was ik maar mod..... werd ik ook eens geliktquote:Op woensdag 30 augustus 2006 15:00 schreef BlaatschaaP het volgende:
[..]
Oh jawel hoor, maar ik lik me gewoon graag omhoog bij SoK, Gorro en Mike.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Toch best veel dooien nog, had ik niet verwachtSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.6/10signature schmignature...
Nee dus. Het verhaal is absoluut niet eenvoudig, de film kent zelfs geen verhaal. Althans geen verhaal dat eenduidig uit te leggen valt, vrijwel iedere interpretatie is valide. Er zijn zelfs mensen die claimen dat de film zich in een gekkenhuis afspeelt, dus zo eenvoudig is het verhaal niet.quote:Op woensdag 30 augustus 2006 12:27 schreef Sokolsky het volgende:
Wit is wel iets meer dan alleen supergoed geacteerd
Ik ben nu toch eens die They Shoot Pictures-top100 aan het afronden, en vandaar:
L'Année dernière à Marienbad (Alain Resnais, 1961)
Dan de rest. Ehm... het verhaal is eenvoudig: man probeert vrouw te overtuigen dat ze vorig jaar op dezelfde plek een verhouding hadden maar de vrouw gelooft hem niet. Punt.
We hebben het nu over twee verschillende kanten van het verhaal; ik over de zichtbare gebeurtenissen en jij over de diepere betekenis. Maar we snappen precies wat de ander bedoelt, toch?quote:Op woensdag 30 augustus 2006 17:55 schreef Maikel_1981 het volgende:
[..]
Nee dus. Het verhaal is absoluut niet eenvoudig, de film kent zelfs geen verhaal. Althans geen verhaal dat eenduidig uit te leggen valt, vrijwel iedere interpretatie is valide. Er zijn zelfs mensen die claimen dat de film zich in een gekkenhuis afspeelt, dus zo eenvoudig is het verhaal niet.
En toch is het (gebrek aan) verhaal weer het struikelblok, geloof ik. Je bent wel consequent in ieder geval![]()
Nou, eerlijk gezegd niet. De zichtbare gebeurtenissen spreken elkaar simpelweg tegen, dat heeft nog maar weinig te maken met de diepere betekenis. Dat is nog drie stappen verder. Je zei dat het verhaal eenduidig is en dat is het aantoonbaar niet.quote:Op woensdag 30 augustus 2006 18:41 schreef Sokolsky het volgende:
[..]
We hebben het nu over twee verschillende kanten van het verhaal; ik over de zichtbare gebeurtenissen en jij over de diepere betekenis. Maar we snappen precies wat de ander bedoelt, toch?
Ik zeg eenvoudig, dat is niet per se gelijk aan eenduidig. Maar ik wil de term "verhaal" in mijn stukje best door een ander woord vervangen hoor. "Samenvatting" ofzo. Verder doet het er ook niet echt toe, en hoeft KQ zich niet druk te makenquote:Op woensdag 30 augustus 2006 19:41 schreef Maikel_1981 het volgende:
[..]
Nou, eerlijk gezegd niet. De zichtbare gebeurtenissen spreken elkaar simpelweg tegen, dat heeft nog maar weinig te maken met de diepere betekenis. Dat is nog drie stappen verder. Je zei dat het verhaal eenduidig is en dat is het aantoonbaar niet.
Waar het mij om gaat is dat deze film een eerste (en laatste?) poging was tot een interactieve film waarbij de kijker zelf zijn eigen verhaal moet maken. Een voorloper op de computer game dus. De film biedt beelden en gebeurtenissen die elkaar soms tegenspreken en een andere keer weer zijn ze overeenkomstig en het is aan de kijker om hier chocola van te maken. Er is dus niets eenvoudigs aan het verhaal/samenvatting of hoe je het ook noemen wilt, het is simpelweg de hele, uiterst gecompliceerde, kern van de film. De visuele stijl en alles wat er bij komt kijken is volledig secundair. En als dit er allemaal niet toe doet, is iedere discussie van tevoren zinloos. Vind ik ook best, maar dat lijkt me nogal... uhmmm merkwaardig.quote:Op woensdag 30 augustus 2006 20:25 schreef Sokolsky het volgende:
[..]
Ik zeg eenvoudig, dat is niet per se gelijk aan eenduidig. Maar ik wil de term "verhaal" in mijn stukje best door een ander woord vervangen hoor. "Samenvatting" ofzo. Verder doet het er ook niet echt toe, en hoeft KQ zich niet druk te maken
Klinkt intrigerend, maar eens gaan kijken binnenkortquote:Op woensdag 30 augustus 2006 20:58 schreef Maikel_1981 het volgende:
[..]
Waar het mij om gaat is dat deze film een eerste (en laatste?) poging was tot een interactieve film waarbij de kijker zelf zijn eigen verhaal moet maken. Een voorloper op de computer game dus. De film biedt beelden en gebeurtenissen die elkaar soms tegenspreken en een andere keer weer zijn ze overeenkomstig en het is aan de kijker om hier chocola van te maken. Er is dus niets eenvoudigs aan het verhaal/samenvatting of hoe je het ook noemen wilt, het is simpelweg de hele, uiterst gecompliceerde, kern van de film. De visuele stijl en alles wat er bij komt kijken is volledig secundair.
Dubbel D acteurs? Naja, ik ga em iig wel op dvd kopen. Lindsay Lohanquote:Op vrijdag 1 september 2006 13:01 schreef flyguy het volgende:
Just my luck
uberkut, vooral als je niet van D-acteurs houdt
3/10
Ik vond de verschillende verhaallijnen niet goed in elkaar verweven, omdat ze te veel verschilden. Sommige dingen vond ik bovendien té ver gezocht voor een film die hier en daar als serieus drama over wil komen. Daar op voort bordurend vond ik enkele scenes té makkelijke tranentrekkers en had ik het op een gegeven moment helemaal gehad met een huilende Cruz. Daarbij vond ik de humor niet grappig en de verhaallijn rond Cruz's ex veel te makkelijk overboord gezet. Ik vond het nogal een ingrijpende gebeurtenis, maar daar wordt gaanderweg totaal geen aandacht meer aan besteed. Het leek wel of iedereen maar wat deed, waar hij/zij op dat moment zin in had en er nog mee wegkwam ook. Dat kan in een film als Amélie, maar niet in een 'serieuze' film als Volver.quote:Op vrijdag 1 september 2006 16:15 schreef JelleS het volgende:
Wat mij betreft is Volver één van de beste films van dit jaar. Maar goed, iedereen zijn mening uiteraard. Wat vond je er niet goed aan?
Crosspost:quote:Op vrijdag 1 september 2006 21:49 schreef Maikel_1981 het volgende:
Running Scared (Kramer, 2006). Na alle lovende woorden zal ik maar weer eens de zeikerd gaan uithangen. Eerst dan maar de positieve punten: het verhaal is inderdaad lekker vlot, het scenario vrij ingenieus (hoewel regelmatig iets te overtrokken) en de acteurs doen het allemaal prima. Maar die ronduit walgelijke ‘hippe’, ‘flitsende’ stijl vergalde mijn kijkplezier aanzienlijk. Ik heb werkelijk geen idee wat mensen nu toch zo mooi kunnen vinden aan een dergelijke holle videoclipstijl, maar ik word echt niet goed van het gebrek aan visie. Zodoende wordt wat een uitstekende actiefilm had kunnen zijn gedegradeerd tot een wel aardig filmpje.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
quote:Op zaterdag 2 september 2006 02:29 schreef Mike het volgende:
En:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
quote:Op zaterdag 2 september 2006 11:31 schreef SaintOfKillers het volgende:
[..]SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. Daardoor viel de tweede helft van de film een beetje in het water. Iets wat het kijkplezier voor mij ook niet bevorderde was de muziek van Simon & Garfunkel, waar ik een schijthekel aan heb. Pity dat de soundtrack dus alleen maar S&G is. Voor de solide acteerprestaties: 6,5[Tournament] Het FOK! jaren '90 filmtoernooi editie III
There is a longstanding rumor that in the early drafts of the script, Dr. No turned out to be a monkey.
quote:The Graduate
Toch niets voor mij. Hoewel er niets valt af te dingen aan de kwaliteit van de film deed het me niet zoveel. De plompverlorenheid waarmeeUhmmm... is dat niet exact wat de film zo sterk maakt: het tegengaan van de tot op dat moment gangbare Hollywood karakterontwikkeling en psychologische logica? En daarbij geen happy end, maar een sprong in het ondiepe (Ben en Eveline stappen op de bus, op weg naar 'the Great Unknown'). Met andere woorden: de dwarsheid van de Franse Nouvelle Vague dringt Hollywood binnen. Tis maar een ideeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
OT:
Dazed and Confused (Linklater, 1993). ‘Dazed and Confused’ was de laatste essentiële Richard Linklater film die ik nog zien moest en toen Criterion dus een dubbelaar van deze film op de markt bracht, had ik geen enkele redden meer om deze film niet te kijken. En het is wellicht in een klap mijn favoriete Linklater geworden en ik wil mezelf toch best bestempelen als een behoorlijke Linklater adept. Met een tijdsspanne van 24 uur, een perfecte soundtrack, zeer herkenbare stereotiepen (een compliment in dit geval), heerlijke dialogen en vooral dat onfeilbare gevoel dat Linklater altijd heeft voor de jeugdcultuur is deze film een meesterwerk. Linklater’s films zijn altijd een bijzondere combinatie van gevoel en verstand en deze vormt geen uitzondering: de film is puur een sfeerschets zonder aantoonbare inhoud, maar toch maakt de film tegelijkertijd indruk met de herkenbaarheid en treffendheid van de situaties/karakters. Daarnaast bevestigt Linklater met deze film zijn status als een van de belangrijkste auteurs van jeugdcultuurfilms, daarbij echter altijd de valkuilen van een John Hughes vermijdend en altijd een kinderlijke volwassenheid aan de dag leggend, om er maar eens een contradictio in terminis tegenaan te smijten. Hij is Kenneth Anger, Rainer Werner Fassbinder en Gus van Sant in één. Linklater is daarnaast altijd al de intellectuele wederhelft van Tarantino geweest en ook hier blaast hij Quentin weg als het gaat om dialoog en het regisseren van acteurs.
‘Slacker’ is zonder twijfel veel baanbrekender en vernieuwender, maar ‘Dazed and Confused’ scoort op het vlak van puur plezier en kijkbaarheid de hoogste cijfers. Een van de essentiële films van de jaren ’90. Ik moet er in ieder geval nog steeds van bijkomen.
.....quote:Op zaterdag 2 september 2006 17:34 schreef Mainport het volgende:
La Passion de Jeanne d'Arc
[afbeelding]
Ik zit nog helemaal in de ontdekkingsfase van de oudere generatie films, daarom vind ik het ook moeilijk een cijfer of een onderhoudend oordeel aan deze film te geven. De overgedramatiseerde emoties horen duidelijk bij de tijd, evenals het flinterdunne script met de bekende afloop. Met de prehistorische filmtechnieken van toen konden ze ook niet anders, overigens. Maar hoewel deze 'mankementen' dus uitstekend te rechtvaardigen zijn en zeker hun charme hebben, kon de constant wenende en vol ongeloof kijkende Jeanne d'Arc mij niet echt bekoren; films uit een ruim decennium later kan ik veel beter verteren. Helaas een te ver-voor-mijn-tijd-show.
6/10.
Op een schaal van één tot tien, hè, hoe ironisch is jouw ondertitel bedoeld?quote:
LPdJdA was zeg maar één van de meest vernieuwende films uit die tijd, en wat jij als verouderd en simplistisch ervaart was juist heel vernieuwend en intentioneel. Het hele verhaal is inderdaad wat mager, maar het draait ook puur en alleen om de emoties die Jeanne doormaakt. Dat is niet per sé iets van die tijd, maar meer iets van de film zelf. Kon je verder ook niet weten.quote:
Dat was een inside-crew-grapje in de tijd dat ik nog voor de FP schreef.quote:Op zaterdag 2 september 2006 17:56 schreef Sai het volgende:
[..]
Op een schaal van één tot tien, hè, hoe ironisch is jouw ondertitel bedoeld?
Ingelogd onder je verkeerde account?!!quote:Op zaterdag 2 september 2006 18:00 schreef Mainport het volgende:
[..]
Dat was een inside-crew-grapje in de tijd dat ik nog voor de FP schreef.
Quote verkeerd gelezen.quote:Op zaterdag 2 september 2006 18:01 schreef Sai het volgende:
[..]
Ingelogd onder je verkeerde account?!!
Dit niet. Dat ik zeg dat de film me niet kon raken wil niet zeggen dat ik het, zeker voor die tijd, simplistisch zou vinden.quote:Op zaterdag 2 september 2006 17:59 schreef Sai het volgende:
[..]
LPdJdA was zeg maar één van de meest vernieuwende films uit die tijd, en wat jij als verouderd en simplistisch ervaart was juist heel vernieuwend en intentioneel. Het hele verhaal is inderdaad wat mager, maar het draait ook puur en alleen om de emoties die Jeanne doormaakt. Dat is niet per sé iets van die tijd, maar meer iets van de film zelf. Kon je verder ook niet weten.
Ik zou hem over een jaartje gewoon nog eens kijken..
Vertigo ook.quote:Op zaterdag 2 september 2006 19:44 schreef edje34 het volgende:
Das Boot blijft een goeie film.
Nog niet gezien, ben momenteel met prison Break bezig,daarna CSI Miami seizoen 1 en 2.quote:
Zo bedoel ik het niet. Maar als je het hebt over de overgedramatiseerde emoties en de prehistorische filmtechnieken wijt je dat aan de tijd, hoewel zowel het acteren als de vormgeving en techniek echt heel uniek zijn in lPdJdA. Het is niet zozeer dat je het daarom niet slecht mag vinden (hoewel ik denk dat je de film meer zult waarderen als je nog wat jaren 20 films hebt gezien), maar meer dat dit misschien niet de meest filmsnobistisch correcte manier is om deze film te beoordelen.quote:Op zaterdag 2 september 2006 18:07 schreef Mainport het volgende:
[..]
Dit niet. Dat ik zeg dat de film me niet kon raken wil niet zeggen dat ik het, zeker voor die tijd, simplistisch zou vinden.
Aan de gaten in een verhaal stoor ik me op zich ook niet zo erg. Ook de belabberde kwaliteit van een script kan ik goed hebben. Maar dit script is met ontzettend foute intenties gemaakt en op zo'n moment voel ik me beledigd als kijker. Ik vind het moeilijk uit te leggen, maar een aantal mensen weten op IMDB de juiste snaar te raken. Als je daar kijkt bij comments van de mensen die deze film slecht vonden, snap je wellicht waar ik me bij deze film zo ontzettend aan stoorde.quote:Op zaterdag 2 september 2006 10:26 schreef kinky_queen het volgende:
Mike, het blijft natuurlijk Hollywood voor de domme massa, neem het niet zo serieus. Al kan ik me wel voorstellen dat je je eraan stoort
![]()
quote:Op zaterdag 2 september 2006 11:31 schreef SaintOfKillers het volgende:
[..]Daar ben ik ook na 16 afleveringen mee gestopt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
Je bent gewoon een rare kerelquote:Op zaterdag 2 september 2006 23:32 schreef Mike het volgende:
... maar een aantal mensen weten op IMDB de juiste snaar te raken. Als je daar kijkt bij comments van de mensen die deze film slecht vonden, snap je wellicht waar ik me bij deze film zo ontzettend aan stoorde.
Op het end vond ik het beetje afgeraffeld. Gingen ze een beetje matten en klaar. Waarom ze beginnen matten vind ik in Flight 93 beter naar voren komen.quote:Op zondag 3 september 2006 01:48 schreef Sokolsky het volgende:
Afgeraffeld? Huh? Waar dan?
Maar jij bent natuurlijk de expert die wél precies weet wat het werkelijke verhaal is. Want je hebt er een paar internetdocutjes over gezien.
De Franse Nouvelle Vague, maar naturlijk, die was ik pardoes vergeten.quote:Op zaterdag 2 september 2006 17:21 schreef Maikel_1981 het volgende:
Uhmmm... is dat niet exact wat de film zo sterk maakt: het tegengaan van de tot op dat moment gangbare Hollywood karakterontwikkeling en psychologische logica? En daarbij geen happy end, maar een sprong in het ondiepe (Ben en Eveline stappen op de bus, op weg naar 'the Great Unknown'). Met andere woorden: de dwarsheid van de Franse Nouvelle Vague dringt Hollywood binnen. Tis maar een idee![]()
Je moet 'm eens kijken met audiocommentaar van Garcia Bernal en Luna, dat is namelijk echt American Pie-niveau.quote:Op zondag 3 september 2006 15:11 schreef Kolkus het volgende:
Y tu mamá también
Wordt gekscherend de Mexicaanse American Pie genoemd, maar dat is onzin want de film heeft veel; mooie locaties, verrassende wendingen, veel sfeer en vooral uitstekende acteurs.
Ok, misschien komt daar dan wel de vergelijking vandaanquote:Op zondag 3 september 2006 15:13 schreef SaintOfKillers het volgende:
[..]
Je moet 'm eens kijken met audiocommentaar van Garcia Bernal en Luna, dat is namelijk echt American Pie-niveau.
quote:Op zondag 3 september 2006 20:27 schreef cwk het volgende:
Network (1976)
Wat een meesterwerk. Ooit eens aangeraden door Sokolsky en het is lang geleden dat ik 2 uur lang zo aan de buis gekluisterd heb gezeten. De donderpreken van Finney, gezwets over corporatisme, teloorgang van de democratie, een vooruitziende blik op de individualisering van de samenleving, het is allemaal zo heerlijk satirisch. Ik ben talloze keren in lachen uitgebarsten. Zelfs de idioot gecompliceerde woordkeuzes, het is allemaal onderdeel van het gigantisch op de hak nemen van de TV-wereld. Elke acteur zonder uitzondering levert een toprestatie (Finch adembenemend) met als kort hoogtepunt de preek van mediamagnaat Jensen.
Twee uur lang heb ik zitten smullen van deze foutloze film. Mijn favoriete Lumet, zonder twijfel.
9/10
quote:Op zaterdag 2 september 2006 02:29 schreef Mike het volgende:
[..]
Crosspost:
Een van de slechtste films die ik de afgelopen jaren gezien heb. Regisseur Wayne Kramer probeert zoveel mogelijk in de film te stoppen en dat pakt nogal eens verkeerd uit, met als dieptepunt het pedofielen-verhaal. Dit achterlijke stuk had geknipt moeten worden, de film was toch al een half uur te lang, dus dat kon makkelijk. De hele sfeer van de film was misselijk makend met het ene figuur nog wanstaltiger dan het andere.
Verder leek het Kramer hip om zovaak mogelijk het woord 'fuck' te gebruiken, maar dat is het natuurlijk niet als je het meer dan 10 keer in 1 zin gebruikt.
Waar ik me verder ontzettend aan gestoord heb:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En:Deze review gelezen, Mike? Ik kan me er wel in vinden. De film is over the top, maar wel vermakelijk. Lekkere vlotte film, die m'n aandacht goed vasthield.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En die artsy fartsy-montage vond ik juist wel cool. Ik denk dat ik deze film gewoon even nodig had.
Never in the entire history of calming down did anyone ever calm down after being told to calm down.
Die black-outs kwámen door zijn terug in de tijd reisjesquote:Op zondag 3 september 2006 21:21 schreef Bengeltje het volgende:
The Butterfly Effect
Goede film , Evan Treborn's (Ashton Kutcher)die in zijn jeugd jaren blackouts heeft.
Op latere leeftijd kan hij door bovennatuurlijke krachten, die blackouts gebruiken
om dingen te veranderen.
[afbeelding]
Maar één keer zien is voor mij voldoende
Dat had ik idd ook gelijk maar opgeslagenquote:Op zondag 3 september 2006 21:13 schreef Sokolsky het volgende:
[..]
![]()
Maareh, waar tover je Finney nu vandaan?![]()
je zal wel Finch bedoelen
Finch kreeg trouwens postuum een Oscar, da's een handig FMT-weetje.
Ja, dat heb ik Ebert horen zeggen in z'n tv-programma. Ik was het alleen meer eens met z'n partner, Richard Roeper: http://tvplex.go.com/buen(...)7-running_scared.mp3quote:Op maandag 4 september 2006 02:20 schreef Arcee het volgende:
[..]
Deze review gelezen, Mike? Ik kan me er wel in vinden. De film is over the top, maar wel vermakelijk. Lekkere vlotte film, die m'n aandacht goed vasthield.
En die artsy fartsy-montage vond ik juist wel cool. Ik denk dat ik deze film gewoon even nodig had.
quote:Op maandag 4 september 2006 12:59 schreef Shogo het volgende:
Back to the Future Part II (1989)
Net zo vermakelijk als deel 1 alleen iets onlogischer. Maar ik ga bij deze entertainment films niet zitten letten op de logica van het tijdreizen.
Ik heb de trilogie al meerdere malen gezien maar het is me nooit echt opgevallen, maar Marty en Jennifer zijn in 1985 niet getrouwd hoe kunnen ze dan naar een toekomst gaan waarbij er kinderen zijn die nog niet zouden kunnen bestaan, want de toekomst moet nog gebeuren in 1985. Maar goed een klein dingetje en dat zou je uiteraard nog op meerdere dingen kunnen interpreteren. Zoals ik al zei ik ga me niet druk maken daarom het is gewoon een fantastische trilogie, vanavond staat deel 3 in de planning.quote:
Dat was nep. Hij heeft niet zijn kop geschoren voor de film, voor zover ik weet.quote:Op dinsdag 5 september 2006 02:20 schreef California het volgende:
Hij heeft z'n halve kop kaalgeschoren!
The Wayward Cloud is meteen de meest vreemde Tsai film. Zijn andere films kennen ook het totale gebrek aan verhaal en de immobiele camera, maar van musical liedjes of porno is nog geen spoor te bekennen. 'The River' is mijn persoonlijke favoriet (naast Wayward Cloud dan, een van de beste films van de laatste jaren IMO), maar ook 'Goodbye Dragon Inn' en 'What Time is it There?' (een ode aan Truffaut en Fassbinder) zijn zeer de moeite waard. 'Vive L'Amour' deed mij niet zoveel.quote:Op dinsdag 5 september 2006 02:00 schreef Sokolsky het volgende:
Tian bian yi duo yun (The Wayward Cloud) (Ming-liang Tsai, 2005) werd ergens een watermeloenenpornomusical genoemd en dat klopt wel zo ongeveer. Tsai is zo'n typische arthouse filmmaker die werkelijk fantastische beelden op het scherm weet te krijgen, maar niet de behoefte voelt om daar een noemenswaardig verhaal omheen te bouwen. En dan krijg je dus een potpourri van enkele zeer indrukwekkende, maar ook een flink aantal blije musical- en soft-pornografische scènes. Die laatste twee categorieën hadden van mij niet gehoeven, maar voor anderen zal het ongetwijfeld bijdragen aan het geheel. Enkele bijzonder lang aangehouden scènes kunnen blijkens enkele recensies een grote impact op de kijker hebben, maar lieten mij voornamelijk koud. Al met al bijzonder origineel, en zeker iets wat ik nog nooit eerder heb gezien, maar niet helemaal overtuigend. 6+.
Ik heb drie Antonioni's gezien; La Notte en L'Avventura zijn natuurlijk heel andere koek, en zoveel vind ik het nou ook weer niet op Blowup lijken.quote:Op dinsdag 5 september 2006 17:56 schreef Maikel_1981 het volgende:
[..]
The Wayward Cloud is meteen de meest vreemde Tsai film. Zijn andere films kennen ook het totale gebrek aan verhaal en de immobiele camera, maar van musical liedjes of porno is nog geen spoor te bekennen. 'The River' is mijn persoonlijke favoriet (naast Wayward Cloud dan, een van de beste films van de laatste jaren IMO), maar ook 'Goodbye Dragon Inn' en 'What Time is it There?' (een ode aan Truffaut en Fassbinder) zijn zeer de moeite waard. 'Vive L'Amour' deed mij niet zoveel.
Maar je hebt nog nooit Antonioni gezien dan?!
herkenbaarquote:Op dinsdag 5 september 2006 18:57 schreef Mainport het volgende:
My Sassy Girl
[afbeelding]
Weinig films zijn er die bij mij een dusdanig gevoel van vreugde achterlaten als deze. Je kunt om deze film lachen en huilen en alles daar tussenin. Zodra de laatste scène aan zijn eind was gekomen werd ik overspoeld door een gevoel van verrukkelijke voldoening. Een gevoel dat na is blijven borrelen tot aan het moment dat ik dit schrijf.
9/10.
Ik kon er echt helemaal niets mee. Dat kwam misschien ook omdat ik moe was waardoor ik wat moeite had alles te volgen en daarnaast ook weinig zin had om er enige moeite voor te doen. Daardoor leek ook alles zo vreselijk lang te duren. Misschien moet ik 'm nog een keer kijken, als ik daar nog een keer zin in krijg.quote:Op dinsdag 5 september 2006 19:24 schreef Sokolsky het volgende:
Oh ja? Ik vond 't een prachtige setting en vooral een mooi contrast met de personages die er in rondlopen. Het is niet alles goud wat er bilnkt. En ik vond de animatiescènes zowaar niet storend.
quote:Op dinsdag 5 september 2006 22:47 schreef kinky_queen het volgende:
De dvd is nogal een collector's item aangezien er maar 250 stuks bestaan
Nee vond deze het slechtst van de reeks.quote:Op dinsdag 5 september 2006 15:51 schreef Shogo het volgende:
Back to the Future Part III (1990)
Een zeer goede afsluiter van de trilogie die de cirkel rondmaakt. Misschien nog wel leuker als deel 1 en 2.
Whehe, tietenquote:Op woensdag 6 september 2006 08:31 schreef RuneRose het volgende:
Mean Girls hehe, wat een domme film, njah zo dom nu eigenlijk ook weer niet, maargoed. Hij was wel leuk.![]()
Persoonlijk had ik liever gehad dat hij was meegegaan met Marty maar jah wat doe je eraan he.quote:Op woensdag 6 september 2006 08:47 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Nee vond deze het slechtst van de reeks.
Stoorde me eraan dat Doc opeens een vrouw en kinderen heeft. Hij moet de verstrooide professor blijven. De trein die geen spoor meer nodig heeft. Het is allemaal net over de top in deel 3.
ze moesten toch een echt einde aan de reeks breien hequote:Op woensdag 6 september 2006 13:03 schreef Shogo het volgende:
[..]
Persoonlijk had ik liever gehad dat hij was meegegaan met Marty maar jah wat doe je eraan he.![]()
Grappig, die heb ik net vandaag voor het eerst gezien. De originaliteit viel best tegen inderdaad, maar de twist aan het einde zag ik dus echt niet aankomen, ook al wist ik dat er eentje in zat.quote:Op woensdag 6 september 2006 12:56 schreef hornage het volgende:
Saw
Voor de derde keer maarja, ik ging Saw 2 voor de eerste keer kijken dus dan eerst deze. Goede film die alleen ook weer niet zo eng en ranzig is als de meeste mensen zeggen. Originaliteit, achjah, Cube is precies hetzelfde alleen niet commercieel doorgebroken. Desalnietemin zeker een fijne film. Een 7.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |