Vervang Hamlap door schouder of nek, nog sappiger en smaakvollerquote:Op donderdag 6 september 2007 16:23 schreef Sudderpot het volgende:
Vervang de runderlappen eens door hamlapjes, echt zalig. Heel zacht en smeuig.
Met wat aardappelpuree en geroerbakte prei was het heerlijkquote:Op dinsdag 11 september 2007 12:13 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik denk dat ik die van deom ga maken vanaaf...klinkt erg lekker en makkelijk ook
Ik doe ze er gewoon rauw in (krieltjes).quote:Op woensdag 19 september 2007 14:48 schreef PeRi het volgende:
Koken jullie de aardappels wat vantevoren, voor je ze later in laatste fase van de stoofpot erbij gooit? Of doe je ze er rauw bij?
Ik heb ze er zondag ook gewoon op het laatst bij gedaan. I heb het toen nog ongeveer 3 kwartier laten staan en toen waren de aardappelen prima.quote:Op woensdag 19 september 2007 14:48 schreef PeRi het volgende:
Koken jullie de aardappels wat vantevoren, voor je ze later in laatste fase van de stoofpot erbij gooit? Of doe je ze er rauw bij?
En dat wordt opgepeuzeld vanavond met het rode kool stoofpotje die Cinnamongirl eens gepost heeftquote:Ingredienten voor 8 personen:
* 1 kg magere runderlappen
* 100 g boter of margarine
* 150 g spekblokjes
* 3 uien, gesnipperd
* 4 dl rode wijn
* 2 dl vleesbouillon
* 1 takje tijm
* 1 laurierblad
* 1 teentje knoflook
* 250 g champignons
* peterselie
* zout, peper
* allesbinder
Bereiding:
De spekblokjes bakken in de boter, uit de pan nemen en in het braadvet de in blokjes gesneden en gezouten runderlappen braden. Dit duurt even, want er komt heel veel vocht uit het vlees. Als het vlees bruin is de uien, de champignons en de knoflook een paar minuten meebakken.
Afblussen met bouillon en rode wijn.
De tijm en het laurierblad erbij doen en alles een paar uur laten sudderen tot het vlees gaar is.
De saus binden met allesbinder en eventueel op smaak brengen met zout, peper en peterselie
wat een slecht verhaal van die slagers. kan ik me bijna niet voorstellen. anders moet je toch de supermarkt een keer proberen.quote:Op vrijdag 28 september 2007 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:
3 slagers afgeweest en nergens vet vlees te krijgen, alles broodmager. Gooi morgen dan maar kippenvleugels en aardappels in de oven.
Damn, had zin in suddervlees.-
Soms zit het mee, soms zit het tegen.quote:Op vrijdag 28 september 2007 18:46 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
wat een slecht verhaal van die slagers. kan ik me bijna niet voorstellen. anders moet je toch de supermarkt een keer proberen.
hier heel veel islamitische slagers op een rij. vaak juist heerlijk vet.
Lekker is 'ie hè? Alseggikutselluf.quote:Op zaterdag 29 september 2007 15:57 schreef Bluezz het volgende:
Yo, morgen en maandag eten we de stoofpot van de liederlijke OP
Lont!quote:Op maandag 1 oktober 2007 01:52 schreef MissHobje het volgende:
Rommelmarkten zie je zie stelletjes ook nog best vaak.. Duderinnetje
Ik moet trouwens nieuw lint hebben..(voor in petroleum stel ala groot) of hoe noem je dat.. tis heel breed ( 6 centimeter ofzo) en dat vind ik hier dus nergens.. tips iemand?
quote:Op maandag 1 oktober 2007 01:54 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Lont!
Toch?
En geen idee waar je dat koopt. Wellicht kampeerwinkels? (Voor in windlampen ed.)
Misschien eens een hele goede kookwinkel bellen! Die weten het misschien!quote:Op maandag 1 oktober 2007 01:57 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Ja das een goede woord denk ik wel
Ik kon er serieus niet opkomen
Kampeer winkels.. als ze iets hebben,..heb alleen het smalle lont voor olielampjes bv
Wat ik nodig heb is echt 3 a 4 keer breder.
Als je een onge-emaileerde koopt, ja.quote:Op maandag 1 oktober 2007 09:26 schreef Gripper het volgende:
Hier moet er ook van de week weer gestoofd gaan worden: ik heb vorige week bij de V&D tijdens het prijzencircus een hele mooie gietijzeren braadpan gevonden. t is een grote, dus ik zal aardig wat vlees erin moeten smijten om m vol te krijgen... Misschien maar goed ook, mn oude braadpan liep altijd over
trouwens, moet ik die braadpan de eerste keer net zo behandelen als mn gietijzeren wok? Olie erin en lekker laten walmen, om zo een anti-aanbaklaag erin te krijgen?
t is een niet geëmailleerde jaquote:Op maandag 1 oktober 2007 10:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je een onge-emaileerde koopt, ja.
een goede gietijzeren braadpan is niet geemailleerd van binnen.
Die behandel je zo voor en spoel je alleen uit met heet water als het echt nodig is en/of een stukje keukenpapier, niet met sop wassen
Hoop dat je niet naast een school woont, want anders komen er nog organisaties klagen over je fijnstofquote:Op maandag 1 oktober 2007 10:17 schreef Gripper het volgende:
[..]
Mooi, met de wok werkt het altijd prima om m in te branden, dan lukt het hiermee ook wel. Dan doe ik het wel op het campingpitje in de tuin, want de afzuigkap en de rookmelder kunnen zoveel blauwe walm niet aan
Probeer Kookpunt. Ik meen me te herinneren dat ik daar petroleumstellen heb zien staan.quote:Op maandag 1 oktober 2007 01:57 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Ja das een goede woord denk ik wel
Ik kon er serieus niet opkomen
Kampeer winkels.. als ze iets hebben,..heb alleen het smalle lont voor olielampjes bv
Wat ik nodig heb is echt 3 a 4 keer breder.
jawelquote:Op dinsdag 2 oktober 2007 00:14 schreef Duderinnetje het volgende:
Hebben jullie dat nooit? Zo maar?
Gelukkig!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |