abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44971225
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 13:58 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Nou dat is mooi man
Alleen vond ik dat het vlees (had succadelappen genomen) op een gegeven moment wel erg mals werd (kan dat? . ), het viel zowat in de pan uit elkaar. Misschien volgende keer wat grotere lappen nemen, of minder lang laten sudderen (heb de boel nu bijna 7 uur op laten staan, wel op een plaatje uiteraard).
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 3 januari 2007 @ 14:11:38 #102
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44971551
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:00 schreef Jarno het volgende:

[..]

Alleen vond ik dat het vlees (had succadelappen genomen) op een gegeven moment wel erg mals werd (kan dat? . ), het viel zowat in de pan uit elkaar. Misschien volgende keer wat grotere lappen nemen, of minder lang laten sudderen (heb de boel nu bijna 7 uur op laten staan, wel op een plaatje uiteraard).
Zeven uur! Gek!

Uurtje of drie max is prima hoor. Verder je vlees niet te klein snijden en dat het enigszins uit elkaar flikkert is wel de bedoeling. En anders gewoon wat experimenteren met een ander soort vlees, net zo lang tot de pot de staat van perfectie heeft bereikt
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44971650
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:11 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Zeven uur! Gek!
In mijn herinnering (als kind) moeten stoofpotten altijd daaaaaaaaagen lang opstaan. Dat moet nu dus ook. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 3 januari 2007 @ 14:40:14 #104
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44972452
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:14 schreef Jarno het volgende:

[..]

In mijn herinnering (als kind) moeten stoofpotten altijd daaaaaaaaagen lang opstaan. Dat moet nu dus ook. .
Ja, maar dan pleurt de boel dus wel uit elkaar, da's nogal wiedes!

Nou, als het maar smaakte, dat is het belangrijkste
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator woensdag 3 januari 2007 @ 14:44:41 #105
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44972589
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:14 schreef Jarno het volgende:
In mijn herinnering (als kind) moeten stoofpotten altijd daaaaaaaaagen lang opstaan. Dat moet nu dus ook. .
In een slowcooker zijn tijden van 7 uur geen uitzondering, maar een stoofpan is toch iets anders.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_44972667
Nouja, mijn oma deed er soms 2 dagen over. Na een bijna hele dag sudderen ging het de volgende dag wéér op de sudderplaat. Had ook vooral met de smaak te maken geloof ik, die nacht konden alle sappen mooi weer het vlees intrekken en de saus lekker op smaak komen.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_44978122
Zo, van mijn lekkere stoofpotje uit deel 1 is nu nog een klein bakje over in de vriezer. Ik heb na 4 dagen oliebollen nog geen zin in koken, dus misschien zometeen maar eens even ontdooien en opdeppen met een stukje turks brood

tevens een verkapte stoofpot terugvind pruttelpost
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_44979668
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:40 schreef Duderinnetje het volgende:


Nou, als het maar smaaktelekker rook, dat is het belangrijkste

Het ruikt hier altijd zooooooo lekker, en dan vind ik het altijd jammer dat het opgegeten moet worden
Trouwens, dat geldt voor de stoofperen ook, rotdingen, moeten op. Maar het ruikt zoooo goddelijk
  woensdag 3 januari 2007 @ 22:59:33 #109
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44990547
het mooiste uit het boek van palmen uit i.m. vond ik nog de passage waar ze de soepen van ischa roemde die altijd klaar stonden en de hele ruimte heerlijlk deden geuren.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 3 januari 2007 @ 23:01:03 #110
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44990607
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 22:59 schreef zoalshetis het volgende:
het mooiste uit het boek van palmen uit i.m. vond ik nog de passage waar ze de soepen van ischa roemde die altijd klaar stonden en de hele ruimte heerlijlk deden geuren.
Ja wat grappig, die passage weet ik inderdaad ook nog goed. Kwam ze de trap op en dan genoot ze al
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 3 januari 2007 @ 23:03:25 #111
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44990712
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 23:01 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ja wat grappig, die passage weet ik inderdaad ook nog goed. Kwam ze de trap op en dan genoot ze al
idd

hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45571255
quote:
Op zaterdag 2 december 2006 22:01 schreef Stereotomy het volgende:

- Aardappels, heb 350 gram krieltjes genomen
- Uien, een grote uit moet genoeg zijn
- Bokbier, omdat onze AH geen Guiness of Murphy's verkocht , 250 ml
- Laurierblad, 3 blaadjes
- Sucadelappen, ca. 500 gram
- Flesje rode wijn, 250 ml
- Tomatenpuree, blikje
- Knoflook, 6 tenen of 6 theelepels voorgeperst knoflook
- Worcestershire sauce, 1 eetlepel
- Runderboullion, in totaal 1 liter (aangelengd)
- Wortels, ongeveer 350 gram, maar achteraf had ik beter een winterpeen kunnen halen
- Verse peterselie, die als laatste wordt toegevoegd (niet op de foto)
- Suiker, 1 eetlepel (niet op de foto)
- Tijm, 1 eetlepel (niet op de foto)
Het was lekker Het heeft gisteravond 2 uur staan pruttelen. Ik at ook pas om 9 uur of zo En vanavond krijg ik eters dus dan gaat het nog een keer op het vuur

had wel een dubbele portie en een ietwat aangepast recept

[ Bericht 2% gewijzigd door PdeHoog op 22-01-2007 10:09:29 ]
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_45571495
Ik heb ook gisteravond weer een stoofpotje gemaakt, sinds een vriend van me dat een keer bij mij heeft gegeten wil iedereen ineens meeëten. Vooral het feit dat ik ontbijtkoek in mn eten gooide was kennelijk zo bijzonder dat men dat live wilde meemaken
Gisteren aten we het met z'n zessen, en dat past maar net in de pan, ik moest heel voorzichtig roeren....

Met lekkere ingredienten als: riblapjes (ruim een kilo), champignons, 3 gewone uien, en een stuk of 15 kleine, hele, sjalotjes. Verder 2 winterpenen, lekker flesje rode wijn, pot vleesfond, laurier, kruidnageltjes, knoflook, peper en plakjes ontbijtkoek voor het binden.

Groot turks brood erbij om mee te scheppen, en iedereen een extra lepel naast z'n bord. En nee, je krijgt geen mes!

De pan is leeg en ik heb nog een heel klein bakje in de koelkast waar ik zelf nog 1 keer v an kan eten. Als mensen 3 of 4 keer opscheppen zal het wel lekker zijn geweest...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_45571798
Klinkt goed Ik had zelf 1 kg magere runderlappen, 8 aardappelen, 2 uien, bos wortelen (bij gebrek aan winterpeen ), halve liter bouillion, halve liter wijn, halve liter bier en 3 teentjes knoflook Echt zo lekker
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  maandag 22 januari 2007 @ 15:30:15 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45580905
Valt mij ook altijd op dat als ik stoofvlees maak voor bezoek, dat men het zo lekker vind, maar het zelf nooit maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 22 januari 2007 @ 15:30:53 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45580914
quote:
Op maandag 22 januari 2007 10:09 schreef PdeHoog het volgende:
Klinkt goed Ik had zelf 1 kg magere runderlappen, 8 aardappelen, 2 uien, bos wortelen (bij gebrek aan winterpeen ), halve liter bouillion, halve liter wijn, halve liter bier en 3 teentjes knoflook Echt zo lekker
Volgende keer eens vette proberen, das echt lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45581039
Het begint hier ook weer te kriebelen
Klinkt goed gripper
pi_45581173
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgende keer eens vette proberen, das echt lekkerder
Nog lekkerder Ik ga het even onthouden voor de volgende keer
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_45581361
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgende keer eens vette proberen, das echt lekkerder
Ik stond 's middags alles te snijden met hulp van een vriendin, en die wilde de vette randjes van de riblapjes (Ze dacht eerst nog dat het bot was, het was vrij stevig wit vet) weggooien.
No way josé, die gaan er lekker bij, dat lost allemaal vanzelf wel op!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_45581497
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
pi_45581587
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:49 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
Ik vond geen vet randje meer terug aan de vleesjes hoor, allemaal opgelost in het sausprutvochtsap. Wat niet weet, wat niet deert
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 22 januari 2007 @ 15:53:44 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45581619
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:49 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
het gaat erom dat het vlees gemarmerd is, er veel dunne vetaders door het vlees lopen, ipv een dikke vetrand er aan vast, dat vet smelt weg tijdens het stoven en kan je gewoon van de stoof afscheppen. Het vet zorgt er echter voor dat de smaak beter wordt, en het vlees mals en sappig blijft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45581627
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:49 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
Probeer het eens, je vlees is 10 maal sappiger!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45581640
*Knuffeltje geeft aan pietverdriet...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 22 januari 2007 @ 16:00:37 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45581834
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:54 schreef Oblivion het volgende:
*Knuffeltje geeft aan pietverdriet...
Prrrrr
Prrrrr
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45581917
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:


het gaat erom dat het vlees gemarmerd is, er veel dunne vetaders door het vlees lopen, ipv een dikke vetrand er aan vast, dat vet smelt weg tijdens het stoven en kan je gewoon van de stoof afscheppen. Het vet zorgt er echter voor dat de smaak beter wordt, en het vlees mals en sappig blijft.
Ja die geaderde gemarmerde vetaders, daar let ik wel op, dat koop ik juist
Ik had het over die randen *ril*
pi_45584532
Ahhhh! Bluezz is one of us!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45586767
quote:
Op maandag 22 januari 2007 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:


Prrrrr
Prrrrr
Miauwwww
  Moderator donderdag 8 februari 2007 @ 15:15:25 #129
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_46107373
In een opwelling heb ik voor morgen het volgende gekocht:

- pond runderlappen
- blok spek (moet ik nog even in reepjes snijden)
- spitskool
- pond zoete aardappelen

Nu maak ik echter nooit spitskool klaar. Of zoete aardappelen.

Kan ik die zoete aardappelen geschild meestoven? En wat doe ik met die spitskool?

Als stoofvocht denk ik aan runderbouillon, maar ik sta open voor suggesties.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_46112928
Runderlappen in rode wijn en tomaatblokjes (zo nodig aangevuld met water). Veel sjalotjes en knoflook erbij.

Staat hier ook al een paar uur te pruttelen!
Zo eten met aardappelen ernaast. Krijg zo'n honger als het hele huis er naar ruikt!

Hou altijd wel erg veel 'saus' over, iemand tips om daar nog wat leuks mee te doen?


Simpel en snel stoofpotje met brocolli, kabeljauw en krieltjes is ook ontzettend lekker en bovendien gezond.
Sweet and innocent...
pi_46133254
Ik vind het zo jammer dat ik nooit echt tijd heb om zo'n stoofpotje te maken.....ziet er allemaal zo lekker uit.
  vrijdag 9 februari 2007 @ 11:22:36 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46133552
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 11:09 schreef Koningin het volgende:
Ik vind het zo jammer dat ik nooit echt tijd heb om zo'n stoofpotje te maken.....ziet er allemaal zo lekker uit.
How come geen tijd, je kan het savonds opzetten en de hele avond laten pruttelen en de volgende dag eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46133730
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

How come geen tijd, je kan het savonds opzetten en de hele avond laten pruttelen en de volgende dag eten.
Oh ja, zo had ik het nog niet bekeken.
Dan gewoon opwarmen op het vuur? Of liever in de magnetron?
  Licht Ontvlambaar zondag 11 februari 2007 @ 17:33:46 #134
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46210051
Hier staat een ketel heerlijk zuurvlees te pruttelen, dadelijk rode kool met appeltjes en wat frietjes erbij
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zondag 11 februari 2007 @ 17:50:27 #135
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46210633
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 11:30 schreef Koningin het volgende:

[..]

Oh ja, zo had ik het nog niet bekeken.
Dan gewoon opwarmen op het vuur? Of liever in de magnetron?
Gewoon weer even het vuurtje eronder opstoken. Hartstikke simpel

@ Sjeen, zuurvlees, wat is dat toch?
Snobs have more fun!
KLIK!
  Licht Ontvlambaar zondag 11 februari 2007 @ 17:57:36 #136
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46210853
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:50 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Gewoon weer even het vuurtje eronder opstoken. Hartstikke simpel

@ Sjeen, zuurvlees, wat is dat toch?
Een limburgs recept, meestal gemaakt met paardenvlees of runderpoulet...

Onze versie:

Een halve kilo runderpoulet, een gepelde door midden gesneden ui, wat laurierbladen, kruidnagels, peper en zout een nacht in azijn laten staan. Het vlees laten uitlekken en aanbraden, als het goed bruin is, uit de ketel nemen. Een nieuwe ui snipperen en fruiten, vlees weer terug erbij, nieuwe kruidnagels en laurier erbij, wat azijn erbij en laten pruttelen. Af en toe omroeren en eventueel nog azijn bijvoegen. Al het vlees lekker gaar is, wat stroop toevoegen en wat peperkoek om de saus te binden...

Lekker met gekookte aardappels of frietjes en rode kool met appeltjes...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46210944
Mijn favoriete stoofschotel is er eentje van karbonades en pruimen onder een dakje van deeg. Zó sappig! En door het type vlees niet overdreven arbeidsintensief. Het hoeft niet zo lang te pruttelen. Het idee ooit eens opgedaan uit een Allerhande (jaja) en in licht aangepaste versie immer een succes op koude winterdagen..

Nodig voor vier personen
- 1 kilo schouderkarbonades, zonder bot (slager lief aankijken of zelf aan de slag), en in blokjes gesneden
- 8 pruimen, vier mét en vier zonder schilletje, ontpit en in grote stukken gesneden
- Een handje rozijnen (liefst gele), een poosje in koud water geweld
- Een handje verse tijm
- Een aantal plakjes ontdooid bladerdeeg

Blokjes vlees inwrijven met zout en peper, in braadpan in wat roomboter eventjes lichtbruin bakken. Tijm, rozijnen en pruimen door vlees scheppen en naar smaak nog wat zout (weinig) en peper (mag wat meer zijn) toevoegen. Mengsel in een ingevette ovenschaal gooien.
Dan het bladerdeeg even stapelen en uitrollen tot het helemaal over de bovenkant van je ovenschaal past. Bladerdeeg over vlees-en-fruit-mengsel draperen. Het hoeft niet perfect luchtdicht, als er maar een stevig dakje bovenop ligt.
Anderhalf uur op 175 graden in je oven (zet maar vrij laag in de oven, dan verbrandt je bladerdeeg niet) en serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree of stoer bruin brood.
De combinatie van de zachte, zoete pruimen met de peper, tijm en zoutige karbonade is echt reusachtig lekker!

Toen ik het voor het eerst gemaakt had heeft mijn vriendlief me de rest van de avond volslagen volgepropt en verliefd aan zitten kijken.
  zondag 11 februari 2007 @ 18:01:47 #138
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46211001
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:57 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Een limburgs recept, meestal gemaakt met paardenvlees of runderpoulet...

Onze versie:

Een halve kilo runderpoulet, een gepelde door midden gesneden ui, wat laurierbladen, kruidnagels, peper en zout een nacht in azijn laten staan. Het vlees laten uitlekken en aanbraden, als het goed bruin is, uit de ketel nemen. Een nieuwe ui snipperen en fruiten, vlees weer terug erbij, nieuwe kruidnagels en laurier erbij, wat azijn erbij en laten pruttelen. Af en toe omroeren en eventueel nog azijn bijvoegen. Al het vlees lekker gaar is, wat stroop toevoegen en wat peperkoek om de saus te binden...

Lekker met gekookte aardappels of frietjes en rode kool met appeltjes...
Dat vlees is dan ook echt zuur? (Ja dat moet haast wel).
Snobs have more fun!
KLIK!
  Licht Ontvlambaar zondag 11 februari 2007 @ 18:14:06 #139
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46211336
quote:
Op zondag 11 februari 2007 18:01 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dat vlees is dan ook echt zuur? (Ja dat moet haast wel).
Zoetzuur eigenlijk... kun je zelf bepalen, beetje meer stroop of wat bruine suiker erbij of juist meer azijn... Sommigen doen ook pure chocolade erdoor...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 12 februari 2007 @ 19:38:52 #140
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46248627
@Sjeen, wat voor stroop doe je daar door? Suiker of appelstroop?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Licht Ontvlambaar maandag 12 februari 2007 @ 20:33:49 #141
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46250004
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:
@Sjeen, wat voor stroop doe je daar door? Suiker of appelstroop?
Appelstroop, suikerstroop noemen ze hier siroop...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 13 februari 2007 @ 19:17:42 #142
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46268368
quote:
Op maandag 12 februari 2007 20:33 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Appelstroop, suikerstroop noemen ze hier siroop...
Siroop? De suikerstroop die ik bedoel is zelf nog stropiger dan appelstroop
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Licht Ontvlambaar dinsdag 13 februari 2007 @ 19:50:56 #143
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46269958
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 19:17 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Siroop? De suikerstroop die ik bedoel is zelf nog stropiger dan appelstroop
Ow... ik ken alleen van dat schenkstroopspul voor op pannekoeken. In potjes en blikjes hebben we alleen appelstroop en perenstroop.

You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46270879
Cheap-Ass stoofpot voor mijn studerende neef

Kippenpoten droogdeppen met keukenpapier, bestrooien en inwrijven met zout en peper. Grote pan pakken waar alle kippenpoten naast elkaar passen. Verhit wat boter en/of olie in de pan, en bak de kippenpoten aan allebei de kanten bruin. Haal de kippenpoten eruit, en leg ze op een bord. Fruit in de hete pan een fijngesnipperd uitje (of twee) en een gehakt teentje knoflook. Zet vuur lager en doe daarna 2 blikken tomatenblokjes (of gepelde tomaten) in blik erbij en een flinke handvol ontpitte zwarte olijven Leg de kippenpoten erin terug. Kieper er daarna flink veel rode wijn bij, en een scheutje azijn. De kippenpoten moeten bijna helemaal onderstaan. Breng het aan de kook, en dek af met deksel. Zet vuur laagst, en laat voor een uurtje of 2 a 3 pruttelen.
Maak erbij een lekkere aardappelpuree.

Zelf bedacht
  woensdag 14 februari 2007 @ 10:14:46 #145
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_46288979
Gisteravond heb ik weer eens een grote pot Boeuf Bourgignon gemaakt. Supermakkelijk, het kost alleen wat prutteltijd. Verder is het erg makkelijk in te vriezen en zo te bewaren!

Nodig:
2 kilo vet-dooraderd rundvlees
400 gram ongerookte spek
12 kleine uitjes
500 gram kleine champignons
250 gram roomboter
Halve liter runderbouillon
4 eetlepels bloem
Bouquet garni (perterselie, laurierblad en thijm)


Hoe te maken:
Snij de spek in kleine reepjes.
Boter in een grote pan
doe daar de gepelde hele uitjes bij, alsook de in reepjes gesneden spek
Laat dat rustig op klein vuur een beetje aanbakken.
Schep dan het geheel uit de pan en leg het op een bordje. Laat de rest van de boter in pan liggen.

Snij het rundvlees in stukken van pak 'm beet 4x4x4 cm.
Bak het vlees aan in de pan aan, rondom mooi bruin en strooi er dan de 4 eetlepels bloem overheen en meng dat goed. Doe dan de uitjes en de spekjes er weer bij.
Verder doe je dan 500ml runderbouillon bij, alsook een een fles rode wijn (0,75 liter)
Ook doe je er een bouquet garni bij, bestaande uit Thijm, Laurierblad en peterselie.
Laat het geheel 3 uur op een zacht vuurtje pruttelen.

Na 3 uur doe je er de champignons bij, en je laat het nog eens een half uur rustig pruttelen.
Dan haal je het bouquet garni uit de pan, en een heerlijke Boeuf Bourgignon is klaar!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_46323486
Ik heb een week of 3 geleden die van Gordon Ramsey gemaakt en ik vond 'm maar zo zo...
Mijn vriend was er helemaal verzot op!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 16 februari 2007 @ 16:19:17 #147
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_46371307
Er staat er weer eentje op 't vuur... Met runderlappen, rode wijn, peen, knof, ui, champignons, kruidnagelen en laurierblad. Het ruikt al heerlijk
pi_46385065
Tevens een tvp.
E = mc2, E is de energie die vrijkomt
  zaterdag 17 februari 2007 @ 17:48:10 #149
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46403399
Morgen weer
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_46403865
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 17:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Morgen weer
Ik ben een beetje stoofpot-moe....de laatste had ik btw verpest. Volgens mij gaan prei en alcohol niet samen
  zaterdag 17 februari 2007 @ 18:15:50 #151
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46404104
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:05 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ik ben een beetje stoofpot-moe....de laatste had ik btw verpest. Volgens mij gaan prei en alcohol niet samen
Prei!

Prei is nooit goed.

Waarin dan ook.

Niet doen!

Prei

En nu weer een lekker stoofpotje maken SoL
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 17 februari 2007 @ 18:22:02 #152
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_46404264
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 16:19 schreef Aventura het volgende:
Er staat er weer eentje op 't vuur... Met runderlappen, rode wijn, peen, knof, ui, champignons, kruidnagelen en laurierblad. Het ruikt al heerlijk
Hij was heerlijk, maar ik had hem niet langer moeten laten pruttelen anders was-ie drooggekookt. Ben ik nou de eerste persoon op aarde bij wie dat gebeurd is
pi_46404373
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:15 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Prei!

Prei is nooit goed.

Waarin dan ook.

Niet doen!

Prei

En nu weer een lekker stoofpotje maken SoL
Maar maar maar....ik vind prei zo lekker, maar voortaan dus niet meer in een stoofpotje aangezien de 2 waar ik prei in had gedaan niet te eten waren.

Tsssss.... Dat ik bij het eerste ranzige potje nog de alcohol de schuld gaf

Maar goed ik ga er denk ik nog 1 of 2 maken deze 'winter' (vandaag heerlijk naar het strand geweest en op terras gezeten in het zonnetje ) en dan pakken we het zomerstoofpotjestopic van kaaharin er maar ff bij

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2007 18:28:01 ]
pi_46404390
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:22 schreef Aventura het volgende:

[..]

Hij was heerlijk, maar ik had hem niet langer moeten laten pruttelen anders was-ie drooggekookt. Ben ik nou de eerste persoon op aarde bij wie dat gebeurd is
Ik had het laatst met hachee die helemaal aangekoekt was

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2007 18:28:19 ]
  zondag 18 februari 2007 @ 00:43:58 #155
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46415442
Ik kon dus weer niet wachten en dus staat vanaf 23 uur de stoofpot voor morgen te pruttelen. Lekker uien pellen, knoflooktenen kneuzen, tijm van de takjes ritsen en peterselie knippen... ik heb weer ongegeneerd de houthakkersvrouw uitgehangen vanavond

Net wat winterpeenschijven bij de stoof gedaan en een paar plakken courgette. En dan morgen wakker worden en het vuurtje weer aan doen. En dan het Hele Huis Doordrenken van Zaligheid.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_46415501
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:43 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik kon dus weer niet wachten en dus staat vanaf 23 uur de stoofpot voor morgen te pruttelen. Lekker uien pellen, knoflooktenen kneuzen, tijm van de takjes ritsen en peterselie knippen... ik heb weer ongegeneerd de houthakkersvrouw uitgehangen vanavond

Net wat winterpeenschijven bij de stoof gedaan en een paar plakken courgette. En dan morgen wakker worden en het vuurtje weer aan doen. En dan het Hele Huis Doordrenken van Zaligheid.
Zegguh....kan ik niet langs komen morgen
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 18 februari 2007 @ 00:55:15 #157
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46415723
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:45 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Zegguh....kan ik niet langs komen morgen
Jawel hoor
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_46419008
quote:
Op zondag 18 februari 2007 00:55 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Jawel hoor
Jammer dat het zo'n eind rijden is
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_46421359
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:22 schreef Aventura het volgende:

Hij was heerlijk, maar ik had hem niet langer moeten laten pruttelen anders was-ie drooggekookt. Ben ik nou de eerste persoon op aarde bij wie dat gebeurd is
Wel als je niet een beetje bijvult, jongedame!
Gewoon bij blijven schenken.
Water, bouillon, wijn, does not matter!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_46619666
Gisteren heb ik deze stoofschotel gemaakt. Het was een enorm succes en iedereen vroeg me het recept!
Neem géén magere rib/runderlappen, die lillende randjes verdwijnen echt, maar pas na een uur of 5 stoven heb ik gezien, en niet na 2,5 uur zoals de meeste recepten zeggen. En het vlees valt echt uit elkaar in je mond....
En maak het liefst de dag van te voren, stoof het 4 uur, laat afkoelen en bewaar in de koelkast, en stoof het de dag erna nog een uur.

Het is een variant op Boeuf Bourguignon, en was genoeg voor 5 personen.

Ingrediënten:

900 g riblappen (of runderlappen)
25 g boter
1/2 duobakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been (optioneel)
2 uien, in stukjes
1/2 fles volle rode wijn
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 stengels selderij, in stukjes
2 eetlepels bloem
1/4 liter bouillon (ik maak 'm zelf met een blokje)
1 potje zilveruitjes
3 laurierblaadjes
3 theelepels gedroogde tijm (of 5 takjes verse tijm)
5 teentjes knoflook, gepeld en geplet
1-2 gedroogde chilipepertjes
1 bak champignons (250 gram)
1 a 2 ansjovis
paar cherrytomaatjes, of grote tomaat, of lepeltje tomatenpuree

Voorbereiden
(max. 1 dag tevoren): Runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in bakvet blokjes rundvlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water. Vleesblokjes, spekjes en runderschenkel in pan terugdoen. Zilveruitjes, de in stukjes gesneden winterpeen en selderijstengels erdoor scheppen. Ansjovis en tomaat toevoegen (Dit proef je niet, beiden werken als smaakversterkers!) Laurier en tijm met knoflook in pan doen en chilipepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 3 uur laten sudderen. Af en toe omscheppen.

Bereiden
Stoofpot eventueel opnieuw opwarmen. Laatste halfuur champignons meestoven. Knoflook, laurier en kruidentakjes verwijderen. Schenkel uit pan nemen, vlees dat eraan zit in kleine blokjes snijden en terugdoen in pan.

[ Bericht 0% gewijzigd door cinnamongirl op 24-02-2007 12:27:28 ]
pi_46619945
Erbij had ik aardappelpuree en een rodekoolstoof, die ook heerlijk was.

Nodig:

zak verse voorgesneden rode kool
1/2 kaneelstokje of theeleepel kaneelpoeder
2 goudreinetten
25 gr. boter
handje rozijnen
glas port/wijn
zout
scheut (witte wijn) azijn

Bereiden
Doe een bodem water in de pan en voeg de in stukjes gesneden appel toe, alsmede de rozijnen, de rode kool en de boter en de kaneel.
Giet de port, en de azijn erover stoof dit in een uur gaar, op laag vuur. Niet eerst aan de kook brengen dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door cinnamongirl op 24-02-2007 12:23:41 ]
pi_47362538
Ik wil iets doen met kipenpootjes, tomaten en linzen. Is dat een goed idee en heeft toevallig nog iemand een verrukkelijk recept, voordat ik zelf aan 't klussen sla?
Sweet and innocent...
  zondag 18 maart 2007 @ 16:50:30 #163
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47403519
Zo ik heb ook al weer even een stoofje opstaan

ik knal er even een fotootje in.

zo staat het dan op mijn petroleumstel te pruttelen


En het stoofje:
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_47405514
Dat stelletje
Leuk
pi_47405558
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 12:05 schreef cinnamongirl het volgende:
Gisteren heb ik deze stoofschotel gemaakt. Het was een enorm succes en iedereen vroeg me het recept!
Neem géén magere rib/runderlappen, die lillende randjes verdwijnen echt, maar pas na een uur of 5 stoven heb ik gezien, en niet na 2,5 uur zoals de meeste recepten zeggen. En het vlees valt echt uit elkaar in je mond....
En maak het liefst de dag van te voren, stoof het 4 uur, laat afkoelen en bewaar in de koelkast, en stoof het de dag erna nog een uur.

Het is een variant op Boeuf Bourguignon, en was genoeg voor 5 personen.

Ingrediënten:

900 g riblappen (of runderlappen)
25 g boter
1/2 duobakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been (optioneel)
2 uien, in stukjes
1/2 fles volle rode wijn
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 stengels selderij, in stukjes
2 eetlepels bloem
1/4 liter bouillon (ik maak 'm zelf met een blokje)
1 potje zilveruitjes
3 laurierblaadjes
3 theelepels gedroogde tijm (of 5 takjes verse tijm)
5 teentjes knoflook, gepeld en geplet
1-2 gedroogde chilipepertjes
1 bak champignons (250 gram)
1 a 2 ansjovis
paar cherrytomaatjes, of grote tomaat, of lepeltje tomatenpuree

Voorbereiden
(max. 1 dag tevoren): Runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in bakvet blokjes rundvlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water. Vleesblokjes, spekjes en runderschenkel in pan terugdoen. Zilveruitjes, de in stukjes gesneden winterpeen en selderijstengels erdoor scheppen. Ansjovis en tomaat toevoegen (Dit proef je niet, beiden werken als smaakversterkers!) Laurier en tijm met knoflook in pan doen en chilipepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 3 uur laten sudderen. Af en toe omscheppen.

Bereiden
Stoofpot eventueel opnieuw opwarmen. Laatste halfuur champignons meestoven. Knoflook, laurier en kruidentakjes verwijderen. Schenkel uit pan nemen, vlees dat eraan zit in kleine blokjes snijden en terugdoen in pan.
Oh oh, deze moet deze week echt gemaakt worden hier *kwijlt*
pi_47406194
Ze hebben bij de Aldi nu stoofvlees in bier (k&k dus). Hij staat hier nu in de kast onder het mom van 'je moet alles een keer geprobeerd hebben en dood zul je er niet aan gaan, althans, niet direct'. Iemand hier al een keer zo dapper geweest?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  zondag 18 maart 2007 @ 18:11:13 #167
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47406297
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:08 schreef Jarno het volgende:
Ze hebben bij de Aldi nu stoofvlees in bier (k&k dus). Hij staat hier nu in de kast onder het mom van 'je moet alles een keer geprobeerd hebben en dood zul je er niet aan gaan, althans, niet direct'. Iemand hier al een keer zo dapper geweest?
nee, ik denk stiekem dat het nog te pruimen is ook.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_47406343
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:11 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

nee, ik denk stiekem dat het nog te pruimen is ook.
Ja, daar ben ik ook wel een beetje bang voor. Eerstvolgende keer dat we friet eten zal ik 'm eens opwarmen.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  zondag 18 maart 2007 @ 18:13:52 #169
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47406386
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:12 schreef Jarno het volgende:

[..]

Ja, daar ben ik ook wel een beetje bang voor. Eerstvolgende keer dat we friet eten zal ik 'm eens opwarmen.


ik ben altijd benieuwd.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 18 maart 2007 @ 18:15:20 #170
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47406423
quote:
Op zondag 18 maart 2007 17:45 schreef Bluezz het volgende:
Dat stelletje
Leuk
THanks

Reuze handig.. ik zweer er echt bij met pruttelpotjes.
Ik heb inmiddels lekker wat champignons en zilveruitjes toegevoegd..
Saus moet nog ietsjes indikken en ik bind hem nog iets bij met een klein stukje ontbijtkoek
Erbij straks gekookte aardappels en wat bloemkool en dan hebben we een voortreffelijk avondmaal.
in de oven staat ook een appeltaart, voor het toetje

Ik kan niet wachten
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 18 maart 2007 @ 18:17:35 #171
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47406496
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:15 schreef MissHobje het volgende:

[..]

THanks

Reuze handig.. ik zweer er echt bij met pruttelpotjes.
Ik heb inmiddels lekker wat champignons en zilveruitjes toegevoegd..
Saus moet nog ietsjes indikken en ik bind hem nog iets bij met een klein stukje ontbijtkoek
Erbij straks gekookte aardappels en wat bloemkool en dan hebben we een voortreffelijk avondmaal.
in de oven staat ook een appeltaart, voor het toetje

Ik kan niet wachten
ruik je zo'n brandertje niet?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 18 maart 2007 @ 19:10:55 #172
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47408480
quote:
Op zondag 18 maart 2007 18:17 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ruik je zo'n brandertje niet?
Nope.. ik gebruik ook geen peut maar lampenolie
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 18 maart 2007 @ 21:07:08 #173
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_47413091
quote:
Op zondag 18 maart 2007 19:10 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Nope.. ik gebruik ook geen peut maar lampenolie
'Thuis' (bij m'n ouders) stoken ze hem op petroleum, maar dat ruik je ook niet/nauwelijks. Wat je ruikt is subtiel en ouderwets, het stinkt zeker niet. Wel buiten vullen natuurlijk

M'n ouders hebben er overins best veel, ik zal er eens een claimen (maar moet ik wel een grotere keuken hebben).
I am a black hole shitting into the void
  maandag 19 maart 2007 @ 16:04:05 #174
172358 oddman
Introspecteur
pi_47438439
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 10:14 schreef Delicieux het volgende:
Gisteravond heb ik weer eens een grote pot Boeuf Bourgignon gemaakt. Supermakkelijk, het kost alleen wat prutteltijd. Verder is het erg makkelijk in te vriezen en zo te bewaren!

Nodig:
2 kilo vet-dooraderd rundvlees
400 gram ongerookte spek
12 kleine uitjes
500 gram kleine champignons
250 gram roomboter
Halve liter runderbouillon
4 eetlepels bloem
Bouquet garni (perterselie, laurierblad en thijm)


Hoe te maken:
Snij de spek in kleine reepjes.
Boter in een grote pan
doe daar de gepelde hele uitjes bij, alsook de in reepjes gesneden spek
Laat dat rustig op klein vuur een beetje aanbakken.
Schep dan het geheel uit de pan en leg het op een bordje. Laat de rest van de boter in pan liggen.

Snij het rundvlees in stukken van pak 'm beet 4x4x4 cm.
Bak het vlees aan in de pan aan, rondom mooi bruin en strooi er dan de 4 eetlepels bloem overheen en meng dat goed. Doe dan de uitjes en de spekjes er weer bij.
Verder doe je dan 500ml runderbouillon bij, alsook een een fles rode wijn (0,75 liter)
Ook doe je er een bouquet garni bij, bestaande uit Thijm, Laurierblad en peterselie.
Laat het geheel 3 uur op een zacht vuurtje pruttelen.

Na 3 uur doe je er de champignons bij, en je laat het nog eens een half uur rustig pruttelen.
Dan haal je het bouquet garni uit de pan, en een heerlijke Boeuf Bourgignon is klaar!
Je vergeet de knoflook. Bij bouquet ganri hoort ook knoflook...


Mijn eigen duit voor het zakje: Hachee à la mode Oddman.

Volledig schaalbaar, benoemde hoeveelheden zijn, mits aangevuld met meelspijs en groente, voor 3/4 personen. 2 als ze heel erg veel honger hebben.
500 gr runderstoofvlees (runderlappen, sucadelappen, dat soort spul)
500 gr uien
50 gr boter
Zout
versgemalen peper
azijn
laurier
kruidnagel
1 bouillonblokje
water

Snijd het vlees in dobbelstenen (d6). Snipper de ui, mogen grove stukken zijn.
Bak het vlees bruin in de boter in een (stoof-)pan met hoge rand op een middelhoog vuur. Voeg dan de uien toe en bak door totdat deze glazig zijn. Voeg dan, onder constant roeren, twee eetlepels bloem toe (om te binden). Blijf roeren en bak dit geheel 1-2 minuten op een middelmatig vuur. Voeg dan zo veel water toe dat het geheel onder water staat en een beetje rond kan zwemmen.
Voeg dan de laurier (3-4 blaadjes), kruidnagel (6 hele nagels of een mespunt gemalen kruidnagel), peper (flink wat; malen tot je een lamme arm krijgt), zout (mespunt), bouillonblokje en azijn (3 flinke eetlepels) toe. Goed roeren en vuur opstoken tot het geheel aan de kook is.
Dan vuur heel laag zetten dat het net borrelt en minstens 2 1/2 uur laten pruttelen. Zoals met de meeste stoofpotten, heo langer hoe beter.
Serveren met aardappelpuree en groente / salade naar keuze.
Als bonus nog de wortelsalade die ik er zelf bij zou geven:

Wortelsalade (bijgerecht voor 3/4 personen)
2 grote winterpenen
1/2 ui
3 grote lepels zonnebloemolie
4 grote lepels azijn
zout
peper
suiker
tijm

Schrap en rasp de wortel. Wees blij als je een keukenmachine hebt, want dat maakt het veel makkelijker. Snij de ui in hele dunne ringen.
Meng de olie en azijn in een kom. Voeg er het zout (flinke mespunt), peper (versgemalen, naar smaak), tijm (mespunt) en suiker (mespunt) aan toe. Mik er dan de gemalen wortel en gesneden ui bij. Goed mengen en laten staan in de koelkast terwijl de hachee pruttelt.

Eet smakelijk!
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
- Bertrand Russell
pi_47438771
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 12:16 schreef cinnamongirl het volgende:
Erbij had ik aardappelpuree en een rodekoolstoof, die ook heerlijk was.

Nodig:

zak verse voorgesneden rode kool
1/2 kaneelstokje of theeleepel kaneelpoeder
2 goudreinetten
25 gr. boter
handje rozijnen
glas port/wijn
zout
scheut (witte wijn) azijn

Bereiden
Doe een bodem water in de pan en voeg de in stukjes gesneden appel toe, alsmede de rozijnen, de rode kool en de boter en de kaneel.
Giet de port, en de azijn erover stoof dit in een uur gaar, op laag vuur. Niet eerst aan de kook brengen dus.
Die ga ik maken! Rode kool
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  maandag 19 maart 2007 @ 16:22:07 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47439186
Als je trouwens stoofpot maakt, en je wat overhoud, beetje aanlengen met wat water, binden met een roux tot een dikvloeibare ragout en af laten koelen, rolletjes van maken (gebruik een spuitzak zonder tuutje) en door paneermeel halen, door ei halen, door paneermeel halen en 24 uur in de koelkast laten opstijven.
Frituren tot goudbruin, goddelijke kroketten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_47439306
quote:
Op maandag 19 maart 2007 16:11 schreef gekkehoedenmaker het volgende:

[..]

Die ga ik maken! Rode kool
Smaakt zo ultiem bij de Boeuf Bourguignon vind ik....het water loopt me alweer in de mond
pi_47439561
quote:
Op maandag 19 maart 2007 16:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je trouwens stoofpot maakt, en je wat overhoud, beetje aanlengen met wat water, binden met een roux tot een dikvloeibare ragout en af laten koelen, rolletjes van maken (gebruik een spuitzak zonder tuutje) en door paneermeel halen, door ei halen, door paneermeel halen en 24 uur in de koelkast laten opstijven.
Frituren tot goudbruin, goddelijke kroketten
Wat een idee
pi_47440020
Ik heb gister het eerste stoofpotje in mn leven op, gemaakt door meneer Gripper (ik heb alleen wat gesneden )
We hebben er met zn 4-en van gegeten en het was echt heerlijk
Het werd zelfs spontaan winterweer
En er is zelfs nog wat over wat nu in mn vriezer ligt te wachten om ergens deze week gegeten te worden
Whatever you're about to discover we off that.
  donderdag 29 maart 2007 @ 18:50:29 #180
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_47801472
Ik moet nog op zoek naar een recept, maar ik denk dat ik zaterdag een stoofpotje ga maken voor zondag. Voor de eerste keer in mijn leven

Ga nu eerst deel 1 doorlezen, daarna dit deel. En natuurlijk de kookboeken!
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:06:34 #181
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_47804100
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 18:50 schreef sanger het volgende:
Ik moet nog op zoek naar een recept, maar ik denk dat ik zaterdag een stoofpotje ga maken voor zondag. Voor de eerste keer in mijn leven

Ga nu eerst deel 1 doorlezen, daarna dit deel. En natuurlijk de kookboeken!
En houthakken voor Hellace sanger! Houthakken!
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:08:05 #182
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_47804163
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 11:03 schreef Innocence het volgende:
Ik wil iets doen met kipenpootjes, tomaten en linzen. Is dat een goed idee en heeft toevallig nog iemand een verrukkelijk recept, voordat ik zelf aan 't klussen sla?
Linzen

Recepten en ervaringen met gestoofde linzen welkom
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:09:18 #183
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47804208
quote:
Op maandag 19 maart 2007 16:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je trouwens stoofpot maakt, en je wat overhoud, beetje aanlengen met wat water, binden met een roux tot een dikvloeibare ragout en af laten koelen, rolletjes van maken (gebruik een spuitzak zonder tuutje) en door paneermeel halen, door ei halen, door paneermeel halen en 24 uur in de koelkast laten opstijven.
Frituren tot goudbruin, goddelijke kroketten
als je trouwens roux maakt voor kroketten doe er ook een scheutje melk door.

daarnaast weet ik dat je ooit, terecht, hebt gezegd dat je het beter door eiwit dan door een ei kan halen.

daarnaast voor de toekomstige kroketrollers. wees niet bang als je het in je koelkast zet denkt dat het te zacht is. te veel vlees is erg onsmakelijk. zorg voor een goede ragoutverhouding en ga uit van max. 30% vlees. in hele kleine blokjes.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:20:31 #184
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_47804635
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 20:06 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

En houthakken voor Hellace sanger! Houthakken!
Mag ik ook een zaag pakken

Ik moet toevallig wel nog een boom ui tde tuin halen, hoe toevallig!
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:25:17 #185
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_47804842
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 20:20 schreef sanger het volgende:

[..]

Mag ik ook een zaag pakken

Ik moet toevallig wel nog een boom ui tde tuin halen, hoe toevallig!
Nee zagen mag niet.

Sanger, maak die oerman nou in je los! Houthakken! Bronstig zweet langs de gezwollen aderen! Grommende kreten wanneer je bijl het weerbarstige hout doorklieft!

Zagen
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:36:16 #186
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_47805229
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 20:25 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Nee zagen mag niet.

Sanger, maak die oerman nou in je los! Houthakken! Bronstig zweet langs de gezwollen aderen! Grommende kreten wanneer je bijl het weerbarstige hout doorklieft!

Zagen


Dan zal ik de bijl op het slijpblok leggen, de buren waarschuwen en van het weekend de boom omhakken

En vervolgens mijn oermannelijkheid in de stoofpot verwerken
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  donderdag 29 maart 2007 @ 20:37:28 #187
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_47805282
vergeet de ruwe mosterd niet in de pan te doen. twee eetlepels op 500 gram vlees. en de eetlepel azijn.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_47826425
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 20:08 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Linzen

Recepten en ervaringen met gestoofde linzen welkom
Was erg lekker, alleen had ik er zilvervliesrijst bij, waardoor je de linzen zowat niet meer proefde.

Tsja recept:

Twee flinke kippenbouten
Blikje tomatenblokjes
Knoflook en ui, grof gesneden.
Koriander, zwarte peper en wat ander spul.
Blik linzen

Kippenpoten snel aanbraden, even eruit halen. Hierin ui en knoflook fruiten. Tomatenblokjes en kruiden erbij. Kippenpoten weer treug in de pan, wat water erbij als het niet onder staat en aan de kook brengen. Vuur laag en drie kwartier laten pruttelen. Laatste tien minuten linzen erbij, anders blijft er volgensmij niets meer van over.

Kan vast ook met linzen zonder blik, maar hadden dit toch nog staan.
Sweet and innocent...
  zaterdag 31 maart 2007 @ 17:15:52 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47863994
Heb vanmiddag om een uur of 1 dit opgezet
1 1/2 kilo vette runderlappen
150 gram doorregen gerookt spek
400 gram cherry tomaatjes
bol knoflook
fles rode wijn (een Sangiovese)
vegeta, peper, foelie
blaadje laurier
ansjovisfiletje
wat gedroogde tomaten

Spek uitgebakken, in het spekvet het gekruide vlees aangebraden tot bruin, knoflook fijngehakt met de gekwarte cherries toegevoegt.
Spek weet toegevoegt en met een fles rode wijn afgeblust.
Dit laat ik stoven tot een uur of acht en eten we met rode kool met appeltjes, bloemige aardappeltjes (zeeuwse roem) en zelfgemaakte appelmoes (boskoop)
Waarom de cherries? Die had ik in huis en moesten op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 maart 2007 @ 21:22:15 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47871600
Twas erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_49153799
Vriezer moest leeg om ontdooit te worden, zodat ik straks al die bergen ijs kwijt kan voor dochterlief....dus vanaaf stoofpotje gegeten .

Volgende keer doe ik de aardappels wel apart of zonder schil, aangezien die schilletjes loslaten als het stoofpotje een tijdje zijn onderkomen in de vriezer heeft gehad.
Krijg dan af en toe echt zo een melk-met-vel-mondgevoel
  dinsdag 8 mei 2007 @ 20:21:35 #192
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_49157909
Iemand een idee voor een zomers stoofpotje?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_49158244
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 20:21 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand een idee voor een zomers stoofpotje?
Zomerstoofpotjes hier verder?
pi_49158413
Ja hoor :




Voor 4 personen heb je nodig...

4 grote vastkokende aardappelen
4 grote uien
4 vleestomaten
2 a 3 courgetten
750 gr magere spekblokjes
paprikapoeder
peper
zout


Kook de aardappelen in licht gezouten water.
Snij de uien in fijne ringen, pel de tomaten en verdeel ze daarna in kleine partjes.
Snij de courgetten die je niet hoeft te pellen in kleine blokjes.
Bak de spekblokjes in een braadpan zonder boter, voeg hierbij de uiringen en laat enkele minuten meebakken.
Voeg er de courgettenblokjes en de tomaten aan toe.
Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
Dek af en laat een tiental minuten zachtjes verder stoven tot de groentjes gaar zijn.
Snij de gekookte aardappels in schijven en doe ze bij het hutsepotje, laat alles nog even opwarmen.




pi_49158859
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 20:34 schreef Bluezz het volgende:
Ja hoor :
zomerstoofpot
post dat dan in het Zomerstoofpotjes topic bluezz
pi_49159022
Ja, gotsammestoofpot, dat zie ik nou pas, en wie is hier nou de MOT
pi_52975113
Sorry even een kick, wil een stoofpotje maken voor vanaaf en anders moet ik steeds de search gebruiken om het topic te vinden, en deze comp is behoorlijk gaar
pi_52979724
Stoofpotje staat op, mocht ie niet te eten zijn, dan ben ik altijd nog op tijd om naar de supermarkt te gaan en iets anders te maken voor vriendlief en mezelf, hij is toch pas na achten thuis

600 gr. riblappen
2 flinke wortels
tweederde courgette
3 uien
2 teentjes knoflook in schijfjes
2 teentjes knoflook geplet en gehakt
2 grote en 1 kleine aardappel
liter rode wijn
kaneel
jeneverbessen

heb ik staan pruttelen op het fornuis... het ruikt iig verrukkelijk

Laurierblaadjes alleen vergeten te halen, dan maar zonder
pi_52984473
Vervang de runderlappen eens door hamlapjes, echt zalig. Heel zacht en smeuig.
pi_52984699
Wat een lekker topic is dit, zeg!

Heerlijk recept voor Ajam smoor:

1 kg kippenpoten, vel eraf trekken/snijden. Kipkruiden erover en eerst aanbraden in delen. Dan alle kip in de pan doen, klein kopje ketjap manis erbij, 1 laurierblad, 2 lombokpepers (silvo, Appie Heijn), 4 kruidnagelen, 4 jeneverbessen, 2 grote uien in ringen. 1,5 uur sudderen en smullen maar!! Boterzacht!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')