abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136859045
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 16:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 18 februari 2014
Waar: Ron Gastrobar, Amsterdam
Wat:

Ron Blaauw heeft ruim een jaar geleden z'n 2 Michelinsterrenrestaurant gesloten en heeft besloten op een wat meer laagdrempelige wijze te gaan koken in z'n Gastrobar. Je hebt de keuze uit allemaal gerechtjes van 15 euro per stuk en desserts van 9 euro per stuk.
Het nieuwe concept is succesvol en ondanks de inlevering van z'n 2 Michelinsterren besloot de Michelingids afgelopen najaar om Ron Blaauw nu voor z'n gastrobar toch weer te bekronen met 1 Michelinster.

Wij hadden al sinds oktober 2013 een Grouponbon liggen waarmee wij met 2 personen voor samen 49 euro 2 a la card-gerechten en een dessert konden uitzoeken.

De gastrobar is inderdaad bar-achtig en als een soort pijpenlade ingericht met aan de muur soms wat verrassende kunst.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De menukaart bestaat uit een soort krantje met het laatste nieuws en een keuze uit, over het algemeen, seizoensgerechten.
Als eerste komt er heerlijk brood (in een bruine papieren zak) en heerlijke zachte boter met Amsterdamse uien op tafel:
[ afbeelding ]

Eerste gerechtjes:
Voor Bluezz een Steak Tartaar met mosterdschuim en zilverui:
[ afbeelding ]

En voor mij was er de McFlurry van ganzenlever met mandarijn en VOC-kruiden:
[ afbeelding ]

Tweede gerechtjes:
Bluezz koos voor Skrei met schuim van aardpeer, crisps van aardpeer, curry en pinda:
[ afbeelding ]

Ik had gekozen voor gebakken Langoustine met prei, lenteui, pompoen, schuim van kreeftenbisque en saus van chorizo:
[ afbeelding ]

Nadat we de desserts hadden gekozen volgde een vrij lange wachttijd en opeens kam de man van de bediening met excuses bij onze tafel: hij was vergeten het bij de keuken uit te vragen en bracht ons met veel schaamrood op de kaken een klein softijsje in een minicone.
Kort daarop volgden de desserts:

Bluezz had een krokante cannelloni met toffee, olijf, zeezout en vanille-ijs:
[ afbeelding ]

Voor mij het signaturegerechtje van Ron's Gastrobar (tevens ook in het logo terug te vinden), het suprise ei van de gastrobar:
Prachtig eetbaar gevuld ei op een nestje van suikerwerk met daarnaast een sorbetijsje. In het ei bevond zich nog een creme met kleine bloementjes en een dooier die bestond uit een gelei van mango:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij de eerste 2 gerechten dronken we een glas Zuid-Afrikaanse Souvignion blanc, Bouchard Finlayson/Walker Bay en verder deden we het met een fles San Pelligrino bruiswater.

Al met al een geslaagde lekkere lunch in een laagdrempelige omgeving met attente bediening.
Met deze aanbieding via Groupon was de prijs-kwaliteitsverhouding een absolute 9!
Dat ziet er goed uit! In de agenda voor een toekomstig bezoekje. :Y

Heeft(concept) wel wat weg wat FG nu met dat Foodlabs in Rotterdam probeert te doen.
Enige grote verschil is dat hij (FG) in zijn Foodlab een Ron Jeremy (porno acteur) rum heeft staan ter consumptie. :D
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:19:57 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138016635
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)

Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.

En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.

Pfffffff. Wat een sof.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:26:46 #156
62913 Blik
The one and Only!
pi_138016867
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)

Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.

En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.

Pfffffff. Wat een sof.
Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zitten
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:27:53 #157
62913 Blik
The one and Only!
pi_138016913
Ik ben 2 weken geleden bij Ron Gastrobar geweest, ik was ook erg enthousiast. Aanrader is de Black Angus (of 1 vd andere steaks die op de kaart staan)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:34:26 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138017206
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)

Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.

En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.

Pfffffff. Wat een sof.
Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:40:40 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138017465
Döner Kebab en ayran met een heel lief turks vriendje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:44:33 #160
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138017636
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:26 schreef Blik het volgende:

[..]

Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zitten
Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.

Maar goed, dat is allemaal nog te hebben als de smaken top zijn. Maar Thais eten zonder koriander of basilicum of zelfs peper, dat vind ik zonde van de moeite. Ik had het idee dat ik een bord komkommer heb gegeten. Met hier en daar een smakeloos stukje beef.

Gelukkig is het niet duur ook, maar als het altijd zo is hoef ik niet meer.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:49:15 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138017838
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?
Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:50:23 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138017893
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:52:19 #163
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138017996
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:

Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:58:24 #164
63722 z80
I fink you freaky
pi_138018235
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.

Maar goed, dat is allemaal nog te hebben als de smaken top zijn. Maar Thais eten zonder koriander of basilicum of zelfs peper, dat vind ik zonde van de moeite. Ik had het idee dat ik een bord komkommer heb gegeten. Met hier en daar een smakeloos stukje beef.

Gelukkig is het niet duur ook, maar als het altijd zo is hoef ik niet meer.
van Thais eten moet je 2 keer "plezier" hebben.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:02:12 #165
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138018396
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
Welnee. De soep was wel pittig.
Koriander en basilicum zijn ook niet pittig, maar gewoon smaakvol.
De eerste keren dat ik bij hun restaurant op de Kaap ging eten was ik juist daar zo enthiuosiast over. Handenvol koriander, basilicum en munt door de salade. Heerlijk!

Ik keek bij de buren en niemand kreeg koriander of basilicum in/op zijn gerechten.
Nou ja, ik mis dat gewoon. Zonder dat is het saaaaai.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:03:02 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138018422
Vriend van mij, ook een belanda, woonde jaren in China en is met een Chineese vrouw en heeft twee schatten van kinderen. Was met hem in München een keer met hem bij een chinees restaurant. Sprak met de bediening in het Kantonees dat wij echt datgeen wilde eten wat zij ook aten, en niet de zoetzure slurrie die ze normaal serveren.
Ze wilde het niet geloven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:04:56 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138018501
Maar ach, mij wil de bediening ook nooit geloven dat ik mijn steak rood wil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:22:54 #168
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_138019372
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard. :)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:57:48 #169
130803 Gripper
Get a grip
pi_138021048
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 21:22 schreef Zwansen het volgende:
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard. :)
Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaad ;)


Wij gaan volgende week met vrienden bij FG (restaurant) eten. Kan echt niet wachten, Ivy/FG stond al zo lang op m'n verlanglijst :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 21 maart 2014 @ 22:00:34 #170
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_138021186
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 21:57 schreef Gripper het volgende:

[..]

Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaad ;)

Wij gaan volgende week met vrienden bij FG (restaurant) eten. Kan echt niet wachten, Ivy/FG stond al zo lang op m'n verlanglijst :)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 22:12:02 #171
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_138021718
Waardeloos dat editten op de mobiele site. :')

Maar je hebt gelijk, ik had iets uitgebreider kunnen recenseren. Helaas heb ik geen foto's. Overigens klinkt mijn bovenste post negatiever dan bedoeld. Het was echt supergoed, maar prijs/kwaliteit (¤180 lunch voor 4 gangen voor 2 personen) zorgde toch voor een klein minpuntje. :)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 22:22:09 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138022173
Was het de 90 euro pp incl drankjes niet waard?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 maart 2014 @ 22:55:09 #173
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138059168
Wanneer: zaterdag, 22 maart 2014.
Waar: Restaurant Jaimie van Heije, Ouderkerk aan de Amstel.
Wat:
In het kader van alweer een restaurantweek (3 gangen voor 29,50) dit keer eens Bloemendaal en Haarlem uitgegaan om te belanden bij Restaurant Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel. Jamie zit in hetzelfde pand waar voorheen Ron Blaauw zijn visrestaurant had en Jaimie heeft ook een groot deel van z'n opleiding bij Ron Blaauw gedaan.
Pand is van binnen modern zwart/wit met graffiti en muurschilderingen van Selwijn Senatori aan de muren.
3 verschillende ruimtes met door kruip-door-sluip-door gangetjes met elkaar verbonden zijn.
2 minpuntjes: de houten bistrostoeltjes nodigen niet uit tot een heel lange zit en de planken met wijn aan de muur boven een bank waarop de gasten zitten hangen veel te laag. Gedurende de avond diverse personen hun hoofd pijnlijk zien stoten daaraan.
Jaimie is een jonge ambitieuze kok die soms iets te veel nadruk op uiterlijk en presentatie legt. Met z'n 28 jaar is hij de oudste en dat is merkbaar, want de hele jonge bediende brigade is wel enthousiast, maar laat regelmatig wat steekjes vallen.
De Indische roots (z'n oma) zijn soms terug te vinden op de borden.
We besloten voor een bijpassend 3-gangen wijnarrangement (19,50 pp) te gaan.

We begonnen de avond met een glaasje Cava en kregen vrij snel onze amuses geserveerd:

En kommetje met GadoGado met een stukje ei en wat pindasaus met daarbij zelfgemaakte kroepoek.


Voorgerecht:

Als voorgerecht kregen we een Flan van kreeft en langgoustine met in boemboe Bali gemarineerde zalm, meilknol en beukenzwammen.

Wat ons betreft het minste gerecht van de avond. Het mondgevoel van de flan (bijna een soort pudding) was niet echt lekker en er was nauwelijks iets te proeven van kreeft of langoustines. De zalm was wel goed gemarineerd, maar ook daar kwam de boemboe Balismaak niet goed tot z'n recht.

We besloten tegen extra betaling van 10 euro als supplement ook een tussengerecht te nemen:
Coquille van de plancha met geroosterde aardpeer, zoetzure aardpeer, shiso en een hazelnootkoekje.

Prima op smaak allemaal en de geur van aardpeer kwam mooi terug in de schelp die ze ook van gelei van aardpeer hadden gemaakt.
Bij dit gerecht dronken we een glas witte Griekse Atheri wijn (van het eiland Lesbos). Beetje wrang en rokerig van smaak.

Hoofdgerecht:
Het hoofdgerecht was een perfect rood gebakken prima kwaliteit stuk Ossenhaas met een crème van spliterwten, een (namaak) wortel, Pomme sautées, met een jus (vinaigrette) van lavas en rode wijn:

De wortel was dus geen echte wortel maar was gemaakt van een mousseline van wortel die later weer in de vorm van een wortel was gegoten. Grappig detail. De jus was naast de ossenhaas de ster van de avond.
Bij dit gerecht dronken we een rode Argentijnse wijn, een Tomero Malbec uit 2011. Relatief jonge, maar smakelijke wijn.

Daarna het dessert:
gekonfijte ananas met cheesecake (in de vorm van Boeddha), pandanrijst, steranijs en limoensorbet.

Bij het dessert dronken we een heerlijk frisse, fruitige witte wijn. Een Domaine Garras uit de Côtes de Gascogne.

Uiteindelijk waren we met z'n tweeën inclusief supplement, Cava en wijnarrangement en een slef bruisend water 116 euro kwijt.

Overall indruk: kok en restaurant met ambitie en potentie. Misschien nog iets meer op smaak toeleggen en wat minder op uiterlijk. Betere stoelen aanschaffen en de bediende brigade uitbreiden met wat meer ervaren krachten die iets meer weten.
Jaimie komt er wel!

Prijs/kwaliteit: 8,0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138059773
Ik vind de opmaak wel wat overdreven hoor, over the top. Maar het ziet er wel uitnodigend uit om te eten! Altijd leuk jullie recensies *O*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138062405
Die schelp hoeft van mij niet. Vind het fijn alles te kunnen eten wat op mijn bord ligt. Maar het ziet er wel lekker uit allemaal!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 23 maart 2014 @ 00:35:42 #176
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138062445
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 00:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Die schelp hoeft van mij niet. Vind het fijn alles te kunnen eten wat op mijn bord ligt. Maar het ziet er wel lekker uit allemaal!
Die schelp was ook eetbaar. Was gemaakt van gelei van aardpeer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138062457
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 00:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Die schelp was ook eetbaar. Was gemaakt van gelei van aardpeer.
Oh dan is ie erg goed gemaakt!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_138065741
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 23:14 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind de opmaak wel wat overdreven hoor, over the top. Maar het ziet er wel uitnodigend uit om te eten! Altijd leuk jullie recensies *O*
Dat.
pi_138146342
Waar?
Loch Fyne Seafood & Grill, York, Yorkshire in Engeland


Wanneer?
24-03-2014

Wat at je?
Angus beef burger met bacon, cheddar en tomaat-sinaasappelchutney:
In een woord fantastisch, de beste burger die ik ooit gegeten heb. Sappig, smaakvol en de chutney was heerlijk.
Belgische chocoladetaart met frambozencoulis
Heerlijk, een fudge-achtige chocoladetaart die me nog lang bij zal blijven :)

Mijn vader had:
Thaise viskoekjes met chilli-citroendip
Erg lekker volgens hem, hij liet me de chilli olie proeven en die was inderdaad erg verfijnd

Garnalentagliatelle
Volgens hem en mijn lief ''perfect''

Mijn lief had:
Garnalentagliatelle
Sticky toffee pudding met vanilleijs

De sticky toffee pudding was volgens hem een 11 uit de 10 dus viel ook erg in de smaak :)

Impressie?
Goede service, vriendelijke bediening, goed tempo en een mooie locatie

Kosten?
43 pond totaal, 10,45 per persoon voor twee gangen , en hoogstaande kwaliteit. Absoluut het geld waard en wij gaan hier vaker naar toe :)

Cijfer?
9 :) Iedereen vond het heerlijk

[ Bericht 0% gewijzigd door Selestha op 25-03-2014 09:05:18 ]
pi_138148086
Wat goedkoop, Selestha! :o En het klinkt allemaal idd heerlijk :Y Jij en je lief hadden hoofdgerecht - nagerecht en je vader had voorgerecht - hoofdgerecht?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138148203
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 10:14 schreef Isabeau het volgende:
Wat goedkoop, Selestha! :o En het klinkt allemaal idd heerlijk :Y Jij en je lief hadden hoofdgerecht - nagerecht en je vader had voorgerecht - hoofdgerecht?
Klopt ja, wij zijn wat meer van de toetjes dan mijn pa ;) De prijs-kwaliteit verhouding was echt geweldig :)

Volgende maand een uitgebreide recensie met foto's :D
pi_138148351
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)

Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.

En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.

Pfffffff. Wat een sof.
Je meent het! :( Heb je toevallig gekeken wie er in de keuken stond want als er een Hollandse meid in stond ( met bril en dik) dan begrijp ik je reactie helemaal omdat ik daar een tijd terug ook mee te maken heb gehad en die verkwanselde echt mijn gerecht terwijl ik juist de meest makkelijke had gekozen.

Indien niet en getuige je opmerking over Deli Bird kan het natuurlijk zijn dat jij dus meer de Bangkok smaak gewend bent en lekker vind. Ik heb ook eerder gezegd dat ik bijvoorbeeld Deli Bird qua bereiding/smaak helemaal niets vind. Dat kan natuurlijk ook een reden zijn dat het jou tegenvalt.

Maar dat er bepaalde ingrediënten niet meer of onvoldoende in je gerecht zit waardoor het een blasé smaak krijgt kan gewoonweg niet! }:|

En anders nodig ik je gewoon uit met mij een keer mee te gaan en kijken of je dan ook teleurgesteld wordt. Ik hoor het wel.

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 21:22 schreef Zwansen het volgende:
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard. :)
Het WoW effect is bij Francois sedert zijn tweede ster al weg en zijn arrogantie is des te meer toegenomen. }:|

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2014 10:33:41 ]
  dinsdag 25 maart 2014 @ 10:58:46 #183
130803 Gripper
Get a grip
pi_138149298
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 10:25 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Het WoW effect is bij Francois sedert zijn tweede ster al weg en zijn arrogantie is des te meer toegenomen. }:|
Laat me nou ff lekker enthousiast blijven! Zaterdagavond ga ik er eten, en ik ben hartstikke benieuwd :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 25 maart 2014 @ 12:34:14 #184
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138151965
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 08:55 schreef Selestha het volgende:
Waar?
Loch Fyne Seafood & Grill, York, Yorkshire in Engeland
[ afbeelding ]

Klinkt allemaal lekker en goed en vooral..goedkoop. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138152532
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 21:02 schreef RobinOok het volgende:

Welnee. De soep was wel pittig.
Koriander en basilicum zijn ook niet pittig, maar gewoon smaakvol.
De eerste keren dat ik bij hun restaurant op de Kaap ging eten was ik juist daar zo enthiuosiast over. Handenvol koriander, basilicum en munt door de salade. Heerlijk!

Ik keek bij de buren en niemand kreeg koriander of basilicum in/op zijn gerechten.
Nou ja, ik mis dat gewoon. Zonder dat is het saaaaai.
Robin ik ben er inmiddels achter wie gewerkt heeft die avond en je hebt simpelweg gewoon pech gehad die avond want de chef-kok zelf was er dus niet. Ik kan je alvast de garantie geven dat het laatste woord hier niet over is gezegd van die avond want wat hier gebeurde kan gewoon niet! Dit kost geld en klandizie en de naam wordt al in een vroeg stadium besmeurt.

Voor een hernieuwde kennismaking weet je de weg en hoor ik het wel.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2014 12:55:51 ]
  dinsdag 25 maart 2014 @ 13:09:57 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138152945
Slechte zaak dat als een chef-kok een dag niet zelf aanwezig is de kwaliteit blijkbaar zo achteruit gaat. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 25 maart 2014 @ 13:11:10 #187
62913 Blik
The one and Only!
pi_138152979
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 12:55 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Robin ik ben er inmiddels achter wie gewerkt heeft die avond en je hebt simpelweg gewoon pech gehad die avond want de chef-kok zelf was er dus niet. Ik kan je alvast de garantie geven dat het laatste woord hier niet over is gezegd van die avond want wat hier gebeurde kan gewoon niet! Dit kost geld en klandizie en de naam wordt al in een vroeg stadium besmeurt.

Voor een hernieuwde kennismaking weet je de weg en hoor ik het wel.
Ben je de eigenaar ofzo :')
pi_138154219
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 13:11 schreef Blik het volgende:

Ben je de eigenaar ofzo :')
Nou idd! Als iemand ontevreden is over mijn lievelingsrestaurant dan ga ik daar ook niet direct aan de bel hangen om te weten wie er aan het werk was en al helemaal niet dat 'het laatste woord er nog niet over gezegd is'. Hij heeft het restaurant al genoeg zitten pluggen, dus wie weet zijn er inderdaad connecties wat dat betreft.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138154993
Is het account SO13webcare inmiddels al geregistreerd? :7
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_138155491
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 12:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Klinkt allemaal lekker en goed en vooral..goedkoop. :)
Ja ik heb zelden deze kwaliteit voor die prijs gehad, dat is echt een pareltje :)
  dinsdag 25 maart 2014 @ 15:39:28 #191
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138157529
Ik word zo vaak teleurgesteld bij Aziatische restaurants dat ik het ook gewoon vaak niet meer probeer. Maar nu twijfelde ik er niet aan of dat het geweldig zou zijn dus ik was echt een beetje van slag. Vond er geen bal aan. En als ik dan een buurman hoor zeggen "ooooh, wat geweldig, zo kan ik 'm thuis niet maken" dan zal het wel aan mij liggen, zoals bij al die Aziatische restaurants die superenthousiaste kritieken krijgen en waar ik niks aan vind.

Geen probleem hoor, als iedereen iets lekker vindt en ik niet. Maar ja, ik was op Azing ooit begonnen aan een hoekje met Robin's restauranttips en daar staat er nog maar 1tje op. :-)
Wilde laatst eindelijk eens schrijven over een van mijn favo restaurantjes Bij Bao, hoor ik dat die ermee ophoudt! En nu vol goede moed naar NOI3 en vond er geen bal aan! Dus ja, dat schiet niet op zo. (heeft ook geen prio hoor)

Maar goed, als Iwanus zegt dat het een one off was, dan ga ik het zeker nog eens proberen.
Dus bedankt voor je bemoeizucht, Iwanus. :s)
pi_138164259
quote:
13s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 13:09 schreef golfer het volgende:
Slechte zaak dat als een chef-kok een dag niet zelf aanwezig is de kwaliteit blijkbaar zo achteruit gaat. :{
Het is inderdaad een slechte zaak als blijkt dat de andere koks verzaken het normale niveau van de gerechten te handhaven,helemaal als het een zaakje is die net is opgestart.. Dus is er genoeg werk voor de chef-kok om er nog strakker op te zitten.

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 13:11 schreef Blik het volgende:

Ben je de eigenaar ofzo :')
Nee, net zo als jij een passant. :s)

quote:
10s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 13:51 schreef Isabeau het volgende:

Nou idd! Als iemand ontevreden is over mijn lievelingsrestaurant dan ga ik daar ook niet direct aan de bel hangen om te weten wie er aan het werk was en al helemaal niet dat 'het laatste woord er nog niet over gezegd is'. Hij heeft het restaurant al genoeg zitten pluggen, dus wie weet zijn er inderdaad connecties wat dat betreft.
Enige connectie die ik heb is dat ik er dolgraag kom en graagt eet.De rest is niet zo belangrijk voor een buitenstaander.

Vwb mijn eerdere opmerking is het niet meer dan logisch dat ik uitzoek wie of wat verantwoordelijk is voor dit debacle. Dat heet gebruik maken van je connecties her en der. En hoe ik het doe is niet van belang,maar dat ik het kan doen, gewoon omdat je het niet kan maken als je al nieuw bent en niet doorsnee, om dan al gebreken te vertonen in je gerechten. Kun je net zo goed je deuren sluiten of overstappen naar het gemiddelde zondagchinees niveau.

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 15:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik word zo vaak teleurgesteld bij Aziatische restaurants dat ik het ook gewoon vaak niet meer probeer. Maar nu twijfelde ik er niet aan of dat het geweldig zou zijn dus ik was echt een beetje van slag. Vond er geen bal aan. En als ik dan een buurman hoor zeggen "ooooh, wat geweldig, zo kan ik 'm thuis niet maken" dan zal het wel aan mij liggen, zoals bij al die Aziatische restaurants die superenthousiaste kritieken krijgen en waar ik niks aan vind.
Kijk,dat bedoel ik. Ik erger mij ook aan bijna 3/4 van de Aziatische restaurants in Nederland en met name zij die pretenderen een traditionele keuken te voeren en dan gewoon de gemiddelde Babi Pangang zondagchinees met kalender en kroepoek }) te zijn. Ik ga tegenwoordig al niet meer in op adviezen van zogenaamde kenners die helemaal lyrisch worden en superlatieven tekort komen bij een bepaalt restaurant en als ik het vervolgens ontleed en aangeef waarom het allemaal niet zo spannend is dan heb ik het gedaan. Zal wel omdat ik verwend ben op dit gebied en dus nooit met minder genoegen neem.

En in deze trek ik het mij aan omdat ik SOI3 had aanbevolen als een topzaakje op Thais gebied waar er niet veel van zijn. En ik steek niet veel de loftrompet uit over horecazaken. Ik kraak ze eerder af omdat er altijd wel iets aan scheelt. Dat zet mij ook een beetje te kakken maar meer de zaak zelf die het juist van de echte liefhebbers van dit soort keukens moet hebben en niet van die passanten die alleen maar langskomen (totaal niet weten wat de keuken inhoudt) maar graag gezien worden omdat ....het nieuw is.

Robin als je kan: De chef-kok is er komende donderdagavond. Pak je kans voor een hernieuwde kennismaking en vraag als je niet van de kaart wilt eten naar de specials want die zijn er ook.

Iets anders:

Rotterdam is sinds kort een nieuw horeca-zaakje rijker.



Naam? Salt & Tasty. Voor liefhebbers van het betere werk op spijs en drankgebied on the go.

Ben er al geweest net zo als bij het inmiddels geopende Orient Express onder Calypso naast de nieuwe SUMO. Orient Express is meer een grote broer als mix van Chinatown deli en Beijing deli en is imo gemiddeld en niet echt bijzonder als je dat afzet tegen Tai Wu.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2014 19:18:23 ]
  dinsdag 25 maart 2014 @ 22:37:22 #193
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_138175780
Zojuist een reservering gemaakt bij Avant-Garde van Groeninge in het Philips Stadion, in het kader van het Restaurant Festival. Nu al zin in! Jammer dat je niet binnen deze reeks kunt zoeken of er mensen al eerdere recensies geplaatst hebben.
pi_138200237
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 10:58 schreef Gripper het volgende:

Laat me nou ff lekker enthousiast blijven! Zaterdagavond ga ik er eten, en ik ben hartstikke benieuwd :)
Oh het eten is zonder meer goed,dus ik twijfel niet aan dat het je zal smaken.
Niet voor niets was het tot voor kort mijn nr.#1 restaurant van Rotterdam als je praat over het topsegment.

Ben er ook al veel te veel geweest sedert zijn opening.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2014 18:58:33 ]
pi_138202340
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 22:37 schreef Coelho het volgende:
Zojuist een reservering gemaakt bij Avant-Garde van Groeninge in het Philips Stadion, in het kader van het Restaurant Festival. Nu al zin in! Jammer dat je niet binnen deze reeks kunt zoeken of er mensen al eerdere recensies geplaatst hebben.
Ik ben er een jaar of twee geleden geweest met de Restaurantweek. Als je die reeks zoekt kun je mijn recentie misschien vinden. Leuke ervaring, al vond ik de sfeer wel erg opgeprikt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_138300873
Goed, bon. na hier kenbaar te hebben gemaakt dat ik weer wat horecazaakjes heb uitgeprobeerd,een kort verslagje van de eerste.

Waar?

Restaurant Orient Express dat naast de nieuwe Sumo onder het CalypSO appartementencomplex aan het kruisplein.is gevestigd.



Wat voor keuken?

Vnl.Standaardkantonees

Bijzonder?

Helaas niet.

Wat at je?

Rijstpot, Pekingeend & Dimsum





Smaken/Bijzonderheden/Service?

Niet bijzonder als je deze keuken door en door kent.
Service is ook standaard vriendelijk.

Beter dan een Sānsān of Tai Wu?

Oh nee! :N

Beter dan een Lange Muur of de Blauwe Olifant?

Gelijkwaardig.

Beter dan Asian Glories,Paramount, Hongkong en soortgelijke Chinese aangepaste restaurants?

Ja! :Y

Zou je er elke week gaan eten? Zo nee, wanneer wel,zo ja...

Nee,alleen als Tai Wu of Sānsān stampvol zitten.

Nog op of aanmerkingen?

Ja! Ik had mij best wel verheugd op deze zaak te meer vooraf door de eigenaar
gezegd was dat dit een echte Dim sum specialiteiten restaurant zou worden.
En wat erger is dat op de kaart Cheung Fan is doorgestreept }:| ,gevulde rijstdeeg
dat net zo als de Pekingeend o.a. een maatstaf is hoe vers en goed je keuken is.

Ik had dus zoals het heet een "RobinOok"gevoel. :D

Kosten?

Onbelangrijk. Maar je betaalt voor wat je bestelt.

Cijfer?

7

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-03-2014 19:27:49 ]
  maandag 31 maart 2014 @ 00:48:56 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138350041
Speciaal een berichtje voor Iwanius: wij waren bij FG Foodlabs en vond er werkelijk geen bal aan. Het was niet slecht, maar volkomen fantasieloos, inspiratieloos, niet spannend, niet bijzonder, gewoon suf met mislukte pretenties. Dertien in een dozijn eten voor teveel geld. En ik snap dus niet wat de bedoeling is van die tent.
pi_138355723
Tai Wu ben ik laatst geweest met een groep. Eten was ok, maar de bediening (met name één dame) was ronduit onbeschoft. En dan niet cultuurverschil Chinees-Nederlands onvriendelijk-overkomend, nee, echt heel erg onbeschoft. Ga er nooit weer heen.
pi_138355737
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 00:48 schreef RobinOok het volgende:
Speciaal een berichtje voor Iwanius: wij waren bij FG Foodlabs en vond er werkelijk geen bal aan. Het was niet slecht, maar volkomen fantasieloos, inspiratieloos, niet spannend, niet bijzonder, gewoon suf met mislukte pretenties. Dertien in een dozijn eten voor teveel geld. En ik snap dus niet wat de bedoeling is van die tent.
Zonde. -O-
  maandag 31 maart 2014 @ 11:43:17 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138357314
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 00:48 schreef RobinOok het volgende:
. En ik snap dus niet wat de bedoeling is van die tent.
Veel geld verdienen aan Bob & Inge en Gert Jan & Tieneke die zoetzure rode saus verwachten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138360488
FG Foodlabs is geen Chinees. :D
  maandag 31 maart 2014 @ 14:16:32 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138362020
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 13:31 schreef Isegrim het volgende:
FG Foodlabs is geen Chinees. :D
Ohw. na, dat is zoetzure rode saus eigenlijk ook niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 31 maart 2014 @ 14:17:07 #203
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138362044
Ik denk niet dat er iemand zoetzure saus bij Francois Geurds verwacht. :N
pi_138367260
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ohw. na, dat is zoetzure rode saus eigenlijk ook niet.
Daar heb je een punt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')