abonnement Unibet Coolblue
pi_57189671
Hier alles over dromen: mooie dromen, nachtmerries, droomverklaringen, lucide dromen en nog veel meer!

Vorige delen:
Centraal dromen topic.
Centraal dromen topic : Deel 2
Centraal dromen topic: Deel 3
Centraal dromen topic: Deel 4
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_57189674
!
Viva los Vatos Locos
pi_57195685
Vannacht was het weer een survival-tocht

Meest vreemde situaties meegemaakt die ik vergeten ben nu. Toen ik wakker werd om 0300 kon ik het me helemaal helder herinneren en daarna is het weer uit het geheugen verdwenen. Wie weet toch maar eens een notitie-blok naast het bed leggen.
Genieten is toegestaan!!!
pi_57217578
1 droom ging over een wielren-fiets van 10,000 euro die ik geschonken kreeg omdat ik anders in een rolstoel zou belanden wat nog meer kosten met zich mee zou brengen. Ik moest krachtiger worden in de benen en vandaar die fiets dus.

Andere droom daarbij ging ik dood omdat iemand me neergestoken had op de wc in een school waar ik me aan het omkleden was om te gaan zwemmen, vervolgens belandde ik in het rijk der doden waar een club was met muziek, kwam daar allemaal bekenden tegen en er was 1 meid die was me de hele tijd achterna aan het lopen daar. De vloer in die club was helemaal vol met botten en schedels en mijn hond was er ook en mijn hond noemde ik de "Bone collector".

In de onderwereld waren skeletten die al helemaal weggerot waren en er waren mensen die nog bezig waren met rotten. Was geen enge droom, de sfeer was best okey daar en ik kon wodka jus bestellen aan de bar en nog meer drankjes.

Die droom met al die skeletten komt misschien door het spel monkey island en grim fandango waar ook levende doden in meespelen
Genieten is toegestaan!!!
  zaterdag 8 maart 2008 @ 16:33:36 #5
128015 BONG4002
Account gesloten.
pi_57245195
Afgelopen nacht een droom gehad dat ik in een stikdonker huis zat (mijn ouderlijk huis), elk lichtknopje geprobeerd maar geen1 deed het, dat zou het ultieme moment moeten zijn geweest om lucide te worden aangezien in bijna geen enkele droom het lichtknopje fatsoenlijk zou moeten functioneren, en dus beseffende dat je droomt

Werd kort even wakker en was heel erg moe dus probeerde de gedachte vast te houden om weer in dezelfde droom te belanden en lucide te worden (wat me zelden ooit is gelukt) helaas had de droom ook een grimmige sfeer dus durfde niet echt
Dit account heb ik opgeheven en ga verder onder een andere naam.
pi_57317300
Weet iemand wat mijn droom betekent?

Ik droomde vannacht over een vriendin van mij die ik een tijdje niet gesproken had. In mijn droom zag ik haar van een afstandje, volgens mij op een soort scherm of misschien stiekem spiekend vanachter een boom of muur, en ze was met een vrouw aan het zoenen. Ze had een ontbloot bovenlijf. Overigens sprak ik haar vanavond (toevallig?) weer.


Heeft iemand trouwens ook wel eens voorspellende dromen in de zin van dat je droomt over iemand die je een tijd niet gezien hebt en die je dan de dag erna bijv. weer tegenkomt? Ik heb dat zeer regelmatig.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  donderdag 20 maart 2008 @ 12:24:58 #7
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_57497862
Vannacht gedroomd dat ik iemand heb ontvoerd en vermoord

Ik sleepte hem door een paar kamers met mijn hand voor zijn mond, hij was aardig in paniek en mensen keken mij ook raar aan maar deden verder niets. Ik was met een groepje mensen en uiteindelijk stonden we bij een meertje oid. Ik draaide die gozer zijn nek om, dook in het water met het lijk en vond daar een afgedankte koelkast. dus legde ik het lijk op de bodem van het meertje, koelkast erop zodat ie niet zo snel meer naar boven zou drijven en daar nog wat modder overheen gegooid.

Best een lugubere droom eigenlijk, die vent was haske onschuldige denk ik, helemaal in paniek en zonder blikken of blozen vermoorde ik hem. Ah well, het was maar een droom. .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_57514079
Onlangs weer een weirde droom gehad zoals zo vaak. Er werd mij een tekst aangewezen, proberen te lezen, het was maar 1 zin. Ik weet het gewoon niet meer, terug slapen, weer die ene zin. Ik weet gewoon dat het iets betekent, maar wat Het was een tekst en juist die ene zin werd eruit gelicht. Nouja, whatever ook, het zal wel
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_57666068
Vannacht ook wat raars gedroomd...
Ik sliep net, het zal net half 1 geweest zijn...
Ik droomde dat ik in bed lag, net als anders... Op een gegeven moment moest ik overgeven en dat deed ik in een plastic tas die naast mn bed lag... Met tas en al al overgevend naar de badkamer gelopen, om daar boven de wc pot verder te gaan...
Toen merkte ik opeens dat ik de grond niet meer aanraakte! Ik zweefde net een beetje boven de grond en merkte dat ik door er gewoon aan te denken hoer of lager kon gaan zweven... Mn lichaam voelde wel erg raar....

Dit wilde ik aan lief laten zien en ik probeerde of ik ook naar de slaapkamer kon zweven..Dat lukte en daar hing ik op een gegeven moment bijna tegen het plafond aan ergens bij het voeteneind van het bed. Ik riep lief maar die werd niet wakker en toen voelde ik me een soort van naar achter geduwd worden en begonnen er opeens allerlei blauwe kleine lichtjes te branden...Voelde op de een of andere manier niet fijn en heel angstaanjagend!! Ik wilde lief roepen maar ik voelde dat mn stem "tegen werd gehouden" Ik gilde dus, maar er kwam geen geluid.
Toen begon mn wekker ook blauw op te lichten maar dat klopte niet, want die stond niet op zn normale plek... Toen wist ik dus dat het niet klopte en werd ik wakker!! Mn lichaam voelde of ik de hele dag had lopen haasten, rennen en druk doen en net FF neergeploft was in een stoel... Mn armen of ik de hele dag als een slaapwandelende zombie ze vooruit gestoken had

[ Bericht 3% gewijzigd door vamperotica op 28-03-2008 10:50:54 ]
No farewell could be the last one.
If you long to meet again...
  vrijdag 28 maart 2008 @ 10:17:37 #10
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_57668001
Jeej, gisternacht was het weer special powernacht .

Telepathie, telekinese en ik had een lijk 'opgewekt' om te vragen wat er was gebeurd met de belofte dat hij hierna naar het hiernamaals kon gaan ( was door een misdaad om het leven gekomen oid ( misschien was het wel het lijk van mijn vorige post ! ) ). Op een gegeven moment was het lijk weer dood maar kwam er net speciaal bezoek binnen en telekineeste ( ) ik de botten ergens uit het zicht en uiteindelijk verborg ik het in een geheime kamer oid.

Was in ieder geval wel grappig .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_57701464
Eergisteren was ik vakkenvuller bij Lidl Ik was vrijwillig alle pakken melk aan het rechtzetten en ook de frisdranken en toen werd me gevraagd of ik in loondienst wilde treden en dat deed ik toen. Na 8 uur werken in die droom ging de winkel dicht en ging het personeel inkopen doen, ik kocht 2 6-packs bier en de anderen allemaal chocolade en nog meer.

Vannacht droomde ik dat ik teveel geld had en ik kocht een schip en ging de oceaan op met een vriend die een eigen schip in elkaar gezet had. Op de oceaan was het lekker vertoeven met de felle zon op het blauwe water, was echt relaxed en toen ik wakker werd had ik heimwee naar die droom want het was weer de realiteit met alle beslommeringen.

Verder gedroomd over een festival van donker geklede mensen en daar werd Frans Bauer vermoord en mijn mountain bike werd gestolen, had 2 mountain-bikes die beiden gestolen werden. Frans Bauer werd vermoord door 2 mooie meiden. Op dat festival vloog ik in een rail boven het terrein en zag ik dat die 2 meiden iets tegen Frans Bauer hadden. Daarna kwam op het journaal dat Frans Bauer vermoord is geworden omdat 2 meiden geen aandacht kregen van Fransie Bauer.

Op dat festival moest ik overigens vechten tegen iemand met lange zwarte haren op een paard met van die middeleeuwse vechtdingen, er vonden meer gevechten plaats in middeleeuwse sferen. Eerst gevochten met iemand en daarna vrede gesloten ermee en toen dus op die rail gaan rijden boven het terrein waar duizenden mensen stonden.

[ Bericht 12% gewijzigd door Topspin op 29-03-2008 19:54:11 ]
Genieten is toegestaan!!!
pi_57704846
Blerg... droom blijft lang hangen!! Erg vreemd gevoel
No farewell could be the last one.
If you long to meet again...
pi_57706477
Yesterday i had a dream, that some people made a stupid forum.Well iam looking at it today.
Dream in colour, live in colour.
  maandag 31 maart 2008 @ 11:28:50 #14
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_57733624
Vannacht een droom gehad dat een ex van mij een kind kreeg ( van mij denk ik ) en daarna hebben we de baby 2(!!) dagen achter gelaten in het ziekenhuis. Waarna ik die ex nog maar een keer belde van 'hey, wat doen we met het kind?' . Toen zat ze helemaal van 'Oh ja, we moeten een leuk gezellig huisje zoeken samen ' waarna ik met de opmerking kwam dat het misschien anders gereld moest worden aangezien het toch niet lukt met elkaar.

Maar toch, een baby 2 dagen achterlaten in het ziekenhuis en gewoon doorgaan met het leven zoals het was, best vreemd .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_57773374
quote:
Op maandag 31 maart 2008 11:28 schreef jogy het volgende:
Vannacht een droom gehad dat een ex van mij een kind kreeg ( van mij denk ik ) en daarna hebben we de baby 2(!!) dagen achter gelaten in het ziekenhuis. Waarna ik die ex nog maar een keer belde van 'hey, wat doen we met het kind?' . Toen zat ze helemaal van 'Oh ja, we moeten een leuk gezellig huisje zoeken samen ' waarna ik met de opmerking kwam dat het misschien anders gereld moest worden aangezien het toch niet lukt met elkaar.

Maar toch, een baby 2 dagen achterlaten in het ziekenhuis en gewoon doorgaan met het leven zoals het was, best vreemd .
ghehehe jij mixt gtst in je droom
No farewell could be the last one.
If you long to meet again...
  woensdag 2 april 2008 @ 16:00:34 #16
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_57781866
quote:
Op woensdag 2 april 2008 08:00 schreef vamperotica het volgende:

[..]

ghehehe jij mixt gtst in je droom
Kijk ik niet . Maar, inderdaad het was wel een soap .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_57851373
Deze week een droom gehad vol met kleuren, vooral paars, blauw en groen kwam naar voren. Een soort van turbine zat ik in op een lekkere stoel en toen begon die turbine langzaam te draaien en kwamen allemaal kleuren voor mijn netvlies naar voren alsof ik aan het trippen was. Erg rustgevende droom was het en het gaf ook energie van een bepaalde kant. De kleuren kwamen naar voren zoals je vaker ziet bij visuele effecten in mediaplayers, kronkelende en golvende effecten waren het in de hele omgeving in die droom.

Verder niet veel gedroomd afgelopen tijd, althans niet dat ik me wat ervan kan herinneren.
Genieten is toegestaan!!!
pi_57865247
Vannacht een droom gehad waarin ik met een vriend in een huis ging (waarom weet ik niet), en in elke kamer was met bloed tekst geschreven op de muren. Dus die vriend ging weg om een rechercheur ofzoiets te halen. Kort daarna kwam ik nog een Duitse herder tegen die in een klein kamertje zat waarin ook een voerbak stond maar die was leeg, dus ik zocht een zak hondevoer, en die vriend die inmiddels terug was met de rechercheur zei dat die zak boven lag, dus ik ging daar naar boven en toen kwam ik een geest tegen, en op de vraag wie hij was hoorde ik zo'n geluid die je maakt als je met je nagels tegen zo'n schoolbord trekt. Toen werd ik wakker

Er ging nog wel iets aan vooraf voordat we dat huis binnengingen, maar wat weet ik niet meer.
Children of the night. What music they make.
  zondag 6 april 2008 @ 22:54:41 #19
200510 boomstick
10 inch beef, baby
pi_57879459
quote:
Op zondag 6 april 2008 11:26 schreef DeHovenier het volgende:
Vannacht een droom gehad waarin ik met een vriend in een huis ging (waarom weet ik niet), en in elke kamer was met bloed tekst geschreven op de muren. Dus die vriend ging weg om een rechercheur ofzoiets te halen. Kort daarna kwam ik nog een Duitse herder tegen die in een klein kamertje zat waarin ook een voerbak stond maar die was leeg, dus ik zocht een zak hondevoer, en die vriend die inmiddels terug was met de rechercheur zei dat die zak boven lag, dus ik ging daar naar boven en toen kwam ik een geest tegen, en op de vraag wie hij was hoorde ik zo'n geluid die je maakt als je met je nagels tegen zo'n schoolbord trekt. Toen werd ik wakker

Er ging nog wel iets aan vooraf voordat we dat huis binnengingen, maar wat weet ik niet meer.

bekende vriend? bekend huis?
wat stond er op de muur?
was de herder kwaad of goedschrikt tegen over jou?
welke handeling gaf de geest en hoe zag hij er uit?
standing tall
pi_58207941
Pas geleden gedroomd dat mijn vader jarig was maar er was geen taart in huis behalve 2 stukken aardbeien taart. Toen naar de winkel gegaan om 2 grote taarten te kopen omdat ik het sneu vond om een verjaardag te zien zonder taart.

Veel meer flitsen van dromen gehad die waziger waren dan een aarbeien-taart droom, maar ik hecht er niet meer zoveel waarde aan dus ik vergeet ze meteen. Ik droom de laatste tijd ook erg onbewust en dan maak ik het vanzelf niet helemaal zo mee.

Heb ook geen zin om veel te dromen de laatste tijd. Lijkt soms net te zijn dat ik zonder dromen uitgeruster wakker wordt. Overdag leven is aak al inspannend genoeg dus laat dat nachtleven tijdens de slaap maar ff zitten, het heet niet voor niets slapen en dan is slapen ff in mijn opvatting comatisch afwezig zijn. Eigenlijk zou je moeten zeggen van, ik ga slapen of ik ga dromen Een van de 2 of afgewisseld met pauze's.

Heb dus geen zin om te dromen even Kan straks weer anders zijn als ik nieuwsgierig ga zijn hoe vreemd dromen kunnen zijn maar nu even rust. En dan is het voornemen om niet te dromen al genoeg om minder te dromen. Alsof dromen een klein beetje luisteren.

[ Bericht 7% gewijzigd door Topspin op 21-04-2008 19:07:56 ]
Genieten is toegestaan!!!
  woensdag 23 april 2008 @ 14:32:53 #21
153009 maedel
Licht uit, spot ook
pi_58253789
Ik heb vannacht gedroomd dat de "taal" die ik altijd schrijf als ik me verveel tijdens vergaderingen (van die krabbels die er visueel als zinnen uitzien) ook echt wat betekenen en wat te maken hebben met graancirkels/arcturians
Du weißt alles ganz genau, Hältst dich für wahnsinnig schlau
Aber einmal werd ich ganz gelassen, An dir vorbeigehn ohne dich zu hassen
pi_58259836
quote:
Op zondag 6 april 2008 22:54 schreef boomstick het volgende:

[..]

bekende vriend? bekend huis?
wat stond er op de muur?
was de herder kwaad of goedschrikt tegen over jou?
welke handeling gaf de geest en hoe zag hij er uit?
Geen bekende vriend, geen bekend huis. Ik weet niet meer wat er op de muren stond, toen ik die zinnen las in m'n droom wist ik het wel maar toen ik wakker werd was ik alles vergeten

Die herder was goedschiks, hij had gewoon honger
Die geest zag ik niet (geen schim oid), maar ik wist dat het een geest was.
Children of the night. What music they make.
  maandag 28 april 2008 @ 04:28:45 #23
176875 Spellmeista
||planetary Spells||
pi_58352387
Laatst gedroomd dat ik naar Engeland ging met de boot. Eenmaal aangekomen 2 sms-jes gestuurd dat ik goed was aangekomen(1 naar mijn ouders en 1 naar een ex). Op de straten van London hadden de zombies de wijken overgenomen en er heerste chaos. Loop ik door de straten kom ik de rebellenleider tegen en ik loop hem achterna. We lopen een huis in wat eruit ziet als een verzamelplaats van de oppositie. Daar worden de wapens verdeelt en ik pak een wapen met een geluidsdemper en de rest heeft automatische uzies en hypermoderne wapens. Er stopt een bus voor het pand en het neermaaien kan beginnen..
  maandag 28 april 2008 @ 04:32:53 #24
168657 Koffielurk01
Ik weet geen ondertitel...
pi_58352393
quote:
Op maandag 28 april 2008 04:28 schreef Spellmeista het volgende:
Laatst gedroomd dat ik naar Engeland ging met de boot. Eenmaal aangekomen 2 sms-jes gestuurd dat ik goed was aangekomen(1 naar mijn ouders en 1 naar een ex). Op de straten van London hadden de zombies de wijken overgenomen en er heerste chaos. Loop ik door de straten kom ik de rebellenleider tegen en ik loop hem achterna. We lopen een huis in wat eruit ziet als een verzamelplaats van de oppositie. Daar worden de wapens verdeelt en ik pak een wapen met een geluidsdemper en de rest heeft automatische uzies en hypermoderne wapens. Er stopt een bus voor het pand en het neermaaien kan beginnen..
Of je liegt of je spoort totaal niet.
  maandag 28 april 2008 @ 17:38:51 #25
176875 Spellmeista
||planetary Spells||
pi_58362736
dromen zijn gewoon raar..get used to it!

en wat betreft je opmerking. Dat laatste komt misschien nog wel het dichst in de buurt, maarja zo be it!
pi_58423001
Afgelopen nacht was ik hoogzwanger en ik moest bevallen.
Ik moest ook poepen en wist dat als ik zou persen ook het kind geboren zou worden. Dus ik deed dat en keek. Inderdaad werd het geboren. Alleen was het geen kind maar een paar lila stoffen gympies met bloemetjes van de allergoedkoopste soort en maat 39. Nieteens mijn maat.
Nou..... wie em kan verklaren... gaat uw gang
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_58447314
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 20:50 schreef nokwanda het volgende:
Afgelopen nacht was ik hoogzwanger en ik moest bevallen.
Ik moest ook poepen en wist dat als ik zou persen ook het kind geboren zou worden. Dus ik deed dat en keek. Inderdaad werd het geboren. Alleen was het geen kind maar een paar lila stoffen gympies met bloemetjes van de allergoedkoopste soort en maat 39. Nieteens mijn maat.
Nou..... wie em kan verklaren... gaat uw gang
Uhm....
No farewell could be the last one.
If you long to meet again...
pi_58725424
Vannacht wazige droom gehad. Het einde van de wereld was in zicht en ik zat in een gebouw vol mensen die daar aan het bivakkeren waren en ze hadden allemaal een laptop bij zich om nog te kunnen communiceren met de wereld.

De horizon ging in die droom scheef staan en de wereld ging schuin staan beetje bij beetje. Nog 10 minuten te gaan tot het einde en iedereen raakte in paniek en wist niet wat er ging gebeuren. De wereld op de kop en alles ging verschuiven door de helling die steeds stijler was totdat iedereen en alles eraf ging glijden.

Kwam over alsof het een echte manier zou kunnen zijn van het einde van de wereld in die droom terwijl dat natuurlijk reeel gezien onmogelijk is. Maar in dromen kan alles.
Genieten is toegestaan!!!
  vrijdag 30 mei 2008 @ 07:58:22 #29
202216 Mitchell-K
Noord=Moord
pi_59005117
IK heb in de laatste 2 jaar geen droom gehad iemand enig idee hoe ik lekker kan dromen?
First you visualize the action then you actualize the vision
Faal.
pi_59009741
Ik droomde vannacht dat ik Chinees ging halen bij de plaatselijke afhaal Chinees op mijn fiets. Halverwege de fietstocht kwam ik langs een huis, waar een aantal mensen in de voortuin zaten. Ik besloot er bij te gaan zitten, en wat te drinken voor mijzelf in te schenken. Op een gegeven moment bedacht ik mij dat het nogal ongepast is om zo aan te schuiven bij wild vreemden, en direct wat uit de koelkast te halen. Juist op dat moment, dat ik dat bedacht begon de eigenaar van het huis direct met scheldpartijen en ruzie te zoeken. Ik besloot maar snel te vertrekken, en eenmaal bij de Chinees aangekomen bleek de saté-saus op te zijn, waarna ik wakker werd
  vrijdag 30 mei 2008 @ 12:39:07 #31
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_59010160
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 07:58 schreef Mitchell-K het volgende:
IK heb in de laatste 2 jaar geen droom gehad iemand enig idee hoe ik lekker kan dromen?
Even 10 minuten voor je gaat slapen je hoofd leegmaken, mediteren dus. Kan op een heel clinische manier trouwens, op je ademhaling letten en je gedachtes observeren tot het wat rustiger wordt. Oefening baart kunst in deze .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_59010346
afgelopen nacht was ik opeens tweezijdig. Ik had een enorm dikke pik en tevens mijn eigen vaste onderdelen. Dus ik bedacht me dat ik dus geen gedoe meer hoefde te hebben over een kerel en zo en dat ik het zelf wel kon. Alleen zat ik met de rare bocht. Dus in mijn droom probeerde ik dat, maar dat voelde niet zo heel erg tof. Aan een onderdeel wel, maar die pik deed wel een beetje zeer door die rare bocht. het drukte op mijn blaas. Daarvan werd ik wakker. Ik moest naar de plee
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
  vrijdag 30 mei 2008 @ 15:01:18 #33
202216 Mitchell-K
Noord=Moord
pi_59013337
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 12:39 schreef jogy het volgende:

[..]

Even 10 minuten voor je gaat slapen je hoofd leegmaken, mediteren dus. Kan op een heel clinische manier trouwens, op je ademhaling letten en je gedachtes observeren tot het wat rustiger wordt. Oefening baart kunst in deze .
Ik heb trouwens wel een semi-Insomnia geval dinges-niet-kan-slapen-houding.
First you visualize the action then you actualize the vision
Faal.
  vrijdag 30 mei 2008 @ 19:23:42 #34
176875 Spellmeista
||planetary Spells||
pi_59018560
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 07:58 schreef Mitchell-K het volgende:
IK heb in de laatste 2 jaar geen droom gehad iemand enig idee hoe ik lekker kan dromen?
Jazeker, zet de wekker een of anderhalf uur voordat je eigenlijk op wilt staan. De wekker gaat bijv. af om half 7. Jij drukt hem vervolgens uit en hebt zeker weten een droom in de tijd dat je nog even ligt te pitten tot 8.

Succes ermee..
  vrijdag 30 mei 2008 @ 19:24:51 #35
176875 Spellmeista
||planetary Spells||
pi_59018581
Ik had gisterenavond gedroomd dat er de hele tijd een wesp om me heen zat te vliegen. Maar op een gegeven moment werd die wesp dus agressief en toen hij me uiteindelijk stak werd ik wakker.
pi_59029461
Een cursus "bewust dromen".

Dream Yoga
pi_59074764
Gisteren had ik een droom dat ik porseleinen kiezen had die los zaten, die kiezen waren in de vorm van dieren. Bull-dogg honden en kameleonnen en nog meer van dat soort. Ik trok die kiezen uit en ze hadden duidelijke vormen van dieren, alsof ze echte miniaturen waren die levensecht op schaal gemaakt waren.

Die kiezen gaf ik aan de kroeg-eigenaren waar ik vroeger vaker kwam en ze gaven me 100,000 euro ervoor omdat ze die kiezen persee wilden hebben als kunst-object. De tanden-fee maar dan met een hoger bedrag dan 5 gulden

Van die 100,000 euro ging ik een corvette kopen en toen ging ik racen met die corvette.

Daarna terug naar die kroeg gegaan en daar was een soort witte grote hond die panter achtig was en een bedreiging vormde voor de gasten in die kroeg die in hokken zatten. Ik stak de ogen van dat dier uit met mijn vingers en toen was het gevaar geweken en kon ik rustig verder slapen.

De dag voor gisteren gedroomd dat ik een kuil aan het graven was, ik groef zo diep dat ik richting water ging onder de grond en de kuil was zo diep dat ik er niet meer uit kon komen. Heb toen met moeite de oppervlakte weten te bereiken.

Nog meer dromen gehad, kan ze even niet voor de geest halen nu. Ben ze alweer vergeten, opschrijven van dromen na het wakker worden uit een droom doe ik amper, wie weet eens gaan doen want de meest bizarre zaken komen vaker naar voren.

Weet wel nog te herinneren dat ik vaker droom over het roken van een joint, maar dat is dan zo'n droom waar niets in gebeurt behalve het rollen van een joint Dat roken van een joint komt dus vaker naar voren en dan blijft het bij het rollen en roken wordt niet echt gedaan erin.

[ Bericht 4% gewijzigd door Topspin op 02-06-2008 18:33:39 ]
Genieten is toegestaan!!!
pi_59211900
Wowh... vannacht had ik weer zo'n hele levensvatbare droom. Droomde dat ik met een aantal collega's met wie ik een interne opleiding heb gevolgd naar de Beekse Bergen ging en dat daar plakaten hingen met mijn Fok!naam erop. Kreeg de indruk dat er iemand was die mij zowel op Fok! als IRL kende, met me meelas en me op die manier steun wilde betuigen.

Het vage was dat we met z'n allen gingen zwemmen en dat ik geen zwemkleding bij me had maar toch gewoon ging zwemmen met een witte jurk oid die ik aanhad. Natuurlijk was ik verbrand toen ik uit het water kwam (heb een hele lichte huid) en even daarvoor moest ik nog een zwarte rok van iemand anders naaien. Het vervelende was alleen dat ik een speld bijna had ingeslikt. Die lag nog op mijn tong, maar kreeg ik er moeilijk uit. Dat is gelukkig gelukt.

Het meest bizarre vond ik weer dat dit zo'n hele levensvatbare droom was. Zo eentje die heel echt aanvoelt zeg maar. Het was echt net alsof ik bij de Beekse Bergen was en mijn Fok!naam daar stond.
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_59241941
De laatste tijd droom ik erg levendig. Vannacht was het gewoon een soort James Bond-film. Ik reed in een sportwagen naar een modern beveiligd gebouw. Het was 's nachts, en ik moest daar iets gaan stelen. Het gebouw zelf was een soort ziekenhuis, met veel kale en lange gangen. Toen ik het pakketje eenmaal had gevonden werd ik ontdekt en ging er een alarm af.
Op de een of andere manier wist ik dat er ergens in het gebouw een apparaat stond waarmee je identiteit kon worden verwisseld, zodat je niet gepakt kon worden. Wat volgde was een spannende toch op zoek naar dat apparaat. Opeens zag ik mijn achtervolgers al verschijnen, en kon nog maar net op tijd dat apparaat aanraken, waardoor ik op die manier ontsnapte. Ik werd direct wakker
pi_59301962
Ik heb regelmatig dromen met als thema 'terugkeer naar mijn middelbare school'. En dan niet zozeer dat ik weer op die school zit, en examen moet doen. Maar meer als een soort gast die komt kijken of er nog oude bekenden rondlopen. Afgelopen nacht ook weer.
In die school liepen een hoop leerlingen, en ook veel uit mijn oude klas. Ik vroeg in mijn droom wel af waarom iedereen weer hier was, nadat we allemaal geslaagd waren. Maar dit was helaas geen aanleiding om lucide te worden.
  dinsdag 17 juni 2008 @ 05:11:41 #41
84524 Morwen
I got life
pi_59451090
Ik voel me hier altijd wel veilig dus misschien kan ik het hier kwijt, mensen om me heen wil ik niet lastig vallen omdat ik altijd debiel droom. Soms voorspellend, maar deze keer niet.

Eerste droom (alle dromen zijn van afgelopen nacht): Ik loop in een kerker (ik ben totaal niet bang), misvormde mensen, mensen die gemarteld worden, ik voel me thuis, ik voel wel hun pijn maar niet lichamelijk ook niet geestelijk, ik zie het, ik registreer het. Ik loop door en zie waardoor het zo gekomen is als een puzzel, ik los de puzzel op (met een hoop tegenstand en geesten die me tegenwerken maar ik ga door). De puzzel is klaar en degenen die me tegenwerkten verdwijnen in een amulet die gaat glinsteren en weer heel is.

Ik word badend in het zweet wakker, dekens van me af, ik koel af, volgende droom, vrijwel direct:

Terug in mijn oude woning, op het eerste gezicht wil niemand me kennen, maar dat verandert al heel snel. Ik stap met ze in een bus voor de deur, leuke gesprekken tot er een wesp in de bus is die mensen steekt. Ik vang hem met een stok (?) snij me aan zijn scheermessen en trap hem helemaal verrot.

Weer wakker,helemaal gedesorienteerd, ik moest me helemaal focussen op waar ik nu ben, weer helemaal klam en zweterig. Langzaam weer terug bij de werkelijkheid, ondertussen echt mezelf aan het bij elkaar aan het rapen.

Toch weer in slaap, volgende droom:

Dagje aan het strand met man en kids, leuk. Tot de zee echt als een belachelijke op komt zetten. Ik grijp mijn dochtertje en breng haar naar een hogere plek, voldoet niet. Mannetje ontfermt zich over mijn zoontje en dat gaat een stuk beter. Ik blijf met haar hollen naar hekken, en ik blijf schreeuwen hou je vast.

Helemaal in paniek WEER wakker, maar deze keer laat ik me niet kennen, ik ga weer slapen en deze droom gaat mij niet klein krijgen!

Terug in de droom:

We (mijn dochtertje en ik) hebben een veilige haven bereikt, een soort uitkijktoren maar dan veel groter, meer dat ding in Rotterdam met dat restaurant bovenin (Euromast). Wij zijn bovenin maar nog steeds beukt de zee op de kust in, de euromast begint te wankelen. Geen paniek bij mij, maar het wordt steeds erger en harder. Op een gegeven moment was het zo erg dat hij 180 graden draaide maar wel langzaam, ik zag een uitgang en propte mijn dochter erdoorheen, ook ik kon er nog doorheen voordat die hele mast ineen stortte.

Toen werd ik wakker..........

Deze dromen heb ik gehad in een tijdsbestek van ongeveer 3 uur en dat is geen uitzondering.
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59451097
Wat ik gisternacht heb gedroomd:

Ik was in een heel groot huis, dit was 'mijn' huis waar ik woonde met mijn familie en beestjes. Er kwam een vreemde jongen binnen die het met me wilde doen. Ik zei, nog best vriendelijk: "ik ben geen goedkope escort!" (ja, dat is wat ik zei, in plaats van 'hoer' ). Voor ik het wist stond het huis in de fik, dit had de jongen gedaan uit wraak. Ik rende naar boven door het vuur om mijn kat te redden. Mijn ouders en broertje zouden zelf wel komen, dacht ik, met de andere beestjes. Maar die kwamen niet naar buiten.

Ik ging in het gras zitten voor het huis en zag het huis in rook op gaan. De mensen buiten waren Amish of zo, maar ik heb het gevoel dat ze ook daadwerkelijk uit een andere tijd kwamen.


Ik heb elke nacht vaak meerdere heel bewuste (en helaas niet leuke) dromen dus dit was een TVP . Vaste ingrediënten zijn trouwens: bloed (uit andere mensen, door mij) en pistolen. Zeer benieuwd naar de dromen die ik nu weer ga krijgen.

Ik zou trouwens graag lucide dromen willen hebben!
I think you're the same as me.
We see things they'll never see...
You and I are gonna live forever.
  dinsdag 17 juni 2008 @ 05:22:58 #43
199823 TheZapster
Don't hassel The Hoff
pi_59451098
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 05:11 schreef Morwen het volgende:
Ik voel me hier altijd wel veilig dus misschien kan ik het hier kwijt, mensen om me heen wil ik niet lastig vallen omdat ik altijd debiel droom. Soms voorspellend, maar deze keer niet.

Eerste droom (alle dromen zijn van afgelopen nacht): Ik loop in een kerker (ik ben totaal niet bang), misvormde mensen, mensen die gemarteld worden, ik voel me thuis, ik voel wel hun pijn maar niet lichamelijk ook niet geestelijk, ik zie het, ik registreer het. Ik loop door en zie waardoor het zo gekomen is als een puzzel, ik los de puzzel op (met een hoop tegenstand en geesten die me tegenwerken maar ik ga door). De puzzel is klaar en degenen die me tegenwerkten verdwijnen in een amulet die gaat glinsteren en weer heel is.

Ik word badend in het zweet wakker, dekens van me af, ik koel af, volgende droom, vrijwel direct:

Terug in mijn oude woning, op het eerste gezicht wil niemand me kennen, maar dat verandert al heel snel. Ik stap met ze in een bus voor de deur, leuke gesprekken tot er een wesp in de bus is die mensen steekt. Ik vang hem met een stok (?) snij me aan zijn scheermessen en trap hem helemaal verrot.

Weer wakker,helemaal gedesorienteerd, ik moest me helemaal focussen op waar ik nu ben, weer helemaal klam en zweterig. Langzaam weer terug bij de werkelijkheid, ondertussen echt mezelf aan het bij elkaar aan het rapen.

Toch weer in slaap, volgende droom:

Dagje aan het strand met man en kids, leuk. Tot de zee echt als een belachelijke op komt zetten. Ik grijp mijn dochtertje en breng haar naar een hogere plek, voldoet niet. Mannetje ontfermt zich over mijn zoontje en dat gaat een stuk beter. Ik blijf met haar hollen naar hekken, en ik blijf schreeuwen hou je vast.

Helemaal in paniek WEER wakker, maar deze keer laat ik me niet kennen, ik ga weer slapen en deze droom gaat mij niet klein krijgen!

Terug in de droom:

We (mijn dochtertje en ik) hebben een veilige haven bereikt, een soort uitkijktoren maar dan veel groter, meer dat ding in Rotterdam met dat restaurant bovenin (Euromast). Wij zijn bovenin maar nog steeds beukt de zee op de kust in, de euromast begint te wankelen. Geen paniek bij mij, maar het wordt steeds erger en harder. Op een gegeven moment was het zo erg dat hij 180 graden draaide maar wel langzaam, ik zag een uitgang en propte mijn dochter erdoorheen, ook ik kon er nog doorheen voordat die hele mast ineen stortte.

Toen werd ik wakker..........

Deze dromen heb ik gehad in een tijdsbestek van ongeveer 3 uur en dat is geen uitzondering.
Hoe komen die dromenm nou schat?
  dinsdag 17 juni 2008 @ 05:25:11 #44
199823 TheZapster
Don't hassel The Hoff
pi_59451099
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 05:21 schreef Theroin. het volgende:
Wat ik vannacht heb gedroomd:

Ik was in een heel groot huis, dit was 'mijn' huis waar ik woonde met mijn familie en beestjes. Er kwam een vreemde jongen binnen die het met me wilde doen. Ik zei, nog best vriendelijk: "ik ben geen goedkope escort!" (ja, dat is wat ik zei, in plaats van 'hoer' ). Voor ik het wist stond het huis in de fik, dit had de jongen gedaan uit wraak. Ik rende naar boven door het vuur om mijn kat te redden. Mijn ouders en broertje zouden zelf wel komen, dacht ik, met de andere beestjes. Maar die kwamen niet naar buiten.

Ik ging in het gras zitten voor het huis en zag het huis in rook op gaan. De mensen waren Amish of zo, maar ik heb het gevoel dat ze ook daadwerkelijk uit een andere tijd kwamen.


Ik heb elke nacht vaak meerdere heel bewuste (en helaas niet leuke) dromen dus dit was een TVP . Vaste ingrediënten zijn trouwens: bloed (uit andere mensen, door mij) en pistolen.
Wat zijn die dromen dan ? Denk je dat je er over uit kan wijden ?
pi_59451102
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 05:25 schreef TheZapster het volgende:

[..]

Wat zijn die dromen dan ? Denk je dat je er over uit kan wijden ?
Pistolen komen enorm vaak voor, dus. Ik heb vaak nazidromen (ik ben dan degene die in een kamp zit) en ben vaak neergeschoten in die 'rol'. Ook ben ik al regelmatig neergeschoten door andere mensen. Heel verschillend, sommige wilden me niet doodschieten (zoals de nazi, sterker nog, dat was m'n geliefde in de droom), anderen willen me graag dood hebben.

De bloeddromen: vorige week droomde ik dat ik wakker werd en naar buiten ging en hier allemaal bloed aantrof op een soort metalen plateau. Het was mijn schuld, maar ik wist niet meer hoe. Ook heb ik vorige week gedroomd dat ik mensen moest vermoorden, of eigenlijk, werd achterna gezeten door mensen en om mezelf te redden moest ik deze 'onschuldige' mensen, bij een aquarium waar ze aan het kijken waren neersteken, van achteren. Ik moest vervolgens zoeken naar spullen om mezelf te redden, zoals sleutels (in hun lichaam). Ik gooide hun ingewanden in de aquaria.
I think you're the same as me.
We see things they'll never see...
You and I are gonna live forever.
pi_59451104
Ik denk persoonlijk trouwens dat ik deze 'gruwelijke' dromen heb omdat ik mezelf verbied negatieve gevoelens binnen te laten, te huilen, etc.. Ik ben de hele dag bezig met positief denken en niet aan mijn problemen, dus lijkt het er zo uit te komen.
I think you're the same as me.
We see things they'll never see...
You and I are gonna live forever.
pi_59451106
Edit.
I think you're the same as me.
We see things they'll never see...
You and I are gonna live forever.
  dinsdag 17 juni 2008 @ 05:44:55 #48
84524 Morwen
I got life
pi_59451112
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 05:22 schreef TheZapster het volgende:

[..]

Hoe komen die dromenm nou schat?
Ik ben jouw schat niet en hoe ik daaraan kom? Geen idee, misschien omdat ik menselijk ben? Daar zouden sommige mensen iets van kunnen leren of heel ver uit Tru op kunnen bokken. Ga je moeder pesten
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  dinsdag 17 juni 2008 @ 05:46:21 #49
84524 Morwen
I got life
pi_59451113
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 05:32 schreef Theroin. het volgende:
Ik denk persoonlijk trouwens dat ik deze 'gruwelijke' dromen heb omdat ik mezelf verbied negatieve gevoelens binnen te laten, te huilen, etc.. Ik ben de hele dag bezig met positief denken en niet aan mijn problemen, dus lijkt het er zo uit te komen.
Dat denk ik ook en nu weer braaf terug naar Onzin
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59451126
deze week had ik een hele rare droom, meestal onthoud ik ze niet maar deze toevallig wel,

ooit stond er in de krant een foto met vastgoedmakelaar endstra die toen vermoord is met iemand op een
bankje. voorpagina Telegraaf, ik weet niet meer hoe die andere vent heet.

Affijn in mijn droom zat ik daar op dat bankje (in mijn droom wist ik zeker dat het hetzelfde bankje was)
met niemand minder dan met Peter R. de Vries en we waren héél verliefd
maar gewoon handje wrijfen enzo en toen werd ik wakker van een irritant geluid wat het Senseo apparaat bleek te zijn (die nodig ontkalk moet worden) mijn man was al opgestaan, had de slaapkamerdeur open laten staan dus vandaar, dus ik kom de keuken in met halfdichte ogen en ik zeg, godsamme zit ik net op een bankje met Peter R. de Vries maak jij me wakker

Lacht ie me me uit

was ook wel grappig........ ik heb helemaal niks met Peter R de Vries, dus ik snap de droom niet........
als ik hem nou héél leuk vond ofzo, maar nee, dus ik weet ook niet waar het op sloeg.
  dinsdag 17 juni 2008 @ 14:25:50 #51
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_59460178
Ok, ik kan me niet meer heel van mijn droom herinneren maar één stukje is dat er een soort competitie was waarbij je samen met een aap/gorilla in een hok moest gaan en daarna werd een soort psy-battle gehouden ofzo. Ik weet het niet helemaal zeker want ik wilde het wel proberen maar toen werd ik wakker. De rest van de droom was, wat ik er van doorkrijg in vlaagjes, niet veel minder bizar .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_59462857
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 05:46 schreef Morwen het volgende:

[..]

Dat denk ik ook en nu weer braaf terug naar Onzin
Pardon, wat is jouw probleem? Ik vertel hier gewoon heel serieus wat voor dromen ik elke nacht heb. Daar is dit topic voor, lijkt me.
I think you're the same as me.
We see things they'll never see...
You and I are gonna live forever.
pi_59466919
Droomde dat mijn collega huilde... en ik mocht niet bij hem in de buurt komen.
You're never fully dressed until you wear a smile
  zondag 22 juni 2008 @ 13:25:18 #54
100657 SingleCoil
Gezinshoofd
pi_59602034
Vanochtend werd ik wakker, pakte ik een bord en deed er wat yoghurt in. Ik doe mijn bestekla open en zie dat het hele ding vol ligt met messen. Dat terwijl ik een lepel wil. Idioot, waar normaal gesproken vorken en lepels liggen, lagen ook messen. Toen ik iets had van " Ik zal wel weer dromen " werd ik echt wakker. Nouja, iets wat er op leek in ieder geval.
Mu!
pi_59654961
Dat ik een misdaad had gepleegd en daarvoor op de vlucht was, op een gegeven moment had ik me uit paniek in een hoek gedreven...en toen werd ik wakker, dat lucht best wel op op zo'n moment.
Van het concert des levens krijgt niemand een program.
  woensdag 25 juni 2008 @ 08:07:16 #56
8372 Bastard
Persona non grata
pi_59667995
Dat ik aanwezig was in een gevangenis voor iemand anders, ik was meer een toeschouwer van het gebeuren.
Mijn collega was 'als grap' opgepakt, maar dat wist hij niet.. en was geplaatst in een gevangenis tussen de criminelen. Er was 1 of 2 gevangenisbewaarders op de hoogte van het geintje.. de bedoeling was dat tijdens de lunch iedereen een BigMac zou krijgen, en dat als mijn collega zijn doosje zou open maken, boven op de hamburger een briefje zou vinden "GEINTJE!!".
Maar toen ging er iets mis.. er kwam een uitbraak.. er waren gevangenen die door hadden dat het cement bij sommige muren oud was, en doordat ze het brandalarm af lieten gaan, gingen de sproeiinstallaties aan waardoor de muren nat werden. Dit was voldoende om de muur om te gooien zodat sommige konden ontsnappen.
Iedereen was in rep en roer, de lunch werd afgeblazen, iedereen moest terug naar hun cel. De gevangenisbewaarders verdachten mijn collega van opzet en besloten om niet hun geheim te vertellen... hij moest blijven zitten.
Zoals ik al zei was ik toeschouwer, ik was soms bij de gevangenen die hun plan bespraken, en was soms bij mijn collega en voelde zijn angst van opgesloten zijn maar kon niets doen.
Opeens ging mijn mobieltje af.. we waren 3 jaar verder, en ik ontving foto's van mijn kinderen als MMS, maar de foto's waren vervormd als in een lachspiegel genomen. Mijn kinderen waren groter geworden, natuurlijk na 3 jaar... ze zeiden dat ze me miste.. en ik was zo verdrietig omdat ik ze miste maar kon zelf ook niet weg.

Toen werd ik wakker.. de oudtste was aan het spelen in haar slaapkamer.

Dat was geen toffe droom
The truth was in here.
  dinsdag 1 juli 2008 @ 20:07:13 #57
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_59825995
Vannacht gedroomd dat ik iemand had opgepakt/moest vervoeren naar de kamer en bewaken. Op een gegeven moment probeerde we stiekem sex te hebben ergens maar mijn collegae/vrienden zagen me dus dat plan werd afgeblazen .

Op een gegeven moment moest ze naar de badkamer dus liet ik haar naar binnen en op een gegeven moment vertrouwde ik het niet dus haalde ik de deur van het slot met een ¤ 0.50 munt en ja hoor, door het raam geklommen en op straat, ik zag haar en begon te roepen dat ze toch niet kon ontsnappen, ze probeerde weg te rennen en gleed bijna uit op een plas water (??). Ik vloog het raam uit en hield haar tegen. wat ze nou gedaan heeft weet ik niet maar grappig was het wel. .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_59836018
Vannacht leuke droom gehad. Ik was in een dolfinarium aan het zwemmen in zo'n grote bak met water en ineens kwam zo'n dolfijn naar me toe, ik begon even voor de gein te praten tegen dat dier en hij praatte me exact na bij alles wat ik zei. Weet niet meer wat ik allemaal zei tegen dat beest maar ik moest tijdens die droom keihard lachen dat dat beest kon praten en mij bleef napraten. Ook de stem van dat beest was apart, niet echt een menselijke stem maar meer een soort andere stem niet echt menselijk noch dierlijk met intonatie en juiste woorden plus zinsopbouw.

Toen bood het dolinarium mij een baan aan om die dolfijn te trainen, ik moest ervoor zorgen dat dat beest niet alleen mensen deed napraten maar ook uit zichzelf ging praten. Nog een tijdje tegen dat beest lopen aanlullen en toen was de droom voorbij.
Genieten is toegestaan!!!
pi_59858310
Vannacht was mijn dwergpapegaai hele gesprekken aan het voeren, laatste 2 dagen dus pratende dieren in mijn droom gehad.

Nog gedroomd over een of andere steen waar ik wat op moest schrijven, het was een soort grind steen die versleten was en toen moest ik er een tekst opschrijven.
Genieten is toegestaan!!!
  zondag 6 juli 2008 @ 16:27:05 #60
133321 Burner82
Speedo fan
pi_59927863
Hoe onthouden jullie de dromen? Ik droom redelijk vaak, maar vergeet ze meestal heel snel weer. En opschrijven wordt lastig, want dan ben ik 2 uur aan het schrijven de dromen die ik wel kan onthouden, zijn meestal de ergste (dan wordt ik wakker met pijn, die een tijd aanhoudt, door wat er gebeurde in de droom (volgens mij al eens gepost )
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_60057703
Vannacht een hele tijd met een oud klasgenote doorgebracht waar ik een oogje op had vroeger. Ze had in het echt blond haar maar in de droom had ze donker haar en zag ze er heel anders uit. Alsnog wist ik dat zij het was zelfs al zag ze er totaal anders uit.

Vorige nacht nog gedroomd over een schil-mesje om aardappels mee te schillen met een houten handvat, dat ding had ik verkocht maar daarna spijt omdat het mesje niet overal te krijgen is, best een zeldzaam mesje. Een droom die geheel in het teken staat van een schilmesje Het moet niet gekker worden.

Nog een zware droom gehad waarbij ik even het gevoel had dat ik in de hel belandt was, ik vloog over roodachtig paars water en kreeg een bedorven gevoel door me heen. In het water zwommen dieren en mensen maar ik vloog er dus overheen. De lucht leek ook helemaal vervuild te zijn door uitlaatgassen, het kwam over als een kern-ramp-scenario. ( geen half-life gespeeld afgelopen maanden dus daar kan het niet aan liggen )
Genieten is toegestaan!!!
pi_60072620
Ik heb nou toch die vage dromen gedroomd (ben net wakker en heb dit gelijk uit zitten typen ).

1e droom:
Alles speelde zich af in het oude Egypte. Ik was de vriend van een jonge Egyptische koning, en we zaten buiten het paleis met zijn voltallige staf te kijken naar de mensen die voorbijliepen. De koning had een vrouw waar hij een oogje op had, hij zei toen: "Zien jullie die vrouw daar? Ik ga haar trouwen!" Maar toen sloeg een andere jongeman, die samen met zijn vrienden was, zijn arm om de vrouw heen. Toen werd de koning erg boos uiteraard. Ik liep naar ze toe en we verwijderden ons van het paleis. Die jongen was samen met zijn beste vriend en nog wat vrienden. Toen werd zoijn beste vriend opeens doorboord door 2 pijlen, die, naar het bleek, de jaloerse koning had afgeschoten, hij had zijn boog nog in de hand . De vriend die zijn arm om die vrouw had geslagen werd ook doorboord, maar die beste vriend was op slag dood maar hij niet. Op een 1 of andere manier werd die pijl uit zijn lichaam verwijderd en toen besloten we maar om te vluchten. Ik weet nog een scene waarbij we met z'n 5en/6en door een paars/bruin berglandschap liepen, en in de grond zaten gaten waar allemaal wormen in zaten. Die vriend zei nog dat je daar niet in moest stappen.

De volgende scene zaten we in een ruimte onder de grond, we zaten in een soort kamer waar allemaal valstrikken in verborgen zaten. Er waren meer van dat soort kamers, en nadat we erin geslagd waren om die valstrikken te vermijden kwamen we in de volgende kamer met meer valstrikken. Het waren niet die klassieke valstrikken zoals rolleden stenen, valkuilen en dergelijke, maar meer vage, met tekens op de grond, een soort lasers, dingen op de grond die met elkaar in verbindingn stonden etc
We wisten niet waar we heen gingen en wat voor schat we zouden vinden.

De volgende scene die ik me herrinner is dat 2 mannen in een kleine kamer zaten en de deur van die kamer langzaam dicht ging (van boven naar beneden). Op het laatste moment staken ze allebei hun hoofden tussen de grond en de neerkomende deur zodat ze allebei werden onthoofd
Toen pakte ik het mes van 1 van de dode mannen en we gingen verder. Volgens mij waren toen alleen ik en die vriend (die de pijl in zijn rug had gehad) over.
Hoe het verder ging weet ik niet meer

2e droom
Ik was Darth Vader ( ) en er was een hoog groot ondergronds gebouw die omringd was door een slotgracht. Er waren enkele bruggen aanwezig die van het gebouw naar een soort richtel liepen. Bij de richel zaten er een paar deuren in de rotswand, dus zo kon je eruit. Ik zat bij het gebouw verscholen, want de wachters die het gebouw bewaakten mochten me niet zien. Ik wilde ontsnappen, dus ik moest de brug oversteken zonder dat iemand me zag. Hoe het verder ging weet ik niet meer, wel dat ik op een gegeven moment in mijn eiegen bwed lag als Darth Vader, mijn kamer was wat veranderd, groter gemaakt, andere inrichting, en er waren wat mensen aanwezig. Ze mochten niet weten dat ik in de kamer was. Mijn tas had ik op de grond laten staan, vlakbij waar die mensen zaten. Blijkbaar had ik een witte kat, want die zat in mijn tas en probeerde zich ook te verbergen voor die mensen wat niet helemaal lukte

Derde droom:
de vaagste van allemaal!
Ik was Johannes in Openbaring in de Bijbel, en ik zweefde ergens tussen hemel en aarde, en ik zag Jeruzalem (op een grote heuvel). Er stonden een paar gigagrote beelden in Jeruzalem, blijkbaar van afgoden e.d. De lucht was bewolkt en erg zwart, en het bliksemde overal. Toen hoorde ik een zware stem (God dus ) die vanalles tegen me vertelde, zoals wat er zou gaan gebeuren met de stad, hoe de stas aan zijn einde zou komen en hoe hij dat aan ging pakken etc. Hij zat oa. met bliksemschichten te klooien die hij vastpakte en naar Jeruzalem wierp (zoals Zeus ). Het was een indrukwekkend gezicht, helaas weet ik niks meer van wat God allemaal vertelde
Children of the night. What music they make.
pi_60097019
Merkte vannacht dat ik tijdens het inslapen al begon te dromen, de fase tussen waken en slapen daar begon de droom zich al te ontwikkelen en kon ik van te voren al een beetje weten wat er zou gaan gebeuren in die droom. Het leek ff zo te zijn dat ik de droom bewust zou gaan meemaken omdat het begin van de droom in wakende toestand al meegemaakt werd.

Maar dan ampergeslapen vannacht. Een moment dat de droom tot ontwikkeling kwam en 20 seconde later weer wakend. Niet goed geslapen. 2 uurtjes geslapen en een of andere droom gehad met een kast vol lades waar vitamine-pillen inlagen. Het was een korte droom waar alleen die vitamine-pillen tot uitdrukking kwam. Weet dan nog dat ik me ineens fit voelde en gezond voelde toen ik die vitamine-pillen ging eten, in de droom voelde ik me dus fitter toen ik wakker werd was ik duf

Dat voor het inslapen al dromen is vaker gebeurt en heb ik ook vaker zelf opgewekt vroeger. Inbeelden tijdens vermoeide toestand wat ik wil dromen en daarna de droom die zo gaat lopen. Is niet vaak gelukt en ook niet vaak geoefend.
Genieten is toegestaan!!!
pi_60602925
Vorige week droomde ik dat ik ziekenhuis lag , heel rustige sfeer en dat Robbie Williams bij me op visite kwam en bij me op bed kwam liggen
Dat zijn nog eens leuke dromen.
  woensdag 6 augustus 2008 @ 17:26:58 #65
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_60604653
Ik zal weer eens wat beter op mijn dromen letten, het lijkt in ieder geval wel of ze duidelijker, coherenter worden en minder geweldadig. Ik ben onlangs ook begonnen met mediteren voor het slapen gaan en in de ochtend, dat wil ook helpen om rust in de donder te krijgen enzo, deels omdat ik een paar dagen geleden ben gestopt met roken en het dus helpt om het nerveuze gevoel even uit te schakelen.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_60649925
Vannacht was ik weer druk in de weer om 2 fietsen vast te binden zodat ze niet gestolen konden worden. 1 slot was niet voldoende omdat ik 1 slot open kon trekken, 2 sloten waren ook niet voldoende voor die 2 fietsen dus toen maar 3 sloten gebruikt wat uiteindelijk wel het gewenste effect had. Het 3e slot zat op een vreemde manier vast gemaakt op die andere 2 sloten, van die lange kabelsloten waren het en het leek precies in elkaar te passen die sloten.

Toen kwam een motorbende die wilde die fietsen stelen maar door mijn goede manier van afsluiten van de fietsen lukte het ze niet.

Onbenullige droom maar zo droom ik vaker dat een fiets gestolen wordt in de droom
Genieten is toegestaan!!!
pi_60705297
Vannacht eerst op de camping gebivakkeerd ergens in een rotsgebied, toen werd ik meegenomen naar een bunker waar een of andere krankzinnige was opgesloten in een kelder en toen ging de broer van die krankzinnige mee zodat die krankzinnige minder gewelddadig zou reageren op bezoek. Mijn hond ging ook mee en mijn hond moest ik stevig aan de lijn houden wat niet meteen lukte maar daarna wel. Toen bij de deur aangekomen waarachter die krankzinnige zat opgesloten in die oude bunker en toen was hij keihard op de deur aan het rammen zodat de deur bijna eruit vloog. Daarna werd de deur open gemaakt en toen kwam er een hele rustige persoon uit die bunker die er ook nog eens normaal uitzag zonder monsterlijk overkomen.

Daarna op de camping een breedbeeld tv willen kopen om mee te gamen en toen een aanbod van allerlei tv's in een winkel waar Italiaans personeel was, eerst zo'n oude vierkante tv willen kopen maar toen een smalle breedbeeld die 800 euro kostte. Een afstandsbediening zat er niet bij maar het was een super wazig houten ding waar het mee bediend moest worden dus die tv niet gekocht hoewel het personeel aan het aandringen was dat ik het moest kopen.

Toen kwam er een vliegende auto aanvliegen Er zaten allemaal geestelijk gestoorde mensen in die overkwamen als mongolen en het bleken aandachtsgeile acteurs en actrices te zijn die compleet veranderd zijn door hun manier van leven in hollywood. Geen enkele bekende acteur of actrice alleen maar onbekende gezichten in die auto die allemaal spastisch aan het praten en bewegen waren in die vliegende auto

Tenslotte nog met een formule-1 pak in vuur gelopen met andere mensen. Kon door het vuur lopen zonder te verbranden door het vuurvaste pak.
Genieten is toegestaan!!!
pi_60752925
Stephen Laberge, een bekende onderzoeker van lucide dromen, heeft mensen die doelbewust lucide dromen nastreven 'oneironauten' genoemd (droomreizigers).



Oneironauten verenig U

Nog een linkje over lucid dreaming

http://www.lucidity.com/
Genieten is toegestaan!!!
pi_60759134
Vannacht een verregaande nachtmerrie, toen ik wakker werd merkte ik dat het een droom was die impact op me heeft gehad.

Ik was samen met mijn moeder en we liepen een kelder in. De sfeer was dat je 'op moest passen', alsof je het daar niet kon vertrouwen. Goed, we hielden onze ogen open en liepen rustig naar beneden. Beneden in de kelder hoorden we een stem, eenmaal, dus het was niet goed te traceren wat ik nu eigenlijk gehoord had.

Het was een wenteltrap in een soort van grot. Terwijl we verder naar beneden liepen, merkte ik op dat we een rode doos in onze handen droegen. Op een gegeven moment werd de sfeer heel beangstigend en zijn we naar boven gerend. Daar aangekomen, openden we de doos. Er zat vakken in figuren in. Dus bijv. een rond vak met daarin een rondje met een stukje eruit. Geen idee wat het voor moest stellen. Opeens herinnerde ik me dat het 'zeer gevaarlijk terrein was'. Ik deed het stukje terug in de doos, deksel erop, papier er weer omheen en stopte het heel diep weg. Ik bracht het terug naar de kelder en hoopte maar dat ik geen dingen had gedaan waar ik mezelf schade mee had aangericht

(je weet wel.. net als dat je met een Quajia bord speelt en opeens het uit de hand loopt)

De doos stond symbool voor kwade krachten of zo.. alsof je je had ingelaten met het bovennatuurlijke, maar op een gevaarlijk terrein waar ze kwaad op je kunnen worden en dan moet je maar afwachten wat er gaat gebeuren.
Ik rende daarna de keuken in. Daar stond mijn ex die zich zorgen maakte om me.

Maar waar die rode doos nu symbool voor staat?
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_60771986
Je zou er zou een thriller over kunnen schrijven MNR

Met als titel " The red box" .
Genieten is toegestaan!!!
pi_60775164
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 20:06 schreef Topspin het volgende:
Je zou er zou een thriller over kunnen schrijven MNR

Met als titel " The red box" .
Mwa... ben er in ieder geval achter dat ik die rode doos nader wil onderzoeken. Hij is wel interessant. Hoe dan ook, dat ga ik met behulp van een ervaren iemand.

[ Bericht 0% gewijzigd door MNR op 12-08-2008 21:48:14 (roze = rode) ]
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_60855621
Heb vandaag een dromenvanger gekocht gemaakt in mexico. Waren verschillende soorten in verschillende groote, een reuze dromenvanger lag daar maar die vond ik iets te groot uitvallen. Heb een kleinere genomen die ik straks ff boven het bed ga ophangen.

Best mooi ding door mensenhanden gemaakt met aparte veren eraan en een web geweven met touw. Weet niet of het gaat helpen maar het proberen is het waard Slechte dromen buiten de deur en goede alleen maar aanwezig zou ideaal zijn maar of dat mogelijk is door zo'n dromenvanger? Vraag me af hoe zo'n ding werkt op de dromen ook omdat het extern buiten het hoofd hangt dat ding.
Genieten is toegestaan!!!
pi_60860849
quote:
Op vrijdag 15 augustus 2008 15:06 schreef Topspin het volgende:
Heb vandaag een dromenvanger gekocht gemaakt in mexico. Waren verschillende soorten in verschillende groote, een reuze dromenvanger lag daar maar die vond ik iets te groot uitvallen. Heb een kleinere genomen die ik straks ff boven het bed ga ophangen.

Best mooi ding door mensenhanden gemaakt met aparte veren eraan en een web geweven met touw. Weet niet of het gaat helpen maar het proberen is het waard Slechte dromen buiten de deur en goede alleen maar aanwezig zou ideaal zijn maar of dat mogelijk is door zo'n dromenvanger? Vraag me af hoe zo'n ding werkt op de dromen ook omdat het extern buiten het hoofd hangt dat ding.
Ik weer vervelende dromen door ontspannen te gaan slapen en lavendelolie
Heb nog nooit eerder een dromenvanger gekocht. Als het zou werken, zou ik hem niet willen hebben.. de minder leuke dromen hebben net zoveel te vertellen als de leuke dromen. Allemaal een verwerking van je onderbewuste.

Vannacht echt heel vaag gedroomd. Droomde dat ik samen met een bekende van me in bed lag. Onze band is super en we hebben respect voor elkaar. Maar toen opeens merkte ik dat hij meer naar mij toe wilde trekken, qua intimiteit. Dat ging niet gebeuren want a) hij heeft een vriendin en b) het zou alles wat we nu hebben, verknallen. Denk dat ik het maar als een compliment opvat en ervoor waak dat de intimiteit blijft waar deze voor bedoeld is: gewoon iemand van wie je op aan kan, maar geen relatiepotentieel heeft.

En toen droomde ik over iemand anders. Droomde dat hij een relatie had, maar was helemaal niet gelukkig in die relatie maar ging ook niet weg uit die relatie. Waarom was niet eens duidelijk. Hij praatte niet met me, keek me niet aan, helemaal niets. En het frappante was juist dat mijn moeder me erop wees dat hij een relatie had. En met wie was helemaal een complete verrassing (echt een heel frigide vrouw.. ik had hem hoger ingeschat). Waarom droom ik weer over mijn moeder? Ze komt normaal nooit in mijn dromen voor.

Basicly: een droom waarin de intimiteit beperkt moest blijven en ik er op afstand meer aan had en 1 waarbij ik niet wist hoe tot actie over te gaan. Vaag....
Het waren dan wel allebei bekenden van me.. Heb me ooit laten vertellen dat de gezichten er juist voor zorgen dat je aandacht hierdoor getrokken wordt zodat je de droom beter onthoudt.

De eerste snap ik.. de tweede is nog een raadsel.
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_60861242
Bij mij hebben negatieve dromen vaak dezelfde soort strekking dus ik leer er niets van. Tis alleen maar hinderlijk en verstoort mijn nachtrust. Sowieso onprettige dromen, overdag kan ik ook tot bepaalde conclusies over het leven komen, maar dat is puur en alleen mijn eigen opvatting.

Geef mij dus maar fijne dromen alleen maar, het liefst lucide

Kan me dan wel voorstellen dat er ook mensen zijn die ook negatieve dromen belangrijk vinden maar hier dus niet het geval.
Genieten is toegestaan!!!
  dinsdag 19 augustus 2008 @ 09:33:32 #75
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_60944427
Ik was hockey aan het spelen, maar dan half op het land en half in het water en we moesten speciale hockeysticks gebruiken oid. Ik woonde onder een snelweg, maar dan was de kamer precies zoals ie dus is alleen was het dak dus een viaduct. Maar op zich was er niet zoveel herrie. Ik heb m'n moeder nog een knuffel gegeven (die is een jaar geleden overleden). Verder nog een zooi meegemaakt maar dat kan ik niet meer voor me halen maar al met al wel een leuke droom .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_60983403
Vannacht een fietstocht gehouden die erg lang duurde, door lange boswegen gefietst en door bergen gefietst met een groep mensen en toen ineens hield een man de groep fietsers aan en vervolgens zat ik in een zwembad in een supermarkt waar een soort truth or dare spelletje gespeeld moest worden terwijl niemand mee wilde doen. Die man was behoorlijk fel en verplichtte iedereen tot meedoen. De vragen bij truth waren nogal vreemd te noemen maar ben vergeten waar die vragen precies over gingen.
Genieten is toegestaan!!!
  zaterdag 13 september 2008 @ 10:59:03 #77
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_61596565
Ik had vage droom vannacht.

Ik zat in een klaslokaal, toen opeens een nieuwe lichting jongeren zich kwam voorstellen.
Er zaten een hoop leuke dames bij. Toen opeens Marco van Basten himself les kwam geven.
Marco vroeg om iedereen zichzelf voor te stellen, maar mij kon ie al zo'n 3 jaar zei die tegen de leerlingen.
Dus die keken vol ongeloof naar mij, maar het bizarre was dat hij niet op Marco van Basten leek.
Toen kwam een oud leraar de klas binnen (die echt mijn oud leraar is geweest) en die vroeg of wij een suggestie hadden welk boek hij moest voorlezen. Ik zei meteen Koning van Katoren, van Jan Terlouw (dat boek heeft die oud leraar ook in real life helemaal voorgelezen aan ons namelijk). Iedereen was het met mij eens. Ondertussen was ik ook gelijk klassenhoofd geworden Toen gingen we naar een groot schip, waar we moesten werken. Onze baas was Vijay Mallya, de eigenaar van Force 1ndia. Hij had zelf een groot kantoor op dat schip waar niemand kon en mocht komen. Hoe harder je werkte, hoe langer je mocht blijven.
Toen moest ik op een gammel keuken trapje een wand schoonschrobben, maar ik durfde niet (ik heb namelijk hoogtevrees). Toen moest ik met blote handen nog wat modder weghalen, ik zag langs het schip een chinees meisje in een bootje langsvaren, ze had basmati rijst bij zich. Want we vaarden in China langs rijstvelden .
Toen was het etenstijd, we kregen hele dure eend, rijst, stukje kip, verse groente, kaviaar, en als toetje truffel taart met tiramisu ijs. Achter mij stond een gaar orgeltje, ik begon de toetsen aan te raken en er kwamen hele mooie geluiden uit. Ik speelde een Sonate van Mozart, en iedereen werd blij en vroeg mij om door te spelen. Totdat de woordvooerder van Vijay Mallya naar mij toe kwam, of ik alsjeblieft wilde ophouden met herrie maken, want meneer Vijay Mallya had net zijn middagdutje en toen werd ik wakker.
pi_61777401
Vannacht had ik goud gewonnen op de olympische spelen, een gouden medaille op de 100 meter zwemmen maar ik vond die medaille niet okey want ik vond in die droom zwemmen een saaie sport en wilde liever met tennis of een andere sport goud winnen. Bij de uitreiking van de medailles die in alle sporten tegelijk werden uitgereikt, zat ik met vrienden en familie op de voorste rij waardoor de camera steeds op me aan het inzoomen was wat ik niet prettig vond. Heb nog gegeten daar van een grote kaas-fondue en toen ging ik boven een rugby-veld vliegen. Eerst zag ik het hele veld met de lucht daarboven vanuit de verte en toen zag ik mezelf pijlsnel eroverheen vliegen van afstand. Vervolgens nam ik plaats in mijn eigen lichaam en kon ik het gevoel van echt vliegen ervaren en kon ik het vliegen aansturen boven het rugbyveld. Een rugby bal nog proberen te vangen die omhoog getrapt werd heel hoog en toen begon ik te dalen en kon ik niet meer doorvliegen. Voelde en zag mezelf zwevend lager gaan zonder snelheid en de grond kwam steeds dichterbij, nog geprobeerd om verder te vliegen maar het dalen bleef zich doorzetten.

Ging nog meer over vliegen, ik was met vrienden van vroeger aan het praten over vliegen en dat het wel okey zou zijn om een vlieg-brivet te halen en dat vonden ze allemaal okey en ze waren enthousiast. Vervolgens kwamen de vriendinnen van die vrienden zeuren wie het idee had om te gaan vliegen en dat het gevaarlijk was en toen mochten die anderen niet meer.

[ Bericht 5% gewijzigd door Topspin op 20-09-2008 11:48:41 ]
Genieten is toegestaan!!!
  Moderator maandag 13 oktober 2008 @ 23:38:05 #79
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_62365879
Ik heb een tijd geleden een vage droom gehad, en die letterlijk op mn weblog gezet. Hier komt 'ie (de rare woorden sprak ik trouwens echt, zoals de titel):
quote:
Arch Nrakh, kimek fghaz?

Op een goudgele winternacht struinde ik door mosovergroeide nraukaachbossen, geheel ontwetend van het lot dat mij wachtte. Ik knuffelde hier ende daar een vergeten wombat, genietend van de kwikzilveren geneugten des omgevings die mijn ingewanden vermochten beroeren. Hier houden mijn herinnneringen aan die tijd even op. Ik werd wakker in een nauw omsluitende ruimte die toch best onverlicht was.

Het enige kauwbare geluid was de raspende ademhaling mijns persoons. Ik wriemelde een beetje heen en weer en sloeg met mijn voorhoofd een gat in de houten plank boven me, en de wereld stortte zich vol wrevel op mij neder. Ik proefde dikke, zwarte aarde, en de angst sloeg toe: ik was levend begraven!

Ik klauwde me in een onbekend tijdsbestek enkele meters omhoog, en met een zucht van verlichting zag ik de open lucht weer. Maanlicht scheen op mijn verwrongen gestalte neer. Meteen kreeg ik de tweede grote schok van dat moment: ik was niet menselijk meer, maar veranderd in een eeuwig aan honger lijdend wezen: ik was een ghoul.

Kreunend van de honger strompelde ik voort naar het dichtstbijzijnde huis en ging de trap op. Waarom weet ik niet, maar ik voelde dat ik gevolgd werd. Ik keek tussen de spijlen naar beneden en ontwaarde een al wat oudere besnorde man met hoed die mij nauwlettend in de gaten hield, en mijn progressie in een klein boekje opschreef. Snel de deur dicht en de huiskamer in!

Daar aangekomen keek een man me aan en sprak de volgende woorden: "Justin, ga jij even om chinees? Ik heb voor jou een halve kip in kerriesaus besteld. Vind je vast wel lekker. Hier is het geld, enneh, man wat zie jij bleek en maf!"

Met tranen in mijn ogen wegens die totale desinteresse stormde ik de trap af, om alsnog op zolder aan te komen. Daar likte ik een modern wapen dat verbouwd was tot het leek op iets uit de victoriaanse tijd. Raar. Wel smakelijk trouwens, daar niet van. Na het likken deed ik de zolderdeur open en zag een enigszins lelijk en dik meisje achter een computer zitten. Ze speelde futuristische spelletjes en was stiekem een beetje naakt, waardoor ik vele huiveringwekkende vergroeiingen waarnam. Het is te gruwelijk om haar hier te beschrijven, maar reken maar dat ik er slecht van geslapen heb.

Ik kuchte beleefd en groette haar met een: "archg nrakh, kimek fghaz?", waarop ze gillend uit haar stoel sprong en ze zich met vreemde zijdelingse bewegingen uit mijn blikveld trachtte te verplaatsen. Ik bleef haar echter volgen, omdat de games die ze speelde (en de meerdere verbouwde apparatuur op haar kamertje me intrigeerde) mij wel vrij interessant leken. Uiteindelijk gaf ze de halfhartige vluchtpoging op, klom terug op haar stoel en startte een uiterst vermakelijke conversatie met mij.

Tijdens een redevoering over ghoul-esque manifestaties mijnerzijds, keek ik eens op de klok en schrok me kapot. Het was al 22:30u! Ik had 4 uur geleden bij de chinees moeten staan! Met een vuige dreun op haar gelaat nam ik afscheid, rende naar boven en kwam aldus op de begane grond terecht, opende de woonkamerdeur en werd met ijzige stilte begroet. Ik schuifelde beschaamd naar mijn koudgeworden hoopje chinees voedsel en werkte dat mistroostig naar binnen.
Het lijkt erop dat ik vreemd ga dromen door de hersenspinsels die ik eens in de zoveel tijd op mn log zet, maar kan iemand hier een betekenis uithalen?
Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: https://www.twitch.tv/drizzt_dourden
  maandag 20 oktober 2008 @ 10:36:04 #80
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_62522933
Je speelt undead met WoW . Maar verder weet ik het niet.

Anyway, vanavond gedroomd dat ik iemand aan het ondervragen was die echt een hekel aan mij had. Ik had wel een pistool in de hand maar daar werd ie niet bang van. Dus na de zoveelste bijdehandte opmerking schoot ik em in zijn bovenbeen, hij bleef schelden dus schoot ik em daarna door het hoofd en dumpte ik hem in de parkeergarage. Later liep ik weg en zag ik een auto met zo'n tilbak langs scheuren en precies waar ik het lichaam had gedumpt werden er foto's gemaakt. Politie kwam eraan en de hele bende dus ik liep terug en zag een collega erbij staan die het jammer vond dat ik em niet had geschminkt ( ). Echter waren ze een tas aan het onderzoeken dus ik was weer happy. Er is nog meer gebeurt maar dat ben ik vergeten.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_62525648
Vannacht kwam een zondvloed naar voren, een mega grote golf die zo hoog was als ik kon kijken die vanuit de verte kwam aanzetten. Toen hoorde ik een zware stem zeggen..." Je hebt nog ff tijd om je zondes weg te wassen". De golf bereikte mij steeds dichter en dichter en ik werd bijna weggespoeld erdoor, de golf kwam over me heen ook, en toen zag ik een of ander groot gedaante in de lucht die volgens mij God moest voorstellen en die me oordelend aankeek en begon te praten. Ik kreeg nog 1 kans en werd in een gebouw gezet waar ik moest studeren over het hoe en wat van God samen met mensen die ik kon van vroeger. Heb 1 sessie gedaan en toen ermee gestopt en verder gaan dromen over toveren

Daarna in een groot kasteel geweest waar er getoverd werd, ben veel kwijt van wat er gedaan werd daar en dat is jammer want het was behoorlijk tof daar.

Die droom met die zondvloed kwam dan echt weird over, ga er geen verdere betekenis aanhechten maar het leek echt realistisch.
Genieten is toegestaan!!!
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 11:00:05 #82
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_62549129
Meh, vannacht gedroomd dat we (ik en andere) op de vlucht waren of in ieder geval dwalende in een wereld waar volgens mij een bende was afgestorven en we waren aan het proberen om het één en ander op te zetten qua communicatie maar omdat we niet in konden loggen (ofzo) hadden we niet alle mogelijkheden tot onze beschikking. Ondanks het feit dat het een enigszins post-apocalyptische droom was vond ik het wel een leuke droom.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_62552575
Vannacht lag ik lekker op het strand in het buitenland met laptop erbij, toen ging ik even wat drinken halen bij de strandtent en ineens stond ik in een super donkere stationshal in de kou met mijn zwembroek aan. Zomaar vanuit het niets van het strand in die stationshal. Ben toen in het pikkedonker gaan zoeken naar een open deur en die uiteindelijk gevonden en toen een lange treinrit moeten maken terug naar het strand.

Daarna nog een droom gehad over een mega grote herdershond. 2 vrienden van me hadden belletje gerinkeld bij een of andere deur en toen kwam een man met grote hond naar buiten. Die man gaf me vervolgens die hond en ik moest met die hond gaan lopen de hele tijd. Toen kwam er een man aanlopen met een rottweiler die wilde zijn hond los laten lopen en toen riep ik dat hij dat maar beter niet kon doen omdat die herdershond die ik vast hield dan zou gaan aanvallen. Alsnog liet hij die hond los lopen en toen ontsnapte de herder en ging hij richting die rottweiler. Vervolgens kwam mijn eigen hond erbij staan en toen viel de rottweiler de herder aan in zijn nek, die herder vervolgens terug aangevallen en beet die rottweiler dood. Mijn eigen hond werd ook aangevallen en dood gebeten.

Toen een of andere vage figuur die aan kwam lopen en die vroeg me..."Wat vind je er nou van dat we jou hond hebben laten doodbijten". Toen ben ik ertegen in gegaan dat ik het er niet mee eens ben en toen was hij me zo aan het aankijken dat ik verstijfd stond en niets meer kon zeggen. Daarna via telepathische boodschap te horen gekregen dat ik maar beter mijn mond kon houden anders zou ik naar mijn bloedende hond moeten gaan kijken, iets wat me bespaard zou blijven als ik gewoon weg zou lopen.

Nog meer gedroomd maar dat waren losse flarden die ik niet meer kan herinneren.
Genieten is toegestaan!!!
  Moderator maandag 27 oktober 2008 @ 23:45:10 #84
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_62738011
Hier ook even spammen, ik lees hier vaak zulke prachtige dromen

[OPROEP] Dromers gezocht
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  dinsdag 28 oktober 2008 @ 09:02:48 #85
176875 Spellmeista
||planetary Spells||
pi_62741812
Vanacht een apparte droom gehad. Ik ging naar Engeland via Hoek van Holland met een vriend van mij. We hadden allebei een kleine hoeveelheid weed en hash bij. Waar ik het spul had verstopt weet ik niet meer. Ik zit iig wat te kloten met twee rolcontainers die een stoep opmoeten, er valt wat vanaf en die vriend van mij was vast doorgelopen naar de douane. Ik gooi wat troep, wat er was afgevallen op een stortplaats daar in de buurt en loop ook door naar de douane. Kom ik boven zegt hij tegen mij dat we geen drugs mee mochten nemen..ik zeg heel braaf van: "Nee, dat weet ik wel". Bleken zijn drugs inmiddels gevonden, maar we mochten toch door. Vervolgens wordt ik gefoilleerd door een douanier en ik haal de inhoud van mijn zakken leeg. Hij zegt:"Das raar, dat heb ik nog nooit meegemaakt". Hij zegt dat ze er zo wel achter zullen komen of ik ook drugs bij me heb omdat hij in eerste instantie helemaal niks kon vinden. Hij zet een soort computer neer waar het opstarten ongeveer 10 minuten duurt. Ik geef een seintje aan een vrouwelijke douanier dat hij klaar is met opstarten en ze lacht even. De andere douanier had het al gehoord en mijn telefoon wordt gescanned. De batterij is wel bijna leeg dus hij valt constant uit. Ondertussen is er een hele rij ontstaan en iedereen zit te kijken naar de nieuwe gadget van de douane ik kijk mee vanaf de zijkant. Vervolgens zie ik een heel schema van boven naar beneden met alle informatie die ooit op mijn telefoon heeft gestaan in een soort blokkenoverzicht. Toen werd ik wakker en ben ik voldaan een sigaret gaan roken. Het was 6 uur.

Daarna nog gaan slapen. En toen ging ik naar de USA(New York). Van deze droom weet ik niet echt heel veel meer behalve dat ik zelf op onderzoek ben uitgegaan in het gangenstelsel van het vliegtuig en er ook gegeten heb. Wat ik verder nog kan herinneren is dat een wat kalere vrouw geld van mijn rekening had gehaald op het vliegtuig en dat dat helemaal onderzocht werd door verschillende instanties. Het vliegtuig was een soort groot winkelcentrum.

Tot zover mijn dromen van gisteravond en vanochtend.
pi_63159884
Vannacht tijdens het dromen kwam ik bekenden en onbekenden tegen die verbaasd waren dat ik in dezelfde droom aanwezig was dan die zij hadden. Ze gaven een hand en vervolgens..." Jij ook in deze droom aanwezig, hoe kan dat nou? ".

Ik was een soort van nieuweling in die droom en werd ingedeeld in een groepje van 5 dromers binnen die droom zo waren er meer nieuwelingen die ingedeeld werden in groepjes, kreeg informatie over hoe die droom was en vervolgens kreeg ik een soort rondleiding ergens met dat groepje, die rondleiding werd gedaan door een of andere ervaren dromer binnen die droom.

Vervolgens moest ik gaan werken op een compleet andere manier dan op aarde om dingen te krijgen in de droom, het was geen echt werken maar er moest wel wat gedaan worden om iets te krijgen zodat de droom mooier zou zijn. Ik zag dat werken niet zo zitten onder toezicht omdat ik wist dat het belachelijk is om in een droom te werken dus ging ik maar proberen om dingen voor elkaar te krijgen zonder dat werken en verliet ik de groep toen ik de kans kreeg. Ben toen gaan toveren of zoiets en had mezelf een andere outfit aangemeten, ook de kamer waar ik inzat even voorzien van allemaal dingen die ik nu niet meer wat het was, het waren niet bepaald voorwerpen die je in de realiteit gebruikt.

De droom leek zo te zijn dat die steeds sterker aanwezig was, alsof ik steeds verder in die droom terecht kwam alsof de echte wereld weg aan het vallen was. Was me dan ook bewust dat ik maar beter mezelf wakker kon maken omdat ik nogal panisch was dat ik misschien in die droom bleef hangen en ook het besef dat ik nog in bed lag en de dag erna wakker moest worden. In eerste instantie lukte het wakker worden niet en toen maar uit reflex mezelf met de hand tegen de zij geslagen zodat ik in bed even mezelf wakker deed schudden omdat het via de droom zelf niet lukte.

Was vannacht zo vermoeid dat ik direct na het wakker worden weer in dezelfde droom terecht kwam, ben ongeveer 5 keer wakker geworden en weer 5 keer terug gegaan naar die droom. Ook het gevoel dat de droom niet in mijn hoofd aangemaakt werd maar daarbuiten, alsof ik dus echt weer in mijn lichaam terug moest komen en dat deed ik even door mezelf te slaan vanuit die droom Wist nog tijdens de droom dat mijn lichaam in bed lag en vervolgens even een flinke klap om te ontwaken
Genieten is toegestaan!!!
  woensdag 12 november 2008 @ 15:17:54 #87
8372 Bastard
Persona non grata
pi_63160376
Leuke droom Topspin.. dat is vlgs mij dat Lucide dromen.. weten dat je droomt en er vervolgens de vrijheid in opzoeken. (toveren)

Moest lachen toen je verdeeld werd in groepjes dromers .. zus en zo dromen we nu
The truth was in here.
pi_63160656
Inderdaad even beseffen dat je aan het dromen bent en dus niet zomaar alles hoeft te doen in de droom, baas zijn over de droom een beetje ook. Wakker worden in de droom misschien wel een beetje, dat het niet automatisch gaat waarbij je zomaar alles doet of moet doen zoals de droom zegt, wakker worden uit de automatische droom en dan alsnog in die droom verder gaan maar zelf bepalen wat te doen.

Dat van die groepjes was wel vreemd idd Alsof ik les kreeg in de droom over de droom.
Genieten is toegestaan!!!
  donderdag 20 november 2008 @ 10:59:52 #89
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_63368687
Van de week gedroomd dat ik samen met de vader van een vriend van mij en zijn andere zoon op straat liep en op eens had ik een soort vergezicht van raketten die opstegen, pre-apocalyptisch gedoe denk ik. En vannacht droomde ik dat samen met die vriend zelf overal UFO's zag vliegen. Die gozer of zijn familie hebben er helemaal niets mee te maken trouwens qua wat hen bezig houdt maar ze zaten er wel bij. Waren op zich wel grappige dromen eigenlijk .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_63408124
Ik had een vampieren droom vannacht, weet niet meer precies hoe en wat maar er waren vampieren die dorstig waren en er waren ook vampieren tanden die zomaar in de lucht aan het vliegen waren op zoek naar een nek om in te bijten, klapperende tanden in de lucht zonder vampier, alleen de tanden Was geen complete horror-droom maar best met humor erin.
Genieten is toegestaan!!!
pi_63807515
Vannacht was al het eten op en er was ook geen water meer. Sommige mensen hadden wapens bij zich om die ene sigaret te stelen die nog over was, de een had nog 5 flesjes bier in bezit en nog een ander had een paar bifi-worstjes bij zich. Een oude vrouw kwam me lastig vallen en een vriend richtte een geweer op haar zodat ze een ander ging aanvallen. Alle mensen zagen er helemaal uitgemergeld uit, anorexia-patienten zijn er niets bij. Zelf zag ik er ook super slecht uit, mijn botten waren te zien en mijn gezicht was zo ingevallen dat ik meer dood dan levend was.

Toen ineens kwamen een stuk of 5 vluchtende paarden aanrennen die in grote circels aan het rondraven waren en ik had snel een paard bij de nek gegrepen om op zoek te gaan naar een stuk land waar wel meer eten was. Ineens kwamen grote vuren naar voren in het bos waar ik met een grote boog langs moest rijden op het paard in het donkere bos.

Het paard gooide mij eraf en ik ging op een ander vreemd voertuig met alleen maar wielen en zonder motor een helling af en kwam bij een groot hek terecht dat onder stroom stond, het was de weg richting Duitsland of een of ander ander land, op de weg reden nog auto's rond maar niet voor lang want ook benzine zou opraken zoals de rest van alles op zou raken. Ik ging net tussen de opening van het hek zodat ik de stroom kon ontwijken.

Daarna kwam ik terecht op een camping waar mensen waren die nog geld genoeg hadden om spullen te kopen, een waterijsje kostte daar 20 euro, een magnum ijsje kostte daar 50 euro en 5 droge wafels 30 euro, de paar mensen die nog spek hadden en dikker waren die waren bezig dat ze 30 minuten geleden nog 3 magnums gegeten hadden, niet echt helemaal opscheppen maar ze lieten duidelijk weten dat ze niet krap bij kas zaten. Ik had nog 70 euro in de beurs dus kocht 5 droge wafels. Had nog wat guldens in de beurs zitten maar daar kon ik niets van kopen, de eigenaar van die camping wilde de guldens hebben maar ik gaf ze niet omdat ik dacht dat ze op een ander tijdstip nog bruikbaar konden zijn. 50 euro voor een magnum was in die droom een kapitaal omdat er ook geen grote voorraden meer waren, het waren slechts 20 mensen die nog geld hadden en zich wat konden permiteren.

Vervolgens was het donker en er was nergens licht, het was pikkedonker en ik ging met die campinggasten op het grote grasveld liggen om naar de hemel te staren. De wereld was bijna vergaan en toen wilde ik mijn familie gaan zoeken maar die anderen zeiden dat het zinloos was en zoeken was in een speld in een hooiberg. Ik wilde nog steeds gaan zoeken naar ze maar uiteindelijk zag ik zelf ook in dat het niet te doen was en wist ook dat ik weinig energie over had door voedselgebrek.

Daar maar gebleven en toen wakker geworden.

Vreemde droom. Weet niet waarom er geen voedsel en water meer was, ben gaan dromen direct toen er overal niets meer te krijgen was, dus weet niet of het een ramp was of iets anders. Het was niet eens een complete nachtmerrie omdat ik redelijk rustig was in die droom, ik kon helder denken en raakte niet in paniek door al die zombies die in die droom aanwezig waren. Was ook redelijk wakker in die droom en steeds op zoek naar een plek waar het wel beter was. Alsnog wist ik dat het een uitzichtsloze situatie was ook.

[ Bericht 3% gewijzigd door Topspin op 06-12-2008 18:01:55 ]
Genieten is toegestaan!!!
pi_64212877
Rustig hier zeg Dan maar een compleet vage droom van mijn kant weer

Vannacht was ik met een groepje onbekende mensen op pad naar een super groot kasteel, kasteel had ook wat weg van een eeuwenoude kerk. Bij de poort van het kasteel aangekomen kwam een angstige man aanlopen vanaf de oprit. Die man zei vervolgens..." Ik zou maar voor jezelf kiezen en die anderen in het kasteel niet gaan helpen".

Ik voelde al narigheid opkomen en wilde weer weglopen maar het groepje mensen waarmee ik daar was die wilde wel naar binnen en hadden mij overgehaald. Eenmaal in het kasteel kwam een soort horror-personage met scherpe oren en super veel rimpels in zwart pak naar me toe die me naar een kamer meenam. In die kamer aangekomen waren overleden bekende mensen opgesloten achter tralies. Elvis was daar, John Candy en ook Claus was daar aanwezig, zo waren er meer aanwezig verdeeld met meerderen in 3 cellen. Mij werd gevraagd om de naam op te noemen van die bekende mensen in die cellen. Ik noemde de namen op en vervolgens werden ze vrij gelaten uit de cel en mochten ze vertrekken uit het kasteel.

Daarna werd ik meegenomen naar een grote hal waar ik op zoek moest gaan naar foto's van onbekende overleden mensen waar ik vervolgens ook de naam moest opnoemen. Af en toe lukte het me en ook vaker lukte het me niet om een naam bij de foto te plaatsen. Verder waren in die grote hal kleine foto's verstopt zo groot als een postzegel. Ik werd gedwongen om alle foto's te zoeken en de naam te noemen. Toen het me niet lukte kwam een of ander vrouwelijke demoon naar me toe met menselijke trekjes. Ze zei dat ik gefaald had en toen ineens kwam een bekende van vroeger toen ik nog tenniste naar voren die zei..." Laat mij het werk maar opknappen, ik vind de namen super snel". Dat lukte hem ook en hij werd vrijgelaten uit het kasteel.

Toen nog meer mensen die opgesloten zaten daar en die niets hoefden te doen behalve vanaf de hal heel hard te rennen naar een deur die langzaam dichtging, ze wilden uit die hal dus in haast renden ze naar die deur.

Ik was toen als enige overgebleven en het leek dat ik hopeloos verloren was daar in die grote donkere hal met die demoon. Toen werd ik wakker

Kan het niet helemaal goed uitleggen in woorden en het beeld dat ontstaat van deze droom zal afwijkend zijn dan hoe ik hem beleefde. Komt over als nachtmerrie maar wederom was ik redelijk rustig, alsnog niet helemaal uitgeslapen wakker geworden. Niet iedere dag nachtmerries hier maar zo nu en dan duikt er wel eens een op.
Genieten is toegestaan!!!
  maandag 22 december 2008 @ 10:38:50 #93
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_64237763
Vannacht gedroomd dat ik één of ander verzet zat, ergens ver in de toekomst ( want in de spiegel zag ik er oud uit, ook wel eens cool om dat te zien overigens ). Had ik nog een kleine rant gehouden over hoe we in deze situatie zaten (mensen waren te bang om te sterven voor vrijheid oid, iets in die trant). Op een gegeven moment zaten we in een tunnel en werden we gevolgd, eenmaal bij een ingang voor een (buiten gebruik geraakt) tramstation(?) hadden we een val gezet om de achtervolgster af te schudden en nog meer van dat soort ongein. Ik heb me vermaakt
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_64254886
Vannacht was het weer een groot circus

Er lagen eieren in een nest en ik ging met tita tovenaars krachten die eieren uitbroeden via straling zoals laser-stralen uit een geweer, toen kwam er een kleine mini haan en mini kip uit die eieren en die begonnen te zingen Werd lachend wakker om 10:00 dus mijn dag is goed begonnen vandaag.
Genieten is toegestaan!!!
  maandag 29 december 2008 @ 08:31:05 #95
8372 Bastard
Persona non grata
pi_64455655
Ik heb tegenwoordig van die dromen waarbij er vlak voor het einde van mijn slaap nog even wat gebeurt dat ik baal dat ik eruit word gehaald (wakker word).
Zoals vanmorgen, ik weet de droom niet precies meer maar we waren in een soort van ziekenhuis voor ik meen een goede vriend. Mijn oudste dochter was er ook bij.. op een bepaald moment werd het ziekenhuis helemaal leeg.. en stil.. mensen waren weg, die vriend had zn jas aan want hij mocht naar huis en er was een gevoel van onheil, we wilden ook weg gaan.
Maar ik was mn oudste dochter kwijt, dus ik ben gaan zoeken en roepen en die vriend ook samen.. maar niks.. en toen opeens hoorde ik zachtjes gesnik, en keek onder een bed waar het vandaan kwam.
Daar zat ze, op dr knietjes en ik natuurlijk helemaal bezorgd en vroeg wat er was, en heel gebrekkig kwam er toen uit.. "buurman heeft mij pijn gedaan" ... woest werd ik.. en ik wilde de droom aanpassen om een plaatje van de buurman erin te krijgen (ja het werd ineens lucide) en NET op dat moment dat ik wraak wilde nemen, ging de wekker.
Dat geeft je een heel onbrevedigend gevoel bij het wakker worden kan ik je zeggen.

En dat is al de tweede keer ook deze week, ook ergens een brand en ik had mn jongste dochter vast.. er was een brand in een flatgebouw en ik stond op de gallerij vast, kon geen kant meer op.
Ik wilde mn jongste redden, maar dan zou ik haar naar beneden moeten gooien want anders werden we zeker beide gepakt door het vuur.
Ik pakte haar beet, tranen in mijn ogen en vol verdriet... het was niet anders en ik had geen tijd voor oplossingen. Ik zwaaide haar over de reling heen om haar een flinke gooi te geven... maar kon haar niet loslaten en draaide vol weer terug naar de flat.... weg vuur....dus ik werd kwaad..waarom was het vuur weg, ik had notabene wel dingen kunnen doen een paar seconden terug! Net dat ik zo vol van woede was... werd ik wakker gemaakt door mn vrouw die opstond.
The truth was in here.
pi_64475183
Ik had ook een droom over vuur eergisteren. Zat op de middelbare school ( havo) in de klas met exact dezelfde mensen van toen en toen waren een aantal vuur aan het stoken met boeken. Overal vlammen en toen wilde ik door het raam naar buiten springen maar besefte ik me ineens dat de vlammen aangewakkerd zouden gaan worden als ik het raam open zou maken. Dus toen via de deur naar buiten gegaan en alle vlammen ontweken. Toen even de gang op gegaan en vervolgens weer het klaslokaal ingegaan ( Vraag me af waarom ik terug ging terwijl het vol vlammen was).

Nog meer vlammen en de mede klasgenoten hadden plezier erin om meer vuur te stoken, het kwam ook over als het vuur stoken uit sadisme naar voren kwam, er stond een vissenkom van de leraar met zeker 20 kleine goudvissen erin. Die heb ik toen gepakt en ben weer naar buiten gegaan. Toen liet ik de vissenkom vallen en lagen er ineens allemaal goudvissen op de grond. Kon een stuk of 10 van die vissen terug doen in de kom maar sommigen waren te klein om vast te pakken. Daarna wakker geworden.

Meer gedroomd maar weer vergeten. Over een gepimpte auto waarmee ik in een doolhof aan het racen was, een hummer omgebouwd tot limosine of iets dergelijks.

Overigens ook super vaak dromen dat mijn contactlenzen super groot zijn, dan doe ik mijn lenzen uit en daarna worden ze ineens 20 cm breed en lang en dan krijg ik ze niet meer in mijn ogen. Altijd in die dromen ben ik aan het balen dat ik alweer nieuwe lenzen moet aanschaffen
Genieten is toegestaan!!!
  zaterdag 3 januari 2009 @ 12:02:21 #97
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_64609083
Vandaag zowaar een coherente droomreeks gehad.

Eerste keer droomde ik over een massamoordenaar die onoverwinnelijk leek te zijn, ik kon vliegen en was aardig sterk maar hij kon me met gemak hebben dus was ik kansloos. Pobeerde hem met een electrisch mes te doden maar het kwam nog niet eens door zijn huid heen. Het was ook een soort vampier leek het wel want al zijn slachtoffers waren ook meteen zijn zombies. Op een gegeven moment stond ik tegenover hem en kwam ik erachter dat mijn wapen weinig effect had en hij zei zoiets van als je het nou opgeeft zal ik je maar 4 weken laten lijden, ik ging door en hij zo van ok, 6 weken, ok 8 weken, wat jij wilt, 10 weken... Ok, 12 weken. Toen raakte ik in paniek want op dat moment was er een andere buurtbewoner die hem aanviel met een kettingzaag, wat ook geen effect had.. Hij ook dood, ik was aan het vluchten, al bloedend vloog ik ergens heen om te schuilen en mijn bloedspoor verraade mijn positie. Ik maakte mezelf wakker, terwijl ik wakker was dacht ik nog van 'Nee, dit moet ik af maken' Dus ben weer gaan slapen en wonder boven wonder kwam ik ook daadwerkelijk weer terug, hij had zijn zombie-onderdanen opgeroepen en ik was omsingeld. één van de zombies was niet helemaal onder zijn controle en op een gegeven moment wilde die opperzombie/vampier/whatever bewijzen dat ie echt alles kon hebben dus liet zij haar ledematen afzagen, alleen deed ze snel ook zijn hoofd, dat was niet het plan . Zijn lichaam lag leveloos op straat en zijn hoofd zwaar pissig op de grond, al zijn zombie-onderdanen gingen snel weg en ik liep terug, deed een tegel op zijn hoofd en stampte erop. Daarna beide delen apart begraven. .

Oh en nog een keer, toen waren we bezig in een soort gymzaal, ik en nog 4 andere en 'hij' was ook weer terug, we hadden allemaal mini-kettingzagen bij ons en een uit de klauwen gegroeid zakmes, waren aan het vechten met zijn onderdanen maar op dat moment kwamen we erachter dat als zij dood gingen hij ook en deel van zijn kracht verloor en ze konden dood door een mes diep in hun nek te steken. Zo gezegd zo gedaan, als zijn onderdanen dood, hij zwak en uiteindelijk ook écht dood gemaakt. Daarna nog een 'superheldenfeestje' gehad, een dwerg beledigd die blijkbaar heel snel was en het niet kon hebben ( maar hij rende zand in mijn gezicht ) maar mij insloot in een soort van zandkasteel/gevangenis. Ook weer goed afgelopen overigens. Maar toch. Eventfull nachtje gehad en nu ben ik moe .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_64609686
Lijkt me inderdaad geen droom waar je uitgeslapen bij wakker wordt
Genieten is toegestaan!!!
  zaterdag 3 januari 2009 @ 12:56:29 #99
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_64610333
quote:
Op zaterdag 3 januari 2009 12:29 schreef Topspin het volgende:
Lijkt me inderdaad geen droom waar je uitgeslapen bij wakker wordt
Nope, maar ik ben blij dat ie nu iig dood is .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_64610414
quote:
Op zaterdag 3 januari 2009 12:56 schreef jogy het volgende:

[..]

Nope, maar ik ben blij dat ie nu iig dood is .
Dan is het maar te hopen dat hij niet opstaat uit de dood in een volgende droom

Ik droomde gisteren dat mijn overleden opa en oma met 2 grote oude verhuiswagens voor de deur stonden met allemaal meubels en spullen alsof ze intrek wilde nemen hier in het huis. Was verbaasd dat ze ineens voor de deur stonden alsof ze nooit waren weggeweest. De stemmen van hun zijn dan hetzelfde en ze zien er dan gezond uit. Heb nog meegeholpen met die verhuiswagens leeghalen in die droom.

Vannacht was het hier ook strijd voeren maar weet niet meer hoe precies, weer mensen uit het verleden in de droom waar het contact mee verbroken is. Alsof ik nog steeds niet helemaal geaccepteerd heb dat het zo gelopen is met het verbroken contact. ( kon die mensen al 15 jaar dus). En dan komen meningsverschillen naar voren in zo'n droom. Bij het ontwaken dan vaak chaotisch en onrustig plus nog moe. Dromen die rustig verlopen daar word ik stukken fitter bij wakker.

Eergisteren moest ik een soort van spel doen, overal op een hele grote oppervlakte dunne gekleurde lijnen en ik moest steeds over de oranje lijn blijven rennen en die lijnen hadden steeds aftakkingen en werden soms zo dun dat ik de lijn niet meer goed kon zien, af en toe op een verkeerde kleur lijn gelopen en toen kreeg ik een soort van straf door een electrische schok. Gevoelsmatig uren lang over die lijnen moeten rennen alsof ik aan het sporten was.
Genieten is toegestaan!!!
  zaterdag 3 januari 2009 @ 13:36:56 #101
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_64611327
quote:
Op zaterdag 3 januari 2009 12:59 schreef Topspin het volgende:

[..]

Dan is het maar te hopen dat hij niet opstaat uit de dood in een volgende droom
Nu weet ik wat ik moet doen .
quote:
Ik droomde gisteren dat mijn overleden opa en oma met 2 grote oude verhuiswagens voor de deur stonden met allemaal meubels en spullen alsof ze intrek wilde nemen hier in het huis. Was verbaasd dat ze ineens voor de deur stonden alsof ze nooit waren weggeweest. De stemmen van hun zijn dan hetzelfde en ze zien er dan gezond uit. Heb nog meegeholpen met die verhuiswagens leeghalen in die droom.

Vannacht was het hier ook strijd voeren maar weet niet meer hoe precies, weer mensen uit het verleden in de droom waar het contact mee verbroken is. Alsof ik nog steeds niet helemaal geaccepteerd heb dat het zo gelopen is met het verbroken contact. ( kon die mensen al 15 jaar dus). En dan komen meningsverschillen naar voren in zo'n droom. Bij het ontwaken dan vaak chaotisch en onrustig plus nog moe. Dromen die rustig verlopen daar word ik stukken fitter bij wakker.

Eergisteren moest ik een soort van spel doen, overal op een hele grote oppervlakte dunne gekleurde lijnen en ik moest steeds over de oranje lijn blijven rennen en die lijnen hadden steeds aftakkingen en werden soms zo dun dat ik de lijn niet meer goed kon zien, af en toe op een verkeerde kleur lijn gelopen en toen kreeg ik een soort van straf door een electrische schok. Gevoelsmatig uren lang over die lijnen moeten rennen alsof ik aan het sporten was.
Ok, you win. Ik heb nooit ook maar enigszins realistische dromen gelukkig, soms wel verschrikkelijk boos ergens om of intens verdrietig maar altijd iets van in die droom nooit iets wat gestoeld is in de waakwereld.

Oh, volgens mij heb ik ook nog gedroomd over een toekomst waar je fruit kon pinnen uit zo'n automaat en dat ik een show deed met Bill Clinton waar wij de grootste buddies waren (blijkbaar) maar er werd iemand boos en de show werd gecanceld, maar we kregen de mastertape zodat we het terug konden kijken .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_64611831
quote:
Op zaterdag 3 januari 2009 13:36 schreef jogy het volgende:

[..]

Nu weet ik wat ik moet doen .
Zo wordt je nog warrior in de dromen. Buitengewone krachten ontwikkelen waar de X-men niet aan kan tippen
quote:
Ok, you win. Ik heb nooit ook maar enigszins realistische dromen gelukkig, soms wel verschrikkelijk boos ergens om of intens verdrietig maar altijd iets van in die droom nooit iets wat gestoeld is in de waakwereld.

Oh, volgens mij heb ik ook nog gedroomd over een toekomst waar je fruit kon pinnen uit zo'n automaat en dat ik een show deed met Bill Clinton waar wij de grootste buddies waren (blijkbaar) maar er werd iemand boos en de show werd gecanceld, maar we kregen de mastertape zodat we het terug konden kijken .
Die dromen met die meningsverschillen vind ik dan ook de meest irritante dromen, dan heb ik die mensen al jaren niet meer gezien en dan nog steeds kom ik ze tegen op een negatieve manier. Maar dan ook vaker dromen waar ik met ze op vakantie ben dus het is niet alleen maar negatief. Maar dan wel vaker negatief dan positief, denk dan altijd dat die mensen in het echt ook een bepaalde mening hebben dat het contact van beide kanten verbroken is en dat het daarom in mijn dromen naar voren komt, maar meer logisch lijkt het me dat het komt omdat ik zo nu en dan nog stil sta erbij. Neem me dan altijd voor om voor het slapen te gaan denken aan hetgeen dat ik zou willen gaan dromen maar dat doe ik dan vaak niet, af en toe kwam de droom naar voren waar ik van te voren aan dacht, misschien in de toekomst iedere avond even van te voren gaan inbeelden wat ik wil dromen.

Over bekende mensen droom ik heel af en toe, een keer droomde ik dat Metallica was neergestort in een helicopter. Maar dan wederom geen prettige droom.

Denk dat ik voortaan ook maar beter een ontspannende leuke film kan kijken als experiment. Vaker ga ik dromen over de film die ik gezien heb. Misschien eens een natuurfilm opzetten met mooie landschappen om te kijken of ik dan in dat landschap terecht ga komen in de droom. Na het zien van 1408 van Stephen King heb ik diezelfde nacht nog in dezelfde horror kamer gezeten. Dus waarom zou dat niet lukken na het kijken van een film over een mooi landschap ergens in Nieuw Zeeland?
Genieten is toegestaan!!!
pi_64612154
Vraag me soms af van, waarom hebben ze anno 2009 nog geen natuurlijke middelen ontwikkeld waar je uitermate lekker van gaat dromen. Dat natuurlijke slaapmiddel maar dan met een of ander stofje dat de hersens prikkelt om te dromen over oorden waar het barst van mooie vrouwen en een helderblauwe zee met strand en nog meer inhoud waar je de dag erna met een big smile van wakker wordt en waarbij het opstarten van de dag vanzelf gaat waarbij de hele dag stukken beter is. Gebruik nooit drugs maar zou voor zulke middelen de smart-shop dus echt wel gaan bezoeken
Genieten is toegestaan!!!
pi_64760702
Droom de laatste week alleen maar over exen.

Zo ook vannacht. Droomde dat ik op een kantoor zat met 2 mensen (ook bekenden van me, maar kan even niet voor de geest halen wie) en opeens kwam er nog een 3e persoon bij. Het was de jongen op wie ik verliefd was, maar met wie ik geen contact onderhouden had omdat hij een vriendin heeft.

Hij kwam dus ook bij het gesprek zitten en ik zat in een dubio of ik me nu coulant op moest stellen, hem het voordeel van de twijfel moest geven of niet (mezelf beschermen dus). Het meest grappige was nog dat het om die jongen ging, maar dat hij eruit zat als mijn ex van 7 jaar geleden (volg je het nog? ).

We hadden het over bramen/bosbellen, dat dat kleine olifantjes waren? En mijn korte termijn geheugen werkte slecht in die droom. Dat weet ik ook nog
You're never fully dressed until you wear a smile
  woensdag 7 januari 2009 @ 10:25:17 #105
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_64760940
quote:
Op zaterdag 3 januari 2009 14:07 schreef Topspin het volgende:
Vraag me soms af van, waarom hebben ze anno 2009 nog geen natuurlijke middelen ontwikkeld waar je uitermate lekker van gaat dromen. Dat natuurlijke slaapmiddel maar dan met een of ander stofje dat de hersens prikkelt om te dromen over oorden waar het barst van mooie vrouwen en een helderblauwe zee met strand en nog meer inhoud waar je de dag erna met een big smile van wakker wordt en waarbij het opstarten van de dag vanzelf gaat waarbij de hele dag stukken beter is. Gebruik nooit drugs maar zou voor zulke middelen de smart-shop dus echt wel gaan bezoeken
Sint jans kruid blijkt best leuk spul te zijn om lucide te gaan dromen.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  woensdag 7 januari 2009 @ 10:26:27 #106
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_64760977
quote:
Op woensdag 7 januari 2009 10:25 schreef jogy het volgende:

[..]

Sint jans kruid blijkt best leuk spul te zijn om lucide te gaan dromen.
Sint Janskruid en melatonine is een leuke mix
zzz
  woensdag 7 januari 2009 @ 10:27:19 #107
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_64761010
Vannacht trouwens gedroomd dat ik droomde dat ik een supergave auto had, toen werd ik wakker en bleek ik 'm niet te hebben maar bleek het maar een droom te zijn, maar dat was slechts in m'n droom dus toen werd ik wakker en had ik 'm toch wel
zzz
  woensdag 7 januari 2009 @ 10:39:08 #108
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_64761351
quote:
Op woensdag 7 januari 2009 10:26 schreef _Led_ het volgende:

[..]

Sint Janskruid en melatonine is een leuke mix
Hm. Nieuwsgierig.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  woensdag 7 januari 2009 @ 10:50:11 #109
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_64761673
Pas alleen op met Sint Janskruid, check de lijst met bijwerkingen en gevaarlijke combinaties met medicijnen enzo.
Het zou jammer zijn als we een nieuwe mod moesten zoeken !
zzz
  woensdag 7 januari 2009 @ 10:57:48 #110
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_64761907
quote:
Op woensdag 7 januari 2009 10:50 schreef _Led_ het volgende:
Pas alleen op met Sint Janskruid, check de lijst met bijwerkingen en gevaarlijke combinaties met medicijnen enzo.
Het zou jammer zijn als we een nieuwe mod moesten zoeken !
Sint janskruid ken ik wel, heb ik vroeger ook gebruikt na een weekendje hard stappen . Werkte perfect. En ik ben ook niet bezig met anti-conceptie dus zwanger word ik ook niet .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  woensdag 7 januari 2009 @ 11:01:07 #111
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_64762036
Ik ging uberhaupt van melatonine behoorlijk diep slapen en trippy dromen trouwens.
Ik onthield m'n dromen ook veel beter na het wakker worden.
zzz
  woensdag 7 januari 2009 @ 11:26:10 #112
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_64762933
quote:
Op woensdag 7 januari 2009 11:01 schreef _Led_ het volgende:
Ik ging uberhaupt van melatonine behoorlijk diep slapen en trippy dromen trouwens.
Ik onthield m'n dromen ook veel beter na het wakker worden.
Na het werk even langs de kruidvat dus .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_64763841
Ik ga ook maar eens over op melatonine, laatste tijd geen slaapproblemen meer maar als het de prettige dromen naar voren haalt dan wil ik het best eens proberen. Sint-jans kruid was ik al langer van plan om te gaan gebruiken. Als het de ideale combi is en dan ook nog eens op natuurlijke basis dan is dat okey
Genieten is toegestaan!!!
  woensdag 7 januari 2009 @ 11:54:31 #114
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_64763957
quote:
Op woensdag 7 januari 2009 11:51 schreef Topspin het volgende:
Ik ga ook maar eens over op melatonine, laatste tijd geen slaapproblemen meer maar als het de prettige dromen naar voren haalt dan wil ik het best eens proberen. Sint-jans kruid was ik al langer van plan om te gaan gebruiken. Als het de ideale combi is en dan ook nog eens op natuurlijke basis dan is dat okey
Nou, prettige dromen met melatonine... Het waren meer compleet van de pot gerukte dromen
Compleet bizar, maar daarom bij wakkerworden wel grappig - "Ik heb WAT gedroomd ???? "
zzz
  woensdag 7 januari 2009 @ 12:22:32 #115
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_64764860
quote:
Op woensdag 7 januari 2009 11:54 schreef _Led_ het volgende:

[..]

Nou, prettige dromen met melatonine... Het waren meer compleet van de pot gerukte dromen
Compleet bizar, maar daarom bij wakkerworden wel grappig - "Ik heb WAT gedroomd ???? "
Dat heb ik nu ook al. Misschien krijg ik dan eindelijk gewoon normale dromen. Of ik droom dat mijn hoofd uit mijn knie groeit terwijl ik ge-gangraped wordt door levensgrote mieren met koeiestaartjes en een vanilla ice kapsel ofzo .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  woensdag 7 januari 2009 @ 12:25:07 #116
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_64764966
quote:
Op woensdag 7 januari 2009 12:22 schreef jogy het volgende:

[..]

Dat heb ik nu ook al.
Misschien een TRU-overdosis ?
zzz
  woensdag 7 januari 2009 @ 12:25:54 #117
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_64764995
quote:
Op woensdag 7 januari 2009 12:25 schreef _Led_ het volgende:

[..]

Misschien een TRU-overdosis ?
Nee, altijd al gehad.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_64852337
Vannacht rustige droom gehad. Een winkelcentrum hier in mijn woonplaats werd net geopend, intersport, freerecordshop en een winkel waar ze schilderijen verkochten plus nog meer was gevestigd in dat winkelcentrum. Bij de freerecordshop dacht ik in die droom van....waarom geen groot scherm ophangen zoals bij de mediamarkt en toen verscheen er ineens een mega scherm met daarop wintersport-beelden. Eindelijk droom van zonder drukkigheden en mensen die me opzadelden met problemen. Wat mij betreft vannacht weer soorgelijke dromen. Ben aan het minderen met koffie en drink meer thee dus kan zijn dat het uitwerking heeft 's nachts. Vanavond voor het slapen gaan slaapopwekkende thee drinken waar ook melotonine en nog meer van dat spul inzit. Misschien dat het nog een klein beetje meer het goede bevorderd tijdens het slapen. Merk dan ook dat ik overdag minder chaotisch ben na een rustige nacht, meteen de dag ook die beter begonnen wordt.
Genieten is toegestaan!!!
pi_64909769
Er zijn een paar dromen die ik echt heb onthouden.

1.
Ik en me vrienden gingen ergens op vakantie op een eiland ofzo.
We gingen zwemmen op zee , en op een gegeven moment keek ik omhoog en zag allemaal dingen vallen, opeens raakte eentje mij en ik kreeg een ontzettend vreemd gevoel . ik had het gevoel dat ik viel maar tegelijk iets uit mij gezogen werd en schrok wakker en had een vreemd gevoel.

weet iemand wat dat betekent?

2. Deze droom heb ik wat vaker , dan droom ik dat ik alles tevoorschijn kan laten komen als ik er maar hard genoeg ingeloof.
dus ging ik een ps3 tevoorschijn laten komen een mcdonalds menu etc etc , deze droom heb ik echt heel vaak.
ook toen ik heel jong was rond de 6 jaar heb ik vaak deze dromen gehad.
  zondag 11 januari 2009 @ 20:57:06 #120
189777 zagevent
what's in a name
pi_64927412
Ik heb eergisteren gewoon iets gedroomd. Dat is niet raar, dat gebeurt wel vaker. Wat wel raar was, is dat ik nog altijd flarden van die droom weet, en dat ik weet dat ik die droom al eens een keer eerder heb gedroomd.
Wat nog raar was, is dat ik dat tijdens die droom wist, dat dat een droom was, en dat ik die droom al eens gedroomd had.
pi_64930193
quote:
Op zondag 11 januari 2009 12:07 schreef Gringoz het volgende:
Er zijn een paar dromen die ik echt heb onthouden.

1.
Ik en me vrienden gingen ergens op vakantie op een eiland ofzo.
We gingen zwemmen op zee , en op een gegeven moment keek ik omhoog en zag allemaal dingen vallen, opeens raakte eentje mij en ik kreeg een ontzettend vreemd gevoel . ik had het gevoel dat ik viel maar tegelijk iets uit mij gezogen werd en schrok wakker en had een vreemd gevoel.

weet iemand wat dat betekent?
Het is natuurlijk erg lastig om een droom te verklaren op zulke weinige informatie Wat ik zelf altijd doe als ik een droom wil (leren) bedrijpen is hem opschrijven en gewoon de aspecten die me opvallen nog een keer herhalen.
Soms dan loop ik ergens over na te denken en dan helpt een droom me wel eens om een vraagstuk te begrijpen of beter op te lossen. Je bent in ieder geval met je vrienden, kun je ook voor de geest halen welke vrienden? (hoef je geen antwoord op te geven, maar is een vraag voor jezelf). En dat er 'iets uit je gezogen wordt' kan ook iets figuurlijks betekenen. Dus als je straks het gevoel hebt dat iets/iemand iets uit te zuigt..?

En verder Je kunt droomsymbolen opzoeken op internet. Misschien dat je er daar je droom mee kunt verklaren. Succes ermee!
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_64978777
Droomde dat ik in bed lag en keek naar boven, zag daar opeens een Schorpioen (of een Kreeft) lopen en ik deed het licht aan en zei: "wat doe jij daar nu weer?! ".

En toen was ik echt wakker met het licht aan
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_64985301
Vannacht 3 pizza's taco gegeten, verder was er nog carnaval maar ik ging niet vieren. Nog in een ondergrondse mijn gezeten die aan het instorten was en waar ik op hulp aan het wachten was.
Genieten is toegestaan!!!
pi_65026452
Vannacht had ik de lotto ingevuld en ik had 48 getallen goed, slechts 2 getallen fout ingevuld. Dus ik dacht van..." Dikke jackpot". Bleek dat ik een formulier van 1 euro had gekocht en dat slechts 25 keer de inzet werd vermenigdvuldigd. Tijdens het kijken van de uitslag was ik dus op het formulier de juiste getallen aan het omcircelen, uiteindelijk bleven dus slechts die 2 getallen over die fout waren zonder circel, zag duidelijk het formulier met de getallen daarop geschreven en op een scherm de getrokken getallen.

Nog een droom over een gevecht met zandstraal geweren en toen ik aan het verliezen was nam ik een pauze op een lucide manier, de zandstraal nam af aan kracht en toen een pauze van een paar seconde om dat geweer weer op te laden om zodoende het gevecht weer te kunnen winnen.

Een ander droomfragment was ik in een ferrari formule 1 aan het racen en het ging behoorlijk snel aantoe, ik had het WK gewonnen. Alleen duurde die droom zo kort dat ik niet echt heb kunnen genieten van de snelheid van het racen.

Nog gedroomd over een tennisschool ergens op een eiland, op die school was ook een gevangenis met allemaal negers opgesloten achter tralies. In 1 van die gevangeniscellen zat een mega grote 2 koppige rottweiler in waar ik tegen begon te blaffen, toen ging dat beest tekeer en toen kwam ineens een kleine normale rotweiler buiten de cel naar mij toe en begon in mijn gezicht te likken en daarna mij te helpen tegen die andere rottweiler.

Nog een potje tennis gespeeld op die tennis school en toen wakker geworden.

Kortom: Een nacht van dromen waar het allemaal goed verliep, mag ook wel eens tussendoor na veel hectische nachten.

[ Bericht 3% gewijzigd door Topspin op 14-01-2009 13:08:57 ]
Genieten is toegestaan!!!
  woensdag 14 januari 2009 @ 13:21:12 #125
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_65027152
Ben nu een droomjournaal aan het bijhouden en heb er al twee genoteerd .

eentje ging er een beetje over dat ik ergens woonde waar de Islam overheerste blijkbaar en er was een underground feest aan de gang ergens in een industrieterrein, was er samen met een vriend van me en de hele familie, ik was volgens mij een cokeverslaafde geworden en een vallende ster ( afgedane beroemdheid), kon op een gegeven moment mijn schoenen niet meer strikken en werd gebeld met vreemde tekens, toen had ik echt zoiets van 'damnit, dit gebeurt mij nou altijd in een droom , daarna raakte die vriend van mij in paniek en wilde wegrennen en werd ik wakker.

Die tweede moet ik nog even terugrennen maar die was ook wel grappig, iets met een bordspel die nergens op sloeg, ik zat in een bandje ( ben zo amusicaal als de pest overigens ). Op een gegeven moment een paar dames tegengekomen, eentje die ik al langer ken ( in de droom) en iemand waar ik een soort eerste date mee had. Een beetje rondgefietst, nog een 21 euro biljet gevonden met een yellowstone foto erop (vals briefje dus). Verwarrend maar grappig.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  woensdag 14 januari 2009 @ 19:35:49 #126
153009 maedel
Licht uit, spot ook
pi_65042597
Zijn er hier mensen die wel eens constant muziek gehoord hebben in hun droom?
Ik heb meegemaakt dat ik de hele nacht door het refrein van een bepaald lied hoorde...
Met tekst en al dus.

Van de week ging er iemand een lied componeren, en besloot dat in het nederlands te doen. Ik kon de noten lezen (maar ik heb het verdorie weer niet onthouden).
Du weißt alles ganz genau, Hältst dich für wahnsinnig schlau
Aber einmal werd ich ganz gelassen, An dir vorbeigehn ohne dich zu hassen
pi_65044089
Ben vorige week wakker geworden met het nummer " Ring of fire" van Johnny Cash. Nummer 3 keer gehoord en ook met zang en exact dezelfde muziek als in het echt, ook nog eens het complete nummer maar dat komt misschien omdat het een makkelijk nummer is ook. Niet de hele nacht door maar een stuk of 3-4 keer. Werd bijna al meezingend wakker





[ Bericht 22% gewijzigd door Topspin op 14-01-2009 20:11:25 ]
Genieten is toegestaan!!!
  donderdag 15 januari 2009 @ 13:43:12 #128
153009 maedel
Licht uit, spot ook
pi_65068681
Ow, vannacht dat was eng zeg.
Ik zat in de kamer (een kamer, niet mijn huis) en ineens zag ik aan de hemel allemaal ufo-achtige voertuigen.
In eerste instantie dacht ik aan het verhaal van 14 oktober/ 10 december/ whatever datum en ik dacht "daar zijn ze!".
Maar het waren hele kleine scheepjes en heel veel, niet één groot iets. Met een donkere lucht.
Ik dacht, da's niet goed....

Maar goed, ik wilde wel uitgaan van een positief iets. Uiteindelijk kwam er in de kamer iets te voorschijn dat blijkbaar uit zo'n schip gekomen was. Eerst wat robotachtigs dat veranderde heel snel daarna in een kat van een paar maanden.
Dus ik dacht "het valt wel mee", maar dat bleek achteraf niet zo'n goede gedachte.
Al gauw werd iedereen opgejaagd door die aliens en iedereen was in een soort paniekerige/vluchterige staat. Op straat was het ook heel druk met auto's en ik liep te sjouwen van winkel naar winkel en van huis naar huis.
Intussen was ik in een huis/.kamer met een hoop computers. Daar zaten wat gamer-nerds en sommige pc's waren vrij. Ik wilde de hele tijd verbinding maken via internet. Met íemand contact maken.
Waarom weet ik eigenlijk niet.

Het was een heel indringende droom, en eigenlijk op het randje van een nachtmerrie.
Ik sluit niet uit dat het dagflarden zijn en dat ik de afgelopen dagen wat te intensief met TRU ben bezig geweest
Du weißt alles ganz genau, Hältst dich für wahnsinnig schlau
Aber einmal werd ich ganz gelassen, An dir vorbeigehn ohne dich zu hassen
pi_65069234
Hier vannacht ook best wazig geweest. Ik kon mezelf verplaatsen zonder te bewegen en kon van Nederland zomaar in Amerika terecht komen in een flits, kon mezelf ook veranderen in een vogel of adelaar of iets anders en verder nog meer dingen die mogelijk waren.

Toen ineens kwam ik 2 meiden tegen van vroeger, een van mijn school en een uit de vriendengroep. Die ene van school die deed niets kwaadaardigs en had het erover dat ze een foute studiekeuze had gemaakt. Die andere ( waar ik vroeg goed mee kon opschieten tijdens uitgaan en nog meer) nam me mee naar een plek waar een stuk of 50 mensen in een grote circel zaten in zwarte kleding op de grond waarbij geen woord werd gezegd. In het midden van die circel lag allemaal vlees, hele koeien en varkens geslacht en dat vlees was aan het rotten. Die groep mensen bleef maar vooruit staren zonder wat te zeggen en ik werd in die circel meegenomen en kon niet meer weg daar, er heerste ook een gespannen sfeer in die groep door het zwijgen.

Wilde weer terug naar die andere plek waar ik van alles voor elkaar kon krijgen maar dat werd niet toegestaan omdat die groep mensen in zwarte kleding een sekte was die tegen alles waren behalve het zwijgen en duisternis. Toen het me na een tijd nog steeds niet lukte om uit die circel te stappen heb ik mezelf wakker gemaakt en daarna weer verder gaan dromen op een betere manier. Vind het dan wat jammer dat ik mezelf moest wakker maken, had liever gehad dat ik uit die circel was gestapt zonder te ontwaken.
Genieten is toegestaan!!!
  vrijdag 16 januari 2009 @ 15:01:13 #130
20211 Da_Ripper
Follow your bliss
pi_65110516
tvp -
Kwordt de laatste tijd wakker (soms hevig ademend midden in de nacht) met de meest getripte shit rond-spokend in mn hoofd.
Zoals laatst: ik & mijn zusje werden geëxecuteerd door een mafia-achtige groep, waar ik af & toe voor werkte (in die droom dan ). Onze handen werden geboeid en onze kelen werd doorgesneden. Toen werden we in een soort ondergronds water/rioolafvoer waterbak gegooid. Terwijl ik zonk, met geboeide handen, wist ik dat stervende was en 'liet het toe'. Een soort van kalmte kwam over me heen en ik merkte het water niet eens meer. Toen ik op de bodem belande, lag daar allemaal van die houtkrullen voor een hamsterkooi waar ik me lekker knus in nestelde .
Toen merkte ik dat ik niet doodging, maar gewoon nog terugging naar die mafia-groep waar ik weer klusjes voor ging doen, zolang zij maar niet mijn gehechte wond in mijn hals zagen .. ( alsof zij vergeten waren dat ze me 'vermoord' hadden ) - daarom droeg ik ook een coltrui

De link naar de keel kan ik nog wel verzinnen; eerder die dag had ik namelijk dit gepost.
Daarom denk ik ook dat dromen 'an sich' niet zoveel betekenen ... voor mij dan. Tis meer een ontlading/rangschikking van indrukken/gedachten die je die dag hebt gehad.

Of nog een voorbeeld:
Ik was op een familie-feest en iedereen daar was ontevreden dat mijn vriendin niet aanwezig was. In mijn droom was de situatie nog dat ik met mijn ex was. Ik zat niet zo zeer met het feit dat zij niet aanwezig was, maar meer dat ik toen al aan het vreemdgaan was met mijn huidige-irl-vriendin.
Toen opeens waren er paniek-schreeuwen en gehuil, ik rende trap op (in zoverre als dat ging, want rennen lukt nooit in mijn dromen .... vol gas geven, en maar minuscule vooruitgang maken ) en probeerde de hoek om te kijken. Ze riepen iets van 'oh nee, papa' -- mijn vader is irl in '96 overleden -- maar toen ik de hoek omkeek lag mijn moeder daar in bed, vrolijk lachend ... mij bijna spottelijk uitlachend ...

Toen werd ik dus echt enorm zwaar-ademend wakker. Volgens mij hoorde ik mezelf nog van die onrusige kreuntjes maken. Heb toen ook nog zeker 10min wakker gelegen, alsmaar mn lachende moeder voor ogen .. niet leuk!
Het begin van deze droom kan ik wel linken naar de irl-situatie.
Wat je vindt, ...
pi_65234363
Vannacht een heftige droom gehad over een meisje met zwart, lang haar dat werd mishandeld door haar vader (die wel een vrouw leek?). Dat meisje werd met een pan op haar handen geslagen, maar om het helemaal cru te maken moest ze er zelf tegenaan slaan .. en hard ook. Werd er wakker van.

En een droom gehad over een man, die een vrouw bleek te zijn maar eruit zag als een man dus..

En als laatste een droom over dat ik met mijn broertje met een motor door de stad reed en dat hij voorop zat en ik reed (waardoor ik minder zicht had). Het was erg druk op de weg en had daardoor het gas en de remmen niet helemaal onder controle (zat te ver van het schakelen en zo af).

En van de week had ik gedroomd dat Ruud de Wild op 01-01-10 op zou houden bij Q-music.
You're never fully dressed until you wear a smile
  vrijdag 30 januari 2009 @ 15:50:01 #132
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_65569805
Vannacht was ik plotseling eigenaar geworden van een Mc-Donalds en we gingen Mc-Chicken burgers bakken ( enkel de patties niet met brood of wat dan ook, i know, raar ). Later kocht ik er nog een boekenzaak bij ( volgens mij wilde ik de boekenzaak kopen maar werd ik opgescheept met de Mac. Een vriend van me ging in de keuken werken en het liep ook nog goed ook. Een Keer geen Mac-Donalds droom waar ik opeens door heb dat er een rij tot buiten de deur staat en ik de enige in het restaurant ben .

Ik heb er een tijd gewerkt als weekendbaantje, zodoende .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_65576018
Vannacht had ik mijn eigen duinrell pretpark gebouwd, die droom komt vaker naar voren dat ik waterparken of andere pretparken aan het bouwen ben. Dan ben ik een compleet waterpark in elkaar aan het zetten zoals in het spel rollercoaster tycoon en vervolgens ga ik in die glijbaan naar beneden alsof het gemaakte pretpark echt geworden is, een paar super snelle glijbanen gemaakt die bijna een haakse hoek waren en nog wat relaxte glijbanen die langzamer waren. Eerst maken en daarna in de rit plaats nemen.
Genieten is toegestaan!!!
pi_65654489
Een kerk gekocht vannacht, eerst naar een soort van viering geweest in die kerk waar je lekker kon eten en drinken op relaxte stoelen en toen kon er geboden worden om het kerkgebouw over te kopen. Vanaf 250 duizend euro kon er geboden worden en de hoogste bieder won de kerk. Voor 375 euro had ik een groot kerkgebouw gekocht die ik vervolgens wilde opbouwen tot iets anders. Iemand zei me van..." Je moet er de Titty Twister van maken zoals in de film from dusk till dawn". Nog meer ideeen werden aangerijkt om van die kerk een horeca gebouw te maken maar toen heb ik ervan afgezien en dat gebouw weer terug gegeven aan de kerkgemeenschap. Dat kerkgebouw zag er duidelijk uit in mijn dromen, het leek meer op een soort van hotel dus een echte kerk was het ook alweer niet ondanks dat werd het als kerk gebruikt
Genieten is toegestaan!!!
pi_65722014
Zo, ik had vannacht voor het eerst in mijn leven een lucide droom die zo lucide was, dat ik verbaasd was over de vrijheid die ik voelde

Dat was grappig!
You're never fully dressed until you wear a smile
  woensdag 4 februari 2009 @ 12:35:18 #136
8372 Bastard
Persona non grata
pi_65727587
Ik droom de laatste tijd over tarotleggingen.. maar het stomme is dat ik dan de kaarten niet kan zien
The truth was in here.
pi_65827905
Gisteren sprong ik uit een vliegtuig om te gaan sky-diven, ik zag de super diepte vanuit een hoge hoogte in een blauwe hemel, en toen ik net begonnen was met vallen werd ik wakker Had een mooie lucide vlieg-droom kunnen worden maar de wekker ging
Genieten is toegestaan!!!
pi_65872840
Ik deed in mijn droom mee met Wie is de Mol? Er was een soort opdracht in een zee met hele hoge golven. En tijdens die opdracht vond ik een steen met het Mol-logo erop, wat dus een vrijstelling betekende.
Vervolgens probeerden die andere kandidaten die vrijstelling van mij te stelen

In het tweede gedeelte van de droom zat ik naar Wie is de Mol? te kijken.
  maandag 9 februari 2009 @ 11:09:46 #139
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_65874669
Vannacht weer gedroomd over dat ik achterna gezeten werd door monsterachtige die niet te verslaan waren, (volgens die droom dan). Geen monsters gezien overigens maar wel veel kerken en oude gebouwen waar ik langs vloog enzo. Wel weer tof .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  dinsdag 10 februari 2009 @ 09:53:18 #140
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_65904784
Vanavond een beetje een Californication droom gehad . Feestjes bezocht met vrienden ( niet geneukt ) maar gewoon een beetje rondgehangen en wat gezopen hier en daar. Avondje uit alleen dan tijdens het dromen, handig .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  vrijdag 13 februari 2009 @ 01:43:41 #141
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_66008673
The whole world is currently in a Blue Electric Storm Year
(the third year in a new 13 year cycle) July 26, 2008 to July 25th, 2009

Dream Symbolism of Blue Storm/Cauac and/or Electric energy

If your dreams are full of the following dream images or feelings you are experiencing Blue Storm!

Rushing water, rain, stormy oceans, tears/crying.
Lightning, electricity sparks.
Fire in any form; burning houses (tranforming Self), forest fires (showing that your unconscious material/self is being activated and transformed).
Walls that you come up against - can't go over, under or through them.
Flying (desire for Freedom, being/feeling Free!)
Bridges
Death in all it's myriad forms.
Falling
Electrical sockets
Brand new space waiting to be filled

Specific to Electric
Moving house
Wild dogs, wolves, any wild animal (a part of yourself requires integration!)
Messages (notes, phonecalls)

Astral travel may be activated at this time too.

Emotions felt while waking or dreaming: Fear, intense highs and lows, feeling ill-at-ease, uncomfortable, self-doubt, flat, excited, free!

http://www.astrodreamadvisor.com/Blue_Electric_Storm_World.html
http://www.astrodreamadvisor.com/Mayan-Pages.html#

Zo heeft elk jaar met zijn bijbehorende energieen zijn eigen droomsymbolen .
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  Moderator vrijdag 13 februari 2009 @ 02:17:00 #142
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_66008937
Ah, hebben we dit topic weer

Ik droomde afgelopen nacht dat ik achterna werd gezeten door een horde skeletten en ghouls. De reden waarom ze achter me aanzaten is omdat ik een zeer heilig kristal bij me droeg, dat ze persé wilden hebben om het te ontheiligen, en zich toegang te verschaffen tot de 3D wereld, aangezien alles in de 2D wereld al dood was

Uiteindelijk heb ik een een stel priesters kunnen bereiken die de ondoden konden "unsummonen" en het kristal veilig stellen, waardoor ik door kon leven.

Ik heb deze droom vaker gehad, en eigenlijk wil ik deze droom wel eens lucide dromen, zodat ik ipv vlucht blijf staan. Kijken wat er dan gebeurt
Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: https://www.twitch.tv/drizzt_dourden
  vrijdag 13 februari 2009 @ 09:26:16 #143
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_66011159
Vannacht sliep ik in een onafgemaakt huizencomplex en er kwamen steeds meer mensen bij, ik was ook een tekenaar blijkbaar. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat er ook een bovenverdieping was waar 5 mensen woonde waarvan ik één meisje al kende, die hadden een keuken die ik nog miste in mijn onafgemaakte huis.

Oh, en ik had iemand bezwangerd, van een vijfling oid. Dat was wel even schrikken, ik zat panisch met dat echo-apparaat te bewegen ook nog toen die vrouw weg was, een beetje in shock denk ik.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  vrijdag 13 februari 2009 @ 09:27:55 #144
153009 maedel
Licht uit, spot ook
pi_66011194
Voedsel voor de geest
Du weißt alles ganz genau, Hältst dich für wahnsinnig schlau
Aber einmal werd ich ganz gelassen, An dir vorbeigehn ohne dich zu hassen
pi_66011294
Vannacht heb ik met mijn blote voeten auto gereden (dat voelde raar).

En ik was met iemand aan het praten die dezelfde droom als ik had gehad terwijl we beide net weer wakker werden.

@Jogy: 5ling? Je dacht: laat ik het maar in 1 keer goed doen? Hehe.
You're never fully dressed until you wear a smile
  vrijdag 13 februari 2009 @ 10:25:42 #146
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_66012732
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 09:32 schreef MNR het volgende:@Jogy: 5ling? Je dacht: laat ik het maar in 1 keer goed doen? Hehe.
Ik dacht alleen maar 'waar is de dichtsbijzijnde trap waar ze per ongeluk af kan vallen?'
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_66059897
Vannacht 1 droom fragment weten te herinneren

Ik zag in die droom op tv een petje met de tekst " I am getting too old for this shit", een one liner uit de film Lethal Weapon. Wilde die pet graag hebben en vroeg aan iemand waar die te krijgen was en kreeg te horen..." Bij de slager op de hoek". Vervolgens naar die slager gegaan en daar hadden ze een super grote collectie met petten staan

Net even op google images gezocht en die pet blijkt dus ook nog echt te bestaan In mijn droom was het een rode pet met een ander letter type erop.

Genieten is toegestaan!!!
  maandag 16 februari 2009 @ 10:22:18 #148
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_66111636
Vannacht was ik een hele kekke spion, samen met Giel Beelen ( ) alleen die was de martelaar, wel redelijk waarheidsgetrouw natuurlijk . We waren dus eerst iemand aan het martelen voor [whatever] Daarna lieten we Giel achter en gingen we met documenten op stap, het waren bebloedde krantenknipsels ( waar het bloed van die ene vent was. Op zich was het wel een grappige omgeving en route want voor elke actie die we moesten doen gingen we een straat-trap omlaag ( het waren 4 of vijf straatlagen) en uiteindelijk kwamen we bij mijn spionnencollega thuis, zijn vader was er ook en die keek de hele tijd vanuit zijn rolstoel een beetje wezenloos naar zo'n zelf in elkaar knutselboot op schaal die al klaar was.

Daarna plakten we de documenten onder stoelen waarna ik zei dat ik vandaag dus niet mee kon doen want ik moest tot 17:30 uur werken ( klopt ), was hij helemaal boos over dat ik geen vrij had genomen. Het stomme ìs dat we die bebloedde krantenknipsels bij iemand in zijn voortuin onder die stoelen aan het plakken waren, die man kwam erachter, mijn collega was 'not amused' breekt in en schiet twee mensen dood in dat huis ( zonder 'silencer' ) Ik had opeens het wapen in mijn handen en rende ermee weg, wilde het in het water gooien maar bedacht me dat het de eerste plek zou zijn waar de politie zou zoeken. Ik werd wakker, ging weer slapen en we waren in mijn straat, ik had een handgranaat in mijn hand, mijn spionnencollega was bij me, ik trek de pin eruit, hij rent weg en ik blaas hem op . Toen werd ik echt wakker.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_66154938
Vannacht echt een heftige droom gehad... een nachtmerrie.

Droomde dat ik in een wit huis woonde. Om naar binnen te komen, kon je je hand door een gat in je muur steken om de deur vanzelf open te doen (net als bij Roodkapje "trek maar aan het touwtje, dan gaat de deur vanzelf open").
Ik keek naar mijn huis en zag een man met normaal postuur en donker haar naar mijn huis lopen (terwijl ik thuis was). Hij deed zijn arm door de deur en kon de deur openen.
Op dat moment werd ik wakker. Ik rende mijn huis uit en besefte me dat ik dat gat dicht moest maken om mezelf te beschermen. De vrouw (want ik keek nu naar haar, beleefde haar angst, maar toch was ik het niet.. kwam ik achter) wist die steentjes zonder aarzelen te vinden. Ze had ze bewaard. Ze pakte het cement en terwijl ze het gat aan het dichtmaken was, kwam er een jeep aanrijden.. met daarin de man over wie ze gedroomd had.

Ze voelde zich overvallen door een enorme angst. Ze wilde het huis invluchten, ze verlamde van angst. Hij stond al snel achter haar. Op dat moment was duidelijk dat die man haar ex was. Er was nog een tweede man bij, een kale(nde) man.

Ze pakten haar vast en de man met de donkere haren pakte een stuk ijs met daarop gebonden een mes. Hij begon haar in haar rechterbovenbeen te snijden. Een keer, twee, keer en verder en verder. Het deed immens veel pijn. De mannen gingen maar door.
Aan het einde zag je een lichaam liggen dat volgens mij nog leefde en helemaal bruin was. Heel haar lichaam was volgesneden en mishandeld door het mes.

En toen werd ik wakker...
You're never fully dressed until you wear a smile
  dinsdag 17 februari 2009 @ 16:54:33 #150
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_66165172
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 12:26 schreef MNR het volgende:
Damn, sucks.

Ik was vannacht in de steek gelaten door mijn vader, hij was opeens beste buddies met Clint Eastwood ( ). Later kwam ik hem nog tegen in de bus, was ie helemaal anders maar ik herkende hem wel. Heb ik hem nog geconfronteerd dat ik een heroïne-junk was geworden door hem . Hij janken, ik boos. Bizarre droom maar wel grappig eigenlijk .

Ja, het was echt een ' ' droom.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_66166843
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 16:54 schreef jogy het volgende:

[..]

Damn, sucks.

Ik was vannacht in de steek gelaten door mijn vader, hij was opeens beste buddies met Clint Eastwood ( ). Later kwam ik hem nog tegen in de bus, was ie helemaal anders maar ik herkende hem wel. Heb ik hem nog geconfronteerd dat ik een heroïne-junk was geworden door hem . Hij janken, ik boos. Bizarre droom maar wel grappig eigenlijk .

Ja, het was echt een ' ' droom.
Aha. Ik heb de droomsymbolen nog opgezocht en een mannelijke figuur (en helemaal als het je vader is) verwijst naar je mannelijke kant.
You're never fully dressed until you wear a smile
  dinsdag 17 februari 2009 @ 18:59:22 #152
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_66169266
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 17:35 schreef MNR het volgende:

[..]

Aha. Ik heb de droomsymbolen nog opgezocht en een mannelijke figuur (en helemaal als het je vader is) verwijst naar je mannelijke kant.
Mijn mannelijk kant heeft me in de steek gelaten, Ocherm.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_66235601
Vanmorgen werd ik wakker na een droom over tarotkaart 4. Volgens mij Zwaarden 4.
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_66275363
Vannacht gingen ineens de klokken luiden van een kerktoren, het leek in surround te zijn dat geluid van die klokken en ik werd wakker uit de slaap en ging over tot droom-staat. Het geluid van de klokken duurde een poos aan en ineens hoorde ik van alle kanten vaag geschreeuw en gepraat in een onverstaanbare taal. Bleken het de living dead te zijn en toen begon ik ze af te knallen.

Niet zo vreemd die droom want heb gisteren van zeven uur 's avonds tot 1 uur Resident Evil gespeeld met geluid hard op de headphone
Genieten is toegestaan!!!
pi_66324305
Dit keer was ik verdwaald op hawaii, overal straten en het was een groot doolhof zoveel straten waren er. Miljoenen mensen woonden op hawaii en de stad dus waar ik verdwaald was. Toen een slijterij gevonden waar een fles bacardi 10,000 euro kostte maar dat kon ik me permiteren en vrienden van me vonden het duur en toen zei ik dat er binnenkort helemaal geen waarde meer is aan geld dus dan is die 10,000 euro voor 1 fles bacardi meer dan de moeite waard en dan ook dat het genot van zo'n fles meer is omdat het binnenkort helemaal niet meer bestaat.
Genieten is toegestaan!!!
  dinsdag 24 maart 2009 @ 14:34:40 #156
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_67357650
Verschillende dromen gehad, weet alleen nog maar vlagen ervan. ééntje ging over een schi fi boek wat ik had gelezen en ging er een klein ruimteschip naar een planeet vanuit een groter schip, verder niet zo boeiend maar sci fi dromen zijn tof .

Een ander liep ik langs helmen met een soort accu erin en verder niets dacht ik. Maar er zaten ook camera's in die helmen en toen ik er eentje open maakte werden er foto's van mij gemaakt en kwamen er andere aangerend met van die grote TV camera's om het vast te leggen dat ik aan het stelen was oid. Ik vloog weg maar werd later alsnog herkend en uitgestoten uit de groep oid. Niet gearresteerd, dat dan weer niet.

En nog eentje waar ik weer special powers had en één of ander boos en overwichtig persoon probeerde me te intimideren, op een gegeven moment deed ik net alsof ik een ritueel begon om [iets] te doen waarna hij bang werd en weg ging. .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_67558463
Ik droom de laatste tijd heel veel en heel intens. Weet iemand een goed droomwoordenboek?
  dinsdag 31 maart 2009 @ 11:29:24 #158
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_67572562
quote:
Op maandag 30 maart 2009 20:59 schreef Xennia het volgende:
Ik droom de laatste tijd heel veel en heel intens. Weet iemand een goed droomwoordenboek?
Ik geloof stiekem niet echt in standaard verklaringen wat betreft gebeurtenissen in dromen maar http://www.droominfo.nl/ ziet er wel goed uit zo op het eerste gezicht .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_67577941
quote:
Op dinsdag 31 maart 2009 11:29 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik geloof stiekem niet echt in standaard verklaringen wat betreft gebeurtenissen in dromen maar http://www.droominfo.nl/ ziet er wel goed uit zo op het eerste gezicht .
Ja, die ken ik al maar ik bedoel in boekvorm.
  dinsdag 31 maart 2009 @ 14:42:11 #160
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_67578926
quote:
Op dinsdag 31 maart 2009 14:12 schreef Xennia het volgende:

[..]

Ja, die ken ik al maar ik bedoel in boekvorm.
Ah check.

Centraal dromen topic: Deel 4

"10.000 Droomverklaringen" - Auteur: Gustavus Hindman Miller

Verder geen titels te vinden in de laatste paar topics, misschien komt er nog iemand anders langs met tips
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  dinsdag 31 maart 2009 @ 16:00:39 #161
230727 sjoep
a new day!
pi_67581472
Vanmorgen vroeg droomde ik, dat ik uit de auto stapte en mijn grootouders omhelsde en vrolijk pasen wenste.
Mijn opa zag er fris en jonger uit.Volle witte achterover gekamde lokken (zoals hij dat heeft, maar dan mooier). Een zwarte broek en een grijs jasje met een wit overhemd aan. Ik omhelsde hem en hij zei "het is goed zo".
Mijn oma zag er eigenlijk niet uit zoals ze er uit ziet. Ze had een scheve tand, of misschien maar eentje.
Ik wist niet goed wat ik met haar moest.
-oOo~°*°~oOo "The only real valuable thing is intuition." Albert Einstein. -oOo~°*°~oOo
pi_67906941
Vannacht in een super groot studentenhuis rondgelopen waar ik de weg kwijt was. Honderden kamers waar buiten de deur op de gang mensen stonden die een joint aan het roken waren. Overal in de gangen een dikke blauwe rooklucht en ik werd misselijk en ziek van die lucht. Opeens viel ik flauw van de thc lucht en mensen moesten me naar buiten dragen, een hele hoop mensen die totaal geen interesse toonden en echt junks en tuig leken te zijn en dat kwam bedreigend over, in die droom dus ook op zoek gegaan naar sociale mensen die hulpvaardig waren. Die mensen die wilden helpen die wisten de weg naar buiten ook niet goed, dus het was zoeken geblazen in dat grote doolhof. Na een lange tijd van bewusteloosheid kwam ik buiten in de frisse lucht waar ik helemaal weer bij aan het komen was.

Vreemd was dat ik in die droom ook echt misselijk werd van de wiet lucht, heb al jaren geen joint aangeraakt maar het gevoel van TE stoned zijn kwam me erg bekend voor tot het duizelige aantoe.

Afgelopen dagen meer gedroomd maar het ligt weer te ver weg in mijn geheugen. Altijd neem ik me voor om mijn laptop naast mijn bed te leggen om direct na het ontwaken de dromen te noteren maar er komt maar niets van. Weet zeker dat ik tientallen dromen gemist heb in 1 week tijd maar goed, of dat zo belangrijk is. Het is meer nieuwsgierigheid wat mijn onbewuste aan het creeeren is allemaal en of er een wazig of helder verhaal inzit al dan niet.
Genieten is toegestaan!!!
pi_67957417
Vannacht was ik eerst in een gebouw aanwezig, een soort bioscoop zaal maar anders. Er waren scherpschutters aanwezig met maskers voor hun gezicht, serie-moordenaars ook. Ik wist direct dat het om een spel ging en dat het geen echte seriemoordenaars waren dus ik nam een sniper-gun en begon die seriemoordenaars af te schieten. Zou ik niet direct tot de conclusie zijn gekomen dat het een soort spel op de playstation was dan zou het een compleet andere droom zijn geweest waarbij ik misschien ging vluchten. Dus ik schoot ze allemaal af.

Daarna kwam ik ergens buiten terecht en stond een auto geparkeerd waar mijn broer inzat. We moesten vluchten voor die seriemoordenaars in dat spel, het was nog steeds een spel maar we moesten weg daar. Ik was ondertussen al gewond geraakt omdat ze me geraakt hadden met kogels en toen ging ik bacon eten om mijn energielevel te verhogen. Met een schilmes stukken bacon gesneden en zoveel gegeten dat mijn energiepeil weer op groen stond inplaats van op rood.

Daarna een volgende droom waarbij mensen die ik ken in een circel geplaats werden door een dominant dikke figuur met baard en snor. Ze kregen handboeien om waarmee ze allemaal met elkaar vastgebonden werden zodat ze in die circel moesten blijven zitten zonder dat ze weg konden gaan en kregen een hoofdapparaat om hun hoofd bevestigd dat hitte deed uitstralen. Er zaten een stuk of 8 personen in die kring en die dominante figuur met grijze baard en snor die ging uitleggen wat de bedoeling was van het spel. De mensen in de circel mochten zich niet bewegen, zouden ze zich bewegen dan zouden ze warmte krijgen toegestraald door die hoofdband. Van 30 graden hitte tot en met 100 graden. Zo ging het spel verder en vielen mensen af uit de circel. Sommigen raakten in paniek en bewogen uit angst zoveel dat ze spontaan in vlammen opgingen. Weer een ander wilde niet meedoen en deed niet mee met het spel en sprong vanzelf uit de stoel zodat hij verlost was van het sadistische spel.

Ik deed in eerste instantie niet mee aan het spel maar ineens vanuit het niets moest ik wel meedoen en zat ik ook in die circel met hoofdapparaat om. Ik deed het spel het beste spelen. Bewoog me amper maar voelde wel hitte op mijn lichaam bij de minste beweging. Heb daar een hele tijd gezeten in die kring en mensen vielen af door verbranding.

Daarna viel de circel zomaar uiteen en was iedereen verlost van het spel. Toen kwam die man met baard die al die spelen gemaakt had naar me toe en gaf hij me een boek over een soul zanger. Een heel dagboek kreeg ik van hem, een soort diary met aantekeningen daarin ook. Ik moest dat boekwerk van een paar duizend blz's binnen 2 dagen uitlezen en vervolgens moest ik hem vertellen in welke stad het verhaal zich afspeelde. De stad werd niet genoemd maar was wel in Amerika werd me verteld, de stad kon herkend worden aan vage gebeurtenissen in het boek, voor iemand die in Nederland woont en de zanger niet kent een moeilijke opgave dus ik wist het niet helemaal. Ik dacht in eerste instantie San francisco maar wist het niet zeker. Het stuk met dat boek heeft geen vervolg gekregen dus heb in mijn droom niet hoeven uitleggen waar het boek zich afspeelde. Wel was het zo dat ik wanneer ik binnen 2 dagen de stad niet wist dat ik dan weer in de circel moest gaan zitten met zo'n ding om mijn hoofd.

Vervolgens weg gegaan van die plek waar je in een circel moest verbranden. Toen kwam ik op een groot plein terecht waar een metalen reus stond met grote hamer die steeds met de hamer naar beneden sloeg om mensen te verpletteren. Ben toen die hamer gaan ontwijken en kwam ergens bij Chinese vrouwen uit die een lange baan hadden aangelegd wat ook een spel was. Ik moest 100 meter sprinten op die baan terwijl er op hoog tempo messen in mijn borst geworpen werden. De eerste keer van die test doen vond ik het best okey en leuk omdat ik geen pijn voelde. Daarna vroeg ik of ik een tweede keer mocht doen en toen moest ik het ineens 10 keer doen voor 2 euro met veel meer messen en tevens messen onder mijn voeten dus het was al snel minder, zeker omdat die messen nu wel pijn deden. Wilde weggaan en dat lukte niet direct, Die Chinese vrouwen hielden me daar vast maar uiteindelijk toch weten te vluchten.

Daarna weer een nieuwe droom. Ik had een bhoeddistisch centrum opgericht waar mensen konden relaxen, allemaal mensen die ik ken en kon waren daar met relaxte kussens om helemaal tot bedaren te komen. Er waren stoelen aanwezig die lekker zaten maar toen wilde ik stoelen gaan halen die lekker lagen omdat ik zitten geen goede gedachte vond bij mediteren.

Nog meer gedroomd maar het was een drukke nacht. Die droom van in die circel zitten en verbrand worden bij bewegen daar kwam ik even niet uit. Gevoelsmatig 10 minuten in die droom aanwezig geweest en toen pas mezelf wakker kunnen laten worden omdat ik geen zin meer had erin.

Kan klinken als een complete hel deze droom maar ik was redelijk lucide dus ik was een klein beetje eigen baas dus dan is de duivel binnen die droom vanzelf zwakker

Nog een kleine droom gehad over mijn overleden opa, die totaal niet gelovig was en de kerk een grote grap vond en alsnog daar begraven is geworden. Was in gesprek met een klasgenote over begraven worden en een kerkdienst, vertelde dat ik niet in de kerk wil belanden en alleen crematorium wil omdat ik niet gelovig ben zo beweerde ik in die droom. Heel gesprek gehad met die meid erover en we waren het er beiden mee eens dat een kerkdienst van het jaar toebak is.

Dus misschien wraak van de here Jezus omdat ik de kerk weigerde en zodoende de duivel met grijze baard die me in een circel zet waar je tot verbranden gedoemd bent Vanavond voor het slapen gaan bidden en dan in de hemel water drinken, of zou ik gewoon deze droom voor lief nemen en ondervinden wat de volgende action movie gaat zijn met mezelf in de hoofdrol?

Ik prefereer bidden maar zie mezelf niet zo snel op mijn knieen zitten, en daarbij is zo'n droom entertainment en misschien ook wel aantrekkelijker dan liggen op het gras tussen de engelen. Als ik een spannende film kijk dan stoomt mijn adrenaline ook door en dat is in dromen ook zo. Het is dan zo dat het meemaken van een horror scene intens is, maar waarom is een droom beleven die overkomt als nachtmerrie zwaarder dan een film waar je op de nagels bijt? En dan het lucide gedeelte. De duivel verslaan in de droom, wat wil je nog meer? Stel je voor je beland in de hel en bent sterker dan de duivel, dan is de hel de hel niet meer. Kun je daar dus ook een hemel maken en van de hel een hemel maken. Beat the devil JaH JAH, vanavond weer richting de hel en dan ga ik daar mijn hemels plekje opeisen. Never sell your soul to the devil, claim your heavenly spott there.



Lange post. Dit was mijn nacht, ben fris en monter opgestaan en heb die eerste kop koffie laten smaken. Vanvond nieuwe avonturen, hopelijk zijn het spannende en ook relaxte dromen die gevoelsmatig precies lang genoeg duren. Niet mezelf schreeuwend wakker krijsen maar zomaar actie of ontspanning omdat het leven is in pure fictie.

Als laatste nog dan maar voor de enkeling die zo'n lange post leest. Het is moeilijk om beelden uit te leggen in woorden. In de circel zitten met die hoofdband om bijvoorbeeld waarbij mensen in vlammen opgaan. Het is niet zomaar op de grond zitten geboeid aan elkaar maar alsof ik in een studio zat op tv in een soort van arena. Het leek exact te zijn uitgedacht in mijn hoofd of boven mijn hoofd om gecreerd. Een soort kermis-attractie waarbij de sterkste overwint. De laatste die overblijft mag levend naar huis binnen die attractie en daar zit je dan in een circel wachtend op de volgende die sterft en ondertussen zie je anderen verbranden en probeer je zelf zo stil mogelijk te blijven zitten terwijl de temperatuur al gigantisch stijgt als je even je teen beweeg

[ Bericht 2% gewijzigd door Topspin op 12-04-2009 20:28:24 ]
Genieten is toegestaan!!!
pi_67959374
Vannacht gedroomd dat een vriend van vroeger mij een mailtje gestuurd had dat zijn 2 jarige dochter overleden was. Hij schreef heel chaotisch en was helemaal in de war, kon amper begrijpen wat hij allemaal aan het schrijven was in die mail. Hij was in ieder geval aan het doordraaien door het overlijden van zijn dochter.

Dan nog een man die een grote herdenshond heeft waar ik een keer ruzie mee heb gehad verbaal omdat ik iets tegen hem zei dat hij die grote herder zomaar los laat lopen terwijl dat beest vaker op het punt staat om mijn aangelijnde hond aan te vallen. Die kerel met die herdershond die was de achtertuin in de fik aan het steken. Droom duurde niet lang want net toen hij begon met vuur stoken werd ik wakker.

Niet veel gedroomd dus.

Een edit is dit bericht, bericht van gisteren had niets met dromen te maken. Deze bovenstaande dromen in dit bericht zijn van 11 op 12 april.

[ Bericht 11% gewijzigd door Topspin op 13-04-2009 20:27:31 ]
Genieten is toegestaan!!!
pi_68284551
Afgelopen nacht had ik weer eens een droom vol symboliek waar ik graag jullie visie op wil lezen. Ik heb er zelf wel een idee over dat ik ook zal geven na de droombeschrijving.

Eerst heb ik opeens lang haar met grove krullen van mezelf. Het is in laagjes geknipt in een kapsel dat ik opzich niet mooi vind. Met zo'n soort mat in mijn nek. Ik bedenk dan dat het wel leuker zou staan als die mat weg was en houd dat stuk met mijn handen weg./ Dan is het meer een bobkapsel .

Daarna gaat de droom over in een andere droom. Vrij plotseling allemaal.
Ik zit in een boom en zie een vogelnestje met eieren erin. Witte eieren. Er zijn al meer eieren uitgekomen maar er zijn geen vogeltjes. Een ei is niet uitgekomen en staat op het punt om uit te komen. ik help het een handje en er komt een pluizig (ja, gelijk pluizig en niet nat) geel kuiken uit, zoals een kippekuiken. Alleen heb ik niet lang lol van de aanblik van het kuiken want naast me zit een roofvogel die ik niet zie met een spitse snavel die het kuiken doodmaakt en eerst de oogjes uitpikt. Daarna ga ik naar een volgend nesten kijk erin. Er liggen dode kuikens en eentje met uitgepikte oogjes. Die moet ik wel naar de andere wereld helpen omdat hij lijdt. In een volgend nest zijn weer witte eieren en er ligt ook een afgerukte kop van een toekan. Die is al door de roofvogels omgebracht. Er zit opeens ook een kuiken in het nest en ik hoor de ene roofvogel tegen de andere (in mijn hoofd) zeggen: ha, een oogje heb ik al. En terwijl ik kijk pikt ie zo een oogje van het kuiken eruit.
Ik kan de roofvogels niet zien maar weet wel dat ze geen kromme snavel hebben, maar een spitse. Ik kan immers wel zien hoe precies het oogje uit het kleine oogkasje gepikt wordt zonder verder bloed achter te laten. De roofvogels doen mij verder geen kwaad. Het is meer alsof ze achter mij staan zodat zij kunnen vreten wat ik zie. Ze maken mij wel het leven zuur door kapot te maken wat ik mooi vind, maar vallen mij niet aan.
Hierna word ik gelukkig wakker.

Ik heb geprobeerd te zoeken naar een wat positievere symboliek, maar ik kan niet om het idee heen dat er blijkbaar iemand een nieuw begin kapot wil maken. Iets dat pril is als een nest met eieren en kuikentjes. En blijkbaar is dat iets waar ik plezier in schep. Dat hoeft niet te betekenen dat iemand mijn (nieuwe) leven kapot wil maken, maar misschien iets of iemand waar ik om geef. Kan ook.

Iemand andere en/of betere ideeen?
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_68292763
Vannacht een bizarre droom gehad. Droomde dat iedere stap, iedere beslissing die je zette je toekomst bepaalt en verandert. Dus dan zag ik gewoon opeens dat personen die er waren, verdwenen waren uit je leven (door een keuze of handeling) of dat ze dood waren.

(je weet wel, alsof je even terug in de tijd gezet wordt om de toekomst nog te kunnen bepalen)
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_68318911
Een droom dat ze me zuur in het gezicht gooiden hadden en in een zwembad gegooid hadden met bijtend materiaal. Maar ik bleef hard en daagde het bijtende materiaal uit, zo van, " kom maar op, verbrand mijn gezicht en lichaam maar helemaal, ik geef geen fuck erom". Daarna moesten een stuk of 20 anderen ook in dat zwembad springen met dat bijtende spul omdat ik weigerde dood te gaan. Uiteindelijk zijn al die 20 anderen verbrand door het materiaal en ben ik uit het zwembad gestapt om naar huis te gaan.
Genieten is toegestaan!!!
pi_68328865
Normaal ben ik niet zo van het dromen analyseren of er iets mee doen, maar dit vond ik toch wel apart. Vorige week had ik een droom over een onbekende vrouw. Ik weet niet precies meer hoe ze eruit zag en er gebeurde verder ook niet zoveel volgens mij, maar om de een of andere reden was het wel mijn ideale vrouw die ook van mij hield. Het aparte was, ik kreeg heel duidelijk een naam door: Kalle. Toen ik wakker werd zocht ik gelijk pen en papier om dat op te schrijven.

Ik kan me niet herinneren dat ik die naam ooit (bewust) gehoord of gelezen heb (ik wist niet eens of het echt een naam was) en ook google gaf me zo even niet een link waar ik die naam logisch van gehoord zou kunnen hebben. (Zweedse naam voor Donald Duck schijnt het ook te bevatten? ) Het blijkt vooral een scandinavische jongensnaam te zijn (variant van Karel), maar het kan ook een meisjesnaam zijn en een achternaam. Het blijkt ook synoniem te zijn voor bruid, hoer of meisje. http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=kalle

Dus.. wat moet ik er mee? Op zoek gaan naar een vrouwelijke Kalle? Kent hier iemand er een? Of komt Kalle meer voor dan ik dacht en ben ik het gewoon vergeten? Of is het laatst ergens in het nieuws of iets geweest bijvoorbeeld?
pi_68613406
Vannacht droomde ik dat de ex van een vriendinnetje van mij ontzettend boos op mij was. Hij bleef voor mijn deur wachten, ramde de deur en bedacht allerlei nare listen om zijn boosheid op mij af te reageren. Zijn gezicht staat de gehele droom op mijn netvlies gebrand.

Op een gegeven moment had hij zelfs een vriend met een vuurwapen dat hij op mij richtte. Ik was niet eens zo heel erg bang tbh. Maar wat een wacko

Dat was het wel. De rest van de nacht geheel normaal gedroomd
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_68854060
Ik droomde vannacht dat ik op de tribune bij Ajax zat, en naast mij zat Peter R. de Vries. Gingen we vervolgens de hele wedstrijd bespreken Nadat Ajax-keeper Vermeer een blunder maakte, werd ik wakker.
pi_69003295
BBC Horizon heeft een interessante aflevering gemaakt over dromen. Het laatste deel vind ik het leukst want het gaat over Lucid Dreaming:

"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_69108117
Paz geleden een lucide droom gehad waarbij ik richting een oude liefde ging al zwevend. Ik zag haar op grote afstand staan en vloog naar haar toe. Nog meer gedroomd lucide over een eigen bedrijf opzetten maar dat waren mindere dromen te noemen. Dat eigen bedrijf opzetten gaat altijd in concurrentie met anderen en dan is het een strijd binnen de droom ook dus dat zie ik liever niet gebeuren.
Genieten is toegestaan!!!
pi_69112973
Kheb vannacht een hele mooie droom gehad. De mooiste sinds tijden. En normaal gesproken zou ik hem vertellen, maar deze houd ik voor mezelf. Kan alleen maar zeggen dat ik wakker werd en me heel rustig en vredig voelde. En het was een droom met pure liefde van mijn mama En dat maakte de droom zo mooi.
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_69641596
Ik droom steeds over telefoons. Vannacht had ik een juwelenkistje een telefoon gevonden.
Weet niet wat ik er van moet denken.
  dinsdag 2 juni 2009 @ 20:31:15 #175
230727 sjoep
a new day!
pi_69645286
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 18:50 schreef formerjellybean het volgende:
Ik droom steeds over telefoons. Vannacht had ik een juwelenkistje een telefoon gevonden.
Weet niet wat ik er van moet denken.
Een telefoon is een communicatie-instrument. Op zich een heel sterk droomsymbool.
Vind je alleen telefoons? Of probeer je mensen te bellen? Zie je een telefoonnummer?
-oOo~°*°~oOo "The only real valuable thing is intuition." Albert Einstein. -oOo~°*°~oOo
  donderdag 4 juni 2009 @ 22:11:55 #176
214682 Michielos
Rustige jongen
pi_69718786
ik had vanochtend een vage....
k had een soort potje met insekten erin (zoals elk kind vroeger had), een glazen doos , gras erin enz..
maar het probleem was het volgende.. er zaten 2 mega mega mega grote bijen in... en de ene bij viel de andere CONTINUE aan... hij probeerde weg te komen maar dat ging niet... waar hij ook ging hij werd aangevallen.
Mij werd aangeraden om de bijen eruit te halen (die echt megagroot waren dus brr nee bedankt) en ik durfde niet,ik durfde geeneens echt te kijken (ik vond het vrij eng) op een gegeven moment zag je de andere bij echt lijden, bijna helemaal opengescheurd enz . De andere bij had echter geen mercy.. hij bleef maar aanvallen en steken enz. en ergens daar werd ik wakker.

echt wtf...
Michielos topics zijn als het eten van oesters.
  † In Memoriam † vrijdag 5 juni 2009 @ 21:13:43 #177
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_69753424
En welke bij ben jij in het dagelijkse leven Michielos?
We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
  vrijdag 5 juni 2009 @ 21:31:05 #178
214682 Michielos
Rustige jongen
pi_69754017
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 21:13 schreef Slaapmeisje het volgende:
En welke bij ben jij in het dagelijkse leven Michielos?
op het moment de gestreste bij terwijl ik me voordoe als de sterke bij

wat dat betreft zou ik er een hele hoop symboliek(maskers ophouden, grootte bijen.. bang zijn voor de bijen als in bang zijn voor jezelf) erbij kunnen halen of?
Michielos topics zijn als het eten van oesters.
  † In Memoriam † zaterdag 6 juni 2009 @ 12:24:46 #179
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_69765952
De symboliek druipt inderdaad van je droom af. Het kan mijns inziens slaan op een tweestrijd , je voelt je opgesloten of juist afgesloten van jezelf. Je bevindt je in een situatie waarin je geen uitweg denkt te hebben, terwijl je zelf die keuze hebt (om het deksel open te maken). Kijk goed naar jezelf en schouw diep van binnen als je durft, dan kun je je uit deze situatie bevrijden.

Leuk dit, ik heb nog nooit eerder iets met droomaanduiding gedaan. Die van jou is echter wel heel mooi beeldend
We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
pi_69804866
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 20:31 schreef sjoep het volgende:

[..]

Een telefoon is een communicatie-instrument. Op zich een heel sterk droomsymbool.
Vind je alleen telefoons? Of probeer je mensen te bellen? Zie je een telefoonnummer?
Ik vind alleen telefoons in een schatkist. Misschien betekend dat wel een soort verborgen bericht ???
Waarschijnlijk in het echte leven heb ik wat tegen iemand gezegd en nog geen antwoord gekregen en misschien verteld de droom me dat ik af moet wachten daarin.
  dinsdag 9 juni 2009 @ 07:24:57 #181
214682 Michielos
Rustige jongen
pi_69851040
in navolging van de bijendroom:

vandaag had ik een mooie. ik had zo een soort klein open dak vliegtuigje.. dat vertical kon opstijgen en in mijn droom kon ik het besturen... het was een soort lucide droom ik bepaalde zelf de richting enz(op en neer, links en rechts enz.). Daarnaast vluchtte ik van allerlei dingen, zoals een meid(die ik niet leuk vind) die iets van mij wilt enz.
Als ik Freudiaans dromen ga analyseren kan dit in navolging van de vorige bijendroom een vluchtgedrag droom zijn. Het coole was dat ik me er echt mee amuseerde.
Michielos topics zijn als het eten van oesters.
pi_69946964
Ik had vannacht in mijn droom ruzie met de buren , die ik niet kon verstaan . Het bleek over mijn ex te gaan die ruzie. Nogal vage warrige droom die ik me ook niet helder herinner maar in vlagen.
pi_69988960
Na een paar hilarische dromen waarbij ik lach schuddend buikend wakker werd alsnog wat nare dromen. Die lachwekkende dromen net voor het ontwaken kunnen dan mijn hele dag goedmaken. Dan spring ik meer wakker uit mijn bed.

Ik had nog een droom over een open wond op mijn buik van mijn navel tot mijn schaamstreek. Een open wond met een korst daarboven op als een salami-pizza en ik trok die salami-korsten ervan af en dat werd me afgeraden. Alsnog plakken wond van 20 vierkante cm die ik ervan af aan het trekken was ondanks advies van oud klasgenoten om die harde korsten te laten zitten. Onder die korsten zag ik mijn spieren zitten in mijn lichaam en vlees. Zulke dromen zijn wel eens normaal hier. Heb mijn ziel verkocht aan de duivel 5 jaar terug en dat betaald hij me terug omdat ik mijn ziel heb terug genomen en dat wilt hij niet

Daarbij nog een droom van 3 dagen geleden waarbij de hele wereld bedekt was met alien-eieren zoals in die film. Ik boven die eieren op zoek om al die eieren te verwijderen. Alles lag vol met plakkerige eieren van 1 meter breed en 3 meter hoog. Ben toen gaan vliegen boven die eieren om vervolgens ze weg te gooien met bovennatuurlijke gooi-krachten.

Nog een droom gehad over mijn dood. Ik kwam terecht in het donkere oneindige universum en mijn hele hebben en houden, mijn geest en ziel werd weggezogen in het grote niets. Ik voelde alles weggetrokken worden en er bleef niets over van mijn leven. Geen onprettige droom. Op de een of andere manier was het prettig om te verdwijnen in het grote lege niets.

Als laatste een droom over mijn overleden opa. Ik zag hem weer liggen zoals hij was. Hij had voor zijn dood bloedvatenvernauwing aan zijn voeten en benen. In die droom was het veel ernstiger en waren zijn hele benen helemaal aan het aftakelen. Zijn benen waren bedekt met witte dekens en ik keek even onder die dekens en zag zijn aangetaste benen en zei vervolgens. " Het komt allemaal goed". Mij hand even op zijn benen gelegd en toen wakker geworden.

[ Bericht 16% gewijzigd door Topspin op 12-06-2009 23:07:03 ]
Genieten is toegestaan!!!
pi_69991162
Wilde het nog vertellen vanmorgen, wilde het ook opschrijven. Heb vannacht gedroomd over Rigilio Tuur. Waarom weet ik niet. In ieder geval een man die zijn vrouw sloeg, dat is wat me is bijgebleven. Een man die zijn machteloosheid/agressie niet kon reguleren.

Vaag, vager, vaagst.
You're never fully dressed until you wear a smile
pi_69991454
Tuur sloeg ook zijn vrouwen en was ook agressief te noemen. In ieder geval een tijd terug, weer niet of hij zijn anabolen verleden nu onder controle heeft. Zo vaag is die droom niet eens te noemen.

Waren mijn dromen maar zo logisch te noemen

Voor mij is het tijd om te gaan slapen. Ik zie wel wat gaat brengen vannacht. In the devil's playground, in the universe of zomaar brain dead zonder droom.
Genieten is toegestaan!!!
  woensdag 17 juni 2009 @ 08:48:09 #186
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_70084594
Ik droomde dat ik meedeed aan een soort spelshow, waaronder een hardloop wedstrijd, waarbij je allerlei opdrachten moest uitvoeren.
En ik won elke opdracht
pi_70201231
Van de week raar gedroomd.

Ik was op een eiland met familie. We hadden iets geerfd een soort schip en een soort ketting.
Mijn ex was ook op dat eiland en die wilde met me praten.
pi_70209028
Pas geleden weer zo'n droom die door de duivel himself gemaakt had kunnen zijn. Ik mocht niet op rode voorwerpen zitten en niet op zwarte. Toen ik in een spiegel keek zag ik het gezicht van een vriend van toen die een nog zwarter gezicht kreeg. Ik moest snel op zoek naar een wit voorwerp dus ging op een witte brede ketting zitten die me door een zwarte tunnel deed leiden.

Maar nog steeds achtervolgd door mensen, vooral die oude vriend die ik aankeek. Mijn gezicht werd zijn gezicht en zijn gezicht werd zwart en het was mijn gezicht dat zwart werd. Werd mijn gezicht zwart dan begon hij duivels te lachen en vervolgens ik weer op zoek naar witte voorwerpen omdat alle andere kleuren bezet waren. Niet eens bezet maar niet aan te raken omdat het nog meer schade zou veroorzaken.

Uiteindelijk maar wakker geworden. Vele kleuren aangeraakt, vooral wit gezocht maar niets heeft geholpen. Compleet chaotisch wakker geworden. Heb mezelf wel door de droom heen kunnen helpen door wit op te zoeken maar niet echt gewonnen omdat ik het licht niet had gevonden. Ik was daar op zoek naar het grote witte licht in die droom maar kreeg overal obstakels te voortduren. Misschien was ik wel op zoek naar God maar ik was aanwezig in de kelder van de duivel.

Nog 70 jaar te leven dus dat hemels witte paradijs zal ik nog wel gaan vinden Oefening baart kunst en dromen zeker ook.
Genieten is toegestaan!!!
  zaterdag 20 juni 2009 @ 23:56:04 #189
214682 Michielos
Rustige jongen
pi_70210170
ik had gisteren een seksueel getinte droom. Ik had seks met een meisje. opeens werd ik wakker door het licht
Michielos topics zijn als het eten van oesters.
pi_70217610
Ik droomde vannacht dat Paul de Leeuw aankondigde dat hij binnen 2 jaar dood zou gaan
  zondag 21 juni 2009 @ 13:14:23 #191
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_70218533
haha
Vergeet de laatste tijd mn dromen
  woensdag 1 juli 2009 @ 11:12:03 #192
258339 Dartanion
Dictum, factum
pi_70540506
Ik heb laatst gedroomd dat ik 2 staatsloten kocht, 1 voor mij en 1 voor mijn vriendin. En mijn vriendin won de loterij Dus ik heb gister 2 loten gekocht We wachten af

Vannacht heb ik heel raar gedroomd, ik was een straaljagerpiloot Maar vloog alleen maar wat vond beetje earialbatics En in mijn droom schreeuwde ik het uit van plezier en opwinding, hoorde vanmorgen van mn vriendin waarom ik zo liep te schreeuwen en joelen in mijn slaap
:-)
pi_70630640
Ik slaap meestal met mijn duim in mijn mond maar als ik droom is het vaak heel wat anders
  vrijdag 3 juli 2009 @ 23:45:20 #194
199823 TheZapster
Don't hassel The Hoff
pi_70983767
Ik heb niet zoveel met dromen en/of de betekenis van dromen, maar sinds een tijdje heb ik een terug kerende droom, en ik ben toch wel benieuwd wat de dromen kenners daarvan denken :-)

Ik droom regelmatig dat ik met het vliegtuig wegga, meestal alleen, soms met een deel van mijn gezin ( Vriend , dochter, zoon en stiefzoon ).

Maar altijd is de reis naar het vliegveld dramatisch, ik mis bussen , treinen, trams, of krijg een lekke band en\of verdwaal ik.

Als ik aan kom is het vliegtuig er nog, en moet ik rennen om het te halen, meestal ren ik over de start\landingsbaan, als een wilde.

En het eindigt altijd dat het vliegtuig opstijgt en vlak boven mijn hoofd wegvliegt.

Anyone ?

Bedankt,

[ Bericht 1% gewijzigd door stoethaspel op 15-07-2009 09:54:14 ]
pi_70984548
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 22:38 schreef stoethaspel het volgende:


En het eindigd altijd dat het vliegtuig opstijgd en vlak boven mijn hoofd wegvliegt.

"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_70992787
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 23:01 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]


ghe, slordig van me ;-) laten we het er maar op houden dat het erg laat was voor mij gisteren :-)
  woensdag 15 juli 2009 @ 15:29:37 #198
230727 sjoep
a new day!
pi_71002911
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 22:38 schreef stoethaspel het volgende:
Ik heb niet zoveel met dromen en/of de betekenis van dromen, maar sinds een tijdje heb ik een terug kerende droom, en ik ben toch wel benieuwd wat de dromen kenners daarvan denken :-)

Ik droom regelmatig dat ik met het vliegtuig wegga, meestal alleen, soms met een deel van mijn gezin ( Vriend , dochter, zoon en stiefzoon ).

Maar altijd is de reis naar het vliegveld dramatisch, ik mis bussen , treinen, trams, of krijg een lekke band en\of verdwaal ik.

Als ik aan kom is het vliegtuig er nog, en moet ik rennen om het te halen, meestal ren ik over de start\landingsbaan, als een wilde.

En het eindigt altijd dat het vliegtuig opstijgt en vlak boven mijn hoofd wegvliegt.

Anyone ?

Bedankt,
Dat je overal te laat bent en je heel erg aan het haasten bent, en dat alles mis gaat, dat is een klassieke faalangstdroom.

Als ik wat over je zou moeten gokken is dat je het heel druk hebt in je leven/werk en dat je het gevoel hebt dat je het allemaal even niet trekt.
Heb je het gevoel dat je "de boot mist" in je echte leven? Dat alles aan je voorbij raast en jij blijft voort tobben in je leven, waarbij je het gevoel hebt dat je niet vooruit komt?

Voertuigen zijn trouwens vaak wel heel duidelijke droomsymbolen. Er zijn talloze online encyclopedieën waar je dat soort symbolen kan opzoeken en de verklaring kunt lezen.
quote:
Uit een uitleg over het droomsymbool vliegtuig:
Een vliegtuig is een symbool van snelheid, en wijst op hoge idealen, die men snel wenst te realiseren. Het kan ook een verlangen zijn, om nieuwe horizonten te bereiken, of voor een wens om te reizen, en iets spannends te gaan doen.
-oOo~°*°~oOo "The only real valuable thing is intuition." Albert Einstein. -oOo~°*°~oOo
pi_71009123
De laatste tijd serie dromen , eerst was het op een eiland, toen op een boot , waar ik van afging, daarna een reddingsboot waarin ik roei en de laatste is dat ik met bus naar engeland reis en in hotel aankom.
Thema is dus reizen en ergens is het wel lekker want ik voel me alsof ik op vakantie ben door de dromen .De boeken er op na geslagen en steeds is de verklaring dat ik iets ga bereiken waar ik veel moeite voor doe dus ik ben benieuwd.
pi_71010537
quote:
Op woensdag 15 juli 2009 15:29 schreef sjoep het volgende:

[..]

Dat je overal te laat bent en je heel erg aan het haasten bent, en dat alles mis gaat, dat is een klassieke faalangstdroom.

Als ik wat over je zou moeten gokken is dat je het heel druk hebt in je leven/werk en dat je het gevoel hebt dat je het allemaal even niet trekt.
Heb je het gevoel dat je "de boot mist" in je echte leven? Dat alles aan je voorbij raast en jij blijft voort tobben in je leven, waarbij je het gevoel hebt dat je niet vooruit komt?

Voertuigen zijn trouwens vaak wel heel duidelijke droomsymbolen. Er zijn talloze online encyclopedieën waar je dat soort symbolen kan opzoeken en de verklaring kunt lezen.
[..]

Ha, bedankt, dat is boeiend zeg. Ik ben idd overspannen ( of liever geweest, ik wil nl niet meer overspannen zijn ) En ik heb een druk leven, waarbij ik me regelmatig afvraag of dit nu alles is. ( oehoehoehoe is dit alles :-) )

Bedankt !

Toch wel boeiend dat dromen, ik ga eens verder zoeken in online encyclopedieën

pi_71019682
Ik heb nogal "last'" van materialistische dromen. Ik heb altijd een groot gebouw of eiland in bezit waar al de mensen die ik ooit gekend heb aanwezig zijn. Die dromen lopen meestal slecht af en ik heb het idee dat het ligt aan het materialistische karakter. Ik droom dan ook liever niet over bezittingen in dromen waar ik de eigenaar van een kasteel ben of een groot pretpark waar al die mensen in gevaar zijn en mij de schuld geven. Geef me dan maar een droom in de wolken of iets anders waarbij ik geen zorgen heb.
Genieten is toegestaan!!!
  vrijdag 17 juli 2009 @ 10:35:39 #202
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_71058651
Na een halve nacht 'weeds' te hebben gekeken droomde ik dat ik een wiethandelaar was samen met mijn vrienden/familie en op een gegeven moment kwamen we erachter dat we bespied werden door de politie dus ben ik het huis uit gegaan ( was ook nog een feestje bezig) om de drugs buitenshuis te verbergen ergens langs een weggetje op een industrieterrein, later kwamen ze binnen en wilde ze mij zo ver krijgen dat ik ze liet zien waar de drugs lag, ben alles blijven ontkennen en op een gegeven moment gingen ze zelf zoeken dus gebruikte ik mijn lichaamstaal om ze de verkeerde kant op te zoeken door net te doen alsof ze de goede kant op gingen. Later werd ik nog geintimideerd door een agent maar die kon me niks maken aangezien ik meestal droom onoverwinnelijk ben. Was vaag maar wel grappig .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_71073068
De zon verdoofde in mijn dromen vannacht en de maan verkleurde tot een blauwe gloed, ineens werd het donker op klaarlichte dag en kwam die blauwe maan tevoorschijn in de duisternis. Een vreemde manier waarop dat gebeurde. Ik wist dat het einde van de wereld eraan zat te komen en ik ging direct na het verdoven van de zon richting een andere wereld in het hiernamaals. Daar kreeg ik een totaal ander leven dan het huidige met allemaal andere mensen om me heen in een ander land. Ik wilde in die droom de mensen uit dit leven weer tegen komen en dat was mogelijk alleen konden die mensen mij niet meer terug en was het nogal een jungle te noemen waarbij al die mensen helemaal vol tatoeages zaten, niet zomaar een of twee tatoes maar het hele lichaam vol vreemde symbolen op het lichaam getekekend. Ze stonden tussen verouderde gebouwen die niet onderhouden waren in een rij ergens op te wachten. Ben toen even daar geweest om vervolgens terug te gaan naar mijn nieuwe leven in die droom. Vervolgens direct wakker geworden.

Daarna een droom dat ik per ongeluk een stuk chocolade gepakt had van een meid die ik totaal nergens van ken in het echte leven. Een totaal onbekend gezicht te noemen in die droom. Ik had niet in de gaten dat de choclade van haar was want die lag ergens in een lege kamer op een tafel. Zij werd kwaad en beweerde dat ik aan het stelen was. Daarna 3 repen choclade gegeven aan haar om het goed te maken, en toen kreeg ik een kus van haar en was ze ineens weer helemaal happy te noemen terwijl het eerst zo was dat ze pisnijdig was.

Redelijk rustige droom, eerst uitgelegde droom kwam nogal realistisch over ondanks een totaal fictief scenario, nachtmerrie zo kwam het niet over. Een rustige droom zonder snelheid of erg veel hectiek.

[ Bericht 2% gewijzigd door Topspin op 17-07-2009 17:49:11 ]
Genieten is toegestaan!!!
pi_71345888
Weer een vakantiedroom.

Ik was op vakantie met mijn vader en toen waren we in het buitenland in een soort winkel. Toen mochten we gratis allemaal eten proeven Hoe ik hierbij kom weet ik niet maar vond hem wel leuk.
pi_71356035
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 05:11 schreef Morwen het volgende:
Ik voel me hier altijd wel veilig dus misschien kan ik het hier kwijt, mensen om me heen wil ik niet lastig vallen omdat ik altijd debiel droom. Soms voorspellend, maar deze keer niet.
Ik droom ook af en toe voorspellend, maar vind het erg moeilijk om een verschil te maken tussen wat gewoon een droom is om dingen te verwerken, en welke echt voorspellend zijn. Daarbij komt dat de voorspeltermijn ook nogal verschilt (van een gebeurtenis op de dag zelf tot enkele jaren later!...)

Ik was dan ook benieuwd hoe anderen het verschil maken tussen "echt" en ""nep"".... (lekker onbeantwoordbare vraag; ik weet ut... )


Punt is dat de voorspellingen tegenwoordig vaak over vrij dramatische dingen gaan (ziekte en overlijden..) -hoewel dat niet persé heel negatief hoeft te voelen in de droom zelf (afhankelijk van de omstandigheden).

Bijvoorbeeld droomde ik vlak voor het overlijden van mijn oma dat mijn (reeds overleden) opa haar als het ware op kwam halen en dat ze heel gelukkig hand in hand samen vertrokken. Het voelde alleen maar heel positief en rustgevend aan, en ik was ook intens blij dat ik m'n opa weer had gezien en dat het zo goed ging met hem!
 FR
pi_71425410
Dit klinkt misschien stom (ik ben vrij spiritueel maar geen dromen-man) maar heb nu al 2x achter elkaar gedrom dat een spaceshuttle, de Endeavour, neerstort op een woonwijk bji haar terugkeer vanuit de ruimte.

Vannacht is de Endeavour meen ik losgekoppeld van het ISS.
Wat zou zo'n droom kunnen duiden? Voor die dromen had ik geen enkel moment echt aandacht besteed aan heel die Endeavour etc.
The Rated-R Era ... A Decade of Decadence
Mr. Prolapse 2009
pi_71482972
http://www.telegraaf.nl/b(...)erug_op_aarde__.html
Ik hoop dat mijn droom niet uitkomt
The Rated-R Era ... A Decade of Decadence
Mr. Prolapse 2009
pi_71484025
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 10:19 schreef Dragorius het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)erug_op_aarde__.html
Ik hoop dat mijn droom niet uitkomt
Oeps!!! Het is indd te hopen van niet, nee...
 FR
pi_71484116
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 11:00 schreef Bora-Bora het volgende:

[..]

Oeps!!! Het is indd te hopen van niet, nee...
Het waren echt 2 hele heftige dromen, waarbij ik bijna het idee kreeg verblind te zijn door de klap die de shuttle maakte op een woonwijk, welk land weet ik niet maar het was een vuurbal en brokstukken.

Echt wazig, en dat 2 nachten na elkaar
The Rated-R Era ... A Decade of Decadence
Mr. Prolapse 2009
pi_71512979
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 11:03 schreef Dragorius het volgende:

[..]

Het waren echt 2 hele heftige dromen, waarbij ik bijna het idee kreeg verblind te zijn door de klap die de shuttle maakte op een woonwijk, welk land weet ik niet maar het was een vuurbal en brokstukken.

Echt wazig, en dat 2 nachten na elkaar
Oef!

 FR
pi_71514716
The Rated-R Era ... A Decade of Decadence
Mr. Prolapse 2009
  maandag 3 augustus 2009 @ 21:22:35 #212
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_71575595
quote:
Op maandag 27 juli 2009 03:08 schreef Bora-Bora het volgende:

[..]

Ik droom ook af en toe voorspellend, maar vind het erg moeilijk om een verschil te maken tussen wat gewoon een droom is om dingen te verwerken, en welke echt voorspellend zijn. Daarbij komt dat de voorspeltermijn ook nogal verschilt (van een gebeurtenis op de dag zelf tot enkele jaren later!...)

Ik was dan ook benieuwd hoe anderen het verschil maken tussen "echt" en ""nep"".... (lekker onbeantwoordbare vraag; ik weet ut... )
De laatste paar jaar als ik droom weet ik dat die voorspellend is als de droom er echter dan deze werkelijkheid uit ziet of als ik over een bepaald persoon in mijn leven droom is die meestal ook voorspellend .
en vroeger had ik alleen voorspellende dromen als het over muizen ging maar die leken op gewone dromen , op een gegeven moment moet je gewoon iets opvallen wat hetzelfde was of op dezelfde manier verliep als de vorige keren .
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
pi_71763173
Van de week gedroomd over Michael Jackson, weet niet meer wat , maar had echt zoiets van wat doe jij in mijn droom.
Zie je wel dat krijg je als je steeds nieuws erover hoor
pi_71773016
Weer een wazige droom gehad.

Vannacht liep ik langs een lange weg die echt bestaat in de realiteit buiten het dromen. Ik liep langs een bushalte en daar stonden een stuk of 5 mensen van 20 jaar op mij te wachten. Ze begonnen op mij in te timmeren en ik liep een arm-breuk op en ook een breuk in mijn buik waar dus geen botten zitten. Er stak een stuk bot uit bij mijn buik en nog ergens naast die arm breuk was er een andere breuk. Volgens mij mijn been die gebroken was.

Toen kwam de politie aan en daar zat een aantrekkelijke politie-agente tussen die me meenam naar het kantoor. Ze begonnen daar op het politie-kantoor bloed af te nemen uit mijn longen om de daders te achterhalen. Er ontstonden een stuk of 10 profielen en uiteindelijk na langer onderzoeken bleven er maar 3 achter. De dader die mij een paar breuken had toegebracht die had een super grote vijver met vissen van 3 meter lang.

Daarna zijn ze die persoon gaan opzoeken en hebben ze hem gepakt. Vervolgens ben ik met die politie-agente uit gaan eten en toen werd ik wakker met mijn nieuwe wekker-radio. " Welcome to the jungle" van guns N' roses.

Wederom geen droom die vlot verliep maar de hulp van de politie die me echt goed aan het helpen was maakte het minder erg. Vanavond voor het slapen gaan 10 minuten mediteren, heb een nieuwe manier van mediteren ontdekt die slechts 10 minuten per keer duurt en echt goed helpt om het hoofd te legen.
Genieten is toegestaan!!!
  zondag 16 augustus 2009 @ 23:07:43 #215
266410 Darkness28
(Don't fear the Reaper)
pi_71936226
Dit heb ik vanacht gedroomd:

Ik liep een berg op, met iemand in mijn armen.
Het was een man, zwarte lange haren, zwarte kleding.
Het leek ooknet of dat hij dood was...
Toen was ik dus boven op die berg, keek ik om mij heen stond ik op een hele oude begraafplaats.
Ik legde hem ergens neer.
Ik zag toen een soort tempel.
Ik ging naar binnen werd ik in eens wakker!
...The whole wide world is behind my door
The dancing rat at my bedroom floor...
(Reflexion - Dead Without You)
pi_72006388
Ik kom eigenlijk nooit in TRU, maar heb toch maar eens een dromentopic opgezocht..
Zag toevallig gisteren op NED1 een programma over dromen (vond het niet eens zo'n heel goed programma) maar het zet je wel aan het denken over je eigen dromen.
Ik droom heel vaak, al jarenlang met enige regelmaat (meerdere keren per maand) nogal gewelddadig. Het komt altijd op hetzelfde neer; ik heb ruzie met een goede vriend of een goed familielid (de dromen hebben zich tot een paar mannen uit m'n directe kring beperkt). Altijd mensen met wie ik wel eens een ruzie hier en daar heb gehad, maar over het algemeen toch een goede band mee heb, bijvoorbeeld m'n vader.
Ik droom dus dat we ruzie hebben en dat er over en weer klappen vallen. Op een zeker moment stopt de 'tegenstander' met vechten maar ga ik door, en terwijl die persoon vaak smeekt om te stoppen, vecht ik toch door. Meestal met vuistslagen in het gezicht, maar soms trap ik iemand ook helemaal verrot, net zolang tot hij dood is. Of ik breek al iemand z'n vingers en sla er vervolgens net zo lang op los tot hij niet meer beweegt. Terwijl ik dat doe heb ik er al spijt van, maar toch ga ik door.

Echt best ziek dat soort dromen, zeker omdat ik in het echte leven weliswaar best kwaad kan worden maar nooit vecht of de intentie heb om gewelddadig te worden. Ik acht het niet waarschijnlijk dat ik in een normale situatie me ooit zo zou gedragen. Heeft iemand een idee waar zo'n droom voor kan staan ofzo?
  woensdag 19 augustus 2009 @ 14:15:44 #217
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_72009728
Frustratie om het één of ander, je voelt je tegen gehouden en begint om je heen te slaan? Dunno. Ik heb ze ook wel eens, soms met ruzie tot bizariteiten met monsters en dergelijke of gewoon redeloos iemand zijn keel doorsnijden of uit elkaar trekken, voor een bus gooien en ga zo maar door, vind het altijd wel grappige dromen eigenlijk .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_72268752
Vannacht zat er een six-pack red bull in mijn sport-tas. Ik nam het six-pack eruit niet wetende dat de datum al 3 jaar verlopen was. Het blikje in mijn hand was wel helemaal opgezwollen maar dat weerhield me niet om het lipje van het blikje te trekken.

Ik trok het lipje van het blikje en een grote explosie vanuit het blik volgde. Mijn duim en wijsvinger werden er bijna vanaf geknald. Ze bleven wel aan mijn hand zitten maar waren zo opgezwollen dat ik naar de EHBO moest.

Daarna een rechtszaak aangespannen tegen red bull en Albert heyn waar ik die red bull gekocht had. Ze gaven me uiteindelijk 100,000 euro en een zilveren armband voor mannen, een dikke brede armband voor patsers die ik uiteindelijk inruilde voor iets anders omdat ik geen armband wilde. Daarna kwam een loting naar voren waar ik ook aan mee mocht doen. Ik won 10 keer die 100,000 euro en gaf het weg aan anderen die het goed konden gebruiken. Er kwamen mensen die ik kon in 3-delig kostuum naar voren om het geld op te eisen maar die gaf ik het niet. Ik gaf het aan mensen die het nodig hadden. Er stonden mensen in de rij in 2 gebieden. De rijken en de minder rijken, heb alles gegeven aan de minder rijken zelfs al waren die rijken geen miljonair.

Vervolgens ging Red Bull mijn blauwe dikke duim als waarschuwing op ieder blik red bull afbeelden Om anderen te waarschuwen dat je eerst moet kijken voordat je het blik opent. Ik vond het misbruik van mijn duim en wilde weer geld hebben omdat ze mijn blauwe duim om miljoenen blikjes gezet hadden.

Zo'n droom over geld bevalt me dan niet helemaal omdat het niet zorgt voor veel voldoening binnen een droom. Alsnog was ik actief bezig met een proces aanspannen tegen red bull. Uiteindelijk kreeg ik gelijk en haalden ze mijn duim van het blik af. Dus niet geld dat ik kreeg maar die ene duim van mij op ieder red bull dat verdween

Veel meer gedroomd vannacht. Een stuk 3 keer lachend wakker geworden met een big smile niet wetende waarom. Nog gedroomd over een huis met 100 verdiepingen met super hoge trappen waarbij mensen van de trap vielen en plat bleven liggen. De eigenaar van dat huis dat bezig was met knutselen en van hout voorwerpen maken.

En dat was het dan. Al bij al een goede nacht. Vooral wakker worden in een lichte slaap met glimlach. Niet helemaal wakker worden maar even een beetje weer aanwezig zijn om vervolgens direct weer onder zeil te gaan.
Genieten is toegestaan!!!
pi_72426253
Vage droom gehad over Patrick Swayze.
Ik was bij ouders thuis en om een of andere reden zaten er allemaal beroemdheden . Waaronder ook Patrick Swayze. Hij zoekt contact met me.
Dan gaat die naar de schuur en wil die zichzelf wat aandoen omdat die zo ziek is. Ik hou hem tegen en ben overstuur en komt er oude vriend van me aan. Daarna veranderd tuin in soort tuindansfeest en dans ik met Patrick. En daarna werd ik wakker
  maandag 14 september 2009 @ 17:31:26 #220
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_72734561
Vannacht gedroomd dat ik via een handeling kon gaan dromen, moeilijk uit te leggen eigenlijk maar het was erg interessant. Door met mijn handen op een inkerving in hout te drukken kon ik door een portaal gaan waardoor ik in een andere wereld terecht kwam. Ik probeerde er eerst met mijn hoofd doorheen te gaan om te kijken, dat lukte niet en het 'veld' was kleverig dus kreeg ik mijn hoofd er niet meer uit. Uiteindelijk er doorheen gedoken en stond er een hele tekst op mijn hoofd, wat er precies op stond weet ik niet meer maar ik kon het wel lezen en ik moest/moet oppassen voor iemand die een spraakgebrek heeft met de F klank want die is 'gevaarlijk' of in ieder geval onbetrouwbaar.

Helaas verder te troebel om er echt iets coherents van te maken maar het was wel erg tof om in mijn droom naar een andere droom te gaan, uiteindelijk had ik zelf ook een manier gemaakt om het voor elkaar te krijgen.

Naja, was weer een leuke bizarre 'film' .
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_73450701
Mijn droom

Het is kerst met de familie, en ik stel mijn vriendin voor aan de familie. Helaas heeft ze ook haar vader meegenomen: een vervelende man, een pofferige, ongeschoren bal met krulletjes. Hij vraagt aan mij om te gaan schaken, zijn vliegtuig vertrekt pas na het vuurwerk en zijn koffers zijn toch al ingecheckt.

We beginnen, maar ik kan moeilijk overzicht houden op de minstens 40 stukken op het bord en loop er omheen terwijl ik nadenk. Beiden hebben we heel snel een pion aan de overkant en zitten we met vier dames te spelen. " Gaat lekker zo" zeg ik half lachend, maar hij knikt alleen, hij is dik aan het winnen.

Hij heeft de vreemde gewoonte zelfverzonnen liedjes te zingen: "tie-die-tie pion daar, lalala dan is het klaar". Ik pak één van de laatste witte stukken op, een pion. Zodra ik hem ga verplaatsen begint de man helemaal uit z'n dak te gaan, dus ik zet hem snel weer terug, fout zet, blijkbaar.

Na veel denken besluit ik een zwarte dame naar te verplaatsen, ik heb de moed al een beetje opgegeven en ik draai mijn krukje daarna richting een ander, kleiner schaakbord vol kleine rode plastic schilfertjes en wat losse schaakstukken. Dan zie ik opeens uit mijn ooghoek dat mijn tegenstander twee zetten tegelijk doet. Ik wijs hem erop, en hij probeert me te overtuigen dat dat een speciale "move" is, maar ik zeg deze niet te kennen en hij doet wat anders. Zijn interesse lijkt compleet weg, en hij frunnikt wat op het kleine bord.

Het lijkt erop dat hij zichzelf al als verloren beschouwd, blijkbaar heb ik onbewust een hele slimme zet gedaan. Ik zet hem schaak, en hij weigert zijn koning te verzetten. Ik win en ik meng me weer tussen de andere pratende mensen in de achtergrond.
---------------

Het grappige is dat ik deze droom nog heel precies kan omschrijven (dit is heel ingekort), dat ik geen vaste vriendin heb en dat de nare man in kwestie helemaal niet lijkt op iemand die ik ken of ooit heb gezien. Ik onthoud dromen best vaak, maar het is jaren geleden dat ik het zo gedetailleerd heb onthouden.
pi_73450910
Gelinkt vanaf opslot getrapte topic "Dromen die je je nog goed herinnert"

Ik had zo'n 8 a 9 jaar geleden een droom die me nog heel goed bij staat.
Het speelde zich af in onze huiskamer. 'ik' zat in de linker hoek op de bank tegenover de tv.
De huiskamer was echt onze huiskamer. De tv kast was precies hetzelfde, de tv, de lamp, de computer daar in de hoek. De tafel, de deur en ook de open haard. Jip het was onze kamer. Behalve de bank dan. Wij hadden een zwarte bank die de hoek om ging. En dit waren 2 zwarte banken die niet aan elkaar zaten.

Nadat ik de kamer in me opgenomen had focuste me blik op de deur. Daar kwam onze poes snoepie binnen gelopen Ze kwam naar me toe huppelen, sprong op me schoot, zei vredig dat ze net geen 18 zou worden en viel op me schoot 'in slaap'

Ik dus in tranen wakker, rende naar de kamer van me ouders en vertelde ze dat snoepie net geen 18 zou worden

[ Bericht 0% gewijzigd door Moozzie op 07-10-2009 16:21:04 ]
pi_73451691
Ik heb altijd dezelfde soort droom, ik heb online gezocht naar wat het betekent, maar het blijft kut.
Ik droom altijd dat ik gaap of iets doe, en dat mijn kaak uit de kom schiet. Dat ik hem terug probeer te krijgen en dat hij steeds erger gaat en uiteindelijk scheuren mijn wangen in en begin ik te bloeden

Vannacht was ik ook mijn tanden kwijt.
Heerlijk altijd.
  woensdag 7 oktober 2009 @ 16:16:54 #224
252108 Len93
That's what she said.
pi_73460194
Leuk droompje.
Op woensdag 16 december 2009 16:29 schreef Tijgertje. het volgende:
Aandachtshoer.
pi_73540640
Ik vind het altijd bijzonder hoe gebeurtenissen uit een verleden of hele kleine gebeurtenissen zomaar in je droom voor kunnen komen. Afgelopen nacht had ik dus een combinatie van deze twee, het was in ieder geval een vreemde droom.

Omdat ik 5 dagen in de week voor mijn werk over de grachten scheur heb ik me wel eens afgevraagd of er niet ergens een flitspaal stond. Aangezien het een 30km zone gebied is leek me dit best wel onwaarschijnlijk dus heb ik deze gedachte snel uit mijn hoofd gezet (uiteraard kan ik er naast zitten ). Deze gedachte had ik enkele maanden geleden.
Gisteren praatte ik met mijn huisgenoot over mijn auto. We hadden het over diefstal en ik vertelde hem dat er geen enkele reden zou zijn om mijn auto te stelen (het is een oude auto uit 1992). We hadden het echt maar enkele seconden over het onderwerp diefstal dus dat was ook net zo snel weer uit mijn gedachten.

In mijn droom had ik mijn auto geparkeerd op de gracht net voor een man die zojuist bezig was een nieuwe flitspaal te plaatsen. Toen ik even later terugkwam bleek mijn auto dus te zijn gestolen.
Tok.
  zondag 25 oktober 2009 @ 10:44:26 #226
159094 Jack.
Verdwaalde Belg
pi_74037427
Ik wilde zonet een topic openen over een vreemde droomervaring van mezelf, toen ik bij dit topic uitkwam.

Begin dit jaar ben ik iemand verloren (overlijden) die me erg dierbaar was.
Kort daarna heb ik een keertje over die persoon gedroomd dat we elkaar een knuffel gaven, op zich niet speciaals en verder ook niet bij stilgestaan.
Het verlies viel ontzettend zwaar en ben dan ook door een moeilijke periode gegaan die nog niet helemaal voorbij is. 2 of 3 maanden na het overlijden heb ik dan een erg vreemde droomervaring gehad. Dit is nu zo'n 4 maanden geleden.
Ik droomde dat deze persoon aan het uiteinde van mijn bed zat, en dat ik koste wat het kost wakker wilde worden om het met m'n eigen ogen te zien vooraleer het weer voorbij zou zijn. Ik herinner me dat ik in m'n droom dan ontzettend veel moeite deed om wakker te worden en rechtop te gaan zitten. Na herhaaldelijke pogingen lukte het me dan toch en zat ik klaarwakker rechtop in m'n bed (maar niemand aan het uiteinde uiteraard...).
Dit voelde zo enorm echt en vreemd aan en heeft een diepe indruk op mij achtergelaten. Het leek alsof ik niet echt droomde maar meer in een soort hallucinatie zat. Dit was de eerste keer dat ik zo'n ervaring had tijdens het dromen en sindsdien is het ook nooit meer gebeurd.

Mensen met wat droomkennis die me hier meer over kunnen vertellen ?
Zou het kunnen dat ik zo ontzettend hard bezig was met het verwerken van het verlies en het daarbijhorende verlangen om deze persoon terug in m'n leven te hebben dat dit in het onderbewustzijn is beginnen spelen tijdens het dromen ? Is het normaal dat het dan maar 1 keer gebeurd en niet meermaals ? Zoiets verwerken gebeurt ook weer niet op 1 nacht dus dan zou ik het vaker moeten meemaken ?
  zondag 25 oktober 2009 @ 17:17:19 #227
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_74048019
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 10:44 schreef Jack. het volgende:
Ik wilde zonet een topic openen over een vreemde droomervaring van mezelf, toen ik bij dit topic uitkwam.

Begin dit jaar ben ik iemand verloren (overlijden) die me erg dierbaar was.
Kort daarna heb ik een keertje over die persoon gedroomd dat we elkaar een knuffel gaven, op zich niet speciaals en verder ook niet bij stilgestaan.
Het verlies viel ontzettend zwaar en ben dan ook door een moeilijke periode gegaan die nog niet helemaal voorbij is. 2 of 3 maanden na het overlijden heb ik dan een erg vreemde droomervaring gehad. Dit is nu zo'n 4 maanden geleden.
Ik droomde dat deze persoon aan het uiteinde van mijn bed zat, en dat ik koste wat het kost wakker wilde worden om het met m'n eigen ogen te zien vooraleer het weer voorbij zou zijn. Ik herinner me dat ik in m'n droom dan ontzettend veel moeite deed om wakker te worden en rechtop te gaan zitten. Na herhaaldelijke pogingen lukte het me dan toch en zat ik klaarwakker rechtop in m'n bed (maar niemand aan het uiteinde uiteraard...).
Dit voelde zo enorm echt en vreemd aan en heeft een diepe indruk op mij achtergelaten. Het leek alsof ik niet echt droomde maar meer in een soort hallucinatie zat. Dit was de eerste keer dat ik zo'n ervaring had tijdens het dromen en sindsdien is het ook nooit meer gebeurd.

Mensen met wat droomkennis die me hier meer over kunnen vertellen ?
Zou het kunnen dat ik zo ontzettend hard bezig was met het verwerken van het verlies en het daarbijhorende verlangen om deze persoon terug in m'n leven te hebben dat dit in het onderbewustzijn is beginnen spelen tijdens het dromen ? Is het normaal dat het dan maar 1 keer gebeurd en niet meermaals ? Zoiets verwerken gebeurt ook weer niet op 1 nacht dus dan zou ik het vaker moeten meemaken ?
Volgens mij is het heel normaal dat je droomt over iemand die is overleden, ik heb het ook 4 a 5 keer gehad met iemand die me erg dierbaar was en de laatste keer leek was er ook gewoon een knuffel zonder commentaar, erg indrukwekkend en emotioneel. En er bestaat eigenlijk geen 'normaal' in dromenland zeg maar. Of het nou je verwerkingsproces in je hersenen zijn geweest of niet doet er eigenlijk niet toe vind ik, het blijft vaak erg therapeutisch.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_74288632
Ik heb iets raars ontdekt ik droom in series ?? Zijn er meerderen die dat hebben ??

Een poosje terug was ik in droom op een eiland met ex en zijn broer . Mijn ex wou toen een aanzoek doen en ik ben er niet op ingegaan.

Nu droom ik later weer dat ik in bruidskleding ben en ga trouwen en als een soort rite ervoor moet ik in bruidskleding van een brug in water springen.

Best raar want er zitten tussenposen in het is dan net of de droom later weer verder gaat ??

Wie heeft dat ook ??
pi_74349638
Vannacht droomde ik over mijn tante. Ze was bij me op bezoek, ze zat op de bank met een doos/schaal met allemaal lampjes erin. De lampjes waren uit, en sommigen gebroken... Ik werd met een schok wakker en dacht: het gaat niet goed met haar.
Vanmiddag werd ik gebeld door mijn moeder, ze had slecht nieuws: tante heeft darmkanker.

Ik heb al wat zitten zoeken op internet, maar kon er niet veel over vinden. Misschien dat iemand hier me wat meer over de betekenis kan vertellen? (En ik ben niet bang voor 'slechte' betekenissen).
  dinsdag 3 november 2009 @ 23:56:12 #230
274109 Politiek
Cry Freedom
pi_74371050
Ik wil best jullie dromen uitleggen alleen met een consult van 5000 euro per 3 minuten per persoon. Mogen jullie me bellen via Astrotijd en ja we hebben altijd gelijk.
pi_74374192
Jezus, een komediant!
Mu!
pi_74585253
Ik droom iedere keer net voordat de wekker gaat....." Het is tijd om op te staan".

Iedere keer een paar seconde voor de wekker een stem die zegt.....' OPSTAAN".

Zal wel mijn biologische klok zijn of zoiets.

Verder vannacht gedroomd dat ik bij de opticien zat voor nieuwe contactlenzen en nieuwe bril. Laatste tijd niet echt heftige dromen. Dan neem ik goud-papaver in tegen zware dromen dus misschien dat ik daardoor milder droom. Goudpapaver een varient van de opium-plant. Te krijgen bij legale winkels.
Genieten is toegestaan!!!
  vrijdag 13 november 2009 @ 12:24:36 #233
274528 Twizu
Is al zindelijk!
pi_74662447
Een tip voor de dromerts hier!

Iedere keer als ik voor het slapen Melatonine pak droom ik echt als 'n gek! (en kan ik ze ook onthouden). Misschien het proberen waard?

Verder heb ik vandaag gedroomd dat ik in New York was en opeens één voor één heel mijn school tegenkwam.
Kiva FOK-team #8 Waar geld echt goed doet!
[b]Op zaterdag 26 juni 2010 18:48 schreef vosss het volgende:[/b]
6 eien
pi_75510701
Vampje komt evne binnenvallen met een droom van vanmorgen

We waren in een soort Kwantum, of Ikea en daar lag eenhele dikke laag zand op de vloer....
In 1 van de hallen waren ze dat zand op aan het ruimen met van die kleine graafmachientjes... Wij liepen daar tussendoor en het Mickemonster ( de middelste van de 5 kids ) riep dat ie ene gang had gevonden.. Hij kroop er in en de gang stortte in...
We meosten met de hand zoeken en er waren gaten waar je pcies met je arm ( tot je elleboog ongeveer )in kon... Dat deed je op het geluid van wat je van het Mickemonster hoorde, maar dan greep je steeds nét mis en hoorde je het monster steeds zachter om hulp vragen....
En toen werd ik wakker... Nog met het gevoel van dat zand tussen mn vingers en aan mn arm ( en dat gevoel is nog steeds niet weg
No farewell could be the last one.
If you long to meet again...
pi_75637723
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 11:12 schreef vamperotica het volgende:
Vampje komt evne binnenvallen met een droom van vanmorgen

We waren in een soort Kwantum, of Ikea en daar lag eenhele dikke laag zand op de vloer....
In 1 van de hallen waren ze dat zand op aan het ruimen met van die kleine graafmachientjes... Wij liepen daar tussendoor en het Mickemonster ( de middelste van de 5 kids ) riep dat ie ene gang had gevonden.. Hij kroop er in en de gang stortte in...
We meosten met de hand zoeken en er waren gaten waar je pcies met je arm ( tot je elleboog ongeveer )in kon... Dat deed je op het geluid van wat je van het Mickemonster hoorde, maar dan greep je steeds nét mis en hoorde je het monster steeds zachter om hulp vragen....
En toen werd ik wakker... Nog met het gevoel van dat zand tussen mn vingers en aan mn arm ( en dat gevoel is nog steeds niet weg

dat zijn geen leuke dromen, doe mij ons maar weer in the a team dan
pi_75964093
Vannacht had ik een korte droom.

Ik was in een ruimte, leek een beetje op zo'n vleesverwerkingshal. Op een rijtje hingen allemaal naakte mensen aan vleeshaken, maar ze leefden niet maar waren ook niet dood. Ze misten ogen, neuzen, oren, en ipv de ogen waren er 2 witgelige glanzende bollen aanwezig. Aan de zijkant waren ze allemaal dichtgenaaid met zwart garen, en sommige waren op andere plekken ook dichtgenaaid. Bij sommige 'lijken' ontbraken ledematen of was dat er juist eropgenaaid. Naast die ruimte waar ze hingen was een koepelvormige ruimte, waar het echt een rotzooi was. Geen meubilair was aanwezig, geen vloerbedekking, alles was van wit metaal. Maar overal in die koepel lag gele kots, groen slijm/snot en bruine schijt. En alsof dat niet alles was, kwam er even later een nakend vrouwmensch binnenwandelen die eens lekker de boel onderkotste/onderschijtte. Ipv ogen had ze die witgelige bollen, ze had geen mond, oren en neus. In het midden van haar buik was een ronde opening waarin rijen scherpe tanden zaten en waar ze uit kotste/schijtte. Die mond in haar buik zag er ongeveer zo uit:



En ondertussen hoorde ik de hele droom lang een vrolijk muziekje
Children of the night. What music they make.
pi_76129694
Heel leuk om alle dromen van mensen te lezen hier (behalve de enge dromen dan).

Ik hel heel veel lucide dromen. Vrijwel elke nacht (behalve vannacht want ik kan niet slapen ).
Maar, hebben jullie ook wel eens dat je een droom hebt, en de volgende nacht verder droomt waar je gebleven was?

Mijn droom van eergisteren: We moesten met het vliegtuig vanuit New York naar Amsterdam. Ik loop met een aantal mensen naar de gate. Ik ga een deur door en er wordt me gevraagd ofi k water bij me heb. Ja.
Het blijkt dat we niet met het vliegtuig gaan, maar in een soort ondergrondse tunnel stappen.
Er staat een trein klaar die lijkt op de Aerosmith attractie in Disneyland (onlangs geweest) en deze trein ging door een ondergrondse tunnel van New York naar Amsterdam. In het begin is de tunnel verlicht, later niet meer, maar zijn er af en toe in de tunnel wel schilderijen enzo opgehangen die velicht zijn.
Het water was bedoeld omdat je anders een droge mond krijgt van de wind, het treintje was niet dicht

Mijn droom van gisteren: we komen aan in Amsterdam, en het blijkt dat mensen die geen water bij zich hadden het maar tenauwernood hebben overleeft. Er volgen hele discussies met het grondpersoneel op Schiphol dat er eigenlijk altijd water voorhanden had moeten zijn. Uiteindelijk wordt besloten dat het treintje toch maar overkapt wordt.
pi_77149153
'k Zal ze ook eens gaan noteren. Zo te lezen ben ik niet de enige met vage dromen
Had laatst ook iets stoms... zit al een paar minuten te denken wat het ook alweer was. Was er goed van slag door toen ik 's morgens wakker werd. Maar wat was 't ook alweer?

Vaak dingen als bijna verdrinken, achterna gezeten worden etc. Droom ook wel eens over FOK!kers. Nee, dan wordt het echt te eng
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
pi_78092779
Vannacht gedroomt dat ik kon vliegen. Iedere keer als ik een soort kikkerbeweging maakte (hoe een kikker zwemt) ging ik de lucht in. Als ik stopte viel ik naar beneden. Weer een slag 'zwemmen' en ik steeg weer op. Ineens werkte het niet meer en maakte ik een vrije val tot ik wakker werd.

Heb deze droom wel vaker en vind hem erg leuk.
pi_78446239
Ik droom de laatste tijd erg bizar.

1. Ik droomde dat ik een fiets had gejat, waarom weet ik niet, maar toen zag ik dat het een fiets van de popo was en werd ik bang en tyfte hem op de grond en rende kei hard weg.

2. Laatst droomde dat twee van onze auto's gestolen waren. Vervolgens werd mijn telefoon gestolen en kwam ik er dan achter wie hem had gestolen, want ik verdacht hem al (deze jongen is iemand die ik gewoon ken en nooit wat fout zou doen ). Maar ik ging dus bij hem inbreken en zag op zijn computer een file met dingen die hij had gestolen, waar mijn telefoon onder andere tussen stond.

3. Ik was samen met twee vrienden in een Italiaans dorpje en toen stopte er een busje voor onze neus. Stapte daar Joran van de Sloot uit. Dus ik zeg tegen een maat: "Ej, is dat niet Joran?" Hij zo tegen Joran: "Heb jij toevallig in een reality show van Peter R. de Vries gezeten?"
Er zaten nog 3 enorm brede kerels in die bus, soort bodygaurds ofzo. Toen gingen we hem uiteindelijk proberen te ontvoeren ofzo en hem uit te leveren aan de popo in Nederland, maar voordat we het plan gingen uitvoeren werd ik wakker. (De volgende dag werd bekend dat de vader van Joran was overleden )

4. Ik heb ook een keer gedroomd dat ik ruzie kreeg en toen werd bedreigd met een mes. Toen heb ik die gast helemaal de tyfus in geslagen en dat mes zijn borstkas in gejast. Toen bleek hij een of andere leipe gangster te zijn en scheet ik hem de hele tijd, wanneer iemand mij aansprak of wat dan ook. Deze mensen kregen natuurlijk ook meteen de volle laag en lagen in no-time bewusteloos op grond .

Moet ik naar een dokter?
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.
  zaterdag 6 maart 2010 @ 22:28:52 #241
292283 GrotePierFR
Je hart zit links
pi_78829992
Wie droomt er hier meer lucide als hij of zij slaapt in het ''uitslapen''?
Dus je bent s'ochtends vroeg ff wakker, dan dommel je weer in onder de term 'uitslapen'.
pi_78830250
Ik droom het meest lucide als ik wakker ben

Verder valt daar niets over uit te leggen. Ik ben wakker en droom, en dat maak ik 100 procent mee
Genieten is toegestaan!!!
  zondag 7 maart 2010 @ 00:30:31 #243
292283 GrotePierFR
Je hart zit links
pi_78834362
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 22:36 schreef Topspin het volgende:
Ik droom het meest lucide als ik wakker ben

Verder valt daar niets over uit te leggen. Ik ben wakker en droom, en dat maak ik 100 procent mee
Jezelf helemaal verliezen en als een autist de wereld om je heen verkennen. Ik kan dat wanneer ik maar wil. Prachtig Maar of het lucide dromen is? Lucide dagdromen?
  † In Memoriam † zondag 21 maart 2010 @ 20:18:06 #244
25682 2cv
Niet subtiel
pi_79417937
Vannacht droomde ik dat ik op op de frontpage in een nieuwsbericht las dat iemand die ik ken was overleden. Was een berichtje van 2 regels, geen bijzonderheden. Ik vond het wel erg en heel vreemd dat ik het zo te weten moest komen. Elders op internet was er ook niets over te lezen. Even later in mijn droom was het berichtje weg. Vervolgens loop ik ergens in een stad die nog het meeste lijkt op een stad uit een tekenfilm (felle kleuren) en ik passeer een heel klein, ziek mannetje. Ik herken hem als iemand die ik van vroeger ken (geen idee wie) en vraag hoe het gaat. Helaas gaat het met hem niet zo goed. Terminale kanker. Veel pijn en ellende, zijn huidskleur ziet er ook niet gezond uit. Met dat mannetje ga ik iets doen, iets uitzoeken in de stad ofzo, ik weet niet meer wat precies. Als we in een hal in een flatgebouw zijn, krijgt het mannetje enorm veel pijn, wordt rod en zwelt zo erg op dat hij daardoor bij zijn navel begint te bloeden. Ik trek de aandacht van wat mensen die collega's van elkaar zijn in een kamer naast die hal door rare kreten uit te slaan en met m'n armen te zwaaien. Het helpt, de mannen komen op ons af (allen met donkere huidskleur en witte kleding) maar kunnen niet veel doen. Even later zit het mannetje op het muurtje van een flatgebouw, vele (tientallen?) meters boven de grond. Het mannetje heeft geen last meer van zijn aanval (hij is het min-of meer gewend, al doet zo'n aanval vreselijk veel pijn). Ik zit op een wolk die langs het mannetje drijft en spring op het mannetje af. Helaas spring ik net niet ver genoeg en weet me aan een horizontale buis vast te grijpen. Ik kijk omhoog naar het mannetje en hij doet niets, vermoedelijk omdat hij niets kan doen. En toen ging de wekker.

Dit was de meest vreselijke droom in jaren geloof ik.

Maar weet iemand wat die droom kan betekenen ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_80055210
Ik heb steeds dromen dat ik zwanger ben , heel vaag.
  zaterdag 10 april 2010 @ 05:49:47 #246
175455 Summers
President-Elect FREEDOM
pi_80151723
Vannacht droomde ik dat ik in een vreemd huis was en op een bank zat en naast me een meisje
en daarnaast een geest ( een jongen ) , degene die naast me zat zag hem niet
en ik ontdekte dat hij te zien was via het scherm van mijn mobiel ( voor mensen die hem zo
niet waar konden nemen )
toen waren er veel mensen in die kamer en die geest vond het leuk om te plagen en
had het voorzien op 1 meisje en hij kneusde haar been , en tegen mij praatte hij gewoon en deed me niks en verscheen en verdween steeds .
Toen was ik alleen met haar boven in een kamer en ging de trap af en hij kwam al naar boven en ik zei maar wat om hem weg te lokken van dat meisje dat alleen was op de slaapkamer ,
en hij moest haar echt hebben .
Toen was ik met een groep in Amerika op een soort van spiritueel congres en die geest was meegereist en had het nog steeds op dat meisje voorzien , op een gegeven moment lopen we met z'n drieen en ik wilde haar niet alleen laten met hem maar toen waren ze achterop geraakt
en hij was verdwenen en dat meisje stond op een spoor en wilde onder een trein springen ofzoiets en werd weggehaald door ambulance personeel en ik er snel naar toe
en ze zei dat ik had gezegt dat ze naar hem moest luisteren en ik ging op haar inpraten
dat hij het niet goed met haar voorhad en niet naar hem moest luisteren en ze was opgelucht en werd een beetje wakker en hij hurkte bij het spoor en ik begon wakker te worden uit mijn droom en hoorde mezelf nog hardop zeggen dat ik boos op hem was .
THE GREAT AWAKENING ! CHANGING OF THE GUARD GLOBALLY . MSM IS FAKE NEWS
  zondag 11 april 2010 @ 14:20:52 #247
259209 JoepiePoepie
groetjes van opa en oma
pi_80184934
quote:
Op woensdag 7 april 2010 19:38 schreef formerjellybean het volgende:
Ik heb steeds dromen dat ik zwanger ben , heel vaag.
Ben je een man?
Op dinsdag 11 januari 2011 13:20 schreef Bastard het volgende:
Je lijkt af en toe wel een kind dat alles maar roept wat in je hoofd opkomt!
pi_80190769
quote:
Op zondag 11 april 2010 14:20 schreef JoepiePoepie het volgende:

[..]

Ben je een man?
Waarschijnlijk niet
pi_80242084
quote:
Op zondag 11 april 2010 14:20 schreef JoepiePoepie het volgende:

[..]

Ben je een man?
nee, vrouw, maar niet zo'n fan van kinderen en zwanger zijn.
pi_81182115
Ik had vannacht echt een zieke droom, we speelden een spel waarbij je elkaar moest vermoorden, gewoon met allemaal lui van 20-30 jaar.

Ik had een meisje geraakt met een steen en haar schedel was gebroken en het bloedde hevig. Maar ze leefde nog, ik had een hamer in mn hand en ze vroeg of ik er een einde aan wilde maken. Alleen ik kon niet hard genoeg slaan om het af te maken en ik deed haar alleen maar meer pijn.

Echt te zieke droom gewoon en zo vivid... ik krijg het niet uit mn hoofd.
  zaterdag 8 mei 2010 @ 17:22:14 #251
259209 JoepiePoepie
groetjes van opa en oma
pi_81182190
quote:
Op maandag 12 april 2010 21:22 schreef formerjellybean het volgende:
nee, vrouw, maar niet zo'n fan van kinderen en zwanger zijn.
Dan is het een angstdroom . Je hebt een angststoornis .
Op dinsdag 11 januari 2011 13:20 schreef Bastard het volgende:
Je lijkt af en toe wel een kind dat alles maar roept wat in je hoofd opkomt!
  zondag 23 mei 2010 @ 21:47:27 #252
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_81806414
ik droomde dat yvonne bij mij op bezoek kwam in Wuustwezel.

bij deze: yvonne, je bent van harte welkom in Wuustwezel. de Leffe staat al klaar
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_82105480
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 14:30 schreef MsYlva het volgende:
Vannacht droomde ik over mijn tante. Ze was bij me op bezoek, ze zat op de bank met een doos/schaal met allemaal lampjes erin. De lampjes waren uit, en sommigen gebroken... Ik werd met een schok wakker en dacht: het gaat niet goed met haar.
Vanmiddag werd ik gebeld door mijn moeder, ze had slecht nieuws: tante heeft darmkanker.

Ik heb al wat zitten zoeken op internet, maar kon er niet veel over vinden. Misschien dat iemand hier me wat meer over de betekenis kan vertellen? (En ik ben niet bang voor 'slechte' betekenissen).
Mijn idee over de droom was dat het niet goed zat met tante (kapotte lampjes), maar dat er hoop is op herstel (niet-kapotte lampjes).

Heb pas weer over haar gedroomd. Ik was met mijn vader en tante (zusje van vader) in een 'obstakelhuis'; een huis met overal obstakels en hindernissen (zoiets als apekooitje, vroeger bij de gymles op de lagere school).
We overwonnen alle obstakels met z'n drietjes, tot aan het laatste obstakel: een lange smalle richel die naar buiten het huis leidde met daarnaast een onmetelijke afgrond. Mijn vader wilde mijn tante helpen en haar hand pakken en zei: kom maar ... ik help je wel. 'Nee' zei ze, 'je kunt me hier niet mee helpen broertje, dit is iets wat ik helemaal alleen moet doen'. En ze ging met een paar flinke stappen de richel over en verdween naar buiten.
En ik werd wakker.

Met deze droom dacht ik: het wordt nog een heel gevecht (obstakels), maar ze gaat het redden. (ik hoopte dat ook zo).
Dat was vorige week.
Nu heb ik gisteren te horen gekregen dat tante stervende is.
De droom zie ik nu opeens helemaal anders...
  † In Memoriam † zondag 30 mei 2010 @ 17:10:50 #254
25682 2cv
Niet subtiel
pi_82106480
quote:
Op zondag 21 maart 2010 20:18 schreef 2cv het volgende:
Vannacht droomde ik dat ik op op de frontpage in een nieuwsbericht las dat iemand die ik ken was overleden. Was een berichtje van 2 regels, geen bijzonderheden. Ik vond het wel erg en heel vreemd dat ik het zo te weten moest komen. Elders op internet was er ook niets over te lezen. Even later in mijn droom was het berichtje weg. Vervolgens loop ik ergens in een stad die nog het meeste lijkt op een stad uit een tekenfilm (felle kleuren) en ik passeer een heel klein, ziek mannetje. Ik herken hem als iemand die ik van vroeger ken (geen idee wie) en vraag hoe het gaat. Helaas gaat het met hem niet zo goed. Terminale kanker. Veel pijn en ellende, zijn huidskleur ziet er ook niet gezond uit. Met dat mannetje ga ik iets doen, iets uitzoeken in de stad ofzo, ik weet niet meer wat precies. Als we in een hal in een flatgebouw zijn, krijgt het mannetje enorm veel pijn, wordt rod en zwelt zo erg op dat hij daardoor bij zijn navel begint te bloeden. Ik trek de aandacht van wat mensen die collega's van elkaar zijn in een kamer naast die hal door rare kreten uit te slaan en met m'n armen te zwaaien. Het helpt, de mannen komen op ons af (allen met donkere huidskleur en witte kleding) maar kunnen niet veel doen. Even later zit het mannetje op het muurtje van een flatgebouw, vele (tientallen?) meters boven de grond. Het mannetje heeft geen last meer van zijn aanval (hij is het min-of meer gewend, al doet zo'n aanval vreselijk veel pijn). Ik zit op een wolk die langs het mannetje drijft en spring op het mannetje af. Helaas spring ik net niet ver genoeg en weet me aan een horizontale buis vast te grijpen. Ik kijk omhoog naar het mannetje en hij doet niets, vermoedelijk omdat hij niets kan doen. En toen ging de wekker.

Dit was de meest vreselijke droom in jaren geloof ik.

Maar weet iemand wat die droom kan betekenen ?
Niemand ? Ik zit er niet mee (ik was hem al vergeten) maar ben gewoon nieuwschierig.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_82113979
Eerder droomde ik vaak over water. In een bootje door een sloot, met ondiep waren. En later onderwater in zee. Heb ze al een tijd niet gehad. Wel gedroomd (na het zien van dat eerste debat op tv) dat ik Rutte sportschoenen verkocht.
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 @ 17:20 schreef JDx het volgende:
Ik had vannacht echt een zieke droom, we speelden een spel waarbij je elkaar moest vermoorden, gewoon met allemaal lui van 20-30 jaar.

Ik had een meisje geraakt met een steen en haar schedel was gebroken en het bloedde hevig. Maar ze leefde nog, ik had een hamer in mn hand en ze vroeg of ik er een einde aan wilde maken. Alleen ik kon niet hard genoeg slaan om het af te maken en ik deed haar alleen maar meer pijn.

Echt te zieke droom gewoon en zo vivid... ik krijg het niet uit mn hoofd.
Gatverdamme... heftig!
Zoiets blijft je de dag er na constant bij, hè
Liej
pi_82383224
Ik moet hier toch eens mijn dromen neerzetten, echt ik heb "verhalen" nog beter dan jogy, probleem is dat ik helft van de geuren niet weet
pi_82383259
Iemand wel eens met wespen wakker geworden??
pi_82383311
Wat overigens kut is, dat je weet dat je lucide aan dromen bent en je dan wakker word.
  zondag 6 juni 2010 @ 13:10:43 #259
159094 Jack.
Verdwaalde Belg
pi_82391300
Zijn er hier mensen die overtuigd zijn dat dromen een betekenis in zich hebben ?

Ik ben in januari 2009 iemand verloren door overlijden. Die persoon was als een vaderfiguur voor mij. Ik kwam er erg vaak op bezoek, deed veel dingen samen met hem en z'n vrouw. Na z'n overlijden kwam ik er nog regelmatig, maar de band is na een half jaar volledig verziekt waardoor ik er nu al bijna een jaar niet meer kom en we ook niet meer met elkaar spreken. Heel die periode was behoorlijk zwaar om te dragen en heb het er erg moeilijk mee gehad allemaal.

Ik droom de laatste 2-3 maanden regelmatig over hem, en ook over haar (maar nooit samen in 1 droom tot nu toe). En in die dromen is er niets van dat verlies, of die verziekte band te merken. Het is altijd een vrolijke bende, eigenlijk zoals het vroeger ook was. De dingen die ik droom zijn geen dingen die ik vroeger met hen gedaan heb ofzo, dus het is niet op vroegere feiten of omgevingen gebaseerd. Het zijn altijd nieuwe avonturen in nieuwe plaatsen als het ware.

Ik vermoed dat het een soort vlucht is naar een droomwereld waar al het negatieve weg is, maar misschien kan er nog wel een andere betekenis uit gehaald worden ?

Vannacht droomde ik bv dat ik bij hun dochter op bezoek was, en dat haar ma (met wie ik dus in conflict lig) er ook was en er bleef slapen. Ik heb haar samen met de dochter ondergestopt in bed. Ik bedoel, wtf moet ik daar dan van betekenis achter zoeken. Ik vind zulke dromen maar raar. Ik heb geen enkele link met dingen die ik vroeger met hen gedaan heb ofzo in zulke dromen.
pi_82399284
quote:
Op zondag 6 juni 2010 13:10 schreef Jack. het volgende:
Zijn er hier mensen die overtuigd zijn dat dromen een betekenis in zich hebben ?

Ik ben in januari 2009 iemand verloren door overlijden. Die persoon was als een vaderfiguur voor mij. Ik kwam er erg vaak op bezoek, deed veel dingen samen met hem en z'n vrouw. Na z'n overlijden kwam ik er nog regelmatig, maar de band is na een half jaar volledig verziekt waardoor ik er nu al bijna een jaar niet meer kom en we ook niet meer met elkaar spreken. Heel die periode was behoorlijk zwaar om te dragen en heb het er erg moeilijk mee gehad allemaal.

Ik droom de laatste 2-3 maanden regelmatig over hem, en ook over haar (maar nooit samen in 1 droom tot nu toe). En in die dromen is er niets van dat verlies, of die verziekte band te merken. Het is altijd een vrolijke bende, eigenlijk zoals het vroeger ook was. De dingen die ik droom zijn geen dingen die ik vroeger met hen gedaan heb ofzo, dus het is niet op vroegere feiten of omgevingen gebaseerd. Het zijn altijd nieuwe avonturen in nieuwe plaatsen als het ware.

Ik vermoed dat het een soort vlucht is naar een droomwereld waar al het negatieve weg is, maar misschien kan er nog wel een andere betekenis uit gehaald worden ?

Vannacht droomde ik bv dat ik bij hun dochter op bezoek was, en dat haar ma (met wie ik dus in conflict lig) er ook was en er bleef slapen. Ik heb haar samen met de dochter ondergestopt in bed. Ik bedoel, wtf moet ik daar dan van betekenis achter zoeken. Ik vind zulke dromen maar raar. Ik heb geen enkele link met dingen die ik vroeger met hen gedaan heb ofzo in zulke dromen.
Dromen en psychologie - Guided Interview Approach
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  zondag 6 juni 2010 @ 19:14:31 #261
159094 Jack.
Verdwaalde Belg
pi_82407793
Thanks, heb een poging gewaagd daar
pi_82533167
-edit-
Meer voor het topic dat hierboven wordt gelinkt.

[ Bericht 49% gewijzigd door Donnie.Darko op 09-06-2010 02:27:41 ]
  zaterdag 10 juli 2010 @ 20:30:29 #263
171936 DuTank
Spaashaas.
pi_83892687
quote:
Op woensdag 7 april 2010 19:38 schreef formerjellybean het volgende:
Ik heb steeds dromen dat ik zwanger ben , heel vaag.
quote:
Op zondag 11 april 2010 14:20 schreef JoepiePoepie het volgende:

[..]

Ben je een man?
Ik ben dus wel een man en heb dat een paar weken geleden dus wel gedroomd en vannacht gedroomd dat ik een kindje van 2 had. Zit hier een betekenis ofzo achter?
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.
pi_83917145
Ik droomde dat er een baby voor m'n deur ten vondeling was gelegd die ik meteen als mijn zoon beschouwde

Ik mis 'm nu al
Op zondag 12 augustus 2012 04:06 schreef Geo4kant het volgende:
kijg een zikete jonge kut negerinnte gezicht met je kut torll van kutpsv :'0 ophoerE
pi_84651404
heb af een toe een bezoekje in mijn dromen van een vriend die in december zelfmoord pleegde.
Het is heel raar dan fietsen en praten we weer bij , de eerste keer dat ik de droom had zei ik zelfs in de droom dit kan niet je bent er niet meer, en toen zei die zoiets van grapje je weet toch dat ik er altijd voor je zal zijn.
Het is heel raar en mooi te gelijk, zie het ook als bijpraten maar blijft toch vreemd
  vrijdag 30 juli 2010 @ 08:58:25 #266
159094 Jack.
Verdwaalde Belg
pi_84655687
quote:
Op zaterdag 10 juli 2010 20:30 schreef DuTank het volgende:

[..]


[..]

Ik ben dus wel een man en heb dat een paar weken geleden dus wel gedroomd en vannacht gedroomd dat ik een kindje van 2 had. Zit hier een betekenis ofzo achter? :P
Je klok tikt :D
  vrijdag 30 juli 2010 @ 08:59:58 #267
159094 Jack.
Verdwaalde Belg
pi_84655707
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 00:52 schreef formerjellybean het volgende:
heb af een toe een bezoekje in mijn dromen van een vriend die in december zelfmoord pleegde.
Het is heel raar dan fietsen en praten we weer bij , de eerste keer dat ik de droom had zei ik zelfs in de droom dit kan niet je bent er niet meer, en toen zei die zoiets van grapje je weet toch dat ik er altijd voor je zal zijn.
Het is heel raar en mooi te gelijk, zie het ook als bijpraten maar blijft toch vreemd
Heb ik van meer mensen gehoord, en het is net dat soort dromen dat ik zou willen hebben maar ik heb ze niet (of kan me ze niet herinneren). Heel sporadisch droom ik er wel over, en dan weet ik er nog slechts flarden van als ik wakker wordt. Is een tijdje vaker geweest maar is intussen weer een hele poos geleden dat ik ze nog heb gehad.
pi_84658038
quote:
Op zondag 6 juni 2010 01:29 schreef DrankBakje het volgende:
Wat overigens kut is, dat je weet dat je lucide aan dromen bent en je dan wakker word.
Jaaa dat heb ik de laatste tijd steeds meer, lijkt alsof ik mn dromen steeds meer kan controleren, laatst had ik zo'n enge droom (eergister ofzo), zat in de kamer en er verschenen steeds meer mensen, werd ik wakker, was mn kamer helemaal wit verlicht en zag ik iemand de gang op rennen, ook in het wit een vrouw/meisje.

Ik was dus nog niet helemaal wakker (hoop ik), daarna ging weer een andere geest-achtige droom door, en toen dacht ik, dit MOET een droom zijn, maar het was zo helder dat ik begon te twijfelen... toen dacht ik, als dit een droom is, dan ga ik gewoon leuke dingen doen, hoogspringen over daken, tegen iedereen praten etc... toen dat lukte werd ik wakker.
  vrijdag 30 juli 2010 @ 11:44:12 #269
159094 Jack.
Verdwaalde Belg
pi_84659984
Valt het onder lucide dromen als je droomt dat iemand op het uiteinde van je bed zit, je weet dat je slaapt en alle moeite van de wereld doet om wakker te worden omdat je die persoon wil zien. Vervolgens schiet je wakker, zit je rechtop in bed en is er helemaal niets te zien aan het uiteinde van je bed.

Enige keer dat ik zoiets meemaakte... Ik was echt in de veronderstelling dat als ik erin zou slagen om wakker te worden dat ik die persoon ook zou zien.
pi_84666582
Ik heb in die semi-droom ook altijd enorme moeite om m'n ogen open te doen.
  zaterdag 31 juli 2010 @ 12:42:43 #271
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_84699286
ik droomde dat ik m'n voet had gebroken en in zo'n karretje zat.

dan nog iets met m'n lerares L.O. maar dat weet ik niet meer
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  Moderator zaterdag 31 juli 2010 @ 14:00:52 #272
249559 crew  Lavenderr
pi_84701524
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 00:52 schreef formerjellybean het volgende:
heb af een toe een bezoekje in mijn dromen van een vriend die in december zelfmoord pleegde.
Het is heel raar dan fietsen en praten we weer bij , de eerste keer dat ik de droom had zei ik zelfs in de droom dit kan niet je bent er niet meer, en toen zei die zoiets van grapje je weet toch dat ik er altijd voor je zal zijn.
Het is heel raar en mooi te gelijk, zie het ook als bijpraten maar blijft toch vreemd
Heb ik ook regelmatig met iemand die overleden is, jong. Ben altijd wel blij als ik over hem droom, geeft een bepaalde rust dat het goed met hem gaat waar hij nu is.
pi_84951928
Als ik 's morgens ga slapen droom ik heel vaak. En in die dromen kan ik zelf nauwelijks mijn ogen open houden. In de droom dus. Hoe kan dit, is dit bekend?
Unbowed, Unbent, Unbroken.
  Moderator zaterdag 7 augustus 2010 @ 04:31:33 #274
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_84966720
Ik kopieëer even een droom van mn weblog, het is al een tijdje geleden, maar ik wil hem jullie niet onthouden :P

quote:
Ik droomde dat ik in een of ander groot huis was, met een enorme woonkamer. Er kwamen maarliefst 3 trappen op uit, links, rechts en in het midden van de woonkamer. Er was allerlei volk aanwezig, puur en alleen om elkaar te neuken.

Ik kijk wat rond en zie een mooi meisje op een der vele aanwezige banken zitten en loop op haar af. Ik pak haar bij haar arm en wil haar mee naar boven nemen. Ik ging via de linkertrap omhoog, en zij via de middelste.

Eenmaal boven aangekomen bevinden we ons op een uiterst muffe zolder, waar een ondefinieerbaar aantal gruwelijk misvormde mensen seks met elkaar heeft op stoelen, banken, matrassen, de grond en een verdwaalde poef.

Het meisje kijkt om zich heen en begint te huilen. Ze was volgens eigen zeggen jaloers op het uiterlijk van de anderen, en vluchtte naar het balkon. Lichtelijk verbaasd bleef ik even besluiteloos staan, alvorens het heft in eigen handen te nemen en een ander meisje mee te nemen naar een bank. Daar heb ik vieze seks met haar gehad, en stapte even later ook het balkon op. Het balkon was, ondanks het feit dat we enkele verdiepingen hebben beklommen, op straatniveau.

Ik liep enkele straten door en zat ineens op de fiets van mn moeder. Omdat ik een beetje honger kreeg, en ook gewoon naar huis wilde, vroeg ik aan een stratenmaker waar ik was. Ik bleek in Denekamp te zijn, wat uiterst vreemd is, aangezien het grote huis slechts een straat verder bij mijn stekkie vandaan staat.

Ik fiets maar verder, want ik wilde sowieso terug in Amersfoort komen, en sta ineens met fiets en al in de gang van een grote villa. Ik hoorde stemmen uit de woonkamer komen, parkeerde mijn fiets onder dure jassen en begaf me richting het geroezemoes.

Enkele stappen later kijk ik om de hoek de woonkamer in en zie een flinke hoeveelheid rijkelui bourgondisch zitten schransen. Een flinke angst maakt zich meester van me, maar deze schud ik van me af en begeef me onder hen.

Na wat happen eten besluit ik weer weg te gaan. Via een nogal goedkoop achterdeurtje onvlucht ik de villa en sta plotsklaps in hartje Rotterdam. Daar aanschouw ik een dikke negerin die haar 19 aanwezige kinderen verrot scheld en hen vertelt dat ze achterop de fiets moeten komen zitten, want papa's korfbalwedstrijd zou elk moment beginnen.

Met enige vrees heb ik dit een tijdje aangekeken en liep daarna maar verder. Ik sloeg een hoek om, en werd wakker in mijn eigen bed.
Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: https://www.twitch.tv/drizzt_dourden
pi_85027783
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 14:00 schreef Lavenderr het volgende:

[..]


Heb ik ook regelmatig met iemand die overleden is, jong. Ben altijd wel blij als ik over hem droom, geeft een bepaalde rust dat het goed met hem gaat waar hij nu is.
Ja inderdaad en voelt het ook even alsof je bijgepraat heeft.
Dat is eigenlijk gewoon een fijn gevoel als die af en toe een kijkje hier neemt. Een soort beschermengel.
pi_85029623
Ik heb in de vierde dimensie gedroomd. Een levensechte UFO waar ik in mijn dromen al versteld van stond. Die UFO die voor mijn ogen stil bleef staan. En in die UFO zat een soort van beertje maar dan in alienversion.
Genieten is toegestaan!!!
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 13:34:22 #277
282339 Xantalien
Høken, kreng.
pi_85091833
Gister nog dat ik in elkaar werd gemept door een vreemde man in m'n slaapkamer. Voor de webcam. Ouder waren een weekje weg.. Heel apart allemaal, en niet bepaald fijn. :')
Bi-j mien achter 't huus steet een Amerikaanse slee,
Bi-j de aanschaf mos ik erg diep in de portomonee.
't Is een 8-cilinder met veel chroom en een linnen kap,
Ik hol 'm moeilijk in toom as ik 'm op zien donder trap.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 14:38:03 #278
159094 Jack.
Verdwaalde Belg
pi_85094615
Ik gisteren dat ik bij het huis van m'n grootmoeder was en dat vloog op eoa manier volledig in brand en ik was aan het blussen door er telkens een emmer water op te gooien, wat op zich aardig lukte.
Wel apart.... m'n grootmoeder is 2 weken terug overleden... -O-
In m'n droom was ze er ook niet bij, we waren daar met familie om alles op te ruimen en leeg te halen enzo.
Tot daar een logische droom, maar wat betreft dat vuur heb ik geen idee hoe ik daarbij kom.
pi_85095868
Was het een crematie?
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 20:44:17 #280
159094 Jack.
Verdwaalde Belg
pi_85110561
nee gewone begrafenis, en het huis staat er ook nog steeds, dus heb geen enkele zichtbare link met vuur ofzo.
pi_85436514
Eergisteren ging ik met een paar mensen op rolschaatsen naar mijn oude school.
Ook zo'n lekkere vage droom.
  donderdag 19 augustus 2010 @ 22:56:47 #282
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_85493141
Ik droomde dat ik vast zat aan een ballon en door de buurt kon zweven. Ik droom de laatste tijd bijzonder veel, het lukt echter niet om ze onder controle te krijgen, ik vergeet steeds naar m'n handen te kijken. Misschien vannacht meer succes :)
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_85724169
Ik droomde vannacht dat ik wat had met Tygo (de bekende acteur Tygo) , maar hoe ik daar nou ineens opkom weet ik niet :D
pi_85810708
Ik droomde vannacht dat Nederland het EK van 2012 won :7
Op zondag 12 augustus 2012 04:06 schreef Geo4kant het volgende:
kijg een zikete jonge kut negerinnte gezicht met je kut torll van kutpsv :'0 ophoerE
pi_85810832
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 22:56 schreef ShevaJB het volgende:
Ik droomde dat ik vast zat aan een ballon en door de buurt kon zweven. Ik droom de laatste tijd bijzonder veel, het lukt echter niet om ze onder controle te krijgen, ik vergeet steeds naar m'n handen te kijken. Misschien vannacht meer succes :)
Ik weet steeds vaker dat ik droom, en daar maak ik dan ook flink misbruik van, maar als het leuk begint te worden word ik meestal wakker.

Waarom zou je naar je handen moeten kijken dan?
pi_85811051
Omdat:

quote:
Op maandag 21 december 2009 16:18 schreef Opperkaas het volgende:
Teken een cijfer op je hand kijk gedurende dag iedere 15 min naar dit cijfer op je hand zodat het automatische uiteindelijk gaat.

In je droom zal je dan ook constant naar je hand kjiken en geen cijfer zien, hierdoor weet je meteen dat je aan het dromen bent(lucide droom)

Werkt voor mij ieder geval
Op zondag 12 augustus 2012 04:06 schreef Geo4kant het volgende:
kijg een zikete jonge kut negerinnte gezicht met je kut torll van kutpsv :'0 ophoerE
pi_85891594
kan je dan ook inception bij je zelf toepassen doordat je weet dat je slaapt?
je zou misschien weer kunnen gaan slapen in je eige slaap en dan weer door hebben dat je slaapt en dan een klein ideetje implanteren dat vervolgens uitgroeit tot een groot idee in het echte leven. en dit zonder dat je door hebt dat je zelf je zelf dat idee hebt gegeven? XDXD

niet te begrijpen als je Inception niet hebt gezien
pi_86446922
quote:
Op maandag 30 augustus 2010 22:40 schreef Rawen het volgende:
kan je dan ook inception bij je zelf toepassen doordat je weet dat je slaapt?
je zou misschien weer kunnen gaan slapen in je eige slaap en dan weer door hebben dat je slaapt en dan een klein ideetje implanteren dat vervolgens uitgroeit tot een groot idee in het echte leven. en dit zonder dat je door hebt dat je zelf je zelf dat idee hebt gegeven? XDXD

niet te begrijpen als je Inception niet hebt gezien
jah jah ik snap et meteen heb de film niet gezien maar snap wel wat je ongeveer bedoeld (veel over gehoord)
maar dat gaan dromen in een droom schat ik de kans zeer klein van want als je eigenlijk al onderbewustzijn bent hoe wil je dan nog lager komen?? geen bewustzijn ofzo:P

naja miss kan et wel als je een droom hebt waar je weet dat je droomt word je bewust dus miss lukt et wel om weer te gaan dromen

immers een rtl 4 programma kijken via het nederland die een tv met rtl4 programma filmt is ongeveer hetzelfde

tv kijken terwijl de camerman de andere tv filmt is ongeveer hetzelfde:P


en mijn dromen zij laatste tijd te rustig weet ze niet meer:( zal wel komen door school 8)7
pi_86799046
Soms droom ik dat ik vecht of iemand aan het slaan ben (vraag me niet waarom). Alleen dan voel ik als ik een vuist geef, dat die niet full power is maar als het ware wordt tegengehouden (dus sloom gaat met weinig kracht). En daar kan ik dus niks aan doen, er is ook geen duidelijke reden voor. Dit gebeurt in bijna elke droom waarin ik iemand sla of vecht. (Weet niet waarom :') )
De microfoon heeft gesproken.
pi_86799621
Eergisteren droomde ik over een vliegtuig dat bezig was met neerstorten. In het echt denk ik daar nooit aan maar op de een of andere manier komt deze droom regelmatig weer terug. Dan loop ik gewoon over straat en zie ik een vliegtuig dat heel laag vliegt. Dat vind ik heel angstaanjagend maar ook fascinerend waardoor ik het vliegtuig achtervolg. Vaak is het ook zo dat het vliegtuig mij achtervolgt. :P Als het vliegtuig dan eenmaal is neergestort ren ik voor mijn leven weg (vanwege de explosie) en komt mijn droom ten einde. :')
Tok.
pi_86884459
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 18:34 schreef Microfoon het volgende:
Soms droom ik dat ik vecht of iemand aan het slaan ben (vraag me niet waarom). Alleen dan voel ik als ik een vuist geef, dat die niet full power is maar als het ware wordt tegengehouden (dus sloom gaat met weinig kracht). En daar kan ik dus niks aan doen, er is ook geen duidelijke reden voor. Dit gebeurt in bijna elke droom waarin ik iemand sla of vecht. (Weet niet waarom :') )
ik heb dit vaak in et echt :P
als iemand et echt uitlokt om te vechten tja heb en ze willen dan ook dat er geslagen worden gwn een rel dus
maarja als ik dan uiteindelijk wil slaan uit verdediging of niet tja lukt et gwn niet
ergens in me zegt me dat et niet goed:P
probeer dus voortaan ook maar gwn op andere manier op te lossen werkt stuk beter
pi_89586150
Ik heb vrijwel iedere nacht behoorlijk realistische dromen. Vaak is dat geen enkel probleem, maar regelmatig zijn het ook behoorlijke moodkillers, waar ik (zoals vandaag) de rest van de volgende dag behoorlijk negatief door raak. (denk aan overlijden van vrienden, relaties die kapot gaan etc)
is er een manier om dit op de een of andere manier tegen te gaan of iig te verminderen?
Ik heb toen ik een jaar of 14 was mezelf aangeleerd om een tijdje na iedere droom wakker te worden zodat ik ze allemaal kon onthouden en opschrijven, maar is er ook een manier om je dromen niet meer te onthouden?
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_89586580
quote:
99s.gif Op maandag 6 december 2010 14:18 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:
Ik heb vrijwel iedere nacht behoorlijk realistische dromen. Vaak is dat geen enkel probleem, maar regelmatig zijn het ook behoorlijke moodkillers, waar ik (zoals vandaag) de rest van de volgende dag behoorlijk negatief door raak. (denk aan overlijden van vrienden, relaties die kapot gaan etc)
is er een manier om dit op de een of andere manier tegen te gaan of iig te verminderen?
Ik heb toen ik een jaar of 14 was mezelf aangeleerd om een tijdje na iedere droom wakker te worden zodat ik ze allemaal kon onthouden en opschrijven, maar is er ook een manier om je dromen niet meer te onthouden?
Ik heb precies hetzelfde, en soms na een week weet ik niet eens meer het verschil tussen dingen die echt gebeurd zijn of die in een droom waren. Toen ik klein was had ik ook altijd nachtmerries enzo.

Ik heb al vanalles geprobeerd, vragen bij een psycholoog, ontspanningstherapie, pilletje, rustgevende thee, etc... maar ik blijf ze houden, ik word ook vaak wakker als de droom te heftig wordt en lig dan soms een uur of langer wakker. Waardoor ik op het werk altijd moe ben, elke dag en altijd. Begint me nu aardig op te breken.

Woensdag ga ik naar een fysiotherapeut, kijken of het misschien lichamelijk is, of wat dan ook. Mocht ik ooit een oplossing vinden, dan laat ik het weten.
pi_89587348
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 14:28 schreef JDx het volgende:

[..]

Ik heb precies hetzelfde, en soms na een week weet ik niet eens meer het verschil tussen dingen die echt gebeurd zijn of die in een droom waren. Toen ik klein was had ik ook altijd nachtmerries enzo.

Ik heb al vanalles geprobeerd, vragen bij een psycholoog, ontspanningstherapie, pilletje, rustgevende thee, etc... maar ik blijf ze houden, ik word ook vaak wakker als de droom te heftig wordt en lig dan soms een uur of langer wakker. Waardoor ik op het werk altijd moe ben, elke dag en altijd. Begint me nu aardig op te breken.

Woensdag ga ik naar een fysiotherapeut, kijken of het misschien lichamelijk is, of wat dan ook. Mocht ik ooit een oplossing vinden, dan laat ik het weten.
fijn om te weten in ieder geval dat ik niet de enige ben met dit probleem. En inderdaad, na een tijdje wordt het vaak lastig om droom en werkelijkheid van elkaar te onderscheiden.
Ik heb wel het vermoeden dat het iets psychisch zal zijn bij mij, al zou ik niet weten wat dan precies..
een aantal weken geleden had ik er een tijdje geen last meer van, maar nu komt het weer 3x zo hard terug.
Ik ben in ieder geval benieuwd naar meer informatie erover mocht jij, of iemand anders, die hebben.
in ieder geval sterkte met dit probleem, ik word er niet erg vaak wakker van, kan me voorstellen dat dit helemaal vermoeiend is..

ik heb een tijd terug ook slaappillen op natuurlijke basis geprobeerd, maar daar sliep ik alleen de eerste 2 nachten redelijk van en daarna merkte ik er niks meer van eigenlijk..
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_89731125
Vannacht de bevroren Zaan in geplonsd met mijn fiets, denk dat ik toch iets te veel bezig ben met de kou
pi_89731472
quote:
99s.gif Op maandag 6 december 2010 14:18 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:
Ik heb vrijwel iedere nacht behoorlijk realistische dromen. Vaak is dat geen enkel probleem, maar regelmatig zijn het ook behoorlijke moodkillers, waar ik (zoals vandaag) de rest van de volgende dag behoorlijk negatief door raak. (denk aan overlijden van vrienden, relaties die kapot gaan etc)
is er een manier om dit op de een of andere manier tegen te gaan of iig te verminderen?
Ik heb toen ik een jaar of 14 was mezelf aangeleerd om een tijdje na iedere droom wakker te worden zodat ik ze allemaal kon onthouden en opschrijven, maar is er ook een manier om je dromen niet meer te onthouden?
Een manier om je dromen niet meer te onthouden :{

Probeer anders dit eens:
Dromen en psychologie - Guided Interview Approach

Je moet dromen niet zo letterlijk nemen, vaak proberen ze je iets te vertellen.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_89790367
mijn tip mediteer ga proberen terwijl je wakker bent te dromen
maak je hoofd helemaal leeg en dit is moeilijker als et lijkt en je zult jezelf er ook al snel op betrappen dat je toch weer na denkt dus zeg in je hoofd oke en nu alles weer uit en dan niet na gaan denken over hoe dat moet of ja mag wel maar blijf proberen tot het helemaal is gelukt

dan kan de staat van onderbewustzijn vanzelf binnenstromen aangezien het niet geleid woord door bewuste gedachte

dit eenmaal gelukt weet je vaak precies wat je gedroomd hebt als je klaar bent met mediteren aangezien je wel gwn wakker bent en het dus nog vers in je hoofd zit

stap 2 ga verklaren waarom je dat gedacht hebt en ga het een plaats geven. als je er nu uit bent zal de droom vaak vanzelf over gaan

werkt dit niet of wil het niet lukken

ga dan voor het mediteren/ dromen over dingen denken waar je over wil dromen

voor het dromen moet je dus niet gaan denken ik ga niet over die horror dromen
want dan denk je er alsnog aanmaak je hoofd even helemaal schoon voor je droom en vul je hoofd daarna met de gedachte waar je graag over droomt zeg ook in je zelf hardop of fluisterend ik ga daarover dromen.

heb je nu dan nog steeds geen macht over je droom

dan zou ik toch nog eens het mediteren gebruiken en je droom onderbewust zijn gaan proberen te sturen zonder dat je naa gaat denken en je onderbewust zijn verliest
dit is wel moeilijk maar als je het eenmaal kan zul je het terwijl je slaapt veel beter kunnen.

dromen zijn er namelijk niet om je de stuipe op et lijf te jagen et is nou juist jou wereld jou eigen gecreëerde werkelijkheid waar jij god bent en jij zelfs andermans gedachte daar kan besturen.
dus een vriend van jou woord in jou droom ook heel echt weer gegeven omdat jij hem zo in het echte leven ziet en dus jou gedachte maakt hem precies zo als dat jij hem in het echte leven ziet
vragen stellen die alleen je vriend kan weten enzo heeft trouwens geen effect want als jij et antwoord weet dan weet jou vriend et ook en zal die ook zeker het goede antwoord geven in je droom.

naja ik hoop dat je hier wat aan hebt en hoop dat het snel voorbij zal gaan met die nare dromen

ps kan jij mij dan leren hoe je dromen goed moet onthouden? als ik avond van te voren concentreer erop lukt et wel maar ik wil et graag gwn standaard hebben een automatisme
pi_89792087
dank jullie wel voor de tips, heel lief :)
Het grootste probleem is eigenlijk het feit dat ze zo realistisch zijn, waardoor in mijn hoofd de grenzen tussen echt en dromen een beetje lijkt te vervagen, zoals JDx ook al zegt.
Het zijn ook geen steeds terugkerende dromen, het gaat altijd weer over iets anders eigenlijk, en dan ook echt compleet iets anders. Het lijkt er eerder op dat de 'negatieve' dromen gewoon eens in de zoveel tijd eens aan de beurt zijn (vannacht was ik stickers aan het plakken op een maandkalender, nee dat is even lekker logisch :') ), en ik heb niet het gevoel dat er een diepere betekenis zit achter de dromen.
Wat mijn vriend zei zou ook nog wel eens kunnen, we hebben toevallig een of 2 dagen voordat ik mijn laatste slechte nacht had een horrorfilm gekeken. Wellicht zit er iets in mijn hersenen zo dat het dit soort films in mijn dromen verwerkt door eens even een flinke bak ellende om te kiepen.
Het mediteren vind ik wel een erg handige tip, ik heb inderdaad wel moeite met mijn gedachten helemaal stop te zetten en rust te creëren voor mezelf, dus daar ga ik zeker wat mee doen :)
Ik wil mezelf liever niet leren om zelf mijn dromen te controleren. Hiervoor moet je jezelf ook bewust zijn van het feit dat je droomt, waardoor je minder diep slaapt, en dat lijkt me toch niet heel erg fijn voor de nachtrust..

en hoe ik mezelf heb geleerd mijn dromen te onthouden: ik heb op een gegeven moment een schrift en een pen naast mijn bed gelegd en mezelf gezegd dat ik na een droom wakker moest worden. De eerste keer paar nachten werd ik maar 1 of 2 keer wakker, en daarna eigenlijk vrij regelmatig. In al mijn enthousiasme dat het me lukte schreef ik dan mijn droom op in het schrift, om vervolgens ook weer bijna direct in slaap te vallen.. Het ging eigenlijk vrij vanzelf.
Misschien dat als dit niet meteen werkt, het ook helpt om 's nachts gewekt te worden, zodat je meer in dat ritme komt. Maar dit zou ook wel ten kostte van je nachtrust kunnen gaan, omdat er een goeie kans is dat je tijdens de REM-slaap wakker wordt..
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_89815386
De laatste tijd droom ik steeds dat ik zoen met één van mijn beste vriendinnen. Terwijl als ik wakker ben, ik niet verliefd op haar ben.
Ik sprak haar elke dag best lang en de laatste paar dagen heb ik haar wat minder gesproken. Sindsdien krijg ik dit soort dromen. Is hier een reden voor?
pi_89947678
Ok, ik wil ook nog even een geniale droom kwijt ^^

Vannacht was het best wel verontrustend, maar nu ik wakker ben slaat het natuurlijk weer nergens op.

Ik heb 2 broertjes en de oudste van de 2 was ontvoerd. Ging ik samen met mijn jongste broertje op zoek naar hem en we kregen hulp van een giraffe :') hij kon ook nog praten, maar alleen met ons. En waar kwam die vandaan... we hadden een kinderboerderij (met een giraf :D). Andere mensen mochten niet weten dat het een giraf was dus verkleedden we hem (of haar?) als mens, compleet met bontjas XD

Ook konden we schaatsen op de straat door pakken Yogho onder onze voeten te binden, zo konden we sneller de omgeving scannen.

Oh God, dit gaat nergens over, werd trouwens wakker voordat we hem hadden gevonden :(
pi_89954021
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 09:00 schreef JDx het volgende:
Ok, ik wil ook nog even een geniale droom kwijt ^^

Vannacht was het best wel verontrustend, maar nu ik wakker ben slaat het natuurlijk weer nergens op.

Ik heb 2 broertjes en de oudste van de 2 was ontvoerd. Ging ik samen met mijn jongste broertje op zoek naar hem en we kregen hulp van een giraffe :') hij kon ook nog praten, maar alleen met ons. En waar kwam die vandaan... we hadden een kinderboerderij (met een giraf :D). Andere mensen mochten niet weten dat het een giraf was dus verkleedden we hem (of haar?) als mens, compleet met bontjas XD

Ook konden we schaatsen op de straat door pakken Yogho onder onze voeten te binden, zo konden we sneller de omgeving scannen.

Oh God, dit gaat nergens over, werd trouwens wakker voordat we hem hadden gevonden :(
Hahaha, dat zijn de leuke dromen. :D

Ik droomde dat ik als astronaut naar de maan werd gestuurd. (Ik lees veel over astronomie, zal daar wel vandaan komen.) Op de maan begon ik met mijn collega golfballen de ruimte in te golfen, en van heel ver weg over te gooien met weinig zwaartekracht. Ik was volledig in ruimtepak, behalve mijn schoenen, dat waren gewoon mijn Nikes. :')
Vanaf toen begon er iets te dagen. Ik kon ook mijn handschoenen uitdoen en voelde aan het zand en ik vertrouwde het al niet.
Toen we 'terug' waren op Aarde wist ik al zeker dat het nep was geweest (net zoals 1969, wat ik ook niet geloof.) Ook lieten ze foto's van ons zien op de maan, waar je de sterren en alles gewoon zag, terwijl je die op de foto's van 1969 niet zag. Ik confronteerde de mensen die hierover gingen (geen idee wie dat waren in mijn droom) mee, en daarna weet ik niet wat er gebeurde. Alleen nog dat ze boos werden op degene die die foto gemaakt had. Hier stopte de droom.
Maar toch heb ik het gevoel dat ik op de maan ben geweest, en het was awesome. :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')