abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 17 februari 2007 @ 18:15:50 #151
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46404104
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:05 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ik ben een beetje stoofpot-moe....de laatste had ik btw verpest. Volgens mij gaan prei en alcohol niet samen
Prei!

Prei is nooit goed.

Waarin dan ook.

Niet doen!

Prei

En nu weer een lekker stoofpotje maken SoL
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 17 februari 2007 @ 18:22:02 #152
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_46404264
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 16:19 schreef Aventura het volgende:
Er staat er weer eentje op 't vuur... Met runderlappen, rode wijn, peen, knof, ui, champignons, kruidnagelen en laurierblad. Het ruikt al heerlijk
Hij was heerlijk, maar ik had hem niet langer moeten laten pruttelen anders was-ie drooggekookt. Ben ik nou de eerste persoon op aarde bij wie dat gebeurd is
pi_46404373
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:15 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Prei!

Prei is nooit goed.

Waarin dan ook.

Niet doen!

Prei

En nu weer een lekker stoofpotje maken SoL
Maar maar maar....ik vind prei zo lekker, maar voortaan dus niet meer in een stoofpotje aangezien de 2 waar ik prei in had gedaan niet te eten waren.

Tsssss.... Dat ik bij het eerste ranzige potje nog de alcohol de schuld gaf

Maar goed ik ga er denk ik nog 1 of 2 maken deze 'winter' (vandaag heerlijk naar het strand geweest en op terras gezeten in het zonnetje ) en dan pakken we het zomerstoofpotjestopic van kaaharin er maar ff bij

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2007 18:28:01 ]
pi_46404390
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:22 schreef Aventura het volgende:

[..]

Hij was heerlijk, maar ik had hem niet langer moeten laten pruttelen anders was-ie drooggekookt. Ben ik nou de eerste persoon op aarde bij wie dat gebeurd is
Ik had het laatst met hachee die helemaal aangekoekt was

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2007 18:28:19 ]
  zondag 18 februari 2007 @ 00:43:58 #155
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46415442
Ik kon dus weer niet wachten en dus staat vanaf 23 uur de stoofpot voor morgen te pruttelen. Lekker uien pellen, knoflooktenen kneuzen, tijm van de takjes ritsen en peterselie knippen... ik heb weer ongegeneerd de houthakkersvrouw uitgehangen vanavond

Net wat winterpeenschijven bij de stoof gedaan en een paar plakken courgette. En dan morgen wakker worden en het vuurtje weer aan doen. En dan het Hele Huis Doordrenken van Zaligheid.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_46415501
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:43 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik kon dus weer niet wachten en dus staat vanaf 23 uur de stoofpot voor morgen te pruttelen. Lekker uien pellen, knoflooktenen kneuzen, tijm van de takjes ritsen en peterselie knippen... ik heb weer ongegeneerd de houthakkersvrouw uitgehangen vanavond

Net wat winterpeenschijven bij de stoof gedaan en een paar plakken courgette. En dan morgen wakker worden en het vuurtje weer aan doen. En dan het Hele Huis Doordrenken van Zaligheid.
Zegguh....kan ik niet langs komen morgen
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 18 februari 2007 @ 00:55:15 #157
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46415723
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:45 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Zegguh....kan ik niet langs komen morgen
Jawel hoor
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_46419008
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:55 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Jawel hoor
Jammer dat het zo'n eind rijden is
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_46421359
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:22 schreef Aventura het volgende:

Hij was heerlijk, maar ik had hem niet langer moeten laten pruttelen anders was-ie drooggekookt. Ben ik nou de eerste persoon op aarde bij wie dat gebeurd is
Wel als je niet een beetje bijvult, jongedame!
Gewoon bij blijven schenken.
Water, bouillon, wijn, does not matter!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_46619666
Gisteren heb ik deze stoofschotel gemaakt. Het was een enorm succes en iedereen vroeg me het recept!
Neem géén magere rib/runderlappen, die lillende randjes verdwijnen echt, maar pas na een uur of 5 stoven heb ik gezien, en niet na 2,5 uur zoals de meeste recepten zeggen. En het vlees valt echt uit elkaar in je mond....
En maak het liefst de dag van te voren, stoof het 4 uur, laat afkoelen en bewaar in de koelkast, en stoof het de dag erna nog een uur.

Het is een variant op Boeuf Bourguignon, en was genoeg voor 5 personen.

Ingrediënten:

900 g riblappen (of runderlappen)
25 g boter
1/2 duobakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been (optioneel)
2 uien, in stukjes
1/2 fles volle rode wijn
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 stengels selderij, in stukjes
2 eetlepels bloem
1/4 liter bouillon (ik maak 'm zelf met een blokje)
1 potje zilveruitjes
3 laurierblaadjes
3 theelepels gedroogde tijm (of 5 takjes verse tijm)
5 teentjes knoflook, gepeld en geplet
1-2 gedroogde chilipepertjes
1 bak champignons (250 gram)
1 a 2 ansjovis
paar cherrytomaatjes, of grote tomaat, of lepeltje tomatenpuree

Voorbereiden
(max. 1 dag tevoren): Runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in bakvet blokjes rundvlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water. Vleesblokjes, spekjes en runderschenkel in pan terugdoen. Zilveruitjes, de in stukjes gesneden winterpeen en selderijstengels erdoor scheppen. Ansjovis en tomaat toevoegen (Dit proef je niet, beiden werken als smaakversterkers!) Laurier en tijm met knoflook in pan doen en chilipepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 3 uur laten sudderen. Af en toe omscheppen.

Bereiden
Stoofpot eventueel opnieuw opwarmen. Laatste halfuur champignons meestoven. Knoflook, laurier en kruidentakjes verwijderen. Schenkel uit pan nemen, vlees dat eraan zit in kleine blokjes snijden en terugdoen in pan.

[ Bericht 0% gewijzigd door cinnamongirl op 24-02-2007 12:27:28 ]
pi_46619945
Erbij had ik aardappelpuree en een rodekoolstoof, die ook heerlijk was.

Nodig:

zak verse voorgesneden rode kool
1/2 kaneelstokje of theeleepel kaneelpoeder
2 goudreinetten
25 gr. boter
handje rozijnen
glas port/wijn
zout
scheut (witte wijn) azijn

Bereiden
Doe een bodem water in de pan en voeg de in stukjes gesneden appel toe, alsmede de rozijnen, de rode kool en de boter en de kaneel.
Giet de port, en de azijn erover stoof dit in een uur gaar, op laag vuur. Niet eerst aan de kook brengen dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door cinnamongirl op 24-02-2007 12:23:41 ]
pi_47362538
Ik wil iets doen met kipenpootjes, tomaten en linzen. Is dat een goed idee en heeft toevallig nog iemand een verrukkelijk recept, voordat ik zelf aan 't klussen sla?
Sweet and innocent...
  zondag 18 maart 2007 @ 16:50:30 #163
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47403519
Zo ik heb ook al weer even een stoofje opstaan

ik knal er even een fotootje in.

zo staat het dan op mijn petroleumstel te pruttelen


En het stoofje:
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_47405514
Dat stelletje
Leuk
pi_47405558
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 12:05 schreef cinnamongirl het volgende:
Gisteren heb ik deze stoofschotel gemaakt. Het was een enorm succes en iedereen vroeg me het recept!
Neem géén magere rib/runderlappen, die lillende randjes verdwijnen echt, maar pas na een uur of 5 stoven heb ik gezien, en niet na 2,5 uur zoals de meeste recepten zeggen. En het vlees valt echt uit elkaar in je mond....
En maak het liefst de dag van te voren, stoof het 4 uur, laat afkoelen en bewaar in de koelkast, en stoof het de dag erna nog een uur.

Het is een variant op Boeuf Bourguignon, en was genoeg voor 5 personen.

Ingrediënten:

900 g riblappen (of runderlappen)
25 g boter
1/2 duobakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been (optioneel)
2 uien, in stukjes
1/2 fles volle rode wijn
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 stengels selderij, in stukjes
2 eetlepels bloem
1/4 liter bouillon (ik maak 'm zelf met een blokje)
1 potje zilveruitjes
3 laurierblaadjes
3 theelepels gedroogde tijm (of 5 takjes verse tijm)
5 teentjes knoflook, gepeld en geplet
1-2 gedroogde chilipepertjes
1 bak champignons (250 gram)
1 a 2 ansjovis
paar cherrytomaatjes, of grote tomaat, of lepeltje tomatenpuree

Voorbereiden
(max. 1 dag tevoren): Runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in bakvet blokjes rundvlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water. Vleesblokjes, spekjes en runderschenkel in pan terugdoen. Zilveruitjes, de in stukjes gesneden winterpeen en selderijstengels erdoor scheppen. Ansjovis en tomaat toevoegen (Dit proef je niet, beiden werken als smaakversterkers!) Laurier en tijm met knoflook in pan doen en chilipepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 3 uur laten sudderen. Af en toe omscheppen.

Bereiden
Stoofpot eventueel opnieuw opwarmen. Laatste halfuur champignons meestoven. Knoflook, laurier en kruidentakjes verwijderen. Schenkel uit pan nemen, vlees dat eraan zit in kleine blokjes snijden en terugdoen in pan.
Oh oh, deze moet deze week echt gemaakt worden hier *kwijlt*
pi_47406194
Ze hebben bij de Aldi nu stoofvlees in bier (k&k dus). Hij staat hier nu in de kast onder het mom van 'je moet alles een keer geprobeerd hebben en dood zul je er niet aan gaan, althans, niet direct'. Iemand hier al een keer zo dapper geweest?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  zondag 18 maart 2007 @ 18:11:13 #167
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47406297
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:08 schreef Jarno het volgende:
Ze hebben bij de Aldi nu stoofvlees in bier (k&k dus). Hij staat hier nu in de kast onder het mom van 'je moet alles een keer geprobeerd hebben en dood zul je er niet aan gaan, althans, niet direct'. Iemand hier al een keer zo dapper geweest?
nee, ik denk stiekem dat het nog te pruimen is ook.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_47406343
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:11 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

nee, ik denk stiekem dat het nog te pruimen is ook.
Ja, daar ben ik ook wel een beetje bang voor. Eerstvolgende keer dat we friet eten zal ik 'm eens opwarmen.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  zondag 18 maart 2007 @ 18:13:52 #169
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47406386
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:12 schreef Jarno het volgende:

[..]

Ja, daar ben ik ook wel een beetje bang voor. Eerstvolgende keer dat we friet eten zal ik 'm eens opwarmen.


ik ben altijd benieuwd.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 18 maart 2007 @ 18:15:20 #170
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47406423
quote:
Op zondag 18 maart 2007 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Dat stelletje
Leuk
THanks

Reuze handig.. ik zweer er echt bij met pruttelpotjes.
Ik heb inmiddels lekker wat champignons en zilveruitjes toegevoegd..
Saus moet nog ietsjes indikken en ik bind hem nog iets bij met een klein stukje ontbijtkoek
Erbij straks gekookte aardappels en wat bloemkool en dan hebben we een voortreffelijk avondmaal.
in de oven staat ook een appeltaart, voor het toetje

Ik kan niet wachten
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 18 maart 2007 @ 18:17:35 #171
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47406496
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:15 schreef MissHobje het volgende:

[..]

THanks

Reuze handig.. ik zweer er echt bij met pruttelpotjes.
Ik heb inmiddels lekker wat champignons en zilveruitjes toegevoegd..
Saus moet nog ietsjes indikken en ik bind hem nog iets bij met een klein stukje ontbijtkoek
Erbij straks gekookte aardappels en wat bloemkool en dan hebben we een voortreffelijk avondmaal.
in de oven staat ook een appeltaart, voor het toetje

Ik kan niet wachten
ruik je zo'n brandertje niet?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 18 maart 2007 @ 19:10:55 #172
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47408480
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:17 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ruik je zo'n brandertje niet?
Nope.. ik gebruik ook geen peut maar lampenolie
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 18 maart 2007 @ 21:07:08 #173
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_47413091
quote:
Op zondag 18 maart 2007 19:10 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Nope.. ik gebruik ook geen peut maar lampenolie
'Thuis' (bij m'n ouders) stoken ze hem op petroleum, maar dat ruik je ook niet/nauwelijks. Wat je ruikt is subtiel en ouderwets, het stinkt zeker niet. Wel buiten vullen natuurlijk

M'n ouders hebben er overins best veel, ik zal er eens een claimen (maar moet ik wel een grotere keuken hebben).
I am a black hole shitting into the void
  maandag 19 maart 2007 @ 16:04:05 #174
172358 oddman
Introspecteur
pi_47438439
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 10:14 schreef Delicieux het volgende:
Gisteravond heb ik weer eens een grote pot Boeuf Bourgignon gemaakt. Supermakkelijk, het kost alleen wat prutteltijd. Verder is het erg makkelijk in te vriezen en zo te bewaren!

Nodig:
2 kilo vet-dooraderd rundvlees
400 gram ongerookte spek
12 kleine uitjes
500 gram kleine champignons
250 gram roomboter
Halve liter runderbouillon
4 eetlepels bloem
Bouquet garni (perterselie, laurierblad en thijm)


Hoe te maken:
Snij de spek in kleine reepjes.
Boter in een grote pan
doe daar de gepelde hele uitjes bij, alsook de in reepjes gesneden spek
Laat dat rustig op klein vuur een beetje aanbakken.
Schep dan het geheel uit de pan en leg het op een bordje. Laat de rest van de boter in pan liggen.

Snij het rundvlees in stukken van pak 'm beet 4x4x4 cm.
Bak het vlees aan in de pan aan, rondom mooi bruin en strooi er dan de 4 eetlepels bloem overheen en meng dat goed. Doe dan de uitjes en de spekjes er weer bij.
Verder doe je dan 500ml runderbouillon bij, alsook een een fles rode wijn (0,75 liter)
Ook doe je er een bouquet garni bij, bestaande uit Thijm, Laurierblad en peterselie.
Laat het geheel 3 uur op een zacht vuurtje pruttelen.

Na 3 uur doe je er de champignons bij, en je laat het nog eens een half uur rustig pruttelen.
Dan haal je het bouquet garni uit de pan, en een heerlijke Boeuf Bourgignon is klaar!
Je vergeet de knoflook. Bij bouquet ganri hoort ook knoflook...


Mijn eigen duit voor het zakje: Hachee à la mode Oddman.

Volledig schaalbaar, benoemde hoeveelheden zijn, mits aangevuld met meelspijs en groente, voor 3/4 personen. 2 als ze heel erg veel honger hebben.
500 gr runderstoofvlees (runderlappen, sucadelappen, dat soort spul)
500 gr uien
50 gr boter
Zout
versgemalen peper
azijn
laurier
kruidnagel
1 bouillonblokje
water

Snijd het vlees in dobbelstenen (d6). Snipper de ui, mogen grove stukken zijn.
Bak het vlees bruin in de boter in een (stoof-)pan met hoge rand op een middelhoog vuur. Voeg dan de uien toe en bak door totdat deze glazig zijn. Voeg dan, onder constant roeren, twee eetlepels bloem toe (om te binden). Blijf roeren en bak dit geheel 1-2 minuten op een middelmatig vuur. Voeg dan zo veel water toe dat het geheel onder water staat en een beetje rond kan zwemmen.
Voeg dan de laurier (3-4 blaadjes), kruidnagel (6 hele nagels of een mespunt gemalen kruidnagel), peper (flink wat; malen tot je een lamme arm krijgt), zout (mespunt), bouillonblokje en azijn (3 flinke eetlepels) toe. Goed roeren en vuur opstoken tot het geheel aan de kook is.
Dan vuur heel laag zetten dat het net borrelt en minstens 2 1/2 uur laten pruttelen. Zoals met de meeste stoofpotten, heo langer hoe beter.
Serveren met aardappelpuree en groente / salade naar keuze.
Als bonus nog de wortelsalade die ik er zelf bij zou geven:

Wortelsalade (bijgerecht voor 3/4 personen)
2 grote winterpenen
1/2 ui
3 grote lepels zonnebloemolie
4 grote lepels azijn
zout
peper
suiker
tijm

Schrap en rasp de wortel. Wees blij als je een keukenmachine hebt, want dat maakt het veel makkelijker. Snij de ui in hele dunne ringen.
Meng de olie en azijn in een kom. Voeg er het zout (flinke mespunt), peper (versgemalen, naar smaak), tijm (mespunt) en suiker (mespunt) aan toe. Mik er dan de gemalen wortel en gesneden ui bij. Goed mengen en laten staan in de koelkast terwijl de hachee pruttelt.

Eet smakelijk!
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
- Bertrand Russell
pi_47438771
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 12:16 schreef cinnamongirl het volgende:
Erbij had ik aardappelpuree en een rodekoolstoof, die ook heerlijk was.

Nodig:

zak verse voorgesneden rode kool
1/2 kaneelstokje of theeleepel kaneelpoeder
2 goudreinetten
25 gr. boter
handje rozijnen
glas port/wijn
zout
scheut (witte wijn) azijn

Bereiden
Doe een bodem water in de pan en voeg de in stukjes gesneden appel toe, alsmede de rozijnen, de rode kool en de boter en de kaneel.
Giet de port, en de azijn erover stoof dit in een uur gaar, op laag vuur. Niet eerst aan de kook brengen dus.
Die ga ik maken! Rode kool
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  maandag 19 maart 2007 @ 16:22:07 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47439186
Als je trouwens stoofpot maakt, en je wat overhoud, beetje aanlengen met wat water, binden met een roux tot een dikvloeibare ragout en af laten koelen, rolletjes van maken (gebruik een spuitzak zonder tuutje) en door paneermeel halen, door ei halen, door paneermeel halen en 24 uur in de koelkast laten opstijven.
Frituren tot goudbruin, goddelijke kroketten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_47439306
quote:
Op maandag 19 maart 2007 16:11 schreef gekkehoedenmaker het volgende:

[..]

Die ga ik maken! Rode kool
Smaakt zo ultiem bij de Boeuf Bourguignon vind ik....het water loopt me alweer in de mond
pi_47439561
quote:
Op maandag 19 maart 2007 16:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je trouwens stoofpot maakt, en je wat overhoud, beetje aanlengen met wat water, binden met een roux tot een dikvloeibare ragout en af laten koelen, rolletjes van maken (gebruik een spuitzak zonder tuutje) en door paneermeel halen, door ei halen, door paneermeel halen en 24 uur in de koelkast laten opstijven.
Frituren tot goudbruin, goddelijke kroketten
Wat een idee
pi_47440020
Ik heb gister het eerste stoofpotje in mn leven op, gemaakt door meneer Gripper (ik heb alleen wat gesneden )
We hebben er met zn 4-en van gegeten en het was echt heerlijk
Het werd zelfs spontaan winterweer
En er is zelfs nog wat over wat nu in mn vriezer ligt te wachten om ergens deze week gegeten te worden
Whatever you're about to discover we off that.
  donderdag 29 maart 2007 @ 18:50:29 #180
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_47801472
Ik moet nog op zoek naar een recept, maar ik denk dat ik zaterdag een stoofpotje ga maken voor zondag. Voor de eerste keer in mijn leven

Ga nu eerst deel 1 doorlezen, daarna dit deel. En natuurlijk de kookboeken!
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:06:34 #181
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_47804100
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 18:50 schreef sanger het volgende:
Ik moet nog op zoek naar een recept, maar ik denk dat ik zaterdag een stoofpotje ga maken voor zondag. Voor de eerste keer in mijn leven

Ga nu eerst deel 1 doorlezen, daarna dit deel. En natuurlijk de kookboeken!
En houthakken voor Hellace sanger! Houthakken!
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:08:05 #182
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_47804163
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 11:03 schreef Innocence het volgende:
Ik wil iets doen met kipenpootjes, tomaten en linzen. Is dat een goed idee en heeft toevallig nog iemand een verrukkelijk recept, voordat ik zelf aan 't klussen sla?
Linzen

Recepten en ervaringen met gestoofde linzen welkom
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:09:18 #183
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47804208
quote:
Op maandag 19 maart 2007 16:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je trouwens stoofpot maakt, en je wat overhoud, beetje aanlengen met wat water, binden met een roux tot een dikvloeibare ragout en af laten koelen, rolletjes van maken (gebruik een spuitzak zonder tuutje) en door paneermeel halen, door ei halen, door paneermeel halen en 24 uur in de koelkast laten opstijven.
Frituren tot goudbruin, goddelijke kroketten
als je trouwens roux maakt voor kroketten doe er ook een scheutje melk door.

daarnaast weet ik dat je ooit, terecht, hebt gezegd dat je het beter door eiwit dan door een ei kan halen.

daarnaast voor de toekomstige kroketrollers. wees niet bang als je het in je koelkast zet denkt dat het te zacht is. te veel vlees is erg onsmakelijk. zorg voor een goede ragoutverhouding en ga uit van max. 30% vlees. in hele kleine blokjes.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:20:31 #184
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_47804635
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 20:06 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

En houthakken voor Hellace sanger! Houthakken!
Mag ik ook een zaag pakken

Ik moet toevallig wel nog een boom ui tde tuin halen, hoe toevallig!
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:25:17 #185
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_47804842
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 20:20 schreef sanger het volgende:

[..]

Mag ik ook een zaag pakken

Ik moet toevallig wel nog een boom ui tde tuin halen, hoe toevallig!
Nee zagen mag niet.

Sanger, maak die oerman nou in je los! Houthakken! Bronstig zweet langs de gezwollen aderen! Grommende kreten wanneer je bijl het weerbarstige hout doorklieft!

Zagen
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:36:16 #186
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_47805229
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 20:25 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Nee zagen mag niet.

Sanger, maak die oerman nou in je los! Houthakken! Bronstig zweet langs de gezwollen aderen! Grommende kreten wanneer je bijl het weerbarstige hout doorklieft!

Zagen


Dan zal ik de bijl op het slijpblok leggen, de buren waarschuwen en van het weekend de boom omhakken

En vervolgens mijn oermannelijkheid in de stoofpot verwerken
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:37:28 #187
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47805282
vergeet de ruwe mosterd niet in de pan te doen. twee eetlepels op 500 gram vlees. en de eetlepel azijn.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_47826425
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 20:08 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Linzen

Recepten en ervaringen met gestoofde linzen welkom
Was erg lekker, alleen had ik er zilvervliesrijst bij, waardoor je de linzen zowat niet meer proefde.

Tsja recept:

Twee flinke kippenbouten
Blikje tomatenblokjes
Knoflook en ui, grof gesneden.
Koriander, zwarte peper en wat ander spul.
Blik linzen

Kippenpoten snel aanbraden, even eruit halen. Hierin ui en knoflook fruiten. Tomatenblokjes en kruiden erbij. Kippenpoten weer treug in de pan, wat water erbij als het niet onder staat en aan de kook brengen. Vuur laag en drie kwartier laten pruttelen. Laatste tien minuten linzen erbij, anders blijft er volgensmij niets meer van over.

Kan vast ook met linzen zonder blik, maar hadden dit toch nog staan.
Sweet and innocent...
  zaterdag 31 maart 2007 @ 17:15:52 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47863994
Heb vanmiddag om een uur of 1 dit opgezet
1 1/2 kilo vette runderlappen
150 gram doorregen gerookt spek
400 gram cherry tomaatjes
bol knoflook
fles rode wijn (een Sangiovese)
vegeta, peper, foelie
blaadje laurier
ansjovisfiletje
wat gedroogde tomaten

Spek uitgebakken, in het spekvet het gekruide vlees aangebraden tot bruin, knoflook fijngehakt met de gekwarte cherries toegevoegt.
Spek weet toegevoegt en met een fles rode wijn afgeblust.
Dit laat ik stoven tot een uur of acht en eten we met rode kool met appeltjes, bloemige aardappeltjes (zeeuwse roem) en zelfgemaakte appelmoes (boskoop)
Waarom de cherries? Die had ik in huis en moesten op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 maart 2007 @ 21:22:15 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47871600
Twas erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_49153799
Vriezer moest leeg om ontdooit te worden, zodat ik straks al die bergen ijs kwijt kan voor dochterlief....dus vanaaf stoofpotje gegeten .

Volgende keer doe ik de aardappels wel apart of zonder schil, aangezien die schilletjes loslaten als het stoofpotje een tijdje zijn onderkomen in de vriezer heeft gehad.
Krijg dan af en toe echt zo een melk-met-vel-mondgevoel
  dinsdag 8 mei 2007 @ 20:21:35 #192
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_49157909
Iemand een idee voor een zomers stoofpotje?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_49158244
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 20:21 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand een idee voor een zomers stoofpotje?
Zomerstoofpotjes hier verder?
pi_49158413
Ja hoor :




Voor 4 personen heb je nodig...

4 grote vastkokende aardappelen
4 grote uien
4 vleestomaten
2 a 3 courgetten
750 gr magere spekblokjes
paprikapoeder
peper
zout


Kook de aardappelen in licht gezouten water.
Snij de uien in fijne ringen, pel de tomaten en verdeel ze daarna in kleine partjes.
Snij de courgetten die je niet hoeft te pellen in kleine blokjes.
Bak de spekblokjes in een braadpan zonder boter, voeg hierbij de uiringen en laat enkele minuten meebakken.
Voeg er de courgettenblokjes en de tomaten aan toe.
Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
Dek af en laat een tiental minuten zachtjes verder stoven tot de groentjes gaar zijn.
Snij de gekookte aardappels in schijven en doe ze bij het hutsepotje, laat alles nog even opwarmen.




pi_49158859
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 20:34 schreef Bluezz het volgende:
Ja hoor :
zomerstoofpot
post dat dan in het Zomerstoofpotjes topic bluezz
pi_49159022
Ja, gotsammestoofpot, dat zie ik nou pas, en wie is hier nou de MOT
pi_52975113
Sorry even een kick, wil een stoofpotje maken voor vanaaf en anders moet ik steeds de search gebruiken om het topic te vinden, en deze comp is behoorlijk gaar
pi_52979724
Stoofpotje staat op, mocht ie niet te eten zijn, dan ben ik altijd nog op tijd om naar de supermarkt te gaan en iets anders te maken voor vriendlief en mezelf, hij is toch pas na achten thuis

600 gr. riblappen
2 flinke wortels
tweederde courgette
3 uien
2 teentjes knoflook in schijfjes
2 teentjes knoflook geplet en gehakt
2 grote en 1 kleine aardappel
liter rode wijn
kaneel
jeneverbessen

heb ik staan pruttelen op het fornuis... het ruikt iig verrukkelijk

Laurierblaadjes alleen vergeten te halen, dan maar zonder
pi_52984473
Vervang de runderlappen eens door hamlapjes, echt zalig. Heel zacht en smeuig.
pi_52984699
Wat een lekker topic is dit, zeg!

Heerlijk recept voor Ajam smoor:

1 kg kippenpoten, vel eraf trekken/snijden. Kipkruiden erover en eerst aanbraden in delen. Dan alle kip in de pan doen, klein kopje ketjap manis erbij, 1 laurierblad, 2 lombokpepers (silvo, Appie Heijn), 4 kruidnagelen, 4 jeneverbessen, 2 grote uien in ringen. 1,5 uur sudderen en smullen maar!! Boterzacht!
pi_52985486
Ik krijg honger van dit topic
Saartje
  vrijdag 7 september 2007 @ 18:03:05 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53011158
Crosspost
Ik heb 4 dikke riblappen gekocht die volgens de slager 4 weken waren afgehangen.
Ik braad ze aan, gekruid met wat nootmuskaat Foelie, kummel, peper, kardamom en zeezout.
Voordat ik ze ging stoven proef ik ze en wat denk je, deze gemarmerde sudderlappen had ik als steak kunnen eten, malser en smaakvoller dan de meeste biefstukken of entracote bij de doorsnee slager/super.
Ze liggen nu met een fles Chianti en een halve bol knoflook te sudderen, dit wordt een godenmaal vanavond.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 september 2007 @ 18:04:03 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53011179
quote:
Op donderdag 6 september 2007 16:23 schreef Sudderpot het volgende:
Vervang de runderlappen eens door hamlapjes, echt zalig. Heel zacht en smeuig.
Vervang Hamlap door schouder of nek, nog sappiger en smaakvoller
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53059618
Sorry, ben een newbee, geen verstand van bookmarks, dus maar een stiekeme tvp.... (bijdeweg, ik heb honger gekregen...)
pi_53076164
Cinnamongirl, heb jouw stoofpot afgelopen zaterdag gemaakt. Heb het vlees 5 uur laten sudderen. Helemaal super! Ga ik zeker nog een keer maken!
pi_53081063
Aangemoedigd door alle lekkere recepten hier heb ik vandaag toch maar de pan gekocht waar wel al even tegen aan zaten te hikken. Je weet dat je hem wilt, maar stelt de aankoop toch steeds weer uit. Het is een pan van de Hema. Gietijzer met alleen aan de buitenkant emaille.
Bij gebrek aan een sudderpit op ons kooktoestel hebben we meteen maar het petroleumstel goed schoongemaakt en gevuld. Voor mijn kacheltje in de schuur staat hier altijd wel een liter of 20 zwavelvrije petroleum, dus dat was makkelijk pakken.

Ik heb onderstaand recept gebruikt (zonder de peperbessen, die kon ik niet vinden).

4 kippenbouten (poten met rugstuk)
zout, peper
35 g boter of bak- en braadproduct
1 eetl. zonnebloemolie
2 gehakte uien
2 eetl. zilveruitjes
1-2 teentjes kleingesneden knoflook
6 takjes verse of _ theel. gedroogde tijm
1 theel. roze peperbessen
1 groene paprika in reepjes
halve fles droge witte wijn of rosé
allesbinder
fijngeknipte peterselie

Bestrooi de kip met zout en peper.
Was handen en plank direct daarna met heet water.
Verwarm de boter met de olie in de pan. Bak hierin de kip rondom goudbruin. Schuif de kip wat opzij en fruit de ui in het hete vet. Voeg de zilveruitjes, knoflook, tijm, roze peperbessen en paprika toe en bak deze even mee.
Giet de wijn langs de rand van de pan. Plaats het deksel schuin erop.

Bereiding:

Stoof circa 50 minuten, afhankelijk van het gewicht van de kippenbouten. Keer de kip regelmatig. Kook de saus even in of bind bij met allesbinder. Bestrooi met de peterselie. Serveer de kip in een voorverwarmde schaal.

En dit is het resultaat.


De vlam aansteken en afstellen


Wachten........


En het resultaat. Hoe het smaakt. Nog geen idee. We eten hem pas morgen op.
  maandag 10 september 2007 @ 21:08:59 #207
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53081191
wat een lekkere ouderwetse pan
je recept klinkt heerlijk! Ik ben benieuwd hoe het smaakt!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53093401
Ik denk dat ik die van deom ga maken vanaaf...klinkt erg lekker en makkelijk ook
pi_53104975
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 12:13 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik denk dat ik die van deom ga maken vanaaf...klinkt erg lekker en makkelijk ook
Met wat aardappelpuree en geroerbakte prei was het heerlijk
pi_53300604
Koken jullie de aardappels wat vantevoren, voor je ze later in laatste fase van de stoofpot erbij gooit? Of doe je ze er rauw bij?
Whatever I want.
  woensdag 19 september 2007 @ 15:00:02 #211
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53300894
quote:
Op woensdag 19 september 2007 14:48 schreef PeRi het volgende:
Koken jullie de aardappels wat vantevoren, voor je ze later in laatste fase van de stoofpot erbij gooit? Of doe je ze er rauw bij?
Ik doe ze er gewoon rauw in (krieltjes).
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53300989
quote:
Op woensdag 19 september 2007 14:48 schreef PeRi het volgende:
Koken jullie de aardappels wat vantevoren, voor je ze later in laatste fase van de stoofpot erbij gooit? Of doe je ze er rauw bij?
Ik heb ze er zondag ook gewoon op het laatst bij gedaan. I heb het toen nog ongeveer 3 kwartier laten staan en toen waren de aardappelen prima.

Was trouwens een stoofpot met lamsschouder . Al op zaterdag begonnen en op zondag afgemaakt . De messen zijn niet uit de besteklade geweest zo zacht was het vlees.
pi_53303660
Ah thanks, dan gooi ik ze er rauw bij .
Whatever I want.
pi_53400010
Gisteren gemaakt:

quote:
Ingredienten voor 8 personen:

* 1 kg magere runderlappen
* 100 g boter of margarine
* 150 g spekblokjes
* 3 uien, gesnipperd
* 4 dl rode wijn
* 2 dl vleesbouillon
* 1 takje tijm
* 1 laurierblad
* 1 teentje knoflook
* 250 g champignons
* peterselie
* zout, peper
* allesbinder



Bereiding:

De spekblokjes bakken in de boter, uit de pan nemen en in het braadvet de in blokjes gesneden en gezouten runderlappen braden. Dit duurt even, want er komt heel veel vocht uit het vlees. Als het vlees bruin is de uien, de champignons en de knoflook een paar minuten meebakken.
Afblussen met bouillon en rode wijn.
De tijm en het laurierblad erbij doen en alles een paar uur laten sudderen tot het vlees gaar is.
De saus binden met allesbinder en eventueel op smaak brengen met zout, peper en peterselie
En dat wordt opgepeuzeld vanavond met het rode kool stoofpotje die Cinnamongirl eens gepost heeft
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 23 september 2007 @ 10:23:38 #215
101884 PeRi
Allons-y!
pi_53400072
Ik ben ook aan het stoofpotteren. .

Net lamsvlees, rode wijn, kaneel, een half bouillonblokje, uien, knoflook, jeneverbesjes en laurierblad in een pannetje gemikt. Straks nog wortel en courgette en daarna laten rusten. Ongeveer halfuur voor we gaan eten aardappeltjes erbij.
Whatever I want.
  zondag 23 september 2007 @ 16:36:50 #216
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_53409281
tvp
pi_53451652
Gisteren ook weer aan het stoofpotten geslagen. Nieuwe gietijzeren braadpan gekocht en die moest ingewijd worden natuurlijk. Kilootje runderlappen (niks mager!), wat ui, knoflook, laurier, champignons, en een flesje oud bruin bier en een paar uur van je dag. Lekker basic, maar hij was heeeeeeerlijk.

Gaat zeker vaker gebeuren komende herfst en winter.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_53452720
Oeh, riblapjes waren in de aanbieding bij de super, meteen een kilootje ingeslagen. Ergens deze week wordt het wel weer eens tijd om de hele tent naar kruidnagelen, wijn en knof te laten ruiken!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_53456447
Zo, een TVP. Ik ben dol op stoven, gebruik meestal rundvlees, maar deze is ook lekker:
Marokkaanse tajine met kip, aardappel en olijven

Eerst de charmoulamarinade:
- 1 el chilivlokken
- 1 el zoet paprikapoeder
- 1 tl fijngehakte verse gemser
- 1/2 tl saffraandraadjes
- 2 uien in piepkleine blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el gehakte bladpeterselie
- 2 el gehakte verse koriander
- 1/2 ingemaakte citroen, in dunne plakken
- 1,25 dl olijfolie
- sap van 1/2 citroen

alles mengen een een half uur laten staan voor gebruik.
Ik gebruik zelf 1-2 kleine ingemaakte citroentjes in kleine stukjes en gebruik maar meteen de hele citroen om uit te knijpen.

Dan het echte recept:
- 1,2 kg kip
- 1,25 dl charmoulamarimade (ik doe meer, ongeveer de helft van wat je hebt gemaakt)
- 4 el arachideolie
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl saffraandraadjes
- 1/2 tl versgemalen zwarte peper
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl gemberpoeder
- kaneelstokje
- 4 tenen knoflook, fijngestampt
- 2 uien, gehalveerd en in dunne plakken
- 1 tomaat, van pitjes ontdaan en gehakt
- 1 bos bladpeterselie, gehakt
- 1 bos koriander, gehakt
- 2 grote aardappelen, in parten
- 5 dl water
- 150 g groene olijven
- 1 ingemaakte citroen, in 6 parten
- korianderblad, als garnering

(ik gebruik 4 mooie roma's, natuurlijk meer citroenen, want ik vind die dingen echt heerlijk, en 4 aardappels. krijg je n mooi gebonden sausje)

Was de kip, dep hem droog en snijd hem in 4en. Wrijf hem goed in met de marinade en leg m een nacht in de koelkast.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem (tajine kan ook, maar neem van mij aan: dat duurt echt te lang) en bak de stukken kip bruin.
Voeg zout, saffraan, peper, komijn, gemberpoeder, kaneelstokje, knoflook en ui toe en laat ze 10 min meebakken. draai de stukken kip af en toe om.
Voeg tomaat, peterselie, koriander, aardappelen en water toe en laat alles 45 minuten stoven.

Vis de kip eruit en leg het op een schaal of tajine, laat de saus dan 5 min inkoken. voeg olijven en citroen toe, even doorwarmen, leg de aardappelen om de kip heen en giet de saus erover. Garneer met de korianderblaadjes.

(ik heb m niet zelf bedacht maar hij's lekker!!
pi_53547674
Ook al geïnspireerd door dit topic, heb ik me net een beetje laten gaan

4 ons baconlappen (spek was op)
1 kilo lamsnek met bot
4 ons sucadelappen
en allerlei groenachtigs

Eerst de bacon in reepjes lekker knapperig gebakken, zodat ik tijdens het koken al fijn kon proeven/snoepen. De rest van het vlees in lekker lompe stukken gebakken in het spekvet. Teentje of 10 knoflook erbij, stuk of 15 hele sjalotjes erin, even lekker hard bakken allemaal.
Afgeblust met een liter guinness, en 6 wortels, 2 ansjovisfilets, 2 blikjes tomatenpuree en 1 blik gepelde tomaten toegevoegd. 3 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 gedroogde rawits, mosterd en peper maken het voorlopig af.
Alles staat nu fijn in mijn gietijzeren wokje te pruttelen, maar er zijn wel wat complicaties:
1. Ik heb geen deksel voor de wok. Bij de toko verkochten ze die vandaag ook niet
2. De wok is tot de rand vol. Hoe ga ik daar morgen de paprika, prei en champignons nog bij proppen?

Moeilijk.
Voorlopig ruikt het in elk geval al heel fijn (smaakt ook best) en hoe ik het morgen oplos, merk ik dan wel. Eerst maar eens bedenken hoe ik het straks afdek, agz ik vanavond en vannacht niet thuis ben en een kat heb...

en fuckie, ik ben de peper-/kruidkoek vergeten om hem af te maken!

[ Bericht 1% gewijzigd door Vanyel op 28-09-2007 16:46:56 ]
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_53547698
Ik denk dat ik van het weekend gewoon wéér een stoofpot ga maken. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  vrijdag 28 september 2007 @ 16:52:22 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53547973
3 slagers afgeweest en nergens vet vlees te krijgen, alles broodmager. Gooi morgen dan maar kippenvleugels en aardappels in de oven.
Damn, had zin in suddervlees.-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53548029
Mja, da's altijd wel jammer idd. Zal morgen ook eens de slager lief aankijken, er zit hier net een nieuwe, de vorige die er zat was helemaal top dus ik ben benieuwd.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  vrijdag 28 september 2007 @ 18:46:34 #224
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53550550
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:
3 slagers afgeweest en nergens vet vlees te krijgen, alles broodmager. Gooi morgen dan maar kippenvleugels en aardappels in de oven.
Damn, had zin in suddervlees.-
wat een slecht verhaal van die slagers. kan ik me bijna niet voorstellen. anders moet je toch de supermarkt een keer proberen.

hier heel veel islamitische slagers op een rij. vaak juist heerlijk vet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53569361
Yo, morgen en maandag eten we de stoofpot van de liederlijke OP
  zaterdag 29 september 2007 @ 16:27:51 #226
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_53569915
Ik wilde een tajine maken met rundvlees...Tajine gebarsten Nu heb ik het maar in de braadpan gedaan
  zaterdag 29 september 2007 @ 21:35:28 #227
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53576781
O verdorie, dat had ik morgen wel eens kunnen doen. Niet aan gedacht

Druilerig weer en dan het huis volzetten met stoofgeur
Snobs have more fun!
KLIK!
  Vis een optie? zondag 30 september 2007 @ 10:55:21 #228
70532 loveli
N
pi_53584115
Zometeen twee kilo stoofpeertjes schillen, alles met een flinke scheut port en een kaneelstokje in de romertopf. In m'n andere romertopf gaan riblappen, rode kool en stukjes appel. Ik ben klaar voor de herfst.
crap in = crap out
  zondag 30 september 2007 @ 12:04:28 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53585363
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 18:46 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

wat een slecht verhaal van die slagers. kan ik me bijna niet voorstellen. anders moet je toch de supermarkt een keer proberen.

hier heel veel islamitische slagers op een rij. vaak juist heerlijk vet.
Soms zit het mee, soms zit het tegen.
Had gisteren dan dus toch maar aardappels (echte eigenheimers) geschilt en gekwart, ovenschaal ingevet, aardappels er op en daar kippenvleugels op, dat een slordige 1 1/2 uur in de oven. Smullen, hadden bezoek die zaten ook glimmend van het vet te genieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53591083
Het wordt wel weer weer voor stoofpotten. Ik ga eens wat inspiratie opdoen in dit topic.
pi_53591802
Ik heb een petroleumstel van mijn oma geerfd. En hij werkt nog hardstikke goed! Op dit moment staat 'ie nog schattig te wezen op de kast, maar een dezer dagen ga ik hem maar eens gebruiken.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  maandag 1 oktober 2007 @ 01:39:09 #232
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53607663
quote:
Op zaterdag 29 september 2007 15:57 schreef Bluezz het volgende:
Yo, morgen en maandag eten we de stoofpot van de liederlijke OP
Lekker is 'ie hè? Alseggikutselluf.

Ik ga trouwens op zoek naar een petroleumstelletje. Iemand enig idee waar je die kan kopen? Volgens mij zag ik ze eerder nog wel eens bij de Kringloop staan.
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 1 oktober 2007 @ 01:52:45 #233
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_53607797
Rommelmarkten zie je zie stelletjes ook nog best vaak.. Duderinnetje

Ik moet trouwens nieuw lint hebben..(voor in petroleum stel ala groot) of hoe noem je dat.. tis heel breed ( 6 centimeter ofzo) en dat vind ik hier dus nergens.. tips iemand?
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  maandag 1 oktober 2007 @ 01:54:51 #234
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53607815
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 01:52 schreef MissHobje het volgende:
Rommelmarkten zie je zie stelletjes ook nog best vaak.. Duderinnetje

Ik moet trouwens nieuw lint hebben..(voor in petroleum stel ala groot) of hoe noem je dat.. tis heel breed ( 6 centimeter ofzo) en dat vind ik hier dus nergens.. tips iemand?
Lont!
Toch?

En geen idee waar je dat koopt. Wellicht kampeerwinkels? (Voor in windlampen ed.)
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 1 oktober 2007 @ 01:57:04 #235
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_53607827
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 01:54 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Lont!
Toch?

En geen idee waar je dat koopt. Wellicht kampeerwinkels? (Voor in windlampen ed.)

Ja das een goede woord denk ik wel
Ik kon er serieus niet opkomen

Kampeer winkels.. als ze iets hebben,..heb alleen het smalle lont voor olielampjes bv
Wat ik nodig heb is echt 3 a 4 keer breder.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  maandag 1 oktober 2007 @ 02:24:58 #236
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53608014
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 01:57 schreef MissHobje het volgende:

[..]


Ja das een goede woord denk ik wel
Ik kon er serieus niet opkomen

Kampeer winkels.. als ze iets hebben,..heb alleen het smalle lont voor olielampjes bv
Wat ik nodig heb is echt 3 a 4 keer breder.
Misschien eens een hele goede kookwinkel bellen! Die weten het misschien!
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 1 oktober 2007 @ 09:26:23 #237
130803 Gripper
Get a grip
pi_53609735
Hier moet er ook van de week weer gestoofd gaan worden: ik heb vorige week bij de V&D tijdens het prijzencircus een hele mooie gietijzeren braadpan gevonden. t is een grote, dus ik zal aardig wat vlees erin moeten smijten om m vol te krijgen... Misschien maar goed ook, mn oude braadpan liep altijd over

trouwens, moet ik die braadpan de eerste keer net zo behandelen als mn gietijzeren wok? Olie erin en lekker laten walmen, om zo een anti-aanbaklaag erin te krijgen?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 1 oktober 2007 @ 10:03:25 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53610421
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 09:26 schreef Gripper het volgende:
Hier moet er ook van de week weer gestoofd gaan worden: ik heb vorige week bij de V&D tijdens het prijzencircus een hele mooie gietijzeren braadpan gevonden. t is een grote, dus ik zal aardig wat vlees erin moeten smijten om m vol te krijgen... Misschien maar goed ook, mn oude braadpan liep altijd over

trouwens, moet ik die braadpan de eerste keer net zo behandelen als mn gietijzeren wok? Olie erin en lekker laten walmen, om zo een anti-aanbaklaag erin te krijgen?
Als je een onge-emaileerde koopt, ja.
een goede gietijzeren braadpan is niet geemailleerd van binnen.
Die behandel je zo voor en spoel je alleen uit met heet water als het echt nodig is en/of een stukje keukenpapier, niet met sop wassen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 oktober 2007 @ 10:17:24 #239
130803 Gripper
Get a grip
pi_53610678
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 10:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je een onge-emaileerde koopt, ja.
een goede gietijzeren braadpan is niet geemailleerd van binnen.
Die behandel je zo voor en spoel je alleen uit met heet water als het echt nodig is en/of een stukje keukenpapier, niet met sop wassen
t is een niet geëmailleerde ja
Compleet met holletje in het deksel, en ijzerdruppels aan de binnenkant van het deksel. En het mooiste: van 55 voor 35 ¤ !
Mooi, met de wok werkt het altijd prima om m in te branden, dan lukt het hiermee ook wel. Dan doe ik het wel op het campingpitje in de tuin, want de afzuigkap en de rookmelder kunnen zoveel blauwe walm niet aan
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 1 oktober 2007 @ 10:19:36 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53610719
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 10:17 schreef Gripper het volgende:

[..]


Mooi, met de wok werkt het altijd prima om m in te branden, dan lukt het hiermee ook wel. Dan doe ik het wel op het campingpitje in de tuin, want de afzuigkap en de rookmelder kunnen zoveel blauwe walm niet aan
Hoop dat je niet naast een school woont, want anders komen er nog organisaties klagen over je fijnstof
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53610916
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 01:57 schreef MissHobje het volgende:

[..]


Ja das een goede woord denk ik wel
Ik kon er serieus niet opkomen

Kampeer winkels.. als ze iets hebben,..heb alleen het smalle lont voor olielampjes bv
Wat ik nodig heb is echt 3 a 4 keer breder.
Probeer Kookpunt. Ik meen me te herinneren dat ik daar petroleumstellen heb zien staan.
  maandag 1 oktober 2007 @ 22:27:24 #242
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53629034
Hier staat de stoofpot op!

Hoeft hij morgen niet meer zo lang.

En ik had gewoon zin om grote stukken vlees en ui in een pan te flikkeren
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 00:14:17 #243
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53631729
Hebben jullie dat nooit? Zo maar?
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 00:27:42 #244
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53631858
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 00:14 schreef Duderinnetje het volgende:
Hebben jullie dat nooit? Zo maar?
jawel
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 00:34:44 #245
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53631935
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 00:27 schreef Muck het volgende:

[..]

jawel
Gelukkig!

Ik heb net ook een winterpeen aan stukken gehakt. * KLATSKLATSKLATS * in de stilte van de nacht. En het hele huis is warm van knof en vlees en laurier en kruidnagel.

Morgenavond pas opeten. Dat zal moeilijk worden
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53693574
Ik ga er vanavond ook eens een maken voor morgen. Is dat recept van Ramsey iets? En zat eraan te denken om er misschien, mits verkrijgbaar wat andere paddestoelen doorheen te doen. Of is dat zonde?
pi_53696925
Ik ben bang dat je niet veel van die paddo's proeft ?? Of echt op het laatst pas erbij doen.
Die courgette was ook helemaal weg
  Vis een optie? donderdag 4 oktober 2007 @ 17:17:07 #248
70532 loveli
N
pi_53696973
In paddestoelen zit veel vocht, misschien kun je ze beter eerst bakken.
crap in = crap out
pi_53697501
Ja bedankt, ik was het allebei al van plan . Eerst bakken en pas op het laatst erbij doen. Ik heb wat cantharellen gekocht.
Ik had het recept op mijn werk uitgeprint en was het uiteraard vergeten mee te nemen, dus stond ik bij de groentenboer ineens last van afasie en had ik bijna een venkel gekocht ipv eeen knolselderij omdat ik om onduidelijke reden ineens dacht dat dat een knolselderij was.
  donderdag 4 oktober 2007 @ 19:29:00 #250
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53700277
Misschien smaakt het met knolselderij ook wel prima Herodus! Of nog even snel langs de Appie

@ Bluezz: dat mot juust, van die courgette! Dat maakt die lekkere drab, samen met de uien


* Duderinnetje heeft alweer trek!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53702366
Het moest uiteindelijk knolselderij zijn gelukkig, de groenteboer begreep me nadat hij een aantal gerichte vragen stelde .

En aangezien het een recept van Ramsey is heb ik me tijdens het koken voorgesteld alsof er iemand me constant uit aan het schelden was.
Dat proef je er straks zeker in terug!
  donderdag 4 oktober 2007 @ 20:50:52 #252
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53702520
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 20:44 schreef Herodus het volgende:
Het moest uiteindelijk knolselderij zijn gelukkig, de groenteboer begreep me nadat hij een aantal gerichte vragen stelde .

En aangezien het een recept van Ramsey is heb ik me tijdens het koken voorgesteld alsof er iemand me constant uit aan het schelden was.
Dat proef je er straks zeker in terug!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53702657
You f***ing **sh***le, you id***t, your stew is still cold

groetjes,

  donderdag 4 oktober 2007 @ 21:01:51 #254
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53702815
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 20:55 schreef Bluezz het volgende:
You f***ing **sh***le, you id***t, your stew is still cold

groetjes,

[afbeelding]
Hij staat erbij alsof hij elk moment autopsie gaat verrichten op een ongehoorzaam personeelslid.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53709836
Even een kleine update: na 2,5 uur in de oven haalde ik de deksel ervan af maar die bleek vastgekoekt te zijn. Oeps. Ik verwachtte iets vreselijk aangebrands, maar het was nog net goed: alles was nog vochtig en mals, zonder dat er los vocht in de pan aanwezig was. Knap, want dat heb ik nog nooit gehad: meestal heb ik nog wel een wat vocht in de pan staan.
Ik prefereer persoonlijk wel wat extra vocht en weet niet hoe het bedoelt is. Ik neem aan dat het 'bloemen' van het vlees daar ook mee te maken heeft: dat vond ik al een vrij goede vondst om het vocht wat te binden.

Ik dacht eraan om het morgen nog een paar uur op te zetten maar dat is nu lijkt me niet echt meer nodig. Morgen warm maken, de pas gebakken paddo's erdoor gooien en de platte peterselie erover knippen.

Bluezz, en alle anderen die dat recept uitgeprobeert hebben, was het bij jullie ook zo, of heb ik te weinig vocht toegevoegd. En zou dat de bedoeling geweest zijn, of niet?
pi_53726416
Hier is ie:



Hij was lekker .
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 22:12:01 #257
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53731908
Ziet er heerlijk uit! Complimenten
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53731966
Oeh, wat ziet dat er lekker uit.
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 22:14:06 #259
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53731969
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 18:39 schreef Herodus het volgende:
Hier is ie:

[afbeelding]

Hij was lekker .
was het vlees zacht en draadjes-achtig. zo zacht dat elk draadje nog net aan je tanden plakte als je er op kauwde?

.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53732020
Maak me gek!
pi_53732078
@ herodus, ik had teveel bier op toegevoegd, dus bij mij was ie te dun.
Oh en ik heb nog nooit een stoofpot in de oven klaargemaakt, wat ik wel vind op het allerkleinste pitje van het gasfornuis, dat het nog net iets te hard gaat.
Dus oven of petroleumstelletje is wel een optie

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 05-10-2007 22:50:19 (schrijf ik het nog verkeerd :\')) ]
pi_53734654
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 22:14 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

was het vlees zacht en draadjes-achtig. zo zacht dat elk draadje nog net aan je tanden plakte als je er op kauwde?

.


Je kon het vlees met je tong tegen je verhemelte uit elkaar duwen.
pi_53734722
pi_53740747
Ik heb een vraag. Ik wil morgen dat recept van Duderinnetje maken. Ze zegt dat je 2 flesjes oud bruin erbij moet doen. Nu heb ik wel een grote fles McChouffe (bruin). Is dit ook goed?

En volgende vraag: hoeveel moet je erin doen? Moet het vlees net onder zitten of?
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 19:24:39 #265
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53748123
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 12:31 schreef iggy_in_the_house het volgende:
Ik heb een vraag. Ik wil morgen dat recept van Duderinnetje maken. Ze zegt dat je 2 flesjes oud bruin erbij moet doen. Nu heb ik wel een grote fles McChouffe (bruin). Is dit ook goed?

En volgende vraag: hoeveel moet je erin doen? Moet het vlees net onder zitten of?

Tuurlijk is dat goed!

En ik zet het spul altijd net niet onder. Gewoon eventueel wat bij doen indien nodig.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53754339
Net niet is genoeg, anders zoals in mijn geval, is het té nat.

Mmmmm stoofpot, hoelaat eten we
  zondag 7 oktober 2007 @ 14:25:58 #267
101884 PeRi
Allons-y!
pi_53763831
Ik ga volgend weekend weer aan de slag en oh mên, ik heb er nu al zo'n zin in .
Whatever I want.
pi_53783395
Even een klein verslag van mijn "Duderinnetje stoofpot": het was

Heb het gisteren 8 uur lang laten stoven en het vlees viel lekker uiteen. De McChouffe was inderdaad een goed idee, heerlijk lekkere zoete smaak gaf het. Het enig minpunt was dat de saus nog behoorlijk waterig was (misschien toch wat teveel bier gedaan) dus ik heb het nog een beetje gebonden. Erbij heb ik rode kool en aardappelkroketjes gegeten.

Bedankt Duderinnetje!!!
  maandag 8 oktober 2007 @ 11:39:41 #269
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53786903
Ik laat het altijd gewoon even pruttelen zonder deksel, als het iets te nat is.
Maar anders volgende keer gewoon wat minder bij doen.

Fijn dat het zo lekker was
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator maandag 8 oktober 2007 @ 11:46:24 #270
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_53787078
Hé, ook toevallig, gisteren heb ik ook een bierstoofpotje gemaakt. Met Oud Bruin. En 5 uur stoven. Voor de smaak vind ik dat toch wel het minimum.

De laagste stand op het kleinste pitje is bij mij ook altijd net te hard. Ik zet er meestal zo'n warmhouder onder en af en toe zet ik hem dan een minuut of 5 uit. Behelpen dus.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 8 oktober 2007 @ 12:28:45 #271
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53788127
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 11:46 schreef UIO_AMS het volgende:
Hé, ook toevallig, gisteren heb ik ook een bierstoofpotje gemaakt. Met Oud Bruin. En 5 uur stoven. Voor de smaak vind ik dat toch wel het minimum.

De laagste stand op het kleinste pitje is bij mij ook altijd net te hard. Ik zet er meestal zo'n warmhouder onder en af en toe zet ik hem dan een minuut of 5 uit. Behelpen dus.
Heb je geen over UIO? Daar kun je de pan ook in zetten. En dan op een matig temperatuurtje.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53788322
Als het te dun is kun je er ook 1 of 2 plakken ontbijtkoek indoen het laatste half uur.
Gaat er bij mij vaak in en geeft een lekkere smaak.
pi_53790213
Misschien dat ik komend weekend eens tijd heb om mijn eerste stoofpot te maken!
Welk recept is het best om mee te beginnen?
Welke kan eigenlijk niet fout gaan?
  maandag 8 oktober 2007 @ 14:53:18 #274
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53791342
damnn wat lekker allemaal...
zal strx mijn potje gebaseerd op duderinnetjes recept ff posten...
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  maandag 8 oktober 2007 @ 15:10:05 #275
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53791725
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 14:06 schreef Koningin het volgende:
Misschien dat ik komend weekend eens tijd heb om mijn eerste stoofpot te maken!
Welk recept is het best om mee te beginnen?
Welke kan eigenlijk niet fout gaan?
Er kan niet zo veel misgaan aan stoofpot. Maar deze van arithaterhorst Het Grote Stoofpotten Topic was in elk geval makkelijk en lekker!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53792430
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 15:10 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Er kan niet zo veel misgaan aan stoofpot. Maar deze van arithaterhorst Het Grote Stoofpotten Topic was in elk geval makkelijk en lekker!
Ok, danke.
Moet ik er dan nog iets 'bij' eten
pi_53792490
je kan lekker stoofpeertjes erbij maken bijvoorbeeld, en iets met rode kool. (cinnamongirl heeft een rode kool stoofpotje gepost die erg lekker is). Wat ook erg lekker is, is bijoorbeeld wat aardappelpuree-igs.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_53792511
Het Grote Stoofpotten Topic Deel 2! , die stoofpot heb ik gemaakt (erg makkelijk trouwens) en in die post staat ook een linkje naar de rode kool stoof die ik net noemde
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 8 oktober 2007 @ 15:52:27 #279
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53792735
eet t strax met dan krieltjes erdoor en een stuk stokbrood!
das meer dan genoeg om daarna 2 uur op de bank uit te buiken
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  maandag 8 oktober 2007 @ 21:26:25 #280
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53799845
Hmmm had veel meer foto's gemaakt maar mn cam doet vreemd...
Maar goed t stoofpotje (ongeveer) van duderinnetje met pics!

Eerst altijd het vlees op kamertemperatuur! (tip!)


Dan snijd men de groentes;




Dan vlees aanbraden ( pics kwijt gvd) en ik heb t in een ovenschaal gedaan;
Kruiden, wijn mosterd enz enz erbij;



Dan alles in een schaal op 160 graden de oven in (afdekken met alu folie!)



Na een uur pas de courgette toevoegen en ik had ook een aubergine erin;


eventueel als het te nat is las ik in t topic ontbijtkoek erin... zowieso gedaan is echt heerlijk!


Dan weer 1 a 2 uur laten staan, dan 25 min voor t eind de krieltjes erin doen;


Dan opdienen met stokbrood en wijntje en eventueel boursain erbij!!


En de helft voor morgen bewaren, dan is het nog lekkerder...
Ik had eigenlijk te weinig tijd vandaag, maar hoel langer t duurt hoe beter hij is!

Zo tot zover mn mini reportage over t stoofpotje a la dudette!

[ Bericht 1% gewijzigd door mrSPLIFFY op 08-10-2007 21:35:15 ]
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
pi_53802415
Dat ziet er lekker uit

Welk recept van Duderinnetje is dat?
pi_53804522
Oe lekker, en leuk foto's dat maakt het 'af'
Alhoewel ik dus niet van de krieltjes/aardappels in een stoofpotje ben.

Krijg ook weer zin
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 01:21:53 #283
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53805326
Heerlijjk hoor!
* Noteert *

Ik ga het de volgende keer ook eens zonder aardappeltjes doen (ik snap bluezz wel inderdaad). En dan een lekkere purée erbij. Maar dan ben je wel weer het ultieme gemak van dat alles -in-één-keer-klaar-stoofpotje kwijt natuurlijk.
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 08:10:09 #284
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53806255
thnx allemaal!

ik denk dat hij vandaag nog beter zal smaken! kan niet wachten tot vanavond!
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  Moderator dinsdag 9 oktober 2007 @ 09:19:24 #285
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_53807010
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 12:28 schreef Duderinnetje het volgende:
Heb je geen over UIO? Daar kun je de pan ook in zetten. En dan op een matig temperatuurtje.
Ik heb geen oven, dude.

De stoofpot smaakt er overigens niet minder door.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_53808729
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 11:39 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik laat het altijd gewoon even pruttelen zonder deksel, als het iets te nat is.
Maar anders volgende keer gewoon wat minder bij doen.

Fijn dat het zo lekker was
Dat had ik dus ook gedaan, pruttelen zonder deksel, maar hij was toch te nat. Ik wist van de ontbijtkoek maar die had ik vergeten te kopen. Volgende keer dan maar. Maizena hielp overigens wel

ik krijg weer trek...
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 12:21:24 #287
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53810928
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 23:05 schreef Esraa het volgende:
Dat ziet er lekker uit

Welk recept van Duderinnetje is dat?
Die uit de OP en dan een draai eraan.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53812050
Ik ga die van ramsey donderdag eens proberen, kan nu al niet meer wachten!
Sweet and innocent...
pi_53813332
klinkt allemaal weer lekker,
zaterdag ook maar weer wat maken,

eens kijken of ik iets anders kan produceren dan vlees, aardappel, pakket soepgroenten, runder boillon, paprika en boontjes.

Dat wordt meestal meer een extreem gevulde soep, wel lekker met wat stokbrood erbij.
Have no Fear, Burning Feetman is here
wii nr: 7098 4291 3092 6058
mario strikers friend code: 305044 570494
pi_53831223
Wat is het verschil dat je er wijn of bier bij doet?
Heeft dat erg smaakverschil?
pi_53831342
Hmm dat ga ik echt ook eens maken
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
  woensdag 10 oktober 2007 @ 18:44:37 #292
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53844222
Nou ik kan je vertellen dat hij gisteren nóg beter was!!

voortaan moet je dit gerecht echt een dag van te voren maken om em echt tot zn recht te laten komen...

Maarja probeer dat maar es met zulke lekkere luchten in je keuken de hele dag!!
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
pi_53866350
Die van Ramsey staat hier heerlijk te pruttelen. Zonder knolselderij, maar kan er nu al bijna niet meer vanaf blijven:

Sweet and innocent...
pi_53866572
2 dagen chinees
pi_53879284
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 17:08 schreef Innocence het volgende:
Die van Ramsey staat hier heerlijk te pruttelen. Zonder knolselderij, maar kan er nu al bijna niet meer vanaf blijven:

[ afbeelding ]
Ik zie een kikker
pi_53896221
MrSpliffy

Heb vorige maand alweer een stoofpotje gemaakt
pi_53923486
Ik heb nog zoete aardappelen, pompoen en meiraap. Ik wil er wat runderstooflappen bijhalen. Weet iemand of zoete aardappelen en meiraap een beetje bij elkaar passen? Meiraap heb ik nog nooit gehad namelijk.
  zondag 14 oktober 2007 @ 15:23:28 #298
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53925725
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 22:15 schreef SeaOfLove het volgende:
MrSpliffy

Heb vorige maand alweer een stoofpotje gemaakt
Een Delftsch blauw stoofpotteke?

en? welk receptuur heeft gij gebruikt Jonkvrouw SOL?
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  maandag 15 oktober 2007 @ 00:54:56 #299
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53939467
Zo vreselijk-briljant-vingers-aflikkend-water-in-de-mond-pure-snoeperij-likkebaardend-lekker: schouderkarbonade in sinaasappelsap. Eerst stoven en daarna lekker afbakken zodat het carameliseert.


Men neme:

1 kilo schouderkarbonade in stukjes (2 bij 2 cm of zoiets)
zout
anderhalve eetlepel verse tijm
halve eetlepel marjolein (marjoraan)
3 laurierblaadjes (in stukjes)
3 tenen knoflook
Dat hussel je en laat je lekker een paar uurtjes tot een nacht staan.

Zet klaar: 300 gram ui, vier tenen knoflook, 2 sinaasappels en een derde pak sinaasappelsap.
Bereiding:
Pan met dikke bodem op het vuur. Klein beetje olie. Vlees er beetje bij beetje in bruinbakken. Dan vier tenen knoflook (gehakt of uit de pers) en 150 gram ui toevoegen. Even meebakken.
Schrob de sinaasappels schoon en voeg het sap én de schillen bij het vlees. Voeg ook het sap uit het pak toe. Zet het vuur laag en laat de boel 25 minuten stoven (niet langer! Dan eindig je met prut).
Haal de deksel van de pan en voeg de andere helft van de gesnipperde ui toe. Blijf roeren tot er nauwelijks meer vocht in de pan zit. Neem intussen de laurierblaadjes en de sinaasappelschillen uit de pan.
Laai het vuur nu even op en bak het vlees en de uien lekker bruin. Het begint nu heerlijk zoet te ruiken. Maak af met zout en verse peper naar smaak.

Nu alleen nog een paar wraps warm maken, de snoeperij daarin rollen en smullen maar

Met dank aan ons plaatselijke taco-restaurant.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53939545
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 21:56 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik was uit eten.
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 00:54 schreef Duderinnetje het volgende:


Met dank aan ons plaatselijke taco-restaurant.

We have a match?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')