Vervang Hamlap door schouder of nek, nog sappiger en smaakvollerquote:Op donderdag 6 september 2007 16:23 schreef Sudderpot het volgende:
Vervang de runderlappen eens door hamlapjes, echt zalig. Heel zacht en smeuig.![]()
![]()
Met wat aardappelpuree en geroerbakte prei was het heerlijkquote:Op dinsdag 11 september 2007 12:13 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik denk dat ik die van deom ga maken vanaaf...klinkt erg lekker en makkelijk ook![]()
Ik doe ze er gewoon rauw in (krieltjes).quote:Op woensdag 19 september 2007 14:48 schreef PeRi het volgende:
Koken jullie de aardappels wat vantevoren, voor je ze later in laatste fase van de stoofpot erbij gooit? Of doe je ze er rauw bij?
Ik heb ze er zondag ook gewoon op het laatst bij gedaan. I heb het toen nog ongeveer 3 kwartier laten staan en toen waren de aardappelen prima.quote:Op woensdag 19 september 2007 14:48 schreef PeRi het volgende:
Koken jullie de aardappels wat vantevoren, voor je ze later in laatste fase van de stoofpot erbij gooit? Of doe je ze er rauw bij?
En dat wordt opgepeuzeld vanavond met het rode kool stoofpotje die Cinnamongirl eens gepost heeftquote:Ingredienten voor 8 personen:
* 1 kg magere runderlappen
* 100 g boter of margarine
* 150 g spekblokjes
* 3 uien, gesnipperd
* 4 dl rode wijn
* 2 dl vleesbouillon
* 1 takje tijm
* 1 laurierblad
* 1 teentje knoflook
* 250 g champignons
* peterselie
* zout, peper
* allesbinder
Bereiding:
De spekblokjes bakken in de boter, uit de pan nemen en in het braadvet de in blokjes gesneden en gezouten runderlappen braden. Dit duurt even, want er komt heel veel vocht uit het vlees. Als het vlees bruin is de uien, de champignons en de knoflook een paar minuten meebakken.
Afblussen met bouillon en rode wijn.
De tijm en het laurierblad erbij doen en alles een paar uur laten sudderen tot het vlees gaar is.
De saus binden met allesbinder en eventueel op smaak brengen met zout, peper en peterselie
wat een slecht verhaal van die slagers. kan ik me bijna niet voorstellen. anders moet je toch de supermarkt een keer proberen.quote:Op vrijdag 28 september 2007 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:
3 slagers afgeweest en nergens vet vlees te krijgen, alles broodmager. Gooi morgen dan maar kippenvleugels en aardappels in de oven.
Damn, had zin in suddervlees.-
Soms zit het mee, soms zit het tegen.quote:Op vrijdag 28 september 2007 18:46 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
wat een slecht verhaal van die slagers. kan ik me bijna niet voorstellen. anders moet je toch de supermarkt een keer proberen.
hier heel veel islamitische slagers op een rij. vaak juist heerlijk vet.
quote:Op zaterdag 29 september 2007 15:57 schreef Bluezz het volgende:
Yo, morgen en maandag eten we de stoofpot van de liederlijke OP
Lont!quote:Op maandag 1 oktober 2007 01:52 schreef MissHobje het volgende:
Rommelmarkten zie je zie stelletjes ook nog best vaak.. Duderinnetje
Ik moet trouwens nieuw lint hebben..(voor in petroleum stel ala groot) of hoe noem je dat.. tis heel breed ( 6 centimeter ofzo) en dat vind ik hier dus nergens.. tips iemand?
quote:Op maandag 1 oktober 2007 01:54 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Lont!
Toch?
En geen idee waar je dat koopt. Wellicht kampeerwinkels? (Voor in windlampen ed.)
Misschien eens een hele goede kookwinkel bellen! Die weten het misschien!quote:Op maandag 1 oktober 2007 01:57 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Ja das een goede woord denk ik wel
Ik kon er serieus niet opkomen
Kampeer winkels.. als ze iets hebben,..heb alleen het smalle lont voor olielampjes bv![]()
Wat ik nodig heb is echt 3 a 4 keer breder.
Als je een onge-emaileerde koopt, ja.quote:Op maandag 1 oktober 2007 09:26 schreef Gripper het volgende:
Hier moet er ook van de week weer gestoofd gaan worden: ik heb vorige week bij de V&D tijdens het prijzencircus een hele mooie gietijzeren braadpan gevonden. t is een grote, dus ik zal aardig wat vlees erin moeten smijten om m vol te krijgen... Misschien maar goed ook, mn oude braadpan liep altijd over![]()
trouwens, moet ik die braadpan de eerste keer net zo behandelen als mn gietijzeren wok? Olie erin en lekker laten walmen, om zo een anti-aanbaklaag erin te krijgen?
t is een niet geëmailleerde jaquote:Op maandag 1 oktober 2007 10:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je een onge-emaileerde koopt, ja.
een goede gietijzeren braadpan is niet geemailleerd van binnen.
Die behandel je zo voor en spoel je alleen uit met heet water als het echt nodig is en/of een stukje keukenpapier, niet met sop wassen
Hoop dat je niet naast een school woont, want anders komen er nog organisaties klagen over je fijnstofquote:Op maandag 1 oktober 2007 10:17 schreef Gripper het volgende:
[..]
Mooi, met de wok werkt het altijd prima om m in te branden, dan lukt het hiermee ook wel. Dan doe ik het wel op het campingpitje in de tuin, want de afzuigkap en de rookmelder kunnen zoveel blauwe walm niet aan
Probeer Kookpunt. Ik meen me te herinneren dat ik daar petroleumstellen heb zien staan.quote:Op maandag 1 oktober 2007 01:57 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Ja das een goede woord denk ik wel
Ik kon er serieus niet opkomen
Kampeer winkels.. als ze iets hebben,..heb alleen het smalle lont voor olielampjes bv![]()
Wat ik nodig heb is echt 3 a 4 keer breder.
quote:
quote:Op donderdag 4 oktober 2007 20:44 schreef Herodus het volgende:
Het moest uiteindelijk knolselderij zijn gelukkig, de groenteboer begreep me nadat hij een aantal gerichte vragen stelde.
En aangezien het een recept van Ramsey is heb ik me tijdens het koken voorgesteld alsof er iemand me constant uit aan het schelden was.
Dat proef je er straks zeker in terug!
Hij staat erbij alsof hij elk moment autopsie gaat verrichten op een ongehoorzaam personeelslid.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 20:55 schreef Bluezz het volgende:
You f***ing **sh***le, you id***t, your stew is still cold![]()
![]()
![]()
![]()
groetjes,
[afbeelding]
was het vlees zacht en draadjes-achtig. zo zacht dat elk draadje nog net aan je tanden plakte als je er op kauwde?quote:Op vrijdag 5 oktober 2007 18:39 schreef Herodus het volgende:
Hier is ie:
[afbeelding]
Hij was lekker.
quote:Op vrijdag 5 oktober 2007 22:14 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
was het vlees zacht en draadjes-achtig. zo zacht dat elk draadje nog net aan je tanden plakte als je er op kauwde?
.
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 12:31 schreef iggy_in_the_house het volgende:
Ik heb een vraag. Ik wil morgen dat recept van Duderinnetje maken. Ze zegt dat je 2 flesjes oud bruin erbij moet doen. Nu heb ik wel een grote fles McChouffe (bruin). Is dit ook goed?
En volgende vraag: hoeveel moet je erin doen? Moet het vlees net onder zitten of?
Heb je geen over UIO? Daar kun je de pan ook in zetten. En dan op een matig temperatuurtje.quote:Op maandag 8 oktober 2007 11:46 schreef UIO_AMS het volgende:
Hé, ook toevallig, gisteren heb ik ook een bierstoofpotje gemaakt. Met Oud Bruin. En 5 uur stoven. Voor de smaak vind ik dat toch wel het minimum.
De laagste stand op het kleinste pitje is bij mij ook altijd net te hard. Ik zet er meestal zo'n warmhouder onder en af en toe zet ik hem dan een minuut of 5 uit. Behelpen dus.
Er kan niet zo veel misgaan aan stoofpot. Maar deze van arithaterhorst Het Grote Stoofpotten Topic was in elk geval makkelijk en lekker!quote:Op maandag 8 oktober 2007 14:06 schreef Koningin het volgende:
Misschien dat ik komend weekend eens tijd heb om mijn eerste stoofpot te maken!
Welk recept is het best om mee te beginnen?
Welke kan eigenlijk niet fout gaan?
Ok, danke.quote:Op maandag 8 oktober 2007 15:10 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Er kan niet zo veel misgaan aan stoofpot. Maar deze van arithaterhorst Het Grote Stoofpotten Topic was in elk geval makkelijk en lekker!
Ik heb geen oven, dude.quote:Op maandag 8 oktober 2007 12:28 schreef Duderinnetje het volgende:
Heb je geen over UIO? Daar kun je de pan ook in zetten. En dan op een matig temperatuurtje.
Dat had ik dus ook gedaan, pruttelen zonder deksel, maar hij was toch te nat. Ik wist van de ontbijtkoek maar die had ik vergeten te kopen. Volgende keer dan maar. Maizena hielp overigens welquote:Op maandag 8 oktober 2007 11:39 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik laat het altijd gewoon even pruttelen zonder deksel, als het iets te nat is.
Maar anders volgende keer gewoon wat minder bij doen.
Fijn dat het zo lekker was
Die uit de OP en dan een draai eraan.quote:Op maandag 8 oktober 2007 23:05 schreef Esraa het volgende:
Dat ziet er lekker uit![]()
Welk recept van Duderinnetje is dat?![]()
Ik zie een kikkerquote:Op donderdag 11 oktober 2007 17:08 schreef Innocence het volgende:
Die van Ramsey staat hier heerlijk te pruttelen. Zonder knolselderij, maar kan er nu al bijna niet meer vanaf blijven:
[ afbeelding ]
Een Delftsch blauw stoofpotteke?quote:Op vrijdag 12 oktober 2007 22:15 schreef SeaOfLove het volgende:
MrSpliffy![]()
Heb vorige maand alweer een stoofpotje gemaakt![]()
quote:Op zondag 14 oktober 2007 21:56 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik was uit eten.
quote:Op maandag 15 oktober 2007 00:54 schreef Duderinnetje het volgende:
Met dank aan ons plaatselijke taco-restaurant.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |