abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_39924539
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:27 schreef Biancavia het volgende:

[..]

En notenrijst van Lassie erbij.
Bijvoorbeeld. Als de rijst lukt .

En zo niet, dan smaakt het ook prima met aardappelpuree.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39924566
en kappertjes

Talpa

Sorry
pi_39924596
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:29 schreef Conflict het volgende:
Feta door de salade, die gehaktballetjes zijn wel tof erbij, misschien een pastasalade dan?
Nou die sla en knoflook-yoghurtmeuk prak ik IN het broodje. Uiteraard kan daar nog een simpele frisse salade bij. Komkommersalade ofzo. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39924668
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:31 schreef MUUS het volgende:

[..]

Nou die sla en knoflook-yoghurtmeuk prak ik IN het broodje. Uiteraard kan daar nog een simpele frisse salade bij. Komkommersalade ofzo. .
Laten we ff op Nosh wachten.
  maandag 17 juli 2006 @ 23:32:56 #30
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39924687
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:22 schreef MUUS het volgende:

[..]

Nosh was er niet kapot van en echt koken is het ook niet natuurlijk.
Voor die dag moet er dus nog wat anders verzonnen worden, maar misschien kan Nosh zelf aangeven wat hij zou willen eten? De spaghetti en boerenomelet gaf hij ook al zelf aan.
quote:
Op zondag 16 juli 2006 16:51 schreef Nosh het volgende:
Overigens is het semi-definitieve schema nu:

17 juli Gebakken eieren
18 juli Gemarineerde Kip á la Conflict
19 juli Spaghetti á la Muus
20 juli Pasta, spekjes, spinazie á la Xennia
21 juli Sla, biefstuk, gebakken aardappels
22 juli Ergens anders eten, mensen overdonderen met mijn plotselinge kook-vaardigheden.
23 juli Een hartige taart met een lichte salade á la Albert Heijn
24 juli Chinees/Pizza, Shoarma halen!
25 juli Kip met Chicken Tonight á la Isabeau
26 juli Boerenomelet á la Muus
27 juli Pastasalade met feta á la RichardF
28 juli = Special, ouders komen thuis, menu moet nog gemaakt worden=
Dit was mijn voorlopige planning.

[ Bericht 1% gewijzigd door Nosh op 19-07-2006 13:43:50 ]
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39924729
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:30 schreef Conflict het volgende:
en kappertjes

Talpa

Sorry
Conflict! Foei! (ja, dat moet even, ik ben hier ook mod hè )
Maar excuses aanvaard

Hij kan de 20ste ook een AH salade halen Oók erg lekker! Maar dat was niet helemaal de bedoeling hè
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39924748
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:29 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld. Als de rijst lukt .

En zo niet, dan smaakt het ook prima met aardappelpuree.
Of je past 'kut-m'n-rijst-lukte-niet-zo-goed'-camouflage truc 1 toe:

De net te gare, of net-niet-gaar-genoeg rijst even meebakken in de wok .
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39924769
Oh, het wordt al iets anders! Goed bezig met de planning, Nosh
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39924808
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:34 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

[..]

Of je past 'kut-m'n-rijst-lukte-niet-zo-goed'-camouflage truc 1 toe:

De net te gare, of net-niet-gaar-genoeg rijst even meebakken in de wok .
Mijn rijst is altijd goed.
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_39924891
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:35 schreef Biancavia het volgende:

Mijn rijst is altijd goed.
Jaaaaa, die van jou wel! Maar jij bent geen culinaire ramp.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39924916
Leuk initiatief. Hier nog zo'n kneus in de keuken.
pi_39924987
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Jaaaaa, die van jou wel! Maar jij bent geen culinaire ramp.
pi_39925046
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:38 schreef tho_Omas het volgende:
Leuk initiatief. Hier nog zo'n kneus in de keuken.
Wij zijn in dit topic dol op kneusjes
pi_39925111
Zou er bij Alfisti iets misgegaan zijn.

Ben wel benieuwd naar een update.
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
pi_39925118
Ik lees aandachtig mee voor wat makkelijke recepten.
Geen kneus, maar eerder lui in de keuken. .
I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
pi_39925129
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:39 schreef Conflict het volgende:


...tenzij je natuurlijk bij Biancavia rijst hebt gegeten!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39925148
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:41 schreef Xennia het volgende:

[..]

Wij zijn in dit topic dol op kneusjes
Ik ben dol op substituut-moeders, die een kansarme jongeren culinaire ondersteuning geven.
pi_39925165
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:42 schreef Misstique het volgende:
Ik lees aandachtig mee voor wat makkelijke recepten.
Geen kneus, maar eerder lui in de keuken. .
Misschien moeten we ook een 'in 10 minuten klaar' topic openen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_39925266
Een makkelijk dagje voor na het strand mag er ook wel tussenzitten:

Hamburger met een broodje gezond (4 pers.)
Ingrediënten:
4 bruine bolletjes
1 kleine ui
4 tomaten
1 kleine komkommer
20 gram margarine
4 hamburgers
peper, zout
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels fritessaus, slasaus of halvanaise

Bereiding:
Snijd de bolletjes open. Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de snijvlakken van de broodjes bruin.
Maak de ui schoon en snijd hem in ringen. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Was de komkommer en snijd hem in dikke plakken.
Verwarm de margarine in de koekenpan en bak hierin de hamburgers in 10-12 minuten gaar en bruin. Bak de uienringen mee en bestrooi ze met peper en zout.
Bestrijk de helften van de broodjes met tomatenketchup en halvanaise en beleg ze met de komkommer en tomaat. Leg de hamburger erop met wat uienringen en leg de bovenste helft van het broodje erop.
pi_39925279
Ik mis trouwens nog een hele handige tip:

Wacht zo lang mogelijk met zout toevoegen. Zout wat in je eten zit krijg je er niet meer uit, zout toevoegen is een stuk simpeler. Zeker wanneer je op een bepaald punt gebruik maakt van standaard kruidenmixen in je eten is het beter om zout toevoegen in ieder geval uit te stellen tot dat spul er in zit, dat stikt doorgaans al van het zout, en zo voorkom je dat het geheel te zout wordt.

En proeven. Bij elke stap. Proef zelf hoe het smaakt, en let let er op hoe smaken veranderen wanneer je zaken toevoegt. Zo leer je vanzelf hoe ingredienten de smaak beinvloeden, en wordt het vanzelf 'logisch' hoe je bepaalde smaken moet onderdrukken of juist versterken.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_39925358
om kruisbesmetting tussen groenten en vlees te voorkomen snij ik altijd eerst mijn groente (die dump ik dan in een schaaltje) en als laatst t vlees, als je je dat gewend heb je nooit meer risico
suck my asshole taco bender
pi_39925397
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:43 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Misschien moeten we ook een 'in 10 minuten klaar' topic openen
Goed idee! .
I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
pi_39925398
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:46 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:


En proeven. Bij elke stap. Proef zelf hoe het smaakt, en let let er op hoe smaken veranderen wanneer je zaken toevoegt. Zo leer je vanzelf hoe ingredienten de smaak beinvloeden, en wordt het vanzelf 'logisch' hoe je bepaalde smaken moet onderdrukken of juist versterken.
proeven!!! dat is de beste tip!!
suck my asshole taco bender
pi_39925469
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:48 schreef Remco_h het volgende:
om kruisbesmetting tussen groenten en vlees te voorkomen snij ik altijd eerst mijn groente (die dump ik dan in een schaaltje) en als laatst t vlees, als je je dat gewend heb je nooit meer risico
Je moet twee verschillende snijplanken gebruiken. Eén voor groenten en één voor vlees, en die ook allebei altijd alleen maar voor die dingen gebruiken!
Koop daarom twee verschillende snijplanken zodat je goed uit elkaar kunt houden welke voor het vlees en welke voor groenten is. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_39925505
quote:
Op maandag 17 juli 2006 23:48 schreef Remco_h het volgende:
om kruisbesmetting tussen groenten en vlees te voorkomen snij ik altijd eerst mijn groente (die dump ik dan in een schaaltje) en als laatst t vlees, als je je dat gewend heb je nooit meer risico
Dat doe ik ook altijd.

En het heeft nog een voordeel: Aangezien je heel vaak bij recepten begint met het aanbraden van het vlees, en daarna de groentes gaat toevoegen heb je die groentes al klaar staan. Je komt dan niet in de verleiding om met dat vlees te beginnen terwijl je je groentes nog moet schoonmaken en snijden, die staan immers al klaar.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')