Dat ziet er goed uit! In de agenda voor een toekomstig bezoekje.quote:Op dinsdag 18 februari 2014 16:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 18 februari 2014
Waar: Ron Gastrobar, Amsterdam
Wat:
Ron Blaauw heeft ruim een jaar geleden z'n 2 Michelinsterrenrestaurant gesloten en heeft besloten op een wat meer laagdrempelige wijze te gaan koken in z'n Gastrobar. Je hebt de keuze uit allemaal gerechtjes van 15 euro per stuk en desserts van 9 euro per stuk.
Het nieuwe concept is succesvol en ondanks de inlevering van z'n 2 Michelinsterren besloot de Michelingids afgelopen najaar om Ron Blaauw nu voor z'n gastrobar toch weer te bekronen met 1 Michelinster.
Wij hadden al sinds oktober 2013 een Grouponbon liggen waarmee wij met 2 personen voor samen 49 euro 2 a la card-gerechten en een dessert konden uitzoeken.
De gastrobar is inderdaad bar-achtig en als een soort pijpenlade ingericht met aan de muur soms wat verrassende kunst.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De menukaart bestaat uit een soort krantje met het laatste nieuws en een keuze uit, over het algemeen, seizoensgerechten.
Als eerste komt er heerlijk brood (in een bruine papieren zak) en heerlijke zachte boter met Amsterdamse uien op tafel:
[ afbeelding ]
Eerste gerechtjes:
Voor Bluezz een Steak Tartaar met mosterdschuim en zilverui:
[ afbeelding ]
En voor mij was er de McFlurry van ganzenlever met mandarijn en VOC-kruiden:
[ afbeelding ]
Tweede gerechtjes:
Bluezz koos voor Skrei met schuim van aardpeer, crisps van aardpeer, curry en pinda:
[ afbeelding ]
Ik had gekozen voor gebakken Langoustine met prei, lenteui, pompoen, schuim van kreeftenbisque en saus van chorizo:
[ afbeelding ]
Nadat we de desserts hadden gekozen volgde een vrij lange wachttijd en opeens kam de man van de bediening met excuses bij onze tafel: hij was vergeten het bij de keuken uit te vragen en bracht ons met veel schaamrood op de kaken een klein softijsje in een minicone.
Kort daarop volgden de desserts:
Bluezz had een krokante cannelloni met toffee, olijf, zeezout en vanille-ijs:
[ afbeelding ]
Voor mij het signaturegerechtje van Ron's Gastrobar (tevens ook in het logo terug te vinden), het suprise ei van de gastrobar:
Prachtig eetbaar gevuld ei op een nestje van suikerwerk met daarnaast een sorbetijsje. In het ei bevond zich nog een creme met kleine bloementjes en een dooier die bestond uit een gelei van mango:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij de eerste 2 gerechten dronken we een glas Zuid-Afrikaanse Souvignion blanc, Bouchard Finlayson/Walker Bay en verder deden we het met een fles San Pelligrino bruiswater.
Al met al een geslaagde lekkere lunch in een laagdrempelige omgeving met attente bediening.
Met deze aanbieding via Groupon was de prijs-kwaliteitsverhouding een absolute 9!
Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zittenquote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)
Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.
En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.
Pfffffff. Wat een sof.
Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)
Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.
En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.
Pfffffff. Wat een sof.
Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:26 schreef Blik het volgende:
[..]
Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zitten
Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgenquote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.
quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
van Thais eten moet je 2 keer "plezier" hebben.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.
Maar goed, dat is allemaal nog te hebben als de smaken top zijn. Maar Thais eten zonder koriander of basilicum of zelfs peper, dat vind ik zonde van de moeite. Ik had het idee dat ik een bord komkommer heb gegeten. Met hier en daar een smakeloos stukje beef.
Gelukkig is het niet duur ook, maar als het altijd zo is hoef ik niet meer.
Welnee. De soep was wel pittig.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaadquote:Op vrijdag 21 maart 2014 21:22 schreef Zwansen het volgende:
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard.
quote:Op vrijdag 21 maart 2014 21:57 schreef Gripper het volgende:
[..]
Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaad![]()
Wij gaan volgende week met vrienden bij FG (restaurant) eten. Kan echt niet wachten, Ivy/FG stond al zo lang op m'n verlanglijst
Die schelp was ook eetbaar. Was gemaakt van gelei van aardpeer.quote:Op zondag 23 maart 2014 00:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Die schelp hoeft van mij niet. Vind het fijn alles te kunnen eten wat op mijn bord ligt. Maar het ziet er wel lekker uit allemaal!
Oh dan is ie erg goed gemaakt!quote:Op zondag 23 maart 2014 00:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Die schelp was ook eetbaar. Was gemaakt van gelei van aardpeer.
Dat.quote:Op zaterdag 22 maart 2014 23:14 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind de opmaak wel wat overdreven hoor, over the top. Maar het ziet er wel uitnodigend uit om te eten! Altijd leuk jullie recensies
Klopt ja, wij zijn wat meer van de toetjes dan mijn paquote:Op dinsdag 25 maart 2014 10:14 schreef Isabeau het volgende:
Wat goedkoop, Selestha!En het klinkt allemaal idd heerlijk
Jij en je lief hadden hoofdgerecht - nagerecht en je vader had voorgerecht - hoofdgerecht?
Je meent het!quote:Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)
Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.
En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.
Pfffffff. Wat een sof.
Het WoW effect is bij Francois sedert zijn tweede ster al weg en zijn arrogantie is des te meer toegenomen.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 21:22 schreef Zwansen het volgende:
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard.
Laat me nou ff lekker enthousiast blijven! Zaterdagavond ga ik er eten, en ik ben hartstikke benieuwdquote:Op dinsdag 25 maart 2014 10:25 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Het WoW effect is bij Francois sedert zijn tweede ster al weg en zijn arrogantie is des te meer toegenomen.![]()
Klinkt allemaal lekker en goed en vooral..goedkoop.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 08:55 schreef Selestha het volgende:
Waar?
Loch Fyne Seafood & Grill, York, Yorkshire in Engeland
[ afbeelding ]
Robin ik ben er inmiddels achter wie gewerkt heeft die avond en je hebt simpelweg gewoon pech gehad die avond want de chef-kok zelf was er dus niet. Ik kan je alvast de garantie geven dat het laatste woord hier niet over is gezegd van die avond want wat hier gebeurde kan gewoon niet! Dit kost geld en klandizie en de naam wordt al in een vroeg stadium besmeurt.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 21:02 schreef RobinOok het volgende:
Welnee. De soep was wel pittig.
Koriander en basilicum zijn ook niet pittig, maar gewoon smaakvol.
De eerste keren dat ik bij hun restaurant op de Kaap ging eten was ik juist daar zo enthiuosiast over. Handenvol koriander, basilicum en munt door de salade. Heerlijk!
Ik keek bij de buren en niemand kreeg koriander of basilicum in/op zijn gerechten.
Nou ja, ik mis dat gewoon. Zonder dat is het saaaaai.
Ben je de eigenaar ofzoquote:Op dinsdag 25 maart 2014 12:55 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Robin ik ben er inmiddels achter wie gewerkt heeft die avond en je hebt simpelweg gewoon pech gehad die avond want de chef-kok zelf was er dus niet. Ik kan je alvast de garantie geven dat het laatste woord hier niet over is gezegd van die avond want wat hier gebeurde kan gewoon niet! Dit kost geld en klandizie en de naam wordt al in een vroeg stadium besmeurt.
Voor een hernieuwde kennismaking weet je de weg en hoor ik het wel.
Nou idd! Als iemand ontevreden is over mijn lievelingsrestaurant dan ga ik daar ook niet direct aan de bel hangen om te weten wie er aan het werk was en al helemaal niet dat 'het laatste woord er nog niet over gezegd is'. Hij heeft het restaurant al genoeg zitten pluggen, dus wie weet zijn er inderdaad connecties wat dat betreft.quote:
Ja ik heb zelden deze kwaliteit voor die prijs gehad, dat is echt een pareltjequote:Op dinsdag 25 maart 2014 12:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Klinkt allemaal lekker en goed en vooral..goedkoop.
Het is inderdaad een slechte zaak als blijkt dat de andere koks verzaken het normale niveau van de gerechten te handhaven,helemaal als het een zaakje is die net is opgestart.. Dus is er genoeg werk voor de chef-kok om er nog strakker op te zitten.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 13:09 schreef golfer het volgende:
Slechte zaak dat als een chef-kok een dag niet zelf aanwezig is de kwaliteit blijkbaar zo achteruit gaat.
Nee, net zo als jij een passant.quote:
Enige connectie die ik heb is dat ik er dolgraag kom en graagt eet.De rest is niet zo belangrijk voor een buitenstaander.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 13:51 schreef Isabeau het volgende:
Nou idd! Als iemand ontevreden is over mijn lievelingsrestaurant dan ga ik daar ook niet direct aan de bel hangen om te weten wie er aan het werk was en al helemaal niet dat 'het laatste woord er nog niet over gezegd is'. Hij heeft het restaurant al genoeg zitten pluggen, dus wie weet zijn er inderdaad connecties wat dat betreft.
Kijk,dat bedoel ik. Ik erger mij ook aan bijna 3/4 van de Aziatische restaurants in Nederland en met name zij die pretenderen een traditionele keuken te voeren en dan gewoon de gemiddelde Babi Pangang zondagchinees met kalender en kroepoekquote:Op dinsdag 25 maart 2014 15:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik word zo vaak teleurgesteld bij Aziatische restaurants dat ik het ook gewoon vaak niet meer probeer. Maar nu twijfelde ik er niet aan of dat het geweldig zou zijn dus ik was echt een beetje van slag. Vond er geen bal aan. En als ik dan een buurman hoor zeggen "ooooh, wat geweldig, zo kan ik 'm thuis niet maken" dan zal het wel aan mij liggen, zoals bij al die Aziatische restaurants die superenthousiaste kritieken krijgen en waar ik niks aan vind.
Oh het eten is zonder meer goed,dus ik twijfel niet aan dat het je zal smaken.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 10:58 schreef Gripper het volgende:
Laat me nou ff lekker enthousiast blijven! Zaterdagavond ga ik er eten, en ik ben hartstikke benieuwd
Ik ben er een jaar of twee geleden geweest met de Restaurantweek. Als je die reeks zoekt kun je mijn recentie misschien vinden. Leuke ervaring, al vond ik de sfeer wel erg opgeprikt.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 22:37 schreef Coelho het volgende:
Zojuist een reservering gemaakt bij Avant-Garde van Groeninge in het Philips Stadion, in het kader van het Restaurant Festival. Nu al zin in! Jammer dat je niet binnen deze reeks kunt zoeken of er mensen al eerdere recensies geplaatst hebben.
Zonde.quote:Op maandag 31 maart 2014 00:48 schreef RobinOok het volgende:
Speciaal een berichtje voor Iwanius: wij waren bij FG Foodlabs en vond er werkelijk geen bal aan. Het was niet slecht, maar volkomen fantasieloos, inspiratieloos, niet spannend, niet bijzonder, gewoon suf met mislukte pretenties. Dertien in een dozijn eten voor teveel geld. En ik snap dus niet wat de bedoeling is van die tent.
Veel geld verdienen aan Bob & Inge en Gert Jan & Tieneke die zoetzure rode saus verwachten?quote:Op maandag 31 maart 2014 00:48 schreef RobinOok het volgende:
. En ik snap dus niet wat de bedoeling is van die tent.
Ohw. na, dat is zoetzure rode saus eigenlijk ook niet.quote:
Daar heb je een punt.quote:Op maandag 31 maart 2014 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ohw. na, dat is zoetzure rode saus eigenlijk ook niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |