abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_52985486
Ik krijg honger van dit topic
Saartje
  vrijdag 7 september 2007 @ 18:03:05 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53011158
Crosspost
Ik heb 4 dikke riblappen gekocht die volgens de slager 4 weken waren afgehangen.
Ik braad ze aan, gekruid met wat nootmuskaat Foelie, kummel, peper, kardamom en zeezout.
Voordat ik ze ging stoven proef ik ze en wat denk je, deze gemarmerde sudderlappen had ik als steak kunnen eten, malser en smaakvoller dan de meeste biefstukken of entracote bij de doorsnee slager/super.
Ze liggen nu met een fles Chianti en een halve bol knoflook te sudderen, dit wordt een godenmaal vanavond.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 september 2007 @ 18:04:03 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53011179
quote:
Op donderdag 6 september 2007 16:23 schreef Sudderpot het volgende:
Vervang de runderlappen eens door hamlapjes, echt zalig. Heel zacht en smeuig.
Vervang Hamlap door schouder of nek, nog sappiger en smaakvoller
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53059618
Sorry, ben een newbee, geen verstand van bookmarks, dus maar een stiekeme tvp.... (bijdeweg, ik heb honger gekregen...)
pi_53076164
Cinnamongirl, heb jouw stoofpot afgelopen zaterdag gemaakt. Heb het vlees 5 uur laten sudderen. Helemaal super! Ga ik zeker nog een keer maken!
pi_53081063
Aangemoedigd door alle lekkere recepten hier heb ik vandaag toch maar de pan gekocht waar wel al even tegen aan zaten te hikken. Je weet dat je hem wilt, maar stelt de aankoop toch steeds weer uit. Het is een pan van de Hema. Gietijzer met alleen aan de buitenkant emaille.
Bij gebrek aan een sudderpit op ons kooktoestel hebben we meteen maar het petroleumstel goed schoongemaakt en gevuld. Voor mijn kacheltje in de schuur staat hier altijd wel een liter of 20 zwavelvrije petroleum, dus dat was makkelijk pakken.

Ik heb onderstaand recept gebruikt (zonder de peperbessen, die kon ik niet vinden).

4 kippenbouten (poten met rugstuk)
zout, peper
35 g boter of bak- en braadproduct
1 eetl. zonnebloemolie
2 gehakte uien
2 eetl. zilveruitjes
1-2 teentjes kleingesneden knoflook
6 takjes verse of _ theel. gedroogde tijm
1 theel. roze peperbessen
1 groene paprika in reepjes
halve fles droge witte wijn of rosé
allesbinder
fijngeknipte peterselie

Bestrooi de kip met zout en peper.
Was handen en plank direct daarna met heet water.
Verwarm de boter met de olie in de pan. Bak hierin de kip rondom goudbruin. Schuif de kip wat opzij en fruit de ui in het hete vet. Voeg de zilveruitjes, knoflook, tijm, roze peperbessen en paprika toe en bak deze even mee.
Giet de wijn langs de rand van de pan. Plaats het deksel schuin erop.

Bereiding:

Stoof circa 50 minuten, afhankelijk van het gewicht van de kippenbouten. Keer de kip regelmatig. Kook de saus even in of bind bij met allesbinder. Bestrooi met de peterselie. Serveer de kip in een voorverwarmde schaal.

En dit is het resultaat.


De vlam aansteken en afstellen


Wachten........


En het resultaat. Hoe het smaakt. Nog geen idee. We eten hem pas morgen op.
  maandag 10 september 2007 @ 21:08:59 #207
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53081191
wat een lekkere ouderwetse pan
je recept klinkt heerlijk! Ik ben benieuwd hoe het smaakt!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53093401
Ik denk dat ik die van deom ga maken vanaaf...klinkt erg lekker en makkelijk ook
pi_53104975
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 12:13 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik denk dat ik die van deom ga maken vanaaf...klinkt erg lekker en makkelijk ook
Met wat aardappelpuree en geroerbakte prei was het heerlijk
pi_53300604
Koken jullie de aardappels wat vantevoren, voor je ze later in laatste fase van de stoofpot erbij gooit? Of doe je ze er rauw bij?
Whatever I want.
  woensdag 19 september 2007 @ 15:00:02 #211
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53300894
quote:
Op woensdag 19 september 2007 14:48 schreef PeRi het volgende:
Koken jullie de aardappels wat vantevoren, voor je ze later in laatste fase van de stoofpot erbij gooit? Of doe je ze er rauw bij?
Ik doe ze er gewoon rauw in (krieltjes).
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53300989
quote:
Op woensdag 19 september 2007 14:48 schreef PeRi het volgende:
Koken jullie de aardappels wat vantevoren, voor je ze later in laatste fase van de stoofpot erbij gooit? Of doe je ze er rauw bij?
Ik heb ze er zondag ook gewoon op het laatst bij gedaan. I heb het toen nog ongeveer 3 kwartier laten staan en toen waren de aardappelen prima.

Was trouwens een stoofpot met lamsschouder . Al op zaterdag begonnen en op zondag afgemaakt . De messen zijn niet uit de besteklade geweest zo zacht was het vlees.
pi_53303660
Ah thanks, dan gooi ik ze er rauw bij .
Whatever I want.
pi_53400010
Gisteren gemaakt:

quote:
Ingredienten voor 8 personen:

* 1 kg magere runderlappen
* 100 g boter of margarine
* 150 g spekblokjes
* 3 uien, gesnipperd
* 4 dl rode wijn
* 2 dl vleesbouillon
* 1 takje tijm
* 1 laurierblad
* 1 teentje knoflook
* 250 g champignons
* peterselie
* zout, peper
* allesbinder



Bereiding:

De spekblokjes bakken in de boter, uit de pan nemen en in het braadvet de in blokjes gesneden en gezouten runderlappen braden. Dit duurt even, want er komt heel veel vocht uit het vlees. Als het vlees bruin is de uien, de champignons en de knoflook een paar minuten meebakken.
Afblussen met bouillon en rode wijn.
De tijm en het laurierblad erbij doen en alles een paar uur laten sudderen tot het vlees gaar is.
De saus binden met allesbinder en eventueel op smaak brengen met zout, peper en peterselie
En dat wordt opgepeuzeld vanavond met het rode kool stoofpotje die Cinnamongirl eens gepost heeft
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 23 september 2007 @ 10:23:38 #215
101884 PeRi
Allons-y!
pi_53400072
Ik ben ook aan het stoofpotteren. .

Net lamsvlees, rode wijn, kaneel, een half bouillonblokje, uien, knoflook, jeneverbesjes en laurierblad in een pannetje gemikt. Straks nog wortel en courgette en daarna laten rusten. Ongeveer halfuur voor we gaan eten aardappeltjes erbij.
Whatever I want.
  zondag 23 september 2007 @ 16:36:50 #216
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_53409281
tvp
pi_53451652
Gisteren ook weer aan het stoofpotten geslagen. Nieuwe gietijzeren braadpan gekocht en die moest ingewijd worden natuurlijk. Kilootje runderlappen (niks mager!), wat ui, knoflook, laurier, champignons, en een flesje oud bruin bier en een paar uur van je dag. Lekker basic, maar hij was heeeeeeerlijk.

Gaat zeker vaker gebeuren komende herfst en winter.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_53452720
Oeh, riblapjes waren in de aanbieding bij de super, meteen een kilootje ingeslagen. Ergens deze week wordt het wel weer eens tijd om de hele tent naar kruidnagelen, wijn en knof te laten ruiken!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_53456447
Zo, een TVP. Ik ben dol op stoven, gebruik meestal rundvlees, maar deze is ook lekker:
Marokkaanse tajine met kip, aardappel en olijven

Eerst de charmoulamarinade:
- 1 el chilivlokken
- 1 el zoet paprikapoeder
- 1 tl fijngehakte verse gemser
- 1/2 tl saffraandraadjes
- 2 uien in piepkleine blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el gehakte bladpeterselie
- 2 el gehakte verse koriander
- 1/2 ingemaakte citroen, in dunne plakken
- 1,25 dl olijfolie
- sap van 1/2 citroen

alles mengen een een half uur laten staan voor gebruik.
Ik gebruik zelf 1-2 kleine ingemaakte citroentjes in kleine stukjes en gebruik maar meteen de hele citroen om uit te knijpen.

Dan het echte recept:
- 1,2 kg kip
- 1,25 dl charmoulamarimade (ik doe meer, ongeveer de helft van wat je hebt gemaakt)
- 4 el arachideolie
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl saffraandraadjes
- 1/2 tl versgemalen zwarte peper
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl gemberpoeder
- kaneelstokje
- 4 tenen knoflook, fijngestampt
- 2 uien, gehalveerd en in dunne plakken
- 1 tomaat, van pitjes ontdaan en gehakt
- 1 bos bladpeterselie, gehakt
- 1 bos koriander, gehakt
- 2 grote aardappelen, in parten
- 5 dl water
- 150 g groene olijven
- 1 ingemaakte citroen, in 6 parten
- korianderblad, als garnering

(ik gebruik 4 mooie roma's, natuurlijk meer citroenen, want ik vind die dingen echt heerlijk, en 4 aardappels. krijg je n mooi gebonden sausje)

Was de kip, dep hem droog en snijd hem in 4en. Wrijf hem goed in met de marinade en leg m een nacht in de koelkast.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem (tajine kan ook, maar neem van mij aan: dat duurt echt te lang) en bak de stukken kip bruin.
Voeg zout, saffraan, peper, komijn, gemberpoeder, kaneelstokje, knoflook en ui toe en laat ze 10 min meebakken. draai de stukken kip af en toe om.
Voeg tomaat, peterselie, koriander, aardappelen en water toe en laat alles 45 minuten stoven.

Vis de kip eruit en leg het op een schaal of tajine, laat de saus dan 5 min inkoken. voeg olijven en citroen toe, even doorwarmen, leg de aardappelen om de kip heen en giet de saus erover. Garneer met de korianderblaadjes.

(ik heb m niet zelf bedacht maar hij's lekker!!
pi_53547674
Ook al geïnspireerd door dit topic, heb ik me net een beetje laten gaan

4 ons baconlappen (spek was op)
1 kilo lamsnek met bot
4 ons sucadelappen
en allerlei groenachtigs

Eerst de bacon in reepjes lekker knapperig gebakken, zodat ik tijdens het koken al fijn kon proeven/snoepen. De rest van het vlees in lekker lompe stukken gebakken in het spekvet. Teentje of 10 knoflook erbij, stuk of 15 hele sjalotjes erin, even lekker hard bakken allemaal.
Afgeblust met een liter guinness, en 6 wortels, 2 ansjovisfilets, 2 blikjes tomatenpuree en 1 blik gepelde tomaten toegevoegd. 3 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 gedroogde rawits, mosterd en peper maken het voorlopig af.
Alles staat nu fijn in mijn gietijzeren wokje te pruttelen, maar er zijn wel wat complicaties:
1. Ik heb geen deksel voor de wok. Bij de toko verkochten ze die vandaag ook niet
2. De wok is tot de rand vol. Hoe ga ik daar morgen de paprika, prei en champignons nog bij proppen?

Moeilijk.
Voorlopig ruikt het in elk geval al heel fijn (smaakt ook best) en hoe ik het morgen oplos, merk ik dan wel. Eerst maar eens bedenken hoe ik het straks afdek, agz ik vanavond en vannacht niet thuis ben en een kat heb...

en fuckie, ik ben de peper-/kruidkoek vergeten om hem af te maken!

[ Bericht 1% gewijzigd door Vanyel op 28-09-2007 16:46:56 ]
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_53547698
Ik denk dat ik van het weekend gewoon wéér een stoofpot ga maken. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  vrijdag 28 september 2007 @ 16:52:22 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53547973
3 slagers afgeweest en nergens vet vlees te krijgen, alles broodmager. Gooi morgen dan maar kippenvleugels en aardappels in de oven.
Damn, had zin in suddervlees.-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53548029
Mja, da's altijd wel jammer idd. Zal morgen ook eens de slager lief aankijken, er zit hier net een nieuwe, de vorige die er zat was helemaal top dus ik ben benieuwd.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  vrijdag 28 september 2007 @ 18:46:34 #224
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53550550
quote:
Op vrijdag 28 september 2007 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:
3 slagers afgeweest en nergens vet vlees te krijgen, alles broodmager. Gooi morgen dan maar kippenvleugels en aardappels in de oven.
Damn, had zin in suddervlees.-
wat een slecht verhaal van die slagers. kan ik me bijna niet voorstellen. anders moet je toch de supermarkt een keer proberen.

hier heel veel islamitische slagers op een rij. vaak juist heerlijk vet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53569361
Yo, morgen en maandag eten we de stoofpot van de liederlijke OP
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')