abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_39605314
In plaats van nasi- / bamivlees is er een pakje runderpoulet in ons boodschappenkarretje terecht gekomen. Ik zat net naar dat pakje te staren, en plotseling gingen er allerlei alarmbellen rinkelen. Dit vlees kun je niet bakken, daar kun je hooguit soep van trekken of hachee van maken.

Kortom, mijn bami is bij voorbaat al volledig naar de haaien.

Ander probleem is dat ik totaal niet weet hoe ik moet stoven. Ik heb ook niet zo denderend veel ingrediėnten meer in huis. Er liggen nog wat bamigroenten. Er is rijst, dat lijkt me beter bij passen dan bami. Verder spot ik nog een bakje champignons en wat bouillonblokjes.

Kan ik hier nog iets van maken. En hoe werkt dat, stoven?
pi_39605384
Kun je het niet ruilen bij de supermarkt?
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_39605407
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:16 schreef Biancavia het volgende:
Kun je het niet ruilen bij de supermarkt?


Je wilt zeggen dat dit bij voorbaat al kansloos is.
pi_39605441
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:16 schreef _Arual_ het volgende:

[..]



Je wilt zeggen dat dit bij voorbaat al kansloos is.
Nee! Maar je wilt toch gewoon bamivlees?

Of is het stom om iets te ruilen bij de supermarkt?
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_39605524
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:17 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Nee! Maar je wilt toch gewoon bamivlees?

Of is het stom om iets te ruilen bij de supermarkt?
We hebben bij mijn schoonouders in het dorp boodschappen gedaan, dat is 20 km verderop. Bovendien heb ik zo'n donkerbruin vermoeden dat ze geen vlees terugnemen, zeker niet als het hier al een tijdje in de vriezer heeft gelegen.

De bami heb ik maar uit mijn hoofd gezet, ik vraag me nu voornamelijk af wat ik met dat vlees kan doen.
pi_39605553
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:19 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

We hebben bij mijn schoonouders in het dorp boodschappen gedaan, dat is 20 km verderop. Bovendien heb ik zo'n donkerbruin vermoeden dat ze geen vlees terugnemen, zeker niet als het hier al een tijdje in de vriezer heeft gelegen.

De bami heb ik maar uit mijn hoofd gezet, ik vraag me nu voornamelijk af wat ik met dat vlees kan doen.
Oh ja, nee, dan schiet het ruilen niet op inderdaad.
Sorry, dan weet ik het verder ook niet.
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_39605568
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:20 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Oh ja, nee, dan schiet het ruilen niet op inderdaad.
Sorry, dan weet ik het verder ook niet.
  vrijdag 7 juli 2006 @ 14:27:17 #8
13749 AirwiN
No one is innocent
pi_39605789
I will work to elevate you. Just enough to bring you down
Yes, I'm being condescending. Yes, that means I'm talking down to you
pi_39605840
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:27 schreef AirwiN het volgende:
Is dit wat?
Daar staan allemaal dingen in die ik nu helemaal niet in huis heb.

  vrijdag 7 juli 2006 @ 14:30:13 #10
13749 AirwiN
No one is innocent
pi_39605908
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:28 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Daar staan allemaal dingen in die ik nu helemaal niet in huis heb.

Volgens een aantal van die recepten kun je die meuk gewoon opbakken. En dat is volgens mij wat je wilde weten!
I will work to elevate you. Just enough to bring you down
Yes, I'm being condescending. Yes, that means I'm talking down to you
  vrijdag 7 juli 2006 @ 14:31:55 #11
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39605973
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:14 schreef _Arual_ het volgende:
Ander probleem is dat ik totaal niet weet hoe ik moet stoven. Ik heb ook niet zo denderend veel ingrediėnten meer in huis. Er liggen nog wat bamigroenten. Er is rijst, dat lijkt me beter bij passen dan bami. Verder spot ik nog een bakje champignons en wat bouillonblokjes.

Kan ik hier nog iets van maken. En hoe werkt dat, stoven?
Stoofpotje:

Vlees kruiden, (zout,peper,iets van: paprikapoeder of kerrypoeder, knoflook/uienpoeder of kant en klaar kruiden, net wat je lust.)
Bouillon maken van 2 blokjes en een liter water.
Vlees aanbraden en als het goed bruin is half zetten en blussen met de bouillon.
Een uurtje laten stoven, schoongemaakte gehalveerde champignons erbij doen, nog een half uurtje laten pruttelen.
Rijst koken tijdens dat laatste half uurtje pruttelen.
Als je de rijst laat uitstomen dan kun je de bamigroenten roerbakken met een beetje zout en kruiden die je lekker vindt.

Dan heb je volgens mij een runderstoofpotje met rijst en roerbakgroente.
be nice or go away
pi_39605993
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:30 schreef AirwiN het volgende:

[..]

Volgens een aantal van die recepten kun je die meuk gewoon opbakken. En dat is volgens mij wat je wilde weten!
* _Arual_ checkt het iets beter, gaat niet meteen gillen bij het zien van bepaalde ingrdiėnten

Edit: het wordt hoe dan ook "zacht" vlees, en dat in combi met bami lijkt me redelijk

[ Bericht 17% gewijzigd door _Arual_ op 07-07-2006 14:38:00 ]
pi_39606031
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:31 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Stoofpotje:

Vlees kruiden, (zout,peper,iets van: paprikapoeder of kerrypoeder, knoflook/uienpoeder of kant en klaar kruiden, net wat je lust.)
Bouillon maken van 2 blokjes en een liter water.
Vlees aanbraden en als het goed bruin is half zetten en blussen met de bouillon.
Een uurtje laten stoven, schoongemaakte gehalveerde champignons erbij doen, nog een half uurtje laten pruttelen.
Rijst koken tijdens dat laatste half uurtje pruttelen.
Als je de rijst laat uitstomen dan kun je de bamigroenten roerbakken met een beetje zout en kruiden die je lekker vindt.

Dan heb je volgens mij een runderstoofpotje met rijst en roerbakgroente.


Dankjewel!

Ik geloof dat het goed gaat komen!
  vrijdag 7 juli 2006 @ 14:34:54 #14
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39606080
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:33 schreef _Arual_ het volgende:

[..]



Dankjewel!

Ik geloof dat het goed gaat komen!
Graag gedaan, eet smakelijk!

Edit: Laat eens weten hoe, doe ik misschien ook ideeen op!
be nice or go away
pi_39606093
Yeah..stoven.. heerlijk! Tijd dat je het eens gaat doen.
Vlees aanbakken met een uitje, appel met kruidnageltjes er in erbijpleuren, een laurierblaadje flesje zwaar bier erbij (essentieel) en bouillon en stoven maar! Liefst 3 uur lang.
Veel beter dan bami ook.
pi_39606163
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:35 schreef ParanoidEv het volgende:
Yeah..stoven.. heerlijk! Tijd dat je het eens gaat doen.
Vlees aanbakken met een uitje, appel met kruidnageltjes er in erbijpleuren, een laurierblaadje flesje zwaar bier erbij (essentieel) en bouillon en stoven maar! Liefst 3 uur lang.
Veel beter dan bami ook.
geen (zwaar) bier in huis... Maar als het bovenstaande lukt, dan ga ik dit ook een keer proberen!

Kruidnageltjes
pi_39606375
Kruidnagels

Kom je weer zo'n verdwaald ding tegen in je eten, waar je kaken van samen trekken
pi_39606396
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:41 schreef 19FR08 het volgende:
Kruidnagels

Kom je weer zo'n verdwaald ding tegen in je eten, waar je kaken van samen trekken
Je moet ze ook in een appel prikken
  vrijdag 7 juli 2006 @ 14:48:02 #19
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39606626
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:41 schreef 19FR08 het volgende:
Kruidnagels

Kom je weer zo'n verdwaald ding tegen in je eten, waar je kaken van samen trekken
Heb je zo'n thee-ei?
Daar kun je kruiden in doen die je eigenlijk liever niet op je bord vindt maar die wel lekker zijn om er door te doen, zoals: laurierblaadjes, kruidnagels, thijm (is een beetje houtig qua stengels)
Gewoon in de bouillon/bier/wijn leggen waar je in aan het stoven bent en de smaak komt door het eten maar de onderdelen niet.
be nice or go away
  vrijdag 7 juli 2006 @ 14:51:23 #20
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39606748
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:42 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]

Je moet ze ook in een appel prikken
Maar, stukjes appel zijn wel lekker door een stoofpotje en sommige andere kruiden zoals kruidnagels weer niet, wat doe je dan met die appel?
Er uit halen en weggooien of stuksnijden en erdoor doen nadat je de kruidnagels hebt verwijderd?
Ik doe er wel een stukje geschilde appel door maar ik prik de kruidnagels nooit in een appel, is daar een soort van 'meerwaarde' aan qua smaak?
be nice or go away
  vrijdag 7 juli 2006 @ 14:52:59 #21
85962 ioko
I Appear Missing
pi_39606810
Je kunt runderpoulet gewoon bakken en in de bami doen hoor, is misschien niet zo superzacht vlees, maar goed te doen.
Coincidence
Makes sense
Only with you
pi_39607010
Je kan ook gewoon even naar de supermarkt gaan en nasi/bamivlees halen
  vrijdag 7 juli 2006 @ 16:50:15 #23
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39610807
Maareh TS, wat ga je er allemaal door doen?

[ Bericht 94% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:50:21 ]
be nice or go away
pi_39610957
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 16:50 schreef kahaarin het volgende:


Maareh TS, wat ga je er allemaal door doen?
Zo'n beetje alles wat in de koelkast staat.

[ Bericht 70% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:50:40 ]
pi_39611598
iig, het vlees staat nu op. ik heb er wat ketjap bij gedaan, teentje knoflook en een inimini beetje sambal. De rest volgt nog. Tot mijn verbazing ruikt het lekker. Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken - en of een inductieplaat geschikt is voor dergelijk "slowfood".

[ Bericht 30% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:51:09 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')