abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53702366
Het moest uiteindelijk knolselderij zijn gelukkig, de groenteboer begreep me nadat hij een aantal gerichte vragen stelde .

En aangezien het een recept van Ramsey is heb ik me tijdens het koken voorgesteld alsof er iemand me constant uit aan het schelden was.
Dat proef je er straks zeker in terug!
  donderdag 4 oktober 2007 @ 20:50:52 #252
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53702520
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 20:44 schreef Herodus het volgende:
Het moest uiteindelijk knolselderij zijn gelukkig, de groenteboer begreep me nadat hij een aantal gerichte vragen stelde .

En aangezien het een recept van Ramsey is heb ik me tijdens het koken voorgesteld alsof er iemand me constant uit aan het schelden was.
Dat proef je er straks zeker in terug!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53702657
You f***ing **sh***le, you id***t, your stew is still cold

groetjes,

  donderdag 4 oktober 2007 @ 21:01:51 #254
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53702815
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 20:55 schreef Bluezz het volgende:
You f***ing **sh***le, you id***t, your stew is still cold

groetjes,

[afbeelding]
Hij staat erbij alsof hij elk moment autopsie gaat verrichten op een ongehoorzaam personeelslid.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53709836
Even een kleine update: na 2,5 uur in de oven haalde ik de deksel ervan af maar die bleek vastgekoekt te zijn. Oeps. Ik verwachtte iets vreselijk aangebrands, maar het was nog net goed: alles was nog vochtig en mals, zonder dat er los vocht in de pan aanwezig was. Knap, want dat heb ik nog nooit gehad: meestal heb ik nog wel een wat vocht in de pan staan.
Ik prefereer persoonlijk wel wat extra vocht en weet niet hoe het bedoelt is. Ik neem aan dat het 'bloemen' van het vlees daar ook mee te maken heeft: dat vond ik al een vrij goede vondst om het vocht wat te binden.

Ik dacht eraan om het morgen nog een paar uur op te zetten maar dat is nu lijkt me niet echt meer nodig. Morgen warm maken, de pas gebakken paddo's erdoor gooien en de platte peterselie erover knippen.

Bluezz, en alle anderen die dat recept uitgeprobeert hebben, was het bij jullie ook zo, of heb ik te weinig vocht toegevoegd. En zou dat de bedoeling geweest zijn, of niet?
pi_53726416
Hier is ie:



Hij was lekker .
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 22:12:01 #257
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53731908
Ziet er heerlijk uit! Complimenten
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53731966
Oeh, wat ziet dat er lekker uit.
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 22:14:06 #259
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53731969
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 18:39 schreef Herodus het volgende:
Hier is ie:

[afbeelding]

Hij was lekker .
was het vlees zacht en draadjes-achtig. zo zacht dat elk draadje nog net aan je tanden plakte als je er op kauwde?

.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53732020
Maak me gek!
pi_53732078
@ herodus, ik had teveel bier op toegevoegd, dus bij mij was ie te dun.
Oh en ik heb nog nooit een stoofpot in de oven klaargemaakt, wat ik wel vind op het allerkleinste pitje van het gasfornuis, dat het nog net iets te hard gaat.
Dus oven of petroleumstelletje is wel een optie

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 05-10-2007 22:50:19 (schrijf ik het nog verkeerd :\')) ]
pi_53734654
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 22:14 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

was het vlees zacht en draadjes-achtig. zo zacht dat elk draadje nog net aan je tanden plakte als je er op kauwde?

.


Je kon het vlees met je tong tegen je verhemelte uit elkaar duwen.
pi_53734722
pi_53740747
Ik heb een vraag. Ik wil morgen dat recept van Duderinnetje maken. Ze zegt dat je 2 flesjes oud bruin erbij moet doen. Nu heb ik wel een grote fles McChouffe (bruin). Is dit ook goed?

En volgende vraag: hoeveel moet je erin doen? Moet het vlees net onder zitten of?
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 19:24:39 #265
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53748123
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 12:31 schreef iggy_in_the_house het volgende:
Ik heb een vraag. Ik wil morgen dat recept van Duderinnetje maken. Ze zegt dat je 2 flesjes oud bruin erbij moet doen. Nu heb ik wel een grote fles McChouffe (bruin). Is dit ook goed?

En volgende vraag: hoeveel moet je erin doen? Moet het vlees net onder zitten of?

Tuurlijk is dat goed!

En ik zet het spul altijd net niet onder. Gewoon eventueel wat bij doen indien nodig.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53754339
Net niet is genoeg, anders zoals in mijn geval, is het té nat.

Mmmmm stoofpot, hoelaat eten we
  zondag 7 oktober 2007 @ 14:25:58 #267
101884 PeRi
Allons-y!
pi_53763831
Ik ga volgend weekend weer aan de slag en oh mên, ik heb er nu al zo'n zin in .
Whatever I want.
pi_53783395
Even een klein verslag van mijn "Duderinnetje stoofpot": het was

Heb het gisteren 8 uur lang laten stoven en het vlees viel lekker uiteen. De McChouffe was inderdaad een goed idee, heerlijk lekkere zoete smaak gaf het. Het enig minpunt was dat de saus nog behoorlijk waterig was (misschien toch wat teveel bier gedaan) dus ik heb het nog een beetje gebonden. Erbij heb ik rode kool en aardappelkroketjes gegeten.

Bedankt Duderinnetje!!!
  maandag 8 oktober 2007 @ 11:39:41 #269
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53786903
Ik laat het altijd gewoon even pruttelen zonder deksel, als het iets te nat is.
Maar anders volgende keer gewoon wat minder bij doen.

Fijn dat het zo lekker was
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator maandag 8 oktober 2007 @ 11:46:24 #270
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_53787078
Hé, ook toevallig, gisteren heb ik ook een bierstoofpotje gemaakt. Met Oud Bruin. En 5 uur stoven. Voor de smaak vind ik dat toch wel het minimum.

De laagste stand op het kleinste pitje is bij mij ook altijd net te hard. Ik zet er meestal zo'n warmhouder onder en af en toe zet ik hem dan een minuut of 5 uit. Behelpen dus.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 8 oktober 2007 @ 12:28:45 #271
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53788127
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 11:46 schreef UIO_AMS het volgende:
Hé, ook toevallig, gisteren heb ik ook een bierstoofpotje gemaakt. Met Oud Bruin. En 5 uur stoven. Voor de smaak vind ik dat toch wel het minimum.

De laagste stand op het kleinste pitje is bij mij ook altijd net te hard. Ik zet er meestal zo'n warmhouder onder en af en toe zet ik hem dan een minuut of 5 uit. Behelpen dus.
Heb je geen over UIO? Daar kun je de pan ook in zetten. En dan op een matig temperatuurtje.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53788322
Als het te dun is kun je er ook 1 of 2 plakken ontbijtkoek indoen het laatste half uur.
Gaat er bij mij vaak in en geeft een lekkere smaak.
pi_53790213
Misschien dat ik komend weekend eens tijd heb om mijn eerste stoofpot te maken!
Welk recept is het best om mee te beginnen?
Welke kan eigenlijk niet fout gaan?
  maandag 8 oktober 2007 @ 14:53:18 #274
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53791342
damnn wat lekker allemaal...
zal strx mijn potje gebaseerd op duderinnetjes recept ff posten...
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  maandag 8 oktober 2007 @ 15:10:05 #275
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53791725
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 14:06 schreef Koningin het volgende:
Misschien dat ik komend weekend eens tijd heb om mijn eerste stoofpot te maken!
Welk recept is het best om mee te beginnen?
Welke kan eigenlijk niet fout gaan?
Er kan niet zo veel misgaan aan stoofpot. Maar deze van arithaterhorst Het Grote Stoofpotten Topic was in elk geval makkelijk en lekker!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53792430
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 15:10 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Er kan niet zo veel misgaan aan stoofpot. Maar deze van arithaterhorst Het Grote Stoofpotten Topic was in elk geval makkelijk en lekker!
Ok, danke.
Moet ik er dan nog iets 'bij' eten
pi_53792490
je kan lekker stoofpeertjes erbij maken bijvoorbeeld, en iets met rode kool. (cinnamongirl heeft een rode kool stoofpotje gepost die erg lekker is). Wat ook erg lekker is, is bijoorbeeld wat aardappelpuree-igs.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_53792511
Het Grote Stoofpotten Topic Deel 2! , die stoofpot heb ik gemaakt (erg makkelijk trouwens) en in die post staat ook een linkje naar de rode kool stoof die ik net noemde
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 8 oktober 2007 @ 15:52:27 #279
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53792735
eet t strax met dan krieltjes erdoor en een stuk stokbrood!
das meer dan genoeg om daarna 2 uur op de bank uit te buiken
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  maandag 8 oktober 2007 @ 21:26:25 #280
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53799845
Hmmm had veel meer foto's gemaakt maar mn cam doet vreemd...
Maar goed t stoofpotje (ongeveer) van duderinnetje met pics!

Eerst altijd het vlees op kamertemperatuur! (tip!)


Dan snijd men de groentes;




Dan vlees aanbraden ( pics kwijt gvd) en ik heb t in een ovenschaal gedaan;
Kruiden, wijn mosterd enz enz erbij;



Dan alles in een schaal op 160 graden de oven in (afdekken met alu folie!)



Na een uur pas de courgette toevoegen en ik had ook een aubergine erin;


eventueel als het te nat is las ik in t topic ontbijtkoek erin... zowieso gedaan is echt heerlijk!


Dan weer 1 a 2 uur laten staan, dan 25 min voor t eind de krieltjes erin doen;


Dan opdienen met stokbrood en wijntje en eventueel boursain erbij!!


En de helft voor morgen bewaren, dan is het nog lekkerder...
Ik had eigenlijk te weinig tijd vandaag, maar hoel langer t duurt hoe beter hij is!

Zo tot zover mn mini reportage over t stoofpotje a la dudette!

[ Bericht 1% gewijzigd door mrSPLIFFY op 08-10-2007 21:35:15 ]
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
pi_53802415
Dat ziet er lekker uit

Welk recept van Duderinnetje is dat?
pi_53804522
Oe lekker, en leuk foto's dat maakt het 'af'
Alhoewel ik dus niet van de krieltjes/aardappels in een stoofpotje ben.

Krijg ook weer zin
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 01:21:53 #283
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53805326
Heerlijjk hoor!
* Noteert *

Ik ga het de volgende keer ook eens zonder aardappeltjes doen (ik snap bluezz wel inderdaad). En dan een lekkere purée erbij. Maar dan ben je wel weer het ultieme gemak van dat alles -in-één-keer-klaar-stoofpotje kwijt natuurlijk.
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 08:10:09 #284
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53806255
thnx allemaal!

ik denk dat hij vandaag nog beter zal smaken! kan niet wachten tot vanavond!
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  Moderator dinsdag 9 oktober 2007 @ 09:19:24 #285
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_53807010
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 12:28 schreef Duderinnetje het volgende:
Heb je geen over UIO? Daar kun je de pan ook in zetten. En dan op een matig temperatuurtje.
Ik heb geen oven, dude.

De stoofpot smaakt er overigens niet minder door.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_53808729
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 11:39 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik laat het altijd gewoon even pruttelen zonder deksel, als het iets te nat is.
Maar anders volgende keer gewoon wat minder bij doen.

Fijn dat het zo lekker was
Dat had ik dus ook gedaan, pruttelen zonder deksel, maar hij was toch te nat. Ik wist van de ontbijtkoek maar die had ik vergeten te kopen. Volgende keer dan maar. Maizena hielp overigens wel

ik krijg weer trek...
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 12:21:24 #287
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53810928
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 23:05 schreef Esraa het volgende:
Dat ziet er lekker uit

Welk recept van Duderinnetje is dat?
Die uit de OP en dan een draai eraan.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53812050
Ik ga die van ramsey donderdag eens proberen, kan nu al niet meer wachten!
Sweet and innocent...
pi_53813332
klinkt allemaal weer lekker,
zaterdag ook maar weer wat maken,

eens kijken of ik iets anders kan produceren dan vlees, aardappel, pakket soepgroenten, runder boillon, paprika en boontjes.

Dat wordt meestal meer een extreem gevulde soep, wel lekker met wat stokbrood erbij.
Have no Fear, Burning Feetman is here
wii nr: 7098 4291 3092 6058
mario strikers friend code: 305044 570494
pi_53831223
Wat is het verschil dat je er wijn of bier bij doet?
Heeft dat erg smaakverschil?
pi_53831342
Hmm dat ga ik echt ook eens maken
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
  woensdag 10 oktober 2007 @ 18:44:37 #292
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53844222
Nou ik kan je vertellen dat hij gisteren nóg beter was!!

voortaan moet je dit gerecht echt een dag van te voren maken om em echt tot zn recht te laten komen...

Maarja probeer dat maar es met zulke lekkere luchten in je keuken de hele dag!!
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
pi_53866350
Die van Ramsey staat hier heerlijk te pruttelen. Zonder knolselderij, maar kan er nu al bijna niet meer vanaf blijven:

Sweet and innocent...
pi_53866572
2 dagen chinees
pi_53879284
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 17:08 schreef Innocence het volgende:
Die van Ramsey staat hier heerlijk te pruttelen. Zonder knolselderij, maar kan er nu al bijna niet meer vanaf blijven:

[ afbeelding ]
Ik zie een kikker
pi_53896221
MrSpliffy

Heb vorige maand alweer een stoofpotje gemaakt
pi_53923486
Ik heb nog zoete aardappelen, pompoen en meiraap. Ik wil er wat runderstooflappen bijhalen. Weet iemand of zoete aardappelen en meiraap een beetje bij elkaar passen? Meiraap heb ik nog nooit gehad namelijk.
  zondag 14 oktober 2007 @ 15:23:28 #298
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_53925725
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 22:15 schreef SeaOfLove het volgende:
MrSpliffy

Heb vorige maand alweer een stoofpotje gemaakt
Een Delftsch blauw stoofpotteke?

en? welk receptuur heeft gij gebruikt Jonkvrouw SOL?
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  maandag 15 oktober 2007 @ 00:54:56 #299
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_53939467
Zo vreselijk-briljant-vingers-aflikkend-water-in-de-mond-pure-snoeperij-likkebaardend-lekker: schouderkarbonade in sinaasappelsap. Eerst stoven en daarna lekker afbakken zodat het carameliseert.


Men neme:

1 kilo schouderkarbonade in stukjes (2 bij 2 cm of zoiets)
zout
anderhalve eetlepel verse tijm
halve eetlepel marjolein (marjoraan)
3 laurierblaadjes (in stukjes)
3 tenen knoflook
Dat hussel je en laat je lekker een paar uurtjes tot een nacht staan.

Zet klaar: 300 gram ui, vier tenen knoflook, 2 sinaasappels en een derde pak sinaasappelsap.
Bereiding:
Pan met dikke bodem op het vuur. Klein beetje olie. Vlees er beetje bij beetje in bruinbakken. Dan vier tenen knoflook (gehakt of uit de pers) en 150 gram ui toevoegen. Even meebakken.
Schrob de sinaasappels schoon en voeg het sap én de schillen bij het vlees. Voeg ook het sap uit het pak toe. Zet het vuur laag en laat de boel 25 minuten stoven (niet langer! Dan eindig je met prut).
Haal de deksel van de pan en voeg de andere helft van de gesnipperde ui toe. Blijf roeren tot er nauwelijks meer vocht in de pan zit. Neem intussen de laurierblaadjes en de sinaasappelschillen uit de pan.
Laai het vuur nu even op en bak het vlees en de uien lekker bruin. Het begint nu heerlijk zoet te ruiken. Maak af met zout en verse peper naar smaak.

Nu alleen nog een paar wraps warm maken, de snoeperij daarin rollen en smullen maar

Met dank aan ons plaatselijke taco-restaurant.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_53939545
quote:
Op zondag 14 oktober 2007 21:56 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik was uit eten.
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 00:54 schreef Duderinnetje het volgende:


Met dank aan ons plaatselijke taco-restaurant.

We have a match?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')