abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44756747
Mensen, vrienden, onbekenden,

Wat ziet mijn oog??? Geen stoofpottentopic in CUL?! Schande!
Vandaar nu eentje.

Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!


Zelf heb ik een stoofpottenrepertoire van 1 stuks. Beschamend schamel voor zo\'n stoofpotoervrouw als ik, dat realiseer ik mij terdege. Dus: post allen uw recept!

Het mijne:

Veel Vlees (runderlappen od.), in grote stukken
Twee uien, in grote stukken
Twee tenen knoflook, doormidden
1 forse winterwortel
1 courgette
Tijm, selderij, peterselie
Mosterd, een paar eetlepels
Twee flesjes bier (oud bruin, Duvel, wat je wilt)
Suiker, een paar eetlepels
Een scheut azijn
Laurier, acht blaadjes
Kruidnagelen, drie stuks
Paar jeneverbessen
Kleine aardappeltjes
Peper uit de molen
Zout

Vlees kort aanbraden, en voldoende bier toevoegen. Uien, knoflook, alle kruiden, mosterd, suiker en azijn erbij en de boel een uur laten sudderen (op een echte sudderpit/in de oven). Dan de schijven wortel toevoegen en evt. nog wat bier erbij doen. Na weer een uur schijven courgette erbij doen. Ten slotte de aardappeltjes op de stoofpot leggen en het geheel nog twintig minuten tot een half uur door laten garen. Eet smakelijk

Zie ook: Het Grote Stoofpotten Topic
Als je van stoofpotten houdt, lees deel 1 dan zeker even door! Het staat vol met zalige recepten!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44756811
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:11 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]


Waar zit je ongeveer, in Nederland? Beetje centraal?
Delft dus best redelijk centraal tenzij je in Limburg woont of Friesland. Heb ook altijd genoeg slaapplek met een beetje passen en meten
pi_44756833
Nou Delft zou mij prima zijn. Liefst een keer op een zondagmiddag of zo. Lijkt me erg gezellig
Snobs have more fun!
KLIK!
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 26 december 2006 @ 23:21:42 #4
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_44756915
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:14 schreef Duderinnetje het volgende:
Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!

Wat een liederijke OP.
  Licht Ontvlambaar dinsdag 26 december 2006 @ 23:22:24 #5
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_44756931
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:17 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Delft dus best redelijk centraal tenzij je in Limburg woont of Friesland. Heb ook altijd genoeg slaapplek met een beetje passen en meten
Lekker centraal zeg
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 26 december 2006 @ 23:22:46 #6
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44756942
ik laat het meestal een uur of 8 pruttelen op 70 graden. oh ja en natuurlijk met versgeknepen puree.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_44756956
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:18 schreef Duderinnetje het volgende:
Nou Delft zou mij prima zijn. Liefst een keer op een zondagmiddag of zo. Lijkt me erg gezellig
Lijkt mij ook erg leuk...als meerdere mensen die in het vorige topic hebben gepost het ook even laten weten dan kunnen we misschien een datum prikken.
Mocht Delft erg slecht uitkomen en iemand anders biedt zich aan die in een plaats woont wat ietwat centraler ligt, dan is het ook prima .
pi_44756991
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:22 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Lekker centraal zeg
Ik bied het ook alleen maar aan met eventueel een slaapplek
pi_44757035
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:22 schreef zoalshetis het volgende:
ik laat het meestal een uur of 8 pruttelen op 70 graden. oh ja en natuurlijk met versgeknepen puree.
Ja maar kom je naar de meet!? Dát willen we weten!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44757038
Eerst sneeuw dan pas stoofpotten...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 26 december 2006 @ 23:27:10 #11
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44757041
is dit het grote stoofpottenmeet topic?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Licht Ontvlambaar dinsdag 26 december 2006 @ 23:28:34 #12
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_44757070
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:25 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ik bied het ook alleen maar aan met eventueel een slaapplek
Slaapplek is dan weer
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 26 december 2006 @ 23:29:12 #13
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44757082
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:27 schreef zoalshetis het volgende:
is dit het grote stoofpottenmeet topic?
Ja ook een beetje

Maar je mag ook gewoon je tips&tricks&recepten posten natuurlijk!

Jij hebt er wel verstand van volgens mij.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44757425
even een klein tvptje...
suck my asshole taco bender
pi_44757475
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:42 schreef Remco_h het volgende:
even een klein tvptje...
Jij moet met je spaanse-stoofpottenreceptje ook gewoon op de pottenmeet komen
  dinsdag 26 december 2006 @ 23:45:22 #16
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44757510
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:44 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Jij moet met je spaanse-stoofpottenreceptje ook gewoon op de pottenmeet komen
pottenmiet
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 26 december 2006 @ 23:46:33 #17
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44757546
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:45 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

pottenmiet
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44757578
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:45 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

pottenmiet
...maarre wat voor potje ga jij voor ons laten pruttelen?
pi_44757702
Deel 2 alweer?

Een potten-miet laat ik aan me voorbij gaan!
  dinsdag 26 december 2006 @ 23:53:52 #20
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44757748
wanneer hadden jullie in gedachten?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_44757794
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:53 schreef zoalshetis het volgende:
wanneer hadden jullie in gedachten?
Moet nog besproken worden ...Dude-potje kwam net pas met het idee .
Ik heb al eet en slaapplek aangeboden
  dinsdag 26 december 2006 @ 23:56:27 #22
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44757819
ik maak wel iets met knoflookpuree. als ik langskom.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 26 december 2006 @ 23:58:53 #23
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_44757891
Is het geen idee om een aantal goede recepten uit het vorige topic in de OP te plaatsen, in plaats van de Op gewoon te kopiëren?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  woensdag 27 december 2006 @ 00:06:56 #24
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44758101
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 23:58 schreef De_Hertog het volgende:
Is het geen idee om een aantal goede recepten uit het vorige topic in de OP te plaatsen, in plaats van de Op gewoon te kopiëren?
Ja dat is wel een goeie op zich, maar dan wordt het een herhaling van zetten. Iedereen leest maar gewoon deel 1 hoor, dat is er niet voor niks.

En mijn OP blijft
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 27 december 2006 @ 00:08:23 #25
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44758149
Magoe mensen, over tot het plaatsen van lekkere tips en recepten maar weer.

En iedereen die eventueel eens een meet wil bijwonen gilt maar. iedereen die dat niet wil, hoeft dat niet te melden heur
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 27 december 2006 @ 00:17:06 #26
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_44758370
*hardop lachen moest om OP
  woensdag 27 december 2006 @ 00:18:34 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44758415
Een pottenmeet is iets waar ik nou altijd van gedroomd heb.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44758576
quote:
Op woensdag 27 december 2006 00:18 schreef golfer het volgende:
Een pottenmeet is iets waar ik nou altijd van gedroomd heb.
Als jij ook goed het vlees tot een heerlijke maaltijd kan laten pruttelen dan moet je natuurlijk ook komen .
pi_44758924
quote:
Op woensdag 27 december 2006 00:18 schreef golfer het volgende:
Een pottenmeet is iets waar ik nou altijd van gedroomd heb.
Ik van Gordon Ramsey, maar dat wist je al...

Uit het boek van Gordon Ramsey:

Winter stoofpot:

Menu voor 6 personen.

Veldsla-selderijsalade met fourme d'Ambert
Runderstoofpot. (Met gestoofde savooiekool en mosterdpuree)
Knickerbocker glory.

Ik doe nu eerst even de stoofpot overtypen...

6 Personen:

800 g stoofvlees.
3 el bloem.
zeezout en versgemalen peper.
Olijfolie om in te bakken.
200 g rookspek, in blokjes.
2 winterwortels, geschraapt.
1 kleine knolselderij van ca. 700 gram, geschild.
150 g zilveruitjes (of mini sjalotten), gepeld.
enkele takjes tijm.
2 laurierblaadjes.
250 kastanje champignons, schoongemaakt, grote exemplaren gehalveerd.
1 tl tomatenpuree.
500 ml rode wijn.
300 ml runderbouliion.
Handvol bladpeterselie.

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snij het vlees in blokjes. Breng de bloem op smaak met zout en peper en wentel het vlees erdoor.
Verhit wat olijfolie in een grote gietijzeren braadpan op middelhoog vuur.
Bak het rundvlees in 2 of 3 porties rondom bruin en leg het op een bord.

Doe de spekblokjes in de pan en bak ze op laag vuur goudbruin, voeg indien nodig exra olijfolie toe.
Snijd intussen de wortels en de knolselderij in blokjes van 2 cm.
Schep ze met de hele uien, de tijm en de laurierblaadjes in de pan en roerbak op middelhoog vuur 5 minuten, tot de groenten zacht worden.
Roer de paddestoelen en de tomatenpuree erdoor en bak ze 2-3 minuten.

Schenk de rode wijn erbij, schraap de bodem van de pan met een pollepel af om te deglaceren.
Voeg de bouillon toe en breng de vloeistof aan de kook, temper het vuur en laat alles enkele minuten sudderen.
Doe het vlees weer in de pan en roer tot al het vlees onder de vloeistof staat.
Doe het (?) deksel op de pan en zet hem 2 1/2 uur in de oven, of tot het vlees helemaal gaar is.

Proef even en strooi de gehakte peterselie over de stoofpot.
Serveer de bijgerechten.

Het lekkerste is deze een dag van te voren te maken, daarna in koelkast te zetten, volgende dag op kamertemperatuur te laten komen en dan te verwarmen in de oven.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 27 december 2006 @ 00:46:46 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44759098
quote:
Op woensdag 27 december 2006 00:39 schreef Oblivion het volgende:


Uit het boek van Gordon Ramsey:

Winter stoofpot:

-knip-
Die ziet er erg lekker uit. Binnenkort maar eens proberen, denk ik.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44759116
quote:
Op woensdag 27 december 2006 00:46 schreef golfer het volgende:

Die ziet er erg lekker uit. Binnenkort maar eens proberen, denk ik.
Als je de bijgerechten erbij wilt hebben, gil je maar...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 27 december 2006 @ 00:48:49 #32
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44759141
Obli, mijn nachrust, wat doe je???

O wat klinkt dat heerlijk zeg.

En wat is deglaceren?
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 27 december 2006 @ 00:49:00 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44759145
quote:
Op woensdag 27 december 2006 00:47 schreef Oblivion het volgende:


Als je de bijgerechten erbij wilt hebben, gil je maar...
*scream*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44759195
quote:
Op woensdag 27 december 2006 00:49 schreef golfer het volgende:

[..]

*scream*
Morgen ben je de eerste.
Als je het niet erg vind.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44759210
quote:
Op woensdag 27 december 2006 00:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Obli, mijn nachrust, wat doe je???

O wat klinkt dat heerlijk zeg.

Tja, dat doet Ramsey met je...
quote:

En wat is deglaceren?
Verklaring: Het braadaanbaksel oplossen.

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 27 december 2006 @ 00:55:14 #36
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44759262
oh ja de spierstoof/sucadelappen zijn vaak goedkoper en maken het beste stoofvlees.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 27 december 2006 @ 01:05:56 #37
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44759498
quote:
Op woensdag 27 december 2006 00:51 schreef Oblivion het volgende:


Morgen ben je de eerste.
Als je het niet erg vind.
Het (sudder)vleesch is geduldig en wacht.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 27 december 2006 @ 02:04:55 #38
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44760758
koop ook brede lappen. ik vraag altijd twee lappen van 2,5 cm dik die samen een kilo wegen.

arie v/d raa (gelderlandplein) in amsterdam en misschien omstreken is erg goed en goedkoop.

iets van 7,5 euro per kilo spierlappen. misschien nog goedkoper. en ook gewoon 1,55 euro voor een hele dikgevulde pistolet met beenham en mosterdsaus.

echt topslager in het uitermate dure gelderlandplein.

[ Bericht 0% gewijzigd door zoalshetis op 27-12-2006 02:15:09 ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 27 december 2006 @ 02:06:14 #39
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44760780
Ik schrijf mee zoalshetis!
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 27 december 2006 @ 17:24:05 #40
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44768050
Wat is volgens jullie het beste deel van een beest om te stoven?

Tevens TVP
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Moderator woensdag 27 december 2006 @ 18:01:03 #41
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44769035
Net langs de kookboekenwinkel gelopen:


Ondanks alle lekkere gerechten die in deze reeks staan kon ik het voor 8 euro niet laten liggen.

Heb mijn nieuwe stoofpan overigens ingewijd met een simpel maar lekker Spaans stoofpotje:

Nodig:
Varkensvlees (4 ons hamlappen)
Kippenbouillon
Koriander
Ui in grove stukken gehakt
Knoflook (3 of 4 teentjes, fijngesneden of geperst)
Peper en zout (hoeveelheid afh. van gewenste scherpte)
Bloem
Sinaasappelsap sinaasappelschil van 2 stuks.

Vlees in blokjes, bestuiven met bloem, , peper en zout. Aanbraden, ui en knoflook erbij, even bakken, bouillon +sinaasappelsap erbij (warm!! Anders wordt vlees taai). Vlees moet net onder bouillon komen. Koriander erbij Ca. 1-1,5 uur laten stoven. Bij opdienen nog wat koriander en geraspte sinaasappelschil toevoegen.

Heerlijk deppen met bijvoorbeeld Turks brood.

Dit is een gerecht van een collega trouwens.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  woensdag 27 december 2006 @ 18:28:11 #42
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44769756
quote:
Op woensdag 27 december 2006 17:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat is volgens jullie het beste deel van een beest om te stoven?

Tevens TVP
Topic lezen

@UIO: recept klinkt heerlijk
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator woensdag 27 december 2006 @ 18:38:21 #43
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44770045
quote:
Op woensdag 27 december 2006 18:28 schreef Duderinnetje het volgende:
@UIO: recept klinkt heerlijk
Het is ook heel lekker. Variaties hierop ben ik ook in Spanje tegengekomen als tapa.

Voor een goede stoof reis ik trouwens gerust het hele land door. Die van Sjeen en vriend in Maastricht is bijvoorbeeld erg lekker.

En nu ga ik naar de Surinaamse toko om een rundvleessmoor gerecht af te halen. Die doen het met ketjap. Dat gerecht moet ik ook maar eens zien te achterhalen.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_44771782
Ik ga dit even in de gaten houden Deel 1 was ook zeer (ver)(s)makelijk
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator donderdag 28 december 2006 @ 13:33:16 #45
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44791157
90% van de gerechten in dat boek zijn voor ovenstoofschotels. Ik heb geen oven. En van die resterende 10% is een groot deel vegetarisch.

Gelukkig hebben we dit topic en het voorgaande nog voor lekkere gerechten die zonder oven gemaakt kunnen worden.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_44791313
quote:
Op donderdag 28 december 2006 13:33 schreef UIO_AMS het volgende:
90% van de gerechten in dat boek zijn voor ovenstoofschotels. Ik heb geen oven. En van die resterende 10% is een groot deel vegetarisch.

Gelukkig hebben we dit topic en het voorgaande nog voor lekkere gerechten die zonder oven gemaakt kunnen worden.
Maar kun je die ovenschotels ook niet bereiden op een klein sudderpitje?
O en voor een goed vegetarisch recept hou ik me wel aanbevolen hoor! Is weer eens wat anders
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator donderdag 28 december 2006 @ 13:41:42 #47
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44791374
quote:
Op donderdag 28 december 2006 13:39 schreef Duderinnetje het volgende:
Maar kun je die ovenschotels ook niet bereiden op een klein sudderpitje?
Ik heb geen idee, dus ik hoop dat dit een retorische vraag van je was. Hopelijk wel, want er staan veel lekkere stoofschotels in.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_44791468
quote:
Op donderdag 28 december 2006 13:41 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ik heb geen idee, dus ik hoop dat dit een retorische vraag van je was. Hopelijk wel, want er staan veel lekkere stoofschotels in.
Ja kan vast!

Of het nou een uur in de oven staat, of op een sudderpit.

Gewoon doen
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44791490
quote:
Op woensdag 27 december 2006 00:51 schreef Oblivion het volgende:


OverMorgen ben je de eerste.
Als je het niet erg vind.


Vort met de geit!

Veldsla-selderijsalade met fourme d'armbert:

5 stengels bleekselderij.
200 gr veldsla.
150 gr fourme d'armbert.
6 el klassieke vinaigrette. (komt ook een recept van.)
Zeezout en vers geraspte peper een handvol geplette, geroosterde walnoten. (naar wens)

Hak de selderij en doe hem in een grote slakom.
Haal de dikke uiteinde van de bundeltjes veldsla en voeg de blaadjes bij de selderij .
Verkruimel de helft van de kaas in de kom en bedruppel hem met 3-4 el vinaigrette.

Op aparte borden serveren, verkruimel rest van kaas over de borden.
Strooi dan wat voor extra beet een handje vol walnoten.
Daarna de vinaigrette.


Tip: Vervang de kaas als u deze niet kunt krijgen met Blue d'Auvergne of elke andere milde, kruimelige blauwschimmelkaas.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44791643
quote:
Op woensdag 27 december 2006 00:46 schreef golfer het volgende:


Die ziet er erg lekker uit. Binnenkort maar eens proberen, denk ik.
Zondag ga je dat maken kokkie
pi_44791849
Gestoofde savooikool.

1 savooikool, schoongemaakt.
zeezout, versgemalen zwarte peper.
25 gr boter.

Snijd de kool heel fijn, blancheer hem 2 minuten in een pan met gezouten kokend water.
Laat de kool uitlekken en spoel hem af onder koud stromend water als u hem niet direct serveert.
Laat hem goed uitlekken.
Smelt de boter vlak voor het serveren in een grote pan met dikke bodem, voeg de geblancheerde kool toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Schep alles op middelhoog vuur 1-2 minuten om tot de kool net gaar is.
Serveer direct.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mosterdpuree:

1 kg bloemige aardappelen, zoals bintjes of désiree.
zeezout, peper
150 ml room
85 gr boter in blokjes
1 el grove mosterd
1-2 el dijonmosterd


Schil de aardappelen en snijd ze in grote gelijkmatige stukken.
Kook ze in gezouten water in 12-15 minuten gaar.
Laat ze uitlekken, doe ze terug in de pan en laat ze 1-2 minuten op middelhoog voor drogen.
Pureer de aardappelen; gebruik bij voorkeur een pureeknijper!
Wrijf de aardappelen door een fijne zeef voor een erg gladde puree.
Doe de puree weer terug in de pan.
Verhit de room zachtjes en roer hem door de aardappelpuree.
Breng de puree op smaak en klop de boter er blokje voor blokje door.
Roer tot slot de mosterd erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Serveer warm.

Dit hoort net als de salade bij het eerdere recept van Gordon Ramsey, de runderstoofpot!
LET OP: DIT IS ALLEMAAL VOOR 6 PERSONEN!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44791943


Kijk eens goed naar wat er op het boekje staat?

Hartverwarmende gerechten voor op het fornuis OF in de oven.

Lijkt me dus dat je het prima op een kleine pit kan laten sudderen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator donderdag 28 december 2006 @ 14:04:23 #53
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44792072
quote:
Op donderdag 28 december 2006 13:39 schreef Duderinnetje het volgende:
O en voor een goed vegetarisch recept hou ik me wel aanbevolen hoor! Is weer eens wat anders
Zie net je edit pas.

Jamaicaanse zwartebonenstoofpot lijkt me vrij lekker:

Voor 4 personen
230 g zwarte bonen
1 laurierblaadje
2 el plantaardige olie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1 tl mosterdpoeder
1 el melasse of zwarte stroop
2 el bruine basterdsuiker
1 tl gedroogde tijm
0,5 tl chilivlokken
1 tl groentebouillonpoeder of een half bouillonblokje
1 rode en 1 gele paprika (zaadloos en in blokjes)
680 g pompoen in kleine blokjes (zonder zaden)
zout en peper
verse tijm voor garnering

1. Week de bonen een nacht in ruim water, uitlekken en afspoelen met koud water. In pan net onder water met laurierblad. 10 min koken op hoog vuur. Vervolgens 30 minuten met deksel op de pan op laag vuur garen. Uitlekken en kookvocht bewaren. Oven op 180 graden voorverwarmen.

2. Verhit olie in pan. Knoflook en ui in 5 minuten op laag vuur zacht fruiten. Mosterdpoeder, melasse (of stroop), suiker, tijm, chilivlokken en zout en peper erbij. Nog een minuut roerend bakken en dan de bonen erdoor.

3. 4 dl water toevoegen aan kookvocht en bouillonpoeder erbij. Dit roeren en in de stoofpan schenken. 25 minuten in de oven.

4. Paprika en pompoen toevoegen en doorroeren. Stoofpan afgedekt nog 45 minuten in de oven.

5. Proef en voeg zo nodig zout en peper toe. Controleer of de pompoen zacht is. Garneren met tijm en serveren met rijst of maïsbrood.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator donderdag 28 december 2006 @ 14:05:49 #54
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44792115
quote:
Op donderdag 28 december 2006 14:00 schreef Oblivion het volgende:
[afbeelding]

Kijk eens goed naar wat er op het boekje staat?

Hartverwarmende gerechten voor op het fornuis OF in de oven.

Lijkt me dus dat je het prima op een kleine pit kan laten sudderen.
Ja, zo kan je het ook lezen.

Maar ik ga het wel proberen zonder oven.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_44795967
quote:
Op donderdag 28 december 2006 14:05 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ja, zo kan je het ook lezen.

Maar ik ga het wel proberen zonder oven.
Ja toch?

1 Zonder oven...

Stoofschotel op z'n limburgs....
(6 pers.)

Rundernek, 12 plakjes à 100 gr.
100 gr reuzel.
3 flessen bier.
zout en peper.
kruidenbuiltje: tijm, 1 laurierblaadje, peterseliewortel.
1 kg dikke uien (in ringen)
100 gr bruine suiker.
50 ml azijn.
1 sneetje brood.
mosterd.
1kg aardappels.

Bak de plakken rundernek in de reuzel.
Doe ze daarna over in een diepe pan en giet het bier erover.
Voeg peper, zout en het kruidenbuiltje toe.
Fruit de uienringen in de braadpan in de reuzel, bestrooi ze direct met bruine suiker en laat karameliseren.
Voeg een scheutje azijn toe en voeg de uien vervolgens bij het vlees in de diepe pan.
Bestrijk de boterham met veel mosterd en leg hem met de mosterd kant op het vlees.
Laat het geheel nog 2 uur zachtjes stoven.
Breng op smaak en controleer of het vlees gaar is... (Na 2 uur nog niet dan????)
Serveer het vlees met aardappels.


Zat te neuzen in oma's recepten boekje...
Klinkt goed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44796489
quote:
Op donderdag 28 december 2006 13:45 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Vort met de geit!

Veldsla-selderijsalade met fourme d'armbert:

5 stengels bleekselderij.
200 gr veldsla.
150 gr fourme d'armbert.
6 el klassieke vinaigrette. (komt ook een recept van.)
Zeezout en vers geraspte peper een handvol geplette, geroosterde walnoten. (naar wens)

Hak de selderij en doe hem in een grote slakom.
Haal de dikke uiteinde van de bundeltjes veldsla en voeg de blaadjes bij de selderij .
Verkruimel de helft van de kaas in de kom en bedruppel hem met 3-4 el vinaigrette.

Op aparte borden serveren, verkruimel rest van kaas over de borden.
Strooi dan wat voor extra beet een handje vol walnoten.
Daarna de vinaigrette.


Tip: Vervang de kaas als u deze niet kunt krijgen met Blue d'Auvergne of elke andere milde, kruimelige blauwschimmelkaas.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_44796629
quote:
Op donderdag 28 december 2006 13:51 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Zondag ga je dat maken kokkie
Is goed, alleen vervang ik die blauwgeaderde kaas ui het recept van Obli/Gordon wel door iets anders.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44797862
quote:
Op donderdag 28 december 2006 16:13 schreef golfer het volgende:

[..]

Is goed, alleen vervang ik die blauwgeaderde kaas ui het recept van Obli/Gordon wel door iets anders.
waarom? nooit een echt mooie romige adertjeskaas gehad? je kan een kaasroute door frankrijk, italië en spanje maken. lekker een maand of 2 met een auto en tent onderweg. vergeet het grote kaasboek niet. de streek waar de beesten grazen en vaak ook kruiden kauwen is bepalend voor de smaak van de melk en daarmee kaas.

waarmee zou je het vervangen?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_44799085
Ik ben in tegenstelling tot Bluezz absoluut geen kaasliefhebber, vandaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44799149
quote:
Op donderdag 28 december 2006 17:37 schreef golfer het volgende:
Ik ben in tegenstelling tot Bluezz absoluut geen kaasliefhebber, vandaar.
dan maak ik de route wel voor bluezz en mijn eigen vriendin. droppen de dames ons bij een wijnhuis, gaan zij kaasproeven. wij lekker wijnproeven
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_44800548
quote:
Op donderdag 28 december 2006 17:39 schreef zoalshetis het volgende:


dan maak ik de route wel voor bluezz en mijn eigen vriendin. droppen de dames ons bij een wijnhuis, gaan zij kaasproeven. wij lekker wijnproeven
Dat gaat niet door vader.
Wijn en ik zijn
  Moderator donderdag 28 december 2006 @ 18:40:03 #62
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44800805
Maak nu het Vlaamse stoofpotje volgens recept van Sjeen, maar in plaats van bokbier heb ik Karakter van Hertog Jan gebruikt. En normale uien in plaats van rode. Net even geproefd en het smaakt een stuk bitterder. Valt daar nog wat aan te doen?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_44801133
Hmmm, bitterheid...Misschien wat bruine suiker? Of gewone witte?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44801154
quote:
Op donderdag 28 december 2006 17:37 schreef golfer het volgende:
Ik ben in tegenstelling tot Bluezz absoluut geen kaasliefhebber, vandaar.
Laat even weten wat je er door doet, want ik ben ook niet van de kazen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator donderdag 28 december 2006 @ 19:02:05 #65
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44801436
quote:
Op donderdag 28 december 2006 18:51 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, bitterheid...Misschien wat bruine suiker? Of gewone witte?
Had er net een flinke eetlepel witte basterdsuiker doorheen gegooid en dat lijkt te werken.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_44802421
quote:
Op donderdag 28 december 2006 19:02 schreef UIO_AMS het volgende:

Had er net een flinke eetlepel witte basterdsuiker doorheen gegooid en dat lijkt te werken.
Mooi zo!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator donderdag 28 december 2006 @ 19:32:22 #67
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44802505


Het was een flinke hap, maar nu is het dan ook op. En het smaakte goed. Morgen het kliekje.
Alleen was die stoofschotel van Sjeen haar vriend lekkerder. Volgende keer zal ik beter opletten bij de AH als ik de ingrediënten koop. Maar ja, ik drink dan ook nooit bier.

Ik denk dat ik nu even een uurtje rond ga lopen om alles te verteren.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_44803167
Brrrr...spruiten...
Kippenvel tot aan mijn nekkie..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 30 december 2006 @ 17:12:12 #69
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44861443
quote:
Op woensdag 27 december 2006 00:39 schreef Oblivion het volgende:


Ik doe nu eerst even de stoofpot overtypen...

6 Personen:

800 g stoofvlees.
3 el bloem.
zeezout en versgemalen peper.
Olijfolie om in te bakken.
200 g rookspek, in blokjes.
2 winterwortels, geschraapt.
1 kleine knolselderij van ca. 700 gram, geschild.
150 g zilveruitjes (of mini sjalotten), gepeld.
enkele takjes tijm.
2 laurierblaadjes.
250 kastanje champignons, schoongemaakt, grote exemplaren gehalveerd.
1 tl tomatenpuree.
500 ml rode wijn.
300 ml runderbouliion.
Handvol bladpeterselie.

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snij het vlees in blokjes. Breng de bloem op smaak met zout en peper en wentel het vlees erdoor.
Verhit wat olijfolie in een grote gietijzeren braadpan op middelhoog vuur.
Bak het rundvlees in 2 of 3 porties rondom bruin en leg het op een bord.

Doe de spekblokjes in de pan en bak ze op laag vuur goudbruin, voeg indien nodig exra olijfolie toe.
Snijd intussen de wortels en de knolselderij in blokjes van 2 cm.
Schep ze met de hele uien, de tijm en de laurierblaadjes in de pan en roerbak op middelhoog vuur 5 minuten, tot de groenten zacht worden.
Roer de paddestoelen en de tomatenpuree erdoor en bak ze 2-3 minuten.

Schenk de rode wijn erbij, schraap de bodem van de pan met een pollepel af om te deglaceren.
Voeg de bouillon toe en breng de vloeistof aan de kook, temper het vuur en laat alles enkele minuten sudderen.
Doe het vlees weer in de pan en roer tot al het vlees onder de vloeistof staat.
Doe het (?) deksel op de pan en zet hem 2 1/2 uur in de oven, of tot het vlees helemaal gaar is.

Proef even en strooi de gehakte peterselie over de stoofpot.
Alle ingrediënten in huis gehaald. Morgen lekker sudderen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 december 2006 @ 15:11:42 #70
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_44891763
Hier staat de hachee nu heerlijk te pruttelen, vlees valt al bijna uit elkaar alleen is het ietsjes droog. Vlees was net iets te mager denk ik. Hoe dan ook het wordt smullen vanavond met rode kool met veel appeltjes en aardappeltjes
pi_44892899
quote:
Op zaterdag 30 december 2006 17:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Alle ingrediënten in huis gehaald. Morgen lekker sudderen.
Ben zeer benieuwd wat jullie ervan vinden.
Doe je ook die andere gerechten erbij?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44892971
Nee, aardappelpuree
En we eten het 2 dagen
pi_44893000
quote:
Op zondag 31 december 2006 15:44 schreef Bluezz het volgende:
Nee, aardappelpuree
Oh, gewone? Of toch die met mosterd?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44894454
quote:
Op zondag 31 december 2006 15:45 schreef Oblivion het volgende:


Oh, gewone? Of toch die met mosterd?
Zelfgemaakte
Het ruikt heeeerlijk nu al, en de helft moet er nog door



Het staat in de oven, te pruttelen, te trekken, te garen en te geuren


Wortelen hadden ze niet meer
Dus maar een zakkie wortelschaafsel of hoe heet het erdoor gemikt.
En ook meer wijn !

[ Bericht 15% gewijzigd door Blues op 31-12-2006 16:55:38 ]
  zondag 31 december 2006 @ 16:57:18 #75
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44895327
mmmmmm. ik ga het doen met een gourmet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 31 december 2006 @ 18:33:58 #76
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44898424
quote:
Op zondag 31 december 2006 16:57 schreef zoalshetis het volgende:
mmmmmm. ik ga het doen met een gourmet.
Een stoofpot van gourmetvlees maken?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44900349
Ziet er lekker uit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44900688
quote:
Op zondag 31 december 2006 19:52 schreef Oblivion het volgende:
Ziet er lekker uit!


Was het ook
pi_44900719
Jezus, wat een bord!
Dat eet je toch niet allemaal op???
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 31 december 2006 @ 20:10:39 #80
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44900721
Het was heerlijk, Obli.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44900750
Ik ga het vast wel een keer uitvinden in het nieuwe jaar...

Fijne jaarwisseling jullie allebei!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44900820
quote:
Op zondag 31 december 2006 20:10 schreef Oblivion het volgende:
Jezus, wat een bord!
Dat eet je toch niet allemaal op???
Nee, inderdaad
Morgen verder

Jij ook en je mannen
  zondag 31 december 2006 @ 20:23:46 #83
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44901007
O ik zou zo'n bord vol makkelijk op krijgen
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44901080
quote:
Op zondag 31 december 2006 20:23 schreef Duderinnetje het volgende:
O ik zou zo'n bord vol makkelijk op krijgen
Vreetzakkie...

Jullie ook een fijne jaarwisseling!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 31 december 2006 @ 20:59:14 #85
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44901738
quote:
Op zondag 31 december 2006 20:26 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Vreetzakkie...

Jullie ook een fijne jaarwisseling!
Thanks hon', jullie ook
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44915781
Ik verheug me nu alweer op het 2e bord straks
Geraspte kaas over de puree en het vlees wat in 2 vlakken verdeelt in de ovenschaal ligt, gratineren en hoppa
  maandag 1 januari 2007 @ 16:08:30 #87
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44915862
geraspte kaas ook dóór de puree. en een teentje geperste knoflook. peper. u know.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:06:50 #88
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_44947141
Stoofpotje op heeft staan Ik raakte best wel geinspireerd door te topic zeg maar
pi_44947981
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:06 schreef Maerycke het volgende:
Stoofpotje op heeft staan Ik raakte best wel geinspireerd door te topic zeg maar
Je bent niet de enige
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:38:07 #90
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44948017
en ik zat vandaag nog te denken ff langs arie vd raa te fietsen voor wat fijne lappen. helemaal vergeten

morgen
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_44948239
Wat zijn die witte blokjes op die foto? Ik kan niet 123 terug vinden welk recept het is...
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:46:33 #92
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_44948308
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:37 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Je bent niet de enige
Ik had alleen een grotere pan moeten pakken want hier passen nooit geen krieltjes meer bij zo... (laat staan de bak met champignons die er straks ook nog bij moet).
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:49:11 #93
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_44948410
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:44 schreef K-mail het volgende:
Wat zijn die witte blokjes op die foto? Ik kan niet 123 terug vinden welk recept het is...
Ik gok knolselderij.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 21:56:23 #94
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44954918
oh ja nog een lekker recept. neem een römertopf en zet hem een uur in koud water.

pak je bief-, spierlappen. smeer ze in met mosterd, knoflook en doe ze in de topf.
doe er verder het gebruikelijke toe. zoals een samengebonden, kort geblancheerd, eigen smaak-bouquette. zoals gebruikelijk laurier, een takje dragon, perper... je weets. vergeet vooral de ui en een paar ontvelde tomaten niet.

zet dit in een onvoorverwarmde oven van 140-180 graden voor een paar (2-4) uur. kijk af en toe, maar niet te vaak.

vetloos, smaakvol en ondergewaardeerd als stoofpan of kookgenot.

http://nl.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6mertopf
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Licht Ontvlambaar dinsdag 2 januari 2007 @ 21:59:05 #95
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_44955006
De römertopf!!! Die staat hier ook nog ergens, toch van de week weer eens opduikelen
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 21:59:44 #96
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44955033
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 21:59 schreef Sjeen het volgende:
De römertopf!!! Die staat hier ook nog ergens, toch van de week weer eens opduikelen
ja ik gebruik hem ook te weinig. maar misschien een apart topic waardig?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Licht Ontvlambaar dinsdag 2 januari 2007 @ 22:00:38 #97
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_44955072
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 21:59 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ja ik gebruik hem ook te weinig. maar misschien een apart topic waardig?
Ik ga meteen mijn recepten zoeken!
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_44966522
Hey Duderinnetje ik heb die pot van jou pas gemaakt, heerlijk idd! Saus was wat dun maar dat heb ik opgelost met wat ontbijtkoek, bind mooi idd.

.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 3 januari 2007 @ 11:47:32 #99
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_44967512
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 21:59 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ja ik gebruik hem ook te weinig. maar misschien een apart topic waardig?
Ik heb een tijdje geleden ook zo'n Römertopf aangeschaft... Een paar goede recepten zijn dan altijd welkom!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  woensdag 3 januari 2007 @ 13:58:55 #100
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44971189
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 11:02 schreef Jarno het volgende:
Hey Duderinnetje ik heb die pot van jou pas gemaakt, heerlijk idd! Saus was wat dun maar dat heb ik opgelost met wat ontbijtkoek, bind mooi idd.

.
Nou dat is mooi man
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44971225
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 13:58 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Nou dat is mooi man
Alleen vond ik dat het vlees (had succadelappen genomen) op een gegeven moment wel erg mals werd (kan dat? . ), het viel zowat in de pan uit elkaar. Misschien volgende keer wat grotere lappen nemen, of minder lang laten sudderen (heb de boel nu bijna 7 uur op laten staan, wel op een plaatje uiteraard).
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 3 januari 2007 @ 14:11:38 #102
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44971551
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:00 schreef Jarno het volgende:

[..]

Alleen vond ik dat het vlees (had succadelappen genomen) op een gegeven moment wel erg mals werd (kan dat? . ), het viel zowat in de pan uit elkaar. Misschien volgende keer wat grotere lappen nemen, of minder lang laten sudderen (heb de boel nu bijna 7 uur op laten staan, wel op een plaatje uiteraard).
Zeven uur! Gek!

Uurtje of drie max is prima hoor. Verder je vlees niet te klein snijden en dat het enigszins uit elkaar flikkert is wel de bedoeling. En anders gewoon wat experimenteren met een ander soort vlees, net zo lang tot de pot de staat van perfectie heeft bereikt
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44971650
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:11 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Zeven uur! Gek!
In mijn herinnering (als kind) moeten stoofpotten altijd daaaaaaaaagen lang opstaan. Dat moet nu dus ook. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 3 januari 2007 @ 14:40:14 #104
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44972452
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:14 schreef Jarno het volgende:

[..]

In mijn herinnering (als kind) moeten stoofpotten altijd daaaaaaaaagen lang opstaan. Dat moet nu dus ook. .
Ja, maar dan pleurt de boel dus wel uit elkaar, da's nogal wiedes!

Nou, als het maar smaakte, dat is het belangrijkste
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator woensdag 3 januari 2007 @ 14:44:41 #105
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44972589
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:14 schreef Jarno het volgende:
In mijn herinnering (als kind) moeten stoofpotten altijd daaaaaaaaagen lang opstaan. Dat moet nu dus ook. .
In een slowcooker zijn tijden van 7 uur geen uitzondering, maar een stoofpan is toch iets anders.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_44972667
Nouja, mijn oma deed er soms 2 dagen over. Na een bijna hele dag sudderen ging het de volgende dag wéér op de sudderplaat. Had ook vooral met de smaak te maken geloof ik, die nacht konden alle sappen mooi weer het vlees intrekken en de saus lekker op smaak komen.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_44978122
Zo, van mijn lekkere stoofpotje uit deel 1 is nu nog een klein bakje over in de vriezer. Ik heb na 4 dagen oliebollen nog geen zin in koken, dus misschien zometeen maar eens even ontdooien en opdeppen met een stukje turks brood

tevens een verkapte stoofpot terugvind pruttelpost
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_44979668
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:40 schreef Duderinnetje het volgende:


Nou, als het maar smaaktelekker rook, dat is het belangrijkste

Het ruikt hier altijd zooooooo lekker, en dan vind ik het altijd jammer dat het opgegeten moet worden
Trouwens, dat geldt voor de stoofperen ook, rotdingen, moeten op. Maar het ruikt zoooo goddelijk
  woensdag 3 januari 2007 @ 22:59:33 #109
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44990547
het mooiste uit het boek van palmen uit i.m. vond ik nog de passage waar ze de soepen van ischa roemde die altijd klaar stonden en de hele ruimte heerlijlk deden geuren.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 3 januari 2007 @ 23:01:03 #110
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44990607
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 22:59 schreef zoalshetis het volgende:
het mooiste uit het boek van palmen uit i.m. vond ik nog de passage waar ze de soepen van ischa roemde die altijd klaar stonden en de hele ruimte heerlijlk deden geuren.
Ja wat grappig, die passage weet ik inderdaad ook nog goed. Kwam ze de trap op en dan genoot ze al
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 3 januari 2007 @ 23:03:25 #111
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44990712
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 23:01 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ja wat grappig, die passage weet ik inderdaad ook nog goed. Kwam ze de trap op en dan genoot ze al
idd

hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45571255
quote:
Op zaterdag 2 december 2006 22:01 schreef Stereotomy het volgende:

- Aardappels, heb 350 gram krieltjes genomen
- Uien, een grote uit moet genoeg zijn
- Bokbier, omdat onze AH geen Guiness of Murphy's verkocht , 250 ml
- Laurierblad, 3 blaadjes
- Sucadelappen, ca. 500 gram
- Flesje rode wijn, 250 ml
- Tomatenpuree, blikje
- Knoflook, 6 tenen of 6 theelepels voorgeperst knoflook
- Worcestershire sauce, 1 eetlepel
- Runderboullion, in totaal 1 liter (aangelengd)
- Wortels, ongeveer 350 gram, maar achteraf had ik beter een winterpeen kunnen halen
- Verse peterselie, die als laatste wordt toegevoegd (niet op de foto)
- Suiker, 1 eetlepel (niet op de foto)
- Tijm, 1 eetlepel (niet op de foto)
Het was lekker Het heeft gisteravond 2 uur staan pruttelen. Ik at ook pas om 9 uur of zo En vanavond krijg ik eters dus dan gaat het nog een keer op het vuur

had wel een dubbele portie en een ietwat aangepast recept

[ Bericht 2% gewijzigd door PdeHoog op 22-01-2007 10:09:29 ]
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_45571495
Ik heb ook gisteravond weer een stoofpotje gemaakt, sinds een vriend van me dat een keer bij mij heeft gegeten wil iedereen ineens meeëten. Vooral het feit dat ik ontbijtkoek in mn eten gooide was kennelijk zo bijzonder dat men dat live wilde meemaken
Gisteren aten we het met z'n zessen, en dat past maar net in de pan, ik moest heel voorzichtig roeren....

Met lekkere ingredienten als: riblapjes (ruim een kilo), champignons, 3 gewone uien, en een stuk of 15 kleine, hele, sjalotjes. Verder 2 winterpenen, lekker flesje rode wijn, pot vleesfond, laurier, kruidnageltjes, knoflook, peper en plakjes ontbijtkoek voor het binden.

Groot turks brood erbij om mee te scheppen, en iedereen een extra lepel naast z'n bord. En nee, je krijgt geen mes!

De pan is leeg en ik heb nog een heel klein bakje in de koelkast waar ik zelf nog 1 keer v an kan eten. Als mensen 3 of 4 keer opscheppen zal het wel lekker zijn geweest...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_45571798
Klinkt goed Ik had zelf 1 kg magere runderlappen, 8 aardappelen, 2 uien, bos wortelen (bij gebrek aan winterpeen ), halve liter bouillion, halve liter wijn, halve liter bier en 3 teentjes knoflook Echt zo lekker
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  maandag 22 januari 2007 @ 15:30:15 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45580905
Valt mij ook altijd op dat als ik stoofvlees maak voor bezoek, dat men het zo lekker vind, maar het zelf nooit maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 22 januari 2007 @ 15:30:53 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45580914
quote:
Op maandag 22 januari 2007 10:09 schreef PdeHoog het volgende:
Klinkt goed Ik had zelf 1 kg magere runderlappen, 8 aardappelen, 2 uien, bos wortelen (bij gebrek aan winterpeen ), halve liter bouillion, halve liter wijn, halve liter bier en 3 teentjes knoflook Echt zo lekker
Volgende keer eens vette proberen, das echt lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45581039
Het begint hier ook weer te kriebelen
Klinkt goed gripper
pi_45581173
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgende keer eens vette proberen, das echt lekkerder
Nog lekkerder Ik ga het even onthouden voor de volgende keer
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_45581361
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgende keer eens vette proberen, das echt lekkerder
Ik stond 's middags alles te snijden met hulp van een vriendin, en die wilde de vette randjes van de riblapjes (Ze dacht eerst nog dat het bot was, het was vrij stevig wit vet) weggooien.
No way josé, die gaan er lekker bij, dat lost allemaal vanzelf wel op!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_45581497
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
pi_45581587
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:49 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
Ik vond geen vet randje meer terug aan de vleesjes hoor, allemaal opgelost in het sausprutvochtsap. Wat niet weet, wat niet deert
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 22 januari 2007 @ 15:53:44 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45581619
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:49 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
het gaat erom dat het vlees gemarmerd is, er veel dunne vetaders door het vlees lopen, ipv een dikke vetrand er aan vast, dat vet smelt weg tijdens het stoven en kan je gewoon van de stoof afscheppen. Het vet zorgt er echter voor dat de smaak beter wordt, en het vlees mals en sappig blijft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45581627
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:49 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
Probeer het eens, je vlees is 10 maal sappiger!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45581640
*Knuffeltje geeft aan pietverdriet...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 22 januari 2007 @ 16:00:37 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45581834
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:54 schreef Oblivion het volgende:
*Knuffeltje geeft aan pietverdriet...
Prrrrr
Prrrrr
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45581917
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:


het gaat erom dat het vlees gemarmerd is, er veel dunne vetaders door het vlees lopen, ipv een dikke vetrand er aan vast, dat vet smelt weg tijdens het stoven en kan je gewoon van de stoof afscheppen. Het vet zorgt er echter voor dat de smaak beter wordt, en het vlees mals en sappig blijft.
Ja die geaderde gemarmerde vetaders, daar let ik wel op, dat koop ik juist
Ik had het over die randen *ril*
pi_45584532
Ahhhh! Bluezz is one of us!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45586767
quote:
Op maandag 22 januari 2007 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:


Prrrrr
Prrrrr
Miauwwww
  Moderator donderdag 8 februari 2007 @ 15:15:25 #129
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_46107373
In een opwelling heb ik voor morgen het volgende gekocht:

- pond runderlappen
- blok spek (moet ik nog even in reepjes snijden)
- spitskool
- pond zoete aardappelen

Nu maak ik echter nooit spitskool klaar. Of zoete aardappelen.

Kan ik die zoete aardappelen geschild meestoven? En wat doe ik met die spitskool?

Als stoofvocht denk ik aan runderbouillon, maar ik sta open voor suggesties.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_46112928
Runderlappen in rode wijn en tomaatblokjes (zo nodig aangevuld met water). Veel sjalotjes en knoflook erbij.

Staat hier ook al een paar uur te pruttelen!
Zo eten met aardappelen ernaast. Krijg zo'n honger als het hele huis er naar ruikt!

Hou altijd wel erg veel 'saus' over, iemand tips om daar nog wat leuks mee te doen?


Simpel en snel stoofpotje met brocolli, kabeljauw en krieltjes is ook ontzettend lekker en bovendien gezond.
Sweet and innocent...
pi_46133254
Ik vind het zo jammer dat ik nooit echt tijd heb om zo'n stoofpotje te maken.....ziet er allemaal zo lekker uit.
  vrijdag 9 februari 2007 @ 11:22:36 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46133552
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 11:09 schreef Koningin het volgende:
Ik vind het zo jammer dat ik nooit echt tijd heb om zo'n stoofpotje te maken.....ziet er allemaal zo lekker uit.
How come geen tijd, je kan het savonds opzetten en de hele avond laten pruttelen en de volgende dag eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46133730
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

How come geen tijd, je kan het savonds opzetten en de hele avond laten pruttelen en de volgende dag eten.
Oh ja, zo had ik het nog niet bekeken.
Dan gewoon opwarmen op het vuur? Of liever in de magnetron?
  Licht Ontvlambaar zondag 11 februari 2007 @ 17:33:46 #134
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46210051
Hier staat een ketel heerlijk zuurvlees te pruttelen, dadelijk rode kool met appeltjes en wat frietjes erbij
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zondag 11 februari 2007 @ 17:50:27 #135
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46210633
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 11:30 schreef Koningin het volgende:

[..]

Oh ja, zo had ik het nog niet bekeken.
Dan gewoon opwarmen op het vuur? Of liever in de magnetron?
Gewoon weer even het vuurtje eronder opstoken. Hartstikke simpel

@ Sjeen, zuurvlees, wat is dat toch?
Snobs have more fun!
KLIK!
  Licht Ontvlambaar zondag 11 februari 2007 @ 17:57:36 #136
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46210853
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:50 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Gewoon weer even het vuurtje eronder opstoken. Hartstikke simpel

@ Sjeen, zuurvlees, wat is dat toch?
Een limburgs recept, meestal gemaakt met paardenvlees of runderpoulet...

Onze versie:

Een halve kilo runderpoulet, een gepelde door midden gesneden ui, wat laurierbladen, kruidnagels, peper en zout een nacht in azijn laten staan. Het vlees laten uitlekken en aanbraden, als het goed bruin is, uit de ketel nemen. Een nieuwe ui snipperen en fruiten, vlees weer terug erbij, nieuwe kruidnagels en laurier erbij, wat azijn erbij en laten pruttelen. Af en toe omroeren en eventueel nog azijn bijvoegen. Al het vlees lekker gaar is, wat stroop toevoegen en wat peperkoek om de saus te binden...

Lekker met gekookte aardappels of frietjes en rode kool met appeltjes...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46210944
Mijn favoriete stoofschotel is er eentje van karbonades en pruimen onder een dakje van deeg. Zó sappig! En door het type vlees niet overdreven arbeidsintensief. Het hoeft niet zo lang te pruttelen. Het idee ooit eens opgedaan uit een Allerhande (jaja) en in licht aangepaste versie immer een succes op koude winterdagen..

Nodig voor vier personen
- 1 kilo schouderkarbonades, zonder bot (slager lief aankijken of zelf aan de slag), en in blokjes gesneden
- 8 pruimen, vier mét en vier zonder schilletje, ontpit en in grote stukken gesneden
- Een handje rozijnen (liefst gele), een poosje in koud water geweld
- Een handje verse tijm
- Een aantal plakjes ontdooid bladerdeeg

Blokjes vlees inwrijven met zout en peper, in braadpan in wat roomboter eventjes lichtbruin bakken. Tijm, rozijnen en pruimen door vlees scheppen en naar smaak nog wat zout (weinig) en peper (mag wat meer zijn) toevoegen. Mengsel in een ingevette ovenschaal gooien.
Dan het bladerdeeg even stapelen en uitrollen tot het helemaal over de bovenkant van je ovenschaal past. Bladerdeeg over vlees-en-fruit-mengsel draperen. Het hoeft niet perfect luchtdicht, als er maar een stevig dakje bovenop ligt.
Anderhalf uur op 175 graden in je oven (zet maar vrij laag in de oven, dan verbrandt je bladerdeeg niet) en serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree of stoer bruin brood.
De combinatie van de zachte, zoete pruimen met de peper, tijm en zoutige karbonade is echt reusachtig lekker!

Toen ik het voor het eerst gemaakt had heeft mijn vriendlief me de rest van de avond volslagen volgepropt en verliefd aan zitten kijken.
  zondag 11 februari 2007 @ 18:01:47 #138
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46211001
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:57 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Een limburgs recept, meestal gemaakt met paardenvlees of runderpoulet...

Onze versie:

Een halve kilo runderpoulet, een gepelde door midden gesneden ui, wat laurierbladen, kruidnagels, peper en zout een nacht in azijn laten staan. Het vlees laten uitlekken en aanbraden, als het goed bruin is, uit de ketel nemen. Een nieuwe ui snipperen en fruiten, vlees weer terug erbij, nieuwe kruidnagels en laurier erbij, wat azijn erbij en laten pruttelen. Af en toe omroeren en eventueel nog azijn bijvoegen. Al het vlees lekker gaar is, wat stroop toevoegen en wat peperkoek om de saus te binden...

Lekker met gekookte aardappels of frietjes en rode kool met appeltjes...
Dat vlees is dan ook echt zuur? (Ja dat moet haast wel).
Snobs have more fun!
KLIK!
  Licht Ontvlambaar zondag 11 februari 2007 @ 18:14:06 #139
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46211336
quote:
Op zondag 11 februari 2007 18:01 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dat vlees is dan ook echt zuur? (Ja dat moet haast wel).
Zoetzuur eigenlijk... kun je zelf bepalen, beetje meer stroop of wat bruine suiker erbij of juist meer azijn... Sommigen doen ook pure chocolade erdoor...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 12 februari 2007 @ 19:38:52 #140
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46248627
@Sjeen, wat voor stroop doe je daar door? Suiker of appelstroop?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Licht Ontvlambaar maandag 12 februari 2007 @ 20:33:49 #141
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46250004
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:
@Sjeen, wat voor stroop doe je daar door? Suiker of appelstroop?
Appelstroop, suikerstroop noemen ze hier siroop...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 13 februari 2007 @ 19:17:42 #142
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46268368
quote:
Op maandag 12 februari 2007 20:33 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Appelstroop, suikerstroop noemen ze hier siroop...
Siroop? De suikerstroop die ik bedoel is zelf nog stropiger dan appelstroop
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Licht Ontvlambaar dinsdag 13 februari 2007 @ 19:50:56 #143
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46269958
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 19:17 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Siroop? De suikerstroop die ik bedoel is zelf nog stropiger dan appelstroop
Ow... ik ken alleen van dat schenkstroopspul voor op pannekoeken. In potjes en blikjes hebben we alleen appelstroop en perenstroop.

You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46270879
Cheap-Ass stoofpot voor mijn studerende neef

Kippenpoten droogdeppen met keukenpapier, bestrooien en inwrijven met zout en peper. Grote pan pakken waar alle kippenpoten naast elkaar passen. Verhit wat boter en/of olie in de pan, en bak de kippenpoten aan allebei de kanten bruin. Haal de kippenpoten eruit, en leg ze op een bord. Fruit in de hete pan een fijngesnipperd uitje (of twee) en een gehakt teentje knoflook. Zet vuur lager en doe daarna 2 blikken tomatenblokjes (of gepelde tomaten) in blik erbij en een flinke handvol ontpitte zwarte olijven Leg de kippenpoten erin terug. Kieper er daarna flink veel rode wijn bij, en een scheutje azijn. De kippenpoten moeten bijna helemaal onderstaan. Breng het aan de kook, en dek af met deksel. Zet vuur laagst, en laat voor een uurtje of 2 a 3 pruttelen.
Maak erbij een lekkere aardappelpuree.

Zelf bedacht
  woensdag 14 februari 2007 @ 10:14:46 #145
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_46288979
Gisteravond heb ik weer eens een grote pot Boeuf Bourgignon gemaakt. Supermakkelijk, het kost alleen wat prutteltijd. Verder is het erg makkelijk in te vriezen en zo te bewaren!

Nodig:
2 kilo vet-dooraderd rundvlees
400 gram ongerookte spek
12 kleine uitjes
500 gram kleine champignons
250 gram roomboter
Halve liter runderbouillon
4 eetlepels bloem
Bouquet garni (perterselie, laurierblad en thijm)


Hoe te maken:
Snij de spek in kleine reepjes.
Boter in een grote pan
doe daar de gepelde hele uitjes bij, alsook de in reepjes gesneden spek
Laat dat rustig op klein vuur een beetje aanbakken.
Schep dan het geheel uit de pan en leg het op een bordje. Laat de rest van de boter in pan liggen.

Snij het rundvlees in stukken van pak 'm beet 4x4x4 cm.
Bak het vlees aan in de pan aan, rondom mooi bruin en strooi er dan de 4 eetlepels bloem overheen en meng dat goed. Doe dan de uitjes en de spekjes er weer bij.
Verder doe je dan 500ml runderbouillon bij, alsook een een fles rode wijn (0,75 liter)
Ook doe je er een bouquet garni bij, bestaande uit Thijm, Laurierblad en peterselie.
Laat het geheel 3 uur op een zacht vuurtje pruttelen.

Na 3 uur doe je er de champignons bij, en je laat het nog eens een half uur rustig pruttelen.
Dan haal je het bouquet garni uit de pan, en een heerlijke Boeuf Bourgignon is klaar!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_46323486
Ik heb een week of 3 geleden die van Gordon Ramsey gemaakt en ik vond 'm maar zo zo...
Mijn vriend was er helemaal verzot op!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 16 februari 2007 @ 16:19:17 #147
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_46371307
Er staat er weer eentje op 't vuur... Met runderlappen, rode wijn, peen, knof, ui, champignons, kruidnagelen en laurierblad. Het ruikt al heerlijk
pi_46385065
Tevens een tvp.
E = mc2, E is de energie die vrijkomt
  zaterdag 17 februari 2007 @ 17:48:10 #149
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46403399
Morgen weer
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_46403865
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 17:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Morgen weer
Ik ben een beetje stoofpot-moe....de laatste had ik btw verpest. Volgens mij gaan prei en alcohol niet samen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')