abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 9 juli 2006 @ 13:03:07 #1
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39656242
Runderpoulet? Wat moet ik daar nu mee?!

Naar aanleiding van dit topic wil ik graag een zomerstoofpotjes topic openen.
(Dit is mijn eerste topic!)

Ingrediënten voor 2 personen:

200 gram kipfilet in stukjes.
1 eetlepel kerry (gele milde kerry vind ik het lekkerst.)
gemberpoeder
zout
peper
ketjap manis (zoete soja saus)
handje vol gewelde rozijnen (uurtje in heet water zetten)
verse thijm
Pakje magere vloeibare crème fraîche. (of magere koksroom)
100 ml droge witte wijn
scheutje olijfolie
400 ml kippenbouiilon (of ½ kippenboeillonblokje in 400 ml heet water oplossen)
Klein blikje ananas of perzik. (stukjes)
Een rode ui.
Verse knoflook. (poeder kan ook)
Eventueel een spaanse rode peper als je van pittig houdt.


Bereiding:
De kipstukjes kruiden met zout en peper, gemberpoeder en een scheutje ketjap manis, een uurtje (of langer) in de koelkast in laten trekken.
Snijd de ui fijn en pers de knoflook.
Doe een beetje olijfolie in de stoofpan en laat die goed heet worden.
Gooi de uisnippers en de knoflook (eventueel de spaanse peper in kleine stukjes) in de pan en laat die lichtbruin worden, doe de kip erbij en braad die aan.
Blus dit alles af met de droge witte wijn en voeg de kippenbouillon toe, als het weer aan de kook is het vuur half zetten.
Voeg de kerry, de rozijnen en de fijngesnipperde verse thijm toe.
Laat dit alles zo'n 45 minuten zachtjes stoven.
Voeg dan een scheut crème fraîche/koksroom toe en de kleine stukjes ananas of perzik.
Laat dit ongeveer 5 minuten meestoven.
Dan is het stoofpotje klaar.

Serveertips:
Lekker met notenrijst of wilde rijst, een ijsbergsla mix of andere rauwkost.

Dit is mijn favoriete zomerstoofpotje.
Ik ben benieuwd wat die van jullie is!
be nice or go away
  zondag 9 juli 2006 @ 14:17:07 #2
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39658041
Dit recept is trouwens ook heel lekker met mihoen.
be nice or go away
pi_39662437
Klinkt heel erg lekker Kahaarin, ga ik van de week eens proberen. Helaas heb ik zelf geen recept, maak het eigenlijk nooit. M'n schoonmoeder maakt het 's winters wel vaak, super lekker!

[ Bericht 0% gewijzigd door coltje87 op 09-07-2006 17:12:46 ]
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
pi_39662716
Klinkt goed!
Zal eens nadenken over eigen stoofpotrecept.
pi_39662822
foutje..
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
  zondag 9 juli 2006 @ 17:13:00 #6
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39662840
quote:
Op zondag 9 juli 2006 17:07 schreef femmeChantal het volgende:
Klinkt goed!
Zal eens nadenken over eigen stoofpotrecept.
Ik wacht met spanning af!

@coltje87, dan meld je toch gewoon hoe het heeft gesmaakt! Of weest creatief en geef er je eigen draai aan.
be nice or go away
  zondag 9 juli 2006 @ 17:14:13 #7
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39662870
quote:
Op zondag 9 juli 2006 17:12 schreef coltje87 het volgende:
foutje..
Bedankt! (Was me niets opgevallen.)
be nice or go away
pi_39662950
Denk dat het dan woensdag wordt.. Even overleggen met de rest van de fam. Je hoort gelijk hoe het was!
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
  zondag 9 juli 2006 @ 18:45:41 #9
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39665205
quote:
Op zondag 9 juli 2006 17:17 schreef coltje87 het volgende:
Denk dat het dan woensdag wordt.. Even overleggen met de rest van de fam. Je hoort gelijk hoe het was!
Alvast eet smakelijk voor woensdag!
be nice or go away
pi_39665343
quote:
Op zondag 9 juli 2006 17:13 schreef kahaarin het volgende:
Ik wacht met spanning af!
Vooruit dan maar

Coq au vin:
quote:
Nodig:
4 plakken doorregen spek
4 eetlepels boter
2 panklare kippen van elk 500 gram
1 afgestreken theelepel zout
¼ theelepel peper
¼ kopje cognac
3 kopjes rode wijn,
2 kopjes kippenbouillon (van tablet)
1 teentje knoflook
¼ theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
8 sjalotjes
2 kopjes morieljes (uit blik)
1 eetlepel olie
1 eetlepel bloem
2 eetlepels gehakte peterselie.

Bereidingswijze:

Snijd het spek in dunne reepjes, verwijder het zwoerd. Kook de reepjes spek een paar minuten in wat water, giet ze af, laat ze onder koud water 'schrikken' en laat ze uitlekken. Verwarm de helft van de boter, bak de reepjes spek hierin lichtbruin, haal ze uit de pan en leg ze apart. Snijd de kippen in stukken. Bak de stukken kip aan alle kanten in de hete boter van het spek en strooi er zout en peper over. Voeg er de reepjes spek bij en laat alles op zacht vuur in een gesloten pan 10 minuten stoven; schep het eenmaal om. Neem het deksel van de pan en giet de cognac voorzichtig over de stukken kip. Beweeg de pan wat heen en weer, zodat de cognac zich goed verspreidt. Giet zoveel rode wijn en kippenbouillon over de kip dat alle stukken door het vocht zijn bedekt. Pers de knoflookteen erover, voeg de tijm en het laurierblad toe en laat de kip op matig vuur 30 minuten stoven. Schil de sjalotjes en snijd ze doormidden. Laat de morieljes uitlekken. Verwarm de olie en stoof de sjalotjes 15 minuten op matig vuur. Laat hierbij de morieljes warm worden. Haal de stukken kip uit de pan en houd ze warm. Kook de saus in een open pan tot ongeveer 2½ kopje in. Smelt de rest van de boter, strooi de bloem erover en roer deze door de boter. Haal het laurierblad uit de saus en roer de bloem met boter door de saus. Leg de stukken kip, de sjalotjes en de paddestoelen in de saus en maak alles nog eens goed warm, zonder te koken! Strooi er tenslotte wat peterselie over en serveer de kip in de pan
  zondag 9 juli 2006 @ 18:54:58 #11
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39665486
Oeh, lijkt me lekker!
Volgende week meteen proberen!
be nice or go away
  zondag 9 juli 2006 @ 19:10:56 #12
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39665952
quote:
Op zondag 9 juli 2006 19:09 schreef SeaOfLove het volgende:
tvp
hey hoi, ook hier?

Geen goede ideeen?
be nice or go away
pi_39666011
quote:
Op zondag 9 juli 2006 19:10 schreef kahaarin het volgende:

[..]

hey hoi, ook hier?

Geen goede ideeen?
Ik mag niet SC van Missy Miriam Anders krijg ik met de deegroller
Maar nee dus...heb ookal geen klap zin om vanavond eten te maken...ik ben inspiratieloos

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 09-07-2006 19:13:22 ]
  zondag 9 juli 2006 @ 19:21:23 #14
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39666256
quote:
Op zondag 9 juli 2006 19:13 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ik mag niet SC van Missy Miriam Anders krijg ik met de deegroller
Maar nee dus...heb ookal geen klap zin om vanavond eten te maken...ik ben inspiratieloos
Heb je niets in huis voor een mini stoofpotje?
Hamlapjes kruiden, uitje fruiten, hamlapjes erbij scheut rode wijn erover kruidnagels en een laurierblaadje dat 1 ½ uur stoven brood roosteren, hamlapjes in plakjes snijden op het geroosterde brood een beetje boter, blaadje ijsbergsla erop en daar de plakjes vlees overheen.
be nice or go away
pi_39668948
quote:
Op zondag 9 juli 2006 19:21 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Heb je niets in huis voor een mini stoofpotje?
Hamlapjes kruiden, uitje fruiten, hamlapjes erbij scheut rode wijn erover kruidnagels en een laurierblaadje dat 1 ½ uur stoven brood roosteren, hamlapjes in plakjes snijden op het geroosterde brood een beetje boter, blaadje ijsbergsla erop en daar de plakjes vlees overheen.
Klinkt goed en makkelijk ook nog, heb 'm ff in mijn receptenmapje gedaan!
Had eigenlijk alles behalve hamlapjes in huis
Tis uiteindelijk maaltijdsalade geworden...maar kreeg amper een hap weg Ookal geen inspiratie om te eten dus
  maandag 10 juli 2006 @ 14:54:58 #16
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39690946
quote:
Op zondag 9 juli 2006 20:45 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Klinkt goed en makkelijk ook nog, heb 'm ff in mijn receptenmapje gedaan!
Had eigenlijk alles behalve hamlapjes in huis
Tis uiteindelijk maaltijdsalade geworden...maar kreeg amper een hap weg Ookal geen inspiratie om te eten dus
Ligt aan het weer, wij zijn ook steeds heel laat met eten....
be nice or go away
  dinsdag 11 juli 2006 @ 12:39:05 #17
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39719455
Nog een lekker recept:

Chili con carne net even anders.

Ingredienten:
350 g half om half gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
1 gele paprika
1 pot/blik bruine bonen (ca. 800 g)
50 ml rode wijn
chili con carne kruiden (kant en klaar uit de supermarkt)
3 tl oregano
1 klein blikje tomatenpuree (60 g)
2 el gehakte bladselderij

Bereidingswijze:
Snipper de ui en pers de tenen knoflook uit met een knoflookpers. snijd de paprika. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze na met water.
Bak het gehakt zonder olie of margarine rul en bruin. Bak de ui, de knoflook en de paprika mee.
Voeg 300 ml water, de rode wijn, chili con carne kruiden, en de oregano toe. Breng de saus al roerend aan de kook. Doe de tomatenpuree en de bonen erdoor. Zet het vuur laag en laat alles 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
Strooi de bladselderij over de chili.
be nice or go away
  dinsdag 11 juli 2006 @ 19:50:07 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39731308
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 12:39 schreef kahaarin het volgende:

Knip
Is niet echt een stoofpotje lijkt mij Maar klinkt wel lekker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 12 juli 2006 @ 11:24:10 #19
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39747651
quote:
Op dinsdag 11 juli 2006 19:50 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Is niet echt een stoofpotje lijkt mij Maar klinkt wel lekker
Nee, het is een eenpansgerechcht, het wordt echter wel veel lekkerder als je het een beetje tijd geeft en alles op de mexicaanse snelheid doet.
be nice or go away
pi_39798435
quote:
Op zondag 9 juli 2006 19:21 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Heb je niets in huis voor een mini stoofpotje?
Hamlapjes kruiden, uitje fruiten, hamlapjes erbij scheut rode wijn erover kruidnagels en een laurierblaadje dat 1 ½ uur stoven brood roosteren, hamlapjes in plakjes snijden op het geroosterde brood een beetje boter, blaadje ijsbergsla erop en daar de plakjes vlees overheen.
Nou meid... dit ga ik morgen dus maken als het goed is, alvast bedankt (hopelijk )
pi_39848807
quote:
[b]Op zondag 9 juli 2006 13:03
Dit is mijn favoriete zomerstoofpotje.
Ik ben benieuwd wat die van jullie is!
Domme vraag misschien.
Als je die room toevoegt.
Mag je stoofpotje dan nog koken?
pi_39848893
coq au vin maken !
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 16 juli 2006 @ 18:17:27 #23
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39881605
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 13:40 schreef brrrrrrt het volgende:

[..]

Domme vraag misschien.
Als je die room toevoegt.
Mag je stoofpotje dan nog koken?
Heel zachtjes pruttelen gaat, als je room gaat koken kan hij schiften.
be nice or go away
  maandag 24 juli 2006 @ 12:29:15 #24
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_40129457
Nog iets lekkers uitgeprobeerd:

600 gram magere hamlappen
twee bleekselderijstengels
een takje rozemarijn of een theelepel
gedroogde rozemarijn
een eetlepel (milde) paprikapoeder
1 dl kippenbouillon
100 gram gedroogde abrikozen
35 cl donker bier
vier eetlepels zonnebloemolie
een eetlepel fijngehakte peterselie
peper uit de molen en zout naar smaak


De gedroogde abrikozen gedurende een uur wellen in 25 donker bier en daarna in stukjes snijden.
Magere hamlappen in blokjes snijden. Olie verhitten in een braadpan en hierin de blokjes aanbraden. Fijngehakte ui erbij doen en nog even meebakken. Hittebron verlagen, paprikapoeder, stukjes abrikoos, in reepjes gesneden bleekselderij, bouillon en rozemarijn toevoegen. Dit geheel in ruim een uur zacht stoven.
Een kwartier voor het einde van de stooftijd het bier waarin de abrikozen zijn geweld en nog 10 cl van het bier erbij doen.

Lekker met rijst of gebakken aardappels en een witlof salade.
be nice or go away
pi_49159072
Van SOL moest het hier Martijn

Voor 4 personen heb je nodig...

4 grote vastkokende aardappelen
4 grote uien
4 vleestomaten
2 a 3 courgetten
750 gr magere spekblokjes
paprikapoeder
peper
zout


Kook de aardappelen in licht gezouten water.
Snij de uien in fijne ringen, pel de tomaten en verdeel ze daarna in kleine partjes.
Snij de courgetten die je niet hoeft te pellen in kleine blokjes.
Bak de spekblokjes in een braadpan zonder boter, voeg hierbij de uiringen en laat enkele minuten meebakken.
Voeg er de courgettenblokjes en de tomaten aan toe.
Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
Dek af en laat een tiental minuten zachtjes verder stoven tot de groentjes gaar zijn.
Snij de gekookte aardappels in schijven en doe ze bij het hutsepotje, laat alles nog even opwarmen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')