De prijs-kwaliteit verhouding was echt geweldig :)

Volgende maand een uitgebreide recensie met foto's :D
pi_138148351
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)

Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.

En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.

Pfffffff. Wat een sof.
Je meent het! :( Heb je toevallig gekeken wie er in de keuken stond want als er een Hollandse meid in stond ( met bril en dik) dan begrijp ik je reactie helemaal omdat ik daar een tijd terug ook mee te maken heb gehad en die verkwanselde echt mijn gerecht terwijl ik juist de meest makkelijke had gekozen.

Indien niet en getuige je opmerking over Deli Bird kan het natuurlijk zijn dat jij dus meer de Bangkok smaak gewend bent en lekker vind. Ik heb ook eerder gezegd dat ik bijvoorbeeld Deli Bird qua bereiding/smaak helemaal niets vind. Dat kan natuurlijk ook een reden zijn dat het jou tegenvalt.

Maar dat er bepaalde ingrediënten niet meer of onvoldoende in je gerecht zit waardoor het een blasé smaak krijgt kan gewoonweg niet! }:|

En anders nodig ik je gewoon uit met mij een keer mee te gaan en kijken of je dan ook teleurgesteld wordt. Ik hoor het wel.

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 21:22 schreef Zwansen het volgende:
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard. :)
Het WoW effect is bij Francois sedert zijn tweede ster al weg en zijn arrogantie is des te meer toegenomen. }:|

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2014 10:33:41 ]
  dinsdag 25 maart 2014 @ 10:58:46 #183
130803 Gripper
Get a grip
pi_138149298
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 10:25 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Het WoW effect is bij Francois sedert zijn tweede ster al weg en zijn arrogantie is des te meer toegenomen. }:|
Laat me nou ff lekker enthousiast blijven! Zaterdagavond ga ik er eten, en ik ben hartstikke benieuwd :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 25 maart 2014 @ 12:34:14 #184
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138151965
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 08:55 schreef Selestha het volgende:
Waar?
Loch Fyne Seafood & Grill, York, Yorkshire in Engeland
[ afbeelding ]

Klinkt allemaal lekker en goed en vooral..goedkoop. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138152532
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 21:02 schreef RobinOok het volgende:

Welnee. De soep was wel pittig.
Koriander en basilicum zijn ook niet pittig, maar gewoon smaakvol.
De eerste keren dat ik bij hun restaurant op de Kaap ging eten was ik juist daar zo enthiuosiast over. Handenvol koriander, basilicum en munt door de salade. Heerlijk!

Ik keek bij de buren en niemand kreeg koriander of basilicum in/op zijn gerechten.
Nou ja, ik mis dat gewoon. Zonder dat is het saaaaai.
Robin ik ben er inmiddels achter wie gewerkt heeft die avond en je hebt simpelweg gewoon pech gehad die avond want de chef-kok zelf was er dus niet. Ik kan je alvast de garantie geven dat het laatste woord hier niet over is gezegd van die avond want wat hier gebeurde kan gewoon niet! Dit kost geld en klandizie en de naam wordt al in een vroeg stadium besmeurt.

Voor een hernieuwde kennismaking weet je de weg en hoor ik het wel.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2014 12:55:51 ]
  dinsdag 25 maart 2014 @ 13:09:57 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138152945
Slechte zaak dat als een chef-kok een dag niet zelf aanwezig is de kwaliteit blijkbaar zo achteruit gaat. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 25 maart 2014 @ 13:11:10 #187
62913 Blik
The one and Only!
pi_138152979
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 12:55 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Robin ik ben er inmiddels achter wie gewerkt heeft die avond en je hebt simpelweg gewoon pech gehad die avond want de chef-kok zelf was er dus niet. Ik kan je alvast de garantie geven dat het laatste woord hier niet over is gezegd van die avond want wat hier gebeurde kan gewoon niet! Dit kost geld en klandizie en de naam wordt al in een vroeg stadium besmeurt.

Voor een hernieuwde kennismaking weet je de weg en hoor ik het wel.
Ben je de eigenaar ofzo :')
pi_138154219
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 13:11 schreef Blik het volgende:

Ben je de eigenaar ofzo :')
Nou idd! Als iemand ontevreden is over mijn lievelingsrestaurant dan ga ik daar ook niet direct aan de bel hangen om te weten wie er aan het werk was en al helemaal niet dat 'het laatste woord er nog niet over gezegd is'. Hij heeft het restaurant al genoeg zitten pluggen, dus wie weet zijn er inderdaad connecties wat dat betreft.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138154993
Is het account SO13webcare inmiddels al geregistreerd? :7
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_138155491
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 12:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Klinkt allemaal lekker en goed en vooral..goedkoop. :)
Ja ik heb zelden deze kwaliteit voor die prijs gehad, dat is echt een pareltje :)
  dinsdag 25 maart 2014 @ 15:39:28 #191
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138157529
Ik word zo vaak teleurgesteld bij Aziatische restaurants dat ik het ook gewoon vaak niet meer probeer. Maar nu twijfelde ik er niet aan of dat het geweldig zou zijn dus ik was echt een beetje van slag. Vond er geen bal aan. En als ik dan een buurman hoor zeggen "ooooh, wat geweldig, zo kan ik 'm thuis niet maken" dan zal het wel aan mij liggen, zoals bij al die Aziatische restaurants die superenthousiaste kritieken krijgen en waar ik niks aan vind.

Geen probleem hoor, als iedereen iets lekker vindt en ik niet. Maar ja, ik was op Azing ooit begonnen aan een hoekje met Robin's restauranttips en daar staat er nog maar 1tje op. :-)
Wilde laatst eindelijk eens schrijven over een van mijn favo restaurantjes Bij Bao, hoor ik dat die ermee ophoudt! En nu vol goede moed naar NOI3 en vond er geen bal aan! Dus ja, dat schiet niet op zo. (heeft ook geen prio hoor)

Maar goed, als Iwanus zegt dat het een one off was, dan ga ik het zeker nog eens proberen.
Dus bedankt voor je bemoeizucht, Iwanus. :s)
pi_138164259
quote:
13s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 13:09 schreef golfer het volgende:
Slechte zaak dat als een chef-kok een dag niet zelf aanwezig is de kwaliteit blijkbaar zo achteruit gaat. :{
Het is inderdaad een slechte zaak als blijkt dat de andere koks verzaken het normale niveau van de gerechten te handhaven,helemaal als het een zaakje is die net is opgestart.. Dus is er genoeg werk voor de chef-kok om er nog strakker op te zitten.

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 13:11 schreef Blik het volgende:

Ben je de eigenaar ofzo :')
Nee, net zo als jij een passant. :s)

quote:
10s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 13:51 schreef Isabeau het volgende:

Nou idd! Als iemand ontevreden is over mijn lievelingsrestaurant dan ga ik daar ook niet direct aan de bel hangen om te weten wie er aan het werk was en al helemaal niet dat 'het laatste woord er nog niet over gezegd is'. Hij heeft het restaurant al genoeg zitten pluggen, dus wie weet zijn er inderdaad connecties wat dat betreft.
Enige connectie die ik heb is dat ik er dolgraag kom en graagt eet.De rest is niet zo belangrijk voor een buitenstaander.

Vwb mijn eerdere opmerking is het niet meer dan logisch dat ik uitzoek wie of wat verantwoordelijk is voor dit debacle. Dat heet gebruik maken van je connecties her en der. En hoe ik het doe is niet van belang,maar dat ik het kan doen, gewoon omdat je het niet kan maken als je al nieuw bent en niet doorsnee, om dan al gebreken te vertonen in je gerechten. Kun je net zo goed je deuren sluiten of overstappen naar het gemiddelde zondagchinees niveau.

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 15:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik word zo vaak teleurgesteld bij Aziatische restaurants dat ik het ook gewoon vaak niet meer probeer. Maar nu twijfelde ik er niet aan of dat het geweldig zou zijn dus ik was echt een beetje van slag. Vond er geen bal aan. En als ik dan een buurman hoor zeggen "ooooh, wat geweldig, zo kan ik 'm thuis niet maken" dan zal het wel aan mij liggen, zoals bij al die Aziatische restaurants die superenthousiaste kritieken krijgen en waar ik niks aan vind.
Kijk,dat bedoel ik. Ik erger mij ook aan bijna 3/4 van de Aziatische restaurants in Nederland en met name zij die pretenderen een traditionele keuken te voeren en dan gewoon de gemiddelde Babi Pangang zondagchinees met kalender en kroepoek }) te zijn. Ik ga tegenwoordig al niet meer in op adviezen van zogenaamde kenners die helemaal lyrisch worden en superlatieven tekort komen bij een bepaalt restaurant en als ik het vervolgens ontleed en aangeef waarom het allemaal niet zo spannend is dan heb ik het gedaan. Zal wel omdat ik verwend ben op dit gebied en dus nooit met minder genoegen neem.

En in deze trek ik het mij aan omdat ik SOI3 had aanbevolen als een topzaakje op Thais gebied waar er niet veel van zijn. En ik steek niet veel de loftrompet uit over horecazaken. Ik kraak ze eerder af omdat er altijd wel iets aan scheelt. Dat zet mij ook een beetje te kakken maar meer de zaak zelf die het juist van de echte liefhebbers van dit soort keukens moet hebben en niet van die passanten die alleen maar langskomen (totaal niet weten wat de keuken inhoudt) maar graag gezien worden omdat ....het nieuw is.

Robin als je kan: De chef-kok is er komende donderdagavond. Pak je kans voor een hernieuwde kennismaking en vraag als je niet van de kaart wilt eten naar de specials want die zijn er ook.

Iets anders:

Rotterdam is sinds kort een nieuw horeca-zaakje rijker.



Naam? Salt & Tasty. Voor liefhebbers van het betere werk op spijs en drankgebied on the go.

Ben er al geweest net zo als bij het inmiddels geopende Orient Express onder Calypso naast de nieuwe SUMO. Orient Express is meer een grote broer als mix van Chinatown deli en Beijing deli en is imo gemiddeld en niet echt bijzonder als je dat afzet tegen Tai Wu.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2014 19:18:23 ]
  dinsdag 25 maart 2014 @ 22:37:22 #193
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_138175780
Zojuist een reservering gemaakt bij Avant-Garde van Groeninge in het Philips Stadion, in het kader van het Restaurant Festival. Nu al zin in! Jammer dat je niet binnen deze reeks kunt zoeken of er mensen al eerdere recensies geplaatst hebben.
pi_138200237
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 10:58 schreef Gripper het volgende:

Laat me nou ff lekker enthousiast blijven! Zaterdagavond ga ik er eten, en ik ben hartstikke benieuwd :)
Oh het eten is zonder meer goed,dus ik twijfel niet aan dat het je zal smaken.
Niet voor niets was het tot voor kort mijn nr.#1 restaurant van Rotterdam als je praat over het topsegment.

Ben er ook al veel te veel geweest sedert zijn opening.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2014 18:58:33 ]
pi_138202340
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 22:37 schreef Coelho het volgende:
Zojuist een reservering gemaakt bij Avant-Garde van Groeninge in het Philips Stadion, in het kader van het Restaurant Festival. Nu al zin in! Jammer dat je niet binnen deze reeks kunt zoeken of er mensen al eerdere recensies geplaatst hebben.
Ik ben er een jaar of twee geleden geweest met de Restaurantweek. Als je die reeks zoekt kun je mijn recentie misschien vinden. Leuke ervaring, al vond ik de sfeer wel erg opgeprikt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_138300873
Goed, bon. na hier kenbaar te hebben gemaakt dat ik weer wat horecazaakjes heb uitgeprobeerd,een kort verslagje van de eerste.

Waar?

Restaurant Orient Express dat naast de nieuwe Sumo onder het CalypSO appartementencomplex aan het kruisplein.is gevestigd.



Wat voor keuken?

Vnl.Standaardkantonees

Bijzonder?

Helaas niet.

Wat at je?

Rijstpot, Pekingeend & Dimsum





Smaken/Bijzonderheden/Service?

Niet bijzonder als je deze keuken door en door kent.
Service is ook standaard vriendelijk.

Beter dan een Sānsān of Tai Wu?

Oh nee! :N

Beter dan een Lange Muur of de Blauwe Olifant?

Gelijkwaardig.

Beter dan Asian Glories,Paramount, Hongkong en soortgelijke Chinese aangepaste restaurants?

Ja! :Y

Zou je er elke week gaan eten? Zo nee, wanneer wel,zo ja...

Nee,alleen als Tai Wu of Sānsān stampvol zitten.

Nog op of aanmerkingen?

Ja! Ik had mij best wel verheugd op deze zaak te meer vooraf door de eigenaar
gezegd was dat dit een echte Dim sum specialiteiten restaurant zou worden.
En wat erger is dat op de kaart Cheung Fan is doorgestreept }:| ,gevulde rijstdeeg
dat net zo als de Pekingeend o.a. een maatstaf is hoe vers en goed je keuken is.

Ik had dus zoals het heet een "RobinOok"gevoel. :D

Kosten?

Onbelangrijk. Maar je betaalt voor wat je bestelt.

Cijfer?

7

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-03-2014 19:27:49 ]
  maandag 31 maart 2014 @ 00:48:56 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138350041
Speciaal een berichtje voor Iwanius: wij waren bij FG Foodlabs en vond er werkelijk geen bal aan. Het was niet slecht, maar volkomen fantasieloos, inspiratieloos, niet spannend, niet bijzonder, gewoon suf met mislukte pretenties. Dertien in een dozijn eten voor teveel geld. En ik snap dus niet wat de bedoeling is van die tent.
pi_138355723
Tai Wu ben ik laatst geweest met een groep. Eten was ok, maar de bediening (met name één dame) was ronduit onbeschoft. En dan niet cultuurverschil Chinees-Nederlands onvriendelijk-overkomend, nee, echt heel erg onbeschoft. Ga er nooit weer heen.
pi_138355737
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 00:48 schreef RobinOok het volgende:
Speciaal een berichtje voor Iwanius: wij waren bij FG Foodlabs en vond er werkelijk geen bal aan. Het was niet slecht, maar volkomen fantasieloos, inspiratieloos, niet spannend, niet bijzonder, gewoon suf met mislukte pretenties. Dertien in een dozijn eten voor teveel geld. En ik snap dus niet wat de bedoeling is van die tent.
Zonde. -O-
  maandag 31 maart 2014 @ 11:43:17 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138357314
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 00:48 schreef RobinOok het volgende:
. En ik snap dus niet wat de bedoeling is van die tent.
Veel geld verdienen aan Bob & Inge en Gert Jan & Tieneke die zoetzure rode saus verwachten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138360488
FG Foodlabs is geen Chinees. :D
  maandag 31 maart 2014 @ 14:16:32 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138362020
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 13:31 schreef Isegrim het volgende:
FG Foodlabs is geen Chinees. :D
Ohw. na, dat is zoetzure rode saus eigenlijk ook niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')