abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_44971225
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 13:58 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Nou dat is mooi man
Alleen vond ik dat het vlees (had succadelappen genomen) op een gegeven moment wel erg mals werd (kan dat? . ), het viel zowat in de pan uit elkaar. Misschien volgende keer wat grotere lappen nemen, of minder lang laten sudderen (heb de boel nu bijna 7 uur op laten staan, wel op een plaatje uiteraard).
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 3 januari 2007 @ 14:11:38 #102
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44971551
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:00 schreef Jarno het volgende:

[..]

Alleen vond ik dat het vlees (had succadelappen genomen) op een gegeven moment wel erg mals werd (kan dat? . ), het viel zowat in de pan uit elkaar. Misschien volgende keer wat grotere lappen nemen, of minder lang laten sudderen (heb de boel nu bijna 7 uur op laten staan, wel op een plaatje uiteraard).
Zeven uur! Gek!

Uurtje of drie max is prima hoor. Verder je vlees niet te klein snijden en dat het enigszins uit elkaar flikkert is wel de bedoeling. En anders gewoon wat experimenteren met een ander soort vlees, net zo lang tot de pot de staat van perfectie heeft bereikt
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44971650
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:11 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Zeven uur! Gek!
In mijn herinnering (als kind) moeten stoofpotten altijd daaaaaaaaagen lang opstaan. Dat moet nu dus ook. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 3 januari 2007 @ 14:40:14 #104
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44972452
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:14 schreef Jarno het volgende:

[..]

In mijn herinnering (als kind) moeten stoofpotten altijd daaaaaaaaagen lang opstaan. Dat moet nu dus ook. .
Ja, maar dan pleurt de boel dus wel uit elkaar, da's nogal wiedes!

Nou, als het maar smaakte, dat is het belangrijkste
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator woensdag 3 januari 2007 @ 14:44:41 #105
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_44972589
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:14 schreef Jarno het volgende:
In mijn herinnering (als kind) moeten stoofpotten altijd daaaaaaaaagen lang opstaan. Dat moet nu dus ook. .
In een slowcooker zijn tijden van 7 uur geen uitzondering, maar een stoofpan is toch iets anders.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_44972667
Nouja, mijn oma deed er soms 2 dagen over. Na een bijna hele dag sudderen ging het de volgende dag wéér op de sudderplaat. Had ook vooral met de smaak te maken geloof ik, die nacht konden alle sappen mooi weer het vlees intrekken en de saus lekker op smaak komen.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_44978122
Zo, van mijn lekkere stoofpotje uit deel 1 is nu nog een klein bakje over in de vriezer. Ik heb na 4 dagen oliebollen nog geen zin in koken, dus misschien zometeen maar eens even ontdooien en opdeppen met een stukje turks brood

tevens een verkapte stoofpot terugvind pruttelpost
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_44979668
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 14:40 schreef Duderinnetje het volgende:


Nou, als het maar smaaktelekker rook, dat is het belangrijkste

Het ruikt hier altijd zooooooo lekker, en dan vind ik het altijd jammer dat het opgegeten moet worden
Trouwens, dat geldt voor de stoofperen ook, rotdingen, moeten op. Maar het ruikt zoooo goddelijk
  woensdag 3 januari 2007 @ 22:59:33 #109
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44990547
het mooiste uit het boek van palmen uit i.m. vond ik nog de passage waar ze de soepen van ischa roemde die altijd klaar stonden en de hele ruimte heerlijlk deden geuren.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 3 januari 2007 @ 23:01:03 #110
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44990607
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 22:59 schreef zoalshetis het volgende:
het mooiste uit het boek van palmen uit i.m. vond ik nog de passage waar ze de soepen van ischa roemde die altijd klaar stonden en de hele ruimte heerlijlk deden geuren.
Ja wat grappig, die passage weet ik inderdaad ook nog goed. Kwam ze de trap op en dan genoot ze al
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 3 januari 2007 @ 23:03:25 #111
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_44990712
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 23:01 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ja wat grappig, die passage weet ik inderdaad ook nog goed. Kwam ze de trap op en dan genoot ze al
idd

hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45571255
quote:
Op zaterdag 2 december 2006 22:01 schreef Stereotomy het volgende:

- Aardappels, heb 350 gram krieltjes genomen
- Uien, een grote uit moet genoeg zijn
- Bokbier, omdat onze AH geen Guiness of Murphy's verkocht , 250 ml
- Laurierblad, 3 blaadjes
- Sucadelappen, ca. 500 gram
- Flesje rode wijn, 250 ml
- Tomatenpuree, blikje
- Knoflook, 6 tenen of 6 theelepels voorgeperst knoflook
- Worcestershire sauce, 1 eetlepel
- Runderboullion, in totaal 1 liter (aangelengd)
- Wortels, ongeveer 350 gram, maar achteraf had ik beter een winterpeen kunnen halen
- Verse peterselie, die als laatste wordt toegevoegd (niet op de foto)
- Suiker, 1 eetlepel (niet op de foto)
- Tijm, 1 eetlepel (niet op de foto)
Het was lekker Het heeft gisteravond 2 uur staan pruttelen. Ik at ook pas om 9 uur of zo En vanavond krijg ik eters dus dan gaat het nog een keer op het vuur

had wel een dubbele portie en een ietwat aangepast recept

[ Bericht 2% gewijzigd door PdeHoog op 22-01-2007 10:09:29 ]
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_45571495
Ik heb ook gisteravond weer een stoofpotje gemaakt, sinds een vriend van me dat een keer bij mij heeft gegeten wil iedereen ineens meeëten. Vooral het feit dat ik ontbijtkoek in mn eten gooide was kennelijk zo bijzonder dat men dat live wilde meemaken
Gisteren aten we het met z'n zessen, en dat past maar net in de pan, ik moest heel voorzichtig roeren....

Met lekkere ingredienten als: riblapjes (ruim een kilo), champignons, 3 gewone uien, en een stuk of 15 kleine, hele, sjalotjes. Verder 2 winterpenen, lekker flesje rode wijn, pot vleesfond, laurier, kruidnageltjes, knoflook, peper en plakjes ontbijtkoek voor het binden.

Groot turks brood erbij om mee te scheppen, en iedereen een extra lepel naast z'n bord. En nee, je krijgt geen mes!

De pan is leeg en ik heb nog een heel klein bakje in de koelkast waar ik zelf nog 1 keer v an kan eten. Als mensen 3 of 4 keer opscheppen zal het wel lekker zijn geweest...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_45571798
Klinkt goed Ik had zelf 1 kg magere runderlappen, 8 aardappelen, 2 uien, bos wortelen (bij gebrek aan winterpeen ), halve liter bouillion, halve liter wijn, halve liter bier en 3 teentjes knoflook Echt zo lekker
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  maandag 22 januari 2007 @ 15:30:15 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45580905
Valt mij ook altijd op dat als ik stoofvlees maak voor bezoek, dat men het zo lekker vind, maar het zelf nooit maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 22 januari 2007 @ 15:30:53 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45580914
quote:
Op maandag 22 januari 2007 10:09 schreef PdeHoog het volgende:
Klinkt goed Ik had zelf 1 kg magere runderlappen, 8 aardappelen, 2 uien, bos wortelen (bij gebrek aan winterpeen ), halve liter bouillion, halve liter wijn, halve liter bier en 3 teentjes knoflook Echt zo lekker
Volgende keer eens vette proberen, das echt lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45581039
Het begint hier ook weer te kriebelen
Klinkt goed gripper
pi_45581173
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgende keer eens vette proberen, das echt lekkerder
Nog lekkerder Ik ga het even onthouden voor de volgende keer
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_45581361
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgende keer eens vette proberen, das echt lekkerder
Ik stond 's middags alles te snijden met hulp van een vriendin, en die wilde de vette randjes van de riblapjes (Ze dacht eerst nog dat het bot was, het was vrij stevig wit vet) weggooien.
No way josé, die gaan er lekker bij, dat lost allemaal vanzelf wel op!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_45581497
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
pi_45581587
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:49 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
Ik vond geen vet randje meer terug aan de vleesjes hoor, allemaal opgelost in het sausprutvochtsap. Wat niet weet, wat niet deert
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 22 januari 2007 @ 15:53:44 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45581619
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:49 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
het gaat erom dat het vlees gemarmerd is, er veel dunne vetaders door het vlees lopen, ipv een dikke vetrand er aan vast, dat vet smelt weg tijdens het stoven en kan je gewoon van de stoof afscheppen. Het vet zorgt er echter voor dat de smaak beter wordt, en het vlees mals en sappig blijft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45581627
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:49 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben ook niet zo van de vette randjes
Probeer het eens, je vlees is 10 maal sappiger!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45581640
*Knuffeltje geeft aan pietverdriet...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 22 januari 2007 @ 16:00:37 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45581834
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:54 schreef Oblivion het volgende:
*Knuffeltje geeft aan pietverdriet...
Prrrrr
Prrrrr
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45581917
quote:
Op maandag 22 januari 2007 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:


het gaat erom dat het vlees gemarmerd is, er veel dunne vetaders door het vlees lopen, ipv een dikke vetrand er aan vast, dat vet smelt weg tijdens het stoven en kan je gewoon van de stoof afscheppen. Het vet zorgt er echter voor dat de smaak beter wordt, en het vlees mals en sappig blijft.
Ja die geaderde gemarmerde vetaders, daar let ik wel op, dat koop ik juist
Ik had het over die randen *ril*
pi_45584532
Ahhhh! Bluezz is one of us!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45586767
quote:
Op maandag 22 januari 2007 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:


Prrrrr
Prrrrr
Miauwwww
  Moderator donderdag 8 februari 2007 @ 15:15:25 #129
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_46107373
In een opwelling heb ik voor morgen het volgende gekocht:

- pond runderlappen
- blok spek (moet ik nog even in reepjes snijden)
- spitskool
- pond zoete aardappelen

Nu maak ik echter nooit spitskool klaar. Of zoete aardappelen.

Kan ik die zoete aardappelen geschild meestoven? En wat doe ik met die spitskool?

Als stoofvocht denk ik aan runderbouillon, maar ik sta open voor suggesties.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_46112928
Runderlappen in rode wijn en tomaatblokjes (zo nodig aangevuld met water). Veel sjalotjes en knoflook erbij.

Staat hier ook al een paar uur te pruttelen!
Zo eten met aardappelen ernaast. Krijg zo'n honger als het hele huis er naar ruikt!

Hou altijd wel erg veel 'saus' over, iemand tips om daar nog wat leuks mee te doen?


Simpel en snel stoofpotje met brocolli, kabeljauw en krieltjes is ook ontzettend lekker en bovendien gezond.
Sweet and innocent...
pi_46133254
Ik vind het zo jammer dat ik nooit echt tijd heb om zo'n stoofpotje te maken.....ziet er allemaal zo lekker uit.
  vrijdag 9 februari 2007 @ 11:22:36 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46133552
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 11:09 schreef Koningin het volgende:
Ik vind het zo jammer dat ik nooit echt tijd heb om zo'n stoofpotje te maken.....ziet er allemaal zo lekker uit.
How come geen tijd, je kan het savonds opzetten en de hele avond laten pruttelen en de volgende dag eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46133730
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

How come geen tijd, je kan het savonds opzetten en de hele avond laten pruttelen en de volgende dag eten.
Oh ja, zo had ik het nog niet bekeken.
Dan gewoon opwarmen op het vuur? Of liever in de magnetron?
  Licht Ontvlambaar zondag 11 februari 2007 @ 17:33:46 #134
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46210051
Hier staat een ketel heerlijk zuurvlees te pruttelen, dadelijk rode kool met appeltjes en wat frietjes erbij
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zondag 11 februari 2007 @ 17:50:27 #135
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46210633
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 11:30 schreef Koningin het volgende:

[..]

Oh ja, zo had ik het nog niet bekeken.
Dan gewoon opwarmen op het vuur? Of liever in de magnetron?
Gewoon weer even het vuurtje eronder opstoken. Hartstikke simpel

@ Sjeen, zuurvlees, wat is dat toch?
Snobs have more fun!
KLIK!
  Licht Ontvlambaar zondag 11 februari 2007 @ 17:57:36 #136
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46210853
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:50 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Gewoon weer even het vuurtje eronder opstoken. Hartstikke simpel

@ Sjeen, zuurvlees, wat is dat toch?
Een limburgs recept, meestal gemaakt met paardenvlees of runderpoulet...

Onze versie:

Een halve kilo runderpoulet, een gepelde door midden gesneden ui, wat laurierbladen, kruidnagels, peper en zout een nacht in azijn laten staan. Het vlees laten uitlekken en aanbraden, als het goed bruin is, uit de ketel nemen. Een nieuwe ui snipperen en fruiten, vlees weer terug erbij, nieuwe kruidnagels en laurier erbij, wat azijn erbij en laten pruttelen. Af en toe omroeren en eventueel nog azijn bijvoegen. Al het vlees lekker gaar is, wat stroop toevoegen en wat peperkoek om de saus te binden...

Lekker met gekookte aardappels of frietjes en rode kool met appeltjes...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46210944
Mijn favoriete stoofschotel is er eentje van karbonades en pruimen onder een dakje van deeg. Zó sappig! En door het type vlees niet overdreven arbeidsintensief. Het hoeft niet zo lang te pruttelen. Het idee ooit eens opgedaan uit een Allerhande (jaja) en in licht aangepaste versie immer een succes op koude winterdagen..

Nodig voor vier personen
- 1 kilo schouderkarbonades, zonder bot (slager lief aankijken of zelf aan de slag), en in blokjes gesneden
- 8 pruimen, vier mét en vier zonder schilletje, ontpit en in grote stukken gesneden
- Een handje rozijnen (liefst gele), een poosje in koud water geweld
- Een handje verse tijm
- Een aantal plakjes ontdooid bladerdeeg

Blokjes vlees inwrijven met zout en peper, in braadpan in wat roomboter eventjes lichtbruin bakken. Tijm, rozijnen en pruimen door vlees scheppen en naar smaak nog wat zout (weinig) en peper (mag wat meer zijn) toevoegen. Mengsel in een ingevette ovenschaal gooien.
Dan het bladerdeeg even stapelen en uitrollen tot het helemaal over de bovenkant van je ovenschaal past. Bladerdeeg over vlees-en-fruit-mengsel draperen. Het hoeft niet perfect luchtdicht, als er maar een stevig dakje bovenop ligt.
Anderhalf uur op 175 graden in je oven (zet maar vrij laag in de oven, dan verbrandt je bladerdeeg niet) en serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree of stoer bruin brood.
De combinatie van de zachte, zoete pruimen met de peper, tijm en zoutige karbonade is echt reusachtig lekker!

Toen ik het voor het eerst gemaakt had heeft mijn vriendlief me de rest van de avond volslagen volgepropt en verliefd aan zitten kijken.
  zondag 11 februari 2007 @ 18:01:47 #138
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46211001
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:57 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Een limburgs recept, meestal gemaakt met paardenvlees of runderpoulet...

Onze versie:

Een halve kilo runderpoulet, een gepelde door midden gesneden ui, wat laurierbladen, kruidnagels, peper en zout een nacht in azijn laten staan. Het vlees laten uitlekken en aanbraden, als het goed bruin is, uit de ketel nemen. Een nieuwe ui snipperen en fruiten, vlees weer terug erbij, nieuwe kruidnagels en laurier erbij, wat azijn erbij en laten pruttelen. Af en toe omroeren en eventueel nog azijn bijvoegen. Al het vlees lekker gaar is, wat stroop toevoegen en wat peperkoek om de saus te binden...

Lekker met gekookte aardappels of frietjes en rode kool met appeltjes...
Dat vlees is dan ook echt zuur? (Ja dat moet haast wel).
Snobs have more fun!
KLIK!
  Licht Ontvlambaar zondag 11 februari 2007 @ 18:14:06 #139
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46211336
quote:
Op zondag 11 februari 2007 18:01 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dat vlees is dan ook echt zuur? (Ja dat moet haast wel).
Zoetzuur eigenlijk... kun je zelf bepalen, beetje meer stroop of wat bruine suiker erbij of juist meer azijn... Sommigen doen ook pure chocolade erdoor...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 12 februari 2007 @ 19:38:52 #140
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46248627
@Sjeen, wat voor stroop doe je daar door? Suiker of appelstroop?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Licht Ontvlambaar maandag 12 februari 2007 @ 20:33:49 #141
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46250004
quote:
Op maandag 12 februari 2007 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:
@Sjeen, wat voor stroop doe je daar door? Suiker of appelstroop?
Appelstroop, suikerstroop noemen ze hier siroop...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 13 februari 2007 @ 19:17:42 #142
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46268368
quote:
Op maandag 12 februari 2007 20:33 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Appelstroop, suikerstroop noemen ze hier siroop...
Siroop? De suikerstroop die ik bedoel is zelf nog stropiger dan appelstroop
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Licht Ontvlambaar dinsdag 13 februari 2007 @ 19:50:56 #143
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_46269958
quote:
Op dinsdag 13 februari 2007 19:17 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Siroop? De suikerstroop die ik bedoel is zelf nog stropiger dan appelstroop
Ow... ik ken alleen van dat schenkstroopspul voor op pannekoeken. In potjes en blikjes hebben we alleen appelstroop en perenstroop.

You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_46270879
Cheap-Ass stoofpot voor mijn studerende neef

Kippenpoten droogdeppen met keukenpapier, bestrooien en inwrijven met zout en peper. Grote pan pakken waar alle kippenpoten naast elkaar passen. Verhit wat boter en/of olie in de pan, en bak de kippenpoten aan allebei de kanten bruin. Haal de kippenpoten eruit, en leg ze op een bord. Fruit in de hete pan een fijngesnipperd uitje (of twee) en een gehakt teentje knoflook. Zet vuur lager en doe daarna 2 blikken tomatenblokjes (of gepelde tomaten) in blik erbij en een flinke handvol ontpitte zwarte olijven Leg de kippenpoten erin terug. Kieper er daarna flink veel rode wijn bij, en een scheutje azijn. De kippenpoten moeten bijna helemaal onderstaan. Breng het aan de kook, en dek af met deksel. Zet vuur laagst, en laat voor een uurtje of 2 a 3 pruttelen.
Maak erbij een lekkere aardappelpuree.

Zelf bedacht
  woensdag 14 februari 2007 @ 10:14:46 #145
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_46288979
Gisteravond heb ik weer eens een grote pot Boeuf Bourgignon gemaakt. Supermakkelijk, het kost alleen wat prutteltijd. Verder is het erg makkelijk in te vriezen en zo te bewaren!

Nodig:
2 kilo vet-dooraderd rundvlees
400 gram ongerookte spek
12 kleine uitjes
500 gram kleine champignons
250 gram roomboter
Halve liter runderbouillon
4 eetlepels bloem
Bouquet garni (perterselie, laurierblad en thijm)


Hoe te maken:
Snij de spek in kleine reepjes.
Boter in een grote pan
doe daar de gepelde hele uitjes bij, alsook de in reepjes gesneden spek
Laat dat rustig op klein vuur een beetje aanbakken.
Schep dan het geheel uit de pan en leg het op een bordje. Laat de rest van de boter in pan liggen.

Snij het rundvlees in stukken van pak 'm beet 4x4x4 cm.
Bak het vlees aan in de pan aan, rondom mooi bruin en strooi er dan de 4 eetlepels bloem overheen en meng dat goed. Doe dan de uitjes en de spekjes er weer bij.
Verder doe je dan 500ml runderbouillon bij, alsook een een fles rode wijn (0,75 liter)
Ook doe je er een bouquet garni bij, bestaande uit Thijm, Laurierblad en peterselie.
Laat het geheel 3 uur op een zacht vuurtje pruttelen.

Na 3 uur doe je er de champignons bij, en je laat het nog eens een half uur rustig pruttelen.
Dan haal je het bouquet garni uit de pan, en een heerlijke Boeuf Bourgignon is klaar!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_46323486
Ik heb een week of 3 geleden die van Gordon Ramsey gemaakt en ik vond 'm maar zo zo...
Mijn vriend was er helemaal verzot op!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 16 februari 2007 @ 16:19:17 #147
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_46371307
Er staat er weer eentje op 't vuur... Met runderlappen, rode wijn, peen, knof, ui, champignons, kruidnagelen en laurierblad. Het ruikt al heerlijk
pi_46385065
Tevens een tvp.
E = mc2, E is de energie die vrijkomt
  zaterdag 17 februari 2007 @ 17:48:10 #149
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_46403399
Morgen weer
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_46403865
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 17:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Morgen weer
Ik ben een beetje stoofpot-moe....de laatste had ik btw verpest. Volgens mij gaan prei en alcohol niet samen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')