MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 23:11 |
Ben je deze zomer alleen thuis en heb je geen idee hoe je jezelf normaal te eten moet geven? Zie je het gasstel in de keuken staan, maar weet je niet wat je ermee moet doen? Heb je geen flauw idee hoe je een eitje moet bakken? Nosh wist het ook niet, maar hij zocht hulp! Zie deel 1: Help een culinaire ramp de zomer door te komen! Nu heb je het goede topic gevonden. . Schaam je niet, hier gaan we koken in Jip en Janneke-taal en álle vragen die je niet durft te stellen, kan je hier wel stellen. Er staat een heel team voor je klaar en we vinden niets gek. . Uiteraard gaan we niet meteen een drie-gangen menu in elkaar flansen. Voor Nosh hebben we de twee weken dat zijn ouders op vakantie zijn al ingevuld: quote:Handige post van Conflict! Klik op de linkjes en je vindt een recept met een duidelijke uitleg. Dag 1 voor Nosh, onze held, zit er al op en kijk eens hoe goed hij zich daar doorheen heeft geslagen: Help een culinaire ramp de zomer door te komen! Ben je bang voor de hongerdood, maar schaam je je voor het feit dat ze bij de pizzalijn je al bij je voornaam noemen? Kom je dan hier melden! Samen gaan we koken. . | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 23:14 |
Fipo, tvp | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 23:16 |
niet Te Veel Patat eten. | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 23:16 |
Alfisti zou vandaag ook dapper aan de slag gaan en hopelijk komt hij nog een update doen. . | |
Biancavia | maandag 17 juli 2006 @ 23:18 |
Let trouwens op met rauwe kip. Nooit je groentes snijden op hetzelfde plankje als waar je eerst je kip op hebt gesneden. | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 23:19 |
Die kaasfondue, is dat een blijvertje voor de 20e? | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 23:19 |
Wisten jullie trouwens dat pitabroodjes het beste in de broodrooster kunnen? Werkt tien keer beter dan in de oven en ze worden lekkerder | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 23:20 |
quote:Ja! Ik had trouwens gisteren weer veuls te veel macaroni gemaakt, dus mijn menu voor vandaag was simpel . Morgen staat er bij mij zelfgemaakte pizza op het menu . | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 23:20 |
quote:En ook na snijden zowel je handen als je mes wassen voor je er iets anders mee gaat doen. En ook de gebraden kip niet op het bord leggen waar je de rauwe kip op hebt gehad, dat noem je kruisbesmetting. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 23:20 |
quote:misschien kunnen we die beter ff aanpassen. En dan de finale nog bedenken natuurlijk! | |
Black_Tulip | maandag 17 juli 2006 @ 23:20 |
Alvast tvp voor een periode waarin ik wel wat tips kan gebruiken (in tegenstelling tot nu dus). Koken kan ik wel, maar ik heb altijd de grootste moeite met variatie. Ik eet rustig dagen achter elkaar pasta totdat het mijn strot uit komt en ik uitwijk naar aardappelen-groente-vlees of rijst-met-iets-anders-oosters. Totdat dat weer mijn strot uit komt. Momenteel woon ik weer even bij mijn ouders en wordt er iedere dag voor me gekookt | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 23:21 |
quote:Ik heb geen broodrooster maar wel een tosti-ijzer. Dat werkt ook goed. (Niet te hard dichtdrukken, anders gaan die pita-broodjes er een beetje maf uitzien.) | |
Bruce117 | maandag 17 juli 2006 @ 23:22 |
quote:Kaasfondue bij temperaturen boven de 30 graden klinkt me toch wat vreemd in de oren. Maar het is natuurlijk wel snel en makkelijk klaar te maken. | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 23:22 |
quote:Nosh was er niet kapot van en echt koken is het ook niet natuurlijk. Voor die dag moet er dus nog wat anders verzonnen worden, maar misschien kan Nosh zelf aangeven wat hij zou willen eten? De spaghetti en boerenomelet gaf hij ook al zelf aan. | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 23:23 |
Ik zou de kaasfondue ook schrappen hoor. En idd in je eentje brood dippen is ook niet echt je van het. Je gaat ook niet in je eentje zitten steengrillen oid. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 23:24 |
Ja kaasfundue moet weg! | |
Biancavia | maandag 17 juli 2006 @ 23:24 |
Shoarma met pitabroodjes en knoflooksaus. En salade erbij. | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 23:25 |
...maar wat dan, Conflict, wat dan! | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 23:25 |
Kijk, Biancavia heeft al een vervangend menu | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 23:26 |
quote:Dat staat al gepland voor de 24e. (Afhaaldag) | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 23:26 |
quote:dat kan hij op 24 juli gaan halen (dus niet laten bezorgen ). | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 23:27 |
quote:Bij deze temperaturen is het idd niet zo lekker. Sowieso eet je vaak wat minder als het warm is, en kaasfondue is enorm machtig. Voordat je halverwege bent lig je waarschijnlijk peentjes zwetend en uitgeteld op de bank . Heb je een wok? Pik bij de super een zakje terryaki-saus op. Kipfilet, snijboontjes en een paprika fijn snijden en even lekker wokken in de saus. Heel snel klaar en erg lekker! | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 23:27 |
quote:Ermmmm.... Gehakballetjes in pitabroodjes met sla en knoflook-yoghurtdressing? Gehakttaart? (Geen gezweet boven hete pannen!) Pasta uit de oven? (Geen gezweet boven hete pannen!) Erm, erm, errrrrrrrrrrrrrrrrm... | |
Biancavia | maandag 17 juli 2006 @ 23:27 |
quote:En notenrijst van Lassie erbij. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 23:29 |
Feta door de salade, die gehaktballetjes zijn wel tof erbij, misschien een pastasalade dan? | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 23:29 |
quote:Bijvoorbeeld. Als de rijst lukt . En zo niet, dan smaakt het ook prima met aardappelpuree. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 23:30 |
en kappertjes Talpa Sorry | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 23:31 |
quote:Nou die sla en knoflook-yoghurtmeuk prak ik IN het broodje. Uiteraard kan daar nog een simpele frisse salade bij. Komkommersalade ofzo. . | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 23:32 |
quote:Laten we ff op Nosh wachten. | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 23:32 |
quote: quote:Dit was mijn voorlopige planning. [ Bericht 1% gewijzigd door Nosh op 19-07-2006 13:43:50 ] | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 23:33 |
quote:Conflict! Foei! (ja, dat moet even, ik ben hier ook mod hè ) Maar excuses aanvaard Hij kan de 20ste ook een AH salade halen Oók erg lekker! Maar dat was niet helemaal de bedoeling hè | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 23:34 |
quote:Of je past 'kut-m'n-rijst-lukte-niet-zo-goed'-camouflage truc 1 toe: De net te gare, of net-niet-gaar-genoeg rijst even meebakken in de wok . | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 23:34 |
Oh, het wordt al iets anders! Goed bezig met de planning, Nosh | |
Biancavia | maandag 17 juli 2006 @ 23:35 |
quote:Mijn rijst is altijd goed. | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 23:37 |
quote:Jaaaaa, die van jou wel! Maar jij bent geen culinaire ramp. | |
tho_Omas | maandag 17 juli 2006 @ 23:38 |
Leuk initiatief. Hier nog zo'n kneus in de keuken. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 23:39 |
quote: | |
Xennia | maandag 17 juli 2006 @ 23:41 |
quote:Wij zijn in dit topic dol op kneusjes | |
Bruce117 | maandag 17 juli 2006 @ 23:42 |
Zou er bij Alfisti iets misgegaan zijn. Ben wel benieuwd naar een update. | |
Misstique | maandag 17 juli 2006 @ 23:42 |
Ik lees aandachtig mee voor wat makkelijke recepten. Geen kneus, maar eerder lui in de keuken. . | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 23:43 |
quote: ...tenzij je natuurlijk bij Biancavia rijst hebt gegeten! | |
tho_Omas | maandag 17 juli 2006 @ 23:43 |
quote:Ik ben dol op substituut-moeders, die een kansarme jongeren culinaire ondersteuning geven. | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 23:43 |
quote:Misschien moeten we ook een 'in 10 minuten klaar' topic openen | |
Xennia | maandag 17 juli 2006 @ 23:46 |
Een makkelijk dagje voor na het strand mag er ook wel tussenzitten: Hamburger met een broodje gezond (4 pers.) Ingrediënten: 4 bruine bolletjes 1 kleine ui 4 tomaten 1 kleine komkommer 20 gram margarine 4 hamburgers peper, zout 2 eetlepels tomatenketchup 2 eetlepels fritessaus, slasaus of halvanaise Bereiding: Snijd de bolletjes open. Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de snijvlakken van de broodjes bruin. Maak de ui schoon en snijd hem in ringen. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Was de komkommer en snijd hem in dikke plakken. Verwarm de margarine in de koekenpan en bak hierin de hamburgers in 10-12 minuten gaar en bruin. Bak de uienringen mee en bestrooi ze met peper en zout. Bestrijk de helften van de broodjes met tomatenketchup en halvanaise en beleg ze met de komkommer en tomaat. Leg de hamburger erop met wat uienringen en leg de bovenste helft van het broodje erop. | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 23:46 |
Ik mis trouwens nog een hele handige tip: Wacht zo lang mogelijk met zout toevoegen. Zout wat in je eten zit krijg je er niet meer uit, zout toevoegen is een stuk simpeler. Zeker wanneer je op een bepaald punt gebruik maakt van standaard kruidenmixen in je eten is het beter om zout toevoegen in ieder geval uit te stellen tot dat spul er in zit, dat stikt doorgaans al van het zout, en zo voorkom je dat het geheel te zout wordt. En proeven. Bij elke stap. Proef zelf hoe het smaakt, en let let er op hoe smaken veranderen wanneer je zaken toevoegt. Zo leer je vanzelf hoe ingredienten de smaak beinvloeden, en wordt het vanzelf 'logisch' hoe je bepaalde smaken moet onderdrukken of juist versterken. | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 23:48 |
om kruisbesmetting tussen groenten en vlees te voorkomen snij ik altijd eerst mijn groente (die dump ik dan in een schaaltje) en als laatst t vlees, als je je dat gewend heb je nooit meer risico | |
Misstique | maandag 17 juli 2006 @ 23:49 |
quote:Goed idee! . | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 23:49 |
quote:proeven!!! dat is de beste tip!! | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 23:51 |
quote:Je moet twee verschillende snijplanken gebruiken. Eén voor groenten en één voor vlees, en die ook allebei altijd alleen maar voor die dingen gebruiken! Koop daarom twee verschillende snijplanken zodat je goed uit elkaar kunt houden welke voor het vlees en welke voor groenten is. . | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 23:51 |
quote:Dat doe ik ook altijd. En het heeft nog een voordeel: Aangezien je heel vaak bij recepten begint met het aanbraden van het vlees, en daarna de groentes gaat toevoegen heb je die groentes al klaar staan. Je komt dan niet in de verleiding om met dat vlees te beginnen terwijl je je groentes nog moet schoonmaken en snijden, die staan immers al klaar. | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 23:53 |
quote:ik heb er 3 2 plastic en 1 houten.... de houten gebruik ik alleen voor brood en groenten, plastic eigenlijk voor alles ik heb een @*@&(^#@ hekel aan afwassen dus gebruik ik maar 1 plank! | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 23:54 |
quote:psies, je vlees ligt ook niet zo lang in de "open lucht" | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 23:56 |
quote:'Moeten' is een groot woord. Het strict scheiden van snijplanken is iets wat in professionele keukens gehanteerd wordt, voornamelijk om te voorkomen dat de groentes van gerecht B gesneden worden op dezelfde plank waar het vlees van gerecht A op gesneden is. Als je alleen in de keuken staat is eerst het snijden van de groentes, en daarna het vlees geen probleem. Zolang je de plank maar aan de kant mikt, en niet meer gebruikt om nog even iets op te 'parkeren'. Daar kun je dan beter een schaaltje, bord of andere plank voor gebruiken. | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 23:58 |
quote:Bedankt voor het compliment, maar het is toch ietwat overdreven, heur. | |
Bruce117 | maandag 17 juli 2006 @ 23:58 |
Verschillende kleuren snijplanken schijnt toch wel de oplossing te zijn. Moet eerlijk zeggen dat ik er zelf niet altijd even secuur in ben. Zeker niet als alles toch in een en dezelfde saus gaat. Maar laten we hier maar het goede voorbeeld geven. Dus inderdaad aparte snijplanken of altijd eerst de groentes en daarna pas het vlees snijden. | |
erikkll | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:01 |
heel lekker recept dat ik helaas niet helemaal meer ken voor het maken van uhh, ja, geef het een naam! ingredienten - bolletjes witbrood - wortels, klein versnipperd - ei - zout, peper - versnipperde, en daarna gebakken uien - aardappelen, gekookt - knoflook - paneermeel bereidingswijze: mix alle ingredienten behalve het paneermeel (de broodjes zijn wel ingredienten!) en kneed tot een mooi deegje. maak schijfjes in de trant van hamburgers. paneer met paneermeel. laat een beetje hard worden in koelkast bak als hamburgers op een broodje te serveren met wat sla uiteraard. enzo. Ik weet alleen de hoeveelheden niet! dus tja | |
Jernau.Morat.Gurgeh | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:02 |
quote:! Ja, ik weet dat jij niet een heel weeshuis te voeden hebt . | |
Jernau.Morat.Gurgeh | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:06 |
Oh, nog iets... Als je ouders nou mooie houten snijplanken hebben hè? Om dan bij thuiskomst wat droevige reacties te voorkomen: Een houten snijplank niet in de vaatwasser kiepen. En ook niet even lekker lang laten weken in een sopje 'omdat-ie dan lekker schoon wordt'. Onder de kraan met warm water afspoelen en afborstelen. Daarna rechtop zetten en laten drogen. | |
Nosh | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:11 |
quote:Hehe, goede tip. Een pan met anti-aanbak laag kan overigens toch gewoon met afwasborstel en afwasmiddel schoongemaakt worden? (ik ga geen vaatwasser aanzetten voor één kopje, één bord, wat bestek en een pan ) | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:12 |
quote:zo doe ik t ook altijd, eens in de zoveel tijd in de olie. heb ook wel eens gehoord dat je m met zout moet inwrijven, weet niet wat daar van waar is | |
Jernau.Morat.Gurgeh | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:22 |
quote:Ja hoor, al is dat vaak niet eens nodig. Voor een goede pan met een tefal (of aanverwante) coating is even goed schoonmaken met een stuk keukenrol vaak voldoende.. Mits je niks hebt laten aanbranden of er rotzooi aan de buitenkant of bij het handsvat zit. Maar dat zie je vanzelf, en als dat het geval is was je hem even af. quote:Nee, dat snap ik, en dat doe ik zelf ook niet. Het ligt een beetje aan de hoeveelheid pannen/borden/kopjes die je hebt hoe je daar het beste mee om kan gaan. Zelf woon ik ook alleen en lukt het me om 1 tot 2 keer in de week de vaatwasser vol te krijgen. Gewoon een kwestie van alles wat je gebruikt hebt er in zetten, en als hij vol is zet je hem aan voordat je naar bed gaat. 's Ochtends kun je hem dan leeghalen en staan je kastjes weer vol met schone spullen. Mocht je tussendoor nou echt net die pan of schaal nodig hebben die in de vaatwasser staat, dan maak je die even met de hand schoon, en schuif je hem naderhand weer terug. | |
tho_Omas | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:24 |
Of je laat het schone gewoon in de vaatwasser staan. Dan kun je 2 minuten langer uitslapen. Zeer efficient voor alleenstaande huismannen. | |
Jernau.Morat.Gurgeh | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:28 |
quote:Dat wel, maar je gaat een logistiek probleem krijgen. Waar ga je je vuile spullen vervolgens laten? Meestal stapelt dat zich vervolgens op op het aanrecht. gevolg: Aan je aanrecht kun je je kont niet meer keren met koken, en je vaatwasser zit halfvol met schone spullen. Consequent leeghalen na een wasbeurt, en alles wat vuil is er direct inzetten is echt de beste oplossing. | |
tho_Omas | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:35 |
Ja ach, als je toch alleen bent kun je net zo goed meteen handwassen als je klaar bent. Kun je ook uitslapen. | |
Jernau.Morat.Gurgeh | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:39 |
quote:Nou, nee. Ik heb een schurfthekel aan afwassen, en dat is zacht uitgedrukt. Ik weet van mezelf dat ik met de hand afwassen alleen maar ga uitstellen tot er geen schoon lepeltje meer te vinden is in huis. En dan schakel ik over op het afwassen van dat wat ik die dag nodig heb, en blijft de grote bende staan. Ik ken mezelf wat dat betreft maar al te goed. Alles wat vuil is gaat de vaatwasser in, en wanneer dat ding (redelijk) vol zit gaat-ie aan. Daar kan ik mezelf goed aan houden, en het werkt. | |
ChRoNiC | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:42 |
Handig topic, ik kan dan wel redelijk wat koken maar een culinair wonder ben ik niet. Ik ga dit zeker even volgen! Lijkt me zeer handig. | |
golfer | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:47 |
quote:Goedeterugvindtip! | |
numero_uno | dinsdag 18 juli 2006 @ 02:42 |
Vakantie eet topiques trouwens zelf ook 3 weken alleen thuis dus een zekere |TVP is hier wel op zn plaats | |
Brahimov | dinsdag 18 juli 2006 @ 07:08 |
quote: | |
Rewimo | dinsdag 18 juli 2006 @ 07:52 |
quote:Is dat er al? | |
UIO_AMS | dinsdag 18 juli 2006 @ 09:10 |
Rijst / Nasi á la UIO: Benodigdheden: Pak rijst (zo'n blauwe, 400 gram) Zakje nasi-kruiden Klein potje sperciebonen (éénpersoonspotje) Sambal In een grote pan water aan de kook brengen (geen zout!). Zakje nasi-kruiden toevoegen zodra het kookt. Vuur wel lager zetten, want anders kookt het over. Na 2 minuten rijst toevoegen. Deksel op de pan, maar wel nog open. Dit geheel moet nog 8 minuten koken. Paar minuten voor het klaar is sperciebonen (eerst uit laten lekken!) en sambal naar smaak toevoegen. Zodra de 8 minuten om zijn alles uitlekken in een vergiet. Inhoud weer terug doen in de pan en deksel erop. Nu je chicken tonight klaarmaken en zodra dat klaar is, is je rijst nog steeds eetbaar. | |
Leonoor | dinsdag 18 juli 2006 @ 09:31 |
quote:Nouououou... Je kunt een antiaanbaklaag beter met de zachte kant van een (schuur)sponsje schoon maken, als je wilt dat je pan over 2 maanden nog steeds anti-aanbakt. Afwasborstel en schrobben geeft hetzelfde effect als met een vork door de pan roeren | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 09:38 |
quote:In 10 minuten klaar...... | |
Rewimo | dinsdag 18 juli 2006 @ 10:21 |
Tnx Altijd handig | |
#ANONIEM | dinsdag 18 juli 2006 @ 10:22 |
quote:* Alfisti meldt en leeft nog wel een beetja laat, ik weet het De koude pasta salade is prima gelukt geen problemen ondervonden, "moeilijkste" deel was de pasta gaar maken maar met regelmatig proeven was ook dat geen probleem | |
p-etr-a | dinsdag 18 juli 2006 @ 10:32 |
quote:En hoe smaakte het? | |
#ANONIEM | dinsdag 18 juli 2006 @ 10:39 |
quote:Prima! lekker fris met dit warme weer | |
p-etr-a | dinsdag 18 juli 2006 @ 10:41 |
quote:Inderdaad, dat dacht ik ook al. Ik ben van plan donderdag iets soortgelijks te maken. Een dag minder aardappels deze week dus (normaal doe ik dat 4 dagen per week), maar dat mag wel met het weer. | |
piepster | dinsdag 18 juli 2006 @ 10:44 |
Voor de chicken tonight van vanavond:quote:@ De rest: Krijgt Nosh zo wel genoeg vitamientjes binnen? Misschien moet er nog wat groente door, of salade bij. Als je nog tips of verbeteringen hebt op dit recept, graag. (Ik heb al 6 jaar geen chicken tonight gegeten.) | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 10:52 |
quote:paar ons tauge, paprikatje, prei er doorheen, vitamines weer binnen voor vandaag | |
piepster | dinsdag 18 juli 2006 @ 10:54 |
Iemand anders nog tips? Anders pas ik het recept aan op bovenstaande post. | |
Xennia | dinsdag 18 juli 2006 @ 11:46 |
quote:Ligt eraan welke chicken tonight je hebt. Hebben ze kerrie? Dan is ananas erdoor wel lekker | |
Brahimov | dinsdag 18 juli 2006 @ 11:46 |
quote:Zo'n bak(je) met groentemix voor bami/nasi kan er wel door, lijkt me. Zitten allerlei groenten in, hoef je verder ook niet te snijden. Eerst ff in de koekenpan, dan door de prut mieteren, klaar (het lijkt vaak veel, maar het slinkt in de pan enorm) Een salademelange (ook prefab) met dressing, gesneden komkommer en/of olijven doet het ook altijd goed. | |
groningerstudent | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:12 |
quote:Herkenbaar... | |
kahaarin | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:18 |
Hamlapjes kruiden, uitje fruiten, hamlapjes erbij, even goed aanbraden, (BIJBLIJVEN, NIET WEGLOPEN!) scheut rode wijn erover kruidnagels en een laurierblaadje dat 1 ½ uur stoven brood roosteren, hamlapjes in plakjes snijden, op het geroosterde brood een beetje boter, blaadje ijsbergsla erop en daar de plakjes vlees overheen. Als het vocht wegtrekt vooral water erbij doen, anders eet je schoenzolen. [ Bericht 12% gewijzigd door kahaarin op 18-07-2006 12:22:15 (oh ja.) ] | |
Hagelkaas | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:20 |
Vanavond naar de.. pizzaria! | |
MUUS | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:24 |
quote:Weet je wat je ook kan doen als je spaghetti kookt? Om te testen of het gaar is, pak je een sliert uit de pan en die gooi je tegen de tegeltjes in je keuken aan. Blijft 'ie plakken? Dan is het klaar. Leuk hè? . Maahaar goed van jou. . Wat ga je vanavond eten? | |
piepster | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:25 |
quote:Ik ben bang dat dit nog best moeilijk is als je nog nooit gekookt hebt. Ik zou iig uitleggen wat fruiten is. Hoe je de hamlappen moet kruiden. Waarmee en hoeveel. En hoe je in vredesnaam de hamlappen kan aanbraden zonder dat je uien zwart worden. Zie, koken kijkt heel vanzelfsprekend als je het eenmaal kan, maar als je nog nooit eerder in de keuken hebt gfestaan, zijn al die termen en technieken heel lastig. | |
Hagelkaas | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:26 |
Iemand ideetjes voor morgenavond voor mij? Ik heb plusminus een half uurtje om goed en gezond te eten voordat ik ga sporten Maar ik zou echt niet weten wat.. Zit zelf eigenlijk te denken aan zo'n pak Iglo diepvriesmaaltijd? Die pasta met roomsaus, broccoli en peultjes was namelijk erg goed te doen de vorige keer | |
Isabeau | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:32 |
Als je gaat sporten wil je sowieso geen zware maaltijd hebben, Hagelkaas. Is een AH maaltijdsalade dan niks voor je? | |
Black-Hole | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:33 |
Erg lekker voor deze warme dagen: salades, Hierbij mijn twee favoriete en erg simpele recepten: Griekse salade (voor 2 personen) Ingredienten: - kleine rode en groene paprika - 2 tomaten - kleine komkommer - 1 rode ui - wat zwarte olijven - beetje kappertjes - 150gr feta - 4 eetlepels olijfolie -2 eetlepels azijn - oregano (- verse peterselie) Paprika in halve reepjes snijden, tomaten in partjes en komkommer in halve plakjes (eventueel zaad verwijderen) en de ui in dunne ringetjes. Mengen met de fetakaas (in blokjes), olijven en kappertjes. Dressing maken van olie en azijn met oregano en peper en zout naar smaak. Eventueel wat verse peterselie toevoegen. Salade nicoise: (voor 2 personen) Ingredienten: - 2 blikjes tonijn op water - 3 a 4 tomaten - kleine komkommer - 150gr sperzieboontjes (gekookt) - 150gr krieltjes (gekookt) - 1 ui - blikje ansjovis - wat zwarte olijven - 2 gekookte eieren - olijfolie Tomaten in partjes, komkommer in halve plakjes (eventueel zaad verwijderen), ui in dunne ringetjes. Dit mengen met de sperzieboontjes, krieltjes en de olijfolie. 6 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak toevoegen. Garneren met de ansjovis (naar smaak) en de gekookte eieren in partjes. Eet smakelijk | |
Hagelkaas | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:38 |
quote:Ja, ik zie dat er onder je ook wat lekkere salades zijn gepost. Maar dan moet ik die salade 's ochtends maken en dan in de koelkast zetten ofzo? Ik denk dat een AH Maaltijdsalade dan toch beter is! | |
Isabeau | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:38 |
quote:Oef, dat vind ik altijd erg smerig door de chicken tonight Beter een salade ernaast als je echt groente wilt hebben. | |
Isabeau | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:40 |
quote:Als je de salade van te voren maakt (wat prima kan hoor), bedenk dan wel dat je de dressing er pas doordoet als je gaat eten Anders wordt het een slappe zooi. En de AH maaltijdsalades (dat zijn die grotere bakken incl vlees/vis en pasta of aardappel erin) zijn prima maagvulling en reuze gezond. | |
Black-Hole | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:43 |
quote:Dat kan, als je hem maar tijdig uit de koeling haalt. Als het wat op temperatuur komt krijgt het veel meer smaak | |
ioko | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:50 |
quote:Half uur is te kort om te koken en te eten eigenlijk, dus salade is het beste, en de salades van de AH zijn zeker aan te raden. | |
kahaarin | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:51 |
quote: Hamlapjeskruiden van silvo zijn wel goed, als je het zelf wil doen: zout, peper, paprikapoeder, kerrypoeder, majoraan. Halvarine of bak en braad boter of vloeibare braadboter in de pan doen en wachten tot die lichtbruin is, bij vaste halvarine moet je de pan een beetje blijven bewegen omdat anders het gesmolten deel van de boter al bijna zwart is terwijl de andere helft nog niet gesmolten is. Gesnipperde uitjes in hete halvarine/vloeibare boter strooien en zorgen dat ze niet bruin worden maar een beetje glazig worden, ondertussen goed roeren, dan de uitjes aan de kant schuiven in de pan en de hamlapjes om en om wentelen tot je ziet dat er overal zo'n wittig omhulsel om de hamlapjes zit, hier en daar wat bruin is helemaal perfect. Ondertussen de aan de kant geschoven uitjes af en toe even omhusselen om zwart worden van de onderste uitje te voorkomen. Zet de pan dan op half vuur en doe er een flinke scheut wijn bij, de kruidnagels en het laurierblaadje toevoegen, het mengsel moet zachtjes pruttelen, doet het dat niet het gas heel even wat hoger tot het weer pruttelt, weer half zetten en het deksel er op doen, nu mag het 1½ uur zachtjes stoven, af en toe even omdraaien en checken of er nog genoeg vocht in zit, de hamlapjes moeten ongeveer voor de helft in de boter/wijn/kookvocht van de uitjes liggen, dus half onder, als dat niet meer zo is kun je er wat water bijdoen, gebruik lauw water en als het niet meer pruttelt het vuur weer wat hoger, wachten tot het wel weer kookt, vuur half zetten en het deksel er weer op. Kookt het te hard dan zet je de pan op een kleinere pit. @piepster, je hebt gelijk, is het zo goed? | |
Nosh | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:55 |
quote:Dankje Gaat helemaal goed komen. | |
Isabeau | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:56 |
De lekkerste chicken tonight vind ik trouwens Tandoori Maar dat is voor iedereen weer anders neem ik aan. | |
kahaarin | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:57 |
quote:Tomaten room, en dan wat tauge en courgette toevoegen! | |
Isabeau | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:57 |
Oh ja, de tomatenroom is óók heel erg lekker | |
piepster | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:59 |
@ kahaarin: Stukken beter. Al blijf ik het een lastig recept vinden voor een beginner. Je moet er Toch wel wat vaardigheden voor beheersen. Maar er zijn vast mensen in dirt topic die er nu prima mee uit de voeten kunnen. @ Nosh: Moeten we het recept nog aanpassen, of red je je zo? | |
kahaarin | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:10 |
quote:Misschien als ze alle andere dingen hebben geprobeerd? Moet dan toch wel iets van kook-begrip inzitten, toch? | |
Richardfun | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:12 |
quote:Ik heb em gister zelf ook gegeten, en ook hier was ie weer lekker | |
SuperBosch | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:22 |
Hoe slecht is het eigenlijk om vlees en dergelijke in een oven te verwarmen? | |
Isabeau | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:27 |
Waarom zou dat slecht zijn, SuperBosch? | |
Jernau.Morat.Gurgeh | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:31 |
quote:Het ligt er aan wat je wilt, braden in een pan op het vuur is nu eenmaal anders dan braden in een braadslee of ovenschaal. | |
kahaarin | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:38 |
quote:Ligt eraan, heb je het over een ovenschotel of over stukken vlees? Lekker: Kipfilet met kipkruiden insmeren en op een beboterde bakplaat een half uurtje op 200 graden bakken (In voorverwarmde oven, dwz 10 minuten op hoogste stand aanzetten, na 10 minuten op 200 graden zetten en bakplaat met vlees er in doen.), halverwege de tijd omdraaien. Schouderkarbonaadjes insmeren met mosterd, zout en peper, op een beboterde bakplaat leggen en 40 min op 200 graden bakken, (vlees met botjes moet iets langer). Ook hier geld: halverwege de tijd draaien. (edit) Een oven schotel: Bak 250 gram gehakt rul in een koekpan, doe er een gesnipperd uitje, zout, peper, kerry, paprikapoeder en een scheut ketjap door, wat paprika in stukjes gesneden, courgette in plakjes, ook kort meebakken. Haal de pan van het vuur, doe de inhoud van de pan in een beboterde ovenschaal, maak aardappelpuree, staat op het pakje hoe, schep die over de inhoud van de ovenschaal en strooi geraspte kaas over de puree heen, doe dit alles in een voorverwarmde oven, op 180 graden 35/40 minuten bakken, de kaas moet gesmolten zijn. Zet de schotel niet te dicht bij de bovenkant van de oven, dan verbrandt hij eerder. [ Bericht 1% gewijzigd door kahaarin op 18-07-2006 13:39:55 (wel draaien!) ] | |
SuperBosch | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:46 |
quote:Ik kan me voorstellen dat er een verschil is tussen de temperatuur van het fornuis en die van een een oven. Ik weet niet waarom het fout zou moeten zijn, maar het is gewoon 'anders' , waardoor ik er een beetje huiverig voor ben. Het enige nadeel van de oven is dat bijvoorbeeld dunne varkensfiletlapjes heel goed gaar zijn (bijna zwart) . Terwijl de varkenshaasspiezen (:9 ) precies goed zijn. Nouja, dat was dus gister het geval. Ook is de kleur van het eten vaak wat anders, maar dat kan ook komen doordat er geen boter gebruikt wordt. | |
SuperBosch | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:48 |
Volgens mij wordt het ook niet gedraaid. Maar is dat überhaubt nodig als alles in de oven dezelfde temperatuur heeft? | |
Hagelkaas | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:54 |
Ik heb net twee bakken AH Maaltijdsalade gehaald Griekse salade! | |
kahaarin | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:57 |
quote:Als je op een bakplaat bakt heb je stralingswarmte van de oven en de warmte van de bakplaat, op de plaat bak je min of meer net als in een pan maar de hete lucht in de oven zorgt ervoor dat het vlees zwart wordt, als je het omdraait dan worden beide helften even lang op dezelfde manier gebakken. | |
Ludger | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:02 |
tvp | |
MUUS | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:04 |
quote:Weest welkom. . | |
SuperBosch | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:11 |
quote:Zowel de boven als de onderkant zijn meestal gewoon even zwart/gaar. Volgens mij is het ook een redelijk geavanceerde heteluchtoven. | |
Ludger | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:11 |
quote:Dank Hmz, vraagje.. wij eten geen varkensvlees, hoe krijg je alleen een fokking runderlap gaar in de bakpan zonder dat de helft te hard is om te eten ? | |
Jernau.Morat.Gurgeh | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:14 |
quote:Niet te hoog vuur, regelmatig omdraaien. En op tijd uit de pan halen natuurlijk . | |
Ludger | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:15 |
quote:Okeej, eigelijk is't zo eenvoudig | |
Jernau.Morat.Gurgeh | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:21 |
quote:Inderdaad . Overigens een kleine toevoeging: Begin met beide kanten van je runderlap kort dicht te schroeien. Zo blijft het vocht in het vlees. | |
piepster | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:21 |
Bedoel je dat 'ie te knapperig wordt? Ik denk dat je hem het beste even an beide kanten aan kan braden op hoog vuur, in genoeg bakboter. Daarna deksel op de pan, en laten sudderen op een laag vuur tot ' ie klaar is. Eventueel in een kledder rode wijn oid. Er zit qua rund nogal een verschil in baktijden. Een biefstukje is in 5 minuten klaar. Een braadstuk moet 90 tot 120 minuten in de pan. Kijk dus even op de verpakking wat het precies is, en of er een bereidingstijd bij vermeld staat. | |
Nosh | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:23 |
quote:Ik red me hier wel mee. Net rijstbuiltjes gekocht, 2 stukjes kipfilet (ongeveer 280 gram), en een pot Chicken tonight Kerrie. Jeuh! | |
kahaarin | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:24 |
quote:Maar dan hebben we het zeker niet over bakken op een beboterde bakplaat? | |
piepster | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:28 |
quote:Dan heb je iig ook genoeg vlees om er morgen van te ontbijten!-) 150 gram is zat voor 1 persoon. Succes straks! | |
Blues | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:29 |
quote:Dit is idd erg lekker, en makkelijk Wat ook lekker is, en makkelijk is vlees voor 2 dagen maken, de 1e dag meteen opeten en de 2e dag in de oven verwarmen | |
Jernau.Morat.Gurgeh | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:29 |
quote:Als ik daarna nog naar de snackbar wil wel ja . | |
#ANONIEM | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:35 |
quote:Heerlijk simpel en lekker | |
#ANONIEM | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:36 |
quote:Ouderwets bij mijn moeder, moet daar in de burt zijn vanavond | |
SuperBosch | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:41 |
quote:Nee, gewoon vlees (waar ik dan ook zin in mag hebben), samen Pommes de Duchesse of iets dergelijks op bakpapier (op een bakplaat) in een grote oven gooien. | |
kahaarin | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:50 |
quote:Dan heb je wel vlees nodig dat van zichzelf een beetje vet bevat, kipfilet wordt dan gauw een beetje droog, bakpapier kun je trouwens ook gewoon invetten. | |
kahaarin | dinsdag 18 juli 2006 @ 14:51 |
quote:Met een salade erbij en wat snelkookrijst heb je een heel lekker maaltje! | |
Nosh | dinsdag 18 juli 2006 @ 16:29 |
Even een heel lullig vraagje tussendoor: wat voor pan is handig voor die rijstbuiltjes? Erg groot zijn ze niet, dus is gewoon een klein formaat kookpan goed genoeg? | |
piepster | dinsdag 18 juli 2006 @ 16:30 |
Bij twijfel de grootste pan. Staat er iets op de verpakking over de hoeveelheid water? | |
Bruce117 | dinsdag 18 juli 2006 @ 16:37 |
Een te grote pan kan geen kwaad voor het koken van rijst. Maar overdrijven hoeft natuurlijk ook niet | |
Nosh | dinsdag 18 juli 2006 @ 16:39 |
'Doe het gewenste aantal builtjes in een pan met ruim kokend water' Overigens zegt het pak ook dat het niet kán mislukken, dus dat is best mooi meegenomen wel. | |
Bruce117 | dinsdag 18 juli 2006 @ 16:40 |
quote:Nou niet gaan proberen om het tegendeel te bewijzen. | |
piepster | dinsdag 18 juli 2006 @ 16:49 |
Doe maar een hele grote pan en heel veel water. Rijst zuigt nog best veel op. Als het niet mislukt krijg je van mij een sticker. | |
ioko | dinsdag 18 juli 2006 @ 16:53 |
quote:Rijstbuiltjes zijn idd erg fijn, na het koken even laten uitlekken (aan de kraan hangen of in een vergiet leggen) en dan heb je perfecte rijst. Rijst gaat bij mij ook regelmatig fout, vooral als ik veel andere dingen aan het doen ben. | |
Xennia | dinsdag 18 juli 2006 @ 18:07 |
En? Lukt het Nosh? | |
Mariposa | dinsdag 18 juli 2006 @ 18:19 |
Waarschijnlijk is Nosh, nu heerlijk aan het genieten van zijn zelf-gemaakte Chicken Tonight, met extra vlees En nu maar hopen dat hier boven geen wanhoopspost staat over zwarte Chicken Tonight saus | |
Nosh | dinsdag 18 juli 2006 @ 18:32 |
Laptop staat nu in de keuken. Ik gelóóf dat de rijst aan het koken is, en de chicken tonight pruttelt gezellig, dus alles gaat goed. Denk ik. Hoop ik. | |
Martijn_77 | dinsdag 18 juli 2006 @ 19:24 |
En hoe heeft het gesmaakt Nosh? | |
Hagelkaas | dinsdag 18 juli 2006 @ 19:54 |
Even een tip tussendoor voor rijst koken: Kook de rijst ietsje korter dan op het pak staat, giet deze vervolgens zo af dat er nog een klein beetje kokend water onderin bljift zitten. Doe vervolgens het deksel weer op de pan en zet hem onder je dekbed (Zorg dat de pan niet te heet is, anders heb je een mooi zwart rondje op je matras ) Perfecte rijst gegarandeerd! | |
Nosh | dinsdag 18 juli 2006 @ 19:59 |
Het was erg, erg lekker. Al boert die kerrie je wel als een malle op, maar toch. Alles netjes neergezet, enzo. Laptop, om af en toe heen en weer te rennen, om te kijken wat ik ook alweer moest doen nadat ik de olie erin had gedaan, wat voor pan in nodig had, en eventueel live verslag te doen. Ik heb écht teveel tijd. Kip, gesneden met het tofste mes uit het messenblok. Professionele kip-roer actie. Jezus, wat voelde ik me een held toen ik zo bezig was. De kip wordt begraven onder de Chicken tonight saus. Verhoudingen? Welke verhoudingen? Ik vond kerrie lekker, dus dan doe je er flink wat van in. Ja toch. En de volgende keer gaat er écht minder olie in, want het gasstel heeft een ontiegelijke hekel nu aan me En het resultaat: Sorry dat ik mijn eten niet normaal kan fotograferen, zonder het te laten lijken alsof het net nog comfortabel in iemands maag zat. Het smaakte iig erg goed, en was nog behoorlijk makkelijk te maken ook. Bedankt voor de tip! | |
Erosjuhhh | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:02 |
leuk man! wat je kan doen is minder olie, of minder hard zetten vaak gaat het daar ook door spatten. of dat je het gewoon te hard in de pan hebt gegooid | |
Bruce117 | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:05 |
Go Nosh Go Goed gedaan man. En ach dat gasstel overleefd het ook wel. | |
Mariposa | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:15 |
De rijst ziet er ook erg mooi uit. Ff. een Vraagje de kip heb je wel goed doorgebakken he, het ziet er een beetje licht uit op foto 5, maar dat kan ook door de foto komen. Ow ja nog een tip, voor vet op je fornuis. "HG Vet weg"® oid gebruiken. Misschien hebben jullie dat al? Heel simpel even het fornuis inspuiten, paar minuutjes laten trekken, warm vaatdoekje erover, beetje poetsen en klaar is Clara. Geen en ik herhaal geen CiF/Jif of andere krasmiddelen, dan krijg je namelijk krassen op het mooie RVS [ Bericht 0% gewijzigd door Mariposa op 18-07-2006 20:19:00 (typefoutje) ] | |
MUUS | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:18 |
Precies, gewoon net zoveel erin kwakken als jij lekker vindt. . En dat gasstel wordt bij iedereen vies, da's normaal. . | |
Reese | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:18 |
quote:Sterker nog, je bent een held! Echt hartstikke goed dat je zelf aan het koken bent geslagen! Volgende keer nog even je placemat andersom neerleggen en dan komt het helemaal goed! quote: Wat een leuk en lief topic is dit, zeg! | |
Nosh | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:19 |
quote:Ik gebruik nu gewoon afwasmiddel met de zachte kant van een schuursponsje . Daarna met een vaatdoek afspoelen, en meestal ziet het er best schoon uit. En bedankt | |
Reese | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:22 |
quote:Da's prima, afwasmiddel ontvet goed | |
Conflict | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:22 |
Nosh, dit is gewoon goed! En het smaakte ook nog eens lekker Je bent goed bezig man! Komt er nog een feestmaal als je ouders thuits komen, of durf je dat nog niet aan? | |
piepster | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:25 |
WAUW!!!!! Ik ben zo trots op je!!! *Traantje wegpinkt. | |
Nilasha | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:27 |
Wat een geweldig topic! Ik lees al vanaf begin mee en wil nu toch even zeggen dat je het super doet Nosh! En tof al die mensen die tips geven enz. *Vote voor topic van de maand!* | |
Conflict | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:30 |
Ik ga zo ff laten zien hoe je in 30 sec. een milkshake maakt | |
Nosh | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:31 |
quote:Ja! We hebben een blender, dus leef je uit! | |
piepster | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:31 |
WOEHAAA! En komt er dan eindelijk een "Conflicts kookfilmpjes topic" ? | |
Luuksor | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:39 |
Nu druk, TVP voor morgen | |
Mariposa | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:42 |
Nosh, zoals al gezegd; Afwasmiddel en een de zachte kant van het sponsje gaan ook goed hoor! Misschien liep ik iets teveel op de feiten vooruit. Ik maak namelijk nooit dagelijks het fornuis schoon Ik moet nog afkicken van het studentenleven Maar dan werkt dit spul erg goed. En natuurlijk omdat ik tig aandelen van HG in mijn bezit heb | |
Dagonet | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:43 |
Schouderklopjes meldtopic deel 1 | |
D_A | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:46 |
Dit gaan we eventjes meepikken want k moet ook een maand koken | |
Conflict | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:46 |
quote: | |
piepster | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:52 |
Hagelkaas | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:53 |
Goed gedaan jongen | |
D_A | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:58 |
Waarom heb ik dit niet eerder opgemerkt! Erg tof | |
MUUS | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:59 |
quote:. . | |
Bruce117 | dinsdag 18 juli 2006 @ 20:59 |
quote: | |
Conflict | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:06 |
Milkshakefilmpje is aan het uploaden | |
Hagelkaas | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:28 |
quote:Als het geen bananenshake is weet ik daar nog wel een lekker receptje voor (Eventueel met allokohol maar dat terzijde ) | |
MUUS | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:30 |
Oeh, oeh, oeh, is banaan in filodeeg met ijs een leuk toetje voor de Grande Finale, Nosh? Simpel en lekker. . | |
Marietje_34 | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:33 |
wat een geweldig topic Ik lees aandachtig mee, ben ook niet zo geweldig op kookgebied. | |
Conflict | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:34 |
De milkshakefilm laat nog ff op zich wachten | |
Misstique | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:35 |
quote:Je houdt het wel spannend. | |
Marietje_34 | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:36 |
edit-oeps | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:40 |
wanneer kunnen we bij je komen eten nosh? | |
Nosh | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:41 |
quote: Echt tof dit! quote:Goed idee! Even regelen alleen dat ze niks eten tot een uur of 7, wanneer ik thuis ben, en klaar ben met koken. Of desnoods maak ik gewoon die toetjes, als verrassing | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:42 |
quote:gewoon tegen ze zeggen dat jij t eten verzorgt, ze zullen trots op je zijn heb je ook een beetje lol in koken?? | |
Nosh | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:44 |
quote:Jup!. Zoveel lol zelfs, dat de buren net (serieus) kwamen klagen, omdat ik de stereo nogal had opengegooid, en je 4 huizen verder nog woord voor woord mee kon blehren. | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 21:48 |
quote:hehehehe toen mijn ouders vroeger eens met vakantie waren kwam de politie aan de deur... of ik t feestje wilde stopzetten omdat ze anders de boel in beslag zouden nemen. je buren moeten niet klagen t is niet eens 3 uur snachts | |
Scorpie | dinsdag 18 juli 2006 @ 22:08 |
omg tvp totally n00b cook meldt zich! | |
Conflict | dinsdag 18 juli 2006 @ 22:36 |
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen) | |
MUUS | dinsdag 18 juli 2006 @ 22:36 |
quote:. Ik zal je in ieder geval even de beschrijving geven. Je gaat naar de supermarkt en koopt: Dan snel naar huis, want het ijs en het filodeeg moeten in de vriezer! Ga zitten, neem wat te drinken, rust uit en klaag even hardop over hoe warm het wel niet is. Zo van : "Koelere, wat is het wèrreeeeeem! ." Dan gaat u aan de slag. Pak een bakplaat uit de oven en leg er een stuk bakpapier op. Bakplaat op het aanrecht laten staan. Zet de oven aan op 200 graden, veeg dan het zweet van je voorhoofd. Haal dan iets van vier vellen filodeeg uit het pak en laat ze op een bord ontdooien. Dit gaat heel snel. De rest van het pak goed afsluiten en terug de vriezer in. Als de vellen ontdooid zijn neem je twee vellen en die bestrijk je met olie. De andere twee vellen leg je op die andere twee vellen en die bestrijk je met honing. Je hebt nu dus twee pakketjes van elk twee vellen deeg. Snij nu allemaal vierkanten van dat deeg en snij de banaan in stukjes. (Uiteraard moet je de banaan zo snijden dat het in een vierkant stuk deeg past. Niet te kleine vierkantjes deeg maken dus en niet te grote hompen banaan. Maar da ken jij wel!) Leg de stukjes banaan nu elk op een vierkantje filodeeg en bestrooi ze met een klein beetje kaneel. Veeg het zweet van je voorhoofd en neem een slokje drinken. Zet ook meteen de muziek wat zachter, want dadelijk komen de buren weer klagen. Nu vouw je de stukjes filodeeg om de stukjes banaan. Uiteinden dichtdrukken, dichtvouwen of als een soort toffee dichtdraaien. Wat jij wil, het is jouw feestje Alle stukjes op de bakplaat leggen die naast je staat en daarna alles nog even bestrijken met een klein beetje olie. Timer aanzetten op zo'n 12-15 minuten. Gewoon even kijken wanneer ze knapperig en goudbruin zijn. Knapperig en goudbruin isse goed. Zwart isse niet goed. Weer zweet afvegen, even met paps en mams praten over de vakantie en weer even wat drinken. Pieppieppiep? Da's de timer! Oven uitzetten, ovenhandschoentje aan, bakplaat uit de oven en voorzichtig neerzetten. Bordjes op het aanrecht zetten, stukjes banaan op het bord leggen en poedersuiker erover. Bolletjes ijs ernaast (met een lepel die je onder de hete kraan hebt gehouden uit de bak scheppen of de bak iets eerder uit de vriezer halen), chocoladesaus er creabea overheen kwakken. Klaar! . [ Bericht 1% gewijzigd door MUUS op 19-07-2006 19:43:57 ] | |
MUUS | dinsdag 18 juli 2006 @ 22:39 |
Potver, wat ga je snel, Conflict! . Dat snelle snijden is wel een beetje voor gevorderden. . | |
Misstique | dinsdag 18 juli 2006 @ 22:40 |
quote:Wat hak je die banaan snel in mootjes! . | |
Conflict | dinsdag 18 juli 2006 @ 22:40 |
quote: | |
Nilasha | dinsdag 18 juli 2006 @ 22:54 |
Geweldig filmpje Conflict! Dat snijden idd.. | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 23:06 |
hehehe...bananen milkshake roeleert! | |
Brahimov | dinsdag 18 juli 2006 @ 23:10 |
Way to go, Nosh! | |
Xennia | dinsdag 18 juli 2006 @ 23:26 |
Oh Nosh, je begint je al een held te voelen en je hebt er plezier in! Wat zullen je ouders trots zijn! | |
Moragh_DaughterofSune | dinsdag 18 juli 2006 @ 23:54 |
quote:Hulde! Leuk filmpje | |
Conflict | woensdag 19 juli 2006 @ 09:09 |
Vandaag spaghetti? | |
Scorpie | woensdag 19 juli 2006 @ 09:12 |
Conflict cool filmpje man Die banaan kan ook aardbei worden natuurlijk | |
Brahimov | woensdag 19 juli 2006 @ 09:19 |
quote: * blender kopen gaat | |
Troel | woensdag 19 juli 2006 @ 09:59 |
Jeetje Confilct, hoelang heb je geoefend voor je zo snel kon hakken? Maar het is super! Om deze topics zou je bijna willen dat je niet kan koken | |
Conflict | woensdag 19 juli 2006 @ 10:16 |
Dat hakken heb ik geleerd omdat ik een tijdje in een restaurant gewerkt heb. Het leukste is om met een heel scherp mes een komkommer in duizend schijfjes te hakken op zo'n manier dat de komkommer gewoon blijft liggen, dat kan ik ook wel, alleen heb ik geen goed mes hier. Ik zal daar ook weleens een filmpje van maken | |
Marietje_34 | woensdag 19 juli 2006 @ 10:17 |
quote:* marietje is gepast onder de indruk* Ik wil ook een blender nou | |
Biancavia | woensdag 19 juli 2006 @ 10:17 |
Die milkshake was keilekker. | |
piepster | woensdag 19 juli 2006 @ 10:19 |
@Marietje_34: Als je een staafmixer hebt, kan het daar ook mee hoor. | |
Troel | woensdag 19 juli 2006 @ 10:19 |
quote:Maar je was echt aan het hakken Ik heb in die goede oude tijd nog geleerd om de punt van het mes op het snijblad te houden, dat schijnt sneller te kunnen (ik kan het dus ook alleen maar hakkend, maar het maakt zo'n rotlawaai) | |
Conflict | woensdag 19 juli 2006 @ 10:23 |
De punt op de plank doe je alleen als je bijvoorbeeld kuiden gaat hakken Maar dit is zo'n goedkoop ikea mes, ik zou echt heel graag zo'n mooi sabatier mes willen hebben. Of eigenlijk wil ik zo'n mes: Daarmee heb ik het geleerd. | |
Marietje_34 | woensdag 19 juli 2006 @ 10:28 |
quote:heb ik ook niet | |
Conflict | woensdag 19 juli 2006 @ 10:35 |
Een banaan kan je prakken met een vork. Dan kan je alles bij elkaar doen en ff kloppen met een klopper. En je kan het ook gewoon in iets doen wat je af kan sluiten en dan heel goed schudden (vandaar de naam milkshake) | |
DarkElf | woensdag 19 juli 2006 @ 10:35 |
quote:wat gaat die banaan er snel aan doe je goed | |
miss_dynastie | woensdag 19 juli 2006 @ 10:42 |
quote:Global Maar die zijn écht voor gevorderden, niet zomaar aan beginnen | |
Hagelkaas | woensdag 19 juli 2006 @ 10:45 |
Conflict, ik doe er altijd wat amandelsschijfjes door En een scheutje Malibu is ook heel lekker | |
Conflict | woensdag 19 juli 2006 @ 10:46 |
quote:Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat klopt | |
Hagelkaas | woensdag 19 juli 2006 @ 11:17 |
Hagelkaas' pastamaaltijd! Benodigdheden: Blikje sardientjes Uitje 2 tomaten per persoon (Zelf wellen en pellen of als je lui bent, uit blik) Teenje knoflook Goede olijfolie Zout/Peper Zwarte olijven in ringetjes gesneden Kappertjes Karbonades (1 per persoon) Italiaanse kruiden Pak Tagliatelle (Spel ik het nou verkeerd?) Krop ijsbergsla Azijn Pijnboompitten Rode ui Bereiding: Snij de sla in hapklare stukken en doe deze in een kom. Gooi hier wat azijn, olijfolie, zout en peper bij. Bak de pijnboompitten op een hoog vuur en gooi deze door de sla. Snij het rode uitje in kleine stukjes en gooi deze door de sla. Giet een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hier de uitjes in. Zet vervolgens het vuur lager en leg er een paar sardientjes in, en laat deze helemaal zacht worden. Doe er vervolgens knoflook bij en zet het vuur op z'n laagst. Snijd de tomaten in kleine stukjes (+- 2 cm) en gooi ze allemaal in de pan. Laat het geheel met een deksel even sudderen. Zet een pan met gekookt water op het vuur en doe daar de pasta in. Laat deze zolang koken als op het pak staat (Draai het vuur lager als het gaat schuimen). Ondertussen gaan we verder met de saus. Haal het deksel van de pan en roer alles goed door elkaar. Doe er ongeveer één eetlepel kappertjes in en één eetlepel olijfjes. Roer het geheel weer door elkaar en haal de pan van het vuur af. Besprenkel de karbonades met olijfolie, italiaanse kruiden en kleine stukjes knoflook. Doe dit aan beide kanten natuurlijk. Leg ze in de koekepan en bak ze totdat ze van buiten lekker bruin zijn en haal ze van het vuur. Giet dan de pasta af (Of eerder als die al eerder klaar was) en leg ze in een schaal. Giet hier langzaam de pastasaus over en serveer alles met de sla en karbonades. Eet smakelijk! Misschien voor een lege dag in de planning? Het is echt heel makkelijk om te maken | |
kahaarin | woensdag 19 juli 2006 @ 11:20 |
quote:Gewoon elke avond even tellen voor de zekerheid! 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10, ja conflict heeft al zijn vingertjes nog! Het klopt wel wat hij zegt, een bot mes heeft veel meer de neiging om om te klappen als je iets snijdt dat een beetje hard is, wortels of zo, bovendien vlees snijden met een bot mes kan ervoor zorgen dat het taai wordt omdat je het vlees dan als het ware zaagt ipv snijdt. On topic: ook lekker in een blender: Stukjes mango, banaan en aardbei invriezen en met een schep sorbetijs en sinaasappelsap in de blender, da's een smoothie, je kunt er voor 's avonds ook een scheutje rum door doen. | |
miss_dynastie | woensdag 19 juli 2006 @ 11:43 |
quote:Zit ook wat in natuurlijk Heerlijke messen zijn het | |
Nosh | woensdag 19 juli 2006 @ 11:48 |
quote:Wat tof Zeker dat ik dit nog eens ga doen, de blender wordt hier sowieso schandalig verwaarloosd. Waarschijnlijk omdat mijn ouders een soort van 'je gooit een banaan erin, en hij komt in stukjes eruit!' ideaalbeeld hadden, maar toch. Vanavond ga ik btw voor de spaghetti. Meeste ingredienten heb ik gelukkig al, alleen even gehakt kopen. | |
Conflict | woensdag 19 juli 2006 @ 12:11 |
Je kan een banan in zijn geheel erin doen, maar dan had ik veel langer moeten blenderen en dat kan dus niet door het limiet dat aan het opnemen zit. Het is trouwens iets meer dan ik dacht, een minuut denk ik. Als je gehakt gaat halen, neem dan lekker rundergehaktt, dus geen half om half, dat is niet zo lekker. | |
Richardfun | woensdag 19 juli 2006 @ 12:58 |
als je bij de appie shopt hebben ze ook mager rundergehakt, hoef je minder vet af te gieten. Da's nl. wel belangrijk voor je saus Nosh. Sowieso geen olie of boter in de pan doen als je gehakt gaat doen, want dat bevat al genoeg vet van zichzelf. Sterker nog, als het gehakt klaar is (bruin, nergens rood meer) moet je even het vet dat in de pan zit afgieten, daar word je saus nl. niet lekkerder van. | |
kahaarin | woensdag 19 juli 2006 @ 13:39 |
quote:Ik maak vaak het gehakt rul in een koekepan en doe het dan uitgelekt in een hapjespan waar ik de saus verder in maak. | |
ioko | woensdag 19 juli 2006 @ 14:05 |
quote:Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel )boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel. | |
Rewimo | woensdag 19 juli 2006 @ 14:09 |
Houten vork | |
Remco_h | woensdag 19 juli 2006 @ 14:14 |
quote:ik gebruik een kunstof spatel zoiets... ik doe altijd als t gehakt in de pan zit t in kleinere brokken hakken met t randje van de spatel. als je dit vaak genoeg doet heb je mooie kleine brokjes. op dat moment begint t gehakt ook al bruiner te worden (lang leve mijn wokbrander) en dan gebruik ik de platte (onder) kant om t gehakt te rullen. rondjes draaien werkt voor mij wel prettig | |
miss_dynastie | woensdag 19 juli 2006 @ 14:16 |
Als ik het echt mooi fijn wil hebben jas ik het nog ff door de keukenmachine | |
Conflict | woensdag 19 juli 2006 @ 14:22 |
quote:Ligt ook wel een beetje aan het gehakt hoor. Sommig gehakt is gewoon fijner dan ander gehakt. Neem je half om half gehak, dan krijg je allemaal sliertjes. Ik gebruik zelf een vork en dan prak ik het in de pan tijdens het bakken. Zolang je niet in je pan gaat krassen is er niks aan de hand. En nog een hele goede tip: koop een 365+ koekepan bij de ikea, dan heb je helemaal nergens meer olie of boter voor nodig | |
Brahimov | woensdag 19 juli 2006 @ 15:04 |
Tip: gooi niet al het gehakt in 1 keer in de hete boter/ olie. Dat verkleint de kans op spetters en op au, zeker in deze warme mouwloze tijden | |
Nosh | woensdag 19 juli 2006 @ 15:33 |
quote:Met rundergehakt hoefde er toch sowieso geen boter/olie in de pan? | |
Brahimov | woensdag 19 juli 2006 @ 16:10 |
quote: | |
Troel | woensdag 19 juli 2006 @ 16:11 |
Volgens mij leert Nosh erg snel | |
Hagelkaas | woensdag 19 juli 2006 @ 16:14 |
Vanavond ga ik voor mijn ouders koken! Even mijn fantastische kookskills laten zien Voorgerecht: Carpaccio en Tomaat-mozzarella salade Hoofdgerecht: Vietnamese noedels met peultjes en rosbief Nagerecht: Mango-Banaan-Aardbeien smootie Smullen! | |
kahaarin | woensdag 19 juli 2006 @ 16:17 |
quote:Erg lekker, niet zo zwaar tafelen met deze hitte is idd enn goed idee! | |
Hagelkaas | woensdag 19 juli 2006 @ 16:28 |
quote:Precies, dat dacht ik ook Ga de tafel denk ik ook een beetje leuk aankleden, wit tafelkleed, messenleggers etc. Mag best een beetje sjiek die ene keer dat ik voor m'n ouders kook | |
kahaarin | woensdag 19 juli 2006 @ 16:35 |
quote:Ga je ook servetjes vouwen en onderborden gebruiken? | |
Conflict | woensdag 19 juli 2006 @ 16:39 |
Nosh, wij gaan zo bbq-en, ben benieuwd hoe het verloopt vandaag, succes met de spaghetti, eet smakelijk | |
Nosh | woensdag 19 juli 2006 @ 16:40 |
quote:Dank je, een eet smakelijk! | |
Hagelkaas | woensdag 19 juli 2006 @ 16:46 |
quote:Jazeker, meervoudig bestek etc. Ik zal kijken of ik een digicam kan bemachtigen, want mijne is kapot. (Lens afgebroken ) Ga over een uurtje maar beginnen met voorbereiden enzo.. Dat fruit moet van de voren toch ingevroren zijn? (Waarom eigenlijk ) | |
kahaarin | woensdag 19 juli 2006 @ 16:50 |
quote:Oeh doe eens gauw een camera zoeken, ben benieuwd. Dan krijg je een beetje het geschaafd ijs idee, da's wel lekker met dit weer! | |
piepster | woensdag 19 juli 2006 @ 17:11 |
Nosh, heb je nog hulp nodig? | |
kahaarin | woensdag 19 juli 2006 @ 17:20 |
quote:Volgens mij heeft Nosh het druk met koken! | |
Hagelkaas | woensdag 19 juli 2006 @ 17:35 |
Camera gevonden volgensmij | |
kahaarin | woensdag 19 juli 2006 @ 17:39 |
quote:Pics? | |
Nosh | woensdag 19 juli 2006 @ 18:33 |
quote:Ik begin zo maar, want de hittegolf heeft een dramatische uitwerking op mijn eetlust. Edit: als ik hulp nodig heb, ren ik natuurlijk wel even op en neer. | |
piepster | woensdag 19 juli 2006 @ 18:41 |
Ik ga zo barbecuen, dus ik kan je niet meer helpen. Succes! | |
Martijn_77 | woensdag 19 juli 2006 @ 19:05 |
En nog hulp nodig? | |
Hagelkaas | woensdag 19 juli 2006 @ 19:35 |
Ik heb gegeten, het smaakte heerlijk! Mijn ouders waren ook diep onder de indruk Ik ben de foto's aan het uploaden, het zijn er nogal veel dus het wordt een compleet fotoverslag Edit: Okee, hier zijn de foto's! Een paar van de ingrediënten en de snijplank: Aardbeitjes Ondertussen de Mie koken: Het voorgerecht, ik ben die verdomde naam de hele tijd kwijt En het ging er een beetje over Mie was klaar, scheutje olijfolie erbij tegen het plakken en voor de smaak: De wok! Peultjes wokken, zo kort mogelijk, dat ze maar net eetbaar zijn. Dan zijn de nog heerlijk knapperig en vol smaak/vitamines! Het vlees, rosbief en entrecote: Njamm: Het eindresultaat! Ziet er heerlijk uit al zeg ik het zelf De tafel: Niet gelukt om zo sjiek te dekken als ik in gedachten had, tijdgebrek De ingrediënten van de smootie: heerlijk ziet het eruit vind ik! Nu met ijs en yoghurt: Ik vond het een zeer geslaagde maaltijd, evenals mijn ouders en zusje en een vriendinnetje van haar wat ook bleef eten Ik kan het eten iedereen aanraden, echt waar! [ Bericht 82% gewijzigd door Hagelkaas op 19-07-2006 19:57:54 ] | |
Uhmmie | woensdag 19 juli 2006 @ 20:05 |
Looking very nice indeed | |
Hagelkaas | woensdag 19 juli 2006 @ 20:07 |
quote:Dankjewel Het was een heel leuke maaltijd om te koken, nooit te stresserig ofzo. Sommige maaltijden echter, dan sta je met 4 pannen tegelijk te stressen | |
Rewimo | woensdag 19 juli 2006 @ 20:07 |
Ziet er smakelijk uit allemaal | |
Hagelkaas | woensdag 19 juli 2006 @ 20:08 |
quote:Dankjewel² | |
Bruce117 | woensdag 19 juli 2006 @ 20:14 |
Hagelkaas, ziet er goed en smakelijk uit. Je ouders waren niet voor niets impressed | |
Rewimo | woensdag 19 juli 2006 @ 20:15 |
quote:Volgende keer wel een uienkam gebruiken hè? | |
Hagelkaas | woensdag 19 juli 2006 @ 20:16 |
quote:Dankjewel³ ! En het leuke is dat zij nu aan het afwassen zijn @ Remiwo, hehe. Die hebben we niet eens, we hebben gewoon zo'n eiersnijder, en daarmee snijd ik altijd uien/tomaten. Gaat ook prima | |
DevilsAndDust | woensdag 19 juli 2006 @ 21:06 |
Nosh al uitgegeten? | |
Nosh | woensdag 19 juli 2006 @ 21:24 |
Die schotel met cashewnoten ziet er echt heerlijk uit Hagelkaas De spaghetti was nogal..stevig. De ingredienten: Geen groente inderdaad. Waar ik pas achter kwam toen ik alles uitzocht, en bleek dat we niks meer hadden dan een paar blikken met doperwten/worteltjes en mais, en een flinke hoeveelheid knoflook. Maar goed, dan wordt het allemaal toch iets eenvoudiger? De spaghetti, in de pan. Ik heb serieus me een minuut staan afvragen waarom het niet paste. Zelfs nog wat sprietjes doormidden gebroken, als uiterste redmiddel. Uiteindelijk de deksel erop gekleunt, en gewacht. En de kokwekker gezet. Weheheheheh want het is een kok, in de vorm van een wekker!1! D:d;;dD:D:D:d Iemand, sla me. Hard. De gehakt ondertussen deed een stuk meer z'n best dan de spaghetti. Sterker nog, binnen een kleine 5 minuten was alles bruin, en kon de saus erover. En dat terwijl de spaghetti nog heel lang moest! Het resultaat. De spaghetti was nogal stevig, maar de saus met gehakt smaakte best lekker, waardoor ik uiteindelijk alleen dat opat. Morgen ga ik voor de maaltijdsalade, want die had vandaag een 35% sticker. | |
Bruce117 | woensdag 19 juli 2006 @ 21:28 |
Nosh, gehakt met saus ziet er gewoon goed uit. Heb je het water wel eerst aan de kook gebracht voordat je de spaghetti er in deed ? | |
MUUS | woensdag 19 juli 2006 @ 21:32 |
quote:. . Hoe bedoel je 'stevig'? Viel het je te zwaar op zo'n warme dag of was de spaghetti niet lang genoeg gekookt? | |
Nosh | woensdag 19 juli 2006 @ 21:36 |
quote:Het borrelde, een beetje. Al had het geen kwaad gekund om misschien een minuutje langer te wachten, want het lag inderdaad nogal zwaar op de maag. [ Bericht 1% gewijzigd door Nosh op 19-07-2006 21:49:43 ] | |
DevilsAndDust | woensdag 19 juli 2006 @ 21:53 |
En hoe lang heb je de spaghetti nog gekookt? | |
Conflict | woensdag 19 juli 2006 @ 21:54 |
quote:Als het water borrelt, dan kook het gewoon, als het harder borrelt, dan kookt het net zo hard. Dus dat maakt niet uit. Voortaan ff een sliertje proven voor je het eruit haalt. Maar het was dus wel lekker? | |
Remco_h | woensdag 19 juli 2006 @ 21:59 |
hagelkaas ; was dat t receptje van mij in t 10 minuten topic? duurde t ook echt 10 minuten? nosh ; je moet altijd proeven, dus ook je spaghetti, als je m nog te taai vind laat je m een minuutje langer koken | |
Blues | woensdag 19 juli 2006 @ 22:19 |
Geweldige fotoreportage, en het commentaar erbij nog De timing is nu eenmaal het allerbelangrijkste met koken En iedereen is zo begonnen hoor Je kan dat gerecht van Hagelkaas wel maken als je ouders thuiskomen | |
Nosh | woensdag 19 juli 2006 @ 22:25 |
quote:In totaal rond de 10 minuten. Pak zei 8-10, dus nog best op tijd allemaal. | |
UIO_AMS | woensdag 19 juli 2006 @ 22:35 |
quote:Dat is geheel gelijk aan mijn milkshake-recept. Zelfs het extra op de knop drukken voor een laatste mix. | |
UIO_AMS | woensdag 19 juli 2006 @ 22:39 |
quote:Voor een nog sneller kiproer-resultaat: twee spatels gebruiken! | |
Conflict | woensdag 19 juli 2006 @ 22:45 |
quote:Da's zo'n zeker weten drukje | |
Richardfun | woensdag 19 juli 2006 @ 22:59 |
quote:Nosh, een kleine tip voor de volgende keer dat je pasta kookt: de tijd op het pak is eerder een suggestie dan een absolute richtlijn. Gewoon na een aantal minuten een sliertje proeven, en dat zo blijven doen totdat je de pasta goed vind. | |
Xennia | donderdag 20 juli 2006 @ 02:25 |
Het ziet er best smakelijk uit en inderdaad tijdens het koken veel proeven dan weet je wel wanneer iets klaar is | |
dWc_RuffRyder | donderdag 20 juli 2006 @ 02:49 |
Goede reeks . Lekker leesvoer voor dit tijdstip . | |
UIO_AMS | donderdag 20 juli 2006 @ 09:16 |
quote:Mijn mixer heeft daar zelfs een apart knopje voor. Nu ja, het wordt de clean-knop genoemd. | |
Hagelkaas | donderdag 20 juli 2006 @ 09:26 |
quote:Jep, het was jouw receptje Ik heb een paar dingetjes aangepast, zoals de peultjes wokken ipv koken, maar bij elkaar duurde het zo'n 25 minuutjes. Geen 10 dus, maar alsnog snel | |
kahaarin | donderdag 20 juli 2006 @ 10:51 |
quote:Heb je nu de smaak te pakken? Het ziet er allemaal heel goed uit en volgens mij vindt je het stiekem ook leuk om te doen! | |
Richardfun | donderdag 20 juli 2006 @ 12:47 |
Het is wederom te warm om een echte warme maaltijd te eten, dus ik denk dat ik vanavond voor de tweede keer deze week voor mijn oude vertrouwde pastasalade ga | |
Nosh | donderdag 20 juli 2006 @ 17:06 |
Zo. Vandaag smokkel ik met de maaltijdsalade van de Albert Heijn, morgen ga ik voor de aardappeltjes/friet (laatste ligt nog in de vriezer, en ik heb een budget ) met een biefstukje en sla. Heb al van RichardF te horen gekregen dat de biefstuk in roomboter móet. Want anders wordt ie sip, ofzo. Oh btw, mijn ouders zijn onder de indruk. Tenminste, mijn zusje had ze verteld dat ik zelf rijst en chicken tonight, spaghetti én een ei had gemaakt, en ik geloof dat mijn vader nu op z'n knieën zit om god te bedanken dat er nog niks ontploft, in de brand gevlogen of vergast is. | |
Rewimo | donderdag 20 juli 2006 @ 17:08 |
Kan nog best hoor Maar die biefstuk moet je inderdaad in roomboter doen. Zonde van je biefstuk anders | |
numero_uno | donderdag 20 juli 2006 @ 17:10 |
Dalijk lekker pannekoeken bakken | |
Isabeau | donderdag 20 juli 2006 @ 17:43 |
quote:Mooi dat ze onder de indruk zijn En je pa moet god niet bedanken, maar Fok Ook een drieletterwoord | |
Hagelkaas | donderdag 20 juli 2006 @ 19:27 |
quote:Euhm, eventjes tussendoor, zo'n culinaire ramp ben ik niet hoor Ik heb alleen niet zo veel ervaring qua recepten uit m'n hoofd kennen enzo, dus daarom post ik alles in dit topic. En koken vind ik zeker leuk! Pasta Al Mascarpone vanavond trouwens, mijn receptje is terug te vinden in het 10 min. topic. Ik ga het torouwens koud eten, heb niet zo'n zin in een warme maaltijd | |
ziggyziggyziggy | donderdag 20 juli 2006 @ 21:27 |
Ober! Mag ik één tvp voor dit fantastische voorbeeld van hoe FOK!ers elkaar uit de brand helpen? | |
Martijn_77 | donderdag 20 juli 2006 @ 21:46 |
quote:Komt er aan | |
vamos1 | vrijdag 21 juli 2006 @ 12:54 |
quote: één teentje | |
Nosh | vrijdag 21 juli 2006 @ 14:48 |
Biefstuk Schmiefstuk, ik ga voor de feta- pastasalade. Zou zonde zijn om nu de biefstuk te doen, terwijl ik echt een schrikbarend gebrek aan eetlust heb. Iets lichts als een pastasalade klinkt dan veel aantrekkelijker, dus dat wordt het. | |
numero_uno | vrijdag 21 juli 2006 @ 14:50 |
quote:wilt u daar nog iets te drinken bij | |
Richardfun | vrijdag 21 juli 2006 @ 15:23 |
goed idee Nosh, biefstukje kun je beter eten als het iets minder warm is, dan geniet je er meer van. Succes met de pasta salade vanavond, en als je nog vragen er over hebt post je ze maar hier, of spreek je me aan op irc | |
Nosh | vrijdag 21 juli 2006 @ 16:08 |
quote:Nou ja, we hebben nog flink wat elleboogjes in de kast staan, maar hoeveel is ongeveer geschikt voor één persoon? Zelfde geldt voor de paprika. Ik heb zo'n trio gekocht, maar hoeveel is lekker? (ik ben niet echt een fan van paprika, maar een beetje is wel lekker ) | |
Richardfun | vrijdag 21 juli 2006 @ 21:03 |
maakt niet uit als je teveel macaroni of paprika doet. Omdat het een koude maaltijd is, kun je hem gewoon bewaren voor lunch of zo van morgen. Beetje dressing er weer over heen(dressing dus op je bord doen, niet al door de hele salade). | |
Nosh | vrijdag 21 juli 2006 @ 21:07 |
Klaar met koken, eten en afwassen, en ik moet zeggen dat dit by far het lekkerste was tot nu toe. Sorry spaghetti, maaltijdsalade en de rest, het at heerlijk weg, en door de spek en pasta vulde het nog prima ook. Ingredienten op een rij. De gele paprika zat vol met dubieuze plekken en dingen, dus die werd onmiddelijk doorverwezen naar de GFT-bak. (en die cunts van de Aldi doen ook uitgerekend daar een sticker over, zodat je het niet ziet door de verpakking heen ) Paprika, komkommer en tomaat gesneden. Nogal grof, maar later heb ik het nog een beetje bijgewerkt. De groene paprika bewaar ik btw voor een eventuele volgende keer. Spek in de pan. Ook hier: maar een half pakje, andere gedeelte is voor de volgende keer. Pasta was inmiddels ook klaar, dus alles werd in de grote slabak gemietert. Én in een uiterste daad van experimenteerdrang, gooide ik er ook nog wat cashewnoten bij, om het nog iets hartiger te maken. En zo zag het er uiteindelijk uit. Hele schaal is leeggegeten, waardoor ik nu een soort van enge maagkrampen heb, maar het was het wel waard. Bedankt RichardF voor het recept! | |
Erosjuhhh | vrijdag 21 juli 2006 @ 21:18 |
aah goed man! waar je eigenlijk op moet letten bij het groentes kopen (en fruit en vlees) is of het er beetje fatsoenlijk uitziet, zeker bij de aldi, ik kom bijna elke dag bij de aldi (Woon er tegenover ) en zie toch elke keer bij het fruit en de groentes meer dan een kwart verschimmeld zijn, wat je het beste kan doen is gewoon paprika's pakken, kijken hoe het eruit ziet, iets niet fris of naar wens? terugleggen en andere pakken. kost mischien beetje tijd maar zo word je iig niet ziek en heb je 3 goede paprika's, zelfde geldt voor vlees en fruit, kijk of het er goed en lekker uitziet en er geen rare kleuren opzitten (gehakt mooi roze/rood ipv oranje) succes! | |
Richardfun | vrijdag 21 juli 2006 @ 21:19 |
Ik ben blij om te zien dat je hebt genoten Nosh, daar doen we het hier allemaal voor | |
Erosjuhhh | vrijdag 21 juli 2006 @ 21:26 |
overigens, ik zie dat je het over biefstuk hebt.. ik neem aan dat je die hebt ingevroren hebt, is het een aldi biefstuk? zo ja. laat hem ontdooien in de koelkast (en niet erbuiten met dit weer, doe het dus een dag van te voren of ontdooi heb in koud water(geen lauw/warm dan gaart hij al een beetje) en een uur voor je hem gaat bakken laat hem op kamer temp. komen en haal hem al uit het plastic, zo kan de biefstuk eventjes ademen waardoor hij mooiere kleur krijgt en betere smaak! mocht je biefstuk niet vacuum verpakt zijn is dit niet van toepassing uiteraard | |
MUUS | vrijdag 21 juli 2006 @ 21:29 |
Experimenteren. . Dat moet je nou ook bij pasta en die andere recepten durven, dan krijg je uiteindelijk maaltijden zoals jij ze lekker vindt. . | |
Richardfun | vrijdag 21 juli 2006 @ 21:33 |
Ik ga er de volgende keer ook cashewnoten bij doen | |
Conflict | vrijdag 21 juli 2006 @ 21:39 |
HELD | |
Mirjam | vrijdag 21 juli 2006 @ 21:39 |
haske goed nosh! experimenteren in de keuken is het leukste wat er is! | |
p-etr-a | vrijdag 21 juli 2006 @ 22:47 |
Het ziet er ook echt heel lekker uit! En man wat heb jij veel gegeten. | |
Mustard_Man | zaterdag 22 juli 2006 @ 00:50 |
-------------------------------------------- Bob | Pro-Israel. zegt (0:42): hoe verloopt het gekook trouwens? Maarten - I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a sun in somebody else's sky.. zegt (0:43): perfect, al krijg ik steeds meer neigingen om me af te zetten tegenover niels en de rest, en heel rebels een pizza te eten -------------------------------------------- Gewoon doen Nosh, niet tegen je instincten vechten. Pizza zal uiteindelijk overwinnen, stel het niet onnodig uit en ga ervoor. hmmmmmmm Pizzaaaa | |
Nosh | zaterdag 22 juli 2006 @ 00:56 |
Pure laster! Ik heb zondag een lekker knoflook-kippetje met friet voor de boeg, dus ik laat me niet in met pizza-types. | |
Xennia | zaterdag 22 juli 2006 @ 01:58 |
quote:Je gaat nu al naast je schoenen lopen | |
Nosh | zaterdag 22 juli 2006 @ 12:21 |
quote:En dat had ik nooit kunnen doen zonder jullie | |
numero_uno | zaterdag 22 juli 2006 @ 12:45 |
Vanavond voor mij wel weer pizza tijd Gister nog een lekkere kip-kerrie schotel gefabriceerd | |
Mirjam | zaterdag 22 juli 2006 @ 12:49 |
wat ga je vanavond eten nosh? | |
Nosh | zaterdag 22 juli 2006 @ 12:51 |
quote:Ik ga zo met vrienden naar Illegal Vibes Outdoor, dus waarschijnlijk een broodje slechtgebakken hamburger, met een frietje. Oh btw, als ik morgenavond die kip wil doen, is het dan verstandig om hem er nu uit te halen? | |
Remco_h | zaterdag 22 juli 2006 @ 14:02 |
quote:yup! gewoon in de koelkast leggen (op een bord) | |
Conflict | zaterdag 22 juli 2006 @ 16:39 |
Hmm topic is een beetje dood Gelukkig leeft Nosh nog, ben echt benieuwd naar de kip morgen L) Kan je gemakkelijk nu al uit de vriezer halen en in de koelkast leggen | |
Martijn_77 | zaterdag 22 juli 2006 @ 16:44 |
quote:Of een bakje zo dat het eventuele vocht daarin opgevangen wordt | |
Nosh | zondag 23 juli 2006 @ 19:23 |
Zo. Net thuis, na een goede 13 uur springen, zweten, dansen en slenteren, ligt de kip nog doodleuk in de vriezer. In mijn haast vergeten eruit te halen, omdat ik persé de trein moest halen. Is het nog mogelijk om hem snel op te warmen, of kan ik beter wachten? Edit: het feestje was overigens wel vrij vermakelijk. Als je een combinatie van bagger, boeren, boeren met linnen broeken die hopeloos vies worden en 12 uur lang monotoon gebonk en 'tutututu' melodieën vermakelijk wilt noemen. [ Bericht 7% gewijzigd door Nosh op 23-07-2006 19:52:26 ] | |
Erasmo | zondag 23 juli 2006 @ 22:52 |
Simpel receptje voor soep (zonder pakje ) Men neme: 2 grote uien Restje wijn Litert water Geraspte kaas Fruit de uien in een pan tot ze zacht zijn, gooi er dan het water en de wijn bij en laat het even pruttelen. Bij opdienen de geraspte kaas er doorheen roeren. Tip: Doe er wat uienschil in een thee-ei bij Onmislukbaar | |
Erosjuhhh | zondag 23 juli 2006 @ 22:57 |
ajoh das geen soep das gewoon gekookte ui in water en wijn? | |
Erasmo | zondag 23 juli 2006 @ 23:00 |
Maar wel dammed lekker Groentesoep is btw toch ook gewoon maar gekookte groente met water? Dus ik vind best dat dit ook soep is [ Bericht 65% gewijzigd door Erasmo op 23-07-2006 23:08:43 ] | |
Erosjuhhh | zondag 23 juli 2006 @ 23:21 |
nee, dat laat je een nacht trekken met wortels ui prei en (knol)selderij evt nog meer en vaak beenderen van dieren (rund, kip etc.) en dat is bouillon aan de hand daarvan bouw je de soep verder op |